"Орлите" на Странджа

Привърженици на Перата

© Георги Кожухаров

Привърженици на ПератаТекстът е от портала "Култура"

Не бай Ганьо, а Андрешко е еманация на българския човек, си мисля тези дни, когато отвсякъде се говори за Динко. Всеки ден съдия-изпълнителят идва в селото и всеки ден Андрешко го закарва в блатото, защото е загрижен за своя съселянин, защото иска да му помогне, защото мрази властта. Едва ли неговият автор се е надявал, че героят му ще бъде толкова жив и актуален в началото на 21-ия век.


В социалистическото училище изучавахме Андрешко като недоосъзнат пролетарий, като борец срещу властта, но онази власт – прогнилата, лошата, която партизаните и съветските другари пребориха, за да грейнат пред нас блесналите жита.
Мислено дописвам разказа. Съдия-изпълнителят е прекарал нощта в блатото, на сутринта окалян и мокър все пак е излязъл от него, качил се е на първата срещната каруца, като е дал щедро възнаграждение и е откаран у дома си. След няколко дни отново идва в селото, изпълнен със злостен гняв и мътна отмъстителност, този път вече не сам, а с жандармерия, сега вече ще секвестира не само житото на Станойчо, но ще порази в дълбочина и андрешковата съдба, с каквото може и както може, ще смачка тази гадина, ще я пребие, ще я изличи.


Българският бунт като че ли винаги е стихиен и безплоден. Елин Пелин е, разбира се, на страната на нещастните и бедни, онеправдани селяни. Но така или иначе техният бунт не води до никакъв резултат. Както и нашият бунт почти винаги остава безрезултатен.


Героят на тези дни днес е Динко – възхваляван и обичан, даван за пример. Нищо, че негови авери са криминално проявени. Нали и "онези горе" не са стока, че и по-големи бандити са. Динко е с ореол на борец срещу неправдата. Динко прави това, което държавата не прави. Динко ни спасява от незаконните диверсанти, от пришълците, които ще затрият вярата ни, историята ни, бъдещето ни. Хиляди погледи са вперени с надежда в избавителя Динко. Той ще избави не само на България, но и Европа. Той и никой друг!


Вярно е, че в нашата държава цари беззаконие и безнаказаност. Вярно е, че държавните институции бездействат, защото са проядени от корупция. Вярно е, че гражданите имат право да пазят държавата си, имуществото си и живота си. Гражданите не бива да бъдат пасивни срещу нарушаването на закона. Но оттук нататък става по-сложно. Защото ни е трудно да различаваме патриотизъм от бабаитство, геройство от мародерство. Борбата срещу беззаконието не може да се води с беззаконни средства. Винаги трябва да мислим какво ще се получи накрая. А ние все стигаме до блатото, до Андрешко и до Динко.


Все сме разделени и противопоставени. Сега половината българи героизират Динко, другата половина го отричат – пак сме разделени на два лагера, настръхнали един срещу друг.


От всички европейски държави в България има най-малко мигранти. Нито остават тук, нито преминават оттук. Заобикалят ни през Гърция, през Македония, през Италия. Въпреки това, едва ли някъде другаде те са така мразени, унижавани и малтретирани. Омразата не е предизвикана от реален проблем. А "свинските опашки" се превърнаха в българска антимигрантска сага. Завладяха публичното пространство, заради тях се цензурират медии.


Опитвам се да разбера хората, които симпатизират на Динко и Перата. Но не бих искала да попадам в ръцете на тези " защитници", защото се опасявам, че и мен ще повалят на земята и ще ме завържат със "свинска опашка". Страхувам се да бъде защитавана от Цивилните отряди за защита на жените и вярата. Вярваща съм, но вярата ми най-малко се нуждае от защитата на тези мутри.


Динко

© Христо Русев

Динко


Да се отъждествяват точно динковците с православната вяра е цинизъм, примесен с отчайваща тъпота. Когато било в името на вярата и на България било позволено, дори похвално, да се носи оръжие, да се задържа, да се връзва, да се убива, настояват "православните" бабаити-закрилници.


Но най-тревожното, най-отчайващото е, че и мнозина интелектуалци започнаха да говорят с патоса на Динко и Перата. По разни кафяви сайтове се разпространяват снимки на мюсюлмани, захапали ножове, мюсюлманки с бурки, изливат се зловещи и апокалиптични предсказания за тълпи от мигранти, насочени към България, които ще посекат вярата ни в Христос, убеждават ни същите сайтове как комисарят на брюкселската полиция бил травестит и това било истинската причина за атентата там, а в Япония нямало мюсюлмани и затова нямало и атентати, обясняват как принудително трябвало да покръстваме мигрантите и дори как те били хора от друг биологичен вид


Някои се подвеждат по манипулациите и виждат в лицето на откровените мутри спасители. Отчаянието, безпътицата и безсмислието са изпепелили душите. Да ругаеш Папата, Вселенския патриарх и Атинския архиепископ като предатели на вярата, а смяташ Динко за автентичен православен християнин наистина е белег на духовна и интелектуална нищета. Но да манипулираш обърканите хора е крайна морална деградация.


В нищетата си стигнахме до там, че бъркаме героизма с бандитизма. Моралисти с лека ръка съдят Левски за извършеното при самозащита убийство, наричат Ботев терорист, а ето сега мутрите биват възвеличавани като герои. Оказва се, че няма свято дело, което да не може да бъде оплюто. Няма мерзост, която да не може да бъде възвеличена. Няма мяра, която да не може да бъде прекрачена. Дори има предложения Динко и отрядите му да получат награди!


Имаме и немалко исторически прецеденти за подобно уродство. През 20-те години на миналия век по същите места действа странджанският главорез Атанас Стойков – Премяната. По-късно той става партизанин, след което задграничното бюро на БКП го извежда в СССР. Завръща се оттам през 60-те години. Партията му дава апартамент и борческа пенсия, а той пише дори книга – "Орлите на Странджа". Негов командир в партизанската чета е Тодор Грудов. За да го възвеличи, комунистическата власт преименува градчето Средец на Грудово. И до днес гранитният му паметник с препасани на кръста гранати се извисява на централния площад.


Но върхът на героизирания бандитизъм е взривяването на катедралата "Света Неделя" на 16 април 1925 г. Наскоро отбелязахме печалната годишнина от терористичния акт. Не сме си извадили изводите от тези и още много други исторически падения, щом днес Динко и странджанските му бандите се радват на народна подкрепа и възхита.


На фона на такива главорези бунтът на Андрешко изглежда пасторален и умилителен. Но в същината си и едното, и другото показва колко сме незрели и късогледи. Колко ни липсват ориентири, ценности и критерии. А това означава, че още дълго ще живеем с илюзиите, че щом сме закарали съдия-изпълнителя в блатото, значи сме помогнали на бедния Станойчо.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (186)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dmarev
  dmarev
  Рейтинг: 458 Неутрално
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8742 Неутрално

  Продължават известни платени демократи да пълзят по медиите и да мъкнат от девет блата кална вода, за да промият мозъците на хората…
  Като я няма държавата , полицията върти далавери, армията увяхва… се появяват граждани – бандити, самодейци, хайдути,хайдуци…Каквито ще да са…
  И, както е тръгнало, ще има и други…
  Е, от това се страхуват ония, които си играят на елит…
  Ето и малко реални европейски мнения:
  Британският вестник „Дейли Мейл“ публикува статия за нашенците, в която описва случката. Но по-интересно в случая е какви са обсъжданията под нея. Ето и най-интересните от тях, публикувани на страницата на изданието в социалната мрежа Twitter

  „Голям респект за българите“.
  „Точно това е трябвало да направят! Браво, момчета“.
  „Изглежда брутално, но нещо трябва да се направи. Защо да внасяме религиозни проблеми от Средния Изток?“
  „Не си играйте игрички на Балканите. Сорос няма сила там. Родина, народ и семейство над всичко“
  „Щом правителството не ни пази, трябва сами да го правим“
  „Добра работа“
  „Велико! Фантастично! Хората правят това, без дори да им се плаща. Трябва да има повече такива хора. Или да се съгласяваме с правителствата, които поддържат каузата на мигрантите? Не! Стойте си в държавите, в които сте родени“
  „Щом местните хора могат да спират мигрантската вълна, защо правителствата не могат да правят същото?“
  „Тези хора трябва да бъдат назначени в мигрантските служби. Щом са направили всичко това безплатно, представете си какво щеше да е ако им се плащаше“.
  „Това е точният начин да се третират престъпници“.
  „90 процента от хората, които четат тази статия, ще подкрепят стореното от българите“.
  „Българите не допускат тези болни хора в страната си. По този начин пазят територията си. Жалко, че нямаме такива като тях тук“.
  „Така се случва, когато властите не вършат работата си“.
  „Боже, благодаря ти. Имало още мъже в тази Европа”…
  Какво да добавим…

  [email protected]
 3. 3 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 616 Неутрално

  "Но върхът на героизирания бандитизъм е взривяването на катедралата "Света Неделя" на 16 април 1925 г."

  ЪЪЪ

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 4. 4 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#2:"karabastun"]се появяват граждани – бандити, самодейци, хайдути,хайдуци…[/quote]

  Граждани от селски произход (прогресивен, може би), неуспели да се интегрират в градските условия.

  Аутсайдери!!!

 5. 5 Профил на lisco
  lisco
  Рейтинг: 524 Неутрално

  трагизмът на българина е, че поради дефицити няма полезен ход - и когато плюе дивото куче динко, и когато го възхвалява... немаме акъл да излезем или да влезем в ситуация, а гледаме и анализираме, докато други ни вкарват и изкарват

 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8742 Неутрално

  До коментар [#4] от "vhv":

  Е, не може целият български народ да е ''умен и красив'' и да свири на флейта маанета на ДПС!!!

  [email protected]
 7. 7 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Дневник, омръзнахте....

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 571 Разстроено

  Примерът, който новият ни стар Мин. председател дава на всички ни с поведението си на Човек не уважаващ институциите, не а, на Човекът-Институции в Държавата ни, се оказа заразително -деградрищ и стана почва за избуяване на всякакви Динокоподобия, искащи 5-тте си минути слава или ...или нещо по страшно, искащи и за тях като за "тези от горе" да не важат правилата, искащи тяхно да е правото да определят кое е правилно и кое не.
  Нищо добро не чака общество, което, скандира безпросветно, първосигнално и с овчедушие, характерното за несвободните такива общества "ОСАННА" на всеки дръзнал да манипулира и експлоатира за собствена сметка и слава страховете на хората.


  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 11. 11 Профил на damage_case
  damage_case
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Дълбочината на този "анализ" е просто трогателна. Преди десетина години вероятно с подобно есе можеше някое будно провинциално девойче да бъде прието в СУ, а днес е изтипосано в "Дневник". След още десет години сигурно ще изглежда като откъс от "Смърт и компас" на Борхес.

 12. 12 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 679 Неутрално

  [quote#2:"karabastun"]Като я няма държавата , полицията върти далавери, армията увяхва… се появяват граждани – бандити, самодейци, хайдути,хайдуци…Каквито ще да са…[/quote]

  И с какво незаконната агресия срещу мигрантите ще помогне за разрешаване на проблемите ни с държавата, полицията и армията?

  Аз също съм за твърдо отношение към мигрантите - според мен те не би трябвало да се позлват с права на бежанци, тъй като в Турция няма непосредствена заплаха за живота им. Според мен трябва солидна стена по границата и затвор с последваща екстрадиция на всеки незанонно преминал.

  Но "вразумяването им" не бива да става на самодейна основа. Нека не си играем с кутията на Пандора.

 13. 13 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#3] от "Dimitar Stoyanov":

  Дамата се е увлякла пак в посока водното съдържание на краставицата!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 14. 14 Профил на hmmmmm
  hmmmmm
  Рейтинг: 251 Неутрално

  До коментар [#2] от "karabastun":

  Като влезеш в сайта на daily mail и видиш водещите новини може много изводи да си направиш. Тоя вестник не го ли обвиняваха, че е расистки?

 15. 15 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 684 Неутрално

  ... ами, това казва всичко: „Колко ни липсват ориентири, ценности и критерии.“
  Огледайте се, ослушайте се ...

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 16. 16 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#11] от "damage_case":

  Не! Ще потъне в забвение за разлика от романите на баща й! Всеки творец, лойто си позволи индоктриниране се престава да бъде творец. Трябваше това да е научила от баща си.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 17. 17 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Схванаха ли читателите титаничния морален сблъсък между Динко и папата в отстояването на християнските ценности на Европа? Не съм религиозен, но съм чувал как някой бил казал "По делата им ще ги познаете!" понеже нелегалното преминаване на границата си остава престъпление колкото и Димова да го подминава.

 18. 18 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  Сравнението на "динковците" с комунасткия атентат срещу Света Неделя е признак на, как беше - "интелектуална нищета". Единственото общо е че изпълнителите са "умствено възпрепятствани", нито изпълнението, нито целите, нито положението са сходни...
  Но като чета статията и авторката има да преодолява големи "препятствия"

  Мома, връщай 12 и 12А!
 19. 19 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#9:"pili4ev"]Истинският ни проблем е, че разни патки с два грама мозък стават "журналистки", вместо да копат на село...[/quote]

  Не, не!

  Проблемът в България е, че разни андрешковци и аутсайдери се докопват до власт и съсипват всичко. И така е от '44 на миналия век.
  "Патриоти", като типажите на снимката, в нормалния свят (където пожарникарите са си САМО пожарникари, а прокурорите си вършат работата), са "герои" само в криминалните хроники.

 20. 20 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 402 Любопитно

  [quote#0:"статията"]От всички европейски държави в България има най-малко мигранти.Въпреки това, едва ли някъде другаде те са така мразени, унижавани и малтретирани.[/quote]

  За малко да се разплача от умиление, как ми лиспват кадрите от Кьолнската гара, брюкселското метро и стотиците ислямски гета в Бюрлин, Мюнхен, Манхайм, Милано...

  [quote#0:"статията"]Но не бих искала да попадам в ръцете на тези " защитници", защото се опасявам, че и мен ще повалят на земята и ще ме завържат със "свинска опашка".[/quote]

  Не е важно цвета на котката, а дали лови мишки, а ефектът е че джагалите ни заобикалят отдалеч...

  [quote#0:"статията"] че и мен ще повалят на земята и ще ме завържат със "свинска опашка".[/quote]

  Колкото до последното, като гледам по рождение мозъкът ти е свинска опашка...

  [quote#0:"статията"] Да се отъждествяват точно динковците с православната вяра е цинизъм, примесен с отчайваща тъпота.[/quote]

  Динко е конюктурна мутра изпълняваща определена роля, нямаща нищо общо с православната вяра, за която скоро след като мине тази вълна никой няма да си спомня, но това с "отчайващата тъпота" и овчоинтелект, който демонстриращ няма как да го разбереш.  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 21. 21 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 289 Весело

  [quote#8:"zzatke"]някой де преразкаже горното с 1-2 изречения, че ме мързи да задълбавам в поредната словесна полюция?[/quote]

  модераторчето, това защо беше изтрито?

  reddit.com/r/The_Donald/
 22. 22 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 478 Весело

  С покачването на % население на мюсюлмани в Европа пропорционално ще се вдига и % на крайните националисти.Пример бих дал с Унгария,Полша .Тепърва движения като Пегида,Алтернатива за Германия ,национален фрон на Франция ит... ще имат все повече гласоподаватели.Дори една България ,както виждаме не е застрахована от тези неща.Текат доста интересни процеси в цяла Европа след Арабската пролет .Бих се конкретизирал Арабската пролет беше спомогната от КОЙ ? КОЙ тласка милионите бежанци,имигранти към Европа за да предизвика етнически конфликт в целия ЕС? Русия+Турция преди да се скарат за СУ25 ?Турция беше и е инкубатор за имигранти и терористи.Русия и нейната хибридн война с ЕС .След като видя ,че неможе да се бори на финансовото поле с Европа. .Русия вкара армията си в Сирия.Като цяло и тогава тръгна този поток от хора насам през балканите.Значи примема .че Турция е гара разпределителна за имигранти ,бежанци.Русия е причината да тръгнат насам.КОЙ е виновен обаче за падането на диктаторските режими в Ирак,Либия.САЩ и ЕС не целия разбира се .Те имаха панацея за демокрация и налагането и по тези места .Грешката,която допускат и то не са 1 път ,че тези хора са мюсюлмани.Тяхното виждане за управление на страните са от 2 крайности от диктатура до ислямофашизъм(радикален ислям) .Затова и сега има толкова радикални мюсюлмани по света .Диктатурата падна идва ред на Халифите и шерията.Приехме ,че Турция е гарата за имигранти ,бежанци.Русия ги ползва са дестабилизация в хибридната си воийна с ЕС.САЩ и някой Европейски държави пък спомогнаха много този бумеранг от арабска пролет да се върне до ръката ,която го изтреля .Този,кото обаче е спонсорирал всичко това не е ЕС„САЩ или Русия . те са само оръжието.Имаме 4 играч с многото пари СА+Катар или Израел.Пари,нефт,газ и нов световен ред търсете и КОЙ го желае ?Неговото име е легион отт имена и той е стар като света.Задава се война ,защото омразата броди по цялата земя.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 23. 23 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1485 Весело

  До коментар [#2] от "karabastun":

  ++++++++++++++

  Нещата са по-дълбоки от това, което се вижда на повърхността. Гражданите взимат нещата в свои ръце, когато правителството е безсилно или против тях. Дали не е добре да припомним първите две поправки на американската конституция?

  1. Свобода на словото - правителството няма право да запушва устата на гражданите.
  2. Правото да носиш оръжие - правителството не може да те лиши от правото да се защитиш, когато то самото не те защитава или те застрашава.

  Мъдри са били тогавашните.... Дали пък на европееца правителствата не са му отнели нещо без да се усети?...

 24. 24 Профил на hmmmmm
  hmmmmm
  Рейтинг: 251 Неутрално

  До коментар [#17] от "lustmord":

  Ами то като погледнеш в историята какви неща са били престъпление и какво е било позволено. И българите дето са се мъчили да избягат от соц. рай са били престъпници. То затова трябва да има "ориентири, ценности и критерии".
  А да раздаваш правосъдие без право също е престъпление, което струва ми се е сигнал за по сериозен проблем от бежанците.

 25. 25 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 512 Весело

  Аз ако основа "Доброволни отряди за повишаване на естествения прираст, чрез подбор на красиви майки" , ще ме адмирате ли? Или ще се водя секс маниак, търсещ си начин да спи с хубави жени? Все пак си падам по секса (Не знам как жена ми ще погледне на моя добровлен отряд, но ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА Е СНИЗХОДИТЕЛНА, НА ПОЛЗУ РОДУ Е!!!)

  Матряла е ТЪП, както се въртеше из сураттефтера малко истински гърди, много истински задници!!!

  www.soundcloud.com/x2805
 26. 26 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1485 Весело

  [quote#12:"Калник"]И с какво незаконната агресия срещу мигрантите ще помогне за разрешаване на проблемите ни с държавата, полицията и армията? [/quote]

  И с какво дописките и възмущението срещу "незаконната агресия" ще допринесат за възраждането на институциите и лекуването на герберастията по добитъка?...

 27. 27 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#17] от "lustmord":

  Интересно е как авторката минава граница- през ГКПП с паспорт или гази като нашествениците, нелегално?!

 28. 28 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  Никой ли не схваща, че шумотевицата и гневът срещу динковците е отклоняване на вниманието от истинските виновници за беззаконията у нас?

 29. 29 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Весело


  ДСБ-ерастията се вдъхнови от Бичмето

  и ще прави Гвардия от Бичмета ..........

  1. малък наско > генерал на Гвардията
  2. Татяна Дончева > ЗКПЧ
  3. Ръбан Кунеф > Чирпак
  4. Сидеров > свирач > свири Сбор
  5. Каракачанов > ПР
  6. Валери Симеонов > Пропаганда

  - Въпроси ... ??!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 30. 30 Профил на pupil24
  pupil24
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Теодора, ако в тъмна уличка те срещне някой "бежанец", ще се молиш наоколо да е някой Динко, а не някой от скопениете интелектуалци, с които си пригласяте в статиите си за "Дневник"!

 31. 31 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#30] от "pupil24":

  На Динковци не бих се молил - първо ще ме оберат и след това ще ми помгонат, но то народа е също толкова оскотял

  www.soundcloud.com/x2805
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2357 Неутрално

  Хиляди погледи са вперени с надежда в избавителя Динко."Цяла Дупница знаеше за братя Галеви,ама съдържанието на този град си ги харесваше.Черепа-Братя Илиеви-Гриша Ганчев-харесват се такива имена,или поне мнозина желаят да бъдат като тях.Това явно си е някаква фабрична повреда на нас,българите.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#24] от "zeo21369688":

  Ами Димова има правото да поеме инициатива за референдум под надслов "За безпрепятствено пропускане на имигранти в страната" - да получи >50% от гласовете и да го обнародва. Дотогава всякакви подобни "морални" виждания си остават просто едно мнение на малцинството а самото преминаване на границата - престъпление . Фасадната държава и наплива на нелегални имигранти са два съвсем отделни проблема, които имат и отделни решения. Безконтролното минаване на границите по никакъв начин не спомага за развитието на правовата държава.

 36. 36 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4117 Неутрално

  От милиони бежанци и от толкова много държави само у нас застреляха бежанец! Случая успешно се потули и няма да види бял свят!

  klimentm
 37. 37 Профил на pupil24
  pupil24
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#14] от "zeo21369688":

  Министерството на истината ли го е обявило за расистки? По-скоро е вестник за обикновените хора, а някакси ми с еструва, че те при демокрацията бяха най-важни, обаче на самовлюбени елитисти като авторката това не им се харесва.

 38. 38 Профил на alfanero
  alfanero
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Един професор го каза най-добре : "Какъвто и да е Динко, един ден, ако България наистина е в беда, Динко и сие ще са първите да я защитават , а тези като това девойче ще са първите, които ще избягат.

 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5916 Любопитно

  Някои се подвеждат по манипулациите и виждат в лицето на откровените мутри спасители.

  Кого визира аФторката и не знае ли, че спасителят е един и е Слънце???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#36] от "klimentm":

  Недей да лъжеш: имаше застрелян мигрант и от гърците, лятото, в морето.

 42. 42 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Но върхът на героизирания бандитизъм е взривяването на катедралата "Света Неделя" на 16 април 1925 г.

  Глупости, това си е чист политечески тероризъм и с много ясна цел и идеология. В случея с динко няма никакви паралели.

  Слаб 2

 43. 43 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#36] от "klimentm":

  всчики разследвания показаха, че това е инцидент. може да се обвини държавата в слабо подготвени кадри но не повече...

 44. 44 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#28] от "puknatastotinka":

  Добре, че ни отваряш очите. Никой ли не бил това и онова, само ти- мъдрия, умния си прозрял това..

 45. 45 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4117 Неутрално

  До коментар [#38] от "alfanero":

  Не се заблуждавай Динковците са еманация на насилието на по силния индивид над по слабия и безпомощен, подобни върлуват из Домбас, Луганск, Сирия навсякъде където е абдикирал закона и обществото .

  klimentm
 46. 46 Профил на pupil24
  pupil24
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#34:"ilib"]Авторът, да знаеш, не е журналист, а един от най-добрите и истински писатели [/quote]
  Теодора Димова е посредствен писател, просто се евъзползвала (можеби неумишлено) от името на баща си и се е присламчила към правилните хора - в издателския бизнес всички са обвързани, критиците същои, тези които раздават награди, избират кои книги да се превеждат в чужбина и т.н.

 47. 47 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#42] от "lol":

  Толкова си може момичето- има си директива как да се пише в някои "медии", изсмукват си от пръстите доводите и това е. И Култура, и Дойче веле се надпреварват да ни оплювати да ни набиват канчетата колко сме зли, лоши, не сме достойни европейци, че сме втора ръка хора, защото не обичаме мордорските орди. По-зли сме от нацистите и Хитлер- все едно не немците, ание сме избили 6 млн евреи и подпалили ВСВ, все едно ние сме клали 5 в на блакнаитем а не същите ислямски орди. Какви гениални анализи очакваш? Жалко, защото много уважавам Копринка Червенкова, г. редактор , ако не се лъжа, но с тазкива публикации на подопечните й...

 48. 48 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4117 Неутрално

  До коментар [#43] от "lol":

  Би било хубаво да е само нелеп инцидент, всички лъжи и множеството версии изказани от самия шеф на МВР говорят точно обратното обаче.

  klimentm
 49. 49 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#45] от "klimentm":

  Ако държавата се справяше, нямаше да ги има.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  Бая тонове словоблюдство се произведоха покрай явлението. Както е казал народа - кой за каквото е учил. Един лови цигани и арапи, друг разтяга лакърдии.

 52. 52 Профил на pupil24
  pupil24
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#38] от "alfanero":

  Кой професор го е казал?

 53. 53 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Нещо не разбирам какъв е проблема и за какво трябва да се преекспонира тая цялата работа със ловците на глави. Утре като се напълни държавата със жмел, друга песен ще запеете. Айде да видим ако се хванем ние да пресечем американската граница да видим какво ще ни се случи!? Първо бой, после какъв си що си и за какво си дошъл.
  Приказвачите от неолибералния алианс се опитват да внушат на хората че видиш ли ако човек е националист или патриот, е все едно да прилича на престъпни, ама не. Престъпник е този, който внушава на хората че е Ок и че видиш ли трябва да свикваме със мигрантите, щото така е в Щатите или в Канада. Да ама не, драги ми смехурковци, в Щатите и в Канада, държави основани от мигранти, има строги правила кой може да получи право на пребиваване и кой не. Пак повтарям, ако някой иска да се пробва да мине мексикано-американската граница през тельовете, да види какво ще му се случи...

 54. 54 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Природата не търпи празни пространства! Не е важно какъв е Динко, а какво е направил! Такива като него са защитници на границата!
  Бих посъветвал ислямистката писала статията да се пообразова и да прочете малко история на Византия! Двама императори престъпници (михаил Палеолог и синът му Андроник втори Палеолог) унищожават защитниците на границата на Византия с Турците! В резултат една добре уредена велика държава пада под власта на "гаджалите" и сега е вонящата яма на Европа. Заради тях милиони хора попадат в "османлийския рай". "Хора" като Теодора Димова искат българите отново да паднат под ислямско робство!

 55. 55 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Съвременните български интелектуалци и техните полуинтелектуални братя си умират от кеф, когато могат да използват образите, създадени от истинските български писатели, каквито безспорно са и Алеко, и Страшимиров, и всички други от времето преди Втората световна война, такива, като Бай Ганьо и Андрешко (и съвсем разбираемо забравят за героя на Алеко от разказа ПАЗИ, БОЖЕ, СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА, чийто име аз вече съм забравил), за да покажат какъв идиот все пак е той, обикновеният българин от народа. Като удобно се правят на разсеяни, като че ли не разбират, че Бай-Ганьо е образ не просто на българина, а на българския бизнесмен. Че той е представител не на обикновения българин от народа, а на българската капиталистическа класа. И че героят от Пази, Боже, сляпо да прогледа, е типичен представителна съвременната българска интелектуална и полуинтелектуална прослойка. Героят, селското хлапе, което, едва успяло, благодарение на благоприятен за него случай, да излезе от селската мизерия и да стане преводач в консулство, забравя и родина, и родители, и мизерията, от която други са го измъкнали, и с презрение и ругатни изхвърля навън своите родители, когато те се опитват да се порадват на успеха му.

  Къде и кога се раждат Андрешковците?

  Те се раждат там и тогава, където и когато поради некадърността на управляващите и грабителството на богатите, хората на физическия труд получават доходи, които ги обричат на безпросветна бедност и мизерия. Дотолкова, че ако си платят кожодерските за тях данъци, ще умрат от глад. И тогава измежду заобикалящите ги охранени от държавата и от едрия бизнес двукраки чакали и хиени се намира някакъв Андрешко, който прави това, което може, за да помогне на закъсалия бедняк да оцелее.

  Което, означава, че ако в някаква държава са се появили андрешковци, резил за държавата и за обществото са не те и техните подопечни, а управляващият елит и тези, които обезпечават идеологически неговото управление.

 56. 56 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "През 20-те години на миналия век по същите места действа странджанският главорез Атанас Стойков – Премяната."
  Да, така е било, но през 20-те години на по-миналият век сме имали Индже войвода и Кара Кольо и турски крак не е смеел да замръкне в Странджанско! Надявам се Динковци да са последователи на Инджето!

 57. 57 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  До коментар [#2] от "karabastun":

  " Щом са направили това безплатно, представете си какво щеше да е, ако им се плаща "


  Безплатно ли ???
  Българинът до двете нули не би отишъл без пари, но това британците няма как да го знаят . В едно интервю по БТВ, Динко се ухили самодоволно и каза в прав текст : " ... и квото си 'фанем си остава за нас ... "
  Някой мисли ли, че мутрите ще направят каквото и да било безплатно ? Щом са такива патриоти, защо не се организират и да отидат на жълтите павета ? ТАМ СА ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И ТОГАВА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЩЕ ГИ ПРИЗНАЕ И ПОДКРЕПИ, А ДОКАТО ДЕБНАТ НА ПУСИЯ И МАРОДЕРСТВАТ ЩЕ СИ ОСТАНАТ ТЪПИ И ПРОТИВНИ МУТРИ, КОИТО МАРОДЕРСТВАТ ЗА ДА СИ НАПЪЛНЯТ ГУШИТЕ !!!
  Ето какво не знаят ингилизите !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 58. 58 Профил на sherekhan
  sherekhan
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Динко е великан, вчера говорих с англичанче дето е чел за него и много му се кефи

  "От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи." Васил Левски
 59. 59 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  До коментар [#56] от "penchoo":

  " Надявам се Динковци да са последователи на Инджето . "


  Не ги понижавай ... Динко, Перата и другите са по-високо от Левски, Ботев, Караджата, а ти самият трябва да бъдеш представен от Боко за Нобелов лауреат ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 60. 60 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#59] от "niksan1":

  Аха, за такива като теб това би могло и да е истина, но аз съм от този край и по-добре ги зная от теб нещата! Нямам претенции да съм мъченик-хуманист от вашата категория - да ми режат главата и да ми насилват жената, а аз да ги оправдавам! Преминаването на граница извън КПП-тата и без документи е престъпление!

 61. 61 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  тоест Динко е проблем, но не и мигрантите, дето минават през границата в нарушение на закона?

  не е ли по-просто (макар и изискващо усилие) да се погледне ситуацията - мюсюлмански гета в западните/южните държави, и да се прецени има или няма потенциален проблем?

 62. 62 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Весело

  [quote#4:"vhv"]Аутсайдери!!![/quote]

  А "Гранична полиция" и цялата крадлива върхушка в БГ, която разсипа страната вероятно са "инсайдърите".

  Ако е така, аз взимам страната на "аутсайдърите"

 63. 63 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  До коментар [#49] от "bee":

  " Ако държавата се справяше няма да ги има . "


  Престъпници, мародери, проститутки и друга пасмина има във всяка държава, но в белите държави властите се справят успешно и горната пасмина е сведена до т. н. " санитарен минимум " за разлика от България, където живеем и ни управляват като сикаджийска фирма !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 64. 64 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8742 Любопитно

  До коментар [#57] от "niksan1":

  И вие ли поддържате мнението на Димова, че като уплашите българския народ с Динко и Андрешко, отношението към дивите орди ще се промени и България ще се превърне в европейски "утайник" за нежелани мигранти...???

  [email protected]
 65. 65 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  [quote#0:"Статия"]Всеки ден съдия-изпълнителят идва в селото и всеки ден Андрешко го закарва в блатото, защото е загрижен за своя съселянин, защото иска да му помогне, защото мрази властта.[/quote]
  Не я разбирам тая тъпня! Значи, всеки ден бирникът ще събира данъци и в безграничната си алчност няма и един ден да се сети да отдели част от парите и да пресуши блатото и/или оправи пътя. Дори някаква лицемерна загриженост да прояви към състоянието на тия, които му изкарват заплата.
  Бива толкова тъп комунизъм, ама чак такива тъпни и при социализЪма нямаше!

 66. 66 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  До коментар [#60] от "penchoo":

  " Преминаването на границата извън КППтата е престъпление . "


  ТОВА Е БЕЗПОРНО и подлежи на наказание или евентуална депортация, ако имаше държава и нямаше корупция с днешните размери . Друг е въпросът, че Динковците са в Сакар, не водими от патриотични подбуди, а за да пълнят гушите . Днес се задоволяват с това, но като е известно " апетитът идва с яденето " и, ако така продължават утре ще поискат и нещо повече, като партия или някакъв вид гушкане . Каква е разликата с мародерите наречени " политически елит " и " бизнесмени " ? Само една - онези по върховете имат в пъти по-големи възможности и грабят МНОГО ПОВЕЧЕ, като също се кичат с " в името на България " ... ! Ето защо и тези по върховете, както и Динковците не защитават възрастните хора от цигански грабеж и тормоз - защото от бедните и възрастни хора НЯМА КАКВО ДА ВЗЕМАТ !!!
  ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ ЗА ЕДИН МИЛИОН МИНУСИ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 67. 67 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 289 Неутрално

  комунетата, със своята вродена некадърност и придобита корупция, докараха България до една невероятно провалена и селска държава.

  и когато редът и законността отстъпиха първо от Варна, после от селата и градчетата, а сега и почти цяла бугарска област и ги предадоха в ръцете на мутрите... а селцата в ръцете на циганите-престъпници, а министерствата и прокуратурата в ръцете на мултаците и мутрите... то тогава целокупните мутренски дружини решиха, че и те могат да си отцепят зони на влияние и периметър за своите "операции".

  слава богу, всичките комунета, мутри и мултаци освен тъпанари по рождение, са и невероятни страхливци... така, че ни трябват едно ново костовистко правителство, 4 години, реформи в съдебната система и жестока лустрация и съдебно преследване на червените престъпници. когато 1000 от червените престъпници и техните мутри са в затвора, тогава редът ще бъде възстановен.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 68. 68 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#64] от "karabastun":

  Точно. адски са зле- мислят си, че като започнат масирана атака срещу тези момчета, ще заобичаме мордорските орди повече и ще си затваряме очите защо държавата се пълни с тях, защо не се пази границата...Като ни обиждат , че сме нехуманни и т.н. (както пита една "журналистка" от ройтерс), няма да ме накарат да кажа на черното бяло, в буквален смисъл.

 69. 69 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Хм...!
  Наблюдавайте как до 2 години от такива "граждански арести" ще проплачат и доста апетитни или неудобни родни "нарушители"...
  Тогава ще се разберат последствията от насърчаването и възпяваното на такива като "Рижите"...

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 70. 70 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  [quote#0:"статиа"] Винаги трябва да мислим какво ще се получи накрая [/quote] .->1)заемане на работните места и главоломно завишаване на наемите в Западна Европа! Където работят над половината от трудещите се българи.
  2)Масови изнасилвания като това в Кьолн с над 1000 ПОДАДЕНИ жалби
  3)Инфлитрация на терористи
  4)>>>Световни медии: Адът на насилието в бежанските лагери в Германия
  "Като жена истински съм притеснена от това, което се случва там", казва Тамара Бишоп от общинската управа Жените, които пристигнаха с мигрантската вълна в Германия, са принуждавани да проституират за 10 евро в бежанските лагери. През последните дни има рязко увеличение на насилието. Напрежението расте все повече поради влошаването на условията в приемните центрове.

  Британският вестник "Дейли мейл" пише, че сексуалното насилие е част от ежедневието и подчертава, че само в една германска област са регистрирани 100 такива случая за последните три месеца.

  В мигрантския център в град Кицинген местните власти решиха да назначават само мъже като чистачи, след като жените чистачки през последните десет дни са били нападани всеки ден. Двама мигранти на възраст от 38 и 52 години са задържани заради нападения над жени в периода от 1 до 10 октомври, пише в. "Експрес".

  От следващата седмица тази работа ще се извършва само от мъже, а до тогава чистачките ще работят под постоянна охрана, съобщи местното радио "Байеришер рундфунк".

  "Като жена истински съм притеснена от това, което се случва там", каза Тамара Бишоп от общинската управа.

  В област Байер - Виртемберг неотдавна бяха регистрирани шест изнасилвания в бежанските лагери. Местна правозащитна организация съобщи, че там жените са принуждавани от престъпниците да проституират за десет евро.

  В същото време е избухнало жестоко сбиване между мигранти от Албания и Афганистан. Някои от тях са били въоръжени с ножове, а един от тях е имал и пистолет. Полицията се е намесила и е задържала всички участници в побоя.

  "Политиците много често представят случващото се като сбиване поради неравномерното разпределение на храната и дрехите. Но това не е така. Не е много просто да се опише точно какво се случва там", каза Райнер Вент от профсъюза в германската полиция. http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/adyt-na-nasilieto-v-bezhanskite-lageri-v-germaniia-6043969

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 71. 71 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#53] от "buiko":

  До бой може и да не се стигне- може да те гръмнат. Там границата се охранява и от доброволни патрули, ВЪОРЪЖЕНИ.

 72. 72 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#57] от "niksan1":

  Нямам нищо против да ги обират- нелегалните имигранти са престъпници, платили на каналджии, нито ги искаме , нито нищо. Искам обаче и да ги наритват в анадола обратно, а не да ги пускат и след малко да ги "намира" ГП и да ги хрантутим. И как така били обрани, според либерастващите мултикултурници, а пък се свързали с ГП, или може би с този, с когото имат среща? Ако с аобрани, ще имат ли телефони? Тази толерастка опорна точка издиша

 73. 73 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  До коментар [#64] от "karabastun":

  " И вие ли поддържате мнението на Димова ... "


  Пет пари не давам за мнението на Димова, Боко, социологически сондажи, журналистически писания и т. н. ! Имам глава на раменете, малко се интересувам от история и ми е ПРЕДЕЛНО ЯСНО как започват " шпиц командите " в Германия, както и желанието на Ленин и боклуците около него да " избавят " Русия от богатите и т. н. миризливи салати ! Аз съм в Германия и Динковците не ме заплашват, но в България са двете ми деца и двете ми внучета и точно това е което ме кара да разсъждавам и да търся правилният отговор и доброто за тях . Не може мутри и пладнешки разбойници да донесат НЕЩО ДОБРО за България ! Убеден съм, а Димова и другите - не ме интересуват !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 74. 74 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#66:"niksan1"]Друг е въпросът, че Динковците са в Сакар, не водими от патриотични подбуди, а за да пълнят гушите .[/quote]
  Вероятно не знаеш, но и Индже войвода и Кара Кольо също не са действали само от патриотични подбуди. И до ден днешен по нашите краища иманяри търсят 9 катъра със злато скрити от Кара Кольо...

 75. 75 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  До коментар [#67] от "полувишис":

  Ти кажи за демо-крадчетата, че заприлича на изтъркана плоча! Демо-крадчетата, нещо различно от комунетата направиха ли?
  Да не си комуне? - те 45 години се оправдаха с "капиталистите", "монархо-фашистите", гледам, че и Вие имате същия манталитет - 26 години все предишните виновни. Да не сте обедняла номенклатура. Иначе няма обяснение тая злобна любов към сънародници.

 76. 76 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Весело

  [quote#53:"buiko"]Да ама не, драги ми смехурковци, в Щатите и в Канада, държави основани от мигранти, има строги правила кой може да получи право на пребиваване и кой не.[/quote]

  А пък да не говорим за Австралия.
  В Австралия са брутални. В сравнение с тях, Динко е служител на БХК

 77. 77 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  До коментар [#72] от "bee":

  " Нямам нищо против да ги обират ... "


  А радваш ли се, че онези от жълтите павета обират теб ? Ето кое е МНОГО ПО- ГОЛЯМОТО ЗЛО, а тези тримата са афганистанци са капка в морето . Ако има герой - да се надигнат и да се озоват на жълтите павета - ТОГАВА ШАПКА ИМ СВАЛЯМ И ЩЕ ИМ СЕ ПОКЛОНЯ ДО ПОЯС !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 78. 78 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2338 Любопитно

  [quote#73:"niksan1"]Не може мутри и пладнешки разбойници да донесат НЕЩО ДОБРО за България ! Убеден съм, а Димова и другите - не ме интересуват ! [/quote]
  Как разбра, че "Димова и другите" не са "пладнешки разбойници"? Да не би техните гуши да не се пълнят!? Не виждам да са умрели от глад.

 79. 79 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2338 Любопитно

  До коментар [#45] от "klimentm":

  Значи Динковци не са еманация на насилието, а еманация на абдикирането на закона поради политкоректни внушения, манипулации или, направо, измами?

 80. 80 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8742 Неутрално

  До коментар [#73] от "niksan1":
  До коментар [#74] от "penchoo":

  Закони без държава са фикция… Мираж – красота – без реалност…

  И ДА - това е положението !
  Помним как започна Ценко Чоков? Най-напред подгони циганите и им сви сармите. Щото местната полиция все нямала ресурси – ни хора, ни гориво, ни акъл…
  Малко от Йовков: „ – Не те познавам. Ама чуй какво ще ти река: млад си, хубав си. Юнак си. Де такъв господар да имаме като тебе! Ще ти слугуваме, ще ти плащаме харач. Но само ти да си! А то сега какво е…
  - Какво е сега?
  - Кой отде иде, коли, кой отде иде, граби и пали. А ний сме прости хора, ний сме като овце. Добре е да има кой да се грижи за нас, да ни стриже и да ни дои. ама и от вълци да ни пази!“
  И станал Индже закрилник народен… Самовластен и самоуправник… Ни законите на империята, ни мераците на кърджалиите го интересували…

  [email protected]
 81. 81 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1976 Гневно

  е*ем ти проблема дето е станал заради 10 смешни гамена. Не мога да разбера как народът масово се подвежда по медиите, които го манипулират и му задават дневния ред. Няколко групички от по няколко човека си правят някакви акцийки - и кво бе? Какъв е проблемът? Като са нелегални акциите да се хваща полицията и да ги арестува или да действа по друг ред. Цялата мара втасала да оправяме и някакви дето вършеят по границата. Ми тия тристате войника дето ги прати Слънцето по границата да ги беше пратило по селата да пазят хората там от едни други банди дето влизат по къщите и не връзват със свински опашки ами грабят, бият и понякога убиват! Че нали до преди месец слушах 2 седмици за 93 годишната баба дето почти я убиха от бой двама от тия "равните", преди това една жена мисля, че вече умря пак така. Едно семейство стари хора и тях ги гледах с шефове и посинени .. Преди да почнем да оплакваме нелегалните имигранти по границата да си оплачем бабите и дядовците на село щото нас това ни чака. Утре другия ден като оставим апартаментите на децата и се оттеглим на спокойствие в някое село нас ще ни дават по телевизията и пак някой ще се тюхка ама сега голямата драма са горките имигранти и горкия оня .. митко "равния" .. ай да ви се ...

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 82. 82 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 395 Неутрално

  динковците са просто лумпени и трябва да бъдат осъдени ефективно поне на 2 г , та в панделата да си играят на бабаити

 83. 83 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#45] от "klimentm":

  да точно сравнение, такива бандити са онези в донецката и луганската народни републики, всъщност - бандитски сборища.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  Доста манипулативна статия. Кой е обвързал Динко и Перата с православието, та се правят такива внушения? Освен това, ако пуснем съдия-изпълнителя (т.е. "бежанците" - добре, че поне не ги наричат така вече) доброволно в двора си, това с какво ще подобри положението ни, като общество и държава?

 86. 86 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 796 Любопитно

  До коментар [#1] от "dmarev":
  Динко си е не само диагноза, но и сравнително широко разпространено заболяване в България като гледам.....

 87. 87 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 521 Любопитно

  [quote#46:"pupil24"]Теодора Димова е посредствен писател, просто се евъзползвала (можеби неумишлено) от името на баща си и се е присламчила към правилните хора - в издателския бизнес всички са обвързани, критиците същои, тези които раздават награди, избират кои книги да се превеждат в чужбина и т.н.[/quote]
  Хубаво де,може би написалият горните редове, да има основание,но как да се разбира това:

  "В ревюто, публикувано на една от най-популярните онлайн книжни платформи Databazeknih.cz и озаглавено "Книга, която ще разтърси всяка човешка душа" авторът отбелязва: "Теодора Димова е написала книга, която ще четат поколения наред. Изключителната сила на нейния разказ се дължи на факта, че докосва тънки нишки в невралгията на времето и успява да достигне до изначалното зло в обществото, онова, което счупва иначе непрекъсваемата верига, представляваща любовта между дете и майка."
  /Става дума за романа "Майките"/

  Този,който е писал това е чех.И те ли са в заверата?!?

 88. 88 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  [quote#84:"stupid_american"]Напразно се мори авторката: българският народ Е народ от Динковци. Динко винаги ще бъде положителен герой по нашия край. Не може да накараш другите динковци да се обърнат срещу някой от своята порода, пък били те висшисти, адвокати, лекари и т.н. Ако интелигентните хора имаха превес в това общество, нямаше динковците да слизат от скъпита коли.[/quote]

  +++
  Прекрасен коментар!

  Динко вече не е име, Динко е диагноза...

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 89. 89 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8742 Любопитно

  До коментар [#84] от "stupid_american":

  И затова ли ще обвините народа на Динковците - може би са оказали лошо влияние върху този индивид:''Британец уби с чук своя сънародничка в търновско село''???

  [email protected]
 90. 90 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2338 Любопитно

  [quote#84:"stupid_american"]върху политически пристрастия без никаква връзка със статията, като например станалото вече до болка досадно тролене на шута "барселонски"; самодоволни дебелашки расистки обиди като "джагали". [/quote]

  И с този пост реши да дадеш пример за простотията на българите, може би!?

 91. 91 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#71] от "bee":

  Ми да, едно време даваха 10 дена ако проснеш некой на наща граница или на военно охраняем обект.

 92. 92 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3322 Неутрално

  "Да се отъждествяват точно динковците с православната вяра е цинизъм, примесен с отчайваща тъпота."

  Същото важи и за русофилите...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 93. 93 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3322 Неутрално

  [quote#84:"stupid_american"]Динко винаги ще бъде положителен герой по нашия край. Не може да накараш другите динковци да се обърнат срещу някой от своята порода, пък били те висшисти, адвокати, лекари и т.н. Ако интелигентните хора имаха превес в това общество, нямаше динковците да слизат от скъпита коли. Ние сме Динколенд: самият факт, че трябва да се обяснява защо това, което Динко върши, е незаконно, вече говори за степен на изостаналост, при която едва ли може някакъв рационален аргумент да вирее. [/quote]

  ++++++++++++++

  Chapeau!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 94. 94 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3873 Неутрално

  Тъпите български журналисти и репортери не могат ли да намерят малко по-достойни българи да снимат, а все полукриминалните изроди ще правят герои?

 95. 95 Профил на pupil24
  pupil24
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#87] от "objektivist96":

  Това нейната книга, която смятат за най-добра, обаче и тя е адаптация на истински истории, така че тази жена сама не есъздала нищо качествено. Сега нещо започна да се пише християнка и в такава насока да твори, не знам доколко е искрено, може да е просто стратегия за отбягване на критики.

 96. 96 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2338 Любопитно

  [quote#86:"thepirineagle":диагноза, но и сравнително широко разпространено заболяване в България като гледам..... [/quote]
  А Вие сте лекарят, оня некадърният допуснал да пламне епидемията или направо я сътворил!?

 97. 97 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3322 Неутрално

  [quote#95:"pupil24"]Сега нещо започна да се пише християнка [/quote]

  Започнахте ВИЕ да се пишете "християни", откакто видяхте, че на сърпичук рибата не кълве.

  Теди Димова, която имам честта да познавам, е християнка по произход, семейна среда и дълбока убеденост.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 98. 98 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5135 Весело

  Всеки, който няма татуиран Левски на бицепса, не е патриотИН. Истинският патриотИН е от спортно-селски произход, мяка на източнобългарски диалект и сглобява команди на плажен английски "Но Бългерия! Го Търки! Бак! Бак! Обратно!".

  Gunter glieben glauchen globen
 99. 99 Профил на pupil24
  pupil24
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#97] от "Norman Granz":

  Явно е искрено заблудена и сигурно много се възхищава от онези тримата, които посетиха Лесбос, снимаха се тук-там и разиграха на томбола живота на мигрантите, а после се върнаха в охраняваните си палати.

 100. 100 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Айдуци!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK