Какво става в държавата

Бойко Борисов

© Анелия Николова

Бойко Борисов



"Дневник" препечатва текста на политолога Даниел Смилов от портал "Култура".


Събитията от последната седмица оставят анализатори и публика раздвоени. Въпросът е дали сме свидетели на действителнa решимост на Борисов да прекрати определени корпоративни влияния в управлението или на обикновен театър с цел печелене на време.


Публичната информация, известна дотук, не е достатъчна за категорично заключение в едната или другата посока. Това поставя методологическия въпрос за интерпретацията на събития при висока степен на неяснота и несигурност.




Най-лесно е да се каже, че трябва да се изчака и често това е най-мъдрата политика. Същевременно обаче неяснотата и несигурността може да се окажат по-трайни от очакваното и да започнат самите да работят в полза на някой от играчите. Нещо повече, изчакването никога не е във вакуум и бързо се насища с най-различни версии, които могат да се основават на следното:


Претенции за достъп до вътрешна информация:


Почти веднага ще се появят интерпретатори, които ще твърдят, че имат "вътрешна" информация за действителните намерения на един или друг политически субект и най-вече на Борисов. Тези интерпретации се разпознават по енигматичността на говорителите и уж случайно изтървани фрази от рода на "като говорихме вчера" или "последния SMS, който той ми изпрати…".


По принцип тези интерпретации трябва да се пропускат или да им се дава много ниска информационна стойност. Те не редуцират неяснотата и несигурността, а по-скоро ги сгъстяват. Те надценяват ролята на намеренията на един или друг играч в даден момент и подценяват ролята на други фактори, които са извън контрола му.


При фалита на КТБ например самообявили се за близки до Цветан Василев с блеснал поглед обясняваха до последния момент, че той има план да стабилизира и върне банката си, като цитираха негови намерения, споделяха, че той единствен може да мобилизира ресурс от един милиард в страната и пр. и пр. Дори да приемем, че тази "вътрешна" информация е била вярна, тя се оказа с малко значение за изясняването на общата картина. А и в крайна сметка, всички подобни интерпретации разчитат на формирани трайни и непроменливи намерения у даден субект. Ами ако такива всъщност няма?


Дълбинна психология и душеведство


Тези интерпретации разчитат на познание на "природата" на даден играч – "той е такъв и винаги ще действа по този начин". Ако е квалифициран като "мутра", ще действа като мутра; ако е "опортюнист" – ще е съответно опортюнист, ако е "страхлив и безволев" – очаква се безгръбначие.


Подобни интерпретации редуцират неяснотата и комплексността до действия на устойчиви типажи. Целият проблем е доколко категоризацията е правилна и доколко типажите са реалистични. Но дори и авторите на подобни интерпретации да са даровити в диагнозите си това, което те изключват по принцип, е рефлексивността на субектите, способността им да излизат от дадено русло на поведение, да не говорим и за прословутите катарзиси.


В крайна сметка дълбинната психология е малко като астрологията – планетите се движат по своите орбити и ако знаете рождената дата на някой, може да предскажете и поведението му. "Правдоподобността" на подобни теории може да бъде подкрепена с милиарди факти, така както може да бъде подкрепена и тезата, че земята е плоска (накъдето и да погледнеш, все изглежда плоска например). Поради този им характер, подобни теории също могат просто да бъдат пропуснати или да служат за развлечение на аудиторията.


Историцизъм: 


"Досега даден играч винаги е постъпвал така, което означава, че и за в бъдеще ще постъпва така." Още Дейвид Хюм е разкритикувал липсата на логическа необходимост в подобни аргументи и псевдонаучността на непълните им индукции. Всъщност този тип аргументи не работят дори за природните науки, а да не говорим за науките за човека, където се добавя и свободната воля.


Все пак повторяемостта във времето на определено поведение може да ни даде основание за оценка на вероятности. От тази гледна точка е по-вероятно събитията от последната седмица да бъдат разглеждани повече като театър, отколкото като дълбинни намерения за раздяла със зависимости и корпоративни опашки.


Теории за политическите фенове:


За тях са предназначени изблици от рода на "мръсни, долни лъжци клатят държавата, но аз няма да им се дам". Феновете почват да викат "Мачкай!!!", а опонентите - да викат "У-у-у!!!". Друг ефект тези "теории" нямат.


За разлика от изброеното, съвременната политическа наука работи с модели на поведение, които съчетават анализ на рационалната калкулация на ползата от определено действие за даден играч в контекста на институционалните ограничения, с които той трябва да се съобразява.От тази гледна точка моделът на настоящата ситуация в общи линии изглежда по следния начин:


Борисов се е заявил като дългосрочен играч, чиято цел не е изход, а оставане в голямата политика. Това може да е мотивирано от различни причини, простиращи се от страх от разправа от страна на политически опоненти, до желание да остане в историята;


Сдвояването с Пеевски в общественото съзнание е очевидна пречка пред този курс на поведение – прави премиера да изглежда слаб, зависим, което води и до загуба на подкрепа. "Мисия Лондон 2" наистина като че ли му отвори очите за тази динамика;


В момента Доган и Пеевски са в изключително слаба позиция, което прави възможно предоговаряне на основни параметри на неофициалното споразумение между ГЕРБ и ДПС. Борисов трябва да изглежда активната страна, който е готов дори да "накърни" интереси на тандема, за да разсее всякакви "слухове и мълви за зависимости". Ergo, спират се обществени поръчки на фирми, свързвани с тях, прави се заявка за разкриване на международен доклад за КТБ;


Доган и Пеевски са в слаба позиция заради скандала с Местан, статията в "Шпигел", забраната им (ако информацията е вярна) за влизане в Турция и слуховете за контрабанда на български цигари, раздухвани от турската преса и служби. Пеевски предприема "очистваща" мярка – излиза от "Булгартабак" малко след като е влязъл официално в компанията ("гузен негонен бяга"). За да демонстрира активност, Йордан Цонев пък иска със закон да се разкрие доклада за КТБ (сякаш без закон не може). Медийната империя на Пеевски изчаквателно мълчи по проблема и продължава да удря по традиционните опоненти на Борисов, както и по президента Плевнелиев. Това поведение демонстрира, че ДПС и обръчите му усещат своята слабост.


Има два пътя за консумиране на позитиви от страна на Борисов в тази ситуация. Първият е, че за да не лъсне всичко просто като театър, той би трябвало да премине към по-сериозна конфронтация и стигане до дъното на аферите от близкото минало – включително КТБ, ролята на прокуратурата, влиянието на определени фигури при избора на магистрати и т.н. Този вариант изисква много воля и готовност от страна на Борисов сам да понесе негативи: т.е. цената му може да е много висока. Например вероятно обръщане на машината на Пеевски срещу него, компромати, ходове с прокуратурата и пр.


На по-ниска цена позитивите могат да се консумират от страна на Борисов, ако предизвика сравнително скоро предсрочни парламентарни избори. На тях той ще се яви като "демонстрирал" липса на свързаност с Пеевски и "безспорен" водач на десницата. РБ и проектът на Радан Кънев биха се оказали неподготвени, докато ДПС и БСП би трябвало да се примирят с евентуална нова загуба, особено що се отнася до левицата.


За да се позиционира ГЕРБ за предсрочните избори още по-добре, ударно се приемат антикорупционен закон, а може дори и поправки в закона за съдебната власт. Междувременно министър Горанов изтегля предвидените за цялата година заеми, за да не остави тази задача на служебно правителство. По този начин се гарантира и степен на спокойствие в банковия сектор.


Ако маневрата на Борисов успее и ГЕРБ се окаже с около 110 депутати в един по-малко раздробен парламент, преговорната му позиция би била значително по-добра и по отношение на ДПС, и по отношение на реформаторите. Той би получил нов мандат за управление, както и аргументи да иска признание на "политическата си воля" от страна на ЕС. Поръчките пак ще бъдат договорени от негово правителство, но фирмите ще имат едно наум, че той управлява "ръчно" парада. Разбира се, това ръчно управление ще изгърми в съдилищата, но това ще стане едва след изборите (ако изобщо съдебната система реагира адекватно).


Тоест събитията от последната седмица най-вероятно са подготовка за предсрочни избори.


Изборите са голямата драматургия на демокрацията – умението да убеждаваш хората е решаващо. Търсенето на пре-легитимиране чрез нов вот е допустим тактически ход, дори когато реално би довел до отлaгане на решаването на важните проблеми, до отлагане на развръзката на история, станала видима през 2013 г., а започнала по-рано.


Това, което впечатлява, е абсолютната ирационалност на РБ, особено в частта му, останала в правителството. Те най-вероятно ще бъдат обявени за виновни за неуспехите, липсата на кохерентно мнозинство и т.н.


Същевременно ще участват в подготовката на ГЕРБ за избори, без сами да са готови за подобно изпитание. С поведението си те помагат да бъде забравен и най-важния въпрос: защо изобщо се налага сега да се разсейват "слухове" за свързаност на Борисов и Пеевски? Както и защо ГЕРБ гласува с ДПС разводняването на съдебната реформа и си подписа сам негативния доклад на ЕС; защо беше отстранен най-неудобният за кръга Доган-Пеевски министър и т.н., и т.н. Но това е тема на друг разговор.


Разбира се, подобен тип анализи са валидни в рамките на определени допускания за рационалност. Ако субектите се отклонят от тях това значи, че или допускат грешка в калкулациите си, или поведението им се дължи на други – непублични фактори. Ако е второто, публиката пак получава полезна информация, в която може да не се съмнява.
Ако грешката в рационално-егоистичните калкулации пък се дължи на алтруизъм, желание да се защити общия интерес (дори на цена на лична жертва), поведението би било похвално дори героично. Но едно е да те обявят за Левски, друго е да го следваш.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 402 Неутрално

  "дали сме свидетели на действителнa решимост на Борисов да прекрати"

  НЕ! Точка! Продължаваме към "успешен край".

 2. 2 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Какво става в държавата
  -----------------------

  Имитация на реформи под натиска на ЕС! Ето какво.

 3. 3 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 402 Неутрално

  А ако става въпрос за спрените схеми на КОЙ, то Турция ги спря след разрива. Точка. Турция управлява България.

 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7097 Весело

  Вчера мрежите се забавляваха с виц:

  - Келнер, какво стана с поръчката ми?!

  - Бойко Борисов ги спря всичките!

  [email protected]
 5. 5 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1080 Весело

  НяКОЙ рие със зурла в тинята

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 6. 6 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 909 Неутрално

  "Още Дейвид Хюм е разкритикувал липсата на логическа необходимост в подобни аргументи и псевдонаучността на непълните им индукции. "

  Аз за непълните индукции не знам, но пълната дедукция е ясна:
  Даниелчо Смилов е написал поредната боза, за да заработи некой лев. Вкарал на некои места по-купешки конструкции, както и имена, непонятни за широката публика с мастикаджийски уклони, и матриалчето отново кацнало в "Дневник".

 7. 7 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Много кух и остарял анализ. Снощи Бойко каза, че нито ще има предсрочни избори нито ще се кандидатира за президент.

 8. 8 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Ето това става
  http://m.legalworld.bg/50847.kadruvaneto-s-kvalificirano-mnozinstvo-obezsmislia-usiliiata-za-reforma.html

  Поредната акция "Ще правим каквото си искаме и не може да ни спрете".

 9. 9 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Слаба статия. Самият автор прави допускания, които не се основават на нищо и служат само да подкрепят бледите му тези.

  Няма шики-мики.
 10. 10 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Тоест събитията от последната седмица най-вероятно са подготовка за предсрочни избори."

  Чак се чудя как изобщо успях да прочета доктук. И спрях.

  Вчера в прав тескт попитан за предсрочни избори в Панорама, Борисов отговори: НЕ.

 11. 11 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#9:"Олд Шетърхенд"]Самият автор прави допускания, които не се основават на нищо и служат само да подкрепят бледите му тези.[/quote]


  Напоследък всички "авторски" статии в Дневник са такива. Допускания, неосновани на нищо (т.е. на измислици), внушения, ЕЖК......

  Сега чакаме Дайнов.

 12. 12 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Много хубав анализ.
  Това за изборите е напълно логично.Лично аз не мисля,че това е дедова идея. Той толква ум няма. Това е работа на политолозите,които се явяват един вид еничери.Тези "хора" ако са в българия забрявят къде живеят.
  Политолозите и политиците са новите робовладелци. Политиците на преден план а политолозите са "бойците от тихият фронт"

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3926 Неутрално

  Защо търсите под вола теле и в ББ стратегия.Той е ситуационен играч. Реши да се разграничи от върха на айсберга/ Шпигел/ ,докато забравят другите и после по старому...

 14. 14 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  Майната и на държавата, важното е, че на Бойко му вЕрват в Брюксел, ... и Мелкел.

 15. 15 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Феновете почват да викат "Мачкай!!!",
  а опонентите - да викат "У-у-у!!!".
  ===============

  Дани,
  какво ти да става при Борисов
  винаги ще има "Мачакай и У-у-у",
  а ти и любимата ти
  ДСБ-арска агитка => ВИНАГИ
  ще сте недоволно и ще го завъртате >
  на Койкане и подобни Опорни Точки.

  уточнително

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 16. 16 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3926 Весело

  А смимката с метлата е направо предизборен плакат

 17. 17 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Весело

  Смислов и той в чуди дали Магнолията е получила "катарзис".
  Невероятни анализатори на Банкянския хитрец

 18. 18 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Смислов трябва да е голям наивник за да вярва, че Боко изведнъж е станал толкова смел и решителен. Естествено, че всичко е пунта-мара. В момента, когато Пеевски бе осветен от "Шпигел" стана ясно, че е пътник. Просто в момента неговото място се е овакантило и докато му намерят заместник ще продължава пиеската със спрените търгове. Както виждате свинските медии по никакъв начин не промениха съдържанието си, което ясно говори, че всъщност техен господар е Боко, който раздава по 12-15 милиона на година държавни пари на всички големи медии за да могат да съществуват, а пък те му отвръщат с любов и нежност.

 19. 19 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 921 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]"Мисия Лондон 2" наистина като че ли му отвори очите[/quote]

  По-просто обяснение!
  Все пак Боко беше прилежен ученик на Тато!
  Маньовър; Снишаване; Изчакване да отмине бурята!

  Да разлая троловете!!
 20. 20 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно


  добронамерено

  - Пак си написал на високо ниво матрейияла
  и това ще затрудни Драгалефците.
  На твоите любимци ДСБ-кресльовци >
  по-простичко и с > по-прости думи, че им много трудно мисленето. Ако може само призиви към изцвъцкване най-добре ....

  вече и загрижено

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 21. 21 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1868 Неутрално

  Бутафория и поредно замитане под килима разбира се. Няма нужда да правиш задълбочени анализи, достатъчно е да го видиш как се е снимал с метлата с която ще мете корупцията....айде да видим как ще замете Цецко и Лиле например.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 22. 22 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 1053 Разстроено

  Какво става в държавата ?
  Нищо ново , мафията продължава да си разпределя последните апетитни парчета от баницата наречена България .
  А това че мафията през годините носеше различни имена БКП –БСП-ДПС –СДС –ГЕРБ, не бива да ни успокоява че ще ни се размине .И нашият ред ще дойде , никой не бива да се заблуждава че ще му се размине . Просто от Брюксел им скръцнаха леко със зъби ,и те малко отпуснаха захапката за да могат след това да излапат поредното парче .

 23. 23 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 921 Весело

  До коментар [#14] от "442":


  [quote#14:"442"]и Мелкел[/quote]

  Ще видиш, ти, като ти я докара!
  (Как ли ще се дърпа, горката?)

  Да разлая троловете!!
 24. 24 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1176 Весело

  [quote#14:"442"]Майната и на държавата,[/quote]
  -Коя държава?

 25. 25 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1089 Любопитно

  [quote#16:"hodounski"]А смимката с метлата е направо предизборен плакат[/quote]

  А кво ше кажеш за една прахосмукачка...
  https://www.youtube.com/watch?v=eM8Ss28zjcE

  Форумът е в будна кома...
 26. 26 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1176 Весело

  [quote#7:"Wornoxmaniak Еволюционно чудовище"]Снощи Бойко каза, че нито ще има предсрочни избори нито ще се кандидатира за президент. [/quote]
  -Снощи. А днес или утре?

 27. 26 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  "Тоест събитията от последната седмица най-вероятно са подготовка за предсрочни избори.4

  Нямам подобно впечатление, но нищо в клетата ни държавица не би ме учудило.

 28. 28 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4430 Весело

  Бибитко е по ловък и от хамелион когато трябва да имитира нещо!
  Бибитко е неспособен,това едно,другото е че няма никога да стори нищо против дружките си от клана!

  klimentm
 29. 29 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Весело

  предоговаряне на основни параметри
  на неофициалното споразумение
  между ГЕРБ и ДПС.
  ======================

  гатанка:
  - Пълно с полу-истини и полу-внушения ??!
  отговор:
  Препечатка от Култура в Дневник

  продължение:
  - А ако не коментират ДСБ-ари под матряла
  отговор:
  Значи матряла е на Смилов
  - А ако летят винарки около компютъра
  отговор:
  - Оааа това е матрял на Дайновата Миндя !

  уекичко > подигравателно

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 30. 30 Профил на Бенефициенто Корупционе
  Бенефициенто Корупционе
  Рейтинг: 402 Любопитно

  Какво става в държавата? Институциите ги разрушиха преди 26 години, а нови работещи така и не създадоха! Краде се! Краде се масово! Източва се! Държавата е абдикирала от ролята си в правосъдие, здравеопазване, образование, събиране на данъци на големите компании, правене на честни държавни поръчки, отбрана, сигурност, с една дума всичко! Разни поръчкови писачи си пишат, без да кажат най-важните неща! Какво става с държавата? Каквото стана с ракетите СС23 и 1-4 реактор на Козлодуй-нарязаха ги! Това очаква и България! Гьокче и Евродган си точат зъбите! Турция има 650 000 армия, и трябва да и се намира работа. Окупацията на Кипър, северен Ирак и части от Сирия НЕ СТИГАТ!

 31. 31 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  Какво се случва в държавата трябва да обясни Борисов. Няма нито едно ново обстоятелство, което да е по-различно от каквото се случва от десетилетие поне.
  Единственото ново е, че Борисов се е уплашил, действа панически и е длъжен да обясни от какво и защо.

  Navigare Necesse Est
 32. 32 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Дрън дръм ярина.
  Баба Меркел изплющя Боко зад врата, след което започна трескава имитация на дейност под страх от спиране не еврофондовете и поледваща декапитация.
  И нещата с Пеевски ще станат толкова, колкото и "опраскването" на Янева.
  Зависимостите са си зависимости и компроматите са си компромати.
  Но наш Бочко е нагазил яко in the deep shit, защото нито Кристалина ще му прости, нито досегашните му поръчители.
  Само не знам дали ще ни остане време за пуканките.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Вече казах, че ДСБ- арките са нереализирани мутри, информиращи се от медии като БИВОЛЪ И АФЕРА БГ, царе на конспирациите и на революционните ситуации!

  Боко им каза сто пъти за какво става дума, ама- не !🔫🔪

  А Смилов е един от най- пристрастните.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 35. 35 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално


  Боко, кат си почнал, виж и обществената поръчка на ортака си Москов, щот само преди година същият този издои болници и доктори за ДРУГА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА, тоя път за четци за лични карти!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 36. 36 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#33:"Граждани за Европейски Цени на Тока в България"]Според разпространявания слух[/quote]


  Има ли нужда от коментар?

 37. 37 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 687 Любопитно

  До коментар [#7] от "Wornoxmaniak Еволюционно чудовище":
  [quote#7:"Wornoxmaniak Еволюционно чудовище"] Снощи Бойко каза, че нито ще има предсрочни избори нито ще се кандидатира за президент.[/quote]
  Вчера казАл Баце нещо. И ти днеска верваш пак в същото. Взе да издишаш нещо май. Мислех те за по-закален гербер.


 38. 38 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 687 Весело

  До коментар [#35] от "mr. wonderworld.":
  [quote#35:"mr. wonderworld."]Боко, кат си почнал, виж и обществената поръчка на ортака си Москов[/quote]
  Страх го е. Ще настъпи мотиката.


 39. 39 Профил на Devils Slide
  Devils Slide
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  "Ако маневрата на Борисов успее и ГЕРБ се окаже с около 110 депутати в един по-малко раздробен парламент"

  Не виждам никва причина за подобряване на изборния резултат на Герб. Аз няма да гласувам за тях и ще се постаря да убедя максимум познати да направят същото.

  Да речем, че такива като мен са малко, но все пак сме непразно множество, а не виждам кое би накарало хората дето досега не са гласували за Герб да почнат да го правят?

  Но от друга страна това е добър тест - ако Герб имат над педесе депутата на следващи избори, това означава, че българите напълно заслужават да живеят лошо и да бъдат грабени от висшите русороби и всякакви други тарикати.

  Persistence of Time
 40. 40 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Понеже ЦРУ конфискувало 500 млн.долара на Везира в неква бахамска банка, или арабска масй беше, ся Боко спира всички обществени поръпки, че да върне парите на другарчето си от детската градина!

  Даже
  Пеевски и той си продава дяловете в Булгартабак, че да помогне с някой лев!

  Доган се отказва от два хонорара и ги дарява на
  Везира!

  Само Радан нищо не дарява, щот е беден кат църковна мишка!💰

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 41. 41 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1421 Разстроено

  До коментар [#37] от "zegi":

  Прав си. И Я си мислех, че съм стомана обаче Мики-Маус опозицията ма изнежи. Притъпи ме, така да се каже.

 42. 42 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1089 Любопитно

  До коментар [#40] от "mr. wonderworld.":

  Кажи, че се шегуваш...кво са 500 млн. долара за Везира, освен обида...!!!

  Форумът е в будна кома...
 43. 43 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#42] от "Ghost":

  Ко щеш вервай !💲

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 951 Неутрално

  [quote#9:"Олд Шетърхенд"]. Самият автор прави допускания, които не се основават на нищо и служат само да подкрепят бледите му тези.[/quote]
  Има си готов термин, "теории на конспирацията". Малко трудни за смилане ни ги е поднесъл Смилов.
  Бих казала, че ако антикорупционният, търговският и закона за съдебната власт се приемат от Парламента, разбира се с някои поправки, НО НЕ със сакрални отстъпки то в такъв случай Борисов не би имал никаква причина да избира варианта с предсрочни избори. За жалост мен малко ме съмнява да се приемат тези закони безпроблемно, та до ако изобщо.
  По-ясно ще е решението за избори, ако приемането им се бламира. Тогава Борисов има само хода с предсрочни избори. Държавата ще мине на втора, но пък очаквано ГЕРБ ще увеличат % си присъствие в Парламента.
  В най-негативния вариант, ако връзките на Борисов с Пеевски и Доган са такива, каквито ни ги внушават повечето медии чрез знайни и незнайни политолози и прясно излюпени политици, то тогава случващото се наистина е едно театро, ще се използуват малко известни с чисто минало подставени лица за участие в обществените поръчки(за да се избегне опастността от спиране на европейските пари).
  Но последният вариант задължително върви с втория, т.е блокиране на приемането на така важните закони. И всичко това, кой кой е и за какво се бори ще стане ясно до няколко месеца. Според мен.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 46. 46 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 4188 Неутрално

  На въпроса -Какво става в държавата?Както винаги,нещо става,ама този път нещо,дето не е ставало досега.Като стане,ще видим какво е станало.

 47. 47 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1089 Любопитно

  [quote#43:"mr. wonderworld."]Ко щеш вервай[/quote]

  Принципно не съм вярваща, нужни са ми доказателства, за да се убедя в съществуването на Бог, но виж, бацето не е такъв, та вервям в думите ти...

  Форумът е в будна кома...
 48. 48 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 687 Любопитно

  До коментар [#41] от "Wornoxmaniak Еволюционно чудовище":
  [quote#41:"Wornoxmaniak Еволюционно чудовище"]Мики-Маус опозицията[/quote]
  Както стана ясно Баце е опозиция сам на себе си. Той /герберлъка/ е назначил директора на Летище София. А сега взе страната на чистачката /барем на секретарката да беше, да го разбере човек като мъж/ срещу директориата. Кога ли ще те изчембери и тебе, га най малко очакваш.

 49. 49 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1421 Весело

  До коментар [#48] от "zegi":

  На мене само пари ми дава и ми има пълно доверие. Той и майка и баща.

  Ама ваща не е лесна, така ще си мрете мърцини, бедни голоторе, да немате 50 лева са ресторант. А па да го свалите от власт - това изобщо не го коментирам.

 50. 50 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Четиво за журналисти (ако ги интересува как изглеждат отстрани:

  http://vevesti.bg/61428/lichno-za-mediite-i-poslednite-politicheski-protsesi-v-politikata/

 51. 51 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 951 Любопитно

  [quote#33:"Граждани за Европейски Цени на Тока в България"]БИТЕ СА ОТКРИЛИ 450 МЛН. ДОЛАРА В БАНКА В САУДИТСКА АРАБИЯ НА ИЗВЕСТЕН БГ-УПРАВЛЕНЕЦ И НЕГОВ СЪРАТНИК С ТУРСКИ ПРЯКОР.[/quote]
  Кат повтаряте това "А" от вчера , що не кажете и "Б", че да ми заситите нездравото любопитство. И ние, несведомените сме ора пък Кажете си го, кой тоя льош човечец та чак и управляващ некъв???

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 52. 52 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 951 Неутрално

  До коментар [#50] от "bathsheba":

  Ти кажи нещо за пишман "везира" ако знаеш, докато аз хвърля ено оченце на линка ти.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 53. 53 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#52] от "достатъчно":

  Нищо не знам. Не съм в течение на разпространяваните слухове.

  А, като хвърлиш поглед, там има и интервю с Москов. Много, много интересно. Ше има попарени дсб-рки, кат го прочетат (ако благоволят да им го представят в Дневник).

 54. 54 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 289 Неутрално

  един ден и ГЕРБ ще се свие до размера на ДПС и БПС.

  дано тогава, или преди това, имаме силно реформаторско правителство.

  дано тогава имаме силна и държавническа прокуратура и съд, за да пратят в съда на стари години доганците, ченгетата, бойковците и цецоцветановците.

  там им е мястото. зад решетките.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 55. 55 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 951 Весело

  До коментар [#50] от "bathsheba":

  Ама мноого свежо четиво, поусмихна ме беззлобно, защото човекът си е напълно прав. не смея да дам цитат, щото да не засегна г-на Смилова. Ша вляза в конфликт на интереси тъй да се каже и ще ме препрерат през некой банЯ.
  Благодаря ти за линка!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 56. 56 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 951 Весело

  [quote#54:"полувишис"]
  един ден и ГЕРБ ще се свие до размера на ДПС и БПС.[/quote]
  Колега, ти си един от мислещите коментатори. недей да ма разсмиваш тъй де!
  ГЕРБ, поне в близкото десетилетие може да се "свие" ама на 36-и.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 57. 57 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  Правдоподобен и изчерпателен анализ.
  Бих си позволил няколко бележки:
  - силата на Пеевските медии. Както и преди беше отбелязано, Борисов само за една нощ може да се превърне в "Боко Тиквата" (така, както това се случи с Местан по Коледа). Ако допреди няколко дни въпросните медии безрезервно подкрепяха минитър-председятеля и громяха враговете му, напоследък на първите страници на тези медии преобладава "неутралната" информация. Нещо се готви там. Егото на Борисов няма да понесе един такъв удар, още повече че атаката ще съдържа нова информация за него, различна от изтеклите грами да Държ. департамент на САЩ, където Борисов е определен, като мутра, трафикант на крадени коли и контрабандист на циари.
  - изобщо, ролята на Библиотекарско-сарайския клан ще бъде решаваща за политическата битка у нас през следващите месеци. Старите ченгета напоследък дадоха заявка за връщането си на сцената, което е логично - някой от тях все още не са за изхвърляне, макар да осъзнават, че и техният край настъпва, което ги принуждава да действат активно за връщането си в играта (разбирай, за докопване до властта, т.е. до прословутите обществени поръчки). Гладът е сериозен стимул, а повече шансове може и да нямат. Връщането на ченгетата във властта (чрез коалиция м/у ДПС и едно широко обединение вляво) минава през политическото елиминиране на Борисов. Току-виж го натирили в президенството.
  - ролята на Цацаров. Не е ясно Цацаров на чия страна ще застане, в случай че започна открита война м/у Борисов и Библиотекарско-сарайския клуб. Засега гл. прокурор изглежда да се намира в зависимост по-скоро от Пеевски, който има значително влияние в съдебната система, а и предвид наличието на готов материал (следствени дела), който може да се използва срещу Борисов - следователят Бойко Атанасов загатва именно за това в интервюто си пред Бивол. В аферата "Костинброд" Цацаров застана открито против Борисов. Възможно е и сега да играе вабанк, по подобие на Иван Искров при събарянето на КТБ, след което да се оттегли в заслужена и добре платена почивка. Въпрос на договаряне.
  - позиционирането на Цветан Цветанов в цялостната схема. Парторгът на ГЕРБ се върна в играта с гръм и трясък и веднага поиска комисията по вътрешни работи. Допреди няколко седмици гласецът не му се чуваше, но беше зрелищно оправдан по всички дела и сега ще си поиска своето. Адв. Менко Менков обаче би следвало да го е уведомил, че делата му могат да бъдат възобновени във всеки един момент, поради новооткрити доказателства (такива доказателства не трябва да се съмняваме, че се кътат още отсега в нечия прокурорска каса). А и дори адв. Менков да не го е уведомил, то това със сигурност е направено от средите около Пеевски, тъй като виждаме, че вторият човек в ГЕРБ се изживява като рупор на медиите на Успелия младеж по отношение на Реформаторския блок и Р. Кънев. Цветанов обаче е по-опасен с това, че зависимостите му могат да го накарат да скочи дори на своя Вожд. Не го изключвам.

  Предсрочните избори май наистина изглеждат като единствен изход за закрепването на Борисов във властта. Какво обаче би го накарало да разпусне правителството и да предизвика парламентарна криза, след като всички парламентарни сили са се хванали здраво за парламентарните си банки (стягайки редиците за избори по-късно през годината) и след като поне засега няма изгледи за масова протестна ситуация в страната?...

 58. 58 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#52] от "достатъчно":

  Не
  Везира, ами Пашата!👑

  ВЕЗИРА е мой принос в теориите!☎

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 59. 59 Профил на Devils Slide
  Devils Slide
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  До коментар [#56] от "достатъчно":

  Според мен Герб се заблуждават за това реално кой гласува за тях и тая самоувереност ще им излезе през носа. До едно време просто бяха най-практичната от всички скапани опции. След свинщината с номинацията за ооне обаче вече не са.

  Тея дето им плескат у армеец и ги срещат с китки по ивенти и се фърлят на амбразурата по форуми са доста, но далеч не всички дето гласувахме за тях.

  Persistence of Time
 60. 60 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 1634 Любопитно

  Интересно, че соловата акция на Борисов по спирането на избрани обществени поръчки, извършено на ръба на закона срещна подкрепа единствено от Радан Кънев.

  Цецка, Цвъки, Каранезнамкоя и плеядата гербогерои потънаха вдънземя. Що така, бе всеотдайни?!?

  Navigare Necesse Est
 61. 61 Профил на pornpig
  pornpig
  Рейтинг: 233 Весело

  Да сте видяли последната седмица Ицо Петрофф да ракрие, че баце е гей?
  Не?
  Значи нищо не става!

 62. 62 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 951 Неутрално

  И като никой не знае КОЙ тоя високопоставен, дето бил нагазил лука с 500 хилки в арабска банка, аз пък ви представям част от битието на автора на тоя гнусен пасквил(загубих си час от времето, да бях прочела първо за тоя..) Та адвокат, прокурор на САС 1998-2005. Просто сладурче, като прочетете това. И аз се вързах да диря следи. Отивам на чист въздух...
  http://mejdu-redovete.com/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D1%88%D0%B8%D1%8F-%D0%B0%D0%BF/
  "Във връзка с промотираната Фейсбук-коалиция на антигерберските групи и патетичната заявка за мощен отпор за връщането на Бойко Борисов във властта, припомняме любопитни факти около бившия столичен апелативен прокурор Иван Петров, избран да бъде лице на тази формация. За какви заслуги, преценете сами.

  Иван Петров е роден в Разлог и е един от най-скандалните български магистрати. Името му се превърна в символ на топлите връзки между съдебна система и организираната престъпност. Той стартира прокурорската си кариера като младши прокурор в Сандански. Попада в полезрението на тогавашния главен прокурор Иван Татарчев /1992 – 1999г./ , става негово доверено лице, съответно и шеф на Окръжната прокуратура в Благоевград. Връзката между двамата е споена с пикантни мезета и руйно вино на специално организираните за Татарчев юнашки софри из целия Пирински край. Татарчев е толкова доволен от грижите, които Иван Петров полага за комфорта на душата и тялото му, че започва да го нарича “сине”.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 63. 63 Профил на Злото ченге
  Злото ченге
  Рейтинг: 259 Любопитно

  Ама за коя точно държава става въпрос?
  Нали авторът не се опитва да ни убеди, че на тази територия има държавност?! Вярно че сме си наивни, ама чак пък толкова!!!

  The war has begun! - www.fightcybercrime.net [Код: „Схемите не са това което са!“]
 64. 64 Профил на flashlight
  flashlight
  Рейтинг: 233 Весело

  Какво става в държавата

  Прашна буря става. Като утихне, ще се покажат нови клоуни в стария цирк и представлението ще продължи🎃🎃🎃

  Да спориш с простак е безсмислено, достатъчно е да му дадеш повод да си покаже простотията.
 65. 65 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#34:"mr. wonderworld."]Вече казах, че ДСБ- арките са нереализирани мутри, информиращи се от медии като БИВОЛЪ И АФЕРА БГ, царе на конспирациите и на революционните ситуации! [/quote]
  Много точно, колега
  ДСБ-арките > затова ги е 'фанала липсата ..... информират се в свинските медии, Афера и БиволЪ ....... толко'з от Костоваци ....


  назидателно-подигравателно

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 66. 66 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8303 Неутрално

  " Те най-вероятно ще бъдат обявени за виновни за неуспехите, липсата на кохерентно мнозинство и т.н."
  Те че имат вина,няма спор.Но че Борисов,каквото и да направи,а всички виждат ,че в държавата става това,което той каже,никой не го смята за виновен.Той може и един пълен мандат да не изкара и да правим все нови избори,преди да е докрай дискредитиран, за да може да се задържи на власт по-дълго.

 67. 67 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 257 Неутрално

  ВАЖНО Е ДА СЕ ЗНАЕ КОЙ РАЗПРЕДЕЛЯ ПОРЦИИТЕ СЕГА !!!!!

 68. 68 Профил на Dimitar Trifonov
  Dimitar Trifonov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Няма държава,Няма народ.Има келепир.Значи всичко е на ред.Каква е ползата от фаидата ако няма келепир?

 69. 69 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  [quote#67:"ЧИЧО ПЕШО"]ВАЖНО Е ДА СЕ ЗНАЕ КОЙ РАЗПРЕДЕЛЯ ПОРЦИИТЕ СЕГА !!!!![/quote]Порциите сега ги разпределя Борисов - две на него, една на всички останали. Това съотношение не са харесва на много хора и те ще направят нужното да го променят. Съвсем скоро.

 70. 70 Профил на BarBQ
  BarBQ
  Рейтинг: 909 Весело
 71. 71 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 233 Неутрално

  С престъпното решението да фалира КТБ и нахрани мафията в името на новата му власт , Борисов нанесе тежък удар в/у цялата икономика и финансова с-ма на страната в дългосрочен план. Скъпо платена власт срещу огромни дългове на гърба на населението. Това е резултата от безумната постъпка да нахрани мафията в името на власта. Сега се мъчи да се качи на " белият кон на невиноста" и заблуди за кой ли път обществото.

  оанес
 72. 72 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  За мен анализа е добър и е на обичйно доброто ниво на тесктовете на Смилов, като естествено не може да има 100% предсказуемост и надеждност в тях, но това се отнася не само за неговите, а за всички подобни текстове.
  Що се отнася до това ще има или не избори,ние не трябва да се осланяме на един анализ или изявление от страна ББ, защото дори всичко да е вярно и искрено, във всеки момент може да настъпят обстоятелства, които да доведат до големи промени.
  Дори само ако допуснем, че правителството реши и се захване здраво да удари картела за горивата или по фирмите на Пеевски и КО, ресурса с който разполагат може да доведе до всякакви обрати, както разбира се, че е възможно и това, което казва Смилов, ГЕРБ да се възползват от конкретната политическа ситуация, която може да им донесе активи.

 73. 73 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1338 Весело

  всички тези опити да се представи баце като някакъв сложен ,многопланов характер и висш стратег от който зависи бъдещето на държавата ,а защо не и на света са смешни ,жалки и много далеч от реалноста

 74. 74 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Смилов, много разпиляно и теоретично :
  Остави Хюм- променяш се може , при СВОБОДНА воля - свободен по ДУХ човек :
  А Боко - е ЗАВИСИМ, заради мноого причини, минало , пари, авери, обещания ,ЗАДкулисие , Цацата,доган , Гоце и т.н...
  Не съм съгласен с някои неща - като тезата , че сега ГЕРБ можел да спечели ПОВЕЧЕ депутати . ако има избори :
  1.Тенденцията е надолу : 117 ...сега 84 .....
  2.Няма такъв случай при нас - след управление - 'увеличение на гласове и депутати:)
  Може, ако имаш нищожно УЧАСТИЕ на гласуващи- намаление ...И това е спорно ..

  BIG AL
 75. 75 Профил на shtavesht
  shtavesht
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#49] от "Wornoxmaniak Еволюционно чудовище":

  ктрл це ктрл ве

  смешник

 76. 76 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Паниката в ГЕРБ е голяма :
  Пускам днес телевизията ..По Нова - Цв. папарика дълго ..Връща се , само до 2001 -в година - НЕ по- назад във времето ..
  Пускам канал 1 - трима - 'разлчини " - и един червен- лаят срещу Радан, ДСБ и всеки, който представете си - е против Борисов :)
  Пускам Хоризонт - там пък, конформистът/приспособленецът , нагаждачът/ Москов - говори за разнобой и В ДСБ, и в Реф. блок ...Обикаля страната - за да се бори за "авторитета" на Боко и ..своя си ..)
  Ясно е , в паника са ...)
  Искат да ИЗОЛИРАТ всеки, който е против ГЕРБ-а и БСП , дори ..Радан да е САМ........Атака, от всички страни !!??
  Като някакво 'изключение "" го представят !!??
  САМО те са мислещите за България !!??
  ТЕ,гоце , златев, пеевски, Боко, Бокова , сикаджийте , лапачите от Герб а- и т, н...)
  НЯМА да стане !!!
  Поне , докато има такива, като МЕН и други НОРМАЛНИ граждани ...:))

  BIG AL
 77. 77 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4502 Неутрално

  [quote#73:"Stewie"]всички тези опити да се представи баце като някакъв сложен ,многопланов характер и висш стратег от който зависи бъдещето на държавата[/quote]
  не е съвсем така. От Баце зависи бъдещето на държавата, защото със сигурност ще захапе и трети мандат. Баце и Цвъки са силни, имат все още много пари за да купуват гласове, а истинските проевропейските десни са разединени.
  Освен ако не се случи нещо, което да разклати яко баце?

 78. 78 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Смилов, кво искаш да кажеш с тая порция думи? Или просто ти си дежурен по препечатки от портала Култура за уикенда докато философът драска нещо за през седмицата?

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 79. 79 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Какво става в държавата ли - ами България е диктатура, но прикрита под някакви имитации на законност, демокрация, европейски ценности и прочие залъгалки, съшътстващи путиновата идея за Троянския кон в ЕС и НАТО.

  Нека да попитаме например Борисов за това, което прави "ОТЛИЧНИКА" му Сотир Цацаров, главният прокурор, който Тикват си избра - ето един от последните му "подвизи" и мърсотии:

  "На 19 февруари 2016 г. главният прокурор Сотир Цацаров изпрати писмо до членовете на Висшия съдебен съвет. В писмото се предлага членовете на ВСС, съобразно своята компетентност, да извършат пълна проверка на твърденията на следователя към Следствения отдел на Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов, изразени в интервю за електронен сайт на 18 февруари 2016 г. Следователят Бойко Атанасов излага твърдения за неравномерна натовареност на следователите, както и за това, че образуването на дисциплинарни производства срещу прокурори и следователи, които не изпълняват разпорежданията и на главния прокурор, е „нещо вече обичайно в структурата“. Излагат се и твърдения, че „има дела срещу министри, неизвестни извършители, министри. Министър-председател. Може да има и него…Това са тайни, които се използват, когато наближи момента да се случват важните събития около съдебната реформа. …. Това е една малка, мръсна истина, която съществува към днешния момент в прокуратурата“..."

  Значи на 18-ти февруари следователят Бойко Атанасов излиза с лицето и името си и разкрива ПОРЕДНИТЕ НЕДОПУСТИМИ БЕЗОБРАЗИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР СОТИР ЦАЦАРОВ, И ПОРЕДНИТЕ ЯСНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ФАКТИ ЗА ОРГАНЗИИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА В ПРОКУРАТУРАТА, ОГЛАВЯВАНА ОТ ТОЗИ, И ...
  НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН, НА 19-ТИ ФЕВРУАРИ СЪЩИЯТ ЦАЦАРОВ ВАДИ БУХАЛКАТА СИ СРЕЩУ ТОЗИ СЛЕДОВАТЕЛ, ОЧЕВАДНИ ЗА ДА ГО СПЛАШИ И РЕПРЕСИРА, ЗА ДА МУ ЗАТВОРИ УСТАТА И ДА КОМПРОМЕНТИРА НЕГО И ИЗНЕСЕНИТЕ ОТ НЕГО ФАКТИ И ИСТИНИ!?!?!

  И после някои се питаме И ОТ КОГО ГО Е СТРАХ СОТИР ЦАЦАРОВ, И ЗА КАКВИ ГОЛЕМИ ГРИЖИ ЗА СИГУРНОСТТА МУ - НЕГОВАТА И СЕМЕЙСТВОТО МУ ТОЙ ГОВОРЕШЕ, СЛЕД КАТО ОЧЕВИДНО ТОВА НЕ Е МАФИЯТА, ПЕЕВСКИ И САРАЙСКО-БИБЛИОТЕКАРСКАТА МАФИЯ, ЧИЙТО СЛУГА Е ТОЙ?!?!
  Ами като правиш куп безобразия, престъпления и мърсотии, като прикриваш бандити и нападаш банки, като прикриваш рекета, шантажите и насилието, заплахите на Пеевски и други от мафията и пазиш и прикриваш мафията и репресираш хората, на които им е писнало от престъпници, рецидивисти и измамници, ТО Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО ОТ КОГО ТЕ Е СТРАХ И ОТ КОГО ТЕ ПАЗИ И ДЪРЖАВНАТА ОХРАНА, И ЗАЩО ПОЛИТИЦИТЕ ГЛАСУВАХА СКАНДАЛНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА БЮДЖЕТА НА НСО И ПРАВОМОЩИЯТА ИМ!
  И защо се плащат толкова много пари в България, за да се пазят и охраняват явни или по-скрити престъпници и дори рецидивисти, като Ахмед Доган, Делян Пеевски, Сотир Цацаров, ако щете и техни слуги като Местан и пр...?

 80. 80 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 770 Весело

  Интерпретаторско, манипулативните Ти методи, са безкрайно досадни и бих казал, граничещи с прословутата крайност скръб.
  Губите почва по краката.Ставате за смях.
  Не знам какво ще правите, като пресъхне кранчето на Сорос.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 82 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  Слаба статия. Личи си, че самият Смилов е объркан, прави редица допускания и хипотези но не смее да се спре на нито една защото ясно се усеща че са слаби. И го е страх че събитията ще тръгнат в друга посока от предсказаната от него.

  Относно предсрочните избори, те са мечтата на Радан. Ще се замаже "героичното" му напускане направено без обсъждане с колективните органи на ДСБ, ще настъпи стягане на редиците в стил "избори идват, дайте да не се караме" и той остава начело. А и отдавна съм забелязал, че всяка политическа димка има ефект най-много 5-6 месеца, след нея димът се разсейва и тръгва надолу. Т.е. или избори наесен или той е пътник, това е положението.

  От избори наесен полза има и Голата Кратуна, с този референдум той взе добър старт, ще има да се дъвче поне 5-6 месеца а това си е добър предизборен PR. Него го смятам за значително по-опасен за ББ политически играч защото е нов, с устойчиво количество симпатизанти и най-важното, има телевизия на разположение. Струва ми се че има кой да заложи на него.

  Така погледнато ББ няма полза от избори наесен така че засега не ги виждам. ЗАСЕГА защото още не е дошло лятото с "бежанците", там ако се издъни ще бъде пометен. Така че това трябва да бъде следено внимателно, няма да се чудя ако се спретне една провокация в тази посока.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 83. 83 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  В България няма истинско разделение на властите! А няма такова, защото България е пленена държава, пленена от мафията а проруски, червен ДС-КГБ генезис, допусната улеснена, а на моменти и подкрепена и от определени корумпирани или защитаващи техни си интереси и цели чужди лица, групи и кръгове от Запад!
  И понеже България е страна, в която мафията си има държава, тя е лансирала и наложила на възлови и ръководни места във всички важни власти, органи и институции лица, нейни капии, чрез които мафията контролира и управлява!
  Като Сотир Цацаров, главният прокурор, когото "Борисов си назначи"! Като ВСС, ДАНС, МАНС, НСО,...
  Като Бойко Борисов...
  Това е накратко, другото е цирк и зрелища за пред народа, вятър и мъгла, циркаджилъци, лакардии ментета и доста долни пиески...
  ' България в момента е диктатура, и като диктатор е избутан главният поркурор Сотир Цацаров, който "страхува" всички в държавата, вкл. и Бойко Борисов, срещу който ВЕДНАХА МОЖЕ СЪВСЕМ АРГУМЕНТИРАНО ДА СЕ ПОВДИГНАТ ПОЛОВИН ДУЗИНА РЕЗОННИ ОБВИНЕНИЯ, и тези срещу Цветан Цветанов, дясната му ръка ИМАХА ТОЧНО ТОЗИ СМИСЪЛ И ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ, между другото, ДА МУ НАПОМНЯТ НА БОРИСОВ И НИКОГА И ПРИ НИКАКВИ СИТУАЦИИ ДА НЕ ГО ЗАБРАВЯ!
  А зад гърба на Цацаров пък се крие господарят му, Пеевски, зад чийто гръб пък се крие Доган и група босове на българската мафия, които пък рапортуват в Москва на Путин, но и флиртуват междувременно и на Запад, за да си затврят очите западняците за кражбите, безобразията, престъпленията и предателствата на тези, вкл. срещу "нещо" и за тях, дискретно...

 84. 84 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Чета на някои размислите им дали Борисов бил сериозен във войната си срещу Пеевски и Доган, и сарайско-библиотекарската мафия, и честно казано им се чудя на акъла!
  Ами нали ако това бе истина или възможно, Доган, Пеевски и тази мафия НА МОМЕНТА, МИГНОВЕНО ЩЕ СЪБОРЯТ БОРИСОВ ОТ ВЛАСТ!?!?
  Ако не друго, ТЕ ИМАТ ПРЕДОСТАТЪЧНО И ОБИЛНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРЕДИШНИ "ПРЕГРЕШЕНИЯ" И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ЗА БОРИСОВ И ДОВОЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО И ДОСТЪП ДО МЕДИИ И ТЕЛЕВИЗИИ ДА ГО СМАЧКАТ МИГНОВЕНО, ако не друго, то поне това не е никакъв проблем ако набележат Борисов за поредната им цел и жертва на активните им мероприятия, войни и органзирани атаки!
  ИМА ЛИ У НЯКОЙ ИЗОБЩО И ГРАМ СЪМНЕНИЕ ЗА ТОВА?

  При предметов му управление забележете, че тези използваха измислени и общо взето по-трудни за доказване повод и причини - Костинброд и злоупотреби и измами по избори и с бюлетини!?!?
  Да сте се замисляли защо тези не използваха никога срещу Борисов ВСЕИЗВЕСТНИ ФАКТИ, ОБСТОЯТЕЛСТВА И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ БОРИСОВ?
  Да сте се замисляли защо предприеха такива неистови и ожесточени атаки по целия фронт срещу Цецо на Кумецо, НО НИКОГА РЕАЛНО СРЕЩУ ГОСПОДАРЯ МУ БОРИСОВ, след като е очевадно, че Цветанов прави точно и само онова, което му е наредил и одобрил ... Борисов!?!?
  Просто защото Борисов е техен човек, и искаха да му напомнят "деликатно" и да го предпазят от рискове за "импровизации", понеже придобиу и концентрира много публична власт и контакти с държавни ръководители и политици, и трябваше да му избият всякакви евентуални мисли и пориви за импровизация или да си повярва, че той наистина решава важните неша в държавата, да му припомнят точно кое му е мястото! И както виждаме всички - УСПЯХА!

 85. 85 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#82] от "Fred":

  Фреди, теб специално ще те запомня, както и тези ти думи:

  "Относно предсрочните избори, те са мечтата на Радан. Ще се замаже "героичното" му напускане направено без обсъждане с колективните органи на ДСБ, ще настъпи стягане на редиците в стил "избори идват, дайте да не се караме" и той остава начело. А и отдавна съм забелязал, че всяка политическа димка има ефект най-много 5-6 месеца, след нея димът се разсейва и тръгва надолу. Т.е. или избори наесен или той е пътник, това е положението. "

  И след 5-6 месеца СПЕЦИАЛНО ЩЕ ТИ ГИ ПРИПОМНЯ, ако не се скриеш разбира се, И ЩЕ ТЕ ПОМОЛЯ СЛЕД 6 МЕСЕЦА ПРЕД ВСИЧКИ ТУК ДА СИ ГИ КОМЕНТИРАШ!
  И ако имаш малко морал и истинско достойнство, И АКО ФАКТИТЕ И ОБСТОЯТЕЛСТВАТА, РЕАЛНОСТТА ПАК ТЕ ОПРОВЕРГАЯТ (защото аз мога да ти поприпомня и други твои "проникновения" през времето...), ДА СЕ ИЗВИНИШ И ПОЯСНИШ ДУМИТЕ И ОПИТИТЕ ТИ ЗА ПОДОБНИ ВНУШЕНИЯ И НЕИСТИНИ, И НА КАКВО СЕ ДЪЛЖАТ ТОЧНО ТЕ!
  А ако се случи това, което ти внушаваш и твърдиш тук - аз пак ще ти припомня думите, със съответните мои извинения!

  Да видим! Времето е единственият и истинският съдник, времето и фактите, истината!
  Аз искам само да разбера, а и всички да разберат ти доколко си адекватен, и лъжи ли говориш съзнателно или не, и защо!

 86. 86 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#82] от "Fred":

  Искам само да напомня, че сега, точно сега, когато всички отвратителни хора и престъпници, и Доган и хората му, и Гоце, и Пикещият във Фонтани, и Цецо на Кумецо, и Тиквата, и Пеевски, и Андрей Райчев, и Москов, и Болния, и Капута, и буквално всичките отрепки са мобилизирани докрай да плюят и оплюват точно Радан Кънев точно, режат маркучи на спирачки на Мартин Димитров, който не спира да пита кой открадна милиардите от КТБ и краде от завишените цени на бензина,...

  ти също ангажирано (защото не ти е за първи път, всъщност нападките ти срешу Радан Кънев са дежурни в постингите ти, съм забелязал) СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАШ В ТОЗИ ХОР?

  Не ти ли е малко гнусно да си в една група с всичките тези, ако не друго, от хигиенична гледна точка поне, от елементарба хигиена?

 87. 87 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  [quote#86:"info111"]ти също ангажирано (защото не ти е за първи път, всъщност нападките ти срешу Радан Кънев са дежурни в постингите ти, съм забелязал) СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАШ В ТОЗИ ХОР? [/quote]
  Много отдавна съм казал, че аз под партийни знамена не ходя. Имам си собствено мнение за разлика от привържениците на една Секта.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 88. 88 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Смилов, вие представени ли сте във властта или ДА Не е ли малко шизофренично да критикувате от позицията на някакви ментори на обществото, а в същото време да имате министри в управлението? Обществена тайна е, че Лукарски и Москов работят за Пеевски. Видя се, че точно споделената власт с Борисов е дала най-много поръчки на Пеевски. Тези литературно публицистични анализи не могат да разсеят трайните убеждения на хората, че сте еднакво отговорни за това, което се случва в държавата.

 89. 89 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#87] от "Fred":

  Именно, и затова точно след 6 месеца пак лично ще те питам, като не ходиш под партийни знамена, защо си ги писла тези неша, които пишеш пт много врме тук, и специално защо РаданКънев не само не се е сринал, а подкрепат за него многократно е нарастнала!
  И заставам тук и ти казвам, че ако не съп прав,сам ще го пропомня и призная, и тогава, и сега мога да обясня наплно и изцяло позицията си.
  Обаче нещо твоята се губи и крие, а иначе твърдиш, че хем си умен и разбираш за какво говорим, хем че си чистоплътен и обективен, хем ,... ВСЕ НЯКАК СИ СЛУЧАЙНО БЪРКАШ И КОИНЦИДЕНТНО СЕ НАРЕЖДАШ ДО ОПОРНИТЕ ТОчКИ НА МАФИЯТА,ПРСТЪПНИЦИТЕ И МОШЕНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ, и все някак си не успяваш да го вденеш и обясниш логично!

  Хайден да видим аз и ти - кой от двата ще излезне прав, след 6 месеца, ти така каза и написа, а?
  Дали Радан Кънев ще се маргинилизира и ще изчезне, или намалее подкрепата му, и на ДСБ, ИЛИ ЩЕ СТАНАТ ОСНОВНАТА И ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ И НАДЕЖДА НА СВЕСТНИТЕ И ЧИТАВИТЕ БЪЛГАРИ В БЪЛГРИЯ И ЧУЖБИНА, които имат все пак някавко образвоание и морал, и не са тотално затъпели, зависими или обезверени и десориентирани ОТ ДЪЛГОЛЕТНАТА ЦЕЛЕНАСОЧЕНА ПРОПАГАНДА И УСИЛИЯ НА МАФИЯТА В ТОВА ОТНОШЕНИЕ, вкл. и с подобни бабъвания и оракулства като твоите...
  Нали и преди сме спорили кой е прав и кой е крив с тебе - хайде сега да видим, да оставим най-добрият съдник - ВРЕМЕТО И ФАКТИТЕ, да отсъдят, и после ще правим изводите заедно - ЗА КАКВО ГОВОРИ ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ НЕПРЕКЪСНАТО ВЪВ ВРЕМЕТО ПРОРОКУВА НЕЩА, КОИТО НЕ СА ИСТИНА и не отговарят на фактите и реалността, И ВЪПРЕКИ ТОВА ПРОДЪЛЖАВА ДА ГО ПРАВИ ОТНОВО И ОТНОВО, И КАК ЩЕ НАРЕЧЕМ ТАКЪВ ЧОВЕК ИЛИ ХОРА, ИЛИ ГРУПИ ОТ ХОРА, които съшевременно претендират не само да разбират, а и най-добре да разбират нещата, и да ги обясняват на другите?

 90. 90 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 323 Неутрално

  След прочитане на антрефилето с претециозното заглавие се запитах.
  Каза ли ми нещо, което не знаех. Не.
  Анализира ли факти обективно и без манипулации. Не.
  Стигна ли до изводи, нечути на женския. Не.

  Защо ли ме научи мама да чета!

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 91. 91 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  [quote#89:"info111"]защо РаданКънев не само не се е сринал, а подкрепат за него многократно е нарастнала! [/quote]
  Подкрепата за Радан Кънев въобще не ме интересува, изразявам личното си мнение. А то след лъжата му, че не е знаел ДСБ че имат пари в КТБ е доста отрицателно.

  Дали ще нарасне ще видим, "многократно" гарантирано няма да е, ДСБ както се въртеше около 2% така и ще си остане, не виждам никакви причини да е друго. Номерът да се заложи на разочарованите и да се привлекат с атаки срещу управляващите в момента е опитван още по Костово време, видяхме го резултата, 2%. И причината е проста, народът ни я е описал с думите "Със стари.... хм, персонал нов бардак не се прави". Така че шансовете на Голата Кратуна са значително по-големи да обере колебаещите се.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 92. 92 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 353 Весело

  Слаба статия. Самият автор прави допускания, които не се основават на нищо и служат само да подкрепят бледите му тези.

  До коментар [#9] от "Олд Шетърхенд":

  И аз мисля така, напоследък се навъдиха едни анализатори печелбари!


  [quote#90:"О, ко ма напрай!"]След прочитане на антрефилето с претециозното заглавие се запитах.
  Каза ли ми нещо, което не знаех. Не.
  Анализира ли факти обективно и без манипулации. Не.
  Стигна ли до изводи, нечути на женския. Не. [/quote]

  Супер написано!

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 93. 93 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#91] от "Fred":

  Хората не коментират, И ТО РЕДОВНО, ФИКСИРАНО И АНГАЖИРАНО - дори и с ОЧЕВАДНО СБЪРКАНИ И МАНИПУЛАТИВНИ ПРОГНОЗИ, в които бъркат желаното с дадено, някой или нещо, което НЕ ги интересува изобщо, аз поне така мисля.
  А дали Радан Кънев и хората му "ще вемат 2% и така ще си останат" много по-скоро отколкото предполагаш всички ще разберем и видим, и тогава ще си запазя правото да ти кажа останалото, което имам по повод на твоето "лично мнение" и политическа безпристрастност в редица твои "неангажирани" постинги.

 94. 94 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#91] от "Fred":

  "защо РаданКънев не само не се е сринал, а подкрепат за него многократно е нарастнала! - цитат на коментар #89 от “info111”
  Подкрепата за Радан Кънев въобще не ме интересува, изразявам личното си мнение. А то след лъжата му, че не е знаел ДСБ че имат пари в КТБ е доста отрицателно.

  Дали ще нарасне ще видим, "многократно" гарантирано няма да е, ДСБ както се въртеше около 2% така и ще си остане, не виждам никакви причини да е друго. Номерът да се заложи на разочарованите..."

  Аз знам, че за тебе и такива като тебе всичко е номера, и за разлика от теб, който даваш заден ход и не искаш ясно да застанеш зад поредните ти много евтини и прозрачни лъжи и манипулации, аз пък ще подчертая и застана зад думите си, и не само това.
  Аз преди доста време, преди години казвах, че БСП ще се срине, защото не е социална, не е социалистическа, и по същество е ръководена от организирана престъпна групичка корумпирани предатели, негодници, престъпници и мошеници (и това бе и по времето на ДС агента Гоце начело, и при избранника му, руският гражданин СерГей), и така и стана! Но мнозина тогава ми се присмяха и казаха, че това са глупости и няма и не може да стане! Е, стана!
  Преди време, преди няколко години аз казах, че и ДПС ще последва БСП, защото и тези са си Организирана Престъпна Група и бъка не само от корумпирани престъпници и рецидивисти, но и с откровени предатели, начело с "почетния им лидер" и цялото им ръководство! И тогава много ми се присмяха и казваха, че това никога нямало да стане, че имали твърд електорат и прочие лакардии и опорни точки НА ЧЕРВЕНАТА ДС-КГБ МАФИЯ И ПАРЦАЛИТЕ Й, набивани с години на хората! Е, и на това сега сме свидетели.
  Сега пък ти обяснявам и казвам специално на теб, че новата формация с Радан Кънев, АКО ПРОДЪЛЖАТ ПО СЪЩИЯ ПЪТ И НЕ ОБРЪШАТ ВНИМАНИЕ НА МОЩНИТЕ ЗАДРУЖНИ АТАКИ И ВЯКАКВИ И НЕЛЕПИ ОБВИНЕНИЯ И ЕПИТЕТИ от такива като:
  ДС доносника Доган и хората му, перачът му Пеевски, ДС доносника Гоце, корумпирания путинофил и всеизвестен рецидивист и хулиган Болен, корумпираният Капут, такива руски и ДС глашатаи и перачи като Андрей Райчев, Москов, Блъснатия, Валерия Велева, онази, с голямата уста, пишман-журналистката с разкривената физиономия, дето все й забравям името, и цялата тази ДС червена менажерия и пасмина...

  новата формация и Радан Кънев НЕ САМО ЩЕ ВЗЕМАТ С ПЪТИ ПОВЕЧЕ ГЛАСОВЕ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ, НО ШЕ СТАНАТ КАТЕГОРИЧНО И ВТОРА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА КАТО ПРИСЪСТВИЕ - повтарям и потретям, КАТО ПРИСЪСТВИЕ - а не е невъзможно и като резултати на изборите, А В ПЕРСПЕКТИВА - И ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА В ДЪРЖАВАТА, И ТОЧНО ЗАТОВА Е ЦЕЛИЯТ ТОЗИ ВОЙ И НЕСПИРНИ АТАКИ НА ВСИЧКИ ОТ МАФИЯТА, НА ЦЯЛАТА МАФИЯ, И ЗАТОВА СА МОБИЛИЗИРАНИ!
  Само и единствено Радан Кънев и колегите му ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ ВЕРНИ НА СЕБЕ СИ И НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ, И ДА ОСТАНАТ НЕПОДКУПНИ И НАИСТИНА ДА ДЪРЖАТ БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ НАД ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, И ТАКА ЩЕ ЗАСЛУЖАТ И СПЕЧЕЛЯТ И УВАЖЕНИЕТО НА ВСИЧКИ, ВКЛ. НА ЗАПАДА!

  А ти и такива като тебе ще гледат пак с познати лица и физиономии тогава - КАТО ПРЕПИКАНИ МУШКАТИ!

 95. 95 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1530 Весело

  Абе, Бацман и реформи.... Трябва да сте луди!...Все пак 7 години станаха вече...

 96. 96 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Ако е квалифициран като "мутра", ще действа като мутра."
  Пределно ясно е, че не можем да очакваме да се случи чудо.
  Продължава ме по пътя надолу, а Румъния - нагоре....

  ОСТАВКА!

 97. 97 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  До коментар [#94] от "info111":

  [quote#94:"info111"]ВТОРА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА КАТО ПРИСЪСТВИЕ - повтарям и потретям, КАТО ПРИСЪСТВИЕ - а не е невъзможно и като резултати на изборите, А В ПЕРСПЕКТИВА - И ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА В ДЪРЖАВАТА[/quote]
  Зле си и напълно си загубил чувство за реалността.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 98. 98 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  До коментар [#82] от "Fred":

  "предсрочните избори са мечтата на Радан" - Че защо бе? Нали раздувате на форума, че ГерБорисов ги пИчели и имал най голяма полза от тях.....

 99. 99 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  [quote#69:"volarok"]Порциите сега ги разпределя Борисов - две на него, една на всички останали.[/quote]
  http://www.segabg.com/pic/12057/792142-l.jpg

 100. 100 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  [quote#98:"dobrich"]"предсрочните избори са мечтата на Радан" - Че защо бе?[/quote]
  Обясних го, защото всяка политическа димка има период на годност 5-6 месеца.

  Ако се върнете назад във времето ще видите, че всичките проекти /Атака, Симеон, Кунева/ това им е апогеят, след това се върви само надолу. Жеста с "героичното напускане" на Радан след 2 години при редовните избори просто ще е забравен. Кой знай колко още претенденти да оглавят недоволните ще се появят, и то доста по-атрактивно изглеждащи от Радан който е една доста сивичка личност.

  Отделно вътрешните борби в ДСБ защото той съвсем не е категоричен лидер там, с доста скърцане на зъбите го наложиха. Така че времето не работи за него и той има сметка от предсрочни избори за да наложи себе си в ДСБ. Преди избори не се сменя лидер, азбучно е.

  А относно ББ когато и да са изборите неговото не се губи. Успее ли да наложи мажоритарният елемент просто ще помете разпокъсаната опозиция, тях затова толкова ги и страх и го спряха на референдума. Ама ще видим след референдума на Голата Кратуна какво ще се получи. Просто ББ е страхливичък, затова не върви на избори. Но някой ден може и да реши обратното, при него лесно става превключването.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK