Искащите отпадане на евродокладите могат да докарат по-тежки мерки срещу България

От ляво надясно - българските евродепутати Филиз Хюсменова (ДПС), Илиана Йотова (БСП) и Емил Радев (ГЕРБ), които са сред инициаторите на форума, искащ отпадане на наблюдението

© Дневник

От ляво надясно - българските евродепутати Филиз Хюсменова (ДПС), Илиана Йотова (БСП) и Емил Радев (ГЕРБ), които са сред инициаторите на форума, искащ отпадане на наблюдениетоУстановяването на Механизма за сътрудничество и проверка (Cooperation and Verification Mechanism, CVM) върху правосъдието на България и Румъния бе едно от условията за приемане на двете страни в ЕС. През октомври 2006 г. Съветът на Европейския съюз обяви своето окончателно решение двете страни да се присъединят към Съюза от 1 януари 2007 г. В това заключение е отделено централно място на механизма за сътрудничество и проверка, като се казва следното:


"Съветът подкрепя да бъде установен механизъм за сътрудничество и проверка на прогреса в сферите на правосъдна реформа и борба с организираната престъпност и корупцията, включително, ако се наложи, да се използват защитни механизми или други мерки, определени от Комисията, които да съпровождат членството на България и Румъния. Целта е да бъде осигурено правилното функциониране на европейските политики и институции."


Един от основните защитни механизми е чл. 7 от Договора за функционирането на Европейския съюз, на базата на който в момента тече процедура срещу Полша за нарушаване на ценностите на Европейския съюз – част от които са правовата държава и върховенството на закона. Този защитен механизъм се инициира от Съвета и започва с процедура по изслушване на съответната държава, но може да завърши с временно отнемане на права, включително право на глас на санкционираната страна-членка.
Отхвърлянето на механизма за сътрудничество и проверка, без дори да сме се доближили до необходимите резултати, ще злепостави България пред останалите страни членки и пред европейските институции.


Всъщност обясненията, че мониторингът не дава резултат и призивите да бъдат търсени "други мерки", прикриващи очевидното нежелание да се справим със собствените си проблеми, могат да доведат до сериозни негативни последици за България. Такива биха могли да дойдат от налагането на защитни (наказателни) механизми, каквито са предвидени в предприсъединителните и присъединителните
документи.


Европейският съюз няма да позволи една от държавите членки продължително да нарушава принципа на правовата държава и върховенството на правото и, както видяхме от случая с Полша, би могъл да инициира една от най-тежките наказателни процедури. Последните доклади за България показват, че Комисията и Съветът стават все по-нетърпеливи към нежеланието на българските институции да извършат необходимите реформи и към липсата на резултати в борбата с корупцията и организираната престъпност.


На 16 март в Брюксел групата за организирана критика на Механизма за сътрудничество и проверка (CVM) бе съставена от главния прокурор Сотир Цацаров, председателя на ВАС Георги Колев, евродепутатите Емил Радев и Мария Габриел (ГЕРБ), Филиз Хюсменова (ДПС) и Илияна Йотова (БСП), зам.-министъра на правосъдието Красимира Филипова и др.


Представителите на делегацията, която атакува механизма:


- Поставиха под съмнение неговата достоверност и обективност;


- Главният прокурор изрази становище, че този механизъм дискриминира двете страни членки – България и Румъния;


- Друга теза на главния прокурор беше, че механизмът води единствено до политическо противопоставяне в България;


- Критикуваха механизма, че не постига своите цели и трябва да бъде заменен или премахнат;


- Отбелязаха, че не са измерими показателите, по които се прави оценката;


- Поставиха под съмнение авторитета на експертите, които изготвят доклада и източниците, които се използват;


- Повдигнаха пред представителите на ЕК въпроса за разходите по изготвянето на тези доклади.


Явно


избраната стратегия на делегацията бе да атакува и компрометира онези, които ни критикуват


Тази организирана офанзива срещу изготвящите доклада бе извършена въпреки очевидните факти:


- Данните в мониторинговите доклади са лесно проверими и видими за непредубедения читател, докладите стъпват на над 100 международни официални източника (в основния и техническия доклад).


- Тези критики от страна на българските институции биха били разбираеми и аргументирани, ако самото българско общество смяташе, че правосъдието в България не е компрометирано и работи добре.


- Липсата на резултати в борбата с корупцията по високите етажи на властта.


Наистина ли част от българските политици и висши магистрати намериха проблема в мониторинга, а не в липсата на реформи и резултати в борбата с корупцията? Или това е просто отчаян опит да се прехвърли отговорността?


Въпросът е, че това активно мероприятие може да доведе след себе си до негативни последици за авторитета на България, а премахването на механизма теоретично и практически може да бъде последвано от по-сериозни мерки срещу България.


Остава да разчитаме, че институциите на Европейския съюз няма да предприемат такива мерки не защото не ги заслужаваме, а защото извиваме ръце чрез бежанската политика и защитата на външната граница.


Но докога?


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Андрейко
  Андрейко
  Рейтинг: 233 Неутрално
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6582 Весело

  '' авторитета на България'' звучи направо смешно в контекста !

  [email protected]
 4. 4 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 395 Неутрално

  напълно е верен изводът - вместо да се снишат пред напълно справедливите критики, нашите будали се репчат на еврокомисията и ни закопават още по.-надълбоко.

 5. 5 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "...Остава да разчитаме, че институциите на Европейския съюз няма да предприемат такива мерки не защото не ги заслужаваме, а защото извиваме ръце чрез бежанската политика и защитата на външната граница. Но докога?.." ЕС ВСЕ ОЩЕ е съюз на ДЪРЖАВИ, а НЕ Е ЕДНА ЕДИННА ФЕДЕРАТИВНА ДЪРЖАВА- ерго- ВСЯКА държава в ЕС ИМА ПРАВО да защитава законно, чрез правни средства И ЧРЕЗ ПОЛИТИКА , своите национални държавни интереси. Така, че- след като ВСЯКА от останалите 27 държави в ЕС прави същото за себе си, не виждам какво и защо някой се е хванал да критикарства и да укорява България за това, че тя си защитава интереса! Меркел наруши над 10-12 члена от основните договори за ЕС- ДЕС и ДФЕС- защо не се занимавате с нейните нарушения на ЕС първично законодателство?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 6. 6 Профил на today
  today
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Личи си кои са в схемата, и им пречи наблюдението от ЕС.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 7. 7 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1536 Весело

  "- Друга теза на главния прокурор беше, че механизмът води единствено до политическо противопоставяне в България;"

  тъй де, пък в Румъния води до присъди е'му още една теза на г-н гладния прокурор

 8. 8 Профил на veselakoleda
  veselakoleda
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Ха ГЕРБ, БСП и ДПС, застанали зад Цацаров се оплакват, че те НЕ са си свършили работата и ЕК им показа червен картон. Днес чух едно сравнение, то е като да ти пишат двойка и ти да ходиш да молиш директора да закрие предмета или по точно предметите, защото имаш само двойки. ГЕРБ- двойкаджии....

 9. 9 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 472 Неутрално

  *Платено или *Пропагадна биха били хубави тагове за тази тема.

  Може нищо да не са постигнали, но поне са казали нещо.
  А именно за това са и там.

  Докато седиме тихи и търпиме гаврата, която ни се налага с тия доклади, вече 9 години.. Никога няма да промениме нещата..

  Не малко държави членки на съюза имат сходни проблеми в много точки. Но те са си добре.. пък ние под дискриминация си седиме весело..

 10. 10 Профил на sweeper
  sweeper
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Съвсем резонно е тази селяндурска наглост на нашенските политици да бъде санкционирана. Дано ги поставят на място.

 11. 11 Профил на Raegan
  Raegan
  Рейтинг: 259 Гневно

  Аз искам ОТПАДАНЕ НА ИСКАЩИТЕ отпадане на евродокладите за България!!!!!!!!!

 12. 12 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 450 Неутрално

  А дано! Поне ще има полза от активното мероприятие на тея слуги. Ще раздразнят ЕС, който ще ни натисне повече, щото поради икономически и други кризи от 2007г. ЕС няма капацитет и сме оставени на самотек. ЕС натиск май е последния ни шанс за спасение на България, защото гражданското общество нещо е една шепа.

 13. 13 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#9] от "sv3tli0":

  "Не малко държави членки на съюза имат сходни проблеми в много точки."

  EЙ, ЛЪЖЕЦ, ние сме последни по всички класации по всичко в ЕС. И то си личи ...

 14. 14 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Я да видим как ще ни изключат тогава? Предлагам да кандидатстваме за ЕАС... То и без това ЕС е лодка с пробойна в корпуса...

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 15. 15 Профил на Михаил Маринов
  Михаил Маринов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Стратегията на Цацаров и компания е да си измият ръцете.Ще бъде жалко,ако съюзът им позволи това.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  marinov1018
 16. 16 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#5] от "Логика":

  Рядък случай да те подкрепя, но това в случая е факт! Поздравления.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 17. 17 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  До коментар [#2] от "oporna_to4ka":

  Какво толкова има, да му се внушава на това...?! То се вижда, достатъчно ясно!

  Бивш tww09306483.
 18. 18 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#2] от "oporna_to4ka":
  Ми комбина са - тях червеното знаме роди ги!

 19. 19 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Наистина ли част от българските политици и висши магистрати намериха проблема в мониторинга, а не в липсата на реформи и резултати в борбата с корупцията? Или това е просто отчаян опит да се прехвърли отговорността?"

  Гледайки, кои са тези "висши" магистрати и политици, си давам сметка за подбора и лансирането на посредствени и компрометирани лица, които бавно се побутват до ключови за управлението (по-точно манипулирането) на държавата постове. И чрез тях, се КРАДЕ. КРАДАТ НАГЛО И БЕЗЦЕРЕМОННО. МАНИПУЛИРАТ ИЗБОРИ И СИ ВЪОБРАЗЯВАТ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА ИМ Е БАЩИНИЯ... А наглецът иска и имената на несъгласните с всичко това!

  О С Т А В К А бе, цацарoff ! ! !

  Като започнем от Министерски съвет, през Главна прокуратура, Следствие, кметства, областни управи, ..., ..., ...

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3063 Неутрално

  БСП ,ДПС и ГЕРБ се съмняват в компетентноста на анализаторите и източниците!? По-компетентни от ушковци и магнаурци няма и по-нахални от бивши и настоящи комунисти също

 22. 22 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Явно избраната стратегия на делегацията бе да атакува и компрометира онези, които ни критикуват"

  трите прасенца на снимките по-горе си мислят, че европейските политици са като кмета на Галиче

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 23. 23 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Въпросът е общо взето дали само ще ни се смеят или и ще ни се карат, т.е дали ще го отдадат на некадърност или на наглост.

  До коментар [#14] от "je suis Радан Кадиев":
  "Предлагам да кандидатстваме за ЕАС..."

  Започвай да събираш подписи, какво чакаш още?

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 24. 24 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3063 Весело

  До коментар [#2] от "oporna_to4ka":

  Точка ,ами те сами застанаха заедно зад цацата.Какво има да се внушава?

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 26 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Нищо няма да "донесе" на България, отпадането на нефелния Cooperation and Verification Mechanism, CVM......

  Ако нещо сеиозно заплашва България това са вече 15 годишните войни наблизо и тълпите бежанци, които войните "генерират".....

  Засега ни спасява че не сме атрактивни и че полицията бие и стреля по границата, ама както сме разграден двор, не се знае докога....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 27. 27 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 892 Неутрално

  в Европа даже не могат да предположат, че България е държава с отдавна превзети на абордаж "институции".

 28. 28 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 458 Весело

  [quote#20:"sv3tli0"] На дъното сме да и какво значи това? че трябва да ни тъпчат ли продажна св**ньо[/quote]

  Успокой се! Добре, че има кой да брани доброто име на България.
  Ето го и него:

  http://www.faktor.bg/uploads/images/volen_valuev.jpg

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#29:"je suis Радан Кадиев"]не е мечтал да бъдем второстепенни слугинчета наказани в тъмното кьоше. [/quote]

  Ами ние сме такива. Не е ли нагло 50 години да си живуркал в кочината на команизма и СИВ, докато западняците са градили рая на земята ... да те пуснат в клуба им по милост, защото не си им особено нужен ( гладен, беден и вреден ) ... и изведнъж да им държиш сметка, че те държат под око ... Държавата България е опасна - може да зарази ЕС с корупция, безхаберност, безпътица и т.н.. и трябва да е под наблюдение. Това е и за наше добро, защото иначе не само няма да сме слугинчета, НО И ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ.

 32. 32 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#14] от "je suis Радан Кадиев":

  [quote#14:"je suis Радан Кадиев"]Предлагам да кандидатстваме за ЕАС...[/quote]
  Много и ти се ще при Путин?
  Ако толкова искаш, вземай си шапката/ушанката и бегай в азиятската империя. Нас не ни закачай.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#31] от "Дундурук":
  Държавата България е опасна - може да зарази ЕС с корупция, безхаберност, безпътица и т.н..
  ---
  Затова предлагам да се жертваме и да заразим ЕАС със същото.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 36. 36 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Народа има една хубава поговорка за такива случаи -"Вместо да изпишат вежди те изваждат очи".

 37. 37 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 462 Весело

  "Европейският съюз няма да позволи една от държавите членки продължително да нарушава принципа на правовата държава и върховенството на правото..."

  И охлювът се шмугна в храстите...
  Европа търпи безобразията вече почти едно поколение? Какво означава дълъг срок за евробюрократите?!?!?

 38. 38 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#35:"je suis Радан Кадиев"]Затова предлагам да се жертваме и да заразим ЕАС със същото.[/quote]

  Стига с тоя ЕАС. ТАМ НЯМА НИЩО, вече дори и пари няма. Това няма да се хареса дори и на мафията, която обича еврофондовете. Ни файда от безвизов ЕАС, щото никой не иска са ходи там, дори и на туризъм. Нито фондове. Нито бизнес. Нищо. СИВ не беше ли нещо като ЕАС - еми заразихме го и го съборихме.

 39. 39 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#34] от "je suis Радан Кадиев":

  За пръв път от теб чувам, че европейските ценности са ислямски. Ама що ли се очудвам, за такива като теб основния принцип е да викаш на бялото черно и сам да си вярваш.

 40. 40 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2123 Неутрално

  Действително се касае за активно мероприятие на задкулисието, доминирано от ДС и модела #Кой, където подобни изяви се приемат за рутинна дейност и нормална практика. Едва ли не връх на сладоледа. Този път обаче не са уцелили адресата и ще има да се чудят и маят откъде им е дошло.

 41. 41 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Ние сме си ексхибиционисти и искаме още да ни наблюдават, какви ги вършим. Особено сродните на тримцата от снимката.

 42. 42 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  Никакво отпадане на евродокладите.Само статуквото иска това.

 43. 43 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 740 Неутрално

  ТОВА Е ИСТИНСКИЯ СПИСЪК НА ПОДЛИЗУРКОВЦИ, КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗКАРАНИ !

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 44. 44 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 842 Неутрално

  До коментар [#23] от "Канасубиги":
  И да се смеят, и да се карат от Брюксел на поредната издънка на Магнаурско-библиотекарската школа,тия красавци нищо няма да променят докато не завалят шамари от страна на ЕС....

 45. 45 Профил на sweeper
  sweeper
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#14] от "je suis Радан Кадиев":

  Ей, болни мозъци! То само евразийския съюз ви е в кратуните - щото там е само свобода и благодат, а? Що не се вдигнете вкупом всички рубладжии - и на изток, в ЕАС - при матушката.

 46. 46 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2571 Весело

  [quote#5:"Логика"]Така, че- след като ВСЯКА от останалите 27 държави в ЕС прави същото за себе си, не виждам какво и защо някой се е хванал да критикарства и да укорява България за това, че тя си защитава интереса![/quote]
  Като не виждате да припомня:
  - другите държави не са поемали обещания да правят "независима съдебна система", защото си имат;
  - не се подписвали предпазна клауза по "Вътрешен ред, правосъдие и сигурност", по които България в срок от три години е трябвало да извърши съдебна реформа (тефтерчето на Красьо Черничнкия не е реформа), да създаде механизъм за предовратяване на корупцията (не включва единствено плюченият две години от Татяна Дончева Закон за предовратяване на конфликтите на интереси) и да отчете действия за разтуряне на организираната престъпност (изчезването на тефтерчето на Филип Златанов не е заличаване на престъпността, а е точно обратното - насърчаване на своеволията).
  - никоя европейска държава не може да си затвори очите за своеволията на нашата съдебна власт, защото "пускането" (уж под гаранция) на "страшни" (по медийни твърдения) престъпници означава заплаха за европейската сигурност.
  Апропо, Цацаров като е говорел толкова много, каза ли нещо за "братя Галеви", за Златко Баретата, за Брендо (Евелин Банев), или за похитителите на мамин Прасчо, които го "страхували" и заради които уж фалира цяла банка. Каза ли как израстват професионало следователите Дилян Пеевски(мамин Прасчо е вече с 10 годишен стаж), Петьо Петров (Петьо Еврото освободен с почести и 20 брутни заплати за приноса му към корупционните практики), за "гнилите ябълки" или "двете каки"?
  Ако е мълчал кат г@з (не е представил съдебни решения, които да доказват добрата работа на прокуратурата), ще го питат и разпитват докато се научи да говори с доказателства.
  -

 47. 47 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  "премахването на механизма теоретично и практически може да бъде последвано от по-сериозни мерки срещу България."
  Заслужаваме ги.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на joroistinata
  joroistinata
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Абсолютно и безпардонно нахалство, на наш гръб!

 51. 51 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2007 Гневно

  Пак другите държави ще свършат нашата работа

  подпис
 52. 52 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 627 Неутрално

  "Явно
  избраната стратегия на делегацията бе да атакува и компрометира онези, които ни критикуват" - От статията

  Да ви е познато от "статиите" в Пеевските медийни парцали?
  Всичко, което е срещу статуквото и Бойкувата стабилност е тотално залято с помия.

 53. 53 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#3:"karabastun"]'' авторитета на България'' звучи направо смешно в контекста ![/quote]

  На фона на жалкия и напълно неаргументиран плач на заформилата се сарайско-библиотекарска Коалиция на Ретроградните Сили в България - ГРОБ, ДПС, БСП, как ярко контрастира реалистичната позиция на румънския евродепутат Моника Маковей, при положение, че, за разлика от нашия, докладът за Румъния е силно позитивен.

  "Единственият защитник на евромониторинга беше Моника Маковей, която посочи, че нито тя, нито румънските граждани се смятат дискриминирани от този механизъм. Според нея даже напротив - голямата част от населението на Румъния желае този механизъм да продължи. Този механизъм трябва да се прилага до решаването на проблемите и ние като евродепутати и граждани на тези страни трябва да помолим компетентните органи да изпълнят препоръките, защото този механизъм е в служба на гражданите, не на политиците, заяви Маковей.

  Политиците не желаят да бъдат осъдени, разследвани, не желаят да се конфискува имуществото им. Политиците се защитават, обещават да приемат законодателство, че ще назначат професионални и независими прокурори, но същевременно виждат, че техните незаконно придобити имущества са застрашени, коментира още Маковей."

  Мисля, че коментарът е излишен.
  Има ли все още някой да вярва на изхвърлянията на Бойку, че не само сме щели да настигнем, ами и да надспреварим румънците в борбата с корупцията?

 54. 54 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#14:"je suis Радан Кадиев"]Я да видим как ще ни изключат тогава? Предлагам да кандидатстваме за ЕАС... То и без това ЕС е лодка с пробойна в корпуса...[/quote]
  А аз предлагам тия, които им се ходи в ЕАС - Варна, пристанището, кораба и само на 1000 км на изток ги чака "обетованата земя".
  Иначе, мурзилките има да чакате и да се надявате да ни изключат от ЕС.
  За крадливите комуненца от всичките производни фракции и разцветки на БКП-то лекарството е само едно - спиране на финансирането по принципа на "желязната лейди" Маргарет Тачър - "Комунизмът умира тогава, когато свършат чуждите пари!".

 55. 55 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#16:"je suis Радан Кадиев"]Рядък случай да те подкрепя, но това в случая е факт! Поздравления.[/quote]

  Бе как само се надушвате комунетата с гербавите такива.
  Нали сте си от една порода.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK