"Дневник" на 15 години - най-интересното предстои

"Дневник" на 15 години - най-интересното предстои

© Красимир ЮскеселиевКакво ще се случи с медиите след три, пет, десет години? 
Върху какви повърхности ще се разпространява информацията?
Кои новини ще се пишат от "роботи" и кои от журналисти?
Каква ще е ролята на гражданите като медии? 
Какво означава журналистика във виртуална реалност? 
Как ще се преобърне бизнес моделът на медиите?


Това са малка част от въпросите за бъдещето на медиите, над които издатели и журналисти по цял свят си блъскат главите и търсят промени, решения, иновации. Ние също. В медиите е трудно, но интересно. 


Днес "Дневник" става на 15 години. Преди 5 имаше хартиено издание, сега е вестник само в интернет, след 5 години може би ще гледате съдържание от него в ъгъла на кухнята. 
През 2015 година читателите на "Дневник" са били средно над 1 200 000 всеки месец. Над 435 000 са ни чели през телефоните си месечно. Доволни сме, че всяка година добавяме нова аудитория и тя чете повече и по-дълго. 


И когато и на рождения си ден поглеждаме назад и напред, сме убедени, че това, което няма да променим, е журналистиката в "Дневник". Това, което ни отличава и в което вярваме. Проверка на фактите, спазване на етичните стандарти, коментари, задаване на въпроси, репортерска упоритост, бърза реакция, без истерия, често с ирония и усмивка, интересно и полезно, с уважение към читателя. 


Вярваме, че и вие го оценявате. Благодарим ви за доверието, времето и взискателността. 


Най-интересното през 2016 година предстои - работим по няколко проекта и каузи. Останете онлайн. 


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK