ДСБ избра третия път

Петър Москов, Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски заедно при откриването на предизборната кампания

© Юлия Лазарова

Петър Москов, Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски заедно при откриването на предизборната кампанияНа 13 март ДСБ проведе заседание на висшия си орган – Националното събрание. В речта си лидерът на партията Радан Кънев набеляза три решения, които трябва да се вземат. По неговите думи едно незначително - да се приеме или отхвърли новия устав на партията, второ маловажно - да се остане или не в Реформаторския блок, и трето изключително съществено - дали ДСБ трябва да продължи опозиционната си линия.


В действителност пет значителни неща се случиха на този конгрес на партията:


Първо, събранието мина в дух на демократичност и свобода на изразяване на мнението, по принцип нетипичен за повечето големи форуми на български партии. Видимо без тотални предварителни машинации, делегатите на ДСБ изразиха свободно разнообразните си мнения и по трите точки. В тази среда гласуванията показаха, че разделение в партията между хора на Кънев и хора на министър Петър Москов на този етап не съществува. Разделение по-скоро има между хардлайнери, които са загубили доверие, че Реформаторският блок може да бъде променен, и такива, които вярват, че РБ е ценностен проект, лидиран от Радан Кънев, и поради това ДСБ е основна част от него.
Второ, на конгреса присъстваха и първи говориха изключително широк набор от представители на други партии. Видимо ръководството на ДСБ искаше да покаже на делегатите си две неща: че когато излизането в опозиция е на принципна основа, мостовете към доскорошните съюзници не са изгорени, и че партията върви към разширяване на влиянието си чрез интегриране и взаимодействие с широк набор от политически играчи. Най-показателна беше реакцията на делегатите на Найден Зеленогорски от партията на Меглена Кунева, който първо беше освиркан заради всичко случило се в РБ досега, а впоследствие беше аплодиран, когато призова към ново сътрудничество в рамките на коалицията. Изненадващо словото на Татяна Дончева от лявото "Движение 21" предизвика най-бурни овации с основната си идея, че въпросът, който стои пред България днес, не е "ляво или дясно", а "всеки, който иска срещу мафията и мутрите".


Изненадващо Петър Москов не присъстваше изобщо на Националното събрание. В залата се чуха мнения на определените по-горе като хардлайнери, че Москов предава основната кауза с оставането си в правителството.


Трето, ДСБ прие новия си устав. В съотношение приблизително 5 към 1 делегатите не бламираха ръководството си, а приеха новата уредба на партията. В медиите се изговори много за новия устав. В действителност основната идея на новите правила за функциониране на партията, която е релевантна за широката общественост, а не само за партийците, е, че ДСБ се отваря към диалог и интеграция на различни клубове и граждански организации по модела на Гражданския съвет, който Реформаторският блок имаше като функциониращ орган в началото си. От това действие следват две последици – първата е планирана и видима – ДСБ цели да покаже, че дните на капсулация на партията трябва да приключат. От години в традиционната десница има две ясно откроими групи хора – едните са пуристи, които искрено вярват, че всяка публично известна обща работа с големите партии, доминиращи центъра на политическото пространство (първо НДСВ, а след това ГЕРБ), ще е пагубна за традиционната десница. Вторите са колаборационистите, които смятат, че обратното – капсулирането вдясно и без власт ще доведе до същия резултат. Проблемът и на двете групи е, че никоя от тях не дава решение за това как традиционната десница да не умре, а и двете твърдят, че знаят кой е пътят към смъртта й.


С промените в устава ДСБ цели да каже (предимно на себе си, но и на по-широката общественост), че съществува трети път – път на агрегиране на обществени интереси чрез широко включване, който да позволи на партията да функционира и вътре, и извън различни управленски формати. Втората последица е свързана с първата, но вероятно е все още неразбрана в партията. С позволяването на по-широка интеграция около ДСБ се дава възможност едновременно да текат два иначе трудни за управление процеса. Едновременно консолидация на партията около иначе трудни за взимане общи решения (например преминаването към опозиция, но оставане в Реформаторския блок) и лидиране на значително по-динамичните външни политически процеси. При идейното и личностното разширяване на ДСБ с хора, които да участват в партийния живот, без да бъдат партийни членове, ще стане възможно различни интереси и каузи да бъдат отстоявани в различни гъвкави коалиции.


Видимо приемането на нов устав не беше единодушно, но гласуването по него не беше определено от разцепление в партията по линия на Петър Москов, както някои медии преди конгреса твърдяха, а по-скоро от видими проблеми с организацията и комуникацията между националното ръководство и отделни местни структури на ДСБ. Тези проблеми традиционно съществуват в партията и вероятно трябва отстраняването им да бъде първи приоритет в близкото бъдеще.


Четвърто, делегатите на ДСБ приеха партията да направи опит да реформира Реформаторския блок, оставайки в него. Решението беше напълно логично прието предвид, че в партията доминира идеята, че точно Радан Кънев е ценностният лидер на РБ, и в този смисъл, ако някой трябва да излезе от коалицията, това са неприемащите обявените преди последните парламентарни избори ценности.


Пето, ДСБ препотвърди решението на ръководството си да остане в опозиция. Отново очакването да съществува група, която официално да се обяви на позиция, че стои зад логиката на Петър Москов за оставане в управлението, не се оправда.


Накратко - на четиринадесетото Национално събрание на ДСБ Радан Кънев демонстрира добър политически нюх, използвайки традиционния пуританизъм на членската маса на партията си, за да препотвърди, че ДСБ и Гражданският съвет на Реформаторския блок са в позицията на "моралния хайграунд" в настоящия парламент. Така той остава в състояние да води тази група от десни хора в България, която по-горе нарекох "пуритани".


За да продължи играта си и по линия на "колаборационистите" вдясно, предложи новия устав, чрез който ДСБ може да служи като основа за по-широки политически разговори и получи мандат да преговаря с други партии и организации за сътрудничество по линията "граждани срещу мафията".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (163)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 225 Любопитно

  Е тогава, има надежда за България!
  Електората тръпне в радостно очакване, Радан Кънев да започне да го управлява!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 2. 2 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 784 Любопитно

  Моля за уточнение - как, в крайна сметка, се казва авторът - Петър Щурм Константинов /както е представян винаги тук/ или Петър Константинов - Щурм /както е представен в "републиканския манифест"/?

  Това е най-сериозният въпрос, който поражда в мен бюлетинът за успехите на конгреса.

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8719 Неутрално

  "граждани срещу мафията"

 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8357 Неутрално

  Аман от художествени образи - по радиото един от ДСБ умря да се хвали ,че те сега били каналджии...щели да прочистват каналите между властта и партиите и че трябвало да внимават да не паднат в канала и да не ги опраскат!!! Сега пък за трети път - трето платно ли говорят или за черен път ???

  karabastun1@abv.bg
 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  В действителност основната идея на новите правила за функциониране на партията, която е релевантна за широката общественост, а не само за партийците, е че ДСБ се отваря към диалог и интеграция на различни клубове и граждански организации по модела на Гражданския съвет, който Реформаторския блок имаше като функциониращ орган в началото си."Освен новият устав,това е също важно за прогреса на ДСБ.

 6. 6 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 721 Неутрално
 7. 7 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 931 Неутрално


  "Първо, събранието мина в дух на демократичност и свобода на изразяване на мнението"

  "Изненадващо Петър Москов не присъстваше изобщо на Националното събрание."
  ----------------------------------
  Муахахахахах, Шпагат с троен подскок и салтомортале...
  хихихихи

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 8. 8 Профил на TM27
  TM27
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Има надежда за България. Дано тя успее да победи ретроградието на мутри и русофилистици.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "... ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки ботуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките." В. Левски
 9. 9 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Петър Москов: Партията му хем е в опозиция, хем гласува с властта, хем той е директно във властта и си пее "My Way". Пълна шизофрения.

 10. 10 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Като истинска опозиция, др. Кънев, подготвя вот на недоверие срещу ламята!

 11. 11 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 915 Весело

  Точка 4 от Конгреса е най-важната!
  "Реформаторският блок трябва да се реформира, защото е нереформиран!"
  И след като реформираме нереформираният Реформаторски блок, ще можем да се заемем с реформите на нереформираната Съдебна система, защото е нереформирана!

 12. 12 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 966 Любопитно

  проект лидиран от Радан Кънев
  ---------------------

  Ко речИ?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 13. 13 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Тези внушения са по-тъпи и от Боковите!Хем сме в управлението,хем сме му опозиция-???????????????????.Няма нормален човек да ви вярва след като станахте придворни на Т.,,е има тук там по някой наивен малоумник,изпитващ носталгия по драгалевския вожд вероятно.

 14. 14 Профил на lisco
  lisco
  Рейтинг: 513 Неутрално

  "Четвърто, делегатите на ДСБ приеха партията да направи опит да реформира Реформаторския блок, оставайки в него..."
  Пълен оксиморон, подобен на това да си министър в екип на ББ.
  Все някога трябва да се изоставят илюзиите ... впрочем и за нас самите.
  АЙ СИКТИР

 15. 15 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Третият път на ДСБ- арките минава през Славиту Трифонов!💰

  Смешници!
  Поне вчера ни забавляваха през целия ден!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 16. 16 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8357 Весело

  Пак добре всъщност , че ДСБ избра третия път / каквото и да значи това /, а не третия пол !!!

  karabastun1@abv.bg
 17. 17 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  “...път на агрегиране на обществени интереси чрез широко включване, който да позволи на партията да функционира и вътре и извън различни управленски формати.”

  По-ясно и не може да бъде формулирано!
  Щурм-Константинов се доближава до нивото на покойния др. Лилов. Е, не съвсем, но посоката е тази...

  I Want To Believe
 18. 18 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 536 Любопитно

  От 12 коментара 10 трола - личи си кой помпИ рефреш-а в очакване на матрЯл за спамене и трупане на стинки в касичката

  Stef
 19. 19 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Чудесно казано, авторът е схванал политическото мислене на ръководството на ДСБ. Има надежда, че мафиотското управление на ГЕРБ с ДПС ще срещне отпор.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 20. 20 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3622 Любопитно

  ДСБ избра третия път "
  това нещо като третия , третия .... какво сега беше модерно , че го забравих

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 21. 21 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Всъщност ДСБ избра сега да не избира. И остана в шизофреничната стойка да е едновременно и управляваща партия, и партия в опозиция. Стойка, която има редица плюсове, но и значителни минуси. Въпрос на време е да се разбере, кое ще надделее: плюсовете или минусите. Но тяхно право е да рискуват, и те точно това правят.

  Впрочем, това за сега е единствената позиция, която е рискова, но която може да им донесе и значителен успех, какъвто от друга позиция едва ли би бил възможен. Та, както казват руснаците, ЩЕ ПОЖИВЕЕМ И ЩЕ ВИДИМ.

 22. 22 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Най-показателна беше реакцията на делегатите на Найден Зеленогорски от партията на Меглена Кунева, който първо беше освиркан заради всичко случило се в РБ досега, а впоследствие беше аплодиран, когато призова към ново сътрудничество в рамките на коалицията.
  ...
  Който вярва на това, вярва и на останалото
  Поне вчера цял ден тук пишеше, че "аплаузите" били, за да го принудят да млъкне ...
  Готини, желая ви светло бъдеще, живота е хубав

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 23. 23 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1264 Весело

  За третият път си има виц: Едно маце го засърбяло. Почесало се по левия крак, почесало се по десния, а истината била посредата.

  Или както омразният Тръмп се изказва за политиците: "Само приказки и никакви действия!"

 24. 24 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Това нещо като прессъобщение с умерена доза хвалебствия за вътрешна ДСБ употреба ли е? Защото на мен от външна позиция нищо от изведеното от автора не ми изглежда смислено, полезно или логично! ДСБ избра да не избере ясен път!

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 25. 25 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#5] от "chicago514": ≪.... ДСБ се отваря към диалог и интеграция на различни клубове и граждански организации по модела на Гражданския съвет, който Реформаторския блок имаше като функциониращ орган в началото си. Освен новият устав,това е също важно за прогреса на ДСБ.≫

  В Гражданския съвет са хора от НПО-тата и от другите параполитически образувания, които работят за чужди идеологически поръчители и се издържат основно с пари от чужбина. От чужди държавни и частни фондове и фондации. Тях народът не само че не ги обича, но дори и ги мрази, както и те мразят и презират народа. Така че не съм сигурен доколко тази маневра на ДСБ ще му донесе успех. Защото това е водене на политика с неполитически средства. Съюзяване за обща политическа работа с параполитическо образувание, което не е политическа партия и не носи, а и не може да носи, политическа отговорност за своите политически действия. Което е недопустимо както от гледна точка на морала, както от гледна точка на закона, така и от гледна точка на политическата практика. И ако политическите противници се сетят за това, ДСБ може напълно да бъде разтакан. И политически, и законово.

 26. 26 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  Поели са пак по стария път да дърпат конците в РБ, но явно пътя е трънлив и са тръгнали по нанадолнището към забравата

 27. 27 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#13:"hmc12310991"]Тези внушения са по-тъпи и от Боковите!Хем сме в управлението,хем сме му опозиция-???????????????????[/quote]
  Къде ги видя ДСБ в управлението след като събранието прие партията да излезе в опозиция.Това ,че отделни членове на партията заемат определени длъжности не значи ,че те представляват партията в която членуват.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Ако ДСБ имаха кохонес, щяха да се отделят и да участват самостоятелно на следващи избори.

  Всъщност аз се чудя на търпението на остатъците от седесе - защо просто не изхвърлят ДСБ? Аз ако бях седесарски тартор щях да дам ултиматум на теменушките и после яко шутове. Ма то и за тва требе кохонес

  Use your Illusion
 30. 30 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Всъщност ДСБ не искат кой знае колко. Просто да се спазва и изпълнява подписаната и разписана управленска програма за реформи и да не се правят дебелашки пируети в полза на мафията.
  Много ли е?

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 31. 31 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4519 Неутрално

  Видяхме вече че коалирането първо на СДС с разни, после ОДС , сетне и на ДСБ не води до добър резултат! Никога не е водил, от 1990 до ден днешен! Този модел на поведение работи в ЕС където има нормални партии но не и у нас в България!

  klimentm
 32. 32 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4344 Неутрално

  ,,...Четвърто, делегатите на ДСБ приеха партията да направи опит да реформира Реформаторския блок, оставайки в него. Решението беше напълно логично прието предвид, че в партията доминира идеята, че точно Радан Кънев е ценностният лидер на РБ,...,,

  Те от ДСБ може да си го мислат това, ама другите партии да ли го мислат и те. Май ми са струва, че скоро, малко преди изборите ДСБ ша изхвърчи от РБ като тапа от тапешник

 33. 33 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Още много път ще извърви българската десница.Трудно е с това комунистическо минало.Това е като проказа.С думи прости борбата продължава!

 34. 34 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  Дончева- адвоката на мутрите призовава и ще ни води срещу метрите... и събира овации! Шизофренично е.
  Помня един водач по "третия път"- Кадафи се казваше.... говори ли ви нещо?
  Автора не го поздравявам за написаното... оправдал си е хонорара.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 35. 35 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 442 Весело

  "ДСБ избра третия път" - този на шезофринията!

 36. 36 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#3] от "Роси":
  граждани срещу мафията"

  Викаш да се надъхваме едни други.

 37. 37 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2987 Весело

  До коментар [#28] от "mr. wonderworld.":

  Ахах, уникално! ЛГБТ(И), бих добавила
  По темата: Петър Щурм намсикой ме умили. Все едно съм в детството си и сричам "Работническо дело": "...ДСБ Радан Кънев демонстрира добър политически нюх, използвайки традиционния пуританизъм на членската маса на партията си, за да препотвърди, че ДСБ и Гражданският съвет на Реформаторския блок са в позицията на "моралния хайграунд" в настоящия парламент."
  Морален хайграунд! Шъпадна, начи!

  Доброто е заразно
 38. 38 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#9] от "Smoke":

  ++++

  Като си помисля че той беше моя фаворит за лидер на Дсб. Колко много властта променя човек.

 39. 39 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1717 Весело

  "... делегатите на ДСБ приеха партията да направи опит да реформира Реформаторския блок, оставайки в него."

  И ако не може да го реформира Реформаторския блок, кво? Ще иска да реформира всичко и всички, нали... Ох, разсмивате ме, господине Щурм Незнамкакъв си...

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 40. 40 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#37:"dogwoman"]Морален хайграунд! Шъпадна, начи![/quote]

  Софийският, хасковският и димитровградският елит и хайлайф подкрепиха моралния хайграунд в лицето на ДСБ!

  Кво ша каиш, а?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 41. 41 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1717 Весело

  До коментар [#37] от "dogwoman":

  Хайграунд?! Тази дума трябва да я търся... Да не е нещо от приказката за Мохамед и Планината?! Хем "граунд", хем "хай", бре-бре-бре...
  Вай, намерих я:
  "High ground is an area of elevated terrain which can be useful in combat. The military importance of high ground has been recognized for over 2,000 years, for example in Sun Tzu's The Art of War, in which military leaders are advised to take high ground and let the enemy try to attack from a lower position."

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 42. 42 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2871 Неутрално

  Като не може иначе, да го наречем "трети път". Но това си е откровено път на безотговорността: в опозиция си, но ползваш благата на властта; в опозиция си, но държиш кадрите си по местата, които са получили, когато не си бил в опозиция; в опозиция си и от тази камбанария атакуваш всяко решение на властта, но когато тя постигне своите успехи, се присламчваш към тях, защото, виждате ли, ние сме все още част от РБ, който е в управляващата коалиция. И т.н., и т.н. Най-омразните ми партии след 1989 г. не са имали такова отвратително поведение, а в сравнение с Радан отритнатият Волен ми се струва бяло агънце-той поне не се страхуваше да декларира безобразията си. Радан се държи като последен страхливец, некадърен да скрие това си качество. Но щом си го харесват- да си го пазят и четкат.

 43. 43 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#14] от "lisco":

  Абе надеждата последна умира, ама нещо детско определено си отиде.

 44. 44 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1717 Весело

  До коментар [#40] от "mr. wonderworld.":

  Аз да кажа, може ли?
  Ми начи Ранганчо ше го праим комбат лидер и той са й ситуирАл на ино високу мясту и ше чака някой да му доди... Ама смей ли да доди, аааа.. ша доди, ама друг път!

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 45. 45 Профил на За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Четвърто, делегатите на ДСБ приеха партията да направи опит да реформира Реформаторския блок, оставайки в него.

  Ето, това е най-важното.
  Да се опитат да запазят онова, което ДСБ и Гражданския Съвет създадоха.
  Защото, да не забравяме, че точно от ДСБ се положиха основите на РБ.

  И накрая, ако Стани Да Седна и ДвижениЯ за България без Граждани не се върнат към принципите, които обявиха при създаването на РБ, то ТЕ следва да го напуснат!
  Просто е!

  Прост охранител в СИК не било мутра,а професия? От такова КОЙ направи премиер,а пък от БКП - ГЕРБ/БСП/ДпС! Борисов:Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се.
 46. 46 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 985 Неутрално
 47. 47 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3664 Неутрално

  По коментарите виждам, че някои червени другари са много загрижени за ДСБ.

 48. 48 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  До коментар [#41] от "На баир лозе":

  Просто се прави на интересен. Авторчето де
  😊

  Доброто е заразно
 49. 49 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2987 Весело

  До коментар [#40] от "mr. wonderworld.":

  Сливенския заборави. Завалията, Цонев го беше заскрипал да извлича от него смисъл. Ми не можа

  Доброто е заразно
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  До коментар [#48] от "dogwoman":

  То си личи по бащиното му име. Ортодоксален (не селянин като онзи с тирантите) костовак. Имаше едно време някакво списание "Егоист", чийто главен редактор отиде да свети на Местанишев с перверзно удоволствие и ненадминато високомерие. Сигурно Пешко се е учил от него да служи вярно и последователно на каузата Костова. Въртят палачинката, сега само "сценарият" на ДС от 90-те трябва да бъде изтупан от праха...

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  Една пълна излагация!

 54. 54 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  Някой дали си спомня, че сценарият от 96-а, 97-ма година включваше фалит на банките, висока инфлация и полудели за хляба си хора, които не знаеха за колко стотинки работят на ден. Е, сега точно този "сценарий" го почнаха - пратиха банката си в небитието другарите от КГБ-ГРУ-ДС с вещата помощ на техните хора в БНБ и други като Хампарцумян, взеха си парите двойно - чрез невъзвръщаеми кредити, цесии и от държавата и чакат "гражданите" да свалят същото това правителство, което се справи с кризата - при това, без сътресения. Нищо ново под слънцето, Петре! Радан да не измисля топлата вода, моля!

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 55. 55 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  [quote#49:"dogwoman"]Сливенския заборави. Завалията, Цонев го беше заскрипал да извлича от него смисъл. Ми не можа [/quote]
  Имах чувството, че ме полазиха хлебарки като го гледах тоз другар. Не че Цонев е умник, но този... този беше уникум. С Раданчо са си лика-прилика. Няма да се учудя, ако го изберат за следващ председател на ДСБ.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 56. 56 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#44:"На баир лозе"] и ше чака някой да му доди...[/quote]

  Ша доди и ша му покаже третия...пръст!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 57. 57 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1890 Неутрално

  Третият път е към...третия свят т.е. към африканските страни.

 58. 58 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1717 Весело

  До коментар [#56] от "mr. wonderworld.":

  Отляво надясно или отдясно наляво? Или както казаха корифеите и Дончева - "няма ляво, няма дясно - сичките отиваме натясно".

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 59. 59 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  "От години в традиционната десница има две ясно откроими групи хора – едните са пуристи, които искрено вярват, че всяка публично известна обща работа с големите партии, доминиращи центъра на политическото пространство (първо НДСВ, а след това ГЕРБ), ще е пагубна за традиционната десница"

  Кога пък десницата си е сътрудничела с НДСВ. Лъжа и измама! По-скоро стана обратното - царят излапа десницата въпреки яростната и съпротива. Никога не е имало сътрудничество.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 60. 60 Профил на Драга
  Драга
  Рейтинг: 339 Любопитно

  Уф, цял ден разни анализатори ни обясняват необяснимото и възхваляват невъзхвалимото. Голям резил. И все по-високи достижения в лицемерието.

  Ако животът ти поднесе лимон, се огледай на кого да го изцъркаш в очите.
 61. 61 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1890 Неутрално

  ДСБ искат да реформират т.е. да санират Реформаторския блок само,че заварките на блока са твърде прогнили и неподлежат на саниране.Трябва нов проект в този хората не вярват.

 62. 62 Профил на CanadianCitizen
  CanadianCitizen
  Рейтинг: 334 Весело

  [quote#31:"klimentm"]Този модел на поведение работи в ЕС където има нормални партии но не и у нас в България! [/quote]
  До коментар [#31] от "klimentm":
  Не само нормални партии, а и политически грамотни и мислещи избиратели. Партиите в БГ са огледален образ на политическата грамотност на електората. Виж им само коментарите

  Да спориш с простак е безсмислено, достатъчно е да му дадеш повод да си покаже простотията.
 63. 63 Профил на bodensee
  bodensee
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ами добре че е Петърчо да ни преразкаже нещата от конгреса, че да схванем за що иде реч! Стилът му на писане е ужасен! Дневник, пощадете ни моля!

 64. 64 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  ДСБ трябва да спре да заблуждава привържениците че ей сега само като се развърти и хората мънинко да повярват и ДСБ ще спечели изборите и ще оправи нещата. Първото което трябва да направят е да съобщят на привържениците си че при този народ тези идеи и позиции не могат да спечелят повече от 7% и то при максимално напъване. Всичко останало е липса на реализъм или по-скоро измама към привържениците им.

  В този сайт е пълно с кратуни които вярват че ако Радан излезе в опозиция и утре се проведат избори Радан ще измете ГЕРБ. Това трябва да спре защото е заблуда и работи против интереса на нормалните привърженици на ДСБ. Може и народът да е некачествен, но това трябва да се отчете и тактиката да се съобрази с този факт. Иначе е като да си биеш с глава в стената. Видя се и на вчерашните частични избори колко е влиянието на политиките на ДСБ - буквална НУЛА.

  Защо трябва да докараш една съдебна реформа донякъде и след това да дезертираш и да я обявиш за ретроградна? Защото в опозиция е по-лесно ли? Защото по-важно е да храниш 10 депутата и партийни секретари в провинцията ли?

  Докога тъмновиолетовите ще провалят шансовете на нормалните хора да видят нещо поне малко да мръдне, поне малък напредък съобразен с реалностите? Кога ДСБ ще признаят че тактиките им устройват една малка група от техни лидери и най-вече устройват БСП и ДПС, но не могат да мръднат и на една крачка нещата в правилната посока!

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 66 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#64] от "emil НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТКАЗАХА ДА НИ ПИТАТ":

  Ти пък щедро им отпусна цели 7 %.
  Никоя социология не им дава толкова, обикновено се движат около 2, 7 %.

  Така че заблудата , в която правилно казваш, че живеят ДСБ, е вредна не толкова за тях, колкото за ортаците им- РБ и ГЕРБ.

  Негативите на ДСБ се трупат не върху мижавата партия, а върху ортаците им.

  И тук а мен е ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС - защо ГЕРБ и РБ продължават да ги траят?

  ДСБ играят против тях, те са ОТЯВЛЕНИ ВРАГОВЕ и на ГЕРБ, и на РБ!

  Аз поне нямам отговор!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 67. 67 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  До коментар [#66] от "mr. wonderworld.":

  [quote#66:"mr. wonderworld."]Ти пък щедро им отпусна цели 7 %. [/quote]

  Това е максимумът на реформаторския блок и за тези проценти е цялата дандания. Просто ДСБ искат да оглозгат процентите на останалите и това са им били намеренията още от създаването им десетина години назад. Всичко друго са розови приказки за наивници.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 68. 68 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  До коментар [#66] от "mr. wonderworld.":

  "И тук а мен е ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС - защо ГЕРБ и РБ продължават да ги траят?"

  За ГЕРБ не знам, а и не мисля че нещо ги притеснява. За тях е достатъчно да стоят настрана и да демонстрират непоклатимост.

  Големият сатър обаче е за партиите от РБ защото те ще продължават свенливо и предпазливо да се изказват по отношение на ДСБ, ще продължават да се самозаблуждават че по този начин къткат собствените си привърженици. В същото време ония явно и неявно ще насъсват радикалните си привърженици и ще работят срещу останалите партии. Още не е дошъл моментът за разцеплени и ДСБ го знаят. Затова остават. Една година преди парламентарните избори ще нажежат обстановката, ще придумат сателитните партии на Корман и Ненчев и заедно ще изгонят Кунева и Лукарски.

  Помня как стана разцеплението през 1991. Умерените партии мълчаха докато болшевиките и малките партийки ги изгониха и прилапаха СДС. След това засраха СДС, сдадоха властта на царя и дезертираха от СДС с каквото можаха да завлачат. Те са просто увредени.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 69. 69 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8815 Неутрално

  ДСБ избра от трите ... най дългия ... път.

 70. 70 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#68] от "emil НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТКАЗАХА ДА НИ ПИТАТ":

  Точно.
  ДСБ играят открито против РБ. Някакъв инстинкт за самосъхранение трябва да се задейства у лидерите на РБ, нима нямат историческа памет и не знаят на какво са способни костоболшевиките?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 71. 71 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  [quote#66:"mr. wonderworld."]И тук а мен е ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС - защо ГЕРБ и РБ продължават да ги траят? [/quote]
  ГЕРБ въобще не ги траят, те могат и без мижавите десетина депутата на Радан. Просто ДСБ са част от коалиционният партньор РБ и съвсем правилно ББ не се меси във вътрешно коалиционните им взаимоотношения.

  А вътре в РБ търпят ДСБ поради същите причини поради които ДСБ не иска да се махне от РБ, електорална нула са. Няма да минат бариерата поотделно. Макар че както вървят нещата става все по-невъзможно отново да се явят заедно на избори, прекалено загрубя играта. Затова и ДСБ развява "новият проект" и широкото ветрило, търси следващите товарни камили които да го вкарат в парламента.

  Макар че аз лично бих препоръчал на ББ един закон за коалициите, бариерата да е пропорционален на броят партии вътре в коалицията - две партии изискване 2х4=8% и т.н. Абсолютно справедливо е, след като една партия не минават прага значи народът не ги иска в парламента. А те се вмъкват през задният вход като коалиция.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 72. 72 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  Това за третият път има сексуален подтекст... като "третият пол" е, онези с обратната ориентация. И впрочем съответства на поведението им на ДСБ, особено ако се гледа лидера им.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 73. 73 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  [quote#64:"emil НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТКАЗАХА ДА НИ ПИТАТ"]не могат да спечелят повече от 7% и то при максимално напъване.[/quote]
  3% проверено е последните избори когато участваха самостоятелно. Всъщност пак коалиция с БДФ което им изяде субсидията. Дори май че бяха 2.7%. Като се имат предвид естествените процеси на деградация и разочарование от разминаването между думи и дела дори са намалели.

  Особено пък ако се въведе задължителното гласуване при което реално бариерата се вдига. Това защото те са Секта с желязна дисциплина и пълна мобилизация на избори, печелят при слабо участие.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 74. 74 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  [quote#67:"emil НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТКАЗАХА ДА НИ ПИТАТ"]Това е максимумът на реформаторския блок и за тези проценти е цялата дандания. Просто ДСБ искат да оглозгат процентите на останалите и това са им били намеренията още от създаването им десетина години назад. [/quote]
  Така съм съгласен. Чак десетина назад не е точно, тогава РБ го нямаше. Но че ДСБ живеят с амбициите да оберат всичките гласове вдясно е вярно, те затова и толкова стръвно нападат всичко което се появи там, конкуренция им е.

  Пълни илюзии защото и Кунева и всички останали вземат гласове които не искат при никакви обстоятелства да гласуват за Сектата, разбрали са ги що за стока са. Но хората на Костов дълго време живееха с илюзията че могат да вземат дори от гласовете на ГЕРБ, че това са техни избиратели подлъгали се, достатъчно е добре да се оплюе ГЕРБ и те ще се върнат. Естествено постигнаха обратният резултат. Електората на ДСБ е ограничен до не повече от 2-2.5% и намалява. Особено при задължително гласуване ще олекнат още повече. Те нямат социална база извън жълтите павета.

  Що се отнася до РБ то беше създадено с ясната идея ДСБ да влязат в НС на гърбът на избирателите на Кунева и СДС, сами повече от 2-3% нямаха. След това по изпитаният от Костов със СДС начин да обезличат останалите партии в РБ и вземат пълната власт. Включително с помощта на троянският кон Граждански съвет.

  Само че сметките им на ДСБ излязоха криви, тръгнаха да напускат РБ който не успяха да овладеят, появи пък се вътрешна опозиция в ДСБ която не иска да изпусне кокала на властта и така каруцата остана насред блатото.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 75. 75 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Дневник, изненадва ме как давате трибуна на комсомолски тропари от вида на социалистическото "Работническо дело". Радан до сега е показал само евтина демагогия и не виждам с какво друго може да се похвали освен с това, че употребиха субсидията на Кунева и успяха да се умъкнат в Парламента. Изборите, към които тласкат страната ще покажат пълната несъстоятелност на мераците им. И тогава ще запеете ли заедно с Радан, че целият свят им е бил виновен!? Смятах ви за по далновидни.

 76. 76 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 803 Неутрално

  [quote#9:"Smoke"]Пълна шизофрения.[/quote]
  Таз опорна точка отече отдавна.
  Давай следващата.
  Между другото Радан каза - Бойку е в шизофрения.

 77. 77 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 803 Неутрално

  [quote#75:"4i4oti"]Радан до сега е показал само евтина демагогия и не виждам с какво друго може да се похвали освен с това, че употребиха субсидията на Кунева и успяха да се умъкнат в Парламента. [/quote]
  Чичка, най-важното, което постигна Радан Кънев е разобличаването на ГРОБ като дясна проевропейска партия, имаща намерение да прави реформи. Мутренската партия просто цъфна като една магнолия на статуквото.

 78. 78 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 803 Неутрално

  [quote#18:"stef"]От 12 коментара 10 трола - личи си кой помпИ [/quote]
  А бат Бойку ''пили, пили, пили''.

 79. 79 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Нищо, ама наистина нищо не предлага г-н Кънев, освен че щял

  да вразумява Лукарски, Кунева и кой ли не

  Скандално е на национален форум, в речта на претендиращ за десен лидер да няма и думичка за антикомунизъм и за тежките му метастази – Държавна сигурност и номенклатурата, които продължават да разяждат и демотивират уж европейска България. Минал съм през затворите на Живков, минал съм през емиграцията и вероятно съм стар носталгик, когато говоря за жертвите на комунизма и за памет към миналото. Дори съм готов да приема, че формацията ДСБ не иска да вади тази тема на преден план, но гробното им мълчание за Русия, за зависимостите, с които души десетилетия България, за нашите рубладжии и русофили не мога да приема като отсъствие в тази важна политическа реч. Или Кънев не е в час и от аджемийство е пропуснал руската линия, или има умисъл и се съобразява с някакви задкулисни опорни точки, които не са известни на обществото. Вероятно неслучайно, но и в манифеста на професорите темата Русия отсъства.


  http://www.faktor.bg/lacheni-carvuli/69244-tezhko-podozritelno-radan-kanev-malchi-po-dve-temi-rusiya-i-antikomunizam.html

 80. 80 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 803 Неутрално

  [quote#21:"glog"]Всъщност ДСБ избра сега да не избира. И остана в шизофреничната стойка да е едновременно и управляваща партия, и партия в опозиция. [/quote]
  Таз опорна точка отече ве.
  Давай друга.

 81. 81 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  [quote#68:"emil НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТКАЗАХА ДА НИ ПИТАТ"]Още не е дошъл моментът за разцеплени и ДСБ го знаят. Затова остават. Една година преди парламентарните избори ще нажежат обстановката, ще придумат сателитните партии на Корман и Ненчев и заедно ще изгонят Кунева и Лукарски. [/quote]
  Съгласен. Кой кого ще изгони не знам но че РБ ще бъде здраво раздрусано по инициатива на ДСБ преди изборите е гарантирано. По-скоро ДСБ ще направят едно шоу с гръмко напускане и образуване на новата коалиция "Всички срещу мафията!" Сценарият на 2013г но с по-мижави актьори.

  На друго място вече го написах "Ако Радан тръгне да напуска РБ това означава че до изборите остават 5-6 месеца". Това е оптималният срок, ако е повече новостта заглъхва. Ако се върнете назад във времето ще видите че всички нови партии тогава се появиха.

  Известно време мислех, че с това напускане на РБ Радан се надява на избори 2 в 1 наесен. Но явно разклащането не се получи и Радан даде заден ход.

  Иначе политиката му от сега нататък е ясна, ще прави максимални мръсотии на "партньорите" в РБ за да отслаби влиянието им. Същевременно ще хвърля максимално широко ветрилото да скалъпи нова коалиция с която да се яви на изборите. Под неговото ръководство и по възможност без чепати партньори като Кунева която му подля вода на плановете.

  Макар че Татяна Дончева въобще не ми изглежда партньор който лесно ще му се даде. А и другите може да са малки и слаби но едва ли ще си дадат лесно партийките и положението на вождове там. Такова мекотело като Мартин Димитров известен като "Пудела на Костов" трудно се намира.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 82. 82 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 803 Неутрално

  [quote#28:"mr. wonderworld."]Цялата политика на ДСБ е такава- управление чрез опозиция, подкрепа чрез саботаж, обединение чрез разделяне! [/quote]
  Жега, а?
  Мъгел!!!
  Пропуснал си - разделяне, чрез обединение.

 83. 83 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  [quote#79:"Катерина Стоева"]Скандално е на национален форум, в речта на претендиращ за десен лидер да няма и думичка за антикомунизъм и за тежките му метастази – Държавна сигурност и номенклатурата, които продължават да разяждат и демотивират уж европейска България. [/quote]
  Това при тях е традиция, наследство от Вожда. Навремето като се създаде ДСБ в един техен форум накрая зададох въпросът "И все пак кой ви е политическият противник? От сутрин до вечер чета само оплюване на СДС и нито дума срещу БСП. Заедно с БСП срещу СДС ли се борите?".

  Ако внимателно се вгледате ще видите, че уж антикомунистите ДСБ всъщност се борят само и единствено с ГЕРБ, т.е. с партията която смля от бой БСП, натика я на политическото бунище.

  Нещо повече, имат "философи" като Дайнов които твърдят, че на БСП трябва да се помогне, че трябва заедно с нея да се борят срещу ГЕРБ та след време ДСБ и БСП да са новото ляво и новото дясно на България, след което следва разцвет.

  Всъщност обяснението е просто и по-горе го дадохме, ДСБ не се борят с БСП, те се борят с конкурентите си за десните гласове, Т.е. с другите десни партии и така на практика се явяват съюзници на БСП. Живеят с илюзията, че могат да ги унищожат, омаскарят и десните избиратели от нямане за кого ще гласуват за тях.

  Истината е точно обратната, отвратените от методите на Сектата няма никога да гласуват отново за тях, ще си търсят нови десни представители, няма въобще да гласуват но няма да се върнат обратно.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 84. 84 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  [quote#54:"На баир лозе"]Някой дали си спомня, че сценарият от 96-а, 97-ма година включваше фалит на банките, висока инфлация и полудели за хляба си хора, които не знаеха за колко стотинки работят на ден. Е, сега точно този "сценарий" го почнаха - пратиха банката си в небитието другарите от КГБ-ГРУ-ДС с вещата помощ на техните хора в БНБ и други като Хампарцумян, взеха си парите двойно - чрез невъзвръщаеми кредити, цесии и от държавата и чакат "гражданите" да свалят същото това правителство, което се справи с кризата - при това, без сътресения. [/quote]
  Опитаха се и бяхме на ръбът на пропастта. Ако бяха катурнали и ПИБ, още 1-2 подготвени банки от същата пасмина и народът паникьосан като се юрне да си тегли париците... увисвахме на гръцкият сценарий.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 85. 85 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2428 Весело

  [quote#14:"lisco"]"Четвърто, делегатите на ДСБ приеха партията да направи опит да реформира Реформаторския блок, оставайки в него..." [/quote]
  Следващата конференция ще приемат решение да реформират реформата на Реформаторският блок Или пък ще поумнеят малко и ще "реформират" реформаторите на Реформаторският блок?

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 86. 86 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Слаб анализ. Шизофренията продължава. РБ е управляващ и в опозиция. ДСБ поне е само опозиция. Но пък са едно политическо обединение с партии,които изцяло подкрепят управление на което открито се противопоставят......

 87. 87 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  [quote#86:"thepirineagle"]Шизофренията продължава. РБ е управляващ и в опозиция. ДСБ поне е само опозиция.[/quote]
  Напротив, РБ в смисъл ДБГ, СДС и т.н. никога не са заявявали че са в опозиция. Във властта са и си носят кръста от това.

  Шизофренията идва ЕДИНСТВЕНО от ДСБ които навсякъде твърдят че са в опозиция а същевременно си държат хората които пробутаха с коалиционната квота във властта. За да излъжат глупаците дадоха няколко знакови оставки но 99% си останаха на службичките които получиха като коалиционни партньори.

  Колко оставки дадоха, 2-3. Самият Радан твърди за поне 200 "работни места" получени докато са на власт, т.е. 2-3 оставки са 1% но останалите 99% си остават. И впрочем 200 това е най-скромната възможна оценка, областните управители реват от ежедневният натиск на който са подложени да назначават. Във Враца искаха 30% от местата в администрацията за да си оттеглят кандидата за кмет.

  Когато е за облаги ДСБ имат хватката на булдог, спомнете си колко коалиционни партньори се отказаха заради неприемливите им условия. Така че спокойно можем да смятаме за поне 2000 души назначени по администрациите. Те кога ще подават оставка?

  ДСБ не напускат РБ където те са ЕДИНСТВЕНАТА партия обявяваща се против властта. Това как да го наречем? Щели да реформират РБ, ами досега какво правеха? Излиза че една година не са свършили нищо, да си подават оставката тогава заради некадърност.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 88. 88 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  До коментар [#87] от "Fred":

  ++++++++++ По-здравъ.

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 89. 89 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  Радане закривай ДСеБ и си отивай в Лабораторията . Не ставаш . Изобщо не се появявай повече в политиката . Смешен си . За последно ни излъгахте . Това е . Стига вече . 22 септемри ще ти влиза в съня от тук до като с Лаборанта не си отидете в любимата ви руссия . Сбогом .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 90. 90 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  До коментар [#77] от "choss":

  "най-важното, което постигна Радан Кънев е разобличаването на ГРОБ"

  Тия откакто ги помня все разобличават. Първо разобличиха големите партии на СДС и изгониха Петър Дертлиев и Милан Дренчев защото били исторически предатели, след това разобличиха собствения си президент Желев защото бил марксист и колаборационист. След това разобличиха тия дето бяха разобличили предишните. Разобличиха великите Стефан Савов, Стоян Ганев, Любо Пъпката, Стефан Софиянски, Георги Марков, Мозер дъщерята на гемето и.т.н. След това разобличиха Надежда Михайлова и Петър Стоянов. Междувременно разобличиха и царя като наркоман, комарджия, дървосекач и продажник на народните интереси. Напоследък разобличиха Едвин Сугарев (разобличител на Желев) и лека му пръст Жаната Солов. Сега в най-ново време разобличен е и Петър Москов.

  Пич, 25 години разобличения и все в тинята. Как така стават тия работи? Тая терминология с разобличенията идва още от първата работническо-селска власт. Тогава са разобличавали кулаците, интелигентите, врага с партиен билет, ренегатите, саботьорите. После у нас пък народният съд разобличи народните врагове и монархо-фашистите. Изобщо историята е пълна с разобличения. Лошото е че и фалшивите пророци не са по-малко.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 91. 91 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  По-ре сбърках името на Соколов. Лека му пръст на човека.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 549 Весело

  До коментар [#89] от "Радко":

  Сбогом, Радко!!!
  Остани си със здраве ....

 95. 95 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1470 Весело

  Поздравявам десебарките и лично Малката теменужка със следното програмно парче в унисон с "третия път":
  https://www.youtube.com/watch?v=lN-4lX0QyZc

  Знанието е сила, информацията - власт
 96. 96 Профил на apramov
  apramov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Любослава Русева пределно ясно е характеризирала "посоката" на ДСБ в статията си "Махалото на Радан", в REDUTA.BG. Препоръчвам на всеки ДСБ-ар - неталибан да я прочете...

 97. 97 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#87] от "Fred":

  Това всичкото под номер #87 не можах да го дочета ...
  Много е дълго ... и объркано.
  Снощи чух нещо, което много ми допадна:
  "Ако министър-председателят ни падне от висотата на егото си, до нивото на интелигентността и политическите си действия, ще се претрепе като куче!"
  Та искам да кажа следното - шизофрения е да поддържаш идиотската политика на вседържеца Бойко Борисов, зависим изцяло от ДПС и АБВ, и да твърдиш, че правиш някакви реформи!
  Объркал си се много Фреди!

 98. 98 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  До коментар [#97] от "Косьо Генчев":

  Сбъркания си ти друже . Никой не ти говори за ББ. Но всички на които им пука за България говорят за шизофренията на Костов и Раданчо . Та затова си сбъркан , защото ги боготвориш . А те са чиста проба путинофили и двамцата . Не напразно в неделя никой не спомена за руссия , лустрация , антикомунизъм и т.н. не може ''десни'' да не говорят за тези важни фактори в борбата на истинските ДЕСНИ . Та затова си сбъркан политически . Простено да ти е . 22 септември и теб ще тормози от тук насетне.

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 99. 99 Профил на testimone
  testimone
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Крепителите на моралния хайграунд - Гроздан и МаЛтинчо, нема начин...

 100. 100 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 549 Разстроено

  [quote#98:"Радко"]Но всички на които им пука за България говорят за шизофренията на Костов и Раданчо .[/quote]

  Не знаех, че ти си "всички", Радко. Прощавай, че съм се сбъркал!
  Не знаех, че тези, визирани от теб са русофили. Не знаех, че не са антикомунисти - откъде да ги знам аз тези твои възвишени мисли.
  Не знаех, че десни са лукарските останки от СДС. Не знаех, че Меглена е дясно-ориентирана - все си мислех, че е царска отрепка, ама нейсе! Преди два дена беше Прошка - ще ми простиш за неграмотността!
  Едно зная - тежка форма на шизофрения е да се бориш с вятърни мелници. Да смяташ, че борбата с комунизма е най-важното нещо, двадесет и шест години след анихилацията на комунизма в източна Европа си е тежко заболяване.
  Бъди жив и дано оздравееш!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK