Съдилища за наши хора

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (23)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 965 Неутрално

  грешката със Софийския градски съд отпреди година и половина, в резултат на която си отидоха от ръководните позиции доверените на кукловодите отвън Владимира Янева и Богдана Желявска,
  --------------------------------------
  Аз пък да припомня, че на тяхно място бяха назначени единствените кандидатури на командировани със смешния мотив, че никой друг не бил искал.
  Партизанщината на Петя Владимирова отдавна е прозрачна, но вече преминава в истерия.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 2. 2 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  А шефът на етичната комисия към прокурорската колегия на ВСС ходи по купони ...

  https://bivol.bg/mvr-vss-pomorie.html
  "Официално признание от МВР и ВСС: Георги Костов и Ясен Тодоров са били на купон при шефа на Кравата. В РУ Несебър е намерена дрога, но преписката е смачкана в прокуратурата."

 3. 3 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1593 Разстроено

  А ние чакаме чужди инвестиции и даваме 147 бона за стратегия, как да ги привлечем. То няма условия за развиване на местния бизнес, ние искаме да вкараме от вън. ДСБ щеше да променя конституцията, щяха да искат свикване на ВНС. "Достойният" президент праща искането за референдум на КС, А управляващите ... там нямам думи ... г-жа Владимирова го е казала по-добре.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 4. 4 Профил на Люси
  Люси
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Четох донякъде и се отказах!Какви лица,какви сурати имат тези наши магистрати!!На цяла България с помията и л....та да ги омажеш,пак ще плачат за още!Ама и нашето търпение си го бива.

 5. 5 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 580 Неутрално

  На снимката Димитър Узунов, е с поглед на митничар, който току-що е задал на жертвата въпроса: "И ко прйм ся"!

 6. 6 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  "Изборът трябваше да се състои в средата на юни, но тогава кандидатката представи болничен за внезапно заболяване, което съвпадна с отсъствието на трима от мнозинството, което се очакваше да гласува за нея и гласовете нямаше да стигнат - отлагането подсказа, че изборът е предизвестен"

  Всичко свързано с ръководство на съд и прокуратура предизвиква единствено чувство на отвращение. Голяма съдебна реформа, няма що? ГЕРБ недоволстваха за кратко срещу прокуратура и мнозинство във ВСС, но явно нещата са вече договорени

 7. 7 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 515 Любопитно

  А съдийската квота във ВСС ревеше и пищеше, че заради "лошите" от прокурорската квота ВСС дълбае дъното. Излиза обаче, че сега съдиите са се разпищолили далеч повече, отколкото преди...

  Умен и красив жълтопаветник.
 8. 8 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1989 Неутрално

  На снимката изглеждат като на селска свалка: момата наглее с потекли лиги /където и да е/, пък момеца се прай на скромен.

 9. 9 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  Не знам това дали е вярно, коео прочетохме, но след като никой не съди автора, вероятно е така и наистина, докъде може да се простира нашето търпение и какви са възможните стъпки за реална промяна - това е въпроса.

 10. 10 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3278 Неутрално

  По времето на Хр.Иванов станаха двата пробива в Омертата. СГС и ВКС. Боце и цацата още „гризат железата“

 11. 11 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  [quote#1:"qwertqwert"]Партизанщината на Петя Владимирова отдавна е прозрачна, но вече преминава в истерия. [/quote]
  Това тук даже истерия не е, то е тъпизъм !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 12. 12 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7489 Неутрално

  Ядосваме се, дразним се, възмущаваме се и какво от това. Кучетата си лаят, керванът си върви, безсилието ни изяжда отвътре. Докога ще продължаваме така.

 13. 13 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Петя Владимирова трябва да стане задължителна в СУ, пък бих казал и в повечето висши учебни заведения.

  Някои може да казват, че е пристрастна.

  Може и така да е, но е съвсем логична и последователна в обвиненията си, които впрочем отразяват реалността, която всички ние виждаме и на която сме повече или по-малко жертви.

  Мафията си има държава и колцина са журналистите в България, които осветляват дейниостта им в движение, с конкретни факти и безпощаден анализ?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 14. 14 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Толкоз много шум за едното "стани, за да седна". Владимирова, все така...може и да разбиеш мафията. Нали не си въобразява авторката, че вярваме в творението на Куцкова "съюз на съдиите". Е, поне ние дето си мислехме че живеем по времето на Тато. И на Куцкова и сие.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 15. 15 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#7] от "WALL-E": А съдийската квота във ВСС ревеше и пищеше, че заради "лошите" от прокурорската квота ВСС дълбае дъното. Излиза обаче, че сега съдиите са се разпищолили далеч повече, отколкото преди....
  ================================

  Не бих могъл да взема конкретно отношение, просто защото предложената ни за коментар статия по своята същност не е за интернетфорум. В такъв форум могат да се разискват принципни проблеми или единични важни случаи, където нещата не са особено заплетени. А на нас ни се представя статия, обхвщаща голям период от време с много действащи лица и заплетен като в криминален роман сюжет. За да се огледам в него и да мога с познаване на нещата да преценя истината, ще ми трябва минимум месец и цял куп документи и справки, което във форума няма как да стане. Освен ако повярвам, че очевадно пристрастната медийна валкирия ПВ е напълно обективна в своята статия и не е вложили в статията си ни атом политическа пристрастност.

  Но прав е коментаторът на #7. Нали за всички грешки и идиотизми на съдебната система до сега виновен беше основно Цацаров, а след него прокуратурата и ББ? А съдийската част на съдебната система беше чиста и непорочна като току що родило се херувимче? А тук те са споменават ей така, мимиходом, колкото да не ги забравяме, а нищо не е казано и за дългата ръка на Путин, на която приписват всичко лошо на света. Нима всички тези далавержийски истории, които са разказани в статията, за повечето от които преди бяха виновни Цацаров и ББ, сега се оказва, че са си баш анджак на потъналата в невероятна корупция съдебна система, и то на нейната чисто съдийска част? И защо, вече свободни от намесата на Цацаров, те продължават да правят своите престъпни по своята същност, дори ако не са престъпни по смисъла на закона, служебни манипулации? И нали тази част от реформата на съдебната система, която засяга нейната чисто съдийска част, вече е приета? Защо няма никакъв ефект от нея?


 16. 16 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Стигнах до на Бравопетя фактите. "Факт" 1. Болничният на кандидатката заради остро заболяване през юни бил фалшив защото 3-ма от нейните хора ги нямало и тя чакала да си дойдат. В заслепението си авторката съвсем е загубила границата между факти, инсинуации и бред сивой кобилы. "Факт" 2. Куцкова имала 70 привърженици сред съдиите, а за Дончева никой не се изказал, но ВСС избрал последната!? Какво трябва да означава това? Конституцията да не се спазва? "Факт" 3. Има ли възможност Пенгезов да е преписвал от Дончева, а не обратното както ни съобщават като някаква улика? "Факт" 4. Донечева не е била "на стълбите" ерго, който не е бил на протеста не е квалифициран за председател на съд, а може би и за съдия?

  Има ли смисъл да се чете останалата част от пасквила. Жалко. Толкова злоба и жлъч в една крехка женица...

 17. 17 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  "Откакто Пеевски пое "Техномаркет", веригата спира да плаща наеми за магазините си и се обяви за собственик на имотите, срещу което в СГС е внесен иск от дружеството наемодател "Глориент инвестмънт БГ", в което има и чужд инвеститор с 40% дял."

  Педполагам, че това е повсеместна практика за нацонално отговорния капитал. Просто христоматиен пример. Дали няма да плаща наем, дали няма плаща на работниците си, дали няма няма да плаща на доставчици - все една и съща практика на назначения милионер: бандит+некадърник.

 18. 18 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 515 Весело

  Жоре, много игрив поглед си докарал. Некоя добра юридическа новина, вероятно?!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 19. 19 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  "да не допусне оттук нататък грешката със Софийския градски съд отпреди година и половина, в резултат на която си отидоха от ръководните позиции доверените на кукловодите отвън Владимира Янева и Богдана Желявска, превърнали съда в борса за търговия с власт и поръчки."

  Тук би трябвало да я съдят за клевета и набеждаване. Да видим...

  Няма шики-мики.
 20. 20 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 626 Неутрално

  [quote#16:"Lemmy"]В заслепението си авторката съвсем е загубила границата между факти, инсинуации и бред сивой кобилы.[/quote]

  Аз, писателю, като видя "еръи", "мягкий знак" и "е оборотное" ми настръхват косите!!!
  За теб, явно, това не е проблем - проблем ти е желанието за измъкване от т.н. "славянизация".

 21. 21 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Смрат и воня на престъпност и корупция в цялата държава от върха до низините. А си мислехме, че Европа ще донесе ред и справедливост в страната на Ганя Балкански.

 22. 22 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ЗАКРИВАЙ НАРЕД ТАЯ КОЧИНА СЪДЕБНА СИСТЕМА ! ТЯ Е ПАЗИТЕЛ НА МАФИЯТА В ДЪРЖАВАТА.

 23. 23 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  До коментар [#4] от "hlw08485203":

  " Ама и нашего търпение си го бива ... "


  Ами ... търпим ...
  Повече от 35 000 човека бяха на мача ЦСКА - Монтана, в днешни дни милиони са пред телевизорите за мачовете от " Евро - 2016 " ...
  Кой е луд да излиза на жълтите плочки и да си изкаже гражданската позиция ? Чакаме от Европа да ни " оправят ", както чакахме един международен мошеник да ни оправи за 800 дни ...
  ЧАКАМЕ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK