Аvе Цветанов, аvе Цацаров - безпаметните ви поздравяват

Цветан Цветанов

© Цветелина Белутова, Капитал

Цветан ЦветановДокато премиерът Бойко Борисов ударно спира обществени поръчки заради съмнения, в един и същи ден през миналата седмица - четвъртък (18 февруари), се случиха едновременно няколко събития в парламентарната и в съдебната власт, през които минава свързваща нишка и общ смисъл.


- Парламентът избра съдебните инспектори към Инспектората на Висшия съдебен съвет без обсъждане и без нито един въпрос от депутати, по предварителна непублична договорка, диктувана от ГЕРБ чрез председателя на парламентарната им група. Конституцията и проектът за промени на Закона за съдебната власт възлагат на Инспектората към ВСС разширени правомощия за пресичане на корупцията, търговията с влияние, зависимостите в системата на правосъдието;


Цветан Цветанов бе предложен и избран да оглави вътрешната комисия на парламента, която играе ключовата роля в контрола над охраняването на демократичния ред;
- Висшият съдебен съвет - чрез мнозинството, контролирано от главния прокурор Сотир Цацаров, отхвърли предложението за възобновяване на проверката по скандала "Яневагейт", в който се преплитат зависимости, търговия с влияние и заличаване на границите между властите, като в гласуването участваха (естествено с вот "против") и замесените в разговорите Янева - Чаналова председатели на комисии. Без да им мигне окото, че са в крещящ конфликт на интереси, и ако не буквата на закона, поне елементарното чувство за приличие трябваше да ги спре от участие във вземанено на решение, което пряко ги засяга. (Цацаров си тръгна преди гласуването, но неговото мнение за възобновяване на проверката е известно - публично го беше го нарекъл "цирк".)


- Същото мнозинство на ВСС след сразяващи реплики на главния прокурор срещу всеки опонент назначи фаворит на Цацаров за зам.-шеф на Великотърновския апелативен съд, с което ръководителят на прокурорската институция даде да се разбере, че той решава кадровите въпроси. Не само за обвинението (прокуратурата), което би било нормално, но и за арбитъра (съда), което е недопустимо и години наред и критикувано от всички европейски органи (само Венецианската комисия го е повторила поне десетина пъти).


Свързващата нишка - Цветанов и Цацаров, новите стари кадровици на съдебната власт


Сред съдебните инспектори поне три имена заслужават специално внимание, защото са се произнасяли в полза на Цветан Цветанов в битката му срещу съдия Мирослава Тодорова, тогава председател на Съюза на съдиите, която през февруари 2012 г.  заведе дело за клевета срещу Цветанов (тогава вътрешен министър), а през юли същата година беше уволнена дисциплинарно от ВСС под предлога за забавени мотиви по дела. (На фона на пощадени и повишени за същите и по-тежки нарушения фаворити на тогавашния вътрешен министър, сред които и самата Владимира Янева - да, същата).


Лидия Стоянова, съдия от ВКС, подкрепена за съдебен инспектор от ГЕРБ


През 2012 г. тя председателства състава на ВКС, който изпрати в Пловдивския районен съд делото на Мирослава Тодорова за клевета срещу Цветанов. Това стана в момент, когато вътрешният министър се намираше на върха на силата и славата и вече делеше публично съдиите на добри и лоши, посочвайки Сотир Цацаров - тогава шеф на Пловдивския окръжен съд, за най-добрия сред добрите, а медиите открито шумяха с името му като фаворит на Борисов и Цветанов за главен прокурор. Загадка и досега остана как съдия Стоянова избра сред стотината районни съдилища в България точно в Пловдив да прати делото с подсъдим Цветанов...


Но в следващите месеци делото Тодорова v/s Цветанов свърши своята работа, а сега, от дистанцията на времето, още по-ясно се вижда какво е трябвало да се свърши под вещия надзор на самия Цацаров: Шефът на Районния съд, в който бе оправдан Цветанов, се изкачи на стола на Цацаров за председател на Окръжния съд, а Цацаров стана главен прокурор. Преди това обаче всичките съдии в неговия съд си направиха отвод за обжалването на оправдателната присъда (без да им е искан отвод от Тодорова), което, заедно с подозрителното забавяне на мотивите, осигури достатъчно време, за да дойдат изборите през 2013г. и Цветанов да се сдобие с имунитет и да стане неподсъден.


Любомир Крумов, съдия от Софийския окръжен съд, предложен за съдебен инспектор от ГЕРБ 


След като целият Пловдивски окръжен съд си направи отвод, ВКС разпредели делото на Софийския окръжен съд. А през октомври 2014 съдия Крумов го спря заради отново придобития имунитет на Цветанов, избран за депутат в сегашното Народно събрание.


(Трябва да направя съществена уговорка: съдия Любомир Крумов просто е изпълнил закона, той е бил длъжен да спре делото в момента, в който Цветанов се е сдобил с имунитет.  Приемам, че и съдия Лидия Стоянова като председател и докладчик на състава на ВКС, който е изпратил делото точно в Пловдив, въпреки че обичайната практика е да се предпочитат най-близките съдилища, каквито в случая са в Софийския и Пернишкия съдебен район, не е задължително съзнателно да е услужила на Цветанов и Цацаров. Същественото е друго - че те, самодържците на властта, са доволни. Проблемът е в изкривената представа на Цветанов, че правосъдието го има тогава, когато решенията са в полза на самодържеца, за да бъде стабилна властта. И които съдии я осигуряват, тях той възнаграждава, очаквайки - внимание! - те да продължат да "съответстват" на неговата представа за ред и законност.


Така диктува манталитетът на партийния политик тип Цветанов, чийто манталитет не допуска, че някой по вътрешно убеждение извършва каквото и да е. И на това основание преценява, че "тоя съдия" е достоен да бъде номиниран от ГЕРБ за съдебен инспектор...Не са важни други качества - професионализъм, независимост, кураж да устояваш на натиск. Напротив - такива качества те правят враг и дестабилизатор на властта. А дали избраните с подобна мотивация магистрати за инспектори ще бъдат "съответни" на очакванията на Цветанов - изборът е техен.)


Този е проблемът и порокът на този вид кадруване. Та Цветанов толкова много се стара да избегне призоваването за делото "Тодорова", да запуши и затлачи този процес, докато паралелно си сваляше сам доброволно имунитета по делата на прокуратурата (но не и по делото за клевета), че стигна до комични висоти в играта на криеница със съда: три дена централата на ГЕРБ го кри от призовкарите, адвокатката му лъга за адреса на кантората си, докато най-сетне ЦИК обяви резултатите от изборите и той се скри в имунитета си в сегашното Народно събрание.


(Предстои да изтече давността по делото за клевета - Цветанов се спаси от Мирослава Тодорова, какъв триумфален повод за гордост на председателя на комисията за вътрешна сигурност и обществен ред.)


Теодора Нинова, съдия от ВКС, подкрепена за съдебен инспектор от АБВ 


Като член на предишния ВСС, тя изнесе важна част от атаката срещу Мирослава Тодорова. Нинова беше сред вносителите на предложението за дисциплинарно производство срещу Тодорова, която към онзи момент бе припозната от Цветанов като неговия основен противник. Нинова, която сега ще чисти съдебната власт от корупция и зависимости в качеството си на съдебен инспектор, стана известна и с репликата си, че "случаите с Красьо Черния, магистратските терени край Приморско и лобистките скандали не са опетнили репутацията на ВСС."

Любка Кабзималска, прокурор от Софийската районна прокуратураq eдинствена кандидатура на ДПС


- властелина на съдебната власт (по Бойко Борисов от 2014), тоест договорена твърдо да бъде избрана. Тя не се е произнасяла по дела на Цветанов, но пък беше острието в битката на Цацаров срещу члена на ВСС Камен Ситнилски, когото главният прокурор беше припознал за основен опонент. Кадровикът в парламента Цветанов услужва на кадровика в cдебната власт Цацаров, който хем му завежда дела (на Цветанов), хем му спира обвиненията...


В Инспектората на ВСС в крайна сметка не бяха допуснати магистрати, който да са известни с принципи и критичност към номенклатурния затворен кръг на системата, който се самопроизвежда в интерес на себе си, за да търгува властта си с другите власти. Изборът говори за внимателен подбор на "наши хора"  - реформа друг път.


А Реформаторският блок кима и гласува, за да оварди позициите си във властта. И говори за съдебна реформа, която щяла да "бъде продължена докрай". Гарантирана от Цветанов ?! И осъществявана под надзора на главния прокурор - докато избира председателите на съдилища. И докато проверява сам себе си.


Докато липсва обществена памет и сетива за ставащото пред очите ни, каква съдебна реформа?


Как ви се вижда всичко описано по-горе, в контекста на избора на Цветанов да оглави вътрешната парламентарна комисия... Въпреки решението на ВКС по делото за шестте "НЕ", че е осуетил наказателно преследване (той бе оправдан заради пропуск в обвинението, а не защото е действал правомерно)... И въпреки че се прочу като един от екзекуторите на независимостта на магистратите, докато беше вътрешен министър... 


Това би било немислимо във всяка държава с реална опозиция, свободни медии, будно обществено мнение. Би било изключено в общество с памет и със сетива за допустимото и недопустимото  - там хората щяха да схванат, че едно е съдът да те обяви за невинен, защото не си извършил нарушение, съвсем друго е да си оправдан заради несвършена работа на прокуратурата. А като припомним че по едно от делата - за подслушването с т.нар. кечъри, самата прокуратура спря да поддържа обвинението си със смешния мотив че законът бил променен (но този мотив не беше използван за други обвиняеми) се прояснява съвсем свързващата нишка.


С две думи - докато Бойко Борисов спира обществени поръчки и се снима с хигиенистките на летището - и това става ярка новина в централните емисии, тече паралелно бетониране на номенклатурния щит на съдебната власт заедно с връщането на Цветан Цветанов на сцената, което ще я опази от промени  -  и това не се превръща в медиен и обществен фокус.


Липсата на реакция отникъде и на памет, и то памет за събития от едва изтеклите близки години, е най-ясният знак, че и като държава, и като общество сме в сериозен, необратим разпад.


И няма на кого да се сърдим.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (115)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  .... докато Бойко Борисов спира обществени поръчки и се снима с хигиенистките на летището - и това става ярка новина в централните емисии, тече паралелно бетониране на номенклатурния щит на съдебната власт заедно с връщането на Цветан Цветанов на сцената, което ще я опази от промени - и това не се превръща в медиен и обществен фокус.....

 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2647 Неутрално

  България се превръща в умалено копие на Русия.

  Имаме си Путин (Боко Т), имаме си Чайка (Цацаров), имаме си кръг Озеро (ясно КОЙ), имаме си послушни медии; имаме си и тотално неприемлива опозиция в лицето на КПСС (умиращата БСП), че и Жириновски (Сайдеров).

  Ако някой си мисли, че и за смях положението...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 494 Неутрално

  "Необратим" - заключението е много верно, уви.

 4. 4 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Синджирът дойде, козата я няма.

 5. 5 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 853 Любопитно

  Любка Кабзималска.......

  Интересна фамилия!
  Доколкото си спомням, кабзимал, се превеждаше, като, "тоя, който обра банката", но ако има турско-говорящи във форума, те да кажат, какво точно означава.

  Да разлая троловете!!
 6. 6 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  Имаме и тенденция, на завиване от ЕС, към ЕАС!

  Да разлая троловете!!
 7. 7 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  ....Путин (Боко Т).... Чайка (Цацаров)..... кръг Озеро (ясно КОЙ).... послушни медии..... КПСС (умиращата БСП)..... Жириновски (Сайдеров) +++++

 8. 8 Профил на mtzvetkov
  mtzvetkov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Хора, срам ме е!!! Толкова ли сме прости, че позволяваме това да се случва, буквално, под носа ни? Толкова ли не можем да си поискаме своето? Превърнахме се във форумни плъхове, коментиращи едни и същи, повтарящи се събития! Къде ни е достойнството? Къде е куража да ги изметем. Тези нагли муцуни нямат срам, нагли до мозъка на костите си.

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2647 Неутрално

  До коментар [#7] от "dobrich":

  Ами този паралелизъм просто се набива в очи, само кьоравите не са го видели и гузните се правят, че не го виждат.

  Очаквам мощно облайване от дежурната гербаджийска кохорта, но ... не ми пука.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Май май печелившите от управлението на Борисов се свеждат до 20тина чистачки от летището

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 11. 11 Профил на IMRO
  IMRO
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Петя, Петя, статията много хубава, добре подкрепена с факти, но накрая "необратим разпад"...? Все едно си нямаме достатъчно журналисти, бивши ченгета, които постоянно да ни обясняват как "оня режим е бил толкова добър" и как "демокрацията и ЕС са лоши", та и ти сега "необратим". За да стане реална промяна, хората трябва да повярват, че има и друг изход, че има "светлина в тунела". Разпространяваш безсилие и безнадеждност като всички останали

 12. 12 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5371 Неутрално

  [quote#2:"Norman Granz"]Имаме си Путин (Боко Т), имаме си Чайка (Цацаров), имаме си кръг Озеро (ясно КОЙ), имаме си послушни медии; имаме си и тотално неприемлива опозиция в лицето на КПСС (умиращата БСП), че и Жириновски (Сайдеров). [/quote]
  Паралелът ти е убийствен!

 13. 13 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 853 Любопитно

  До коментар [#8] от "mtzvetkov":

  Чакай, сега!
  Та Боко нали вече има метла!
  Дали ще я използва за да лети с нея, или да замете буклука под килима?
  (Не че има някаква полза роду и от двете начинания!)

  Да разлая троловете!!
 14. 14 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 434 Неутрално

  #Референдум2016

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 15. 15 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Да се чуди човек на народ, който е казал:
  ''Вълкът козината си мени, но нрава никога!''
  И, в същото време безрезервно вярва, не само на вълка и глутницата му, но и на сбирщината хиени, които глозгат кокалите с тях!?

 16. 16 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 262 Неутрално

  новото дадзибао възбужда революционния плам на чекистките отряди от оста Кремъл-Техеран; чекаме сега и Дайнов да се включи към светата троица на Хезбула-Кремъл - Владимирова-Цветан Василев-Дайнов

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 17. 17 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Бе бегайте бе, Цицерон, дето две приказки не може да върже на кръст - председател на комисия.

  Цитат:
  „Това, което имаме като осем парламентарно представени партии в българския парламент, показа, че има едно многообразие. Виждате колко е динамична ситуацията, дори част от тези, които формираме парламентарното мнозинство, вече се изразяват като единствената опозиция и във вчерашния дебат. И съм убеден, че ще има много подобни политически нови явления в политическия клонинг, който може да бъде осъществен в българския политически живот.”

  Кажете сега, този човек има ли завършен 7-ми клас или не?

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 18. 18 Профил на k_.ara
  k_.ara
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Докато Цветанов и Цацаров са действащи, власт имащи фактори, клетвите на Борисов, че ще унищожи корупцията, каквото и да му струва това, не струват и пукната пара. Шоуто продължава!

 19. 19 Профил на dimov_a
  dimov_a
  Рейтинг: 221 Неутрално

  И Захариев щяла да ми прави "съдебна реформа". Това няма как да се случи, при това правителство с този парламент. Европейската комисия може да подготви следващия доклад още сега. Да ползва предходния - само да смени датите.

 20. 20 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  Това са действия по инерция, междувременно краката на Цацаров и на ВСС и на системата въобще вече се клатят застрашително и все ми се струва, че играчите на КОЙ ще си получат заслуженото.

 21. 21 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 438 Неутрално

  В нормална страна Баце и Цвъ щяха да си разменят фас срещу крем за бръснене под надзора на бай Ставри. И не само те разбира се, списъка е дълъг.

 22. 22 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 488 Неутрално
 23. 23 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 940 Весело

  [quote#2:"Norman Granz"]България се превръща в умалено копие на Русия.
  [/quote]

  Много интересно мнение!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 24. 24 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Просто се вцепених, независимо че всичко това е познато на всекиго, ако не познато, то поне го усеща с инстинкта си за самосъхранение.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 25. 25 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  България се превръща в умалено копие на Русия.
  ................................

  Далеко от реалността. Да припомним най-важното. ГЕРБ е част от ЕНП, това е партията на Меркел, Камерън, Обама. Даже на родните реформатори, които миналата седмици имаха шанса да бутнат ГЕРБ от власт, но не го направиха.
  България се управлява от Брюксел и от Вашингтон, каквото наредят те, това се случва у нас.

 26. 26 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1053 Разстроено

  [quote#2:"Norman Granz"]България се превръща в умалено копие на Русия. [/quote]
  За огромно съжаление, България от 9.9.1944 до този момент не е преставала да бъде умалено копие на северноазиатската страпия. Имаше някакви надежди, че членството в ЕС и НАТО могат да нарушат това статукво, но за съжаление това не се случва и вината разбира се е в самите нас.

 27. 27 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 598 Неутрално

  [quote#20:"tsvetko_51"]Това са действия по инерция, междувременно краката на Цацаров и на ВСС и на системата въобще вече се клатят застрашително[/quote]
  Клатят се те , ама като гледам постоянно си слагат нови подпорки за да не паднат.
  Нямат край продажниците и безродниците.

 28. 28 Профил на SOWhat
  SOWhat
  Рейтинг: 282 Любопитно

  Тандемът Цацаров-Цветанов е новата опорна точка на умело прикритите ченгета ,журналя.
  Почти бях убеден ,особено след аналогията с Русия и повярвал на написаното в статията до като не се появиха последните думи и лъсне идеята на пишещата- необратим разпад !

 29. 29 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 878 Любопитно

  До коментар [#2] от "Norman Granz": Що забравяш Плевнелиев (Медведев)?

 30. 30 Профил на v1983
  v1983
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А ВИЕ Г-ЖО ЖУРНАЛИСТ, НЕ МОЖЕТЕ ЛИ ДА ОРГАНИЗИРАТЕ ЕДИН ПРОТЕСТ,. ИМАТЕ МЕДИЯ, ИМАТЕ ЧИТАТЕЛИ, КОИТО БИХА ВИ ПОСЛЕДВАЛИ, НЯМА ЛИ В ТАЯ ДЪРЖАВА СМЕЛИ ХОРА, МИСЛЯ ЧЕ ИМА ТРЯБВА МАЛКА СТЪПКА НА ЕДИН ИСТИНСКИ ЛИДЕР И ОРГАНИЗАТОР, И НЕТЪРПИМОСТТА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ!

 31. 31 Профил на kilmer
  kilmer
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ако Бойко иска някой да му повярва че има политическа воля за реформа в съдебната система и истинска борба с корупцията трябва да отстрани Цацаров веднага! Всичко друго е базов популизъм с метли и чистачки за пеостолюдието!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 32. 32 Профил на Teaser
  Teaser
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Това звучи, като реабилитация на Цвъки....което си е поредния срам!

 33. 33 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  Липсата на реакция отникъде и на памет, и то памет за събития от едва изтеклите близки години, е най-ясният знак, че и като държава, и като общество сме в сериозен, необратим разпад."Абсолютно съгласен.Ние ще се разградим по бързо от найлонова торбичка.

 34. 34 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1053 Любопитно

  [quote#25:"faraon"]България се управлява от Брюксел и от Вашингтон[/quote]
  Сигурно Брюксел и Вашингтон са ни направили 100% зависими от руските енергийни ресурси, които ни ги продават на тройни цени? Може би Брюксел и Вашингтон фалираха КТБ, създадоха модела КОЙ, назначиха Цацаров и безскрупулния съдебен цирк, дърпат юздите на Боянските Сараи и изобщо не ми се изброяват всички останали северноазиатски зависимости?

 35. 35 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2269 Неутрално

  Цветанов ще бъде последното оръжие на библиотекарско-сарайския клан при отстраняването на Борисов от власт. Ще го направи не за друго, а за да спаси кобствената си кожа.
  http://frognews.bg/news_107326/Adv-Al-Angelov---noviiat-bos-na-tainata-imperiia-na-Peevski/

 36. 36 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Весело

  До коментар [#13] от "lone_wolf":

  Той пътува с нея

 37. 37 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 320 Любопитно

  Аве дрън-дрън. Все се правите чес те забравил как Цацата е поръчал да осъдят Цветанов, а Пеевски от трибуната го заплашваше със съд. Не ви ли омръзнаха тия манипулации?

 38. 38 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 455 Разстроено

  След изчитане на статията не ми дойде друго наум, освен:
  Клета майка България!

 39. 39 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Весело

  До коментар [#25] от "faraon":

  Един от най-често използващите термина "евроатлантически ценности" е Цвъ Цвъ

 40. 40 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5371 Неутрално

  [quote#25:"faraon"]това е партията на Меркел, Камерън, Обама.[/quote]
  Къде го тури Обама в тази компания. Обама е ляв президент, издигнат от Демократическата партия. Това е американската левица. Научете най-накрая кой - кой е, преди да дращите глупости по форумите.

 41. 41 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 320 Неутрално

  [quote#2:"Norman Granz"]Имаме си Путин (Боко Т), имаме си Чайка (Цацаров), имаме си кръг Озеро (ясно КОЙ)[/quote]

  Абе отде ги копате тия. Че и форумната гмеж се кефи. Като свалят Путин с преврат като Костинбродския елате ми се обадете.

 42. 42 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Весело

  До коментар [#31] от "kilmer":

  Боко може да нареди и на ПИГ да започнат да пишат срещу него, само и само да запази властта и келепира. Ама какво от това?

 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2647 Неутрално

  [quote#29:"Гарван"]Що забравяш Плевнелиев (Медведев)? [/quote]

  Щото нямат нищо общо, комуне.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на kosoff
  kosoff
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Предложение за нова акция!!!!


  Тъй като вестник дневник онлайн се чете от не чак толкова много хора и най-вече не от тези, които всъщност трябва да я прочетат, за да им се отворят очите предлагам:

  ВСИЧКИ, КОИТО ИМАТ ДОСТЪП ДО ФЕЙСБУК ДА КОПИРАТ ЛИНКА СЪС СТАТИЯТА НА ПЕТЯ ВЛАДИМИРОВА И ДА Я РАЗПРОСТРАНЯВАТ. АКО МОЖЕ ТОВА ДА СТИГНЕ И ДО БОЙКО БОРИСОВ И ДО ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ, ЩЕ Е НАЙ-ДОБРЕ. БОЙКО ВЕЧЕ СИ Е ПРИЗНАВАЛ, ЧЕ ТОЙ ВЕСТНИЦИ НЕ ЧЕТЕ, НО ФЕЙСБУК-СТРАНИЦАТА СИ Я ПРОВЕРЯВА. ДАНО ПОВЕЧЕ ХОРА МУ ПРЕПРАТЯТ ЛИНКА. НЕКА ЗНАЕ, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДО БЕЗКРАЙ ДА РАЗЧИТА НА НЕВЕЖЕСТВОТО НА МАТЕРИАЛА, КОЙТО В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ ЧЕТЕ МЕДИИТЕ НА ПЕЕВСКИ.

  ТОВА Е ЕДИН ОТ НАЙ-ТОЧНИТЕ АНАЛИЗИ НА БОЛНАТА НИ ДЪРЖАВА.

  Worry, baby, worry....

 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2647 Неутрално

  [quote#25:"faraon"]ГЕРБ е част от ЕНП, това е партията на Меркел, Камерън, Обама.[/quote]

  ЕНП е партията на Обама?!

  Тисигурен ли си, че знаеш кой е Обама?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#40] от "Blood Red Skies":

  Няма значение кой от коя партия е, важни са делата, подкрепата. САЩ и ЕС държат ли ли ГЕРБ на власт? Да! Реформаторите на книга се имат за много по-различни, но вървят заедно с ГЕРБ и подкрепят ББ във всеки важен момент.

 47. 47 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 607 Неутрално

  "....и като държава, и като общество сме в сериозен, необратим разпад." цитат от статията.

  За съжаление този извод е прекалено оптимистичен. Не може да се разпада нещо несъществуващо. Напротив, благодарение на членството ни в непознатия свят на демократичните ценности, лъсна нискочелата, масова и недъгава неспособност на непреходния Андрешко да се самоуправлява.

  И така ще продължава, докато символът/причина за това неможене - Паметникът на "съветската армия освободителка", стърчи със страшна сила пред прозорците на Алма Матер.

  Цветанов, Пеевски и Златев са продукт на тази извратеност.

  Navigare Necesse Est
 48. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2647 Неутрално

  [quote#47:"Schopenberg"]нискочелата, масова и недъгава неспособност на непреходния Андрешко да се самоуправлява. [/quote]

  +++++

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 49. 49 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  До коментар [#32] от "Teaser":

  "Това звучи, като реабилитация на Цвъки....което си е поредния срам!"
  +++++++++++
  И не е само Цвъки, дефакто реабилитирахме цялата милиционерска сволач наново. Рвформаторските напъни бяха задушени напълно и сведени до мазния трикаджия и Пръмова - министри! Бъчварова, не че кой знае какво прави, но скоро и тя ще бъде опраскана. Всеки който се опитваше да противодейства на червената мафия, биде скоростно опраскан или принуден, поради невъзможност да промени нищо, сам да се откаже - Вучков, Хр. Иванов, Атанас Атанасов. За Цацаратурата и ВСС не ми се говори въобще -
  "Свързващата нишка - Цветанов и Цацаров, новите стари кадровици на съдебната власт".

  С други думи - ако продължаваме да търпим тая ситуация и сегашното управление, позволяваме на мафията да се бетонира още и още във властта. И последният да загаси лампата...

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на pifi
  pifi
  Рейтинг: 532 Весело

  Поредният платен памфлет на Петя Владимирова...Трябва да се припечелят няколко "сребърника" за да преживява женицата.Въпроса е КОЙ и ги дава??????

 52. 52 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1135 Гневно

  До коментар [#6] от "lone_wolf":

  " Имаме и тенденция, на завиване от ЕС, към ЕАС!"

  Тенденцията е съвсем логична - продажната червена мафия е готова на всичко, само и само да си опазят задниците и властта, готови са дори и да жертват националните интереси, да плюят на два милиона емигранти на запад, на проевропейската ориентация и стремежа към цивилизация на нацията!
  Срам и позор!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 53. 53 Профил на Мартин Константинов
  Мартин Константинов
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Тази пак яхна метлата

 54. 54 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Блъскаме клавиатурите на мах, баце при мисия 2 Лондон получил катарзис (ама наужким), четеш статията и разбираш, че КОЙ ще воюва до дупка. Всички ченгеджийски схеми, всички корупционни практики, всички симпатизанти ала Юнкер ще бъдат впрегнати до отмала и после, пак с начале.
  Не съм оптимист. Пак ни манипулират.
  ДОКОГА?

 55. 55 Профил на mrmarbles
  mrmarbles
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  Стар соц. виц:

  ООН объявила «Год слона». Разные страны издают книги на слоновью тему.
  Американцы издали иллюстрированную брошюру «Всё о слонах».
  Французы — томик «Любовные игры слонов».
  Немцы — «Введение в изучение некоторых вопросов слоноведения» в десяти томах.
  Евреи — «Слоны и еврейский вопрос».
  В Советском Союзе издали трёхтомник: «Классики марксизма-ленинизма о слонах», «СССР — родина слонов» и «Слоны в свете решений XXVI съезда КПСС».
  В Болгарии вышел перевод советского издания, и дополнительный том — «Болгарский слон — младший брат советского слона».
  Монголия издала брошюру «Монгольский слон — 16-й слон в советском зоопарке».

 56. 56 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Браво , Петя..
  Перфектно , истинно , фактологично описание на ситуацията , на блатото , в което сме ..

  Не е НОРМАЛНА държава тази ,
  в която сутрин , един неандерталец, докато пуши пура , обул анцунг,
  решава какво и кой да стане в държавата и не е отговорен пред НИКОЙ ,
  , заедно с друг - в прокуратурата- също БЕЗотговорен,
  и трети, който ги ' "съветва" от едни сараи ...
  то , тогава ..
  ....мамата на такава държава ...)
  Народе ...

  BIG AL
 57. 57 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Избраха и "котките в чувала" - инспекторите , по схемата бързо и тайно - по гербаджийски ...
  и ТЕЗИ ще следят и прилагат РЕФОРМИТЕ ...!!???

  BIG AL
 58. 58 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Всичко написано от г-жа Владимирова е вярно.
  Надявам се само да е сбъркала в заключението, че "и като общество сме в сериозен, необратим разпад."
  Крайно време е да спрем да пишем по форумите и да направим нещо по-конкретно.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 59. 59 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2926 Весело

  До коментар [#17] от "Ebeneezer Goode":

  Цветан на мисълта

 60. 60 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Мафията ,олигарсите ,
  които ни управлявата , както виждате , се ПОДСИГУРЯВАТ "дълбочинно" .., на различните нива ...
  Не само една торба с фекалии - да ИМ е главен прокурор, а и ИНСПЕКТОРИТЕ трябва да са техни слуги ...
  Нивото на е - на всичко , в една държава ,
  е РАВНО на НИВОТО на ТЕЗИ , които я управляват /по Христо Иванов .. /

  BIG AL
 61. 61 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Темела, руско-азиятски модел, риториката европейска с феодални авторитарни взаимоотношения. Изобщо, чудо на чудесата.

  оанес
 62. 62 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1351 Весело

  До коментар [#16] от "hhhuuunnnn":

  "новото дадзибао възбужда революционния плам на чекистките отряди от оста Кремъл-Техеран"

  Ще ти се. Както много добре е известно на всички ни, за добро или лошо, Економедия е покровителствана от "Америка за България", което означава, че е много далеч от такива оси.
  Боко вече биде изплющян от Европа, а щом такива статии излизат в Дневник, значи и на aмериканските служби им е писнало от него.
  Времената са такива, че криволичещи съюзници са преценявани като несигурни и откровено опасни.
  "Наш кучи син", ама тъп такъв.
  Тая Бокова ще му изяде и главата и хляба на Боко.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 63. 63 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 888 Гневно

  Вън Физкултурника от властта!

 64. 64 Профил на нема такава държава
  нема такава държава
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Браво за статията,точно в целта но за наше съжаление истина. Аз предполагам ,че Цветанов е минал през новият завод за боклук в гара Яна и вече не е обикновен б-к,а рециклиран б-к.

 65. 65 Профил на Мария Ковачева
  Мария Ковачева
  Рейтинг: 550 Неутрално
 66. 66 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  До коментар [#25] от "faraon":
  "ГЕРБ е част от ЕНП, това е партията на Меркел, Камерън, Обама. "

  Само на хартия и на думи. Реалността показва друго.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 67. 67 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Убийствен анализ.
  Ако може да се закове някъде на първа страница, с главни букви.
  Хора, разпространявайте линка към статията, трябва най-после слепите да прогледнат и глухите да чуят. За простите обаче - спасение няма.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 68. 68 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  Забрави и удобната "коалиционна опозиция" в лицето на РБ - казват че ще се борят срещу статуквото, но като съберат някой глас и го дават на него. РБ, борците срещу ГЕРБ, ги подкрепят с гласовете дадени им да се борят срещу ГЕРБ. Народът пак е прецензуриран.

 69. 69 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  До коментар [#44] от "kosoff": " ВСИЧКИ, КОИТО ИМАТ ДОСТЪП ДО ФЕЙСБУК ДА КОПИРАТ ЛИНКА СЪС СТАТИЯТА НА ПЕТЯ ВЛАДИМИРОВА И ДА Я РАЗПРОСТРАНЯВАТ."

  Сега те прочетох, и аз апелирах към същото, но не само фейсбук - по всички сайтове и форуми.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 70. 70 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 649 Неутрално

  За пореден път наблюдаваме синхрон в действията на Цацаров и Цветанов. Предполагам вече никой не се нуждае от доказателства, че управляваща партия и главен прокурор са част от модел. #кой модел?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 71. 71 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  Забравих сравнението - Радан е удобния лаладжия Навални - уж чист, а заедно с Путин в далаверата със сечта. Имаме си и музикалните бунтари, еквивалент на Пуси Райът - Ицо Хазарта, Мишо Шамара и Спенс. Ходорковски е като Гриша Ганчев. А онзи руски блогър с големите приказки и никаквите резултати - Антон Генов и протестната мрежа.

 72. 72 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  До коментар [#43] от "Norman Granz":

  Не го познавам много Медведев, но Плевнелиев - съден за данъчни измами по немско и спал скрит на паркинг, като министър на транспорта такива магистрали ни натресе, възползвайки се от явната нужда от тях - магистрали на четворни и петорни цени като на немските - за екстра качество, а колко качествени излязоха - за сериозен, да не кажа основен ремонт след първата зима. И като президент да се бе отказал от офшорките си - да плати данък на приходите си и да даде пример и нашите бизнесмени да платят. А вместо това самият ни президент консултира срещу скромна сума как нашия бизнес да избягва данъците чрез офшорки, даже собственика на Икономедия - Иво Прокопиев си ползва офшорките на Плевнелиев - даже по-зле - сътрудници са там. Дай аналог на такава руска медия, че си по-запознат - дето се прави на опозиционна, но само хвърля прах в очите на народа, а си лапа на една маса със статуквото!

 73. 73 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3592 Весело

  До коментар [#71] от "Deaddark":

  Цецо Василев е Хордоковски, Златев е Сечин, а Гришата е Ротенберг.

  klimentm
 74. 74 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2720 Весело

  До коментар [#73] от "klimentm":

  По-добре ти се получи.

 75. 75 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3592 Неутрално

  Прочие няма как България да не прилича на Русия хората извършили прехода са учили в едно и също училище, чели са една и съща книга чийто автор е КГБ а съавтор ДС . Книгата се нарича " Как бързо да ограбим държавата и да останем на власт"
  Дребни мошенници подобни на Бибитко и Цветан могат понякога да се възползват от ставащото като временно бъдат допускани до власта.

  klimentm
 76. 76 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 610 Неутрално

  [quote#66:"Jessika"]Само на хартия и на думи. Реалността показва друго.[/quote]


  Да бе, да, само на книга! Нма ГЕРБ не получава явна подкрепа от Западната десница и от САЩ, от българските реформатори? Това "подкрепа на книга" ли е?

 77. 77 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело
  [quote#25:"faraon"] ГЕРБ е част от ЕНП[/quote]
  ЕНП е готова да приеме и магаре! Достатъчно е да се обяви за дясно.....

 78. 78 Профил на alicekapital
  alicekapital
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Добре че поне има журналисти като госпожа Владимирова, да посочи новите дрехи на царя.

 79. 79 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  Сравнението Ви е убийствено точно!
  +++++++++++++++++++++++++++++

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 80. 80 Профил на kosoff
  kosoff
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#69] от "Jessika":

  Дано!

  Сега се сещам, когато се водеше дискусията за построяване или не на Белене, излезе един политик и по повод аргументите на тези, които бяха за построяването на Белене, той каза: Ами това са хора, които просто не могат да смятат с големи числа. С което им намекна за нивото на интелект и грамотност.

  Слава Богу, засега няма да строим атомното чудовище, което се храни с парите на данъкоплатците и от което нашата оскотяла икономика няма нужда.

  В сегашната ситуаця е същото, защото не вярвам същият този материал, който не може да смята с големи числа, да е в състояние да прочете две последователни изречения от статията на Петя Владимирова и да проумее причинно-следствената връзка между тях. Говорим за същия електорат и на материал.
  За съжаление на избори е различно от референдум.

 81. 81 Профил на Parol4o
  Parol4o
  Рейтинг: 223 Гневно

  До коментар [#2] от "Norman Granz":
  "България се превръща в умалено копие на Русия."

  България Е умалено копие на Русия!!

  Колелото на историята се върти!
 82. 82 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До коментар [#25] от "faraon":

  Глупости пишете!

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 83. 83 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До коментар [#25] от "faraon":

  Сигурно Брюксел и Вашингтон гласуваха през 1990 година за ВНС, сигурно те приеха конституцията, те назначиха боко т., цацаров и цялата плеяда хубавци?

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 84. 84 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Потресаващо манипулативна статия и връх на пропагандата.

  Не, че ще липсвам тук, но и Дневник няма да ми липсва.

  Това е дъното на журналистиката, съизмеримо само с онуй, на едни, небезизвестни други медии.

 85. 85 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До коментар [#37] от "Jumbo Jet":

  И вие се връзвате на тези йезуитски номера?
  "Не ме гледай какво върша а слушай какво говоря"?

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 86. 86 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 622 Неутрално

  До коментар [#51] от "pifi":

  "Поредният платен памфлет на Петя Владимирова"

  Вие виждали ли сте журналист да публикува безплатно? Моля да ми обясните каква е разликата между "сребърници" и заслужено изкарани пари, "преживява" и "изкарва си хляба". А, и защо да е "женица". От висотата на какъв пиедестал употребявате тази дума?

 87. 87 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До коментар [#40] от "Blood Red Skies":

  Така си е. Но то пък ЕНП едни десни! Живо ОФ са!

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 88. 88 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7638 Неутрално

  "и като държава, и като общество сме в сериозен, необратим разпад."
  А в какво да сме,като сме избрали мафия да ни управлява.Те нямат нужда от държава и закони,които само им пречат.Колко още време ни трябва,за да осъзнаем,че пропадаме все повече и повече.

 89. 89 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 248 Неутрално

  Театрото оново изиграха
  и с народа пак се подиграха!

 90. 90 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 610 Неутрално

  ЕНП е готова да приеме и магаре! Достатъчно е да се обяви за дясно.....
  До коментар [#77] от "dobrich":

  Глупости пишете!
  До коментар [#82] от "serafin":
  ====================

  Да кажем, че за година - две ГЕРБ някак е лъгал ЕНП, отделни политици, лъгал е САЩ. Но от 2009г. до сега са 7 години... Плюс това ГЕРБ не съществува от 2009г.. ББ беше главен секретар на МВР, пез тоди период и на по-късен етап излизаха материали за миналото му, следвателно ЦРУ не може да не е знаело за него.

  Припомнете си още как българите се радваха на съкрушителната победа на партията с близо 50% през 2009г., предполагам вие също се се радвали на боя над социалистите.

  Тъй че нещата стоят по този начин, а дали ви харесва или не, е отделен въпрос. Партия като ГЕРБ не е в състояние да се задържи толкова дълго във властта, да представя страната ни в европейските структури на най-високо ниво без подкрепата на влиятелните западни политици.


 91. 91 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "Би било изключено в общество с памет и със сетива за допустимото и недопустимото."
  Ами обществената памет се състои главно от
  1. Политическата опозиция във или извън НС.
  Каква опозиция са ДПС или БСП?
  2. Средствата за масова информация.
  Кои са независимите СМИ?

 92. 92 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  С тази разлика, че винаги е била умалено копие на Русия! Сега скритите агентчета излязоха на повърхността и действията им са по-арогантни и безапелационни! Воюват като за последна битка!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 93. 93 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 356 Неутрално

  "пресичане на търговията с влияние"

  Брех, ами сега?! А Ирен Кръстева знае ли?

 94. 94 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Цитат от статията:
  "Как ви се вижда всичко описано по-горе, в контекста на избора на Цветанов да оглави вътрешната парламентарна комисия... "

  Мисля, че сте твърде предубедена, г-жо Владимирова, по отношение на Цветанов, защото това си беше скалъпен политически процес, с абсурдни обвинения.

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 95. 95 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2094 Весело

  [quote#67:"Jessika"] За простите обаче - спасение няма. [/quote]

  Те "просто" избират "по-малкото зло"!

 96. 96 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#20] от "tsvetko_51":

  Много наивно. Цацаров и целия ВСС са сменяеми Дебел бушон е цацата, ама ако трябва ще изгори.

 97. 97 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#75] от "klimentm":

  Временно викаш? Че ако на Борисов и Цветанов е временно, то на всички останали е по-късо от временно. За справка Костов го допуснаха за наполовина по-кратко, преди да бъде изхвърлен на политическото бунище, а Радан Кънев даже не можа да се израдва на краткия си миг слава и беше сдъвкан и изплют

 98. 98 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#80] от "kosoff":

  Знаем бе - простия народ ви е виновен. Само вие аристократите сте умни и красиви, всички останали са прости.

  За щастие в условия на демокрация, мнозинствотопрости има думата, не "каймака" с виШе образование

 99. 99 Профил на Велко Мавриков
  Велко Мавриков
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Няма нужда от съд за човека, който сам си е я произнесъл, оставяйки в съкровищницата на политическото дело следните бисери:

  "Това, което имаме като осем парламентарно представени партии в българския парламент, показа, че има едно многообразие. Виждате колко е динамична ситуацията, дори част от тези, които формираме парламентарното мнозинство, вече се изразяват като единствената опозиция и във вчерашния дебат. И съм убеден, че ще има много подобни политически нови явления в политическия клонинг, който може да бъде осъществен в българския политически живот."
  "Аз смятам, че хора, които са получили признанието да бъдат политици и са се възползвали от всички активи на политическия живот в страната, те представляват своите избиратели като такива, които са избирани."
  "Това е добра инициатива и трябва повече хора да я подкрепят. Аз ще направя дарение от 1000 лв. за децата с алтруизъм"
  "С алтизма приемете, че съм допуснал лека грешка…"
  "МИЛЕВ е наречено за да символизира Мастит Измамник Лицемер Е Вреден"
  "Ще превърнем Северна България в Южна България."
  "Всеки път, когато Костов сипе обвинения по ГЕРБ, значи сме си свършили работата добре… Желаем му здраве и никога да не влиза в болница с диагноза сърдечни проблеми. Всъщност на него това няма как да му се случи, защото не помним някога да си е слагал на сърце проблемите на хората…"
  "атентаторите в Бургас са между трима и четирима човека"
  "В момента има определен бум на тези телефонни обаждания. Ние като система трябва да предприемем действия за абсолютно всички действия, които се предприемат в такава ситуация."
  "Дори в днешния ден имаме също напредък в две обаждания, които започнаха във вчерашния ден"
  "Аз като гражданин на България спя много спокойно и ще продължавам да спя много спокойно, ако ефективността на правоохранителната и правораздавателната система бъде ефективна"
  "Вие да не мислите, че МВР е „Плод и зеленчук” - всичко се регистрира... Недейте да смятате, че МВР е някакъв разграден двор"
  "В мотивите или решението на съда винаги могат да излязат съответните предположения за някакви съмнения."
  "Моето съкращение трябва да бъде Цв.Цв., ако трябва да бъдем точни. Така че Ц.Ц. не знам кой го твърди, но мога да ви уверя, че аз не се припознавам в тези инициали."
  "Би могло да се предположи на база на това, което се създаде като голям шум в обществото, но мисля, че тук по-правилният отговор трябва да бъде даден от компетентните органи, в които са съхранявани доказателствата по това дело, а те са били в следствието и в прокуратурата"
  "Дали ни харесва президентът или не, трябва да се съобразим с това, което имаме като президентска институция"

  ...

  Цветанов, Манчев, Бисеров, Василева, Фидосова, Илиева и Масларова благодарят на министър Иванов за добрата работа
 100. 100 Профил на kosoff
  kosoff
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#98] от "niakoi_si":

  Моят дядо и без виске образование можеше да смята с големи числа.

  Не си ме разбрал, аз вина не хвърлям, надявам се само слепите да прогладат / това тука пак е преносно, да знаеш.../

  Освен това, навсякъде по света мнозинството е е по-ниско квалифицирано, а малцина са тези които са призвани да водят нацията, сиреч да отварят очите на слепите.. И да ти кажа, аз не се числя към каймака, и аз като повечето хора работя, както и цялото ми семейство и не искам да ме крадат, да крадат от труда и бъдещето на децата ми.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK