Ще отслабне ли Пеевски

Делян Пеевски в парламента през миналата седмица

© Юлия Лазарова

Делян Пеевски в парламента през миналата седмицаИзказването на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер сред срещата му с румънския премиер преди седмица, в което той за пръв път даден ясен знак, че Румъния може да бъде освободена от мониторинга преди България, трудно може да бъде омаловажено.


Да, Румъния продължава да има сериозни проблеми в правосъдието. Но, за разлика от преди няколко години, когато според индекса за корупция на "Трансперанси интренешънъл", тя ни правеше компания заедно с Гърция на последните места в Европейския съюз, според данните за 2015 г. нашите съседи на север и на юг бележат успехи. Румъния и Гърция си поделят 58-то място в ранглистата (първа е Дания, т. е. най-малко засегната от метастазите на корупцията в публичния сектор), докато България твърдо се е закотвила на дъното в ЕС по този критерий и заема незавидната 69 позиция. Далеч преди нас са не само други европейски страни, но и държави като Бутан (27), Руанда (44) и Намибия (45).


Вероятно някои ще възразят на тази критична оценка. Първо, в ново изказване миналия четвъртък Юнкер уточни, че както за Румъния, така и за България мониторингът може да бъде премахнат към края на мандата на тази Европейска комисия (той изтича през 2019 г.). Освен това, посочените "екзотични" държави-дестинации все пак изпреварват не само нас, а и румънците и гърците. Моят отговор е, че ако желае, човек винаги може да възразява, да поспори, или просто да намери "причини", с които да се утешава...
Фактът е, че в Румъния все пак се прави нещо позитивно


и това се признава в Брюксел; ние оставаме пленници на забвението. Любопитно е, че в новото си изказване Юнкер посочи, че Румъния и България никога не са били разглеждани "в пакет" от европейските институции. Последното твърдение е (меко казано) притеснително за нас, българите, защото знаем, че в продължение на години двете страни бяха третирани като "двойка" от Брюксел… Значи ли това, че все пак дистанциите между нас се увеличават и думите на председателя на ЕК от вчерашния ден бяха опит да насърчи по-слабия от двамата източноевропейски ученици? Нека да бъда ясен. Изказването на Юнкер, направено по-рано тази седмица след срещата с румънския премиер Дачиан Чолош, е, преди всичко, сигнал към чуждите инвеститори и предприемачи, които се интересуват от румънския пазар, че институционалният климат там се подобрява.


Никой почтен човек не би искал да влага парите си там, където всичко е омотано в мрежите на непотизма и клиентелизма, а магистратите се кланят не на конституцията и законите, а на тези, които имат финансов ресурс и политическо влияние. В този смисъл


корупцията и авгиевите обори на съдебната система
са могъщи прегради пред икономическия просперитет


на една страна и нейните граждани. Както проникновено отбелязва един от класиците на политическата мисъл – Августин Блажени (354-430г.), без справедливост, какво друго е Държавата ако не голяма разбойническа шайка?.


Преди да поговорим обаче за невинния до доказване на противното – Делян Пеевски, и за това дали обръчът около него се затяга (да се надяваме, че този път става дума за обръча на правосъдието, а не "обръчите от фирми", за които се "изпусна" неговият ментор д-р Ахмед Доган преди години), нека да хвърлим бърз поглед на север.


Тук не е мястото за задълбочен анализ на постигнатото от Румъния в борбата с корупцията. Това, което се вижда, дори нa prima vista, обаче впечатлява. С ефективни  присъди са висши политици и магистрати: министър-председател, министри, депутати, съдии, прокурори, кметове на големи градове и др. Само през 2014 г. Националната антикорупционна дирекция (DNA), ръководена от прокурор Лаура Кодруца Ковеси, осъди 1138 топ фигури от политиката, бизнеса и съдебната система. Важно е да подчертаем, тук не става въпрос за политическа чистка (в противен случай ние, разбира се, бихме имали, както показва историята на "демократична" България след Освобождението, определено "предимство" пред съседите – тогава у нас е практика всяко ново правителство да гони, съди и праща в затвора членове на предишното).


Посочените лица принадлежат към различни партии. По данни за 2015 г.


повече от 60% от румънците имат доверие
в Националната антикорупционна дирекция


докато доверието към парламента е едва 11%. Няма да коментирам доверието към българската съдебна система както и "успехите" на органи, които трябваше да имат подобна роля в България (като комисията за предотвратяване на конфликт на интереси – КПУКИ и др.)… Ще дам само показателен, достатъчно известен пример от северната съседка. През 2012 г. румънският министър-председател и професор по международно право Адриан Нъстасе (ръководил страната в периода 2000-2004 г.) беше осъден на две години затвор. Обвинението доказа, че той е използвал организирането на конференция, която е финансирана публично, за да набере средства за своята неуспешна кандидат-президентска кампания през 2004 г. Когато разбра, че полицията ще дойде в дома му, за да го арестува Нъстасе се простреля в гърлото, в опит да избяга от правосъдието като се укрие на онзи свят, но оживя и след кратко пребиваване в болница облече раираната пижама… През 2014 г., след като беше освободен предсрочно, Върховният съд на Румъния го осъди на четири години и шест месеца затвор за взимане на подкуп. Бяха доказани и обвиненията срещу него в изнудване. Спирам дотук.


И така, да се върна на въпроса. Ще се втали ли българският политически и финансов вундеркинд, "десетката" Д.П.? Всъщност,


през последните дни работата, изглежда, стана дебела


– първо дойде забраната за влизане в Турция за Пеевски и неговия ментор Доган. Южната ни съседка не е посочила основанията за ембаргото. Последва анулирането на търга за автомагистрала "Хемус", в който, както се твърди, имат интереси фирми, близки до Пеевски и Валентин Златев. Бяха прекратени и други крупни обществени поръчки. Последователността и бързината на тези действия на правителството ме кара да мисля, че става дума за защитен блок, с езика на бойните изкуства, който цели да спре удар срещу управлението. Целта на този удар щеше да бъде да внуши/освети обвързаността на властта с финансовите и политическите интереси на Пеевски и други "особени" лица.


Когато има съмнения за закононарушения, те трябва да се разследват. От това само ще спечелят българските граждани. Не вярвам обаче интересите на Д.П. да бъдат засегнати сериозно. Състоянието на българското правосъдие и магистрати го доказва, особено в сравнение с бавноразвиващите се, но все пак, оказва се, по-способни, техни румънски колеги. Дори ако Пеевски бъде пожертван "за пред Брюксел", не трябва да забравяме, че магнатът беше "назначен"; той е симптом за определени проблеми в държавата – с неговото озаптяване няма да се реши всичко. Това обаче би било едно добро начало.

Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 213 Любопитно

  Ще отслабне,но какво от това!?
  Той и пълничък, пак прилича на Брад Пит!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 2. 2 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  Ще отслабне ли Пеевски

  Не, просто ще изчезне. Лошото че на негово място ще дойде друг подобен, а народа както винаги ще е от страната на булката.

 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Даже вече започна, Бойко ще го вкара в габарит. Да видим, коИ други ще напълнеят, щото в този "бизнес" празно нЕма.

 4. 4 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  Аз лично не вярвам събитията от последните седмици да са конфронтация между Догон и Бокича, нито си мисля че Герб са способни на действия които да поизчистят имиджа ни навън. По-скоро отново е снишаване на Борисов в стил късен бай Тошо. Дано не съм прав...

 5. 5 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  Като отслабне Пеевски, друг ще напълнее. Пеевски не е проблем, а следствие, ама за отдел политпропаганда и отчаяни опити да вкараме ДСБ в парламента - толкова.

  Ако Пеевски го няма ще има друг. За това трябва цялостно разтърсване на държавата. Трябват и реформи, но преди всичко хора, които да тръгнат с рогата напред, а такива няма

  15.02.1989 - 07.02.2018
 6. 6 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3159 Неутрално

  Както проникновено отбелязва един от класиците на политическата мисъл – Августин Блажени (354-430г.), без справедливост, какво друго е Държавата ако не голяма разбойническа шайка?.

  Този Августин не може да е живял в древността. Той е наш съвременник и съгражданин , който дава оценка за нашата страна.
  Що се отнася до Пеевски, той може да отслабне физически и да намали килограмите , ако се подложи на специални процедури. За никакво друго отслабване не можем да говорим , докато държавата ни е една "голяма разбойническа шайка".

 7. 7 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Весело


  ИВАН КОСТОВ"


  - "ДЕМОНИЗИРАТ ПЕЕВСКИ ......."  натъртено - демостративно - подигравателно

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 8. 8 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 462 Любопитно

  Г-н Цацаров, прочетохте ли това?

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 9. 9 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1756 Неутрално

  У наше село ни се струва, че пеевски започва да ни изглежда все по-симпатичен. Демек, зад снажното му тяло има много други знайни и незнайни ... мародери.

 10. 10 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  До коментар [#4] от "foxa5":

  По-скоро отново е снишаване на Борисов в стил късен бай Тошо

  Естествено, че е снишаване на Борисов. Не може да очакваш, че партия създадена в стила на КОЙ ще постъпи по друг начин. Те и да искат не могат, просто не им е познат. От първия ден те са свикнали на такава политика, съмнявам се че дори знаят какво да правят в нормална среда

  15.02.1989 - 07.02.2018
 11. 11 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  ...но и държави като ....Намибия

  Автора, не че нещо, но Намибия си е съвсем нормална държава, и ние и румънците с години не можем ги стигна.

 12. 12 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  До коментар [#7] от "barcelonski":

  Не съм фен на Костов, но Вие в случая вадите фразата от контекста. Човека имаше предвид, че ако не е Пеевски , ще е Леевски или Меевски. Според мен точно това се получава в момента.

 13. 13 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  Пеевски или ще бъде постепенно забравен,или ще се пренесе в отвъдното

 14. 14 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Деляновото "отслабване" едва ли ще е катастрофа

 15. 15 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3418 Неутрално

  Вие гледайте някой друг да не надебелее, много важно дали Пеевски щял да отслабне...

  Доброто е заразно
 16. 16 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  До коментар [#13] от "slonsco":

  Вчера с един колега от форума си писахме- нищо чудно след 2-3 години да се представи за репресиран и за "ново лице".

 17. 17 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  До коментар [#15] от "dogwoman":

  Еми доказано е - масата не се губи, преминава от една форма в друга.

 18. 18 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2708 Весело

  Има два начина - с липосукция или в урановите рудници...

 19. 19 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 997 Неутрално

  -Докато в БГ политиката, в т.ч. и борбата с корупцията се персонализират, нещата няма да се оправят. Един да падне -друг ще го ,,смени и толкоз, какво тук значи някаква си личност''. Наивно е, а може би и много удобно, периодично общественото внимание да се насочва и вторачава само в една личност, пък и достатъчно видима отвсякъде.

 20. 20 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  "без справедливост, какво друго е Държавата ако не голяма разбойническа шайка?."

  Държавността у нас отдавна е капитулирала пред различни обръчи, за разлика от Румъния, която "осъди 1138 топ фигури от политиката, бизнеса и съдебната система."

 21. 21 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#12:"foxa5"]Не съм фен на Костов, но [/quote]
  Да де еее ...

  Костов е имал предвид

  да => Не демонизират Пеевски ....
  на мен ми е ясно ..... Драгалевица е давал поредна Консултация с тези си думи !

  уточнително - подигравателно

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 22. 22 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1204 Любопитно

  Вчера по ТВ-то Осман Октай (бивш фактор в ДПС) каза много истини и допусна проливането на кръв в кръга на ужилените!

 23. 23 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4899 Неутрално

  Въпросът по-скоро не е Ще отслабне ли Пеевски,а
  КОЙ ще бъде НОВИЯТ ПЕЕВСКИ
  Защото,ПЕЕВСКИ е само ФРОНТМЕН на една СИСТЕМА
  Нали никой не се заблуждава,че ПЕЕВСКИ има
  Силата и влиянието на Доган,или на
  Посолството и Резидентурата на Русия
  Това което става е ТЪРСЕНЕ НА „КОЗЕЛ ОТПУЩЕНИЯ”
  Казано на български – търсене на бушона,
  Върху който СИСТЕМАТА ЩЕ СТОВАРИ ВСИЧКИ ГРЕХОВЕ
  И за пред Брюксел ще претендира за непорочност и чистота
  Веднага след това на ДЛЪЖНОСТТА „ПЕЕВСКИ”
  Ще бъде назначен някой друг.

 24. 24 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1012 Любопитно

  [quote#21:"barcelonski"]Костов е имал предвид [/quote]
  Другарю барселонски, ти наясно ли си, че Костов от много години няма никакво отношение към властта и случващото се в държавата? Колкото и да се напъваш да го дъвчеш, далаверите на Доган, Пеевски и кремълските им господари (включително фалирането на КТБ) ставаха и ще продължават да стават под "зоркото" управление на един (уж) бивш мутро-охранител от небезисвестното обкръжение на СИК.

 25. 25 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 3699 Неутрално

  "Средно 8-10 милиарда лева на година държавни и европейски пари се разпределят с обществени поръчки, показват данни от публичните регистри."-24 часа

  Е,и какво като отслабне Пеевски?!Да не би,да няма, достатъчно много кандидати за напълняване,папайки от държавната хранилка?!Държавните хора,нали с това се занимават-да разпределят порциите.На Д.П. ще му намаляват порцията,а може и съвсем да му я вземат.И ?Какво от това?Идва друг.Схемата е същата. Електоратът иска още повече държава...Не,че я няма,просто е там,където не и е мястото, и се занимава с неща,които не са нейна работа.Но...това е положението!

 26. 26 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  Августин Блажени (354-430г.), без справедливост, какво друго е Държавата ако не голяма разбойническа шайка?.Е,това е класик.Пеевски сигурно ще отслабне и финансово и медийно.Дано обаче не бъде заместен от други като него.

 27. 27 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#24] от "Птеродактил":
  Костов от много години няма никакво отношение към властта и случващото се в държавата?
  =====================

  Само > бизнес викаш
  вече прави Иван Костов ....

  Консултацийки за трицифрена сума на месец и шестцифрена сума на година за щеркята .....

  ТО ... и ДОГАН не е в политиката ..... - ама ....

  поучително-добронамерено

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 28. 28 Профил на antislav antonoff
  antislav antonoff
  Рейтинг: 213 Гневно

  Дали ще отслабне не знам,но ако го пратят на точното място,до 40-тия ден ще се стопи....до първото струване имам в предвид.

 29. 29 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 631 Любопитно

  [quote#24:"Птеродактил"] ставаха и ще продължават да стават под "зоркото" управление на един (уж) бивш мутро-охранител от небезисвестното обкръжение на СИК. [/quote]
  А-ха, слагате границата откъм длъжностната характеристика! Костов нямаше никакви, ама никакви връзки със СИК, нали?
  Този неговият личен ресторантьор... Славчо не знам какъв си, който се преквалифицира като банкер и се ползваше с личните протекции на Гуруто ви, той не беше ли също "мутро-сикаджия"?

  Що не престанете да лъжете нагло?

  "СИК и приятелският кръг “Олимп”

  Славчо Христов има няколко фирми, в които в различни периоди е бил съдружник на хора от СИК. Първата е “Чоби-90” ООД, в която негов партньор е Николай Андреев Маринов (Малкия Маргин). Дружеството е регистрирано в съда през август 1997 г. с адрес ул. “Березина” 31 в столичния квартал Малашевци, където се намира родната къща на Славчо Христов. Фирмата е с предмет на дейност: производство и търговия на стоки, разрешени със закон, представителство, посредничество и агентство на местни и чуждестранни лица, каквото и да означава това. Съвместната дейност на Славчо със сикаджии (поне официално) не е продължила дълго. През ноември 1997 г. са извършени промени, като съдружниците са заличени, а фирмата е преобразувана в ЕООД. Като едноличен собственик вече е записана фирмата “Литекс комерс” ООД, собственост на Гриша Ганчев.
  Малкия Маргин е бил заедно със Славчо Христов и в съвета на директорите на фирмата “Селекта” АД. Тя се е занимавала с търговия, строителство, транспортни и спедиционни услуги, хотелиерство. Двамата са били в нейното ръководство до август 1998 г., когато са заличени и заменени с футболиста Емил Костадинов и известния сикаджия Мирослав Александров. Александров е съдружник на Малкия Маргин във фирмата “Н енд М” ООД, която държи най-голям пакет от акциите на “Селекта” - 40%.
  “Н енд М” е съкращение от имената на нейните собственици - Николай и Мирослав. Фирмата фигурира като член на управителния съвет на “Секюрити иншуранс къмпани (СИК)” АД, на застрахователното дружество “Секюрити иншуранс къмпани (СИК)” АД и на “СИК - Живот” АД. Малкия Маргин беше и член на съвета на директорите при първата съдебна регистрация на СИК. Впоследствие, когато дружеството беше преобразувано и беше въведена двустепенна система на управление, шеф на управителния съвет стана неговият брат Красимир Маринов. Големия Маргин е сред съдружниците във финансовата структура на групировката “Интергруп енд партнърс” ООД заедно с Младен Михалев (Маджо), Румен Николов (Пашата), Дмитрий Минев (Димата Руснака), Венцислав Стефанов и Милчо Бонев (бай Миле)...
  За съжаление в България практиката показва, че преходът на светло е свързан основно с корупция по високите етажи и по-нататъшно деформиране на бизнессредата. Поредното външно мнение, поставящо страната в тази светлина, беше дадено през миналата седмица от Пол Рейнолдс от Лондонския институт “Адам Смит”:
  “За нещастие в България се забелязва и засилване на влиянието на мафиотски големи бизнесгрупировки, които създават култура на непрозрачност. При предишното правителство мафиотските групировки се бореха за територия. Сега тези съмнителни групировки, в които има много бивши служители на тайните служби, обхващат почти две трети от икономиката и днес при много приватизационни сделки тези компании са основните купувачи.”
  (цитатът е от интервю, излъчено по Би Би Си на 25 април) "
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2000/04/28/255458_krugut_olimp_e_svurzan_sus_sik/

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от теби.
 30. 30 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Състоянието на българското правосъдие и магистрати го доказва, особено в сравнение с бавноразвиващите се, но все пак, оказва се, по-способни, техни румънски колеги.

  Макар и бавно румънското правосъдие се развива в положителна посока! Нашето се развива в отрицателна!

 31. 31 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1012 Любопитно

  [quote#27:"barcelonski"]ТО ... и ДОГАН не е в политиката ..... - ама .... [/quote]
  Ей тва герберите от къде ви намират такива гении? Ти на Марс ли живееш? Ако Доган не е в политиката, кой отстрани за една вечер Местан преди два месеца? Мож би публиката на риалити шоуто гласува с СМС-и?

 32. 32 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 631 Любопитно

  [quote#31:"Птеродактил"]Ако Доган не е в политиката, кой отстрани за една вечер Местан преди два месеца? [/quote]
  А кой сложи Раданчо за една минута като председател на личната си партийка? Кой му дърпа ушичките понякога публично? Кой призова да се гласува с приетата по предложение от ортачката ви Маяма преференция? "Ограбеният", "лаборантът", бившият политик и другар на Доган по КГБ-ДС-ГРУ линия...

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от теби.
 33. 33 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  “Когато разбра, че полицията ще дойде в дома му, за да го арестува Нъстасе се простреля в гърлото, в опит да избяга от правосъдието като се укрие на онзи свят, но оживя и след кратко пребиваване в болница облече раираната пижама…”

  Нивото на журнализъма в тази статия е близо до ртова в Уикенд...

  I Want To Believe
 34. 34 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Пеевски е само бушон, той е назначен за управител на бизнеса на мафията. Важно е мафията да бъде разобличена.
  http://frognews.bg/news_107326/Adv-Al-Angelov---noviiat-bos-na-tainata-imperiia-na-Peevski/

 35. 35 Профил на bodensee
  bodensee
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Кадруването на Пеевски може само да ни срамува, че живеем в такава кочина!

 36. 36 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Типичен израз на българската простотия е да се обсъжда и подиграва външният вид на човек. Интересно, ако Пеевски беше слаб, по-симпатичен ли щеше да ви бъде? Очевидно килограмите му са плод на генетика, а може би и заболяване, какво ви бърка колко бил дебел? Само му давате коз да се чувства онеправдан.
  Няма да чета този материал.

 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  [quote#27:"barcelonski"]трицифрена сума на месец и шестцифрена сума на година [/quote]

  Толкова си посредствен, че не можеш да вденеш дори елементарни аритметични упражнения.

  Ако на месец е трицифрена една сума, на година ще е най-много ЧЕТИРИЦИФРЕНА.

  Знам, че те изправих пред неразрешима задача - да стоплиш защо това е така, нали? Ти си програмиран да грачиш, не да мислиш.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  До коментар [#37] от "Norman Granz":

  За съжаление, въпросът не е в цифрите, а във самия факт, че Костов си държи парите в банката на мафията. Аз не мога да приема такова поведение.

  Gunter glieben glauchen globen
 39. 39 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#7] от "barcelonski":

  Ако пропуснем обсесията ти от Костов, да ти обясня как да разбираш думите за демонизация на ДП, защото непрекъснато постваш глупоста си. Демонизира се дебелото момче, за да се скрият тези зад него. Както крясъците "Костов е крадец" скриха кражбите на Милен Велчев, Доган,Масларова,Любо пъпката.... А размахването на депозита на Костов в КТБ скрива депозитите на хората от съдебната система, надзора от КФН и оня юнак от Данс "Румен Дончев, бивш директор на ДАНС, има влог за 142.5 млн. евро и 2.6 хил. лв." ?????????????
  Как е времето в Барселона?Днес излъска ли сребърните прибори?

 40. 40 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  [quote#39:"attitude"]А размахването на депозита на Костов в КТБ скрива депозитите на хората от съдебната система, надзора от КФН и оня юнак от Данс [/quote]
  Не ги скрива. Подчертава ги. Компанията е ужасна.

  Gunter glieben glauchen globen
 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  [quote#38:"Blood Red Skies"]Костов си държи парите в банката на мафията. Аз не мога да приема такова поведение.[/quote]

  Изобщо не се опитвам да го оправдавам. Но парите на Костов в КТБ бяха капка в морето - Боко Т държеше там парите НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.

  Това е нещото, което удобно премълчава скандиращата агитка.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  До коментар [#41] от "Norman Granz":

  Така е.

  Gunter glieben glauchen globen
 43. 43 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Ще отслабне ли Пеевски
  **************

  Буквално едва ли. Преносно - поне така се надявам.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 44. 44 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 567 Неутрално

  [quote#2:"foxa5"] Лошото че на негово място ще дойде друг подобен[/quote]

  Аз мисля, че вече са избрали заместника на Пеевски и в момента тече сдаване на наряда от Пеевски към новия конселиери на мафията.

  Моралът не е порок!
 45. 45 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Истински дебел човек отслабва само ако за дълго влезе в "дебелариум", т.е. специализиран център за отслабване, въпреки че и тогава отслабването не е гарантирано.
  Та така...

 46. 46 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Гърците бележели успехи в борбата срещу корупцията - а бе какви са тези малоумни източници на информация!?!?!?

 47. 47 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Борисов да каже защо държа парите на държавата в банката на руската мафия?!

  костов знаем, че няма нищо да си каже! И на този етап няма никой да го попита КОЙ го избра за персонален съветник на слугите на КОЙ?!

  пеевски е ясен, да не го демонизираме!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 48. 48 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3309 Неутрално

  До коментар [#2] от "foxa5":

  По-лошото е, че тоя, който ще дойде след Пеевски, вероятно ще е много добре прикрит! Досега не им пукаше много и даже не се и криеха, като слагат такива, като Пеевски...!
  Илия Павлов го отстреляха, за Пеевски не знам, може и просто да прехвърли всичко на някакви странни фирми, собственост на офшорки и всичко да потъне в забрава до няколко години...!

  Бивш tww09306483.
 49. 49 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  Да ще отслабне,но килограмите ще отидат на друго име . При така наречената разходна икономика личноста е без значение!

  SHADOWS of SOFIA
 50. 50 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Дебелият човек може да отслабне единствено, ако го ядат червеите! Аз вярвам на пистолета, не на дебелариума и съда!

 51. 51 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3309 Неутрално

  До коментар [#41] от "Norman Granz":

  Хе-хе... Даже, ако си спомняте, бяха питали Бойко Борисов, защо имало толкова много държавни пари в КТБ...! Той отговори, че никой не му бил казал и той затова не знаел...!
  Всъщност, възхода на КТБ започна още по времето на НДСВ и тя, никога не е била банка в истинския смисъл на думата! Също така, по времето на НДСВ, Бойко Борисов от охранител се превърна в генерал...! Председател на младежкото НДСВ беше..., Делян Пеевски! Все едни такива съвпадения...!

  Бивш tww09306483.
 52. 52 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1381 Весело

  [quote#37:"Norman Granz"]Ако на месец е трицифрена една сума, на година ще е най-много ЧЕТИРИЦИФРЕНА.[/quote]

  999*12=11 988

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  [quote#51:"tww09306483"]Все едни такива съвпадения...! [/quote]

  Винаги съм казвал, че идването на Царо беше безкръвен преврат, организиран от службите с широката медийна покрепа на вестникарската агентура: Бор, Бреза, Блъсков, Кеворк и т.н.

  Основните действащи лица: Атанас Тилев, Спас Русев, Бригадир Аспарухов, както и менторският кръг около ген. Любен Гоцев са до един свързани с ДС.

  Бойко Борисов съблече анцуга и навлече генералски мундир, без да е бил полковник, майор и надолу по веригата. Само по себе си това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#11:"foxa5"]но и държави като ....Намибия [/quote]
  Намибия е била немска колония.

 55. 55 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Пеевски е само един аватар на един олигархично-политически модел с дълбок ДС привкус. Който контролира управлението и по-голямата част от икономиката (поне тази която може да ползва държавен ресурс)
  "Отслабването" на Пеевски или дори смяната му не означава смяна на модела.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 56. 56 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Много елементарен въпрос в заглавието.

  Истински важният за България въпрос е КОГА СТРАНАТА ЩЕ СЕ ОСВОБОДИ ОТ РУСКОТО ВЛИЯНИЕ, КОЕТО Е РАВНОСИЛНО НА РОБСТВО?! И кои ще са достойните българи , способни да осъществят промяната?!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 57. 57 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#56] от "Ани":

  Не и при това правителство. Не и при правителство доминирано от герб, дпс, бсп, абв, атака, пф (нфсб и мвро)

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 58. 58 Профил на pivoley
  pivoley
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Моля, да идва следващия. Електоратът продължава да верва.

  Pivoley
 59. 59 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  По индекса за корупция (в България тя е плод преди всичко на мафията и институционализираната организирана престъпност)
  "Далеч преди нас са не само други европейски страни, но и държави като Бутан (27), Руанда (44) и Намибия (45)."

  Значи и Бутан, Руанда и Намибия вече са с по-малко корупция, вече са ни минали в борбата с нея!?!?!
  Е, господин Бойко Борисов, до кога още и кого си мислите, че можете да продължавате да лъжете и мамите - в и извън България?
  И ДОКОГА?

 60. 60 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Не може премиерът и главният прокурор в една държава да опъват мощен чадър над мафията и над организираната престъпност и непрекъснато да се правят на убити лисици, когато става дума за големи престъпления и престъпници, и да се очаква нещо друго като резултат, ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ, КАТАСТРОФАЛНО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ СИ Е СЪВСЕМ ОЧАКВАНО, ЛОГИЧНО И ПЛАНИРАНО!
  И ИЗНЕНАДАНИ СА САМО ГЛУПАЦИТЕ И ИДИОТИТЕ!

 61. 61 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  От много време напомням, че тези се засраха тотално, и че Пеевски като мюре и бушон, като "гара-разпределителна" и "касичка" на босовете на мафията повече не може да изпулнява задачите си, след като е осветен и всички прожектори са насочени към него.
  Големият, истинският въпрос е ЩЕ ПОКАЖЕ ЛИ БЪЛГАРСКОТО ОБШЕСТВО, А И ЕС ДОСТАТЪЧНО МЪДРОСТ И ЗРЕЛОСТ, УМНОСТ ДА СЕ ВЗРЕ И РАЗКРИЕ ТОЗИ ПЪТ КОЙ И КОИ СТОЯТ АД КУРПУЛЕНТНОТО ТЯЛО НА ПЕРАЧА НА ДОГАН, И ЗАД ХИДРОМЕЛИОРАТОРА, И КАК СЕ СТИГНА ДОТУК, КОЙ ДЕЙСТВИТЕЛНО Е ОКТОПОДЪТ, С КРЪГОВЕТЕ И ОБРЪЧИТЕ МУ, И НАЙ-ВЕЧЕ С БОСОВЕТЕ МУ, И НА ЧИЙ ГОСПОД ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ ТЕ СЕ МОЛЯТ И КОЛЕНИЧАТ!
  На кого целуват кръста!

 62. 62 Профил на dinkost
  dinkost
  Рейтинг: 418 Весело

  Ще отслабне ли Пеевски? - Ако фалира още една банка - едва ли!

 63. 63 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ето я статията, за която колега спомена, трябва да се прочете:

  Адв. Ал. Ангелов - новият бос на тайната империя на Пеевски

  |21.02.2016

  Съсобственикът на ФК "Левски" и дясна ръка на депутата от ДПС Делян Пеевски - Александър Ангелов спешно овладява бизнес структорите на кръга #Кой. След поредица тайни съвещания в х-л "Берлин" в кв. Бояна, свикани като реакция на спирането на обществени поръчки от правителството, Пеевски решил да спаси империята на задкулисието като прехвърли фирми и активи на Ангелов.

  Това съобщиха за Фрог нюз източници от ДПС. Започнала спешна промяна в управите и собствеността на фирми, за да може Пеевски да остане извън обсега на удара, нанесен от управлението срещу "абонамента" на пеевските фирми за повечето обществени поръчки. Бил обсъждан дори вариант младият олигарх Пеевски да напусне страната и да изчезне от публичното пространство.
  Кръгът на Пеевски обсъждал и ответен удар, с който да предизвика скандал около самия премиер Борисов. Трябва да е нещо по-гадно и от аферата "Костинброд", били категорични участниците в посреднощните екшъни в "Берлин". Спецченгета на хранилка при олигарха вардели да не проникне вражеско око на мястото ан срещите, проверявали също за подслушвателна апаратура. Пеевски отсякъл, че час по-скоро трябва да се отклони вниманието от него, като в същото време запази милионите и влиянието си в ъндърграунда на политиката и бизнеса. Спрял се на адв. Ангелов, защото юристът му бил верен и предал банкера Цветан Василев през лятото на 2014 г., участвайки активно в удара срещу КТБ. Считал го за доверен човек, който е изцяло под негов контрол. Ангелов често действал в тандем с Алексанър Сталийски, друг стълб в кръга #Кой.
  Ангелов е завършил право в СУ през 1999 г. Започнал трудовата си дейност в адвокатската кантора на Тодор Батков - "Батков, Стоев, Ботев и сие". През 2009 г. обаче напуска и създава собствена консултантска компания "Авиора консулт". В нейния борд са баща му Параскев Параскевов и адвокат Гено Андреев, съдружник в адвокатската кантора на Александър Ангелов, основана преди две години. Родителят Параскевов е бил зам.-директор на Националното следствие в системата на Държавна сигурност много дълго време - 1968 до 1992 г. След това е секретар на МВР, наблюдаващ Следствието при вътрешния министър Любомир Начев по времето на кабинета "Виденов". Параскевов е известен с опитите си да сдобрява Румен Спасов – босът на кръга "Орион", и тогавашният премиер Андрей Луканов. Параскевов е считан също за близък с много от силовите групировки по време на прехода. За тези му топли връзки той е бил критикуван от Николай Добрев, когато става вътрешен министър. Името на Параскевов беше замесено и в афера с незаконен внос на захар, както и покрай убития бос от групировката СИК Поли Пантев. За това пише в. "Капитал".
  През май 2015 г. Александър Ангелов става съсобственик на футболния клуб "Левски". Бил е и член на съвета на директорите на в. "Стандарт".
  Ангелов става публично близък на Пеевски през 2012 г. Тогава при покупката на недовършената сграда на ИПК "Родина" купувачът в лицето на дружество, управлявано от майката на депутата - Ирена Кръстева, беше представляван именно от Ангелов. Той фигурира и като представител на офшорна компания, която изненадващо придоби дяловете на Денис Ершов и Александър Мелник в "Петрол холдинг". Основен кредитор на "Петрол" беше КТБ.
  Месеци преди удара срещу КТБ адв. Ангелов вече е плътно зад Пеевски. Счита се, че чрез него Пеевски се ползва с подкрепата на задкулисните играчи от ДС, които продължават да влияят върху бизнеса и да се месят в управлението на страната.

 64. 64 Профил на Todor Dobrev
  Todor Dobrev
  Рейтинг: 230 Весело

  като анкета е заглавието

 65. 65 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Има доста обширен списък на ''колеги'' на Пеефски. Първото име в него е на Валентин Моллов. Следват по-известните: Краси Стойчев, Илия Павлов, Владимир Грашнов, Емил Кюлев, Цветан Василев и още, и още. Някои се вталиха, та изчезнаха окончателно, други са на пълна диета. Това ще е съдбата и на Д.П., поредната гайка в стройната система за ограбване на българите. Изградена от корпорация БКП/БСП/ДС/КГБ.

 66. 66 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3520 Неутрално

  Фокусирали сме се в/у една личност, а е важен принципът. Който е чел "Разруха" на Вл. Зарев, ще си спомни разговора м/у бълг. бизнесмен и германски индустриалец V-то поколение, примерно. На самодоволната констатация на българина, че никой не може да го застави да играе по правилата, германецът отговаря - Световните пари ще ви заставят, иначе просто ще ви забравят. Ясно е, че на Борисов му е казано в прав текст, че идва времето, в което няма да разчитаме на еврофондовете... Та не е важна промяната у Пеевски и сие, а промяната в държ. управление.
  Трудна работа.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 67. 67 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1049 Весело

  А Чиналова няма ли вече по-спокойно да се доизкаже??
  Та поне да погледаме сейр.Модела може да бъде разпран само от европрокуратура.Тук най-много демонстрацяи за година две да дстане.НО...
  Много ми се иска да повярвам ,че на съдий и няколко умни инезависими човека в системата които са се оказали по-виско,много ми се иска да им е писнало да слугуват и да могат да задат тона и на следващите поколения за достоен живот .Стига сме се унижавали пред няколко 'тариката" които за удобство наричаме я политици ,я банкери или магистрати/даже тези магистрати поне са учили/другите са най-обикновенни мушенници.
  ТА къде е онзи Бисеров и на него зъбките щяха да опадат ама..друг път.Горе долу так ще отслабне и лицето с напевната фамилия.

 68. 68 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8607 Неутрално

  Като го отсвирят от етническата партия, току виж се смахнал...

 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8121 Неутрално

  Като се опраскат всички,от които зависи нещо в държавата,може и да почнем да се оправяме.

 70. 70 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4309 Весело

  Ще отслабне и още как ама и ние покрай него.Вече отслабнахме с едни 4 милиарда.

  klimentm
 71. 71 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4309 Неутрално

  До коментар [#66] от "Bramasole":

  Вярна констатация.
  Заслужава ли си книгата на Зарев според теб?

  klimentm
 72. 72 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3520 Неутрално

  До коментар [#71] от "klimentm":

  Харесвам Вл. Зарев като писател. "Разруха" е от началото на века и ми допадна много. Следващите негови романи - "Светове" и последният, "Орлов мост", не са на това ниво, трудно ги доизчетох.
  Май по-старите му творби са по-качествени.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 73. 73 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4309 Неутрално

  До коментар [#72] от "Bramasole":

  Благодаря много,ще я прочета.

  klimentm
 74. 74 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Въпроса е не дали ще отслабне Пеевски,
  а дали ще ослабне кукловода!

 75. 75 Профил на tochko krilatski
  tochko krilatski
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ега ти държавата, щом 25 години не може да се измъкне от пипалата на този октопод, който по-прозорливите наричат "Сарайско-библиотекарска мафия" където Пеевски е само публичен образ, готов за "опраскване".

 76. 76 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  До коментар [#75] от "tochko krilatski":

  НЕ може ,тази група окупира лостовете на властта и държи здраво много нови алчни за бързо и лесно забогатяване.Спирка няма да има докато не се намери контрол от институция, при който да се спазва закона за ВСИЧКИ.

 77. 77 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 521 Гневно

  [quote#38:"Blood Red Skies"]За съжаление, въпросът не е в цифрите, а във самия факт, че Костов си държи парите в банката на мафията. Аз не мога да приема такова поведение. [/quote]

  Басси тъпотията - ГЕРБ, БСП, ДПС (Борисовци, Станишевци, Цветановци, Догановци, Пеевци) и пр. и пр. юнаци доказано съсипаха държавата и държавността, окрадоха що може и не може да се окраде, опоскаха що институции има за опоскване, ама Костов е най-черният на тази територия, щото... си бил държал парите в банката на мафията.

  Аман от изтрещялковци

 78. 78 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Бойко ни демонстрира "снишаването" което е усвоил от своя патрон бай Тошо ! Та когато стане напечено и го сочат с пръст като най-постоянния двойкажия и некадърен да се справи с корупцията и организираната престъпност и със всичко останало с изключение на усвояването на пари(това са го усвоили добре) което изисква принципни и последователни действия в определена правилна посока докато се постигне нужния резултат ! Явно стана и в Брюксел че нашия министър председател само имитира реформи и борба с лошите иначе играе в един отбор с тях ! Явно когато му споменаха успехите на Румъния това го е извадило от равновесие и той реши да се направи на мъж като започна да спира обществени поръчки наред ! Но това е само снишаване докато отмине бурята, но не и нещо съществено в борбата с корупцията и организираната престъпност , защото съдебната власт в сегашното си състояние обслужва мафията и прилага закона в нейна полза !Трябват смели реформи и нова конституция , каквито Борисов не иска или няма капацитет да направи(не клатете кораба) ! А той кораба е Титаник , напълнил се е с вода и бавно но сигурно потъва, но той се прави че не го вижда(ако не са еврофондовете и външните заеми ние сме фалирала държава !

 79. 79 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Пеевски,Цацаров,Борисов,Доган,Любен Гоцев......
  И може някой ден държавността да се върне отново в България...

 80. 80 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  На нас българите ако единствената мисъл днес е да се харесаме на Брюксел, горко ни.
  Както преди години се натягахме да се харесаме я на Берлин, я на Москва.... и после става олеле, мале!!!
  А ББ спря паретата щото нещата не вървят на добре и явно няма дастатъчно парета в бюджета за не съвсем наложителни проектчета като АМ Хемус, селски пътища, пречиствателни станции, басейни и прочее..... Затова ББ ги отмества елегантно във времето...
  А и ЕК вече не дава парета за този сорт начинания.....
  Като се опаричи държавата по натам, ще видим казва по същество ББ.... може и Световната банка да помогне....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK