Фалшивите каляски рано или късно стават тикви

Заседание на Министерски съвет Бойко Борисов

© Анелия Николова

Заседание на Министерски съвет Бойко БорисовПрепубликуваме текста на Никола Пенев от профила на неговия блог във "Фейсбук" с позволение на автора. 


В Лондон на премиера Борисов му се случи нещо непривично и неприятно - граждани му задаваха въпроси за връзките му с мафията, за подкрепата на Пеевски.


Ако премиерът не се беше уплашил и не беше провалил съдебната реформа, ако веднъж беше казал нещо за абсолютната власт на главния прокурор, ако не пращаше и получаваше есемес-и в нарушение на конституцията, ако не се ползваше с лепкавата благословия на пеевската пропагандна машина, ако ДПС и "Атака" не бяха част от плаващото мнозинство в парламента, ако в МВР беше започнала реална реформа, ако пак в МВР не се опитваха да изкопчат половин милиард за ненужна нова система за лични документи, ако министърът на образованието (добър или лош) не беше свален в следствие на медийни димки, ако новият министър беше човек с авторитет и беше избран с мнозинство, ако фирмите на Пеевски не вземаха държавни поръчки за милиарди, ако същият този Пеевски с депутатската си заплата не придобиваше имоти за десетки милиони без въпроси и без обяснение, ако финансовото министерство не измисляше нови данъци на фона на ускоряващ се външен дълг и нулев икономически растеж, ако еврофондовете стигаха до хората в пълния си размер, ако второто правителство на Борисов беше с нещо по-различно от първото, ако самият премиер беше предприел една смела стъпка срещу мафията, ако беше назовал мафията по име, ако беше дал някакъв повод да мислим, че не е част от цялата игра, господин Борисов нямаше да попада в неудобни ситуации като тази в Лондон.
Разбира се, медийната прислуга, която в момента обожава Борисов (но съвсем скоро ще се обърне срещу него както е правела преди) съзря в тези въпроси конспирация. И за вкус отприщи и поредната порция обиди към българите в чужбина. Но българите в чужбина са вашите деца, уважаеми дами и господа. И задават същите въпроси, които бихте задали и вие, ако премиерът благоволи да се покаже на нережисирана среща с обществото в кой да е български град.


Борисов имаше избор при промените на Конституцията. Избра комфорта и позора. Позор, който неизбежно ще го настигне когато Пеевски реши да инвестира в друг проект и някоя сутрин "медиите" отново се сетят, че "държавника Борисов" се е превърнал в "Боко Тиквата". Фалшивите каляски рано или късно винаги стават тикви.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK