Власт без граници за главния прокурор. Потвърдено

Власт без граници за главния прокурор. Потвърдено

© ДневникИнтервю на премиера Бойко Борисов във вторник сутрин (пред "Медиапул") в съпровода на два телевизионни гастрола - на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов (пред Би Ти Ви) и на главния прокурор Сотир Цацаров (пред БНТ), потвърдиха за публиката, която все още е имала съмнения, визията на лидера Борисов по основни въпроси:


- Да се управлява стабилно България днес означава да се приеме безусловно, че над един човек е само небето и той е главният прокурор;


- Законите са досадна формалност за стабилността, министрите са пионки на шахматната дъска, нормално е обществените поръчки да се спират и пускат според възникващите спорадично и неясно от какво мотивирани желания на един човек;
- Враговете на така съществуващата стабилност са председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов и на Софийски градски съд (СГС) Калоян Топалов. Борисов изрично подчертава "Остава само ВАС" (оглавяван от Георги Колев - бел. ред.). "Това, което истински ме тревожи, че все повече съдии се обвързват с една друга политическа сила. С ДСБ." На въпрос кои съдии и съдилища, премиерът отговаря: "ВКС в лицето на Лозан Панов и СГС. От трите големи съда остава само ВАС. Те се ръководят от хора, които не се крият, че са близки с определени медии и определени хора."


- Премиерът се страхува да не би случайно депутатът от ДПС Делян Пеевски да помисли, че той, Бойко Борисов, смята  да му стори зло, като му спира обществените поръчки. ("Но ето, нито веднъж в това интервю с нещо не съм го обидил. Казал съм само това, че когато има поръчка, която може да бъде направена по-добре и да бъде защитена публично, аз съм длъжен да го наложа. Но такива са много, много бизнесмени. Като Пеевски.")


Ако смогнем да се проврем през възлите от взаимноизключващи се съждения и съмнителни твърдения в интервюто на премиера, можем да заключим:


Потвърждение и лична гаранция от премиера, че реформа на прокуратурата няма да има


И коментарът можеше да свърши тук.


Но Цветанов заслужава внимание заради придобития кураж след оправдателната присъда и почерпеното вдъхновение от своя вожд, след което и той смело посочи виновните. Така се стигна  до трагикомичното представление в ранната сутрин, поднесено от триото на властта: Цацаров нападна съдиите, че не осъждат; Цветанов ги нападна, че осъждат (макар че те го оправдаха) и оневини Цацаров (макар че той уж го обвини); а Борисов се увъртя във вихъра на жалки противоречия: никой не можел да подчини съда и прокуратурата, обаче Панов и Топалов са зависими от ДСБ (макар че първият  бе предложен и подкрепен от независимите Георги Колев и Цацаров).


Изводът: Катарзисът се отлага, картите са  на масата, врагът е посочен, главният прокурор целият в бяло, командата е дадена - бой по смутителите


И това бе обявено от най-високо - Борисов одързостява  Цацаров и противниците на реформата да се разправят с всеки осмелил се да посочи произвол, незаконни и поръчкови решения, търговия с влияние, и изобщо събития и действия не само в съдебната власт, но и в държавата, които не съответстват на тяхната визия за правомерно и неправомерно, за морално и неморално. Така всеки опит за прозрачност, всяко искане на проверка и отчет, всяка легитимна обществена претенция за  законност и почтеност в управлението на съдебната власт и във воденето на делата дори, ще бъдат вече "легитимно" смазвани. (Имат санкцията на вожда-премиер -  какъв закон, каква конституция, какви пет лева, опозиция няма, а медиите, които казваме всичко това, сме изначално квалифицирани като врагове. Без аргументи.)


Защо Борисов даде този безпрецедентен картбланш на главния прокурор?
 

И защо си позволява дори да заблуждава несведущата публика, че главният прокурор щял да се отчита пред парламента веднъж годишно, понеже сме били парламентарна република? Промяната в конституцията не задължава Цацаров, напротив - оставя главния прокурор сам да решава дали да удостои избраниците на парламентарната република с благоволението си, или да ги игнорира.


Хипотезите са три:


- Поети ангажименти от Бойко  Борисов, от които той не може да отстъпи при никакви обстоятелства. Ако това е вярното допускане, ангажиментът е свързан с КТБ - да не се пречи на разпределението (грабежа) на остатъците и да не се търсят отговорности нито за миналото, нито за предстоящото - че хазната ще плаща милиони на американски адвокатски кантори по делата, които вече се водят срещу България в чуждестранни  съдилища. Няма друг казус, по който главният прокурор толкова ясно, дефинитивно да е показал, че е заел страна и че мачът е свирен в полза на Пеевски. А точно по този казус и председателят на ВАС облече тогата, за да отреже акционерите в спора им с БНБ/Пеевски. Оттук и стриктното придържане към "реалностите" във височайшата оценка на Борисов по въпроса за независимостта - те са независимите - прокуратурата и ВАС! Оттук и стриктното спазване на омертата от Борисов - нито дума срещу Пеевски.


- Втората хипотеза, по-безобидната: опасения, че ДСБ ще се обособи като самостоятелен играч. А това е неприятно, не че плаши, но просто дразни. И като застанеш до всевластния главен прокурор, най-елементарно показваш на малкия досадник кой диктува музиката.


- Третата хипотеза - задават се избори. А избори се печелят не само със сговорчиви, а в случая подчинени служби за сигурност (чрез Цветанов като шеф на вътрешната комисия и премиера като техен върховен надзорник). Без гаранциите на прокуратурата Бойко Борисов не смее да тръгне на избори. Сделката е потвърдена: от него гаранцията за безграничната власт на главния прокурор, от главния прокурор гаранцията за необезпокояваната власт на Бойко Борисов, ако се наложи -  и чрез независима от него разправа с враговете му - той няма да има нищо общо, той няма да си цапа ръцете.


(Аз имам и своя, четвърта, свръхсубективна и самотна хипотеза: дали премиерът осъзнава сериозността и дълбоката и тъмна опасност, включително и за него самия,  на това, което  ни разкрива като свое убеждение...)


Но да не се отклоняваме с глезотии:

врагът,  да повторя акцента на Борисов, е посочен, фронтът е очертан, зарът е хвърлен, войната е обявена


За разлика обаче от избора на римския император и войската му пред Рубикон, за когото връщане назад е нямало, пред Бойко Борисов връщане назад може да се наложи. Каквато и безпределна власт да обладава Цацаров, твърде брутално ще трябва да я използва, за да резне надигащите се глави на дисидентите сред гнилата и воняща от поръчки, конюнктура и произвол прокурорско-следователска система тип "Пепи Еврото", която мнозинството на ВСС със зъби и нокти опитва да опази. А и големите телевизии вече не крият смелчаците, хората виждат и научават неща, които пропагандата на медийната империя "Певески" не може да заглуши. Няма да помогне и примитивният популизъм на прокурорски акции и кампании, предназначени да погалят слуха на широките народни маси (като последната обявена проверка, и то от Върховната прокуратура, кой е възнамерявал да подмени в учебниците по история думата "робство" с "османско присъствие"... Какво грандиозно и достойно прокурорско занимание - кой казва, че Борисов бил най-големият популист).


А социологическите анкети отбелязват макар и лек отлив на народна любов и разбиране към "неумолимите обстоятелства", които държат премиера и показват, че хората не вярват само на няколко спрени поръчки. И нищо чудно на Борисов да му се наложи да балансира в по-майсторска схема на зависимостите, отколкото тази, която чистосърдечно ни разкри в интервюто си.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (95)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Чудесно синтезирано и много точно описание на вчерашната любителска постановка в три части. За съжаление нещата следват логичен ход започнал от бламирането на съдебната реформа на Христо Иванов и създаването от Цв на тематично мнозинство с дпс, абв, нфсб и бсп за прокарване на текстове удобни за Ца

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 2. 2 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Страхотен анализ, но за да е пълн акартината и зависимостите нека никога не забравяме думите на Местан - цитирам по памет: Подаръците към момчето от Банкя от Доган приключиха с генералските му пагони! Така че да не се правим на луди защо #КОЙ е непоклатим!

 3. 3 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 648 Весело

  Дами и господа, министър-председателят на Република Далаверия: Буратино
  Смея се, защото ми иде да вия от безумието, в което се превърна България.
  Територия управлявана от шут и страхливец, поддържащ бандити, крадци и престъпници, с подкрепата на егоистични наивници, с носталгия по времето на "държавната далавера на тато, свако и братО".

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 4. 4 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2691 Неутрално

  "... дали премиерът осъзнава сериозността и дълбоката и тъмна опасност за гражданите ..."!

  За премиера, гражданите са последна грижа...!

  Бивш tww09306483.
 5. 5 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#2] от "Моди трий нищо да не остане!":
  [quote#2:"Моди трий нищо да не остане!"]Подаръците към момчето от Банкя от Доган приключиха с генералските му пагони! Така че да не се правим на луди защо #КОЙ е непоклатим![/quote]
  И да не пропускаме, че генералските пагони бяха връчени от Гоце. Направо се разтопих от умиление. Агент Сава предлага на агент Гоце да издигне в звание агент Буда...

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 6. 6 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Прокуратурата, Пееф и погнусмана (тогава просто МаяМа) пецакаха Баце на предпоследните избори като му спретнаха театрото "Костинброд".

  2 години по-късно Баце се връща на бял кон и последствията са:
  - похвали за Цацата, който повдигна кухи обвинения, че бил "независим";
  - потнусмански пост за Кюстендилската Маст... МаяМа
  - обществени поръчки за обръча на Пееф.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 7. 7 Профил на platenputinist
  platenputinist
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Само че нека не забравяме, че Борисов вече беше свалян с преврат, защото точно това си беше...
  Също така да не забравяме аферата "Костинброд", където Барачков и Цацата изиграха същия този Борисов още веднъж. Да не забравяме КОЙ? щеше да стане шеф на ДАНС, за да "страхува" Борисов.
  Много е лесно да плюваш, ама не е лесно да си заложиш главата
  и не е прашка, не е лък, а си требва майсторлък. Щото едно време и Костов (единственият ни държавник от прехода) не схвана, че доматите не се ядат с колците, защото колците имат дебел край. И като не го разбра, загуби властта и ни докараха "Царо". Защото задкулисието не е просто дебелия задник на "КОЙ?" това е само върха на айсберга, което като всяко зло е и комично.

  Dear readers! You did not forget to read the weekly anti-Russian article? We took care of it!
 8. 8 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#5] от "Индивидуален паметник на културата":

  Мдаааа и после май пък Гоце искаше да награди Сава....

 9. 9 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Прекрасна статия. Наистина Борисов сгази лука във вторник с интервюто пред Медиапул. Много голяма политическа грешка. Ако остави цацаров недосегаем (а според интервюто е така) ГЕРБ ще загуби следващите избори болезнено но съвсем залсужено.

 10. 10 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 967 Любопитно

  ДЕМОКРАТИЧНАТА, да ДЕМОКРАТИЧНАТА конституцуя от 1991г гарантира "власт без граници" на глав прок-а. за 2 по 7 г! Тук не става въпрос по какво да ссе и по какво да НЕ се работи в прокуратурата. А конституцията дава ПЪЛЕН имунитет на главния прокурор за ВСИЧКО. Включително и убийство със сатър на адвокатка от Ямбол/нямам пред вид сегашния/ Искахте нещо като демокрация, е , имате "нещо като демокрация" Не виждам какво не ви харесва!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 11. 11 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Борисов не е зависим от задкулисието. Той е лицето на задкулисието. Той живее в задкулисието. Той друго не е виждал и не знае. Играе го задкулисие с добряшки дух и всеки да си крадне.
  Борисов е самото извращение на закона и нормалността.

  Поне не е гнусен, като руснаците Гоце и Златев.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 12. 12 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Въпрос на живот и смърт е Тиквоний и Цацаров да се бранят един друг. И двамата са за затвора, и двамата прекрасно знаят това, и двамата имат доволно компромати един срещу друг.

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 13. 13 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Все някога и на това зло ще му дойде края. Въпросът е да е скоро.

 14. 14 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Мисля, че и четирите хипотези са верни. За съжаление. Между другото - какво може да се очаква от нашия Премиер? Направете сравнение какво каза Камерон след срещата на лидерите от ЕС и какво каза нашият.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 15. 15 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4526 Разстроено

  [quote#9:"event_horizon"]ГЕРБ ще загуби следващите избори болезнено но съвсем залсужено. [/quote]

  И аз мисля, че ГЕРБ бяха разкрити (особено с торпилирането на измененията в Конституцията) и ще загубят следващите избори! Големият проблем е, че не виждам алтернатива и мисля, че ще се започне с избори без край!

 16. 16 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Втората хипотеза е най-страховитата.
  Направо сценка от Сатиричния......

 17. 17 Профил на uel35488284
  uel35488284
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Великолепна, истински смела и дълбоко проникновена журналистика на Петя Владимирова!Явно, това което демонстрират Ердоган и Путин като стил на държавно управление, действа твърде заразително на българския премиерин!Пак казвам, че отровната обществена попара, която тоя неуморно дроби от години, ще преседне много жестоко на безпомощно притихналите в безнадежност, обикновени български избиратели!Повечето от тях и родители по съвместимост!?

 18. 18 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Все повече светлина пада зад кулисите. А като пада светлина започва да се проВИЖДа КОЙ КОЙ е и за КАКВО (за КОГО) се бори. Т.е. идва ВИДЬОВДЕН.

 19. 19 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 674 Весело

  Формално цАЦО може да е без контролен, но при управлението на камарилата БКП/БСП/ДС/КГБ и дъщерните ГЕРБ и ДПС такива всевластни индивиди не се предвиждат. Няма как някой си, назначен от тях за да ги обслужва да вземе властта. Дори да са го сложили за НАЙ-главен, на нещо си. Това са комуноидни мурафети, за да могат гражданите да обвиняват някого за анархията, която вилнее по територията. Такъв е и другият ''голям икономически субект'' пееФски. От тях зависи само на коя дупка ще си вържат коланите.

 20. 20 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 674 Неутрално

  До коментар [#3] от "clutch":

  +++++++++++++++!

 21. 21 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Гневно

  хаххахаха, оставка, Борисов!

 22. 22 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3519 Весело

  [quote#0:"Боко"]- Да се управлява стабилно България днес означава да се приеме безусловно, че над един човек е само небето и той е главният прокурор;[/quote]

  Един е Боко и Цацаров (ДПС) е неговия пророк!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 23. 23 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#11:"Bulgerman"]Поне не е гнусен, като руснаците Гоце и Златев.[/quote]
  Същия боклук е, само дето е на по-ниско стъпало в комунската йерархия.
  Бойку е от страната на зависимите и контролираните, докато другите са от контролиращите.

 24. 24 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 999 Весело

  По въпроса за Рубикона и неговото "превъртане", експерт е Цецо

 25. 25 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#7:"platenputinist"]Само че нека не забравяме, че Борисов вече беше свалян с преврат, защото точно това си беше... [/quote]
  Какъв преврат бе?
  Само два дена преди "оставката", Баце се биеше у гърдите колко стабилно му е управлението и че няма никакво намерение да подава оставка.
  След това лично Путин му се обади да падне за дузпа и на следващия ден Бойку фърли белия пешкир.

 26. 26 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7366 Неутрално

  "Сделката е потвърдена: от него гаранцията за безграничната власт на главния прокурор, от главния прокурор гаранцията за необезпокояваната власт на Бойко Борисов"
  А някой продължават да твърдят,че България е нормална държава.Това изобщо не е никаква държава.

 27. 27 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 999 Неутрално

  До коментар [#7] от "platenputinist":

  Хора се самозапалваха от отчаяние. Малко по-внимателно с определенията

 28. 28 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#15:"vassilun"] Големият проблем е, че не виждам алтернатива и мисля, че ще се започне с избори без край![/quote]
  Стига сте се правили на улави с тая алтернатива.
  Слепи ли сте, кой единствено стои на страната на държавата и закона?
  ДСБ!!!
  ДСБ ви е алтернативата - проумейте го най-сетне или ще умрете барабар с държавата.

 29. 29 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#27:"stenli1"]Хора се самозапалваха от отчаяние. Малко по-внимателно с определенията[/quote]
  Е, сега се хвърлят под метрото.

 30. 30 Профил на platenputinist
  platenputinist
  Рейтинг: 221 Неутрално

  [quote#27:"stenli1"]Хора се самозапалваха от отчаяние. Малко по-внимателно с определенията[/quote]

  И какво общо имаше това с Борисов и правителството. Хора с психически проблеми винаги ще има и не ми казвай, че са герои. Аз съм лош човек и не го приемам така, зъл съм както виждаш и изобщо не ми пука.
  Обикновено са лабилни психически глупаци с много проблеми на самоконтрола което ги прави аутсайдери . Просто не работи психиатричната и психологичната помощ добре в страната. Проблема е медицински и оттам социален, нищо общо с политиката освен използването им.

  Dear readers! You did not forget to read the weekly anti-Russian article? We took care of it!
 31. 31 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 776 Неутрално

  До коментар [#7] от "platenputinist":

  С тази разлика, че оставката на първото правителство на борисов не носи нито един от белезите на преврат.
  Склонен съм да мисля, че всичко си беше дирижирано отстъпление за бягство от отговорност и ангажименти за реформи с цел заздравяване на позиции при явление второ.

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 32. 32 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 776 Неутрално

  До коментар [#11] от "Bulgerman":

  +++++++++++++++++++++++++++
  но е гнусен пъзльо и неграмотник

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 33. 33 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 999 Любопитно

  [quote#30:"platenputinist"]И какво общо имаше това с Борисов и правителството. [/quote]

  След това изречение всеки коментар е излишен

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 716 Разстроено

  Само Магнаурската школа & co в бяло!!!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 36. 36 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Браво Петя..
  Кратко ясно и точно !!
  Продължавай и да не ти пука !!
  Поздрави от мен !!

  BIG AL
 37. 37 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  Супер текст!Право в целта!
  А на тия им започна коунтдоуна....

 38. 38 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Разстроено

  До коментар [#28] от "choss":
  Вие...сериозно ли?
  Егати алтернативата..

 39. 39 Профил на Malama
  Malama
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Браво! Няма по-точни и по-смели анализи от тези на Петя Владимирова!
  Очевидно залогът е огромен, включително и "тъмен".

 40. 40 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 795 Любопитно

  Маските / и гащите / окончателно паднаха. Имат ли българските граждани очи да видят? И има ли достатъчно граждани,които с гласа и протестите си да променят статуквото? Засега нещата изглеждат песимистично,което и обяснява невъобразимата наглост на управляващи,ВСС,цацаратура и т.н.....

 41. 41 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  баце трябваше да се опита да прави реформи,обществото беше настръхнало...и той пак постъпи по правешки...сниши се да отмине бурята и сега пак дрънка за стабилност и прочие глупости...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 42. 42 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  Бацко?
  Изключително пр@ст човек. Оставка, бе!

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 43. 43 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3019 Неутрално

  До коментар [#28] от "choss":
  "ДСБ ви е алтернативата - проумейте го най-сетне или ще умрете барабар с държавата."
  Моите уважения и моята подкрепа! Действайте и дано успеете. Само че аз съм от ляво. А не виждам лявата алтернатива. В Германия лявото и дясното са в съюз и формират стабилно управление. Тук лявото или е пробито, или съвсем липсва. Лоша, много лоша поличба.

 44. 44 Профил на just
  just
  Рейтинг: 700 Неутрално

  До коментар [#23] от "choss":

  Да, а истинските шефове на мъпетите тук са в северната част на континента. Без тяхното одобрение тези тук не смеят и да дишат дори.

 45. 45 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3019 Неутрално

  Щом е от Петя, значи е перфектно. Няма нужда от коментар.

 46. 46 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 693 Весело

  [quote#17:"uel35488284"]Великолепна, истински смела и дълбоко проникновена журналистика на Петя Владимирова!Явно, това което демонстрират Ердоган и Путин като стил на държавно управление, действа твърде заразително на българския премиерин!Пак казвам, че отровната обществена попара, която тоя неуморно дроби от години, ще преседне много жестоко на безпомощно притихналите в безнадежност, [/quote]
  Хахахах...аз си мислех, че само литературното съчинение на Владимирова ще ме усмихне...ами то бил явно заразен тоя пусти революционен плам. Опитайте се да пишете. Имате дарба. Но за анализи на политическа тема се иска нещо повече от хм...незрялост.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 47. 47 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  "Без гаранциите на прокуратурата Бойко Борисов не смее да тръгне на избори."


  Дано това не е истина, но като слушам Борисов, май е- за съжаление

 48. 48 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2115 Неутрално


  Много, много точен анализ ! Изборите чукат на вратата, ДСБ, вероятно ще стане самостоятелна и опасна и е необходима помоща на прокуратурата в ролята на екзекутор .
  Отлично Петя, благодаря, че те има !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 49. 49 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Много добре,Владимирова. Много ми хареса!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 50. 50 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 693 Неутрално

  [quote#34:"pispunda"]. Скоро май ще си спомняме с умиление за времето в което можехме да пишем за "Боко", за тиквата и да изказваме свободно мнението си за него. Но е сбъркал. [/quote]
  Форумната инженерингова еуфория направо ша ма вкара в преждевременна нирвана.
  Г-жо Владимирова, наистина ли ви помагат подобни несвързани "анализи", последвани от бутафорни аплаузи???

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 51. 51 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#42] от "Чарли - ОСТАВКА бе, БАЦЕ!":

  " Боцко ?
  Изключително пр@ст човек . "


  Това, че е пр@ст е по-малката беда ... Много по-лошото е, че в съдружие с бандата ДС-ченгета води България към бездна !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 52. 52 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 693 Неутрално

  До коментар [#48] от "niksan1":

  " Изборите чукат на вратата, ДСБ, вероятно ще стане самостоятелна и опасна "

  Хахахха...ма стига, ша ма уморите от смях...то бива предозиране, ама чак пък толкоз!
  Молете се, Борисов да не реши да предизвика извънредни парламентарни избори!
  Щото "опасната" ви ДСБ ще си остане само във фейса и инцидентно по студията.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 53. 53 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Весело

  [quote#1:"Индивидуален паметник на културата"]Чудесно синтезирано и много точно описание [/quote]

  [quote#17:"uel35488284"]Великолепна, истински смела и дълбоко проникновена журналистика на Петя Владимирова![/quote]

  Стига сте обърквали и без това сбърканата женица.
  Няма да питам вас,нека тя отговори колко нейни хипотези и прогнози са били верни през годините.
  Едно време в "Нощен труд" набираха подобни майстори на късия разказ.Измисляха си нещо и го развиваха.

 54. 54 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Весело

  [quote#48:"niksan1"]ДСБ, вероятно ще стане самостоятелна и опасна и е необходима помоща на прокуратурата в ролята на екзекутор . [/quote]

  Даа,само тоя глиган ще да е виновен когато и субсидийката ви ще се измъкне.Айде кажи поне,че се шегуваш

 55. 55 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#52] от "достатъчно":


  " ... яма стига ... ша ма уморите от смях "


  Сериозно ? Не Ви ли е срам !

  ПП Никога не съм членувал и не членувам в ДСБ, но ще гласувам за тях и ... не само аз от моето семейство !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 56. 56 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 693 Неутрално

  До коментар [#55] от "niksan1":

  Хахахха..извинявай, ама не мога да се сдържа. Я вземи че прочети всите коментари, които дрънчат в някаква дизполифония на ";да на радостта"...Погледнете се отстрани малко! И дете от първи клас няма да впечатлите с нещо повече от клоунски забави от провинциален цирк...
  Пък ти си гласувай, ако щеш и с "кики" за който си щеш..

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 57. 57 Профил на janeausten
  janeausten
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#13] от "comtec":

  +++
  И начинът на падане е много важен
  Вариант 1 - като в края на първия мандат-някаква случайност- базирана обаче на системни фактори и грешки - сваля Вожда и бандата Му
  Вариант 2 - Лош - всички възможни заеми са взети - държавата - или банките - или икономиката дефолтира по един или друг начин - и тогава пада от народа -който много бързо се ядосва като му бръкнат директно в джоба Ама траябва да е директно и очевадно наистина

 58. 58 Профил на janeausten
  janeausten
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#15] от "vassilun":

  По-добре ужасен край - отколкото ужас без край

 59. 59 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  "Потвърждение и лична гаранция от премиера, че реформа на прокуратурата няма да има.."

  Е, мисля си, че това е началото на края на ГЕРБ

 60. 60 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Свещена наглост! Цацаров, Пеевски и Борисов вече не си крият обвързаностите. Ще разграбят баницата КТБ го шушка. Ще се пазят до край или ще тръгнат по наклонената плоскост заедно. Да се надяваме на второто. Поздравления за автора!

 61. 61 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Имам крехката надежда, че макар и малкото останали свестни журнлисти ще сложат ББ, ЦЦ и Цацаров на мястото.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 62. 62 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 632 Разстроено

  БулгарБаши и цялата му шайка всъщност са селски бабити, които стоят насред площада "беседват" с раята с насочени пищови.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 63. 63 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Етооо, имаме си още един цар. Цар Цаца. Ма овчи народ, какво да го правиш?!

  chavo64
 64. 64 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1261 Любопитно

  "Аз имам и своя, четвърта, свръхсубективна и самотна хипотеза..."

  Тази хипотеза в съответния медицински кабинет се нарича шизофрения. В часовникарско ателие - часовник с отлетяла кукувилка...

  I Want To Believe
 65. 65 Профил на dimov_a
  dimov_a
  Рейтинг: 221 Весело

  До тук по тревога вдигнат само един герберски трол и той не коментира статията а останалите. Опитва се да иронизира, но който се смее на края..... се смее за дълго.
  То верно, че да обориш Петя Владимирова не е лесно, както винаги има аргументирана позиция.

 66. 66 Профил на neam_dumi
  neam_dumi
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Петя поздравявам те от сърце! Заради хора като теб все още си заслужава да се живее на територията наречена България.
  Безкрайно обективна и точна! Браво! Дано повече хора проумеят заблудата която ги залива от "праспрес"!

  neam_dumi
 67. 67 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3825 Весело

  Въртиопашката Бибитко се чуди кого и как да спасява по напред,Цацаров ли,Пеевски ли,грабежа на банката ли,Кражбите на аверите си ли?! Мноого му е трудно положението ,и на всичко отгоре трябва да остане бял кат ангел!

  klimentm
 68. 68 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  Не знам ама боковизмът си отива, с това си отива и близо 15-годишна традиция на фасадната путиноидна демокрация, понеже дъртите ченгесари изпоизмряха и изпоизглупяха и няма готова нова смяна, а ЕС и САЩ ги натискат да мрат по-бързо. И ще настане такъв рев от калинките внезапно излезнали на трудовата борса, какъвто слушахме от червените клатикурци заети в държавната индустрия преди приватизацията. След години ще слушаме от малкото останали гербероиди неща от сорта "ехееее а навремето каква държавна администрация имахме....а сега 20-30 хиляди сополанковци"

  Обичам да грухтя и плюскам.
 69. 69 Профил на Hornet
  Hornet
  Рейтинг: 221 Весело

  [quote#52:"достатъчно"]Молете се, Борисов да не реши да предизвика извънредни парламентарни избори! [/quote]

  До коментар [#52] от "достатъчно":

  Лелееее, молим се с ръце и карака, че в комбина с Цацаров направо е непобедим

  Премиерът взе страна - прокуратурата е независима, ДСБ ръководи съдилищата
 70. 70 Профил на Hornet
  Hornet
  Рейтинг: 221 Неутрално

  [quote#56:"достатъчно"]които дрънчат в някаква дизполифония [/quote]

  До коментар [#56] от "достатъчно":

  Тоя "високо-интелигентен" речник от Доган ли го заимстваш?

  Премиерът взе страна - прокуратурата е независима, ДСБ ръководи съдилищата
 71. 71 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#55] от "niksan1":
  Защо се срамувате да си признаете. Още по-вече, че имате право да членувате където си искате.
  Друг е въпроса с ДСБ.
  Независимо от големите претенции, сектата отдавна е получила /и то заслужено/ полагаемото им се обществено доверие. И за дълго.
  Неопровержим факт

 72. 72 Профил на kimche
  kimche
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Респект за статията.
  Оставка Борисов!

  В България властва беззаконието!
 73. 73 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1233 Весело

  До коментар [#71] от "ПРОРОК ИЛИЯ":
  Че свиркайте си тогава! Защо постоянно нападате ДСБ

 74. 74 Профил на dimov_a
  dimov_a
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#73] от "dobrich":

  Ами ха де. "Първа" политическа сила. БСП - то (вторите) далеч след Вас. Седнали да се занимават с един "соросоид". За Цвъки даже вече не съществувал. "Няма да ги има" в следващия парламент, що въбще се занимавате?
  Що ли -и -и? Щото усещате "жегата зад ъгъла". Щото и за европейските партньори вече сте ясни "като бял ден". За Борисов, тва да управляваш държавата е "фасулска работа". Както сам Той цитира Доган, важното е да овладееш прокуратурата. И сега някакъв "толераст" (Радан) му се пречка. Не спира да говори, а и все повече хора се замислят какво им говори. Като "трън в петата" е.

 75. 75 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 776 Неутрално

  До коментар [#52] от "достатъчно":

  [quote#52:"достатъчно"]Молете се, Борисов да не реши да предизвика извънредни парламентарни избори! [/quote]

  Де тоз късмет де!

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 76. 76 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  И на мен ми направи много тягостно впечатление слугинския наин на подкрепа за Главния прокурор на живо от ЦЦ и чрез интервюто на ББ.
  Дали сценариите предложени от Владимирова са тези, само тези, микс от тези и други вероятно никога няма да разберем, но не това е най-важното.
  Най-важното за мен е изключително лошия сигнал който дават тези изяви , предвид промените в ЗСВ и вече използвания прийом при приемане на конституционните промени преди няколко месеца.
  Но ако смятат да ни пробутат същия сценарий, все си мисля че ще допуснат голяма грешка, защото ако за събиране на необходимите 180/160 гласа при този парламент, няма как да се наложиш и да не допуснеш някакви ( е не чак толкова груби) компромиси, то за ЗСВ е необходимо обикновено мнозинство и само откровени отстъпления от основните обещани промени, така ще ги демаскират, че трудно ще могат да разчитат на народната любов при следващи избори или поне далеч не в досегашния размер.

 77. 77 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Борисов, повече интервюта като това пред Медиапул
  в него каза доста по-нагли неща от "порциите на Доган"
  Всичко се плаща на този свят, да знаеш

 78. 78 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 853 Весело

  В края на краищата ББ е прав. Законите и Конституцията трябва да се спазват за да има стабилност в страната, особено сега в състоянието на две войни наоколо и десетки хиляди бежанци близо до границите....
  На тези дето не им харесва "нормативната" база - т.е. Конституцията, сори, този Парламент повече не може да "подаде" за изменяне на Конституцията..... и, например, слагане на ДСБ началник на главният прокурор........
  Такава са я направили "отците основатели" в 1990

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 79. 79 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#71] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  " Защо се срамувате да си признаете ? "


  Аз пиша на разбран български и не се срамувам да си призная, АКО членувам в ДСБ или където и да е . Членувал съм само в Радикалдемократичната партия ( СДС ) и продължих след като коалицията СДС, която включваше 16 партии и движения, стана ПАРТИЯ СДС до 2006 година, когато напуснах България и пристигнах в Германия . Днес няма такава партия и аз не членувам никъде . Не само, че не съм се срамувал от СДС, но и съм бил избиран последователно за секретар, зам. председател и председател на КС на СДС в нашия град . Твърдя, че тогава бях в основата на създаването на РДП и СДС в нашия град .
  Що се отнася до изпитването на срам и неудобство, то такова трябва да изпитват САМО хора членували в БКП / БСП, в бандитското ДПС и днешната лумпенска " Атака " .
  Членството в ДСБ не само, че не е срамно, а е въпрос на
  ПРАВИЛНА гражданска позиция .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 80. 80 Профил на Люси
  Люси
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#52] от "достатъчно":

  Фактът,че са те инжектирали(финансово)да плюеш по ДСБ е достатъчно показателен за значението на тази партия.На всички форумни тролове само и единствено тя ви е в клавиатурите.И все с достойни аргументи,от шизофрения до 2.7% електорален потенциал.При това положение-оставете я на мира!С една дума-бутикова партия.Няма как да е за всеки!!Но за разлика от ментето има бъдеще.Така,че плюнките ви само и вдигат цената.

 81. 81 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Голямо БРАВО за авторката !!!!!

 82. 82 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 693 Неутрално

  [quote#80:"hlw08485203"]
  Фактът,че са те инжектирали(финансово)да плюеш по ДСБ е достатъчно показателен за [/quote]
  ...това, че не комуникирам с номерирани. Поръчителите да ви измислят нов начин за преброяването ви. Ако бях трол, нямаше да имам само няколко коментара под подобна забавна статия.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 83. 83 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#73] от "dobrich":
  Пак не сте разбрали. Което е характерно за комунистически манталитет.
  Няма плюене /това което е в манталитета Ви/ Критикувам. И всичк за което ги критикувам е факти. Нищо лично, без обиди и квалификации - както правят много от т.н умни, красиви и готини.
  Да сте видели да пиша - тиква, ушанка, цаца, боклук.....
  А ги критикувам, защото има основание. И за да се коригират.
  Но неокомунета трудно възприемат критиката..

 84. 84 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#79] от "niksan1":
  Ваше право е да членувате и да симпатизирате на когото си искате. И да не се срамувате
  Но защо требе да се "срамуват САМО хора членували в БКП / БСП, в бандитското ДПС и днешната лумпенска " Атака ".
  Щото мислят различно от Вас? Или Вие сте нещо повече от тях?
  Или сте с 2 чифта репродуктивни органи?

 85. 85 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1233 Любопитно

  [quote#83:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Да сте видели да пиша - тиква, ушанка, цаца, боклук..... [/quote]
  Аз кога съм писал подобни неща

 86. 86 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Бойко стига циркове ! Вече държава не остана, а и нацията е към претопяване и изчезване ! НЕ СТАВАТЕ БЕ УПРАВНИЦИ БЪЛГАРСКИ ! ПОДАВАЙТЕ СИ ОСТАВКИТЕ И СЕ МАХАЙТЕ ! Браво на Петя ! Но как да се оттървем от политическата мафия начело с Бойко, Цацата и Сарая(Пееф) ? Това е проблема и без да го решим светъл лъч няма да се появи на хоризонта !

 87. 87 Профил на Дъската ми хлопа
  Дъската ми хлопа
  Рейтинг: 267 Весело

  А ако доходите на хората бяха като тези в Словения (примерно) на никой нямаше да му пука ни за Баце ни за Цаце...

 88. 88 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 374 Неутрално

  че режимът на борисов е авторитарен, е очевидно и да децата от предучилищна възраст.

 89. 89 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#23] от "choss":

  .....Бойку е от страната на зависимите и контролираните, докато другите са от контролиращите..........

  не. не е така.
  първанов, доган и сие са телефонисти.
  вдигат червената слушалка от руското посолство
  и изпълняват. контролиращите са кагебе агенти под прикритие в институциите и със щаб в посолството.
  питай сидеров какво му правят колите със А отпред пред руското посолство. данс трябва сериозно да разследват
  всички влизащи с дипломатически имунитет от москва.
  и не само.
  както знаем от ана чапман, спящи клетки кагебе има навсякъде.
  важното е да се осветят.

 90. 90 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2441 Любопитно

  До коментар [#15] от "vassilun":

  ,,Големият проблем е, че не виждам алтернатива и мисля, че ще се започне с избори без край! ,,

  Алтернативата е новото, старо ОФ от старите партии ДСБ, БСП, ДПС, РБ, и АТАКА.
  А това дали ГЕРБ ще загубят следващите избори ще покажат самите избори. Защото до сега всички приказки и обвинения към ГЕРБ са кухи и това хората го виждат. Хората виждат кои съставиха тази ,,прочута,, декларация, подготвяща почвата за съставяне на едно ОФ от горепосочените партии с новия лозунг ,,няма дясно, няма ляво, всички на борба срещу мафията,, и в лицето на ГЕРБ се визира мафията

 91. 91 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2441 Весело

  [quote#88:"Катерина Стоева"]че режимът на борисов е авторитарен, е очевидно и да децата от предучилищна възраст.
  [/quote]

  Няма дясно, няма ляво, има граждани на борба срещу мафията(разбирай ГЕРБ)

 92. 92 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#7] от "platenputinist":

  Аз предлагам никога да не забравяме 204:10. Защото в тези 204 се събраха всички любимци на ДС. Това е най-важното, което не бива да забравяме и да внимаваме за кого гласуваме - дали за 204 или за 10. Нека да обърнем резултата, макар и да знам, че матриялът е слаб.

 93. 93 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1233 Весело

  [quote#91:"сидер"]Няма дясно, няма ляво, има граждани с мафията(разбирай ГЕРБ)[/quote]

 94. 94 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1233 Весело

  До коментар [#90] от "сидер":
  В лицето на ГЕРБ се визира мафията - много правилно!

 95. 95 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 892 Неутрално

  [quote#9:"event_horizon"]ГЕРБ ще загуби следващите избори болезнено но съвсем залсужено.[/quote]
  А дано, ама надали.
  Електоратът ни е неземно прост и манипулируем! За да избере Царо, два пъти Бойко, за да набута Пееф и Болен в парламента, а Дудука в Европарламента.... не знам какво да мисля вече....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK