Последното изкушение на Европа

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (195)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 4308 Разстроено

  За младия мюсюлманин разбрахме от какви перспективи е привлечен.Младият европейски /да го наречем общо християнин / обаче изглежда не само демотивиран , а и обречен от официалната държавна политика.....

  [email protected]
 2. 2 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Айде пак ние трябва да се мъчим да ги разбираме.

 3. 3 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Те ни взривяват, ние анализираме ли анализираме.

 4. 4 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 4280 Неутрално

  че най-голямото нещастие за германците е дето някога мюсюлманите са изгубили победата при Тур и Европа не е приела Исляма.
  _________
  Ама то това горното няма какво да го коментирам!
  Фактите са си факти - нито Германия , нито Франция имат успехи за 50-60 години с интеграцията и асимилацията на ислямските общности и разрастващите се анклави. Напротив поради видимата липса на мъже(в буквалния смисъл) все повече западно европейски девойки се влюбват в турци и араби и приемат техните семейни традиции и начин на живот! Това което се случва е устойчиво и с нарастващи темпове интегриране на Европа в Ориента!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 5. 5 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Като изключим някои неточности и непълноти, както и измислените нападки срещу европейските партии, които искат в ЕС да има напълно суверенни държави (тоест, ЕС дъ бъде съюз, а не държава), които могат да защитават своите национални интереси, почти всичко друго в статията е или напъвно вярно, или близо до вярното. Нещо, което рядко се среща във Форума.

 6. 6 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1335 Любопитно

  Анализът започна добре и аргументирано, с много верни неща и изводи (макар и да не дава отговор на въпросите какво да се направи, за да противопоставим на избуяващият ислямизъм) но само до момента, в който се споменаха "фашистите и популистите". Краят съсипва доброто начало, особено паралелът между ислямисти и "фашисти". Явно авторът не осъзнава, че действията на наречените от него "фашисти" са провокирани от действията на ислямистите и от бездействието на държавата и Европа като цяло. Иначе е напипал корена на проблема:
  "...в името на краткосрочни икономически ползи, властите в Западна Европа дълго време са си затваряли очите пред факта, че пристигнали на континента, емигрантите от Турция, Близкия Изток и бившите африкански колонии автоматично са пренесли начина си на живот..."
  Да, точно тук е заровено кучето - ако от самото начало приемащите държави бяха поставили строги норми и правила за поведение на прииждащите работници, днес нямаше да имаме проблеми с ислямизираните техни наследници. Но, стореното не може да се върне назад, та големият въпрос сега е какво да правим с огромният брой младежи из гетата "които говорят лошо и на арабски, и на френски, страдат, че не са нито французи, нито алжирци, страдат, че са родени в голям град, а на практика живеят извън него"? Май властите ще трябва да влязат в гетата, ама сериозно, и да почнат работа с малките деца (за младежите вече е късно) - задължителни ясли, градина и училище за всички, за да могат от малки да научат езика, да се смесят с другите деца и да станат част от цялото общество. Вярно, сигурно "правозащитниците" ще нададат кански вой, но той трябва да бъде игнориран, ако не искаме след 15-20 години да имаме днешните проблеми, умножени по стотици хиляди.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 7. 7 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Аз казвам да си ходят обратно.
  Ужасния резултат от това да премеш някой дома си, без да му поставиш условие.
  Мюсюлманската култура се базира на лъжата и привидното угодничество. Подписали, че ще се върнат обратно в Турция........и не пожелали да го изпълнят. А Германската държава къде спа.
  И не съм напълно съгласен с автора- във Великобритания и Сащ те са сравнително интегрирани, но пак има такива елементи, а и нови милиони от Пакиста и Бангладеш искат да пристигнат. Банглашеш е почти колкото България по територия, но с население 156 млн. Какво да се прави с тия пълчища и как можахте да ги допуснете. Те ако бяха толкова смели да са си отишли като са без работа, ама нали да си безработен в Западна Европа е сто пъти по добре отколкото да имаш работа в Алжир. Нашите политици са трагедия и краят на Съюза и на благоденствието ще настъпи някоя сутрин, съвсем закономерно. А политиците дори ще ни оставят сами да ги гоним от земите си- те ще се прикрият някъде.

 8. 8 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Добър текст. Хубаво е човек да е наясно защо и как се е стигнало до "ситуация",колкото и някои да се дразнят от анализи. Няколко факта:
  1. Огромното мнозинство от новодошлите мюсюлмани в Европа след 60-те на миналия век си остават неинтегрирани.
  2. Европа продължава да приема още повече имигранти от мюсюлмански страни,в голямата си част ниско образовани, при това още по-малко способни да се впишат в една все по-дигитализирана и динамично променяща се икономика. За културния аспект да не говорим. Накратко внасят се милиони парии.
  3. Никой не прави почти нищо за продължаващата гетоизация / освен може би Великобритания / и не си дава сметка за колосалните усилия и средства,а и драстична промяна на законите, ако все пак искат някаква интеграция да започне да се случва в обозримо бъдеще.

  ThePirinEagle
 9. 9 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  ...... и че след като икономиката е усвоила техния ресурс, те не са се върнали в своите страни, ами са останали в Европа, капсулирайки се в малки и все по-
  затворени общности.А дали тези мюсюлмани въобще разбират,че освен техни права и другите хора имат права.Гледах репортаж по БТВ за кмета на Пазарджик който издал заповед да не се носят бурки в училища и обществени заведения.Журналистите питат жени с бурки дали ще изпълнят заповедта и те на чист цигански отговарят-Няма да изпълнява,ши носи.Що ни каже кмета на попа да си свали расото.

 10. 10 Профил на volodia123
  volodia123
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Няма разлика между двете геноцидни идеологии, kомунизмът и ислямизмът, фанатичната вяра с масов тероризъм да се завземе властта и да се наложи обща вяра, с недопускане под страх от смъртно наказание на мнение различно от партийния/духовния водач, "светло" бъдеще, жените общи, или 40 девици в рая. Ислямизмът зае освободеното от комунизма място в развитието на масовия терор, като средство за постигане на целите си! Не е случаен и фактът, че ислямизмът се разви точно в зоните на съветското влияние, с добре подготвените школи за масов терор разработени още навремето от КГБ! И ние българите няма да забравим атентата от 1925 г., както и масовият червен терор с хилядите жертви под ръководството на северноазиатските комунистически вождове! След 5 години война в Сирия, ако някой смята, че няма да има бежанци и радикални формирования, ИД, международен тероризъм с хиляди жертви, при положение, че имаше многократно налагано руско вето за намеса на ООН, дълбоко се лъже! Фанатиците от двете дружески религии - комунисти и ислямисти, чрез масов терор и кървави диктатори, явно ще наложат новия световен ред! Време е за новото средовековие, крепостничеството и новите соц. феодали от комунистически/ислямистки тип! Призрак броди из Европа! С Коран и с Калашник.

 11. 11 Профил на volodia123
  volodia123
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Ненавистта към Европа не идва от това, че тя воюва с ИДИЛ. ИДИЛ съществува от две години, а омразата към Европа се трупа от 60. Тя се натрупа от това, че диктаторските режими 60 години учеха арабите - и в Сирия, и в Иран, и в Египет - на това, че християните в Европа и Америка са виновни за бедите на арабите. Че те подкрепят Израел в стремежа му да ограбва и убива мюсюлманите. Арабското дете се раждаше и чуваше у дома, че САЩ и Европа са ги измамили и изоставили, че благодарение на тях евреите са им взели Палестина. В училище това го пише и в учебниците, същото се говори и в университетите - християните искат да им отнемат идентичността. Това се повтаря непрекъснато и от медиите. Над 50 арабски телевизии постоянно промиват мозъците на хората в Близкия изток по отношение на Европа. Бройката е дори по-голяма. Отворете сайта memri.org и го разгледайте. А преди 60 години, точно там беше съветската зона на влияние и КГБ- то на тов. Жужо, активно създаваше джихадисти и терористи за борба със световния империализъм! Сега Русия требе да си трепе децата на КГБ-то от ония години...

 12. 12 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 4280 Неутрално

  [quote#6:"Умерена джихадистка с канибалски наклонности"]Май властите ще трябва да влязат в гетата, ама сериозно, и да почнат работа с малките деца[/quote]
  Всъщност този модел работи в скандинавието но наблягат повече на източно европейци от колкото на араби и турци.
  Иначе който не си гледа децата според нормите ,социалните му ги отнемат и интегрират в приемни семейства и това работи! Децата получават образование , научават език и най-важното не ги влече правата вяра и джихата които са най-популярни сред провалените деца!

  Това може да работи и у нас - социалните служби не прибират ромчета които не учат а крадат , проситуират т.н. и с помощ от БХК ги оставят на семействата им да ги развият в семейните традиции и ценности!
  Libertarianism is just anarchy for rich people
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на volodia123
  volodia123
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Ако терористичните атаки продължават, крайнодесните партии, които спонсорираме и, които директно се подчиняват на Москва ще имат шанс да победят на изборите, прогнозира Жириновски

  В предаване на държавната телевизия "Русия", депутатът Владимир Жириновски горещо одобри терористичните атаки в Брюксел, при които загинаха 35 души и над 200 бяха ранени.

  Той заяви в ефир, че според него, същото мисли, но се стеснява да признае, руското ръководство.

  "Терористичните атаки в Европа са крайно изгоден за Русия. Тероризмът предизвиква у патриотично настроените жители на Европа ненавист към ислямските екстремисти, които проникват в държавите им прикрити като бежанци. Тази ненавист експлоатират крайнодесните партии в страните от Евросъюза, които практически открито се спонсорират от Русия. Ако терористичните атаки продължават, тези политици, които директно се подчиняват на Москва ще имат шанс да победят на изборите", прогнозира Жириновски.

  "Русия не е европа. Сега терористичните атаки стават там и ще продължават. И това на нас ни е изгодно! Да пукнат, да загиват!", разпалено се развика Жириновски.

 15. 15 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 683 Неутрално

  "Можеш да асимилираш само онова, което може да се асимилира", казва малко преди смъртта си Жак Сустел

  Аз пък бих казал: Не се интегрира не интегрируемото!

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 16. 16 Профил на volodia123
  volodia123
  Рейтинг: 273 Неутрално

  ИДИЛ и Русия/преди и СССР/ нямат никакъв друг коз за да тежат в международната среда освен насилието и страха. Те нямат равностоен и конкурентен модел на икономическо и социално развитие. Затова след като не могат да споделят благоденствието на Запада, искат да го разрушат, за да не им боде в очите собствената некадърност! Днешните терористи са не само наследници на своите предшественици, които бяха създадени, подбрани, възпитани, въоръжени и тренирани в съветските спецлагери, но и тяхно специфично „прераждане“. А в Кремъл, на Лубянка и в "аквариума" седи ново поколение, изживяващо своята носталгия по съветското време и не разбиращо, колко радикално се е променило всичко в света, в геополитическите пластове: Египет предаде СССР, слабият Асад-син дойде на мястото на силния си баща, загинаха старият Иран на Хюсейн и Либия на Кадафи– все наши бивши феодални владения. Затова сега Путин не може да им предложи много. Но се нуждае от тероризма като фактор за международно напрежение. Затова съм сигурен, че путиновият режим има силни нелегални връзки на оперативно ниво (СВР, ГРУ, ФСС) и, че имаме свои канали с внедрена агентура – Чечня, Татарстан и други ислямски автономни републики. Путин се опитва да манипулира всичко това, за да оказва натиск върху, Запада и нефтените шейхове, които са нашите врагове и конкуренти, на принципа: колкото по-силно размътим водата в арабския свят, толкова по-лесно ще водим преговори със Запада от позиция на силата. На Путин му се удава доста добре да манипулира не глобалния тероризъм, както беше при Андропов, а отделни групировки и дори да провежда операции под тяхното знаме. Всеки път, когато акциите му пред цивилизованите държави паднат, по странен начин се активизира терористичната дейност против Запад, и тласка Путин в прегръдките му. Схемата е безобразно проста, но сработи и с Буш-младши, а сега с Оланд и с Обама.

 17. 17 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1335 Любопитно

  До коментар [#16] от "volodia123":

  Тези дивотии колко пъти ще ги пускаш? Щото същите вече ги пуска няколко пъти под други статии? На брой безсмислени публикации ли ти плащат? Още повече, че нямат нищо общо с темата на статията?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 18. 18 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "Приказките за разделяне на "нас", "чистите", от "тях", "нечистите", за нужното преклонение пред държавния авторитет, за лошата ни лична свобода, за историческата съдба, която ни "зове да поведем битка срещу неверника" и пр. глупости..."

  Така е, ама защо авторът е пропуснал да спомене и тези, които разделят на "нас", "анти-комунистите" и " тях", "комунистите" или за "нас", "качеството" и "тях", "количеството", лошата ни историческа съдба, борбата срещу ушанките и циганизацията и т.н. умни и красиви семпли истории за света, които си разказват местните либерали и демократи? Това прави ли ги умни и красиви фашаги?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 19. 19 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#10:"volodia123"]Не е случаен и фактът, че ислямизмът се разви точно в зоните на съветското влияние,[/quote]
  Тотална гхлупост. Ислямизмът се подкрепя от богатите арабски страни и едни от най известните му лидери са от Саудитска Арабия като Осама. Какво съветско влияние, саудитците са най близкия съюзник на великата американска демокрация, която както знаем е уникална във вселенски мащаб.

 20. 20 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4192 Любопитно

  "През 1898 г. кайзер Вилхелм II ще се обяви в Дамаск за приятел на "всичките 300 млн. мюсюлмани, живеещи разпръснати по земята". 15 години по-късно, през есента на 1914 г., германското външно министерство убеждава шейха ал-ислам на халифата в Истанбул да обяви джихад на християнските страни, влизащи в състава на Антантата, и издига джамия в лагера за военнопленници мюсюлмани в Зосен – първата на германска земя."

  Не знам колко от хората четящи тази статия знаеха за тези исторически факти.... а, те са верни. Защото, Германия действително се сближава много с Османската империя в началото на 20-ти век, така в началото на ПСВ тя става важна част от Централните сили. По молба на Германия последният ислямски халиф, който е бил турчин (мисля, че беше османския султан) обявява джихад на всички, които са врагове на Германия и Османската империя. Но, мнозинството мюсюлмани в арабския свят вместо да послушат турското си халифче те тръгват на война срещу османския султан, турците и германците, които ги подкрепят.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 21. 21 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Много повърхностно и показва пълната липса на мироглед у автора. По-точно е да се каже: Не можеш да научиш нещо другия, което ти не знаеш! Целият "цивилизован" свят няма отговор на въпроса: "смисъл на живота", но учи останалия свят и се дразни, че не го разбират.

 22. 22 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Добър анализ, но без решението.

  Имаме сблъсък между демокрацията и тоталитаризъм, защото ислямизмът е точно тоталитаризъм, който ти казва какво и кога да ядеш, какво да носиш, кога и как да се молиш и т.н.- без право на избор.
  Веднъж демокрацията побеждава фашисткия тоталитаризъм чрез война. Комунистическият тоталитаризъм е победен най-вече икономически. Сега демокрацията се опитва да победи ислямския тоталитаризъм чрез свобода и равенство- имате право на избор- но те си избират пак същото, познатото, традиционното; даваме ви жилища, социални помощи, за да се чувствате равни, но те си създават гета. Значи нещо не работи...
  Успешният резултат обаче е в Турция- Ататюрк успява да създаде светска държава и трябва да се види по какъв начин го прави. Но също така е важно да се види защо настъпва обратът при Ердоган! Ататюрк използва с умерени дози законност и задължителност за да наложи светското, а Ердоган използва модела на мултикултурализма в ЕС и свободите на демокрацията, за да вземе властта и да завърти кормилото отново към ислямизма.
  Ерго...?

 23. 23 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4192 Весело

  До коментар [#10] от "volodia123":

  Володя, тоя коментар вече съм го чел, така, че мисля да ти отговоря със същото, което написах миналата седмица:

  "Много глупости и откровени небивалици и лъжи си написал Володя! Първо престъпния комунизъм е атеистичен, той заклеймява, осъжда и преследва всички религии включително исляма. Съветския комунизъм е добър пример за това. Докато исляма е типична религия с Бог, ангели, пророци, ад, рай и т.н. Не случайно комунизма и исляма винаги са били във война, като най-добрия пример за това е войната в Афганистан, където ислямисти от целия свят се биха срещу комунистически СССР. Нещо друго трябва да знаеш, днешния класически ислямизъм се ражда през 20-те години на миналия век в Египет със зараждането на движението Мюсюлмански братя и това движение няма нищо общо с комунизма. Нещо повече един от главните водачи на това ислямистко движение e Sayyid Qutbе, който е бил убит от президента Насер, който е бил съветски възпитаник и е имал близки връзки с СССР.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Sayyid_Qutb

  Блзиките на СССР арабски диктатори в Близкия изток се борат и репресират ислямистите в своите държави. Така е било и в Либия с Кадафи, с Насер в Египет и още повече с Хафез Асад в Сирия, когато през 60-те и 70-те години той смазва няколко бунта на сирийските мюсюлмански братя в Хама.

  https://en.wikipedia.org/wiki/1964_Hama_riot

  https://en.wikipedia.org/wiki/1981_Hama_massacre

  https://en.wikipedia.org/wiki/1982_Hama_massacre

  Изобщо... цялата история сочи точно на това което пишеш ти. Ислямисткия тероризъм винаги е бил враг на комунизма и различните комунистически режими от Египет та чак до Афганистан. Това е положението, а не твоите измишльотини. "

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 24. 24 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#21] от "emilm13":

  "Целият "цивилизован" свят няма отговор на въпроса: "смисъл на живота"

  Не е така.
  Цивилизованият свят знае отговора на въпроса, проблемът е , че другите си имат свой отговор и не приемат този на нашата цивилизация.

 25. 25 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1335 Любопитно

  [quote#22:"marsena"] Ататюрк успява да създаде светска държава и трябва да се види по какъв начин го прави. Но също така е важно да се види защо настъпва обратът при Ердоган![/quote]

  Обратът настъпва, защот на мюсюлманите се даде избор - както писа и ти, когато имат избор, по-голямата част от тях си избират винаги исляма и сляпото подчинение. При Ататюрк и светските военни след него, които не се страхуваха да правят преврати и да свалят залитналите към ислямизъм политици реално турците нямаха избор. Обаче, откакто Европа заклейми военните преврати като антидемократични и турците получиха право на избор, се върнаха в изходната точка.
  Затова и мюсюлманският свят има нужда от строги и светски диктатори със здрава ръка, които да държат мат'риала в подчинение. Иначе, оставени сами на себе си виждаме какво се получава.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 26. 26 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4192 Любопитно

  До коментар [#13] от "volodia123":

  Още една лъжа Володя! След атентатите в Париж и Брюксел Путин и руските власти изразиха своите съболезнования за невинните жертви от тези атентати. Когато Русия бомбардираше терористите в Сирия на руските бомби руските пилоти изписаха посланието "За Париж". Руснаците и европейците сме мишена на терористите. Терористите от ИД (и други подобни терористични организации) мразят еднакво и Русия и ЕС. Те обявиха война както срещу ЕС, САЩ, така и срещу Русия. Убиха както американци, европейци, така и руснаци. И това всеки нормален човек, който се интересува от темата го знае:

  http://russia-insider.com/sites/insider/files/thats-for-paris-russia-inscribes-message-on-the-side-of-bomb-in-syria-after-paris-attacks.jpg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 27. 27 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#25:"Умерена джихадистка с канибалски наклонности"] Европа заклейми военните преврати като антидемократични и турците получиха право на избор, се върнаха в изходната точка. [/quote]
  Ето това е ключовият момент за възхода на Ердоган. Европа му го даде на тепсия.

 28. 28 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4192 Любопитно

  До коментар [#14] от "volodia123":

  Всеки в Европа, пък и в Русия знае, че Жириновски е някакъв луд.... при това доста агресивен. Позицията на Жириновски не е официалната позиция на руските власти. Още по-малко говорител на руския народ.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 29. 29 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Това, което правят германските скинхедс или българските "ловци на мигранти" не е нищо друго, освен първично имитиране на врага, който имат в главите си."

  Пълни глупости! Националистите са просто защитна реакция и нормално мъжко поведение на протекционизъм към своята група.

 30. 30 Профил на Илиян Колев
  Илиян Колев
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Много точен анализ на механизмите за радикализация.И на симбиозата между ислямистите и други радикали.С ислямистките проповедници трябва да се постъпва като навремето с Юлиус Щтрайхер и Уилям Брук Джойс- лорд Хо Хо - обесени или поне като с Омар Абдел Рахман слепия шейх осъден в САЩ на доживотен затвор


 31. 31 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 678 Неутрално

  В наши дни правилото , че не всички мюсюлмани са терористи – но че всички терористи са мюсюлмани , все по-плътно се приближава до абсолютната истина.
  И е така , защото няма как да се пренебрегне провъзгласената в Корана изначална нетърпимост спрямо всички други култури и немюсюлмани по света. Текстовете от сури 8 , 9 и 47 – строфи 9 , 39 , 5 , 29 и 4 са недвусмислено доказателство , че и най-миролюбиво- настроеният мюсюлманин при дадени обстоятелства в непредсказуем за самия него момент , Коранът би могъл да му предостави верската , идейната и морално-етична основа и да му внуши повеля , за да може той да се превърне в терорист и професионален самоубиец , който с лекота да преодолява и погазва общоприетите ценностти , като свобода , справедливост и човешки живот.
  Професионалните самоубийци-терористи не са фанатици . При тях границата между радикализиран мюсюлманин и ислямизиран радикал-маргинал е вече заличена и опасността , която те представлявават за цивилизованите страни , може да се премахне само с тяхното унищожение.

 32. 32 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 6222 Неутрално

  [quote#17:"Умерена джихадистка с канибалски наклонности"]Тези дивотии [/quote]
  Изобщо не са дивотии. Не можеш да ги обориш. И не си ти тази, която ще определя кой, какво и къде ще пише. Мина времето, когато шумкарите се разпореждахте със съдбите на хората.

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 33. 33 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Автора е пропуснал най-важната причина за това тези хора да са неитегрируеми...властващата от 60 -те години в Европа и САЩ "политическа коректост" създадена и наложена от Франкфуртската философска школа - чийто представители са крайни комунисти и обгрижвана и активно налагана от всякакви левичарско-толерастки п*мияри издигнали в "абсолютната истина" - мултикултуризма, съобразяване с културни "особености" и правата на "малцинствата" до степен щото днешната система далеч да не прилича на демокрация а на някакъв вид тоталитаризъм насочен към бялото и християнско "мозинство".

 34. 34 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 719 Неутрално

  И в случая съм учуден защо хора като Венчето и Патрашкова не се радват на това, те са любителки на диктатурата и на " силният алфа мъжкар"- като Чавес, Путин които громят капитализма и загниващият Запад, както е тръгнало благодарение на тях и идейните им "камаради" в Европа ще си получим такава диктатура и тоталитарна действителност..само дето "враговете" няма да са "класови" а расови...както казах белите,работещи и създаващи благата на целият свят християни!

 35. 35 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Този анализ е много по-добър от много други !
  Липсва му обаче едно - исляма е създал делението на "правоверни" и "неверници", с всичките последици от това ... дори този автор не смее да погледне истината в очите докрай, а без нея няма оправия !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 36. 36 Профил на През прокуракура ми е
  През прокуракура ми е
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#2] от "foxa5":

  "Айде пак трябва да се мъчим да ги разбираме."

  Ами да, неразбирането досега води до всички тези проблеми - Меркел ги събира, без да разбира. Прави си извода.

  Статията е много добра и обосновава мотивите за радикален ислям.

 37. 37 Профил на netolerast
  netolerast
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Защото са камилари, чийто идол е противен педофил.

 38. 38 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1049 Гневно

  Интеграцията е невъзможна! Това е осъзнато отдавна от американците и те не се опитват ВЕЧЕ да интегрират някого. В замяна на това е въведено правилото НУЛЕВА ТОЛЕРАНТНОСТ при нарушаване на закона. Заради това САЩ имат близо два милиона затворници, основната част от които са чернокожи.
  Това е модела за Европа! Всички джихадисти и обикновенни престъпници - в затвора!

  Иво (постинг 20) е прав. Германия опитва отдавна инвазия в Близкия Изток. Идват и терористи оттам. Само че в Европа има и бели джихадисти - неонацисти и националисти. В Мюнхен съдят бандата неонацисти избила с пистолети 8-9 турци и германска полицайка. Неонацистите в Германия и Западна Европа са също опасни. Затова силата на закона трябва да бъде уголемена. Може спокойно да се въведе смъртно наказание за убийство и доживотен затвор за стрелци срещу полицаи. Какво е това - един от атенторите в Брюксел стрелял преди години с автомат срещу полицаи при опит за грабеж, ранил един и получил 9 години затвор, като на четвъртата година бил освободен! Автоматът не е отбранително оръжие - някое джобно пистолетче. Автоматът е оръжие преди всичко за нападение. Този човек е трябвало да получи доживотна присъда!
  Аз бих озаглавил статията така "Европа, затегни си колана, че гащите ти паднаха и на з@дника ти кацат мухи!"

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 39. 39 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  [quote#31:"Николай_1"]В наши дни правилото , че не всички мюсюлмани са терористи – но че всички терористи са мюсюлмани , все по-плътно се приближава до абсолютната истина. [/quote]

  Това не е верно. В Германия има много атентати (дори с бомби) извършени от неонацисти! А преди края на студената война комунистическите тайни служби, особенно на Югославия, за изпозастреляли доста сърби и хървати, та сега Сърбия предава на Германия шефове на тайните Титови служби. Но в България липсват образователните програми на германските телевизии. То дори ЩАЗИ след обединението е застреляло в Кьолн с белгийска автоматична пушка шефа на Тройханд, занимащ се с приватизацията на предприятията на ГДР. А Роте Армее Фракцион, нейните грабежи, убийства (на индустриалеца Шлайер и шефа на Дойче Банк), атентати, убийството на студента Руди Дучке ... Списъкът е дълъг и кървав! Кървава смес от неонацисти, ЩАЗИ, Студена война ... само че трябва да се знаят тези неща

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 40. 40 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#38] от "vxa15365434":

  ++++++++++++++++++++++

 41. 41 Профил на zcu00469861
  zcu00469861
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Писателят на тази статия, може съвсем спокойно да си я разпечата и да я използва, той си знае къде...
  Той явно и идея си няма от това как стоят нещата в Германия.

 42. 42 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 437 Весело

  До коментар [#4] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Самата истина, Команданте! Историята требе да е Учителят на всички европейци и особено - на политическите лидери и ония, които творят "модели" и идеологии, които после налагат вместо отречената от тях религия! Они са с право наричани ...расти от некои колеги! Та историята е показала и доказала, че Индия се е разделила надве,а после на три части поради невъзможното съжителство на индуисти и мослем! Когато англичаните , при даването на свобода на страната, са предложили разделянето, прието от местните, са имали предвид постоянните кървави сблъсъци на религиозна основа - масови при това, по колониално време. И до днес Индия и Пакистан са настръхнали и не толкова заради Кашмир, колкото поради непримиримостта на верска основа. Европейският опит от 20-21в. би трябвало да послужи вече за изводи! Не бива да се забравя Испания! Тя изгонва маврите и постига вътрешна стабилност. Ромите от 14век са в Европа и си остават все цигани! От тия примери следва най-доброто: Да се спре исламизацията на Европа. Но това е много сложен и труден вече проблем. Но жизнено важен! Първо, трябва да се отречем от американската идея за натрапване на глобализъм, мултирастии и пр. измишльотини! Имащи за цел американизация на света. Мослем не само, че не могат - те не искат да се интегрират! Официално слагат Шариата на първо място и не се подчиняват на законите в евространите! А особено днес, когато фактиески Исламът е повел своя джихад - война за световно господство с религиозна мотивация на войниците, но с геополитически амбиции - Европа и светът трябва да се събудят и мобилизират!

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 43. 43 Профил на zcu00469861
  zcu00469861
  Рейтинг: 235 Неутрално

  До коментар [#39] от "vxa15365434":

  Прав си, а и самото твърдение "всички терористи са мюсюлмани" се чудя как трябва да се разбира.
  Имайки предвид броя на атентатите и жертвите в Европа и тези в Близкия Изток, а и по-на изток, то може да се свърди също така, че "всички жертви са мюсюлмани".

 44. 44 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  Източно европейските и арабските емигранти в Западна Европа са поставени при равни условия, дори на арабите се помага доста повече.

  Защо източноевропейците се интегрират, учат език, работят , децата им учат в училищата на приемната държава, не искат собствени църкви , училища и партии.
  Арабите- не! Циганите- не!

  И вторият необясним за мен факт е, защо при тези обстоятелства западняците предпочитат да приемат бившите си мюсюлмански колонисти, а не бели източноевропейски християни?

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 45. 45 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4192 Любопитно

  [quote#33:"bobbyperu"]властващата от 60 -те години в Европа и САЩ "политическа коректост" създадена и наложена от Франкфуртската философска школа - чийто представители са крайни комунисти и обгрижвана и активно налагана от всякакви левичарско-толерастки п*мияри издигнали в "абсолютната истина" - мултикултуризма, съобразяване с културни "особености" и правата на "малцинствата" до степен щото днешната система далеч да не прилича на демокрация а на някакъв вид тоталитаризъм насочен към бялото и християнско "мозинство".[/quote]

  Така, така.... интересно, обаче дали правителството на Конрад Аденауер е левичарско-толерастко или пък комунистическо може би!? Защото именно по негово време започва заселването на милиони турски гастаребайте в Германия..... за това нещо да кажеш!? Апропо, Аденауер е лидер на управляващта тогава ДЯСНА КОНСЕРВАТИВНА ПАРТИЯ - ХДС!!!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 46. 46 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1335 Любопитно

  [quote#34:"bobbyperu"]И в случая съм учуден защо хора като Венчето и Патрашкова не се радват на това[/quote]

  На кое?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 47. 47 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  [quote#44:"mr.lottalove."]И вторият необясним за мен факт е, защо при тези обстоятелства западняците предпочитат да приемат бившите си мюсюлмански колонисти, а не бели източноевропейски християни[/quote]

  Защото западняците гледат на източноевропейците като на потенциални пазари и не искат обезлюдаването им! Понеже там ще се настанят руснаци и турци! И като на буфер срещу Русия и останалото, което е останало от СССР! Затова поляците мразят в момента Германия. Германия не харчи нищо за военна техника, половината й самолети и хеликоптери не могат да излетят, а поляците са изправени срещу Русия и анклава Кьонигсберг!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 48. 48 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Нямам никакво желание да разбирам мотивите на мюсюлманите да се радикализират- има си политици и специалисти, на които им се плащат доста тлъсти суми, за да анализират всички причини и фактори. Не ме интересува даже какво става в "старите" ЕС държави- интересува ме единствено България и не желая посочените в статията процеси да се пренесат на местна българска почва.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 49. 49 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#31] от "Николай_1":

  Истината е, че Исламът е създаден като средство за политическо господство над арабите и целия свят.
  Истина е, че всички религиозни войни днес се разпалват и водят от страни и народи, ръководени от исламска религия.
  Милитаризация, война, агресия, асимилация или изтребление на "неверниците" - това е същината на програмите на исламистите. В същото време в страни като нашата продължава вековното мирно съществуване на исламско население, принудено да е малцинство чез възможности да вземе властта. Към тях не бива да се прилага никакво насилие и да не се предизвиква противопоставяне.
  Би трябвало ООН да се заеме с проблема, породен от активизацията в световен мащаб на идеята на Мохамед!
  И ТО ПО НАЙ-СЕРИОЗЕН НАЧИН!

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 50. 50 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#44] от "mr.lottalove.":

  Не са, затова толкова скачат срещу източноевропейци, защото са бели. Аз като разправях тука да се боядисате сини и проблем няма да има ама вие не слушате. Европа е културно базирана на расизъм и сегрегация, на своите хора първо, после на съседи и накрая колониите. Когато имат някои които не лесно различим се дразнят много. Аз на какво съм присъствал в Европейски фирми в САЩ само наи-простите реднеци си позволяват да говорят така ...
  Кои са робовладелци в Америките? не са пуритани, не са и икономически имигранти, а главно 2-3 дете не европейската аристокрация управляващи далечни инвестиции. Знаеш ли къде да легално базирани договорите за покупко-продажба на роби? В Лондон и Белгия ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4192 Любопитно

  [quote#49:"EURASIA"]Би трябвало ООН да се заеме с проблема, породен от активизацията в световен мащаб на идеята на Мохамед!

  И ТО ПО НАЙ-СЕРИОЗЕН НАЧИН![/quote]

  И какво трябва да предприеме ООН според вас!? Относно тероризма по света....

  След като чуя вашето мнение, ще споделя и моето по този въпрос....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 53. 53 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Началото беше сравнително добро, но крайните изводи особено за причините много плоски. Има огромна разлика между турците в Германия (капсуловат се) и тарамбуките във Франция (още повече се капсуловат). Докато немеца е студен и не обичащ особено чужденците, но склонен да ги приеме ако бачкат и не налагащ собствената си култура (не са били колония), френеца е надут шовинист, на който му се втълпява чувство за вина като бивш колониалист . като резултата тарамбуката, дори да е родена във Франция дори да е със супер образование не бидейки НИКОГА приета като френец (вечният чужденец), скъсала корените си родната страна но толкова мрази колкото ПРЕЗИРА френеца и белга. Затова от там са и ще бъдат проблемите. И няма решение, докато самите френци не станат готови да не ги отритват.


  А за новите, които идват проблемите ще са същите. Първото поколение, което бяга да си спаси кожите (не бойците със смартфоните) ще е благодарно, но техните деца ще станат същите, отритнати презиращи и мразещи гостоприемника.

 54. 54 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1316 Весело

  иначе проблема в Европа е липсата на спазване на правилата, ако важаха за всички нямаше да има хора които пропадат между капките и да правят зулуми.
  Какво като учат Френски училища, имате ли представа че квалифицирани французи бягат от франция защото няма начин без яки връзки и потекло да си намериш работа. Даже интервю е невъзможно. След това дори и да почнеш някъде ти издигане няма ако не си на някои.

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 55. 55 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Планът на илюминатите за редуциране на населението е задействан и скоро ще ни се наложи да водим гражданска война в Европа за да оцелеем. Искаме или не искаме да го повярваме - така е.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 56. 56 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  [quote#53:"olimpipanov"]Първото поколение, което бяга да си спаси кожите (не бойците със смартфоните) ще е благодарно, но техните деца ще станат същите, отритнати презиращи и мразещи гостоприемника. [/quote]

  До коментар [#53] от "olimpipanov":

  Да, прав си! Но съгласи се, че като френски или белгийски граждани те могат почти свободно (ако са научили съответния език), да се качат в самолета и да отидат в САЩ, Австралия, Южна Америка, Канада!
  Колко българи, поставени при сходни условия в България са вече в Западна Европа или Северна Америка, дори в Австралия. Има поне милион!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 57. 57 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Този автор поне е проумял истината, че мохамеданите не могат и не искат да се превърнат в демократи, либерасти и толерасти по евроамерикански модел. Те си имат вярата и морала, традициите и общественото устройство, които за тях са най-доброто, ценното и правилното! Те презират западните разбирания за света и живота. Затова живеят своя живот в свои квартали и предградия. "Насила хубост не става, а и да става, не бива!"
  Тая турска поговорка трябва да се начука в главите на всички в западния свят, за да разберат, че възприемането на модерното образование и материални прирдобивки не променят религията, мирогледа и културната идентичност на мохамеданите.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 58. 58 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#56] от "vxa15365434":

  Без квалификация и опит не могат, а за да получат такива трябва да имат шанс и държавата в която са да спазва правилата и да кара всички на училище и да прави нетърпима мълчаливата сегрегация ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 59. 59 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#10] от "volodia123":

  Володя, погледни под леглото, може там да се е скрил някой комунистически терорист !
  Къде намери "Не е случаен и фактът, че ислямизмът се разви точно в зоните на съветското влияние" - имаше ли ислямизъм при диктаторските режими подкрепяни от Москва - Ирак, Сирия, Либия ? Точно там диктаторите съкращаваха с по една глава всеки ислямист (да не ги бъркаме с нормалните мюсюлмани). Ислямизмът възникна в лагерите за обучение на муджахидините в Пакистан и разцъфтя след разсипването на Ирак след 2003-та. Финансирането им винаги е идвало от Саудитска Арабия.

 60. 60 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Политическите и духовни водачи на Ислама са започнали една война против останалия свят на базата на религия, имаща за цел обединяване на света, огромни парични и материални ресурси, грамадно население в много държави, както и климатичните промени, стимулиращи преразпределение на териториите и ресурсите на планетата. Онова, което формулиралите принципите на геополитиката са предвидили като необходимаст на бъдещето поради развитието на макродържавни обединения, става форсирана реалност преди всичко от климатичните изменения.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 61. 61 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#45] от "Иво":

  Направи разлика между прием на имигранти и налагане на определена идеология...и то чрез протести на псевдоинтелектуалци и борци за правдата!

 62. 62 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  "Мюсюлманските родители не искат момчета и момичета да учат заедно, не искат дъщерите им да присъстват в часовете по физическо възпитание, или да се събличат, за да плуват в басейна. Родителите на италиански, френски, английски, испански ученици могат само мрачно да протестират: "Мюсюлманите ли трябва да се интегрират с нас, или ние с тях?!"
  Очевидно ние трябва да се интегрираме с мюсюлманите. Хуари Бумедиен, човекът който свали от власт Бен Бела в Алжир три години след като страната получи независимост, през 1974 г. произнесе реч пред Общото събрание на ООН. Без никакви заобикалки той заяви: "Един ден милиони мъже ще напуснат Южното полукълбо на тази планета и ще нахлуят в Северното. Но не като приятели. Защото те ще нахлуят, за да покоряват, и ще покорят Северното полукълбо с децата си. Ние ще победим чрез утробите на жените си". Бумедиен не каза нищо ново. От зората на времето "политиката на утробата", износът на човешки създания и обилното им размножаване, е най-лесният начин за завладяването на нови територии. За господство над чужда държава, за подмяна и покоряване на коренното население. От VIII в. насам ислямският експанзионизъм винаги е следвал тази стратегия. Често чрез изнасилвания и взимане на държанки. Спомнете си какво извършиха ислямските окупатори в Андалусия, Албания, Сърбия, Молдавия, България, Румъния, Унгария, Русия, Сицилия, Сардиния. Пулия, Прованс. Спомнете си за делата им в някои части на Азия, дори и в Индия, дори и в Китай. Както и в Африка, като започнем с Египет и Магреба.
  В същата 1974 година организацията "Ислямска конференция" приключи срещата си Лахор, Пакистан, с решение за увеличаване на тогавашния малък поток от имигранти към Европа. В резолюцията се казва,че континентът трябва да бъде покорен чрез "демографско превъзходство". Днес този план е закон. Във всяка джамия в Европа, на петъчната молитва, имамът се обръща към мюсюлманските жени: "Трябва да родите поне пет деца, всяко семейство..." Пет деца на семейство никак не е малко. Ако имигрантът има две жени, децата стават десет, ако има три жени - петнадесет. Не ми казвайте, че в Европа полигамията е забранена със закон. Тогава с презрение ще ви напомня, че италиански, френски, немски многоженци отиват незабавно в затвора. Но никой не докосва с пръст алжирските, мароканските, пакистанските, суданските, сенегалските многоженци."
  http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=55591&format=print&edition_id=955

 63. 63 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#53] от "olimpipanov":

  Независимо в коя страна, същността на проблема е като в неразтворимостта между разнородни течности - например вода и олио. Затова Испания е изгонила маврите - поне ония, които не са се покръстили поради материални подбуди. А Индия се е наложило да се раздели на Индия и Пакистан. Както и циганите, дори наричани роми, си остават самобитни, независимо, че са станали светли и даже руси.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 64. 64 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#62] от "volarok":

  Няма как да сложа още един плюс.
  Освен +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 65. 65 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#63] от "EURASIA":

  От простотия ги е изгонила всъщност, тогава те са били много по цивилизовани от фанатизираните Кастилци ... Да не забравяме Туркемада, инквизицията и тн които се развихрят по това време ... да не забравяме клането в Малага на което по погрешка са изклали повечето християнско население в региона ... А за геноцида в Новия свят да не почваме ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 66. 66 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#62] от "volarok":

  Точно това е проблема, ако правилата са за всички от къде на къде те искат сегрегация на половете ... и защо не им е отказана. Не им е защото не искат да ядосват евртината работна ръка и ако почнат да се спазват правилата ще трябва да напляскат цялата евро върхушка дето опропасти 2 поколения еврейски младежи ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 67. 67 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  До коментар [#62] от "volarok":

  Това е хубав анализ1 Но какво пречи на белите жени да последват светлия пример на германската министърка на отбраната Урсула фон дер Лайден, която е горда майка на 7 (СЕДЕМ!) деца!
  Не се ли досещаш, че твоят постинг е расизъм на демографска почва? Поради демографски срив Европа има нужда от пришълци!
  Както Германия в края на 40-те години. Едва през 1955 година Никита Хрушчов се съгласява да върне на Германия пленените германски войници от Втората Световна Война! Дотогава са ги държали в трудови лагери в Сибир.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 68. 68 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  "Приказките за разделяне на "нас", "чистите", от "тях", "нечистите", за нужното преклонение пред държавния авторитет, за лошата ни лична свобода, за историческата съдба, която ни "зове да поведем битка срещу неверника" и пр. глупости, са едни и същи, независимо дали идват от устата на саудитския имам, или от тази на френския или българския фашист."

  имам чувството, че от подобна склонност да насипваме всичко в кюпа и да предоставяме схематични обяснения се оказваме в подобна неразбираща ситуация понастоящем. какво му стана на Гочев, та накрая скочи набързо към такъв паралел, може само да гадаем.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 69. 69 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  До коментар [#58] от "ivanchoLA":

  В Европа образованието е евтино в сравнение с това в САЩ. За получаване на Ейч Уан Би виза се иска легализирано копие на диплома за висше образование. За жалост се иска спонсориране от Американски работодател и има квоти. Но в САЩ има 12 милиона нелегални имигранти. Като не става с виза - карай през Мексико

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 70. 70 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4192 Любопитно

  [quote#61:"bobbyperu"]Направи разлика между прием на имигранти и налагане на определена идеология...и то чрез протести на псевдоинтелектуалци и борци за правдата![/quote]

  Ми, нали уж тези същите имигранти и бежанци искат да наложат своята идеология в Европа....

  Относно, човешките права в ЕС. Те са основополагащи в нашия съюз. Затова всички членове са длъжни да ги спазват тези човешки права, ако не ти харесва това мога да ти дам съвет да се преместиш в страна в която населението няма човешки права и свободи. Може би там ще се чувстваш по добре... кой знае!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 71. 71 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#52] от "Иво":

  Трябва много да се мисли от много хора. Като начало. Да се приеме, че има проблем. Проблем на света, на човечеството. ООН да си спомни за какво е създадена. И да се опита да функционира, не да имитира дейност с празни декларации и преразпределение на средства. Световният мир и принципите на хуманността са под заплаха. Не може да се прокламира, е човешкият живот е първостепенна ценност и да се толерира унищожението на немуслимски общества както това се прави в Нигерия, Судан, Ирак и Сирия, Пакистан и другаде. През миналото лято ООН обяви, че спира помощите за бежанците от Сирия, защото парите свършили! Тогава трябвало Европа да се погрижи! А Меркел направи големия грандомански гаф, от който Ердоан и други се възползваха. Европа и Америка продължават да се държат неадекватно. ООН само се обажда периодично и проформа, в духа на това, че Македония незаконно използвала сълзотворен газ, за да опази границата си! Ще излезе, че Гърция законно прекарва мигранти и направи концлагера в Идомени! Може много да се каже, но общото е, че има голям проблем и той трябва да се обсъжда и решава и с помощта на ООН, която е създадена за пазене на световния мир.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 72. 72 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  До коментар [#67] от "vxa15365434":
  "Поради демографски срив Европа има нужда от пришълци!"
  -----------------------------------
  Ако беше така, арабите и афиканците нямаше да се шляят свободно по улиците и да опипват и изнасилват бели гяурки. Всеки по-голям западноевропейски град изглежда така през деня.

 73. 73 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4192 Любопитно

  [quote#63:"EURASIA"]Затова Испания е изгонила маврите - поне ония, които не са се покръстили поради материални подбуди.[/quote]

  Тя Испания по същата причина е изгонила и тези маври, които се покръстват, но това става малко по-късно през 17 век. Освен това по същата причина изгонват и евреите.

  [quote#63:"EURASIA"]. А Индия се е наложило да се раздели на Индия и Пакистан. [/quote]

  Явно, не знаете, че пакистанците и техните политически водачи по свое желание искат да се отделят от Индия и да заживеят в своя собствена държава Пакистан. А, индийците и ангаличаните приемат това ПАКИСТАНСКО желание....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 74. 74 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#69] от "vxa15365434":

  С европейска диплома без опит, шанс = 0; също ако не са завършили в САЩ щото нивото е в пъти над Европа. Да европейското образование е безплатно и си струва цената, лалджии без покритие дето на две магарета не могат да разделят. В Церн цирка е такъв че вместо да спестят пари от евтината работна ръка, се налага да се внасят специалисти от САЩ за всичко защото в Европа просто няма ... Затова следващите етапи ще са в САЩ, щото това струва 10 пъти повече отколкото трябва.

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 75. 75 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Хубав текст, с верни неща, но не казва всичко.
  Основната вина е на политиците, и пак те, с провеждането на правилна и отговорна спрямо държавите си и ЕС политика, трябва да започнат да изриват оборите!
  Елементарно е, може антиправителствени организации тип БХК да пищят, но е крайно необходимо да се направи:
  1. Гетата се разриват, всички задължително на светско училище. Образование, образование, образование! Заедно с него идва и задължението! Обвързване на социални придобивки с образование, медицинско обслужване, предложения за трудова заетост!
  2. Не иска да маха чувала от главата - > не може да ходи на училище -> глоба за родителите, ако и това не искат-изчезват обратно там, откъдето са дошли.
  3. Железни мерки за влизането в страната на семействата - осигурени от икономическия мигрант истински доход, самостоятелна квартира (а не както досега се тъпчат по 50 човека), произход на доходите, национален език.
  4. Железни мерки за малцинства в гета - изискване за работа, престой, произход. Спазване на закона, така както е разписан, а не според както ми диктува политическата и икономическа конюнктура преди избори!
  Елементарно е, повтарям се, може би са същите неща, за които ни гонят до дупка и спъват нас, емигрантите от екс-комунистическия блок, а си затварят очите за мюсюлманските нашественици!

 76. 76 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#20] от "Иво":

  Действително османските султани, със сигурност от времето на Сюлейман Великолепни, а може и от по-рано, са халифи. С оттеглянето на последният султан, халифската титла остава вакантна, но в двореца Топкапъ са изложени символите на халифската власт. Една от причините за развихрянето на крайните мюсюлмански течения в наше време е именно липсата на обединяващ мюсюлманите духовен водач.

 77. 77 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4192 Любопитно

  До коментар [#71] от "EURASIA":

  Окей, горе долу ви разбрах струва ми се.

  Според мен ООН наистина трябва да вземе мерки в борбата срещу тероризма. Като на първо място трябва да се съберат войски, които да бъдат съставени от всякакви хора и държави.... европейци и американци, но също така индийци, китайци, латиноамериканци и разбира се араби и след това тези войски да се пратят на местата, които са гнезда и люпилник на терористи. На първо място днес това Сирия и Ирак, след това в Нигерия, Либия, Сомалия, Афганистан и Пакистан. И тези войски на място просто да смажат изродите терористични. След това там (където няма) да се изгради свободна и демократична държава. След това тези войски да бъдат в готовност в случай, че пак потрябват. Световния тероризъм обяви война на международната общност. Време е международната общност в лицето на ООН да отвърне на предизвикателството на терористите. А, когато се умиротворят горните държави ще секне и до голяма степен на истинския бежански поток, защото точно от изброените от мен държави идват и най-много бежанци....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 78. 78 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#65] от "ivanchoLA":

  Не бива да се смесват събитията и да се оценяват от съвременни позиции тогавашните дела! Нивото на цивилизованост също не е аргумент в полза на едно или друго. Това е било борба между две култури и общества. Несъвместими, както и днес. Пред Европа и света проблемът в перспектива е: исламизация или не. Исламът настъпва. Божидар Димитров беше споделил как албанците заплашвали в мирен разговор македонците: "С курец ке ви победим!". Това е само един от методите, може да се окаже и най-важният.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 79. 79 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#77:"Иво"] И тези войски на място просто да смажат изродите терористични.[/quote]
  Хубава работа! Ми кого ще снабдяваме/тайно/ с оружие? Ние, па и нашего Биг Брадъро? Ше умрем от глад, веее

 80. 80 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 845 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Страдащ, че е дете на емигранти, които говорят лошо и на арабски, и на френски, страдащ, че не е нито французин, нито алжирец, страдащ, че е роден в голям град, а на практика живее извън него[/quote]
  А защо страда? Това трябва да се анализира.
  Защото му се позволява да живее капсулиран!
  Защото няма задължително изискване да ходи на училище. Или не ходи, защото...???
  Защо не говори езика? Защото живее капсулиран! Защото тяхното общество, това на мюсюлманите НЕ ЖЕЛАЕ да се интегрира. Възможно е да се страхува от асимилация, но това е въпрос отново на невежество - интеграция не е равно на асимилация.
  И последно - за някои от атентаторите бе писано колко добро образование и занаят имали, говорели езика безупречно.
  Следователно, ако вина имат политиците със сгрешена политика в полза на права спрямо задължения към малцинствените групи, вина имат и самите малцинствени групи в нежеланието си да се интегрират. Не съм съгласна да ги изкарват непрекъснато жертви!

 81. 81 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#78] от "EURASIA":

  Е ти кво каза сега? Истината е че тогава самозабравили се фанатици са обезглавили цялата цивилизация мюсюлманска, евреиска и християнска на иберийския полуостров, което води до сритва на Испанската империя следващите векове. Какво друго да прави в колониите освен да коли беси и краде след като технологични корабите им са модел от конкистата ... няма наука няма нищо.

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 82. 82 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  До коментар [#74] от "ivanchoLA":

  Анализът ти за висшето образование в Европа е абсолютно правилен и аз го споделям. Аз самият съм доктор и съм бил дълги години университетски преподавател. Действително Европа е много назад и в образованието и в технологиите.
  Но тук става въпрос за араби, които са отчаяни от Западна Европа. Като са отчаяни - производство на бомби и атентати ли да им препоръчаме? И с какво ще им помогнат атентатите. Нима негрите в САЩ не са отчаяни? Нима в Бронкс бял крак не може да стъпи? Нима няма скрита сегрегация и дискриминация в САЩ? Има я и още каква е! И е дори на вероизповедания - католик или евреин има доста по-малко шансове!
  И така, арабите, като са отчаяни - да се връщат по родните страни. А тези, които не искат да се върнат и не респектират закона - в затвора! Безкомпромисно! Я си представи в Ел Ей да стреляш с автомат по полицаи! Ако останеш жив - отиваш или доживот или на инжекционната маса!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 83. 83 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  До коментар [#72] от "volarok":
  Ти се шегуваш изглежда. Аз последните две години прекарах на Рейн и такова нещо не можах да забележа. Не знам какво е положението във Франция, но ако не си бил там - моля без свободни съчинения!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 84. 84 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4192 Любопитно

  [quote#76:"ikar_01"]Една от причините за развихрянето на крайните мюсюлмански течения в наше време е именно липсата на обединяващ мюсюлманите духовен водач.[/quote]

  И за какво им е отново халиф? За да бъде използван отново за политически цели, както последния халиф? Освен това процедурата за избиране на халиф е много сложна... ще станат големи спорове от коя държава да бъде той, къде да живее, както и дали кандидатите за това място действително имат родствена връзка с Мохамед.

  Според мен на мюсюлманските държави не им трябва нов халиф. Трябва им демократизация и секуларизация. Това е...

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 85. 85 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4192 Разстроено

  До коментар [#79] от "Арон":

  Ти се шегуваш Ароне, но това е голям срам за България.... да продаваме оръжия на престъпни и кървави режими, които след това ги дават на подчинените им "умерени" бунтовници и наемници, които пък след това убиват невинни хора в Сирия, Ирак, Йемен. А, някои от тях като нищо може да се ползват и за терористични атаки в Европа. Това е голям срам и резил за България.....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 86. 86 Профил на gryncharov
  gryncharov
  Рейтинг: 426 Гневно

  Ухааа, доста хейт лъха от тази статия... За много малкия процент от мюсюлманите в Европа, които имат такива проблеми и се радикализират се говори много общо, т.е. все едно всички мюсюлмани са такива! За скинарите с татуирани свастики, които по бройка са повече от радикализираните мюсюлмани, май нищо не се споменава...
  Авторът Гошко може да се пробва във Fox News, има добри шансове

 87. 87 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  Колко пъти да повтаряме, че исляма интегрира, а не се интегрира?!
  Това е заложено във фундамента на тая тоталитарна, мутренска религия. Време едаго проумеете.

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 88. 88 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#3] от "foxa5":

  Ами нали че да ги спреш трябва първо да ги разбереш! Ти какво предлагаш? Война? Концентрационни лагери? Ти ли ще ходиш да се биеш? Или да ги пазиш?

  Иначе такива коментари като твоя са си чиста проба примитивност, не знам какво си мислиш те прави различен от тях.

 89. 89 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 217 Весело

  До коментар [#29] от "yoankata":

  Хаха! За пръв път да чуя, че национализмът е нормално мъжко поведение!
  Мъжкари, викаш?

 90. 90 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 1090 Весело

  До коментар [#67] от "vxa15365434":Но какво пречи на белите жени да последват светлия пример на германската министърка на отбраната Урсула фон дер Лайден, която е горда майка на 7 (СЕДЕМ!) деца!

  Пречи им, че над 99% от белите жени не са "фон дер"!

 91. 91 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4192 Весело

  До коментар [#90] от "patsis":

  Хахахаха.... това беше много добро! Хубаво чувство за хумор, шегата ти се получи много добре.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 92. 92 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1049 Весело

  До коментар [#90] от "patsis":
  Като не са "фон дер", поне 2 деца да имат! Те, арабските жени нито са "фон дер", нито "дьо", нито "миледи", нито "ван", но си раждат и си гледат деца. Сега ако тръгнем и затова да ги укоряваме - нали разбираш - можем да станем и смешни! Да получим намеци за потентност и други такива!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 93. 93 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#60:"EURASIA"]Политическите и духовни водачи на Ислама са започнали една война против останалия свят[/quote]

  Това вече ме разсмя!...
  Нищо, все пак очите се поотварят. За последните 1400 години не съм забелязал войната да е спирала - все пак джихадът е основата на исляма. Зловещата идеология ще вкара европееца във форма. Свободата не е безплатна или както по-образно е казано: Дървото на свободата иска от време на време поливане с кръвта на патриоти и тирани...

 94. 94 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3693 Гневно

  Плешивото човече иска да ни убеди че не трябва да асимилираме високата ислямска култура а да я интегрираме в европейската?! Че по същия начин всяко противопоставяне на ислямизма води до прояви на фашизъм и ксенофобия затова не трябва да му се противопоставяме а да го включим в европейският политически модел. Изобщо трябва да се предадем на исляма ако искаме да запазим европейските ценности?! Гнус, гнус и пак гнус.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 95. 95 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#84] от "Иво":Според мен на мюсюлманските държави не им трябва нов халиф. Трябва им демократизация и секуларизация.

  Иво, ами точно това е проблемът. Според Вас, на ислямските държави им е необходима вестернизация- т.е. разтваряне, поглъщане от западната цивилизация. А пък те се стремят да си запазят своята, ислямска цивилизация, като ползват само благата от научно-техническия прогрес, осъществен в рамките тъкмо на западната цивилизация.
  Същият е проблемът с мигрантите мюсюлмани в Европа - те се стремят да останат в своята си култура, в своята си цивилизация, като ползват материалните блага на западното общество. А западнатацивилизация, намираща се в дълбока криза, не може да ги привлече другояче, освен материално.

 96. 96 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#10:"volodia123"]Не е случаен и фактът, че ислямизмът се разви точно в зоните на съветското влияние, с добре подготвените школи за масов терор разработени още навремето от КГБ![/quote]

  Т.е. САЩ подкепяха светските авторитарни режими в Афганистан, Либия и Ирак, а СССР финансираха и тренираха ислямистите там? Саудитска Арабия и Пакистан като ключеви съюзници на СССР?
  Да бе да.

 97. 97 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#94] от "Julian Mall":

  Че ако европейската култура е съставена от хора с вашия начин на изказване, интеграцията с третия свят си е вече почти завършена...

 98. 98 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#92] от "vxa15365434":
  Явно мнението на обикновената арабка /ромка, индийка, негърка/ за това, което е необходимо за нормален начин на живот и отглеждане на деца се различава от мнението на европейката /източноазиатката/. Впрочем, това бързо се променя. През 2003 година вече 50% от световното население живее в страни или региони, където раждаемастта не достига 2,1 деца на жена, необходими за простото възпроизводство дори и при най-ниска смъртност - включително и цяла Южна Индия. А от тогава списъкът на тези страни се допълва - например с Иран.

 99. 99 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3693 Любопитно

  До коментар [#39] от "vxa15365434":
  "Това не е верно. В Германия има много атентати (дори с бомби) извършени от неонацисти! А преди края на студената война комунистическите тайни служби, особенно на

  Ти кажи в днешно време колко от атентаторити не са муслими, иначе ако ще се връщаме в миналото може да се окаже че само немюсюлмани са били терористи. Или за мусулманите ще трябва да се доказва че само при 100% са атентатори а при другите и 1% е достатъчен да ги приравни към тях

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 100. 100 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1606 Неутрално

  До коментар [#35] от "роджър":


  [quote#35:"роджър"]Липсва му обаче едно - исляма е създал делението на "правоверни" и "неверници", с всичките последици от това ... [/quote]

  Аз не се сещам за религия, която да не обявява невярващите за еретици, т.е. неверници и своите поклонници за праведни, но понеже става дума за анализа, честно казано не е най-добрия текст, който ни е предлаган.
  И макар така да ни си дават трите причини за д тават малди хора, родени в Европа, такива фанатици, че да се самоубиват, аз поне мисля, че нещата са много по-разработени и най-вече начина за подбор, защото от всеки не става и изпълнител на най-традиционни дейности, та камо ли атентатор самоубиец.
  Някаква страхотна система на предварителен подбор и след това друга не по-малко ефективна система, която така да им промие мозъка, че да правят това което виждаме.
  И какво става с тези, които все пак са се оказали неподходящи, все някой от тях би се разприказвал пред органите. Аз си мисля, че просто ги ликвидират и тях, само не ми е ясно как ги отсяват на подготвени и отпадащи.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK