Кратка програма за приятелство с Русия

Кратка програма за приятелство с Русия

© Надежда Чипева, КапиталКоментарът на Ясен Бояджиев е за "Дойче веле":


"Президентът следва да отстоява разбирането, че България е приятелски настроена към Русия." Това е едно от най-важните задължения ("обязаности"), които в предизборната си платформа "За България, която обичаме" българските социалисти вмениха на своя кандидат и довчерашен генерал, привързан по разбираеми причини към руската летателна техника. Разбира се - в случай, че стане президент.


Колкото и пъти човек до прочете това изречение, не спира да се пита какво е искал да каже авторът му. Защо не е написал направо, че президентът трябва да е приятел на Русия, и не е посочил по-конкретно какво означава това приятелство. А се е наложило да се изрази толкова засукано? Нали и без това, както твърдят социолозите, повечето българи като цяло били приятелски настроени към Русия. Какво налага това настроение да се "отстоява"? И пред кого трябва да се доказва?


Зависи от гледната точка
Първото, което ми идва на ум, за да илюстрирам тази зависимост, е положението по българското Черноморие – заради пресните летни впечатления и понеже там напоследък приятелството с Русия процъфтява.


Както е известно, вече половин милион руски граждани са си купили имоти в България. Мнозина от тях (както и близките и приятелите им) пребивават в страната за дълго или са се заселили за постоянно, включително в затворени ваканционни селища и истински руски анклави. Част от българските черноморски курорти са вече на практика двуезична зона – по улиците, заведенията, хотелите и плажовете се чува предимно руска реч, магазински витрини и крайпътни билбордове са изписани на руски, рекламират се руски стоки, сергиите са задръстени с руски матрьошки, знаменца, ушанки с петолъчки и тениски с лика на Путин.


За бетониращите крайбрежието и натрупали милиони от руските си клиенти строителни магнати тази картина вероятно е умилителна. В очакване на още клиенти, те със сигурност биха искали България да е още по-приятелски настроена към Русия и биха "отстоявали" пламенно това разбиране. За мнозина други българи обаче тази картина е силно дразнеща и даже тревожна, а приятелството е вече прекалено. Защото съжаляват за съсипаната природа, защото искат, като ходят на море, да се чувстват в България, а не, примерно, в Крим, или защото се притесняват от зелените "вежливи" човечета на Путин. Последното притеснение може и да е параноично, но доскоро и допускането, че в Европа в 21-ви век може да бъде анексирана чужда територия, изглеждаше такова.


"Всеки руснак се чувства като у дома си"


От друга страна, руската гледна точка по въпроса също не е една. Установилите се в България руски граждани и гостуващите руски туристи явно нямат съмнение, че "България е приятелски настроена към Русия". Както каза неотдавна руският министър на туризма, "в България всеки руснак се чувства като у дома си". Друга е обаче гледната точка на, да кажем, председателя на руската Дума Сергей Наришкин и нему подобните, засегнати от санкциите на ЕС заради ролята си в анексирането на Крим – докато санкциите на ЕС са в сила и България е част от тях, те няма как да дойдат тук.


На г-н Наришкин, разбира се, му е все едно дали може да дойде в България или не. Но на българските социалисти (и много други като тях) не им е все едно. Защото той не е обикновен турист, а част от властта в Русия, от която зависят много неща. Затова се налага приятелството да се доказва именно пред него и нему подобните.


От какво всъщност са разтревожени българските социалисти (и другите като тях), когато настояват да се "отстоява разбирането, че България е приятелски настроена към Русия"? Проблемът очевидно не е с настроенията спрямо руския език, руската култура, руската водка или руските туристи – те си остават непроменени. Проблемът е с руските власти, руската политика, руските интереси (а оттам и с руските пари). По отношение на тях България изглежда настроена по-скоро неприятелски, а според Москва – даже враждебно и конфронтационно. Българските социалисти (и другите като тях) са напълно съгласни с Москва. А напоследък в дух на самокритика и българският министър-председател като че ли споделя тази гледна точка (България – "най-голям враг на Балканите за Русия") и тръгна да се поправя ("политиката на страната ни трябва да е балансирана спрямо всички").


Как да се поправят грешките и да се настрои правилно отношението към Русия в платформата "За България, която обичаме" не е посочено. Но всекидневните сърцераздирателни оплаквания, политическите декларации, пламенните речи по митинги и пленуми, медийните изяви и законодателните инициативи на социалистите и останалите като тях дават предостатъчно материал да се допълни платформата с конкретни мерки – нещо като кратка програма за приятелство с Русия.


За Русия, която обичаме


Ето я и програмата в шест точки:
1. Възобновяване строителството на руската АЕЦ "Белене", най-добре по стария вариант – с частично руска собственост, с руски пари на заем и с български държавни гаранции. Нищо че така България ще задлъжнее с много милиарди, ще задълбочи необратимо енергийната си зависимост от Русия, ще съсипе енергийния си пазар и останалата част от енергийната си система и че, всъщност, централата е икономически безсмислена, защото просто страната няма никаква нужда от нея. Но пък руските политически и икономически интереси имат нужда. Ще спечелят и техните многобройни застъпници и приятели в България - изпълнители, подизпълнители, строители, консултанти и просто политкомисионери.


2. Възобновяване на проекта "Южен поток" (дано да не е късно, но поне трябва да опитаме), най-добре в първоначалния му вариант - с руска собственост, руски изпълнител и руски монопол върху тръбата. Нищо, че така България ще наруши европейските правила и ще бъде санкционирана (може пък и да се размине в сегашната евробъркотия); нищо, че страната ще се обрече още по-здраво на руски газ и че, всъщност, този газопровод изобщо не ѝ трябва. Но пък на Русия ѝ трябва, за да заобиколи Украйна и за да си има още едно политическо оръжие срещу Европа. А и за нейните приятели в България ще е много печелившо пак да уредят фирмите си с многомилиардната поръчка.


3. Да се извиним за "позорните" и "предателски" изявления на сегашния президент за анексията на Крим, който за нас бил Украйна, за незаконното преначертаване на границите и т.н. И най-после да признаем референдума като напълно демократичен, както и че Крим винаги е бил и ще бъде руски. Да не обръщаме внимание на струпването на руски оръжия в и около Черно море, а само на платноходките, мира и дружбата. Да забравим за руската агресия, а да наблегнем само на руската миротворна роля в Донбас.


4. Неотменно да настояваме за отмяна на европейските санкции. Ако не ни послушат, да поканим напук г-н Наришкин и другарите му да заповядат в София, да пратим български евродепутати (по примера на колегите им в София) да се разхождат с георгиевски лентички из европейския парламент, за да дразнят европейците, и накрая да излезем едностранно от санкциите, каквото и да ни струва това. Програмата максимум е да си имаме хем руските проекти, хем европейските фондове. Но когато последните намалеят или спрат, какво повече да чакаме - можем да се отпишем от Европейския и да се запишем в Евразийския съюз. Което, разбира се, е по-далечна стратегическа цел.


5. Да не забравим самолетите – трябва да подновим за постоянно руския абонамент за поддръжка на МИГ-овете и да си ги имаме завинаги. Което не означава да не купим и западни самолети, ако комисионните са добри. Така или иначе и отписването от НАТО остава като дългосрочна и стратегическа цел, понеже изглежда много неприятелско към Русия.


6. За 500-те хиляди руски собственици сме подготвили вече подарък (засега на първо четене, наесен и на второ) – закон, който ще им даде възможност на цената на апартамента си да се сдобият със статут на "постоянно пребиваващи". Още по-приятелско ще е след време да им дадем и по един паспорт, че да могат да си пътуват из Шенген, а и да гласуват тук. Което ще е добре дошло за политическите приятели на Русия.


Вашите интереси са и наши интереси

Някои ще кажат, че този сценарий е мрачен и абсурден. Дано. Само че бъдете сигурни, че желаещите да го изпълнят са много и силни, а в Европа и света се задават бурни времена, така че нищо не бива да се изключва. Пък и да отстояваш приятелството с Русия, дори като обещаваш невъзможни неща, носи добри дивиденти.


Не разбрахме само защо авторите на платформата "За България, която обичаме" са се изразили толкова засукано, а не са написали направо, че президентът трябва да е приятел на Русия. Ами за да прикрият, че "обичайки България" всъщност обслужват руската власт, руската политика и руските интереси.


Разбира се, това не означава, че като цяло българите ще стават по-приятелски настроени към Русия. Даже напротив. Младите (и не толкова млади) българи, да кажем, ще продължат все по-масово да търсят образование и работа на Запад, а не в Москва. Но те и децата на българските приятели на Москва правят същото. А родителите им харчат заработеното в Париж и си купуват къщи в Лондон и на Ривиерата, а не в Подмосковието и на Крим. Ама нейсе.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (113)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Кратката програма за приятелство с руснаците е следната- плажове, пийване да има, може и мезенце
  Програмите за приятелство с Путин обаче, не би трябвало да са част от пред и след изборните програми на Президента на България.

 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5393 Весело

  На едни опорни точки - други опорни точки - това е ''анализът'' !

  [email protected]
 3. 3 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 459 Весело

  Хубаво пионерско поръчение , да поздравим автора , като примерно другарче

 4. 4 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 836 Весело

  "тениски с лика на Путин"

  И гащи с надпис:
  "Слава на руския флот"

 5. 5 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Аз предлагам друга програма за тези, които лансират програмата "За Русия, която обичаме", а тя е кратка:
  Вместо да се опитват да заставят целокупна България, която плаща годишно около 6 милиарда $ за газ, нефт, атомно гориво и да настояват да плащаме повече, то те да се изселят и да се трудят безплатно (все едно със заплащането на труда в Русия е проблемно в момента) за просперитета на Русия.

 6. 6 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 846 Неутрално

  6-тата точка много смущава. Има ли подобно нещо в някои други страни по света? Не че всички останали точки са цвете, но тук става за нещо вече гласувано. Това верно ли е?

 7. 7 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Не им щем нито приятелството, нито патоците..!

  Корумпета си имаме и без друго достатъчно, нямаме нужда от повече. Като си променят стила на работа и манталитета пак да дойдат, може да поговорим. За сега няма нужда.

 8. 8 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Забавното е, че авторът изразява недоволство от факта, че по черноморието живеели много руснаци, а от същата медия се радват като "бежанци" (икономически имигранти) се заселват в България и Европа, и ако има някакво противопоставяне срещу "бежанците" (икономическите имигранти) веднага се започват медийни кампании.

 9. 9 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Дългичка статия.
  Не, че видях някакъв "анализ".
  Но поне е ясно къде го стяга обувката автора.

  Само не разбрах кой точно е бетонирал черноморието.....щото аз помня.
  Бетонирахме си го ние.
  После "изработихме" сума ти англичани да се набълбукат с имоти по Черноморието.
  Тогава никой не рива, нали....
  После, разбрали грешката си - англичаните разпродаваха на безценица, а единствените, които се "смилиха" да купят бяха руснаци и украинци.
  Сега - каква точно е алтернативата, спиред автора - да ги оставим да пустеят тези имоти? Да не вземаме парите на руснаците, щото техните пари не са "правоверни".
  И кой ще храни хоеата по Черноморието - автора ли, президента ли? Или сирийските "туристи".

  Ами нека наоеавим сделка - хиеата по Черноморието да се оправят с православните руснаци и украинци. А софиянци да си държат при тях емигрантите - мюсулмани.
  Става ли така?

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 10. 10 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Прав е авторът да ратува за приятелство с Русия в тези трудни времена, доводите му са железни... още повече че и историческия опит на България това показва.....
  60 години "неприятелство" с Русия 1887-1947 доведоха до три национални катастрофи и четири загубени войни една след друга - 1/3 от територията загубена за убитите и отгладувалите войните башка....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 11. 11 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 836 Весело

  "500-те хиляди руски собственици"

  Имат си 13 морета. И все им е малко...

 12. 12 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#6:"alg57373608"]
  6-тата точка много смущава.[/quote]

  Получават постоянно пребиваване без проблем и в момента.

 13. 13 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 583 Весело

  [quote#11:"palav_nik"]Имат си 13 морета. И все им е малко... [/quote]

  Ама си нямат ЕС

 14. 14 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Слабо.
  Злобничко и нервно. Но слабичко като стил.
  Нивото на дойче веле западна отдавна.
  Дайте Огнян Минчев, Евгени Дайнов или Евгени Минчев. Все тая.
  Може и Левчев - син. Червеният Левчев не става.

 15. 15 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  6. За 500-те хиляди руски собственици сме подготвили вече подарък (засега на първо четене, наесен и на второ) – закон, който ще им даде възможност на цената на апартамента си да се сдобият със статут на "постоянно пребиваващи". Още по-приятелско ще е след време да им дадем и по един паспорт, че да могат да си пътуват из Шенген, а и да гласуват тук. Което ще е добре дошло за политическите приятели на Русия. - Без коментар.

 16. 16 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#8:"blaf"] а от същата медия се радват като "бежанци" (икономически имигранти) се заселват в България и Европа, [/quote]

  Къде пише за тази радост?

 17. 17 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Остава автора да обяви и Борис 3-ти, за русофил по 2 точки:
  1. Винаги с Германия, никога срещу Русия
  2. Моят народ се бие само на Балканите, където има етнически наши земи, не може да се бие на други фронтове или в Африка, ако се прати наша войска на Волга тя ще мине на страната на руснаците заедно с музиката
  3. И заради тъпата 6-та точка на аФтора: Бе от къде накъде Борис 3-ти ще се казва и Станислав?
  Тъпа опорка.
  Приятелски настроен, не значи приятел.

 18. 18 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Вашите интереси са и наши интереси
  Някой ще кажат, че този сценарий е мрачен и абсурден. Дано. Само че бъдете сигурни, че желаещите да го изпълнят са много и силни, а в Европа и света се задават бурни времена, така че нищо не бива да се изключва. Пък и да отстояваш приятелството с Русия, дори като обещаваш невъзможни неща, носи добри дивиденти.
  #цитат 0
  Дошло е време разделно . Вече ясно трябва да се разбере кой е БЪЛГАРИН и кой предател русофил . Предателите нямат право да дишат български въздух . Вън !

 19. 19 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1208 Неутрално
 20. 20 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Така или иначе червеният каскет и национален предател Радев няма да стане президент, а БСП и тя като русофилите - с всеки изминал ден намаляват.

 21. 21 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Не разбирам откъде е заблудата, че българина е русофил. Това не е вярно, дори и през соца искрено презирахме руснаците. А сега е още по-зле. С малоумна пропаганда любов не се постига.

  The best way to predict the future is to invent it.
 22. 22 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 426 Неутрално

  За Русия е добре да се знаят две неща. Първо, Русия няма нито една приятелска държава, зависими от тях, колкото искаш, вражески настроени, също, но приятелски, не. Второ, няма нито една държава, която да е гравитирала, около Русия и сега да е нормална, просперираща държава. Това са неоспорими факти, които е добре да се имат предвид, когато се говори за отношения с Русия.

 23. 23 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  [quote#20:"timetraveler"]червеният каскет[/quote]
  Червените каскети са ясни. Проблема са другите, които не се правят на каскети. Но правят почти същата политика по отношение на Русия...

 24. 24 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Идеята не е лоша.
  Закриваме туризма /14% от БВП/ и без друго само него още не сме дозакрили и запълваме дупката в бюджета като
  теглим изгоден заем от МВФ.
  При много изгодни лихвени условия.

 25. 25 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Преди няколко години имаше проучване и то поръчано от БСП. САМО за 6% от българите Русия е образец за развитие. В действителност този процент е още по-нисък и намалява поради измирането на пенсионерите съветофили.

  The best way to predict the future is to invent it.
 26. 26 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#10] от "boby1945":

  Неприятелството с Русия ни даде Съединението и Южна Добруджа. Приятелството ни даде комунизма и хала, на който сме днес.

 27. 27 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Авторът е прав да изтъква опасностите , които ни грозят от неотслабващата руска агресивност и необявената хибридна война , която води Путинска Русия с България , разбира се, подкрепена от вътрешни ДСарски агенти , предатели и негодници. Но защо изтъква само едната страна на предателите и негодниците. Да , подкрепеният от БСП и АБВ нехранимайко Радев , безусловно е такъв , заедно с цялата клика на партиите, издигнали го за кандидат президент. Но има още една , може би по-опасна линия на предателство, подмазвачество и подкупност. От самия връх на олигархичната шайка за търговия с влияние, кражби и присвоявания , наречена ГЕРБ напоследък идват такива русофилски импулси и апели, че започва да става страшно. От всичките шест опасности за страната , които авторът е изредил , всичките са подкрепени под една или друга форма от вожда на герберизма , като останалите гербери на властови позиции явно са съгласни с мнението на вожда.

 28. 28 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 780 Неутрално

  "...сме подготвили вече подарък (засега на първо четене, наесен и на второ) – закон, който ще им даде възможност на цената на апартамента си да се сдобият със статут на "постоянно пребиваващи"..."

  500 000 "постоянно пребиваващи руснака" означава 7% от населението ще са руски граждани. а знаете какво става като минат 10%.
  Радвам се че се появи подобна статия, защото когато пиша нещо за руснаците, повечето ме считат за панаоик.
  Но искам да добавя и друго - ТИМ са свързани много тясно с Русия, и руските служби. Само службите ни могат да кажат (ако искат) каква е тази свързаност, но според мен над 50%.
  А иначе Бибитко бил европеец и натовец...

 29. 29 Профил на Moxito
  Moxito
  Рейтинг: 426 Неутрално

  аФторчето е почти толкова компетентно, колкото опитите на дичеФ на лее сълзи за буркините
  БСП-арите може да не са стока, ама поне вдяват, че когато Русия и Турция са приятели, да сме в обтегнати отношения и с двете май не е добра идея, нещо което хората получаващи едни бели пликове от Козяк не могат да разберат.
  Лондон, Марбея, Истанбул са препълнени с руснаци, купили си имоти, аз лично не знам някой англичанин да разправя, как утре руснаците ще анексират Сохо, но на аФторчето явно някой му разкрива подобни тайни.
  Друго си е вместо злите православни руснаци, да имаш за съседи клети бежанци, дето щипат жена ти и дъщеря ти, но сега пък на мен някой ми говори, че аФторчето вечерно време и не припарва в района на Мария Луиза.
  За финал нещо, което няма да се уморя на разправям: едно време Георги Марков написа, как най-голямата пропагадна на западния начин на живот идва от малоумните лъжи на комунистическите официози, днес е обратното: най-голямата вреда на западния имидж в България идва от драскачите, взели някой лев и скъсали си перата от безмислици. А иначе, ако утре руснаците ни анексират, същите драскачи, ще станат по-червени от Сталин и първи ще настояват за народен съд за довчерашните си дружки.

 30. 30 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3122 Неутрално

  Това кратко ли било?

  Ето ви кратко: помагаме им да свалят Путин, те ни издават дс-агентите защато ДС беше и е филиал на КГБ.
  Там си правят прякодемократично самауправление, тук си правим същото, никой никому не се меси.
  Мир и любов.
  Рецептата е приложима към всяка друга близка и далечна страна.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 31. 31 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 374 Неутрално

  С могъщите руснаци трябва сме в супер приятелски отношения.
  Наши хора са.

  Ако трябва ще излезем от НАТО , не го виждам като проблем.
  НАТО нищо не ни дава

 32. 32 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ясен Бояджиев е на служба/ясла/заплата в Дойче веле.

  Следователно каквото му кажат от так където му плащат, това и ще напише.

 33. 33 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Най-добре е да се излиза от ЕС и НАТО , които само ни цицат и нищо не дават насреща !

  И да ходим направо в Евразииския съюз.
  Заедно с братята сърби и македонци

 34. 34 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 780 Неутрално

  [quote#9:"г-н Саранди Говедаров"]Бетонирахме си го ние.[/quote]
  Аз пък съм убеден, че всички офшорни хотелиери са реално с руски собственици. Почти 1/4 от хотелите на Златните са официално с руски собственици или мениджмънт. Включително и най-големия - Мелия Гранд Ермитаж.

 35. 35 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#29] от "Moxito":

  А дали руснаците в Марбея и Лондон си позволяват да изискват да им се говори на руски, да има етикети на руски по магазините и дали си позволяват да проявяват недоволство и претенции, когато им се обясни, че са в Испания, Англия и т.н., а не в Русия? Защото тук си го позволяват и не е никак приятно. Нагли и безцеремонни са , и определено е по-добре да са далеч оттук.

 36. 36 Профил на Moxito
  Moxito
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Между другото, старите джентс в Лондон след като продадат имотите си на поредния олигарх, отговарят на въпросите за това, от къде са парите на новия собственик на имота им с: no questions asked , разбира се това ги прави твърди русофили, даже една близка роднина е гадже на сина на един такъв леко бивш аристократ. та опитвам се да си представя, как аФторчето отива на някой от приемите на последния и го заплюва в лицето, като мръсно комуне, и малко ми е трудно, по-скоро си го представям с леко влажни устни, как пристъпя от крак на крак и повтаря найс ту митю...

 37. 37 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 950 Весело

  баси, стига с тея шибани рушняци вече... требва да се игнорират като досаден идиот... дорде си изгният в саламурено-алкохолните пари, дето витаят из черепните им кутии...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 38. 38 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 531 Любопитно

  Другарят Ясен Бояджиев за няколко "пробити" евро ще напише статия и против собствената си майка. Колкото се мазнеха журналистите ни навремето на СССР, толкова и днешните, само че сега - на новия "голям брат" отвъд Океана!

 39. 39 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#26] от "gmranger":

  Не пропускай и какво ни взе, Македония, Западна Тракия, Западните покрайнини, Струмишко или 1/3 от признатата от Великите сили територия на България... националните катастрофи башка!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 40. 40 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2210 Весело

  [quote#18:"v.n.t.news"]Дошло е време разделно . Вече ясно трябва да се разбере кой е БЪЛГАРИН и кой предател русофил . Предателите нямат право да дишат български въздух . Вън ![/quote]Да се преброим ли колко са предателите и колко са русофилите в България на практика май само малцинствата не са русофили в България

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 41. 41 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#33] от "name.mg.forum":

  [quote#33:"name.mg.forum"]И да ходим направо в Евразииския съюз.
  Заедно с братята сърби и македонци [/quote]

  Няма ли някой да извика за това същество, кръстило се "name.mg.forum", линейка да го откара на 4-ти километър!?!?

 42. 42 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2210 Весело

  [quote#37:"tucker case"]баси, стига с тея шибани рушняци вече[/quote]Та къде викаш бяха прайдовете в Магадан ли

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 43. 43 Профил на Moxito
  Moxito
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#35] от "zle_platen_trol":

  В Турция турците проговориха на руски само, но те са търговци, искат да продават, какво да ги правиш, даже на руски има масово надписи в Турция. И мен ме дразни, че руснаците не говорят масово английски и много рядко учат български, понежи са свикнали да ги разбират поне в Източна Европа, ама какво да правиш, имат и те манталитет на "велика сила", ако английския не беше толкова разпостранен, същото щеше да е и с англичани и американци.

  Аз го гледам от практичната страна: държавата ни се обезлюдява, с това умира и вътрешното потребление, всяка година всеки производител тук има 50 000 клиента по-малко само от демографията, да идват каквито ще: руснаци,украинци, американци, англичани, холандци, но за предпочитане европейци, от по-светлите, дето нямат навика да изпадат в лесни амоци и да ти обясняват на петата минута от запознанството, как трябва да им приемеш религията, докато забулената им като нощна лампа женица им мъкне торбите от лидл.

 44. 44 Профил на sluchaynia
  sluchaynia
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Аз смятам, че президентът ни трябва да е приятелски настроен към Русия.
  НЕ смятам, че трябва да строим Белене ако няма частен инвеститор. Централата струва 25% от годишния ни БВП. Това ще ни загроби за години и не е в наш интерес.
  НЕ смятам, че трябва да купуваме руски самолети - първо, не вярвам много в качеството им и второ, все пак сме член на НАТО.
  НЕ смятам, че трябва да искаме отмяна на санкциите от ЕС, но ако се реши да ги отменят също не трябва да се натягаме. Това не е наш проблем и в тоя смисъл трябва да оставим "началниците да решат".
  По отношение на Южен поток - зависи какви са условията за построяването му. В досегашния вид не бяха изгодни, но трябва да сме ясни при преговори, а не да шикалкавим несериозно пред всички с идеята да намажем някое корупционно левче, както правят досега.
  Що се отнася до паспорти на руските граждани и зелени човечета - автора се е престарал. Това освен няколко откачени русофили, няма нито един сериозен политик, дори отчаян БСП-ар, който да го иска. Разбира се, никога няма да го признаят в прав текст заради електората, но е така.
  Така че, най-тъпото е да се пъчим по телевизиите. Трябва да се усмихваме, с всички да се държим учтиво и приятелски, но да си гледаме конкретните интереси. Каква е ползата ни, когато излезе нашия президент и почне да се репчи, обяснявайки какви сме смели евроатлантици и плашим всички с двата ни самолета. Предизвиква само смях. Ако опре ножа до кокала тогава трябва да сме смели, а не само да джавкаме преди това.

  Гниеща бензиностанция: https://www.entrepreneur.com/article/290503
 45. 45 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#33] от "name.mg.forum":
  [quote#33:"name.mg.forum"]Най-добре е да се излиза от ЕС и НАТО , които само ни цицат и нищо не дават насреща !
  И да ходим направо в Евразииския съюз.
  Заедно с братята сърби и македонци[/quote]
  Не е зле тези лозунги да станат официални.
  На Радев и на Боко.
  Така ще е по-честно. Защото това ще е резултата от политиката която се води. За съжаление обаче политическата мафия действа по-фино и ги прикрива умело. Прогласяването им е оставено на атакистки маргинали като теб.

 46. 46 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1522 Любопитно

  [quote#29:"Moxito"]А иначе, ако утре руснаците ни анексират, [/quote]

  Как само ти се иска, а...

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 47. 47 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#34:"historama"]Почти 1/4 от хотелите на Златните са официално с руски собственици или мениджмънт. Включително и най-големия - Мелия Гранд Ермитаж.[/quote]

  Величаво !

 48. 48 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#39] от "boby1945":

  Хм, ами Северна Добруджа? Заради щенията на Руската империя да вземе Бесарабия от Влашко, съседите отвъд Дунава бяха компенсирани именно със Северна Добруджа. Всичко това се извърши със, подчертавам СЪС, съгласието на ВСИЧКИ Велики сили. Дори първоначално тогава власите не искаха такава сделка, но после се залакомиха. Оттогава на мястото, където се създаде България на хан Аспарух, не живее нито един българин.

 49. 49 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#43] от "Moxito":

  Нагли са. Все по-нагли стават и ако преди поне харчеха добри пари, сега и това не правят. Ще ги намериш по хипермаркетите да търсят само стоки в промоция.Няма полза от тях вече . И все пак си прав, че е по-добре светли да идват, по възможност по на запад от нас, отколкото мургавите от югоизтока.

 50. 50 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3135 Весело

  като , че ли Радев накара диотчетата в нечии глави да мигат учестено . нова тактика , с откровени нелепици да принизим максимално институцията и хората да не гласуват . слабо с вероятен обратен ефект , но пък платено . "хибрид 1 " (много добър сорт)

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 51. 51 Профил на Moxito
  Moxito
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#46] от "nv":
  ако капацитета и сарказмът ти стигат само за това, искрено те съжалявам, както и всички други съдържатели на явочни квартири, доносници и партийни секретари, играещи си днес на демократи и лижещи едни части на новия голям брат...само намеквам, а ти се сещай...

 52. 52 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#23] от "dobrich":
  А вие седерастите виждам
  се увеличавате в геометрична прогресия.
  На следващите избори вече няма да сте пет партии в коалиция, а петнайсет.
  И ще сте още по-сплотени и взаимно обичащи се от сега.
  Пустите 4% .....


  Пс: Очаквайте в близките пет години референдум за булекзит и неутралитет на страната.
  Интересни времена идат.
  Ще се забавляваме яко.

 53. 53 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#10] от "boby1945":
  [quote#10:"boby1945"] "неприятелство" с Русия 1887-1947 доведоха до три национални катастрофи[/quote]
  Коефициент 45, както те наричат правителствата на Иван Евстатиев Гешов когато започва Първата балканска война и особено това на Стоян Данев , когато се провежда 2-рата, са едни от най-русофилските правителства , ръководили България. Резултата се знае. 54. 54 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  До коментар [#51] от "Moxito":

  Аз съм навършил пълнолетие през 1989 г., така че няма как да ме пишеш в която и да е от горните категории.

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 55. 55 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 479 Неутрално

  И последно сега,
  Русия ще ни напада ли,
  или вече ни е окупирала?
  Онези ракети от Крим нали стигаха до Бургас и до Варна,
  а те, оказва се били заселени със руснаци?
  Я, дайте заем от МВФ!
  Стига с тези приходи от туристи.
  Да вървят в Турция, Гърция, Кипър. Там местните ги обичат.

 56. 56 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 592 Неутрално

  [quote#40:"dark'star"]Да се преброим ли колко са предателите и колко са русофилите в България на практика май само малцинствата не са русофили в България [/quote]

  Русофилите като цяло сте безработни озлобени дърти фатмаци, които я доживеят до зимата, я не.

 57. 57 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Хахаха, толкова глупости на едно място отдавна не бях чел. Дайте един линк към оригинала на предизборната платформа, че не мога да го намеря никъде да го прочета сам, вместо да ми го преразказват...

 58. 58 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 592 Неутрално

  [quote#33:"name.mg.forum"]Най-добре е да се излиза от ЕС и НАТО , които само ни цицат и нищо не дават насреща !

  И да ходим направо в Евразииския съюз.
  Заедно с братята сърби и македонци [/quote]

  Ами давай бе. Организирате се с останалите русофили, които още не са заминали при Тодор Цървула и СССР, правите референдум, гласуваме и нека да видим.

 59. 59 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 592 Неутрално

  [quote#22:"zle_platen_trol"]За Русия е добре да се знаят две неща. Първо, Русия няма нито една приятелска държава, зависими от тях, колкото искаш, вражески настроени, също, но приятелски, не. Второ, няма нито една държава, която да е гравитирала, около Русия и сега да е нормална, просперираща държава. Това са неоспорими факти, които е добре да се имат предвид, когато се говори за отношения с Русия. [/quote]

  Факт. Рассия е един огромен кенеф и прави кенеф навсякъде, където е стъпила или има влияние - Сирия, Северна Корея, Зимбабве, Венецуела, Беларус, Куба, Боливия, да не говорим за анексирани и окупирани региони като Крим, Донбас, Осетия, Приднестровието, Калининград и т.н. Имат такива огромни ресурси, а живеят като скотове в кочина.

 60. 60 Профил на modus operandi
  modus operandi
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#28] от "historama":

  Да, бе. Че руснаците не искат да живеят в Русия не е изненада. Но спекулациите по темата наистина са смешни. Английските пенсионери преди някоя година изкупуваха цели села, ама не помня да сме станали британска колония. Даже хич. По-добре оставете конспиративните теории и нелепите градски легенди, жалко е и показва много голямо невежество. Някои хора и запек да хванат, пак ще е виновен я Сорос, я Путин, я някоя друга митична фигура. Стига сте се филмирали тия глупости, честно.

 61. 61 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 314 Неутрално

  До коментар [#10] от "boby1945":

  Понеже не си много интелегентен и очевидно не обичаш да четеш, нека ти напомня:
  Първата нац. катастрофа е предизвикана от две русофилски (рубладжийски) правителства с мп - Ив.Е. Гешов и Ст. Данев. Нека ти напомня още, че точно любимата ти Русия отказва да ни подкрепи за безспорната зона при конфликта ни със Сърбия и насъсква Румъния да ни нападне в гръб... Съвсем по братски!
  Втора нац. катастрофа е следствие от първата, след като България се опитва да си върне заграбените територии благодарение и на Русия.
  Трета нац. катастрофа е предизвикана от идването на 3-ти Украински фронт начело с т.н. ген. Толбухин и отнасянето на всичко ценно, барабар с архивите в СССР.
  И понеже виждам, че 3 нац. катастрофи са ти малко, мечтаеш за четвърта... Както е казал поетът: "Патриот е, душа дава..."

 62. 62 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4308 Любопитно

  [quote#9:"г-н Саранди Говедаров"]сума ти англичани [/quote]
  500 000?
  [quote#9:"г-н Саранди Говедаров"]Или сирийските "туристи".[/quote]
  тоест, ако не са руснаци, ще са сирийци? Кой ти подсказа тази алтернатива? Не подценяваш ли аудиторията с тази плоска манипулация?
  [quote#9:"г-н Саранди Говедаров"]хиеата по Черноморието да се оправят с православните руснаци и украинци. [/quote]
  Нещо си се объркал. Морето е на всички българи, не само на мякащите атакисти, родом от варненско.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 63. 63 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 314 Неутрално

  До коментар [#40] от "dark'star":

  Старши, какво ще броиш, повече от половин милион българи емигрираха на Запад, трези, които са отишли в Русия,могат да се изброят поимено...
  Смешник!

 64. 64 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  Никакви приятелства с никой.
  Само устояване на интереси колкото позволява тежеста и значението на страната !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 65. 65 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 314 Неутрално

  [quote#31:"name.mg.forum"]С могъщите руснаци трябва сме в супер приятелски отношения.
  Наши хора са.
  [/quote]
  Като те гледам, май си от страната на булката...

 66. 66 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  До коментар [#52] от "Явор Рг":

  [quote#52:"Явор Рг"]Очаквайте в близките пет години референдум за булекзит и неутралитет на страната. [/quote]

  Мокри сънища...

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 67. 67 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 314 Неутрално

  До коментар [#42] от "dark'star":

  Извинявам се за грешката, да се чете "интелигентен"....

 68. 68 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2210 Разстроено

  [quote#63:"bez_ime2"]Старши, какво ще броиш, повече от половин милион българи емигрираха на Запад[/quote]Българите са си в България - тези 2 и половина които си заминаха са гурбетчии или емигранти
  - бяха прокудени със садистична безработица

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 69. 69 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 568 Неутрално

  При опразването на територията от българско население е естествено, създаденият вакуум да се запълва от други етнически
  общности. Известен е интересът на Русия и Турция за завладяване на страната. Влиянието и на двете страни е много силно. Какво да очакваме тогава? Ако няма български народ, България няма да просъществува дълго.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 592 Неутрално

  [quote#52:"Явор Рг"]А вие седерастите виждам
  се увеличавате в геометрична прогресия.
  На следващите избори вече няма да сте пет партии в коалиция, а петнайсет.
  И ще сте още по-сплотени и взаимно обичащи се от сега.
  Пустите 4% .....


  Пс: Очаквайте в близките пет години референдум за булекзит и неутралитет на страната.
  Интересни времена идат.
  Ще се забавляваме яко. [/quote]

  След 5 години половината русофили и електорат на левите ще сте от другата страна на земята, времето не работи за вас.

 72. 72 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#60] от "рататуй ли":

  това не е форум за работещите в посолството на РФ.
  За разлика от рашките, първата работа на англичаните след закупуването на жилище е да започнат да учат български. Отделно Великобритания де юре е член на ЕС. За разлика от евразийците.

 73. 73 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Нахални били руснаците....
  Аз от туристите по Черноморието по-нахални и шумни от гърци и евреи не знам.....
  Питайте хора, които наистина си вадят хляба там, не форумни спецЯлисти....

  Тези реплики издават просто липса на самочувствие. И аз имам постоянно вземане-даване с руснаци. И не позволявам да ми се качват на главата.....на момента ги слагам на място, както и всеки от друга националност, който проявява неуважение към мен или хората, работещи за мен.....
  Дръжте се на ниво, със самочуваствие - няма как да ви се качат на главата.

  Проблема си е в нас и ниското ни самочувствие.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 74. 74 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Аз предлагам на всички,които искат крепка дружба с Путин да отидат в неговата Русия и да опитат просперитета й ,там да се трудят вместо да мият чиниите на Европа.Явно майка България за тези сироти граждани не им е достатъчна и искат да си имат две?!

 75. 75 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7292 Неутрално

  "обичайки България" всъщност обслужват руската власт, руската политика и руските интереси."
  Достатъчно , за да бъдат щастливи.

 76. 76 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 403 Неутрално

  България има нужда от постоянно пребиваващи бели хора с пари. Англичани, ирландци, немци, поляци, и да, руснаци. Китайци също--те вече са бели хора с пари, и естествен съюзник срещу напиращата арабско-африканска маса.
  Какво му е нередното на това?
  Принципно съм анти-Путинист, анти-Орбанец, и т.н., но какво се вмъкват тука пребиваващите руснаци-собственици като някакъв бати проблема?
  Дошли са хора с пари да купуват имоти и да харчат пари и да се радват на живота--ах колко скандално. А ако получат 'постоянно пребиваване'--ох съвсем края на света.
  А невменяеми араби безпарични като дойдат--връх на европейските ценности?
  Не, господа паникьори. АЕЦ-ове и всякакви патоци са едно--а това че имаме нужда от колкото се може повече бели хора с високи доходи дошли да живеят и харачат у нас е елементарно и не виждам какъв е смисъла от мисловните лупинги това да се изкара някаква напаст.
  И ако 500 руснаци получат дори БГ паспорти--това не е някакво предателство към България и Европа. Това е тяхно предателство към Путя, а за нас огромен плюс.
  На Пиротска се чува само хънгърлъ-бънгърлъ от имигранти--това ОК, нали? А руска реч на морето--погина клета майка България.
  Да им имам демографските приоритети на некои хора.

 77. 77 Профил на chuggun
  chuggun
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Само на автора да кажа че под натиска на САЩ опростихме 2 милиарда долара на Ирак.Под натиска на САЩ всяка година България участва с 10 милиона долара в издръжката на афганистанската армия,като се сложат на тезгяха и американските Марици се вижда с просто око че България е ФИНАНСОВО ОСАКАТЕНА от САЩ.Авторът ще ни залъгва Русия това, Русия онова,като е много отворен да създаде лоби американците да ни подарят 10 самолета.Иникога да не се забравя,че американците като кучета убиха трима българи в ИРАК ,било приятелски огън.Аман от такива приятели!!

 78. 78 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 662 Неутрално

  "Президентът следва да отстоява разбирането, че България е приятелски настроена към Русия."
  =======================================

  Защо само към Русия? Защо не към всяка суверенна, демократична и правова държава? Може би защото Русия е само суверенна? Но не е нито демократична, нито правова. И каква е причината да обичаме русия? Заради вечните и стремежи да ни претопи? "Българите не трябва да имат нищо свое! Всяко тържество на българите е смъртна рана в сърцето на Русия." - пише ген. Аксаков във в-к "Русь" И за благодарност към тези му думи назовахме български град с неговото име. Заради това ли трябва да я обичаме? Или заради яростните дипломатически усилия да осуетят съединението на Източна Румелия с Княжество България? Или заради окупацията през 1944-та и поставянето на България под нейна зависимост до 1989-та (официално, а неофициално - до днес)? Заради превземането на БПЦ или заради необявената хибридна война която води в момента срещу нас? Кажете ми една причина да обичаме Русия - поне в лицето на официалната и политика. Срещу обикновените хора в Русия не питая никаква омраза. Дори напротив - съчувствам им. Това са едни смачкани от репресии и идеологически атаки народи. И сега в момента Путин денонощно забива иглата на телевизионната спринцовка във вените на тези народи и не им дава никакъв шанс да се опомнят.

 79. 79 Профил на Longg
  Longg
  Рейтинг: 374 Неутрално
 80. 80 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#7:"minuva4a"]Като си променят стила на работа и манталитета пак да дойдат, може да поговорим. За сега няма нужда.[/quote]

  НЕ НЕ и пак НЕ!!!
  Трябва да се забрани категорично достъпът им тук.
  ТЕ НЯМА НИКОГА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ.
  Единственото което трябва да се направи е на всички техни мекерета да се забрани пътуване на тях и техните семейства на запад, ако искат да пътуват, моля да отиват в Русия.

 81. 81 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#78:"petyo9"]Кажете ми една причина да обичаме Русия - поне в лицето на официалната и политика.[/quote]

  Няма такава причина!!!
  Всичко каквото сте написали е абсолютната истина (въпреки че във философията такава няма, но в случая с "руската дружба" е така).

 82. 82 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#77:"chuggun"]американците като кучета убиха трима българи в ИРАК ,било приятелски огъ[/quote]

  А бе гл...к руснаците избиха 300 000 лично и с помощта на техните помиари в България.

 83. 83 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Руското многонационално население страда от шовинист-олигархичната клика в Кремъл, както и света и ЕВРОПА.

 84. 84 Профил на shk49484512
  shk49484512
  Рейтинг: 358 Неутрално

  [quote#21:"EU defender"]Не разбирам откъде е заблудата, че българина е русофил. Това не е вярно, дори и през соца искрено презирахме руснаците. [/quote]

  Очевидно много неща не разбираш.
  И слабо познаваш народа си (ако го броиш за свой, де).
  А кого си презирал - ... на кого му пука.

 85. 85 Профил на shk49484512
  shk49484512
  Рейтинг: 358 Неутрално

  [quote#82:"pomnesht"]руснаците избиха 300 000 лично и с помощта на техните помиари в България.[/quote]

  Не бе, не са 300 000, 3 000 000 са.
  Чудно как и ти не си бил сред тях.

 86. 86 Профил на shk49484512
  shk49484512
  Рейтинг: 358 Неутрално

  [quote#80:"pomnesht"]Единственото което трябва да се направи е на всички техни мекерета да се забрани пътуване на тях и техните семейства на запад, ако искат да пътуват, моля да отиват в Русия. [/quote]

  Отдавна пиша, че трябва да има данък "простотия". Ако го въведат, мигом ще натрупаш борчове.

 87. 87 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1136 Любопитно

  До коментар [#11] от "palav_nik":

  Недей така !!! Имат иамат ама, ако освободят още и някое друго море....А, как ти се струва ¿¿¿ От много глава не боли...!!!

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 88. 88 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  До коментар [#11] от "palav_nik":

  Аз съм в Латинска Америка, дано тук не стигнат тия ПОМИЯРИ....!!!!

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 89. 89 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 314 Неутрално

  До коментар [#68] от "dark'star":

  Прокудени са от такивакато теб...

 90. 90 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2210 Весело

  [quote#82:"pomnesht"] руснаците избиха 300 000[/quote]На коя планета ??? В куонтърстрайк ли ?
  Покемон хванаха ли КаГеБейците ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 91. 91 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2210 Весело

  [quote#89:"bez_ime2"]Прокудени са от такива като теб...[/quote]Ако се погледна в огледалото и аз ще избягам зад граница Толкова ли съм страшен

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 92. 92 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  На фона на всички ужаси, които стават по света и у нас, този материал ми дойде в повече. Рано сутринта получих депресивен шок. Наистина дали точка 6 е вярна или е част от черна хипотетична действителност?

 93. 93 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 314 Неутрално

  До коментар [#91] от "dark'star":

  Ти как мислиш?

 94. 94 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#48] от "shilliew":

  Тутманик, сега Руската империя ти виновна че Фердо, Боби 3 кобурги и техните царедворци ни набутаха таман в три национални катастрофи и в 4 загубени войни 1912, 1913, 1919, 1947.....
  Що Руската империя не попречи на влашкия крал да присъдени Трансилвания и да направи "голяма" Румъния?
  На калпава ракета космосът й крив!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 95. 95 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#53] от "zegi":

  Русофилски на върба, нито Фердо, нито споменатите хългъзници са били русофили, те даже не са били и българофили, виж какъв съюзнически договор е подписъл иначе "много" образованият и много богат Гешов в 1912, например....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 96. 96 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#61] от "bez_ime2":

  Невежата на батко, първата национална катастрофа ея предизвика глуповатата зле подготвена и управлявана атака на Гевгелия на 13.06.1913 "изкомандвана" от бай ти Фердо и блюдолизците около него....
  За опита на Фердо и блюдолизците около него да "превземат" Константинопол в 1912, въпреки ясно изразената воля на Великите силиотделна приказка ....
  Тук Русия не ти е мешана....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 97. 97 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#94] от "boby1945":
  [quote#95:"boby1945"]виж какъв съюзнически договор е подписъл иначе "много" образованият и много богат Гешов в 1912, например...[/quote]
  Ами точно в договора със Сърбия е вплетено безмозъчното русофилство. Руският цар щял да решава за Македония /спорната зона/. Е , така го реши този спор руският цар, че ние още две кървави войни трябваше да водим, сърбите също, и не , че се размина на руснаците и на техния цар. След като ги биха във войната като маче у дирек, включително и ние българите между другото, руснаците и техния цар си седнаха на гъза и отстъпиха територии , окупирани от тях преди век и половина и се прибраха в етническите си граници донякъде. А самия цар барабар със семейството стадото разпасани бабуини, наречено болшевики го утрепаха без никаква жал. Хак да му е.

 98. 98 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#97] от "zegi":

  Нито Руския цар, нито някой друг е давал акъл на Фердо и блюдолизците около него, да нападат съюзниците при Гевгели юни 1913 нито пък да атакуват Константинопол през ноември 1912 .....
  После олеле мале пеем "Съюзници разбойници...."

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 99. 99 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Чугунче, Цариград е атакуван , за да бъде после тържествено предаден на руския цар срещу защита на българските претенции в Македония. Никой в България не си е представял, че Проливите могат да бъдат поставени под български контрол. Но на руснаците им се излизат киселини в корема от голямата хапка и се отказват. Точно и затова между другото е спряна и атаката на Чаталджа, защото превземането на Цариград става без смисъл след руския отказ. /След две години не са толкова предпазливи , застават зад Сърбия , влизат във война с Германия и успешно разпадат тюрмата на народите за радост на цивилизованите хора от цял свят./ А атаката в Македония е логична след като руския цар застава на сръбска и гръцка страна. Друг е въпросът, че не е добре подготвена и т.н.
  И айде стига съм те просвещавал, ясно е , че в тенекиената ти кратуна не може да влезе истинското знание. Там кънтят само комунистическо русофилски мантри.

 100. 100 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  До коментар [#33] от "name.mg.forum":

  Пожелавам ти да отидеш в руския рай и НИКОГА да не се върнеш оттам!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK