Президентското решение

Плевнелиев и Борисов

© Юлия Лазарова

Плевнелиев и БорисовПред проатлантическите сили в страната има ясен императив: обща, силна и достойна кандидатура за президент, която да гарантира европейското й бъдеще. Президентът Плевнелиев беше възможна такава кандидатура, но решението му да не се яви на изборите трябва да се уважава. Неговият досегашен принос - в сложен и труден исторически момент - тепърва ще се оценява и тази оценка, ако е обективна, трябва да бъде много висока. Но тъй като до края на мандата му има още време за важни решения, сега няма нужда от обобщения. Но поне дясно-центристите имат пример за кандидата, който търсят.


А като стана дума за дясното, ситуацията там става изключително изнервена и трудна. ГЕРБ и част от Реформаторския блок /РБ/ са в невъзможна коалиция с все по-настъпателни патриоти, чийто искания са все по-далеч от здравия разум. Радан Кънев и ДСБ бяха натрупали морален капитал с позицията си по съдебната реформа, казуса КТБ и други ключови политики, които бяха размити през последните месеци. Но с времето споменът за тези битки отшумява, а дойдоха и хазартните и необмислени решения с "кандидатурането" на Плевнелиев за нов мандат. Като резултат, сега


и двете страни на дясното представителство са в относително слаби позиции
Решението на Плевнелиев не бива да се вменява като вина на Кънев или ДСБ по никакъв начин обаче. В крайна сметка – макар некоректни и неконсултирани – действията на Кънев бяха очевидно добронамерени и правилно разпознаха в Плевнелиев профила на човек, от който България има нужда. През последните десетина месеца повечето от политиците грешаха сериозно и на този фон протоколната грешка на Кънев е доста невинна.


Ако оставим протокола и етикета настрана, обаче, липсата на подкрепа от ГЕРБ и открито негативните изказвания на Цветанов бяха тежката форма на дистанциране от президента и липса на подкрепа за него. Това също е политически избор, за който само ГЕРБ си носят отговорността.


Няма еднозначни и ясни рецепти за това, какво трябва да се прави от евроатлантическите сили в страната


Няколко са възможните опции и изборът на най-голямата партия може би ще наклони везната към една от тях:


- Изоставяне на дясноцентризма и голяма коалиция: ГЕРБ избира да остане най-голямата партия в страната, но без други съюзници в дясно, които да му позволят да формира проатлантическа коалиция. При този вариант се върви към управление с БСП, а може би и АБВ, със скрита подкрепа на ДПС. Борисов би могъл да се надява на запазване на премиерството. Дори би могъл да се премести в президентството при особено песиместични електорални прогнози за ГЕРБ (но за подобно решение времето става все по-късо). Така или иначе, при този вариант Цветанов продължава да се разправя с по-малките десни формации – едни инкорпорира, с други воюва, но с основна цел предотвратяване на тяхното обединение;


- Предоговаряне на дясноцентристкото управление и консолидация на малките партньори: Този вариант изглежда най-чист от гледна точка на интересите на европейското бъдеще на страната, защото дава възможност за дясноцентристко управление. (С около 30% подкрепа ГЕРБ не може да управлява без партньори.) Към момента на последните местни избори беше очевидно, че една коалиция може да работи и в интерес на ГЕРБ, и РБ, но през декември този вариант беше изоставен в полза на взаимодействие на ГЕРБ с ДПС и АБВ. Връщането към ситуацията преди декември 2015 г., макар и не невъзможно, би изисквало такова политическо умение и трезва преценка, че е практически непосилно. Но все пак хората са носители на свободна воля и разум, и не трябва да бъдат подценявани;


- Завой в патриотична, националистическа посока: Дяснопатриотично управление би бил може би най-проблематичният сценарий, който ще тества не само правителствената стабилност, но и конституционните устои на страната. Все пак в ГЕРБ има достатъчно здрав разум – и институционален, и персонален – че да не се стигне до подобни варианти, които ще ни вкарат в нова политическа, а може би и междуетническа конфронтация. За тези, които сънуват Орбан, трябва да се каже, че един "патриотичен" обрат у нас няма да маргинализира левицата, а само ще налее вода в мелницата на АБВ и части от БСП (които за разлика от левицата в Унгария и Полша винаги са били носители на национализма). Така че в желанието си да имитира централна Европа, дясното би се самопростреляло заедно с демокрацията и конституционализма в страната. А и другото, което Орбановите фенове не трябва да пренебрегват е, че и Унгария, а и Полша, са на практика етнически хомогенни.


Тази разнопосочност на тенденциите показва само едно: време е за общи дебати, изоставяне на дребните сметки и отговорен избор в проатлантическите среди.


Излизането на президентските избори с общ кандидат би било тест за капацитета на дясното. Макар и свързано с оттегляне на един достоен човек от надпреварата, решението на Плевнелиев идва точно навреме, за да напомни, че може да бъде изпуснат последния влак от тези, които виждат мястото на България еднозначно в Европа.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (167)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 971 Неутрално

  "През последните десетина месеца повечето от политиците грешаха сериозно и на този фон протоколната грешка на Кънев е доста невинна."

  Смилов, скрий се!!
  Грешката на Кънев беше грандиозна, само си представям как щеше да пищиш до Бога, ако Борисов си позволи да "номинира" някого, когото и да било (примерно Смилов?), а той след час излезе и каже, че не е съгласувано с него! Беше съвсем премерена грешка, обмислена грешка, което я прави още по-грозна.
  Как не те е срам да поддакваш на такова очевидно недоразумение???

  Доброто е заразно
 2. 2 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Президентското решение е ясно....Сега Борисов е на ход....

 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3254 Весело

  В Герб имало достатъчно здрав разум? След последните изказвания на Цв.ЦВ.? Господин Смилов много греши. Ще се гушнат с „патриотите“ и Сопола.

 4. 4 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 920 Неутрално

  [quote#1:"dogwoman"]Грешката на Кънев беше грандиозна[/quote]
  Само дето не беше "грешка" ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 5. 5 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Радане, виж нещо ако има начин да номинираш сега Борисов за Президент!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 6. 6 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  От самото начало наличието на президентска институция беше трън в очите на Борисов. Не можа да понесе факта че няма как да се кандидатира без да изгуби власт и в същото време трябва да "заведе за ръка" човек който да му стане все едно началник. Бойко ако можеше би закрил президентския пост.

  Издигна Плевнелиев защото му се видя избираем и безличен, да но Плевнелиев ги изненада и достойно си се зае с работата. Затова те го обградиха с безразличие, все едно че не съществува. Нито едно признание, нито една благодарност, нито една дума. Все едно че не съществува. Единственото което го топлеше от това че имат президент беше че още един път бил победил БСП. Че той Бойко много повече внимание отделеяше на Гоце когато беше президент и все обясняваше как трябвало да се разбират и да си помагат властите.

  Радан я свърши аджамийската, но истинската причина за оттеглянето беше че Плевнелиев беше обречен да не бъде кандидат на ГЕРБ. Всичкото това унизително протакане и шикалкавене уж че не бил момента за обявяване! Че какво има да се обявява при положение че имаш действащ президент.

  Предвиждам че ГЕРБ ще плати много висока цена за оттеглянето и неподкрепата за Плевнелиев. Това ще се случи още на тези президентски избори.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 7. 7 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3254 Любопитно

  До коментар [#1] от "dogwoman":

  Кажи нещо за Цв.Цв.

 8. 8 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Плевнелиев пай разбра, че част от действията му последните 2 години са леко неадекватни..

  Жалко, започна толкова добре, гласувах с кеф за него.. Обаче, когаот си Президент трябва да се съобразяваш с много неща, не само с мнението на меркел и Обама.

 9. 9 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#5] от "oporna_to4ka":

  Най-новата заплаха: "Ще те дам на Кънев да те подкрепи за президент"....

  Доброто е заразно
 10. 10 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 767 Неутрално

  " А и другото, което Орбановите фенове не трябва да пренебрегват е, че и Унгария, а и Полша, са на практика етнически хомогенни."

  Смилов е пропуснал да спомене за Путиновите фенове.

 11. 11 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Няма да се притеснявате скъпи съграждани ! ГЕРБ ще номинира или подкрепи достоен човек за Президент, който също като Плевнелиев ще работи в полза на народа.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 12. 12 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Точен анализ, ГЕРБ имаше някакъв шанс да се утвърди в политическия живот като алтернатива на статуквото, но това е минало, избраха да застанат редом с КОЙ, не мисля, че ГЕРБ ще номинира силен кандидат - само защото Борисов и Цветанов ще посочат някого няма да е достатъчно да им спечели изборите този път.
  А заплахата от ляво заедно с мутро-патриотите и ДПС се увеличава, трябва ни номинация зад която можем да застанем всички евро-атлантици и тя няма да дойде от ГЕРБ според мен!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 13. 13 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#7] от "hodounski":

  Изобщо не ме интересува "Цв.Цв.".
  Ако "Цв.Цв." го интересува аз как ще гласувам, да внимават кого ще предложат за президент и вице.
  Извън това "Цв.Цв." към момента не ме се касае никак.
  Ако на теб ти е интересно и вълнуващо, пиши за него - форум широк.

  Доброто е заразно
 14. 14 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#9] от "dogwoman":

  Голям карък е Кънев. На сиромах човек все не му върви - я каруцата ще откраднат, я жена му ще...

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 15. 15 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Ще видите, че Кънев ще направи всичко възможно да разцепи всяко постигнато съгласие в дясно. Това е задачата му, това е ролята му, това прави откакто е в пилотката. Единствената надежда е Плевнелиев да влезе в националната политика и да се създаде ново обединение без КЪНЕВ и ДСБ.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  [quote#1:"dogwoman"]Грешката на Кънев беше грандиозна[/quote]

  И ви дойде дюшеш, защото ви спаси от необходимостта да мънкате и хъмкате защо Плевнелиев "не е подходящ" за втори мандат.

  Айде да ви видя сега кого ще издигнете.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 971 Неутрално


  [quote#12:"NicK"] като алтернатива на статуквото, [/quote]
  "Алтернатива на статуквото"?
  Ти имаш ли идея какво значи "статукво"? Да не мислиш, че това е мръсна дума или псувня на латински?
  В момента, в който някой поеме отговорност за каквото и да било, той автоматично се превръща в "статукво" - няма как да си алтернатива на самия себе си.
  Това само Радан Кънев го умее.

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Нека да припомня думите на ББ, изречени до президента Плевнелиев, след неговото избиране за президент:
  "Дет' се вика, и магаре да бяхме предложили, щяха да го изберат". Ето това е мисленето на ББ. Той продължава да си живее с мисълта, че е бащица и че всички трябва ръка да му целуват докато той се подиграва с тях. Затова сега на тези избори кандидатът на ББ ще получи един заслужен шут и няма да се класира. След това ББ и ЦЦ ще има дълго да се чудят и маят и да се опитват да анализират очевидното - че след толкова години симулация на реформи хората най-накрая осъзнаха, че ББ и ЦЦ не са по-различни от предишните и че са поредните, погубили няколко години от живота ни, лъжейки ни, че уж искат да работят в наш интерес.

 19. 19 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 495 Весело

  [quote#13:"dogwoman"]Изобщо не ме интересува "Цв.Цв."[/quote] - едва ли има гербер, който да не го интересува Цв.Цв. - съчувствам Ви, не е лесно с такъв шеф...

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 20. 20 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  Не знам кои сме "ние", но на мен лично не ми дойде "дюшеш", напротив, бясна съм на такова пълно безочие.
  От петък, 13-ти.

  Доброто е заразно
 21. 21 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 564 Любопитно

  мирише ми на розов президент, ГЕРБ явно нямат сериозна своя кандидатура срещу Бокова или Калфин ... но пък може би тайничко имат сделка за това ...

  krastitel
 22. 22 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4190 Неутрално

  До коментар [#6] от "emil ВСИЧКИ НА РЕФЕРЕНДУМА! НЕКА ИМ БРЪКНЕМ!":

  Вярно е което казваш! На ГЕРБ не им трябва значим президент, там Бибитко е Слънцето!

  klimentm
 23. 23 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  Сигурно се повтарям, ама ще кажа пак : Една грешка допусна през мандата си - Не трябваше да признава Костинбродсите избори. Тази грешка ни струва на всички ни 5-10 милиарда преки и косвени щети. Съдиите сигурно пак щяха да ги признаят, ама ...

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 24. 24 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Милиционерите бламираха президента и събраха тематично мнозинство за да преодолеят ветото му. Така както събраха тематично мнозинство за да удушат съдебната реформа.
  Сега ще сътворят тематично мнозинство с гоце за президентските избори.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 25. 25 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 971 Весело

  До коментар [#19] от "NicK":

  Съчувствай на някой друг и другаде изливай изблиците на веселие.
  Аз нямам шеф от ... точно 13 години. Изключително съм доволна от този факт.
  Така и не разбрахте кой и защо гласува за ГЕРБ...
  Печална история.

  Доброто е заразно
 26. 26 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Не е възможно да се води политика с ДСБ, няма начин да се направи коалиция с тях защото те ще предадат всеки след първата седмица. Шизофреничните политици и политически партии не могат да бъдат партньор, а са единствено деструктивен, центробежен елемент внасящ несигурност и хаос.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 27. 27 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8152 Неутрално

  Все още се чудя, защо ГЕРБ не издигат Плевнелиев. Той беше успешен президент. Кого искат да пробутат за поста.

 28. 28 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Горкия . Казаха му че не става

 29. 29 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 495 Весело

  [quote#17:"dogwoman"]Ти имаш ли идея какво значи "статукво"? Да не мислиш, че това е мръсна дума или псувня на латински?[/quote] - факта, че започнахте и статуквото да защитавате, говори повече от достатъчно

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 30. 30 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#12:"NicK"]Точен анализ, ГЕРБ имаше някакъв шанс да се утвърди в политическия живот като алтернатива на статуквото[/quote]

  Статуквото е точно ДСБ с милионите в КТБ, с дъщерите на Костов при банкера на мафията, със саботирането на съдебната реформа и с отстрелването на Плевнелиев.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 31. 31 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#4:"роджър"]Само дето не беше "грешка" ...[/quote]

  Още по-зле. Следователно Радан Кънев умишлено е провалил евентуален бъдещ мандат на Плевнелиев. Следователно ДСБ е част от руската пета колона в България.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 32. 32 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#29] от "NicK":

  Явно не знаеш какво значи думата, спорът е глупав.

  Доброто е заразно
 33. 33 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#10:"gmbh"]Смилов е пропуснал да спомене за Путиновите фенове.[/quote]

  Мислиш ли че това е случайно? Давам ти джокер - гурото на ДСБ и прегръдката му със Станишев, новата мантра на костоваците, че няма дясно и ляво, аплодисменти за Татяна Дончева и освиркване на Зеленогорски, освиркване на ЕНП. Това случайности ли са?

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 34. 34 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 495 Неутрално

  До коментар [#32] от "dogwoman":

  Вие се преструвате, че не знаете в какъв контекст използвам думата.., съгласен съм - спорът е излишен.

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 35. 35 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1337 Неутрално

  "само защото Борисов и Цветанов ще посочат някого няма да е достатъчно да им спечели изборите този път"

  Дори повече - аз досега съм гласувал за Герб, но след прикритата, но явна игра в полза на кремъл и русоробите в ключови моменти и едва прикритото ръмжене срещу Плевнелиев, понеже не им оправда очакванията да е марионетка, ще гледам с подозрение на кандидата на Герб, понеже тоя път вероятно ще се постараят да издигнат наистина марионетка дето да се гъне по команда пред кремляните.

  За съжаление вероятно следващият президент ще е русороб и ще направи опит за кремълски курс, който като нищо може да доведе до избухване на кръвопролитна гражданска война.

  Дано да греша, ама имам неприятния навик да виждам нещата

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 36. 36 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 905 Любопитно

  До коментар [#1] от "dogwoman":

  Чакай сега!
  Ама нали Боко е Бог!
  (Или Боко е Бок)
  ..........................
  Извинявам се че използвам турцизъм!

  Да разлая троловете!!
 37. 37 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 2116 Весело

  [quote#31:"Български патриот"]Следователно ДСБ е част от руската пета колона в България. [/quote]
  Добрутро!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 38. 38 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#31] от "Български патриот":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 39. 39 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 920 Неутрално

  [quote#31:"Български патриот"]Следователно ДСБ е част от руската пета колона в България. [/quote]
  Това само няколко изтрещели десебарки във форума не го знаят ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 40. 40 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 2116 Любопитно

  [quote#22:"klimentm"]На ГЕРБ не им трябва значим президент, там Бибитко е Слънцето[/quote]
  А Плевнелиев кой го издигна? Стана значим, след като си помислихте, че можете да го яхате като "магарето на ГЕРБ". Кънев си го каза при Ризова - искали са го да им помогне в преврата в прокуратурата. Съда вече го овладяха с противоречивата и... нежна натура - др. Панов. Президентът беше специален гост, заедно с Таков на прочутата реч на председателя на ВКС за "страха от страха". Същият обаче не се поколеба да размаха пръст на президента, че не скача по тоягата на превратаджийчетата с розови потничета. Или не помниш вече?

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 41. 41 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 905 Любопитно

  До коментар [#35] от "evlampi":

  Ами затова минимализирането на бройката депутати на ГЕРБ трябва да продължи!
  .......................
  А това че ГЕРБ е новото БКП, се потвърждава и от следното изказване на един техен депутат от Бургас - Семир Абумелих!
  "И да не ви минава през ума, че някой може да заеме ръководна длъжност, ако не е член на ГЕРБ!"
  А дали няма запис на репликата му???

  Да разлая троловете!!
 42. 42 Профил на Brickleberry
  Brickleberry
  Рейтинг: 796 Весело

  [quote#21:"krastitel"]мирише ми на розов президент, ГЕРБ явно нямат сериозна своя кандидатура срещу Бокова или Калфин ... но пък може би тайничко имат сделка за това ... [/quote]
  Мдааа, т.е. Мая Манолова reloaded.

  Много яко, пълно мицифайско предозиране. Но все още не е изключена напълно възможността вождът да обяви, че освен всичко друго и ще президентства племето, хахахахах.

  "Не е важно какво е казал, все е вярно каквото и да е казал" by shileto @ 11:18; 18 ное, 2015
 43. 43 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2704 Весело

  [quote#5:"oporna_to4ka"]Радане, виж нещо ако има начин да номинираш сега Борисов за Президент! [/quote]
  Радан е ценен ресурс, стенобойна машина за отказване на кандидати за президенти и затова не трябва да се разпилява безотговорно.

  Аз предлагам събиране на всички десни евроатлантически сили, да преценят кой е най-опасното острие на Москва и да се възложи на Радан да го издигне за президент. След отказването му пак събиране и така напред. Така ще ги елиминираме един по един.

  Освен това можем да го използваме и за изнудване също и в политическите диспути. Заплахата "Внимавай, че ще кажа на Радан да те предложи за президент" може да уплаши дори железен комунист като Велислава Дърева и накара даже Татяна Дончева да млъкне.

  С Радан начело победата ни е сигурна! Просто трябва да се използва правилно.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 44. 44 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 971 Любопитно

  До коментар [#36] от "lone_wolf":

  Това в чия чутура се роди, че бил "бог"???

  Доброто е заразно
 45. 45 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Кви "проатлантичеки сили" е, има команди от Вашингтон и кьоркьопеци, дето без господар не могат.

 46. 46 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 2116 Весело

  Я да върнем лентата малко назад и да си припомним как точно Плевнелиев получи подкрепата на ДСБ, изразена от любимия на мнозина (мнозинството) тук Иван Костов:

  "Ако желае да получи нашата подкрепа, Росен Плевнелиев трябва да вземе плътни позиции и да защитава принципите на Меглена Кунева по отношение на националната и енергийната сигурност на страната, обясни Костов.
  Второто условие на ДСБ е Плевнелиев да се намеси с целия си авторитет и да се разграничи с декларация от безобразията, свързани с преброяването на гласовете.
  Избирателите ни все пак не са войници и ако той изпълни тези условия, може да разчита на консолидация на синия вот, заяви Костов. Ако ли не, следващата неделя ще се яви такъв, какъвто е, категоричен бе лидерът на ДСБ. Той обаче дебело подчерта, че подкрепата за Росен Плевнелиев не е подкрепа за Бойко Борисов като премиер. ... Костов изтъкна, че Румен Христов е бил кандидат на Съюза на десните сили, а не на Синята коалиция и от ДСБ са били поставени в условия на несполучлива формула за участие в президентската битка.
  По отношение на вота в София той коментира, че не може да искат от Прошко Прошков да спечели, без да са имали национална кампания на кандидата на Синята коалиция. По думите му Румен Христов не е получил и 50% от избирателите на Синята коалиция, което се оказало и „котвата" за Прошков.
  Тъмносиният лидер посочи, че все още ДСБ не разполагат с точна информация за това колко гласоподаватели са отишли до урните, не са направили анализ за допуснатите нарушения и поради това в партията все още обмислят дали ще протестират резултатите, както и дали ще искат касиране на вота.
  Припомняме, общият син кандидат за президент Румен Христов се представи крайно незадоволително, взимайки едва 1,8 процента от гласовете, или малко повече от 50 хиляди гласа."
  https://news.bg/politics/kostov-s-dve-usloviya-za-da-podkrepi-plevneliev.html

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 47. 47 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#43] от "Fred":

  Е, първо Командира е открил тези качества в този неприятен човечец, обучил го е и го пусна на бойното поле да минира където трябва и той си действз като робот - бавно, методично...

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 48. 48 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2704 Весело

  [quote#1:"dogwoman"]Смилов, скрий се!! [/quote]
  Е, то точно Смилов, щатният кризисен PR на ДСБ ще се скрие. Него го използват вместо Дайнов защото онзи много се окаля и износи.

  Но дори един Смилов е принуден да признаe, че действията на Радан са "НЕКОРЕКТНИ и НЕКОНСУЛТИРАНИ". По този повод българският народ се е изразил по-точно и по-ясно за онази работа свършена на метеното. Я един подходящ клип за аналогична ситуация

  https://www.youtube.com/watch?v=SGIPNl5Vbcc

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 49. 49 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  Нда-а-а, ретроспекциите са хубаво нещо за тази, обвзета от амнезия агитка, която е решила да "клати лодката" по нареждане на кремълската Щука:
  "Кунева изтласква Плевнелиев в безвъздушното политическо пространство, където няма център на тежестта. Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира съботния кандидат-президентски дебат.

  По думите на Костов опитът на Плевнелиев да заиграе с избирателите на БСП и опитът му за флирт с руските енергийни проекти, жертването на националната сигурност през енергийната сигурност с такива евтини ефекти рушат аргументите, с които хората от десницата биха го подкрепили на втория тур.

  „Все пак той не е кандидат на центъра и в ляво от него, какъвто кандидат е Калфин", подчерта Костов. „Той би трябвало да е кандидат на центъра и в дясно от центъра. Такъв кандидат в дебата беше Кунева - тя заема тази позиция, него го изтласква в безвъздушното политическо пространство, където няма център на тежестта", коментира Костов.

  По негова оценка няма президентски дебат, ако се съди по темите. „Всички искат да изглеждат много симпатични, да се харесат и жертват споменаването на сложни въпроси, не се задълбочават по проблеми като единството на нацията, българския етнически модел...от време на време някой споменава енергийната сигурност", коментира още Костов.

  Той изрази надежда Плевнелиев да промени поведението си пред камера и поясни: „защото, ако продължи по този начин - той губи от тези дебати".

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 50. 50 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  Голяма грешка на ГЕРБ в цялостното им поведение и отношение към собствения им президент. Няма как да обясниш на разумните си привърженици защо до последно ще шикалкавиш с кандидатурата и няма да обявиш че собственият ти президент е и естественият ти кандидат за втори мандат. Ако не си подкрепиш президента за втори мандат олекваш политически защото излиза че си предложил случаен кандидат и не си държиш на хората. Плевнелиев нямаше нито един президентски гаф и си свърши работата достойно и почтено. С нищо не беше заслужил подобно отношение.

  Проблемът на Борисов и Цветанов е че Плевнелиев беше започнал да трупа привърженици за тяхна сметка (както те си мислеха) и политическото им его ги подведе. Това беше желаният за тях край на сагата, но дали този край ще е щастлив и успешен? Струва ми се че скоро ще им загорчи, особено на Цветанов, който пръв ще изгори.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 51. 51 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 971 Неутрално

  [quote#46:"Непукистка"] и от ДСБ са били поставени в условия на несполучлива формула за участие в президентската битка. [/quote]

  До коментар [#46] от "Непукистка":

  Е, не.... Малцина могат да прекарат в политиката две десетилетия и така и да не случат на сполучлива формула за участие в каквото и да било! Това е рядък талант - да тръгнеш от 100 точки и непрестанно да си в някаква "ситуация на несполучлива формула". Как сладко звучи!

  Доброто е заразно
 52. 52 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 905 Весело

  До коментар [#44] от "dogwoman":

  В моята чутура си е боК!
  (Значи аз отпадам, а?)

  Да разлая троловете!!
 53. 53 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 971 Весело

  До коментар [#52] от "lone_wolf":

  Ти отпадаш по презумпция, извинявам се, нищо лично.

  Доброто е заразно
 54. 54 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#50] от "emil ВСИЧКИ НА РЕФЕРЕНДУМА! НЕКА ИМ БРЪКНЕМ!":

  Разбира се, че Плевнелиев имаше президентски гафове. Абсолютно всеки, който се е опитвал да лепи плочки в банята, да събере парите за асансьора или да организира почистване зад блока, има гафове!
  Въпросът изобщо не е в това.
  Между другото медията, в чийто форум гостуваме, имаше немалка роля в това да "позиционира" Плевнелиев - не задължително по начин, който е изгоден за него.
  Без да намесвам лични приятелства и т.н.
  Въпреки това смятам, че Плевнелиев беше напълно избираем за втори мандат - с големи усилия и няколко хватки, но щеше да стане.

  Доброто е заразно
 55. 55 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  До коментар [#51] от "dogwoman":

  Всъщност това е ключът към разбирането на твърде сложната за някои другари игра на ГРУ офицера Иван Костов. Навсякъде, където той се появи настъпва хаос, "мравчене", неразбории, крамоли и пазарлъци за баницата... може и за трохите от нея. Ето затова, когато си решил да анализираш един или друг ход на хора, свързани с руската "пета колона", какъвто без съмнение е и духовният "син" на Командира - Радан Кънев, трябва непременно да се връщаш към начина на действие на първоизточника на идеите. Същото е като да проверяваш качеството на една дреха - винаги трябва да пипнеш и да я погледнеш откъм опакото. В случая с ДСБ там винаги ще се намира "великият" Иван Костов. Аналогиите с "естествения" лидер на ДПС са нежелателни, но се натрапват.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 56. 56 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#4] от "роджър":

  Не беше грешка,съгласна съм с Вас.Къневв сочи пътя на автентичното дясно,а не на онова псевдо-дясно,окопало се на сергиите на властта.

  Tony
 57. 57 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Най сетне .Облекчение за държавата а и за него .Ролята на ястреб- русофоб ,която му отредиха #началниците# очевидно не е за него . На моменти беше комична фигура

 58. 58 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 971 Неутрално

  [quote#56:"Free person"]Къневв сочи пътя на автентичното дясно[/quote]
  Би ли обрисувала "автентичното дясно" с няколко думи?
  Какво точно значи "автентично дясно" - това е един въпрос, който отдавна ме вълнува.
  И най вече ме вълнува онази тънка граница между "автентичното" и "ерзац" дясното.
  Ако ти е трудно за дясното, може да ми обясниш и какво е "автентично ляво", пак ще разбера, по аналогия?

  Доброто е заразно
 59. 59 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#27:"Роси"]Все още се чудя[/quote]

  Нормално.

 60. 60 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 2116 Весело

  [quote#56:"Free person"]Къневв сочи пътя[/quote]
  Като пътен знак или като пътеводна звезда?

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 61. 61 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  До коментар [#54] от "dogwoman":

  Най-важното в политиката е да демонстрираш последователност и постоянство. ГЕРБ не прояви такова към Плевнелиев. През цялото време се опитваха да отклонят вниманието от него за да не се радва на прекалена народна любов. Държаха се все едно че президентската институция не съществува. Били са БСП-то на избори и толкоз.

  До последно го държаха без политическа подкрепа и в политически вакуум. До последно се ослушваха откъде и накъде ще духне вятъра за президентските избори и беше повече от ясно че нямат намерение да го издигат. Съвсем нормална реакция от Плевнелиев е да се оттегли преди да са го зашлевили и унизили с някоя кандидатура по-скромна и по-безлична и от неговата преди 5 години.

  Трудно се понася да има два Алфа-самеца в една кошара, та затова са тия бакии.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 62. 62 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 971 Неутрално

  [quote#61:"emil ВСИЧКИ НА РЕФЕРЕНДУМА! НЕКА ИМ БРЪКНЕМ!"] През цялото време се опитваха да отклонят вниманието от него за да не се радва на прекалена народна любов.[/quote]
  Не съм съгласна. Дай пример.
  И с алфа-самеца не съм съгласна.
  Президентството е съвсем различна кошара.

  Доброто е заразно
 63. 63 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 233 Неутрално

  "Пред проатлантическите сили в страната има ясен императив: обща, силна и достойна кандидатура за президент, която да гарантира европейското й бъдеще. "

  Че то в България сега всички са евроатлантици с малки изключения,както преди всички бяха комунисти!

 64. 64 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Президентските избори имат и голям мажоритарен дял избиратели така,че ако бъде избрана популярна приемлива фигура от ГЕРБ е ясно,че ще спечели без проблем!
  БСП естествено ще имат собствена кандидатура,която е обречена в общи линии!

 65. 65 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  До коментар [#62] от "dogwoman":

  [quote#62:"dogwoman"]Не съм съгласна. Дай пример. [/quote]

  Няма как да дам примери за безразличие. Факт е че се държаха все едно не е техен президент. Още преди много време трябваше да дадат ясен знак че не може да има друга кандидатура освен тази на съществуващия президент. Няма какво да се обмисля и преценява тук. Да се оглеждаш за друга кандидатура е все едно да дадеш на заден ход, а в политиката на заден ход не се дава. Освен това подсказва и известно неуважение към избирателите. Предложили са ни кандидат, въвлекли са ни в кампанията му, разкарвали са ни до урните, радвали сме се с тях на победата му и сега изведнъж те сядат да мислят кой да е следващият.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 66. 66 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  Плевнелиев имаше много силен период около Кримската криза, войната в Сирия и Ирак, по въпроса за независимостта на България от Кремъл.

  Времената се менят и сега главният проблем на Европа и България са пришълците и неадекватната политика на Меркел и сие.

  За съжаления , по този основен проблем Плевнелиев зае твърда ляво- толерастка позиция.

  Сори! Не е за мен.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 67. 67 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  От какво се водеше президентът, когато игра ва банк за турските секции? Може от чист порив да не ограничаваме сънародниците ни в Турция. Да им дадем в пълна възможност да се изявят. Сигурно е така, но прозира и двоен аршин. Точно за инициирания от него референдум там били открити 7 /седем/ секции. И то по въпрос най-пряко свързан с въпросната възможност за изява. Електронното гласуване. Така и не се разбра какво мислят нашите изселници по въпроса. Но президентът не се трогна, а трябваше. Както и да е. Но откъдето и да се погледне хиперактивността сега намирисва. Прие неколцина "българи от чужбина", обаче отказа да се консултира с партиите от мнозинството, или опозицията. Знаеки, че така поставя на изпитание въпросното мнозинство. Че на практика го торпилира и изправя държавата пред парламентарна криза. Какво означава - или аз, или патриотичния фронт. Пред каквато дилема ги изправи. И да си бяха заминали. Нови избори?

 68. 68 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 520 Любопитно

  [quote#20:"dogwoman"]бясна съм на такова пълно безочие. [/quote]


  хахахахахахаха

  ... а "Калинка" ще изтанцуваш ли или "танца със саби" по ти приляга...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 69. 69 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 520 Неутрално

  [quote#58:"dogwoman"]Какво точно значи "автентично дясно" - това е един въпрос, който отдавна ме вълнува.
  И най вече ме вълнува онази тънка граница между "автентичното" и "ерзац" дясното.
  Ако ти е трудно за дясното, може да ми обясниш и какво е "автентично ляво", пак ще разбера, по аналогия? [/quote]

  ... ти първом расскажи за "русский мир"... пък аз веднага след това ще се поясня за "дяснуту и лявуту в бекапету на винетуткувцитье"!

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  Герб готвят "консесусен" президент, да бъде подкрепян от основните кланове на БКП, както и от Русия.

 72. 72 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  Уважаеми Смилов, Герб и "дясно" са несъвместими понятия. Няма как милиционерите и техните покровители - Черепа, Пеевски, Златев и сие ,да бъдат десни. Няма как псевдопартия, затънала в корупция на всички нива и печелеща избори с подкупи и фалшификаци и стъкмена на вождистки принцип ,да бъде дясна. Няма как мутро-милиционер , възхваляващ последния комунистически диктатор ,да бъде десен. Те не могата да бъдат не само десни, но и демократични. Техният идеал е путинския модел, а не прозападното демократично развитие на България.

 73. 73 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2704 Неутрално

  [quote#58:"dogwoman"]Какво точно значи "автентично дясно"[/quote]
  Много елементарно е, "автентичното дясно" са ТЕ, Сектата начело с Вожда. Всичко останало не е "автентично дясно".

  Независимо че самият Костов се появи от неизвестността чак 1994г и яхна създаденото от други преди него но това са "дребни подробности" за някои, при тях летоброенето започва с появата на Костов.

  Впрочем и при атаката върху НС 1997г той се появи чак към 17ч, криеше се някъде, помня добре как по Дарик радио няколко пъти задаваха въпросът защо Костов никакъв го няма.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 74. 74 Профил на mayfield
  mayfield
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#73:"Fred"]Много елементарно е, "автентичното дясно" са ТЕ, Сектата начело с Вожда. Всичко останало не е "автентично дясно". [/quote]

  'Автентично дясно" с 40% корпоративен данък, който е спестяван на всички комунисти! Човек, Вие знаете ли за какво...........................................................

  Дипломата е едно от алибитата на простаците!
 75. 75 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2704 Неутрално

  [quote#65:"emil ВСИЧКИ НА РЕФЕРЕНДУМА! НЕКА ИМ БРЪКНЕМ!"]Още преди много време трябваше да дадат ясен знак че не може да има друга кандидатура освен тази на съществуващия президент. [/quote]
  Откъде накъде, ами ако има по-добра? Само вие в сектата мислите в този стил, щом е отгоре е най-добрият. Един единствен и никой да не посмее да поиска стола на Вожда.

  Да се огледа, да се помисли и ако действително е най-добрият и с най-големи шансове да победи тогава. Може и няколко проучвания и анкети да се пуснат, няколко дебата да се види кой колко струва.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 76. 76 Профил на mayfield
  mayfield
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#73:"Fred"]Независимо че самият Костов се появи от неизвестността чак 1994г и яхна създаденото от други преди него но това са "дребни подробности" за някои, при тях летоброенето започва с появата на Костов[/quote]

  Костов е продукт на Луканов и Горбачов, не е трудно да се провери.

  Дипломата е едно от алибитата на простаците!
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Асен хаджи Асенов
  Асен хаджи Асенов
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Пред проатлантическите сили в страната има ясен императив: обща, силна и достойна кандидатура за президент, която да гарантира европейското й бъдеще.
  -------------------------------------------

  Плевнелиев наблягаше повече на проатлантическата реторика и това му коства втори мандат като президент!

  Няма как президент на България да се "зъби" на велика сила и това да се приема за сериозно от света и в частност от българите!

  Както се казва Плевнелиев вместо обединител на нацията стана неофициален посланик на една страна зад Океана, т.е. търеше да им защитава гоеполитическите интереси, а се сети твърдо късно, че го избират българите а не американци!

  В Гуантанамо беше Саддам Хюсейн и други международни престъпници от световен мащаб . - цитат на коментар #177 от “niksan1
 79. 79 Профил на vaboman
  vaboman
  Рейтинг: 402 Неутрално

  "Радан Кънев и ДСБ бяха натрупали морален капитал с позицията си по съдебната реформа, казуса КТБ и други ключови политики."

  Значи, да държиш парите си в банката на мафията и да влизаш във финансови съвокупления с шефа й, било "морален капитал" !!!!
  Крайно време е да се регистрира официално нова форма на шизофренията - костококова. Регистрирана за първи път в България в ограничен брой квартали на гр.София. В кв.Драгалевци е регистриран първия носител. Поразява предимно маргинални групи политически сектанти. Не е заразана, но е изключително разрушителна за носителите си. Протича скоротечно с летален изход.

 80. 80 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  До коментар [#78] от "Асен хаджи Асенов":

  ГАВАРИТЬ МАСКВА...

 81. 81 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  До коментар [#79] от "vaboman":

  Друго си е да натикаш всички пари на държавата в КТБ, както направи мъдрият ББ през първия си мандат и да приемаш Пеевски по сто пъти в кабинета си като Цв.Цв. и да пробутваш Цацаров за главен прокурор и Марковска за конституционен съдия.

 82. 82 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  До коментар [#76] от "mayfield":

  Борисов на кого е продукт ? Кой даряваше кученца на Путин и късаше плакатите "Путин вън" по време на посещението му в София. Кой се съдра да иска отмяна на санкциите срещу Русия и разни газове хъбове ?

 83. 83 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  До коментар [#55] от "Непукистка":

  Няма как офицер от ГРУ да има досие за наблюдение в ДС. Измисли нещо по умно.

 84. 84 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  До коментар [#58] от "dogwoman":

  Например псевдодясно е да имаш десетки кметове и общински съветници, агенти на ДС и да ходиш да откриваш паметници на правешки диктатори.

 85. 85 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  До коментар [#45] от "hasmokar":

  Някой не могат без Государь Московский и Ротенбергский

 86. 86 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  До коментар [#66] от "mr.lottalove.":

  За това трябва един проруски патрЕот. Нали зат ова слушаме денонощно за бурки, турци и бежанци, от които само великият Путин може да ни спаси.

 87. 87 Профил на vaboman
  vaboman
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#81] от "antonio_vivaldi":

  [quote#81:"antonio_vivaldi"]Друго си е да натикаш всички пари на държавата в КТБ, както направи мъдрият ББ през първия си мандат[/quote]

  Не ме интересува мъдрия ББ, а какво говори и какви ги върши претенциозната драгалевска секта, дето иска да е еталон за всьо и вся. Оказа се, че едно говори, друго върши, типична лицемерна демагогия. И защо набъркваш ББ е случая. Той нали е единица мярка за зло. С него ли се съизмерва сектата?

 88. 88 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4180 Неутрално

  МОЧА имени Лелина

  Боце слуша Гоце... Гоце слуша...

  #кой?

  До коментар [#2] от "pro_bono":

  Президентското решение е ясно....Сега Борисов е на ход....

 89. 89 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 465 Неутрално

  [quote#87:"vaboman"]И защо набъркваш ББ е случая. Той нали е единица мярка за зло.[/quote]


  Не.Иван Костов е единица мярка за зло.Той и алтерегото му Радан унищожожават демокрацията в България която създадоха- Луканов , Доган , Първанов, Виденов, Местан мутрите, Боковите , Станишев, патриотите ,Волен и прочие..

 90. 90 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 649 Весело

  [quote#89:"lynyrdS"]Не.Иван Костов е единица мярка за зло.Той и алтерегото му Радан унищожожават демокрацията в България която създадоха- Луканов , Доган , Първанов, Виденов, Местан мутрите, Боковите , Станишев, патриотите ,Волен и прочие.. [/quote]

  Амин...

 91. 91 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2169 Весело

  [quote#44:"dogwoman"]Това в чия чутура се роди...[/quote]

  На каракачанка!
  Само в междуушието на каракачанките Вожда е Бог!
  За обикновените смъртни е мутра с "докторат" за "психо-физическа" подготовка на милиционери!😈

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 981 Разстроено

  До коментар [#1] от "dogwoman":

  Лелеееее, колко си зле ....
  Кой ти проми така мозъка?!

 94. 94 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 981 Весело

  До коментар [#15] от "Български патриот":

  Български патриоте, по думата "пилотка" те идентифицирах веднага ....
  Ама внимавайте малко с думите, бе господине!

 95. 95 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Много е смешно когато, некой /или некои хора, впрочем един файтон хора/ си присвояват да бъдат "единствените незаменими евроатлантическите сили в страната ". Особено, ако са доказано некомпетентни, и ако се ползват с обществено доверие от около 1,7%. Което е характерно точно за тези, които беха преди време и
  "единствените незаменими умни и красиви и готини". И които са позор за една реална демокрация

 96. 96 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 981 Гневно

  [quote#20:"dogwoman"]Не знам кои сме "ние"[/quote]

  Кучки ... кучки сте "вие", госпожо!!!
  И сами така се наричате ....

 97. 97 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 981 Любопитно

  [quote#30:"Български патриот"]Статуквото е точно ДСБ с милионите в КТБ, с дъщерите на Костов при банкера на мафията, със саботирането на съдебната реформа и с отстрелването на Плевнелиев.[/quote]

  Аз да те попитам, отворко ... в това горе, което си написал, дали има поне една вярна дума?
  Баси лъжеца си!!!!

 98. 98 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 981 Весело

  [quote#36:"lone_wolf"]
  (Или Боко е Бок)
  ..........................
  Извинявам се че използвам турцизъм! [/quote]

  Не се извинявай - много точно си го използвал! Поздравявам те!

 99. 99 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 953 Весело

  Все пак важното е , че Плевню ще ни отърве от себе си.......

 100. 100 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 981 Весело

  До коментар [#55] от "Непукистка":

  Дано, наистина, не ти пука, какво си мисля за теб .... 'щото ако знаеше ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK