Поискайте незабавната оставка на министър Рашидов

Вежди Рашидов

© Цветелина Белутова, Капитал

Вежди Рашидов"Дневник" публикува пълния текст на отвореното писмо на проф. Велислав Минеков до генералния директор на Българската национална телевизия /БНТ/ Вяра Анкова и до Управителния съвет на БНТ. Поводът са заплахи на министъра на културата Вежди Рашидов към Георги Ангелов, който води "Денят започва с култура" в БНТ. В даденото право на отговор след предаване за промените в закона за културното наследство, в което участва Велисав Минеков, министър Рашидов посъветва журналиста "да не иронизира толкова често държавата, на чиято ясла е и неговата заплата".


Уважаема госпожо Анкова, уважаеми членове на УС на БНТ,


Досещате се вероятно, че писмото ми е предизвикано от декларацията на министъра на културата Вежди Рашидов по повод участието ми заедно с арх. Барфончовска и Владо Руменов /Форум културно наследство/ и продължилата дискусия относно закона за изменение и допълнение на закона за културното наследство. Позволявам си да определя подобно явление като крещящ пример за намеса на висш държавен служител срещу публично заявени позиции и мнение, както и цинично посегателство по отношение на медийната независимост. Надявам се ще разрешите отговор на засегнатите от недостойните слова, елементарни лъжи и смехотворни обвинения, изречени в синхрон на интелектуалното и културно развитие на г-н министъра. И вместо да търсите боязливо доказателства за "личен конфликт"
излезте със своята смелост и професионално самочувствие, напуснете "яслата"


поискайте незабавната оставка на министъра.


Ще си позволя коментар относно изложеното в декларацията и неговата несъстоятелност. Естествено първото впечатление е опитът да бъде усмирен и наказан ваш водещ журналист, чието име единствено e споменато в писанието. Определяйки държавата като обор, в който някой дава храната в яслата, а държавните служители, дори когато са журналисти, трябва да се хранят в покой и с благодарност към своите овчари, господинът явно желае да няма мнение различно от господарското. Писмото съдържа едва прикрити заплахи към водещия Георги Ангелов и дори опит за изнудване, използвайки детето му като заложник спрямо неговата съвест и достойнство. От прочетеното се разбира, че министърът "отглежда децата на някои водещи". Ще ми помогнете ли да разбера кои са тези деца, кои са техните родители? Как точно се провежда възпитателният процес? Дали министърът предава на децата своята култура, своя уникален език и граматика, своята почтеност и своя финансов успех? Какво заплаща от джоба си за това отглеждане? Как бихте определили подобно поведение ? Можете ли да наречете това рекет, насилие или става дума за обикновен, битов проблем, с който БНТ отдавна е свикнала?


Няма ли тази безсрамна намеса да бъде повод за достойна реакция?


Ще се съгласите ли с мен, че този началнически манталитет е и една от причините България да бъде на последно място по свобода на медиите в ЕС и се доближаваме в световната оценка до Туркменистан и Северна Корея? Как оценявате изявлението на АЕЖ /Асоциация на европейските журналисти/?


Господин министърът твърди, че "другата страна" в проблема не присъства в студиото. Невярно твърдение, "другата страна" имаше възможност в няколко предишни предавания да изрази своето мнение, дори и в присъствието на вносителя на измененията в закона г-н Красимир Велчев. Позволявам си да припомня, че мнението на специалисти, отдали съдбата си на опазването на културното ни и архитектурно наследство е, че законът носи висок корупционен риск и съответно разруха на нашето културно наследство. В дадено за БНР интервю споделих, че дори и ангел да дойде от небето за министър, това свято същество ще бъде превърнато в крадец при подобен, действащ закон.


Господин министърът е огорчен. Той никога не бил работил за "Мултигруп". Такова твърдение в разговора ни не съществува. Иначе бе верен другар на застреляния Илия Павлов, малко и на Карамански, временно на Ахмед Доган. Възможно ли е някой ден да прочетете в ефир докладите на няколко американски посланици и техните определения за "Мултигруп" и покойния й началник? Нека да ви припомня, че Рашидов бе обявен за "Главен Мултак" с декларация от служители на същия консорциум за негов рожден ден. Тази драматична сцена бе заснета от Рангел Вълчанов и Тодор Колев и лесно можете да покажете на зрителите този брилянт, намиращ се в архива на БНТ. Този героичен акт е документиран на фона на гладен бунт, като следствие на банковия крах, последвала хиперинфлация и грабеж на спестени пари през 1996 година. Кулинарен интерес представлява натюрмортът със закланите и опечени прасета за рожденика и гледащите през витрината побеснели граждани. В свое интервю, Рашидов, явно горд от това обозначение, заявява: "По-добре мултак, отколкото калтак".


Господин министърът е обиден от твърдението, че неговото дете е собственик на хотел. Къде е обидата тук? Хотелиерите в България би трябвало да измрат от срам. Публикации за притежаван от сина на Рашидов хотел в Австрия масово са поместени в национални медии още през 2014 година. Ако това е тъй обиден факт, защо министърът не заведе дело или дори не представи мнение за това твърдение? По-интересна би била темата как се купува хотел и как се спестява за него, за всеки един мераклия решил да стане хотелиер.


Господин министърът бил обвинен в кражба на милиони. Възможно е това да се е случило нейде, но в конкретното предаване подобно обвинение отсъства. И ако прегледате отново съществуващия запис, ако подобни твърдения наистина няма, то


бихте ли го определили публично като лъжец


Знам, че това е трудно, знам, че това е опасно, знам и че не мога да се надявам на подобно публично обвинение от ваша страна. Знаем също и за една прегоряла милионерска сметка, завърнала се успешно с цесия в джоба на притежателя. "Всички правят така" казва министърът пред вашата колежка Жени Марчева – нека да поздравим с това героично дело всички изгорели спестители в партийно-правителствената пирамида КТБ. Иначе за неговия пряк началник цесионерите са престъпници. Впрочем това завидно негово богатство изпреварва хилядократно финансовите възможности и на най-великите имена в българската скулптура – Лазаров, Далчев, Андрей Николов. Единствено равен нему остава /вероятно/ световният Христо Явашев. Не е ли възможно вашите журналисти, вашите счетоводители да прегледат рашидовите декларации пред Сметната палата? Очаквам да чуя за продадените скулптури, платените им данъци и да разбера причината за този бърз монетен възход. Чукайки камъни по света бих желал да стана милионер и аз.


Министърът показва добри познания, когато става дума за пари. За кино 15 млн. лева – попитайте кинодейците къде са /покачили се били/. Покачване има и в музеите, галериите, библиотеките с десет милиона. За театрите 70 милиона, явно следствие от Рашидовата реформирана театрална реформа. А мизерните заплати – същите, бюджетът през последните години същият. Странно уравнение с хиксове и квадратни корени. Дали е възможно да попитате българските артисти за техните увеличени доходи, замогналите се библиотекари и музейни работници, разкажете ни за съдбата на българските художници и държавните галерии. Държавна откупка от художник няма през последните 28 години, изчезна едно поколение. Но не съм прав, едно произведение на господин министъра попадна внезапно в българския му Лувър. Министърът определя кой да подрежда Лувърчето, подреждащият неочаквано вмъква негово произведение в колекцията. Това е любов. Кажи-речи същото се случва и пред САМСИ, новия музей за съвременно изкуство.


Господин министърът вменява своя стандарт и житейски ценности на присъствалите в предаването. Явно почивните станции на ЦК са били неговите мечти и в този свой блян обвинява опонентите си. За подобно присъствие трябваше да имаш поне родители в същото ЦК, дай Боже всекиму. Почивалите там имат днес завидна съдба. Това са често използвани от Рашидов тези, включително и за ползвателите на сребърни прибори, като неговата мъдрост остава неразбираема. Не знам защо този път не сме определени като хора "не засадили едно дърво", но това може да се обясни с нашето присъствие в "тежката комунистическа номенклатура".


Интересна е тази ненавист на министъра към "ЦК на БКП". БНТ може да помогне в това закъсняло разочарование. Надявам се, сигурен съм даже, че можете да покажете декларацията на български интелектуалци, създадена в същото това ЦК относно "преименуването на българи с мюсюлмански имена" през 1989 година по време на т.нар. възродителен процес. Този срамен акт, променил съдбите на хиляди хора, Рашидов подписва с новото си име Веждю Радишев. Декларацията е публикувана в тогавашната преса и мога да предложа на БНТ копие от оригиналите. Аз вярвам, че незабавно ще ги покажете на телевизионната публика Нека да ви припомня, на него и на вас, че възходът на министъра започна след запознаването му с Георги Джагаров, тогава нещо по-високо и от омразното ЦК или ДС. Интересно е какво мисли същият днес за своите приятели Светлин Русев и Любомир Левчев, тогава също членове на ЦК на БКП ? А какво ли мисли за своя другар Димитър Иванов, началник в политическото ДС?


Впрочем кога ще видим досието на Рашидов и защо остава в тайна неговият героизъм в средите на политическата полиция? Дали покойният Тургут Йозал е причина да не можем да прочетем за героизма на един патриот? Вие сте журналисти, вие търсите истината, от вас зависи нашият политически избор и даже съдба.


Призовавам вашите колеги в БНТ да дадат отговор на въпроси, които ме гневят.


Има ли господин Рашидов досие в ДС? Ако има, запознайте обществеността със съдържанието му.


Бил ли е Рашидов съветник при подбора на картини и ценности във фалиралите банки през 1996 г.? Същите купували ли са негови произведения, давали ли са кредит срещу негови творби?


Министърът е многократен носител на титлата "Академик" в Русия. Разкажете ни кой, как и къде го е дарявал с подобно отличие.


Разкажете колко струва изграждането на т.нар. Български Лувър, САМСИ /музей за съвременно изкуство/, "музей на социалистическото изкуство" и ни разкажете каква е посещаемостта на тези обекти през последните месеци. Каква е печалбата от входни билети?


Как министърът закупи в Париж нови, ценни творби за галерията за чуждестранно изкуство /БГ Лувър/? Какви средства са похарчени за това явление? Кой посочи това за значимо и необходимо? Кой плати новите постъпления, кой ги продаде?


Дайте ни информация за парижкия галерист на г-н Рашидов награден с медал от министъра още в началото на неговото управление. Кой е той? Коя е неговата галерия? Какви са неговите заслуги за този орден? Отговори имам, но се надявам вие да ме опровергаете.


Обяснете как "Манастирът" на Рашидов бе построен в Драгалевци, с какви средства, покажете ни го с дронче. Как се сдоби с имота на "Симеоновско шосе", как успя да застрои този огромен обект?
Разкажете ни за неговите творчески успехи, присъствието му в чуждестранни галерии и колекции, спечелените конкурси, причините за неговата международна значимост. Покажете ни неговите монументални творби, неговото присъствие в Националната галерия, колекцията на Лукойл, каталогът издаден със спонсорството на Валентин Златев, произведенията в голф- игрището на същия. Запознайте те ни с кучето /лъв?/ пред входа на "Мултигруп" и неговото копие в американския клон на банката на Илия Павлов. Обяснете ни защо с преден крак и палец животното подпира копирания герб на Медичите? Разкажете ни за съдбата на монумента "Ключът на София" от когото остана само един фалически символ на разклона за аерогарата. Възможно ли е министърът да е получил хонорар за паметник, без да имаме възможността да се наслаждаваме на тази творба?


Покажете как великите български колекционери получиха амнистия за своите ценности и защо на този фон всички нумизмати и антиквари бяха обявени за престъпници.


Какво се случи с онзи набит полицай? Интервюирайте го. Помолете "Евроком" за записа на събитието и го покажете по националната телевизия. Като съществен елемент от биографията на министъра в "Уикипедия" този странен акт очерня неговата чест и аз се надявам той да ги осъди.


Моля дайте информация какво похарчихме в Лувъра за изложбата на тракийски съкровища и какво спечелихме. Да ви припомня, че всички предишни изложби са имали и своя невероятен финансов успех, сравнете цифрите. Покажете покачващия се брой френски туристи, пророкуван от министър Ангелкова като очакван ефект от същата изложба.


В две свои интервюта пред вашата колежка г-жа Люба Кулезич Вежди Рашидов твърди, че десет години е преподавал в Художествената Академия. Веднъж обясни, че е бил изгонен от там, следващия път разказа, че е напуснал за да отстъпи щатно място. Бидейки дългогодишен преподавател в същата академия съм пропуснал да забележа това величаво присъствие. Вие, надявам се ще пожелаете да потвърдите това със справка в учебен отдел на нашата академия.
Надявам се да покажете, макар и със закъснение онзи тайнствен протокол в СБХ /Съюз на българските художници/, в който е описано внезапното желание на министъра да бъде обявен за "Почетен член" неговия работодател г-н Бойко Борисов.


Как тълкувате неприязънта на министъра към хора със сексуални различия? Как оценявате идеята да бъде представена Гена Димитрова в Болшой Театър? Как оценявате изказването на министъра за хористите от "Йоан Кукузел"? Как определяте хилядите подписи за оставка на министъра? Как трябва да определим в същата подписка значимите и разпознаваеми имена в българската и световна култура? Посочете тези завистници и мръсници, охранени в яслата на министъра, неблагодарници не оценили получения фураж, нищожества израснали в нозете на един велик човек.


Имам и още много въпроси, те са твърде неудобни


Отговорът на поставените ще бъде изключителен принос за имиджа на министъра. Вярвам във вашата смелост, вярвам във вашето желание за правдива информация и достойна журналистика.
Надявам се публицистиката в БНТ да бъде вечен и ярък опонент на всички управляващи първенци.


Желая да виждам раздразнени политици, а не битови монолози от овластени лица и тези посветени на тяхната значимост и гениалност. Бидейки убеден във вашата обективност и достойнство, мога да бъда сигурен, че това мое писмо ще бъде прочетено също така в ефир, макар и да не съм министър. Не вярвам в твърденията, че моето мнение ще бъде забранено за достъп в БНТ. Бих желал в декларациите на БНТ и Рашидов да бъдат посочени конкретни имена, така както и аз винаги излизам със своето име и с имената на моите опоненти.


Във внезапно свалената от сайта на БНТ министерска декларация съществува и едно особено похвално за мен изявление. Ние, тримата опоненти в студиото, сме обвинени в използване на златни прибори за хранене. В предишни свои обвинения г-н Рашидов определя свои противници като ползватели на сребърни лъжички. Това изказване потвърждава нашата висока обществена значимост, благороднически произход и славно родово минало. Време е да споделя една малка семейна тайна. Дори прасето в двора на баба се хранеше в златна копаня. Боядисвахме я в зелено за да не бъде открадната от някой малоконарец за нуждите на неговото прасе. Извинете за отклонението, но ще ви споделя – твърде тъжна е съдбата на едно прасе.


С уважение и надежда,
Проф. Велислав Минеков


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (151)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  Пу за мен, първи.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 2. 2 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Само не знам, какво Ви пречи Министъра на културата !

 3. 3 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 426 Весело

  Георги Ангелов - Министър ! Министър! Оле !

 4. 4 Профил на Юмжагийн 7-балов
  Юмжагийн 7-балов
  Рейтинг: 322 Весело

  Пак ще разболеете Веждито, неблагодарници.

 5. 5 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Минеков, като какъв иска оставка?

 6. 6 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Георги Ангелов! Министър ! Министър ! Оле !

 7. 7 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Не заставам на страната на зависимата БНТ!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 8. 8 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  Тоя Мултак въобще не трябваше да бъде спускан втори път на тоя пост, ама пуста слабост на Вожда към себеподобни... същото както и с един доносник от ДС и все още действащ шеф на НИМ!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 9. 9 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 322 Неутрално

  аз настоявам реформаторите
  да започнат събиране на подписи
  в парламента за оставката на рашидов.
  не стига, че прави далавери с обществени
  поръчки и дава помещения със символични наеми
  на разни мутри ами и иска да лапа проценти от
  реализирани обеществени поръчки с евросредства.
  но това последното ще го дели с борисов, защото той
  заедно с томислав дончев са измислили как да крадат
  евросредства за култура, а красимир велчев само облича
  в юридическа форма грабежа.
  боклук до боклук.

 10. 10 Профил на platenputinist
  platenputinist
  Рейтинг: 217 Неутрално

  И що...?

  Dear readers! You did not forget to read the weekly anti-Russian article? We took care of it!
 11. 11 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Ужас!
  Написалият това има ли пред вид себе си като "културен" изобщо!
  Намирисва ми като на отношенията на онази, девствената поетеса към колегите и!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 12. 12 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#5] от "shileto":

  Като "Слуга на двама господари"!
  Питам само коня пред Народното събрание,който щеше да "рухне"след ремонта още ли е здрав ???
  И второ КОЙ написа горния" материал",защото др.Минеков,макар и настоящ член на ДСБ/няма нищо лошо в това/ не е способен да напише сам такова "материалче"!
  Колкото до Вежди и той си има трески за дялане,но др.Минеков го" бие по точки"!
  Имам и още един въпрос към въпросния "чувствителен "към всякаква критика "културен елит":Къде беше,когато истинските ПАМЕТНИЦИ НА КУЛТУРАТА от началото още на миналия век бяха разпродадени или по-скоро РАЗДАДЕНИ за без пари на пръкналите се след 10 11 1989 г МУТРИ /най-често с лява ориентация - например Красимир Гергов/????
  За другите сигурно ще се сетят,но гузно ще мълчат!

 13. 13 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 845 Любопитно

  една мутра повече или по малко в едно мутренско правителство не променя почти нищо ,а иначе браво на минеков ,сега очакваме отговорите на мултака ?

 14. 14 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 540 Неутрално

  До коментар [#2] от "evelin_m":

  Пречи ни културата на министъра.
  В смисъл, че не съществува.

 15. 15 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Не знам по-посредствена от българската журналистика. Не знам!

 16. 16 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 217 Весело

  Господин министърът е огорчен. Той никога не бил работил за "Мултигруп".

  http://www.vbox7.com/play:386ec8aa53

  Господ го е направил министър. Да.... "Вервайте" му и на него.

 17. 17 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5417 Неутрално

  До коментар [#11] от "The Core":

  Точно ++++++++

 18. 18 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  Миненков, ами твоята хранилка по време на комунизма, бас ловя, че си направил повече петолъчки и статуи на бай Тошо от колкото съм виждал през живота си. Новоизлюпения демократ, през комунизма докато мачкаха истинската интелигенция просперираше, и сега се занимава със същите неща - доноси и пасквили. Вълка кожата мени ...

 19. 19 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 565 Неутрално
 20. 20 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Рашидов е прав !

  Журналиста е на софрата на държавата и плюе по същата тази държава ...
  В частна фирма такъм го гонят на момента.

  Държавата трябва да си гледа интереса катко частна фирма го прави, и да изгони наглия журналист от държавната софра

 21. До коментар [#3] от "evelin_m":

  Този Георги Ангелов е такава шматка, че ако го изгонят от държавната хранилка няма да си намери работа в нито една редакция.

 22. 22 Профил на адв.М.Гроздев
  адв.М.Гроздев
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Този е същият, който просташки е плюл по министъра в студиото на БНТ, докато водещият се хилил доволно. И сега има наглостта да иска оставки !?

  адв.М.Гроздев
 23. 23 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 2070 Неутрално

  Поредната издънка на този човек - Вежди Рашидов - който не е на мястото си !

  Аман от овластени простаци!

 24. 24 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Оставка трябва да си подадат журналистите!

  Критикуването за да се намирате на работа не ви прави частм, господа журналисти!
  кажете "Това е зле, предлагам да с енаправи по-добре еди как си"
  А вие просто сипите плюнки!

  И като сте принципни- напуснете си държавната работа и критикувайте от частна медия или на свободна практика.
  Ама не щете.Щото сте дребни душици.

  Как може да разберете, че службите слухтят за вас? Изведнъж спират да ви блокират и да ви трият постовете! :D
 25. 25 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 375 Неутрално

  До коментар [#2] от "evelin_m":

  Пречи ни, че министъра на културата няма никаква култура.
  Друг въпрос е, че е тотален алкохолик, нечистоплътен и с липса на държавническо чувство. За демократично изобщо не говорим.
  А и...по-големия проблем в случая е, че такива като теб не виждат и не разбират какво лошо е направил министъра.

 26. 26 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 871 Любопитно

  До коментар [#20] от "name.mg.forum":

  А Веждито на каква софра е? Освен на държавна и на частна - Божков, Митьо Гестапото, КТБ?

 27. 27 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 290 Неутрално

  "За кино 15 млн. лева – попитайте кинодейците къде са /покачили се били/. Покачване има и в музеите, галериите, библиотеките с десет милиона. За театрите 70 милиона, явно следствие от Рашидовата реформирана театрална реформа. А мизерните заплати – същите, бюджетът през последните години същият."


  Ми капитализъм бе, господа дейци! Нал това искахте?
  При капитализма държавата хич не ви е длъжна!
  Как има частни театри?Частни компании правят филми?
  НЕКАДЪРНИЦИ!
  Ай да се разкарвате!

  Как може да разберете, че службите слухтят за вас? Изведнъж спират да ви блокират и да ви трият постовете! :D
 28. До коментар [#13] от "Stewie":

  Стивчо, комунетата се надушвате отдалеч. Много се радвам, че този Минеков ти харесва.

 29. 29 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 375 Неутрално

  До коментар [#20] от "name.mg.forum":

  А, този министър на коя софра е??? На нашата. Ние му плащаме заплатата- неговата, както и на журналиста. ТОзи простак Вежди на никой не дава заплатите.
  А, на журналистите това им е работата, да задават въпроси.
  А, такива като теб, които не разбират изобщо кое е нередното в случая...нямам думи...нито да обиждам, нито да окачествавам и т.н. Заслужавате си съдбата, да сте в клоаката на Европа.

 30. 30 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 426 Любопитно

  До коментар [#25] от "foreverman77":

  Пил ли си с него на една маса?

 31. 31 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 290 Неутрално

  'Възможно ли е някой ден да прочетете в ефир докладите на няколко американски посланици и техните определения за "Мултигруп" и покойния й началник?"

  Американските посланици ли раздават истините от последна инстанция, господа "журналисти"???
  Я оставка!

  Как може да разберете, че службите слухтят за вас? Изведнъж спират да ви блокират и да ви трият постовете! :D
 32. 32 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Рашидов посъветва журналиста "да не иронизира толкова често държавата, на чиято ясла е и неговата заплата".
  И къде е по-точно заплахата тук?! Дневник, направо ни взехте за идиоти.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 33. 33 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Неутрално

  И аз не съм от най-нормалните,но Минеков определено има нужда от медицинска помощ.Няма ли някакви загрижени роднини тоя човечец,та той буквално плаче или истерично се смее пред камерите?

 34. 34 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 664 Неутрално

  [quote#18:"otrqdnik"]през комунизма докато мачкаха истинската интелигенция[/quote]
  Да не би Вежди да е част от тази истинска интелигенция? Крие се мултакът, снишава се като мишок, и се чуди кой да му покрие гафа. А Минеков го обвини публично в далавераджийство, и ако Веждито е ербап няма да го заплашва от министерството, а ще заведе дело за клевета, и ще докаже че няма нищо общо със сина си, построил хотел в Австрия.

 35. 35 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2852 Весело

  Голяма веселба е когато от гилдията се хванат за гушите и почват да си вадят един-другиму кирливите ризи.

  Но е още по-поучително.
  За мат'ряла ...

  Давайте, бе, давайте!

 36. 36 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 290 Неутрално

  "Призовавам вашите колеги в БНТ да дадат отговор на въпроси, които ме гневят."

  А защо се разгневихте чак сега, господин "журналист"?
  Щото посегнаха да ви отрежат от хранилката?

  Как може да разберете, че службите слухтят за вас? Изведнъж спират да ви блокират и да ви трият постовете! :D
 37. 37 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 290 Неутрално

  "Разкажете ни за неговите творчески успехи, присъствието му в чуждестранни галерии и колекции, спечелените конкурси, причините за неговата международна значимост."

  ПРи всяко положение има по-голоямо международно признание у успехи от вас, господин Претенция!

  Как може да разберете, че службите слухтят за вас? Изведнъж спират да ви блокират и да ви трият постовете! :D
 38. 38 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 664 Неутрално

  [quote#32:"достатъчно"]И къде е по-точно заплахата тук?! Дневник, направо ни взехте за идиоти.[/quote]
  Ти може и да не си го разбрал, но много други го разбраха, и ербапа Вежди се е снишил като мишок, и се чуди как да поправи гафа със "съвета".
  Л@.но

 39. 39 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 217 Любопитно

  Тва ли бил Генералният проблем на територия България!?
  Оставката на Веджито!?
  Да я подава тогава,и да продължаваме да вървим към светлите демократични хоризонти!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 40. 40 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2852 Весело

  [quote#18:"otrqdnik"]през комунизма докато мачкаха истинската интелигенция[/quote]
  Начи - ентелехенцията когато и да я мачкаш - никогаш няма да си сбъркал.
  Особено "истинската".

  Която на всичкото отгоре бърка "ентелехенция" с "интелектуалци".

  Макар че в огромната си маса интелектуалците на късния соц и особено на Прехода и Стабилността са си чиста проба ентелехенция. "Истинската ентелехенция" ...
  Няколкото ярки изключения само потвърждават правилото ...

 41. 41 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 664 Неутрално

  [quote#31:"toyaga"]Американските посланици ли раздават истините от последна инстанция, господа "журналисти"??? [/quote]
  Колкото и да ти е мъчно, даже фрау Меркел ги приема за истина от последна инстанция.

 42. 42 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#35] от "xm...":

  стига с тоя матрял бе.
  щото и ти си матрял.

 43. 43 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 664 Неутрално

  [quote#39:"Господин Дьорд и неговият слуга Ганьо"]Да я подава тогава,и да продължаваме да вървим към светлите демократични хоризонти! [/quote]
  Абсолютно правилно, защото нещо много зловония ни се събраха на първа линия. Не е само веждито, но един хулиган по-малко, няма да е лошо.
  МНОГО!

 44. 44 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Ще пожелая само на министър Рашидов добро здраве и търпение за да осъди този псевдо...какъвто е там за всички грозни думи в писмото и за уронване на престижа на Министър в правителството на България.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 45. 45 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 290 Неутрално

  "С уважение и надежда,
  Проф. Велислав Минеков"

  господин "професоре", едно просто търсене в Интернет изважда наявя, че вие сте известни на Интернет със своите прояви против господин Рашидов. От години. Явно имате някакъв личностен конфликт?

  Между впрочем никъде не може да се намери вашата професионална биография. Вие как станахте професор? Кога изкачихте академичната стълбица? какви и колко научни публикации имате и къде?Колко цитати? Кога станахте доктор, кога асистент, старши асистент, главен асистент, доцент, професор???

  Как може да разберете, че службите слухтят за вас? Изведнъж спират да ви блокират и да ви трият постовете! :D
 46. 46 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#44] от "достатъчно":

  аз нищо не желая повече от
  осъждане на рашидов за далавери
  с обществени поръчки и нагласени
  търгове е министерството.
  цацаров къде си бе пингвин.
  отчиташ ли се на доган всяка седмица.

 47. 47 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2852 Весело

  До коментар [#42] от "mihail_p":
  Нали знаеш приказката за ония, за които няма нужда да питаш, защото те сами се обаждали ...

 48. 48 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 664 Неутрално

  [quote#45:"toyaga"]Кога станахте доктор, кога асистент, старши асистент, главен асистент, доцент, професор??? [/quote]
  Станал е, не се безпокой. Доста време преди другия хайлазин от "интелектуалците" на Борисов - Божидар Димитров.
  Веждито обаче ще си отиде, щото е истински прост@к.

 49. 49 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 290 Неутрално

  [quote#48:"historama"]Станал е, не се безпокой. [/quote]
  Дай да прочетем,а?

  Как може да разберете, че службите слухтят за вас? Изведнъж спират да ви блокират и да ви трият постовете! :D
 50. 50 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  Брей .. впечатлен съм от яростната защита на индиректната заплаха за уволнение отправена от министъра. А само преди известно време един друг министър (ама от лошите явно) заяви, че държавни служители, които протестират в работно време ще бъдат санкционирани дисциплинарно и цялата държава скочи срещу него. В този случай нарушението от страна на рашидов е много по-сериозно защото докато държавният служител следва да е на работа в установеното за това време то тук министърът пряко се намесва в по презумпция независимата журналистика и заплашва с уволение заради критики към него в качествтото му на министър.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 51. 51 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#47] от "xm...":

  не ми умней.
  не сме на сбирка на форумните умници.

 52. 52 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 217 Любопитно

  До коментар [#48] от "historama":

  Много е кофти това,че Веждито е кадърен!
  Би ли ни посочил,кои са мултикултурните умници,които ще го сменят!?Сигурно имаш списък с имена,щом твърдиш че Веждито е прост@к!?

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 53. 53 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2852 Весело

  [quote#51:"mihail_p"]не сме на сбирка на форумните умници.[/quote]
  С това наистина не мога да не се съглася!

  Вие може дори да сте им председател или поне прессекретар!

 54. 54 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3131 Неутрално

  До коментар [#18] от "otrqdnik":

  "Миненков, ами твоята хранилка по време на комунизма, бас ловя, че си направил повече петолъчки и статуи на бай Тошо "

  Направих справка в Интернет и разбрах, че Велислав Минеков е на 57 години. Изваждам от тях 27 г. - периода след 10. 10. 1989 г. Е, колко петолъчки да е направил той към 30-та си годишнина?

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 55. 55 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#45] от "toyaga":

  Ако прочетете биографията на таткото на "яростния демократ"Велислав Минеков - проф.Величко Минеков,член на БКП,депутат в два комунистически парламента,придворен скулптор на ПРАВОИМАЩИТЕ по комунистическо време,сега с постоянно присъствие в Музея на соц.изкуството и ще разберете всичко,което ви интересува!
  Ще кажа,колкото и да се намерят пишещи да ме плюят,че КРУШАТА/Велислав/НЕ ПАДА ПО-ДАЛЕЧ ОТ КОРЕНА СИ /Величко Минеков/!

 56. 56 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  Как ли ще реагира г-жа Вяра Анкова? Дали ще възложи на Димитър Цонев да разследва написаното от В.Минеков и напълно обективно да отговори? И ние искаме да знаем истината за министър Рашидов. Въпросите, които поставя авторът, са много сериозни. Независимо от какво са продиктувани. Вежди Рашидов е министър и трябва да се изясни всичко около него. Ако и половината неща се верни, тогава – оставка!

 57. 57 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#52] от "Господин Дьорд и неговият слуга Ганьо":

  Пич, прочете ли статията?
  В нея не става дума за художника, твореца, склуптура Вежди Рашидов, а за ПУБЛИЧНАТА ЛИЧНОСТ, един министър на страна член на НАТО и ЕС, един абсолютен простак посегнал пиян на полицай, присъстващ в специален доклад на американските служби, със съмнения за връзки с руските служби и далавери за МИЛИОНИ...
  Ако този Простак (с главна буква) държи малко поне на реномето на Р. България, би си подал оставката, и би потърсил опровержение на написаното и казаното в обществените медии в Съда.
  Само че той е абсолютен простак, и се е снишил като долнопробен мишок.

 58. 58 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 664 Неутрално

  [quote#56:"fij17487903"]Ако и половината неща се верни, тогава – оставка![/quote]
  Дори и едно - единствено обвинение да е вярно - извинявай, но тук става дума за публична личност, а не само за един артист (в смисъла на човек на изкуството).

 59. 59 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Имам само една забележка: БГ интелектуалците трябва да се научат да пишат малко по-стегнато и кратичко за по-младата аудитория, която има short attention span.

  Иначе, подкрепям с две ръце искането за оставка на недоразумението Рашидов, но нека всички си дадем сметка, че по-голямото недоразумение е самият премиер. От тази глава е вмирисана ррибата, та затуй феодалите като Вежди си позволяват да плашат водещия.

  И искате ли да се хванем на бас: оставка няма да има. Абсурдно е, но за съжаление нашите критерии за нормалност са толкова закърнели, че това, което го каза Рашидов някакси не изглежда като недопустимо за повечето хора.

  В държава, в която премиерът има зад гърба си крупни словесни и практически гафове, достойни за около 50 оставки до този момент, а още е премиер, няма да имаме и оставка за рашидовите своеволия. В крайна сметка, всички чухме, че Боко спуска политически чадъри (случая Мишо Бирата), но това не пречи Боко да е начело, нали? А пък ние очакваме Вежди да си подаде оставката, щото заплашил някакъв си водещ...

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 60. 60 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#54] от "Bramasole":

  Татко му на Велислав -" професор"Величко Минеков е произвеждал петолъчки с дузини И НЕ САМО - СЪЩО И монументи НА ВСИЧКИ ПАРТИЗАНИ ,вождове и каквото друго се сетиш,а то е много и е изброено в Уйкипедия,а ако много искаш да се запознаеш с него в момента чух,че се намирало в "гробницата - музей" на соц.изкуството!

 61. 61 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#5:"shileto"]Минеков, като какъв иска оставка? [/quote]
  като данъкоплатец.

 62. 62 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  Уникална държава, уникален министър на културата и неговата култура.

 63. 63 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#34:"historama"]А Минеков го обвини публично в далавераджийство, и ако Веждито е ербап няма да го заплашва от министерството[/quote]
  В съда трябва да внесе съдебна такса, а и не се знае знае ли се?

 64. 64 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  "Дневник" публикува пълния текст на отвореното писмо на проф. Велислав Минеков до генералния директор на Българската национална телевизия...”

  От години единственният трън в окото на т.нар. проф.Минеков е единствено Вежди!
  С какво ще се занимава когато Рашидов го няма? Дали няма намерение да се възнесе преждевременно за да продължи спора на горното ниво?!
  Господ дава различно на всеки, а при някои професори направо си е събрал вересиите!

  I Want To Believe
 65. 65 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3131 Неутрално

  До коментар [#60] от "doroteus":

  Мислех, че говорим за сина, а не за бащата. През годините многократно коментираме, че децата не трябва да носят негативите на родителите си или подходът е селективен. Не се заяждам, но този довод съм чела/слушала за куп политици от най-новата ни история, вкл. и за министри от настоящия кабинет. Аз лично го подкрепям, въпреки че за доста от тях е спорно доколко биха просперирали без помощта на фамилията си. Примерът с кандидата ни за ген. секретар на ООН е банален, но верен.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 66. 66 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#55] от "doroteus":

  Защо ми е да гледам биографията на бащата на някой си, след като самото писмо на Рашидов е напълно достатъчно, за да кажем: "оставка". Каква връзка има бащата на Минеков, който и да е той, с това, че министърът на културата на моята страна се държи като самодържец, абониран за властта и се опитва да прокарва путинистките си възгледи (държавната телевизия служи на правителството), и то най-безцеремонно? Вие осъзнавате ли тежестта на случилото се и осъзнавате ли, че който и да беше бащата на Минеков, писмото на Вежди си остава и си е същото?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 67. 67 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци и БКП
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци и БКП
  Рейтинг: 606 Гневно

  Не мога да си представя да се иска само оставката на тоя министър, а да не се иска оставката на оня, КОЙто го назначи, при това два пъти, за такъв.

  Как очакваме "европейско"и "развитие"като начело е едно "лице" казващо за себе, цита: аз съм прост и вие сте прости - разбираме се".
  "Лицето" Рашидов много добре се "разбира", затова е и министър - като доказателство и потвърждение на думите.
  Оставка на ГЕРБавите "прости"!
  Долу цялата ГЕРБава партия от "прости"!

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 68. 68 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 2070 Неутрално

  [quote#57:"historama"]Пич, прочете ли статията?
  В нея не става дума за художника, твореца, склуптура Вежди Рашидов, а за ПУБЛИЧНАТА ЛИЧНОСТ, един министър на страна член на НАТО и ЕС, един абсолютен простак посегнал пиян на полицай, присъстващ в специален доклад на американските служби, със съмнения за връзки с руските служби и далавери за МИЛИОНИ...
  Ако този Простак (с главна буква) държи малко поне на реномето на Р. България, би си подал оставката, и би потърсил опровержение на написаното и казаното в обществените медии в Съда.
  Само че той е абсолютен простак, и се е снишил като долнопробен мишок. [/quote]

  Чакай да го цитирам, та дано повече го прочетат !

 69. 69 Профил на tefal
  tefal
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Браво за достойният отговор . Веждичката, както се самоопредели още по времето на Мултигруп си остана мултак и то на мах.
  ОСТАВКА!

 70. 70 Профил на V for vendetta
  V for vendetta
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Само да питам, щом парите на БНТ идват от данъкоплатците, то откъде идват и тези за издръжката на Рашидов?

  За един преател питам.

 71. 71 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 777 Неутрално

  По-страхотен текст не съм чел! Смазващо и разгромяващо просто, има от какво да се учат журналистите ни.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 72. 72 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 2070 Неутрално

  [quote#66:"stupid_american"]Защо ми е да гледам биографията на бащата на някой си, след като самото писмо на Рашидов е напълно достатъчно, за да кажем: "оставка". Каква връзка има бащата на Минеков, който и да е той, с това, че министърът на културата на моята страна се държи като самодържец, абониран за властта и се опитва да прокарва путинистките си възгледи (държавната телевизия служи на правителството), и то най-безцеремонно? Вие осъзнавате ли тежестта на случилото се и осъзнавате ли, че който и да беше бащата на Минеков, писмото на Вежди си остава и си е същото? [/quote]

  Още едно за цитиране - in the bull's eye - както се казва!

  Оставка за ПРОСТАКА Рашидов !

 73. 73 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Да не би Рашидов да е тайния кандидат на ГЕРБ за президент? А Божо Димитров за вице?

  Всъщност тоя простак няма ли поне капка достойнство да си подаде оставката?

 74. 74 Профил на ЛУСТРАЦИЯ
  ЛУСТРАЦИЯ
  Рейтинг: 374 Гневно

  До коментар [#2] от "evelin_m":Пречи ни Културата на министъра, а не Министъра на културата.

 75. 75 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 664 Неутрално

  [quote#65:"Bramasole"]Примерът с кандидата ни за ген. секретар на ООН е банален, но верен. [/quote]
  Сравнението не е много коректно, защото все пак Винеков не е кандидат за публична, или обществена длъжност.

 76. 76 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 432 Гневно

  Този човек има моето уважение! Има и гласа ми ми, колкото да е незначителен, в подкрепа на искането му за оставка на лицето Рашидов. Добавям още искането си за оставка на всички ояли се мутри в България, независимо къде във ерархията на властта се намират!
  ОСТАВКА, РАШИДОВ!

 77. 77 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 375 Неутрално

  До коментар [#30] от "evelin_m":

  За радост, не. Но съм го виждал на маса...а също и вонящ на джибри, в 12ч на обед..опитваш се да зядява приятелката ми, която случайно вижда за пръв път, с просташки език и поведение.

  Но, ти ако искаш, вярвай, че това е един културен човек- скулптор, милеещ за културата..щом Бойко го е сложил...значи е наш човек...интелектуалец...

 78. 78 Профил на tefal
  tefal
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Има елементарни неща , с които трябва да се започне- незабавно създаване на Старегия за развитие на българската култура и културно наследство поне до 2030 г. Създаване на алтернативен финансов инструмент - фонд за рискови инвестиции в областта на културните и творческите индустрии с помощта на ЕИБ. Този фонд да е независим от министерство на културата. Незабавна квалификация на служителите на министерство на културата и служителите във второстепенните разпоредители със средства- що е то културни инсдустрии, що е то бизнес план на културни събития, що е то краудфъндинг, що е то многогодишно планиране, що е то творчески индустрии. Стариране на лотария Култура за алтернативно допълващо финансиране на културни проекти. Създаване на Държавна агенция Културно наследство, към Министерски съвет , като контролираща институция на глупостите , които Министерство на културата и общините правят непрекъснато. Незабавно финансиране на съзадаване на Дигитален регистър на фондовете свързани с културно наследство с цел избягване на кражби, подмени, или забравяне на съществуващи фондове, както и с цел по лесно създаване на Българска Еуропеана, където глобално ще има свободен достъп до бългаското културно наследство. Закриване на Министерство на културата и преобразуването му в Държавна агенция, или сливането му с министерство на туризма, както е в много други държави по света. И да не на последно място замяната на този министър с млад и иновативен експерт политик, а този с целия си антураж да започне да обеснява защо е допуснал тежките нарушения на закона по проекта Ларгото, а и не само него.

 79. 79 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 432 Неутрално

  До коментар [#2] от "evelin_m":

  https://www.youtube.com/watch?v=FTt1MyXCfzs

  За това и още други неща. Но за теб не са важни, нали!?

 80. 80 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 432 Гневно

  До коментар [#78] от "tefal":

  След Освобождението на България от турско, настъпва такъв бандитизъм по пътищата на страната, че властите се виждат принудени да приемат извънреден "Закон за ликвидиране на разбийничеството."
  Е, точно този закон е необходимо сега някой да изрови от архивите и да го приложи незабавно, като разшири полето му на действие.
  Друго спасение няма!

 81. 81 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Вежди Рашидов отдавна трябваше да освободи поста си. Съвсем не за пръв път той действа от позициите абсолютно несъвместими нито с културата, нито с демокрацията, нито с елементарна интелигентност.

 82. 82 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  До коментар [#52] от "Господин Дьорд и неговият слуга Ганьо":

  За съжаление, нито е талантлив, нито е много културен. Оправен е.

 83. 83 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Право куме в очи!
  Да видим дали ще му се размине и тоя път, трябва натиск.

 84. 84 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  ЗАЕДНО с Рашидов и Методиев трябва да се разкара, защото той е в основата на анормалноста, на петоколонната двойнствена игра на народняшко управленско недоносване.

  ЦАЦАРОВ къде си?

 85. 85 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  До коментар [#81] от "alg57373608":

  Ами ти какво очакваш от тази нео комуно пасмина на умствени недоносци, освен да притъпят, завоалират и прикриват стремежи лишени от логика в името на популизма!

 86. 86 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Подкрепям!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 87. 87 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 432 Разстроено

  И на края, искам да се обърна към проф. Минеков, макар да не очаквам да прочете този ми пост:
  Г- Минеков, Не сте се родили на подходящото място, в подходящото време!
  Няма да получите необходимата подкрепа, за да може да се ликвидира "рашидовщината" в българската култура! И не само култура! Причините са много и комплексни. Не могат да се решат дори на многодневен конгрес.
  И въпреки одобрението на много граждани, те все пак са пренебрежимо малко за една наистина качествена промяна! А тя е спешна и крайно наложителна!
  А аз съм песимист, г-н Минеков, и то не умерен!
  Дано обаче аз греша!
  Това е единствената ми молитва за България!

 88. 88 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Много силен текст!
  Всеки един параграф е основание за искане оставката на този никакъв министър.
  Досега Веждю съм го възприемал, като един нагаждач и некадърен прост@к, който гледа винаги да е на софрата.
  Но с тази завоалирана, мафиотска заплаха за живота и здравето на едно дете, документирана в правото му на отговор, се убеждавам, че той е един истински рекетьор и мултак.
  Тази разлагаща се мутра, трябва незабавно да бъде съдена по всички факти споменати от г-н Минеков и да се лекува в затвора.

 89. 89 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#88] от "1_april":

  Някой някога да е направил повече за културата от Рашидов?Във всяка една област?
  Дай едно име.

 90. 90 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 805 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]Кой плати новите постъпления, кой ги продаде?[/quote]

  Кой...кой....#КОЙ!

  Да разлая троловете!!
 91. 91 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#66] от "stupid_american":

  Никът Ви е много подходящ!Не се изненадвам от разсъжденията ви!

 92. 92 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#91] от "doroteus":

  Никът ми не знам дали е подходящ или не, но ти си този, който не може да отговори на простичкия ми въпрос.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 93. 93 Профил на alffastar
  alffastar
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#11] от "The Core":

  И кое е 'некултурното' на текста? Острият тон ли прави текста 'ужасен' според Вас? Вие някога осмелявалисте се да изразите мнение, подобно на това застъпено в обсъждания текст, на когото и да било? Сега си представете да го направите за някого много 'силен' и то пред цял народ!? Не можете да си го представите или не смеете?

 94. 94 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#92] от "stupid_american":

  На простичкия въпрос можеш да си отговориш сам - нали никът ти нямал нищо общо с интелекта!
  Но ти можеш ли да ми обясниш каква е ТАЗИ ЛЮБОВ НЕОБЯСНИМА И НОСТАЛГИЯ ПО ВСИЧКО КОМУНИСТИЧЕСКО,каквито в голяма доза преобладават в Дневник и то точно по този въпрос????
  За Драгалевци само споменавам,защото опорните точки са ми известни!

 95. 95 Профил на 8li8q5
  8li8q5
  Рейтинг: Неутрално

  Аз подкрепям Георги Ангелов. Изгонете Рашидов от държавната хранилка.

  Аз подкрепям Георги Ангелов. Изгонете Рашидов от държавната хранилка.
 96. 96 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  Напротив, браво на Веждито, само така. Аз гласувам за Веждито!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 97. 97 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#25] от "foreverman77":


  [quote#25:"foreverman77"]тотален алкохолик, нечистоплътен [/quote]
  Значи нечистоплътен си е в основно значение, понеже следва след "алкохолик".
  Откъде знаеш, че е такъв?
  Пили сте заедно, къпали сте се?
  Откъде е инфото ти?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 98. 98 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 664 Неутрално  [quote#52:"Господин Дьорд и неговият слуга Ганьо"]Много е кофти това,че Веждито е кадърен! Би ли ни посочил,кои са мултикултурните умници,които ще го сменят![/quote]
  На мен Вежди не ми харесва, но това е друга тема.
  За да си министър на културата, не е необходимо да си художник, актьор, поет, пияч или еб@ч. Достатъчно е да си добър администратор, финансист, и да имаш един добър екип от експерти в различни области.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 100. 100 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#2] от "evelin_m":

  И никога няма да разбереш, види се.Култура - или я имаш или не!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK