Експулсирането на турския гражданин: Нека бъде позорът

Скрийншот от предаването на Бююк на турските власти

© "Протестна мрежа"

Скрийншот от предаването на Бююк на турските властиОт тайното предаване на турския гражданин Абдулах Бююк на турските власти, от обясненията на изпълнителите от МВР и от телевизионното интервю на вземащия решенията премиер изводите са два:


- В България днес закони, Конституция и международни норми не струват пет пари;


- Премиерът е приел рекета на Ердоган, защото българската власт се страхува и същевременно не вярва в ефективността и подкрепата на Европейския съюз.
По първия извод:
Нарушенията - надежда всяка за законност оставете,
няма кой да реагира


Шефът на дирекция "Миграция" каза, без да му мигне окото: "Няма разписано задължение да викаме омбудсмана или НПО при предаване на границата."


Не е вярно, записано е в закона - къде другаде да бъде!


- Член 39а, (2), от Закона за чужденците, въз основа на който била издадена заповедта на директора на "Миграция", гласи: "При изпълнението на принудителните административни мерки /.../ се осъществява наблюдение от омбудсмана на Република България или от оправомощени служители от неговата администрация, както и от представители на национални или международни неправителствени организации."


Не само не е изпълнен законът, не само не му е дадена възможност да обжалва заповедта, което право му дава същият закон, но Бююк е откаран тайно на границата. Телевизионните кадри са от турски медии, заснети след предаването му на турските военни. Полицаите, които го водят, са служители на турските сили за сигурност


- Член 44а (1) (Нов): "Чужденец, на който е наложена принудителна административна мярка експулсиране, не се експулсира в държава, в която животът и свободата му са застрашени и той е изложен на опасност от преследване, изтезание или нечовешко или унизително отношение."


А сега - внимавайте: ето го по-долу текста,
който отрязва главата до кръста на българското правителство


- Член 44а (2) (Нова - ДВ, бр. 23 от 2013 г.): "Когато обстоятелствата по ал. 1 са установени с влязъл в сила съдебен акт (решението на съда забраняващо екстрадицията в Турция - бел. авт.), на чужденеца се издава и връчва заповед от органа, издал заповедта за експулсиране, в която изрично се посочва забраната за експулсиране и държавата, в която чужденецът не следва да бъде експулсиран."


- Член 33 от ЗЕЕЗА /Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест/: "Не се допуска предаване на лице чрез трансфер, изгонване, препредаване на държавната граница или друг начин, който прикрива екстрадиция."


Изброените разпоредби са само част от нарушените, но над тях стои най-тежкото нарушение - заобиколено е влязло в сила решение на съда, забраняващо екстрадицията заради политически мотивирано обвинение и заради липса на гаранция за справедлив съдебен процес.


България е държава без гаранции за правата и на всеки друг,
щом прокуратурата не реагира принципно


При толкова нарушения, и преди всичко - при толкова безпощадно ясна разпоредба на закона, забраняваща експулсирането именно в Турция в конкретния случай, как би се осмелила властта да предаде Бююк точно на турските власти, ако нямаше гаранцията, че няма да й се търси отговорност? Нещо повече - смея да направя основателното предположение, че нарушенията са стиковани, консултирани и гарантирани срещу последствия и за извършителите, и за върховните поръчители. Основанията за предположението ми е изявление на самия главен прокурор, направено преди време по друг повод - казуса КТБ /поради "нестандартната ситуация около банката се налагало да бъде надскочен законът", беше казал тогава той, помните ли?/. Щом го казва главният прокурор...


Ако бяхме държава с действаща принципно прокуратура, тя би образувала най-малкото проверка срещу издалия заповедта директор на "Миграция", ако не и досъдебно производство за длъжностно престъпление, поне за да даде кураж на гражданите, че ако ни сполети подобен произвол, има кой да го забележи.


Тук такава реакция от прокуратурата е невъзможна - а телефонът на говорителя на главния прокурор не отговаря, за да попитаме.


По втория извод:
Телевизионното интервю на премиера -
признание за сделка и страх


"Трябва всячески да запазя добрите отношения с турския премиер Йълдъръм и с Ердоган", каза премиерът по Нова тв, запитан за експулсирането на Абдулах Бююк.

И още:
"Ако трябва на всички да им вземат главите, ние не трябва да допуснем мигрантска вълна да влезе в България."


По-ясно премиерът не можеше да го каже: питат го за експулсирането на Бююк, а той говори за междудържавните отношения и на практика потвърждава, че е приел рекета /договорил се е, с други думи/ на Ердоган, защото в противен случай Турция ще ни "залее" с бежанци.


Но защо слабо се чува ЕС?


"Изправени сме пред огромна криза между Турция и Европейския съюз, криза, в която управниците им си отправят най-тежки закани. Какво значи заплахата "Ще залеем Европа с бежанци"? Това означава "Ще залеем България", продължава Борисов, подбирайки по-внимателно думите.


Значи "огромната криза" между Турция и ЕС принуждава България да не спазва законите си - своите и европейските, но "онези държави" в ЕС въпреки кризата, все пак си спазват своите и зачитат своя съд. Но си имат твърде големи проблеми, за да се вторачват в нашето беззаконие. И защо така?


ЕС и НАТО са в безизходица и се лутат в липса на визия, затова
не осъждат ясно и недвусмислено диктатора Ердоган


Това дава кураж на българската власт да спасява бъдещето си с опасни, разрушителни за законността и човешките права политически и икономически маньоври, от които експулсирането на Бююк е драстичен частен случай. В този смисъл - щом откъм цивилизования запад осъждат /или не осъжда/ диктаторите избирателно, защо българският премиер Борисов да осъди Ердоган и да не предаде търсения от него предател? Кой ще му потърси сметка за произвола, за нарушените закони - български и международни? В България - видяхме - няма кой. А отвън - все по-натрапчиво снишават тон. Позор ли е или слава - да хвърлиш човек в ръцете на доказан диктатор чрез тайна сделка с него, за да запазиш "всячески добрите си отношения" със същия, плашейки народа, че в противен случай онзи ще пусне бежанската вълна... Вече няма кой да упрекне българския властник дори в морален упадък.. Освен съвестта, но тя не се родее с политиката.


Нека да е позорът.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (195)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2819 Неутрално

  " В България днес закони, Конституция и международни норми не струват пет пари"

  Това обяснява всичко!
  Отдавна пиша ТУК, че беззаконието властва в България, защото имаме за премиер малодушен, страхлив премиер!!!
  Цялото интервю потвърждава това, колкото и Борисов да твърди, че го прави в интерес на народа!
  Прави го в личния си интерес - запазване на властта си!
  Освен това беззаконието, което наблюдаваме всеки ден, ни гарантира унизителното положение, в което се намираме години наред - ПОСЛЕДНИ В ЕС!

 2. 2 Профил на dorko
  dorko
  Рейтинг: 753 Неутрално

  По ясно за Цацаров не може да се напише. Журналистите, да не забравите да го питате, когато се появи.
  Нещо липсват реакции и от грандлиберала Местан, и от Първан, а също от Корнелия, от Волен, от Валери. Радан също не го чуваме.

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  Мутростан !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  Ердо кимна на слугата !
  ТОЙ пък счупи си краката !
  Да му поднесе главата
  на тепсия
  на горкия завалия !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2819 Неутрално

  "изявление на самия главен прокурор, направено преди време по друг повод - казуса КТБ /поради "нестандартната ситуация около банката се налагало да бъде надскочен законът"

  Пазителят на законите налага надскачането им, в интерес на кого?
  Замитане на шампионския обир!
  Нищо. Ние, народът плащаме, а обирджиите - на свобода!

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#5] от "Alexander97":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  До коментар [#5] от "Alexander97":

  абе вярно е ,че е беззаконие ,ама вярно е ,че му клекнаха на турчина ,за да не пусне скакалците по земите ни , в името на националната сигурност по добре да се жертва един политически бежанец ,отколкото държавата ни и сума ти и народ ,защото бежанците щяха да бъдат пуснати ,а сега няма на какво да стъпят ,поне в Турция ,приятели сме .

 8. 8 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  чл. 61 от Търновската конституция: "Всякой роб, от какъвто пол, вяра, народност да бъде, свободен става, щом стъпи на българска територия."
  Тъй са го написали предците ни.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 9. 9 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1927 Весело

  """""- В България днес закони, Конституция и международни норми не струват пет пари;""""
  Малеееей, да не би някои хора да взеха да загряват?!?
  Конституцията на България е едно "рекламно четиво" с пожелателен характер и всички, които се надяват на нея нека много да внимават, защото "бой и ев@не не се връщат" !

 10. 10 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  В основни линии съм съгласен, само че бих сложил акцента на едно малко по-различно място.

  Такива неща се правят непрекъснато по целия свят.

  Те са част от политиката - една от много й мръсни части. Но понякога с малко мърсотия може да се свърши много полезна работа.

  Основният ми проблем не е, че са изтъргували един човешки живот, а че са го направили толкова смотано, а най-вече, че след като са го направили толкова смотано, че да ги разкрият, сега не си поемат последствията.

  За съжаление наистина това върви отгоре надолу - и премиерът и главният прокурор в такива случаи мрънкат, но не поемат отговорност, дори не могат жертвен бушон да намерят като хората!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 11. 11 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Нещо ново под слънцето. Тука отдавна е така, закони има, ноооо. Останалото го знаем.

 12. 12 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2819 Неутрално

  [quote#7:"edin drug"]абе вярно е ,че е беззаконие ,ама вярно е ,че му клекнаха на турчина ,за да не пусне скакалците по земите ни , в името на националната сигурност[/quote]

  И ти вярваш на Ердоган?
  Все едно да вярваш на Бойко Борисов, който е дал хиляди примери със смяна на мнението си за часове!
  Законът е закон и трябва да се спазва! Дори да е лош закон!
  Това е причината да сме раят на беззаконието!

 13. 13 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Такъв позор не бях преживявал! Но какво да очакваме от уплашен, подъл и безидеен "лидер"?! Той само се сили и кани на нещастните, беззащитни журналисти.

 14. 14 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 802 Неутрално

  ... Борисов е не само унижение за всеки смислен българин, но и опасен за държавата. Напоседък поведението му да ВНУШАВА страх у населението навсякъде където се появи по медиите за апокалипсис в България в случай че ТОЙ не е на власт. Възможна бежанска вълна ТОЙ ни представя като природно бедствие на което ТОЙ не може да реагира и противостои въпреки телени огради, армия, полиция, българското населения и възможна подкрепа от ЕС/НАТО, дипломатическа и с ресурси. Според Борисов, на бежанска вълна моежем само да стоим със скръстени ръце и да наблюдаваме от прозорците. За справка една Македония успя да затвори лесно балканския коридор.
  ЛЪЖЕЦА Борисов ни тласка и в ръцете на Путин по непонятни за публиката причини, вероятно свързани с негови лични зависимости и каишката на която е държан.
  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА на мекотелото опозоряващо народа си!!! и смяна на абревиатурата ГЕРБ - вече няма нищо Европейско нито пък някакво Развитие в тази организирана престъпна група паразитираща върху първичните инстинкти на оскотяващото население...

  Колкото повече, толкова повече!
 15. 15 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1927 Весело

  До коментар [#2] от "dorko":


  [quote#2:"dorko"]Нещо липсват реакции и от грандлиберала Местан, и от Първан, а също от Корнелия, от Волен, от Валери. Радан също не го чуваме. [/quote]
  Ми президента, дето някои хора пишат, че е най-убавия за всичките ни времена, дето не пропуска да громи "путинска Русия", как така не се обажда да защити "демократичните ценности" у нас?

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 17. 17 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2108 Неутрално

  Затова пиша,че сме Местопрестъплението България.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 866 Любопитно

  Не е ли добре, да се организира подписка за поднасяне извинение на Бююк и близките му за мерзката постъпка на българските управници?

  Да разлая троловете!!
 20. 20 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Какви точно гаранции е дал Ердоган, че да му се вярва?! Никакви! Лесно е Б.Б. да се прави на мъж пред бабките по селата в такива случаи си проличава истинското лице. Удари му по масата на турчина, кажи:...У нас, съдът ги решава тези неща. Гърция да не би да е по-малко заплашена, но Ципрас не е върнал пилотите нали?! Щял да ни залее с бежанци?! Ми ти им кажи на ония в Брюксел като Орбан: довършваме оградата, 500 войници по границата или транзит през нас на Запад. Като ни залее това е АГРЕСИЯ, а от агресията по целия сват се защитават по един начин. Ама къде е Орбан, къде е Б.Б.?!

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2809 Неутрално

  Позор ли е или слава - да хвърлиш човек в ръцете на доказан диктатор чрез тайна сделка с него, за да запазиш "всячески добрите си отношения""
  мдааа , вече е доказан и пише за закони ... а сега фактите . турция е член на нато и преговарящ за ес , от страна на ес и нато няма реакция относно действията на БГ . комисия назначена от най демократичния , най твърдия , най лоялния на нато и ес глава е отхвърлила възможността за убежище .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1297 Разстроено

  Петя Владимирова е отново точна и е изразила много силно мнението си. Да, в кочинка живеем, където властва беззаконието / "нестандартната ситуация около банката се налагало да бъде надскочен законът"/ и разните съображения на група хора. Ниското ниво на властта се вижда не само от предаването на Бююк, но дори повече от начина, по който се оплетоха в собствената си елементарност "отговорните" хора. За всички е ясно кой е взел решението. И докато се снишават и си прехвърлят отговорността - ПОЗОРЪТ е всеобхватен и полепващ по всички ни

 23. 23 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Гърците се правят на луди за избягали военни, наш Баце като му плясне с ръце агата и е чок наведен.
  Но за едно е прав - това с насочен бежански поток изобщо не е майтап работа. Нагоре всичко здраво се затваря, така че хурката си е доста голяма. Не е лесно да си комшия на регионалния изнудвач.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 866 Неутрално

  До коментар [#24] от "semiconductors":

  Има! Има!
  Тия, които издигнаха на пиедестал една Тиква!

  Да разлая троловете!!
 26. 26 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Бойко няма как да разбере какво е да си политически дисидент и опасността, в която попада човек заради политическите си убеждения. Той разбира от друг тип опасност, обусловена от престъпното му обкръжение, среда която изключително силно стимулира прояви на инстинкта на самосъхранение. Такава проява е и връщането на Бююк - един необмислен акт на престъпно неспазване на българските закони и проява на слугинаж спрямо друга държава.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3829 Неутрално

  ти вярваш на Ердоган?
  ==========
  Ципрас вече му повярва.
  От юни месец насам има 227 % увеличение на бежанския поток.
  Лодките потеглиха отново.
  Така че реакцията на Борисов може да се окаже доста основателна. До коментар [#12] от "Alexander97":

  Bukalemun
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 458 Гневно

  [quote#7:"edin drug"]

  До коментар [#5] от "Alexander97":

  абе вярно е ,че е беззаконие ,ама вярно е ,че му клекнаха на турчина ,за да не пусне скакалците по земите ни , в името на националната сигурност[/quote]

  И какво?!
  Отсега нататък каквото и да поискат - трябва да го правим - "в името на националната ни сигурност"?!
  Пък накрая (понеже при рекета е така - никой нищо не ти гарантира) взели, та ги пуснали тези бежанци.
  Таман после да има за какво да дойдат и да ни спасяват... нали сме от НАТО?
  Не ви ли идва на ума, че националната сигурност е куха фраза, когато нямаш и капка достойнство и самоуважение?!
  И когато има беззаконие, то е тотално, а не избирателно?!
  А иначе - всички искаме законност, когато опре до нас...

 34. 34 Профил на Rossen Roussanov
  Rossen Roussanov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Трите милиона "бежанци" в Турция рано или късно тази година ще тръгнат (натирени от Ердоган) към България и Европа - и единствено една ограда, като тази в Израел, може да ги спре иначе това ще трябва да направят картечниците и автоматните откоси.... А евентуалните им лодкив Черно море ще трябва да бъдат връщани и обръщани....И тогава ще настъпи апокалипсиса за България. Трябва да се печели време докато бъде завършена оградата и на нашата граница застанат граничари с техника от цяла Европа (особенно от Унгария и Австрия)... Ако това не стане Ислямска държава ще достигне до Сърбия до Нова година...

 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#7] от "edin drug":

  вярваш ли си. а на турчина вярваш ли. Интереса клати МУ феса !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  Съмна се,а нито една оставка!!! Че и няма как да попитаме.Нали светиня му забрани в събота да го питаме глупости.

 37. 37 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#7] от "edin drug":

  С една дума навеждаш се и разтваряш бузи за да не те бият, а след третия път започва и да ти харесва.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 38. 38 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3829 Неутрално

  Трите милиона "бежанци" в Турция
  =========
  Трудна е за вярване тази цифра.
  Само в 2 от кварталите на Истанбул има около 400 000 . До коментар [#34] от "Rossen Roussanov":

  Bukalemun
 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#37] от "tribiri":

  Вазелинова политика !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#38] от "eti":

  Е и какво от това ? Баш ни брига какво имате в Истанбул. Дръжте си Ердо и му сърбайте попарата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 866 Любопитно

  До коментар [#28] от "eti":

  Искаш да кажеш, че трябва да се действа по "Йеменския модел", ли?
  Навлизат лодките със сомалийски "бежанци" в йеменски води; пускат се в действие крупнокалибрените картечници; няма лодки, няма и бежанци!
  Така ли трябва? Защото и това го има!

  Да разлая троловете!!
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Сега вече зме най-спокойни в Европа, ни един беженец няма да бъде допуснат до наша територия.
  Не съм много сигурен дали сме имали по-страхлив държавник. Че и каратист при това.

 46. 46 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 571 Весело

  [quote#38:"eti"]Само в 2 от кварталите на Истанбул има около 400 000 [/quote]
  Аха, нагледал съм се на черни като катран сирийски търговци в Истанбул и Анкара, дето са опънали на улицата чаршаф с нахвърляни гащи и чорапи на него. Или другия до него такъв сириец с куфар с часовници "ор'гинал". Това вечер и нощем де, ти знаеш.

 47. 47 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 461 Разстроено

  За пореден път на Петя - CHAPEAU !!!

  Изключително точно подбрани цитати и изказ!

  И черешката на тортата, ... пардон,
  ... територията наричана все още България:

  Надежда всяка за законност оставете...

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
 48. 48 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Какво значи да бъде "надскочен закона"?
  Древните римляни за казали: лош закон, но закон!
  А главният ни прокурор, нали е по-католик от папата, на него законът му е нисък и го "надскача". Ами това се нарича прескачане на закона, т.е. неспазване. Щом той дава карт бланш за заобикаляне на закона, какво да очакваме от другите?

 49. 49 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#38] от "eti":

  Тези 400 000 бяха впрегнати да правят калабалък на площада Тексим оная вечер? Арабели с турски знамена и портрета на Ердоган. Те ще са им, кой друг.....може би и някой селянин от анадола, на който са му обещали да види Истанбул

 50. 50 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2809 Неутрално

  "Нито има, нито би могло да има скандал при предаването на Абдулах Бююк. Ясно е, че съдът се е произнесъл по определен тип процедура, докато в случая с предаването е съвсем друг процедурен елемент. Въпросният гражданин е пребивавал на територията на Република България незаконно в продължение на много време и МВР, заедно с Интерпол по съответната процедура са го предали. Подобна мярка се прилага за всички незаконно пребиваващи на Република България. От това не може да произлезе дипломатически скандал". Това коментира министърът на външните работи Даниел Митов за телевизия Bulgaria ON AIR, цитирана от Блиц. Попитан дали са спазени всички законови разпоредби за предаването на турския гражданин, външният министър, отговори, че според него няма как МВР да не са взели под внимание всички елементи, които трябва да бъдат налични.
  Не се занимаваме със събирането на допълнителни доказателства около случая, тъй като не е от компетенциите на МВнР, добави министър Митов. Той повтори това, че Абдулах Бююк е бил незаконно пребиваващ у нас.
  Външният министър отрече да има връзка между предаването на Бююк и издирването на Фарук Бекташ, обвинен в убийството на двама мотористи край Драгоман.
  Дипломатическите ни отношения с Турция са добри и продължаваме да работим по много теми заедно - така министър Митов коментира опасенията на бившия генерален консул на България в Одрин Георги Димов, че е възможно страната ни да влезе в дипломатически конфликт с Южната ни съседка."
  айде някой да ме убеди , че Митов не е съгласувал позицията си . САЩ правят отстъпки на Ердоган през нас . ЕС прати да пазят сръбско- българската граница не българо-турската ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 51. 51 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#45] от "stanislavdi":

  Каратист-курортист !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#38] от "eti":

  Милионите бежанци ще тръгнат през границата само ако знаят къде ще отидат! Така че за нас по страшна е фрауто защото им дава надежди.
  А най-стршната заплаха не са бежаните, а това, какво ще получи Турция за да допусне кюрдска държава.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#50] от "дерибеев":

  Да вярваш на този е доста наивно. Меко казано.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  Гроздан е написал това, което вече трети ден мисля... Грозен абсурд е нашето правителство да нарушава собствените си закони, за да угоди на втвърдяващия се личен и вече еднопартиен режим в Турция.
  Напомня ми на случая от преди три години, когато кабинетът "Орешарски" търсеше от Москва съвет как да наруши европейските закони.
  [quote#2:"dorko"] Радан също не го чуваме[/quote]

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Гневно

  До коментар [#56] от "semiconductors":

  ЯВно му се ше на някой Турция да ни третира като своя собственост - като територия и като рая.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Не в България, целия ЕС е беззаконие и двойни стандарти, правораздаване по целесъобразност
  Учим се от най-добрите.

 60. 60 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2809 Неутрално

  ето така се прави . говорете ми за закони , демокрация , човешки права .......
  " Абдел Малик Абдел Вахаб ел Рахаби е излежал 14 години в затвора в Гунтанамо. От Пентагона уточняват, че това е вторият затворник от Йемен, който е прехвърлен в Черна гора с цел "да започне да изгражда нов живот със съпругата и дъщеря си".
  Срещу него никога не е повдигано обвинение и през 2014 г. е пуснат от затвора, защото "не представлява никаква опасност за САЩ". Рахаби бе в Гуантанамо от 2002 година"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 61. 61 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  Ами да заведе някой дело срещу държавата в български съд. Нарушени са закони и всеки има право да заведе дело. Със статии няма да се оправят нещата.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 461 Неутрално

  [quote#48:"Fiji"]Какво значи да бъде "надскочен закона"? [/quote]
  Ами поради "нестандартната ситуация около б(анката)ежанците се налагало да бъде надскочен законът"...

  Какво ти надскачане, бе, то си е живо погазване!
  Нема кво да се скача, па камо ли надскача!

  Ама нали се тръби, че е за да не ни нагАзят скакалци (бежанци) ...
  ... се нагЪзваме на югоизток!...

  Ма то и от североизток и изток са готови да ни нагАзят... зельоненкие человечки...

  Ето какво ни готвят ... МАЙ???
  http://ivo.bg/wp-content/uploads/2016/07/imoti-ru-300x168.jpg

  И така... нека бъде ПОЗОРЪТ!

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  До коментар [#7] от "edin drug":


  [quote#7:"edin drug"]абе вярно е ,че е беззаконие ,ама вярно е ,че му клекнаха на турчина ,за да не пусне скакалците по земите ни[/quote]
  Ехх... клети човече. Навярно и цар Шишман е мислел нещо подобно когато е дал сестра си в харема на султан Мурад. Само че няколко години после турците не само залели Българи, но и неговата глава отсекли.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3829 Неутрално

  Ми аз това го казвам още от миналата година.
  Толкова елементарна логика, че. .. но да повторя.
  НАТО има ли го , има го
  ООН ,също.
  От етични съображения , Ердо би приел 100...200 , най много 500 хиляди от бежанците. И защо приема милиони ?
  Много просто. Това е поръчкова афера и поръчителя е Брюксел.
  До вчера гърците се дървиха на Турция за някакви островчета скали а в случая понасят стотици хиляди хора ?!?! Къде им изчезна патриотизма ? Така че всичко е уговорено и нагласено. А България просто не е в играта. До коментар [#43] от "lone_wolf":

  Bukalemun
 71. 71 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3829 Неутрално

  Интересно.
  Потока от бежанци се е увеличил до толкова, че дори и Ципрас е променил дневния си ангажимент а новина за това няма.
  Дори турските медии го признаха.

  Bukalemun
 72. 72 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3665 Неутрално

  Позорът е за властта, но властта няма съвест - никога и никъде.
  Позор за гражданите е, че търпят над себе си грозното явление власт.

  Удобството на законите е, че ги има бол, нахканите могат си изберат кой им уйдисва.
  Позорът на народа е, че допуска да му натрапват закони, каквито нито е поръчал, нито обсъдил, нито одобрил пряко.
  Законо и държавофилите обичат да се позовават на авторитети, сред които и Жан Жак Русо, но се правят на тапа по повод на мисълта му, че "неодобрен от народа закон не е закон".

  Обичат и да развяват конституцията като едва ли не висша фрма на справедливост, но практически всички нейни членове омаловажават и противоречат на нейния член първи, да не говорим за това как, в резултат на каква мръсна сделка бе приета.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 73. 73 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3665 Неутрално

  До коментар [#59] от "stile libero":

  Именно!
  +

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 74. 74 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3665 Неутрално

  До коментар [#48] от "Fiji":

  Да не прекаляваме с обожанието на древните римляни.
  Законите не са формулировки на справедливостта, а израз на интереси. При римляните - интересите на робовладелците.
  Днес да папагалстваме тоя фтмашки принцип е бая неуместно.
  Защото тогава трябва да обявим въстанието на Спартак за нещо изключително лошо.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 75. 75 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2809 Любопитно

  малко по малко ..
  " Механизъм за сътрудничество по проблемите с бежанците е предложил турският премиер Бинали Йълдъръм в телефонен разговор с Бойко Борисов. Разговорът е бил по инициатива на турската страна. Бойко Борисов се съгласил, но повече подробности не се съобщават. Поводът за обаждането е бил предаването на Абдуллах Бююк на турската страна, съобщава БГНЕС."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 76. 76 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3665 Неутрално

  До коментар [#19] от "lone_wolf":

  Ти на мястото на семейството му как би реагирал?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 77. 77 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3665 Неутрално

  До коментар [#12] от "Alexander97":

  Представи си: утре излиза закон всички с ник или име Александър да бачкат четири часа повече, а да получават два пъти по-малка заплата.
  Ще го спазиш ли?

  (не казвай, че никой не би приел подобен зкон - вече има аналогични, и то не от вчера. Две трети от законите са антинародни пряко, а останалите - пустословни в този смисл)

  Изобщо, позицията за запазване на човечност и законност едновременно се нарича ШПАГАТ. При това опорните точки се раздалечват - накрая се получава или разчекване, или пльосване в нищото.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 78. 78 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Позорът за България е позорът на
  управляващите воглаве с Боко !!!

 79. 79 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Това дава кураж на българската власт да спасява бъдещето си... "

  Тц, да заложи бъдещето си:

  "С цената на какво?

  - С цената на ако трябва на всички да ни вземат главите, но ние мигрантската вълна не трябва да я допуснем да влезе в България." /от интервюто/

 80. 80 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Софийски градски съд ще реши днес дали да експулсира във Франция Мурад Хамид - зет на атентатора Шариф Куаши - единият от терористите атакували френският вестник "Шарли Ебдо". За задържането му бе издадена европейска заповед заради съмнения във връзка Ислямска държава и съпричастност с атентатите във френското издание.

  Зет, съмнения ??????? Никой не протестира !!!!!!!!!!!!
  Щом Франция го иска може и по съмнения.

 81. 81 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2685 Неутрално

  До коментар [#14] от "Meчо Пух":

  Боце е страхливец и подлизурко и това ще се отрази много лошо на България. Страхът ражда чудовища.

 82. 82 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 508 Неутрално

  г-жо Петя,
  Бях сигурен, още преди да прочета написаното от вас, че няма как да не минете без прокуратурата, дори и в този случай, в който прокуратурата няма, и не може да има нищо общо.
  Това поставя под сериозно съмнение, целта на вашата уж принципна позиция, която сте изложили.
  Един кратък въпрос. Какво престъпление по служба е извършено и от кого. Ясно ли ви е, че за да има такова, освен нарушаване на закона, какво безспорно има, трябва да има специална цел, която толкова обичания от вас съд, никога, ама никога не приема за доказана. Защо смятате, че в случая има користна цел и тя може да бъде доказана? Май сте като Катон Стари, без да намеквам нещо за деменционна симптоматика, свързана с възрастта ви.

 83. 83 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#82] от "oliverstone":

  има престъпления а прокуратурата нехае.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4015 Неутрално

  Статията на г-жа Врадимирова е добре балансирана и аргументирана.
  С цитати и конкретни препратки към Закона.
  Отчита и трудната международна обстановка.

  Конституцията на Република България за Съдебната власт определя задължения и за Прокурори защита на законните права и интереси на физически и юридически лица.

  пп
  Напиши нещо свястно, за да се изложиш свястно
  (ако и псевдонимно).

  До коментар [#82] от "oliverstone":

  г-жо Петя,
  Бях сигурен, още преди да прочета написаното от вас, че няма как да не минете без прокуратурата, дори и в този случай, в който прокуратурата няма, и не може да има нищо общо.
  Това поставя под сериозно съмнение, целта на вашата уж принципна позиция, която сте изложили.
  ...

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5843 Неутрално

  "Нека бъде позорът"
  И да се кажат ясно тези, които ни лепнаха петното на Юда - днешните управници: ББ, Р. Бъчварова, вицепрезидентката, шефа на агенцията, прокуратурата (защото тя прилага надзорните функции по прилагане на закона)
  Отказвам да нося техния позор, само защото съм българин

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 88. 88 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 508 Неутрално

  До коментар [#83] от "КМЕТ В СЯНКА":
  И кое е престъплението? Правите ли разлика между нарушение на законови разпоредби и престъпление?

 89. 89 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Такъв е манталитета на повечето българи, за съжаление. От вън мутра, от вътре мишка. Жените са по-способната част от населението.

 90. 90 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 508 Неутрално

  До коментар [#85] от "dnevnikar":

  Преди да пишеш по материя, от която не разбираш, не е зле да се ограмотиш малко. Прочети го най-накрая ти и всички останали, които се упражнявате на гърба на прокуратурата, този Закон за чужденците, вижте има ли в него административно-наказателен раздел за нарушаване на разпоредбите му, престъпление ли са тези случаи или не, какво се налага - налага се глоба, и най-вече има ли Прокуратурата компетентност в тези случаи. Аман от неграмотни протестъри!

 91. 91 Профил на suny_2
  suny_2
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Учудвам се от статията на г-жа Владимирова,както и на "познанията" на участниците във форума.По конституция "БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО МОЖЕ ДА ДАДЕ-ВИЦЕ-ПРЕЗИДЕНТА",а не правителството.
  2.Турският бизнесмен е пресрочил срока за пребиваване в България и няма право да е страната.
  И още нещо:За всичко,което става в България е виновен Борисов.
  Само че:Борисов не прави моторни състезания с 240км/ч по насрещно движения на магистрали
  2.Борисов не е обвинен в телефонни измами
  3.Борисов не краде банкомати или стоки в моловете.
  Правителството е единствената институция,която работи.
  Стига с тая завист в по-низкото съсловие

 92. 92 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 508 Неутрално

  До коментар [#91] от "suny_2":

  По точка 2 не си прав обаче. Не е следвало да го предават точно на турската държава, това е безспорно.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 508 Неутрално

  До коментар [#91] от "suny_2":
  По точка 2 не си прав. Не е следвало да го предават точно на турската държава, съобразно съдебното решение, независимо от просрочието.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  "Вече няма кой да упрекне българския властник дори в морален упадък.. Освен съвестта, но тя не се родее с политиката."
  Че къде има съвест и морал у българския властник.

 97. 97 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 909 Любопитно

  добрата страна на тази иначе отвратителна история е ,че този път българският народ почти единодушно заклейми този позорен варварски акт на бългаската управляваща върхушка

 98. 98 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#7] от "edin drug":

  [quote#7:"edin drug"]по добре да се жертва един политически бежанец ,отколкото държавата ни и сума ти и народ ,защото [/quote]

  А я само за миг си представете, че вие бяхте този политически бежанец ( "жертвено агне" ?!?!?!?!?!

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 99. 99 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  ВЛАДИМИРОВА, защо само се хабите?
  Тези самозванци не са нормално правителство, а изглежда са назначени от Анкара или от Москва безапелативна сбирщина от полуграмотници.
  НЯМА ЗАКОНИ тук, а за системата изглежда се правят излишни бюджетни разходи.

 100. 100 Профил на liubo...otdale4
  liubo...otdale4
  Рейтинг: 425 Гневно


  Време е леваците да разберат, че НАЙ-ВАЖЕН Е ИНТЕРЕСА НА БЪЛГАРИЯ, а не нас*аните им идеали.


За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK