Кой препъна ДОСТ

Ахмед Доган и Лютво Местан, когато бяха заедно

© Цветелина Белутова, Капитал

Ахмед Доган и Лютво Местан, когато бяха заедноРешението на Софийския градски съд, с което бе отказана регистрация на ДОСТ, поражда много въпросителни. Всеки, който дори бегло познава например политическата култура на държавната администрация в България, както и начина на работа на съдебната система, знае, че е рядкост институциите да се заядат със силните на деня. В България за съжаление има не излишък, а недостиг на "героични личности", мотивирани от принципи и идеализъм, които в името на дадена кауза биха изложили на риск добруването си и конкретно кариерното си израстване. Неуспехите в борбата с корупцията доказват това.


В този смисъл е логично да допуснем, че решението на съдия Илиева, което съдържаше странни аргументи, почерпени от прогнозата за времето и етимологически анализ, пораждащ съмнения за преднамереност, е било насърчено. В подкрепа на това говори фактът, че прокуратурата, която трябваше да прегледа документите по регистрацията на ДОСТ, установи, че те не противоречат на установения в страната правов ред. Въпросът е в това тогава


кой има изгода от спирането на ДОСТ
Възможни са няколко сценария. За първия като че ли е най-лесно да се досетим. Това е ДПС на Ахмед Доган, което не без основания вижда опасен конкурент в лицето на новата партия на Местан. Очевидността на този отговор обаче не означава непременно, че сме на прав път.


На второ място, спусъкът може да е бил натиснат от някои от "националистическите" или "патриотичните" формации (табелката или етикетът не са важни), които са си поставили за цел да се борят с етнически партии като ДПС и ДОСТ. Под "етнически партии" имам предвид организации, чийто главен политически ресурс е претенцията, че изразяват интересите на основните малцинства в страната – турците, ромите и помаците.


Третата възможност, която, разбира се, звучи съвсем конспиративно, е ДОСТ да се е спънал сам. Както вече писах, опитите да се осуети регистрацията на новата партия всъщност са полезни за нея. Съдът направи услуга на Местан, защото сега мнозина ще виждат в ДОСТ жертва на задкулисни манипулации. Това всъщност е най-важното следствие от "драмата" с отказаната регистрация без значение кой от изброените сценарии отговаря на истината.


ДОСТ обжалва съдебното решение и според мен


ще се включи в партийната система


Процедурните спънки, забавянето на "случването на ДОСТ" обаче могат да рефлектират върху, например, амбициите и представянето на новата формация в предстоящите президентски избори.


Дали обаче затоплянето на отношенията между Анкара и Москва, които достигнаха най-ниската си точка от години, след като руски бомбардировач Су-24 беше свален в края на ноември 2015 г. от турски изтребител Ф-16, няма да обезсмисли съществуването на ДОСТ? Подобна теза беше защитена от д-р Ахмед Доган. Някои колеги политолози побързаха да се съгласят с него. Те се аргументират с това, че министър-председателят Ахмет Давутоглу, който като че ли бе взел под своя закрила проекта на Местан, се "удави" в собствената си "стратегическа дълбочина" и вече не е част от управлението на Турция. Моят отговор на зададения въпрос е отрицателен.


Първо, съперничеството и сложните отношения между Русия и Турция не са продукт на конкретна ситуация. Те датират от векове. Второ, освен представители на управляващата Партия на справедливостта и развитието, създадена от самия Реджеп Ердоган през 2001 г., на учредяването на ДОСТ присъстваха политици и от други политически сили в южната ни съседка. Накратко,


ДОСТ е инвестиция на Анкара


неин бастион за влияние върху българската политическа система и париране на ДПС, което е лоялен клиент на други интереси. Промяната в геополитическата ситуация едва ли ще накара Ердоган или турския политически елит да се откажат от своите питомци в България.


В заключение, българските националисти и патриоти трябва да разберат, че в случая с появата на ДОСТ на сцената може да се окаже валидна поговорката "всяко зло за добро" (т.е. това може да бъде a blessing in disguise).


В продължение на 26 години, от януари 1990 г. когато е създаден, моделът ДПС е изграден върху безапелационен монопол върху гласовете на турците и ромите. Наличието на силен конкурент на ДПС ще помогне за ерозията и разрушаването на този монопол. Няколко етнически партии, които имат различни меценати и каузи могат взаимно да се обезсилят. Проблемът е в това, че ДПС, а по всяка вероятност и ДОСТ, като имаме предвид нейния генезис, защитават преди всичко интересите на върхушките в двете формации. Техните простосмъртни избиратели винаги остават на заден план.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (96)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  " Съдът направи услуга на Местан, защото сега мнозина ще виждат в ДОСТ жертва на задкулисни манипулации. "
  Абсолютно.
  Не зная защо авторът го е сложил на трето място, аз смятам, че това е по-скоро вариант номер едно.

  Доброто е заразно
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5393 Неутрално

  Ердоган - със затоплянето на отношенията между Анкара и Москва , остави ДОСТ в глух коловоз - засега....

  [email protected]
 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3313 Неутрално

  Аргументите с които беше отказана регистрацията на ДОСТ са изсмукани от нищото и няма да издържат обжалването.

 4. 4 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Много ясно кой - Ордата на Путин.

  другари комунисти (БСП, АБВ, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 5. 5 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  С ДОСТ ще стане като с НДСВ - отказаха им регистрация и те използваха такава на съществуваща партия. По-интересно ще е ако не го направят, тогава наистина "сами ще са се спънали".

  Все пак ми се струва, че накрая ще получат регистрация. Абсурд е ДПС да има а на тях да откажат. Дали ще е навреме за да участват в президентските избори се колебая, също и дали самите те имат желанието да издигат свой кандидат на тях. По-скоро не.

  Присъединявам се обаче към мнението на автора, на този етап е по-добре ДОСТ да го има и да яде отвътре ДПС. А относно Анкара то съответните служби да си гледат работата за която получават заплата. За "националистите" пък поне за половината това определение въобще не е правилно - Атака определено е руска агентура а ВМРО пък силно ми намирисват на ДС.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 6. 6 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 583 Весело

  Ей този на снимката до Лютво както е написано го препъна.

 7. 7 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 957 Неутрално

  конституцията ги е препънала! Не от говарят на услсовието да НЕ СА етническа партия!
  Може би след 27 години разпад, хаос, грабеж, корупция, някой е решил да започне да спазва буквата на конституцията? Въщност едва ли, но че поредната етническа партия на агент от ДС не отговаря на конституцията, това е ясно! Агент Павел е зобил от българската държава над 50 млн лв "необяснимо" богатство. Вкл 2 ВЕИ-та за милиони за оборски тор-каквито наскоро получиха привилегии с гласовете на ГЕРБ и ДПС, докато агент Павел още го оглавяваше!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 8. 8 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 838 Неутрално

  За мене няма съмнение, че решението е политическо!
  Ще бъде жалко, ако "съдийката" си е прочела думичките, написани от кукловод!

  Да разлая троловете!!
 9. 9 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 838 Любопитно

  До коментар [#7] от "Крадолюб ДемоКРАДов":

  АТАКА етническа партия ли е?

  Да разлая троловете!!
 10. 10 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 269 Неутрално

  да сменят името на:
  ЛОСТ

  и на български има смисъл, и на английски също предава определено послание.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 11. 11 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  "че е рядкост институциите да се заядат със силните на деня. "

  Значи просто угаждат на истинските силни

 12. 12 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Хидроинженерът и неговите авери от ДС които са кадровиците на нашето подобие на съд са причина за отказа на регистрация на ДОСТ ! Мотивите са ясни, но регистрация не трябваше да има и на ДПС ! Но след като има прецедент, отказа за регистрацията на новата партия показва различен аршин !

 13. 13 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Неутрално

  След като съществува про путинската ДПС, какъв е проблемът с про ердуганската ДОСТ и обратното. И двете са пагубни за България, но защо НЯКОЙ/КОЙ прави избора?!

  chavo64
 14. 14 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3953 Неутрално

  " българските националисти и патриоти трябва да разберат, че в случая с появата на ДОСТ на сцената може да се окаже валидна поговорката "всяко зло за добро".
  В продължение на 26 години, от януари 1990 г. когато е създаден, моделът ДПС е изграден върху безапелационен монопол върху гласовете на турците и ромите. Наличието на силен конкурент на ДПС ще помогне за ерозията и разрушаването на този монопол. Няколко етнически партии, които имат различни меценати и каузи могат взаимно да се обезсилят"

  Това го пиша винаги , когато стане дума за ДОСТ, като изтъквам, че тази партия е полезна за българското политическо пространство , защото разбива монопола на ДПС и двете партии могат взаимно да се обезсилят. Не че така наречените "националисти" и " патриоти" това не го виждат и разбират. Те са толкова националисти и патриоти , колкото аз съм космонавт. Нашите пишман националисти и патриоти обслужват всичко друго , но не и българските интереси.

 15. 15 Профил на Станински
  Станински
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Съзнателно, или не , авторът заблуждава аудиторията. Помаците не са етнос- помаците са българи, ислямизирани по насилствен начин, по време на петвековното турско робство. Невежеството на люде, като въпросният автор, е добре дошло за реставраторската и агресивна политика на Ердоган, поставил си за цел, възстановяване на Османската империя, защото се превръща в удобен инструмент не само за защита, а и за реализация на подобни претенции.Оказва се , че ние сами се отказваме от част от собствената си нация, и се поставяме в услуга на чужди интереси! Колкото до Местан, вместо днес, да се обсъждат аргументи за отказа да бъде регистрирана откровено протурската му партия, по добре е да се ориентираме към обсъждане на поведението на българските правозащитни и правораздавателни институции, които въобще не реагираха при явното, и несъмнено предателство на Местан и причините за тяхната апатия!

 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  Кой препъна ДОСТ "
  ами международното положение го препъна . големия батко се разсърди на ердоган и стопира всички негови проекти

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Доган как кой?!? Само слепите не виждат че Доганя командва магистратите. Красьо Черния кОй КоЙ кОй го назначи да събира парите от магистратите?? То личи почерка на схемата

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 18. 18 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Няколко етнически партии, които имат различни меценати и каузи могат взаимно да се обезсилят. Проблемът е в това, че ДПС, а по всяка вероятност и ДОСТ, като имаме предвид нейния генезис, защитават преди всичко интересите на върхушките в двете формации. Техните простосмъртни избиратели винаги остават на заден план.

  Това важи и за всички останали т.нар. "български" партии.Определено върхушката нито на ГЕРБ, нито на БСП работи за избирателите си! Спорно е доколкото и тези партии са български, особено за БСП, която си е руско създание още от преди 1944 год. и продължава и сега.

 19. 19 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Всяко зло за добро-гласовете няма да се разделят!

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 20. 20 Профил на Дъската ми хлопа
  Дъската ми хлопа
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Това е истинската национална катастрофа: безвъзвратно деградирало и окълчищено обществено съзнание; вкоренено до безусловен рефлекс мислене, че всичко се върши в името и в интерес на някой "силен". Нищо вече не може да стане просто защото така трябва, е редно, или е поред законите.

 21. 21 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 905 Неутрално

  решението на съдия Илиева.... е било насърчено
  -------------------------------------
  Ама как може така, Петя Владимирова ще се обиди.
  Водена от вожда и учителя Калоян Топалов,СГС е еманация на независимата, обективна и справедлива съдебна система.
  За сметка на проядената от корупция прокуратура....

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 22. 22 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 905 Неутрално

  До коментар [#19] от "Galata":

  Всяко зло за добро-гласовете няма да се разделят!
  ----------------------
  Та нали това беше целта на занятието.
  А доводите на тая "магистратка" са жалки и смешни.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 23. 23 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5426 Неутрално

  Когато нещата не се наричат с истинските им имена рисковете остават. ДПС е олигархична партия използваща етнически вот за постигане на целите си. Местан изгражда партия на чужда държава. Наистина няма да е първата такава - БСП, АБВ, Атака защитават интересите на Русия.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 24. 24 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 905 Неутрално

  основните малцинства в страната – турците, ромите и помаците.
  --------------------------------------------------------
  Дерзай народе.
  След като такова полуучено същество се опитва да пише политически анализи - всеки го може.
  А половината форум може да напише и по-качествени...

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 25. 25 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#15] от "Станински":

  Ние се отказахме от част от своята нация още през 90-те години, когато журналистите-ченгета започнаха да наричат българските мюсюлмани ТУРЦИ. При това ставаше дума за хора, които от поколения живеят по нашите земи.

 26. 26 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Ще кажа нещо различно от автора и от коментаторите тук - съвсем е възможно г-жата от СГС без никакво влияние да е решила делото, даже най-вероятно /според мене/ е така. Това решение далеч не е първото от нейното "творчество" в годините, с подобна стилистика и мотиви. Тя си е отдавна известна като "особена", отделен въпрос е защо човек с нейните "странности" е съдия в СГС, несменяем и т.н. ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 27. 27 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#14:"tacheaux"]ДОСТ, като изтъквам, че тази партия е полезна за българското политическо пространство , защото разбива монопола на ДПС и двете партии могат взаимно да се обезсилят[/quote]
  Това е и моето мнение Вече има прецедент-АБВ подяжда от вътре БКП, Дончева го прави също, защо не и Д(п) С и ДОСТ да не си разделят "своя" електорат, и така да се намали влиянието им в НС?
  До коментар [#14] от "tacheaux":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 28. 28 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1403 Весело
 29. 29 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  „...Няколко етнически партии, които имат различни меценати и каузи могат взаимно да се обезсилят...„ Алооооу–автора, Конституцията ни ЗАБРАНЯВА учредяването на етнически партии! Турското малцинство в България НЕ Е над българската конституция и тя важи И ЗА НЕГО! КРБ Чл. 11. (4) НЕ МОГАТ да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 30. 30 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Регистрирането на ДОСТ ще е добре за България. Като откровенно про-турска партия - никога няма да вкара повече от 4-5 депутата в парламента, които винаги ще гласуват - антируски и проевропейски. Но това ди било края на най-голямото зло в България - ДСарската креатура ДПС. Карай и на влиянието на "Сарая". Край на Делян Пеевски. Заради това е и този зор ДСрските съдии да не регистрират ДОСТ. Да бяха изчакали със сдобряването още половин година двамата диктатора.
  То и сега е необратимо, но ще стане по-бавно. Вече няма български гражданин от турски произход, който вече да не знае, че ДПС е про-руска партия, на агентите на ДС.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 31. 31 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#27] от "Мойше! Толкоз!!!":

  После видях коментара, написал си почти същото.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 32. 32 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ако се регистрира дост, предлагам да се проведе една подписка за създаване на етническа партия на етническите българи в България, която да повтаря 1:1 устава на дост и нейните цели и след отказ на СГС за регистрация, този отказ да даде правно основание за атакуване на съществуването на дпс и дост пред СГС. Още малко ще потърпя явното и умишлено нарушаване на КРБ, а след това може и да се съберем група колеги и да действаме в описаната посока..

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 33. 33 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Също така , приканвам и арменците да си създадат своя политическа партия в България, след тях и другите етноси, живеещи в България. Турците далеч не са единственото малцинство в Р. България!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 34. 34 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1004 Любопитно

  До коментар [#32] от "Логика":

  Ти май си скрита мурзилка. Срещу ДПС, които задкулисно управляват България, И Делянчо който се разпорежда с българската собственост, не съм чул една дума от теб. Но срещу партията която ще ги разруши изливаш, Яко жлъч?

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 35. 35 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 897 Любопитно

  [quote#32:"Логика"]Ако се регистрира дост, предлагам да се проведе една подписка за създаване на етническа партия на етническите българи в България, която да повтаря 1:1 устава на дост[/quote]
  Да попита, плахо: Мен ще ме 'земете ли в тази парртия Щото майка ми е еврейка (и тееоретически, по еврейските правила аз съм евреин). От друга страна баща ми е българин, та...мога' ли се впиша като "етнически българин"?!?
  До коментар [#32] от "Логика":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 36. 36 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 217 Весело

  "Кой препъна ДОСТ"

  1)БКП?
  2)Путин (чрез подставени лица)
  3)Путин (ЛИЧНО!)

  Как може да разберете, че службите слухтят за вас? Изведнъж спират да ви блокират и да ви трият постовете! :D
 37. 37 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално


  " Кой препъна ДОСТ "


  ДОГАН !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 38. 38 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Заявявам официално, че ако се появи/ регистрира политическа партия в СГС, защитаваща интересите само на етническите българи в България и само интересите на Р. България, ще прекъсна политическият си неутралитет и първа ще си подам документите за членство в нея.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 39. 39 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#35] от "Мойше! Толкоз!!!": Имате български произход– един от родителите Ви е българин, значи– става

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 40. 40 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#29] от "Логика":

  Тези президентски избори също ще бъдат решени от ДПС.
  ГЕРБ и бесепарските партии са с изравнени позиции и които се договори с ДПС той ще управлява. Заради това и не си обявяват кандидатите - наддават
  ДОСТ е ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН да се приключи веднъж завинаги с ДПС. Разбира се българският (руски)съд, защитава ДПС (неетническата) българска партия и няма да го допусне.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 41. 41 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#34:"iak"]Срещу ДПС, които задкулисно управляват България, И Делянчо който се разпорежда с българската собственост, не съм чул една дума от теб.[/quote] Когато е трябвало, съм го казвала на ЮРИДИЧЕСКО ниво, товарищ, понимаеш? Иначе– целият форум знае, че съм аполитична и само при извънредни случай пиша по 1– 2 коментара под политически статии. И в случая авторът е много прост и елементарен, защото без да познава основният закон на Българоия– конституцията ни+ дава ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО решение на един политически проблем, който се решава с дело в СГС за прекратяване на дейкността на една п.партия поради нарушаване на КРБ– става въпрос за дпс.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 42. 42 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#40:"iak"]Тези президентски избори също ще бъдат решени от ДПС. [/quote]А– то много неща могат да се случат в България, достум. Едно от тях е на етническите българи да ни ПИСНЕ всякакви малцинства да ни доят за пари, да ни се надсмиват и да решим да изметем ВСИЧКИ, които не желаят да уважават българският етнос в България...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 43. 43 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#40:"iak"]ДОСТ е ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН да се приключи веднъж завинаги с ДПС. [/quote]ГЛУПОСТИ– ИМА ЗАКОНЕН НАЧИН В ЗПП! ИМА СИ ЗАКОН, КОЙТО КАЗВА“ Закон за политическите партии Чл. 38. Политическата партия се прекратява при: 5. разпускане с решение на Софийски градски съд.Чл. 40. (1) Софийски градски съд постановява разпускане на политическа партия само в случаите, когато:
  1. с дейността си нарушава системно изискванията на този закон;
  Чл. 40. (1) Софийски градски съд постановява разпускане на политическа партия само в случаите, когато:
  1. с дейността си нарушава системно изискванията на този закон;

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 44. 44 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Чл. 40. (1) Софийски градски съд постановява разпускане на политическа партия само в случаите, когато:
  2. дейността й противоречи на разпоредбите на Конституцията;

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 45. 45 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#1] от "dogwoman":

  " Не зная защо авторът го е сложил на трето място ... "


  Аз не зная колко съм прав, но мисля, че авторът съвсем правилно поставя на първо място интересите на Доган . Доган е нежелан в Турция, а това значи, че гласовете от Турция НЯМА да отидат за ДПС, както до сега ставаше, а това си е чиста катастрофа за Доган !
  Ето защо ДОСТ беше спъната с регистрацията - дългата ръка на ДС и лично на Доган ! Нека не забравяме, че са редки моментите от последните 26 години в които ДПС- Доган не са били във властта и не са захранвали " обръчите ", както и избирането на Гоцэ за два мандата ... Ако не беше ДПС през 2001 година, Болния беше на път да седне в президентското кресло, а не миризливия доносник - " социалния президент " ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 46. 46 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#38] от "Логика":

  Не знам дали ще ме разбереш. Според мен усилията ти са насочени в тотално погрешна посока. Българските граждани от турски произход са най-малкия проблем на България. (За мен лично не са никакъв проблем) Ако теоретично има чиста етническа турска партия, която проповядва турска политика - ако изобщо влезнат в парламента - ще имат не повече от 4-5 депутата. Абсолютно маргинална величина. Тези хора по ред причини винаги ще гласуват - анти руски и про европейски.
  Големият проблем на България са про -руските партии и откритите креатури на ДС. Там трябва да насочиш усилията си.
  ДПС се водеше етничеста турска партия, а виж какво стана Гласува само анти турски решения. Използват страховете на хората и ги тикат на където си искат. В болшинство си това са много съвестни и работливи хора. Мафията и беззаконието идват само от Изток.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 47. 47 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#45] от "niksan1":

  Моята логика далеч не е толкова сложна. За Доган може да е "катастрофа", а може и да не е, защото при изострено противопоставяне се мобилизира целия електорат, тъй че това е нож с две остриета.
  Моята логика е за ефекта от това да натискаш коркова тапа в кофа с вода. Колкото повече я натискаш, толкова по-високо отскача, когато накрая все пак изтървеш контрол.
  За мен най-големите съюзници на ДПС и ДОСТ са ВМРО и НФСБ.
  В случая тая Лилия незнам си коя също е абсолютен съюзник на Местан - направи го известен, даде му медийна изява, обърна интереса към него.
  Не знам дали ясно го изразих - така, че да не ти звучи абсурдно.

  Доброто е заразно
 48. 48 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1004 Весело

  До коментар [#43] от "Логика":

  Пиша ти за последен път. Твоето е бръщолевене. Ти виждаш дървото, а не виждаш гората.

  Два прости и конкретни въпроса:
  Кое е по-голямото зло за България ?
  1. ДОСТ
  2. ДПС

  Втори въпрос :
  Ако ДПС е по-голямото зло, защо с всичките ти членчета и парагравчета, досега не сте направили АБСОЛЮТНО НИЩО?

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 49. 49 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#7] от "Крадолюб ДемоКРАДов":

  " Агент Павел е зобил от българската държава над 50 милиона лв ... "


  За 50-те милиона на Павел - няма черно на бяло, но за 80-те милиона на Гоцэ има официални документи след краха на КТБ !
  Имаш ли мнение по въпроса ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 50. 50 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#47] от "dogwoman":

  " ... Така, че да не ти звучи абсурдно . "


  В никакъв случай !
  По-горе се опитвам да изложа мнението си по проблема, а не да се конфронтирам с теб, още повече, че в твоята позиция има много истина, която аз приемам .
  Е, мисля, че ще се наложи да изчакаме все пак по-нататъшното развитие, което няма да закъснее .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 51. 51 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#48:"iak"]Твоето е бръщолевене.[/quote] хайде , бе– правоприложението на ЗПП и сезирането на прокуратурата за това, че дейността на една политическа партия е противоконституционна и искане на проверка от прокуратурата било „бръщолевене“ , така ли? Я си гледайте политиканството и оставете замконите на нас, юристите!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 52. 52 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#48:"iak"]досега не сте направили АБСОЛЮТНО НИЩО?[/quote]Защото не съм решила, че е моя работа. Сега обаче, може и да се заема

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 53. 53 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1004 Весело

  До коментар [#52] от "Логика":

  Успех!

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 54. 54 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#46:"iak"]Според мен усилията ти са насочени в тотално погрешна посока. [/quote] Гледайте си работата– АЗ съм адвоката, АЗ решавам какви правни действия да предприема! При мен няма политиканстване, а доказателства.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 55. 55 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#46] от "iak":

  " Не знам дали ще ме разбереш . "


  А пък аз знам - няма и не иска да те разбере ... Главите на някои хора са херметически затворени кутии - нито приемат, нито предават ...
  Ще си направиш услуга, ако махнеш с ръка ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 56. 56 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#7] от "Крадолюб ДемоКРАДов":

  Крадеца вика дръжте крадеца...
  Каква пасторална гледка: Българския съд и прокуратура заобикалят конституцията и европейските директиви.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 57. 57 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#50] от "niksan1":

  За конфронтиране не става дума, защото съм съгласна с написаното от теб.
  Въпросът е, че много повече предпочитам тактиката да оставиш съперника да удари в празното пространство, отколкото да го налагаш и настървяваш... освен ако не си сигурен, че наистина ще го нокаутираш.
  В ДПС и ДОСТ нокаутирането може да стане само отвътре, само чрез привличане на електората им в нормални "системни" партии.

  Доброто е заразно
 58. 58 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  "Кой препъна ДОСТ"
  ........................
  Путин и Ердоган се разбраха да не си мешат капите в България. Явно пак ще ставаме руска губерния, след като почти бяхме станали турски вилает. Не съм сигурен, дали руската нагайка е за предпочитане пред турския камшик:
  “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти:
  Г.С.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия.
  Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”
  Тъжни времена прекарва днес нашето Отечество България.
  http://razuznavane.com/?p=21434

 59. 59 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Всички бг. граждани от малцинствата трябва да знаят, че ако се продължава с техният НЕИМОВЕРЕН натиски върху етническото мнозинство в България, ще им се отговри съгласно законите на термодинамиката/ парафразирам фустан/ “ На всяко противоконститиуционно действие и искане от малцинствени групи в България с цел предоставянето на колективни права и положителна дискриминация за тях, етническото мнозинство в България ще отговори с равно по сила и посока противодействие"

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 60. 60 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#8] от "lone_wolf":

  "Ще бъде жалко, ако "съдийката" си е прочела думичките, написани от кукловод! "

  В този факт не се съмнявай!
  Спомни си как от СГС не искаха да регистрират СДС за изборите.
  Спомни за хотелите на съдиите и децата им...

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 61. 61 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#57] от "dogwoman":

  " В ДПС и ДОСТ нокаутирането може да стане само отвътре ... "


  Както и между АБВ и БСП !

  +++

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 62. 62 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#19] от "Galata":


  [quote#19:"Galata"]Всяко зло за добро-гласовете няма да се разделят! [/quote]

  Ти си руснак нали? Защото ДПС официално обяви, че ще се бори с турските интереси в България. Местан го изгониха заради декларацията за сваления руски самолет или бъркам?

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 63. 63 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#51] от "Логика":

  Вие юристи си гледайте далаверите и хонорарите и не се занимайте с пустословие по форумите, по простата причина, че сте чат от корупционния триъгълник : прокуратура, съд, адвокати.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 64. 64 Профил на turnika50
  turnika50
  Рейтинг: 234 Разстроено

  Генезисът и на ДПС и на ДОСТ е ясен!Затова те не би трябвало да са на политическата карта на България!Но уви,режисьорите на политиката в България решиха друго.

 65. 65 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Организирам български партии:
  - ФРЕНД - федерация за решаване на надоразумения и дискусии
  - АМИ и т.н.
  - АРАБ
  - ДРУГ
  Записвайте се...

  Айде стига: Същия съди за 681 лв. Божидар Димитров за клевета. Само това е достатъчно да се потвърди отказа за регистрация на ДОСТ. Очевидно Местан преследва специфични цели с името и това не трябва да се поощрява.

  Съкращенията възникват от необходимост, а не нарочно.

 66. 66 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#63:"Captain Shakespeare"]Вие юристи си гледайте далаверите[/quote] Политикани да се пазят да не се намесим юристите в политическите партии, че тогава ще ви пресекнат всякакви мераци

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 67. 67 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1004 Весело

  До коментар [#55] от "niksan1":

  Много ми е странна Постовете и са добре граматически и стилистично, а не може да направи логическа верига.
  Хванала се е за българските малцинства, все едно са най-големия проблем на България, а не може да вдигне очи и да види, че най-големите проблеми са ДС олигарсите и свързаното с тях фалиране на банките 96г. (кражбата на спестените пари на нашите родители от соца), КТБ - минус 4 милиарда, АЕЦ Белене минус 4 милиарда, Южен поток - само за строежа който в Германия струва 2 милиарда, те искат да ни вземат 4 милиарда , газовия и петролния монотол.
  Всичко това е производно на ДС креатурите в България и техните ментори на Изток. Само с една десета от тези пари може да се ограмотят и да се интегрират всички малцинствени групи в България.
  Виж какво пише - Тя сега е разбрала, че ДПС е един от проблемите в България и щяла да се заеме с него
  Делянчо ще и се зарадва

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 68. 68 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#63:"Captain Shakespeare"] по простата причина, че сте чат от корупционния триъгълник : прокуратура, съд, адвокати.[/quote]
  Адвоката е САМОНАЕТО и САМОИЗДЪРЖАЩО се лице, НЕ Е държавен служител ; НЕ Е на трудов договор; НЕ Е магистрат, НЕ Е длъжностно лице– как точно реализира корупционните действия, а неграмотнико?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 69. 69 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#67:"iak"]Постовете и са добре граматически и стилистично, а не може да направи логическа верига. [/quote] И по тази причина печеля 90% от делата, които съм поела, в българските съдилища, така ли?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 70. 70 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Запомнете: НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЛИЧАТ/ ПРЕТЕНДИРАТ ПРАВА ОТ НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ ДЕЙСТВИЯ/БЕЗДЕЙСТВИЯ! В България Е ЗАБРАНЕНО създаването на политически партии на етническа основа и законът предписва как се прекратява дейността на една такава политическа партия. Като не може чрез КС, се атакува дейността й.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 71. 71 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1004 Весело

  До коментар [#69] от "Логика":

  Не ми отговори на първия въпрос.

  Отговора на втория въпрос е:
  досега не сте направили АБСОЛЮТНО НИЩО?- цитат на коментар #48 от “iak”
  Защото не съм решила, че е моя работа. Сега обаче, може и да се заема.

  Отговора на втория въпрос показва, че едва сега започваш да вникваш, в това което се опитвам да ти обясня.

  [quote#48:"iak"]Пиша ти за последен път. Твоето е бръщолевене. Ти виждаш дървото, а не виждаш гората.

  Два прости и конкретни въпроса:
  Кое е по-голямото зло за България ?
  1. ДОСТ
  2. ДПС

  Втори въпрос :
  Ако ДПС е по-голямото зло, защо с всичките ти членчета и парагравчета, досега не сте направили АБСОЛЮТНО НИЩО?[/quote]

  До коментар [#69] от "Логика":

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 72. 72 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#69] от "Логика":

  Радвам се за теб. Дано наистина е така. Това обаче не доказва абсолютно нищо.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 73. 73 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#71] от "iak": Нормално е да отгоцворя така на 1вият въпрос– политически неутрална съм. Аз съм адвокат, а не политик! „...Два прости и конкретни въпроса:
  Кое е по-голямото зло за България ?
  1. ДОСТ
  2. ДПС ,, И ДВЕТЕ! НЕ МОЖЕ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННАТА ДЕЙНОСТ НА ДПС ДА ОПРАВДАВА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА СЪЩО ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННАТА ДОСТ - И ДВЕТЕ НЕЩА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕКРАТЕНИ! ПОЛИТИЦИТЕ ВИ ЛЪЖАТ И ВИ ИЗПОЛЗВАТ ЗА СВОИТЕ ЦЕЛИ, но като сте будали и абдали–така ви се пада!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 74. 74 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#72] от "iak": Закон за адвокатурата
  Чл. 2. (1) Упражняването на адвокатската професия е дейност, предвидена в Конституцията, за правно съдействие и защита на свободите, правата и законните интереси на физическите и юридическите лица. Тя се осъществява в съответствие с принципите на независимост, изключителност, самоуправление и самоиздръжка. Чл. 24. (1) Упражняването на адвокатската професия включва:
  1. устни и писмени консултации и становища по въпроси на правото;

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 75. 75 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  [quote#73:"Логика"]Нормално е да отгоцворя така на 1вият въпрос– политически неутрална съм. Аз съм адвокат, а не политик! [/quote]
  След като не коментираш по същество темата, а "само" като адвокат, без лоши чувства ще ти препоръчам да пишеш в някой форум за адвокати. Там ще си спорите кой параграф е по-добре да се използва.

  Но тъй като виждам, че все пак си ми отговорила и по същество.
  Ще ти кажа, че според мен бъркаш. ДПС е много по-голямо зло от ДОСТ, защото има огромна и реална власт и в комплект с комунистите разрушава България. Докато ДОСТ, като съм обяснил по-горе никога не може да има реална сила.

  Но поста ми към теб беше за друго - за това, че плюеш по ДОСТ и агитираш хората да взимат мерки, а в същото време не казваш нито дума за ДПС. Не знам дали го разбираш, но въпреки всичките ти параграфчета, ти с коментарите си се поставяш в услуга на ДПС и руските партии в България. И това че работиш като адвокат не те извинява. Темата е политическа.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 76. 76 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7292 Неутрално

  " Наличието на силен конкурент на ДПС ще помогне за ерозията и разрушаването на този монопол."
  Остава да се надяваме.

 77. 77 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Грешка, трябва да го регистрират и
  така да намалят влиянието на ДПС
  във власта, а самия ДОСТ сам ще
  изчезне от пол. сцена.Важно е ту
  рските гласове у нас и навън, да
  бъдат разконцентрирани !!!

 78. 78 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 367 Неутрално

  категорицно дпс е по-голямото зло от дост, но вкс ще го регистрира и само ще спечели от тоя отказ-

 79. 79 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Аргументите на съда са смешни - че ДОСТ била етническа партия.
  Като че ли ДПС е друга, най-голямото престъпление след 10-ти ноември е, че легитимираха най-антибългарската и вредна партия.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 80. 80 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Местан макар че се е научил да се изказва витиевато, засукано, високопарно, хал хабер си няма от свобода и демокрация за каквито претендира във всяко свое изказване. Не е свобода да се настаниш в нечий дом, да му разбъркаш до неузнаваемост цялата покъщнина и да се опиташ да му налагаш от "а" до "я" цялото си философско разбиране за света. Свободата е осъзната необходимост, а необходимостта в България е да се съобразиш с това, че България е държава на българите, какъвто и етнически произход да имат; че официалната религия на българите е православното Християнство; че официалният език е българският; че България не е място, в което "Турция е там, където живее дори един турчин". Турция си е там, където и е мястото, а в България става това, което решат българите. Това си е нашата държава. Ние решаваме кое е добро за нас и кое не. Ако България е допуснала слабостта и безотговорността да падне под турско робство за цели 500 години, тя няма да го допусне втори път, ако ще светът да се продъни вдън земя. Турция заема особено място в българската история; Русия също. Нито един българин няма право да забравя това! Местан по най- категоричен и безапелационен начин показа кой е и за какво се бори. Неговата кауза не е нашата, българската кауза, поради което няма място в нашия политически живот.

 81. 81 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 983 Любопитно

  ДОСТ - Движение в Обединение С Турция

 82. 82 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 699 Неутрално

  България има неистова нужда да бъде ограничено и маргинализирано комуноидното отроче ДПС. Вредата от тази КГБ/ДС структора изпитваме на гърба си от 26 години. За сега единствения възможен начин е излизането на ''пазара'' на ДОСТ. И, ако двете ''партии'' вземат на изборите за НС по 3.9%....пей сърце! От това се страхуват и комуноидо-гербъвата камарила. За това вият и техните социо. полит и други анаЛлизатори и журналя.

 83. 83 Профил на Император Дмитрий
  Император Дмитрий
  Рейтинг: 217 Неутрално

  В България няма право да участват партии различни от българските интереси, а ДОСТ е определено протурска нео-османинска партия, сами си спомнете как дойдоха дипломатите от туркито, турски ханъми и тн....

 84. 84 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  Ето това е когато ни управляват тъпи политици.Турция иска чрез ДПС и сега ДОСТ да имат влияние над българската политика,а къде са нашите служби,които да създадат партия от наши изселници живеещи в Турция,с която партия пък ние да влияем на турската политика в техния парламент?

 85. 85 Профил на shk49484512
  shk49484512
  Рейтинг: 358 Неутрално

  [quote#18:"Само Левски"]Определено върхушката нито на ГЕРБ, нито на БСП работи за избирателите си![/quote]

  За разлика от тях, върхушката на ДСБ работи за избирателите си, т.е. за реститутките и щатните НПО-дейци.
  Проблемът е в това, че посочените са под 2% от населението ни.

 86. 86 Профил на shk49484512
  shk49484512
  Рейтинг: 358 Неутрално

  Ето и още една версия.
  Анкара прозря, че с ДОСТ ще разцепи гласовете на нашите турци (по-точно - на потурчените по време на османското "присъствие" българи и други), а това не е в неин интерес. При едно по-силно представяне на ДОСТ на избори (ако бъдат допуснати) може да стане така, че и ДПС, и ДОСТ да останат извън парламента.
  Руското влияние върху ДПС определено се преувеличава. Ако някой си мисли, че Доган спретна преврата на Местан поради руски натиск - лъже се дълбоко. Арията на Доган тогава за "историческите чувства на българския народ" бе просто удобен повод за шкартирането на Местан.
  Доган гравитира към светските турски партии и никога не е бил в добри отношения с Ердоган. Поради това вторият се опита чрез Местан да промени ДПС по свой вкус, но не успя. Тогава се появи и ДОСТ. Впоследствие обаче Анкара разбра, че ДПС няма да изчезне лесно, а това ще разцепи петата й колона у нас. По-лесно в случая се оказва да не даде ход на реализацията на ДОСТ.

 87. 87 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1754 Неутрално

  Дали ДОСТ ще я регистрират не е сигурно, но е сигурно, че съдия Илиева ще се издигне много скоро в съдебната йерархия.

 88. 88 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 351 Неутрално

  С кеф бих гласувал за ДОСТ ако беше регистрирана и имаше шанс да прескочи 4%!!!Първо-това ще е единствената в българската история партия която ще е със сигурност анти-депесарска.Всички други са против дпс само на думи,а лижат задника на доган и днеска и нощеска.Второ-води я ченге от ДС което знае кирливите ризи на ДПС и поради това ще е много опасен враг на самото ДПС.

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 89. 89 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 351 Неутрално

  Изобщо не ми пука дали е протурска.Тук всички партии така или инак са пети колони на чужди държави...ДОСТ поне има шанс да срита болезнено задника на мафията и ДС.А мафията и ДС не са някакви имагинерни понятия-те са нещо много точно и ясно дефинирано и се олицетворяват с един единствен човек-пожизнения президент на страната.Да същичкия,за него говоря-оная вмирисана фекалия която живее в сарая с фазаните.

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 90. 90 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 351 Неутрално

  Гнусна и вонтелява,която е събрала ония зелените лъскави мухи от цяла България върху нея да плюскат и едната от които мухи така се е угоила че скоро ще се пръсне или ще пукне от инфаркт въпреки че е 80ти набор.Измет която вече 27год. осмърдява българския политически живот.В една малко по-нормална държава народа собственоръчно щеше да му разнесе червата по улиците на тоя виден консултант-хидроинженер.А ние тука спим."Търпи народът наш,в туй има петвековен стаж" викаше бай Радой...

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 91. 91 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 632 Неутрално

  [quote#29:"Логика"]Алооооу–автора, Конституцията ни ЗАБРАНЯВА учредяването на етнически партии![/quote]ОК но защо тогава е регистрирана ДПС? Защо антиместанците мълчат за ДПС?
  да не би защото е пълна с ченгета и руски агенти? познах ли?
  колкото и да не харесвам ердоган ЛОГИКАТА ми показва, че в момента Путлер е по-опасен за България. Има много силна, развивана дълги години агентура! пък и ердоган не се е опитвал да свали властта в България, както ПУтлер направи през 2013г.

 92. 92 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 632 Неутрално

  [quote#86:"shk49484512"]Ето и още една версия.[/quote]
  не е "версия'', а новата Депесарска гледна точка, примитивна и фалшива, както повечето!

 93. 93 Профил на shk49484512
  shk49484512
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#92] от "bgpatriot":

  "Патриот" е добре, но примитивен "патриот" е зле.
  Не мисли и повече вреда прави, отколкото да помага.

 94. 94 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#32] от "Логика":

  Бъди сигурна че няма да ти откажат регистрация. На тях им е пределно ясно че такава партия няма да мине долната граница.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 95. 95 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Един съдия отказа регистрация, втори може да направи същото, трерия обаче може и да не направи това. Под една или друга форма партията на Местан ще съществува. Въпросът е още колко безплатна реклама ще си издействат докато това се случи.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 96. 96 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 883 Неутрално

  "Проблемът е в това, че ДПС, а по всяка вероятност и ДОСТ, като имаме предвид нейния генезис, защитават преди всичко интересите на върхушките в двете формации. Техните простосмъртни избиратели винаги остават на заден план."
  Ужас! Сякаш става дума за Радан и г-н Костов!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK