А аз се появявам целият в бяло...

Бойко Борисов

© Надежда Чипева

Бойко БорисовТова е много стар виц. Директорът на цирка обявил конкурс за нови номера, за да повиши зрителския интерес. Идвали всякакви – от тук е и кучето пианист с котката певец, дето всъщност е измама, защото кучето свирило и пеело, а котката само си отваряла устата Но накрая дошъл един артист, който казал, че трикът му е много евтин – един хубав бял костюм, една самолетна перка и една торба с лайна (да ме прощават по-изисканите читатели). Директорът се усъмнил какъв изобщо е този трик и артистът обяснил:


"Вързваме торбата точно под купола; отдолу с пълна сила се завърта перката; барабаните свирят туш; лампите угасват; сценичен работник реже въжето; торбата пада върху перката; лампите светват, всички са в лайна, а аз се появявам целият в бяло"


За този стар виц се сещам покрай случващото се с Изборния кодекс и оплакването в събота на Бойко Борисов в колко сложна ситуация била поставена ГЕРБ, след ветото на президента и заплахата на Патриотичния фронт-ВМРО, че ще напуснат коалицията. Премиерът свиква във вторник депутатите и ръководството на партията, за да намерят "разумен и справедлив консенсус" за възможностите за гласуване извън България.
Ако прегледаме данните, резултатите на ГЕРБ в чужбина по-скоро са се увеличили през 2014, спрямо предходните години. През 2009 те са получили 33,426 гласа или 21.77% от 153,534 валидни бюлетини; през 2013 - 23,090 гласа или 20.87% от 110,632 валидни бюлетини и през 2014 - 38,868 гласа или 28.14% от 138,121 валидни бюлетини. Най-вероятно това е свободен и съзнателен вот за партията на Борисов, част от който мотивиран на ръба на рационалното с "Всички срещу БСП", "Всички срещу ДПС", "По-малкото Зло", "Да не ми отиде гласът на вятъра за някоя малка партия" или произволна микстура от тези и подобни аргументи.


Нещата в България са по-различни, съществено по-различни. ГЕРБ все повече се проваля в усилията си да се позиционира като дясноцентристка партия. Изборната подкрепа, макар и бавно, пада: през 2009 - 1,678,641 гласа; през 2013 - 1,081,605 гласа; през 2014 - 1,072,491 гласа. Това са само парламентарни избори, но точно те имат отношение към управлението на държавата на централно ниво и законодателния процес.


Защо ГЕРБ подкрепи ограничения за гласуването в чужбина


Различни може да са мотивите зад поведението на депутатите на Борисов, които някой остроумно нарече "оператори на пулт за гласуване" в 43-тото Народно събрание, с което те подкрепиха законодателни промени, сериозно ограничаващи правото на политическо волеизявление на българите в чужбина.

За т.нар. патриоти е ясно – те са неспасяем случай на примитивен, провинциален популизъм, при който се дават абсолютно неадекватни и неконституционни обещания, които бяха наложени и в последствие защитавани с пословичен инат, безразсъдни аргументи и лъжи.


Мотивите на ГЕРБ са по-важни, защото те са най-голямата парламентарна партия, формирала около себе си очевидно безпринципна коалиция, приютила ченгета, опортюнисти, корупционери, политически ренегати, замаскирани комунисти, всевъзможни трикаджии и откровени идиоти


Какви са целите на Борисов


с които ГЕРБ пропуснаха в парламента щенията на Валери Симеонов, ограничаващи и смъкващи активността в чужбина не е ясно, но възможните отговори не са много.


Първият, най-непосредствен отговор го даде самият премиер, отпращайки срещналите се с него българи, живеещи в чужбина с обяснението, че Валери Симеонов крепи кабинета. Партията на Симеонов не се класира в парламента през 2013 с техните 3.7%. През 2014 му се наложи да се коалира с друга партия под чертата – ВМРО, които през 2013 дори до 2% не го докараха. Тоест, Борисов се страхува само и единствено за властта си и в името на това, да я опази, е готов да жертва няколко десетки хиляди гласа за партията си, идващи от чужбина. Дори повече – готов е да спре очевидно възходящата тенденция на увеличаване на избирателната активност на българите в чужбина извън Турция, която фактически потапя и намалява тежестта на етническия вот от южната ни съседка.


Вторият възможен отговор е свързан с желанието и умишлените усилия на всички партии от политическия и криминално олигархичния консенсус да запазят ниска избирателната активност. При близо ½ негласуващи, тези партии са достигнали своя капацитет, а единственото движение на гласове е преливането на недоволния наказателен вот между тях. Усилията да се увеличат възможностите и мотивацията у другата половина – негласуващите – е риск, от който всички партии, включително и ГЕРБ, бягат.


Борисов отдавна е монополизирал ирационалния фанатичен вот по описаните в началото принципи "Всички срещу" Той знае, че може да разчита на около един милион необидчиви избиратели, с ниска политическа култура и висока търпимост, за които "Ало, Ваньо", "Сам си го избра", "Ти не се ли дупиш", "Почвам да викам, че съм пидал, за да ме вземат, че съм интелигентен", "Българите са като моите кучета", "Калпав материал" и други подобни, са напълно в реда на нещата В този ред на мисли, 30, 40 или 50 хиляди гласа от чужбина са просто промили, които той може да пожертва.


Третият отговор защо Борисов допусна сериозните ограничения срещу Българите в чужбина е печално известната Свобода на избора. Далеч не твърдя, че всичките 1 милион гласа на Борисов са зависим, купен или корпоративен вот, но със сигурност "машината на ГЕРБ за избори" не е извън схемите за контролиране на гласове. На местно ниво, цели области са феодализирани от управители, кметове и всевъзможни администратори, от които зависи решаването на ежедневни житейски проблеми. Държавната администрация е друг чудесен инструмент за контролиран вот през йерархичните зависимости и възможността да се генерират и поддържат страхове и несигурност за личното бъдеще. Обществените поръчки, както на местно, така и на централно ниво, са чудесно средство за генериране на приходи към черната партийна каса.


Хаосът по време на избори допринася за "мазното" функциониране на схемите за купуване и контролиране на вота, а безредиците и нарушенията по време на избори кулминираха при ГЕРБ. Всички помнят заложниците в Зала "Универсиада". На всичко това спечелилият няколко часовника от Борисов шеф на щаба на ГЕРБ, Цветан Цветанов, отговоря с: "Извинявам се за неудобството на всички представители на СИК и ОИК, но съм убеден че след години, при следващо такова съвпадение на два избора, няма да има N на брой политически субекти и участници в изборите. В един развиващ се демократичен процес ще се очертаят два-три политически субекта, които реално ще участват на изборите"


Това само по себе си е показателно за начина, по който двамата силни в ГЕРБ гледат на себе си и на партията си. Борисов се готви да управлява десетилетия, докато внукът му каже:


"Не можете да боядисате това, което дядо ми е построил"


Какъвто и да е процентът контролиран, зависим или купен вот за ГЕРБ, а аз смятам, че той е двуцифрен спрямо всички гласове, подадени за партията на Борисов, без него те биха загубили водещата си политическа роля. Далеч от властта, функционерите и корупционерите около ГЕРБ не биха били в безопасност — проблем, валиден за всяка партия, която е била във властта през последния четвърт век. Това от своя страна предопределя съществуването на картела между криминални икономически, олигархични и политически интереси. И ГЕРБ не прави изключение.


Разбира се, отчитам факта, че вторият и третият възможен отговор като неотложна и непосредствена възможност влизат в противоречие с първата хипотеза, но переспективата пред е-гласуването е не по-рано от 2018, при това, след три поредни безпроблемни експериментални гласувания. Ако всичко е наред, чак през 2019 ще може да се гласува през интернет за Европарламента.


Борисов не желае промяна. Той търси стабилност


Ако обобщим, лицемерието, с което Борисов препрати българите, живеещи в чужбина към Валери Симеонов, вместо да поеме ясен ангажимент партията му да подкрепи вече наложеното вето върху промените в Изборния кодекс, е показателно за това, че самият той не желае никакви промени, които ще увеличат възможността за свободен, независим и политически зрял вот на изборите.

Ниската активност, както и силните зависимости при гласуването – купен, корпоративен или контролиран вот – са изцяло в полза и на Борисов и партията му.


Президентското вето наруши крехкия баланс на интереси, крепящ безпринципната коалиция. Борисов желае стабилност заради собствените си интереси. Ветото отново повдигна въпроса реформи или стабилност. А премиерът търси "стабилността", която се крепи на крехкия политически консенсус между криминалните и икономически интереси. Така че утре на срещата на ГЕРБ ще бъде жега и "накрая се появявам целия в бяло" става все по-трудна задача.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (127)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 9330 Неутрално

  Има и едно просто обяснение - в така наречената '''коалиция'' зад правителството - всички участващи партии се изживяват опозиционно на останалите, което води до нелогични и крайна сметка объркани решения. И за изборните секции в чужбина, и за задължителното гласуване , и за квадратчето ''против всички'', което не се брои....и т.н.

  karabastun1@abv.bg
 2. 2 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Най-хубавото е, че Борисов пак няма да изкара Мандата И всички пак ще му се смеят. Борисов ще се запомни с това, че не може да си изкара мандата поради тотална некадърност.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 3. 3 Профил на mrh52499804
  mrh52499804
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#2] от "socialen":

  Никоя креатура на БСП, вкл. и самата тя, не довършват мандатите си...

 4. 4 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Той никога не се е славил, че може да поема отговорност. Да, иска винаги да е в бяло, а зрителите в цирка - опръскани. Аз лично не искам и не мога да следвам такъв пъзлив "водач"..

 5. 5 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  Добър текст. Това за перката и торбата, е съвсем подходящо!

 6. 6 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Асен Генов какво точно работи и по какво точно е специалист? В най елементарната служба има нещо наречено длъжностна характеристика, без която не можеш да получаваш заплата. Каква е длъжностната характеристика на Генов, едва ли е "политически анализатор", той няма образование за това. Иначе освен заради идеологически интерес и външно финансиране не разбирам защо точно той е предпочетен да "коментира" в Дневник.

 7. 7 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Весело


  - Ало, Генов - така е в политиката !

  Не е като да => врякаш по площади и по телевизии.

  Вие и ДСБ-ерастията го умеете това
  но това не е политика а налагане на
  Опорните Точки на Библиотекарските Мутри.

  Същото важи и за
  Бивол(ъ)арченето
  и Долнопробният Медиен Джихад.

  поучително-назидателно

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 8. 8 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#6] от "Каишков - Системен нарушител":

  Корумпиран с грантове.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 9. 9 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  [quote#2:"socialen"]Борисов ще се запомни с това, че не може да си изкара мандата поради тотална некадърност.[/quote]

  До коментар [#2] от "socialen":


  [quote#4:"paf"] Аз лично не искам и не мога да следвам такъв пъзлив "водач".. [/quote]

  До коментар [#4] от "paf":

  Че Борисов е страхлив и некадърен е вярно,но е и мафиот,и злопаметен! Отровна комбинация.
  Авторът на статията греши като си мисли,че Борисов може да властва още десет и повече години!? Това можеше да стане,ако бяхме 1989г.,няколко месеца след "10–ти". Но днес след 27год. "Преход" народът е тотално обезверен и му е дошло до гуша.

 10. 10 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1360 Любопитно

  Понеже ГЕРБ е лидерска партия, Борисов формира около себе си очевидно безпринципна коалиция, към която се присламчват всякакви властолюбци - ченгета, опортюнисти, корупционери, политически ренегати, замаскирани комунисти, всевъзможни трикаджии и откровени идиоти. Понеже на такава сбирщина (пасмина) е невъзможно да се угоди, Борисов често изпада в състояние на СИНКРЕТИЗЪМ, при което човек се опитва да съвмести несъвместими и абсурдни претенции и твърдения - нещо като дървено желязо или суха вода. Поради това му се налага да твърди понякога, че: "Луната е по-полезна от Слънцето, понеже свети през нощта, когато е тъмно, а Слънцето свети през деня, когато и без това си е светло!" За сега циркаджийските му номера минават, но ДСБ, "новото" БСП и новата ДОСТ могат да го препънат и при едни предсрочни избори да се принуди да състави още по-абсурдна коалиция, само и само да остане на власт. Горките ние, които останахме тук!!!!

 11. 11 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#9] от "deaf":

  Народът спряхме да гласуваме, отвратени от Борисов и Цветанов. Затова се получават такива Турлюгювечи като Турлюгювечът в момента, незнайно защо наречен от някои "правителство".

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 12. 12 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1560 Неутрално

  До коментар [#6] от "Каишков - Системен нарушител":

  "Асен Генов какво точно работи и по какво точно е специалист?"

  Например Бат Бойко е работил пожарникар, охранител, масажист на уши - все работни места, развиващи умения за длъжността "ПРЕМИЕР"!

  До коментар [#7] от "barcelonski":

  " ДСБ-ерастията го умеете това
  но това не е политика а налагане на
  Опорните Точки на Библиотекарските Мутри."

  Виждам изключителни способности в теб!
  Да съчетаеш несъбираеми неща:
  ДСБ и Библиотекари.
  Говорене/писане на безмислици не помага на "идола" ти, а ти непрекъснато го правиш, освен ако целта, която ти е поставена е да разводняваш форума и разумното говорене!

  А. Генов е направил кратък и точен разрез на ситуацията в България.
  " Бай Ганю прави избори!!!"
  Това е с едно изречение.
  Не сме се преместили с йота от Алековото време!

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 4148 Весело

  ами в случая иронията е жестока . писалото го това е цялото в бяло .... разбира се номера не крие никакъв риск поради добрата ориентация и меценатите зад гърба на артиста

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 756 Неутрално

  ГЕРБ закъсняха с предсрочните избори. И продължават да закъсняват. Времето работи срещу тях. Все повече привърженици и симпатизанти (тоест гласоподаватели) на ГЕРБ се сблъскват с планината от факти доказващи от тежки зависимости до дейно участие в криминално-олигархичният консенсус. С други дими участие в мафията. При това тук не става дума за медийна кампания за фабрикувани лъжи. Повечето от нещата са излезли от устата на самия Бойко Борисов пред камерите. Други не посмя да отрече, а трети се опита да завоалира, но толкова гротескно, толкова съшито с бели конци, че на практика постигна обратният ефект. Така от ден на ден ГЕРБ губи подкрепа дори и от някои отявлени доскоро свой симпатизанти. Ако беше си спретнал едни предсрочни изборчета още преди два-три месеца нямаше да даде технологично време на излъганият си електорат да се опомни и да узрее. И с голяма доза на сигурност би ги спечелил.

 15. 15 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2870 Весело

  [quote#10:"Дедо Либен"]само и само да остане на власт. [/quote]

  До коментар [#10] от "Дедо Либен":


  До коментар [#11] от "socialen":

  В момента в който комунистите (и Борисов,разбира се),изгубят властта,ще се озоват при бай Ставри. Те точно от това се страхуват. Виждат с очите си,че това става все по неизбежно.
  В софийският затвор преди "9–ти" е имало специално крило за корумпирани политици и министри.

 16. 16 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 807 Неутрално

  [quote#11:"socialen"]Народът спряхме да гласуваме,[/quote]
  .... това е грешката ни: вместо всички да скочим (или поне да отидем до урните), ние се примиряваме и не вярваме, че нещо можем да променим. Сега поне е удобнен моментът - задължително ще отидем да гласуваме. Въпросът сега е как да гласуваме: с ум или протестно.

 17. 17 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Тука читателя може да отнесе две три бързи внушения :" 1.Борисов опорочава демокрацията; 2. Борисов е лош и гаден; 3. Борисов не иска да има честни избори". Освен "Борисов краде народа", да се завъртят бясно всички опорки гибриди мои!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 18. 18 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Много добра статия!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 19. 19 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Асен Генов ( ПМ) и той ще се фърля на Борисов? Изгоре Радане ако и С. Трифонов регистрира партия - тея са по анти ГЕРБ от тебе, Курнелия, Доган и Сидеров взети заедно.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 20. 20 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  До коментар [#14] от "petyo9":

  Борисов може да управлява още дълго,но само ако вдигне сериозно минималните заплати и пенсии. Но в такъв случай ще трябва да реже живо месо от Мафията... Хората това искат,нищо друго. Дошло е време разделно – или си с Мафията,или си с народа. Умния човек би избрал народа. Просто той е по – силен в крайна сметка.

 21. 21 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  [quote#12:"Alexander97"]ДСБ и Библиотекари[/quote]
  Понеже ти е трудно да правиш връзки ти го пиша:

  ДСБ-ерастията > налагаше

  Опорните Точки на Библиотекарските Мутри

  "подслушванията" - флашките - СРС-тата - тефтерчетата - цецомобили - бюлетини - костинбродски бюлетини - Костинбродски Преврат.

  - Сега изясни ли ти се ... ?!!


  назидателно

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 22. 22 Профил на mrh52499804
  mrh52499804
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#17] от "oporna_to4ka":

  Коя от точките не е вярна? Всичко си е точно така.

 23. 23 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 524 Неутрално
  До коментар [#2] от "socialen":

  "Най-хубавото е, че Борисов пак няма да изкара Мандата И всички пак ще му се смеят...."
  Викаш - всеки момент очакваш некво страшно парче?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 24. 24 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  До коментар [#2] от "socialen":

  [quote#2:"socialen"]Най-хубавото е, че Борисов пак няма да изкара Мандата [/quote]

  Дядко, да не те стряскам, ама надали ще доживееш
  да видиш БСП пак на власт, ако на това се надяваш...

  "The Queen Is Dead" 30 years anniversary
 25. 25 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 2770 Неутрално

  [quote#17:"oporna_to4ka"]Тука читателя може да отнесе две три бързи внушения [/quote]

  Първо и най-важно от всичко е, че боко няма качествата, културата и образованието, необходими за Министър председател на страна от ЕС в 2016 година.
  Той самият е първосигнален човек (демонстрира го постоянно) с провинциално мислене и подход при вземане на решения и решаване на проблеми. (Много сходен с путин и ако бъде оставен, ще съсипе България по същия начин. )
  Човек без визия за настоящето, още по-малко за бъдещето.
  Властта му и като кмет и като Министър председател, се крепи на разпределяне на обществени поръчки с еврофондове. В момента в който "му" спрат кранчето с парите - и е аут!
  Това и използват от Брюксел (и прословутото му Его), за да го натискат за някакви дори и минимални реформи.

 26. 26 Профил на gotze
  gotze
  Рейтинг: 466 Неутрално

  И не на последно място, да спаси ДПС от новата конкурентна партия!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 27. 27 Профил на dimov_a
  dimov_a
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Добро коментар [#6] от "Каишков - Системен нарушител":

  Айде пак, като няма какво да кажем относно безспорните истини написани в статията се хващаме за това какъв бил пишещия. И мен живо ме интересува длъжносната характеристика на позицията Министър Председател на Република България. И вписано ли е в нея ритане на топка в работно време.

 28. 28 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1560 Неутрално

  До коментар [#21] от "barcelonski":

  "подслушванията" - флашките - СРС-тата - тефтерчетата - цецомобили - бюлетини - костинбродски бюлетини - Костинбродски Преврат.

  До едно верни неща си изредил! Те не излизат нито от ДСБ, нито от любимите ти БИБЛИО...
  На всичко сме свидетели. Пропуснал си:
  Ало, Ваньо...
  Цецоо, за Първанов само аз...
  Хайде да не изреждам всичките му управленски гафове, че няма място във форума!

 29. 29 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  1. Разрезът по образование и възраст на гласувалите показва друго. За ГЕРБ гласуват не "около един милион необдчиви избиратели, с ниска политическа култура и висока търпимост", както твърди авторът. Напротив, за тях гласуват хора с по-висок образователен ценз, в активна възраст. Най-вече е характерен вотът в чужбина. От "българите в чужбина", нали така? Та, и там гласуват предимно за ГЕРБ.
  2. Оказва се, че правата на хората са по-важни за Борисов от стабилността на държавата. Както е цитиран в медиите от вчера.

 30. 30 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 497 Неутрално

  За едно е прав Борисов. Народа е пост!!!

 31. 31 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Любопитно

  До коментар [#10] от "Дедо Либен":
  Дедо, в 2009 г. Борисов имаше 117 дупетата, после купи 20 от други партии, Болен и лудото Яне му бяха пудели в различно време, Синята коалиция беше готова да го подкрепи за реформи.....Нещо да кажеш?

 32. 32 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  [quote#27:"dimov_a"]ритане на топка в работно време. [/quote]
  Ходотайстване за митничаря Вучката, игра на тенис, задяване на малолетна тенесистка, приемане на сръбски чалгаджийки в кабинета му!?.......

 33. 33 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#25] от "vhv":
  "Много сходен с Путин" .....Опитва се да му подражава, но руския диктатор не е страхлив.....

 34. 34 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "...всички са в лайна, а аз се появявам целият в бяло..."

  Това сякаш е писано за някой умен и красив пеотестър. Върнаха Вожда на власт, разкаляха терена на гражданското общество, така че да не може един протест вече да се оеганизира, пък сега някои от тях (основно най-умните и красивите) дори имат наглоатта да се правят опозицоя на Вожда им. Пфу!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 35. 35 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  [quote#29:"nik_77."] правата на хората са по-важни за Борисов от стабилността на държавата[/quote]
  За Борисов най важното е статуквото. Ако го промени, губи властта.........За стабилна държава говореха Живков, Луканов, Беров, Виденов, Симеон, Станишев, сега и Боко. Не може последната държава в ЕС, без никакви изгледи да напреднем, да бъде стабилна!?.........

 36. 36 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3330 Неутрално

  До коментар [#26] от "gotze":

  Това е отговора.Спасяване на Доган и увеличаване тежестта на купения и контролиран вот. Защо не направиха районни преброителни центрове? Защото ще загубят изборите.

 37. 37 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3330 Неутрално

  До коментар [#29] от "nik_77.":

  Тези -образованите ,са държавната и общинската администрация. Партийната хранилка.

 38. 38 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 982 Неутрално

  [quote#25:"vhv"](Много сходен с путин и ако бъде оставен, ще съсипе България по същия начин. ) [/quote]
  И ти си мислиш, че нещо "коментираш" ?
  Какви са приликите на България с Русия, че да бъде съсипана по "същия начин" ?
  Какво е "сходното" на ББ и Путин ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 39. 39 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Весело

  [quote#38:"роджър"]Какво е "сходното" на ББ и Путин ?[/quote]
  Ето тема за някои изследователи?...........

 40. 40 Профил на Martin Banevski
  Martin Banevski
  Рейтинг: 237 Любопитно

  Мда в неистовата пропаганда срещу злия Борисов водена от Икономедия се включи накрая и грънчарчето Асенча Генов надраскал нелеп пасквил с откровени лъжи демонстриращ откровената си неграмотност .Но по интересно е друго пълната идейна идентичност между костококите и другарите от БКП даже на гнусния комунистически трол социален му пляскат плюсчете костококите.

 41. 41 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 756 Неутрално

  [quote#20:"deaf"]Борисов може да управлява още дълго,но само ако вдигне сериозно минималните заплати и пенсии.[/quote]

  Леле, леле.... Типично тоталитарен начин на мислене! Той (вожда) решава дали и с колко да се вдигнат заплатите и пенсиите!!! Смях! А пари? Отде? Рохкият ръст на БВП, който идва на всичкото отгоре изключително от еврофондовете, скоро ще се изпари яко дим. От догодина спират. Обедняването ни е в кърпа вързано, независимо от желанията на банкянският вожд-слънце. А че Бойко Борисов е съучастник на криминално-икономическият консенсус вече не подлежи на съмнение. Мишо Бирата, Ало Ваньо, "...ти си го избра", тефтечетата на Филип Златанов, SMS-а до Лозан Панов, и купища още факти еднозначно определят на чия страна е Борисов. Миналата година, на 09.12., му беше предоставена на тепсия възможност да скъса оковите на всичките си зависимости, да направи дълга и успешна политическа кариера и да остави името си в историята, но той предпочете да остане с мафията. Халал да му е!

 42. 42 Профил на Гочо Гопин
  Гочо Гопин
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#6] от "Каишков - Системен нарушител":

  Доколкото ми е известно, Асен Генов е със средно образование, но пък е активист, финансиран от "Отворено общество". Мисля, че това обяснява защо "Дневник" публикуват негов анализ.

 43. 43 Профил на О, ко ма напрай!
  О, ко ма напрай!
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  Празни мисли на един празен човек.

 44. 44 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1189 Весело

  пак нищо не е разбрал грантаджията Генов щом си мисли че ветото ''наруши крехкия баланс на интереси, крепящ безпринципната коалиция.''...

  ветото беше сложено СЛЕД подканване от Боко да има вето !

 45. 45 Профил на Martin Banevski
  Martin Banevski
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#42] от "Гочо Гопин":

  И още нещо Дневник публикуват неговия анализ защото Асенча Генов е част от Протестна Мрежа .Присъдружна организация на ДСБ .Това още повече обяснява всичко .

 46. 46 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  До коментар [#21] от "barcelonski":

  Искате да кажете, че Костов е карал насила Цветанов да подслушва...?! Стига бе..., как не сме се сетили?! Вие сте гений!!!

  Бивш tww09306483.
 47. 47 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 2770 Неутрално

  [quote#38:"роджър"]Какво е "сходното" на ББ и Путин ? [/quote]

  Не е само едно.
  Да започнем с най-неподходящите за политик в 21-ви век - и двамата са егоцентрици и злопаметни, авторитарни, липсва им политическа (и не само) култура, подходящо добро образование ("Как могат да кажат, че съм прочел една книга. Аз съм доктор..." или нещо подобно - върви, ама пред мат'риала. За всички останали е ясен), не разбират съвременния свят, ...

 48. 48 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Според мен нещата са по- простички. Първо, след фиаското на Боко в Лондон при срещата с българите живеещи там му стана ясно, че гласовете им не са негови. Може спокойно да ги ограничи. Второ, знайно е, че гласовете от Турция не са вече за ДПС, а за Местан. Тук е общия интрес на ГЕРБ и ДСагентите от ПФ. Задължително намаление на тези избиратели, за да се подкрепи ПРОРУСКОТО ДПС на Доган. Защот електоратът, който се движи около 7-9% при добро стечение на обстоятелствата/за нас/ може да се раздели на 3.9% и никой от тях да не влезе в НС. Но, дори да влезе единият/ДПС/, вече ще е само с около 4-5%. Това допълнително ще ограничи РУСКОТО влияние, което комуноидите не искат да допуснат.

 49. 49 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 2770 Весело

  [quote#42:"Гочо Гопин"]Доколкото ми е известно, Асен Генов е със средно образование, но пък е активист[/quote]

  Боко пък е "доктор" на пожарникарските науки!?!

 50. 50 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  До коментар [#20] от "deaf":

  Не..., Борисов трябва да направи така, че икономиката да заработи! Доходите ще дойдат от там! Ама пусто, милиционери и икономика са две много отдалечени, едно от друго неща!

  Бивш tww09306483.
 51. 51 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2870 Весело

  [quote#29:"nik_77."]за тях гласуват хора с по-висок образователен ценз,[/quote]

  До коментар [#29] от "nik_77.":

  Ти вярваш ли на образователната система в България,която произвежда "висшисти" на конвейр...

 52. 52 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#32] от "dobrich":

  Съзнателно са изпуснати някои от основните дейности на министър-председателя, като например, че:
  1) Има дисертация, която е секретна.
  2) Всеки ден реже лентички.
  3) Ръководи охранителна фирма с 2000 въоръжени момчета, които го охраняват!
  4) Има дъщеря в детеродна възръст.

  The best way out is always through Robert Frost
 53. 53 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  [quote#41:"petyo9"]Той (вожда) решава дали и с колко да се вдигнат заплатите и пенсиите!!! Смях![/quote]

  До коментар [#41] от "petyo9":

  Еми в една корумпирана,"бананова" страна,без пазарна икономика,кой да вдигне заплатите,ако не премиерът?! Защо се правите,че не разбирате?
  Производителността на българската икономика е над четиридесет и пет процента от тази на Западна Европа! Но заплатите са около тридесет процента! Без коментар.

  П.П.
  А тази мантра да почакаме икономиката да заработи,я слушаме от петнадесет години вече. Между другото,същата измама ползват работодателите в Щатите с която лъжат американският работник! Там от четиридесет години производителността расте,но заплатите не мърдат!
  До коментар [#50] от "tww09306483":


  [quote#50:"tww09306483"] Борисов трябва да направи така, че икономиката да заработи! [/quote]

  То не е ли същото?! Давам думата си,че ако заплатите скочат то и икономиката ще живне! Няма как с 310лв. заплата да накараш някой да заработи!?

 54. 54 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#28:"Alexander97"]Те не излизат нито от ДСБ, нито от любимите ти БИБЛИО... [/quote]

  Понеже пак не ти е ясно ....

  точно това са Опорните Точки
  на Библиотекарските Мутри
  а Вие => ДСБ-ерастията ги повтаряте
  и преди и сега .....


  обобщително

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 55. 55 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 879 Неутрално

  [quote#27:"dimov_a"] И мен живо ме интересува длъжносната характеристика на позицията Министър Председател на Република България. И вписано ли е в нея ритане на топка в работно време.
  [/quote]
  Не, само разцъкване на белот с Вальо Златев.

 56. 56 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Асене, приятелю - поздравления за материала!
  .... на хейтърите - майната им!
  В материала са изредени факти и логически заключения, обосновани на фактите - който не ги вижда и/или се опитва да ги манипулира - остава за негова сметка!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 57. 57 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Любопитно


  "Ало, Ваньо", "Сам си го избра", "Ти не се ли дупиш", "Почвам да викам, че съм пидал, за да ме вземат, че съм интелигентен", "Българите са като моите кучета", "Калпав материал"

  -================

  Типично в ДСБ-ерастки стил изрежда
  Опорните Точки налагани от Драгалефците и припяващите руски тролове.

  Толкова от слабообразован среднист
  => специалност
  "декоратор-технолог в керамичното производство"


  уточнително

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 58. 58 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  Въпросът е, изоставен ли е Боко от благодетелите си и очертавали се "дясната" ГЕРБ да бъде заменена от нова тройна коалиция, начело с обновената "лява" БСП? Твърде възможно, още повече че обръчите около БСП и ДПС доста огладняха.
  Появата на антисистемната ДОСТ обърка идилията на родното задкулисие, т.к. е напълно възможно Местан да получи 100 хил. гласа от Турция (по Валери Симеонов), не без съдействието на турските власти, разбира се, както и още толкова в България, при което да се изравни по резултат със системната партия на статуквото и прехода ДПС. Това ще проличи още на предстоящите президентски избори, ако гласуването в чужбина остане по досегашния модел, който "системните" партии очевидно искат да премахнат.
  Впрочем всяка антисистемна партия, която се доближава до 10% изборен резултат, ще бъде атакувана от статуквото. Пробиви в модела на посткомунистическия преход (привидно зрелищно предаване на властта м/у "леви" и "десни" партии, продукт на политически инженеринг) не бива да бъдат допускани. Поне, докато бащите му са живи и все още се придвижват без памперси.

 59. 59 Профил на Rob Roy
  Rob Roy
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Асен Генов?

  Излагате се.

 60. 60 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#59:"fifth"]Асен Генов?
  Излагате се. [/quote]

  Толкова от слабообразован среднист

  => специалност
  "декоратор-технолог в керамичното производство"

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 61. 61 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9173 Неутрално

  Бедни, бедни , български народе!

 62. 62 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#56:"Georgi Yordanov"]
  Асене, приятелю - поздравления за материала!
  .... на хейтърите - майната им! [/quote]

  Поздравления за матряла на този слабо образован младеж:


  “Образование
  средно специално
  керамика, технолог-декоратор
  в керамично-стъкларското производство".


  подигравателно

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 63. 63 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2311 Неутрално

  Асен Генов мечтае за деня когато ББ ще падне от власт, ще дойде отново Орешарски и той ще поднови шествията си. Явно гони някакъв Гинес рекорд за най-дългите безплодни и безсмислени шествия. Професионален протестър, така се очертава.

  Иначе да критикуваш ББ е все едно на умрял нож да вадиш. Той е най-голямата опозиция на самият себе си, на ден дава поне по 5 повода за атака. Хората вече въобще не приемат на сериозно това което прави и казва, все едно до края на деня то вече ще е отменено.

  И впрочем атаката на Генов освен злобничка е и тъпа. Въобще не се посяга на правата на българите в чужбина. Пострадали са само турците че 50,000 РЕАЛНИ гласоподаватели ги натъпкаха в 5 секции. По 10,000 в секция не като нашите в Чикаго където се ширят 91 души в секция.

  Но на Генов не му стиска да се застъпи за правата на турските гласоподаватели и затова удобно го размазва, че става дума за всички българи в чужбина.

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4638 Неутрално

  Всичко казано за Бибитко е вярно и не подлежи на съмнение, не виждам как обаче може да буде изгонен от власта?!

  klimentm
 66. 66 Профил на stefandetchev
  stefandetchev
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#6] от "Каишков - Системен нарушител":

  Очевидно Асен Генов е предпочетен да коментира защото му се отдава.

 67. 67 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1088 Весело

  До коментар [#52] от "Realistka":

  А мачлетата, които са ежедневното му занимание "в работно време"?

 68. 68 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 2179 Неутрално

  До коментар [#6] от "Каишков - Системен нарушител":Завършил е СПТУ , специалност керамика. Последовател на Кришна, основен интерпретатор на българската история в настоящия сайт, отразява мнението на редакцията и по всяка вероятност на Америка за България - основен спонсор на Дневник. Блажил яко от Сорос и подобни.

 69. 69 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1088 Весело

  До коментар [#64] от "NoNames":

  Той говори за случая, ако останат тези промени и не ги извозват с автобусите до България

  Иначе ето ти малко информация за "рекордите" при гласуването в Турция - факири са, владеят Силата

  "Изборните секции в Турция са постигнали смайваща за човешките представи скорост при приемането на бюлетини в деня на изборите миналата неделя. Това показват протоколите от секционните избирателни комисии в Анкара, Бурса, Гебзе, Измир, Инегьол, Аяджълар, Истанбул и Чорлу, установи проверка на OFFNews. Болшинството от гласовете в тези феноменални секции традиционно са за ДПС.

  В повечето от секциите в тези градове са отчетени по над 1000 гласоподаватели в изборния ден. За сравнение, в изборните секции в София, където избирателната активност бе най-висока, са отчетени по няколкостотин избиратели.

  Една от секциите в Измир например е отчела 1630 подадени бюлетини, друга – 1437. В Чорлу има секция, приела 1415 бюлетини, в Бурса – с 1399 бюлетини, в Истанбул – с 1374.

  При секцията рекордьор в Измир, където са отчетени 1630 бюлетини, изборният ден е траял 12 часа и 45 минути - от 7.15 часа сутринта до 20.00 вечерта. Това означава, че всяка бюлетина е била подавана за средно около 28 секунди, което е феноменална скорост. Това означава, че на секционната избирателна комисия е отнемало точно по 28 секунди да проверят документите на всеки избирател, за неговото подписване и престой в тъмната стаичка, и за финалното подпечатване и пускане на бюлетината в избирателната урна. Това е процесът при перфектна организация на изборния процес, без да се брои времето за разговори и дребните неуредици, които обикновено съпътстват деня на вота."
  http://m.offnews.bg/news/Balgariia_1/Rekord-V-Turtciia-puskali-po-1-biuletina-na-vseki-28-sekundi_197396.html

 70. 70 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 2179 Неутрално

  До коментар [#17] от "oporna_to4ka":А не е ли вярно ?

 71. 71 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  От архива на ЦИК-сканирани протоколи от секциите в Турция през 2014:
  Анкара Анкара, Пурсаклар Анкара, Пурсаклар Анкара, Синджан Гьочмен Евлери Анталия Бабаески Балъкесир Бандърма Биледжик Бурса, Истиклял Бурса, Истиклял Бурса, Истиклял Бурса, Хамитлер Бурса, Хамитлер Бурса, Хамитлер Бурса, Куртулуш Бурса, Куртулуш Бурса, Куртулуш Бурса, Куртулуш Бурса, Караман Бурса, Караман Бурса, Караман Бурса, Йени Бурса, Йени Бурса, Йени Бурса, Йени Бурса, Йени Бурса, Йени Бурса, Дуачанър Бурса, Дуачанър Бурса, Дуачанър Бурса, Казъм карабек Бурса, Казъм карабек Бурса, Казъм карабек Бурса, Казъм карабек Бурса, Дейирменликъзък Бурса, Демирташ Бурса, Демирташ Бурса, Миллет Бурса, Миллет Бурса, Миллет Бурса, Минареличавуш Бурса, Орхангази Бурса, Юнусели Бурса, Юнусели Бурса, Ючевлер Бююккаръщаран Визе Гебзе Гебзе Гебзе Гебзе Даръджа Дериндже Ескишехир Измир, Ататюрк Измир, Ататюрк Измир, Доганлар Измир, Доганлар Измир, Чамлъкуле Измир, Чамлъкуле Измир, Сарнъч Измир, Сарнъч Измир, Сарнъч Измир, Сарнъч Измир, Гьоредже Измир, Гьоредже Измир, Гази Паша Измир, Гази Паша Измир, Алиага Измир, Гюмюлдюр Измир, Ичмелер Измир, Йешилова Измир, Пънарбашъ Измит Инегьол Инегьол Истанбул Истанбул, Б.Ото- Гюмюшпала Истанбул, Б.Ото- Гюмюшпала Истанбул, Б.Ото- Гюмюшпала Истанбул, Гюмюшпапа Истанбул, Гюмюшпапа Истанбул, Джеватпаша Истанбул, Джеватпаша Истанбул, Джеватпаша Истанбул, Ортамахала Истанбул, Ортамахала Истанбул, Авджълар Истанбул, Арнавуткьой Истанбул, Бахчелиевлер-Чобанчешме Истанбул, Башакшехир Истанбул, Бейликдюзю Истанбул, Газиосманпаша Истанбул, Гюнешли Меркез Истанбул, Есенюрт Истанбул, Зейтинбурну Истанбул, Кючукчекмедже Истанбул, Пендик Йени Истанбул, Силиври Йени Истанбул, Султангази Истанбул, Талятпаша Капаклъ Караджабей Истанбул, Курткьой (Пендик Курткьой Йенишехир) Къркларели Кьорфез Люлебургаз Маниса Маниса, Караагачлъ Мармараджък Мерсин Муратлъ Одрин Сакъзкьой Сарай Сердиван Текирдаг Улаш Феризли Чайърова Чайърова Черкезкьой Чорлу, Шейх Синан Чорлу, Шейх Синан Чорлу, Шейх Синан Чорлу, Шейх Синан Чорлу, Каземие Чорлу, Йешилтепе Чорлу, Йешилтепе Чорлу, Йешилтепе Чорлу, Хавузлар Чорлу, Хавузлар Ялова Ялова Ялова

  ЛУСТРАЦИЯ НА ШАЙКАТА
 72. 72 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 756 Неутрално

  [quote#53:"deaf"]А тази мантра да почакаме икономиката да заработи,я слушаме от петнадесет години вече.[/quote]

  Поздравления! Изчислил си точно: 2016-15=2001. Тогава Иван Костов сдаде държавата на крадлив дедо (волята на н.в. избирателя беше такава) с ръст на БВП 5.6%(!!!!) и с 3.6 млрд. фискален резерв след като я пое напълно катастрофирала, с парализирана икономика и изметена хазна. А сега със 7 млрд. EUR от ЕС не можем да стигнем ръст от 3%.

 73. 72 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#67] от "stenli1":

  Не, че нещо, ама ся, кат съм у лайна целия, требе ли му се васхищаам на Баце? Или да го сползвам за тоалетна хартия, както е целио у бело?

 74. 74 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  [quote#9:"deaf"]...Борисов ... Отровна комбинация. Авторът на статията греши като си мисли,че Борисов може да властва още десет и повече години!? ... "Преход" народът е тотално обезверен и му е дошло до гуша.[/quote]
  Deaf, Борисов не се е появил от нищото, не се е самоназначил, той е бил ИЗБРАН. Големият проблем не е къде и с какви средства българите ще могат да реализират вота си. Големият проблем е в това, че прости избиратели, в каквито безспорно все повече се превръщат родните електорални единици - "мат'рял", не могат да изберат умен ръководител на правителство. Те си избират сродна, проста душа, с бабаитски наклонности, с кръчмарски речник, с просташко общуване, с мутренски подход към всички и всичко в държавата. И тъй като няма откъде да се внесе разум, защото европейските парични фондове са добре дошли и се грабят, но никой не иска и грам евро правила, то Той може да бъде избиран и преизбиран още десетилетия. Хубав ден!

 75. 75 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#72:"petyo9"] А сега със 7 млрд. EUR от ЕС не можем да стигнем ръст от 3%[/quote]

  До коментар [#72] от "petyo9":
  Е, има ли изненадани? След като гласуваха доверие на нечленоразделно мучаща биологична единица, която от много време насам "сервира" на народа все по постна и постна..пица

 76. 76 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#67] от "stenli1":
  [quote#67:"stenli1"]А мачлетата, които са ежедневното му занимание "в работно време"? [/quote]
  Това той прави, за да се харесва на младите журналистки. Толкова е красив, защото поддържа физическата си форма.

  The best way out is always through Robert Frost
 77. 77 Профил на matrix
  matrix
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Автора е един от хората, които го върнаха на власт.

 78. 78 Профил на Infernus
  Infernus
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#41] от "petyo9":

  Много точно написано! Евала!

  Дела трябват, а не думи.
 79. 79 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9173 Неутрално

  До коментар [#42] от "Гочо Гопин":
  Ами , Борисов е с висше образование, че даже и доктор на някакви науки, но не смятам, че е по-интелигентен от Асен Генов. При това от Генов не сме зависими, докато Борисов управлява държавата, от която зависим.

 80. 80 Профил на mrh52499804
  mrh52499804
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#71] от "Майндърбайндър":

  Абе, умник... А знаеш ли колко са гласували в Лондон? Какво доказват няколко секции с над 1000 гласа? Нали през 2009 КС отмени резултатите в няколко секции? през 2013 и 2014 имаше ли касирани резултати? Не. Аман, бе! аман от тъпунгери!

 81. 81 Профил на mrh52499804
  mrh52499804
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#69] от "stenli1":

  И теб да те попитам – 1000 гласували какво доказва? Знаеш ли колко секции има с над или около 1000 гласували?

 82. 82 Профил на mrh52499804
  mrh52499804
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#77] от "matrix":

  Върнаха го на власт:
  1. 1,071,000 избиратели;
  2. Историческият компромис на Реформаторите;
  3. Гоце;
  4. Агент Иван и създателя на Сидеров – Валери Симеонов.

  Протестите свалиха Орешарски и е напълно възможно българите в чужбина да свялат мутрата.

 83. 83 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4785 Неутрално

  [quote#0:"статията"]А премиерът търси "стабилността", която се крепи на крехкия политически консенсус между криминалните и икономически интереси. Така че утре на срещата на ГЕРБ ще бъде жега и "накрая се появявам целия в бяло" става все по-трудна задача.[/quote]
  Абсолютно вярно!
  Боко винаги се е подмазвал на всеки само и само да го харесат. А после, когато започнат да го разкриват и номерата му вече не минават, започва да обвинява. Така всички, които са му били най-близки в последствие стават най-виновните за грешките и мазната политика на герберите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 84. 84 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4785 Неутрално

  [quote#82:"NoNames"]Протестите свалиха Орешарски и е напълно възможно българите в чужбина да свялат мутрата. [/quote]
  Вече не само българите в чужбина!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 85. 85 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4785 Весело

  [quote#77:"matrix"]Автора е един от хората, които го върнаха на власт. [/quote]
  Абе и аз обичам торта Гараш и си купувам често, ама като започне да се скапва я изхвърлям.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 86. 86 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2123 Любопитно

  [quote#33:"dobrich"]"Много сходен с Путин" .....Опитва се да му подражава, но руския диктатор не е страхлив..... [/quote]
  Тук сбърка условията. ББ не е заплашен ако падне от власт, дори показа, че е достатъчно умен да намери начин да си я върне, докато в Кремъл, който е на власт... е "яхнал тигър" — падне ли, "тигъра" ще го разкъса без втори шанс...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 87. 87 Профил на rogoshev
  rogoshev
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Считам че решението за секциите в чужбина е правилно. Какво разбира щерка ми в Лондон или братовчед ми в Атланта за българската политика. Не ги интересува въобще и много други българи са така. Да обичат да развяват трибагреника и често се "постват" колко големи патриоти са. А който иска да гласува и да участва в политическия живот на страната ще намери начин.

 88. 88 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 237 Неутрално

  За Боко гласовете от чужбина нямат значение.Той пак ще търси стабилност.Обаче патриотите няма отстъпят и той ще клекне на Местан,а може дори и на Сидеров,който е в немилост.За да си остане в бяло де.....

 89. 89 Профил на Infernus
  Infernus
  Рейтинг: 512 Весело

  До коментар [#69] от "stenli1":

  Въпреки че си подкрепил всичко с факти, пак са те омаааали с минуси господата

  Дела трябват, а не думи.
 90. 90 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 2770 Весело

  [quote#65:"klimentm"] не виждам как обаче може да буде изгонен от власта?![/quote]

  ... че той сам си "хвърля кърпата"

 91. 91 Профил на my_self
  my_self
  Рейтинг: 525 Неутрално

  "За т.нар. патриоти е ясно – те са неспасяем случай на примитивен, провинциален популизъм, при който се дават абсолютно неадекватни и неконституционни обещания, които бяха наложени и в последствие защитавани с пословичен инат, безразсъдни аргументи и лъжи."

  Браво на авторът! Много вярно е резюмирал същността на т. нар. "патриоти" в едно изречение. По-добре не може да се каже +++

 92. 92 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 2179 Неутрално

  Асенчо , за такива стари вицове режат едното яйце. ! Забравяш ,че всички сме в публиката. Ако ти се чувстваш нас... , ..?

 93. 93 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#86] от "gost22":


  [quote#86:"gost22"]Тук сбърка условията. ББ не е заплашен ако падне от власт, дори показа, че е достатъчно умен да намери начин да си я върне, [/quote]
  Не е заплашен ли ?
  Я си представи че имаме еди румънски прокурор,който почне да души около разговорите за Мишо Бирата,Връзките с КТБ и фалита,както и обществените поръчки и връзките му с Пеевски и Ц.Василев,Златев и компания......................................Мисля че сам се досещаш.

 94. 94 Профил на sirsven
  sirsven
  Рейтинг: 237 Разстроено

  До коментар [#61] от "Роси":

  О, кажи ми мой бедни народе,
  кой те в таз чалга-люлка люлее?!

 95. 95 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Прекрасна статия. Само за слепите все още не е станало ясно, че политиката (дори на такова махленско ниво като в България) е твърде сложна работа за умствения багаж, с който разполага наш Бочко. Дори и искрено да желае да направи добро за България, той не знае как и все попада в обсега на лайномета, за който става дума в статията.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 96. 96 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До коментар [#87] от "rogoshev":


  [quote#87:"rogoshev"]Считам че решението за секциите в чужбина е правилно. Какво разбира щерка ми в Лондон или братовчед ми в Атланта за българската политика. Не ги интересува въобще и много други българи са така. [/quote]

  Тук се налага да повторя лафа, че когато си в гората, не виждаш дърветата. Вие чували ли сте го? По стечение на обстоятелствата, а не защото сме по-умни и красиви, ние, българите в чужбина, виждаме неща, които очевидно ви убягват на вас, българите в България. И се опитваме да ви отворим очите. А получаваме отговори от рода на "Какво ни давате акъл от чужбина?" Ако целта е наистина да се противостои на етническия вот от Турция, ние, българите в чужбина, също бихме могли да дадем принос. Но не това е главния проблем все пак. Главният проблем е, че вие, които сте останали в България, сте твърдоглави и си виждате нещата само от вашата си камбанария. А Бочко, колкото и иначе да е неостър, разбира, че ние от чужбина по-трудно се поддаваме на мантри "колко са лоши другите и колко сме добри ние самите (ГЕРБ)". Ние виждаме гросо модо накъде отива България. Разбира се, че нас детайлите не ни интересуват. Българските политици разбират, е ние не сме овце или не чак такива овце , като гласоподавателите в България. И просто ги е страх от нас и искат да ни затворят устите под разни благовидни предлози. Това е тъжната истина.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 97. 97 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#80] от "NoNames":

  Това беше за един друг всезнайко,който се изцепи,че 50000 гласа от Турция са дошли от 5 секции.Затова тъпунгер е този,който се изказва неподготвен.

  ЛУСТРАЦИЯ НА ШАЙКАТА
 98. 98 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1067 Весело

  Да, има право, но! Какво би станало ако аз или някой друг се опита да разкаже този виц в коментар?
  Коментарът ви е изтрит, защото съдържаше обидни и нецензурни квалификации, разпалване на умраза на верска и етническа основа и т.н.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 99. 99 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Борисов, хвърли си оставката! Кандитирай се за президент! Излез от глудницата и ги остави да се плюват, хапят, дерат, надвикват и надскачат!

 100. 100 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  [quote#96:"leon555"]Тук се налага да повторя лафа, че когато си в гората, не виждаш дърветата.[/quote]

  До коментар [#96] от "leon555":

  Но има и друг лаф,ако си далеч от гората,ще чуеш ли и видиш,когато падне дърво в нея.
  Няма как да докажете с ФАКТИ тезата си! Може ли едни кубинец във Флорида да познае кога Кастро ще падне от власт? И въобще какво се "пече" в Куба? А положението в България наистина е екстремно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK