Как Кремъл управляваше България

Съветският комунистически лидер Леонид Брежнев се сбогува с колегата си Тодор Живков на централна гара София пред 1968 г.

© Associated Press

Съветският комунистически лидер Леонид Брежнев се сбогува с колегата си Тодор Живков на централна гара София пред 1968 г.Вчера в телевизионно интервю премиерът Бойко Борисов разказа, че по времето, когато е бил телохранител на бившия комунистически диктатор Тодор Живков, научил от него за възможни залежи на нефт и газ в българската част на Черно море. Спомена и името на изследователя Антон Тодоров, който първоначално не му повярвал, но открил в архивите потвърждение. По този повод в рубриката "Прочит на историята" "Дневник" препечатва от "Дойче веле" статията на Николай Цеков, основана на проучванията на Антон Тодоров.


С методи, познати още от преди Сталин, Москва налага тоталното си влияние в България през годините на комунизма. Днес са променени само старите методи, но не и целите, твърдят изследователи на българо-руските отношения.


Нагайката е къс, дебел камшик от сплетени кожени ленти. Как боли и колко унизително е да те налагат с него българите научават още по време на Руско-турската война през 1877-1878 година, когато "освободителите" хич не се колебаят да го използват срещу "освободените" - с и без повод.
"Джобен речник"


Изследователят Антон Тодоров цитира наблюденията на тогавашния руски военен кореспондент Василий Немирович-Данченко, че нагайката е универсалният "джобен речник" в отношенията между руските войници и българското население по онова време. Той описва такива случаи на, с нищо непредизвикано, насилие от "братушки" срещу обикновени хора. Още по-брутално е поведението на руските представители в Княжество България - генералите Ернрот и Каулбарс, които организират преврати и маркирани от насилие и политически убийства избори. В обръщение към цар Александър Трети по повод на нечувания терор Захари Стоянов пише:" Какво искате от нас, нещастните, Вие, Царю честитий? Защо Ви бяха Вам нужни тия жертви? Това ли е Вашето православие, славянство, братство, християнство и покровителство? Тия ли са благата, с които Вие ще обсипете България? С кървави жертви, с ножове и с рубли добива ли се влияние, почит и уважение?".


Какво се е променило оттогава в начина, по който, видимо и невидимо, България е била управлявана от царска Русия и нейните наследници – СССР и режима на Путин? Според наблюдатели, променяли са се само методите, но не и целите.


Окупацията на България и последвалата подкрепа (включително с дивизии на НКВД) за марионетните и комунистически правителства продължават поне 15 години след непредизвиканата с нищо съветска инвазия през септември 1944 година. Важна роля за приковаването на малката балканска страна към имперската колесница на Кремъл играе изкуствено създадената енергийна зависимост на българската икономика от СССР.


Москва и българският уран


Още през втория месец на съветската окупация, в страната пристига голям отряд на НКВД, чиято цел е да обсеби добива на уран. Със задачата се заема личният поръчков килър на Сталин за специални операции Павел Судоплатов. Москва е вече уведомена от "къртиците" си в Лос Аламос за напредъка на американците в създаването на първата атомна бомба. Съветската империя протяга пипалата си към откритите от германски геолози през 30-те години на миналия век находища на уран в Югозападна България. В СССР дотогава не са открити находища на стратегическия материал, а рудата в завзетата от Червената армия Чехословакия се оказва с много по-ниско съдържание на радиоактивни елементи в сравнение с находището край софийското село Бухово, например. В него са изпратени 300 съветски инженери, а целият район е блокиран от части на НКВД. Съветски и руски експерти са категорични, че взривената през август 1947 първа болшевишка атомна бомба е била направена с обогатен български уран.


През целия период на съветското "присъствие" от страната са изнесени близо 17 хил. тона уранова руда, чиито еквивалент е над 300 тона обогатен уран. На АЕЦ "Козлодуй" са доставени едва 12 тона, а и първоначалните планове на Москва са били централата да бъде построена на територията на СССР.


След скъсването на отношенията между СССР и Югославия, Москва се опасява София да не се повлече по Тито и така да бъдат прекъснати доставките на стратегическата за съветския режим суровина. За да бъде предотвратен подобен сценарий, по време на скалъпения процес срещу Трайчо Костов, НРБ е окупирана за три месеца от преоблечени в български униформи отбрани дивизии на НКВД. Случката се повтаря седем години по-късно, след като Тодор Живков е взел властта през 1954 година. Тогавашният съветски посланик Юрий Приходов си "поръчва" да го охранява КГБ, след което се захваща да напише речта на новоизпечения малограмотен български диктатор пред "историческия" Априлски пленум от 1956 година. Следват три фалита на НРБ, два опита за присъединяването ѝ към СССР, повторно откриване на концлагерите, "възродителни" процеси, убийства на дисиденти и още куп ненаказани тежки престъпления. В крайна сметка се случва проектът на руските царе и велможи за "Руско-дунавска област", популярен още и като "Задунайская губерния". НРБ се превръща в колониален придатък от типа "шестнайсета република".


Тоягата на енергийната зависимост


Наскоро изследователят Антон Тодоров публикува редица документи, които показват, че властелините в Москва не са желаели НРБ да разширява добива и проучванията на собствен нефт и газ, нито пък да си ги купува от други страни, освен от СССР. Тръгващите от съветските находища към България газопроводи и електропроводи, заедно с работещия със съветски нефт Бургаски нефтокомбинат, се превръщат в новите лостове за дистанционно управление и подчинение на НРБ от Съветската империя. На страната е наложена и своеобразна енергийна ангария: да изпраща ежегодно в СССР по 800 работници за съветските нефтени и газови находища и тръбопроводите от тях към Западна Европа и Турция - дейност на обща стойност 500 млн. рубли. НРБ е задължена също да доставя стомана, дрехи и храни за съветската енергийна промишленост, която крепи комунистическия режим в Москва. Дефицитът на електроенергия в България е можел да бъде покриван само с внос от СССР.


Икономическият разпад на империята през 80-те години на миналия век докарва съветското ръководство до нервен срив. Причината е, че марионетните му правителства в Източна Европа не се справят със задачата да изпълняват доставките към потъващата планова икономика - заради външните дългове, военните разходи, корупцията и огромното пилеене на ресурси. Шефът на българския Комитет за планиране Станиш Бонев бил публично заплашен от новоназначения през 1985 г. от Горбачов съветски премиер Николай Рижков (в момента името му е в списъка на руските политици със забрана да посещават ЕС – б.а.), че ще нареди да го вържат в чувал заедно с неговия съветски колега.


"Хибридната война" на Путин срещу новите и стари "врагове" на Русия включва в арсенала си почти всичко, познато от времената на Сталин и Брежнев. Освен грубата военна сила и пропагандните потоци, режимът в Москва не се колебае да използва и заплахи като търговско ембарго или спиране на "енергийните кранчета". Продължава и покупката на партии и политици.


"Петата колона"


Този инструментариум се прилага и срещу България. Доказателства откриваме не само в поведението на партии като БСП, "Атака" и ДПС, но и в "газовите войни" и корупционни проекти като "Големия шлем". Ярък пример в това отношение е печалната история на българо-руското дружество "Топенерджи" и криминалният опит на "Газпром", с помощта на "Мултигруп", да превземе тръбите на българската газопреносна мрежа. "Дарението" е трябвало да мине през взетото на подпис от правителството на Жан Виденов решение - с активното участие на български министър и двама енергийни босове с рангове на заместник-министри.


В Москва изобщо не са очаквали съпротива срещу операцията за придобиване на българските тръби по схемата дълг срещу собственост. Вбесени от неблагоприятната за Кремъл развръзка, министрите и олигарсите на Елцин замислят контраудар: българският посланик в Москва е повикан в полунощ от първия заместник-министър на външните работи Александър Авдеев, за да му съобщи, че Русия спира износа на газ за България. Поводът е повече от измислен – руската страна не можела да фактурира природния газ като стока при пресичане на границата, защото текущата му цена била неразделим сбор от цената на горивото и цената на транзита. Налагало се Русия да спре подаването на газ, за да не нарушава собствените си митнически закони.


Скалъпената провокация обаче се оказала и доста глупава – в отговор българският посланик предположил, че, след подобна наглост, по същите причини на България ще ѝ се наложи да спре транзитирания през нейна територия руски газ за Турция. Отговорът прозвучал като плесник за висшия кремълски сановник и в един часа през нощта той прекъснал срещата. Поради късния час и липсата на свидетели на случката, дипломатът решил да уведоми на сутринта София за обявената от Русия "газова война". За изненада на посолството обаче още през нощта "Петата колона" в България вече била вдигната на крак. В ранни зори депутатът на БСП Евгени Кирилов дори успял да внесе в Народното събрание питане до външния министър кой е разрешил на българския посланик в Русия да поставя ултиматум на Кремъл за спиране на руския транзит към Турция.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (286)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  Това трябва да се знае и помни.

  И на всякакви комундерски кречетала, които циврят, че Америка ни била "колонизирала", трябва да им се запушват устите - С ФАКТИ!!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1789 Любопитно

  Защо това не се изучава в училище?

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  [quote#2:"mitko11"]Защо това не се изучава в училище?[/quote]

  Абсолютно резонен въпрос! В историята си България не е имала по-коварен и непримирим враг от Русия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Много добра статия. За съжаление Кремъл не се отказва от завладяване на България и чрез познатите си методи - заплахи, корупция, изнудване, насилие, подкупи и т.н. продължава да дестабилизира и разяжда България. Трябва ни спешно закон за защита на България от Руската Империя, по който такива, като Доган, Първанов, Сидеров, Овчаров, Пеевски, Златев и т.н. да търкат наровете до края на дните си!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 5. 5 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Да четат и препрочитат, ако не я схванат от първият път, статията всичкото ни пишман родолюбец, и да запомнят,че всяко филие, било то руско, американско или занзибарско е фобия, българофобия...
  ...и , че при Русия винаги с меда, който(уж) ни е носила е вървяло и жилото, което ни е приземявало, че безплатен обяд (или свобода) е нямало , няма и няма и да има.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 6. 6 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3175 Неутрално

  "Хибридната война" на Путин срещу новите и стари "врагове" на Русия включва в арсенала си почти всичко, познато от времената на Сталин и Брежнев. Освен грубата военна сила и пропагандните потоци, режимът в Москва не се колебае да използва и заплахи като търговско ембарго или спиране на "енергийните кранчета". Продължава и покупката на партии и политици."Това е есенцията.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 8. 8 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Бог ще помогне на България чрез вяра и молитва срещу руските палчища:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1772922586269137&set=a.1410108512550548.1073741835.100006542380422&type=3&theater

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 9. 9 Профил на pipon
  pipon
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Интересна гледна точка
  Само се пропуска и основния факт факт , че почти цялата хомонистическа върхушка инсталирана на власт тогава (включително и Правешкия мангал )се състои от агенти на Гешев , а както знаем последния не работи в полза на съветите Нещо да коментирате ?
  Относно снимката : http://www.bulgaria.utre.bg/images/articles/2014/03/213910//865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a87412cd6de0358c6ab1b15af882b5c799966.jpg

 10. 10 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  Те т'ва е русия и нейната любоф към българските комунисти и националисти.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 11. 11 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Отлична статия, чете се на един дъх! Подходящо четиво и за съвсем млади хора - да знаят!

 12. 12 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 701 Неутрално

  „Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!“

  ЗАХАРИ СТОЯНОВ

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 13. 13 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Пета колона и покупка на партии!!!!

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1789 Любопитно

  До коментар [#9] от "pipon":

  Георги Димитров Михайлов и Васил Коларов също ли са агенти на Никола Гешев? Много евтина пропаганда....

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 16. 16 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 746 Весело

  Биография на Евгени Кирилов от БСП

  Евгени Захариев Кирилов е роден на 26.01.1945 в Любичево.
  През 1971 г. завършва висше инженерно образование в Университета в Рощок, Германия, а през 1976 г. - "Международни икономически отношения" и "Международно право" в Москва.
  До 1990 г. е директор "Културен обмен", член на Националния съвет на ЮНЕСКО. От 1990 до 1993 г. е постоянен представител на Република България за ЮНЕСКО. От 1997 г. е член на Висшия съвет на БСП.
  През периода 2001-2005 г. е председател на комисията по външна политика и международни връзки на БСП. От 1999 до 2001 г. е член на Бюрото на групата на социалистите в Съвета на Европа.
  Депутат в Народното събрание: 37-то (12 януари 1995 - 19 февруари 1977 г.) от Парламентарната група на БСП - БЗНС "Александър Стамболийски" - Политически клуб "Екогласност"; 38-то (19 април 1997-19 април 2001 г.) от Парламентарната група на Демократичната левица; 39-то (5 юли 2001 - 17 юни 2005 г.) от Парламентарната група на "Коалиция за България"; 40-то (от 11 юли 2005 г.) от "Коалиция за България". От 26 август 2005 до 31 декември 2006 г. е наблюдател в Европейския парламент (ЕП).
  От 1 януари 2007 г. е член на ЕП от България. В него е заместник-председател на Комисията по регионално развитие. Член е на Подкомисията по сигурност и отбрана, както и на Делегацията в комитетите за парламентарно сътрудничество „ЕС - Армения“, „ЕС - Азербайджан“ и „ЕС - Грузия“. Заместник-член е на Комисията по външни работи и на Делегацията в Съвместния парламентарен комитет „ЕС - Бивша югославска република Македония“. Регистриран е под номер 5 в кандидатската листа на коалиция "Платформа европейски социалисти - Българска социалистическа партия и партия "Движение за социален хуманизъм".
  Комисията по досиетата установи, че Евгени Кирилов е работил за три направления на разузнаването - Държавна сигурност, военното разузнаване и за Първо главно управление в-к Дума от 26 април 2007, достъпен на 8 август 2007. Почетен член на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Носител на орден "Кирил и Методий", България.
  На 7 юни 2009 година е избран отново за евродепутат от листата на Коалиция за България, в която е на четвърто място.
  Владее английски, френски, немски и руски език. Женен, с две деца.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 17. 17 Профил на redsky
  redsky
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "В ръцете ви е следващият том от трилогията „Иван Костов“ (поредица „Задкулисието на прехода“). [...] Оставам верен на основния си изследователски принцип: истината, само истината, цялата истина. След като в първия том проследих пътя на Иван Костов преди 10 ноември 1989 г. и ранния период след падането на тоталитарния режим, тук акцентирам на анализа на друг, също много важен и интересен период в живота и развитието на политика Иван Костов. Анализирам годините, в които той е финансов министър (първо в правителството на Димитър Попов, а после – на Филип Димитров), като следвам втория си основен принцип: винаги да съм максимално обективен. Тук за пръв път ще видите и прочетете документи от архиви на прокуратурата, на различни министерства и служби, които са свързани с най-знаковите далавери по времето на Иван Костов като финансов министър. Прилагам множество дикументи за хората от най-близкото обкръжение на Костов (почти всички свързани с БКП и със службите).
  Пожелавам ви приятна и полезна разходка из археологията на прехода. Заслужава си – заради бъдещето ни и това, което идва след него...
  Антон Тодоров"

  Линк към книгата: https://www.helikon.bg/books/171/-Иван-Костов-Т.2-Ч.1%281991-1996-г.%29-.-Задкулисието-на-прехода_194099.html#book_info

  Междудругото Антон Тодоров има книга и за Плевнелиев, не е зле и тя да се прочете.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 221 Любопитно

  УправляваШЕ!?!?
  Ама нали сичкото демократ твърди, че Кремъл още управлява България!?

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 20. 20 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 746 Любопитно

  До коментар [#9] от "pipon":

  Може ли аз да коментирам?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 21. 21 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  "... Тогавашният съветски посланик Юрий Приходов си "поръчва" да го охранява КГБ, след което се захваща да напише речта на новоизпечения малограмотен български диктатор пред "историческия" Априлски пленум от 1956 година. Следват три фалита на НРБ, два опита за присъединяването ѝ към СССР ..."!

  Ето, това е светлия пример, който следва в наши дни, един друг цървул..., от Банкя!

  Бивш tww09306483.
 22. 22 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 528 Неутрално

  [quote#12:"Сашо"]„Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!“

  ЗАХАРИ СТОЯНОВ [/quote]

  Захари Стоянов е възприеман от "патриотите" и "гражданите за европейско", че и за "развитие" и другите комунисти от АБВСП/Д(п)С като един вреден "умен и красив", "соросоид".

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 23. 23 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 891 Весело

  [quote#8:"Wornoxmaniak Свръх Свръхчовек"]Бог ще помогне на България чрез вяра и молитва срещу руските палчища: [/quote]

  Надявай се някакъв измислен бог да те оправи!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 24. 24 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Как Кремъл управляваше България"- защо управляваШЕ ?!Последните две букви изкривяват истината- те са излишни.

 25. 25 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 694 Неутрално

  тук има мноого да се пише. затова ще си изчакам Великден и следващата седмица ще коментирам, ако статията е актуална.

 26. 26 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 221 Неутрално

  ББ щом само с някакви трохички знание от бай Тошо управлява успешно европейска и натовска България-представям си какво чудо щеше да бъде ,ако имаше цялата информация!

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 332 Разстроено

  В каква държава живеем! Сигурно има още много по-лоши неща , които не знаем.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 29. 29 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Най-сериозния проблем е петата колона, и е крайно време да започнат да ги в вкарват в затвора за по 15-20 години!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 30. 30 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 594 Гневно

  До коментар [#8] от "Wornoxmaniak Свръх Свръхчовек":

  Абе,що се не скриеш у некой кенеф там у Лехчево и да не пускаш повече тоя Б.Б.

 31. 31 Профил на pipon
  pipon
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#15] от "mitko11":

  Интернационала ,бе пич -интернационала ,каква пропаганда те гони ,та това е история
  Понятието двоен агент , и една хартийка 75:25 нещо да ви говорят ?

 32. 32 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 746 Неутрално

  До коментар [#23] от "quatro_4x3":

  Господине думите ви звучат тъй, сякаш разсъдъкът ви почва да се помрачава.

  Господи, дето си в небесата, какъв е смисълът да се спасят душите на хиляди, след като смъртта на един може да предизвика такава болка? Всеки смъртен може да сгреши, но Бог трябва да е милостив!

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 528 Гневно

  [quote#4:"Георги"]Трябва ни спешно закон за защита на България от Руската Империя, по който такива, като Доган, Първанов, Сидеров, Овчаров, Пеевски, Златев и т.н. да търкат наровете до края на дните си!!! [/quote]

  Какъвто и закон да се приеме, докато не се промени съда и прокуратурата, всичко ще е напразно.
  Затова ГЕРБавите, под диктовката на оня, дето "охранителят" си го избра за "прокурор" (оле, мале) и умствено ограничения Цветанов си плюха на фасоните, подписите, клетвите (клели са се да защитават интереса на България) и взривиха съдебната реформа.
  За да няма възможност националните предатели да търкат наровете!!

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 35. 35 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 719 Неутрално

  [quote#7:"redsky"]Я препечатайте нещо от книгата на Антон Тодоров посветена на управлението на Иван Костов. 80% от списващите във форума ще подскочат като ужилени.[/quote]

  Аз не подскочих като ужилен от написаното в книгИте на Антон Тодоров от фактите, а от начина по който са тълкувани от него - превратно. Още повече подскочих от премълчаните факти които тенденциозно са премълчани защото не само, че не се "вписват", но и са в дълбоко противоречие с умишлено изгражданата теза която Антон Тодоров се опитва да ни внуши. За човек като мен, съвременник на събитията, и проследил всичко в реално време Антон Тодоров е ловък манипулатор. На кого служи - това предстои да се разбере. Според мен това е много по-дългосрочен и далекобоен политически проект от проектите "Сидеров", "Бареков" и "Трифонов". Бъдете нащрек и не му се вързвайте!

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 891 Весело

  [quote#32:"Wornoxmaniak Свръх Свръхчовек"]Господине думите ви звучат тъй, сякаш разсъдъкът ви почва да се помрачава.

  Господи, дето си в небесата, какъв е смисълът да се спасят душите [/quote]

  Не ме интересува нито господа ти, нито искам някой да ми спасява душата. Не ме интересуват и религиозни брътвежи.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 38. 38 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2162 Неутрално

  Всичко написано е ясно и всички го знаем. Даже и руските мурзилки във форума! Ама по стар обичай насочват вниманието към това, че и други освен комунистите се кланят на Кремъл. Не че е вярно, ама нали трябва да отчетат дейност!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 39. 39 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1228 Весело

  ...."Бойко Борисов разказа, че по времето, когато е бил телохранител на бившия комунистически диктатор Тодор Живков, научил от него за възможни залежи на нефт и газ в българската част на Черно море. Спомена и името на изследователя Антон Тодоров, който първоначално не му повярвал, но открил в архивите потвърждение"....Поредната Бокова лъжа!...........

 40. 40 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 528 Неутрално

  По повод на [quote#20:"Wornoxmaniak Свръх Свръхчовек"]Може ли аз да коментирам? [/quote]

  Дали хората могат да получат здравни съвети от свиневъди?
  Дали глухоням може да преподава музика?
  Дали проститутка може да учи деца на морал?
  Дали ГЕРБав трол може да защитава европейското развитие на България?
  Дали Wornoxmaniak може да коментира?

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 41. 41 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  ДОКАТО стърчи МОЧА над всяка друга българска държавност, тя няма да е независима!
  Другаря Методиев, знае това превъзходно, но не му стиска да преразгледа отношенията и да ги постави на везните, защото за да са те равнопоставени, в бъдеще, днес трябва да се ревизират изцяло и завинаги!
  Не може да стоим наведени коленопреклонно на Запад с оголени задни части на Изток, защото най-малкото е не здравословно поради североазиатският силен и студен вятър!

 42. 42 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Много точна статия! За съжаление авторът не е започнал от падането на България под византийско робство с подкрепата на княз Светослав. Има само една грешка: участието на Тодор Живков. Този човек омекоти, чрез личността си и дипломацията си, московската диктатура у нас след 54 г., и успя да донесе частичен просперитет, въпреки Москва!

 43. 43 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#40] от "За европейските граждани ГЕРБ=БСП":
  "Дали хората могат да получат здравни съвети от свиневъди?" - може, защото свинята има най-близката до човека сърдечносъдова система!
  "Дали глухоням може да преподава музика?" - може, ако е Бетховен!
  "Дали проститутка може да учи деца на морал?" - може, даже е задължително - Не питай старило, а патило!
  "Дали ГЕРБав трол може да защитава европейското развитие на България?" - може, за съжаление, защото ГЕРБ е ЕДИНСТВЕНАТА парламентарно представена с проевропейска нагласа!

 44. 44 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2962 Весело

  ами съдейки по подбраните "факти " от статията и годините борба за приватизация и грабеж ( още има за приватизиране ) явно кремъл е управлявал основно с писания в работническо дело .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 45. 45 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Ама сте едни коментаторчета тук в Дневник събрани от кол и от въже, много умни така да се каже.

  По всичко личи, че започва нова ера…

  Как ще се пукат сърцата от яд измежду най-яростните противници само да бликне нефт и газ от недрата на Черно море.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  До коментар [#28] от "rwe33471675":

  Живеем в територия, не в държава, с население, но не и с граждани, водени от антинационалната политическа ориентация на родоотстъпници и престъпни нагаждачи, за които България не значи нищо.
  Половин вековните престъпления и изнудване от мозъчни недоносцио опрени на политически популизъм на религията комунизъм, решиха, че като променят името на трибуквената си организация и ще се впишат в статуквото на промените, но твърде много се заблудиха.
  Защото икономически държавата бе унищожена, а политическата вина отмивана, размивана и претакана като ланшна зелева чорба, от която се понесе една невъобразима смрад и зловоние произлизащо от целия стремеж да се нагодим, но без да се променим!

 48. 48 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 427 Неутрално

  През целия период на съветското "присъствие" от страната са изнесени близо 17 хил. тона уранова руда, чиито еквивалент е над 300 тона обогатен уран.
  -----
  Понеже съм работил в този бранш та имам претенции нещата около урана да ги познавам и затова питам:
  Какво разбира автора под термина "изнесени"? Подарени или продадени? Ако е второто, то какво е интересното? Ще продадем където има пазар. Ама пазърът беше само един. Друг е въпроса ако авторът трърди, че сме продавали под себестойността, но не срещам такова твърдение. Истината е че уранодобива бе дотиран, което означава, че работеше на загуба.
  ----
  Между другото: изнасяше се не уранова руда, а уранов концентрат. Т. н. триураниев осмоокис
  http://www.proz.com/kudoz/english_to_bulgarian/mining_minerals_gems/3238520-yellow_cake.html

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 49. 49 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#46] от "socialen":
  Добре, че е този изследовател-експериментатор да разкаже на бедния български пролетариат, колко жестоко е било с камшика.
  ---
  Мисля, че Антон Тодоров е добросъвестен изследовател. Смятам, че интерпретатора на намерените от Антон факти е оплескал работата..

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#43] от "emilm13":
  Въпросите са риторични, но щом се нагърбвате да оборвате очевидното имам още.
  2 000 000 българи избраха да не живеят в родината си.
  4 000 000 българи изживяват самотни старините си, изплаквайки си очите по заминалите в чужбина деца.
  ЗАЩО!
  Не им ли харесва "европейското" и "развитието" на ГЕРБавите, че не се връщат??
  Не им ли харесва "демокрацията" по СИКаджийски, че протестират срещу "охранителя"?
  А дали им пречи, че ни лекуват като свине, преподават ни морално "глухо-неми", а закони се творят от интелектуално препятствания Цветанов?
  Риторични въпроси!

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 52. 52 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#45] от "Wornoxmaniak Свръх Свръхчовек":
  Новата епоха (епохата на Водолея) започна преди двадесетина години, но и русофили и русофоби, вторачени в ежедневни борби за материално богатство и влас, не забелязват!

 53. 53 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Никога няма да забравя как се срамувах, че българският премиер - Жан Виденов при посещението си в Москва раболепно говореше на руски. Как завърши неговото управление няма нужда да припомням. А всички депутати , заместник министри и министри от БСП които са забъркани в енергийните далавери с Русия бих поставил пред съд за държавна измяна. Опс, забравих - бих започнал с един бивш президент любител на термини от бриджа (съмнявам се,че знае как се играе).

 54. 54 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#45] от "Wornoxmaniak Свръх Свръхчовек":

  Да се помолим на Господ-Бог да се сбъдне пророчеството на Тодор Цървула и неграмотният, нискоинтелигентен, малоброен, провинциален пролетариат на Борисов да станете шейхове!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 55. 55 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  "...след непредизвиканата с нищо съветска инвазия през септември 1944 година."

  Ужасна трагедия за страната ни е тази с нищо не предизвикана агресия

 56. 56 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  До коментар [#42] от "emilm13":

  ЖИВКОВОТО "омекотяване" не е нищо повече от едно анормално опростачване и поквара на нацията след 1954, краденето от самите себе си бе легализирано, защото преобладаващото мнение, че всичко е на всички и всичко е позволено взе доминиращо значение.
  За да може да се прикрият зад това тоталните провали на един режим създаден от простаци, държан от тях и ликвидиран също от тях с цел ПРИСПОСОБЯВАНЕ и ЗАМИТАНЕ под килима на цялата вина, продължилите престъпления и най-вече анормалния интелектуален дефицит на едни родени негодници, които за компенсация бяха станали родоотстъпници и предатели на интересите на страната си.

 57. 57 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#51] от "За европейските граждани ГЕРБ=БСП":
  Два милиона българи заминаха, защото българите са "маята" на света, а за да стане хляб маята трябва да се смеси с брашното, т.е. да поясня: българите отиват (както преди 2000 г. евреите) да просветят света! Четири милиона пенсионери останаха, за да си спомнят, че "родените в робство няма да видят обетованата земя" и най-вече да се отърват от соц. шаблона, че живеем за децата си!

 58. 58 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 746 Неутрално

  До коментар [#54] от "socialen":

  Ще станем втора Норвегия бе умнико, кви шейхове с тези прасета тук в България?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 59. 59 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#53] от "koko65bg":

  Като "управлението" на Борисов. С разлика, че Борисов е неграмотен и не знае и 1 чужда дума, и говори граматически неграмотен български.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 60. 60 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#56] от "convince":
  Темата е много по-дълга от един пост, но ако сравниш направеното от Живков (въпреки Москва) и последвалата 26 години съсипия (най-вече духовна), ще забележиш доста неща! Чалга култура, мутробарок, герой на уличните банди, съсипано образование, абсолютна власт на КГБ, антибългарска политика на всички нива, ограбване на цялото население...

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  До коментар [#60] от "emilm13":

  ИЗБРОЕНИТЕ от теб социални феномени се коренят в КОМУНИСТИЧЕСКОТО МИНАЛО НА БЪЛГАРИЯ от 1944 до 1989, а не в периода на промените, когато избуяват, защото луковиците са садени през половин вековният анормализъм политически,и социален и икономически лично от ръцете на цялото Политбюро на ЦК на БКП, Държавния Съвет на НРБ в центъра и от Местната власт в цяла България!

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 488 Любопитно

  [quote#48:"je suis Panama"]Понеже съм работил в този бранш[/quote]
  Да не си бил пандизчия в Бухово?!

 65. 65 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 757 Неутрално

  До коментар [#59] от "socialen":

  Не ги сравнявайте. При Жан Виденов рано ставах и доларът струваше 500лв. Връщах се от работа и цената му беше 800лв. И така докато прескочи 3000лв. А за да е по-интересно виждах как добре информирани ,,наши" хора купуваха и продаваха в чейнч бюрата доста големи квоти в долари. Трябва ли да ви припомням, че тогава търговията с тях не беше докрай свободна?

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  До коментар [#56] от "convince":Коментарите ти не могат да се четат спокойно. Безкомпромисно верни и показващи ясна позиция по темите от близката ни история в чиито лабиринти голямата част от населението на БГ все още не може да се ориентира и да намери изхода...

 68. 68 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 800 Весело

  [quote#33:"ahasver"]Попитали радио Ереван : "Каква е разликата между социализма и демокрацията ?" [/quote]
  Радио Ереван? Виж на какво дередже е Армения, като разчита на Русия, пък после питай това радио.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 69. 69 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 800 Весело

  [quote#49:"je suis Panama"]Смятам, че интерпретатора на намерените от Антон факти е оплескал работата.. [/quote]
  Вашата работа - болшевишка работа. Кой ми с*а в гащите ...

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 70. 70 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 969 Любопитно

  [quote#0:"статиа"]
  Продължава и покупката на партии и политици. [/quote] Да сте хванали няокй, и ако не ЗАЩО?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 71. 71 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1055 Весело

  България беше превърната в нЕродна реСпублика бОлгария - типична средоазиатска република и към средата на 80-те икономическите, културни и т.н. нива на развитие запонаха да се изравняват с тези в Казахстан... слава Богу се оттървахме преди да са измрели последните родени в свободна държава хора, още 20 години окупация и щехме да заприличама на загубена страна, без спомен за развитието извън руската мизерия...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 72. 72 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  До коментар [#60] от "emilm13":

  България бе опоскана за 50 години до кокъл от СССР, затова няма пари за нормални пенсии днес, затова всички заводи с ненормални военни и изостанали от времето си технологии бяха продадени за един лев, защото не струваха дори и педесет стотинки!
  Ежедневното генериране на загуби надминаваше милиони лева като цяло, само за 24 часа.

 73. 73 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2786 Весело

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  Това е което "истинските българи" като самопровъзгласилия се за техен говорител пророк илия искат да продължи и занапред.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 74. 74 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  Има доста факти. След обявяването на война, убийствата на всички влиятелни българи веднага след 9-ти септември, назначаването (с пари от нашия бюджет!) на руски "съветници" на всеки министър, тоталната подмяна на свободата с руската робия, платеното доносничество, Никаква независимост, под каквато и да е форма, стиковането на всеки план с Москва, строителството на гигантски мощности със средновековна ефективност, тоталната разруха на селския бит...
  Да продължавам ли повече?

 75. 75 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#19:"Краде ми се мили мой!"]Ама нали сичкото демократ твърди, че Кремъл още управлява България!?[/quote]
  А не е ли истина?
  Методите на ДС-КГБ са същите, както и през 50-те г. на миналия век. Тогава са инсталирали начело на държавата едно малоалограмотно и послушно говедо от Правец, а през 2007-ма също такова малограмотно и послушно, само че от Банкя.

 76. 76 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3384 Неутрално


  Даже на журналистът му е смешно как Живков и Брежнев се целуват като педали!
  Ама знае ли човек?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 77. 77 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  ТОВА тряба да влезе в учебниците по история!

  костакис изпусна златна възможност за лустрация и декомунизация на държавния апарат!

 78. 78 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3384 Неутрално

  До коментар [#75] от "choss":
  Как мислиш?
  Колко тук-пишещи могат да направят разлика между умен и хитрец?
  .....п.п. Ще си оставя правото за последващ коментар.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 79. 79 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 701 Весело

  Е това е истинският "Дневник"!!!
  Бях се притеснил, че грант..., пардон, авторите ви са запразнили и затова няма пропаг...., пардон, статии за Русия, и сайтът пуска 2 една след друга.
  Отдъхнах си, сайтът не е изневерил на себе си.
  Че с тези сълзливи истории за туитването със семейство Обама се бях притеснил.
  Так держать!!!

 80. 80 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1369 Гневно

  [quote#2:"mitko11"]Защо това не се изучава в училище? [/quote]

  Много просто - за да вярват - все още - стотици хиляди хора с промити мозъци, че Русия безкористно е "освобождавала" България - от чиста братска и православна обич

 81. 81 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  [quote#7:"redsky"]Я препечатайте нещо от книгата на Антон Тодоров посветена на управлението на Иван Костов. 80% от списващите във форума ще подскочат като ужилени. [/quote]

  Знаех си аз - Костов е виновен за всичко, направено по времето на Живков - а и преди него...

 82. 82 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3384 Неутрално

  [quote#78:"Храбър"]Колко тук-пишещи могат да направят разлика между умен и хитрец? [/quote]
  Хайде да се дообясня....."Между умен и селски хитрец"

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 83. 83 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  До коментар [#56] от "convince":

  Един човек, вече покойник, когото особено уважавах, наричаше комунизма "обратен Дарвинизъм" - начело отива най-негодното, то задава посоката и то има най-големи шансове да се възпроизведе.

  Така се стига до гротескни династии като клана Живкови, клана Асад, трите поколения Кимовци, клана Чаушеску.

  В никоя нормална държава по света го няма това, простаци и неуки чукундури да взимат решения, с които провалят - за поколения! - живота на милипни хора.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 84. 84 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3384 Весело

  До коментар [#7] от "redsky":
  Какво общо има този Антон Тодоров с поставената тема тук?
  А ти драги, защо сменяш темата?
  Дали пък не е защото нямаш други аргументи във флашката?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 85. 85 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2575 Неутрално

  [quote#75:"choss"]Методите на ДС-КГБ [/quote]
  Забравяш управлението на вашия човек - др. Костов, ГРУ. А като се замислим новоизлюпеното всенародно движение СДС си беше също техен проект. Иван Костов е във властта още откакто седна на кръглата маса като съветник на Луканов, после когато помогна да се свали Филип Димитров, и накрая, когато продаде на безценица рафинерията на руските си господари и с деноминацията прикри ограбването на банките, опоскани с раздаването на т.н. "куфарчета". Др. Костов все още е на поста си и вярно служи на ГРУ-КГБ-ДС - той създаде КТБ, после съветваше Василев, а и помогна Внешторгбанк да я окраде до шушка, без да знае, че неговите и на Доган "милиончета" ще се окажат вътре в сметката, която българската държава после му плати. На него и на партийната му секретарка - др. Костова.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 86. 86 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 694 Весело

  [quote#9:"pipon"] Правешкия мангал )се състои от агенти на Гешев [/quote]

  Какви "агенти" те гонят бе батка?! Както Тато, така и другите които са имали нещо общо с Гешев са били прости и долни доносници-трета ръка. Оцеляващи и в кенефи мандраджийски "хлебарки!
  Как ли пък не..."агенти"..хахах

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 87. 87 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3384 Неутрално

  [quote#83:"Norman Granz"]...комунизма "обратен Дарвинизъм" - начело отива най-негодното, то задава посоката и то има най-големи шансове да се възпроизведе. [/quote]
  С две думи - войнстваща простотия, която поради неспособност да се конкурира убива всичко около себе си!
  Това ще доубие България!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 88. 88 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#48] от "je suis Panama":

  И като си работил в бранша, що не кажеш как се е "продавал" ... как например нещо се "продава" на дивизия от КГБ ?
  Как няма да се дотира, като не ти го плащат ???

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 89. 89 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 694 Неутрално

  [quote#77:"хм"]
  костакис изпусна златна възможност за лустрация и декомунизация на държавния апарат![/quote]
  Леекинка корекция. Костов направи и невъзможното, за да ПОПРЕЧИ на лустрацията на аверите си.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 90. 90 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3129 Любопитно

  До коментар [#9] от "pipon":


  [quote#9:"pipon"]Само се пропуска и основния факт факт , че почти цялата хомонистическа върхушка инсталирана на власт тогава (включително и Правешкия мангал )се състои от агенти на Гешев , [/quote]А кой я "инсталира" на власт,бре?!

 91. 91 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  До коментар [#39] от "dobrich":


  [quote#39:"dobrich"]Поредната Бокова лъжа!........... [/quote]
  Кое е лъжа по-точно?!Вече спуснаха ви кога ще правите новия "Костинброд" .Предния път свалихте ГЕРБ заради "Белене" и шистовия газ.Сега за новите проучвания няма да простите пак.

 92. 92 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  До коментар [#46] от "socialen":


  [quote#46:"socialen"] Как доживяхме до 10 милиона![/quote]
  какво пиеш днес-парафина от свещниците не се пие,бре!

 93. 93 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  До коментар [#75] от "choss":

  ТОТАЛНИЯ ДЕФИЦИТ на политически елити, продължава в България вече 70 години, подобно на съветско-руския тотален икономически, политически и социален 100 годишен недоимък.

  И там и тук това се равнява на национална катастрофа и нищо чудно, че нещата изглеждат точно така!

 94. 94 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  До коментар [#83] от "Norman Granz":

  То това е базисното престъпление, основата на всички други, защото е дълго продължаващо и засяга милиони опропастени човешки съдби!

 95. 95 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#43:"emilm13"]може, за съжаление, защото ГЕРБ е ЕДИНСТВЕНАТА парламентарно представена с проевропейска нагласа![/quote]
  Като с номинацията на Ирина Бо(й)кова от Бойку, герп от проевропейска се надгради даже до с просветовна нагласа.

 96. 96 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  До коментар [#53] от "koko65bg":


  [quote#53:"koko65bg"]Никога няма да забравя как се срамувах, че българският премиер - Жан Виденов при посещението си в Москва раболепно говореше на руски. [/quote]
  Аз най-много се срамувах,когато тук на посещение беше съпругата на Милишевич-Миряна Маркович ,която най-нагло говореше за "сръбско малцинство" в България,а тоя нелеп човек,Виденов говореше за "Източни части на Сърбия" ,не смееше да каже "Западни покрайнини" !

 97. 97 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  [quote#94:"convince"]То това е базисното престъпление, основата на всички други, защото е дълго продължаващо и засяга милиони опропастени човешки съдби![/quote]

  Томно това имам предвид: наследството на комунизма е в престъпното социално инженерство, в тоталната подмяна на ценностите, в превръщането на масомия българин в дребен тарикат, готованец, крадец, алкохолик и Андрешко.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 98. 98 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Затова и режимът на комунистическите диктати по света е обявен като престъпление срещу човечеството, защото му нанася, огромни политико-икономически щети и общо забавя прогресивното му развитие.

 99. 99 Профил на pgm26565089
  pgm26565089
  Рейтинг: 221 Неутрално

  [quote#85:"На баир лозе"]абравяш управлението на вашия човек - др. Костов, ГРУ. А като се замислим новоизлюпеното всенародно движение СДС си беше също техен проект. Иван Костов е във властта още откакто седна на кръглата маса като съветник на Луканов, после когато помогна да се свали Филип Димитров, и накрая, когато продаде на безценица рафинерията на руските си господари и с деноминацията прикри ограбването на банките, опоскани с раздаването на т.н. "куфарчета". Др. Костов все още е на поста си и вярно служи на ГРУ-КГБ-ДС - той създаде КТБ, после съветваше Василев, а и помогна Внешторгбанк да я окраде до шушка, без да знае, че неговите и на Доган "милиончета" ще се окажат вътре в сметката, която българската държава после му плати. На него и на партийната му секретарка - др. Костова. [/quote]
  ....................................................................
  Костов отначало си беше човек на КГБ и руснаците

 100. 100 Профил на ТРОЛетарин
  ТРОЛетарин
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#83] от "Norman Granz":

  Властта винаги я взима този, който може...а не този, който трябва. И това няма нищо общо с Дарвин и цивилизацията.
  ю

  Коментирам платено.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK