Властта според Рашидов и Борисов

Бойко Борисов и Вежди Рашидов - Ларгото, 2016

© Анелия Николова

Бойко Борисов и Вежди Рашидов - Ларгото, 2016Защо казусът "Рашидов" продължава да се разраства като кръг в блатото след хвърлен в него камък? Защото в случката с предаването "Денят започва с култура" цялата вселена на българската власт се отразява като в капка вода. А българската власт днес е дълбоко възмутително явление.


"Без култура, пише ирландският поет Йейтс, човек няма да може да загърби омразата, завистта, ревността, отмъстителността."


Приема се, разбира се, че въпросният човек би искал да загърби омразата, завистта, ревността и т.н.; и че ако е културен, би имал определени шансове да стори това. Ами ако не иска? Ами ако му харесва да мрази, завижда и пр.?
За какво тогава му е култура?


Да огледаме следния цитат и да решим този човек има ли култура:


"Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му е*а п*тката майна... Да ви е*а циганската нация."


Сещате ли се, кой е авторът? Не, не е премиерът. Той поне си призна отдавна: "Аз съм прост и вие сте прости." Това е министърът на културата Вежди Рашидов отпреди три години в разговор с журналисти.


Както е казал навремето Радой Ралин – не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра. И има защо, оказва се. Защото, ако министърът на културата няма култура, той се отдава на описаните от поета Йейтс страсти, като отмъстителност например. И е способен да напише следното на водещия ТВ предаването "Денят започва с култура":


"...отглеждаме например децата на някои водещи и ако г-н (Георги) Ангелов много желае, мога да говоря повече по тази тема... съветвам го да не иронизира непрестанно държавата, на чиято ясла е и неговата заплата..."


Превод в ефир за онези, които не познават


литературните похвати на късния соц/ранния мутродискурс


"Налягай си парцалите, защото и ти и дъщеря ти получавате парите си от мен!"


Навремето този похват се ползваше, за да удари няколко цели едновременно: да съобщи на адресата, че за него всичко се знае (т.е. от властта) и че всеки момент може да му се случи нещо (т.е. откъм властта); да го информира, че властта знае къде му е слабата страна и че всеки момент може да го удари там; да настрои обществеността срещу адресата на посланието.


По класификацията на поета Йейтс тук очевидно става дума за отмъстителност – "този позволява да ме критикуват мен, министъра, в ефир; аз пък мога да му таковам таковата" (какви точно изрази ползва министърът на културата в такива случаи съм цитирал по-горе).


Ако министърът на културата би имал култура, тя щеше да го предпази от това изкушение


– и от целия последващ скандал.


Ако обаче приемем, че стремежът да унизиш някого публично е част от пакета "омраза", то и това чувство на министъра не е чуждо заедно с отмъстителността. Да си спомним: "Ще му дадем 100 лв. да се успокои... като не иска – напуска хора и отива в хор "Гусла". Айде аз ще му дам от моя джоб 50 лв." Това – по повод разбунтувал се хорист от "Йоан Кукузел"; който обаче не се беше разбунтувал за пари, а за принципи. И трябваше да бъде унизен, за да не намери обществена подкрепа.


Отмъстителността и омразата са лоши съветници. Може би затова Рашидов и в двата случая здраво се оплете – в извинения, уверения и увъртания. Защото се натъкна на отпора на хора, снабдени с култура, т.е. останали извън обхвата на тези лоши съветници. В случая стигна дори до клетви в любов: "Затова се обърнах към Георги (Ангелов), защото го обичам, обичам талантливите хора..." Които клетви, разбира се, не значат нищо, тъй като не идват от културен човек.

Бойко Борисов и Вежди Рашидов - през първия мандат на правителството на ГЕРБ, 2011

© Георги Кожухаров

Бойко Борисов и Вежди Рашидов - през първия мандат на правителството на ГЕРБ, 2011


Пълна мистерия остава защо в хода на разпрата министърът на културата изведнъж започна да се кълне, че синът му нямал хотел в странство. Докато не се оказа според съобщение на повереното му Министерство на културата, че бил имал – ама "къща за гости". Семеен хотел, демек, както му казват по Южното Черноморие у нас. Не по врат, а по шия.


Добре, нека това отнесем към принципа, пак на поета Йейтс:


Държавникът е лек човек –
по навик шмекерува.


Голямата тема е друга: варварското отношение към властта, разкрито от липсата на култура на министъра на културата. Тук вече трябва да напуснем поетите и да влезем на територията на политиците.


Ето какво пише Роналд Рейгън по въпроса за властта:


"Твърдя, че няма такова нещо като дясно или ляво. Има само горе или долу. Горе е вековната мечта на човека – максимална лична свобода, съчетана с порядък; долу е мравунякът на тоталитаризма."


Слушайте Рашидов; наблюдавайте Борисов. Как ви се струва: тези хора живеят "горе" (свобода + порядък) или "долу" (мравуняк, с главните мравки като господари на останалите)?


Е ли техният свят онзи, в който равни помежду си хора обсъждат свободно, какво да се прави – и за известен период връчват властта някому, за да го прави от тяхно име? Или техният свят е онзи, в който има началник, който да казва на останалите какво да правят? И който има власт не защото е избран от тях за определен период да свърши определена работа, а защото е по-силен?


Отговорът е очевиден и от него произтича следващият въпрос: как при това положение вие искате от властимащите да спазват закони, т.е. да поставят ограничения върху властта си? Спомнете си: "Властта е наша, гората е наша, правим я, каквото си искаме." Или: "Не искам в курортите МИ да се разхождат военни фрегати."


За тях властта означава – собственост върху всичко


А собствеността – това е онова, с което се разпореждаш. Както личи от следния пресен бисер на премиера: "Какво да ви кажа? Аз съм готов догодина от бюджета и 100 милиона да заделя само за футбол..."


Парите са негови и решенията са негови. Прави каквото си иска. В случая, понеже не чете книги, а рита мачове – ще дава за мачове.


Ако четеше книги, щеше ли да дава за библиотеки по същия начин?


Не. Защото четенето на книги ти дава култура, а културата не само те предпазва от завист, злоба и подобни. С четенето на книги човек разбира, че цивилизацията – това е дълъг и труден напредък от положението цялата власт и всичко наоколо да е в ръцете на един вожд, който прави каквото и когато си поиска ("властта като прищявка"), към положението властта да е подконтролна, разделена и ограничена ("властта като ред"). В крайна сметка "култура" идва от латинското cultura, което означава обработеност, подреденост, заместването на хаоса и на дивотията с ред и култивираност.


Едно е кър, потънал в бандарлъци и плувнал в змии; друго е нива със зърнени култури, подредени в редове.
Да не говорим, че липсата на култура по висините влачи след себе си грозен словесен разврат, невиждан от години – откак секнаха одите за Тодор Живков и Леонид Брежнев. Вижте следния позив в подкрепа на Рашидов:


"Именно благодарение на далновидното управление на държавните ресурси за култура и средствата от европейските фондове... Цялостната му дейност е израз на непоклатимата му воля за популяризиране и опазване на българското културно наследство... с което България произведе събитие в културата със световно значение. Благодарение на персоналните усилия на министър Рашидов... Успех, какъвто не сме имали никога!"


Недостойна, раболепна, грозна работа.


Дори през 1981 година го правеха по-добре, слагайки се на Тодор Живков:


Той разтвори
не прозореца -
а кръгозора.
Сила?
Безстрашие?
Порив на дързък човек?
Обич преляла направо в дела и хора?
Луда прегръдка с
двайсет и първи век?


Упражняването на властта като прищявка е не само грозно и недостойно зрелище, но е и опасно за всички занимание. Пример: през 1994 година Русия подписва документ, според който гарантира териториалната цялост на Украйна; 20 години по-късно започва да отхапва парчета от територията на Украйна. Документът като ограничител е надмогнат от властта като прищявка на вожда.


Бойко Борисов и Вежди Рашидов в парламента

© Дневник

Бойко Борисов и Вежди Рашидов в парламента

Още пример: от няколко месеца Бойко Борисов в качеството си на български премиер откровено саботира общата политика за сигурност на НАТО по отношение на Черно море. По документи България е в НАТО от 12 години. Но документът е ограничител, а властта на Борисов не търпи такива. Затова от прищявка на прищявка Борисов постепенно изхлузва страната от единствената система за сигурност, на която тя може да се надява.


Видяхте ли сега


какъв огромен проблем създава липсата на култура?


Не само е грозна за потърпевшите, но е вредна за всички. И не само е вредна, но е и опасна – не само за отделните потърпевши граждани, но и за Републиката.


Оставям ви със стихче на поета Йейтс:


Цивилизацията утре
за да не рухне стрита,
запрете псето, дръжте коня
със вързани копита.


На вас оставям да решите кой от героите на моя наратив е псето, а кой – конят.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (158)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Женя, твойте песни звучат някак пенсионерски брат....недей вървя като царя на студентски град!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Разстроено

  А Тома Аквински е казал:

  Тimeo hominem unius libri - Боя се от човека на едната книга

 4. 4 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 267 Любопитно

  Дай му на простака власт и му гледай сийра!?
  Че и тая работа!?

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#2] от "redsky":

  ти си заработвай на позитано, не завиждай.

 7. 7 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5305 Неутрално

  Държанието на министър "Веждичката" в много от случаите не отговаря на заемания от него пост. Скандалите около него през последните години не стихват.Добре е да си подаде оставката и си гледа спокойствието и здравето.

 8. 8 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Твърдя, че няма такова нещо като дясно или ляво. Има само горе или долу. Горе е вековната мечта на човека – максимална лична свобода, съчетана с порядък; долу е мравунякът на тоталитаризма."Прав е Роналд Рейгън.За Вежди-то сме циганска нация,за Бойко Борисов сме прости,за Божидар Димитров,всички който не са съгласни с него са задници.Всички ние излизаме от този мравуняк на тоталитаризма.Те живеят с нас и ние с тях.На някои хора такъв език им харесва.Има и много медии които работят с такъв език,пак защото много хора го харесват.

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2989 Неутрално

  "Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му е*а п*тката майна... Да ви е*а циганската нация."

  Това изказване на Вежди го приравнява с онези, на които толкова прилича по външност - с клошарите по пейките пред Централна баня.

  Ни най-малко не съм адвокат на обекта на псувните му, разбира се.

  Но един министър на КАКВОТО И ДА БИЛО няма право да се изразява по този начин.

  А този е министър на културата.

  С Р А М ! !

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  Не мога да се отърва от чувството, че често "некултурният" министър на културата, по Дайнов и "културното" Сие, казва доста нелицеприятни истини. Общо взето, без да сгреша кой знае колко, мога да рекапитулирам, че каквато културата, такъв и министърът.

 11. 11 Профил на tefal
  tefal
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Не е важно: колко ленти е отрязал Бойко Борисов, колко първи копки е направил, колко журналистки е ощипал, колко масажистки и чалгаджийки е из-чу-кал, колко магистрали и спортни съоръжения е обещал че ще построи, какъв голям каратист е и какъв точно колан по карате има, колко помия е откраднал от почивните станции за да си нахрани прасетата и кокошките, колко бой е изял от майка си, колко писма и е написал от казармата, колко книги за Винету е прочел, колко листя е прелистил, колко яйца изяжда на закуска, колко гола е вкарал на мачлета в работно време,колко пари е спечелил на вързано от игра на тенис, колко му е голям рейтинга и колко дълъг маркуча, колко маркуча е развил по пресечена местност, колко голям приятел му е Берлускони, колко тениски, грамоти и шапки е получил от партньорските служби, колко пъти е закусвал или обядвал с Обама (заедно с други 5-6 хиляди други като него), колко бивши свои другари от тъмния период е изпържил, колко шамара е ударил на Стенли и колко котарака сега примъркват сладко в скута му, колко сделки с негов фалшив подпис ала брат Драшков са минали незабелязано в Общината, колко е сложил на бюрото си, колко много мрази тройната коалиция, какъв голям пич е, колко трупа е изровил с фадромата, колко показни ареста е извършил, колко пъти на ден и по колко телевизии се е показал за да напомни за себе си и т.н. Всички тези циркаджилъци, маймунджулуци, евтини селски тарикатлъци, тъпи бабаитлъци нямат никакво значение. Важното е, че този човек не може (и не бива) да управлява държавата. Не е верно, че няма алтернатива. Алтернатива има дори само заради факта, че всеки друг би бил по компетентен от Бойко Борисов. И от Рашидов!!!!!

 12. 12 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Преди да налетят уфце и кучки на амбразурата.
  Дайнов пак е прав...и НЕ удобен.
  Мутрата да си тръгва,преди да де направил по-сериозни бели.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 13. 13 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3493 Гневно

  До коментар [#1] от "oporna_to4ka":
  По-скоро ти припяваш като "пенсионерски брат".
  Боко не само е некултурен. той е и простак по манталитет, а покрай него и голяма част от феновете му, и членовете на бандата му!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2989 Неутрално

  [quote#8:"chicago514"]За Вежди-то сме циганска нация,за Бойко Борисов сме прости,за Божидар Димитров,всички който не са съгласни с него са задници.[/quote]

  След 20 години лутане насам-натам Боко Т ни върна в златния век на живковизма.

  Вежди не е на равнището дори на Пенчо Кубадински, който се славеше с уникалната си селяндурщина и простотия, но поне пред журналисти не е псувал като каруцар.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  ей Дайнов ела на протеста,
  не ми пиши три километра
  ясни работи.

 17. 17 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  [quote#11:"tefal"]Не е верно, че няма алтернатива. Алтернатива има дори само заради факта, че всеки друг би бил по компетентен от Бойко Борисов. И от Рашидов!!!!![/quote]
  АБСОЛЮТНО!!

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3493 Гневно

  До коментар [#2] от "redsky":
  Не ви ли е срам бе!?
  Какво общо с темата има клепалото дето си извадил?
  Като не можеш да кажеш шещо свястно, по-добре е да замълчиш!
  Разни мръсници, подлизурковци и подмазвачи са се навъдили и нямат ни чест ни доблест!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 20. 20 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Пак една камара глупости от самозвания "професор"...

  Няма шики-мики.
 21. 21 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  Добре написано.
  А мен ме е срам, че имаме такъв министър на културата и такъв министър- председател. Изглеждаме ужасно диви в очите на света.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 22. 22 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Въпроса колеги е, че вероятно заслужаваме точно такива хора с опростено виждане за света да ни управляват, или поне с нищо не сме доказали че не е така

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 23. 23 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Герберастията типично по фенски скача да защитава министъра си, дори в най-грубите изцепки.
  Некои хора си мислят, че политиката е футболен мач.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 24. 24 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 594 Весело

  Познавам Веждиту още когато се наричаше Веждю демек около тъй наречения "възродителен процес". Тогава човекът си пиеше водчицата и меракът му беше да докопа някоя кандидат- студентка за Академията и взаимно да се насладят на бохемския живот на постлюдмилието......
  После избухна демокрацията и нашият човек първо се депесееше, после взе да се мутрее, после взе да се тепа с милиционерите пред софииското кметство за паркоместо..
  И така докато се "извиси" и стане Култур-трегерът на Републиката, верен съратнитк на Божо Вампира...........

 25. 25 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Какви да са?
  Каквато е културата на племето, такава е и на вожда му, такава е и на министъра на културата, както и на любимия футболист.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 26. 26 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 662 Весело

  "Разраствайте", "разраствайте" проблема Рашидов товарищи, другарки и другари... Напред, залпът на Аврора да не пропущите сега на измисления си протест.
  Очаквам и галерия от поне 30 снимки от "културното" ви мероприятие.
  Бълха го ухапала Рашидов, че и Борисов от предозирането ви!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 27. 27 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  [quote#25:"simval"]Каквато е културата на племето...[/quote]
  Моля, моля!
  Да не се обиждаме!
  Ако ти се чувстваш член на племе, това съвсем не значи че и другите са такива.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 28. 28 Профил на Сава Мутафов
  Сава Мутафов
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "Както е казал навремето Радой Ралин – не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра."

  Авторството не е на Радой Ралин. Това е стар съветски анекдот. (Нам не страшен министр культуры — нам страшна культура министра.) Мълвата твърди, че каламбурът е съчинен по адрес на министъра на културата на СССР (1960-1974) Екатерина Фурцева, но очевидно е надживял времето си. И не само в Русия.

 29. 29 Профил на Martin Banevski
  Martin Banevski
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#26] от "достатъчно":

  След пародийния протест в петък когато имаше 50 протестиращи и зеления плакат явно трябва нова спешна опорка за надъхване на правоверните .А кой би се справил по/добре от верния списовач в любимото Дневниче шамана Д. приятеля на Сергей и Моника .Все пак в името на общата цел в Икономедия никога не са страдали от излишна чистоплътност .Ето вече правоверните костококи започват да озверяват в стахановски плам .До вечерта пасквилчето на Д ще бъде споделено от обичайния кръжец в Фейса .Още миг и ще падне заветния хълм тост злия диктатор както би се изразил поета .

 30. 30 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  Браво, Дайнов! Много силен текст!

 31. 31 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#29] от "zawert":

  лъскай лакейския чепик.
  че на запивката, само с
  материалче срещу протеста.

 32. 32 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Веждито - оставка!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 33. 33 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 662 Весело

  [quote#29:"zawert"]верния списовач в любимото Дневниче шамана Д. приятеля на Сергей и Моника .Все пак в името на общата цел в Икономедия никога не са страдали от излишна чистоплътност .Ето вече правоверните костококи започват да озверяват в стахановски плам .До вечерта пасквилчето на Д ще бъде споделено от обичайния кръжец в Фейса .Още миг и ще падне заветния хълм тост злия диктатор както би се изразил поета . [/quote]
  Хахахах...добро чувство за хумор и сарказъм в десетката! Благодарско че ме разсмя!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 34. 34 Профил на Черен Гана студент
  Черен Гана студент
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Министърът на културата трябва да си подаде оставката. Всичко друго е неприемливо с оглед на досегашните му действия. Има хора, които биха се справили много по-добре с Министерството на културата. Този въобще кой го назначи и не беше ли наясно с духовната му нищета - червен галошник бе, да му е*а п*тката майна?

 35. 35 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#23] от "Darth Plagueis":

  Принципите са същите - или биеш или те бият. Няма средно положение, както и няма две печеливши страни

  Така е от как свят светува, така и ще бъде. С леки нюанси де

 36. 36 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#34] от "Vodnokon4e":

  Ще си я подаде. Споко. Но когато трябва. Не когато му я искат отдолу, а когато той (те) реши(решат).

 37. 37 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#17] от "stenli1":

  Ми печелете избори и действайте. Алтернативата трябва да умее едно много важно нещо - да печели избори. Т.е. всичко което според вас е алтернатива, автоматически отпада. Остават БСП и ДПС.... Харесва ли ви алтернативата

 38. 38 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Весело

  Срещнали се на полянка,
  прабългарин и славянка.
  Цуни гуни,вади тури-
  народили чукундури.
  Хем ебливи,хем крадливи-
  най-вече,завистливи.

  Радой Ралин

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 39. 39 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#27] от "Храбър":

  Само, че на избори, племето решава, не ти. Тъй че няма какво да се сърдиш

 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  [quote#39:"niakoi_si"]Само, че на избори, племето решава, не ти[/quote]
  Ми то защо толкова българи се изнесоха от тази....кочина!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#37] от "niakoi_si":

  БСП и ДПС не са алтернатива на ГЕРБ. Те са си съмишленици. Забравихте ли къде публикува Илия Павлов статията си за гущера и опашката? Ще ви припомня в официоза на БСП. Така че мултаци и комунисти са си отбор юнаци.

 42. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  [quote#37:"niakoi_si"]Остават БСП и ДПС.... Харесва ли ви алтернативата[/quote]
  Между това да са БСП/ДПС или ГЕРБ/ДПС няма никаква разлика.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 43. 43 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Любопитно

  До коментар [#40] от "Храбър":

  Останаха, роми, ГЕРБери и се пълни с чалми, талибани. РомиГЕРБ вече е най-силната секция

  Всичко читаво бяга от хунтата ГЕРБ

 44. 44 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#42] от "Храбър":

  Това дали ти виждаш разлика няма никакво значение. Има избори. В момента само 2 партии имат потенциал да печелят избори, ако ГЕРБ се провали и това са БСП и ДПС.

  Това е математиката и статистиката. Другото са лични чувства и симпатии, които по време на избори нямат значение (и добре, че е така).

 45. 45 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#43] от "stenli1":

  Ами вие към коя от изброените категории спадате?

 46. 46 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#40] от "Храбър":

  Ами изнасят се. Това му е хубавото на днешното време - няма граници. Всеки да върви където му харесва. Няма да седна да плача за тях я - явно им е по-добре там, а на мен определено не ми липсват.

 47. 47 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 840 Неутрално

  [quote#16:"mihail_p"]ей Дайнов ела на протеста,
  не ми пиши три километра
  ясни работи.[/quote]
  На протеста може да дойде всеки.
  Но далеч не всеки може да пише като Дайнов!
  За теб може и да са ясни тези работи, но на мнозинството НЕ са.
  Иначе Бойко щеше ли да печели два пъти избори, а Рашидов да е министър втори мандат?

 48. 48 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 840 Неутрално

  [quote#20:"Олд Шетърхенд"]Пак една камара глупости от самозвания "професор"... [/quote]
  Не е съдено на глупаците да разбират умните хора!
  Затова глупаци ни управляват и глупаци им пригласят в нестроен ловджийски хор.

 49. 49 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 812 Неутрално

  По логиката на господин Дайнов Радой Ралин трябва да е абсолютен простак и каруцар защото и той приживе псуваше като Вежди Рашидов.

  Жалка история.

 50. 50 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Мисля, че подобни текстове (не че не са верни) не допринасят вече много за каузата. Всичко това е казано толкова много пъти. Но ако в обществото ни има сила или организация, които да предизвикат истинска професионална проверка за изразходваните европейски средства покрай множеството бутафорни "реставрации" и "ремонти", благословени от Рашидов, би било наистина едно реално действие. Важно е проверката да е чуждестранна. Вътрешните специалисти лесно се подкупват и за малко пари. Същото важи и за Закона за културното наследство. Да се информира Европейската комисия и т.н. Реалните действия са необходими, текстовете никой в правителството, изглежда, не чете.

 51. 51 Профил на garincha
  garincha
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Рашидов каза истината. Някои като Минеков отраснаха със златна лъжица в устата - нали татко му беше два мандата в НС по времето на Живков. А чий син е Дайнов всички знаем. А сега къде са децата на разни измислени политици и журналисти ? Заедно в италианския лицей, дето едно време му викахме, че е училище за деца на надарени родители.

  God bless Russia!
 52. 52 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 840 Неутрално

  [quote#26:"достатъчно"]"Разраствайте", "разраствайте" проблема Рашидов товарищи, другарки и другари... [/quote]
  Нещо си се объркал, ама тотално!
  Бойко и Рашидов са "товарищи" - и то от най-опасните, преоблечените.
  А проблемът не е политичеки, а морален.
  Ама разбира ти свиня от кладенчова вода!

 53. 53 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 812 Неутрално

  До коментар [#11] от "tefal":

  Напротив много са важни тези неща дето ги е направил, въпреки че компилациката ти е манипулативна. Пък съм и сигурен, че и доста от нещата не си разбрал заради езоповия език на Борисов. И между другото като пишеш за алтернативата, посочи коя е?

 54. 54 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Понеже защитниците на некултурния министър на културата все още се опитват да го представят за жертва, предлагам им самички да проверят творческото CV-то на този човек:
  „Вчера един журналист ми каза, че посветил цял ден в търсене на някакви художествени прояви на Вежди Рашидов в чужбина - и нищо не намерил. Сега и аз посветих няколко часа, за да проверя един детайл от официалната биография на министъра. Там пише, че има honorary gold medal of the European Academy of Arts in Paris – 1985 и че е Member of the European Academy of Arts in Paris. Та се зарових в Гугъл, където единствената с подобно име е European Academy of Sciences and Arts. Тя обаче започва като работна група през 1985 в Залцбург и фактически се основава през 1990 г. Художниците от България, които са нейни членове, са Чапкънов и Газдов. После пробвах търсене и чрез златния медал - нищо не излезе. После установих, че в биографията му в сайта на галерия "Финес" е дадено по-разгърнато: 1985 – winner of Honorary Gold Medal ‘For outstanding contributions to the Human Community “of the European Academy of Arts – Paris. Търсих и с това - и пак нищо, явява се само в биографията на Вежди Рашидов. Но пък попаднах на The Academy of Europe - Academia Europaea. Тя обаче е за наука, замислена е през 1985 в Париж и се основава през 1988. Членовете й са над 2000 - leading experts from the physical sciences and technology, biological sciences and medicine, mathematics, the letters and humanities, social and cognitive sciences, economics and the law. Проверих в списъка - няма го. И с това приключи моят среднощен рисърч по този детайл от биографията на министъра

 55. 55 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 840 Неутрално

  [quote#50:"alg57373608"]Реалните действия са необходими, текстовете никой в правителството, изглежда, не чете. [/quote]
  Четат ги, че и телевизия гледат!
  Пък и ти комай само пишеш ...
  Къде са ти реалните действия, за които така пламенно пледираш?

 56. 56 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 812 Неутрално

  До коментар [#51] от "garincha":

  Рашидов е прав и друго. Ангелов наруши основен принцип на журналистиката, стъпка библията кикотеки се. Не знам защо това не се коментира?

 57. 57 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Та аман от калинки, неграмотни мутри с дипломи, творци известни само на себе си и лансирани от местната мутрокрация, и самозабравили се администратори на здравето и образованието на този народ.

  За боклука сте. Всички.

 58. 58 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Товарисчи фуражки и пагони--преброй ся!

  [quote#2:"redsky"]Дежурното трио от номенклатурчици, ДС агенти и аспиранти по научен комунизъм напомнят за себе си и заработват грантовете. [/quote]

  [quote#15:"SS"]Явно синия шаман като е тъпкал лулата с психотропни листа и гъби е добавил без да иска и малко изсушени фъшкии ... [/quote]

  [quote#20:"Олд Шетърхенд"]Пак една камара глупости от самозвания "професор"... [/quote]

  [quote#5:"qwertqwert"]Защо казусът "Рашидов" продължава да се разраства
  ------------------------------------
  Разраства се в умовете на няколко зад... опа, лица, редовно употребяващи негърски джоджен[/quote]

  [quote#29:"zawert"]До вечерта пасквилчето на Д ще бъде споделено от обичайния кръжец в Фейса [/quote]

 59. 59 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 812 Разстроено

  До коментар [#58] от "mirilai":

  Мен що ме пропущи?

 60. 60 Профил на tefal
  tefal
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#53] от "Wornoxmaniak Ваше Светейшество":

  Проф. Минеков я посочи- Бат Сали!!! Разбирай го както искаш!

 61. 61 Профил на tefal
  tefal
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#59] от "Wornoxmaniak Ваше Светейшество":

  Няма да ти плати ли Дамянова като те пропусне?

 62. 62 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 812 Неутрално

  До коментар [#60] от "tefal":

  Щом си стигнал дотам точно този професор да ти казва кой е алтернативата, блазе ти.

  Вагнер и крави.

 63. 63 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 812 Разстроено

  До коментар [#61] от "tefal":

  Да.Така ще си умра мърцина без да ми дадат една стотинка от Интернет.

 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7887 Неутрално

  "За тях властта означава – собственост върху всичко"
  А ние им дадохме тази власт. Тъжно! Не мога да повярвам, че 27 години след свалянето на Тодор Живков, ни управлява новия Тодор Живков, нашият свободен , осъзнат избор.

 65. 65 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5559 Неутрално

  Отличен анализ и много силен и емоционален текст едновременно. Поздравления! А като резултат трябва да получим поне една оставка!

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 66. 66 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1342 Весело

  До коментар [#54] от "tily_lily":

  Не, че нещо, ама, галиба сте бил бая сънен, кога сте се просвещавали относно творческия път на този забележителен български творец - уважавания от истински ценители скултор Вежди Рашидов:
  "За нас е чест да имаме скулптури на един толкова талантлив творец със световна слава", каза Гулиелмо Вилгелмо, директор на "Арсенал". На специална церемония г-н Вилгелмо връчи на Рашидов почетния медал на музея. По-късно българският творец бе удостоен и с почетния Кехлибарен знак на община Венеция. Поздравления му поднесоха известните художници Джорджо Целиберти, Адриано Пино, Джорджо Константино, артдиректорът на CALL`ART Габриеле Ромео, писателят Силвано Госпарини и др.

 67. 67 Профил на tefal
  tefal
  Рейтинг: 221 Любопитно

  Къде са милионите за библиотеки, за които говори Вежди Рашидов, пита в отворено писмо председателят на Асоциация „Българска книга“ (АБК) Веселин Тодоров. Текстът е адресиран до премиера Бойко Борисов, до самия министър на културата и до медиите и изразява позицията спрямо новия казус около Рашидов – „правото му на отговор“ в БНТ, в което той отправи заплаха към журналиста Георги Ангелов и в резултат десетки интелектуалци поискаха оставката му. За пореден път.

 68. 68 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 756 Неутрално

  абе опитайте се да коментирате НАПИСАНОТО а не автора!
  И на мен Дайнов не ми е симпатичен (дори го смятам за леке), но кое от НАПИСАНОТО в тази статия не е вярно, точно, аргументирано? Нищо!
  Ами критикувал ББ и един от верните му авери!? ДА, и то критикува обосновано, с аргументи! дайте контарааргументи!
  ама не давате, може би защото нямате?!
  или манталитета ви е споровете да се решават не с аргументи, а с юмруци?! в стил на ББ рашидИв, Божо и други мутроиди! Е поне тук това не върви! търсете друга публика!

 69. 69 Профил на pivoley
  pivoley
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Само не разбрах за какво точно трябва да се извинява министъра? За това, че има ориенталски манталитет ли и възприема българската държава като баница, която бокоизбраните могат да разпределят?

  Pivoley
 70. 70 Профил на hrige
  hrige
  Рейтинг: 488 Весело

  Да , не им трябва да цитираш :

  Йейтс:

  Цивилизацията утре
  за да не рухне стрита,
  запрете псето, дръжте коня
  със вързани копита.

  а може Алеко :

  " Впрочем с нечистотата не можем зачуди българите: не можем накара и най разпалената фантазия да си представи нещо по-нечисто от туй, което може да ти представи самата действителност..."

  Та тъй, туй мои и дъ гу уденат, апа аре и дан ги ръчками да ся убразоат, щот иначи си иии ......пази Боже да читат иднъ книга за идейците , де !

 71. 71 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Дайнов няма ли нова снимка със приятеля си демократ Станишев?

 72. 72 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#71:"shileto"]Дайнов няма ли нова снимка със приятеля си демократ Станишев? [/quote]

  Пак ли анална ревност?

 73. 73 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 865 Неутрално

  До коментар [#27] от "Храбър":


  [quote#27:"Храбър"]Да не се обиждаме!
  Ако ти се чувстваш член на племе, това съвсем не значи че и другите са такива.[/quote]

  Че ти от какво се обиди, аз казал ли съм, че ти си член на това племе? Аз теб не те познавам, няма как да знам какъв си.
  Но знам, че придонаселението на тази територия е недоразвито, нискокултурно племе.


  Аз не зареждам в Лукойл.
 74. 74 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 982 Неутрално

  И двамата герои на статията са от едно тесто с Дайнов, това на БеКаПе, затова навярно добре ги разбира!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 75. 75 Профил на tony d'amato
  tony d'amato
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Дайнов, ходи се снимай със Станишев!

  Той ли ти диктува текстовете или Моника?

  Дори вече не ти чета текстовете. Срам ме е. Теб не те ли е срам???

  keep calm and carry on
 76. 76 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2437 Весело

  Властта според Рашидов и Борисов

  От Евгений Дайнов

  Аре сичкото ДСБ-арско трол на амбразурата ваш Женя ви пусна опорната точка. Нищо, че ваш Женя е дете на баш комунист. И ся да видим колку минуси, а можи би и в бан-ята да ма фкарати, не пиша по темата

 77. 77 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Неутрално

  овчЕдушните народи ги управляват пъдари

 78. 78 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Дори не знам тази поредна вълна ченге-спам дали да се брои за няколко постъра или за една многоглава спам-ламя.

  [quote#71:"shileto"]Дайнов няма ли нова снимка със приятеля си демократ Станишев? [/quote]

  [quote#74:"Крадолюб ДемоКРАДов"]И двамата герои на статията са от едно тесто с Дайнов, това на БеКаПе, затова навярно добре ги разбира! [/quote]

  [quote#75:"tony d'amato"]Дайнов, ходи се снимай със Станишев!

  Той ли ти диктува текстовете или Моника?

  Дори вече не ти чета текстовете. Срам ме е. Теб не те ли е срам??? [/quote]

  [quote#76:"сидер"]Аре сичкото ДСБ-арско трол на амбразурата ваш Женя ви пусна опорната точка. Нищо, че ваш Женя е дете на баш комунист. И ся да видим колку минуси, а можи би и в бан-ята да ма фкарати, не пиша по темата [/quote]

  Макар задължителния булшит че автора на статията най-големия комунист в света и наркоман и таен любителн на Станишев е изпълнен, виждам все-още никой не е споменал че автора на статията е лакей на Сорос, ЦРУ, и КГБ.

  Слабо, товарисчи, слабо.

  Или може би дори не "товарисчи" а "товарисч"?

 79. 79 Профил на 228
  228
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#3] от "stenli1":

  Св. Тома има предвид една конкретна книга, не книгата по принцип, прочетена единствена от даден човек. Цитатът тук е по-скоро неподходящ. Вежди няма отношение нито към Книгата, нито към книгите.

 80. 80 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 662 Неутрално

  [quote#38:"The Core"]

  Срещнали се на полянка,
  прабългарин и славянка.
  Цуни гуни,вади тури-
  народили чукундури.
  Хем ебливи,хем крадливи-
  най-вече,завистливи.

  Радой Ралин [/quote]
  Хахахаха...това ако не беше от великият Радой, досега да са ни шатнали! Кво праим сега Дневник? Как ще квалифицирате подобна обида към българската нация от най-великият ни сатирик?!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 81. 81 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Веждито и Бойко даже не се усещат когато се изпуснат ! Трябва някой друг да им каже , а те пак се правят на не съвсем разбрали ! Случили на електорат !

 82. 82 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 309 Неутрално

  До коментар [#22] от "stg":

  много вярно казано!

 83. 83 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  До коментар [#49] от "Wornoxmaniak Ваше Светейшество":

  Порняк, айде да не сравняваш Радой с веждичката. Разликата е от небето до земята.
  Веждичката е прост и баце е опрост и тези които гласувате за тях сте ... вие си го знаете.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 84. 84 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  [quote#80:"достатъчно"]Хахахаха...това ако не беше от великият Радой, досега да са ни шатнали! [/quote]
  то не се е минало още

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 645 Неутрално

  А Бойко Борисов не е червен боклук.

 87. 87 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1006 Весело

  До коментар [#86] от "krummm":

  Не е . Той е мишок . Червен мишок . Ферщеен зи ?

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 88. 88 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Живеем в някакъв лош виц, като слушам Рашидов и компания мутри. Историята (на комунизма) се повтаря, като някаква сюреалистична пародия.

 89. 89 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#66] от "Арон":

  Е, вий сте бил сънен повечко май - да разпространяваш невярна информация в CV-то си, в качеството си на публична личност и личност (е, тук няма да спорим колко е личност и колко не) издържана от данъкоплатците откога не се счита за измама?

  То не бе Калинка в ДФЗ, то не бе министър на икономиката без диплома, то какви ли не велики самоуки идиоти бяха назначавани на висши управленски длъжности. Пък ако подхванат тия в Парламента, на бас че 2/3 не могат да докажат с документи и половината си "квалификации".

  Държава, отвлечена от бандити и простаци.

 90. 90 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  "Още пример: от няколко месеца Бойко Борисов в качеството си на български премиер откровено саботира общата политика за сигурност на НАТО по отношение на Черно море. "

  Общата политика на пакта не трябва ли да е резултат от консенсус на всички страни членки?
  Дайнов е излишно да напада някой за комформизъм, при положение че подпийналата му физиономия лъсна на селфи със Сътанишев.
  Когато някой е продажен колкото него поне трябва леко да си "посвива перките"!

  I Want To Believe
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  "Дневник" би всички рекорди със 7 /седем/ публикации едновременно срещу Рашидов в заглавната страница. Отвори и специална рубрика "Рашидов и културата". Феноменът буди размисли. Защо Рашидов? Защо такава истерия? Чакаше се Дайнов. И не закъсня. Иде ред на Николай Слатински. Това, гарнирано с кавалерийския набег на Радан Кънев и гражданския съвет за оставка на Рашидов, не е реакция на омерзени интелектуалци. Рашидов бърка някъде много дълбоко. В нечии сметки. 7 /седем/ едновременни публикации и специална рубрика дават повод да се помисли. Дали не защото е турчин? Не, моля, не от националистически плам. Дайнов мрази национализма. Другаде е болката му. Как така турчин, а не в правилната турска партия. Не при евроатлатиците, нито при московците. Особено сега пък. Когато ще хукнат в сараите да бият теманета на Доган /истинксият мултак/. А Рашидов няма да хукне. Когато го отнесе в Кърджали и спечели депутатско място, Доган не се появи на диспута в центъра на града. Рашидов каза, че сигурно не е изтрезнял. Много, много неправилен турчин е Рашидов. Не дай боже, кагато натирят вироглавия Борисов и турците им потрябват, този да ги пита - къде така, а?

 93. 93 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Весело

  [quote#92:"nik_77."]"Дневник" би всички рекорди със 7 /седем/ публикации едновременно срещу Рашидов в заглавната страница[/quote]

  не разбираш ли ,не всички в тази държава са безкултурни милиционери ,така че бягай да четеш пиГ и останали ,там мултака го боготворят

 94. 94 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Аре стига с тоя Станиешв, мурзилки.
  Все-едно всеки път когато има снимка на Камерън и Борис Джонсън на парти заедно, цяла Англия се възмущава че не си бият шамари а си се усмихват и говорят.
  Дори плебея Фараж спазва възпитание и добър тон (поне спрямо английските си противници).
  Това че ви се иска всички да са на нивото на Рашидов или съответно Жириновски е едно на ръка, но това тяхното не е мерило нито на почтенност нито на мъжественот, а единствено на маймунска простотия.
  Накратко: ченгета, не вие сте стандартът за кое е нормално и кое е морално. Иска ви се, но не сте. Аре марш обратно в кофите.

 95. 95 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ами властта точно това означава, гусин Дайнов.
  Бяхте на моята лекция, организирана от департамента Археология преди няколко месеца, чухте го, не възразихте.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 96. 96 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1539 Неутрално


  Няма спор. Не всички в тая държава обладават високия наратив /по Местан/ и културност на аудиторията, сипеща каруцарски ругатни срещу Рашидов. "Маймунска простотия" е от по-леките, безкултурни милиционери - също. Но аргументът "Аре марш обратно в кофите" е самороден бисер. Няма как. Отиваме обратно в кофите.

 97. 97 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#94] от "mirilai":

  Не се прави на чукнат,
  не са снимани случайно един до друг някъде на улицата.
  СНИМАЛИ СА СЕ, понимаьш?
  на рожденния ден на Станишко,
  току ПОД БАЛКОНА НА МОНИКА
  Единият е поприклекнал за да му е по-удобно, предполагам.
  /Не, не е Станишев/

  Но какво толкова, пък
  Сигурно и Камерън е първа пушка на рожденните дни на Фараж?

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 679 Неутрално

  По-страшен от спина, по-жилав от рака сега засега се оказа Простака. Простакът е кремък- корав и могъщ, Простакът е демон без лик, въздесъщ. И хиляди пъти се питаш, Уви, къде ли се мъти тоз дяволски вид. Акула на сухо, безкрил, а хвърчи Удариш на кухо, Простакът звучи Простакът не чака, не знае предел и стига простакът до своята цел, Защото простаци край него вървят и дават му знаци и правят му път. Надкласов, безкласов без род и съюз, но винаги касов, но винаги в плюс. Такъв е Простакът-ламя с пипала, с оръжия лакът,с език от пила. Простакът е драка щом теб закачи, и двата си крака ...върви отсечи. Без ден да протакаш, дори да кърви война на простака до смърт обяви!!! За срам на Европа, на всичките нас, когато докопа в ръцете си власт, по-страшен от спина, по-жилав от рака сега засега се оказа Простака.

  https://www.youtube.com/watch?v=hqsxdrIPCGk

  No Pain No Gain
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK