В Румъния - конкретни резултати, в България - буфосинхронни уйдурми

Христо Иванов по времето когато беше правосъден министър в кабинета "Борисов". Той подаде оставка заради окастрените промени в Конституцията

© Надежда Чипева, Капитал

Христо Иванов по времето когато беше правосъден министър в кабинета "Борисов". Той подаде оставка заради окастрените промени в КонституциятаКоментарът на Христо Иванов, бивш министър на правосъдието в кабинета "Борисов", е от профила му във "Фейсбук". Заглавието и акцентите са на редакцията.


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е обявил готовност за прекратяване на европейския мониторинг за Румъния заради добрите резултати от борбата с корупцията. България, заради липсата на резултати от борбата с корупцията, вероятно ще продължи да бъде наблюдавана. С това ЕК изпреварващо съобщава съдържанието на предстоящите заключения на Европейския съвет, които официално ще обявят предоставянето на перспектива за излизане на Румъния от мониторинга след един или два доклада. Това (би трябвало да) е моментът на истината в София.


Важно е да си отговорим как стигнахме дотук и този отговор се съдържа в докладите на ЕК по мониторинговия механизъм. Фокусът на този мониторинг е един – гарантирано ли е на практика върховенството на правото и какви са резултатите от борбата с корупцията ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА. Всичко останало - законодателни изменения, реорганизации, графици, съвети, обучения, координация и пр., е просто средство за постигане на тези резултати. От тази гледна точка съдебната реформа е едно просто нещо - привеждане на институциите на съдебната власт в състояние на практика да поемат отговорността да гарантират върховенство на правото и да се борят с корупцията по високите етажи на властта, включително в своите собствени редици.
В Румъния още преди присъединяването към ЕС направиха институция, годна да се бори с корупцията по високите етажи на властта. По същото време България се посвети на поредица от буфосинхронни уйдурми, които да прикрият трайния политически консенсус сред политико-бизнес кръговете, че техните висши представители трябва да останат недосегаеми за закона. Положение, което с охота е гарантирано от прокуратурата, лобитата в съдебната власт и другите регулатори и контролни институции, както и от пропагандната машинария, имитираща медии.


В резултат след близо 10 години наблюдение последният доклад за Румъния отново констатира наличието на впечатляващи конкретни резултати. Докладът за България отново констатира липсата на такива резултати и уйдурмите продължават със страшна сила.


Последната година е истински връх в това отношение - след масовите антикорупционни протести от 2013 г., след събарянето на КТБ, след активизацията на българските съдии, които поискаха изчистване на съдебната власт, след оголване до ослепителна очевидност на срастването между медийна, икономическа, съдебна и политическа власт в лицето на модела "Пеевски" - мнозинствато във Висшия съдебен съвет (ВСС), водено от главния прокурор, и политическата ни класа успяха и през 2016 г. да предотвратят началото на реална борба с корупцията и да спрат много от реформите, нужни за демонтажа на този модел. Струва си да припомним акценти.


В опит да хванем влака през декември 2014 - януари 2015 г. заедно с колеги от кабинета и парламента предложихме да последваме румънския модел и да създадем специализирана независима (!) институция, обединяваща специално подбрани (!) прокурори и разследващи полицаи, които да водят наказателно преследване срещу корупцията по високите етажи на властта. Такава беше предвидена и в първия вариант на правителствената стратегия за борба с корупцията.


След като главният прокурор Сотир Цацаров се противопостави на подобна мярка, премиерът взе политическо решение вместо нея да има специализирано звено, интегрирано в настоящата нереформирана структура на прокуратурата, МВР и ДАНС. Звеното има ограничен брой служители, които не са минали никакъв специален подбор или обучение и няма никакви причини да се очаква да разполагат с необходимата институционална независимост, лична мотивация или специализирана подготовка да се изправят срещу корупционните схеми, които иначе всеки ден пълнят страниците на (реалните) медии у нас. То е подчинено на заместник-главен прокурор, чието име се крие от обществеността, очевидно защото се осъзнава, че съобщаването му няма да генерира, а напротив - ще отнеме – доверие. За сравнение - шефката на румънската специализирана прокуратура г-жа Лаура Кьовеши е герой не само в Румъния, но все повече и у нас. В края на годината това звено отчете с половин уста 30-ина разследвания срещу цаца от ниския и средния ешелон на местната, съдебната и централната власт, но нито една знакова фигура или такава, която може да бъде заподозряна, че реално носи отговорност за подмяната на легитимното демократично управление с обирджийски схеми, което се наблюдава у нас от години.


Паралелно в течение на 2015 г. в съдебната власт се разви най-сериозният от години скандал, свързан с корупция и търговия с влияние: казусът "Софийски градски съд", прераснал в казуса "Ченалова - Янева", довел до "СМС гейт". Червената нишка на тези отварящи се като матрьошки скандали е опитът на различни лобита в съдебната власт да предотвратят разплитането на подозираната корупционна схема в СГС. Това беше и най-добрият ни шанс за начало реална операция "чисти ръце" в съдебната власт, включваща главния прокурор, ВСС и ВАС. Вместо това обаче цялото развитие на тези казуси беше белязано от отказа на ВСС и прокуратурата да се занимае със същността на излизащите на повърхността твърдения, подозрения и данни.


Не беше предоставен сорс-кодът на предишния софтуер за "случайно" разпределение на делата ("Лоу чойс") за проверка на подозренията за скрити функционалности (въпреки множеството ми призиви за това), не беше проведена проверка на сървърите на СГС и други съдилища с висок корупционен риск (на първо място ВАС) за следи от манипулация на разпределението на конкретни дела (отново - въпреки десетки призиви), записите от разговорите Ченалова - Янева бяха проверени по начин, който в най-добрия случай може да бъде наречен гавра. През цялото време г-н Цацаров лидираше опозицията срещу всички проверки и когато най-накрая обяви, че прокуратурата ще проверява и съдържанието на записите, изначално изключи себе си от кръга на проверяваните лица и не направи дори привидно усилие да се отстрани от възможността да влияе върху хода на проверката като свръховластен ръководител на централизираната прокурорска йерархия. Когато в навечерието на посещението на експерти на ЕК опитах да поставя на обсъждане пред ВСС дали не може да се направи повече за една убедителна проверка – бях обвинен, че правя преврат срещу главния прокурор и премиера. В забележителен синхрон пропагандната машина на Пеевски атакуваше всеки, който посмее да заговори за независима прокурорска институция, да настоява за проверка по скандалите или по друг начин стане неугоден на своя най-ценен и пазен клиент - Сотир Цацаров.


Съвсем логично някои от най-тежките констатации от тазгодишния доклад за липсата на воля за разследване на корупциия са свързани с казусите около СГС и ЕК отново (на две места!) препоръча независима и убедителна проверка по тях. В седмиците след доклада обаче няма никакво усилие да се поеме отговорност за това тотално фиаско от страна на мнозинството във ВСС и главния прокурор. Очевидно е, че те решиха, че това е краят на темата - санким, до следващия доклад остава цяла година. Нещо повече - когато в резултат на тези бурни успехи ЕК препоръча независима проверка на прокуратурата, в София се заеха да превърнат това начинание в поредната размита имитация и губене на време и пари. И, разбира се, аз бях обявен за виновник за доклада (сега ще бъда виновен и за разделянето ни от Румъния).


Пак през тази славна година бяха "загубени" тефтерите на Филип Златанов, с което беше турен край на всякакви очаквания да се понесе отговорност за превръщането на комисията за конфликт на интереси (КПУКИ) от поредната "мярка" за пред Брюксел в инструмент за политически натиск. Разбира се, отговорност не беше понесена нито за безславния край на делото, нито дори за изчезването на тефтера.


Паралелно продължи неотклонното замитане на казуса КТБ и напоителното прехвърляне на сметката към джоба на българските граждани. Вчера в опит да се омекоти ефектът от разделянето ни с Румъния биде разпоредено докладът на английския консултант да бъде предоставен на прокуратурата. Нещо, което е трябвало да стане веднага след изготвянето му и с което се признава, че за близо две години след като участва в сриването на КТБ, прокуратурата не е напреднала в изясняването на цялостната схема на политико-финансовата пирамида и просто чака връщането на Цветан Василев от Белград.


Изброяването може да продължи – скандали, на които институциите отказват да реагират или, ако са принудени да се задействат, правят това с безочлива демонстрация, че всичко ще бъде само моментен кризисен PR и тотално замитане под килима. Отговорност няма нито за извършителите, нито за онези в прокуратура, полиция, съд, контролни органи, които се занимават с замитането. Пропагандно тази схема се обслужва от пеевската машина, която аз отказвам да наричам "медийна".


Пред същите тази година видяхме как политическата класа отказа да реформира конституционния статут на главния прокурор и да въведе каквато и да било форма на ефективна демократична отчетност. Не бива да пропуснем, разбира се, и инициативата от последните дни за определянето на по един зам.-министър за борба с корупцията във всяко министерство - мярка, с която окончателно ще тръшнем Румъния в земята.


В резултат на тези успехи в борбата с контрабандата дори изпращащият св. валентиновско-трифон-зарезановски сърчица Юнкер днес е принуден да обяви възможността за разделяне на Румъния от България. Родината ни е изправена пред поредното унижение да станем вече единствен в ЕС сертифициран парий по отношение на фундамента на държавността - наличието на върховенство на правото.


Изходът е прост и се състои в поемане на отговорност. Политическият ни елит би трябвало да осъзнае, че е време за реална промяна на "правилата на играта". Или да слезе от историческата сцена.


За пореден път призовавам парламента и политическите лидери, включително премиера Борисов, да поемат ясен ангажимент за радикална реформа на прокуратурата, МВР и другите служби, свързани с борбата с корупцията, за премахване на безконтролността на главния прокурор и за създаване на ефективно работеща прокуратура, която да гарантира сигурността на българските граждани и да разруши срастването на публичната власт с организираната престъпност.


Изключителни заслуги за този резултат има на първо място г-н Сотир Цацаров. Три години след началото на мандата му е пределно ясно, че той е лидер на антиреформаторското мнозинство във ВСС, вдъхновител на парламентарната съпротива срещу пълноценните изменения в конституцията, гарант, че в прокуратурата няма да мръдне нищо в посока повишаване на капацитета за борба с корупцията и скъпоценен клиент на пеевската пропагандна машина. Не е ли време е да поеме някаква отговорност, най-малкото като използва нововъведената възможност да бъде изслушван от Народното събрание по конкретни въпроси и от парламентарната трибуна да обясни на всеки български гражданин в името на какво счита, че трябва да продължи да заема поста главен прокурор в оставащите 4 години от своя мандат и нашия живот? За какво точно му служи неговият безконтролен статут, за чието съхраняване се бори толкова много? Отговорност следва да бъде понесена и от другите основни фигури на мнозинството във ВСС – шефовете на етичната и дисциплинарни комисии, новоизбрания представляващ.


Както се казва – да бъдем оптимисти.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (163)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 768 Любопитно

  Искам си играчкитеееее....

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 2. 2 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ааа, не , не , тая гад Христо Иванов определено вече дестабилизира държава и клати кабинета. Отворете лагери и го пратете там!

 3. 3 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Напълно съм съгласен с Христо Иванов и според мен, тази "новина", че Румъния върви по правилния път, а ние дори се връщаме назад или най-малкото тъпчем в правосъдното и прокурорско блато е най-важната за всички нас.

 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3482 Неутрално

  От тази гледна точка, съдебната реформа е едно просто нещо - привеждане на институциите на съдебната власт в състояние на практика да поемат отговорността да гарантират върховенство на правото и да се борят с корупцията по високите етажи на властта, включително в своите собствени редици."Просто е,ама ние в България сме по сложните неща.

 5. 5 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3530 Неутрално

  Цацаров ще каже ли нещо в своя защита? Или ще прати Сарафов да провери счетоводството и тоалетна на офиса на Христо Иванов?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 6. 6 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Едва ли може да се направи по-точна диагноза на нещата у нас.
  България - страната на имитациите.

  Pather Panchali (Satyadjit Ray)
 7. 7 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  Не го е срам, дестабилизатор! В Сибир!

  Иначе хрисимият Христо можел и да хапе. Харесва ми.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 8. 8 Профил на Bedtime for Democracy
  Bedtime for Democracy
  Рейтинг: 788 Неутрално

  еми ето ... нали има вот на недоверие.... нека го подкрепят РБ и да ходим на избори и да изметем боклуците.... даааа ама не.... всички вряскат и пищат но на никого не му се ходи в опозиция - РБ, ДПС, БСП, ПФ АБВ.. всички са на хранилката на ГЕРБ

  Pure Chewing Satisfaction
 9. 9 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3384 Неутрално

  Още като минах Дуранкулак и видях разликата.Пътят гладък,живи села,чисти, пълни с млади хора,новопостроени цехчета и работилници а също така нови къщи...Градовете също чисти подредени,хората добре облечени с нови коли,повечето Дачия,но нови! За разликата между порт Констанца и Варна - ми е тъжно и да си спомня.......

  [email protected]
 10. 10 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Цацата е толкова нагъл, че сам си обяснява, че за 3 години НЯМА ни един осъден висш човек в държавата.

 11. 11 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Много точно и ясно написано.
  Можем, да очакваме море от помия от страна на Свинчовите медии по Христо Иванов. Очаквам да го изкарат, че си е променил пола преди години.
  Трябва ни рестарт с повече гражданско участие.

 12. 12 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 701 Неутрално

  За съжаление никой не харесва свестните политици. Именно затова изгоря Христо Иванов.

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 13. 13 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  На Цацата не му пука! Върти си на пръста и правителството и парламента, за ВСС да не говорим, е и той си има сенчесто началство, но явно то е много доволно от неработата му!

 14. 14 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 882 Неутрално

  и нека оставката на цацаров да бъде подадена днес ,а тази на баце утре !

 15. 15 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Заглавието е точно и достатъчно красноречиво.

 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  Буфосинхронни уйдурми - страхотно описание на цялата работа на това правителство.

  Вместо икономика - раздаване на порции с големия черпак.

  Вместо съдебна реформа - циментиране на Цацаров като момче за мръсни пръчки.

  Вместо култура - итонгови бутафории и "лувър" с паднал гипсов таван.

  Вместо граждански контрол от медиите - пипане по мускула.

  И пр., и пр.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Цацаров може и да има много трески за дялане, но проблемът е в цялата съдебна система.
  Те си живеят в друго време в друг свят. Вижда се, че са и доста заможни голяма част от тях (КТБ списъците). Топ-делата пък се решават обикновено според статуса на обвиняемите, в което също има логика с оглед на горното.
  Мъка...
  За мен въпросът е не толкова дали да се иска смяна на Цацаров, а кой би го сменил.
  Та - имаме ли си ние Маковей...

 18. 18 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "За пореден път призовавам парламента и политическите лидери, включително премиера Борисов, да поемат ясен ангажимент за радикална реформа на прокуратурата, МВР и другите служби, свързани с борбата с корупцията, за премахване на безконтролността на главния прокурор "

  " г-н Сотир Цацаров. Три години след началото на мандата му, е пределно ясно, че той е лидер на анти-реформаторското мнозинство във ВСС, вдъхновител на парламентарната съпротива срещу пълноценните изменения в конституцията, гарант, че в прокуратурата няма да мръдне нищо в посока повишаване на капацитета за борба с корупцията и скъпоценен клиент на пеевската пропагандна машина."

  Как да се промени нещо в положителна посока, като почти всички парламентарни лидери са на каишка при "модела Кой". 80 % (поне), са "калинки". На кого да се опреш за подкрепа?! На баракова ли!? или на някой друг провинциалист, усладил му се животът с екстри, плащани от другите.

 19. 19 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 558 Гневно

  Браво на Христо Иванов! Какво повече да се каже? Цацаров се оказа по-голяма издънка дори от Филчев.

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 20. 20 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#17:"theanalyser"]Та - имаме ли си ние Маковей...[/quote]

  Според депутатчето-емемеец от БДЦ ( сега май е друго ) жената се казва Мукавей. Така каза от трибуната.

  Мукавей
  1. Използва се за название на специфична част от върбовото дърво, а именно - клона.
  2. В зависимост от ситуацията думата може да се превърне в нарицателно за мъжки полов орган, отличаващ се с размери и твърдост.

 21. 21 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Съгласен съм с Христо Иванов. Са.ега ще настане едно омаловажаване на този изключителен удар по престижа на правителството. Ама, нали сме страната на Цацаров, останалите га.ове /изполмвам лексиката на премиера/ от мнозинството му във ВСС, на Пеевски и неговите медии.

 22. 22 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  В забележителен синхрон, пропагандната машина на Пеевски атакуваше всеки, който посмее да заговори за независима прокурорска институция, да настоява за проверка по скандалите или по друг начин, стане неугоден на своя най-ценен и пазен клиент - Сотир Цацаров.

  Браво за смелия анализ на Христо Иванов и ретроспекцията на събитията. Цацаров е в дълбок сън и се размърдва само при поръчка от Пеевски.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 23. 23 Профил на rossen1967
  rossen1967
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Добър анализ. Но когато една държава се управлява от простаци можем да очакваме само простащина и гьонсуратлък. Свестните у нас считат за луди,глупецът вредом всеки почита...дано Бойко прочете тази публикация на Христо Иванов,дано разбере поне малко от това,което прочете...всъщност дълбоко се съмнявам...

 24. 24 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Голям оптимист е Христо Иванов,когото много уважавам.
  Но как да заставим Цацаров да се отчете поне пред НС?

  Tony
 25. 25 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  Христо Иванов задава точните въпроси, които всъщност поставяше още докато беше министър. Но съществен отговор няма да получи, точно обратното - очаквам нападателна тирада от страна на наглия Главен и обслужващата го пеевска преса.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 26. 26 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Разстроено

  [quote#17:"theanalyser"]Та - имаме ли си ние Маковей... [/quote]

  Как ще ги стигнем... румънците?! и задминем - кога?!

  Бавно, но сигурно, територията се превръща в тиквостан. А в страната на управляващите тикви, умните са излишни.

 27. 27 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 497 Весело

  ГАД, ПОДЛЕЦ, НЕГОДНИК!!!! Опит за дестабилизация...
  Страхотен обзор на г-н Иванов!!! Поздравления!!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 28. 28 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ама тоя път Христо ги е направил баш на кайма всичките там гербаджии, гоцевисти и други слуги на Доган и Пеевски. Обяснил си им го е ясно, точно, подробно: какво и що. Така, както те не могат да правят, понеже нямат ни факти, ни аргументация за да защитят тезите си.

  Неслучайно, още не могат да се съзвземат от нок-дауна и за 30-тина мнения още не се е появил някой войнстващ гербаджия, за да ни обясни (примерно) как Христо Иванов е "костомолец", затова трябва да следваме простоватия им Баце. Избирам произволно една от лъжите, които гербаджиите вадят като заек от шапката. Всеки, който не им утърва бил "костомолец". Или гей...

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 29. 29 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Христо, поздравления за това което се опита да направиш. Горе главата, успехи и искрено се надявам отново да дойдеш в правителството един ден и то като премиер.

 30. 30 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 660 Неутрално

  За пореден път се убеждавам колко качествен човек и професионалист бе жертван от Баце и компания в името на борбата за запазване на статуквото и възпиране на съдебната реформа.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 31. 31 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 829 Неутрално

  "Буфосинхронните уйдурми" са наследство от развитото социалистическо общество.

 32. 32 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Междувременно, от ПИК:

  "Шефовете на ПИК Недялко Недялков и Ивайло Крачунов изнесоха лекция пред студенти от Университета по библиотекарство и информационни технологии в София. Темата бе "Власт и медии", цял час двамата беседваха с бъдещи журналисти и политолози за плачевното състояние на родните медии, зависимостта им от властта и грантовете на "Америка за България", както и за популистко-фашисткия нов проект на Слави Трифонов."

  Живеем в държава, в която има паралелна реалност: реалността на Крачун и недялковци; една оруелова действителност, в която всичко придобива изкривени измерения и бива изкривено толкова елементарно и профаничстично, но явно невидимо за голяма маса българи. Щом тия двамата говорят за "състоянието на медиите", смятайте в какво общество живеем и кои са му авторитети.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 33. 33 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Политическият ни елит би трябвало да осъзнае, че е време за реална промяна на "правилата на играта". Или да слезе от историческата сцена.

  Ние нямаме политически елит. Имаме сган, която се е докопала до властта и действа на принципа ,,След нас, ако ще и потоп".

 34. 34 Профил на sorosoidnapravda
  sorosoidnapravda
  Рейтинг: 225 Неутрално

  А най-големият буфосинхронист се оказа самият Христо Иванов. Той сега иска нов ДАНС, а?

 35. 35 Профил на Мария Ковачева
  Мария Ковачева
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Щом имаме хора ,като Христо Иванов може малко бавно,но ще се оправим ,трябва само да бьдат защитени,4ение много го умеем това да ги бутаме в казана.

 36. 36 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Съдебната система такава каквато е в момента е огледало на капацитета на българското население такова каквото е в момента - почти нулев. Който вижда е разбрал това. Демокрацията е чужда на значителна част от българите и на някои неинтегрирани малцинствени групи. Но ако лидерите са поне като румънските това ще окаже оздравително влияние и върху населението по пътя на демократичното му осъзнаване.

 37. 37 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 520 Разстроено

  Кратко, точно и вярно. Браво. Би следвало гербаджийско депесарско-бесепарската пасмина в политиката или в съдебната власт поне да се изчерви. Макар, че едва ли.

 38. 38 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 230 Неутрално

  Няма да е и неочаквано, ако в така създадената ситуация на обществено огорчение от съд/прокуратура/полиция започнат да се търсят и изкупителни жертви. Ето го идеалният пример от Враца - хората са толкова настръхнали от всякакви мутри, връзкари и т.н., че можеха да пратят на бесилото братята понички - спряха ги единствено десетките доказателства, че това не са новите братя Галеви и не са чак такива дерибеи каквито ги изкараха за минути. Цацаров видя добра възможност и се задейства за часове, след като е разбрал, че няма кой да настъпи, ако понакаже братята.

 39. 39 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  Главният прокурор наистина е неконтролируем и това трябва да се промени. Това е голяма слабост,коментирали сме го много пъти.
  Всичко останало от обясненията на Ристю е бутафория!
  Жаловити призиви към политическата класа!

  Коя класа, Ристю, тая на хранилка на Доган и Пеевски?
  ОФ- класата, която има мнозинство в парламента, тя ли да промени законите?
  Класата на заплата в КТБ?
  Когато казвахме това, още от първия ден на това събрание, костомоците бяхте заети в борбата за постове и кресла!

  И нито дума самокритика, поне от кумова срама! Костомолец!

  За бутафорните му предложения- пълно мълчание!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 40. 40 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 622 Неутрално

  [quote#2:"Дундурук"]тая гад Христо Иванов определено вече дестабилизира държава и клати кабинета[/quote]

  Нищо не дестабилизира. Продължава да пее в хора на сикаджията (с малко по-друг глас), от когото чакал "ясен ангажимент за радикална реформа". От рапоня ли чакаш реформи? На мутрата му дай да поема ангажименти. За да запази цялата власт за себе си е готов на всякакви обещания и предателства.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 41. 41 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Гневно

  Правителството Борисов се провали. Време е за оставка.

 42. 42 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  До коментар [#37] от "zegi":

  Ние от ГЕРБ акъл от
  Пеевски и Догановски мекерета не щем!

  Реформатори със сметки и кредити от КТБ, чиито гуру е на заплата към
  Пеевски .

  Заради вас румънците ни превариха!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 43. 43 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 622 Неутрално

  [quote#17:"theanalyser"]За мен въпросът е не толкова дали да се иска смяна на Цацаров, а кой би го сменил.
  Та - имаме ли си ние Маковей... [/quote]

  И да го имаме, сикаджията точно него ще назначи, а? Както се надявал Хр. Иванов.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 44. 44 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Ах тая съдебна реформа... щяха да потекат реки от злато от Брюксел към София хахаха... Каква е гаранцията, че в Румъния в затвора са лошите? Нима в ЕС имат досиета на всички корумпирани лица? Нека не бъдем толкова наивни. Румъния беше най-корумпираната държава в Европейския съюз. В последните години бяха извършени масови ПР акции в стил Цветанов и "падни на земята, боклук!", което явно се харесва на Европа, обаче у се убедихме, че такива неща имат обратен ефект. А докладът на ЕС споменава ли трагедията в рок клуба в Букурещ, където десетки изгубиха живота си. Споменава ли истинската причина за тази трагедия - КОРУМПИРАН служител на пожарната, който е издал разрешително за заведението?

 45. 45 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  Цацаров е издънка, а Ристю е направо бутафорийка- цяла година мислене и мъдрене и накрая две колегии с квоти.

  И оправдания що нямало туй и онуй.
  И призиви към ОФ - то !

  ОФ - то пада от майтап!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 46. 46 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 520 Любопитно

  До коментар [#39] от "mr.strange thing mystifying.":
  [quote#39:"mr.strange thing mystifying."]Главният прокурор наистина е неконтролируем и това трябва да се промени. [/quote]
  И шо не го променихте бе айол. Гласувайки промени в конституцията, но не тези, написани от Гоце и Доган.


 47. 47 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Христо Иванов е единственият честен и мислещ човек, минал през МС от много време насам.

  Адмирации за достойното му поведение, за силата и търпението.

 48. 48 Профил на Qnyx
  Qnyx
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#28] от "stupid_american":

  Почнаха да се посъвземат - ето - РБ са виновни щото са на заплата към #Кой и Доган, а пък те милите се борят със зъби и нокти. А в Румъния всичко е ПиАр, който тук се пропуска щото сме умни и знаем че не работи

  Trust no one.
 49. 49 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#39] от "mr.strange thing mystifying.":

  Знаеш ли, направило ми е впечатление, че откакто на горилоподобния ти лидер му лъсна напълно червения задник, а по-точно октакто Христо Иванов го изобличи публично - в началото по-тактично, след това отявлено (но разбира се без типичните за вашия лагер обиди, агресия и клевети, а с финес и възпитание), доста хора се поотказаха от горилата, някои поне позамълчаха леко смутени и гузни, но пък тези, които останахте, сте страшно упорити, арогантни и дебелокожи. Независимо с какви бабешки деветитни, отявлени лъжи или детинщини си служите да прикривате лъсналия червен задник, нямате никакви скрупули в разпространението им, както би подобавало на човек, който лъже.

  Виж какво: нито Христо Иванов е костомолец, нито е човек на Пеевски и Доган. Човекът на Пеевски и Доган е Бойко Борисов. Отвори Блиц, отвори Пик и виж за какво става дума. Стига лъга, стига говори първите неща, които ти дойдат на акъла.

  Вие сте като някакви притиснати към стената лъжливи деца, които нямат точна преценка за момента, в който играта е приключила и продължават да увъртат и лъжат, и на всичкото отгоре си въобразяват, че ако го правят с по-голяма наглост, хората ще им вярват повече.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 50. 50 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#48:"Qnyx"]Почнаха да се посъвземат - ето - РБ са виновни щото са на заплата към #Кой и Доган[/quote]

  До коментар [#48] от "Qnyx":

  Аз неслучайно постнах тук извадката от статията за Крачун и Недялчо: в държавата, в която тези двамата ще ходят да се оплакват от плаченото състояние на българските медии, явно всеки може да повярва на всичко. В това е и шансът на такива господа: за всяка лъжа има достатъчно количество овце, които да се хванат. Дори и за тази, която се оборва с един линк, клик или отгръщане на вестник.

  Спомням си в романа "Хъкълбери Фин", главният герой се беше много шашардисан как онези измамници, с които се движеше, дори и вече изобличени напълно, никога не паднали на гърба си и до последно отричали. Това наистина е не особено разбираемо по онези ширини, а у нас е част от народо психологията. Отнася се и до наистина забележителния феномен напълно компрометирани хора като Бойко Борисов да не губят симпатиите си. Просто щото гласувалите за тях трябва да признаят, че са сбъркали. Ами не - няма да признаят, до последно ще отричат, също като описаните от Марк Твен мошеници.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 51. 51 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#49:"stupid_american"]Отвори Блиц, отвори Пик и виж за какво става дума. [/quote]


  А ти отвори Бивол (братчето на горепосочените) и виж за какво за става дума! И тоя горе, на тва сайтче базира цялата си пледоария + на гнили каки.

  И тоя седнал да раздава акъли...ма айде у ...лево, или у десно, дето сте все в кюпа.

  Единствено за Цацаров има право, но тва ние го знаем още от Костинброд и делата срещу Цветанов (с които го заплаши Пеевски от трибуната на НС).

  Фалшив гуру на менте гражданско общество.

 52. 52 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2381 Неутрално

  “Не е ли време е да поеме някаква отговорност, най-малкото като използва нововъведената възможност да бъде изслушван от Народното събрание по конкретни въпроси и от парламентарната трибуна да обясни на всеки български гражданин в името на какво счита, че трябва да продължи да заема поста главен прокурор в оставащите 4 години от своя мандат и нашия живот?”

  Категорията всеки български гражданин е твърде аморфна!
  На по-голямата част от гражданството му е “баш през прозора” кой е главен прокурор... Народът вече седем години гласува за ГЕРБ. Това мнозинство, подсилено от ДПС, БСП и всички останали не иска нищо по-различно от това, което му се предлага. Докато не се получи промяна в политическата подкрепа за настоящото мнозинство ще продължаваме да си караме така. Колкото и Христо Иванов да се напъва да обяснява нещо различно... Нека се яви на избори, да убеди съотв. мнозинство и да прокара промени. В момента той е един бивш министър, насаден от Президента, едва ли по негово собствено мнение - просто наемник...

  I Want To Believe
 53. 53 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#42] от "mr.strange thing mystifying.":
  "Ние от ГЕРБ акъл от
  Пеевски и Догановски мекерета не щем!"
  Не знам от чии мекерета вземате акъл, ама директно изпълнявате, какво ви наредят и Доган и Пеевски. А , и Гоце да не забравим.

 54. 54 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#51] от "bathsheba":
  [quote#51:"bathsheba"]А ти отвори Бивол (братчето на горепосочените) и виж за какво за става дума![/quote]

  За какво става дума - бъдете по-конкретна. Май нямате какво да кажете по същество, затова сте седнала да сипете някакви спекулации (все едно има нещо в Бивол, което да компрометира Христо) или някакви заклинания и мантри, от сорта на:
  [quote#51:"bathsheba"]И тоя седнал да раздава акъли...ма айде у ...лево, или у десно, дето сте все в кюпа.
  [/quote]
  [quote#51:"bathsheba"]Фалшив гуру на менте гражданско общество.[/quote]

  Каква интелигентна аргументация, а госпожо? Аз му казах и на горния: малко сте останали, ама сте много озлобени.

  А вие, доколкото си спомням, щяхте да се отказвате от горилоподобния, ако назначи Бокова. Ама пусто гербаджийско сърчице не дава, нали

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 55. 55 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#54] от "stupid_american":

  Собственикът на Бивол и собственикът на ПИК са братя. Около средно осведомен и интелигентен човек, може да си направи извода. Ако не може - проблемът е негов.

 56. 56 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#54] от "stupid_american":

  " малко сте останали, ама сте много озлобени. "

  Всъщност, точно обратното: вие сте малко и сте много озлобени.
  Което мен силно ме радва, защото колкото по-озлобени ставате, толкова по-малко ще бъдете.

 57. 57 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#55] от "bathsheba":

  [quote#55:"bathsheba"]Собственикът на Бивол и собственикът на ПИК са братя. [/quote]

  Това ли успяхте да измислите? В отчаянието си вече сте съвсем безпомощна: не разбирам логиката ви и какво общо има това с моето твърдение. Нека пак ви питам:
  Това, че Асен Йорданов и Недялко Недялков са братя как точно променя факта, че Пеевските медии Блиц и Пик правят метани на Бойко Борисов?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 58. 58 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 660 Неутрално

  При нас никога няма да има промени, защото това е против интереса на политическият елит....грабят и лъжат на принципа "сега ми е паднало"....

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Г-н Иванов за коментатор става, както и проф. Танев /казвам го убедено/ ... проблема и на двамата е, че това не е достатъчно, за да си успешен министър ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 61. 61 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  До коментар [#55] от "bathsheba":

  Те нямат толкоз мозък да правят връзки и асоциации.
  ЩОМ ПИК хвалят Боко, значи Пеевски и Боко да дружки- до там е костомолската когнитивна способност!😂
  И това се повтаря по сто пъти на ден.
  Ако ги питаш що нито Боко, нито ГЕРБ нямат един лев в банката на същия Пеевски- мигат кат коза пред нова порта!
  Що Ристю за цяла година предложи само една бутафория- нито дума!

  Единствената сила, която може да се опре на милиардера Доган и слугата му Пеевски с офшорните им сметки, са ГЕРБ И БОРИСОВ!

  Костомолът е много дребна риба , става дамо за лай.


  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 62. 62 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#59] от "bathsheba":
  [quote#59:"bathsheba"]Трудно Ви се получава с мисленето, затва не разбирате.[/quote]

  Какъв страхотен и смислен аргумент!
  Вече очевидно можете само да риткате в безсилна злоба със заклинания и лични обиди.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 63. 63 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 802 Неутрално

  До коментар [#44] от "stinkfoot":

  Чета поста ви и се питам "какво иска да каже авторът". Признаввам си - не можах да стигна до заключение. Мога ли да ви помоля за рязяснения!

 64. 64 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#60] от "роджър":
  [quote#60:"роджър"]Г-н Иванов за коментатор става, както и проф. Танев /казвам го убедено/ ... проблема и на двамата е, че това не е достатъчно, за да си успешен министър ...
  [/quote]

  Много си прав. Tрябва си и премиер, чиято любима книга НЕ Е Винету

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 65. 65 Профил на sebastians
  sebastians
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  "По същото време България се посвети на поредица от буфосинхронни уйдурми, които да прикрият трайния политически консенсус сред политико-бизнес кръговете, че техните висши представители трябва да останат недосегаеми за закона."

  Браво на Христо Иванов!

  "На света има само едно нещо по-лошо от насилието - това е капитулацията пред него." Амос Оз
 66. 66 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Добре , Христо ..
  Отлично даже ..
  Нямаш си представа още, какво започна с твоята оставка :) Срутването на цяла една номеклатура в Съдебната система - започва ..
  Рапона не го броя - той си е пътник :)
  Поздрави
  и скоро ще дойде времето на такива , като ТЕБ !!! :))
  Не може вечно ТИКВИ да са ...)

  BIG AL
 67. 67 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Неутрално

  [quote#64:"stupid_american"] чиято любима книга НЕ Е Винету [/quote]
  Чудя се, не ви ли омръзна тази тъпня ?
  Пък и по-добре Винету, отколкото политикономия на социализъма

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 68. 68 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  А броят на ТИКВИТЕ в бостана България, нямалява бързо и неумолимо :))
  Те , все още си мислят ,че са ..много ...))
  Тикви, тикви , добре ..
  Но тикви - начело !!??
  Хахахааа.....

  BIG AL
 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  Ами циркаджията,изпълняващ ролята на премиер,толкова може.

 70. 70 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#60] от "роджър":

  . проблема и на двамата е, че това не е достатъчно, за да си успешен министър ...:)))
  .....................
  За да си успешен министър или Мин, председател,
  ТРЯБВА да се слушат предложенията на Гоце , доган, цацата , Рапона или колевци от Симеоново-
  особено предложенията ИМ за промени на ЗАКОНИ !!??
  Хахахаа.....

  BIG AL
 71. 71 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 225 Любопитно

  Какво му требе на човек в България?
  Евтина ракия,филия с мас,и за душата Винету!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 72. 72 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#67] от "роджър":
  [quote#67:"роджър"]Чудя се, не ви ли омръзна тази тъпня ?[/quote]

  Тъпня ли? И аз и ти знаем, че това наистина му е любимата книга. Този човек е видимо толкова семпъл, че спорът за интелектуалните му качества отдавна е приключил. По-скоро върви спора дали може от такъв семпъл човек да излезе нещо хубаво за държавата. Явно някои хора нямате против да бъдете управлявани от прост човек и си мислите, че може. Нищо, че той с вески изминал ден показва това, което би трябвало да ви е ясно още като го чуете и видите: не може. не става. с него сме за никъде и това не е никаква изненада. Така става, когато начело седи прост човек.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 73. 73 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#61:"mr.strange thing mystifying."]ЩОМ ПИК хвалят Боко, значи Пеевски и Боко да дружки- до там е костомолската когнитивна способност![/quote]

  Ма разбира се - няма начин да не си направиш такъв извод, освен ако не си костомолец. Иначе няма никаква логика

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 74. 74 Профил на krummen Spiegel
  krummen Spiegel
  Рейтинг: 225 Неутрално

  [quote#23:"rossen1967"]дано Бойко прочете тази публикация на Христо Иванов,дано разбере поне малко от това,което прочете...всъщност дълбоко се съмнявам...
  [/quote]
  Росене това да не е Винету, че да чете! Той си има готов репертоар- контрабанди, еврофондове и ала-бала сценарии и конспирации.

 75. 75 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#63] от "grajdanin1":

  Не мога да ти помогна, съжалявам.

 76. 76 Профил на netolerast
  netolerast
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Като беше Костов въпреки наследството от Виденов дръпнахме толкова, че ние искахме да ни отделят от Румъния....а сега....

 77. 77 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#72] от "stupid_american":

  Мога да ти отговоря, но не виждам смисъл ... дори 1% от мнението ти за Борисов да беше вярно, нямаше да е спечелил всички избори от 10 години насам, и да има втори кабинет ... може да не харесваш някого, политиката му, визията му, изказа му, но да "оперираш" с 5-6 мантри и клишета ... жив и здрав, живота е хубав !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 78. 78 Профил на krummen Spiegel
  krummen Spiegel
  Рейтинг: 225 Неутрално

  [quote#44:"stinkfoot"] Споменава ли истинската причина за тази трагедия - КОРУМПИРАН служител на пожарната, който е издал разрешително за заведението?
  [/quote]
  Корупцията ще изчезне от лицето на земята малко след като изчезнат хората. Корупцията я има по целия свят и в най-белите държави, но когато хората имат един добър стандарт на живот и такива, които си описал ги вкарват в затвора, то тогава тези теми които ние обсъждаме постоянно не са приоритет на тези хора.

 79. 79 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Може би трябваше да платим цената и да оставят Хр. Иванов да направи бутафорната си реформа, за да се види, че е въздух под налягане. Сега той ще се изживява като неразбран реформатор и герой. И всички негативи ще приписва на провалилите "реформата" му.

 80. 80 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 842 Неутрално

  [quote#76:"netolerast"]Като беше Костов въпреки наследството от Виденов дръпнахме толкова, че ние искахме да ни отделят от Румъния....а сега.... [/quote]
  Костов разпродаде държавата и ни загроби със задължения за десетилетия напред. Получените от тези мероприяти пари не бяха вложени в нещо смислено, просто бяха изконсумирани. Сега и за Борисов ще кажат "дръпнахме, създадохме инфраструктура", а който трябва да плаща 16-те милиарда ще обере негативите.

 81. 81 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 680 Разстроено

  Тъй нареченият "политически" елит, танцуващ под чалга ритъма на рубладжийското задкулисие, успя да "извая" в един съюз на 28 европейски държави унизителния образ на България на ЕДИНСТВЕНАТА "НАБЛЮДАВАНА" ЧЕРНА ОВЦА ! Факт !

 82. 82 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 612 Неутрално

  "В Румъния - конкретни резултати, в България - буфосинхронни уйдурми"

  Много точно написано!

  И в морето ми е до колене .....................
 83. 83 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Много добър анализ. Браво!

 84. 84 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 415 Неутрално

  До коментар [#79] от "teridan":

  свърши ли.
  айде бегай на драган цанков 28
  за още пропаганда.
  първанов е куриер на руския
  проект за прокуратурата.

 85. 85 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  [quote#6:"mitkaloto_"]България - страната на имитациите. [/quote]

  Имитация на Премиер - дебела и проста при това !
  Имитация на Главен прокурор !
  Имитация на ВСС !
  Имитация на Парламент !
  Имитация на институции и институционалност !
  ....
  Имитация на държава

 86. 86 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2312 Любопитно

  [quote#42:"mr.strange thing mystifying."]Ние от ГЕРБ акъл от
  Пеевски и Догановски мекерета не щем!
  Реформатори със сметки и кредити от КТБ, чиито гуру е на заплата към
  Пеевски .
  Заради вас румънците ни превариха! [/quote]

  Туй на ОФ събранието ли ви го четоха? Къса памет, що ли?
  Не беше ли Вожда, този който насили Христо Иванов, да прави метани и да се "разбере" с Местан? Не бяхте ли Вие, ГЕРБерската агитка, която искаше и защитаваше това насилие с епитети, които ползвате и сега, като основен аргумент, срещу всеки дръзнал да подкрепи усилията на РБ, и в частност Христо Иванов, за промяна на статуквото? А след неговата оставка го обвинихте, че не се е справил?
  Да не се справи! Защото бе в ситуацията, да е сам срещу Мафията, оглавявана от Вожда, ръководена от същото това ОФ в сянка и толкова близко до сърцето и душата ти!
  ЧИБА каракачанке!

 87. 87 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1205 Весело

  [quote#62:"stupid_american"]Вече очевидно можете само да риткате в безсилна злоба със заклинания и лични обиди. [/quote]

  Тя е непоколебима когато стане дума за защита на Тиквоний - настаяща Матрьосовка

 88. 88 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2312 Весело

  [quote#49:"stupid_american"]но пък тези, които останахте, сте страшно упорити, арогантни и дебелокожи. Независимо с какви бабешки деветитни, отявлени лъжи или детинщини си служите да прикривате лъсналия червен задник, нямате никакви скрупули в разпространението им, както би подобавало на човек, който лъже. [/quote]

  Казал си го по-добре! Браво!
  Питомци на развъдника в Банкя, със здрав комуно-мафиотски ген! Стар прйом на демагогстване, взет на "въоръжение" от АОНСУ и "бившите" кадри на ДС.

 89. 89 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2312 Разстроено

  [quote#51:"bathsheba"]Фалшив гуру на менте гражданско общество. [/quote]

  Вирсавия, бива ли така да говориш за Вожда?

 90. 90 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Е, от това Бойчето много го боли. Затова беше вчерашната пушилка за пред медиите. Все те са му виновни.

 91. 91 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2216 Неутрално


  Свалям Ви шапка г-н Иванов !
  Уверявам Ви, че моето семейство и аз самият ТВЪРДО стоим зад Вас, г-н Кънев и всички читави хора по върховете, които УВИ сте толкова малко !
  Здраве и успех !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 92. 92 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 680 Гневно

  Какъв по-звуче шамар да получим от Брюксел ! Казано просто -Българската държава е черната овца на ЕС !

 93. 93 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  До коментар [#24] от "Free person":

  " Но как да заставим Цацаров да се отчете поне пред НС ? "


  СЪВЪРШЕНО БЕЗПОЛЕЗНО !!!
  Ако, наистина се стигне до такова отчитане, ще станем свидетели на аплодисменти от страна на СЪЩИТЕ 180 кратуни, които първо се подписаха, а след това се отметнаха . Истината ще дойде от Европа ( за съжаление ), след като се спрат паричките, защото с европейските пари се ЗАХРАНВА ПРЕДИ ВСИЧКО ДС- МАФИЯТА !
  БАСТА !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 94. 94 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  До коментар [#67] от "роджър":

  " Пък и по-добре Винету, отколкото политикономия на социализъма "


  Банкянската тиква е имал изпити и по политикономия, научен комунизъм, история на БКП и други " наУки ", но и там нищо не е разбрал, затова се е захванал с единственото което достига до него - " Винету " ... !
  А, иначе ми харесва, че говориш за " тъпня ", защото това е може би много точно определение за БГ-премиера, особено, ако го поръсиш и с мутренска чубрица ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 95. 95 Профил на silance
  silance
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#24] от "Free person":

  И какво ще стане,като се "отчете"?

 96. 96 Профил на tsu
  tsu
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Дългичък фейсбук коментар

  Но безпощадно верен

 97. 97 Профил на Grandioso Emperatorovich
  Grandioso Emperatorovich
  Рейтинг: 272 Гневно

  '... Важно е да си отговорим как стигнахме дотук ...'

  цитат от статията
  +++

  някой да не знай? веднага да вдигне ръка!

 98. 98 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2312 Весело

  [quote#97:"От отвъдното, тук Др. Иваноф!"]'... Важно е да си отговорим как стигнахме дотук ...'
  цитат от статията
  +++
  някой да не знай? веднага да вдигне ръка! [/quote]

  Е, как!
  Избираме си "по-малкото зло"

 99. 99 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 714 Любопитно

  [quote#32:"stupid_american"]плачевното състояние на родните медии, зависимостта им от властта и грантовете на "Америка за България", както и за популистко-фашисткия нов проект на Слави Трифонов." [/quote]

  Най много клиенти има половината истина. Кой финансира Атака, БСП, Русия днес, ТВ Алфа , 7 Дни , а очакваната "руско българска " телевизия. "Русия за България" няма , защото има Лукойл , Газпром, БТК, Булгартабак, сега и ОМВ вече продадена на Газпром , които финансират под масата.... С нашите камъни по нашите глави

 100. 100 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Съгласен с Иванов.
  Излиза обаче,че за година и отгоре сме имали за министър обикновен,но за сметка на това доста словоохотлив статист/статистик.Като всички останали досега.
  Трябваше да хвърли оставката още след историческия компромис,така нямаше да загубим още 5 месеца за ВЪЗМОЖНИТЕ реформи с това НС.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK