Ако не погледнем миналото си в очите - няма бъдеще

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (189)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2919 Неутрално

  Ако след 89-а нещата се бяха променили наистина, сега точно Владимир Левчев нямаше да се изказва като меродавен по този въпрос!

  [email protected]
 2. 2 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Трябва да се започне още от 19-ти век !
  Докато не се изясни зловещата роля на Русия в историята ни, трудно ще обясним на поколенията зловещата роля на СССР !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 3. 3 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Знам, че комуникацията с теб е подобна на тази с дърво или радиоточка, но все пак, защо смяташ, че точно Владимир Левчев нямаше да се изказва "като меродавен", ако "нещата се бяха променили наистина"...Ти каква точно промяна си представяш? Да избият децата на комунистите до еди-кое си коляно, или...Каква е точно вината на Владо Левчев?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Срамота е, че 25 години след края на режима историческата истина не се изучава и много млади хора не я знаят.Срамота е,че няма закон за лустрация,срамота е,че имаме такова правораздаване,срамота е,че си имаме премиер за когото пример за развита държава е държавата на Тодор Живков,срамота е,че уж променената комунистическа партия в социалистическа и тя продължава да се кланя.Срамота е.Срам ни е,но 26 години минаха.

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4327 Неутрално

  Левчев по-добре да замълчи. не е меродавен точно по тези теми !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2919 Любопитно

  До коментар [#3] от "stupid_american":

  Ти за потомствена червена номенклатура чувал ли си, или и си от тях и затова се засягаш???

  [email protected]
 7. 7 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#2] от "роджър":

  Може и да свършиш и в 21-ви век, където любимият ти премиер-слънце внимава да не скърши хатъра на "началниците" от Кремъл. Даже и Тома Томов го хвали. Заслужил си заплатата нашия премиер вече, вика ченгето долно.

  Та, понеже няма да разбереш, да ти преведа есенцията на думите си: Точно ти не ми се прави на русофоб, щото зарад ей такива "десни" като теб, които гласуват за ре-лоуднатия проект на ДС - ГЕРБ, сме все още много здраво в орбитата на Русия.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 8. 8 Профил на robotrop
  robotrop
  Рейтинг: 229 Неутрално

  "Щом изразя някъде в интернет мнението, че трябва да се изучават престъпленията на комунистическия режим, веднага се явяват гневни опоненти..."

  И това го казва синът на Любо Левчев. Колко ниско са способни да паднат хората за шепа центове...

 9. 9 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#6] от "karabastun":

  Както казах, разговорът с теб е безкрайно товарещ, но все пак, нека нарпавя втори опит. Не са ли ти казали на някакъв етап от твоето развитие, че ако искаш да кажеш нещо, най-добрата форма е съобщителното изречение. Така че, ако може да ми обясниш какво точно имаш предвид, вместо да ми задаваш глупави въпроси, които явно смяташ за риторични.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 10. 10 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  До коментар [#2] от "роджър":

  А защо да не започнем с 500 години под властта на Шериата?
  В кракна сметка много от сехашните ни проблеми се дължат на това.

  "Сини, червени, зелени — заедно ако се обединят, страната веднъж завинаги ще се оправи". (баба Ванга)
 11. 11 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  Левчев? Миналото? В очите?

  Покъртително!

 12. 12 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2919 Неутрално

  До коментар [#9] от "stupid_american":

  ''А в учебниците махалото е спряло в някаква мъртва точка и най-новата история изобщо липсва.''
  [quote#9:"stupid_american"]най-добрата форма е съобщителното изречение. Така че, ако може да ми обясниш какво точно имаш предвид[/quote]
  Съобщавам на теб и другаря ти Левчев, че най-новата история не се нарича история , а политика !
  И да се опитвате да критикувате ''историята''от политическа гледна точка не ви прави нито историци, нито исторически анализатори.

  [email protected]
 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3166 Неутрално

  До коментар [#11] от "Lemmy":
  +++++++++++

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Истината е, че няма как кампанията на бсп да се стартира с измами. Елита и ръководтвото на бсп, живее в големите градове и е прикозно богат/ . Парите в евро,лири, франкове и долари. Децата на ръководството на бсп учат само на запад, а сина на нинова учи в Сащ/няма нито един в Расия...../. Всяка екскурзия на червените е навсякъде, но не и в Расия. Те повечето не са виждали великата Масква/майката на всички градове/. Затова всичко започва с лъжа за гласовете на останалите дълбоко назат възрастни хора. Интересното е, че "средния ешалон" на бсп ненавижда членовете на ръководството и знае , че са измомници. Лекът се пука, другарки и другари- отивате в небитието и никой няма да ви помни. Говорих с млади хора и абсолютно никой не знаеше кой е добри джуров, а това беше арахангела на живков. пълна забрава и тотално изличаване.

 15. 15 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4426 Неутрално

  МОЧА имени Лелина

  Казва, че (след лустрация) историята щяха да бистрят необременени от комунистическа наследственост.

  Страхът от лустрация е Ваша "теза", stupid.

  До коментар [#3] от "stupid_american":
  До коментар [#1] от "karabastun":

  Знам, че комуникацията с теб е подобна на тази с дърво или радиоточка, но все пак, защо смяташ, че точно Владимир Левчев нямаше да се изказва "като меродавен", ако "нещата се бяха променили наистина"...Ти каква точно промяна си представяш?

  Да избият децата на комунистите до еди-кое си коляно, или..

 16. 16 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  ....най-близката история, за която все още има живи свидетели.....

  Каква е гаранцията,че тези живи свидетели няма да разказват само за едната страна на историята?
  Трябва да мине поне едно поколение,за да се погледне безпристрастно на миналото.

 17. 17 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#7] от "stupid_american":

  Както много пъти съм забелязвал, в постовете ти единственото смислено е ник-а ти ... плувай ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 18. 18 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#15] от "dnevnikar":

  Това ми е ясно. Питам защо така смята. Какъв е проблемът Владо Левчев да бистри историята?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 19. 19 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  Истината за режима няма да бъде официално приета, тъй като наследниците на клановете на тоталитарния режим и функционерите на репресивния му апарат никога не са спирали да управляват България. И да я притежават. Техният възход започва именно с окупацията на България от СССР, когато са инсталирани на власт от окупационна сила и се превръщат в една селска привилегирована и овластена каста.

  Нещо повече, днес споменатите дирижират обратна кампания - за реабилитиране на онзи 45 годишен период, и за диктатурата като работеща алтернатива на демокрацията. Днес тяхната мафия оплита обществото в икономически и социални структури, обслужващи нейните интереси, така че хватката и да не може да се отпусне никога и мнозинството от българите да продължават да живеят в бедност и експлоатация, контролирани от друга по малка част българи, слуги и обслужващ персонал на мафията. Лошото е, че генетична черта на българския народ е приспособенчеството, затова българите се купуват и продават лесно и могат да бъдат обърнати едни срещу други, така че вместо гражданско общество имаме общество на слуги и доносници от една страна, и експлоатирана рая от друга. Слугите и доносниците биват назначени за бизнесмени или служители на високи заплати, много от тях притежават власт, която упражняват според волята на мафията(олигархията) за социално и икономическо структуриране на обществото, докато за редовите българи нормалният човешки стандарт ще си остане мечта, защото смачкани хора се управляват и манипулират най лесно. На тях е отредена ролята на "материал" за плановете на олигархията.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 20. 20 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#17] от "роджър":

  Не е ли вярно, че премиерът току-що се наведе на Москва? Не е ли вярно, че Тома Томов - скритият агент на Кремъл, го похвали, че си заслужил заплатата? Аз говоря с факти, ти говориш за ника ми.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 21. 21 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 561 Гневно

  И тези комунистически интелектуалци говорят с полвин уста и нищо съществено не казват.Не казват ,че проклятието на България са българските комуняги и комунистическата система на управление ,която върлува у нас повече от 72 год.Не казват ,че те самите са комунистически изчадия живяли охолно при комунизма и сега .Те не казват нищо как България може да живне ,а предлагат някакво изучаване на комунистическото безвремие ,написано отново от комунистически интелектуалци" ,като самите тях.Не казват нищо от истините изказани он мислещити и знаещите ,че има само един единствен път България да се промени и този път е повтарян многократно от ЕВРОСТАТ:Пълно и до корен изчистване на партиите и държавния апарат от комуняги и доносници на ДС.Това ще засегне повече от 1,5 мил.комунистически и ДС бандита и такива ,като горните автори със забрана да участвуват в обществения ,политически ,финансов ,икономически и т.н.живот на държавата за срок от мин.40 год.-с една дума Германски модел за ДЕНАЦИФИКАЦИЯ на обществото /ДЕКОМУНИЗАЦИЯ/ с пълна НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на всичко заграбено от комунетата ,които продължават да се правят на "НИ лук яли ,ни лук мирисали",че други са виновни за погрома над България и българите ,а те целити в бяло ,като посочените по горе автори и мислители ,всичките до един свързани по род,произход и зависимости с БКП и ДС.Само тези радикални мерки проверени в живота на другите умни и можещи държави ще спасят България ,а не АЛА-БАЛА изучаване на комунистическите престъпления .Те отдавна са захвърлени от цивилизования свят и Комунизма и комунягите са приравнени с нацизма и нацистите.Още повече ,че има и приет ЗАКОН от българското НС за обявяване на комунистическия режим за престъпен ,а всичкичленове на БКП за престъпно мислещи и действуващи .даже и понастоящем.Друг път за промяна и смяна на политическата система България няма.Тя продължава да бъде ортодоксална комунистическа държава с президент,мин.пред.председател на НС и всички останали властови позиции заемани само от хора на БКП и ДС произход и род.

 22. 22 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4426 Неутрално

  ПРОСВЕТА

  Истината не се нуждае от такава гаранция..
  Истината винаги има поне две страни.

  Човешката истина...

  Затова при всеки съдебен или "неформален" спор
  има минимум две страни.

  До коментар [#16] от "xmm":

  ....най-близката история, за която все още има живи свидетели.....

  Каква е гаранцията,че тези живи свидетели няма да разказват само за едната страна на историята?

 23. 23 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Защо ли задавам риторични въпроси? Пределно е ясно, че такива като Карабастун и другите от комунистическата шайка, нямат никакво правдоподобно обяснение защо точно Владо Левчев трябва да НЕ "бистри" историята. Заради баща си? Че какво да напрви, да си смени бащата със задна дата ли? Това са глупости. А ИСТИНСКАТА причина да ритата карабастуните е, че просто не им се нрави това, което Левчев казва. Просто те НЕ ЖЕЛАЯТ да се изучава комунизма. Това е последният им бастион - митът за комунизма. Последният бастион на тезата, че има алтернатива на про-западното развитие.

  Това са те - мишките. А господарите им, като онези, които се снимаха в Правец, или като н.в. Винету Борисов, не искат да се изъчава комунизма, защото това пази клиетелистката система по образец от тошово време, в която все още живеем. За елитите като БСП, ДПС и ГЕРБ е жизненоважно привичките от комунизма да са ЖИВИ, за да може да виреят и те. Вие представяте ли си в про-западна държава недорасумението Борисов да е премиер? Няма как да стане.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 24. 24 Профил на robotrop
  robotrop
  Рейтинг: 229 Любопитно

  [quote#21:"adenauer"]комунистическата система на управление ,която върлува у нас повече от 72 год.[/quote]

  Комунистическата система ли рева от умиление, когато ни приемаха в НАТО?

 25. 25 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#21] от "adenauer":

  Ми те нито Келбечева, нито Владо Левчев са били членове на БКП или на ДС, ама ти си пиши де - фактите съм забелязал, че нямат значение в дискусиите в България.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 26. 26 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#20] от "stupid_american":

  Фактът е, че премиера каза - ние сме лоялен член на НАТО, който съюз има военно и политическо ръководство, и участваме лоялно в операциите и ученията на НАТО.
  Тази "инициатива" на политическото ръководство на НАТО ли е ?
  Факт е, че румънският президент каза, че не е бил добре разбран ... и той ли се е "навел" ?
  Факт е, че предния ден МС изпрати фрегатата ВЕРНИ под командването на НАТО в Средиземно море.
  Какво казал Томов ?
  Ами преди малко по ТВ същото каза и д-р Н. Михайлов - и той ли е путински червен агент ?
  Колкото до ник-а ти, имам предвид само първата част от него

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 27. 27 Профил на robotrop
  robotrop
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#23:"stupid_american"]Пределно е ясно, че такива като Карабастун и другите от комунистическата шайка, нямат никакво правдоподобно обяснение защо точно Владо Левчев трябва да НЕ "бистри" историята. Заради баща си? Че какво да напрви, да си смени бащата със задна дата ли?[/quote]

  Защото е гнусно! Баща му е това, което е, заради оная система. Владко се е появил на белия свят и се е изучил по времето на бай Тошо. Не казвам, че няма право на мнение, но да плюеш в кладенец, от който си пил вода толкова дълго време...

 28. 28 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#8] от "robotrop":

  За шепа копейки по-добре ли е? Червените тролове не могат да си представят, че някой пише нещо не защото така му е наредено, не защото някой му плаща шепа копейки, не защото принадлежи към съответната класа или партия, а защото така мисли.

 29. 29 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 727 Неутрално

  "...Лъжата за безметежното всенародно добруване по време на комунизма.....'"- без да изпадам в подобни обобщения,защото няма как всички да са доволни от нещо и да го харесват, ще кажа моите спомени са именно за безметежно всенародно добруване по време на комунизма. И пак за да не излезе ,че всичко е било ОК, ще обърна внимания ,че и тогава се знаеше за избитите след 9 септември, за престъплението с ''македонската нация'' и предателят Димитров, който беше мумифициран, и въобще за всичко , от което се интересува човек, защото документите си стояха в архивите и всеки можеше сам да си прави изводите. Това , за което се говори в този материал , обаче, не е история , а политика! нещо се превръща в история когато си отидат съвременниците му и техните наследници. В противен случай е просто разчистване на сметки.........

 30. 30 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#16] от "xmm":

  Хм, а представи си четвърт век след Освобождението да бяха казали "трябва да мине поне едно поколение за да се погледне безпристрастно миналото, рано е да говорим за годините преди Освобождението?

 31. 31 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#26] от "роджър":
  [quote#26:"роджър"]Фактът е, че премиера каза - ние сме лоялен член на НАТО, който съюз има военно и политическо ръководство, и участваме лоялно в опе[/quote]

  Ти недей го гледа какво казв. Те политиците много неща казват. Гледай ги какво правят. Като се чу, че сме щели да се конфронтираме с Русия и веднага напълни гащите иначе ербап-премиерчето. Затуй получи и потупване по рамото от Тома Томов. А иначе - да: измисленият обществен философ Николай Михайлов е чиста проба кремълска подлога и не се учудвам, че си му фен: двамата сте от една порода.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 32. 32 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4426 Неутрално

  Проблемът е преобладаващо мътене на история
  от комполитически обременени люди...

  Като бистришки херой
  горд с БКП билет

  Евро уж ориентиран
  кмет и Премиерин клет

  Атлантически сплотен
  патриот патриотичен...

  наковлади, че България
  нявга почнала война
  срещу СССР.

  Неетичен...

  До коментар [#18] от "stupid_american":
  До коментар [#15] от "dnevnikar":
  Това ми е ясно. Питам защо така смята.

  Какъв е проблемът Владо Левчев да бистри историята?

 33. 33 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#27] от "robotrop":

  Няма такъв аргумент: "защото е гнусно". На различните хора им е гнусно различно нещо. Нормално е на дърт комунист като теб плюенето по комунизма да му е гнусно. Това няма връзка с Владо Левчев, обаче. Той е самостоятелен човек със собствено мнение, което спокойно може да изказва и това кой е баща му не прави това мнение нито гнусно, нито по-малко тежко. По-малко тежко би било ако някой се опита да се аргументира рационално, а не да ми се пеняви "гнусно е".

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 34. 34 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Абе кеф ми е да гледам как подскачат всеки път дрогарете и другата подобна утайка и как се запенват, но имам едно съобщение - скъпи дрогаре, постепенно, по независещи от вас причини, но неизменно намалявате. Няма кой да ви наследи. Ще отидете на бунището на историята и човечеството ще ви гледа, както сега се гледа на фашизма, защото така или иначе дали си фашист или комунист няма голяма разлика. Така че спете спокойно, отивате в небитието.

 35. 35 Профил на robotrop
  robotrop
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#33:"stupid_american"]По-малко тежко би било ако някой се опита да се аргументира рационално, а не да ми се пеняви "гнусно е". [/quote]

  Обясних го като за идиоти. По-просто от това не мога.

 36. 36 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4426 Неутрално

  МОЧА имени Лелина

  Всеки милиционер не е имал достъп до архивите.

  Вие сте биле специален SSmart милиционер

  До коментар [#29] от "SSmart":

  "...Лъжата за безметежното всенародно добруване по време на комунизма.....'"- без да изпадам в подобни обобщения,защото няма как всички да са доволни от нещо и да го харесват, ще кажа моите спомени са именно за безметежно всенародно добруване по време на комунизма. И пак за да не излезе ,че всичко е било ОК,

  ще обърна внимания ,че и тогава се знаеше за избитите след 9 септември, за престъплението с ''македонската нация'' и предателят Димитров, който беше мумифициран, и въобще за всичко , от което се интересува човек,
  защото документите си стояха в архивите и всеки можеше сам да си прави изводите.

 37. 37 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 675 Весело

  внимателно изчетох и статията, и коментарите.
  правят ми впечатление две неща.
  1. абсолютно всички, независимо от позицията си, се държат по "Ботевски" - силно любят и мразят! а това е грешка!
  историята е преобладаващо "сива", заради причините и получерна-полубяла, заради фактите. само че не фактите правят историята, а причините, те са това, което трябва да се изучава.
  2. вместо за справедливост и, където трябва - прошка!, отново се говори за отмъщение. вместо да се коментира по същество, се коментира личността на пишещия. и аз имам проблем с номенклатурната действителност и червените капиталисти, но с тях човек може да се "бори" само политически и икономически, а предпоставки за това у нас още няма. лековерен и доверчив, беден, мачкан, манипулиран и разединен народ, чиято роля на Суверен е единствено да пуска бюлетини през няколко години, но не и да контролира изпълнението на Волята си - това сме ние!

  но има и добра новина - щом подобни статии предизвикват такива концентрични кръгове и вълнения, значи водата в блатото се избистря!

 38. 38 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Добре го е написал Владо Левчев.
  Без ДДС знаем истината за миналото си, сме обречени.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 39. 39 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Защо ли хамелеончетата като автора са най-яростните пис/к/ачи.. За онова време е било много добре отново точно за такива като него, и сега пак! Нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено.. Това че някой си изкарва парите с абсолютно изкривени и едностранчиви интерпретации и тогава и сега е отвратително!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 40. 40 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#36] от "dnevnikar":

  Дрън , дрън, милиционер никога не съм бил. В библиотеката на военното училище имаше книги включително и със факсимилета където си пишеше всичко и всеки, който се интересуваше, имаше достъп до тях. Говоря за началото на 80-те г. А вашите демократични клишета са си за ваше ползване . ФАКТИТЕ СА ДРУГИ......

 41. 41 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#35] от "robotrop":

  Нищо не си обяснил. Някакъв цитат от статията на Левчев да си дал, с който не трябва да сме съгласни и да си обяснил защо? "Да плюеш в кладенец, от който си пил вода"....Ама тва са някакви твои си постулати - те не са универсални, разбираш ли? За мен е гнусно да не отчетеш явните престъпления на комунизма. Гнусно е това, което прави Ирина Бокова, примерно: мълчи като бит г*з за престъпленията на комунизма.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 42. 42 Профил на robotrop
  robotrop
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#41:"stupid_american"]Нищо не си обяснил.[/quote]

  Казах, че по-просто не мога. Съжалявам!

 43. 43 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Чета така наречените "факти" и си мисля колко относителни са нещата. Икономиката ни била икономика на дефицита и България била преживяла 3 фалита... Ами всички следвоенни икономики са икономики на дефицита, а някои държави, като САЩ, все още са такива. Хубавото обаче е, че тези дефицити са се покривали от СССР, който ни спонсорира с почти безплатни горива, газ, ядрено гориво, изграждат ни ядрена централа почти без пари, който произвежда почти безплатна електроенергия. Без пари ни обучават инженери, доктори, бъдещи учени, подаряват ни не малко ноу-хау. Да, лошо е, че сме подчинени на СССР, но пък без тази подчиненост нямаше да имаме горните почти безплатни блага. Защото до 44-та година 98% от населението няма канализация, почти толкова нямат течаща вода и разчитат на селски чешми и извори, а да имаш баня в къщи е било лукс, достъпен само за висшата класа! И за около 25 години, всичко това се променя!
  Да, набутват ни да живеем в панелки, но това е по-добрия вариант за бедния български народ (а ние винаги сме били бедни), отколкото колибите с външна тоалетна, в които е живяло 95% от населението на страната. И всички тези положителни промени струват пари, така че е нормално да сме били на дефицит (то и сега сме на дефицит), и държавата да е преживяла някакви 3 фалита, които обаче хората изобщо не са усетили!
  Т.е. нещата са относителни! Едно зло винаги е за сметка на някакво добро и обратното.
  Хората били закрепостени с т.н. гражданство! Звучи ужасно, но дали наистина беше така. Селата преди 25 години не бяха това, което са сега! Малките градчета и селата бяха подредени и красиви, а не обезлюдени и грозни! А София, в която съм роден, беше красив и спокоен град, а не тази сбирщина от селяндури, в каквато се превърна след това!

  Да, за да имаш кола се чакаше с години, ама сега пък като може всеки да си купи кола, та децата няма къде да играят от паркирали коли!!! И да, при всички тези факти за годините на социализма, тогава се раждаха деца, а сега...
  Не, че защитавам комунистическия режим, защото моето семейство е било ощетено не малко от него, но когато дойде времето в учебниците да влязат неговите негативи, задължително трябва да влязат и положителните моменти, иначе децата няма да могат да научат колко по-сложен е живота от това, което си мислят някакви професори!

 44. 44 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#35] от "robotrop":

  А по-сложно можеш ли? Без класово-партиен подход - от какъв произход е този, чийто текст не ти харесва, а с логически аргументи по въпроса за историческата истина и лагерите?

 45. 45 Профил на robotrop
  robotrop
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#44:"dedalus"]А по-сложно можеш ли? Без класово-партиен подход - от какъв произход е този, чийто текст не ти харесва, а с логически аргументи по въпроса за историческата истина и лагерите? [/quote]

  Няма как да обясня защо е гнусно написаното, без да ползвам произхода му за аргумент. Тоя човек е придобил качествата, които има, заради произхода и средата, в която е израснал. Ако сега завършваше гимназия, вероятно щеше да е един от двойкаджиите на последните матури.

  http://ureport.bg/121060/2016/06/07/politika/bulgaria/nay-mnogo-dvoykadzhii-po-balgarski-ezik-otkakto-ima-maturi

 46. 46 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  До коментар [#43] от "cristo_n":

  Замазването на фактите, размиването, смекчаването, изместването на фокуса, са все гнусни похвати от арсенала на червените тролове. Едно зло изобщо не води до добро и обратното и нещата НЕ СА относителни. Злото е зло, престъплението - престъпление. Затова има закони.
  Ако твърдиш, че след 9ти Септември България е прокопсала благодарение на тоталитарната диктатура, какво да кажем за държавите от Западна Европа или дори Гърция и Югославия например, където не е имало такава(или чак такава), и които са се оправили по добре от България и без "братската" помощ на СССР?
  А днешният упадък на България е пряко следствие на управлението на наследниците на същите, които управляваха тогава. Лошо икономическо, неконкурентноспособно наследство и управление на бандитска върхушка.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 47. 47 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  До коментар [#30] от "dedalus":

  И кога е влязло в учебниците за изучаване?

 48. 48 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 827 Гневно

  До коментар [#43] от "cristo_n":


  [quote#43:"cristo_n"]Икономиката ни била икономика на дефицита и България била преживяла 3 фалита... [/quote]

  Кои други икономики са преживяли 3 фалита? Казваш икономиката ни била икономика на дефицита? В кои други икономикидефицитът е бил 45 години - през цялото време на управление! Къде другаде (освен СССР) границите са били минирани и картечирани херметично? Ти чуваш ли се какво говориш?

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 49. 49 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Истината не касае само гнусния комунизъм в България! Трябва да се каже истината за Васил Иванов Кунчев, за Кирил и Методий, за Източната Римска Империя, за много други неща, за които са създадени легенди и небивалици с патриотична цел. Трябва да се посочи че истинският автор на "Балканджи Йово" е поетът Пенчо Славейков и че това не е народна песен. Да се изясни ролята на Иван Шишман и Крали Марко в услуга на османците. Само че къде да се намери лекар за историческите наркомани, фалшифицирали изцяло историята и написали я в угода я на национализма, я на партийните нужди на БКП, я на интересите на Русия.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 50. 50 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 229 Гневно

  Абе Владо, абе доларов (евров, левчев), кажи ми с какво капитализма, при който могат да ти вземат апартамента, за нещо което дори не ползваш, или за 100 лева дълг, да ти искат 10000, или пък сметката ти ток да те кара да се самозапалиш, е по добър от комунизма, в който е имало репересии на политическа основа! С Какво ще помогне тази информация за комунизма всичките тези деца, които работят пк 12 часа, и накрая вземат 300-400 лева!

 51. 51 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#49] от "vxa15365434":

  Еее..ти така и до библията ще стигнеш.. В нея да намираш нещо логично и вярно??Та те хората вярват на рекламата на Кока-кола за дядо Коледа..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 52. 52 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#49] от "vxa15365434":

  Уважаеми и с какво ще промени тази истина живота ни, и кой си ти та да знаеш истината! Може би ще кажеш че и Хан Аспарух не е истина, че и 681 е лъжа, а!

 53. 53 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 229 Весело

  До коментар [#51] от "ostin22":

  Много са нахъсани ей, като Тома неверни са от нпо то!

 54. 54 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#53] от "tvi63":

  Много са добри в отрицанието, разрушаването и омразата.. А то светът се движи точно от обратното..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 55. 55 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  До коментар [#17] от "роджър":

  Ми не знам, ама е напълно прав. Особено в последните събития, в които Баце обслужи пак Путин. А да ти напомня, че тоя паметник на снимката той го е откривал.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 56. 56 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#54] от "ostin22":

  На същото мнение съм! Смеем се на руснаците, че празнуват ден победь, а ние постоянно дълбаем назад в миналото, без да виждаме настоящето и бъдещето!

 57. 57 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  До коментар [#50] от "tvi63":

  [quote#50:"tvi63"]Абе Владо, абе доларов (евров, левчев), кажи ми с какво капитализма, при който могат да ти вземат апартамента, за нещо което дори не ползваш, или за 100 лева дълг, да ти искат 10000, или пък сметката ти ток да те кара да се самозапалиш, е по добър от комунизма, в който е имало репересии на политическа основа! С Какво ще помогне тази информация за комунизма всичките тези деца, които работят пк 12 часа, и накрая вземат 300-400 лева![/quote]

  Това е така само в държавата(държавите), в които управляват наследниците на комунизма, които и са я присвоили за себе си и своите поколения. По време на СССР е имало нужда от стабилност, заради противопоставянето на двата блока, затова е бил осигурен екзистенц - минимума. Смачкан народ, но все пак не умиращ от глад. Сега нужда от стабилност няма и синчетата на тогавашните управници са се разпищолили и проявяват генетичната си наследственост на чакали и мародери. А и викат "Дайте да се обичаме"

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 58. 58 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  До коментар [#56] от "tvi63":

  [quote#56:"tvi63"]а ние постоянно дълбаем назад в миналото, без да виждаме настоящето и бъдещето![/quote]

  Бъдещето и настоящето са следствие на миналото. Ако положението на България в момента е нерадостно, то за това си има причини в миналото, нали?
  Човек, който не си взима поука от грешките, е обречен да ги повтаря.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 59. 59 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 827 Неутрално

  До коментар [#52] от "tvi63":

  Уважаеми, една лъжа води втора, трета след себе си.
  Истината е казана от други хора, не от мен:

  https://ids777.wordpress.com/%d0%b2%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bb-%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%b0%d0%bb-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%b8%d0%b4%d0%be%d0%bb/

  Най-неприятният факт, с който неизбежно се сблъсква всеки, е истинската причина за обесването му. Това е убийство на Стойчо Гиргинов, слугата в къщата на Халачев в Ловеч. Бил е родом от с. Леси дрян, днес Лесидрен. Познавал е Левски и е знаел кой е, защото преди това е слугувал в къщата на един от комитетски дейци Иван Драсов. Затова е и убит. Убийството му не е извършено при самоотбрана (един безоръжен младеж напада двама въоръжени мъже?), а е премахване на неудобен свидетел. Възрастта му е обект на много спекулации. Самият Левски в писмото до Каравелов я определя като 24 години, което е очевидна неистина. В хода на съдебното следствие пълни самопризнания прави съучастникът в обира Вутьо Ветьов от Видраре.

  Иво Беров (по Вяра Мутафчиева)

  Няма обаче нищо особено срамно, или странно в това, че българите не са оказали особена съпротива на турските нашественици и дори нещо повече – помагали са им. В битката на Косово поле са участвали и българи. Ама не на страната на християните. Хич не се дивете, нито подскачайте от възмущение или изненада – българите са се били срещу обединеното християнско войнство на сърби, албанци, унгарци, власи и други (малко италианци и поляци). На страната на турците са се били. Начело с болярина Константи от Велбъжд.

  А Шишман наистина е водил войските си – кон до коня, мила моя майно льо, юнак до юнака. Само че не срещу турските завоеватели, а на тяхна страна. Шишман е водил кон до коня, мила моя майно льо, юнак до юнака, срещу враговете на султана – анадолския род на Караманите. Защото е бил негов васал. А как се е държал Шишман при няколкодневната обсада на Търново, по-добре да не знаете. Както е рекъл Един: "Аз още много мога да ви разкажа, ама можете ли го понесе…”


  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 60. 60 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#57] от "Boyant":

  Донякъде си прав, но това вече важи с пълна сила и за отсрещната страна! Разбира се нивото е друго, но и там гледат да им отвлекат вниманието с емигранти, тероризъм, путин и т.н., а нещата постепенно се влошават!

 61. 61 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 229 Гневно

  До коментар [#59] от "vxa15365434":

  Типично нпо шко съчинение! Не се очудвам, щом доказвате, че не американците, а руснаците са бомбили софия, и че хвърлянето на две атомни бомби и избиването на хиляди невинни цивилни е много хуманно!

 62. 62 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  До коментар [#60] от "tvi63":

  Важи с доста по малка сила за "отсрещната страна" според мен, ако под "отсрещната страна" разбираш Западна Европа. Там има гражданско общество, което отстоява правата си, има действащи демократични механизми, има средна класа, която е относително независима и не може да бъде притискана. Тук такива неща няма. Обществото(доколкото може да се говори за общество) е тихо, бездейно, мърмори, но не се съпротивлява и като цяло се е примирило. И е мъртво, в него не текат процеси, каквото му се спусне отгоре, това приема и припознава(пример Сл. Трифонов). А държава с умряло общество не може да оцелее, няма импулс за живот, възпроизводство, развитие.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 63. 63 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 827 Гневно

  До коментар [#61] от "tvi63":

  Някакви разсъждения по изнесените факти няма ли да приведете! Когато нямате доводи срещу фактите, хвърляте клевети срещу авторите или тези, които са ги цитирали! Евтин трик, но не минава!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 64. 64 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#63] от "vxa15365434":

  Какви факти бе човек, имаш реално два източника върху които е цялото съчинение, и то източници, които няма как да имат информация за времето, което описват! Ти мислиш ли, че ако имаше някакви доказателства, турците нямаше да тръбят масово, че всъщност сме били нещо като съюзници, или че Левски всъщност е убиец, и не се ли променят "фактите" твърде бързо! А и аз не споря за историята, а за това, че ученето на едно или друго, с нищо няма да промени днешното положение и бъдещето ни! Виж ако ставаше дума за химия, физика, математика, там има неща дето е добре да се учат!

 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Срамота е, че 25 години след края на режима историческата истина не се изучава и много млади хора не я знаят.[/quote]
  Ми те комунетата не са слизали от властта през целия този период от 25 години!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 4089 Неутрално

  Цитат : "Ако не погледнем миналото си в очите - няма бъдеще" = ТАКА Е !!! Само с реабилитация на на съучастниците на Хитлер няма как да стане ... Това, че соца падна не означава, че вашите спечелихаВСВ срещу Британия, СССР и САЩ. Не може да има един народ с две истории. И защо да се учат само 26 факта от соца - нека се учи и за компютри, роботи и космонавти ... за всеобща заетост и безплатно здравеопазване.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 67. 67 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 827 Неутрално

  До коментар [#64] от "tvi63":

  Турците периодично тръбят за Левски, но ти не си го забелязал.
  Но както и да е! Това е история. Обаче и съвременната история е изопачена по подобен начин. И се крият фактите за фалитите на България. И се пускат легенди:

  1. фалитът 1989: някакви алчни империалистически банки насила са дали заеми на Тодор Живков и са съспали цветущата икономика

  2. инфлацията 1997: САЩ са напечатали вагони с фалшиви български лева и са ги стоварили в България

  Това съл го чувал с ушите си! В болшевишките кръгове, които се опитваха да ме излъжат.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 68. 68 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 4089 Любопитно

  [quote#58:"Boyant"]Бъдещето и настоящето са следствие на миналото. [/quote]Точно това "умните и красивите" не желаят да го разберат. Иска им се те да са си добре, независимо че България загуби много - Междусъюзническата, Първата световна, Втората световна и Студената война. Не желаят да разберат, че комунистите и партизаните от ВСВ бяха съюзници на ПОБЕДИТЕЛИТЕ, а техните загубиха заедно с Хитлер и Мусолини

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 69. 69 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#67] от "vxa15365434":

  Точно тези неща аз никога не съм ги чувал, ако темата е за фалитите, тръгни от по рано, то не са фалити, а национални катастрофи! Разберете веднъж завинаги от НПО то, уча млади хора, дъщеря ми сега завърши гимназия, никой не се интересува от миналото, интересува ги какво ще работят и как ще живеят! Ако нещо от миналото ги вълнува, това е че повечето живеят в апартамантите на своите баби и дядовци, и се чудят как след като соца е бил толкова лош, всички са имали работа и имот!

 70. 70 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 483 Неутрално

  [quote#26:"роджър"]Ами преди малко по ТВ същото каза и д-р Н. Михайлов - и той ли е путински червен агент ?[/quote]да Н. Михайлов е подобен - агент за влияние! познавах го преди 10.11.89.- срещу системата нищо, подиграваше ми се, че съм 'заблуден и наивен прозападен демократ" Михайлов не е бил нито член на СДС нито на ДСБ, а влезе в парламента с активното ходатайство на Я. Дачков (който знаем какъв е - продажен и поръчков!) една от многото кадрови грешки на И. Костов! в НС Михайлов си мълчеше, а след като престана да е депутат основно се изказва срещу демократично мислещите, срещу РБ и ДСБ, срещу протестна мрежа! скрито ченге!

 71. 71 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#46] от "Boyant":

  Много, ама много е глупаво, когато тряскате определението "червен" не всеки, чието мнение в МОМЕНТА не споделяте. Всъщност не съм сигурен, че не споделяте, а съм сигурен, че не се замисляте - ако се опитате да вникнете в сложността на процесите, може би и Вие ще сте на друго мнение.

  Защо мислите, че Западна Европа (и Гърция, която споменавате) щеше да има сегашната си социална система, ако не беше заплахата от социализма? Ние тук, в източния лагер, платихме цената Западна Европа да бъде това, което е сега. Защото до преди Съветският съюз да тръгне на поход за налагане на своята представа за социално общество, обикновените хора на запад хич не са живели толкова добре, колкото сега. Създаването на "средната класа" е резултат от страха на "висшата" класа да не загуби всичко, и на стремежа да подобри живота на обикновените хора за да нямат социалистическите идеи почва за развитие. Защото ако тук имахме информационна завеса, в демократичните държави такава нямаше и съветската пропагандна машина, чрез подкупени журналисти и обществени личности, заливаше хората с частична информация, какви грижи полагат в социалистическите страни за децата, за бременните жени, как няма експлоатация на детски труд, как мъжете и жените са равни и т.н. и т.н., все розови и красиви картини на един съвършен (но измислен) свят! И хората в демократичните държави гледат, слушат и казват "Искаме и ние така" и така се заражда социалната система и трудовото законодателство, на които в Западна Европа сега се радват! И точно Гърция е пример за такива процеси, понеже тя не веднъж бива управлявана от социалистически правителства и днешното и финансово дередже се дължи точно на това - щедро раздаване на несъществуващи блага! Допускаш ли, че това щеше да се случи без съседството на социалистически държави?

 72. 72 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#48:"vxa15365434"]В кои други икономикидефицитът е бил 45 години - през цялото време на управление![/quote]Ами Щатите са икономика на дефицит постоянно! За други не знам, че не съм гледал. Като изключим богатите на природни ресурси държави, почти няма икономика, която да излиза на бюджетен излишък. А я се образовай, колко пъти Гърция е обявявала фалит? И колко пъти България? Тези 3 фалита на България са нещо силно преувеличено!

 73. 73 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 483 Неутрално

  странни са критиците на Левчев. какво искат от него - да стане като С. Станишев? или като контрабандиста мафиот К. Добрев? може би като сина и внука на Ст. Михайлов? в БСП?
  Много по достойна е позицията на Левчев - въпреки произхода си казва истината, дори когато не е удобна за баща му! така донякъде измива вината на рода си! Това е честен избор - не застава до "наследниците на клановете на тоталитарния режим и функционерите на репресивния му апарат..." (Boyant). Да не би да препрочитате да бъде един от тях? АЗ НЕ!
  А иначе е ясно, че червени и ченгета плюят по Левчев от злоба - считат го за предател - казва неудобната за тях истина! Браво на Левчев!

 74. 74 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  До коментар [#68] от "dark'star":

  [quote#68:"dark'star"]Точно това "умните и красивите" не желаят да го разберат. Иска им се те да са си добре, независимо че България загуби много - Междусъюзническата, Първата световна, Втората световна и Студената война. Не желаят да разберат, че комунистите и партизаните от ВСВ бяха съюзници на ПОБЕДИТЕЛИТЕ, а техните загубиха заедно с Хитлер и Мусолини[/quote]

  Комунистите и партизаните от ВСВ са били отряди на сталиновия СССР в България, под пълен негов контрол, а не съюзници на победителите. Има разлика.
  Със споменаването на загубите за България нима искате да намекнете, че тогавашният елит е проиграл правото си да бъде такъв, поради въпросните загуби, и заслужено е сменен от новата върхушка(не казвам елит, поради липса на характеристики за това), инсталирана от СССР? И следователно днес наследниците на предишния елит и симпатизиращите им("умните и красивите", както ги наричате иронично) трябва скромно да наведат глави и да заемат мястото, посочено им от сегашната върхушка?
  Правилно ли съм ви разбрал мисълта?

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 75. 75 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 4089 Неутрално

  [quote#74:"Boyant"]Комунистите и партизаните от ВСВ са били отряди на сталиновия СССР в България, под пълен негов контрол, а не съюзници на победителите. [/quote]Партизаните са снабдявани са с оръжие от Британия и не са били само комунисти. Не посочвам кой да сведе глави от срам и да се примири ... и не е нужно. Минали са 70 години. Ако ще се учи история - нека се учи в ПЪЛНОТА ... и едното, и другото. Само с едната истина до никъде няма да стигнем и не можем да сипозволим да губим потенциала на нацията заради миналото. България има нужда от всеки

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 76. 76 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  До коментар [#71] от "cristo_n":

  Да изкарвате социалния ред в западните държави единствено като следствие на "социалистическата заплаха" е несериозно и означава, че не сте внимавали в часовете по история. Борбата за по добри условия на живот в капитализма датира още от 19 век и включва работнически движения, профсъюзи и различни политически и социални организации, църквата дори, благодарение на чийто действия постепенно през годините се издействат редица облекчения и подобрения в живота на средния жител. Социалната държава днес е плод на еволюция, а не на решение, спуснато отгоре.
  Възможно е, разбира се, конкуренцията между двата лагера да е засилила социалния елемент в уредбата на западните държави, но не го е създала. Но дори и да е така, с какво това оправдава съветската диктатура в България и нейните безчинства?

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 77. 77 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 827 Неутрално

  До коментар [#72] от "cristo_n":

  Момче, младо зелено! Ти знаеш ли какво значи дефицит при социализъма? Това не е само бюджетен дефицит, а липса на стоки в магазина - липсва олио, захар, макарони с яйца, цветни телевизори, портокали, банани, лук, велосипеди, коли. Веднъж дядо ми ме изпрати от Твърдица в Шивачево с велосипед за 2 бутилки олио - съседът казал, че там са пуснали олио, а в Твърдица нямаше.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 78. 78 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Левчев, вие комунистите нямате бъдеще. Макар и пребоядисани нямате бъдеще!
  Баси късметлиите сте че не ви накачихме по дърветата след 10.10.89...
  И сега да ни се правите на "модерни" социални инженери и пак да пренаписвате историята по свой тертим на доста хора НИ идва в повече. Така че дърветата продължават да изглеждат подходяща алтернатива, Левчев.
  "Глобализатори"....
  !

 79. 79 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 827 Неутрално

  До коментар [#69] от "tvi63":
  Не съм в никакво НПО и не знам къде са. Младите хора ще напуснат България, защото икономическият погром след фалита на социализъма е нетърпим.
  А хора като мен се чувстват измамени от това, което ни беше поднасяно като история на България. В крайна сметка то се оказа сборник фалшификации. И това незнание и неверно знание тежи и на сегашното поколение - дезориентира и подвежда. Но в едно сте прав - който не иска да знае, нека не знае! Нищо лошо! Но който иска да знае - нека прочете част от истината, а не само откровенно лъжи!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 80. 80 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 827 Неутрално

  До коментар [#75] от "dark'star":
  Колегата говори за България, а не за другите страни. И когато евреите и поляците във Варшава въстават, Сталин отказва на американските самолети от Италия да хвърлят пратки с оръжие над Варшава. Сталин изчаква глупавите германци да сломят въстанието, спирайки армията си на другия бряг на Висла и наслаждавайки се

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 81. 81 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  До коментар [#75] от "dark'star":

  [quote#75:"dark'star"]Партизаните са снабдявани са с оръжие от Британия и не са били само комунисти.[/quote]

  То и СССР е бил снабдяван с оръжие от САЩ, като съюзник срещу нацистка Германия. Това не означава, че СССР и САЩ са били първи приятели.
  Партизаните в България са били предимно комунисти, и то поддръжници на съветския комунизъм. Получавали са нарежданията си от СССР. Ако Червената Армия не беше окупирала България, мислите ли, че вашите партизани("победителите" щяха да вземат властта и да наложат съветски диктат? Според мен не. Тези хора са наложени на власт от окупационния режим, те не са победители, а инструмент на СССР, и не са били желани от народа като цяло.

  [quote#75:"dark'star"]Само с едната истина до никъде няма да стигнем и не можем да сипозволим да губим потенциала на нацията заради миналото. България има нужда от всеки[/quote]

  Истината е предпоставка да се продължи напред. Не може да се гради каквото и да било на основата на лъжи и несправедливост. Това е като да сметеш проблемите под килима. Рано или късно те отново ще се появят под някаква форма. Потенциалът на нацията се губи заради разделението и на имащи и нямащи. Имащите са наследниците на вашите "победители" партизани, техните родове, структури, фирми, и вербуваните от тях, които са обслужващия им персонал, също ползващ се с някакви блага. Тези хора определят и контролират процесите в държавата, и тези процеси далеч не са справедливи. Останалите са хората, които едва си плащат сметките и кредитите, едва си отглеждат децата, дотолкова затънали в проблемите си, че мислят единствено за собственото си оцеляване. Тази категория хора бива наричена "материял" от първата. България не е тяхната държава, тя е държава единствено на споменатите по горе. България обаче има нужда от тях, да, но като "материял", не като общество.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 82. 82 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 827 Неутрално

  [quote#78:"AzDebil"]Баси късметлиите сте че не ви накачихме по дърветата след 10.10.89... [/quote]

  До коментар [#78] от "AzDebil":
  Те затова въоръжиха мутрите, защото не бяха сигурни за висенето по дърветата. При всеки опит за възмездие щяха да направят такава касапница ...

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 83. 83 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  До коментар [#27] от "robotrop":

  Е добре де, ако синът не е съгласен с това, баща му да е пияница, по твоята логика, това би ли означавало че не може да говори против алкохола ?

  И изобщо, всичките вие червени бастуни, леми-та и не знам какви още, защо не кажете нещо по същество - което ще рече относно написаното от автора, а не за самия автор?

 84. 84 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4426 Неутрално

  МОЧА имени Лелина

  да бе да

  Милиционер и military немат нищо общо...
  Особено при тоталитарна империя СССР.

  Савецкия архив откриха
  за миг и с тайни го прикриха.

  Комисия за досиета
  филтрира всичко (общо взето).

  До коментар [#40] от "SSmart":
  До коментар [#36] от "dnevnikar":

  Дрън , дрън, милиционер никога не съм бил.

  В библиотеката на военното училище имаше книги включително и със факсимилета където си пишеше всичко и всеки, който се интересуваше, имаше достъп до тях. Говоря за началото на 80-те г.

  А вашите демократични клишета са си за ваше ползване . ФАКТИТЕ СА ДРУГИ......

 85. 85 Профил на pupil24
  pupil24
  Рейтинг: 304 Неутрално

  [quote#83:"xhi13317223"] което ще рече относно написаното от автора, а не за самия автор? [/quote]

  Явно не разбирате, че е подигравка с българските граждани синовете на комунистическия "елит" да пишат подобни "статии". Това е проява на изключително лицемерие - на всички тях им се иска да се върне онова време, за да са изцяло на държавна хранилка, но вместо това им се налага да понаписват разни "анализи" под спонсорството на разни организацийки и фондацийки, които вероятно също смучат от държавния бюджет. Тези хора вечно говорят за чуждото минало, но не и за своето и за това как е задвижвана собствената им кариера.

 86. 86 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Червената чума ще умре само тогава когато умре нейния носител.Както е случая с паразита и гостоприемника ....Новото поколение ще знае толкова за комунизма,колкото знае и за фашизма....

 87. 87 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9079 Неутрално

  Стоя зад всяка теза на автора! България драматично забави прочистването на натрапена чужда идеология изкривено представена в училище.
  Какво да очакваме от деца, които продължават да бъдат обучавани на едностранни и фалшиви факти.
  Наскоро беше публикувана карта на професионалните училища в България. Погледнете имената на училищата. Какво можем да очакваме от обучение в училища с имена като Макаренко, Мичурин

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 88. 88 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Не, че историята е беззначение, но докато се караме вторачени във вчера и завчера, днес и утре ни убягват.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 89. 89 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1004 Весело

  Ех, кой е казал "Другарю Живков, никой не може да ми забрани да Ви обичам"?

 90. 90 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1004 Весело

  Другаря Левчев да каже повече зза престъпленията на комунистическата власт

 91. 91 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#84] от "dnevnikar":
  Вие и акъл ( не ум ) нямате нищо общо!

 92. 92 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  [quote#68:"dark'star"]Иска им се те да са си добре, независимо че България загуби много - Междусъюзническата, Първата световна, Втората световна и Студената война.[/quote]
  Голяма част от тези войни бяха загубени с активната намеса на Русия.
  Даже Междусъюзническата война е била провокирана от Русия, защото в там са се уплашили от разрастването на България.
  Ня всички е известно, че войната между Русия и Османската империя, която е довела до отделянето на родината изобщо не е била освободителна, както се опитват да ни я представят. Това е било война за "проливите"!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 93. 93 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#77:"vxa15365434"]Момче, младо[/quote]
  Ой! Благодаря много. На моите вече напреднали години да ме нарекат "момче" е наистина приятно.
  Относно останалото написано - смешно ми стана... Веднъж нямало олио... Знаеш ли преди 30 години колко слънчоглед се произвеждаше? А колко олио? И дядо ти с пенсията си колко олио е можел да си купи, и колко могат сегашните пенсионери? Или ми говориш за 89-90 година, когато соца се беше разпаднал.
  Пак казвам - НЕ ЗАЩИТАВАМ ПРЕДНИЯ СТРОЙ! Липсата на конкуренция тогава беше нещо наистина глупаво и може би това унищожи този строй! Казвам, че ако някой напише колко лошо е било тогава, не трябва да пропуска и положителните неща, защото такива има! Най-малкото, че тогава ни никого не му се налагаше да рови в кофите за да оцелява!!!

 94. 94 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1444 Весело

  До коментар [#12] от "karabastun":
  "..И да се опитвате да критикувате ''историята''от политическа гледна точка не ви прави нито историци, нито исторически анализатори..."
  ...................................
  Коя или по-скоро чия история имаш предвид?
  Тази която бе измислена от слугите на БКП/КПСС, от предателите на България, от унищожителите на нейната култура, традиции и обичаи?
  ОчевАдно е, че много държите да се придържаме към изгражданите вече повече от поливин век политически усложливи доктрини на червените!
  Да ама не!
  Истината не можете да бъде скрита, защото тя крещи с фактите и доказателствата си. Крещи и няма човешка сила, която да я скрие или подмени!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 95. 95 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 4089 Неутрално

  До коментар [#81] от "Boyant": "Ако Червената Армия не беше окупирала България"
  ... В историята няма "АКО" ... все една от армиите на съюзниците щеше да дойде. Сърди се на нашите царски политици ... и на Чърчил.
  Другото е само следствие. Анализа ти след втория цитат е точен. За това боклука трябва да бъде изринат - а неразбирателството ни пречи и е изцяло в полза на номенклатурата от соца

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 96. 96 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#76:"Boyant"]Борбата за по добри условия на живот в капитализма датира още от 19 век и включва работнически движения, профсъюзи и различни политически и социални организации, църквата дори, благодарение на чийто действия постепенно през годините се издействат редица облекчения и подобрения в живота на средния жител. [/quote]И в резултат на това, до средата на 20-ти век, какво е постигнато? Ама конкретно, след като сте внимавали повече от мен в часовете по история. Конкретно!!!
  Ако вашата социална еволюция беше имала някакво осезаемо развитие, то социализма нямаше да има почва на която да стъпи и да се развива. А социализма, като идеология се развива в цяла Европа, че и извън нея, и на места до толкова се развива (подпомаган от СССР), че са необходими десни диктатури, че да се пресече! А се развива, защото хората са угнетени, подтиснати, експлоатирани, недоволни, някои дори и гладни! Или може би си мислиш, че Пинк Флойд пеят "you're just another brick in the wall" от любов към прекрасния живот?

 97. 97 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Ето сите пагони преброени, с еднаквия словоред, еднаквите опорни точки за дискредитиране на статия чрез превръщането на втора в класов враг.

  [quote#1:"karabastun"]Ако след 89-а нещата се бяха променили наистина, сега точно Владимир Левчев нямаше да се изказва като меродавен по този въпрос! [/quote]

  [quote#5:"КМЕТ В СЯНКА"]Левчев по-добре да замълчи. не е меродавен точно по тези теми !!! [/quote]

  [quote#8:"robotrop"]И това го казва синът на Любо Левчев. Колко ниско са способни да паднат хората за шепа центове... [/quote]

  [quote#11:"Lemmy"]Левчев? Миналото? В очите?

  Покъртително! [/quote]

  [quote#21:"adenauer"]

  И тези комунистически интелектуалци говорят с полвин уста и нищо съществено не казват.[/quote]

  [quote#27:"robotrop"] Владко се е появил на белия свят и се е изучил по времето на бай Тошо. Не казвам, че няма право на мнение, но да плюеш в кладенец, от който си пил вода толкова дълго време...[/quote]

  [quote#39:"ostin22"]Защо ли хамелеончетата като автора са най-яростните пис/к/ачи.[/quote]

  [quote#78:"AzDebil"]Левчев, вие комунистите нямате бъдеще. Макар и пребоядисани нямате бъдеще! [/quote]

  И три деситилетия ще минат, и четири, а фатките едни и същи. Ченгето вика дръжте ченгето.
  Абе стабилност се нарича това. Духовна и морална стабилност! Съзнанието и душата завинаги закотвени в 1985г.
  Пионерский салют!

 98. 98 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#76] от "Boyant":

  Знаеш ли каква всъщност е целта на планът Маршал? Ами това е елемент от Студената война. САЩ искат Западна Европа да се възстанови бързо, за да се пресекат социалистическите настроения и симпатията на обикновените хора към Съветския съюз, който според тях "е освободил работниците от злите империалисти" - това ти е социалистическата пропаганда на 100%. Затова и САЩ помагат на Западна Европа, за да пресекат разпространението на социализма, а не от голяма любов към Стария континент.
  Когато се разпадна социалистически блок, се заговори за нов план Маршал, ама това не се случи - защо ли? Ами защото вече нямаше социализъм, нямаше студена война, нямаше СССР.
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BD_%E2%80%9E%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%88%D0%B0%D0%BB%E2%80%9C
  Обърни внимание на текста:
  В плана е записано и условието, че за да получат помощи, в правителството на страните не трябва да има комунисти. По тази причина Франция и Италия изгонват комунистическите представители, които печелят изборите след Втората световна война
  Както казах - ние, в Източна Европа, платихме цената Западна Европа да живее по-добре.

 99. 99 Профил на sirsven
  sirsven
  Рейтинг: 229 Неутрално


  До коментар [#43] от "cristo_n", който казва:

  "Икономиката ни била икономика на дефицита и България била преживяла 3 фалита... Ами всички следвоенни икономики са икономики на дефицита, а някои държави, като САЩ, все още са такива. Хубавото обаче е, че тези дефицити са се покривали от СССР.."

  Само полуграмотен комунистически трол може да бърка Бюджетен дефицит с Икономика на дефицита. Ало, тавариш, ти разбираш ли какви ги дрънкаш?! САЩ и икономика на дефицита?! Демек в магазините им има само 2 вида салам, нямат банани, а за кола се чака 10 години?!
  Икономика на дефицита /като в СССР/ НИКОГА не е имало в САЩ, дори и по време на войната. По време на Голямата Депресия е имало обеднели хора, фалирали бизнесмени и уволнени работници, но никога на пазара НЕ Е ЛИПСВАЛ НАПРИМЕР, ОЛИО ИЛИ ЗЕХТИН или черен хайвер или френско вино!

  Аз не съм икономист, ама ако седна да пиша НЕКОМПЕТЕНТНИ ЛЪЖИ, поне ще проверя в Уикипедия. Лъжете по-подготвено бе, другари! Заработете си копейките както трябва!

 100. 100 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#99] от "sirsven":

  Айдеее, още един ме нарече комунист. Ц-ц-ц. В грешка си!

  Чети по-нагоре и ако можеш, ще проумееш. Ако не можеш - ами... то хората не се раждат еднакво способни... Само в социализма се твърдеше, че е възможно равенство.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK