От фейсбук: #койпредадеБююк‬ и "българските власти унижиха България"

От фейсбук: #койпредадеБююк‬ и "българските власти унижиха България"

© ReutersПредаването на турските власти на бизнесмена Абдулах Бююк, на когото е отказано политическо убежище, както и последвалите обяснения на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и на директора на дирекция "Миграция" Николай Николов предизвикаха вълна от коментари във фейсбук.


Сделка с дявола

Мария Спирова: Сделка с дявола не описва подобаващо случилото се с Бююк. Този човек има окончателно съдебно решение от Софийския апелативен съд в своя полза, при аргументация, че в Турция го заплашва политическа разправа по нагласени обвинения. На фона на страховитата чистка на Ердоган и след цял ден мерзавско отричане да готви извеждането му МВР го предаде "тайно" на развилнял се диктаторски режим.
Президенството гузно мълчи за прескочената възможност за политическо убежище. Цялата държавна администрация, от горе до долу, заляга и бълва дезинформация. По миграционни причини бил изведен зад граница, да сме питали Министерския съвет защо не му е дадено убежище - това е гавра, не само с този човек, дето кой знае какво го чака в Одрин, но и с всички нас.


България не се вълнува от правосъдие, собствено или чуждо. Права нямаме, правов ред не съществува и всички нещастници, озовали се в границите на нашия резерват за лунатици, са добитък и могат да бъдат изтъргувани или смлени на кайма.


Кой е наредил извеждането на Бююк? Трябва да узнаем. МВР отказва да разкрие отговорното лице, защото в един тоталитарен режим бруталната безчовечност е системна и лична отговорност няма. Машината срещу човека.
‪#койпредадеБююк‬


Демократични ценности и правова държава?


Христо Комарницки: Къде сте, демократи, реформатори ???!
Днес вашето правителство ей така предаде един човек, потърсил политическо убежище в България, без съд, без присъда, в името на съмнителни политически сметки и интереси. С ясното съзнание какво го очаква оттатък.


Как се връзва това с вашите ДЕМОКРАТИЧНИ ЦЕННОСТИ?


Евгений Кънев: Освен че е не просто мегаскандален, а позорен, този акт на екстрадиция на "заподозрян" (знаем какво значи това в "суверенна демокрация") след ОТКАЗ НА СЪДА успя за миг да заличи четвърт век претенция, че сме правова и демократична държава. Не знам колко още може да понесе понятието репутация, свързано с България.


Българското правителство унижи България


Петко Симеонов: Предаването на турските власти на Абдулах Бююк вони. Воня отвсякъде. От Турция го търсят във връзка с опита за преврат, извършен през юли 2016 година, а човекът е вън от Турция от 2013 г.


Грубо са нарушени законните процедури.


Гърция може да спазва международните закони за преки участници в опита за преврат, поискали убежище, ние - не. Гърция, чиято граница с Турция и заплахата от бежанци е многократно по-голяма.


Българското правителство унижи България!


Турчинът Фарук Бекташ уби двама души и се укри от същото това бдително МВР.


Българското правителство търпи у нас да се разпореждат в мюсюлманското вероизповедание турските държавни служители от Дианета! Защо?


Наши политически и религиозни лидери участват в мащабни политически акции в Турция, властта примигва. Поне многозначително се прокашляйте. Видимо ДОСТ се учреди, развива и регистрира с участието на официална Турция. Какво е това?! Аман!


Турция ни заплашва с бежанците и нали ние, такова, внимаваме да не си изпуснем сапуна.


Глупава политика! Политика, лишена от национално и държавно достойнство. Такава е и към Русия, Германия, САЩ, ЕС...


Добре е правителството да има поведение, съобразено с възможностите на страната, но е грозно да се умилква, да хленчи и да е все съгласно.


Ако себе си не уважавате, уважавайте държавата!


Дълбоко неморално


Манол Пейков: Пресконференцията на директора на дирекция "Миграция" за мен лично е ясно потвърждение, че с турския гражданин Бююк е постъпено подло, дълбоко неморално и най-вече - противозаконно. (Без съмнение - по нечия директива свише.)


Обясняват, че бил задържан за невалиден паспорт и само след няколко часа - изведен в Турция.


В какво се изразява невалидността? Преднамерено неясен отговор: "Документ, който е изгубен или обявен за изгубен или невалиден, това е."


Защо е изведен, след като съдът е постановил противното? Подло йезуитско измъкване: "Едното постановление е наказателно, другото - административно."


Защо не е присъствал омбудсманът или членове на неправителствени организации, както е по закон? "Не сме длъжни да ги информираме", разбирате ли.


Как така при екстрадицията са присъствали представители на турски медии? Без отговор.


Но най-безумното от всичко: Защо не му е дадена възможност за обжалване? "Ами той може да си обжалва и от Турция." Сякаш не знаем, че в Турция ще го съблекат гол и ще го тикнат в някой физкултурен салон заедно със стотици други, в очакване на скорошното възстановяване на смъртното наказание.


Чудовищно, господин директор. Гнусно и чудовищно, господа управляващи.


В лоното на все по-укрепващата руско-турска дружба


Елисавета Белобрадова: Много рядко е възможен политически акт, който да обедини хора с най-различни гледни точки.


Екстрадирането на господин Бююк е такъв акт. Имам приятели, членове на ГЕРБ, приятели с много силни леви възгледи, дори приятели с крайнодесни възгледи. Повечето са открито възмутени. Някои мълчат, защото не е добре да се обаждат. В смисъл не е полезно за тях. Но ние знаем какво стои зад това мълчание.


Екстрадирането на господин Бююк е абсолютно еднозначен акт. Той е роден в топлото и влажно лоно на все по-укрепващата руско-турска дружба и все по-засилващото се влияние на тези две държави у нас. Някой ден границите на приличие ще бъдат минати и ГЕРБ ще направят непростимото публично.


Някой ще каже "Че то това сега е непростимо!". За някои - да. За други - не. Други тихичко си викат "е, какво ме интересува някъв турчин, да си взимат, да си го бесят. Все ми е тая". Уви... не е така. И вече е въпрос единствено на време границата да бъде безвъзвратно прекрачена, защото, когато греховете станат прекалено много, Каменният гост рано или късно идва за теб.


Ще се помоля за предадения мюсюлманин


Христо Николов: Ще се помоля за предадения на Турция, нищо, че е мюсюлманин. А на онзи, който е наредил на Румяна Бъчварова да извърши това, му пожелавам от все сърце някой ден да му се наложи да търси политическо убежище. И по същия начин да го върнат там, където го търсят.


Манол Пейков: С днешното ни правителство, парламент и православна църква българските евреи щяха да се окажат до един с изтекли паспорти и щяха тихомълком да отпътуват с конския експрес за Аушвиц. По чисто административни съображения, с възможност за обжалване от вътрешността на газовите камери


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (98)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 515 Гневно

  Срамота за Б-я и за "държавниците" ни които предадоха човек който го следва мъката и болката от тук нататък!
  Гордейте се че сте наследници на Борис 3 който успя да спаси хиляди хора от Хитлер,вие един не можете.
  Плюя на ВАС!!!!

 2. 2 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 909 Гневно

  Христо Комарницки: Къде сте, демократи, реформатори ???!
  Днес Вашето правителство ей така предаде един човек, потърсил политическо убежище в България, без съд, без присъда, в името на съмнителни политически сметки и интереси. С ясното съзнание какво го очаква оттатък.
  Как се връзва това с вашите ДЕМОКРАТИЧНИ ЦЕННОСТИ?

  "демократите" са твърде заети с глозгане на кокала който баце им подхвърли

 3. 3 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Решението е еднолично взето от Бойко! Костов отказа екстрадация на кюрд в Турция. Т0ва решение ни връща в най-мрачните времена на тоталитаризма и васалната зависимост от 1 държава! Зависимост много по-тежка от тази при Хитлер и цар Борис 3-ти, който ОТКАЗАВА на Хитлер екстрадацията на 45 000 блъгарски евреи и ги защитава. Законите може и да са "€вропейски", но практиките са васални, и тоталитарни! След като СЪД е отказал екстрадацията!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 4. 4 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Бандитите отиват в Младост арестуват човека и директно го пращат в Турция...това граничи с отвличане

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 5. 5 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 412 Неутрално
 6. 6 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Много рядко е възможен политически акт, който да обедини хора с най-различни гледни точки." - Боко си вкара жесток автогол, а недоумението на Бъчварова поражда съмнението, че това е акция на Цецорон по заповед на Тиквонии, най-добре оставки на всичките!!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 7. 7 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Онова нещо там, пепи"Готиния", още е И министЕр на правителството, което противозаконно и в нарушение на всички €вропейски конвенции, предаде бежанец на чужда държава! Но Пепи"Готиния" е още член на ДеСеБе, моля ви се!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 8. 8 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1874 Неутрално
 9. 9 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  ние, такова, внимаваме да не си изпуснем сапуна.
  ***************************

  Ние сапуна отдавна сме го изпуснали... проблемът е, че ни е харесало това, което се е случило след като сме се навели да ги го вземем и сега не щем да се изправим.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 10. 10 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Ние българите нямаме правителство. Там горе има шайка наемни марионетки сложени от корпорациите, които се отдават на който им плати.

  мурзилка
 11. 11 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 412 Неутрално

  [quote#4:"nikolaimi"]и директно го пращат в Турция...[/quote]

  Направо го пращат на смърт, защото явно е важен проблем за диктатурата, щом лично външният министър на Турция го споменава изрично на големия митинт. А подобни важни проблеми едва ли ще дочакат и официалното въвеждане на смъртно наказание.

 12. 12 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Предатели в България е имало и ще има. Историята ни е богата с примери за национално предателство. Тези, които доскоро сваляха капи пред руснаците, сега се навеждатнай-ниско пред новите господари. Чест и достойнсво са непознато думи в речника на политиците.

 13. 13 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  къде ли е еудифендъра, сега да ни разкаже как Труция е нашият съюзник в НАТО?

  Евроатлантида
 14. 14 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1297 Гневно

  "МВР отказва да разкрие отговорното лице, защото в един тоталитарен режим бруталната безчовечност е системна и лична отговорност няма."

  "Христо Николов: Ще се помоля за предадения на Турция, нищо, че е мюсюлманин"

  Точно. Отдавна не съм бил толкжова потресен. Въпреки всички БЕЗОБРАЗИЯ на властта, това е особено дразнещо и НАГЛО

 15. 15 Профил на Maslara
  Maslara
  Рейтинг: 233 Гневно

  Левски, Каравелов, Раковски, Бенковски, Ботев и всички национални герой се обръщат в гроба!
  Мишока президент и Тиквата къде се скриха!
  Турци може безнаказано да ни избиват по пътищата и безследно да изчезват с помощта на некадърни съдии, но противниците на диктатор и изявяващ претенции към България - случайно биват намерени при случайна проверка на пътя!

 16. 16 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Човешките права в България не се зачитат от управляващата върхушка. Европейското право отстъпва на религиозно-индиански форми на справедливост, наситени с мутренски нюанси.
  Това е извънредно опасно за нацията.
  Оставка на всички замесени.
  Власт имащите не ми създават усещането дори и за стабилност.

 17. 17 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Не искам да звучи като да се опитвам да оправдая когото и да било, но не ми се струва невъзможно цялата операция да се окаже поредното активно мероприятие организирано и проведено от сили извън ръководството на МВР и службите.
  Всичкото мрънкане и неадекватните изказвания от посока МВР по-скоро звучат като объркване от изненада отколкото като прикриване на някакви техни действия.

  Умен и красив жълтопаветник.
 18. 18 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  наистина най- срамния слугинаж пред турция на който съм бил свидетел през целия ми живот, срам ме е от българия

 19. 19 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1874 Неутрално

  До коментар [#12] от "proza":

  Тези които доскоро се хвалеха, че спират руски проекти, сега се надпреварват с времето да ги пуснат.

 20. 20 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 303 Неутрално

  За съжаление тук минахме на комшийската максима "Интересът клати феса"

 21. 21 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1107 Гневно

  Виновните Длъжностни лица трябва да бъдат съдени в Европейски съд и да си понесат вината ЛИЧНО.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 22. 22 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Недопустима гавра с ценностите на демокрацията. А те се отстояват именно в такива моменти. Иначе е лесно да се биеш в гърдите, че си голям хуманист и демократ, когато никой не те подлага на изпитание.

 23. 23 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 528 Неутрално

  В продължение на коментар #17:

  Предвид предизборната обстановка никой управляващ с поне 2 грама мозък не би си позволил да се простреля в крака с подобен ход, който предварително без съмнение ще взриви общественото мнение, ще ги злепостави и ще създаде казус в международен план с отражение върху националната сигурност.

  Умен и красив жълтопаветник.
 24. 24 Профил на Марта
  Марта
  Рейтинг: 660 Неутрално

  България отказа да предаде на Русия издирвания за тероризъм чеченец Ахмед Четаев, който малко по-късно взриви над 40 души на летището в истанбул и се легитимира като член на Ислямска държава

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Искам правителството на Бойко Борисов незабавно да подаде оставка.
  Считам, че лице със съмнително минало и окачени икони не може да осигури Върховенство на закона, Европейско право, да отстоява светската същност на държавата и да провежда проевропейска и пронатовска политика.
  Да се назначи служебно правителство и да се установят незабавно, с оглед на събитията в Турция и изнудването на България с бежанска вълна, бази на НАТО на наша територия.

 27. 27 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#15:"Maslara"]Мишока президент и Тиквата къде се скриха! [/quote]
  В медресето са, готвят ги за джелати на служба на султан ердоган.

  мурзилка
 28. 28 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Президенството гузно мълчи за прескочената възможност за политическо убежище. Цялата държавна администрация, от горе до долу, заляга и бълва дезинформация.[/quote]
  Плевню не е виновен. Вицепрезидентът е осрал работата - нали нему са прехвърлени пълномощията за даване на политическо убежище?

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 29. 29 Профил на noshtnik
  noshtnik
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#3:"Крадолюб ДемоКРАДов"]цар Борис 3-ти, който ОТКАЗАВА на Хитлер екстрадацията на 45 000 блъгарски евреи и ги защитава. [/quote]
  Всички спасени тогава български евреи, както и техните потомци имат хубав повод да оценят стореното и утре вечер, когато се съберат семействата им за Шабат да благодарят, че през 1943 г. в България Хората са били много повече от тиквите, подлогите и селските тарикати...

  The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt
 30. 30 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  [quote#25:"Galata"]Абе, не се кахърете, времето ликува...[/quote]
  Верно, че Ердоган ликува...

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 31. 31 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1110 Весело

  [quote#26:"ruby"] събитията в Турция и изнудването на България с бежанска вълна, бази на НАТО на наша територия[/quote]

  ама с турски натовски самолети или с мирикански?

  Евроатлантида
 32. 32 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 587 Неутрално

  САЩ отказват да екстрадират Гюлен макар че Ердогар нагло заяви снощи че трябва да избират между Турция или Гюлен. Гърция също отказа да екстрадира войниците които участваха в опита за преврат. А нашите милиционери предадоха този човек и най-цинично заявяват че той има възможност да обжалва от Турция.

  Защо наричат тази планирана акция при "рутинна проверка"? Аз бях вчера в този мол в Младост, защо не са поискали моите документи за проверка а на този турчин?

  Срам за България.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 515 Весело

  Тази история се превърна в българо-турска сапунка с интернационален комунистически привкус...

  Да очакваме ли в следващата серия - Революция(или преврат по комшийски)...

  Liberate Your Mind!
 35. 35 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  [quote#23:"WALL-E"]Предвид предизборната обстановка никой управляващ с поне 2 грама мозък не би си позволил да се простреля в крака с подобен ход, който предварително без съмнение ще взриви общественото мнение[/quote]
  Еми направиха го... Честито на Президент Радев.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 36. 36 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1416 Гневно

  отдавна не се бях ядосвал толкова на някаква новина, но факта че тиквата и лакеите му не се съобразяват с българския съд и прекрачват българските и европейските закони за да угодят на капризите на турците направо не мога да смеля... това си е национално предателство

 37. 37 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  [quote#24:"Марта"]

  България отказа да предаде на Русия издирвания за тероризъм чеченец Ахмед Четаев, който малко по-късно взриви над 40 души на летището в истанбул и се легитимир[/quote]
  И Австрия го покри, инвалид бил...с две жени и неколко дечица на социални помощи. Четох им мотивите по делото. После като стана белята се оправдаха че правозащитни организации ги били принудили едва ли не да не го екстрадират в Русия. Един от малкото случаи, в които смятам,а и се оказа че Путин е имал право. Всеки от нас можеше да е сред убитите.
  А сега се циври масово за един, дето като че ви е ял боб на кръщенето.
  Гюлен е ПО-ОПАСЕН от ДАЕШ. Запомнете го! И се освестете малко!!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 38. 38 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#36] от "lol":

  Еми точно това писах - няма логика. Нито за тиквата нито за лакеите му. Правилният въпрос може би е: кой има изгода всички да мислят, че са те?

  Умен и красив жълтопаветник.
 39. 39 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Скандала ще отшуми на фона на официалната подкрепа, която имат превратаджиите от страна на ЕС.

 40. 40 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  А е имало времена,когато в Търновската конституция е пишело,че всеки дошъл на българска земя,става свободен!

  Мнението на Христо Николов (от статията,последното),ми напълни душата! Ха–ха–ха...

 41. 41 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#31] от "sa6":

  Нали знаеш, че ако твоят "събрат" изяде дръвцето, а ти се хилиш, съвсем скоро усмивката ти замръзва и ти също изяждаш дръвцето.
  Не може да се обяснява на всеки ......... .

 42. 42 Профил на rossen1967
  rossen1967
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Не съм фен на Бююк,но това,което направиха милиционерите от ГЕРБ е отвратително,незаконно и подло! Къде е Плевнелиев,къде е Борисов,къде е Цачева? Срам ме е от това,че България постъпи така...резил...

 43. 43 Профил на komitata
  komitata
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Този път президентът Плевнелиев трябва по-ясно да заеме позиция и да изиска публична информация за действията на властите по предаването на турския гражданин и конкретните отговорни за това лица.

  komitata
 44. 44 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2456 Гневно

  Срам и позор за цяла една българска нация от едни управляващи дето сега си прехвърлят вината.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 45. 45 Профил на tmax500
  tmax500
  Рейтинг: 467 Неутрално

  тук правила не важат. хуманност в управлението НЯМА

 46. 46 Профил на НА ОРЪЖИЕ, БРАТЯ!!!
  НА ОРЪЖИЕ, БРАТЯ!!!
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ами да ги предават ве, държавата се напълни с всякакви които търсят убежище (мюсюлмани имам предвид).

  Настане вечер – месец изгрее, звезди обсипят сводът небесен; гора зашуми, вятър повее, – Балканът пее хайдушка песен!
 47. 47 Профил на Сталкер
  Сталкер
  Рейтинг: 246 Неутрално

  До коментар [#37] от "достатъчно":
  [quote#37:"достатъчно"]Гюлен е ПО-ОПАСЕН от ДАЕШ.[/quote]

  Кое му е по-опасното на Гюлен? Някой днес пусна линк към негово исказване за "Монд" и с изненада установих, че Гюлен е единствения мюсюлмански проповедник който съм виждал ясно и недвусмислено да заклеймява ДАЕШ и ислямския екстремизъм, и което е по-важно единствения който говори за нещо като РЕФОРМАЦИЯ в исляма, нещо на което всички се надяваме да тръгне, за да стане тази религия малко по-нормална и нормално съжителстваща с останалия свят!

 48. 48 Профил на shk49484512
  shk49484512
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Преди време (1,5-2 години) на Гюешево спряха и задържаха временно някакъв шкиптър от Косово, за когото имаше също бюлетина от Интерпол. В Сърбия същият е обвинен за терор, убийства по време на кризата там и пр. Нашите, посъветвани от натовски и европски "приятели", го пуснаха по живо, по здраво на следващия ден.
  По същия начин са процедирали и за чеченеца, който Русия издирваше чрез Интерпол и който неотдавна организира атентата на летището в Истанбул (някой припомни по-горе за него). Правозащитниците тогава били причина да откажем да го предадем на Русия?! Глупости. Натиснали са ги натовските ни "приятели", щото този чеченец би могъл да е полезен срещу... Русия.

  Правила, договори, спогодби.... всичко е бошлаф. В тези случаи очевидно не е важно какво е направил издирваният, а кой го търси. Ако е голям и е от "партньорите" (като Турция) - ще му уйдисаме, ако е не е (като Сърбия) или не е от "партньорите" (като Русия) и има някакви други "държавни съображения" - няма.

 49. 49 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Не че са ни дали много поводи, които да са ни известни, но все пак нека да си уважаваме институциите - те са там за да вземат решения. Вие можете ли?! (напомням вица за заека и гаргата). blhr.org/media/documents/Експулсиране_на_чужденци.doc

 50. 50 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  В една държава,в която един човек е над законите,съда и Народното събрание,я пусни по улея в канала...

 51. 51 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 786 Неутрално
 52. 53 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 639 Неутрално

  "#койпредадеБююк‬ и "българските власти унижиха България""
  Вече е глупав въпросът "кой". Защото отговорът е ясен. Той предаде Бююк, той унижи България, той е готов да ни продаде на Путин, той го е страх от сянката си и от народа, той подкрепя олигарсите, той не иска върховенство на закона, той е прочел само една книга през живота си.
  Той - Бойко Методиев Борисов от Банкя.

 53. 54 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Ех, спретнаха компроматчето на другарката М.Попова и то много кадърно и завъртяно. Според мен, е много възможно и тя самата да е узнала от медиите, че е пратила турчина на заколение. Често документите високите постове ги подписват секретарите с "министерския" подпис и печат. Особено такива екстрено издавани, поръчани от тия които са обслужили интереса на ердоган. Вероятно е, дори в това време когато е станала заверката, дамата да не е била на официалното си работно място, а нейде на посещения из страната. Все пак тя също обмисля да се кандидатира за президент на изборите.

  мурзилка
 54. 55 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 684 Разстроено

  Много мръсна история.

 55. 56 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2108 Неутрално

  Голям удар срещу управляващата мафия.То вярно,че на тях не им пука от народа,ама ще им запука.

 56. 57 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 735 Неутрално

  ''...България не се вълнува от правосъдие, собствено или чуждо. Права нямаме, правов ред не съществува и всички нещастници, озовали се в границите на нашия резерват за лунатици, са добитък и могат да бъдат изтъргувани или смлени на кайма...''
  ТАЗИ ИСТИНА ЩЕ СТИГНЕ И ДО ГЕРБЪВОКОМУНОИДИТЕ, НО ЩЕ Е КЪСНО!

 57. 58 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  Огромно незаличимо мръсно леке върху авторитета и себеуважението на всеки българин. Тези просто не си дават сметка какво направиха.

 58. 59 Профил на Дъската ми хлопа
  Дъската ми хлопа
  Рейтинг: 282 Любопитно

  [quote#3:"Крадолюб ДемоКРАДов"] След като СЪД е отказал екстрадацията![/quote]
  Следва че е бил противозаконно лишен от свобода - престъпление, чл. 142 НК. А оттук нататък какво следва?

 59. 60 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Няма какво повече да се добави.

 60. 61 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 735 Весело

  До коментар [#38] от "WALL-E":

  Да, не са те. Как можахме да си помислим, че подобни светли личности и мъдри държавници ще слугуват на лица, като Пути и Ердог. Благодарим, че ни изведе от заблуждението. Иван Костов, марсианци и една бяла мечка са организирали всичко да очернят Боко и Цацо. За Рум. Бъч. не се отнася, щото тя не е наясно, дори къде е сградата на МВР.

 61. 62 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#47] от "Сталкер":
  Те за това го мразят и клеймът.

 62. 63 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 853 Неутрално

  ГЕРБ си изядоха хляба с тази подлост.
  Веднъж стомни за вода, втори път ама вече се счупиха

  Cogito ergo sum :)
 63. 64 Профил на Дъската ми хлопа
  Дъската ми хлопа
  Рейтинг: 282 Неутрално

  [quote#4:"nikolaimi"]Бандитите отиват в Младост арестуват човека и директно го пращат в Турция...това граничи с отвличане[/quote]
  Грешите. Не граничи. Това Е отвличане.

 64. 65 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Христо Николов: Ще се помоля за предадения на Турция, нищо, че е мюсюлманин. А на онзи, който е наредил на Румяна Бъчварова да извърши това, му пожелавам от все сърце някой ден да му се наложи да търси политическо убежище. И по същия начин да го върнат там, където го търсят.

  Манол Пейков: С днешното ни правителство, парламент и православна църква българските евреи щяха да се окажат до един с изтекли паспорти и щяха тихомълком да отпътуват с конския експрес за Аушвиц. По чисто административни съображения, с възможност за обжалване от вътрешността на газовите камери"

  Май единствената надежда за нормалните българи е, човек като сретан Й., най-после да си свърши работата...

 65. 66 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1523 Гневно

  Цялата история е ужасен срам за България.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 66. 67 Профил на block
  block
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Маргарита Попова незабавно да си бие камшика от Дондуков 2 и да ходи да работи в Турция като чистачка в някой хотел. Това е толкова подло и долно, че даже минава извън границите.

 67. 68 Профил на ddemivor
  ddemivor
  Рейтинг: 233 Неутрално

  [quote#17:"WALL-E"]Всичкото мрънкане и неадекватните изказвания от посока МВР по-скоро звучат като объркване от изненада отколкото като прикриване на някакви техни действия[/quote]
  Сутринта показаха по телевизията как двама милиционери го водят с белезници на ръцете зад гърба. Така че никакво объркване няма, управляващата върхушка е просто позор за една европейска нация. По подобен начин преди 50 години изчезваха хора по мокри поръчки на Сицилианската мафия и на Колумбийския картел. Управляващата върхушка у нас е просто изпълнител на мокри поръчки. Позор...

 68. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 70 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  До коментар [#54] от "Маршалов":

  Ами госпожа вицепрезидентката да си е гледала работата, за това е избрана. Не може това да я оневини, че някой от екипа й е подписал екстрадицията. И не може такова важно решение да се вземе от "някой секретар". Това са пълни глупости.

 70. 71 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  До коментар [#69] от "TwisTed Chimps":

  Споко, утре по Нова тв, в сутрешния блок, рано-рано, Сам Бойко ще се обяснява. По-скоро няма да има обяснения, а ще се накара на всички, които са го критикували.

 71. 72 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  До коментар [#38] от "WALL-E":

  " Кой има изгода всички да мислят, че са те ? "


  А, кой се опитва плахо, плахо да манипулира форума ? Господин Бююк е ПРЕДАДЕН от българските власти и всякакви тъпи намеци за някакъв криминален инцидент са за хората в кръчмите ! Кой има официалната власт в България ? Къде са МВР и ДАНС ?

  Айде, сядай си на д'то и не прави дупка във водата !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 72. 73 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 458 Весело

  Гербераст? Това звучи гордо! Какво сте се нафейсбучили?!?!? Бат' Геройко може да откъсне цяла страница от тефтеря и да се забърше оцвъканият задник. Хм, цвъкам май се пишеше с главно Ц...

 73. 74 Профил на tinati
  tinati
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Ох , нямам думи, негодници.

 74. 75 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Дори при социализъма такъв произвол нямаше .

  Stupid people make me sick
 75. 76 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3665 Неутрално

  Не се чувствам унизен.
  Правителството и така го смятам за принципен враг на народа, а и то се грижи да дава аргументи за това ми убеждение.

  Да си правят сметка онези, които още вярват в държавността, и си въобразяват, че тях лично никога няма да ги сгази валякът на политиката и бюрокрацията.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 76. 77 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3665 Неутрално

  До коментар [#56] от "chicago514":

  Ще им запука, чак когато ги подпукат. Не и преди това. На приказки само жумят с уши.
  Бидейки проводници и използвачи на принуда и насилие, те само този език разбират.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 77. 78 Профил на zara09
  zara09
  Рейтинг: 314 Неутрално

  [quote#23:"WALL-E"]никой управляващ с поне 2 грама мозък [/quote]
  Е, може би грамажа е под 2. Вероятно не допускаш, но...случва се по нашите земи и най-често сред политиците ни. Извършеното е недостойно, неморално, нечовешко и утрешните бисери , които ще ни поднесе ББ, че видите ли, всичко това е извършено за сигурността на България (и в името на България), няма да оправдае престъпното деяние на правителството ОПГ. "Но никъде и при никакви обстоятелства не можем да оправдаем игри с човешки живот, които се представят като висша политика или защита на националната сигурност"-Ил.Василев

 78. 79 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 934 Неутрално

  сравнението със спасяването на БГ евреи е много правилно

  СРАМ, ОГРОМЕН СРАМ за това псевдо-правителство на тая псевдо-държава и псевдо-избиратели

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 79. 80 Профил на zara09
  zara09
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Вече й се чудя на Бъчварова, възможно ли е властта така да пристрастява? Беше жена с достойнство, поне го докарваше на вид...Какво чака и не си подава оставка? От Борисов, едва ли ще дочакаме - не е под заплаха (като 13-а), напротив сега го потупват по рамото.

 80. 81 Профил на zara09
  zara09
  Рейтинг: 314 Неутрално

  До коментар [#43] от "komitata":

  Турските граждани - говорим вече за предадени 32-ма с Бююк.

 81. 82 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1774 Весело

  [quote#43:"komitata"]Този път президентът Плевнелиев трябва по-ясно да заеме позиция и да изиска публична информация за действията на властите[/quote]
  Да поиска публична информация от президенството? Малко щизофренично ми се вижда ма щом смяташ дерзай

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 82. 83 Профил на elar1
  elar1
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Знае се кой - Борисов и креатурата му Плевнелиев.

 83. 84 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  До коментар [#75] от "Хакуна Матата !":

  Напротив при социализЪма имаше точно такъв произвол. Актът на МВР отразява точно такъв милиционерски манталитет, наследен от времето, когато милицията по заповед на партията колеше и бесеше.

 84. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 86 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 478 Весело

  [quote#53:"zegi"]"#койпредадеБююк‬ и "българските власти унижиха България""
  Вече е глупав въпросът "кой". Защото отговорът е ясен. Той предаде Бююк, той унижи България, той го е страх от сянката си и от народа, той подкрепя олигарсите, той не иска върховенство на закона, той е прочел само една книга през живота си.
  Той - Бойко Методиев Борисов от Банкя. [/quote]
  Мудаааа Даааааа...... От кога го знаем туй и до кога ще го търпим!!!
  МЛАДИ "УМНИ" и "КРАСИВИ" ....къде сте, имате ли глас и образ?

 86. 87 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  До коментар [#56] от "chicago514":
  ''......Голям удар срещу управляващата мафия.То вярно,че на тях не им пука от народа,ама ще им запука.....'' +++ Добре де , на милион цигани , три милиона трудолюбиви турци не смеещи да гъкнат срещу тиранията на Доган и Ко , два милиона пенций зависими от Държавата , ти наричаш народ , извинявай не съм съгласен , по скоро бих го нарекъл населяващи , а моя и твоя глас просто се губи в бездната от населяващи . Не оправдавам ''човека'' от Банкя , но аз в тая ситуация бих взел подобно решение , въпреки силно недемократичния и правов недостатък .


  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 87. 88 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3035 Неутрално

  [quote#54:"Маршалов"]Ех, спретнаха компроматчето на другарката М.Попова и то много кадърно и завъртяно. [/quote]
  Да предположим, че е така, което разбира се не е! Ами другарката ти Попова, как така се оказа толокова изкукала червена кукувица, че такива важни документи се подписват без нейно знание и одобрение? Ама явно вие всички сте изкукали.

  Пазете се от доносника vesolr
 88. 89 Профил на hybrid
  hybrid
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Вземете пример от Гърция бе, другари! Гнус ме е от вас!!!

 89. 90 Профил на ЛУСТРАЦИЯ
  ЛУСТРАЦИЯ
  Рейтинг: 402 Гневно

  До коментар [#56] от "chicago514":Ами трябва народа/всички ние/да ги запука,за да започне да им пука.Нали така?

 90. 91 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 970 Любопитно

  [quote#89:"hybrid"]Вземете пример от Гърция бе, другари![/quote]
  Гърция върна турските военни, търсещи убежище (барабар с хеликоптера), още на другия ден. Добър пример, м?

  Знанието е сила, информацията - власт
 91. 92 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  СРАМ...

  Fail with honour then succeed by fraud
 92. 93 Профил на zcu00469861
  zcu00469861
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Против съм случилото се, но погледнато от далеч всичко ми прилича досущ на едновремешните отношения м/у Франция и Либия примерно (едните продават оръжия на другите, за да си изтребват собственото население).
  Та явно и ние сме започнали да се научаваме на това (каквото и да си говорим в България за сега не вкарват в затвора защото си учител), колкото и низко да е то. Хората му казват политика.

 93. 94 Профил на happymimi
  happymimi
  Рейтинг: 497 Неутрално

  С Турция шега не бива. Те са 80 млн, ние сме 7, т.е. са 10 пъти пвоече. Освен това армията им е пета в Европа, нашата е... имаме ли армия?
  Наред с това те държат и едни "жебанци", които могат да ги пуснат за "бленувана" Европа, чийто път минава през... България.
  Така че искаме- не искаме ще изпълняваме и ще се молим да сме им добри другарчета... Реално такива са нещата. Зъбенето няма да помогне.. колкото и да не ни се иска да сме зависими от тях.. и Русия. За жалост.

 94. 95 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 527 Любопитно

  [quote#66:"Cassi"]Цялата история е ужасен срам за България. [/quote]

  Защо? За САЩ и прогресивна Европа срамно ли е да има за съюзник Турция с непрестанната й подкрепа за ИД и убийствата на кюрди? Да не говорим, че т. нар. политически репресии в Турция нито са от вчера, нито от оня ден. Хайде не се изкарвайте по католици и от папата...

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 95. 96 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3665 Неутрално

  До коментар [#91] от "pag":

  Не ги върна.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 96. 97 Профил на Drago Boev
  Drago Boev
  Рейтинг: 5 Неутрално

  повече никога няма да гласувам за това про дажно правителство

 97. 98 Профил на bbtzvtzv
  bbtzvtzv
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Нещо някой да сезира прокуратура ?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK