Първанов - от шлифера на Бойко за полата на Корнелия (размисъл за лидерството)

Георги Първанов на националната конференция на АБВ

© Цветелина Белутова

Георги Първанов на националната конференция на АБВ"АБВ излиза от властта!"


Откакто преди две седмици новината проби ефира, няма отърване - ами сега какво следва, единодействие, единение, обединение с БСП ли, нови избори ли, скоро след президентските ли; ами правителството - ще се удържи ли и докога, разтревожен ли е премиерът или взаимните им реверанси и благодарности при напускането на довчерашния му социален министър Ивайло Калфин подсказаха ясно за раздяла с предизвестие...


Първанов, Петков, Калфин, Петков, Първанов, Калфин, Първанов, Първанов - прескачат от ефир в ефир. И във водовъртежа от заклинания и уверения за принципност, декларирани намерения и премълчани цели, в добавка на тълкуванията на корифеи и на самия Първанов, че Конституцията му позволявала трети мандат за президент, потъва единственият неоспорим факт: че АБВ (Първанов) излезе скоростно от властта веднага след като БСП избра за лидер Корнелия Нинова.
И надали щеше да напусне, ако Нинова не беше обявила курс към сваляне на правителството на ГЕРБ и - най-вече - към "победа на избори"


независимо дали е реалистично като цел.


Победата на Нинова в лидерската битка в БСП и най-вече публичното и безапелационно посочване на политическия противник в лицето на ГЕРБ, разбирай Борисов, който трябва да бъде свален от власт, стресна крилцата и перцата, които се отделиха през годините от партията майка.


И докато за Движението на Татяна Дончева и за новосформираната камерно-нормална партия на Георги Кадиев заканата на Нинова би събудила само опити за преговори за единодействие с цел бъдеща евентуална тяхна забележимост на политическата сцена, у Първанов движещите мотиви са естествено различни. Той досега беше фактор в управлението на ГЕРБ, държейки се за шлифера на Борисов (по онази премиерска метафора), дори именно той свърши черната работа по осакатяването на промените в Конституцията за съдебната власт, за да заблуди когото може, че ГЕРБ няма общо.


Именно промяната в курса на БСП (Нинова) тласна АБВ към най-рязкото възможно действие -


да скочи в движение от каруцата на ГЕРБ, а нас да накара да прочетем скока като принципен, честен политически подвиг


в името на лявото единодействие.


На първо време - единодействие чрез обща кандидатура за президент, по възможност самият Първанов, "доказан държавник", за какъвто, научаваме, се смята.


А на второ време - чрез някакво засега имагинерно, умишлено неуточнявано единодействие - обединение с БСП за следващите парламентарни избори, когато и да се проведат те.


Може да се спори дали съкровената цел на Първанов е първата или втората. АБВ според социологическите анкети е на ръба на бариера пред парламента. И само БСП е партията, която можеше да му даде сигурност за оставане на централната политическа сцена. Разбира се - под формата на по-широк ляво-центристки блок, за да не бъде толкова явно слагането пред Корнелия Нинова.


Само че бившата съпартийка излезе по-своенравна от очакваното и посрещна с ледено снизхождение скока от властта на Първанов, като прехвърли отговорността на партийните редици, до които щяла да се допита дали да го приеме за събеседник. Добре че наспорил Бог всякакви земеделско-народно-гергьовденски образувания, наименували се центристки, готови винаги за влизане в съюзи, за "даване на подкрепа", в случая -


за създаване на видимост за масовост на начинанието "трети мандат на Първанов"


И за спасяване на имиджа му от презрителната незаинтересуваност на Нинова.


Така само за две седмици сюжетът "АБВ излезе от властта" стана забавно-развлекателен.


Ще кажете - ами това е тя, политиката, който както умее, с когото успее да си договори властова роля...


Това е тя политиката тук, при нас - и в ляво, и в дясно, но в напредналия в политически смисъл свят съвсем не е това политиката


Тук, в българското чудо наричано преход, ефирният водовъртеж обсъжда Първанов като нормален политически субект. А той не е и не може да бъде.


Представете си - президент два мандата, който се обявява против партията си и с това й коства разцеплението, само защото... трябва да бъде лидер на нещо, и тази цел се опакова в красивата обвивка на политически принципи - за масите пред телевизора.


Е, при тези спомени наистина в България май "няма ляво, няма дясно"...


Спомням си личен разговор с германски експерт към ХДС в кулоарите на помирително-обединителната среща на десните в Будапеща през юни 2004, когато се наложи факторите от ЕНП да излязат през страничен вход, за да не признаят пред българските журналисти, че мисията им се е провалила.


Германецът с нескрита горчивина каза:


"Те не знаят какво значи да си лидер"


И даде примера с Хелмут Кол, който е бил канцлер не 4 години и не два мандата, а 16 години, и също толкова време председател на ХДС. "Той очакваше цялата партия да застане единодушно зад него, когато прокуратурата започна разследването на даренията за ХДС, и само като усети, че мълчанието в залата е по-изразително от подкрепата, напусна поста. Един само жест, една дума от него и три четвърти от ХДС щеше да го последва. Лидерът не си позволява суета, а носи отговорност."


Та - този коментар е всъщност за лидерството, не за успешните политици. Политика в България няма, има политиканстване (кой - как - с кого, и кого, но винаги солидарни за властта). Само помислете - остават пет месеца до президентските избори, а тъй наречените политически сили, и то парламентарни! - не са обявили номинациите си, отлагат за след май, за след юни...


А днес Бойко Борисов дори отложи за "август - септември". Няма как да има политика, когато няма лидери. Затова и властта си остава стабилна.


Нещо повече: С всяко излизане на коалиционен партньор правителството ставало по-силно, казал тези дни Божидар Лукарски, министър. И... лидер на партия. С извинение.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 965 Любопитно

  И какво?
  Гоце ли ще е кандидат-президент на баба БеСеПе?

  Да разлая троловете!!
 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 2320 Неутрално

  Старите пробити муцуни, се имат са нещо, ВЕЧЕ СТЕ НИЩО.

 3. 3 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 703 Весело

  за пореден път, Браво, Петя Владимирова!

 4. 4 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Гоце го чака пълен провал и поредният пирон в ковчега на БСП. След изборите партията им ще е на командно дишане и никаква финансова реанимация няма да я оправи. Путин напразно си даде парите!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. "Русия е наш враг и окупатор. Управляваната от нея пета колона вероятно днес може да бъде по-опасна и от открита агресия." Саломе Зурабишвили, президент на Грузия
 5. 5 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 638 Неутрално

  "Няма как да има политика, когато няма лидери. Затова и властта си остава стабилна."
  Невероятно точно попадение! Както казва вожда, такъв ни е мат'риала!

 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1108 Весело

  Много рядко се случва човек да попадне на цял дълъг материал, който е написан единствено заради заглавието (добро попадение) и последното изречение (важно за автора внушение).
  Останалото е абсолютна плява.
  Би било много по-полезно, ако Петя Владимирова, като истински участник в събитията, ни припомни за споменатата "среща в Будапеща през 2004 година". От горния текст даже не става ясно кой точно с кого е трябвало да се помирява и обединява.
  Някои помним, но не сме много, това първо, и второ, има хора, които през 2004 са били още в шести клас, а днес би било полезно да знаят какви точно събития са се развивали, заради които представителите на ЕНП са се изнесли като Орешарски през служебния вход.

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 361 Разстроено

  Петя, стилът ти на писане много взе да прилича на този на Дайнов и Смилов!

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 8. 8 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ха-ха-ха! Три пера даже и да единственият кандидат за вожд на левите китки и ДпС няма шансове, племето му от 2008 г -75+ премина в един по-спокоен свят!

 9. 9 Профил на 101procentanesbb
  101procentanesbb
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Статията е написана за да може заглавието утре да се развява с ентусиазъм като мръсни гащи по телевизии и радиа и да охкат и ахкат некои Особено Важни Хора "Уф, колко е лош тоя Гоце". Всъщност заглавието се отнася и за РаданК., но това не е проблем.

 10. 10 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Към автора, Петя, към Вас. Този Ви извод е достоен за уважение:
  "А днес Бойко Борисов дори отложи за "август - септември". Няма как да има политика, когато няма лидери. Затова и властта си остава стабилна".
  Няма лидери. След тазсутрешното разчесване на езика, никой не посмя да го каже на глас.

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 11. 11 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Такава политическа проституция,но какво да очаквате от Първанов - Гоце?

  Tony
 12. 12 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Неутрално
 13. 13 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8295 Неутрално

  Гоцето е двуличник, разцепи комунистите за да е лидер, сега си мисли, че полата на Нинова ще го дърпа нагоре.

 14. 14 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1119 Весело

  1) нама лоша реклама
  2)никой в троя форум не би гласувал за Първанов, защото е агент на ДС!
  Виж, мнозина биха подкрепили Росен, защото е от РУМНО-зловещото комунистическо военно разузнаване. На ДС са раздавани меките задачки, а важните неща са възлагани на военното разузнаване-РУМНО. Мнозина с удоволствие биха подкрепили и 2-ро поколение номенклатура на БКП, какъвто е Росен! Може да отричаме яростно комунизЪма, неговите тайни служби, но това е само на теория!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 15. 15 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2054 Неутрално


  Агентът- доносник Гоцэ е прдварително бита карта, или както казват юристите - кауза пердута ! Ако не са усложливите медии, постоянно да показват противната му физиомутра - бих казал, че е и политически труп !
  Искам Гоцэ да се кандидатира от името на чугунарията, но едва ли ще стане - неизбираем е, а и вече ги няма гласовете от ДПС, благодарение на които беше 2 мандата в " Дондуков-2 " !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 16. 16 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  [quote#7:"Хайл Путлер!"]Петя, стилът ти на писане много взе да прилича на този на Дайнов и Смилов!
  --------------------
  Като се върнеш назад в годините,кой от къде изпълзял,кой къде бил - пъзелът се нарежда!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 17. 17 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Да,така е.Няма лидери!
  Овчедушие повсеметно!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 18. 19 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  До коментар [#18] от "wanderer":

  Това с фигуристите, предполагам, е някаква шега.
  Разбира се, че първото помня.
  За фигуристите съвсем бях забравила, да са живи и здрави.

  Доброто е заразно
 19. 20 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 4172 Неутрално

  "Представете си - президент два мандата, който се обявява против партията си и с това й коства разцеплението, само защото... трябва да бъде лидер на нещо, и тази цел се опакова в красивата обвивка на политически принципи - за масите пред телевизора."

  Наистина щеше да бъде трудно да си представим подобно нещо, ако вече нямаше налице светлият пример на Командира!
  В текстът на Владимирова, спокойно може да заменим имената на Първанов и Нинова с това на Кънев и материалът спокойно може да намери място в Дума! Дори без редакторска намеса!
  Идеята може да удвои добавката на авторката към прнсията - лошо няма!

  I Want To Believe
 20. 21 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8877 Неутрално

  "Няма как да има политика, когато няма лидери. Затова и властта си остава стабилна."
  Много хора в България се смятат за лидери, без да знаят, какво означава това. За политика да не говорим. За тях политиката е далавера, с която уреждат бъдещето си, тяхното и на близки ,и приятели.

 21. 22 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Точно в десетката.А разните мърморковци тука с какво не сте съгласни.Има ли лидери?Първанов,Калфин,Борисов,Нинова или може би Цв.Цв. ли са лидерите?Излизане няма,от тази....яма....

 22. 23 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 3027 Неутрално

  До коментар [#19] от "dogwoman":
  Е, аз се опитвам за запомня положителните промени. А тук, с Първанов, не виждам промяна. Не споделям виждането на г-жа Владимирова, че Първанов е бил досега фактор в управлението на ГЕРБ - Калфин имаше три спора с Горанов и при трите остъпи с "подвита опашка".
  Сега Първанов си прави реклама в негов си стил ... като оня певица в Биг Брадърс, дето щяла да става президент на България, белким някой забележе. С "Бигбрадърско" мислене - толкова! Най-много АБВ да бъде прикоткано/да се прикотка в "широката коалиция" за следващите парламентарни избори. Иначе се оттича ... как "тишина в спалнята".

 23. 24 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 982 Неутрално

  дори именно той свърши черната работа по осакатяването на промените в Конституцията за съдебната власт, за да заблуди когото може, че ГЕРБ няма общо.
  ---------------------------


  Обажда се значи Баце на Първанов и му вика: Слушай ся, ритали сме мачле заедно, удари едно рамо, щото АЗ НЕ МОГА

  По-голямо скудоумие скоро не бях чел.
  Някои махленски клюкарки са на по-високо ниво.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 24. 25 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 3027 Весело

  [quote#24:"qwertqwert"] удари едно рамо, щото АЗ НЕ МОГА [/quote]
  И се удря цяла глава на Цацаров.

 25. 26 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#24] от "qwertqwert":

  Всъщност, измисленият от теб диалог е на практика възможен такъв. Ако не вярваш, прослушай записите от Банкя с Мирослав Найденов и Николай Кокинов. Аз ги слушах скоро, макар и с изтекла тригодишна давност /навремето се ограничих със стенограмите, оттук-оттам/. Добре е да се припомнят от време на време, това би обяснило изписаното от теб с главни букви АЗ НЕ МОГА. Това обратното на АЗ МОГА ВСИЧКО ли е?

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 26. 27 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1810 Неутрално

  С няколко изречения, Петя Владимирова поставя всичко на мястото му и всеки да го разбере. Не всеки го умее.
  Точно и вярно.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 27. 28 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Какво може да се очаква от кървавото "ляво" от овчи глави и овнешка логика? Напред, но преди това кръгом марш!

 28. 29 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Петя Владимирова , обобщава българският политик с няколко думи:-И дупе дава , само и само властта да притежава .

 29. 30 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 932 Весело

  Че е доказан държавник Гоцето, няма две мнения, 10 години президент, изведе БСП от кризата 1997, измисли схемата 8,5,3 на тройната коалиция при не съвсем убедителните за БСП, НДСВ и ДПС избори в 2005....
  Така че не го подценявайте, има много хляб в него .....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 30. 31 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Представете си - президент два мандата, който се обявява против партията си
  ...
  И какво направиха радан и гроздан ?
  Поискаха Плевнелиев /номиниран и избран за президент от ГЕРБ/ да се кандидатира като независим ?
  Защото ?
  Апропо, защо е и този "ужас" заради необявените кандидати, след като законът казва "35 дни преди датата на изборите" ?
  Някой от ДСБ да е предложил промяна в закона ?
  А гоце е смешен ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 31. 32 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3997 Неутрално

  До коментар [#30] от "boby1945":

  Гоце е доказан държавник? По-нелепо нещо не бях чувала!

 32. 33 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Лично мнение. Статията не е лоша... На мен ми хареса....

 33. 34 Профил на 101procentanesbb
  101procentanesbb
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#15:"niksan1"]Агентът- доносник Гоцэ е прдварително бита карта[/quote]
  Два пъти досега беше бита карта, но българския народ не се съобрази с евротролските ценности. Някой да е виждал проучвания какви шансове има? Ами на Роско, дето толкова го бутат? Една социоложка, дето държи Баце за шлифера миналата година оцени шанса на Роско на 7%. Но тази неудобна истина беше пусната в memory hole.

 34. 35 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  До коментар [#23] от "wanderer":

  Съгласна.

  Доброто е заразно
 35. 36 Профил на ХашПи
  ХашПи
  Рейтинг: 287 Неутрално

  "Първанов - от шлифера на Бойко за полата на Корнелия (размисъл за лидерството)"

  Само по себе си, заглавието казва всичко.
  Ах как прозира, желанието на гоце, за живот във властта на върха.

 36. 37 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1932 Неутрално

  До коментар [#30] от "boby1945":

  престъпник.
  заигра се в схемите с петрол срещу помощи.
  я си прочети за захари захариев и не ми
  кудкудякай едно и също.

 37. 38 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Петя пак удари десятката ! Гоце си е бита карта отвсякъде, а това не пречи да има мокри сънища как отново е станал президент ! Кой би си плюл на сурата че да гласува за него ? Проспахме 10 години от историята на страната през неговото президентстване , даже да се абстрахираме от гафовете му.

 38. 39 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  До коментар [#6] от "dogwoman": В текста беше по-важен примера за това, че истинските лидери могат да носят отговорност, па макар и да са нямали ограничение в мандатите.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 39. 40 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 922 Любопитно

  Ами, ГОЛЯМО БРАВО ЗА СТАТИЯТА !
  ПОЛИТИКАНСТВАНЕТО ПОРДЪЛЖАВА.Но тук на територията имам усещане ,че се долавя все посвеж полъх от истинната.


  Георги Първанов иска да е президент, но не какъв да е, а ПРЕЗИДЕНТ В ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА! Изборите тази есен няма как да го доведат до тази цел, значи ще трябва да изчака. Не трябва да си Огнян Минчев, за да се сетиш кой би ти осигурил най-бърза и сравнително безболезнена трансформация на държавното устройство.

  ето и цялото също доста добро попадение -мнение:
  http://egoist.bg/#!/articles/poslednia-lov-na-parvanov

 40. 41 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  Браво Петя!
  Сваляне на благонравната маска на такива мерзавци и егоцентрици като Гоце-Първанов би трябвало да е първа и основна задача на честните български интелигенти, истински граждани и действително мислещи за бъдещето на България.
  В това отношение написаното от теб заслужава похвала!
  Как да не се радва човек, когато види колко пряко и безкомпромисно бива описван този най-голям вредител на само на българската икономика, но и на българския дух и сила:

  [quote#0:"статията"] Той досега беше фактор в управлението на ГЕРБ, държейки се за шлифера на Борисов (по онази премиерска метафора), дори именно той свърши черната работа по осакатяването на промените в Конституцията за съдебната власт, за да заблуди когото може, че ГЕРБ няма общо.[/quote]

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3770 Весело

  До коментар [#20] от "2.50":
  Сравнението ти е не само неправилно. но и долно, и манипулативно.
  Бих те попитал дали знаеш какво значи партия и с какво се обуславя тя, защото очевидно не ги разбираш тези работи.
  Самият ти опит за сравнение на тези "несравними величини" демонстрира невежеството ти!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 42. 43 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Първанов е лидер само в очите на обкръжението си. Мислехме си, че такива old school персони са в историята, а те пак драпат да се върнат във властта. Докатао България не се изчисти от такива фалшиви креатури, няма как да тръгне напред.

 43. 44 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1454 Любопитно

  Дали Нинова, Първанов и Калфин са най-важните фигури в предстоящите избори за безвластен и церемониален пост на Президент на България? Всъщност въпросът е решението на Русия - ще впрегне ли ДПС, Атака, Каракачанчета, Вътрешни Македонски Пиперливи Наденици и други маргинали в подкрепа на проруски кандидат или ще се споразумее с г-н Борисов. И каква ще е политиката и натиска на ЕНП като представител на Европа в тази буря в чаша вода?

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 44. 45 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 875 Неутрално

  С малко думи са казани много истини.

 45. 46 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  " Само помислете - остават пет месеца до президентските избори, а тъй наречените политически сили, и то парламентарни! - не са обявили номинациите си, отлагат за след май, за след юни..."
  Това наистина е безумие, да криеш собствените си кандидати за президент до последния момент. А може би се срамуват от това, което ще ни предложат? Има причини да мълчат като риби, а именно липсата на подходящи кандидати, които да отговарят на изискванията на електората. Ще видим скоро с какво ще ни изненадат.

 46. 47 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  браво за откровената статия!

  гоце би имал шанс само срещу псидеров.

 47. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  [quote#46:"proza"]Има причини да мълчат като риби, а именно липсата на подходящи кандидати, които да отговарят на изискванията на електората. Ще видим скоро с какво ще ни изненадат. [/quote]
  Не мълчат, а действат. Фактът че най-силния кандидат беше отстрелян предварително е показателен за.....задните мисли на основните....политически групировки.
  Опитът на Радан Кънев да извади играта иззад кулисите и да я постави на главната сцена беше погазен с груби военни обувки (да не кажа сапоги). Очевидно се гласят да поставят суверена/избирателя пред свършен факт.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 49 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 932 Весело

  До коментар [#32] от "fij17487903":

  толкова ти сече пипето...... ако въобще имаш нещо там....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 49. 50 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 932 Весело

  До коментар [#37] от "mihail_p":

  От реимните сделки в Ирак много хора спечелиха, даже Дик Чейни, така че няма нищо осъдително, парите не миришат....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 50. 51 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3997 Неутрално

  До коментар [#49] от "boby1945":

  Като гледам минусите, и другите не са разбрали аргументите ти.
  А те показват по-скоро, че е обигран играч, но не и държавник.

 51. 52 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3997 Неутрално

  До коментар [#46] от "proza":

  Или пък залогът е много голям.

 52. 53 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1932 Неутрално

  До коментар [#50] от "boby1945":

  не ми се обяснявай.
  слаб две.

 53. 54 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 932 Весело

  До коментар [#51] от "fij17487903":

  Като стане пак президент, тогава ще се светнете по темата дъражвник....
  Апропо и в 1999-2000 седерастията не го броеше за държавник и цвъкаше "отрицания" щом чуеше Първанов..... пък какво стана? Насапуниса им яко вратлетата и то два пъти подред!!
  дано КС го спре че ще отнесат "трети" сапун за няма и 15 години....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 54. 55 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 932 Весело

  До коментар [#53] от "mihail_p":

  Рупай, рупай, пък после вайкане защо един тютюно-вестникарски магнат по богат отколкото дебел....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 55. 56 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 932 Весело

  До коментар [#46] от "proza":

  Защо да си обявяват кандидатите пет месеца преди изборите?
  За да имат време да ги оцвъкат друно "народните" маси?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 56. 57 Профил на cai
  cai
  Рейтинг: 261 Неутрално

  До коментар [#10] от "tourlache": "Няма как да има политика, когато няма лидери. Затова и властта си остава стабилна".

  +++++

 57. 58 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 757 Неутрално

  "Божидар Лукарски, министър. И... лидер на партия. С извинение." Добър пример за безпринципна безгръбначност.

 58. 59 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2054 Неутрално

  До коментар [#34] от "101procentanesbb":

  " Два пъти до сега беше бита карта ... "


  Съвършено верно, но ДПС и двата пъти го измъкна ! Ченгето Сава спаси ченгето Гоцэ, но вече ченгето Сава НЯМА сили да спасява когото и да било . Гласовете от Турция вече ще отиват за Местан, а тези от България ще се делят, което значи, Гоцэ може да разчита само на чугуна и то при положение, че БСП няма да издигат кандидатура !
  Продължавам да твърдя, че Гоце е бита карта !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 59. 60 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#57] от "cai":

  Това не е мое заключение, а на автора на статията. Аз просто го споделям. Така че, плюсчетата са за Петя Владимирова.

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 60. 61 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Гоце не се науЧи два мандата да ЧЕТЕ тая конституция. Не можеш бе, не можеш да се кандидатираш за трети мандат !!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK