Няма катарзиси по домовете

Колаж, който се разпространява през последните два дни във "Фейсбук"

© Фейсбук

Колаж, който се разпространява през последните два дни във "Фейсбук"Докато в прогресивните среди някои гледат нагоре с пълни с надежда погледи и задават (с придихание) въпроса: Да не би Бойко най-сетне да става от добрите? – искам да напомня нещо методологическо.


А именно: там, където няма правила, а институциите са отвлечени, решенията не се вземат на основата на принципи и закони, нито – в общ интерес; нещата се решават от шепа хора на принципа на целесъобразността – т.е. прави се изгодното точно за този момент. В следващия момент се прави точно обратното, защото то е станало изгодно.


В такива случаи анализът на основните играчи е единственият достоверен метод, за да разберем, какво става. В други случаи, това би било прекомерно психологизиране на анализа. Тук-и-сега, обаче, както би казал Кант – не е.
Затова, вместо да се чудим, маем и надяваме вълкът да си легне с агнеца, да си припомним, с кого си имаме работа.


Ключовите фигури на модела КОЙ
– т.е. задкулисието и обслужващото го правителство –
са хора удивително глупави


Много, много по-глупави от всеки от четящите това в момента. Смазващо, невъобразимо не-интелигентни. Всеки, който е прочел (освен "Винету") "Оцеола, вожда на семинолите" и "Тримата мускетари" е по-умен от тях.


В тяхната представа, светът е точно копие на кварталната банда или, в най-добрия случай – кръчма. В тяхната картина за света, икономиката изглежда така: носиш в кръчмата откраднатите джанти, бай Спас ти ги плаща и после ги препродава на намигащите типове от съседните блокове.


Тъй като номерата им минават,
тези хора са и неописуемо нахални


Убедени са, че се реят из стратосферата, на хиляди километри над нас, които не въртим далавери с джанти. Защото сме глупави – с очилца на очите, развалени от прекалено четене на книжки.


Тъй като от висотата на своите далавери те ни презират, то и пропагандата, която въртят, за да ни заблуждават, е смайващо примитивна. Един щели да го убиват "от чужбина", друг получил (моля ви се) куршум в писмо, уволнил трима чиновници. Трети е описан в пропаганден лист на властта, едновремешния вестник "24 часа" така, както за последен път е описван Тодор Живков в поетическия сборник "Априлски сърца" от 1980 година.


Бидейки онова, което са – квартални герои –
тези хора са, едновременно, алчни, жестоки и страхливи


Алчни – когато трябва да задигнат обществен ресурс – данъци, еврофондове или някоя и друга планина; може и плаж. Жестоки – когато се погват един другиго, както погнаха Цветан Василев, а после Лютви Местан. Страхливи – когато пред тях застане някой, който очевидно е над кварталното им ниво.


Такива са хората, към които гледаме, за да си дадем отговор на сакралния въпрос:


Какво става?


В сърцето на този въпрос е "секирата" на премиера, с която той прекрати обществени поръчки за към два милиарда – поръчки, които бяха насочени към джобовете на двама-трима тартори. Оттук и надеждата, в прогресивните среди, че "Бойко" може би става от добрите, тъй като погва Пеевски.


Погнат ли е обаче Пеевски?


Напомням: пред себе си имаме смайващо примитивни хора. Ако Пеевски беше погнат от себеподобен, щеше да е отвърнал чрез медиите си, както вече направи неведнъж. Но те продължават да превъзнасят "Бойко" като единствен спасител на народа. Дори му дават акъл, от кои предатели да се избави – до един чели книги и "с очилца", като например част от Реформаторите, Лозан Панов и Румяна Бъчварова.


А значи – никакъв Пеевски не е погнат. Тогава?


Тогава се сещаме, че тези семпли същества се мотивират основно от три неща: алчност, жестокост и страх. Жестокости засега (т.е. след погрома над Местан) не виждаме; остават – алчност и страх.


Ако онова, което се случва е алчност, то следва да очакваме, че спрените обществени поръчки, когато бъдат подновени "по новия закон" (както обеща премиерът), отново ще отидат в джобовете на подбрани тарикати. Това значи, че в момента се играе самодейно представление – че никой властимащ не действа с цел преборване на корупцията. А с цел – преразпределяне на порциите към най-платежеспособните подкупвачи. В този сценарий Пеевски не води медийна война с "Бойко" по простата причина, че се надява да се уреди и при новото раздаване.


В крайна сметка, обаче, страхът – когато се появи на хоризонта – е най-силният мотиватор на тези сенчести създания. Ако изчислим, откъде идва най-големият (за такива като тях) страх, тогава ще имаме по-ясна идея, какво става.


За онези от тях, които са откровени мафиоти – т.е. не претендират да са на държавна служба – най-големият страх е прожекторът на публичността; както на медийната, така и на онази, която се ражда при започването на съдебен процес. Ще рече: резките движения от последните седмици, като например внезапното узаконяване на грабежа на територии на Пирин от фирма "Юлен", или спирането на някои обществени поръчки – те могат да бъдат обяснени или със страх от наближаващо съдебно разбирателство, или с призрака на публично изобличаване. Постоянната борба срещу съдебната реформа, както и превръщането на медиите в пропагандни листове – това е част от същото усилие да няма публичност.


За онези сенчести субекти, които са и на държавна служба, структурата на страховете е малко по-различна. Страх ги е както от "народа" – да не се вдигне на бунт, да не гласува против тях – така и от "началниците" по линия на Великите сили.


В този сценарий, паническото отграничаване от Пеевски е ход за предизборно успокояване на "народа". А сечта по обществените поръчки е жест за пред "началниците" от ЕС, които всеки момент могат да спрат еврофондовете с аргумента, че те се крадат, вместо да помагат на икономиката. Най-вероятно някъде тук е намесен и най-големият страх – от американските "началници", които не си поплюват, ако наистина ги ядосаш. Като например: ако въртиш контрабанда с въоръжени групировки, заплашващи сигурността на твоя ключов съюзник Турция.


Този двоен страх – от "народа" и от "началниците" –
обяснява и инак напълно малоумната параноя на властта


Да си припомним. Според пиара на правителството, по едно време имаше насрочен метеж, а после – конспирация на ДС и на КГБ против премиера. И според МВР-министърката конспирация против властта има, макар май да не е точно на КГБ. По-ясна е министър Лиляна Павлова: текат опити за преврат от страна на "медии, фейсбук и зелени". Според пропагандните листове, метежниците са Лозан Панов, "кръга Капитал", Протестна мрежа и... пак зелените. Според премиера, всички медии са в метежа, както и неназовани "гадове", които се опитват да му анализират поведението напоследък.


Тази параноя прави разбираема фасцинацията със "стабилност"


Посланието е очевадно: разни гадове ни клатят, хайде да ги отблъснем, за да имаме стабилност. Оттук целта на управлението се премества – от реформи (искани от "гадовете", зелените, фейсбук, "кръга Капитал" и Лозан Панов) към простото удържане на властта въпреки саботажите на гадовете: т.е. "стабилност".


Интересното е, че единственият контраудар срещу "гадовете" (поне засега) е тежката провокация към "Зелените" – узаконяването, от Съвета за развитие, на кражбата на територии от Пирин за нуждите на един отделно взет ски монополист и банкер. Има логично обяснение. След като "Зелените" са замесени във всички списъци на "гадове", бълвани от властта и от нейните пропагандни листове, то една успешна провокация срещу "Зелените" ще е удар (мислят си властимащите) по всички останали. Които ще се кротнат и така ще имаме "стабилност".


Тук вече се вижда, до каква степен картината за света в главите на убогата ни върхушка се разминава с реалността. Зелените не готвят преврат. Но пък стават уникално опасни, когато са провокирани от която и да е власт.


Свалете, прочее, към суровата действителност
пълните с влажна надежда погледи,
вперени в народния герой-премиер


Никой не се е променил и нищо не се е променило. Няма катарзиси по домовете. Има временно снишаване поради събиращи се на хоризонта страхове.


Правителството продължава категорично да е на страната на задкулисието и на големите разбойници, а не – на страната на гражданите и на справедливостта. Единствената новост е, че управляващите се опитват да се борят с реалността чрез измислянето (и поднасянето на публиката) на паралелна действителност, която съществува само в главите на премиера, неговите министри и техните медийни пропагандатори.


Това е реалната новината от последните седмици. Властта живее в измислен от нея самата комикс и това я прави обречена. Защото всеки път в историята, когато измислена от властта комиксна версия на света се е сблъсквала с неумолимата негова реалност, измислицата се е трошила като кристална чаша в сблъсък с бетонна стена.


Да парафразираме Чърчил: Това вече не е краят на началото; това наистина е началото на края.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (127)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Дайнов,

  Колкото и да се пънеш, не можеш да ни накараш да гласуваме за костовия бутик! Костов е бита карта и повече власт ще вижда само по телевизора!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1932 Весело

  С парафразата на Чърчил, че това не било "краят на началото; това наистина е началото на края", Миндя илюстрира колко дълбоко е заседнал в миналото и как хал хабер няма за какво си мислят и мечтаят днешните активни поколения. Очакването на професора, че рано или късно той ще се смее последен има нова постмодерна парафраза: Който се смее последен, значи му е слаба тревата.

 3. 3 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Кучетата си лаят, талигата си върви, засега без колела. Като ги открият, ще ѝ сложат. А ако не могат, да питат бай Спас.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 4. 4 Профил на frankie...says
  frankie...says
  Рейтинг: 387 Неутрално

  [quote#1:"lz2"]Костов е бита карта и повече власт ще вижда само по телевизора![/quote]
  То и ти ще виждаш нормални държави само по телвизора!

 5. 5 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "Правителството продължава категорично да е на страната на задкулисието и на големите разбойници.."

  Отново до втръсване любимата опорна точка, нямаща нищо общо с логиката- в крайна сметка "задкулисието" е паралелна власт на официалната, а защо му е на Б. Борисов паралелна власт след като печели безпроблемно всички избори. Напротив - тази паралелна власт е естествен противник и ограничител на властта спечелена с избори.

 6. 6 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Въпреки че съм съгласен с Дайнов, страшно ме дразни начина по който поднася материала си, с този леко надменен тон -ах колко по-умен съм от вас.

 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5642 Весело
 8. 8 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 551 Неутрално

  управляващите се опитват да се борят с реалността чрез измислянето (и поднасянето на публиката) на паралелна действителност

  Съгласен и тука е мястото на ДСБ да разбива тази паралелна действителност. Иска ми се Радан да е малко по-активен. Струва ми се че отново вървим след събитията.

 9. 9 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 662 Неутрално

  На свинята нямай вяра
  Тя в калта ще те закара

  Това по повод "събуждането" на Баце и корпулентния му огледален образ.

 10. 10 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  Пак си се обучъркал. Човекът не ти говори за Костов. Но е простено за последовател на Винету.

 11. 11 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#4] от "frankie...says":

  "То и ти ще виждаш нормални държави само по телвизора!"

  Щом костовата държава ти се е видяла нормална, значи критериите ти са болшевишки!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 12. 12 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#11] от "lz2":

  Стига с тоя Костов! Защо не спреш за миг, да се огледаш около теб, без да мислиш за ББ и неговите псевдо-врагове, да си представиш, че си човек и българин. Ако си доволен от това, което виждаш, спасение за теб няма.

 13. 13 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 792 Весело

  На Дайнов почва да му става навик да е прав

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 14. 14 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#6] от "foxa5":
  Да уточним кои нас:не ние,които сме във форумите,а тези нискочелите ни управници,които си играят на стражари и апаши и подценяват интелектуалния потенциал на избирателите си.

 15. 15 Профил на sorosoidnapravda
  sorosoidnapravda
  Рейтинг: 225 Неутрално

  "Ключовите фигури на модела КОЙ
  – т.е. задкулисието и обслужващото го правителство –
  са хора удивително глупави"
  Сириозну?! Странно, но тия хора са и удивително богати. Може би ЕД има предвид не "глупави", а "с ограничен кръгозор", "некултурни", "задръстени", но ако е така, то това прави него глупав.

 16. 16 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  [quote#12:"gogo2011"]Ако си доволен от това, което виждаш, спасение за теб няма.[/quote]
  Разбира се, че не съм доволен! Ама ако Костов се добере до властта ще стане още по-зле! Ядохме му попарата!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  Гледам колажа, чета Дайнов... все едно съм попаднала на в. Атака в някаква странна метаморфоза и с леко променен дизайн.
  Дневник, станахте смешни, да ви кажа. Та чак и левашки го правите - не бива всичко да е толкова видимо, инфантилно е

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3488 Неутрално

  Тъй като номерата им минават,
  тези хора са и неописуемо нахални.Ами,така е и ще продължат да бъдат нахални.Просто едни лица се сменят с с други от основния играч - ДС.

 19. 19 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 680 Неутрално

  [quote#17:"dogwoman"]Дневник, станахте смешни, да ви кажа. Та чак и левашки го правите - не бива всичко да е толкова видимо, инфантилно е[/quote]

  Аз не мога да се докосна до чувството ти за хумор и не мога да разбера как истината може да бъде смешна. Мисля, че напротив - всичко трябва да е колкото се може по-видимо. Защото всички изобразени на колажа се страхуват от едно и също нещо. От светлината.

 20. 20 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 680 Неутрално

  [quote#16:"lz2"]Разбира се, че не съм доволен! Ама ако Костов се добере до властта ще стане още по-зле! Ядохме му попарата! [/quote]

  Да, наистина. Пое напълно катастрофирала държава и я остави с ръст на БВП от 5.6% и 3.6 млрд. фискален резерв. Много сладка попара беше. Дай Боже пак!

 21. 21 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#16] от "lz2":

  Ядохме попарата на много хора. Но да ми казваш, че си се вкопчил в Борисов само за да не дойде Костов?

 22. 22 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#17] от "dogwoman":

  Ако пренебрегнем не особено подреденото писане и изказ на Дайнов, назидателния му тон и величаене, с кое от написаното не си съгласна? Хайде да го оборим вместо да сочим с пръст всеки написал нещо против ББ и да го обявяваме за враг - теменужка, червен, зелен и т.н.

 23. 23 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 608 Весело

  Доста слаб анализ, точно в стила на Евгени Дайнов... този човек няма ли си работа да среща с ЦРУ и МИ6

  Смесва малко истини, полу-истини, откровени глупости и wishful thinking в невъобразим бъркоч. Безкрайно опростява и мисленето, целите и действията на основните лица, групите и разпределението на силите...

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 24. 24 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  [quote#21:"gogo2011"]Но да ми казваш, че си се вкопчил в Борисов само за да не дойде Костов?[/quote]
  Аз съм антикомунист! А Костов е болшевик от сталински тип, затова не искам и да го чуя! Когато управлява, разликата между сталинското управление и костововото беше, че на Сталин му викаха Вожда, а на Костов - Командира! Иначе всичко беше еднакво!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 25. 25 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#19] от "petyo9":

  Абе глупости, кой се страхува от "Светлината"?! Пеевски ли се страхува от светлината? Че за него се знае всичко от години! Стотици страници са изписани... и какво? Вместо да се скрие, той си легализира и изсветлява бизнеса. Доган ли се страхува от светлината? Човекът, който в прав текст заяви:

  "всяка партия си има, така да се каже, обръч от фирми. . . Ако мислите, че моите възможности са по-малки от на един банкер, значи нямате реална представа за възможностите на един политик. През последните 15 години сигурно половината бизнесмени, които са над средното равнище, са или с мое съдействие, или с най-много моя усмивка.." Това е цитат от преди 11 години!!

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 26. 26 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2855 Любопитно

  До коментар [#11] от "lz2":

  Преди да си легнеш проверяваш ли под леглото, да не се е скрил Костов?

 27. 27 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  До коментар [#17] от "dogwoman":

  Спред мен „гадовете“ и „куршумите“ са по-смешни. А новият ЗОП , по който ще се раздават порциите е направо страшен...

 28. 28 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  До коментар [#22] от "gogo2011":

  Дайнов е от гадовете ,които клатят Боце

 29. 29 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  [quote#1:"lz2"]Дайнов,

  Колкото и да се пънеш, не можеш да ни накараш да гласуваме за костовия бутик! Костов е бита карта и повече власт ще вижда само по телевизора![/quote]Не Костов е проблемът на Борисов. Проблемът е в самия него (прекомерна самонадеяност, самовлюбеност, чувство за мисия, за непогрешимост, за тотален контрол на нещата), както и в обкръжението му (министри, депутати, съветници, пиари), което по правило е под нивото му, а то не е много високо, което озвачава, че по дефиниция тези хора провалят лидера си, дори без да искат.
  Сами по себе си тези фактори са достатъчни да провалят управлението на ГЕРБ. "Не стигат на магарето мухите, ами и бълхите го хапят.", както е казал гениалният Ботев. С отмяната на обществени поръчки за стотици милиони, Борисов влиза в пряк и открик конфликт с влиятелен и мощен кръг, известен още като Библиотекарско-сарайски клуб. Тези хора са в състояние да го свалят от власт за не повече от един месец, чрез организирана кампания, изразяваща се в:
  - мощна медийна атака на Пеевските медии, разкриваща нова информация за Борисов и обкръжението му;
  - възобновяване на спрени следствени дела срещу Борисов и обкръжението му;
  - провокиране на финансови трусове, вкл. фалиране на банки - гнили ябълки, а оттук и събаряне на валутния борд;
  - създаване на изкуствени дефицини в снабдяването със стоки от първа необходимост;
  - активиране на футболни агитки, които да вършат безредици;
  - стимулиране на навлизането на имигрантски потоци в страната.
  И това са само способите от вътрешен характер. За противодействието срещу Борисов отвън въобще не говорим, а срещу него вече има настроения поне в ЕС, Русия и Турция. Вярно, че ако усети опасност за управлението си, Борисов ще отиде на предсрочни избори, но на каква цена? Една мощна кампания срещу него и партията му може и да ги изхвърли зад борда окончателно. Въпрос на време е (няколко месеца) политическите му противници да стуркутрират нова управленска формула (нова Тройна коалиция), чрез която да направят опит да се върнат на власт. Времето работи против Боирсов, но той е показал, че не е почитател на многоходовите операции и че не взема кардинални решения, докато ножът не е опрял в кокала.

 30. 30 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 526 Неутрално

  По повод на коментара до Лима Зулу 2 и кучката жена
  [quote#10:"gogo2011"]До коментар [#1] от "lz2":

  Пак си се обучъркал. Човекът не ти говори за Костов. Но е простено за последовател на Винету. [/quote]

  Няма смисъл да се спори с тия.
  ТЕ са от групата, за която "вождът и учителят" на ГЕРБавите, "охранителят" от СИК (да не се бърка с проста МУТРА! - това било "професия" казва:
  "Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се!".

  България е на последно място в ЕС по всички показатели за европейско развитие и на първо по изоставане и разпад, обаче ГЕРБавите продължават да тръбят, че "охранителя" бил "спасител" и ни отървавал от БКП.
  Може ли друг освен "прост" да твърди, че да имаш, примерно, коремен тиф е "спасение" от холера?
  ГЕРБави!!

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 31. 31 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#24] от "lz2":
  [quote#24:"lz2"]Аз съм антикомунист! [/quote]

  А ха ха ха. Затова гласуваш за бивш член на БКП, предложил дъртата комунистка Бокова за шеф на ООН?

  С такива "антикомунисти" нормално, че комунистите властват из бугларистаня.

  Много ми е смешно като кажат за Костов, че разцепил дясното. Какво да разцепи, като такова нещо няма. С теб имаме съвсем различни ценности, нормално е да не гласуваме за една и съща партия. В България няма дясно, има разни объркани хора, които си мислят, че са антикомунисти докато баш комунистите им се*ат на главите.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 32. 32 Профил на Михаил Маринов
  Михаил Маринов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Борисов и компания си играят с нас,защото ние сме им позволили.Това е жестоката истина.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  marinov1018
 33. 33 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 526 Неутрално

  [quote#29:"volarok"]Времето работи против Боирсов, но той е показал, че не е почитател на многоходовите операции и че не взема кардинални решения, докато ножът не е опрял в кокала. [/quote]

  СИКаджийският "охранител" не взима никакви решения.
  ТОЙ е назначен от ДП за пазител на "стабилността' поради особенната си "трудова биография" и по никакъв начин НЕ може да се противопостави на създателите си.
  Истината за него е толкова силна, че ТОЙ изпълнява само това, което е изгодно на ДпС ( п-то е за благозвучие).
  Толкова!

  "Спирането" на каквото и да е поредният публичен кючек - шум от опраскан медиен балон. Нищо повече.

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 34. 34 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  Дайнов е прав, но вече ми сечете конкретика, а не общи умозаключения.

 35. 35 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  До коментар [#24] от "lz2":

  Антикомунист, който възхвалява аверчето на Доган, който се оказа човека на КГБ...! Ха-ха-ха-а-а-а-а...!

  Бивш tww09306483.
 36. 36 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  До коментар [#5] от "beroe":


  [quote#5:"beroe"]а защо му е на Б. Борисов паралелна власт след като печели безпроблемно всички избори. [/quote]

  Доста лесен за отговаряне въпрос, официалната власт носи заплата, паралелната милиони.
  Разбира се всичко това трябва да се разкрива, доказва и осъжда, лошото е, че поне засега ня КОЙ да я свърши тази работа.

 37. 37 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  [quote#12:"gogo2011"]. Ако си доволен от това, което виждаш, спасение за теб няма. [/quote]
  ми той човека е гербаджия , какво точно очакваш да види

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 38. 38 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1425 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  Гербаджийските тролове започнаха да се обаждат. Колко ви плащат ( от парите на Пашата )?

 39. 39 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  [quote#24:"lz2"]Аз съм антикомунист![/quote]
  да бе гербер антикомунист, нещо като зелен кон

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 40. 40 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  Моето мнение за анализа и самия Дайнов е, че дори и когато е на правилни позиции в критиката си ( не че винаги е така), но и той, като не малко други като него, Слатински например, никога не дават поне посока за изход, имам предвид не общи фрази (прозрачност, демокрация и нт.н.), а как, с кой и кои партии това може да се случи, т.е. да изложат собственото си мнение и виждане, как да се излезе от ситуацията.
  Иначе и ние, без да сме такива анализатори, виждаме че нещата никак не са добре.

 41. 41 Профил на pivoley
  pivoley
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":
  Викаш друго си е да сме "стабилни".

  Pivoley
 42. 42 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 660 Неутрално

  И пеевски и баце са аватари на една групировка. Може да не е съставена от нобелови лауреати, но е достатъчно опитна в ченгесарските номера (заради миналото си) и специфични познания как да се възползват от хорските страхове и слабости. Сега ще подменят единия аватар - пеевски. После при необходимост ще подменят и баце. Важното е да се вдига пушилка, а те да продължават да си действат зад димната завеса.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 43. 43 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Не че искам да убивам надеждите на умните и красиви протестъри в изначалната доброта на Вожда им, но нека само да спомена, че се прие ное ЗОП, според който Вождът коли и беси вече и по закон в обществените поръчки. Та тези отменени поръчки сега ще минат по новия ЗОП и Вождът ще може да вдигне комисионната от 30 на 50-60%. Внуче му се роди, все пак, нали до Бъдни вечер не го бе очаквал, та сега трябва да събира милиони и за него.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 44. 44 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Не че искам да убивам надеждите на умните и красиви протестъри в изначалната доброта на Вожда им, но нека само да спомена, че се прие ное ЗОП, според който Вождът коли и беси вече и по закон в обществените поръчки. Та тези отменени поръчки сега ще минат по новия ЗОП и Вождът ще може да вдигне комисионната от 30 на 50-60%. Внуче му се роди, все пак, нали до Бъдни вечер не го бе очаквал, та сега трябва да събира милиони и за него.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 45. 45 Профил на pivoley
  pivoley
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#5] от "beroe":
  Печели, щото му позволяват да печели.

  Pivoley
 46. 46 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 442 Разстроено

  "В такива случаи анализът на основните играчи е единственият достоверен метод, за да разберем, какво става. В други случаи, това би било прекомерно психологизиране на анализа. Тук-и-сега, обаче, както би казал Кант – не е"

  Дрогата не прощава! Деца , дори не опитвайте дрога , колкото и да ви предлагат , резултатите от нея са плачевни и мозъка ви може да стане като на другаря Дайнов - напълно безполезен орган , и може дори да започнете да првите колажи и да ги разпространявате по фейсбук!
  НЕ на дрогата!

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 47. 47 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  Пак коментираш извън темата...Какъв е смисъла? Пий кафе по-добре.

 48. 48 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#5] от "beroe":

  Опитай да обясниш на конспираноик хранещ се с омраза , че няма начин конспиративните му теории да са верни и глей сеир
  Ако костоваците можеха да мислят логично нямаше да са костоваци.

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 49. 49 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#40] от "tsvetko_51":

  ее не може все с остена да ни тикат и показват за кого да гласуваме ... помогни си сам, за да ти помогне господ нали знаеш. Няма как решението да дойде някъде отвън, няма как и да е някаква панацея. "Материалът" просто трябва да узрее. И той го прави, но бавно и междувременно обеднявайки, докато като слепец налучква правилната посока. И за момента мнозина все още мислят, че Герб и Борисов ги водят натам...

 50. 50 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  До коментар [#49] от "Yomega":

  За тези, дето си правим труда да четем, че и да пишем, сигурно нямаме нужда от подсказки, но в случая аз имам предвид, че ми е интересна собствената позиция на хора като Дайнов, Слатински и прочее, имат ли въобще такава или са на принципа всички са маскари, принцип, който доста добре отваря възможност на всякакви партии и вождове, да си намерят място под слънцето и да отблъсква по незаинтересованите от политическите теми хора.

 51. 51 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1021 Любопитно

  Това наистина се много примитивни хора, с криминално мислене и поведения - Боко, Пееф, Доган, Цецо...Те са се заобиколили със себеподобни.

  Всичка това ни УПРАВЛЯВА. Как няма да сме по "африкански" бедна и корумпирана "държава". Най-бедната и най-корумпирана държава, далеч не само в Европа

 52. 52 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 381 Неутрално

  И все пак наистина в огледалото си борисов вижда пеевски - докато отходните ями пик и блиц не започнат да бълват ката ден
  Борисов Мутрата съсипва България , всичко ще е хвърляне а прах в очите, че режимът на герб е по-добър от тоя на орешарски, ама те вече са еднакви.

 53. 53 Профил на xpucmoax
  xpucmoax
  Рейтинг: 225 Неутрално
 54. 54 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#24:"lz2"]Аз съм антикомунист! [/quote]
  ти си оперативен работник от десе назначен
  от любен гоцев и активиран от доган.

 55. 55 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 540 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  Къде видя КОСТОВ пък ти... Боже господи... хХАха...

 56. 56 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#51:"stenli1"]Това наистина се много примитивни хора[/quote]
  проблемът е, че са алчни и жестоки и отмъстителни.
  това е мотото на десе еничарите.
  другите с продадената за няколко сребърника съвест
  са си еднодневки тип бареков.
  та с тези хора оношението е както на тях с нас,
  безмилостно. но открито, честно и твърдо.
  трудно преглъщат надменността си, но става.

 57. 57 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1021 Любопитно

  Най-накрая след толкова години, се появяват точни описания на БОСТАНската върхушка.
  Съвсем доскоро, описанията бяха доста по-деликатни, на висок стил на изразяване, "аналитични" - като с това тотално се разминаваха с реалността на описваните обекти и процеси.
  Чак сега, след толкова години, нещата се казват истински, не завъртяно и директно

  Истината си е, че Компира си е Компира, с неговото криминално мислене, минало и школовка - абсурдно е той да бъде политик, мениджър и каквото и да било друго.
  Когато Компира стане политик или "държавник" се стига да сегашната "стабилна" и абсурдна ситуация

 58. 58 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 526 Неутрално

  [quote#55:"someeeee"]

  До коментар [#1] от "lz2":

  Къде видя КОСТОВ пък ти... Боже господи... хХАха... [/quote]

  Една от задачите на ГЕРБавите торлове е да разводняват форума, като постват многократно еднакви по "смисъл" текстове неотносими към темата на обсуждания материал.
  Така избутват надолу и разреждат смислените коментари.

  Друга задача е ВИНАГИ да атакуват личността на пишещия истини за "охранителя" и/или да атакуват направо "Дневник" с тъпотии от рода на "Оф, пак ли тоя" или "Дневник, паднахте до нивото на ...", и т.н.

  Не е умно това, което правят, но както Борисов галено им казва "вие сте прости - разбираме се".

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 59. 59 Профил на ...And justice for all
  ...And justice for all
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Не, бе, Дайнов е ясен като майско слънце - едно си баба знае, едно си бае, само сменя думите по малко. На мен друго ми е интересно - Защо Дневник мълчи за Цветан Василев цял ден като партизан на разпит? Заливате ни с Пеевски, че чак вече ще ни удавите в мазната му фигура. Ама с Мустака какво стана? Що няма и дума за Белград? Или вече стана от добрите, след като трови Шиши?

  ГМО с Тире от Микре - Най-гнусното нещо, пръквало се някога в българския футбол. Даже ЦСКА ми липсва...
 60. 60 Профил на ...And justice for all
  ...And justice for all
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#58] от "За европейските граждани ГЕРБ=БСП":

  Ясно, и аз съм трол. Мерси, че ми помогна да се осъзная. Приятен ден

  ГМО с Тире от Микре - Най-гнусното нещо, пръквало се някога в българския футбол. Даже ЦСКА ми липсва...
 61. 61 Профил на Ивайло Иванов
  Ивайло Иванов
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Общо взето, съгласен, с изключение на пристрастието към зелените.

 62. 62 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  [quote#34:"stedim"]
  Дайнов е прав, но вече ми сечете конкретика, а не общи умозаключения.[/quote]

  Е, Дайнов е политолиг все пак, не разследващ журналист.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 63. 63 Профил на chedomir
  chedomir
  Рейтинг: 455 Неутрално

  За пръв път да съм съгласен с Дайнов.С едмо изключение- че най-големият МУ страх са американците.
  Как пък не.Ако бяха поискали, отдавна да сме забравили за него.
  Но докато не им засяга интересите вътре в страната/мариците/и докато им играе по свирката във външната политика, ще го подкрепят.

 64. 64 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  До коментар [#5] от "beroe":

  [quote#5:"beroe"] а защо му е на Б. Борисов паралелна власт след като печели безпроблемно всички избори. [/quote]

  Точно за това му е. За да печели безпроблемно изборите.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 65. 65 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3527 Неутрално

  Вторият мандат на Бибитко изпревари първия по отвратителност!

  klimentm
 66. 66 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 717 Неутрално

  ''...Ключовите фигури на модела КОЙ
  – т.е. задкулисието и обслужващото го правителство –
  са хора удивително глупави ...''

  Те може и да са глупави, но ние сме много по - глупави, защото им позволяваме да ни грабят, дори 24% се радват на факта и заявяват, че си ги обичат, и пак ще гласуват за тях!

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Отличен материал на Дайнов.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 70. 70 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар №24:"lz2" "Аз съм антикомунист! А Костов е болшевик от сталински тип, затова не искам и да го чуя! "

  А Бойко според теб какъв е ? Десен ? Демократ ? Новият Робин Худ ? Не ставай смешен ! Та той е бивш комунист , драпал да влезе в школата в Симеоново, не се е отказал от БКП , приятел с Вальо Златев , Гоце и други отговорни червенотиквеници, пазил бай Тодор Живков -диктатора, и си е водил записки по които го копира, докато румънците показаха как трябва да се процедира с такива като него ! И сега Бойко трепери да не пострадат интересите на мафията и олигархията , а не му пука за народа , затова реве в несвяст за стабилност ! Че кое е наред в държавата ни ? Нищо ! Ама на властта да не би да и пука ? Карай да върви мандат да мине , еврофондове да усвоиме ! Прав е Дайнов , че трябва да излизаме със сопите , ама нали сме най- тъпия народ на земята , не стадо , а мърша , затова такива гении с една книга в главата и яки мускули ни водят успешно към по -дълбоки дълбини и ако не са еврофондовете и заемите сме фалирала държава ! Трай си мършо !

 71. 71 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Оценката на Бойковото управление я дават хвалбите на ДПС, БСП, АБВ, даже и Барека спря да го хули което показва , че той е по-близо до тях отколкото до ЕНП и десните демократи в България и Европа ! Срам ме е от такъв министър председател, гласувах за ГЕРБ защото очаквах Бойко да си е извадил поука от предишните грешки и да влезе в час , но явно мутренсската му същност е основното му амплоа от което не може да избяга дори и да иска. А дали иска ? Едва ли !

 72. 72 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Ключовите фигури на модела КОЙ
  – т.е. задкулисието и обслужващото го правителство –
  са хора удивително глупави

  Не са глупави за съжаление. 25 години радостно плюскат и си правят каквото си искат. И се хващам на бас, че нито един от тези които наистина дърпат конците на елита не е показван публично.

 73. 73 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Откъде произлиза наглостта на всички бъркащи с две шепи в кацата с меда - от беззъбото блеене на стадото. Може да си примитив (разбирай "кой" и себеподобните му), но ако знаеш, че каквито и безобразия да вършиш стадото ще си поблее, поблее и ще наведе глави, започваш с ограничения си мозъчен капацитет да си мислиш, че си велик комбинатор, който знае правилата на "тънката" игра. Крайният резултат е все един и същ, тъй като дали стадото забелязва безобразията но не реагира, или не ги забелязва въобще е без значение.

 74. 74 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Само, че не е комикс, а насилствено обругаване и ограбване достойнството на един ошашавен в оцеляването си народ.

  Navigare Necesse Est
 75. 75 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1254 Весело

  [quote#16:"lz2"] ако Костов се добере до властта[/quote]
  Нощем с тази мисъл ли се събуждаш потен?

 76. 76 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1254 Гневно

  До коментар [#31] от "stupid_american":
  .."предложил дъртата комунистка Бокова за шеф на ООН?..." Де да беше само това. Маяма я избраха за омбудсман, като преди това сичото гербер хвърляше огън по нея заради Костинброд!? Крисимир Велчев, бивш партиен секретар на БГА Балкан, чете приветствие на Боко миналата година през август на рублофилското сборище край Копринка. Боко е пръв сред източноевропейските ръководители по слагачество на Путя и т.н. и т.н. Но ако питаш някой гербер ще ти каже точно обратното...

 77. 77 Профил на rosy_rosenthal
  rosy_rosenthal
  Рейтинг: 225 Неутрално

  По-добре нестабилна държава, отколкото стабилна кочина!

 78. 78 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 247 Неутрално

  До коментар [#24] от "lz2":

  А пък демократичният Бойко е Вождът - това герберите сте уникално слепи, глухи и прости. Ако управлението на Костов е било еднолично, то какво е това на Бойко Борисов? Голямата разлика е, че Костов вземаше решения и стоеше твърдо зад тях, независимо дали се харесваха на всички или не, поемаше отговорност, докато Борисов при първата по-значителна реакция на недоволните е готов да промени взетото вчера решение, при това наистина еднолично. Голям мачо се пише, но е слабохарактерен страхливец, при това достатъчно елементарен и неук.

 79. 79 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  Проекта Борисов е към своя край.Време е за нов.Да очакваме хода на ДС.Сигурен съм,че отново ще измамят плахия електорат.Така че сериала ДС ще продължи с нов сезон и нови лица.Тъжно,но истина....

 80. 80 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#12] от "gogo2011":

  [quote#12:"gogo2011"] Ако си доволен от това, което виждаш, спасение за теб няма.[/quote]

  Такива като тоя са стотици хиляди.Там ни е трагедията.Боко да е,ако ще да срине държавата.Хич не се трогват от факта,че Доган го е назначил,той го утвърди и той го крепи.

 81. 81 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  На 10 ноември 1942, след съюзническата победа във втората битка при Ел Аламейн. Чърчил казва:

  “ Това не е краят. Дори не е началото на края. Но може би е краят на началото. ”
  Края на нашето начало.Жалко.Можеше да стигнем далеч,но не го поискахме.Задоволихме се с евтини ,лъскави стъкълца,с голи обещания и популистки приказки,вместо да изкопаем скъпоценния камък.

 82. 82 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Сегашните управляващи може и да живеят в паралелна реалност,но източват едни реални милиарди,торпилират възможностите за едни реални реформи и в крайна сметка са оставени на спокойствие от 99% от населението да си правят каквото си искат. Къде са масовите протести и бунтове?

 83. 83 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 514 Неутрално

  [quote#80:"leslin"]Такива като тоя са стотици хиляди.[/quote]

  Под "такива" имам предвид като елзета.

 84. 84 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  [quote#71:"mils5656"]гласувах за ГЕРБ защото очаквах Бойко да си е извадил поука от предишните грешки и да влезе в час [/quote]
  как може човек на 50 + години да си изади поука ,той да не е третокласник и това предишното не е грешки , то е начина му на управление, съжалявам но всеки , който е дал доверие на това нещо да управлява държавата носи вина

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 85. 85 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#63] от "chedomir":

  И сте прав и не сте за отношението м/у баце и янките. Последните, за добро или зло поели ролята на световен полицай в малка Бъкгария виждат единствено сегмент от военната и енергийната сигурност на планетата. Ако забележат рязко движение в посока евразия веднага реагират. Спомнете си как сенатор Маккейн и още двама негови колеги и то дошли на "частно посещение" спряха практически завинаги само след половин час "раздумка с Орешарски ЮП. Никой от нас не знае какви ги е набила примерно Нюланд при последната си визита в София. Тя даде на баце да се изтъпани сам на пресконференция как едва ли не уредил падането на визите. Да, ама не. За задачите които сме поели, ни дума, ни вопъл, ни стон. Не сме ни най-малко в позиция да се прави банкянското слънце на Орбан който повече на лаф го докарва, отколкото с практически действия които биха го принудили сам да си ритне столчето на което седи. Та, бочко нерде Орбан, нерде Ципрас.

 86. 86 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#76] от "dobrich":

  Е, мина по реда си осичката мая през "правилното" легло. За повече чети флашката на двете каки.

 87. 87 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 334 Любопитно

  Браво на Дайнов, винаги брилянтен и банален в едно, чета му анализите на един дъх!

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 88. 88 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  Един път да се съглася с Евгений Дайнов!

  Само ще отбележа, че едно от най-добрите неща на ГЕРБ-ското управление е простотията. Почти кристално огледалната простотия, в която се отразяват "успехите" на разни "бащи на Конституцията", творци на "Големи шлемове", хидро-инженерни разпределяния на порции, "ковачи на закони", преходни социолози и политолози на "преходи", опазване на измислици (етнически конфликт) и стабилизиране на нищото.

  Футболните ултраси вденеха, че от тяхното поведение губят отборите ми, губят публиката, губят признание и им остава само едно забвение. Наште политици нищо не вдяват - "модерна стомана" кат Георги Кадиев, обречена на корозията на корупцията.

 89. 89 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  ВСИЧКО щеше да е наред, ако досиетата КТБ не показваха тясната връзка на ДСБ и почетния гуру Костов с банката на мафията.

  Ако докладът на АП беше намерил дори намен за връзка на ГЕРБ и Борисов с източването й.

  Тогава клетвите и мъдруванията на Дайнов можеха да хванат дикиш у някой нормален човек, а не само у сектата.

  Уви, нищо от това не се случва и горкият Дайнов си е просто част от ОФ- то.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 90. 90 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 888 Неутрално

  поредната милиционерска постановка за пред матряла ,вече нито смешна ,нито тъжна ,само тъпа

 91. 91 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  До коментар [#89] от "mr. wonderworld.":

  Казусът КТБ е еманация на "великата" финансова мисъл на всички досега:
  ЗАКОН ЗА БАНКИТЕ И КРЕДИТНОТО ДЕЛО - Обн. ДВ. бр.25 от 27 Март 1992 г. и отменен ДВ. бр.52 от 1 Юли 1997г., с което на практика е заличена отговорността за първия "демократичен" фалит на държавата;

  Закон за банките - приет от XXXVIII Народно събрание на 2 юни 1999 г. и отменен ДВ, бр. 59 от 21.07.2006 г. (не са взети под внимание изискванията на ЕС, а уж се натискаме да влезем там);

  Закон за кредитните институции - Приет от XL Народно събрание на 13 юли 2006 г. и изменян 28 пъти за по-малко от десет години.
  С приемането на закон от такъв ранг се изменят норми в други 20 закона. А ГЕРБ са направо за рекордите на Гинес - с приемането на закона за държавния бюджет пишат направо нови данъчни закони в преходните разпоредби. Имат и нахалството окепазяването на данъчните закони да го броят за реформа.
  Юристите, дорде завършат право и изкарат задължителния стаж, трябва да учат отново правото. А после като съдии стават библиотекари - коя норма кога е влязла в сила и деянието (при продължаващо престъпление) към коя норма е съотносимо.

 92. 92 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  Проблемът е, че в България няма закони, правила, традиции! Всичко е договорки на котерийки и те управляват и съдебната система, правейки положението безнадеждно! Както каза жена ми четейки днес вестник вестник Капитал Дейли - всичко написано е един водевил! Аз не посмях да чета вестника .....

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 93. 93 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#89] от "mr. wonderworld.":

  Ако разкажеш всичко това на психиатър, веднага след твоята визита самият той ще си запише час при свой колега.

 94. 94 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  До коментар [#93] от "petyo9":

  До коментар [#89] от "mr. wonderworld.":
  Това е опорна точка на КОЙ!
  Тезата която се внушава на публиката е, че за фалита на КТБ е виновен персонално Костов, а институционално - ДСБ начело с Радан Кънев


  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 95. 95 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#94] от "vxa15365434":

  Нищо подобно, ясно е кой фалира КТБ- крадливите комунисти от БСП и ДПС .

  Въпросът обаче е защо ДСБ- арките твърдяха в един глас, че ГЕРБ и Боко стоят зад фалита! Кого прикриваха?

  А?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 96. 96 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#94] от "vxa15365434":

  и най новата герберска опорна...от вчера е...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 97. 97 Профил на Приказки под шипковия храст
  Приказки под шипковия храст
  Рейтинг: 8 Весело

  Досадно четиво. Какво става накрая?

 98. 98 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  [quote#95:"mr. wonderworld."]Нищо подобно, ясно е кой фалира КТБ- крадливите комунисти от БСП и ДПС .[/quote]
  БСП не закачиха нищо, ГЕРБ и ДПС играха там, а БСП рониха сълзи пренебрегнати

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 99. 99 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Спирането на поръчките занули активното мероприятие и цялата пропаганда,която се лее!
  Затова воя е толкова голям,но абсолютно безсмислен!
  Каквото и да измислят и каквито и колажи да правят не хваща дикиш!
  Sorry!

 100. 100 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  Простотията не е качество, не е даже недостатък, тя е бедствие. Прословутата вековно наслоявана анадолска простотия превърна държавата на Мустафа Кемал в ислямско чудовище. А нашата родна докара мутрите на власт. Вече е невъзможно да разбереш кой с кого е, кой против кого е и кой за какво е. Единственото известно е, че се спори за някакви пари. Плеяда медийни спецове тичат по пътя на парите, а телевизиите предават на живо. Народът му е писнало и иска да избере добрите, но не знае кои са. А няма кой да му каже. Пък му тъмнее пред очите и не може да ги види сам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK