Превратът над съдебния закон: да скрием масоните, да сплашим съдиите

Превратът над съдебния закон: да скрием масоните, да сплашим съдиите

© Юлия ЛазароваСред тържествената приповдигнатост, с която бе ознаменувано приемането на промените в Закона за съдебната власт, потъват гласовете за опасностите, заложени в него. А те могат да обезсмислят и добрите, макар и ограничени като обхват и смисъл промени, внесени от Министерството на правосъдието. И да съхранят и заздравят всичко онова, което трябваше да бъде променено.


Поне 4 акцента в закона ще възпрепятстват борбата със зависимостите и конфликта на интереси в съдебната система, а оттам и правосъдието като цяло:


- изискването гражданите да посочват ЕГН в сигналите срещу магистрати;
- липсата на съдебен контрол над прокурорските откази за образуване на досъдебно производство;
- отхвърлянето на текста, забраняващ членство в тайните организации в съдебната власт, известни като масонски братства;
- въвеждане на задължение магистратите да декларират в коя професионална организация членуват.
В този коментар разглеждаме последните два акцента.


С две думи (за който не му се чете до края този коментар): Законът приравни тайните масонски организации с явните, легитимни, публични съюзи на магистратите. А удивляващото беше, че министърът на правосъдието не само премълча това в заключителното си слово от трибуната, но и благодари на депутатите - за разлика от заседанията на правната комисия, където Екатерина Захариева настойчиво се противопостави на осакатяването на закона в споменатите разпоредби.


Масоните: какво беше предложено...


Внесеният от министъра на правосъдието проект предвиждаше: Магистрат "се освобождава от системата заради несъвместимост, ако членува в персонифицирани или неперсонифицирани организации с нестопанска цел, чиито организация, статут, цели и средства предвиждат или допускат възникване, упражняване или прекратяване на права или задължения за членовете, сътрудниците или съмишлениците като резултат на непублични правила или процедури".


...и какво беше прието


Магистратите просто подават декларация.


Ето точния текст, който депутатите приеха:


"Всеки съдия, прокурор и следовател, членовете на Висшия съдебен съвет, главният инспектор и инспекторите от Инспектората към Висшия съдебен съвет в едномесечен срок от встъпване в длъжност подават пред съответната колегия на Висшия съдебен съвет декларация за всички свои дейности и членства в организации,


включително тайни и/или неформални организации и общества,


юридически лица с нестопанска цел и в граждански дружества или обединения."


Тази разпоредба на практика ще скрие масоните, защото:


- предвижда единствено подаване на декларация, ако членуват в "тайна и/или неформална организация и общество";


- не предвижда механизъм за проверка и санкция, законът дори не обявява несъвместимост на членството в тайни организации с длъжностите в съдебната власт, тоест не предвижда освобождаване от системата;


- предвижда /четете внимателно/ подаването на декларацията да става при встъпване в длъжност, което слага чадър над всички масони, които по-рано са постъпили в съдебната система, а някои са заели и важни позиции, . за които медиите са писали.


Да приравниш масонските братства с легалните организации на магистрати, като ги вкараш в една разпоредба на закона и им припишеш еднакви задължения, е позор за парламента - и ГЕРБ носи отговорността, защото председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов не възрази на ястребите от ДПС, бранители на тайната власт


Забележете: Текстът на министерството за тайните общества беше отхвърлен още в правната комисия и на негово място вкараха задължението магистратите да декларират членство в професионалните организации, които по принцип са публични. В пленарната зала беше отново отхвърлен текстът на вносителя и след два часа депутатско дърляне с триста зора от немай-къде беше вписана в същата разпоредба (за публичните организации!) скопената добавка, която визира масоните ("включително тайни и/или неформални организации и общества"). Дори отказаха да добавят предложеното от Петър Славов от Реформаторския блок допълнение "които имат неявни правила и процедури".


Министър Екатерина Захариева мълча по време на абсурдния дебат в парламента за масоните и съсловните организации


Тя не излезе на трибуната поне да опита да убеди депутатите, да защити проекта, който е внесло правителството и който в тази точка бе преобърнат на 180 градуса, както впрочем бе преобърнат и с изискването за ЕГН-тата. Това мълчание подсказа, че преобръщането (отхвърлянето) на текста за масоните е било договорено с цел да си остане скрита тайната власт в съдебната система.


Другата особеност на гласувания текст е, че основа за преценката за масонската връзка е декларацията на магистрата - щом не декларира, значи не членува. А какво става, ако данни за тайни обвързаности изплуват от различни събития и дори от съдебни дела, каквито случаи са известни?


Конкретен пример: Ако беше приет вариантът на Министерството на правосъдието за тайните организации


можеше да се раздели с поста си заради несъвместимост конкретен прокурор от Върховната прокуратура


с установени в съдебен процес масонски обвързаности.


В кориците на едно съдебно дело срещу висш прокурор, което приключи с присъда за изнудване, описано в "Капитал" и в сайта "Съдебни репортажи", се виждат безпощадно ясно както шантажът и лобисткият натиск, така и братската взаимопомощ, която си оказват членовете на конкретно тайно общество. За сметка на върховенството на правото и закона.


(А що се отнася до конкретния висш прокурор, той въпреки доказаната обвързаност с масонската група, описана в кориците на делото, бе издигнат от Софийската градска прокуратура във Върховната, и то, забележете, да отговаря за... разследванията. И за да звучи като в жестока оруеловска антиутопия този сюжет, синът му е подсъдим за катастофата на бул. "България" отпреди 5 години, при която загинаха на място двама души, а бащата отговаря за разследванията (за актуалното състояние на продължаващото пета година дело, ако имате време, вижте тук и тук.)


Послужих си и с конкретен пример, за да се види безсмислието на добавката за декларирането, направена в пленарната зала, след отхвърлянето на текста на министерството.


Прикриват мракобесната власт на неявните връзки и паралелно с това обявяват за враг всеки, който ги разкрива.


Този извод не се нуждае от доказване - той кънтеше от парламентарната трибуна в обвинителните речи на Четин Казак и Йордан Цонев от ДПС.


Съюзът на съдиите като "Ислямска държава": да бъде унищожен


"Тука нарочно се фиксираме върху проблема с тайните общества, за да заслепим народното представителство за истинския проблем – неправомерните влияния на много явни организации, които получават явно финансиране, въпреки че не много явно си го признават и не са склонни да го декларират. А това са именно съсловните организации и особено някои от тях." (Четин Казак)


Чухте ли?


"Истинският проблем" значи не били тайните братства, а явните съсловни организации "и особено някои от тях"!


Йордан Цонев е още по-ясен: "Директно става дума за Съюза на съдиите в България. Не ни баламосвайте с текст, който изключва декларирането на членство в съсловните организации. Съюзът на съдиите се утрепа да лъже, включително и посланиците, че представлява цялото съсловие..."


Защо от пет организации на прицел е точно Съюзът на съдиите ли?


Той е на прицел от създаването му - по същата причина, по която и медиите, които изнасят неугодни за мнозинството във Висшия съдебен съвет факти, са обявени за врагове, без да се опровергават фактите, просто се игнорират. ССБ не мълчи, откакто е създаден преди 19 години, съдийският съюз последователно, публично, безкомпромисно разобличава тайната власт. А как и с какви средства се осъществява тя, го е казал най-кратко и ясно не кой да е, а самият Цветан Цветанов, само че през февруари 2014, когато беше в опозиция: "...С всички средства, чрез Висшия съдебен съвет и главния прокурор, и заместник главния прокурор..."


А как може да бъде унищожен Съюзът на съдиите?


Чрез демонстрация на влияние и мощ от атакуващите - да видят съдиите кой е силният и ако искат спокойствие на работните си места, да си правят сметката дали да членуват в ССБ. И със свирепа пропаганда срещу съдийския съюз, за да се уплашат привържениците му. И още: чрез неформалната власт на председателите на съдилища, които са назначени от "силните", въпреки че са уличени от сигнали за нарушения, което ги превръща в най-предани лейтенанти на тайната власт - "...с всички средства - чрез ВСС и с главния прокурор, и със заместник главния прокурор" (по цитата по-горе).


(Конкретен пример: Веднага след като получи втория си мандат от ВСС на 7 юни, председателката на Благоевградския окръжен съд, прочута с това, че шест пъти е разпределяла търговско дело, докато се падне на нея, обяви пред медиите (на 24 юни), че "14 членове на ВСС от нейния съдебен район напускат ССБ начело с нея". И то - обявява го, преди да са подали молбите си 14-те, по нейното признание. Който от тях смее, тоест който съдия иска да му се стъжни животецът, като го затрупат с дела, които няма как да завърши в срок, или да бъде откомандирован, командирован, мачкан, навикван, нека не си подаде молбата за напускане на заклеймения от самата председателка съюз.)


Европейски стандарти ли? Абе, я си гледайте работата


Декларирането на членство в съсловните организации бе гласувано, въпреки че не фигурираше в проекта на министерството и въпреки протеста на три от професионалните сдружения на магистрати. А позиция против декларирането заявиха с писмо на 26 юли от международната организация "Европейски магистрати за демокрация и свободи" (MEDEL) до председателя на Народното събрание Цецка Цачева. С което предупредиха, че нормата нарушава правото на професионално сдружаване на магистратите. В същото писмо председателят на международната организация Гуалтиеро Микелини отправя препоръка към "Нейно Превъзходителство госпожа Цачева" да запознае депутатите от всички парламентарни групи с позицията на организацията с надежда, че Народното събрание ще преразгледа решението на правната комисия и няма да приеме текст, който въвежда задължението за деклариране пред ВСС на членство в професионални сдружения.


Проверка на "Дневник" в сряда, докато приемаха ЗСВ, установи, че нито една парламентарна група не е официално известена от Цачева за писмото - ако някой е чул, било е от медиите. Презрителното недоумение, с което депутати посрещаха въпроса ми ("Тая луда па какво пита") е най-красноречивото доказателство, че под европейски стандарти властовият "елит" разбира май само "европейските фондове". И нищо друго. И че би се стреснал от "Европа" само ако му спре кранчето, за да не може да краде.


И все пак - защо министър Захариева мълча?


Защото неявната власт знае как да предупреждава "внимавай". Цитирам откровението на ударното звено за специални анонимни медийни поръчки: "Министър Захариева трябва да се еманципира от предшественика си. И колкото по-бързо покаже как работи в полза на държавния интерес, а не действа под олигархичен натиск, толкова по-широк хоризонт ще има политическата й кариера."


(Политическата й кариера, значи! И ако това не е заплаха, здраве му кажи.)


Заплахата преминава в разпореждане, акцентирано с болд: "ЗСВ да се ревизира преди окончателното му приемане" (В. "Труд", 1 юли, "Стефан Николов").


Е, ЗСВ беше не просто ревизиран, а над част от закона бе извършен преврат за съхраняване на тайната власт и паралелно унищожаване на разобличителите на тази власт, конкретно Съюза на съдиите в България. Безкръвен и мръсен преврат, зле прикрит зад лицемерна и феноменално нагла пушилка, че въвеждали прозрачност за всички.


А Цветанов мълчеше - напълно логично, съобразно поредното пренареждане на зависимостите: когато високият фактор е в опозиция, естествено го подгонват, когато е на власт - предоговарят се взаимните "отговорности и задължения" на политическата и съдебната власт. Така я разбират реформата двата върха.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  "...под европейски стандарти властовият "елит" разбира май само "европейските фондове". И нищо друго. И че би се стреснал от "Европа" само ако му спре кранчето, за да не може да краде."

  Това си е така още от времето на преговорния процес.

  Преди 10-12 години властта лъжеше и мажеше пред европейците, за да бъдем приети в ЕС, като се знаеше, че като цяло европейските институции са балами, будали и идиоти, които ще засилват по няколко влакови композиции с банкноти годишно и от нашите хора ще се искасамо да претоварват на мерцедесите и да карат на вилите с високите дувари.

  Когато Европа събра кураж да поиска отчет за разходването на средствата (например, за ноторната държавна поръчка, възможена от Батко на Братко или обратното) на стойност 120 милиона евро - е, тогаа настъпи резонен и твърде яростен евроскептицизъм.

  Какви са тия наглеци, че ще ни искат сметка за какво им харчим парите?!

  В съдебната система нещата са най-зле, защото тя е практически безконтролна. Веднъж попадвал в нея, човек може да бъде изхвърлен, единствено ако е порядъчен. Други шансове няма.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Браво на Петя Владимирова - както винаги безпощадно ясна и остра!
  И така ,съдебна реформа ли?НЕ,ОМЕРТА!

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 2405 Разстроено

  Лъжа е, че в България има справедливост и правосъдие.

 5. 5 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Съдебна реформа няма, има пародия и ненужна приповдигнатост

 6. 6 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  е то декември миналата година'опраскаха' реформата и сега имитират дейност...гарантирано НИЩО...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 7. 7 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Да се втълпява :"Политиците са виновни че съдиите дават пари на Черния и се съгласяват кмет от ДПС да ги води при Пеевски"! Фърляйте димки тролчета изр***мои! Гражданите на републиката не трябва да знаят на кой свят се намират!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 8. 8 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Другарката Владимирова някак е дошла на себе си, и е създала поредната си "творба" ... чудно ми е тия "коментатори" по-горе, които се прехласват от нейния "талант" и си умрат да оплакват съдебната реформа, какво общо имат с правото ?
  Учили сте право ли, работили сте право ли, що ли ?
  Системата има безброй кусури, но "визираните" тук са пълни алабализми, с "мелодраматично, ах" заглавие

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Любопитно

  Смешен плач откъм провалилите се тотално в съдебната реформа?!?
  Ами напълно разбираемо и......трагикомично.
  Все някакси требе да се оправдят за лъжите които изрекоха и за собствената си некадърност......

 11. 11 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Браво Петя. Брилянтна както винаги.
  А по-горе, Дочоолу и Гочоолу веднага те налазиха.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 12. 12 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 359 Неутрално

  До коментар [#8] от "роджър":


  До коментар [#9] от "oporna_to4ka":

  Вие двамцата сте доволни от съдебната система, а?!!Зная ги такива, като вас - имате интерес, дадени дела да не завършват, бавят или решават избирателно, оплетени сте в същата тази система - я вие самите, баща, майка, роднина - краде и лъже там от години!!!Жалки сте!

 13. 13 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#11:"Rhapsody of Fire"]Брилянтна както винаги.
  А по-горе, Дочоолу и Гочоолу веднага те налазиха.[/quote]
  Ар ю толкинг то ми? ...
  Пък Сульо и Пульо и се възхищавате

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 14. 14 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 636 Неутрално

  По принцип статиите за коментар на Петя Владимирова са прекалено субективни и отразяват неадекватните искания на ДСБ и на неговите съмишленици, но този път съм съгласен с нея поне на 50, че и на цели 75%. Защото в държавата не трябва да има върховен орган, чийто решения не могат да бъдат обжалвани или отменени, дори ако става дума за такъв орган, какъвто е конституционния съд. Без да съм сигурен, защото от покер нищо не разбирам, но казват, че там най-силната комбинация, кент флош роял, губела своята сила, ако някой от другите играчи притежава каре от седмици. Така че и собственикът на върховната комбинация не би могъл да бъде сигурен, преди да бъдат свалени картите да не може да бъде абсолютно сигурен, че победата му е абсолютно сигурна. Отнесено към държавните властови институции това означава, че и преценката на един върховен орган, която може да е погрешна или вредна за държавата, ще може да бъде атакувана и променена, ако наистина е така. При което, както е казал Ким Филби, макар и по друг повод и по различен начин, контролът върху върховната инстанция трябва да се предостави за оценка на хора, които са на най-ниски нива в управленческата иерерхия.

  А скриването от съдията на това, че е член на организация от затворен (полусекретен) тип, каквато е организацията на масоните, е пълен законотворчески кретенизъм. Защото в такива организации важи принципът на братството (един масон винаги е длъжен да спаси своя брат масон, дори с цената на пренебрегване на закона, ако другият е загазил, даде опознавателен знак и поиска помощ). И защото един масон е длъжен да изпълни разпореждането на друг член на масонската ложа, който е с по-висока степен, дори ако за това трябва да наруши закона. Което води до извода, че членове на организации от масонски тип изобщо не трябва да могат да заемат служебни места, на които те имат право да вземат управленчески (в това число и на съдебни) решения.

 15. 15 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  “Ако беше приет вариантът на Министерството на правосъдието за тайните организации можеше да се раздели с поста си заради несъвместимост конкретен прокурор от Върховната прокуратура с установени в съдебен процес масонски обвързаности.”

  Ако масонството е толкова вредно, да се постави извън закона?!
  Защо трябва да се забрани в само в съдебната власт, а не в държавната администрация изобщо?! Ползването на двоен аршин, никога не е водило до нищо хубаво. Ще гоним съдии и прокурори за членство в тайни общества, докато цялата система е пропита от непотизъм...

  I Want To Believe
 16. 16 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3984 Неутрално

  Петя разбива на пух и прах всяко твърдение, че промените в съдебната система щели да я променят основно и трака да доведат до истинско правосъдие!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 17. 17 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3984 Неутрално

  До коментар [#15] от "2.50":
  Ти май забрави, че тук става дума само и единствено за съдебната система.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 18. 18 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3984 Неутрално

  До коментар [#13] от "oporna_to4ka":
  Това което е написал/а е пряко свързано с това, което той/тя се опитва да обясни.
  Това което си написал ти е обида!

  Разликата между двата поста изразява разликата в умствените възможности на пишещите!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 19. 19 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#12:"chinaski"]Вие двамцата сте доволни от съдебната система, а[/quote]
  Смешнико, написал съм, че системата има хиляди реални проблеми и кусури, но не са алабализмите на другарката ви петя ... само че трябва грамотност и познаване на системата, за да ги разбереш и да знаеш как биха могли реално да се решават, а не клиширани заклинания по форумите и патетични безсмислени речи на радан по телевизора ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 20. 20 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3984 Неутрално

  Наред с всичко останало от написаното се разбира как по йезуитски е фалшиво "честна" правосъдния министър.....

  .....Сега разбирате ли защо Христо Иванов подаде оставка!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 21. 21 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Браво на Петя Владимирова!
  На много медии вече доста неща за членовете на съдебната власт, не им е интересна.
  Нищо друго не очаквах от самото начало на т. нар. съдебна реформа. Толко пари са вложили за тези съдии и прокурори, че защо сега да ги махат. Това само доказва, че реформата се прави от тези, които нямат интерес да я направят. А и не се чувстват длъжни, заради някакви европейски институции и недоволни граждани. Изградиха си собствен имунитет срещу всякакъв вид контролни функции.

 22. 22 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1672 Неутрално

  Уф аман вече, в България ако някой загуби дело веднага започва да говори за съдебна реформа. Другата мантра е, че виждате ли на някой му е повдигнато обвинение, а той не е признат за виновен!!! Нищо че сме държавата с най-голям процент осъдителни присъди в Европа.
  Хайде стига с тези глупости.

 23. 23 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#15:"2.50"]Ако масонството е толкова вредно, да се постави извън закона?! [/quote]
  Сталин, Хитлер, Мусолини и сие са го забранили, тук беше забранено до 90-та година ... та другарката петя и тукашните другари познай от кои са, или по-скоро колко са пилешки едни мозъчета
  Най-големия "громител" на масонството последните 25 години пък е болен си ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 24. 24 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3984 Весело

  [quote#19:"роджър"]Смешнико...[/quote]
  Обиждаш, защото чувстваш колко права е Петя Владимирова и тези, които я подкрепят.

  [quote#19:"роджър"]...но не са алабализмите на другарката ви петя ..[/quote]
  Опитваш се да принизиш значението на казаното от нея, като слагаш обидни твърдения, но не привеждаш доказателства за това.!

  [quote#19:"роджър"]само че трябва грамотност и познаване на системата, за да ги разбереш и да знаеш как биха могли реално да се решават, а не клиширани заклинания по форумите и патетични безсмислени речи на радан по телевизора ...[/quote]
  Опитваш се да се изкараш повече знаещ и по този начин да изкараш колко незнаещи са критикуващите.

  Като цяло писанието ти демонстрира яд и ненужни нерви, показващи страх от качествената критика, а то е ясен признак за виновност.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 25. 25 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Дневник,напипвате проблема на правосъдието в България и това е добре. Нужно е наистина да се отвори истински дебат по темата защото ще ви кажа какво е положението в един малък град примерно като Пазарджик. Пазарджик си има кмет масон, прокуратура просмукана от масонство, съд изцяло от масони и ротарианци, общински съвет пълен с братя, и бизнес изцяло масонски прихванат.Не ща да си мисля какво е да обидиш някой от братята ако случайно му настъпиш интереса.

 26. 26 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8410 Неутрално

  " председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов не възрази на ястребите от ДПС, бранители на тайната власт"
  Ама как да възрази, като играят заедно. Всичко е договорено предварително. Стиснаха си ръцете срещу всичко разумно.

 27. 27 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#24:"Храбър"]Обиждаш, защото чувстваш колко права е Петя Владимирова и тези, които я подкрепят. [/quote]
  Храбрий, хайде кажи - какво разбираш от право, та знаеш права ли е, или крива ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 28. 28 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2155 Любопитно

  [quote#17:"Храбър"]Ти май забрави, че тук става дума само и единствено за съдебната система.[/quote]

  Хич даже и не съм!
  Дъвката която се пробутва с масоните изобщо не се спрягаше преди няколко месеца, хеле пък в предизборната платформа на РБ!(казусът посочен от Владимирова е с давност от първия кабинет на Борисов) Воят в момента е от кръговете, чиито номер пак не минА! Защо в законът за корупцията не се пробваха да го предложат за всички нива на държавната администрация?! Да лустрират администрацията от масони, ротисьори и пр. - какво се хабим на дребно?

  I Want To Believe
 29. 29 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3984 Весело

  [quote#27:"роджър"]Храбрий, хайде кажи - какво разбираш от право, та знаеш права ли е, или крива ?[/quote]
  Правя логическо заключение.
  Ако искаш да кажеш, че "правото" не се подчинява на обикновената човешка логиката, това е друг въпрос.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 30. 30 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Браво Петя , добре казано...
  Но мозъци герберски не могат едно просто нещо да разберат - тези организции създават, налагат , заповядват ЗАВИСИМОСТИ- властови - на власт и подчинение , които зависимости - са НЕдопустими за един съдия или прокурор :) , за които Законът е единствено легитимен и на НЕГО трябва да се подчиняват.
  Такива са им УСТАВИТЕ на тези организации..>)
  Как един тъпак от ГЕРБ - да го разбере ?? :)
  .ВСЕ пак не става дума за работници по градините , продавачки или пазванти, фризьорки или детски учителки , а за СЪДИИ и ПРОКУРОРИ !!!!
  Колко е просто - но НЕ вдеват фуражките гербаджийски, еле пък училите в Симеоново ...)
  Партии, като ГЕРБ, ДПС, БСП - не могат да съществуват , ако нямат ЗАВИСИМОСТИ на членовете си ...Слуша се Главния- и не дай си Боже -да го предадеш или напуснеш :))
  Фуражки, селяци - свикнали да се подчиняват , на по- висши Рапони - безпрекословно ...Нищо ново ..
  БКП-ДС- организации- външни и далечни за "НЕпросветените, "НЕизбраните ", "НЕдостойните" и т .н...)
  Мафия , с две думи ..
  Мутренски организации...
  Червена мафия ...)

  BIG AL
 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3984 Неутрално

  [quote#28:"2.50"]Защо в законът за корупцията не се пробваха да го предложат за всички нива на държавната администрация?! Да лустрират администрацията от масони, ротисьори и пр. - какво се хабим на дребно? [/quote]
  Питай герберите!
  А иначе с твоето разширение на темата ти просто я разводняваш.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  С "Великата българска Конституция", още тогава , с приемането и - ВСИЧКИ съдии и прокурори , СТАНАХА НЕСМЕНЯЕМИ - след един 6 месечен срок, май беше ...
  ВСИЧКИТЕ - назначени от БКП !!
  От тогава започна и провалът на прехода , с който продължаваме и днес ...
  А днес си имаме ЦАЦИ, ЦВъ-та , Боковци, пеевски и ДПС - другари и т.н...
  И прекрасно работеща прокуратура - според Боко ..:
  ЩОМ него не е опандизила , КАК да не е прекрасна ???
  Хахахахааа....

  BIG AL
 33. 33 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#27] от "роджър":

  Какво по- точно разбираш от Правото, симеоновецо ?? :)
  Като ченге- на Цв. ли се кланяш ???
  Или на цацата - които може да прекрати ВСЯКО досъдебно и НЕ отговартя пред НИКОЙ -за това ??

  И ако ИСКА , МОЖЕ и да прочете някой доклад пред Нар.събрание!!??
  Или може би си доволен от прокуратура , следствия в България , мафията , пеевски и доган , и хората им ???
  Какво по- точно - разбираш от Правото ??
  За гражданските делби ли, ще ни '"просвещаваш" ???
  :)
  Или за разпределението на делата от семейната приятелка на Цв...- Янева ???
  Какво по- точно , ченге ??/

  BIG AL
 34. 34 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#29:"Храбър"]Правя логическо заключение. [/quote]
  Подчинява се на логиката, естествено, но се учи 5 години в университета, и после цял живот в практиката ... ти го "учиш" във форума, естествено не знаеш хиляди неща, но пък си "убеден" ... това е БОЛШЕВИЗЪМ, само дето не разбираш и това !
  Сигурен съм, че още по-малко знаеш и за масонството, ма и там си "убеден" ... не разбираш ли, че десният човек трябва първо да е компетентен, и после всичко останало ?
  Не съм чувал и другарката петя да е учила, ама и тя "громи" наред
  Христо и радан са учили и разбират, но толкова по-зле - занимават се с политически инсинуации и манипулации, белким някой им се върже ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 897 Любопитно

  [quote#33:"BIG AL"]Какво по- точно разбираш от Правото, симеоновецо ?? [/quote]
  Ей го още един тарикат-клишар
  Как за толкова години не измислихте нещо по-така ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 37. 37 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  [quote#31:"Храбър"]А иначе с твоето разширение на темата ти просто я разводняваш.[/quote]

  Не смятам така!
  Докато Хр. Иванов беше министър нито дума от него, нито от Кънев за някакви увити в чаршафи, които да им мътят водата нямаше! Сега, когато приеха ЗСВ започна вой, че има обвързаности?! Като на Радан толкова му вадят очите, да се беше пробвал да ги анатемоса в поправките на конституцията! Какво пречеше да се забрани на депутатите(те са законодатели) да членуват в такива общества? За да представлява проблем единствено в съдебната система?
  Аре нема нужда!

  I Want To Believe
 38. 38 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#36] от "роджър": Този е всичколог- наред “подрежда“ юристи, лекари, политици; от всичко разбира, всичко знае, а не казва каква му е професията и какво образование има, не казва и от какво се храни- от упражняване на професията си или от платени коментари по форумите

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 39. 39 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3984 Неутрално

  [quote#34:"роджър"]Подчинява се на логиката, естествено, но се учи 5 години в университета, и после цял живот в практиката ... ти го "учиш" във форума, естествено не знаеш хиляди неща, но пък си "убеден" ... това е БОЛШЕВИЗЪМ, само дето не разбираш и това ! [/quote]
  По-скоро твоето е "болшпевизъм" защото се опитваш да пробуташ собствените си щения без дори да се опиташ да ги докажеш логически.
  За да си прав в твърденията си не е необходимо да си учил (кой знае и колко си учил) 5 години, а да докажеш казаното от теб....Нещо което ти за кой ли път не се и опитваш да направиш.


  [quote#34:"роджър"]Христо и радан са учили и разбират, но толкова по-зле - занимават се с политически инсинуации и манипулации, белким някой им се върже ...[/quote]

  Твоите приказки за инсинуации, защото нищо не доказваш, а само се дуеш като пуяк!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3984 Весело

  До коментар [#38] от "Логика":
  Ето го следващия.
  И отново няма нищо съществено да каже.

  Съмнявам се, че някога ще се научите да доказвате казаното!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#40] от "Храбър": Каквото имам да кажа, го казвам в съдебната зала, в съдебно заседание по граждански и търговски дела! Какво искаш да ти доказвам- ти да не си съд, случайно?! Като претендираш за ниво, чел ли си “Морал и догма“ , че да знаеш какво е масонството? Май забравяш, че ТИ си невежата- неюрист, а АЗ съм адвоката с 17 години адвокатска практика в София! Много нагли сте станали форумните всичколози- още малко , и ще се пишете по-големи специалисти от нас!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 42. 42 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#39:"Храбър"]За да си прав в твърденията си не е необходимо да си учил[/quote]
  Ей тука ти убива чепика, а ?
  Не познаваш фактите, ама си "доказваш" твърденията ... че и аз да се разправям с неграмотник като тебе ?
  Аре плувай си в "твърденията" ... и да знаеш, живот има и извън форумите

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 43. 43 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#40] от "Храбър": Като много знаеш, кажи ми какво значи един съд да решава делата по формирано вътрешно убеждение и нарушаването на този правен принцип какво точно обуславя- нищожност, недопустимост или неправилност на постановеният съдебен акт- съдебно решение? Знаеш ли какво е субективни и обективни предели на СНП, какво е стабилитет на съдебно решение? Само на тези 3 въпроса ми отговори, и моментално ще разбера дали някога в живота си , си бил студент в български юридически факултет в специалността “право“ Ами сега? Как ще ти помогне всичкологията при въпроси, които се намират в учебника “ Българско гражданско процесуално право“ на Ж. Сталев и които не са качени в нета и можеш да ги прочетеш, само ако си купиш учебника и ги прочетеш в него, или ти ги каже преподавател в посочената учебна дисциплина Май съвсем я закъса, всичколозе

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 44. 44 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#43:"Логика"] СНП[/quote]т.е. СПН- сила на пресъдено нещо

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 45. 45 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Петя, НЕ разглежда конкретни казуси, правни спорове и т.н..
  Тя се занимава с АДМИНИСТРАТИВНИТЕ зависимости, подчиненията в Системата, Властта на Гл.прокурор, НЕотговорността му пред НИКОЙ и т.н...
  Т.е , неща , свързани с дейността на органите , техните взаимозависимости, корупцията , тайните им организации и т.н..
  Т.е , все неща , които ВСЕКИ може да обсъжда :))
  Тук не става дума , пак повтярам - за търговски казуси, например ,
  а за ЗАВИСИМОСТИ ...Нещо, което и от Венецианската комисия и от ЕК многократно са отбелязвали в докладите си ...:
  Така че , Браво на Петя !!

  BIG AL
 46. 46 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10023 Неутрално

  Масоните да гласуват да се самоизключват? Не ме разсмивайте...
  Корумпираните да гласуват да се вкарат сами в затвора? Няма начин...
  Бедните духом да ни учат на морал ? Те го правят и затова сме потънали в тинята...
  Българската съдебна система да се оправи с тези магистрати?
  Има една стара приказка: нов бардак със стари к... не става...
  Поздравления за анализа! Ще е интересно и да се коментират първите две точки...
  А оловните войничета на #Кой са вече ясни - арогантните Казак, Цонев, един от БСП и цялото тихо мнозинство в парламента

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 47. 47 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#40] от "Храбър":Какво стана, йористеее- що мълчиш Какво търсиш в нета материали, които всеки юрист ги знае наизуст- от сън да го вдигнеш, ще започне да ти ги пее? Какво стана сега - нали уж ти си бил по-знаещият и по- умният от мен, нали ти си бил юрист- как така не знаеш тази елементарна материя от гражданският процес?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 48. 48 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Като много знаят завършилите Юридиския факултет и работещи в съдебната система, от какво се притесняват да им контролират работата. Ние точно за това говорим, от какво се формира вътрешното убеждение на един съдия, от кои външни фактори.
  С приетия закон се защитават правата на съдиите и прокурорите и се отнемат правата на всички останали граждани за справедлив процес. Нали уж живеем в правова Държава, а не в режим.
  И за едно некоректно взето решение, трябва да има наказан съдия. Това е вътрешното убеждение на всички в този форум.

 49. 49 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 219 Неутрално

  До коментар 47
  Защо не сте готови да Ви контролират, как си прилагате знанията?

 50. 50 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#48:"ggot"]Ние точно за това говорим, от какво се формира вътрешното убеждение на един съдия, от кои външни фактори. [/quote] Ми няма външни фактори, бе, момче- формиране на вътрешно убеждение е юридически принцип, който преведен на човешки български простонароден език означава един съдия да решава делото само въз основа на допуснатите лично от него доказателства по делото Ма иначе сте много вещи, много ги разбирате тези неща, без да сте ги учили в юф

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 51. 51 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#49:"ggot"]как си прилагате знанията?[/quote] Като работя като български адвокат в София вече 17 години- така си прилагам знанията и не само това-така се издържам, така си плащам данъци, осигуровки и местни данъци и такси
  До коментар [#48] от "ggot": Освен това- ако “външен фактор“ е формирал вътрешното убеждение на един съд, то това означава, че всеки колега- процесуален представител на страна по делото, може да обжалва на по-висша инстанция съдебното решение дори и само на това основание- стига да има безспорни доказателства за наличие на външен фактор, способствал за формиране на вътрешното убеждение на съда по съответния казус

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Нищо не хранят, просто са от ЧервеноРуската антибългарска групировка

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 55. 55 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2893 Весело

  Ох! Какво облекчение! Бях се затъжил за Бравопетя!

 56. 56 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Като гледам май хората завършили Юф са доста на зор да пишат във форумите с или без заплащане.
  Коментарите на хората на живо дори са още по-остри за съдебната система.
  До коментар 50 и 51 на Логика
  "един съдия да решава делото само въз основа на допуснатите лично от него доказателства по делото"- това е доста според момент в тяхната работа. Но с Вас сега няма защо да споря, щом си прилагате знанията като адвокат, когато станете съдия тогава ще си говорим с Вас.
  "делото, може да обжалва на по-висша инстанция съдебното решение дори" - може, но нали и по-висшата инстанция е към същата съдебна система. Нали затова иде реч в този форум, какви са практиките в съдебната система.
  Много хора тук не са завършили Юф, но Вие научете първо това, което ние знаем, може да ви е от полза за падането на МОНИТОРИНГА. Вашата сфера е най-голямата издънка в тази Държава, засрамете се. Нашите области, в които си прилагаме знанията са по-успешни.

 57. 57 Профил на zuh59397508
  zuh59397508
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#41] от "Логика":

  Аре,по-пУлека,авукате!Много сме виждали такива като теб как са се осирали и в съдебната зала,и на улицата!И да те светнем още-17 г. практика са само една първа стъпка В правото, а не уверена походка!Капише?!

 58. 58 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Членуването в масонска ложа е подобно на членуването в някое религиозно общество. Както може да има съдия, който е православен, католик или протестант, така може да има и съдия масон (понякога в комбинация с още някоя религиозна принадлежност). Единственото смущаващо е, че участието в масонска ложа в някои случаи се държи в тайна. Затова във Франция например е издадена препоръка към съдиите масони да обявяват тази си принадлежност:
  http://rue89.nouvelobs.com/2010/06/09/les-magistrats-francs-macons-devraient-se-devoiler-154160

 59. 59 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 863 Неутрално

  До коментар [#4] от "arcanum":

  А кой твърди подобно нещо?

 60. 60 Профил на Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Рейтинг: 1024 Весело

  " За пореден път ДПС и БСП доказват, че са пазители на статуквото и противници на реформи в полза на обществото

  Несъвместимостта на масони, тамплиери, илюминати и членове на тайни общества с правораздаването на Темида се оказа важен тест за българския парламент. Тази същностна поправка трябваше да мине миналата седмица в пленарната зала на Народното събрание, когато се разглеждаха промените в Закона за съдебната власт, но бе отхвърлена.

  Важните за обществото промени бяха внесени от Министерски съвет, тоест със санкцията на правосъдния министър Захариева и премиера Борисов.

  Ябълката на раздора се оказа чл. 195, ал. 1, точка 6. Именно към точка 6 правителството бе предложило дописване на нов текст, който гласи: "За членство в организация или извършване на дейност, засягащи независимостта, се смята членството в или осъществяването на действия или бездействия в услуга на или по повод на дейността на персонифицирани или неперсонифицирани организации с нестопанска цел, чиито организация, статут, цели и средства предвиждат или допускат възникване, упражняване или прекратяване на права или задължения за членовете, сътрудниците или съмишлениците като резултат на непублични правила или процедури." Реално така се слага елегантно край на порочната практика, приложена у нас масово и целенасочено от зората на демокрацията - членове на тайни общества и организации да бъдат и съдии, прокурори, следователи. Проблемът в посткомунистическа България е, че в тези общества се загнездиха лица, трайно свързани с бившата Държавна сигурност, БКП и червената номенклатура. Много от тях се оказаха част от уж новата съдебна система, но старите им обвързаности и зависимости блокираха правораздаването и убиха в българите дори мъничката надежда за справедливост. Реално дописаният от МС като предложение текст към т. 6 слагаше край на възможността да бъдеш, примерно, масон, тамплиер и т.н. и едновременно с това съдия, прокурор, следовател.

  Противниците на разсичането на тези зависимости лъснаха

  още в правната комисия на парламента. Оказа се, че в доклада на правната комисия, внесен в пленарна зала, категорично се заявява, че подкрепят текста на вносителя по параграф 101, който съдържа важната промяна. Но се оказва парадокс – някой предвидливо е изтрил и премахнал важният текст за несъвместимост. Депутатите не се ангажираха да разследват, кой е провокаторът. Бдителният реформатор Петър Славов обаче разкри манипулацията и отново предложи в пленарна зала изхвърления текст. Именно така се стигна до гласуване №24 и прегласуване №25. При тях защитниците на обвързаността между тайните общества и съдебната система лъснаха съвсем.

  Faktor.bg получи детайлна разпечатка от двете важни гласувания - №24 и 25 (виж в прикрепения файл, б.р.). Най-фрапиращ е фактът, че единствената парламентарна група, която под строй е гласувала за премахването на текста на МС, е тази на ДПС. Това едва ли е изненада, а по-скоро поредното потвърждение, че през последните години именно ДПС е пазителят на статуквото в съдебната система, и препъни камък за реформи и граждански контрол. Обществена тайна е и, че от Сараите се направляват кадровите промени в Темида. За това свидетелстват в телефонен разговор и съдийките Янева и Ченалова. От другите парламентарни групи депутатите са гласували шарено, като БСП и Атака масово и неслучайно са отсъствали по време на важното гласуване, най-вероятно за да не се разкрият пристрастията им.

  Ето противниците на опасния текст по парламентарни групи:

  ГЕРБ: „за“ – 13, „против“ – 3, „въздържали се“ – 39.

  БСПЛБ: „за“ – 1, „против“ – 0, „въздържали се“ – 4.

  ДПС: „за“ – 0, „против“ – 20, „въздържали се“ – 1.

  РБ: „за“ – 12, „против“ – 0, „въздържали се“ – 0.

  ПФ: „за“ – 3, „против“ – 0, „въздържали се“ – 0.

  БДЦНС: „за“ – 5, „против“ – 0, „въздържали се“ – 0.

  Атака: „за“ – 0, „против“ – 0, „въздържали се“ – 1.

  АБВ: „за“ – 1, „против“ – 1, „въздържали се“ – 4.

  Независими: „за“ – 2, „против“ – 0, „въздържали се“ – 1.

  Това са имената на народните представители, гласували „против“ и "

  Значи депутати в 43 народно събрание:
  Парламентарна група на ПП ГЕРБ--84 народни представители, масони- 42
  Парламентарна група "БСП лява България"--38 народни представители, масони- 37
  Парламентарна група "Движение за права и свободи"-30 народни представители, масони-30
  Парламентарна група "Реформаторски блок"-23 народни представители, масони-11
  Парламентарна група "Патриотичен фронт"-17 народни представители, масони-14
  Парламентарна група "Български демократичен център - Народен съюз"-14 народни представители, масони-9
  Парламентарна група "АБВ"-11 народни представители, масони-10
  Парламентарна група на партия АТАКА11 народни представители, масони-10
  Нечленуващи в ПГ-12 народни представители, масони-10
  Общо масони в 43 НС- 173 от 240 или 72 процента.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 61. 61 Профил на Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Рейтинг: 1024 Весело

  [quote#58:"ijj"]Единственото смущаващо е, че участието в масонска ложа в някои случаи се държи в тайна.[/quote]
  Ни позна
  Единственното смущавашо е че хора на публични длъжности са също и масони. На кого мислиш че служат на обществото или на господарите си пред които са се клели?
  Иначе всеки е свободен да членува в каквито си иска сатанински общества ( колкото и да съм против) без да заема никакви публични длъжности. Анадънму?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 62. 62 Профил на Асен хаджи Асенов
  Асен хаджи Асенов
  Рейтинг: 269 Разстроено

  [quote#15:"2.50"]Ако масонството е толкова вредно, да се постави извън закона?!
  Защо трябва да се забрани в само в съдебната власт, а не в държавната администрация изобщо?! [/quote]

  Така трябва да бъде в една нормална държава, ама Петя се е закопала в съдииството и рови ли рови ... на дребно разбира се!

  В Гуантанамо беше Саддам Хюсейн и други международни престъпници от световен мащаб . - цитат на коментар #177 от “niksan1
 63. 63 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 697 Неутрално

  [quote#5:"daam"]Съдебна реформа няма, има пародия и ненужна приповдигнатост[/quote]

  Това обаче не пречи на т.нар. реформатори от десните партийки, въпреки клетвите, които ръсеха миналата есен, да продължават на крепят управлението на сикаджията и мутромилиционерската му шайка.

  Никога повече мутри начело на България.
 64. 64 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1066 Весело

  Цялата статия е написана заради това,че Й.Цонев и Ч.Казак,обвиниха собственика на тази медия,че е създател на ССБ,и им е основен спонсор.А и явно е така,щом толкова върла защита се формира от медията.
  С две думи,всеки със интереса си,никой ме го интересува истината.

  sdg
 65. 65 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Като цяло практиката на ДС идеолозите на ДС(б) (както впрочем и на сестринската им партия БСП) е да пускат някаква несъстоятелна теза в публичното пространство и след това с помощта на тролове и подопечни медии да я раздухват и преекспонират, с надежда да прокарат някакъв частен интерес. В случая това е "съдебната реформа", която в настоящия си вид би била призната за невероятно, революционно и върхово постижение, ако беше осъществена от Кънев и компания, и съответно бива отречена, оплюта и омаловажена, понеже е реализирана от други. Добре помним, че предишната теза на ДС(б), с която оврещяваха всички форуми и медии, бяха "разрешителните и лицензионните режими", които щяха да доведат до така дълго чаканото спасение на нацията. Днес, само 4 години по-късно, нито Кънев, нито М. Димитров споменават и дума за тези режими, макар кадър на СДС да е начело на икономическото министерство. Всичко това иде да ни покаже, че сме свидетели на класическа болшевишка пропаганда, която намира почва само сред необразовани и най-важното - немислещи прослойки, каквито без съмнение се оказват симпатизантите на ДС(б). Въпреки гръмките им претенции за елитарност и изключителност. Тези факти са ясно видими и в този форум, и в публичните изяви на Кънев и подгласниците му. Никога не се говори в конкретика - трябва да променим това, за да се случи еди какво си - говори се за "реформи" в някакъв абстрактен и неопределен план, говори се за "модели", които никой не смее да дефинира, говори се от името на обществото, каквото право хора с 2% подкрепа нямат. Говорим си за болшевизъм, сталинизъм и комунистическа пропаганда в най-чист вид.

 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3984 Неутрално

  [quote#64:"Svetlio"]С две думи,всеки със интереса си,никой ме го интересува истината.[/quote]
  С две думи явяваш се защитник на масоните в ДПС и в съдебната система, които я правят в скрита за обикновените хора и по този начин лесна за манипулиране!
  Т.е.защитаваш манипулациите в нея!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#66:"Храбър"]които я правят в скрита за обикновените хора[/quote]
  Ако допуснем, че ти си обикновен човек и знаеш, че съдията Х е масон, какво точно от присъдата му ще промениш?

 68. 68 Профил на psz58488391
  psz58488391
  Рейтинг: 249 Неутрално

  До коментар [#7] от "oporna_to4ka":
  Ех, другарю милиционер, отдавна се знае, че на такива, като теб акъл може да се даде, но не може да се налее!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK