Млък, ще ви управлявам

Валери Симеонов - лидер на НФСБ

© Анелия Николова

Валери Симеонов - лидер на НФСБ-Когато преди години познат водещ журналист ми обясняваше, че в Бургас щяла да се появи силна регионална партия, свързана с телевизия СКАТ, и то след като оттам се беше излюпила и отделила "Атака", избрах да не му повярвам, цитирайки му една от най–традиционните сватбени клетви – "Хората не се хващат два пъти на една и съща лъжа."


Не съм бил прав. Националният фронт за спасение на България (национално спасение чрез фронт, нищо по–малко!) влезе с шут в българската политика след 2013 г., стана парламентарна сила и основен крепител на парламентарното мнозинство.


Като всяка, генерирана чрез телевизията политическа сила, НФСБ запази известно недоверие към публичните прояви на гражданското общество.
Помните ли 18 юли 2013 г.?


Протестиращите пред Министерския съвет бяха изненадани от сцена и фолклорен концерт с невероятно мощна уредба. Толкова мощна, че свирките и тъпаните на протеста въобще не се чуваха в радиус от 20–30 метра до сцената, които и останаха празни. Не защото протестиращите чак толкова не харесваха хората, ръчениците и народните песни, но не знам имали ли сте такова преживяване – толкова мощен звук, че дори не можете да чуете собствения си глас. Малко по–късно шествието с тъпаните и свирките си потегли по традиционния маршрут към пл. "Народно събрание", а концертът продължи на място.


Предполагам, че е останала известна горчивина у организаторите на патриотичното мероприятие, защото почти три години след това с усилията на същите тези хора, всяко българско дете ще трябва да научи в училище 22 хора и едно сиртаки, а "Протестна мрежа", която се роди от същите тези протести, е посочена като враг номер едно на българския патриотизъм.


Какво е български национализъм?


Всички български партии и особено тези, които се самоназовават "националистически" и "патриотични", придават особено значение на българите извън България. В политическите им програми, чертаещи светло политическо бъдеще, българите от чужбина биват приобщавани, обучавани, награждавани, обгрижвани и дори демографското им развитие е предмет на специално внимание.


Освен емоционалното желание за единение, което дълбоко подкрепям, този интерес има безпощадно ясна и рационална причина – работещите в чужбина вече са незаобиколим фактор в българската политика – те са повече от работещите в България и сумите, които превеждат на тукашните си роднини, ги правят най–големия финансов донор на България. Ако България някой ден стане отново привлекателно място за живот, те ще са първите, които ще се замислят дали да не си намерят дом отново тук. При това, те не живеят в аквариума на лепкавата българската медийна реалност и тези от тях, които имат достъп до демократични медии, си създават по–правдива картина на действителността, което ги прави по–критични граждани. Но не всички успяват, факт.


В желанието си да овладява тези процеси, НФСБ (сам и като част от Патриотичния фронт /ПФ/) е замислил "правителство на националното спасение" и "специална стратегия" към българите в чужбина.


Тук нещата започват да стават деликатни, защото с действията си ПФ показва, че стратегията към българите в чужбина не е включваща, а изключваща – "специалната стратегия" към българите в чужбина включва и опит да им се попречи да участват в българския политически живот.


Тъжно ми е за тези избиратели на Патриотичния фронт в чужбина, които смятат че техният ентусиазъм да откриват неделни училища, да организират събития и курсове по народни танци и занаяти, да събират пари за българските църкви и клубове има нещо общо с книжния патриотизъм на НФСБ. Не, няма.


Как се стигна дотук?


Тази политическа сила дели българските граждани в чужбина на турци и на всички останали (а защо?), и стремейки се да допусне минимално участие на гласоподавателите от Турция, е готова да ограничи правата на българските граждани и в други страни по света.


Защо най–евтината стока за този тип патриоти е българската свобода? Свободата не е ли патриотична?


Ако проблемът са секциите в Турция, дали да не помислим за по–честни избори в Турция?


Т.нар. "възродителен процес" е тежка травма на българското общество, която въпреки смешните целувки между Местан и Станишев на "Орлов мост" не е намерила все още нито своите история и обяснение, нито своите прошка и лечение. Вместо да покажем на сънародниците ни от Турция, че ги ценим, че разкайвайки се за нещастието, което сме им причинили, заявяваме твърдо, че искаме да бъдат част от нова и демократична България, защото като европейци едва ли всички от тях са доволни от политиката на Ердоган, ние им посочваме вратата. Това е патриотичната стратегия за намаляване на политическото влияние на ДПС и ДОСТ ли? Дали Доган и Ердоган не изпращат на авторите на законопроекта по една каса уиски след избори.


Район "Чужбина"


Избирателният район "Чужбина" би довел до двойно намаляване на влиянието на ДПС, което при досегашното разпределение на гласовете вкарваше 5–6 човека, с помощта на секциите от Турция. Да, ще трябва неизбежно да се коригира и изборната география в България, да се признае обезлюдяването и провалът на регионалните политики, особено в северните региони, чийто брой парламентарни мандати трябва да бъдат намалени. Ако избирателите мигрират, не трябва ли и парламентарните мандати да мигрират заедно с тях, за да могат депутатите да бъдат избирани от приблизително еднакъв брой избиратели? Иначе диспропорциите растат. Не само извън страната, но и вътре в нея. Затова в германската конституция мандатите не са географски разпределени, а вървят с определен брой избиратели.


В шеги и закачки, неутрализирането на ДПС като че ли остана на втори план (както беше изоставено от "Атака" в правителството на Орешарски) и като че ли основните усилия в момента са насочени срещу ДОСТ, партията на Лютви Местан.


Демокрация, но не за нас


"Национализмът" изведнъж се превърна в оправдание да се пренебрегва Конституцията, където е записано, че народните представители представляват всички българи, а не само собствените си избиратели, а България е парламентарна република с демократично управление. Ако демокрацията е толкова противопоказна на патриотизма, дали правилно ги разбираме – и демокрацията, и патриотизма? И действително ли искаме да бъдем "национално спасени", жертвайки демокрацията си?


Имаме налице примитивно мислене, много далеч от съвременните предизвикателства, предлагащо прости решения, без излишно умуване.


Изразът "мотая се в краката" съдържа и презумпцията, че народните представители и политическият елит са титани, решаващи съдбата на държавата, а нищо неразбиращите избирателчета щъкат около краката им като едногодишни дечица под маси в ресторант. Мълчете, за да ви управлявам, нали така, господин Симеонов?


Президентското вето върху Изборния кодекс временно прекрати плъзгането към капсулирана фасадна демокрация, но тази спирачка действа само временно.


Гражданското общество пак ще трябва да се мобилизира срещу идеите за ограничаването на правата и свободите в България.


И накрая, само идея - ако училището ще подготвя децата за живота, то освен с патриотичното сиртаки, дали и няколко кючека няма да са необходими в програмата по физическо?


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на today
  today
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Обикновен фашизъм.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 2. 2 Профил на mayfield
  mayfield
  Рейтинг: 409 Неутрално

  "Националният фронт за спасение на България (национално спасение чрез фронт, нищо по–малко!)"

  В държава, която има символична армия!

  Дипломата е едно от алибитата на простаците!
 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  Ако демокрацията е толкова противопоказна на патриотизма, дали правилно ги разбираме – и демокрацията, и патриотизма? И действително ли искаме да бъдем "национално спасени", жертвайки демокрацията си?Лично аз не искам да бъда национално спасен от пишман патриоти и ДС ченгета,но това имаме на политическия тезгях.

 4. 4 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 2007 Неутрално

  Дано скоро го видим на сметището на политичската история на България. Там, където 100% му е мястото на този... "политик" Симьоноф....

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 5. 5 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 696 Любопитно

  Любопитно ще е от журналистическа гледна точка да се направи едно сериозно, задълбочено и цялостно разследване на произхода, връзките и зависимостите на Валери Симеонов с Лукойл, руските кръгове на олигархо-кгбистите и техните "момчета за всичко" в България.
  Цялостната концепция на великоруският новоимперски модел, точно копиран и прилаган от този псевдопатриот, започна да прозира толкова сериозно, че глупакът сам показа кой му дърпа конците
  И ще свърши точно като бЕлата Злата- с няколко милиона по-богат, но презиран и отритнат от всички. Ала този тип човешки отпадъци не им пука, за шепата жълтици са готови на всякаква мерзост и гадост. Само съжалявам глупаците, които им вярват сляпо и безкритично.

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 6. 6 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5581 Любопитно

  Само да попитам.

  нФСБ на Валера Семьонов и

  "ИВАН" Каракачанов,

  /последният и като шеф на МВРо/

  има ли нещо общо с ФСБ России

  или е само съвпадение на буквите

 7. 7 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5581 Неутрално

  [quote#1:"today"]Обикновен фашизъм. [/quote]

  н ФСБ России

 8. 8 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Ако Патриотичният фронт бяха толкова лоши, защо великите реформатори от Реформаторския блок са в коалиция и едно правителство с тях вече близо 2 години? Заради държавните заплатки ли?

 9. 9 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5581 Неутрално

  [quote#8:"12345"]защо великите реформатори от Реформаторския блок са в коалиция и едно правителство с тях вече близо 2 години? [/quote]
  Я ни кажи ПОИМЕННО ТЕЗИ
  КОИТО ОСТАНАХА ДА СА КОАЛИЦИЯ
  МОСКОВ
  ЛУКАРСКИ
  КУНЕВА.....
  Само не намесвай името на Радан Кънев,
  колкото и да ти се иска да го направиш

 10. 10 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 621 Весело

  Хубав текст!

  А гледайки .... ехдното лице* на горната снимка, ми идват едни мисли, дето биха доста зарадвали модераторите

  *сещайте се за вица за милиционерите в градската баня

 11. 11 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#2] от "mayfield":

  държава пълна със комунистически скотове не може да бъде спасена нито от армия, нито от полиция, нито от "специални служби".

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 12. 12 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 2070 Неутрално

  Демокрация се прави от развито общество, където матриялът е грамотен, а не от тикви.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 13. 13 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Статията е пълна боза... казва нещо, но толкова омотано и безидейно, че няма накъде.

 14. 14 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#13:"ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!"]Статията е пълна боза... казва нещо, но толкова омотано и безидейно, че няма накъде.[/quote]

  Затова пък е добре идейно и грантово подплатена )

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 15. 15 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1334 Весело

  Не му вярвам на Валери Симеонов, защото ми прилича на селски тарикат, докопал се до млада мома!!!!

 16. 16 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Тази сутрин един професор/ Михаил Константинов, а той мисля, че ги разбира тези неща/ по тАлАвизията каза нещо просто. При едните избори от вота в чужбина в НС са влезли 16 депутата от ДПС. Били са 17, но имаше анулиране на някой места, та са останали 16. Това ли е целта?? Да се вкарат депутати от ДПС? Или тези вече ще са от ДОСТ?? За такава ""демокрация"" и управление ли плачете??

 17. 17 Профил на redsky
  redsky
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "Тази политическа сила дели българските граждани в чужбина на турци и на всички останали (а защо?)"


  Защото "българските граждани в Туция" обикновено не знаят дори български език и гласуват под стой за който им се каже. Освен че гласуват под стой се правят и изборни фалшификации, които имат пряко отражение върху България. В турските секции се гласува средно за 20-30 секунди, нещо което е невъзможно, демек изборите се фалшифицират. Досега това правеше ДПС сега ще го прави ДОСТ демек Ердоган.

  Ако сте чели и гледали интервюта на Валери Симеонов и Каракачанов дори преди изборите за НС, те винаги са се обявявали за това да се прекрати тази изборна фалшификация. И това е и един от аргументите който е накарал да гласуват почти 250000 българи за ПФ. Еми ПФ просто се опитват да прокарат част от предизборните си обещания към избирателите. В това няма нищо лошо и нищо нелегитимно, също както ДСБ се опита да прокара разбиранията си за съдебна реформа с 10те си депутата, при нужни 165 или 180. И да не забравяме, че имено ДСБ докара ПФ в коалицията, а сега същите тези хора обърнаха палачинката и В.С. стана най-лошият герой. Истината за съжаление е, че повечето българи по света (освен тези в Турция) просто не искат да гласуват. Защото досега имаше доста секции, ама желаещи на фона на общото количество българи по света беше доста нищожно. Така че нека автора да си зададе въпроса защо тези българи не гласуват? Може би не вижат за кого да гласуват? Има и още един мит, че тези 2 милиона българи на запад ако можели да гласуват щели да гласуват в голямата си част за ДСБ, това е последната сламка за която ДСБарите се хващат, само че тя няма нищо общо с истината.

 18. 18 Профил на mayfield
  mayfield
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#15:"Дедо Либен"]Не му вярвам на Валери Симеонов, защото ми прилича на селски тарикат, докопал се до млада мома!!!! [/quote]

  Има очите на Чингиз Хан и ги върти като пумпали, когато лъже, а той предимно лъже. Джамбазки поне си вярва.

  Дипломата е едно от алибитата на простаците!
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2202 Весело

  Стигнах до частта за това колко работели българите в чужбина и как били най-големият финансов донор на България и спрях да чета. Тая опашата лъжа ми писна да ми я повтарят и да ми обясняват колко съм непълноценен и как трябва да целувам ръка на Деси Багера (оная на снимката на представителите на българите в чужбина) дето от много политически активизъм не е свършила за пет пари работа в живота си и подобните и. Ако някой го издържа кака му от Германия проблемът си е негов и това нито ангажира останалите, нито може да служи за повод за обобщения. Пък вижте най-оптимистичните данни колко пари пращат българите в чужбина на година и ги сравнете с БВП-то на България и млъкнете най-накрая.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 21. 21 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1241 Весело

  Що се отнася за емигрантите в т.н. развити страни, които са се оправили там и не се и сещат за българския политически живот, а останалите 50% са ромляни........

  Сънародници в Турция казваш? И ти си един рязан "сънародник"!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1334 Любопитно

  Валери Симеонов и Валентин Касабов са от Бургас и Димитър Николов (макар и заместник на Бойко в ГЕРБ и кмет на Бургас) и той е бургазлия, но първите двама са едни плямпала и скандалджии, докато Митко Николов е съвсем друга работа!

 24. 24 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  НФСБ са незаобиколим фактор, за разлика от други...

 25. 25 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2643 Неутрално

  Когато някоя група прикачи към названието си думата "фронт", веднага си спомням за Отечествения фронт, за "Идеологическия фронт" и за цялата войнстваща соц. действителност с нейните непрестанни битки с врага и т.н.

 26. 26 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 868 Весело

  Е защо никой друг политик не го подкрепи?

  Дано не е от страх, но човека е останал сам в тази своя кауза и буди съчувствие докато другите мълчат надявайки се на чудо

  при обществените нагласи и това само може да украси кошмарите им породени от величието на свободата и демокрацията. Ах, защо я има тая чужбина? Представете си че я няма, представете си.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 27. 27 Профил на Българофил
  Българофил
  Рейтинг: 246 Неутрално

  ПАТРИОТ
  Патриот е - душа дава

  за наука, за свобода;

  но не свойта душа, братя,

  а душата на народа!

  И секиму добро струва,

  само, знайте, за парата,

  като човек - що да прави?

  продава си и душата.  И е добър християнин:

  не пропуща литургия;

  но и в черква за туй ходи,

  че черквата й търговия!

  И секиму добро струва,

  само, знайте, за парата,

  като човек - що да прави?

  залага си и жената.  И е човек с добро сърце:

  не оставя сиромаси;

  но не той вас, братя, храни,

  а вий него със трудът си!

  И секиму добро струва,

  само, знайте, за парата,

  като човек - що да прави?

  изяда си и месата.

  Христо Ботев
  Какви патриоти са В.Симеонов и Каракачанов/същият доносник на ДС/????????????? Господ да пази България от таквиз "патриоти"Един истински патриот ще направи всичко възможно да пази българщината , да приобщава всеки българин където и да се намира той-дори и северния ледовит океан.Там където има и един българин там е България.Христо Ботев най-добре ги е описал тези пишман патриоти.

 28. 28 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Волен Сидеров и АТАКА крепяха 3.5 години едноличното, малоумно, катастрофално-неграмотно "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов в периода август 2009-февруари 2013 година, за което Борисов беше изритан с шут от Народа като единственият досега в новата история.

  Сега тарикатите от ПФ, Доган, Пеевски, Гоце, Румбата и Кунева - техният човек от времето на Тройната Коалиция, крепят Турлюгювеча, незнайно защо наречен от някои "правителство", начело на което Олигархията и Мафията туриха неграмотния Борисов да "управлява" пак с 80 депутата.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 29. 29 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Всички видяха вече, че проблемът е Борисов, а не някой друг! Незабавна оставка и избори до дупка!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 30. 30 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  "Тази политическа сила дели българските граждани в чужбина на турци и на всички останали (а защо?)"

  Защото само турците са нелоялни към България.

  В Русия съм! В Русия съм!
 31. 31 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  До коментар [#16] от "razlichen123":
  " Това ли е целта?? Да се вкарат депутати от ДПС? Или тези вече ще са от ДОСТ?? За такава ""демокрация"" и управление ли плачете??"
  ---------

  Това е патриотичната стратегия за намаляване на политическото влияние на ДПС и ДОСТ ли? Дали Доган и Ердоган не изпращат на авторите на законопроекта по една каса уиски след избори.

  Район "Чужбина"

  Избирателният район "Чужбина" би довел до двойно намаляване на влиянието на ДПС, което при досегашното разпределение на гласовете вкарваше 5–6 човека, с помощта на секциите от Турция.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 32. 32 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  "Изразът "мотая се в краката" съдържа и презумпцията, че"

  Че някой има претенции, несъразмерни с приноса му в тази държва!
  Няма как да си напуснал страната, да не си се вясвал с години и да имаш претенции да ми определяш как аз да живея тука?
  И кво като превеждаш 200-300 евро?
  Аз като капитан превеждам десетки хиляди.И?

  В Русия съм! В Русия съм!
 33. 33 Профил на mayfield
  mayfield
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#31:"virtual brain"]

  Избирателният район "Чужбина" би довел до двойно намаляване на влиянието на ДПС, което при досегашното разпределение на гласовете вкарваше 5–6 човека, с помощта на секциите от Турция. [/quote]

  не могат да спечелят честно, защото са некадърни и променят правилата преди всеки "мач" - гениално!

  Дипломата е едно от алибитата на простаците!
 34. 34 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  [quote#3:"chicago514"]Ако демокрацията е толкова противопоказна на патриотизма, дали правилно ги разбираме[/quote]
  Ами като се има впредвид, че никой не ни пита нито за НАТО, нито за ЕС, нито за бежанците?За каква демокрция говорим?
  А и при демокрацията държавната граница не се ли охранява?Простете, не знаех!

  В Русия съм! В Русия съм!
 35. 35 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  [quote#9:"Hawaii"]Я ни кажи ПОИМЕННО ТЕЗИ
  КОИТО ОСТАНАХА ДА СА КОАЛИЦИЯ [/quote]
  Реформаторски блок.
  Не се сещам някой от РБ да е се е отрекъл от министрите на РБ и да е поискал тяхното излизане от поравителството!
  Що РБ не поиска вот на недоверие?

  В Русия съм! В Русия съм!
 36. 36 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  [quote#16:"razlichen123"]При едните избори от вота в чужбина в НС са влезли 16 депутата от ДПС.[/quote]
  Явно това е болката!

  В Русия съм! В Русия съм!
 37. 37 Профил на Je suis une femme
  Je suis une femme
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Отлична статия!

  Every one of us is, in the cosmic perspective, precious. If a human disagrees with you, let him live. In a hundred billion galaxies, you will not find another.
 38. 38 Профил на Forrest Gump
  Forrest Gump
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Левчев както обикновено е писал за нещо от което не разбира.
  не съм нито националист, нито даже патриот, и никога няма да гласувам за националистическа партия, но подкрепям решението за ограничаване на гласуването в чужбина.
  има един основен принцип в САЩ и Левчев който е живял там трябва да го знае:
  Taxation -> Representation
  тоест имаш право да гласуваш там където си плащаш данъците. понеже сме в ЕС и българските данъкоплатци живеещи в ЕС финансират българската държава, само в рамките на ЕС трябва да може да се гласува на български избори. а всеки който има двойно гражданство трябва да може да гласува само на изборите на една от двете държави - един човек - един глас.

  Истината ни прави свободни.
 39. 39 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9179 Неутрално

  Всеки народ си заслужава патриотите.

 40. 40 Профил на Боби М.
  Боби М.
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Гласувах за тях на парламентарните избори (заради един много достоен човек , от гражданската квота , който не влезе в парламента).
  Срам ме е и ме е яд защото тази партия ще бъде първата която ще приключи мандата със 100% неизпълнение на програмата си.

 41. 41 Профил на Doichin Stefanov
  Doichin Stefanov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  За сетен път ви го повтарям - парите от чужбина създават само вегетиращи младежи, тип зеленчук! Чиято единствена цел е след училище да идат и те при мама и татИ да берат гъби в парници в чужбина.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 42. 42 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3809 Неутрално

  Кой финансира ТВ Скат?

 43. 43 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 496 Весело

  [quote#32:"Веселин Дечев (десидент)"]Аз като капитан превеждам десетки хиляди.И?[/quote]

  Ма капитан ли си бил? Правда?
  И що така се излагаш с тези неправославни хартишки? Виж, ако пращаше рубли, щеха да са стотици хиляди, даже милиони! Как звучи, а? Милиони, милиони... алых роз

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 44. 44 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 496 Весело

  До коментар [#42] от "historama":

  Е, как кой? КОЙ!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 45. 45 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 496 Неутрално

  [quote#34:"Веселин Дечев (десидент)"]Ами като се има впредвид, че никой не ни пита нито за НАТО, нито за ЕС, нито за бежанците?За каква демокрция говорим? [/quote]

  Парламентарна. На парламентарните избори, партиите излагат своите програми и приоритети и ти си избираш. Костов дойде на власт с обещание да ни вкара в НАТО и ЕС, после Дедо и Тройната коалиция обещаха да сме членове и така. Факт ли е? Факт е.

  А ти като толкова искаш референдуми, събираш си подписите и си готов. Проблем?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 46. 46 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Вместо да покажем на сънародниците ни от Турция, че ги ценим, че разкайвайки се за нещастието, което сме им причинили
  -----------------------------------
  този с прякор Комитата, окончателно срина представите ми на какво е способен човек за пари...

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 47. 47 Профил на Stoyan Ivanov
  Stoyan Ivanov
  Рейтинг: 294 Весело

  Наистина е весело да се наблюдава как една групичка, която буквално уби протестите с парвенюшкото си поведение и манията за непогрешимост, си приписват заслугата за свалянето на Орешарски. Който събра 120 депутатски гласа подкрепа (плюс едно златно пръстче) благодарение на гласовете от Турция. И който бе кукла на конци на ДПС и ченгеджийско-мафиотските кръгове, свързани с ДПС... и го свали именно ДПС. Смятам Комитата за честен човек, но ми е малко трудно да разбера тежката му фрустрация към народните танци, да не би да му е било детска мечта да стане танцьор, пък да са му "вързани краката"? Фрустрация, проявена и тук, цитирам: "...с усилията на същите тези хора, всяко българско дете ще трябва да научи в училище 22 хора и едно сиртаки..." Леле, какъв ужасТ, какъв терор над детето - "ще трябва да научи народни танци". "Помните ли 18 юли 2013 година"... тежък шок за душата Комитска, предизвикан от хора и ръченици, но оправдан с децибелите. Между другото - не стойте до тонколоните! А въпросното мероприятие бе опозиционен митинг-концерт срещу Орешарски, организиран от НФСБ за партийни симпатизанти, обявено бе предварително и започна час преди протеста. Организаторите почтено съобщиха, че участниците после могат да се включат в протестното шествие, но без знамена и прочее партийна символика, за да не излезе, че се опитват да партизират общия протест и да си припишат заслуги. Но де да беше само "фолклорната фрустрация" на автора... За съжаление той продължава с опорните точки - нямало да могат да гласуват българите в чужбина, патриотарите били забравили ДПС, да покажем "на българите в Турция, че ги ценим, и те ще загласуват свободно, демократично и информирано"... Първото е откровена и нагла лъжа, защото проблем ще има само за част от секциите само и единствено в САЩ, а в Канада, Австралия и т.н. и пр. ще могат да се отворят дори повече секции, ако има желаещи. А желанието се декларира със заявление, което може да бъде подадено и по интернет, т.е. за три минути. Но кой да чете какво е прието като промяна в Изборния кодекс, нали е по-лесно, а и по-изгодно за манипулаторите да лъжат на едро, но убедено! Второто също е откровена лъжа, а третото - или благо пожелание, розова мечта, тотално скарана с действителността и фактите. И всичко това - за да може Плевнелиев да се понадява, че ще бъде избран за втори мандат.
  ПП Избирателен район "чужбина" е отделна тема и доста по-комплексна, отколкото някои си мислят. Много са въпросителните, само най-очевидната да посоча: А колко мандата ще съдържа този район? Пропорционално на броя на българските граждани в чужбина или на броя гласували на миналите избори? Първото ще е тежка дискриминация към избирателите в България, защото на практика ще се окаже, че гласът им е с много по-малка тежест, т.е. няколко пъти по-малко избиратели ще са нужни за вкарването в парламента на един депутат. При второто дискриминирани по същата причина могат да се окажат българите в чужбина.

 48. 48 Профил на Stoyan Ivanov
  Stoyan Ivanov
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#6] от "Hawaii":
  Има нещо общо с "Лукойл", факт! Пръв влезе в открита война с "Лукойл" и Валентин Златев - още преди 15 години - и не е спирал и досега. И с КГБ има нещо общо - публично нарече нахлуването в Крим "недопустима агресия", с което се лиши от част от гласовете за себе си преди изборите.
  Хубаво е да се проверяват фактите, преди да се пише и коментира...

 49. 49 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Какво друго може да се очаква от клонирани "патриотични" клетки на ДС като НФСБ,МВРо или Атака?
  А сега защото и другарчетата им от ДПС явно губят контрол върху вота в Турция в полза на ДОСТ, юруш да ограничаваме вота в чужбина. Всички патрЕоти заедно ,обаче са срещу електронното гласуване ,повече секции или вот по пощата,което значително би намалило пропорцията на традиционно гласуващите за турско-мюсюлманските партии,ако това наистина е било целта.

 50. 50 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#20] от "Тюфлекчия":

  И с кое това, че българите в чужбина изпращат в България около 2млрд, не ти харесва??
  Никой не ти налага да си благодарен на това, но също и не можеш да го отричаш.
  По същата логика ти няма да си благодарен и на милиардите, които влизат в икономиката от еврофондовете.
  По същата логика, няма да си доволен и от чуждестранните инвестиции.
  Българите в чужбина изпращат пари в България, на своите близки, купуват си жилища тук и т.н. Тези пари отиват в икономиката като потребление на стоки и услуги.
  И ти искаш да игнорираш тези българи? Които до голяма степен са заминали, точно заради такива като СимЬОнов?
  И не, те не са предатели. Просто им е писнало от кочината, в която всички живеем или са били притиснати от действителността и бягството е било единствения им избор. Вярвай ми, много от тях не биха заминали при други обстоятелства.

 51. 51 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#32] от "Веселин Дечев (десидент)":

  Идеята е, че дори и в чужбина, това са българи! Всеки тук знае, че тези българи не са напуснали България от хубаво- напротив. С изключение на българите в Турция, повечето българи в чужбина обичат родината и ги боли за нея. Много от тях биха се и върнали, но няма как да стане, заради такива като Синеонов, Цв.Цв., Доган, Пеевски и т.н. Още повече, че живеейки в демократични и цивилизовани страни, вече трудно някой би се върнал в кочината България, дори и тя да е една вече куха "родина". РОдина, която оплюва своите сънародници, били те и някъде по света.

 52. 52 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3654 Неутрално

  "Хората не се хващат два пъти на една и съща лъжа." !

  Напротив, българите им прилагат редовно няколко, едни и същи изтъркани номера и минават!
  Тъжно ми е но, както се казва, само глупак се спъва два пъти в, един и същи камък!

  Бивш tww09306483.
 53. 53 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2202 Весело

  До коментар [#50] от "foreverman77":

  Нищо против българите в чужбина нямам, нито пък ме интересува защо са заминали и каква им е личната история. Имам против изказвания опитващи се да изкарат че българите в чужбина едва ли не издържали България и тия дето сме тук. Просто защото не са верни. Както казах вече, ако някой издържа баба си в Бобов дол, това не означава че покрай нея издържа и мен, съответно няма никакво право да ми се бие в гърдите и да ми обяснява каквото и да било от "висотата на положението си". И аз давам пари на роднините си без да съм толкова "велик" че да съм отишъл нейде си. Разбирате ли - ако всеки път когато искат да кажат нещо българите в чужбина започват с глупости как ни хранели тук, то да не се изненадват като отсреща получават насмешка.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 54. 54 Профил на Rossen Roussanov
  Rossen Roussanov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Гражданите напуснали къщата на България вече са гласували с главата и краката си...И българите и турците... Вие допускате ли някой, който е вън от прага ви, примерно в Чикаго или Истанбул да ви определя как да харчите парите си и за какво, кога да ставате от сън и за какво, къде и как да работите, как да се забавлявате? Не! Тогава защо това да го прави някой за България в Чикаго, Истанбул или Виена? Ако го е грижа - ще се върне и ще промени реалността, другото е лицемерие.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Статията е коректна. И дава вярната посока - Да мислим за изборите в Турция, като изява на наши сънародници. И наша грижа е тези избори да бъдат честни и прозрачни. Наша грижа е нашите граждани там да се чувстват свободни и спокойно да решат да гласуват или не. И как да гласуват. България да не абдикира. Нашите дипломати да не се покриват. Партиите ни да не пестят, а да пращат наблюдатели. Неправитествените организации също. Опитът на патриотичния фронт беше несръчен. Силно уязвим. Що се отнася до Валери Симеонов - Велизар Енчев напусна групата му, защото не е съгласен с антируските позиции на Симеонов. както той самият обясни. Да. Наистина има нещо общо на Симеонов с Лукойл, но то е онова, което № 48 писа. Отдавна, отдавна Симеонов е в открита война с Лукойл. Валери Симеонов е доста по-смел от изживяващи се като десни политици в това отношение.

 57. 57 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#53] от "Тюфлекчия":

  а ти смяташ ли, че отишлите да работят в чужбина се в краката ти и ти се мотаят

  Birds of a feather flock together.
 58. 58 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Ами тези кгбисти са партньори в дясната коалиция, крепяща дясното правителство на сикаджията и Реформаторския блок.

  Никога повече мутри начело на България.
 59. 59 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3541 Весело

  До коментар [#38] от "Forrest Gump":

  Ти даже не знеш кой е писал статията.Чукча не читатель...

 60. 60 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Просто една разновидност КОМУНЯГИ - това са НФСБ...като всички останали...

 61. 61 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 524 Любопитно

  [quote#50:"foreverman77"]И с кое това, че българите в чужбина изпращат в България около 2млрд, не ти харесва?? [/quote]

  Мазни пехливани с добре уреден живот в чужбина циврят, че ги ограничавали да гласуват. А иначе не ми харесва малоумният довод, че едва ли не държавата ще фалира без митичните финансови потоци от чужбина.....Малоумищините, че хора с ипотека и деца, които нито имат български имена, нито могат да пишат на български всеки момент ще се приберат отново в България. Малоумщините, че били изгонени от политиците, при положение, че повечето ми познати в чужбина си имаха и в България стабилни доходи и професии.

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 62. 62 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  [quote#5:"clutch"]Ала този тип човешки отпадъци не им пука, за шепата жълтици са готови на всякаква мерзост и гадост. Само съжалявам глупаците, които им вярват сляпо и безкритично. [/quote]
  Двадесет пъти повече глупаци вярват на Мерзавец-1 и Гадост-2, които за потупване по рамото са готови не на мерзост и гадост, а да затрият цяла държава, а вие се хващате за глупостите творени от един редови фанфарон, опиянен от успеха на, как беше модерно да се казва сега, а да, от успеха на проекта, в който са му дали роля. Абсолютно всички са боклуци, кой от кой по-голям и вонящ. Българският избирател е като група цигани, ровещи се в голямо сметище с надеждата да открият нещо, което може да свърши работа. Намират само боклук на българското политическо сметище. За съжаление дори 80% от българите в чужбина гласуват и ще продължат да гласуват за най-големите отрепки на територията.

 63. 63 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#49:"thepirineagle"]Какво друго може да се очаква от клонирани "патриотични" клетки на ДС като НФСБ,МВРо или Атака?
  А сега защото и другарчетата им от ДПС явно губят контрол върху вота в Турция в полза на ДОСТ, юруш да ограничаваме вота в чужбина. Всички патрЕоти заедно ,обаче са срещу електронното гласуване ,повече секции или вот по пощата,което значително би намалило пропорцията на традиционно гласуващите за турско-мюсюлманските партии,ако това наистина е било целта.[/quote]
  Перфектно казано! Когато усетят, че нещо се изплъзва от контрола им, комунетата побесняват от страх. С ограничаването на вота в чужбина удрят 2 заека (поне) - удрят отцепилата се от руско-комуноидната праволинейност ДОСТ, и намаляват традиционно десните избиратели в чужбина.....Залагат на сигурно и още доста циркове ще изтърпим по въпроса....

 64. 64 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 581 Неутрално

  "Намират само боклук на българското политическо сметище. За съжаление дори 80% от българите в чужбина гласуват и ще продължат да гласуват за най-големите отрепки на територията."
  До коментар [#62] от "Мърмор":
  Прав сте! Просто няма какво читаво (ново) да изберат, защото същите тези, управляващи от 70г. комунета, СЕ ПОГРИЖИХА да отстранят в зародиш всяко инакомислие и алтернатива! И то не само в политиката, а във всички области - дори малкия семеен бизнес е постоянно мачкан, източван и тормозен и ЦЕЛТА ИМ Е ЯСНА!

 65. 65 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Снимката на В.Симеонов е запомняща се....простотия, нахалство, надменност, алчност и.....знам,че тук не може да се псува, сори......

 66. 66 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  [quote#25:"stedim"]Когато някоя група прикачи към названието си думата "фронт", веднага си спомням за Отечествения фронт, за "Идеологическия фронт"[/quote]
  Нека добавя - обикновено Фронт за Национално Спасение е нещо характерно за африкански, арабски, латиноамерикански и други демагогски кочини.
  Валери Симеонов и другите милиционери около него са просто ЕВТИНИ ДЕМАГОЗИ. Нещата, които проповядват могат да бъдат само срам за всяка Република!

 67. 67 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2202 Любопитно

  До коментар [#57] от "Realistic Cock":

  Не - защо пък трябва да смятам нещо такова?

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 68. 68 Профил на Stoyan Ivanov
  Stoyan Ivanov
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#56] от "nik_77.":

  Хубаво пожелание "да мислим като за сънародници", но наивно. Огромната част от гласуващите в Турция НЕ се възприемат като наши сънародници, самите те не се възприемат. И съответно защитават интереса на това, което смятат за "истинска родина", а тя, уви, не е България... Но да кажем, че горните ми разсъждения не са верни (макар че са), остава вторият момент: Нашата държава наистина има отговорност да осигури честни и прозрачни избори, но реално няма как да направи това в страна с диктаторски проислямистки и неоосманистки режим. Това не ви е САЩ или Франция, в Турция държавата и управляващите с целия си огромен ресурс и възможности се намесват грубо в изборния процес. Което е много сериозен проблем, нали помним, че правителството на Орешарски стана възможно със 120 гласа и едно златно пръстче? И без контролирания вот от Турция нямаше да ги има тези 120 гласа?

 69. 69 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1540 Любопитно

  работещите в чужбина вече са незаобиколим фактор в българската политика – те са повече от работещите в България и сумите, които превеждат на тукашните си роднини, ги правят най–големия финансов донор на България.

  Половин изречение, но пък щели три яки лъжи.
  После се чудят защо никой не им вярва.

  Знанието е сила, информацията - власт
 70. 70 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  [quote#69:"pag"]щели[/quote]

  щели = цели

  Знанието е сила, информацията - власт
 71. 71 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  ========
  Ако България някой ден стане отново привлекателно място за живот, те ще са първите, които ще се замислят дали да не си намерят дом отново тук.
  ========
  И кой ще я направи такава че да ги привлече обратно ? Нали те са точно умните и предприемчивите, а тук сме останали глупавите и мързеливите !

 72. 72 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3202 Неутрално

  До коментар [#54] от "Rossen Roussanov":Аз не допускам и никой зад прага на къщата да ми определя каквото и да било.
  как да харчите парите си и за какво, кога да ставате от сън и за какво, къде и как да работите, как да се забавлявате и пр. са неща, които всеки сам решава. Слава богу политиците не могат да се месят в това. Стига да няма още много като вас, гдето толкова силно да го желаят.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 73. 73 Профил на Stoyan Ivanov
  Stoyan Ivanov
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#63] от "Коки":

  Глупости на търкалета! Ограничаването на секциите в Турция ще удари и ДПС, не само ДОСТ. Защото - хайде да не се лъжем - голямата част от вота в Турция ще бъде контролирано и насилствено насочен към ДОСТ от турските ислямистки и диктаторски власти, но ще има и гласове за ДПС. Неслучайно правят совалки с т.нар. "опозиционни партии" в Турция. Ако секциите бъдат ограничени, за Местан и шефа му Ердоган ще остане единствен вариант - да се насочи целия огромен финансов и друг ресурс към избирателите на ДПС и към купуването на гласове в същите махали, в които купува ДПС. Резултатът е предвидим - спадане на гласовете за ДПС. ДОСТ вероятно няма да влезе в парламента, или ако влезе, ще бъде с 10-12 максимум. Т.е. в най-добрия вариант има намаляло присъствие на ДПС и никакво на ДОСТ, в най-лошия - намаляло присъствие на ДПС и минимално на ДОСТ. Ако се запази обаче старата възможност да се откриват секции където Ердоган поиска, гласовете от Турция могат да станат не 90 хиляди, колкото бяха 2009 г., а 150 хиляди. И ще имате две партии, открито прокарващи чужди, външни интереси, в българския парламент. Които - заедно или поотделно - най-вероятно ще определят не само кой ще е президент, но и повечето от следващите правителства...
  Що се отнася до останалия свят - известни затруднения ще има само за желаещите да гласуват наши сънародници в САЩ. И то само за определени райони и секции, защото новите дават възможност да се открият поне 25-30 секции в САЩ при 42 на миналите избори. Във всички останали страни по света (без Турция) ще могат да се открият дори повече секции - достатъчни са 100 заявления, подадени по интернет до ЦИК!
  Трябва да се мисли и чете какво е прието, преди да се пляскат глупави клишета!
  И е много наивно да се мисли, че ДОСТ е нещо по-добро от ДПС, само защото ченгето Павел в момента се прави на независим от руско-мафиотските кръгове.

 74. 74 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#51] от "foreverman77":
  Човече, никой от нас не е завинаги, а за човек на 39 години (ако 77 отговаря на годината ти на раждане) не е оправдано да мисли като тийнейджър.
  Дори само фактът че наричаш страната от която си излязъл "кочината България" е достатъчен да загубиш моралното право да гласуваш тук. За юридическото ти право спор няма, но човек трябва да мисли и с други категории. С подобна морална категория е мислел например прадядо ми когато се е връщал от гурбет в Америка за да се бие в Балканската.

 75. 75 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  [quote#68:"stoyaniva"] Огромната част от гласуващите в Турция НЕ се възприемат като наши сънародници, самите те не се възприемат. И съответно защитават интереса на това, което смятат за "истинска родина", а тя, уви, не е България..[/quote]
  Абсолютно вярно, и това не е последица от престъплението наречено "възродителен процес". Малко преди това бях в казармата където повечето около мен бяха турци. В лични разговори без офицер наоколо всички говореха за Турция като "нашите". Добре че не се наложи да воюваме, нямаше да зная от кого да се пазя по-напред. Иначе на човешко и битово ниво бяха много свестни момчета.

 76. 76 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 294 Неутрално

  [quote#15:"Дедо Либен"]Не му вярвам на Валери Симеонов, защото ми прилича на селски тарикат, докопал се до млада мома!!!![/quote]
  Не ви пречеше Валери Симеонов, докато не настъпи ТУРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. Преди месец що не ви пречеше, а ?
  Абе тук сте седнали някакви "будни" граждани да го "НЕхаресвате", под предлог, че ЛЕКО, развалил удобствата за гласуване на малцината желаещи в САЩ, ама всъщност май Истината е че защитавате БЕЗКОНТРОЛНИЯ вот от Турция.

 77. 77 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3202 Неутрално

  Книжните патриоти изглежда са и неграмотни. Досега не съм чул българин в чужбина публично да е искал да сме му благодарни в България за каквото и да било. И да от 2009 година насам българите в чужбина са най-големия "чуждестранен инвеститор". Преди това беше измежду най-големите. Какво означава това няма смисъл да ви обяснявам, защото вижда се, четете без да разбирате.
  Що се отнася до българите в Турция, те хората с право не се чувстват българи, защото всички политици предпочитат само от ДПС и ДОСТ да ходят там. Другите им стига да взимат субсидия и да си клатят краката. А ако безумните правила останат, то от Турция ще гласуват не само повече като брой хора спрямо 2014 -та, а и повече като процент от българите в чужбина. Защото с автобус бързо и лесно се стига от Турция в България, но не и от Англия.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 78. 78 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#74] от "nigel":

  Това, че имам високи критерии към държавата и страната, в която живея, не означава, че трябва да казвам на черното бяло.
  България е една силно корумпирана посткомунистическа държава от путинистки модел.
  Ако нещо се случва хубаво тук, то не е благодарение, а въпреки управниците и ченгеджийската проруска мафия.
  Та, само, защото тук съм се родил, не означава, че трябва да си сложа розовите очила и да се бия от гордост в гърдите и да си помпя патриотичното чувство, само и благодарение на истори от преди 1000г., с която в момента нямаме нищо общо.

 79. 79 Профил на Stoyan Ivanov
  Stoyan Ivanov
  Рейтинг: 294 Любопитно

  До коментар [#77] от "Gopeто":

  Почна се пак със серия от клишета... "Досега не съм чул българин в чужбина публично да е искал да сме му благодарни в България..." Правилно, така е и така трябва да бъде, но важи за огромната част от българите в чужбина. А не за малката креслива и арогантна групичка, която постоянно натяква "българите в чужбина са най-големия "чуждестранен инвеститор"... Дали може да бъде наречен инвеститор някой, който подпомага финансово близките си, не е чак толкова важно... Важното е да погледнем сухата статистика - българите от чужбина превеждат на своите близки колко - милиард, два милиарда? Нека са дори три милиарда лева годишно, макар че са доста по-малко по официални данни. Обаче БВП на България е към 85 милиарда лева годишно в момента и се произвежда тук, в България. Основно от нас - работещите тук и плащащи всичките си данъци, такси и осигуровки тук... от нас - от тези 2,5 милиона работещи тук, не от двата милиона навън. Следващото клишенце - за Турция: "всички политици предпочитат само от ДПС и ДОСТ да ходят там..." Не бе, ходят и други, обаче нямат пълната подкрепа на турската диктаторска държавна машина, а срещат пречки от нейна страна. За финал - автобусите наистина ще тръгнат, но няма как да се организират и изпратят до България толкова хора, колкото до секцията в съседното кафене. И няма как да се контролират така стриктно пристигналите тук, колкото са контролирани в Турция. И няма как да гласуват " и живи, и умрели", както се случва в Турция. И по 1600 души в секция също няма как да се случи тук. За Англия и ЕС въобще няма нужда от толкова рев - има начин да се отворят достатъчно секции...
  Но личи си, че никога не сте наблюдавали избори в Турция, нали? Клишенца, тежък проблем с фактите и аритметиката, празни приказки, произволни разсъждения - това са ви инструментите. Ами успех в защитата на Ердоган!

 80. 80 Профил на reminder
  reminder
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Ей го и този се е активизирал в последно време яко!

 81. 81 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 490 Весело

  До коментар [#29] от "socialen":
  О, бай СерГей, привет на родна земя

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 82. 82 Профил на Stoyan Ivanov
  Stoyan Ivanov
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#80] от "reminder": Така, така - на аргументите, фактите, статистиката, числата отговаряме с "ей го тоя". Мамините ми те, "умни и красиви", да се чуди човек да ви се смее ли, или да ви съжалява.

 83. 83 Профил на Storm BGleague
  Storm BGleague
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Вместо да покажем на сънародниците ни от Турция, че ги ценим, че разкайвайки се за нещастието, което сме им причинили, заявяваме твърдо, че искаме да бъдат част от нова и демократична България, защото като европейци едва ли всички от тях са доволни от политиката на Ердоган, ние им посочваме вратата.....
  -------------------
  Първо не се разкайвам.

  Второ - не са ми сънародници, съграждани и т.н. Не сме с една вяра, не спазваме еднакви ценности и празници.

  Трето - аз за Турски парламент не гласувам, ако и предците ми да са били част (искат или не) от Османската империя.

  С една дума - турците НЕ ТРЯБВА да гласуват за Български парламент!!!

 84. 84 Профил на Stoyan Ivanov
  Stoyan Ivanov
  Рейтинг: 294 Весело


  До коментар [#42] от "historama":

  Кой финансира ТВ Скат?

  До коментар [#44] от "c.b.o.":
  Е, как кой? КОЙ!

  Охо... почнахме и с наглите лъжи в стил праспрес? Ми не - не е КОЙ, а абонатите от кабелната мрежа, създавана стъпка по стъпка в продължение на 24 вече години - от два блока в краен комплекс на Бургас, та до днешните десетки хиляди абонати. При много остра конкуренция в този бранш... Няма изливане на огромни пари от рекламни пулове като онзи на Краси Гергов, няма участие в съмнителни приватизационни сделки... а и в несъмнителни няма - въобще няма участие в приватизация, няма държавни пари от министерства и агенции, от държавни и общински фирми, няма пари на Лукойл, няма и пари на Пеевски, Цветан Василев, Огнян Дончев, Прокопиев и т.н. и пр.

  За пусналия наглата лъжа: Я помисли, с какво се различаваш от смърдящата кафява паплач на КОЙ? Май с нищо...
 85. 85 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 237 Гневно

  Много плява, много мнения. Искам да поставя няколко въпроса на вниманието ви, уважаеми форумци:
  1. Хайде да спрем да повтаряме, как едва ли не, живее и преживява моята Родина от парите, изпращани от българите, живеещи извън България! И как те били инвеститори! Грънци! Като дадеш 100-200 евра или долари на майка си или татко си, те твои ли са или вече техни? И не си ли плащате индулгенцията, че ги оставихте сами тук?
  2. Не съм се ровил в нета да проверч в колко други европейски страни има т.н. "двойно гражданство" и има практика да се организират избори на териториите на други страни. В моето родно село живеят 44 семейства британцки граждани и не знам Нейно величество да им организира изборна секция. Да си ходят в посолството на 330 км и да гласуват, като я обичат.
  3. Доколкото знам (съгласно уредбата през 2009 г.) за да се организира секция извън дипломатическите мисии, се подаваше заявление, написано на родния ни език, до съответното посолство (от мин. 100 български граждани), за да може след това външно министерство да назначи комисия и да станат изборите. Участвал съм в този процес през 2009 г. доста далече от Родината.
  Та имам питане, ако някой има инфо как стоят нещата от моя въпрос номер 2 в ЕС?
  А някой вярва ли че тези т.н. "наши сънародници" в Турция собственоръчно, на български са написали заявлението си и са го изпратили во посолството ни?

 86. 86 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Едва ли е имало точно колкото трябва такива заявления от нашите изселници в Турция, № 85. Заради това, а и въобще за съзнателно обръщане гръб на изборите, преди време българският посланик в Турция бе отзован. А резултатите от някои секции бяха анулирани от Конституционния съд.След непремереното изказване на посланичката ни Нейнски, с което нападна българския парламент и партиите в него, защото накърняват турските интереси, е съмнително дали и тя ще си свърши работата по време на изборите. Би трябвало да се поучи от фиаското на оня посланик, тръгнал си преждевременно.

 87. 87 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  Сидеров номер две да си събира партакешите и да маршерува за Бургас! Всяка намеса на националисти в управлението води до проблеми, а в случая предсрочните избори стават все по-вероятни.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 88. 88 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 237 Неутрално

  ...работещите в чужбина вече са незаобиколим фактор в българската политика...
  Измислици-тези ,които не гласуват не са никакъв фактор!
  Българските турци,защото гласуват под строй наистина са незаобиколим фактор ,докато ги оставят да манипулират резултатите в секциите в Турция!

 89. 89 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 237 Любопитно

  До коментар [#86] от "nik_77.":

  Отговор може да даде министерството ни. В случая, който цитирах, ни проверяваха ЕГН тата на подалите заявленията (както и трябва да е спорфед мен, така както и при подписки за референдуми и т.н.).
  Но такато и да е, за да сме сигурни, че няма да има нарушения, трябва във всяка секция да отидат по 5 човека от България, което си е много разход на финанси.
  Та затова за мене си остава твърдението, което някой по-горе сподели, принципа данъци-представителност. Плащаш и живееш в България, гласуваш. Мой приятел, от 2004 в Атланта, преди дни сподели, че вече като американец ще гласува за президент. Страхотен българин, но вече какво да гласува за нас?

 90. 90 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3463 Неутрално

  До коментар [#10] от "xhi13317223":

  " А гледайки ... ехидното лице* на горната снимка ... "


  На мен повече ми прилича на озъбена пача ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 91. 91 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3463 Неутрално

  До коментар [#16] от "razlichen123":"

  " Това ли е целта ?? Да се вкарат депутати от ДПС ? "


  Да, но за тази цел трябва да се ударят гласовете от Турция, които ще бъдат за ДОСТ на Местан, а това значи, че ДПС и КГБ-ДС- Доган, вероятно ще духат супата ... !
  За това са всичките еквилибристики от страна на т. н. " ПФ " ! В същото време се удрят и гласовете от САЩ и ЕС, което си е с един куршум - два заека ...
  Е "ДА ", ама " НЕ " ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 92. 92 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3463 Неутрално

  До коментар [#85] от "proudbulgarian":

  " Много плява, много мнения . Искам да поставя няколко въпроса на уважаемите форумци "


  Само да уточня ...
  Ние, коментиращите във форума на " Дневник " плява ли сме или уважаеми форумци ... ?
  А, иначе флашката с 100-200 долара вече доста се поизтърка . Данъците си плащам в България, както и в Германия, изпращам всеки месец 750 евро и близките ми не ги кътат под дюшека, а ги харчат в търговската мрежа, плащат детски градини и т. н., което значи, че от този оборот влизат данъци в хазната и ДА, ние вкарваме в България повече валута, отколкото са официалните инвестиции за страната !
  Айде, извадете от ръкавите си някакво ново зайче, това вече започна да понамирисва ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 93. 93 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3463 Неутрално

  До коментар [#42] от "historama":

  " Кой финансира ТВ Скат ? "


  Същият който финансираше и ТВ Алфа !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 94. 94 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#25] от "stedim":

  ...и съответно подкрепящите този "фронт" имат същата диагноза

  Понякога си мисля, че няма достатъчно терминали за напускане на това нещо, което наричаме държава.

 95. 95 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Доста глуповата и неаргументирана статия. Момченцето се опитва и да остроумничи със селски шегички. Явно за толкова му стига акълът. Истината е, че никакви права не се ограничават, няма нарушения на Конституцията и няма страни в ЕС, където да се гласува извън посолства и консулства.

 96. 96 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  Не знам какъв патриот е Валеркатар ама Ердоган не трябва да прави избори за българския парламент

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 97. 97 Профил на Гочо Гопин
  Гочо Гопин
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#12] от "Нефертити":

  А немското общество е било недоразвито, че са си избрали Хитлер, така ли?

 98. 98 Профил на mongeneral
  mongeneral
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#92] от "niksan1":

  Плащането на данъци не е някаква привилегия-това е задължение!
  Искаш-не искаш трябва да плащаш!
  Парите нямат никакво значение от гледна точка на законите-дай поне един цитат от закон ,където да пише ,че щом плащаш нещо това ти се брои за плюс и ставаш нещо повече от другите.
  Фукането ви с някакви дребни суми определено е жалко и смешно-много българи в България са по-богати от емигрантите и не парадират постоянно с това.

 99. 99 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  Много добър анализ, браво.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 100. 100 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Как се стигна дотук? Ами много просто, в България има крещяща нужда от патриотична партия и само тарикати се заемат да направят такава. Такъв е Валери Симеонов, един селски тарикат, който яхна патриотичната идея и успя да се намъкне в парламента. Толкова примитивен и елементарен политик трудно може да се открие. Но той удари в земята отворковците с това, че избра патриотичната идея. Макар че тя е само слоган на партията му, но не и същност. Самият той по манталитет прилича на преждевременно пенсиониран военен, който е решил да си докара някой лев от политика. От такива патриоти Бог да пази България.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK