Тероризъм и миграция: има ли решение на проблемите

Бежанци в Одрин, Турция, есента на 2015 г.

© Георги Кожухаров

Бежанци в Одрин, Турция, есента на 2015 г.Тероризмът е заразнa болест. Tой е най-сериозната заплаха за дългия мир след Втората световна война, заплаха не само за сигурността, но за демокрацията, за основата на модерното западно общество.


Тероризмът не е свързан само с една идеология или религия. Крайнодесният Брейвик уби 77 души, депресираният пилот Андреа Лубиц без всякакъв политически мотив - 150. Всички терористи, които убиват невинни хора, са масови убийци или самоубийци извършващи "разширени самоубийства".


Те са психически болни хора
Такъв беше и атентаторът в Ница, и атентаторът в Мюнхен, който се е възхищавал от Брейвик.


Лошото е, че има идеологии, като тази на "Ислямска държава", които привличат някои психически болни хора, както свещ привлича нощна пеперуда. Тероризмът е силно заразен, защото той е лесен начин за един психически разстроен човек да облече собствените си разрушителни, престъпни импулси в одеждата на героизъм.


Тероризмът не е пряко и еднозначно свързан с бежанците от Сирия и Ирак, както се опитват да ни убедят някои. Това е ясно и от терористичните атаки във Франция, извършени от неинтегрирани френски граждани, а не от бежанци от Близкия изток. Освен това само два 2.6% от терористичните атаки на ислямисти стават в Западния свят. Най-много жертви на тероризма на "Ислямаска държава" и други терористични групи има в Ирак, Сирия, Пакистан, Афганистан. Сред жертвите преобладават мюсюлманите. Освен че най-много терористични актове стават извън Европа, най-кърварвият от всички терористични актове през този век, извършен на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк, беше много преди бежанската криза.


Атентаторите от 11 септември не бяха американските мюсюлмани. Американските мюсюлмани, които са имигранти или деца на имигранти от Близкия изток, защото има и афроамериканци, приели исляма, са доста добре интегрирани. Най-силният момент от демократическата конвенция за номинацията на Хилари Клинтън беше изказването на американски мюсюлманин, баща на загиналия американски войник Хумаюн Кан. Бащата попита Тръмп, който предложи да не се допускат мюсюлмани в САЩ, дали изобщо е чел американската конституция и дали е ходил в Арлингтънското гробище да види имената на загиналите герои - от различни религии, националности и пол. И му казва: Не можем да решаваме проблеми като градим стени или сеем разделение, ние сме по-силни заедно.


Разделението на хората на религиозен принцип е взривоопасно


Звучи направо абсурдно през второто десетилетие на 21 век. Проблемът не е в някакъв конфликт между християнство и ислям. Повечето мюсюлмани не подкрепят ислямския тероризъм и други мюсюлмани са всъщност най-честите му жертви. Има и български граждани, които са мюсюлмани. Те не са терористи.


Тези, които искат Европа да се разпадне, или да се върне към затворени национални държави, ползват бежанската криза като плашило. Найджъл Фараж дори ползваше не сирийците, а българите и румънците като плашило, за да агитира англичаните за Брекзит. Проблемът с разделението на света на много бедни и много богати, или с гражданиските войни и тоталния разпад в някои държави, няма да се реши с издигане на граници и изолация. И още по-малко с декларации за някаква цивилизационна световна война.


А в Европа, ако проблемът са бежанците, по-ефективно би било да се работи за мир и ред в Сирия, Либия, Ирак и да се пази външната граница на континента ни, а не той да се връща към феодална ( или пост-индустриална) разпокъсаност с девиза "всяка коза за свой крак". Отслабването на ЕС ще направи Европа по-слаба и уязвима.


...


Все пак ислямският тероризъм и имигрантската вълна към Европа, макар и да не са пряко свързани, имат обща причина. Много от мигрантите бягат наистина от "Ислямска държава", или от Асад, или от други места в Близкия изток, където има гражданска война и липсва всякаква държавност.


Но има и друг имигрантски поток


Той е чисто икономическа миграция от бедни към богати страни. Икономическата миграция и потокът от бежанци от война са два притока на една прииждаща река, която заплашва с наводнение Стария континент и Западния свят изобщо.


Но защо миграцията от бедни към богати страни се засилва сега, защо тя не е била такъв голям проблем през втората половина на миналия век?


Според мен причината за това нарастване в геометрична прогресия е модерната технология. През 1960-те години за повечето бедни селяни в Индия, или Пакистан, или Сомалия, неграмотни и често гладуващи, е било немислимо да отидат дори до столицата на собствената си държава, та какво остава за Европа или Америка. Днес пътуването е несравнимо по-лесно, по-бързо и по-евтино. А и "глобалното информационно село" заличава границите и приближава далечните места. Не само по телевизията, или на екрана на компютъра, но дори вече и на телефона си можем да получаваме светкавично новини от цял свят, както в писмен текст, така и в картини в или аудиотекст, достъпен и за неграмотни.


По същият начин модерната технология засилва способността дори на един отделен, психически дерайлирал човек да извърши с помощта на евтино взривно устройство, с помощта на мобилен телефон, или просто на един голям камион, кърваво масово клане. Също така много лесно е на групи като ИДИЛ, ползвайки съвременна технология да рекрутират терористи сред психически неустойчиви хора със самоубийствени импулси в цял свят, или дори да поемат отговорност за терористични актове, с които реално нямат нищо общо.


Така че нека не се подвеждаме от фалшивата реторика, ползвана както от ислямистите, така и от популистите евроскептици на Запад, които всяват масов страх от бежанците с "друга култура". Терористите, като и крайно десните популисти в Европа и Америка, виждат света като бойно поле на две цивилизации - ислямска и християнска. И това може да се превърне в самоизпълняващо се пророчество.


Тероризмът и бежанската криза не са плод
на някаква религиозна или културна война


Те са плод главно на икономически проблеми. А модерната информационна технология и лесното пътуване в постиндустриалната епоха улесняват както миграцията, така и осезаемостта на това икономическо разделение в света; бедните могат по-ясно да се сравнят с богатите, които стават все по-богати. Няма спор, че издигането на гранични стени ( но нека това става на външната граница на Европа, а не вътре между отделните страни), както и полицейските мерки за сигурност, са неизбежна защита срещу симптомите на болестта. Но те няма да излекуват причината за заболяването наречено тероризъм.


По-трайно решение на проблемите може да има само, ако се спрат войните в разпадащи се държави като Сирия и Ирак, като същевременно се полагат повече грижи за жизнения стандарт на хората в бедните страни. Трябва също така активно да се работи за по-добрата интеграция на културно-религиозните малцинствата в Европа. (САЩ могат да бъдат положителен пример за такава мултикултурна интеграция.) Трябва да се работи и против изтъняването на средната класа и задълбочаването на разлома между бедни и богати, не само в световен мащаб, но и вътре във всяка държава. Няма да е лесно и бързо, но само с действия в тази посока може да се излекува болестта, заплашваща мира и бъдещето на човечеството.


А защо не се мисли за една коалиция между духовните водачи на всички световни религии, християни, мюсюлмани, евреи, будисти, които се противопоставят на тероризма?


Културата на меркантилизъм, вулгарен материализъм и незаинтересованост за проблемите на другите, на чужденците и на малцинствата, както и безогледното "изяждане" на природата, тази култура на вулгарен материализъм застрашава бъдещето на света. Идеологическият и религиозен екстремизъм експлоатира гнева на неуспелите и отхвърлените в тази култура на егоизма. Тя трябва да бъде изместена от една нова култура на толерантност, хуманизъм и поставяне на духовните ценности над материалните. Една широка духовна коалиция може да изземе инициативата от ръцете на разрушителите.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (252)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Както се казва-Исляма няма нищо общо с тероризма,обаче тероризма има много общо с исляма.Е,има и изключения,разбира се.

 2. 2 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Поредната левичарска, платена боза. Нямаща нищо общо с реалността.

  Докато Европа не се изчисти от исляма, атентати ще има.

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 3. 3 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1029 Любопитно

  Статията прилича на претоплена вчерашна яхния...

  Форумът е в будна кома...
 4. 4 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 213 Любопитно

  Не знам,дали има решение!
  На този въпрос могат да отговорят, архитектите на проекта "Арабска пролет"!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 5. 5 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1988 Весело

  И тоя като идолът на левичарите Обонго смята че ИДИЛ е резултат от липсата на работни места. Бравос Левчев - да издигнеш паметник на баща си, че ако не беше той никога нямаше да чуем за теб с тия малоумни разсъждения. Все едно съм в кварталната кръчма.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 6. 6 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  “...Тероризмът е заразнa болест....“ Пълни глупости! Идиотии на квадрат! Как се предава тероризма от един човек на друг, моля? По въздушнокапков път , ли? И защо някои не се заразяваме с него, въпреки, че не сме мулти-култи? В какво точно се състои имунната ни защита?
  “...Тероризмът не е свързан само с една идеология или религия...“ Да, да- за това 100% от извършителите му сега- в 21 век, на територията на Европа и ЕС, с изключение на брейвик, са будисти или атеисти- пацифисти, нали? Де гиди дебела неокастрена тояга за автора...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2106 Неутрално

  "Тероризмът не е пряко и еднозначно свързан с бежанците от Сирия и Ирак, както се опитват да ни убедят някои."

  Тероризма драги е ПРЯКО СВЪРЗАН С МЮСЮЛМАНИТЕ! Докато не проумеете този факт, ще ви гърмят, ще ви стрелят, ще ви мушкат! Това е военна доктрина за завладяване на света а вие се правите на ощипани госпожички от девическо училище!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Тя трябва да бъде изместена от една нова култура на толерантност, хуманизъм и поставяне на духовните ценности над материалните.
  =================================
  Американците изключително от поставяне на духовните ценности над материалните имат армия навсякъде из Близкия изток. И със Саудитска арабия са сърдечни съюзници пак на основата на общи духовни ценности. И затворите като този в Гуантанамо са всъщност центрове за интеграция, основана на толерантност и хуманизъм. Баща му на Левчев пишеше подобни за СССР но по завладяващи му се получаваха.

 9. 9 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  “...Тероризмът не е пряко и еднозначно свързан с бежанците от Сирия и Ирак..“Трета лъжа! Защо извършителите на терористични актове в ЕС в 21 век, са 2 вида - или са второ поколение имигранти от държавите от магреба, или са новопристигнали в ЕС нелегални икономически имигранти от сирия и ирак, които ЛЪЖАТ, че са бежанци- т.е. политически имигранти от същите държави и за които германия и всеки ЕС политици удобно си затварят очите?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 10. 10 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  “,,,,Тероризмът и бежанската криза не са плод на някаква религиозна или културна война Те са плод главно на икономически проблеми...Четвърта опашата ЛЪЖА! Че като са плод на икономически проблеми, гражданите на Африка и Азия що не си въведат соца в държавите си, ами го карат на пазарно стопанство,м? Нали по време на Студената война бяха в соца- е- сега защо не си запазят соца, ми се взривяват в ЕС,м?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 11. 11 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 705 Весело

  Психически неуравновесените хора,които през 1925 год. извършиха най-кървавият терористичен акт насред София,ни управляваха 45 години.Някои дори им пееха дитирамби през това време.

 12. 12 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Това писание е един перфектен пример за оправдание на случващото се. Колкото и да търсим под вола теле, няма да го намерим. Дори и да прикачим изкуствена бозки на вола. Решението ще бъде само временно, докато вола, лишен от майчински инстинкт не смаже телето с някой ритник. До кога? После как мюсюлманите в Щатите са интегрирани. Я да видим колко атентата направиха напоследък. Те за какво са показател, а? Празни приказки, предизвикани от страх или кой знае защо. Ако си заравяме главите в пясъка, няма да решим проблема. Не, исляма не е лудост. Това е идеология, която се разпространява с луда скорост. И успява, защото лудите сме ние. Тотално луди.

 13. 13 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Личното ми мнение е: Аз съм “за“ ЕС и нато да се изтеглят 100% от Африка, Азия и Близкия изток, НО ЕС да се огради с 20 метра висока стена, да не се пуска и 1 нелегален мигрант от тези континенти в ЕС, ЕС да НЕ приема никакви бежанци от посочените континенти и регион, исляма да се обяви в ЕС за военна терористична антидемократична идеология, прикрита чрез религия, да се възведе изповядването му в престъпление срещу мира и човечеството и да се изхвърли от религиите, зачитани в ЕС. А да видим дали тогава дали ще има мюсюлмани камикадзета в ЕС!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 14. 14 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Само диктаторски режими удържаха и могат да удържат емигрантският наплив от Африка, Азия и Близкият Изток. Тези хора са 700 години назад в развитието си и някой ако си мисли, че може да им наложи демокрация от западен тип е в голяма грешка. Добре че закрепиха положиението в Египет с военна диктатура, защото и ако тази близо 100 милионна държава с огромно младо и бедно население беше разтурена, както направиха с Либия и Сирия, сега в Европа щеше да има 5 милиона емигранта.

  Както Доналд Тръмп наскоро каза (а разумните хора повтарят от години) бежанците трябва да бъдат задържани в зони за сигурност в или около държавите където има конфликти. Тези зони за сигурност да бъдат финансирани обаче преди всичко от богатите на петрол арабски държави. Всички над 1 милион бежанци да бъдат върнати в тези зони за сигурност.

  Освен това забрана на исляма в цяла Европа. Отнемане на гражданството на лица, за които има данни че разпространяват ислям или имат връзки със страни от Близкият Изток.

  Улесняване на гражданите на ЕС да могат да купуват оръжие за самозащита. Не може някакви араби да те стрелят в центъра на Париж с калашници, а ти да нямаш право да имаш пистолет.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 15. 15 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3529 Неутрално

  "Една широка духовна коалиция може да изземе инициативата от ръцете на разрушителите."

  Много умен и правдив анализ. За съжаление коментарите във форума ще покажат колко трудни са решенията и колко далечна е духовната коалиция. Което за щастие все пак не ги прави невъзможни.

 16. 16 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Европа да пази границите си и това, което е създала през вековете ... толкова ли е трудно за разбиране ???

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 17. 17 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#15:"Един препатил"] и колко далечна е духовната коалиция.[/quote]Моляяяяяя? Каква “духовна коалиция“ може да има между атеист и мюсюлманин? В ЕС има атеисти- аз съм една от тях- и законодателството във всички ЕС държави ни гарантира, че ще живеем нормално като ЕС граждани, и че срещу нас няма да има репресии, основани на факта, че сме атеисти! Какво се оказва обаче- религиозните идиоти искат дани бомбят! Понеже сме от коренното население на Европа, няма да им е толкова лесно на нашествениците- боклуци да променят равнопоставеният ни статут...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 18. 18 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 338 Неутрално

  "Повечето мюсюлмани не подкрепят ислямския тероризъм"

  Повечето далеч не означава никой. Според Pew research - близо 1/4 от мюсюлманите по света отговарят, че при определени обстоятелства атаките срещу цивилни граждани в името на исляма могат да бъдат оправдани...

 19. 19 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 689 Весело

  До коментар [#2] от "Бежанци > Атентати > Patriot Act в ЕС и диктатура":
  "Докато Европа не се изчисти от исляма, атентати ще има."

  А бе не си прав. Когато Европа се ислямизира изцяло тогава вече може би атентати няма да има.... това май звучи по реално.

 20. 20 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  ... Тероризмът не е пряко и еднозначно свързан с бежанците от Сирия и Ирак, както се опитват да ни убедят някои ...

  Ми прав е Левчев.
  Пръво на пръво - не са само Сирия и Ирак. А и Афганистан, Пакистан, Саудитска Арабия, Катар, Либия, Тунис, Мароко ...
  Списъкът може, вярвам, да бъде продължен, ама тия поне ни дишат пряко у врата ...
  Второ на второ - пак е прав, че не е пряко. Защото го свързаха едни другаре, дето разръчкаха цял регион и религия, а една другарка официално даде старт на ръна, ескалирайки така потенциала, базата от хора без корен, маргинализирани и поставени в екстремни ситуации, които да хванат калъчката като сламката, която да им осмисли някакси проваленият живот.
  Трето на трето - наистина не е еднозначно. А многозначно.
  И многозначително ...

 21. 21 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 634 Неутрално

  "По-трайно решение на проблемите може да има само, ако се спрат войните в разпадащи се държави като Сирия и Ирак, като същевременно се полагат повече грижи за жизнения стандарт на хората в бедните страни. Трябва също така активно да се работи за по-добрата интеграция на културно-религиозните малцинствата в Европа. (САЩ могат да бъдат положителен пример за такава мултикултурна интеграция.) Трябва да се работи и против изтъняването на средната класа и задълбочаването на разлома между бедни и богати, не само в световен мащаб, но и вътре във всяка държава. Няма да е лесно и бързо, но само с действия в тази посока може да се излекува болестта, заплашваща мира и бъдещето на човечеството."

  Трябва...трябва... ама кой да го направи, бе Владо? Кой ще хвърли пари на вятъра, за да инвестира в жизнения стандарт на бедните страни? Кой ще се откаже от печалбите си, за да вдигне заплатите на средната класа? Как се интегрира някой, на който му е гот на соц. помощи? Владо, говориш за социализъм.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#19] от "joro4900":
  "Когато Европа се ислямизира изцяло тогава вече може би атентати няма да има.... това май звучи по реално"

  Мда - като погледнеш Кабул, Багдад, Могадишу, Сана - един мир - едно спокойствие...

 24. 24 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "дълъг мир след втората световна"?
  Това някакъв майтап ли е?
  Ами Гърция? Корея? Виетнам? Афганистан? И това са само по-знаковите войни, които покриват целия "дълъг мир", иначе по-забравените са десетки - пак през "дългия мир".

  Проблемът тероризъм и миграция НЯМА РЕШЕНИЕ в рамките на капиталистическата система, защото именно тя поражда факторите, които предизвикват и тероризъм, и миграция.

  Впрочем, що е "тероризъм"? Когато държавата убива свои и чужди граждани - това какво е?
  Защо само отговорът на избиваните бива наричан "тероризъм"?

  властта ражда паразити
 25. 25 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#21:"aleko"]Трябва също така активно да се работи за по-добрата интеграция на културно-религиозните малцинствата в Европа.[/quote] Глупости! ДА СИ ВЗЕМАТ ПАРТАКЕШИТЕ И ДА СЕ МАХАТ - ДА СЕ ВРЪЩАТ ОБРАТНО В ДЪРЖАВИТЕ СИ! ТАМ ДА СЕ БОМБЯТ НА СПОКОЙСТВИЕ! Познайте кога ще допусна неук мюсюлманин, с 1000 години разлика от цивилизационното развитие дори с дядовците ми, да ми развива религиозните си алабализми, а после да ме гледа накриво, че не спазвам нормите на корана им! Това НИКОГА няма да се случи, поне на мен! Аз съм човек на 21 век, европейка, атеистка, човек, интересуващ се от НАУКА, а не от религия и нямам нищо общо с религиозните хора от 11 век в Африка, Азия и Близкия изток!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 26. 26 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 648 Разстроено

  [quote#11:"Вячеслав Атанасов"]Психически неуравновесените хора,които през 1925 год. извършиха най-кървавият терористичен акт насред София,ни управляваха 45 години.Някои дори им пееха дитирамби през това време. [/quote]

  И продължават,което е най-страшното...

 27. 27 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2422 Разстроено

  Тероризмът е върхът на айсбергът наречен ислямска инвазия, експанзия, нашествие и т.н. които са започнали със възникването на тази агресивна религия. Стига глупости за разни муслими които воювали за САЩ в Ирак, защо не казвате нищо за муслимите в американската армия разстрелващи колегите с в гръб и те ли са изперкали самоубийци?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 28. 28 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  Европа си е заслужила всичко това,защото;

  https://www.youtube.com/watch?v=kJmf7k9Yj-0

 29. 29 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1988 Весело

  [quote#21:"aleko"]Кой ще се откаже от печалбите си, за да вдигне заплатите на средната класа? [/quote]

  Много популярен мит е, че средната класа са заплатаджии. Всъщност терминът "средна класа" има съвсем друго значение.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 30. 30 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3080 Весело

  [quote#15:"Един препатил"]"Една широка духовна коалиция може да изземе инициативата от ръцете на разрушителите."

  Много умен и правдив анализ.[/quote]
  Глупости на търкалета!
  А уж се пишете препатил

  Левашка, неотроцкистка маниловщина, мимикрираща глобализма, точно както казва Левчев - "Културата на меркантилизъм, вулгарен материализъм и незаинтересованост за проблемите на другите, на чужденците и на малцинствата, както и безогледното "изяждане" на природата, тази култура на вулгарен материализъм застрашаваща бъдещето на света" и неговата идеологическа опаковка-либерастията, под нова агнешка кожа на "духовното единение".

 31. 31 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#22] от "Димитър Димитров":

  Ноу-хау-то го има, съорженията си стоят, нагласите сред хората ги има, още няколко по-големи атентати и ще се затвърдят, остава само да се появи някой лидер, който да го направи - и това ще стане.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 32. 32 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  [quote#28:"log_on"]Европа си е заслужила всичко това,защото;

  https://www.youtube.com/watch?v=kJmf7k9Yj-0[/quote]
  видеото има субтитри.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3080 Весело

  [quote#29:"Тюфлекчия"]Много популярен мит е, че средната класа са заплатаджии. [/quote]
  А, популярен!

  Популярен е само сред новоизмислената "Нова градска средна класа".

  Но за подробности по въпроса трябва да се пита Оги Минчев ...

 35. 35 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Аз не знам кой повече е изтрепал - европейците невинни цивилни мюсюлмани или мюсюлманите - невинни цивилни европейци. Всички данни засега свидетелстват, че по-скоро първото е вярно.

 36. 36 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1486 Любопитно

  Тероризма е един от вариантите на крайните фази на съчетанието от мизерно настояще и изгледи за още по-мизерно утре. Живееш кофти, не виждаш някакво свястно утре и ставаш лесна плячка на всеки, който ти обещае нещо лъскаво, та дори и в някакво друго измерение след смъртта. Е, на днешно време, исляма обещава точно такова "презадоволено утре извън живота" , вместо да кара последователите си, да си направят в момента едно "по-добро днес". Всъщност, всеки, който ти обещава да ти подари всичко, вместо да ти покаже как някой друг го е постигнал днес, те лъже и иска да му извадиш кестените от огъня. Няма значение, дали е някакъв социален строй, религия, банда или друга група хора — целта и средствата са едни и същи.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 37. 37 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 1358 Любопитно

  Много красива утопия, тотално скарана с човешката психология. Аз съм твърдо "за" световния мир и всеобщото духовно добруване. Кой ще се заеме с осъществяването на практика на тези жалони? И какъв ще е времевият хоризонт? Междувременно Милошевич бил оправдан.
  http://www.memoriabg.com/2016/08/05/opravdaha-miloshevich/

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 38. 38 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#21] от "aleko":

  Той не говори за социализъм. Марксистите и неомарксистите хал хабер си нямащ що е социализъм. Табелката "социализъм" още техният вожд я лепна върху системата на ДЪРЖАВНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ, та последователите му (а и голяма част от опонентите му, което е показателно що за опоненти са на дело) оттогава са зациклили върху държавната централизирана регулация.

  Социализмът обаче е нещо съвсем друго от марксовите, лениновите и сталиновите извращения (троцкизмът, брежневизмът, фашзмът на Мусолини и т.н. в същия кюп).
  Най-малкото, социализмът предполага ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ, иначе, по думите на Бакунин, се превръща в скотство и произвол на управляващата класа чиновници.

  властта ражда паразити
 39. 39 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 795 Неутрално

  [quote#25:"Логика"]Глупости! ДА СИ ВЗЕМАТ ПАРТАКЕШИТЕ И ДА СЕ МАХАТ - ДА СЕ ВРЪЩАТ ОБРАТНО В ДЪРЖАВИТЕ СИ! ТАМ ДА СЕ БОМБЯТ НА СПОКОЙСТВИЕ![/quote]
  Хаха, мислите ли, че това е възможно без Европа да е изплатила щетите за трилиони, които е нанесла чрез масирани бомбардировки в тези държави?

 40. 40 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#35] от "Отнесен": Тогава що не пиеше във форум на даеш или саудитска арабия, или кувейт , или пакистан или ирак. иран, ми си се закотвил в български форум? Пиши коментар във форуми на гореописаните държави, и там пропагандирай левичарските си идеи- да видим как ще се отнесат дълбоко уважаваните от теб народи към теб самия..Научи ги и на спазване на правата на човека, на равнопоставеност пред закона на мъжете и жените, на спазване на правата на жените и децата- хайде, де- какво чакаш? Нали вие, левичарите, сте по социалните експерименти- давай, експериментирай!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 41. 41 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#39:"Отнесен"], че това е възможно без Европа да е изплатила щетите за трилиони[/quote] Чакай- на Европа има да й плащат с лихвите щетите от извършените от мюсоюлманите терористични актове! Да вземем да направим едно прихващане,.и след него да се види кой на кого какво още дължи, а?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 42. 42 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#38] от "Николай Теллалов":

  „Комунизмът”, съществувал у нас до 10.11.1989 г. беше буржоазно политическо движение за смяна на господството в обществото на фракцията на частнособственическата буржоазия с господство на фракцията на бюрократичната буржоазия чрез смяна на частната форма на капитала с бюрократична /държавна/ форма. Неговата цел остана производството на принадена стойност от наемния труд на работниците. А както заявява Маркс в „Капиталът”, производството на принадена стойност е абсолютен закон на капитализма.

 43. 43 Профил на pupil24
  pupil24
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Пак почнахте да редувате утопични "анализи" на "десни", които обаче разкриват с думите си много левичарски начин на мислене.

 44. 44 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#42] от "log_on":

  Това го пишем вече 25 години във вестник "Свободна мисъл" на федерацията на анархистите

  властта ражда паразити
 45. 45 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#36:"gost22"] Живееш кофти, не виждаш някакво свястно утре [/quote] След като става въпрос за държави от ЕС, това от кого зависи- от гражданина или от други фактори? Щом може да се изливат средства за джамията, защо европейските мюсюлмани не изливат средства за подобряване на бъдещето си чрез образование? Щото НЕ ИСКАТ- за това! Половината от терористите- атентатори в ЕС изобщо НЕ СА БЕДНИ! Колкото и да пишете левичарски тъпизми, специално за тях те не важат!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 46. 46 Профил на Hafthor
  Hafthor
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Поредната либерастка пропаганда е това писание.

  "..терористичните атаки във Франция, извършени от неинтегрирани френски граждани..."

  Ясно, това не са ислямски терористи, а просто неинтегрирани, психично болни френски граждани, които между другото се оказа, че е са получили от държавата Франция социални помощи за десетки хиляди евра.
  Насила хубост/интеграция не става. Набийте си го в тъпите либерастки картуни.

  Control your vices or they will control you.
 47. 47 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Решението поне за част от тероризма е много просто.Относително лесен достъп до пентобарбитал.Който по някаква причина не му се живее ,да си отиде по безболезнен начин,а не да извършва разширено самоубийство.За мигрантите също,просто никакви помощи.Центрове от закрит тип до бързо решаване на статута и после работа и задължителна интеграция до степен асимилация за получилите бежански или хуманитарен статут,и екстрадация за останалите

 48. 48 Профил на Hafthor
  Hafthor
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Извинете, "кратуни".

  Control your vices or they will control you.
 49. 49 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#44] от "Николай Теллалов":

  И ?
  Не могат да схванат толкова проста работа или не им понася?

 50. 50 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#45] от "Логика":

  Стига дрънкаш глупости. За да се построи джамия в ЕС има един куп разрешителни от местните служби и чиновници.
  Парите са само черешката на тортата.

 51. 51 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#25] от "Логика":

  Гугутке,това не зависи от теб ни на йота.

 52. 52 Профил на marinyotov
  marinyotov
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Владимир Левчев:
  Крайнодесният Брейвик уби 77 души, депресираният пилот Андреа Лубиц без всякакъв политически мотив - 150. Всички терористи, които убиват невинни хора, са масови убийци или самоубийци извършващи "разширени самоубийства".

  Глупак - изтрий си статията и повече не се опитвай да разсъждаваш за международното положение

 53. 53 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#49] от "log_on":

  Убийствен и много точен въпрос...
  Нямам отговор. Не знам кой е основният фактор за несхващане.
  Фактическото свиване на промишления пролетариат?
  Дребнобуржоазният манталитет на практически всички днешни социални класи?
  Силата на пропагандата?
  Страх от предприемане на действия? защото когато има мисъл, тя е следвана от дело, иначе се спихва...
  Твйрде много облажени от предишния строй?
  Отмиване на по-енергичната (но и пък е не задължително прогресивната) част от българското население?
  Тежките последици от омаскаряването на основни понятия по заслуга на марксистите? На емоционално ниво са осрали всичко, човек усеща неприязън към някои думи още преди да включи разсъдъка си...
  Не знам.
  Поне според инженерната логика, трябва да има само един или най много два основни, съществени фактор, останалите са поддържаща роля.
  Но кой именно е този фактор - не смея да твърдя, преди да потвърдя хипотезите си.

  властта ражда паразити
 54. 54 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Няма лек защото миграцията е организирана !
  Как така предишни векове с много повече войни хората не мигрираха на махната си,а ходеха като бежанци само в съседни страни ?

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 55. 55 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#54] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Скоро да си отварял учебник по история?
  Историята на човечеството е история на миграции.

  властта ражда паразити
 56. 56 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  [quote#54:"'ΕΡΕΒΟΣ"]Няма лек защото миграцията е организирана [/quote]
  От ЕК и ЕП.
  Има и глоби -върнеш емигрант -плащаш 250 000 евра на скалп.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#36] от "gost22":

  И това се случи - писах ти плюс.
  Май единствен засега, което е жалко.

  властта ражда паразити
 59. 59 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#35] от "Отнесен":

  +!

  властта ражда паразити
 60. 60 Профил на turmion_katlot
  turmion_katlot
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Автора е прав в много отношения и особенно, във факта че в момента миграцията е много по лесна от когато и да е било.

  ... wide awake, but still asleep, always a stranger in the crowd!!! .أبو فرح
 61. 61 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 919 Неутрално

  Дядо ми казваше ,,бесните кучета се
  убиват,, за това няма лек. Същото е
  и със тероризма пълно унищожение
  на място без съд и присъда, това е
  война няма място за демокрация !!!

 62. 62 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  [quote#60:"turmion_katillot"]а миграцията е много по лесна от когато и да е било.[/quote]
  Не е лесна ,а поръчкова.

 63. 63 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#61] от "valtoro":

  Хмък.
  Добре, избиваш бесните.
  Ами причината за заразата?
  Не я ли махнеш, пак ще има бесни.
  И един ден няма да успееш да избиеш всички.
  Кво праим?

  властта ражда паразити
 64. 64 Профил на stalker
  stalker
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#12] от "baxter":
  Това писание е типичен начин на промиване на мозъците. Започва се със заместване на повод и причина, минава се чрез мантри за бедност и богатство (болшевизъм), съответно екпроприация на това богатство чрез спделяне с "онеправданите". Или Другаре, дайте да дадем. И разбира се модната тема напоследък- психическата нестабилност на индивида. За мако и да му се върже човек. А всъщност така лелеаната толерантност от автора може ли да има почва у страната разпространила (по -точно унаследила) крайният религиозен, ведно с умерения и не толкова умерен екстремизъм.
  Да, говорим за кралство СА. Пример за демократичност и толерантност към инаковерците. Колко религиозни храма на други религии има там? Та язък.

  Common sense !
 65. 65 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#50] от "log_on":Става въпрос за друго- мюсюлманите с радост дават пари за дейности от джамията, но не инвестират пари в образованието на децата си, защото корана не им позволява да мислят, че чрез образование децата им ще постигнат нещо в Европа
  До коментар [#51] от "log_on": Мъжка гугутке, точно от мен си зависи в личният си живот сама да си избират кръга хора, които да стават наши семейни приятели! Много прости хора имало сред левичарите...Не случайно 3/4ти от тях стават анархисти...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 66. 66 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  [quote#54:"'ΕΡΕΒΟΣ"]Как така предишни векове с много повече войни хората не мигрираха на махната си,а ходеха като бежанци само в съседни страни ? [/quote]
  Да нашите предци от Иран или Алтай не са дошли от майната си.Е вярно на са били точно бежанци.

 67. 67 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  [quote#65:"Логика"][#51] от "log_on": Мъжка гугутке, точно от мен си зависи в личният си живот сама да си избират кръга хора, които да стават наши семейни приятели! Много прости хора имало сред левичарите...Не случайно 3/4ти от тях стават анархисти... [/quote]
  Личния ти живот касае ли решенията на ЕК и ЕП. Сигурен съм,че не можеш да изброиш имената и на петима от тези дето ти определят битието,определяйки квотите и законите спрямо и за бежанците,та дори и т.н. терористи ,които по един или друг начин също са или са били бежанци.
  Та със самочувствието си на компетент само на масата пред мъжо ти предеш.

 68. 68 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#55:"Николай Теллалов"]Историята на човечеството е история на миграции.[/quote] И НА ЦИВИЛИЗАЦИИТЕ! Щото хората не са мигрирали нонстоп- ката година- от един континент на друг, а са усядали на избраното от тях място, ГРАДИЛИ СА И СА СЪЗДАВАЛИ ЦИВИЛИЗАЦИЯ, градове, държави, и чак след наличието на ОГРОМЕН проблем- напр. граждански войни, невъзможност за изхранване на увеличеното 10 пъти население на града, СА НАПУСКАЛИ това своите поселища и са мигрирали другаде!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 69. 69 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3003 Неутрално

  Разделението на хората на религиозен принцип е взривоопасно
  __________
  Гаспада либерални ентусиасти от САЩ кажете го това на бенефициентите на американска военна помощ за милиарди в Пакистан,Египет,Саудитска Арабия и най-вече Турция! Западното общество даже е прекалено толерантно а както е известно ислямистите са най-силни там където няма съпротива срещу тях!
  Толерантния ентусиазъм е същото толкова заразен колкото и тероризма!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 70. 70 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  [quote#65:"Логика"]Става въпрос за друго- мюсюлманите с радост дават пари за дейности от джамията, но не инвестират пари в образованието на децата си, защото корана не им позволява да мислят, че чрез образование децата им ще постигнат нещо в Европа [/quote]
  99% от църквите у нас са също от дарения правени.
  А всички вузове са строени преди 50 или 100 години. От официалната власт. И ся кво прайм?

 71. 71 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  [quote#67:"log_on"]Личния ти живот касае ли решенията на ЕК и ЕП[/quote]Естествено- аз съм ЕС гражданка! Ако не мога напр. да си намеря работа- примерно- бюджета на ЕС остава с 1 ЕС данъкоплатец по-малко.И казваш- това няма значение за ЕС/ЕК/ ЕП, а? Хахахахаха

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 72. 72 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#70] от "log_on": Пак не схвана- не става въпрос за ГРАДЕНЕ на молитвени храмове, а за религиозните дейности , с които една религия задължава вярващите в нея!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 73. 73 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#71] от "Логика":

  На ЕС,в частност Германия и трябват готови деца и черноработници от производството до услугите. Това е поръчка от едрия капитал - Меркел изпълнява. Вишисти с лопата да ринеш - ама работа за тях няма. Поне у нас. А Германия си отбира и от нас вишисти,най-вече лекари.

 74. 74 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  С две думи- древните хора не са били идиоти не ги приравнявайте на такива! Те са напускали поселищата и градовете си САМО поради липса/ изчерпване на жизненоважен за живота им ресурс- вода или храна! Колкото и любопитни да са били, няма данни древните хора да са се премествали от местообитанията си едй-така, от скука или поради любознателност и заради това да са изоставякли градовете си!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 75. 75 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#73:"log_on"]На ЕС,в частност Германия и трябват готови деца и черноработници от производството до услугите.[/quote]
  Лично мен това не ме касае- германия и България ВСЕ ОЩЕ, са отделни държави. Това, което е добро за германия, не е задължително да е добро и за България- имаме различни икономики, изградени на различна основа като човешки ресурс...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 76. 76 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  [quote#72:"Логика"] с които една религия задължава вярващите в нея[/quote]
  Не познавам в детайли мюсюлманските задължения,но и нашата религия не е толерантна към гражданските закони на ЕС. Напр. анатемосват педалите и се отнасят към жената като към втора категория стока.
  Именно затова има и движение - прайдове,феминизъм,борещи се срещу дискриминацията.

 77. 77 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  [quote#75:"Логика"]Лично мен това не ме касае- германия и България ВСЕ ОЩЕ, са отделни държави[/quote]
  Боко казва - Каквото каже началника/т/е. Брюксел и Германия/ това ще е.
  И не си отделна държава ,а член на съюз с 4 натовски бази.

 78. 78 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  [quote#66:"slonsco"]Е вярно на са били точно бежанци.[/quote]
  И бежанци са били ,и агресивни са били.
  Всичко местно е пропищяло от тях и набезите им.
  Дори Радой Ралин го описва; - на полянка -прабългарин и славянка и...т.н.

 79. 79 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  [quote#76:"log_on"]Не познавам в детайли мюсюлманските задължения,[/quote] Ми тогава за какво спорите? При протестантите има десятък, при мюсюлманите също има даряване на храна и пари на бедни хора по време на техни религиозни празници.[quote#76:"log_on"],но и нашата религия не е толерантна към гражданските закони на ЕС. [/quote] За това е добре да се знае, че СВЕТСКОТО законодателство в държавите от ЕС е НАД религиозните норми и гражданите на ЕС са ДЛЪЖНИ да го зипълняват. При противоречие между религиозни и правни норми, гражданите търпят наказание от държавата и държавна принуда само за нарушаването на СВЕТСКОТО законодателство- не и за нарушаване на нечии религиозни норми.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 80. 80 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#77:"log_on"]Боко казва[/quote]Не ми дреме кво казвал този или онзи. Това лице е висш политик за точно определено време, само , че - българските закони действат и след като падне от власт...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 81. 81 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#77:"log_on"]И не си отделна държава ,[/quote]Глупости! Неуките хора сте най- голямото зло за нормалните държави! Когато България изгуби 100% от суверенитета си, тогава и само тогава можеш да кажеш “ не си отделна държава“!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 82. 82 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  [quote#79:"Логика"]За това е добре да се знае, че СВЕТСКОТО законодателство в държавите от ЕС е НАД религиозните норми и гражданите на ЕС са ДЛЪЖНИ да го зипълняват[/quote]
  Ани това е проблем на властта - слаба е.
  Или преследва свои цели ( по точно лобира нечии подплатени цели) ,а другото се води калабалък с допустими щети между данъкоплатците.

 83. 83 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#81] от "Логика":

  България освен всичко друго е и колония. Колониите имат само контури за граници и бутафорни правителства.
  Или забравяш у нас как се пердашят под кръста и над кръста всички политици и партии като нечии протежета ,които правят закони единствено в угода на спонсорите си от изток или запад,та дори от юг.

  Суверинитет - трънки.

 84. 84 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Тероризмът не е заразна болест. Той просто е следствие от нечии неправилни действия на политическата арена. В случав главният причинител на всички беди в новото ни време е военният комплекс на САЩ. В желанието си да продават все повече оръжие, под маската на борба за демокрация, те започнаха "износ на революции по места, където земята сега гори. Ако искаме да спре тероризмът, трябва да обуздаем апетити на военната шайка в пентагона. трудно, но не и неизпълнимо.

 85. 85 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  [quote#84:"Арон"]обуздаем апетити на военната шайка в пентагона. трудно, но не и неизпълнимо[/quote]
  Няма да стане,защото трябва да се пълнят каси,а най-добрите печалби са по време на война. Особено за държави с десетки трилиони дълг и апетити за луксозен живот срещу нищо.

 86. 86 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#84] от "Арон":

  Апетитите има причина, поощрение и среда за удовлетворяването им - капитализъм.

  властта ражда паразити
 87. 87 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#82:"log_on"]Ани това е проблем на властта - слаба е. [/quote] Хайде , де! Това какво е, а?
  Конституция на Р. България
  Чл. 58 (2) РЕЛИГИОЗНИТЕ и другите убеждения не са основание за отказ да се изпълняват задълженията, установени в Конституцията и законите.
  Написано е в прав текст! Проблемът е дали се чете от ВСИЧКИ бг. граждани или някои не го четат, щото мнооого държат на културните си особености и на майчиният си език, до степен, да не четат и пишат на официалният български език в България...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 88. 88 Профил на Starkad
  Starkad
  Рейтинг: 316 Весело

  Левчев,
  Марш у лЕво, където ти е мястото!
  И не се напъвай да разсъждаваш
  за международното положение!
  Статията ти е достойна само за "без коментар"!

  Oh,wonder!!! How many goodly creatures are there here!!!
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 90. 90 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#83:"log_on"]България освен всичко друго е и колония. [/quote]Колония- на Връбница в сряда! Озлобените бивши бг. граждани, като няма къде да си изливате злобата и го правите в сайтовете на бившите си държави... Колония е франция- щото в нея има и арабскомюсюлмански гета, колония е и германия- щото в нея има мюсюлмански политически партии ...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 91. 91 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Весело

  До коментар [#87] от "Логика":

  Е,ти закри БХК с този пасаж.И Отворено общество като негов баща.

 92. 92 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#91] от "log_on":Зактих, открих- това е положението! Всеки бг. гражданин и чужденец на територията на Р. България е ДЛЪЖЕН да спазва конституцията ни, а не корана, библия6та, махабхарата, тората и т.н.! На когото не му харесва, ей къде е СА, иран, ирак и другите държави с шериат!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 93. 93 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#90] от "Логика":

  Скъпа,ако не бяхме колония нямаше близо 3 милиона да са се изнесли като на пожар от България.
  Все от хубаво
  А както виждам от ''колонията'' Франция към БГ се стичат милиони оригинални французи да търсят убежище от мюсюлманските навлеци Хайде ,сопри се.

 94. 94 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#87] от "Логика":

  Кой е приел тази конституция, че да се чувстват хората задължени да я спазват?

  Жан-Жак Русо: закон, неодобрен от народа, не е закон.

  Кога народът е одобрил парцала, дето се скъса да цитираш?

  Впрочем, в този парцал има само едно читаво нещо - член първи, алинея втора и трета.
  Другото всъщност са уговорки, за да обезсилят казаното там.
  Работа на такива като теб, професионални демагози. И то добре платени, защото със закони сте повелили да ви ползват услугите и да ви плащат.
  Мафиите се учат от вас.

  властта ражда паразити
 95. 95 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#94:"Николай Теллалов"]Кой е приел тази конституция, че да се чувстват хората задължени да я спазват?[/quote] Не ми бягайте по тъча , а ми покажете кой документ сочи, че всеки несъгласен с КРБ гражданин има право едностранно да я нарушава, щото ей така- тя не му харесвала!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 96. 96 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#94:"Николай Теллалов"]Кога народът е одобрил парцала, дето се скъса да цитираш?[/quote] Народът е излъчил депутати за ВНС и те като негови представители, са я приели. Това се наруча представителна демокрация. Ти обаче риеш и срещу пряката демокрация, щото си анархист и като такъв изобщо отричаш съществуването на държавата, но нищо не смееш да кажеш за са, пакистан, иран, ирак, кувейт и другите държави в шериат- що така? Що не отричаш техните държави, ами отричаш държавите в Европа?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 97. 97 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Мдам... виждам, че цялото прогресивно левичарско човечество по света и у нас е впрегнато да извинява и оправдава ислямския тероризъм. И, разбира се, няма как да не се спомене и за Брейвик и онзи луд немски пилот. Чудя се, ако ги нямаше тези двамата, какво щеше да ни навират в очите "прогресистите"? Няма значение, че 99,99% от терористичните атаки напоследък се извършват от ислямисти с "Аллах Акбар" на уста, важното е, че някъде си в Европа има един Брейвик и един Лубиц, нъл тъй?
  Баси, направо ми се повръща от подобни дивотии!

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 98. 98 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#95] от "Логика":

  Документ?!
  Браво.
  Според кой документ са действали възрожденските революционери?

  властта ражда паразити
 99. 99 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#96] от "Логика":

  Скъпа ,от изброените от теб държави само в Иран има теокрация. И интересно баш от там няма и един бежанец ))

 100. 100 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#96] от "Логика":

  Представителната демокрация е лъжедемокрация.

  Отричам всякаква държавност навсякъде по света.

  Нормалното общество може и трябва да се самоуправлява според принципите на безкомпромисната пряка демокрация.

  Предвид привилегиите, концентрирани в ръцете на социални малцинство при представителната система, преминаването към пряка демокрация не може да стане по "законова процедура", защото именно "представителите" пишат законите така, че да не допуснат промяна.
  И, понеже вместо власт на народа представителната система е власт на представителите над народа, промяната остава да е единствено революционна.

  Други въпроси?

  властта ражда паразити
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK