ГЕРБ поиска да отмени демокрацията

Бойко Борисов

© Юлия Лазарова

Бойко БорисовКазаха ни, че имало крупни подкупи, събирани в пликове с пари и вероятно надписани – "от майката на Гошко – 2 000", "от бащата на Пенчо – 3 500". Обясниха, че имало отклонение на пари за болни деца към лични сметки, подкупи от "чужди" болници и даване под наем на собствен апартамент в Париж.


Затова, видите ли, качулатите гимнастици от ГДБОП нахлули във Фонда за лечение на деца в чужбина в момента, в който е трябвало да се вземе решение за... лечение на деца в чужбина. Затова всички работещи там, во главе с шефа Павел Александров, били окошарени по точно този драстичен начин.


След като преспаха, съобщенията станаха други. Подкупи е нямало, отклонени пари – също. Нито пък апартаментът в Париж бил на Александров. Уликите дотук: в дома на Александров намерили два (2) часовника. Изедник... Аз като имам девет (9) китари, да си стягам ли бохчичката отсега?
Но продължиха да лъжат, съвсем по детински. Апартаментът в Париж, където живеят децата, пратени за лечение, както и техните придружители, бил 60 евро на ден – цена, според прокуратурата "в пъти" надвишаваща пазарната там. Моля? Кога за последно български прокурор се е опитвал да наеме апартамент в Париж? Аз съм наемал. Мога само да мечтая за апартамент, в Париж (там не е като в Перник, бе, хора) за 60 евро на ден.


А отгоре на всичката тази Вавилонска кула от очевидни лъжи, изричани от очевидни лъжци – се паркира лично премиерът Борисов. "Избродирана" била операцията, големи, разбирате ли, престъпници сме хванали. А цялата работа отива към пълен погром на всички обвинения. Тогава – защо премиерът предвожда тази смехория?


Защото става дума за властта. Затова лично премиерът предвожда мероприятието


В неговата картина за света, работата изобщо не е смешна. Става дума за оцеляването на модела власт, който те изградиха и без който не могат да съществуват.


Оцеляване – ще питате? Заради фондче с десетина милиона бюджет?


Да, драги. Защото не говорим за една отделно взета глупост – а за цялостна стратегия за оцеляване именно на този модел власт именно в условията на нашата Република. Че тази стратегия е пълна само с глупости – това опира до менталното равнище на нейните автори и изпълнители. Все пак това са възпитаници на Народната милиция от най-долните етажи – онези, които са си шепнели, със светнали погледи, докато са сменяли масла в гаражите на МВР или са миели тенджерите в кухните на ДС: "Нашите май пак провеждат активно мероприятие..." От тяхната тогавашна позиция на прислуга са чували, че има активни мероприятия – но така и не са видели ни едно с очите си. Защото са сменяли масла и са миели тенджери. Може и да са носили дрехите на шефа на химическо.


Та – за стратегията.


Мнозина забелязаха следното. След местните избори


ГЕРБ решиха, че вече са добили цялата власт. И започнаха да я събират по върховете


Седмици по-късно шефовете на ГЕРБ изпаднаха в очевидна паника, в която пребивават до днес. Какво се случи?


Случи се онова, което всеки, чел Аристотел дори с половин око, знае от около 2 300 години: в една демократична (все пак) подредба, когато тръгнеш да събираш цялата власт в едни ръце, започват да се случват поне три неща.


Първо: докато ти събираш власт в центъра, извън него тя започва да ти се разбягва като рояк хлебарки. Полицаите вдигнаха стачка, мутрите си върнаха контрола по пътищата, а из горите тръгна башибозук.


Второ: активното гражданство се вдига на съпротива. За потрес на властта, този път съпротивата тръгна от съдебните среди с оставката на министър Христо Иванов и с историческите речи, малко след това, на съдията Лозан Панов и на преподавателя Кристиян Таков. Включиха се и зелените, разярени от начина, по който централната власт се опита да пробута като подарък Пирин планина на свой местен приятел, започнал да става автономен от (т.е. да поставя условия на) центъра.


Трето: когато тръгне процесът на централизация на властта, всякакви алчни субекти хукват да се включат навреме, та след като се вдигне пушилката, те да се окажат с парче от концентрираната във все по-малко ръце власт. Тази надпревара вкарва още сътресения в и бездруго тресящата се власт в държавата – и особено тогава, когато властта е посветена на присвояването на ресурси, а лесните за крадене ресурси привършват.


Базисната истина е следната.


На всеки избори ГЕРБ получава все по-малко гласове, но след всеки избори концентрира все повече власт и контрол над ресурси


След местните избори, например, в провинцията ГЕРБ окончателно се превърна в БКП от времето на Живков. За да получиш служба – трябва да си партиен член. За да станеш шеф на гараж – трябва да си дребен партиен началник. А за да вземеш решение по линия на общински съвет – първо трябва да питаш партийния шеф, дали може.


Все повече власт при все по-малка народна подкрепа – това състояние не може да продължи дълго. Или властта трябва да се свива заедно с падането на подкрепата – или властта трябва да отмени демокрацията, за да не зависи повече от подкрепата на народа.


ГЕРБ избра второто – да отмени демокрацията. Да приватизира държавата и нейните ресурси за своето собствено благо, но да направи така, че народът да не може да й се бърка.


За да ликвидира демокрацията, ГЕРБ трябва да свърши няколко очевидни неща


Първо: да ликвидира независимостта на медиите. При 113-то място за България в световната класация на свобода на медиите, тази цел е на практика вече постигната. Но в днешния свят и интернет е "медия" – и тук трябва да има контрол. Искането на ГЕРБ-министъра Московски за забрана на сайтове за споделено пътуване е разузнаване с бой – ако това мине, ще се затварят и други сайтове.


Второ: да ликвидира изборите. В това отношение ГЕРБ се труди с пот на лице; и не иде реч само за досегашните практики на подмяна на чували с бюлетини или изготвянето на фалшифицирани протоколи.


Разделиха референдумите от гласуванията с прозрачната цел хората да не ходят не референдуми, за да се каже после – ми то никой не гласува, защо да ги правим? Отрязаха от гласоподавателното тяло българите в чужбина (които категорично не подкрепят ГЕРБ), като им забраниха да гласуват извън представителствата на българската държава. Въведоха "задължително гласуване" според което, ако веднъж пропуснеш – отпадаш от избирателните списъци.


Трето: да сплашат активните граждани, така щото те да престанат да имат искания, да протестират, да пишат манифести или открити писма. За тази цел режимът на ГЕРБ обяви за свои основни врагове същите хора, които и Орешарски беше обявил за свои – зелените, протестиращите, журналисти, неправителствени организации. Досега сплашването беше на принципа на посочването, с което се занимаваше предимно главният прокурор, споменавайки под път и над път имена на определени журналисти и граждански активисти (че и на наша скромност). Идеята: знаем ви, следим ви, всеки момент можем да ви окошарим, ако не си налягате парцалите.


Именно тук се вписва циркът с Фонда за лечение на деца в чужбина.


Ударът по Александров беше разчетен така, че да порази едновременно няколко цели


Първо: да сплаши всички във Фонда, които досега се опъваха на вечните мераци на държавата да го погълне.


Второ – да сплаши членовете на Обществения съвет на Фонда, които са три категории: лекари; журналисти; граждански активисти. Лекарите – за да не се опъват на различните заливащи ги московщини. Да не забравяме, че преди седмици в момента, в който заплаши с протест, лекарският съюз бе посетен от качулатите гимнастици от ГДБОП. Журналистите пък бяха изрично споменати в първоначалната обява на прокуратурата като замесени в подкупи. Демек: всеки, който пише или говори, можем да го изкараме корумпиран.


Тактиката на сплашването придоби особено комичен характер, когато наскоро се включи Бойко Борисов. Сещате се: имало било организация за сваляне на правителството от власт, правена от "малки партии" и "контрабандисти". Нали си представяте картината: седят Радан Кънев и, да речем, Таня Дончева в сумрачна стая с тъмни балкански субекти-контрабандисти и кроят планове за преврат...


Превръщането на тактиката на сплашването с думи в такъв фарс я обезсилва. И затова беше необходимо втвърдяване на подхода. С арести, например.


В активното мероприятие "Александров" гражданските активисти са били особено лакома цел на властта, защото те не са активни само в рамките на Фонда. Ако ги сплашим, са си мислили плоските мозъци, окичени с фуражки, то ще сплашим цялата им общност, дето много знае, протестира и е вечно недоволна. Не на последно място, идеята е да бъдат сплашени всички, които искат някакви обществени съвети към различните подразделения на държавата да гледат, кой какво прави с парите на данъкоплатците. Ако Фондът бъде превърнат в звено на МЗ, няма разни граждани да гледат в купичката на властта. А тя напоследък е толкова огладняла, че дори десетина милиона на година са вече сериозна сума.


Хем ще ударим по всички групи, които ни вдигат кръвното – хем накрая ще има едни пари. Така са си мислили авторите на активното мероприятие. Именно


подмамен от тази перспектива за лесна победа над всички, начело на активното мероприятие застава Бойко Борисов


Хитро? Коварно? Избродирано?


Само в техните милиционерски глави. За да се получи някакъв ефект, в тия неща е важно да продължиш със серия от удари срещу всички нарочени групи. Да арестуваш още шефове на фондове. Да окошариш журналисти. Да вкараш в ареста поне половин дузина граждански активисти. Да размахаш поне няколко видни лекаря като главатари на корупцията. Дето се вика – към днешна дата и аз трябваше да търкам наровете, а не да тракам на клавиатурата.


Да бяха наблюдавали внимателно, как ги прави тези неща техният приятел Путин, та да се бяха понаучили.
Но това са технически подробности. По-важното е друго. Онова, което те не могат да разберат – и няма как да разберат, тъй като не разполагат със съответната ментална машинария – е нещо много просто. Не е зле да си го припомним именно сега, 140 години след Априлското въстание.


Всеки път, когато властта започва да залива България с мракобесие, срещу нея се изправя едно просветено и активно гражданско малцинство


Докато има демокрация, това малцинство ще спира мракобесието. Особено днешното такова малцинство, съставено предимно от по-младото поколение, което не е израстнало в страх от режима на БКП; и, за да бъде истински сплашено, ще трябва да бъдат ликвидирани хора.


Тези хора няма да се спрат, докато не им отменят демокрацията и не я заместят с отряди щурмоваци. А пък властта се оплита в смехории, защото въпреки всичките си опити, просто няма да може да отмени демокрацията; а щурмоваците (разните там Динковци) са направо смехотворни.


Нито знае как, нито може, нито има необходимия за целта кураж.


Властта е онази група хора, която от месеци се тресе от страх. А се тресе от страх, защото на някакво неосъзнато ниво си дава сметка, че опитът за установяване на режим на ГЕРБ по тертипа на режима на БКП е обречен на гръмотевичен провал.


Поне това сме постигнали. За да бъде ликвидирана вече съществуващата демокрация, някой ще трябва да започне да убива. А поради самото съществуване на демокрацията (която все пак опазихме през годините), вече никой няма тази смелост.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (244)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  Трудна професия си е избрал синият шаман - цял живот да говориш глупости и ...аха да познаеш кой ще спечели изборите. през 2001

 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2669 Любопитно

  Правилен анализ, а с неправилни изводи ???

  [email protected]
 3. 3 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Че ГЕРБ ще се провали, няма съмнение.

  Лошото е, че хората за пореден път от 1990 г. насам ще загубят спестяванията си.

  От СИК - толкоз.

 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  Ей ся ще плъзнат червени ГЕРБерчета, да крещят...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  То няма какво да се отменя. Не сме преставали за живеем вече 26 години в капитализъм, но нито миг дори от тях в демокрация.

  мурзилка
 6. 6 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  Айде Дайнов да спреш с глупостите,а? Кой според тебе е демократ, а? Костов ли, дето му викаха "Командира", който унищожаваше всеки, който му се противопоставяше? Жалък ставаш с напъните да го върнеш на власт, само дето няма други мераклии освен един файтон зомбита!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  [quote#4:"Николай Колев"]Ей ся ще плъзнат червени ГЕРБерчета, да крещят...[/quote]
  Че само вие-сините болшевики ли искате да приказвате?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Г-н Дайнов е малко по-емоционален, но тезата и заключенията му са абсолютно правилни.
  Изглежда е имало силна връзка и се получила здрава симбиоза м/у баце и селския хитрец от Правец, във времето когато баце му беше пазвантин и разтриваше ушите и табаните. Та благодарение на тази връзка и симбиоза баце е прихванала доста от тато, и сега иска да построи подобрена версия на неговия едноличен модел на управление.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 9. 9 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Сега този шеф на фонда за лечение на деца в чужбина трябва да съди до дупка идиотите които са направили тази постановка.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 10. 10 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1228 Весело

  Комунизмът ще си отиде с Евгени Дайнов

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Всеки народ си заслужава управлението. Тези мафиоти, милиционери и крадци, сами си ги избрахме, смеем се и ръкопляскаме на простотиите на Борисов ,и все повече затъваме.

 12. 12 Профил на Боби М
  Боби М
  Рейтинг: 238 Неутрално

  Дет' се вика "Видими резултати".

  Ако спориш с идиот , вероятно същото прави и той.
 13. 13 Профил на Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Единствената пречка мутромилиционерите от ДС да не успяват засега да копират джуджето от КГБ, е факта, че за радост сме в Европа

  Простщината победи с ИПОН
 14. 14 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  " в провинцията ГЕРБ окончателно се превърна в БКП " - ГерБорисов копираха резултатите на местните избори от Бсп от преди 20-тина години: Само в три областни града нямат кметове! В Добрич не са платили на циганите и губят на втория тур. Някои казват, че е нарочно, за да не се получи тоталитарен резултат? Защото на първия тур имат над 49%, а втория който печели, само 19%!?

 15. 15 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  До коментар [#6] от "lz2":
  Не съм гласувал за Костов от 2001 година, не съм гласувал за царя, Сидеров, Доган, Първанов, Станишев...Не съм гласувал и за ГЕРБ. Но винаги съм гласувал.
  Та, какъв е Костов към днешна дата, та да ме "плашиш" с него?
  "Сини-болшевики" е нещо без смисъл. Вероятно това, което разбираш, не е управлявало България от 2001 година.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 16. 16 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 909 Любопитно

  хубавото във всичко това е че краят на групировката герб този път ще окончатален ,защото те могат да се опитват "да отменят демокрацията" ,но всъщност Демокрацията ще отмени тях

 17. 17 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  Всички които за против задължителното гласуване, симпатизират на ДПС и БСП.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2669 Весело

  До коментар [#6] от "lz2":

  ''един файтон зомбита!
  ----------------------------------------
  Е той точно това е и написал по поръчката, както го е учил таварищ Ленин “Дайте ни организация от революционери...'',за да грабне властта, търкаляща се по улиците.
  Само че нито я има организацията - нито властта се търкаля по улиците.

  [email protected]
 20. 20 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 342 Неутрално

  До коментар [#17] от "napitbratmu":

  и аз така мисля.

 21. 21 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 696 Любопитно

  До коментар [#17] от "napitbratmu":
  [quote#17:"napitbratmu"]Всички които за против задължителното гласуване, симпатизират на ДПС и БСП.[/quote]
  А които са против електронното гласуване? Защото милицията е против електронното гласуване, Цвинокио трудно се оправял с компютрите.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 22. 22 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1028 Любопитно

  ГЕРБ с всички средства иска да се задържи на власт за да ПРОДЪЛЖИ да КРАДЕ

 23. 30 дни по 60 Евро е равно на 1800 Евро на месец. Някой си изкарва допълнителна залата в България само от тази далавера като си дава пари на него си, за собствения си апартамент. Дотук с този задълбочен анализ.

  Wornoxmaniak
 24. 24 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Ами, добре казано Дайнов :
  Всъщност какво и друго може да се очаква от тези ???
  Какво друго са учили, работили, слушали??? В Симеоново, в ДС-БКП, на селските сбирки на БКП ??
  Менталното им ниво е такова :)
  Пробват, опитват, стремят се ..ВЕЧЕ свикнаха да са на власт, като БКП навремето и ще пробват ВСИЧКО , за да останат вечно на власт :)

  BIG AL
 25. 25 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 342 Неутрално

  До коментар [#6] от "lz2":

  аре по темата.
  да не започвам с любен гоцев
  и ударните отряди от мутри на вис и сик.
  тебе явно не са те гърбили 90те.
  и даже си въобразяваш, че ти се получава.
  отдавна не се получава тази черна пропаганда.

 26. 26 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Елитаризъмът и арогантността на Дайнов повече отблъсква, отколкото привлича...
  Иначе има добри попадения тук и там

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 27. 27 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 342 Неутрално

  [quote#21:"Индивидуален паметник на културата"]Цвинокио трудно се оправял с компютрите. [/quote]
  ааа като подслушваха с пашата всички
  държавни институции разбираше доста.
  я цацаров да привика румен николов на спявка
  за нелегално използване на срс-та в драгалевци.

 28. 28 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Боко заприличва на ... българския чаушеску

 29. 29 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1296 Весело

  [quote#25:"mihail_p"] ударните отряди от мутри на вис и сик.[/quote]
  С бат Бойко между тях....

 30. 30 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Достатъчно е да погледна селския рапон- комшия, с огромния държавен джип - на власт е и готов почти на всичко :)
  Никой не може и не трябва да се съмнявав "умствените" му , гербаджийски възможности :))
  Хахахаааааа......
  Всяка сряда Боко пие кафе с Цацата..Имало и 3 милиарда от контрабанда и нито един в пандиза за ТОВА :)
  Как да не верваме на такива хора- управленци ???

  BIG AL
 31. 31 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#23] от "Wornoxmaniak Свръхчовек":

  Вари го, печи го, от цървула мокасин не става. Неградски, ти имаш ли си идея как вървят апартаментите в Париж?
  За твое сведение там имат ток, течаща вода и не казват "отодим на повънка" за ходене до тоалетната. Имат си вътрешни тоалетни

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 32. 32 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3543 Любопитно

  [quote#9:"koko65bg"]Сега този шеф на фонда за лечение на деца в чужбина трябва да съди до дупка идиотите които са направили тази постановка.[/quote]
  Този шеф е това

  "Общо 113 лекари, които са участвали или участват в ръководствата на болници в България са сътрудничили на тайните комунистически служби, обяви Комисията по досиетата в първото си за 2014 г. решение....
  ...Сред по-известните лекари специалисти са: Владимир Пилософ ......"

  http://pik.bg/%D1%88%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8---%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%81-news135802.html

  На Него ли се надяваш ?!?!?!?!?!

 33. 33 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1296 Весело

  [quote#30:"BIG AL"]Имало и 3 милиарда от контрабанда и нито един в пандиза за ТОВА [/quote]
  "one man" шоу на премиера Борисов
  http://www.dw.com/bg/%D1%88%D0%BE%D1%83%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2/a-19202913

 34. 34 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3543 Неутрално

  [quote#23:"Wornoxmaniak Свръхчовек"]30 дни по 60 Евро е равно на 1800 Евро на месец. Някой си изкарва допълнителна залата в България само от тази далавера [/quote]
  ГЕРБерска душичко,
  Намери ми АПАРТАМЕНТ В ПАРИЖ
  който ДА НАЕМА за 59 евро на ден
  1770 евро на месец
  и ще си изкараш лично от мен
  цяла българска средна заплата
  Ти наясно ли си с цените на наемите
  на АПАРТАМЕНТИТЕ В ПАРИЖ,
  като ТРОЛИШ и ТИРАЖИРАШ ФЛАШКИТЕ

 35. 35 Профил на Ричи Финестра
  Ричи Финестра
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До всички членове на ГЕРБ.
  Нямайте никакво съмнение, че ако днес се създаде партия АНТИгерб, а утре са изборите тя ще има абсолютно мнозинство в парламента(нещо което никога не сте имали).
  И още нещо, с всеки изминал ден гласовете за тази партия ще се увеличават самозабравени, жълти, плодови зеленчуци.

 36. 36 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1028 Весело

  До коментар [#31] от "Индивидуален паметник на културата":

  Париж не е най-подходящия пример

 37. 37 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 796 Неутрално

  БГ народът нееднократно е доказал пълната си некомпетентност да прави адекватни избори - що за народ ще си избере пожарникар и учител по физическо да решават съдбините му - простолюден, плебейски народ, демокрацията е самоубийствена, когато се предостави като инструмент на прост народ, все едно да дадеш зареден пистолет на дете, за да си играе...това прави и българския народ - играе си на руска рулетка, експериментира, затова и не разбирам плача по референдумите....за какво ще гласуваме, чалгаджията Трифон е поредният, който се се опитва да се възползва от непросветеността на българаската маса - първо бяха комунистите, съпростиивата срещу тях е била най-упорита, и селянинът Тошо, след него мутрите, после, царя после ББ и т.н

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 38. 38 Профил на pipon
  pipon
  Рейтинг: 451 Неутрално
 39. 39 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Не само посоченото от Дайнов по-горе е верно, ами в добавка, след като "фалираха" КТБ и я разпарчалосват като хиени, сега се опитват и да ни чопнат пенсионните пари, като ги национализират.
  Чудя се - докога ще търпим тъпаци, лакоми за власт и пари, да ни управляват?

  Аз не зареждам в Лукойл.
 40. 40 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2108 Неутрално

  Спомняте ли си разума Цветан как охули едни лекари от Горна Оряховица за смъртта на едно новородено.Е,това е стила на милицията.

 41. 41 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Дайнов някъде си прав, някъде не си. Герб имат чудесни резултати на изборите в чужбина и затова никой не очакваше такава измама. Според мен Борисов си е отмъстителен хитрец и наказва за въпросите в Лондон. Но нали именно в Лондон Герб печелеше. Защо се самоубиват и нарушават правата на хората. Отделно застават срещу нашите общности и се мъчат да прекъснат връзките им с България, да ги омерзат и октажат. Не разбират ли тия , че ако емигрантите ни разпродадат имотите и престанат да пращат пари , ще фалира държавата за година две.

 42. 42 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 507 Неутрално

  [quote#17:"napitbratmu"]

  Всички които за против задължителното гласуване, симпатизират на ДПС и БСП. [/quote]
  Голям бисер си написал.Аз съм против задължителното гласуване,но не симпатизирам на нито една партия!Научи си урока,и друг път не пиши без да мислиш!

 43. 43 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Отрязаха от гласоподавателното тяло българите в чужбина (които категорично не подкрепят ГЕРБ)

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/izbori2014/2014/10/08/2394924_kak_glasuvaha_bulgarite_v_chujbina/

  Автора, има неща които се проверяват с няколко клика на мишката. Всички се надяваме Герб да изгубят подкрепа и да дойдат по-нормални политици, но това едва ли ще стани с тези неверни твърдения.

 44. 44 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Дайнов спестява най- важната подробност от целия водевил- акцията е замислена, организирана и инициирана от Петър Москов , с любезното съдействие на Таня Андреева, която услужливо суфлира от няколко дни по медиите!

  Като резултат двамата сложиха начело на Фонда отявлен комунист и агент на ДС, човек със съмнителна биография- Пилософ.

  Москов овладя още една кота в здравеопазването.

  Боко, наивно вярващ на Москов, бе оставен да се излага по медиите!

  Без тази дребна подробност анализът на Дайнов е повърхностен и пристрастен.

  Инак казано- Дайнов се прави на "Дръж ми шапката!"

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 45. 45 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1028 Весело

  Този шеф на Фонда също овъртолен в далавери Не разбирам този напън с кампания за защитата му

 46. 46 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1296 Весело

  [quote#44:"mr. wonderworld."]Боко, наивно вярващ на Москов[/quote]
  Ама разбира се - фюрера, ген. сека, любимия ръководител......НИКОГА не греши!!!!.........

 47. 47 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 696 Любопитно

  До коментар [#40] от "chicago514":
  [quote#40:"chicago514"]Спомняте ли си разума Цветан как охули едни лекари от Горна Оряховица за смъртта на едно новородено.[/quote]
  Това всъщност беше първи сезон на сериала "Добрия, лошите и тъпото". "Добрия" е само фикция, всъщност участници са "лошите" и "тъпото".
  А интересува ли се някои от съдбата на тези лекари? За първобитното ни общество беше важно да има евтино зрелище и сапунка по телевизията.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Faihle
  Faihle
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Проста логическа аритметика:
  Негласуващите се заличават от списък - половината от тях това няма да им направи впечатление.
  По-малко в списъците, повече купени и етнорелигиозни гласове.
  Резултат - в парламента ДСП и ДОСТ със солидно влияние + закупилите си най-много гласове....

 50. 50 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Вече прочетох цялата статия и с повечето неща съм съгласен. Герб според мен губят бавно, но славно подкрепа. Надеждата ми е в гражданското общество, особено на хората родени след 1989 година.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Онзи ден Смилов,днес Дайнов.Това ли са ви силите бе Дневник?
  А иначе незабравяйте че на гласуването,против секциите в чужбина,цялото РБ с всички десебари на куп гласуваха ЗА.
  Сега Радан ги оправдава,че били сгрешили,а той както винаги го е нямало в НС!

  sdg
 53. 53 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  "За да бъде ликвидирана вече съществуващата демокрация, някой ще трябва да започне да убива. А поради самото съществуване на демокрацията (която все пак опазихме през годините), вече никой няма тази смелост."

  Дано!

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 54. 54 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#11] от "Роси":

  ++++
  Сами си ги избрахме, не ни ги внесоха отвън да речем.

 55. 55 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 342 Неутрално

  До коментар [#39] от "simval":

  ..........Чудя се - докога ще търпим тъпаци, лакоми за власт и пари, да ни управляват? ...........

  аз не търпя.
  отдавна.
  но не трябва нетърпимостта да бъде солова акция.
  трябва всеки ден да се проявява, пред който и да е,
  без страх.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на bafdjaf
  bafdjaf
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Освн "миндя" често се използва "минджа" или "спрънджа".

 58. 58 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Простата истина за всеки избирател е НИКОГА да не дава пълната власт на една партия! Защото ВИНАГИ се стига до самозабравяне! А ние какво имаме-парламент на Герб и марионетки, президент-марионетка на Герб, 90% от населението се управлява от местната власт на Герб! Мислете като гласувате!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 61 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 303 Неутрално

  Добрютро! Винаги го е имало това желание...

 61. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 63 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#39:"simval"]сега се опитват и да ни чопнат пенсионните пари, като ги национализират. [/quote]

  Това ще е следващата голяма врътка. КТБ им се услади.

 63. 64 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Тоя човечец Дайнов взе съвсем гьоторе да пише.
  Първо - ГЕРБ нямат абсолютна власт в Парламента, а около 30% от депутатите.
  Ликвидирали "независимите медии" - Дайнов, коя медия в България е независима? И коя медия е ликвидирана? Кажи поне една.
  "Отрязаха от гласоподавателното тяло българите в чужбина (които категорично не подкрепят ГЕРБ)" - на последните избори 2014 в чужбина ГЕРБ имат 38 000 гласа, РБ - 15 000, т.е. за ГЕРБ са гласували 2.5 пъти повече хора, отколкото за РБ.
  А това, че слага заедно Радан и Танчето Дончева вече изби рибата - няма ляво, няма дясно, право в л...то прясно.

 64. 65 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#6:"lz2"]Костов ли, дето му викаха "Командира", който унищожаваше всеки, който му се противопоставяше? [/quote]
  Колега, костов го няма от 2001г., от 15 години. Нещо май все ви пречи на милиционерите и русофилчетата?
  Я ме светни, имали ли сме премиер с повече прякори от Борисов? Аз ще изброя само няколко, а съм сигурен че много могат да ме допълнят: Боко Тиквата, Баце, дон Тиквони, Бибитко, Конграчюлейшън, Винету, Мутрата...
  Костов си е имал много недостатъци, но най-голямата подигравка е да го сравняваш с тоя пожарникар.

 65. 66 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Акцията на прокуратурата и НСБОП тече от една година.
  Още миналата година Петър Москов е подал сигнал и предал"доказателствата" , които ти дни четем по медиите и се смеем.

  Какъв прокурор трябва да си, че да се надяваш тия "доказателства" да минат в съда?!
  Как щяха да ги "избродират" акълът ми не го побира?

  Но да се спести ролята на Москов, който е вдъхновител и подбудител на целия фарс, е меко казано журналистическа безотговорност!

  А Боко защо е решил да се излага, може само той да отговори.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 66. 67 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4015 Неутрално

  ЕДИННА ЕВРОПА


  И при социализми под еднопартийни комунистически диктатури
  през 1917-1989 е имало партийно и капитално строителство.

  Значи, трябва да се отмени антидемокрацията.

  До коментар [#5] от "Маршалов":

  То няма какво да се отменя.

  Не сме преставали за живеем вече 26 години в капитализъм,
  но нито миг дори от тях в демокрация.

 67. 68 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Дайнов малко е позасилил краските, но като цяло, точна картина е обрисувал.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 68. 69 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Никога не е искал друго.

  Отвратителна паплач.

 69. 70 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Весело

  Голям рокаджия е Генчо, няма спор! С няколко "акорда" разлая сите каракачанки!

 70. 71 Профил на optimu_s
  optimu_s
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Според мен властта не е толкова уплашена от вътрешни сътресения, от колкото от целенасочени действия от подкрепящия я господар. До кога ще продължи подкрепата. Това е основния въпрос, който мъчи властта. Да не се окаже те са разбрали последни за отмяната на подкрепа.

 71. 72 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Разстроено

  [quote#69:"tily_lily"]Никога не е искал друго.

  Отвратителна паплач. [/quote]

  Много Ви се извинявам, г-жо/ или г-це, без да искам Ви докладвах, унуката се хвърли да ме прегръща и...
  Модераторът, моля не вземайте под внимание, неволна грешка е!
  А с мнението, съм напълно съгласен!

 72. 73 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  [quote#65:"historama"]Колега, костов го няма от 2001г., от 15 години. [/quote]
  Костов драги, не е слизал от сцената! Както четох някъде, "Луканов се канеше да разграби България, но Костов го направи!" И като вида, че никой повече няма да го върне във властта, започна да действа с поставени лица. Първо беше Мартин! Пионка в ръцете на Костов! Ама му не мина номера! После с Радан поиска да заграби гласовете на всички малки партии с РБ, но пак не му мина номера! Не можа да го овладее! Сега Дайнов вие на умряло, но умрялото си е умряло! Костов повече няма да възкръсне!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 73. 74 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 909 Любопитно

  Демокрацията е нещо напълно непонятно за редовият гербер ,тя го притеснява ,плаши ,възмущава ,в една истинска а не фасадната демокрация ,редовият гербер не би могъл да оцелей

 74. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 76 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  Дано българите в чужбина "благодарят" по подобяващ начин на мафиотската герберска върхушка за забраната, която им наложиха милиционерите... И да не забравят да се обадят на близките си в родината...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 76. 77 Профил на achkoal
  achkoal
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Има едни неуспорими факти. В последните 7 години, 6 от тях ГЕРБ са на власт. И през цялото време имат, на практика, пълната власт, след като печелят местни и парламентарни избори. За тези 7 години, къде сме? Външния ни дълг нарастна двойно. 2009-та година това се обясняваше със световната криза, която всъщност беше отминала, но за електората хващаше дикиш. Сега защо нараства? Къде са чуждестранните инвеститори? Докъде сме с реформата в правосъдие и здравеопазване? Докъде сме с реформата в държавната администрация? Какво се случи с другите показни акции на Цветанов? С колко осъдиха държавата и ще я осъдят потърпевшите от тези показни акции, пари, които ние ще платим, не Цветанов. На кое място сме по дребно предприемачество в Европа? На последно. Показател за репресия на държавата в-у всеки който иска да наддигне глава.

 77. 78 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 641 Весело

  До коментар [#48] от "Белият Негър":

  Абе от край-време съветвам Дайнов да си смени дилъра на ганджата, ама кой ти слуша... Също и по-добре да си дрънка на деветте китари, отколкото да дращи глупотевини тук-там из форумите...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 78. 79 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1913 Любопитно

  Герб са 1000 "файтона" с хора, но ...
  [quote#0:"статията"]... онова, което те не могат да разберат – и няма как да разберат, тъй като не разполагат със съответната ментална машинария [/quote]

  Дали порняка ще го разбере понятието "ментална машинария"?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 79. 80 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 346 Весело

  [quote#6:"lz2"]Айде Дайнов да спреш с глупостите,а? Кой според тебе е демократ, а? Костов ли, дето му викаха "Командира", който унищожаваше всеки, който му се противопоставяше? [/quote]

  Дайнов дори от БСП не се плаши, нали е роден в Лондон като синче на кореспондент на "Работническо дело"?

  Бивш комунист няма, само си сменят набързо "каузите", за да са все от "правилната страна"!

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 80. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 82 Профил на grantmidai
  grantmidai
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#76] от "Rim":

  Че те и без това никога не са гласували масово, какво ги интересува забраната?

 82. 83 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 346 Весело

  [quote#39:"simval"]Чудя се - докога ще търпим тъпаци, лакоми за власт и пари, да ни управляват? [/quote]

  Май всички начело с Дайнов си искате мишока Сергея?

  Ами няма как да стане бре! ГЕРБ са без алтернатива в момента, а напъните за пореден "десен проект" начело с Радан Кънев са ялови още в зародиш!

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 83. 84 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 909 Весело

  [quote#38:"pipon"]М У Т Р И Ц А Т А - reloaded
  [/quote]
  +++++++

 84. 85 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Герб и демокрацията нямат нищо общо.

 85. 86 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Защо не го критикувате Дайнов с аргументи, а само плюете и пишете простотии? Май нямате аргументи, затова!

 86. 87 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  От написаното ,извода е пълзяща диктатура. Не знам дали е така,но е много вероятно!

  SHADOWS of SOFIA
 87. 88 Профил на Rossen Roussanov
  Rossen Roussanov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  И нито дума за референдума на Слави...Голям майтап ще настане, когато Кънев и "умните и хубавите" разберат, че единственият им шанс да оцелеят е да се присламчат към референдума...Кънев вече започна да се слага в Шоуто... Какво ли ще говорят тогава соросоидите тук в "Дневник"?

 88. 89 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Очевидно БКП пред очите ни мутира в два клона. БСП, с любезното съдействие на Русия, и ГЕРБ, с любезното съдействие на Запада. Те си знаят с кого си имат работа, но няма друга сила, която да подкрепят в борбата за надмощие срещу Русия. А ББ успешно влиза в кожата на добрия вълк, той е десен просто защото вляво е, все още, заето.
  Раздаването на пари за саниране е толкова ляво, че дори и Станишев не би се осмели да го предложи. А то много пасва на популизма на ББ. Вземат се едни пари от едни и се дават на други. По пътя половината отиват в наш'те хора, ама кой ще ти придиря за нещо, което ти дават без пари. Колко струвало, качествено, некачествено. Кой ти гледа на подарения кон зъбките.
  Та да очакваме скоро обединителен конгрес ГЕРБ-БСП. ГЕРБ(обединен дясно-ляв съюз). С подкрепата и на изтока, и на запада. Пълна нирвана. Или пълен делириум на заспалите избиратели.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 89. 90 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  [quote#86:"fij17487903"]Защо не го критикувате Дайнов с аргументи, а само плюете и пишете простотии? Май нямате аргументи, затова! [/quote]
  Цялото костово управление е котрааргумент на дайновите!
  Лошото за вас е, че целият народ го помни и няма да допусне да се повтори!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 90. 91 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 1101 Любопитно

  Ами малко емоционално,но напълно верен анализ на Дайнов. Имам,обаче, една забележка: не е вярно,че на никой не му стиска да убива и че всички милиционери само са сменяли масло или мили чинии. Ако беше така нямаше да имаме днешната мултимилиардна олигархия. Те продължават да черпят опит и вдъхновение от режима и традициите на страната с един мавзолей с мумия на един Червен площад, но фактът, че сме в ЕС и НАТО силно им връзва ръчичките....

  ThePirinEagle
 91. 92 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#1] от "napitbratmu": Трудна, но постоянна, за цял живот, както хортуваш! А твоята, на Боко идиота, временна, като за трол! До падането!

 92. 93 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#90] от "lz2": А аргументите ти? Или бълваме бълвоч?

 93. 94 Профил на petar_georgiev
  petar_georgiev
  Рейтинг: 458 Гневно

  Наистина много съжалявам (!), на единственото което вече ми идва наум когато видя бомбастично-нагло-самодоволните "интелектуални творения" на гражданина Е.Д. е:
  ИДИОТ (роман от великия руски писател Ф.М.Достоевски)

 94. 95 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2591 Неутрално


  Сикаджията е и влюбен във властта като Путин и самовлюбен в себе си Нарцис ! Този съсипва България със скоростта с която започна Орешарски и САМО уличния натиск може да спре мутромилиционерските издънки като тези във Фонда . Ако съм на мястото на арестуваните и ОПОЗОРЕНИ пред обществото хора, ще ги побъркам от дела и ще давам интервюта всеки ден !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 95. 96 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  [quote#92:"mangiafuoco"]на Боко идиота, временна, като за трол! [/quote]
  Не,че си падам по тролове, но ако трябва да избирам, по-добре трол на Боко, отколкото трол на Доган.

 96. 97 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#90] от "lz2":

  Що не смениш плочата, бе ,,, Стара е ..
  Изтърка се ...
  Нищо ли не ражда , друго , милиционерската мисъл ???
  Стотинки ли печелиш ???
  Много глупост всеки ден проивеждаш - една и съща ...)
  Стадна, милиционерска глупост :))

  BIG AL
 97. 98 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 970 Любопитно

  [quote#41:"grayeagle"]Но нали именно в Лондон Герб печелеше. Защо се самоубиват и нарушават правата на хората. [/quote]

  В Лондон има българско посолство, така че няма никакъв проблем за желаещите да гласуват.
  Какво "самоубийство" ви се привижда?

  За изборите 2014 г. в цяла Северна Америка са гласували 8800 българи, при положение че само в Чикаго са поне 150 000, там имаше отворена секция и т.н.
  Така че, колкото и да им е неприятно на емигрантите, не са никакъв фактор, за разлика от турските секции - над 75 000 гласували, практически 100% за ДПС.

  Знанието е сила, информацията - власт
 98. 99 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  До коментар [#80] от "Хайл Путлер!":

  " ... Нали е Роден в Лондон като синче на кореспондент ... "  Комундер, имаш ли мнение по статията ? Изнесеното в нея вярно ли е или не, пък дали е от Дайнов или от бай Джагал от Столипиново сами ще разберем .
  БАСИ ТЪПИТЕ РУБЛАДЖИИ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 99. 100 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Наскачаха гербаджийските бълхи..
  Радват се крепостните ..
  Всяко ограничаване на ПРАВА - им дава 'спокойствие" за собствената им власт ..Така си мислят, че ще продължават ...)
  От 117 депутати - сега - 84 , а УТРЕ ??? хахахааааааа..))
  Не могат да го преживеят, горките .
  Тяхната мутра - да падне от власт !!??
  Ами това ще е трагедия - за тях - аборигените от село..)

  BIG AL
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK