Акцията във фонда за лечение на деца - по съветски модел

Акцията във фонда за лечение на деца - по съветски модел

© ДневникДве денонощия след полицейско-прокурорската акция във Фонда за лечение на деца, може да се каже, че този коментар би могъл да бъде написан и веднага след арестите. И то въз основа на един единствен елемент на акцията: гръмотевичното нахлуване на полиция и прокурори, придружено със съобщение за задържането на директора и още 7 души от администрацията, плюс паралелно подаване към медиите на фалшиви сензации, които не могат да влязат в официалното комюнике - естествено 24 часа по-късно те бяха и отречени.


Нагледали сме се на този стил с претенция да внушава сила и сигурност и да шашне публиката. Той отдавна не внушава респект, но пък подсказва логичния и доказан от практиката финал на акцията - шумната демонстрация на старта почти винаги е била знак за финално съдебно фиаско. Но да се придържаме към случая.


Убиване на доверието във фонда и смяна на хората с наши - първият резултат от акцията, той вероятно ще остане и единствен
Този път става дума за акция във фонд, който събира пари, включително и от дарения, за болни деца. И то в момент, когато общественият съвет към институцията се събира да обсъжда молби на родители за лечение. Когато първа новина в централните емисии са арестувани крадци на пари за болни деца - това вече не е само полицейска операция, а злокобен акт, който срива като с автоматен откос доверието в тази институция. Убити са надеждите на стотици родителии, които са вярвали, че все още имат шанс, че фондът може би ще помогне...


Но целта оправдава средствата.


Първият знак за целта:
Едва приключила акцията - и министър Петър Москов смени шефа на фонда с проф. Пилософ


Вторият знак за целта:
Пресконференцията на прокуратурата и ГДБОП не изнесе нови доказателства, а разколеба известните


На специална пресконференция ден след арестите, бяха отречени сензациите за намерени пликове с пари и отклоняване на средства от фонда към лични сметнки, което предния ден беше подхвърляно на медиите. Нещо по-лошо - самата прокуратуа се отказа от твърденията за вземане на подкупи...


Пред журналистите нито прокурорите, нито шефът на ГДБОП успяха да артикулират разбираемо основанията за обвинение в организирана престъпна група с цел извършване на престъпления. Напротив, в отговор на лавината от въпроси потвърдиха, че проверката във фонда, която е започнала миналата година, е приключила на 6 април т.г. с отказ на прокурор от Софийската градска прокуратура да образува досъдебно производство. Отказът е обжалван пред по-горната апелативна прокуратура, чака се неговото произнасяне.


Как на 6 април прокуратурата не е намерила основания да образува дело срещу Александров, а на 20 април го арестува


- този въпрос не бе изяснен. Говорителката на ВКП каза само, че акцията във фонда не е свързана със споменатата проверка. А с какво? Не стана ясно.


Третият знак за целта:
точно едно денонощие след като прокуратурата арестува шефа на фонда за корупция и кражби, пак тя реши, че няма нужда да иска от съда постоянен арест


и осовободи и него и останалите под парича гаранция.


(Пояснение за читателя: Решението на прокуратурата да не изправи пред съда обвиняемите с искане за постоянно задържане е начинът да остане скрито от публиката, ако липсват доказателства срещу тях: заседанието на съда е публично и само там се вижда и чува какво представя обвинението на съда, само там не минават номерата на прокурори и полицейски началници да говорят каквото им е удобно пред журналистите и да намекват многозначително за "Горни Дъбник, отам са обвиняемите", както правят на пресконференциите. Така прокуратурата поне на този етап си спестява резила обвинените да бъдат пуснати от съда срещу подписка, а недай боже - съдът да каже, че описаните им действия не са престъпления.)


С две думи - ако съдим по видимите действия и изявления през последните два дни, не видяхме борба с корупцията, а


злоупотреба с власт на прокуратурата, която тества обществената търпимост


И по ирония на случая този тест ни се поднася на фона на международната конференция на Съвета на Европа в София на тема независимост и безпристрастност на съдебната власт и върховенство на закона, на която председателят на Венецианската комисия Джани Букикио заяви: "Особено важно е да се гарантира, че прокуратурата се опира на закона, а не на политическата целесъобразност и че прокурорите не изпълняват неправомерни указания... Съветският модел на прокуратурата трябва решително да бъде отхвърлен. Той я превръща в източник на корупция, шантаж и изнудване и създава възможност за използването ѝ за политически цели."


Сякаш изречено за акцията на прокуратурата във Фонда за лечение деца и развитието й...


Букикио, оглавяващ най-авторитетната институция за право на Съвета на Европа, трябваше в София очи в очи да ни каже онова, което знаем, но за което властта не дава дума да се издума да бъде променено, напротив, направи всичко, което можа, да не бъде докосната матрицата, защото такава е волята на главния прокурор.


Връщам се на повода: Без съветския модел акцията на прокуратурата във фонда за лечение на деца нямаше да бъде възможна в този й вид и с тези й цели - главният прокурор щеше да дължи обяснение, че в държава членка на ЕС може да се случи и това - ако някой е неудобен на някого, но не иска да си иде с мир, прокуратурата е насреща - нахлуваш с полиция, измъкваш го от бюрото му, заключваш го за 24 часа, съобщаваш на народа "ето го врагът", после го пускаш и толкоз.


Смея и да прогнозирам, че, ако не бъдат представени доказателства извън изнесените на пресконференцията твърдения и констатации, които вече са проверявани, започва епилогът на акцията - затрупване под пепелта на забравата, със спорадични медийни пулсации тук-там.


Целта е постигната, шефът е сменен, парите ще се разпределят от новия, договорен на среща заедно със здравния министър Петър Москов и премиера Бойко Борисов.


Пределът на допустимост в нашето общество би трябвало да е достигнат, защото - ще повторя - става дума за болни деца и за техните родители...Ако и след този брутален акт във фонда за деца матрицата не бъде пипната, то пределът, отвъд който не можем да се наричаме правова държава, е окончателно достигнат.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Не съм съгласен...пределът на простщината не е достигнат - такъв НЯМА

  Простщината победи с ИПОН
 2. 2 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 442 Весело

  Пределът се определя от дебелокожието на добитъкът и тапигьозлукът на чобанина! Докато животното се гътне.

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 3. 3 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Милиционерски маневри....

 4. 4 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Хора, това е трагедия. Акцията на Цацаров, Цветанов и Борисов в стил ранния Цветанов срещу експерти, които могат да получат призовки, а да ги арестуваш като терористи от ИДИЛ. Това и в Русия го няма. За да сложиш един коремпиран човек от най- старата дс върхушка- човек на Първанов. Как не ги е срам апелативните прокурори. Престъпници. Така прокуратурата срина КТБ, така после губи всички дела, както за уж убийството на Пеевски, за конфискуваните картини на Марковски. Престъпници стоят начело на държавата ни. Забраниха на българите зад граница да гласуват- на тия които ни издържат и правят бюджета, на изгонените от комунистическите предприемачи и то гласуващи предимна за герб и рб. Оставка на правителството и на главния прокурор.

 5. 5 Профил на THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ... пределът, отвъд който не можем да се наричаме правова държава, е окончателно достигнат.

  Когато Нели Куцкова подари на Генерала две книжки - НК и НПК, че да се ограмоти малко, той беше все още само прост главен секретар. А, това бе много отдавна

  #killwhitey
 6. 6 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Перфектен анализ.
  Дневник защо не направите една статия кои електронни медии с колко ефирно време са отразили - Международната конференция на Съвета на Европа в София на тема независимост и безпристрастност на съдебната власт и върховенство на закона, на която председателят на Венецианската комисия Джани Букикио.
  Както и кои вестници и сайтове са го отразили и как.
  Един мониторинг на едно Важно за България събитие от което ще лъсне в кои медии това е заметено под килима .

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 7. 7 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 988 Любопитно

  Саме че чудя защо трябваше да има такъв цирк, за да сменят шефа на фонда. Ако назначението е в компетенциите на министъра, не е ли по-лесно да се измислят мотиви за такава промяна?

 8. 8 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7753 Неутрално

  Не съм сигурна дали е достигнат, да не дава Господ да се нуждаем от тях.

 9. 9 Профил на THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#7] от "stein":

  Естествено, но ни остава насладата от този неумел опит за две в едно - ПР акция за борба с корупцията и разместване по схемата "стани да седна".

  #killwhitey
 10. 10 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Пределът отдавна е минат
  сега боксуваме в тинята на безразличието

 11. 11 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 375 Весело

  Не е по съветски модел.
  В СССР, след арест, всички са заминавали за Сибир, без вина = 5 г. , малка вина =20г., умишлено престъпление = доживот, а тук ги пущат да продължават да крадат.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 477 Любопитно

  Какъв предел?!Те овцете цял живот ги стрижат и доят!
  И в крайна сметка какви доказателства има прокуратурата!?
  То така утре и у нас може да нахлуят 10 барети и да ме обявят за терорист подготвял атентат срещу борисов!

 14. 14 Профил на Simeon S.
  Simeon S.
  Рейтинг: 442 Неутрално

  С този НПК и НК, които са съветски, със съд и адвокати, които не познават собственото си право в сферата на защита правата на човека, с юридическо образование, което напълно пренебрегва основните права, със съдебна система, в която липсва елементарна демократична отчетност, какво? Това е малко даже.

 15. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3546 Весело

  До коментар [#5] от "ПукЪм гуми, викЪм КАТ":

  Сега е прост премиер и пак толкова знае.Лошото е, че ние ще плащаме обезщетенията на набедените.

 16. 16 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2849 Весело

  [quote#13:"blaserr93lrs2"]То така утре и у нас може да нахлуят 10 барети и да ме обявят за терорист подготвял атентат срещу борисов!"[/quote]

  А не подготвяте ли!? Събрали сте скъпи монети в джоба си; държите огромно количество пари в къщи; плащате десетократно по-висока цена за хотел, когато сте на почивка; плащате баснословна сума на посредник, дето Ви е доставил скъпия автомобил на лизинг, с което пък укривате данъци. Дори НАП да твърди, че нямате данъчни задължения, прокуратурата ще Ви измисли - купили сте хляб за 60 ст., а пазарната цена е 1.20 лв. за кг и за разликата от 60 ст., която е Ваш доход, не сте платили ДОД. И да, не сте запазили касовата бележка от преди четири години. Направо сте за затвора!

 17. 17 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2985 Неутрално

  Че нали Бойко управлява,по какъв модел да са.Каквото е видял от Тодор,прилага.

 18. 18 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Покъртителна е ситуацията в България. Нивото на беззаконие и погазване на всякакви правови и демократични норми от държавата в лицето на тези, които трябва да съблюдават върховенството на закона е потресаващо.
  България е единствената държава в ЕС, в която си виновен до доказване на противното!

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8462 Неутрално

  Че нали оттам са се учили.Не мога да разбера само, защо все прескачат до САЩ, като нищо не научават.

 20. 20 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  [quote#7:"stein"]не е ли по-лесно да се измислят мотиви за такава промяна? [/quote]
  Това важи само за интелигетни министри. Защото
  "Чл. 6. Фондът се управлява и представлява от директор, който се назначава по трудово правоотношение от министъра на здравеопазването."
  необоснованото прекратяване на трудов договор при обжалване в 90% от случаите пада в съда. Освен това една такава процедура изисква време - минимум месец. А Баце иска бърже да накаже всеки, който е отказал да наруши закона в Негова полза.

  П.П. Този Правилник за дейността и организацията на работата на център "Фонд за лечение на деца" и издаден от Министреството на здравеопазването на 18 май 2010 г., под "вещото" ръководство на примиера Баце.

  и още един П.П. С Постановление № 246 от 30.08.2011 г. (пак Баце), е определен максималният размер на финансиране и СЪФИНАНСИРАНЕ от фонда за едно лице в рамките на една година да е 180000 лв. Това ограничение или по-точно ходотайстването директорът на фонда да наруши това ограничение да е мотива за неговата смяна. Примерно, Баце е обещал на добър приятел, който е осигурил 200 бона, но му трябват още малко. А пък директорът на фонда се е запънал ... и Баце му пратил баретите - Уж "организирана престъпна група" (най-висока степен на опасност, щото имат система-помагачи, които биха заличили доказателства), а пък не задържани в ареста.

 21. 21 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 838 Гневно

  До коментар [#4] от "grayeagle":

  Това става още по-голяма трагедия, заради предателствата на хората, които имат претенции за компетентност.
  Аз не разбирам как Пилософ - човек с претенции - си слага името зад тази мръсна история. Долно е. От милиционери това може да се очаква, но лекарите е РЕДНО да се противопоставят.

 22. 22 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  [quote#18:"Индивидуален паметник на културата"] погазване на всякакви правови и демократични норми от държавата[/quote]
  Не сте прав! Нормите не се погазват, а се изменят за конкретния човек в конкретната ситуация. Ей на, Закона за ДАНС беше променен (предложители: Станишев, Местан, Бисеров и Миков) така, че мамин прасчо да се втъкне в него като началник на ДАНС. Дори когато грешно подходиха (първо трябваше да се гласува отзоваването на Пеевски като депутат) политическият боклук, опс елит си прие мутренско решение, че правомощията на Пеевски като депутат не са били прекратявани.
  Не толкова фрапиращи са действията на ГЕРБ, но в същия дух се гласуват надбавки, добавки, анекси (и за оградата на границата, и за магистралите, по-преди вдивишки пенсии, камери и гориво за МВР и какво ли не), а отскоро и отмяна на обществени поръчки. Последното им "най-велико" творение, за мен, беше как със Закона за държавния бюджет през 2016 г. промениха изцяло данъчни и осигурителни кодекси.

 23. 23 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2849 Любопитно

  [quote#21:"Ridiculous"]Аз не разбирам как Пилософ - човек с претенции - си слага името зад тази мръсна история.[/quote]
  Що? Дори и да е акадамек, той е пенсионер от 2015 г. (роден е през 1945 г.). Да не искате да го оставите на едната пенсия!?
  Освен това е и "милиционер" ... от 1965 г. до 1990 г.

 24. 24 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Любопитно


  - БРАВО ПЕТЯ !!!

  Аз единствен останах да Ви "бравопетям" .....

  другите просто не разбират,
  че Вие разбирате от всичко ......


  настроение > възхитително

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 25. 25 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2107 Неутрално


  Върховна си Петя! Благодаря, че те има !
  Само с едно не съм съгласен - пределът на простаците - мафиоти, неизвестно защо наричани политици, прокурори и бизнесмени е безкраен както е безкрайна една аритметична прогресия !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 26. 26 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2107 Неутрално

  До коментар [#21] от "Ridiculous":

  " От милиционери това може да се очаква, но лекарите е РЕДНО да се противопоставят . "


  Нямам представа колко е лекар и по какъв начин е станал професор, но искам да коментирам друго : Този тип ( не се извинявам ) е роден през 1945 година, а през 1965 година, вече е станал доносник на ДС ! Двадесет годишно момче и вече доносник !!! Нека напомня, че по-голяма част от академичния актив в България, са доказани ченгета, които растат и правят безпроблемно кариери и пари и което много, много ме кара да се съмнявам, както в медицинските му възможности, така и по начина добил се с титлата " професор " !
  Е, Москов не е ченге, но СЛУГУВА БЕЗСРАМНО НА ЧЕНГЕТА !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 27. 27 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2107 Неутрално

  До коментар [#5] от "ПукЪм гуми, викЪм КАТ":

  " Когато Нели Куцкова подари на Генерала две книжки - НК и НПК ... "


  Човече, ти ме разсмя до сълзи !
  Не съм очаквал, че съдия Куцкова има такова страхотно чувство за хумор ! Това е все едно световноизвестното българско сопрано Райна Кабаиванска да подари на наш Боко партитурите на операта " Айда " от Джузепе Верди ... !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 28. 28 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Интересно, Москов като момче за какви поръчки се използва?

 29. 29 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  Костинбродската афера, "убийството" на Делян Пеевски, сега и това... Прокуратурата се превръща в главен изпълнител на мокри политически поъчки.

 30. 30 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  Боже, прибери си вересиите. Някои хора отдавна са прекалили...

  Няма шики-мики.
 31. 31 Профил на kony
  kony
  Рейтинг: 225 Разстроено

  Лошото е, че нищо не можем да направим. И да гласуваме и да скачаме и да псуваме ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ си гласува и узаконява кражби и корупция. Няма законост, няма лична отговорност и за съжаление целия държавен апарат и всички системи са сринати. Изход няма!

 32. 32 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Нов голям успех на библиотикарският УНИБИТ! Превзет успешно от ДС е още един фонд! Москов, какво търсиш още в ДСБ?

 33. 33 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Бедни ми наведен Москов ...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  krastitel
 34. 34 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Също така интересно, ако не се докаже вината на Павел Александров, ще го върне ли Москов? Или задачата е изпълнена и всички са доволни?

 35. 35 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Да повторя за кой ли път- Москов ще събори Боко!

  Болшевишка акция за овладяване на още една позиция в здравеопазването , измъдрена от Таня Фаса и Пепи Отпечатъка които синхрохнно и съмишлено играха един за друг, подкрепена от прокуратурата и НСБОП , под благосклонния поглед на Боко!

  Боко, загубил здравия си усет и инстинкт, безмилостен към своите и сляпо доверчив към един министър и кликата му!

  От управляващата опозиция???

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 36. 36 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  "Нагледали сме се на този стил с претенция да внушава сила и сигурност и да шашне публиката."

  Вече отдавна не е и фарс случващото се!

 37. 37 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#19] от "Роси":

  Ти си една от най- верните апологети на Москов.

  Когато предупреждавахме, че Москов е болшевик, че методите му са болшевишки и целта му е социалистическо здравеопазване , ти го защитаваше винаги!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 38. 38 Профил на stanchev_
  stanchev_
  Рейтинг: 5 Неутрално

  1. Великолепна статия!
  2. Мисля, че ни трябва нещо повече от това за да реагираме като народ. Няма протести на улиците по този повод - няма и да видим.

  Може би ни трябва някоя трагедия та да се събудим. Но не искам да съм толкова черноглед. Искам да съм част от общество, което има волята да вземе справедливостта в своите ръце при положение, че органите на реда играят по нечия гъдулка...

 39. 39 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Само да припомня, че България бе осъдена неколкократно за подобни показни акции. Докога?!!! И с кой акъл нахлуват на заседание, на което предстои разглеждане на молби и кому е нужно арестуването по подобен начин на хора, които нито са опасни, нито биха изчезнали внезапно след заседанието?!!!
  Всичко това, за да се отвлече общественото внимание от арогантните изменения в Изборния кодекс. Отделна тема от кого ще се овладее фондът. Защо ги търпим тия работи??? Тези хора дори не променят мутренския си подход, поне малко да е по-различно от някой преден път, а то не. Докога? Докога ще търпим да плащаме от нашия джоб заради безобразията на властта?

 40. 40 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#31] от "kony":

  Изход има: масови протести в отговор на всяко посегателство! Но хората се оплакват и дремят...

 41. 41 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Браво Петя, чудесен материал!

 42. 42 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Весело

  До коментар [#39] от "gilermos":
  http://www.segabg.com/pic/12114/800944-l.jpg
  България бе осъдена неколкократно за подобни показни акции

 43. 43 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Герберите са ми ясни,но Москов разочарова за пореден път.Жалко ,но се превръща в един от тях.Това е истината.

 44. 44 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Смърдежът на Съветския съюз явно никога не е напускал българските ширини,само се е пребоядисал леко....

 45. 45 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 770 Неутрално

  До коментар [#43] от "registriran":
  Москов не се превръща,отдавна е станал "един от тях"....

 46. 46 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  #... започва епилогът на акцията - затрупване под пепелта на забравата, със спорадични медийни пулсации тук-там.
  Отново прах в очите, симулиране на дейност.
  Следва всяко чудо за три дни.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 47. 47 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2283 Неутрално

  Бойко "бори" корупцията, а една цаца московска му помага. при това доста некадърно.

  Оставка бе, баце!

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 48. 48 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Цветановщина, борисовщина и цацаровщина в действие.
  Ето това е моделът. С поддръжката на послушни медии за пропаганда и дезинформация.
  Обхваща ме тотален песимизъм.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 49. 49 Профил на Malama
  Malama
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Смятат ни за стадо и дори не се притесняват, че това личи.

 50. 50 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Авторката има много древен вид може да си спомня даже и времената преди съветския модел!

 51. 51 Профил на ddemivor
  ddemivor
  Рейтинг: 225 Неутрално

  [quote#4:"grayeagle"]Това и в Русия го няма[/quote]
  С риск да разлютя ядрото тролове-сектанти, това го има в Русия, просто не си правят ПиАр акции след това, а и там функционира отделът по чистота - изчистват се от човека, от улики. Може да се каче, че нашите са по своему хуманни - не са вкарали предишния шеф на фонда Александров на 2 метра под земята.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK