ОПГ в КТБ - или замитане на провала

Главният прокурор Сотир Цацаров

© Велко Ангелов, Капитал

Главният прокурор Сотир ЦацаровЦветан Василев, мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) и останалите 13 подведени под отговорност за източването на банката вече са обвиняеми за организирана престъпна група (ОПГ) с ръководител Василев.


Почти две години след като прокуратурата започна разследването за източването на КТБ, държавното обвинение изненадващо реши, че са се появили основания да бъде повдигнато обвинение за ОПГ и делото е изпратено на Специализираната прокуратура. Това обяви в четвъртък говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.


Новината подозрително съвпадна с непотвърдената информация, че Висшият съд в Белград е уважил българското искане за екстрадиция на Цветан Василев. Само часове по-късно се разбра, че горният съд в Белград е върнал делото на първата инстанция, но нашата прокуратура беше вече обявила новината "ОПГ в КТБ". Пропускайки същественото обстоятелство, че
според Закона за екстрадиция обвиняемият може да бъде съден само за онова обвинение, за което е поискано да бъде върнат


Това означава, че ако прокуратурата смята да изправи на съд Цветан Василев за новото обвинение, огласено вчера - за ръководене на организирана престъпна група, трябва да направи ново искане за екстрадиция и цялата сага да започне отначало.


Според закона - ако го екстрадират по старото обвинение, не могат да го съдят по новото. За да го съдят по новото, трябва да бъде изпратено ново искане.


Не знае ли това прокуратурата? Изключено. Въпросът, който логично се ражда -


иска ли прокуратурата да приключи делото и да изправи на съд Цветан Василев, или променя в крачка обвинението, за да отложи провала си?


Казвам провал, защото за близо две години прокуратурата имаше възможност да разпита Василев по видеоконферентна връзка, да приключи делото и да изправи на съд останалите, а него - задочно, докато чака екстрадирането му - щом твърди, че е събрала 250 тома доказателства, разпитани са 475 свидетели, извършени са над 60 претърсвания и изземвания и били назначени 133 различни експертизи, както информира вчера говорителят на главния прокурор.


Не е ли подозрително, че точно когато падна алибито за протакането на делото (ние усилено работим, ама ей на, той се крие и Белградският съд не ни го дава) прокуратурата изведнъж създава нова пречка, променяйки обвинението от присвояване в ОПГ? Иска ли прокуратурата да види Цветан Василев в София? Съмненията отново се сгъстиха...


Да си изберем съд...


Вторият разбулващ целите на прокуратурата извод произтича също от ОПГ-то: делото отива в специализираната прокуратура, защото тя е компетентната да разследва "Организирана престъпна група" и ще бъде подсъдно на Специализирания съд. Така се заобикаля ненавистният за прокуратурата Софийски градски съд, чието ново ръководство разчиства тресавището, наследено от Владимира Янева и се намира под несекващия обстрел на прокуратурата.


Да си осигурим проверен прокурор да контролира разследването, никакви импровизации


Още едно съвпадение придружава изненадващото решение на прокуратурата за ОПГ: кандидатирането на досегашния наблюдаващ прокурор Иван Гешев за ръководител на Специализираната прокуратура, където делото отива. Има ли съсмнение, че кандидатирането е съгласувано с главния прокурор. Тоест делото КТБ ще продължи да се разследва под неговия надзор, независимо кой е пряко наблюдаващият покурор.


Казано иначе: Повдигайки обвинение за ОПГ (за да бъде извадено делото от неконтролирания СГС), овластявайки с още власт досегашния наблюдаващ прокурор (за да остане делото под контрола на проверен и сигурен обвинител) и избирайки си съд (създаден по идея и настояване на Цветан Цветанов в първия мандат на ГЕРБ), прокуратурата си осигурява плътен похлупак над всичко онова, което е сътворила до момента и ще продължи да твори (или да бездейства) по делото КТБ.


Контролът над избрания съд, на който явно разчита или се надява обвинението, е най-важната брънка във верата: именно


от съда се очаква да предотврати или поне забави разобличаването на провала на делото КТБ


Дори и да влезе делото в съда в края на годината, както увери говорителят та прокуратурата, с тези 250 тома, 133 /!/ експертизи и 14 обвиняеми, и то за ОПГ, то ще приключи далече в бъдещето, дотогава КТБ ще бъде забравена и ако обвинението се провали в съда, новината ще мине и отмине без да питаме кой е отговорен за провала - сегашният главен прокурор ще бъде приключил мандата си.


Само помислете: досегашното обвинение беше за присвояване на 206 млн. лв. в периода декември 2011 - юни 2014 (когато КТБ бе поставена под специален надзор) и не успяха да го приключат за две години. Сега обвинението за ОПГ, по думите на Арнаудова, е за периода януари 2009 - юни 2014 (така чуха изявлението й репотерите на "Дневник" и "Капитал"), но може и да е казала "от януари 2003" до юни 2014 (както са го чули репортерите от други медии - "De Facto Legal").


Прокуратурата се вкарва в анекдот


Извън хипотезите и изводите за целите на прокуратурата, какво всъщност ни казва с внезапния ход за ОПГ.


С новото обвинение прокуратурата на практика твърди, че през всичките години, през които КТБ е ревизирана, инспектирана, награждавана, многократно одитирана, в банката е действала организирана престъпна група от банкери - собственика, съдружници, директори, счетоводители, касиери и двама одитори (засега само двама - но нали банката е одитирана многократно, та могат да се появат и други). Значи ОПГ години наред източва банка - а ДАНС, финансово разузнаване, банков надзор, финансов контрол и самата прокуратура, не са усетили?! И какви доказателства ще представят сега на прокуратурата ДАНС и КФН, за да вържат прокурорите обвинението за ОПГ? Ако са ги имали, защо не са ги дали тогава? Този е вицът.


А през това време


безответен остава и важният въпрос - за парите, които хазната харчи по скандала КТБ


- по-точно - за замазването на скандалните провали. Миналата година правителството гласува 400 хил. лв. за финансово-счетоводната експертиза, която прокуратурата щеше да поръча на "международна организация с безспорен експертен опит". Вчера от говорителя на прокуратурата се разбра, че експертизата още не е готова - но се чака в края на месеца и ще бъде представена на Специализираната прокуратура.


А през цялото време към прокуратурата летят сигнали от обществени сдружения и вложители за престъпно обезценяване на активите на банката, което е същинският проблем и сърцевината на скандала КТБ. Нито звук от прокуратурата за това. Нека си тече грабежът. Нали парламентът ще гласува държавна гаранция по исканите от финансовия министър 1,2 млрд. лв. заем за Фонда за гарантиране на влоговете...


Но новината за ОПГ затрупва въпросите...


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1134 Неутрално
 2. 2 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Цветан Василев НЕ Е организатор на престъпна група, организаторът ми се струва по-скоро Бойко Методиев Борисов, родом от гр. Банкя! Цветан Василев е организатор на източване и укриване на няколко милиарда. До№1, да, при демокрацията осъдени за източване на милиарди НЯМА и не е имало. 1990-1996г бяха източени от банките над 10,5 млрд$, наказани също нямаше! Тогава няколко лица отидоха в ЮАР, но за много по-малко пари! Системата у нас много наподобява САЩ от преди 200 години-времената на Дивия Запад. Което се посреща с неискрен възторг от Брюксел и Вашингтон, които посрещат и разговарят с Боко особено топло!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 3. 3 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  [quote#2:"Крадолюб ДемоКРАДов"]Което се посреща с неискрен възторг[/quote] да се чете-> с неСКРИТ възторг

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 4. 4 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1133 Неутрално
 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  ОПГ, като за учебник. А иначе в село без кучета и стопани без пушки и без ОПГ можеш да направиш каквото ти душа иска без последствия.

 6. 6 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1083 Гневно

  [quote#2:"Крадолюб ДемоКРАДов"]Цветан Василев НЕ Е организатор на престъпна група, организаторът ми се струва по-скоро Бойко Методиев Борисов, родом от гр. Банкя! [/quote]

  Гнусна лъжа и внушение, другарю... търси организатора сред любимите си червени престъпници. Между другото в речника на платените московски тролове е определението "демокрад", с прозразната идея да се оплюе демокрацията, ЕС и каквото западно се сетиш. Щото в любимата ти Матушка няма кражби и държаевен произвол и демокраДцията цъфти... нъл тъй???

  Няма шики-мики.
 7. 7 Профил на Rock J
  Rock J
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Интересна разяснителна статия. Излиза ,че от една страна белградския съд върнал делото на пладнешкия крадец Цв. В. на първа инстанция ,което ще рече ново протакане, и отгоре на това нашата цацаратура променила обвинението на крадеца ,което ще изисква ново искане за екстрадация...т.е. ново 2-3 годишно протакане. Питам си, т.н. прокуратура в БГ на чия страна е?! Работи в полза на обществото, за което е призвана, или в полза на престъпниците?!

  Червеите не се страхуват от орлите.Те се страхуват от кокошките.
 8. 8 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  [quote#2:"Крадолюб ДемоКРАДов"] До№1, да, при демокрацията осъдени за източване на милиарди НЯМА и не е имало. 1990-1996г бяха източени от банките над 10,5 млрд$, наказани също нямаше! [/quote]
  А за това че няма осъдени не е виновна демокрацията , другарю. Пропагандните ви тези са пошли и жалки. Виновни за това че няма осъдени за кражбите и източването на банките пак са любимите ти червени метастази, напъплили навсякъде в съд, прокуратура, администрация, медии, бизнес и каквото още се сетиш...

  Няма шики-мики.
 9. 9 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  Не искайте прекалено много от прокуратурата. Това са неща, които не са от нейната "огромна компетентност".

 10. 10 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Намериха вариант сръбския съд да има оправдание за да не го върне. Единственото интересно е колко му е струвало.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 11. 11 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 853 Весело

  Няма обезценяване на активите! Това е някаква махленска свада,завършила с противозаконно отнемане на колело,което е било паркирано неправилно.А в ония чували,където трябваше да има 206 милиона,прокуратурата откри стари броеве на вестниците на известна медийна група.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 12. 12 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 458 Гневно

  "Въпросът, който логично се ражда -
  иска ли прокуратурата да приключи делото и да изправи на съд Цветан Василев, или..."
  и следва отговорът, който всеки нормално мислещ български гражданин може да даде!

 13. 13 Профил на moon744
  moon744
  Рейтинг: 499 Неутрално

  А какво стана с прехващанията и цесиите на квесторите?А преправените договори на костовци и сие?А огромните адвокатски хонорари?А одиторите?

 14. 14 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  Евала на Владимирова тоя път.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 15. 15 Профил на vladimirpopovbg
  vladimirpopovbg
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Eto vi pak material, s kojto da se zanimajat prokurorite-nadzornizi ot EU.

 16. 16 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1134 Разстроено

  Ще чакаме прокурорите от ЕС.......

 17. 17 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#7:"Rock J"]Питам си, т.н. прокуратура в БГ на чия страна е?! Работи в полза на обществото, за което е призвана, или в полза на престъпниците?![/quote]
  Надявам се питането да е риторично. От действията на прокуратурата по ред дела много добре се вижда, че прокуратурата служи вярно за опазване на едрата престъпност!

 18. 18 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 776 Неутрално

  [quote#16:"xmm"]Ще чакаме прокурорите от ЕС.......[/quote]

  Вярно е - ще ги чакаме. Докато разберем, че няма да дойдат. Или ще дойдат при такива условия, че посещението им да няма никакъв ефект.

 19. 19 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Няма как да е "провал", след като това е целта от самото начало !
  Има един "виновен", ама не можем да го осъдим, щото не е тук ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 20. 20 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2279 Весело

  ОПГ в КТБ срещу "шпицкомандата в ГП". То като филм на Тарантино, бе. Няма положителни герои.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 21. 21 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#19] от "роджър":

  а и ние не искаме да идва тук, за да не се налага да го разпитваме, защото всичките престъпления на Бойчо и ДПС ще излязат наяве.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 22. 22 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Поздравления за Петя Владимирова!
  Имам усещането,че Аликс Партнерс са работили по указания на Цацаров,т.е. селективно е правила анализа си,като всички негативи са отнесени в група 3/т.е. Цв.Василев/.Според мен Цв.Василев е алармирал и БНБ,и Борисов за белите на Пеевски,на ВТБанк за Булгартабак,Виваком,НУРТС,но дружният отпор на статуквото и една друга банка,унищожи КТБ,не е трудно да се досетим коя е тя.

  Tony
 23. 23 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Няма такава държава,няма такава прокураратура,няма такова правосъдие.Имаще на времето един филм-"Следствието приключи,забравете...".

 24. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  От всичко това следва, че прокуратурата не иска да върне Цветан Василев, за да го съди, защото ако си дойде и на нея ще и лъсне задника, какви ги е свършила.

 25. 25 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 750 Весело

  Задача за НЕзрелостници обитаващи територията:
  Съдят някой си ЦВ.В. за неща, които не е извършил 2 години, за да не го съдят за за онези неща, които е извършил за цели 5 години. Изчислете по колко бонки са си делнали в корпорация БСП/БКП/ДС/КГБ/ДПС/герП? И колко са останали за Цацо?

 26. 26 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Неутрално

  Поздравления за анализа.
  А, да, и не забравяйте, че от нас се иска да платим сметката от открвднатото, понеже прокуратурата е в същата ОПГ

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 27. 27 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#2] от "Крадолюб ДемоКРАДов":

  Объркал си се нещо таваришч: няма как да приличаме на сащ , от преди двеста години, дори и да искаме. Системата днес у нас прилича на системата днес в путинистан днес
  ...

 28. 28 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 271 Гневно

  [quote#7:"Rock J"]Питам си, т.н. прокуратура в БГ на чия страна е?! Работи в полза на обществото, за което е призвана, или в полза на[/quote]

  До коментар [#7] от "Rock J":

  ПРОКУРАТУРАТА ДЕ ФАКТО НЕ ИСКА ПО НИКАКЪВ НАЧИН ВРЪЩАНЕТО НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ В БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО ЗНАЕ ЧЕ, ВЪРНИ ЛИ СЕ ЦВЕТАНОВ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ РАЗМИРИШЕ !!!

  ДОРИ И ДА БЪДЕ ВЗЕТО ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНИЕ ЗА ВРЪЩАНЕТО НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ОТ СРЪБСКИЯ СЪД В БЪЛГАРИЯ ТО ТОГАВА ПРОКУРАТУРАТА ОТНОВО ЩЕ ПРОМЕНИ ОБВИНЕНИЯТА ЗА ДА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪРНАТ ЦВЕТАНОВ М МИЛИТА НИ "МАФИОТСКА" ТАТКОВИНА !!!

 29. 29 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 271 Гневно

  [quote#10:"today"]Намериха вариант сръбския съд да има оправдание за да не го върне. Единственото интересно е колко му е струвало.[/quote]

  До коментар [#10] от "today":

  НИЩО !!!!!!!! НИЩО !!!!!!!!! НИЩО !!!!!!!
  ПИТАЙТЕ ТЕЗИ КОИТО ГИ Е СТРАХ ОТ ВРЪЩАНЕТО НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ В БЪЛГАРИЯ КОЛКО ИМ Е СТРУВАЛО !!!

 30. 30 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Как да не ги изриташ всички мафиоти в тоги ? Цялата им дейност е да се правят че разследват , а те бавят, търсят вратички, замитат, замазват, присвояват и т.н. защото комунистическата конституция им гарантира по презумпция имунитет и безотговорност и упражнявяне на професията до гроб колкото и некадърен, корумпиран, зависим да е мафиотът -юрист . Затова трябва Нова Конституция с нови правила на избор и контрол над тези нагли тюфлеци ! Никакви имунитети, никаква независимост, всяка година - полиграф , който не издържи- шута и конфискация ако се докажат нерегламентирани доходи каквито сега дал господ масово само да провери някой , но няма такъв !

 31. 31 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 271 Разстроено

  [quote#15:"vladimirpopovbg"]
  Eto vi pak material, s kojto da se zanimajat prokurorite-nadzornizi ot EU.[/quote]

  [quote#16:"xmm"]
  Ще чакаме прокурорите от ЕС.......[/quote]

  До коментар [#15] от "vladimirpopovbg":
  До коментар [#16] от "xmm":

  НЯМА ДА ПРОВЕРЯВАТ ТОВА !!!
  НЕ ИМ Е ВКЛЮЧЕНО В ОБХВАТА НА ПРОВЕРКАТА РАРЕШЕНА ОТ ЦАЦАРАТУРАТА !!!!!!!!!!!!!!!

 32. 32 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 271 Гневно

  До коментар [#17] от "penchoo":

  ЦАЦАТА СЛУЖИ НА МАФИЯТА !!!!!!!!

 33. 33 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 271 Гневно

  [quote#26:"penetrating"]А, да, и не забравяйте, че от нас се иска да платим сметката от открвднатото, понеже прокуратурата е в същата ОПГ [/quote]

  До коментар [#26] от "penetrating":

  ГРЕШИТЕ !!!!
  ЦАЦАРАТУРАТА Е РЪКОВОДИТЕЛ НА ПО ГОЛЯМАТА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА /ОПГ/ !!!!

 34. 34 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 896 Неутрално
 35. 35 Профил на Grandioso Emperatorovich
  Grandioso Emperatorovich
  Рейтинг: 282 Весело

  ОПГ в КТБ - или замитане на провала
  +++

  не е провал, щото товариш цветанович има една папка с едни данни, които, ако, тогава ша видити провал

 36. 36 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  Колкото по-дълго остане това мафиотско правителство и тази мафиотска прокуратура,толкова по-дълго ще бъде ограбвана България,разбирай българските граждани...

 37. 37 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#8] от "Олд Шетърхенд": Да речем, че си стопроцентово прав. Остават два въпроса: Между 1989 година и 1997 година тогавашните най-баш демократи, СДС, са управлавали около 3 години (от 7). Две години с мандат, около година в коалиция с БСП-то. При това Иван Костов беше министър на финансите. Нима по това време нямаше кражби и в банките всичко беше в ред? А после, когато всички банки станаха пирамиди, беше при Жан Виденов. Какво направиха през следващите четири години правителството на СДС и Иван Костов, които имаха в парламента, ако не се лъжа, 137 депутата, за да бъдат наказани виновните за извършените през предходни две години престъпления? И не беше ли и тогава главният прокурор избор на тогавашния премиер Иван Костов?

 38. 38 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  До#30.Тези тюфлеци няма да се махнат и при нова конституция,защото те ще я правят...Нова конститиция може да се прави само,ако насилствено бъдат махнати от местата им и нови хора направят нова конституция.Не виждаш ли какво става с опитите да бъде променена конституцията?България не може да се оправи без революция,мафията се е окопала много здраво...

 39. 39 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Имаме една Лоена Топка, който е забъркан до гуша с адвокатстване на едрите престъпници в България и това обяснява всичко. Лоената топка също е кандидат подсъдим, но докато Боко е на власт ще е нужно да се изчака.

 40. 40 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1044 Любопитно

  До коментар [#7] от "Rock J":

  Цацата кой СИКаджия от Банкя си го "избираше"?

 41. 41 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#26] от "penetrating":

  Преди 2 дни Боко Т си гласува държавна гаранция върху още 1.2 милиарда заем

 42. 42 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  КТБ беше действаща банка. Читава или не, е второстепенно. първостепенно е, че висши държавни институции я сурнаха. Точно като организирана престъпна група. Ао цв.в. е организирал престъпна група е лошо, но не е катастрофа. Катастрофа е тогава, когато държавата я е организиреала. А стана точно така - и то така съшито с бели конци, че е обидно за читателите, т.е. нас. Някой си поръчал някого да го убива, разни данчоментовци пробват закони, според които само ако произнесеш думата банка си подсъден, тежко въоръжени дансаджии арестуват русенец за клипче в интернет,

  Мърфи е оптимист!
 43. 43 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  Много ни е е скъпа кожата Цв. Цветанова. Но той не е виновен. Просто с едни папки са му прекъснали връзката с главния мозък.

 44. 44 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 506 Весело

  За здравето на Мустака ,много народ свещи палят, въпреки че като се замисля, дори и да излязат неща ,ще ги покрият за нула време.Пресата е тяхна ,съда е техен ,полицията и данс.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  Аз не можах да го до чета,жалка история!

  Любовта ще спаси света!!!
 47. 47 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 515 Неутрално

  а съд за ОПГ "Цацарова прокурватура" кога?

  it comes from inside, just listen ...
 48. 48 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2260 Неутрално

  "Иска ли прокуратурата да види Цветан Василев в София?"
  ......................................
  Прокуратурата иска, защото може да смъкне малко бакшиш от този случай, но много пратии и политици определено не искат да видят Василев в България. Те си знаят защо...

 49. 49 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  [quote#22:"Free person"]

  Поздравления за Петя Владимирова!
  Имам усещането,че Аликс Партнерс са работили по указания на Цацаров,т.е. селективно е правила анализа си,като всички негативи са отнесени в група 3/т.е.[/quote]
  Няма "Аликс Партнерс" има имитация на АП оглавена от съветник на Б.Б и Чистачка.Цялата статия е да ни вкара в 9та глуха.
  Мафията ползва цялата държава със всичките и институции
  да си оправя бакиите.Ей за това пишете.

 50. 50 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  [quote#38:"aiaks"]До#30.Тези тюфлеци няма да се махнат и при нова конституция,защото те ще я правят...Нова конститиция може да се прави само,ако насилствено бъдат махнати от местата им и нови хора направят нова конституция.Не виждаш ли какво става с опитите да бъде променена конституцията?България не може да се оправи без революция,мафията се е окопала много здраво... [/quote]
  Съгласен.Но ........те и революция може да направят.
  Истината е ,че сме малка държава и всичко зависи от вън.А те от "Вън" ги покровителстват.Защо ?Защото това е сделката.
  "Сделката"" обяснява как така висшата номенклатура и децата им пак са на власт и с пари.Много пари и много власт.Толкова не са имали и при Т.Живков.

 51. 51 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Понеже знам ,че за "външното покровителство " ще последват - - - - - - - -. Ето Ви факт над който да се замислите:
  Готов е Годишният доклад на БАН за българската икономика. В него има сензационни факти и анализи.
  Ето част от онова, написано за селското стопанство у нас и изводите:

  **** най-едрото в света земеделие – превъзхождащо дори онова в САЩ (!);1.5% от всички регистрирани стопанства обработват 82% от земята. Има лица с по половин милион декара.3700 физически и юридически лица, които на практика представяват 100 свързани лица, получават лъвската част от субсидиите от ЕС – две трети от парите. (субсидиите са 560-650 млн. евро преки плащания средногодишно и 2.609 млрд. евро, усвоени досега за развитие на селските райони)
  За обществените поръчки да пиша ли?А за БАНКИТЕ?

 52. 52 Профил на mammita
  mammita
  Рейтинг: 402 Разстроено

  „А през цялото време към прокуратурата летят сигнали от обществени сдружения и вложители за престъпно обезценяване на активите на банката” Тази информация добре ли я проверихте? То си е така, обаче хората които обжалват и обществените сдружения като Ние, гражданите са всички свързани пряко с Цветан Василев. Той ги финансира именно, за да обжалват и да ходят да лъжат по медиите, че Василев е бил невероятен банка и случилото се с банката е резултат не от източените милиарди, а на лоши климатични условия. Кое от тези сдружения или тези клиенти се е осмелило публично да потърси отговорност от Василев за случилото се с КТБ? Все едно, не той доведе шиши там и не му поднесе всичко на тепсия. Все едно не участваше редом с него във всякакви далавери и източването на парите на клиентите. Целта на Василев е именно с тези хора и организации, които финансира от Сърбия, да изземе гласът на наистина ощетените от вложители от пирамидата КТБ. Вера Ахундова е лице на Ние, гражданите и основател на това сдружение. Същата тази Ахундова е бивш агент на ДС и от хората на Василев, които са получавали колосални лихви от КТБ. Така че да вземат от Прокуратурата да се стегнат и да започнат да съдя поне хората на Василев, които са в страната, че утре и те ще забягнат на някъде.

 53. 53 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3858 Весело

  [quote#3:"Крадолюб ДемоКРАДов"]да се чете-> с неСКРИТ възторг [/quote]

  А ве както и да го пишеш, разбрафме та, че ноо обичаш Бойко

 54. 54 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Доктор Живаго;
  Съмненията и предположенията се превръщат във факти. . И люто да попържаме онези органи, които получават огромни заплати точно за такива задължения. Да откриват например, кои са банковите шефове и чиновници (също свързани в свързаната верига, за които е трудно да се използва думата лица), няма как да не са спомогнали тези милиарди годишно, да се оттичат я в руска, я в офшорна зони. Защото белезите от тези пари тук, не се виждат. С това конкретно се вижда, че земята ни работи за шепа поне двугъзови алчници, вероятно с цел да ни отслабят икономиката на максимално ниско ниво. И това ако се погледне със зачервено око си е чиста проба противонародна дейност, под чадъра на държавата. За което преди се предвиждаше разстрел, ако не е чадъра на държавата. В частност Бойко Борисов.

 55. 55 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3858 Весело

  [quote#50:"jelev_jelqzko"]Много пари и много власт.Толкова не са имали и при Т.Живков. [/quote]

  И при бая ти Тоша си имаха парите и властта. Само един пример, със зетя на бая ти Тоша. Тази личност си имаше собствен самолет с който самолет когато си искаше ходеше до което си искаше казино в Европа, да играе комар. И това беше публична тайна тогава

 56. 56 Профил на evolutionary
  evolutionary
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Това наистина си е новина. Да видим сега ще има ли реално дело, действия, последствия...

 57. 57 Профил на futurika
  futurika
  Рейтинг: 458 Разстроено

  До #7
  Задавате отговори, г-не. За огромно съжаление. Но наистина, как е възможно тези хора да натоварват с чиста съвест днешите деца и бебета на България с тези вече многомилиардни задължения?! Хора ли са това или някакви човекоподобни изроди?! Но като гледам и Цацаров и Доган, по ми мязат на второто. Те и господарите им са тия,които провеждат геноцид, и те са , които извършват национално предателство. За изминалите 27 години най-малко 3 пъти обраха народеца. А пък за последните 72, са най-малко 10. Спомням си, дядо ми беше дал от царските пари на " народната" власт срещу едни хартии, наречени облигации. Кого след десетилетия дочака, да му излезе номера (публикуваха ги в Работническо дело), оказа се , че му връща тя "народната власт" дребни стотинки. На човека му се доплака, от обида, не беше алчен, а много добър и честен. Та така. Ние, всичките му внуци, сме вън от България. Не се понасяше зловонието вече.

 58. 58 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 954 Неутрално

  ОМГ на бюджетна издръжка! Ние, народът на България, данъкоплатците и мажоритарен собственик на държавата България, е крайно време да си оправим сметките- на кого и за какво плащаме, за какво от наше име теглят кредити. Крайно време е духовете на Дантон и Робеспиер да възкръснат в душите на НОВИ БЪЛГАРСКИ УПРАВНИЦИ И виновниците си получат заслуженото по робеспиеровски.

 59. 59 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 640 Неутрално

  На снимката виждаме един тартор на ОПГ. Интересно е да се съпоставят чертите на тези два престъпни индивида. Единият има черти наподобяващи глиган, а другият - на свиня.

 60. 60 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 471 Разстроено

  [quote#38:"aiaks"]Нова конститиция може да се прави само,ако насилствено бъдат махнати от местата им и нови хора направят нова конституция.[/quote]
  [quote#58:"bobhunter"] Крайно време е духовете на Дантон и Робеспиер да възкръснат в душите на НОВИ БЪЛГАРСКИ УПРАВНИЦИ И виновниците си получат заслуженото по робеспиеровски. [/quote]
  България е бременна... с насилие!...
  И нещата отиват на зле!
  На МНОГО ЗЛЕ!

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
 61. 61 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Невъзможно е да имаме дори бегла представа за тово какво се твори в " държавата" ни! Маниполираната информация ни прави на всезнайковци по теми и проблеми, за които най- пазената тайна е ИСТИНАТА! Преврнати сме в кучета, който си гонят опашките!

 62. 62 Профил на melani_simeonova
  melani_simeonova
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Крайно време е този мошеник да бъде екстрадиран и осъден .На хората им писна да слушат глупости цели две години.

 63. 63 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4489 Неутрално

  Крадолюб, нема скрито. Изложи се.

  Ще се чете кой както прецени.

  До коментар [#3] от "Крадолюб ДемоКРАДов":

  Което се посреща с неискрен възторг- цитат на коментар #2 от “Крадолюб ДемоКРАДов”

  да се чете-> с неСКРИТ възторг

 64. 64 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#39:"xefgo"]Боко е на власт ще е нужно да се изчака. [/quote]
  А защо Боко трябва да е все на власт?

 65. 65 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#2] от "Крадолюб ДемоКРАДов":

  не му приписвайте толкова акъл на простия главанак от банкя,идеята е на тези ,които ни го "натресоха"!

 66. 66 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 687 Неутрално

  [quote#48:"volarok"]"Иска ли прокуратурата да види Цветан Василев в София?"[/quote]

  КТБ беше бастисана със съучастието на гл. прокурор Сотир Цацаров. Всички помним арестите (по заповед на Цацаров) на висши служители на КТБ които превърнаха смута създаден от делянпеевските медии в параноя. Едва ли Цацаров ще има желание да си вкара автогол - да бъде разпитан главен свидетел способен да го разобличи.

 67. 67 Профил на evolutionary
  evolutionary
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Колко да се замита, като този път цялата общественост е в час?

 68. 68 Профил на melani_simeonova
  melani_simeonova
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Крайно време е виновниците да си получат заслуженото.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK