В Бад Годесберг "не остана почти нищо немско, всичко е вече арабско"

В Бад Годесберг "не остана почти нищо немско, всичко е вече арабско"

© dw.comБад Годесберг беше преди дипломатическият квартал на Бон. Днес по улиците се разхождат забулени жени, а арабските магазини са на всяка крачка. Много от местните хора вече не се чувстват уютно. Ето какво разказват те пред "Дойче веле":


Сабине Галушка познава всички в Бад Годесберг. 57-годишната германка държи малък цветарски магазин на главната улица. С клиентите си разговаря по най-разнообразни теми: за времето, за здравето, за семейството и за бурките. "Определено не ми харесва, че всички тук се разхождат забулени. Аз съм от хората, които искат да знаят кой се крие зад забрадката", казва Сабине.


Естествено, не всички жени тук ходят забулени. Но Бад Годесберг е определено квартал на контрастите. Виждаме момичета и млади жени, които в топлия летен ден се разхождат по къси поли или шорти. Но срещаме и много забулени жени, някои от които са покрили цялото си тяло - виждат се само очите им.
"Не мога да кажа нищо лошо за тях, но..."


"Знаете ли, не мога да кажа нищо лошо за арабските жени. Повечето от тях са много мили и винаги ме поздравяват учтиво. Но е жалко, че крият лицата си", казва една минувачка. Изражението ѝ издава, че много внимава да не изпусне някоя политически некоректна дума. "Забулването е част от тяхната култура. Наясно съм, че не се забулват, за да ни ядосват, но все пак смятам, че когато човек отиде да живее в някоя друга страна, трябва да се напасне към тамошните порядки. А ако това не му допада, нека просто отиде другаде", добавя жената. И ни моли да не споменаваме името ѝ. Много от хората, които срещаме в Бад Годесберг, не желаят да говорят с нас нито за бурки, нито за бежанци - от страх, че ще бъдат натикани в "десния ъгъл", ако споделят съвсем открито възгледите си.


Много слухове се носят в този квартал на Бон. Много неща се споделят само под сурдинка. Говори се например за подставени лица, които купували жилища за арабски бизнесмени. Други пък разказват, че "арабите" плащали по 20 евро за квадратен метър. Един мъж на средна възраст е видимо възмутен: "Това тук е двоен морал. Всички искат арабските пари, но не искат арабите." Правим опит да разговаряме с арабски предприемачи, но без успех. Най-честият отговор гласи: "Не щем разправии." Невъзможно е да поговорим и с някоя забулена жена или пък с нейния придружител. Щом зърнат микрофона, бързо сменят посоката.


"Навсякъде арабски заведения"


В цветарския магазин на Сабине Галушка срещаме една клиентка, която не се притеснява да говори съвсем открито. 50-годишната Симоне Лаван ни казва, че е против забраната за носене на бурка. Според нея тази мярка е чисто и просто безсмислена, истинските проблеми са другаде: "Всеки ден ставам свидетелка на предразсъдъците на арабските мъже спрямо жените. Влезте в което и да е кафене в квартала и ще се убедите, че съм права. Всеки път, когато някоя жена мине покрай заведението, арабите я гледат накриво", казва Симоне и добавя, че не изпитва страх, но определено ѝ е мъчно, че е принудена да търпи подобно отношение в собствената си страна.


Потиска я и промененият облик на квартала. "Арабските заведения никнат като гъби след дъжд. Навсякъде се носи този сладникав мирис. Тук не остана почти нищо немско или пък италианско. Всичко е вече арабско", казва жената.
"Навсякъде", "всичко" - подобни обобщения са със сигурност пресилени, но очевидно не са чак толкова далеч от истината: отбиваме се в местния филиал на голяма германска верига за хранителни стоки и виждаме, че всички табелки са на немски, английски и арабски.

Ключови думи към статията:

Коментари (196)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Честито!

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 2. 2 Профил на matrix
  matrix
  Рейтинг: 290 Неутрално
 3. 3 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 492 Неутрално

  "когато човек отиде да живее в някоя друга страна, трябва да се напасне към тамошните порядки. А ако това не му допада, нека просто отиде другаде" - тук е казано всичко!

 4. 4 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 997 Неутрално

  Да се чувстваш чужденец в собствената си държава и на своя си континент! Докъде ни докараха т.нар европейски елити!

 5. 5 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  Вчера Кьолн и Берлин, днес Бон, утре Мюнхен, вдругиден цяла Германия.
  Да живее либералната мултикултитолерастия.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 6. 6 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  "....Навсякъде се носи този сладникав мирис. Тук не остана почти нищо немско или пък италианско...."
  И това ще се разраства.

 7. 7 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 617 Неутрално

  ОК - немци и италианци са се разкарали от тоя квартал на Бон. Къде са отишли тогава?

  Не цъкам плюсове и минуси.
 8. 8 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  "Знаете ли, не мога да кажа нищо лошо за арабските жени. Повечето от тях са много мили и винаги ме поздравяват учтиво. Но е жалко, че крият лицата си", казва една минувачка. Изражението ѝ издава, че много внимава да не изпусне някоя политически некоректна дума.
  --------------------------

  Този скапан новговор представлява оковите на съвременното общество! Свободата на словото и на убежденията са суспендирани от страха от стигмата на крайнодесен (фашизоид?), която ще ти лепнат заради това, че споделяш на глас публичната тайна, а именно - "когато човек отиде да живее в някоя друга страна, трябва да се напасне към тамошните порядки. А ако това не му допада, нека просто отиде другаде".

  Да богохулстваш вече е ОК, стига да хулиш своя бог. Ура, една вековна стигма падна. Но се появи нова на нейно място, а именно - забранено е да браниш светските си порядки. Нищо, че европейската култура е изградена върху тях.

  Да не говорим, че толерастите в своята дименция ни карат да се съобразяваме с придошлите араби, като удобно забравят, че арабите очакват от чужденците точно обратното - а именно - да се съобразяват с порядките на побърканата им религия.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 9. 9 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 7369 Неутрално

  Абе скоро ще ги разкарат, ама преди това Меркел!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 10. 10 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Както съм писал и друг път, офисът в който работя се намира до ул. "Цар Симеон". Има само арабски заведения, магазини, фризьорски салони. Постоянно се движа между тези хора без да се притеснявам. Познавам се с някои от тях и ги поздравявам. Не съм виждал досега жени със забулени лица. Наскоро видях Ути Бъчваров да си пазарува в един от магазините. Преди това срещнах рапърът Криско.
  Никога не съм виждал да се държат агресивно или да "гледат лошо" някого. Заглеждат се по преминаващите жени, но кой не го прави.

  TAKE THE RED PILL!
 11. 11 Профил на platenputinist
  platenputinist
  Рейтинг: 214 Весело

  Няма страшно! Сигурен съм, че тям някъде на границата между Германия и Австрия в някое китно австрийско градче, той вече расте, или в лошия случай скоро ще се роди. Така започват приказките...да му мислят Варшава и Москва!

  Dear readers! You did not forget to read the weekly anti-Russian article? We took care of it!
 12. 12 Профил на lone_wolf
  lone_wolf
  Рейтинг: 2924 Весело

  Vote for Merkel!

  Журналистите са като куче на верига! Колко и по кого ще лаят, зависи от дължината на веригата, отпусната му от Собственика на медията!
 13. 13 Профил на Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП
  Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  Можем само да им кажем стандартното "Казвахме ви!".

  Въобще за 1 година с тези "бежанци" мнението ми за западната цивилизация и особено за немците рязко се промени. Не мога да си отговоря на един въпрос "Как може тези хора да са толкова слепи и с толкова промити мозъци!?". Ние си мислихме, че на нас социализма ни е промивал мозъците с тъпата си пропаганда. Оказа се, че тяхното е много по-голямо и по-страшно.

  Забелязахте ли този текст в статията, СТРАХ ГИ Е! Страх ги е в собствената им държава да защитават собствените си права! От някакви които нямат и 10%. А когато станат 40-50-60%? С тази раждаемост за 40-50г е готово. Диктатурата на "толерантните и либералните" се оказа много по-страшна от диктатурата на пролетариата!

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 14. 14 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  До коментар [#10] от "Beyond":

  " Има само арабски заведения, магазини, фризьорски салони."
  Честито, ти си идеалът на мулти-култито, след като приемаш това за нормално.
  "Постоянно се движа между тези хора без да се притеснявам."
  Ау , какъв герой......

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 15. 15 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  Планът Меркел- масиран прием на араби и африканци плюс ляво- толерастка диктатура у дома, така че германците да не мрънкат.

  Мигрантите също да направят някои отстъпки с времето.

  За 15- 2о г. да се създаде нова държава в Германия.

  Тази е по- опасна от Маркс, Енгелс и Ленин заедно!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 16. 16 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  Сега всеки момент очаквам едни видни грандтаджии да обяснят, как всичко е заради Путя.
  И не, изобщо не е вярно, че според НАТО притокът на бежанци към Европа е нещо хубаво(????), така ИДИЛ отслабвала. И че изобщо не е вярно, че целта на Америка е по-слаба и зависима Европа.
  Евролиберастите зорлем ще докарат някои радикални десни на власт. Не нормалните десни като АфД, а радикални.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 17. 17 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Красота. Явно немците не искат да останат по-назад от белгийците и са започнали упорито да изграждат развъдници на джихадисти. Бад Годесберг се подобие на брюкселския Моленбеек.
  Проблема е немската манталитет за самоцензуриране: "Много от хората, които срещаме в Бад Годесберг, не желаят да говорят с нас нито за бурки, нито за бежанци". Така са се самоцензурирали по времето на Хитлер. На много хора не им е харесвало избиването на евреите но са си траяли. И този манталитет не води до нищо добро.

 18. 18 Профил на lone_wolf
  lone_wolf
  Рейтинг: 2924 Неутрално

  До коментар [#9] от "lz2":


  [quote#9:"lz2"]Абе скоро ще ги разкарат[/quote]

  А, дано сте прав!
  Все отнякъде трябва да се започне!

  Журналистите са като куче на верига! Колко и по кого ще лаят, зависи от дължината на веригата, отпусната му от Собственика на медията!
 19. 19 Профил на Божикравов
  Божикравов
  Рейтинг: 528 Весело

  "Навсякъде се носи този сладникав мирис. Тук не остана почти нищо немско или пък италианско"

  Това е благовонието на миротворния дюнер, който ще ви осигури културното разбирателство. Боко така ни каза и на нас, а той нали е послушник на баба Меркел.

  СВОБОДНИЯТ СЕ СТРЕМИ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО, ПОРОБЕНИЯТ - КЪМ СВОБОДА, А РОДЕНИЯТ РОБ - ДА СИ ИЗБИРА ГОСПОДАРЯ.
 20. 20 Профил на Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП
  Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  [quote#10:"Beyond"]Както съм писал и друг път, офисът в който работя се намира до ул. "Цар Симеон". Има само арабски заведения, магазини, фризьорски салони. Постоянно се движа между тези хора без да се притеснявам. Познавам се с някои от тях и ги поздравявам. Не съм виждал досега жени със забулени лица. [/quote]
  Някой ден ще ги видиш. То така се започва, с първите десантни отряди после идват основните сили. И във Франция първите поколения емигранти не са хвърляли бомби но виж какво е сега.

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 21. 21 Профил на lone_wolf
  lone_wolf
  Рейтинг: 2924 Неутрално

  До коментар [#13] от "Fred":


  [quote#13:"Fred"] "Как може тези хора да са толкова слепи и с толкова промити мозъци!?"[/quote]


  Не са, но пропагандната машина, години наред им вменява чувство за вина!

  Журналистите са като куче на верига! Колко и по кого ще лаят, зависи от дължината на веригата, отпусната му от Собственика на медията!
 22. 22 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  До коментар [#14] от "qwertqwert":

  Не съм герой. Просто няма защо да се притеснявам да вървя по улиците на родния си град, между хора тип "дърво без корен" надошли от далечни страни. Те са тези които се притесняват и често го виждам в погледа им или когато се опитват да отбягват погледа ми.

  TAKE THE RED PILL!
 23. 23 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 1899 Весело

  Това е само началото! Реши баба ви Меркел да оправя отрицателната раждаемост и да внася млади араби ама нещо не си направила сметката!

  В България върви смазваща русификация! Чайка - вожд и учител на Цацаров.
 24. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8076 Неутрално

  Преди векове , насила са налагали на християните религия , чалми и фереджета. Сега май ние трябва да го направим,ако искат да живеят в Европа.Правото на едни свършва там, където почват правата на другите.

 25. 25 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 386 Любопитно

  А немците слушат ли Дойче веле, та да чуят тия работи?

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 26. 26 Профил на Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП
  Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  [quote#21:"lone_wolf"]Не са, но пропагандната машина, години наред им вменява чувство за вина! [/quote]
  Не е само при немците, там е проблема. Цялото западно общество е поразено от тази болест. Може в по-малка степен но същите признаци навсякъде. Мразя теориите на конспирацията но всичко натам ме тика.

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 27. 27 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1611 Любопитно

  ми така става, те са убедени че са прави, немците отричат културата си и историята си, какво чудно има ,че арабската култура се налага.. най- логичното нещо.

  К** за руслямският халифат и емира ал Джуджани!
 28. 28 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1106 Любопитно

  [quote#24:"Роси"]реди векове , насила са налагали на християните религия , чалми и фереджета.[/quote]

  Първо е било, който не иска да е християнин - на дръвника.
  После - който не иска да е мюсюлманин - на дръвника, може дори да са използвали същия дръвник
  Сега, ако Божидар Димитров открие въпросния дръвник, можем да го използваме пак по предназначение.

  И така ...

  TAKE THE RED PILL!
 29. 29 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 786 Неутрално
 30. 30 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2124 Разстроено

  [quote#8:"majorman"]Този скапан новговор представлява оковите на съвременното общество[/quote]Опитайте се да говорите нормално и в българска частна фирма - събеседниците ви ги удря тока на секундата, млъкват и изчезват
  Не пееш ли в общия хор те отсвирват.
  - при Живков поне се скъсвахме от вицове

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 31. 31 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  [quote#10:"Beyond"]Никога не съм виждал да се държат агресивно или да "гледат лошо" някого.[/quote]

  Все още не са си самодостатъчни. Но, има време. Хвърляй и по едно око на Терминал 2, заминаващи. Интересно, там сънародниците ни дали гледат лошо.

 32. 32 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#24] от "Роси":
  ...Исабела Кастилска - около 1500-ната година.

 33. 33 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#20:"Fred"]И във Франция първите поколения емигранти не са хвърляли бомби но виж какво е сега.[/quote]

  Познавам едно момче - син на турски емигранти в Германия. Родителите му са богати и с престижни професии. Самият той говори перфектно 3 западни езика + турски. Работи за престижна международна ИТ компания. Купонджия. Но в един момент нещо му стана. Увлече се по исляма. Ходи на Хадж в Мека.

  За момента нищо лошо не е сторил, поне доколкото на мен ми е известно. Обаче твърди, че законите на Шариата са възможно най-справедливите и полезни за едно общество. И че вероотстъпниците от исляма заслужават смърт. Звучеше съвсем убеден.

  За момента нищо лошо не е сторил... Но с оглед на нещата, които ми е казвал, не мога да имам доверие, че така ще е и за в бъдеще.

 34. 34 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 750 Неутрално

  В Швеция картинката е същата, особено в Малмьо. Навсякъде забрадки, фереджета, арабски кафенета, градинките са пълни с насядали по тревата с бабурчета /газови котлони/, това е картинката. Швеция, която е била винаги пример за чистота, тоалетните в аерогарите са вече пълна смрад. В самолета от Мюнхен до Стокхолм две трети беше пълен със забрадени женки, водени от по тъмнички субекти. Кошмар.н а където и да се обърнеш, където и да отидеш, все същата картинка. И никой от тях не работи.

 35. 35 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 734 Неутрално

  селям алейкюм, фрау меркел

  мурзилка
 36. 36 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 2274 Неутрално

  Ако погледнем по-надалеч във времето ще видим, че исляма си отива. По подобие на християнството от исляма ще остане само баклавата и курбана. Да, сега е в пик тази религия, но след това идва срив. С може би една ден християните ще благодарят на Меркел за това. Може, разбира се, и д не съм прав

 37. 37 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 1365 Гневно

  Много от хората, които срещаме в Бад Годесберг, не желаят да говорят с нас нито за бурки, нито за бежанци - от страх, че ще бъдат натикани в "десния ъгъл", ако споделят съвсем открито възгледите си.

  Това е ЗАРАДИ ПРОДАЖНИТЕ МЕДИИ И ИСТОРИЦИ!

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=F5UzHfsC5zw
 38. 38 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 912 Неутрално

  [quote#8:"majorman"] Свободата на словото и на убежденията са суспендирани от страха от стигмата на крайнодесен (фашизоид?)[/quote]

  Тая дума "крайнодесен" вече се употребява толкова често, и то за нормални хора, че тотално е изгубила смисъла си и на всеки му е ясен, че ако заклеймят някой като "крайнодесен" по-вероятно е той да е нормален светски човек с добра работа, отколкото скинар.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 39. 39 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 1895 Неутрално

  [quote#13:"Fred"]Диктатурата на "толерантните и либералните" се оказа много по-страшна от диктатурата на пролетариата! [/quote]
  Обикновено е така с идеологиите. Първо са разумни и печелят привърженици, щото отричат неприемливи неща от старите. После стават силни и се разглезват, почват да тупкат с краче и да се налагат, накрая стават деспотични, ограничени и в един момент ги отричат и заменят с нещо обратно, което първо е разумно, после става фанатизирано и ограничено...

 40. 40 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1603 Весело

  До коментар [#7] от "Imaginary Friend":

  ами в белите държави как къде Нали са там някъде

  гошо
 41. 41 Профил на Гадна мурзилка
  Гадна мурзилка
  Рейтинг: 214 Любопитно

  Хак да им е и честито шериатското бъдеще на тези американски слуги! германците много бързо ще бъдат нация от мелези като Бразилия,дето няма да се знае кой е бял а кой черен и живот под постоянен страх от всекидневни атаки и безредици като в Ливан през 80-те. Дека са троловето на заплата да ни обяснят как Русия скоро фалира и се разпада на петдесет държави.

  какъв съм вълк, ако не ме лаят кучетата
 42. 42 Профил на Божикравов
  Божикравов
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#33] от "Калник":

  Звучи сходно с онзи изверг в Ница с камиона. В исляма е прието бързо еднократно "откупуване" на гаранция за влизане в рая, въпреки всички грехове които вярващият е направил през живота си. Това най-често е някаква форма на джихад, където целта е да се погубят неверници или врагове на вярата.

  Така един правоверен може да си живее с години напълно нормално и после да му щракне нещо в ума и да хване пророка за брадата. Защото в тази "вяра" убийството не просто е разрешено, но и регулирано по параграфи, кой, кога и как. Ислямът не се грижи на хората, а защитава само своята идеология. Всеки в този казан е пушечно месо в името на колектива - бушон, готов да гръмне когато и да е.

  СВОБОДНИЯТ СЕ СТРЕМИ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО, ПОРОБЕНИЯТ - КЪМ СВОБОДА, А РОДЕНИЯТ РОБ - ДА СИ ИЗБИРА ГОСПОДАРЯ.
 43. 43 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1603 Весело

  До коментар [#7] от "Imaginary Friend":

  ами в белите държави как къде Нали са там някъде
  До коментар [#34] от "baxter":

  страхотно

  гошо
 44. 44 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 597 Разстроено

  Без Годесберг върви къмто Бад Аллахсберг ...

 45. 45 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  Поздравления на печелившите!
  Това е като да си потърсиш печалба от тотото на 46-я ден, при положение, че печалби се изплащат до 45-я, т.е. имал си шанс да си оправиш живота, ама си го изпуснал за малко. Та и с дойчовците така, късно им увряха тиквите и то не напълно...

  П.п. Щом толерастите от ДВ пишат такава "неправоверна" статия, представете си истинската ситуация...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 46. 46 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  [quote#26:"Fred"]Не е само при немците, там е проблема. Цялото западно общество е поразено от тази болест. [/quote]
  Немците са най-зле. Техните мозъци са тотално промити от комплекса за вина заради Хитлер.
  Малко по-на север, в Дания и Норвегия, например, на повечето яко им е писнало и в частни разговори не се притесняват да кажат какво мислят. А то е, общо взето същото, което си говорим и ние.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 47. 47 Профил на martinstrong
  martinstrong
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ние знаем какви сте мюсюлманите!
  Жестоки, арогантни, мързеливи и прости!
  Дори най-мирните от вас, НИКОГА не заклеймихте и не протестирахте срещу зверствата на радикалните си СЪБРАТЯ!
  Това ви прави СЪЩИТЕ като тях!
  Вие не създавате История, вие разрушавате чуждата!
  Разрушихте дори собствените си страни!
  Вие унищожавате всичко!
  Абсолютно нищо значимо не сте създали!
  Вие сте само една жестока и кървава Секта!
  Не уважавате жените си!
  Не уважавате другите религии!
  Убивате и заробвате християните!
  Вие, въобще не принадлежите на този Свят!
  Дори не трябва да съществувате!
  Трябва да бъдете изгонени от всяко цивилизовано Общество!
  И не се съмнявайте, че един ден ще ви изритаме до един от страните си!
  Оставихте вашите държави да колабират и избягахте....
  Дори не се борихте!
  Вие сте едни страхливци!
  Смелите хора се бият за своята държава, за своите сънародници, за своите фамилии и деца!
  Не бягат като страхливи псета!
  Вие сте по-ненужни и по-опасни и от бесни псета!
  Бъдете сигурни, че скоро цяла Европа ще се изправи срещу вас и ще ви прогони!
  И преди сте се опитвали да ни завладеете с оръжия и войни....
  Но ние ще ви победим пак, защото сте недостойни да бъдете част от Човечеството!
  Защото НЕ сте хора, а зверове!
  Защото само без вас хората ще бъдат СВОБОДНИ!

 48. 48 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  За няколко години тези гледки се наложиха във всички по-големи градове в Западна Европа. Мога само да гадая с какви темпове нараства мюсюлманското население от година на година.

 49. 49 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  ... като се стоварят тоягите на собствения ти гръб - тогава се усеща болката - реално и неподправено

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 50. 50 Профил на skrita_sila_m
  skrita_sila_m
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Добре, че се изнесох отдавна!

 51. 51 Профил на skrita_sila_m
  skrita_sila_m
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#7] от "Imaginary Friend":

  Просто вече съвсем са спрели да излизат, защото в центъра на селото няма нищо за тях.

 52. 52 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Така работи тоталитаризмът - всеки мисли едно и също, но никой не може да го каже открито и да го сподели с някой друг. По този начин хората не могат да се организират. Дори и всички да мислят едно и също, никой не може сам да направи нищо.
  Освен това го има и психологическия момент, много хора се влияят от мнението на мнозинството, т.е. ако има хора, които ще приемат "бежанците" стига да си мислят, че и мнозинството ги приема.
  Това са най-големите трикове на тоталитарните доктрини. И за жалост са много популярни в Германия. Там дори да кажеш добра дума за малцинствата, на другия ден ще се появи статия във вестника, която ще те обвини, че си див расист. Може да се стигне и до съд!

 53. 53 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 3224 Весело

  http://www.segabg.com/pic/12236/820133-l.jpg

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 54. 54 Профил на Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП
  Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  [quote#8:"majorman"]Този скапан новговор представлява оковите на съвременното общество![/quote]
  Аз съм го казал по-точно в подписа си. Оковите са пасивната форма на насилие, държат те обездвижен но не посягат на същността ти. Докато тяхното е точно Гестапо, активно преследва и наказва несъгласните, тормози, лепи етикети, говорят дори за уволнения. Целта е да докара всички до състояние на самоцензура, да угаси и най-малкото огънче на съпротива.

  И основното оръжие са медиите, те са почти тотално овладени от тях криещи се зад лозунги като толерантност, либералност, хуманизъм, мултикултурно общество. А по същността си е диктатура защото активно преследва всяко различно от тяхното мнение, налага себе си като генерална доктрина, единствено правилната.

  Чумата на 20 век се наричаше комунизъм, чумата на 21 век се нарича толерантност, либералност, мултикултурно общество. Една и съща диктатура криеща се под различни лозунги. Много красиви на първи поглед но служещи си с еднакви средства, смачкване на несъгласните. Комунизмът като по-примитивен ги унищожаваше физически тези са по-хитри, искат да преформатират духовно.

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 55. 55 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  [quote#36:"stanislavdi"]по-надалеч във времето ще видим, че исляма си отива.[/quote]

  е, доста надалеч ще да гледате. какво ще стане с тия милиард и кусур правоверни по земята, какво предвиждате в еволюционен план за тях?

  בני אתה אני היום ילדתיך
 56. 56 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2356 Неутрално

  До коментар [#13] от "Fred":

  дай да си мислим за нашата страна и нашата раждаемост и проблема с нашите араби - индийци ,които достигнаха тук 50% от раждаемостта ,те са много по страшни ,щото не учат ,не произвеждат ,не работят и са агресивни ,знаят си правата ,но не и задълженията , единственото което е отрицателно за нас е ,че вече и там не може да се избяга ,от една цигания та на друга

 57. 57 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 699 Неутрално

  [quote#13:"Fred"]СТРАХ ГИ Е![/quote]

  Фред, когато дойдох преди години в Германия, бях изненадана генерално от това, колко много обикновеният човек се страхува от държавата. Ние в България ги издигаме на пиедестал немците, че видиш ли, спазвали правилата, били много дисциплинирани, а те са такива от страх. Другото интересно е, че те самите те плашат - ако не направиш това и това, или ако направиш това и това, много лоши неща ще ти се случат. Хората, които живеят в страх, налагат цензура на останалите, защото и останалите трябва да се страхуват.

  Нашите мозъци са били промивани, но техните също, само че по друг начин.

  За страха - била съм в много държави и съм работела с много чужденци, но толкова наплашени хора като немците не познавам. Дори и смелите и непукистите сред тях живеят в страх да не нарушат някое писано и неписано правило, да не кажат нещо грешно или да не си помислят нещо лошо за тях съседите. Още по-лошото е, че всеки от тях наблюдава съседите и ги следи да не направят нещо грешно. Да не си посмял да си паркираш колата нещо накриво - ще те изядат с парцалите. Забележки, повишаване на тон, враждебно отношение, надменно отношение, изключване и мразене са последствията.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 58. 58 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 699 Неутрално

  [quote#15:"mr. wonderworld."]За 15- 2о г. да се създаде нова държава в Германия.
  [/quote]

  Боя се, че нямаме толкова много време...и май вече е късно де. Тази държава ще бъде факт до 5 години, защото приемът на хиляди продължава.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 59. 59 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 475 Весело

  Като смениха "християн демокрацията" с "либерал демокрация" . Всичко е в типа на "демокрацията"

 60. 60 Профил на Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП
  Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  [quote#46:"Хриси"]Малко по-на север, в Дания и Норвегия, например, на повечето яко им е писнало и в частни разговори не се притесняват да кажат какво мислят.[/quote]
  Точно това е признакът на диктатурата, "в частни разговори". А публично никой не смее да го каже защото ще последват санкции. И е много ясен признак за огромната пропаст която вече е зейнала между управляващи и управлявани. За щастие все още не са успели да отменят главното оръжие на демокрацията, изборите. Съвсем скоро в западните държави предстои тотално пренареждане на политическият елит.

  Прекалиха управляващите с натиска си, повярваха си че народите им вече са докарани до положението на безропотно стадо и сега ще видят в действие един закон на физиката "На всяко действие отговаря равно по сила и обратно по посока противодействие". Просто трябва да се появят първите пукнатини и след това процесът става необратим. Също закон в машиностроенето.

  Все пак немците действително са в най-тежкото положение, като загубили Втората световна война към тях приложиха най-силните мерки. Бих казал че те са експерименталният полигон.

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 61. 61 Профил на Moxito
  Moxito
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Неверотятно Путин е купил и бастиона на либералната преса Дойче и той в духа на хибридната война насажда ксенофобия. Ще се убедя, че кремълския сатрап е Супермен, в момента в който и БХК пуснат една статия, че са нещо притеснени за правата на гейовете на териториите на ислямска държава, което си е идея, лесно е да се бориш с дискриминацията там където я няма, ама там където себеподобните ти ги избиват, там е извън твойте компетенции. Иначе жалко за Бад Годесберг, беше тих буржуазен квартал, сега явно е заприличал на Юнгбуш в Манхайм, който пък вече, кой знае на какво прилича.

 62. 62 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  " Изражението ѝ издава, че много внимава да не изпусне някоя политически некоректна дума"
  Прави ми впечатление, че при интервюта по улиоците хората на запад много внимават да не кажат нещо, което не съвпада с опорните точки на правителството. Което значи, че там хората не смеят да кажат какво мислят. А що се отнася до бурките и прочие простотии, те сами си го направиха и занапред ще берат плодовете на авантюристичната външна политика, наложена от канцлерката им.

 63. 63 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 699 Неутрално

  [quote#17:"event_horizon"]Така са се самоцензурирали по времето на Хитлер.[/quote]

  Поздравления за добрия анализ.

  Някои от моите познати немци твърдят абсолютно същото. И се чудят, и се маят, защо хората не виждат паралелите с Хитлеровото време. За съжаление, хората, които проумяват случващото се и не се страхуват говорят за това, са малцинство.

  После пак ще казват, че не са знаели...

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 64. 64 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 1987 Разстроено

  [quote#0:"статия"]Един мъж на средна възраст е видимо възмутен: "Това тук е двоен морал. Всички искат арабските пари, но не искат арабите." [/quote]
  Дойче веле трябва да пусне и тази лъжа затова как немците умирали за арабските пари покрай неприятните истини за неканените гости. Ясно е че огромното болшинство от немци биха предпочели муслимите да се пръждосват с парите и "предприемачите" си защото те са гробокопачите на Германия и зяла Европа!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 65. 65 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  Цяла Европа ще сподели съдбата на Бад Годесберг. Оформят се ядра от арабски общности, своего рода арабски анклави, в които скоро няма да важат законите на държавите приемници. На практика това са циреи в тялото на здрав организъм. Когато не се лекуват, а точно това наблюдаваме (справка "Моленбек" или арабските квартали във френските и белгийските градове), циреите се пукат и зловонието, мръсотията и заразата убиват организма. Тук е мястото да си спомним за "казвам ти дъще, сещай се снахо", защото България си има вече вече своите циреи - цигански анклави с чудовищни размери (в Пловдив, Пазарджик, Сливен, София...) Властта се прави, че няма проблеми, но скоро май богатите ще живеят само в селища от затворен тип и ще се движат по магистрали заградени със стени, да се пазят лимузините от циганската агресивност. Останалото поселение, което сега си мисли, че животът му ще мине безпроблемно, скоро ще води пълномащабни войни. А Боковци и Сие, плюс накралите се герои на прехода ще папкат 40% (скромно заделени) от ЕС парите и от държавния бюджет по безопасни задокеански дестинации.

 66. 66 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 699 Неутрално

  [quote#21:"lone_wolf"]пропагандната машина, години наред им вменява чувство за вина[/quote]

  Вина за какво?

  Защото ти гарантирам, че болшинството от немците не се чувстват по никакъв начин виновни за избиването на невинни хора в концлагери по време на ВСВ.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 67. 67 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  [quote#20:"Fred"]И във Франция първите поколения емигранти не са хвърляли бомби но виж какво е сега. [/quote]
  Всъщност първото поколение са тези които са бягали заедно със французите от бившите колонии защото са се страхували от отмъщението на сънародниците са за това че са сътрудничели на французите и те са имали съвсем друго отношение към Франция.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 68. 68 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 699 Неутрално

  [quote#34:"baxter"]В Швеция картинката е същата, особено в Малмьо.[/quote]

  Мда, ама немците си мислеха, че са по-добри от шведите. Немците винаги си мислят, че са по-добри от всички останали нации - по-добри от датчаните, по-добри от австрийците, по-добри от холандците и белгийците.

  Та...немците бяха убедени, че това, което се случи на шведите, на тях няма да им се случи...защото те го могат по-добре.

  В крайна сметка, обаче, ще стане по-зле и от Швеция, защото шведите поне имат простанство и могат да се оттеглят в някое забутано село на спокойствие. Немците обаче няма къде да се оттеглят, защото разпределят равномерно новите граждани. На всичкото отгоре, Германия е една от най-гъсто населените държави въобще.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 69. 69 Профил на Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП
  Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  [quote#57:"EP"]Още по-лошото е, че всеки от тях наблюдава съседите и ги следи да не направят нещо грешно. [/quote]
  Не е само в Германия така, и в Америка е същото. Разправял съм тук истории как колегата спираше на всеки знак защото колата зад него може да го снима и ще прати нарушението в полицията. Как косяхме всяка седмица тревата пред къщата при 40℃ жега защото съседите следят зад завеските дали ще го направиш, и ако не го правиш звънят в кметството, следва солена глоба.

  Западното общество е МНОГО по-контролирано от нашето. Дори от епохата на социализма което по дефиниция си беше тоталитарно общество, т.е. тотален контрол. Най-малкото защото там всеки е контрольор и доносничи за останалите.

  Порядъка и правилата са хубаво нещо, но те доста са надминали разумният им обхват, превърнали са се в стресирани същества непрекъснато треперещи дали не нарушават някаква наредба. Защото санкциите дори за най-дребното нарушение са огромни и непропорционални. Това в обстановката на кредитно общество където си тотално зависим от заемите които си взел, можеш да се окажеш на улицата в директният смисъл на думата. И това се отнася за обикновените хора имащи искрено желание да спазват законите.

  А същевременно разни нагли негри демонстративно показват, че не ги спазват и нямат намерение да спазват тези същите правила. Но срещу това не смеят да протестират, веднага ще им лепнат етикета "расист" и последствия дори до уволнение от работа. Или неприемане на работа, свидетел съм.

  Не е за учудване, че при такава огромна асиметричност в тези общества зрее и набира сила протестният вот. Написах го вече, действието ражда противодействие.

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 70. 70 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Не виждам какво има да се коментира, всичко това е един социален експеримент, целящ да се досъсипе средната класа и населението да се превърне в една безропотна кафеникава маса чакаща благодеяния и помощи от управляващите! Преди около сто години на руснаците им се случи с ленин! Е сега трудно може да го направи една личност, затова под благовидния предлог за състрадание, с цел избягване на застаряването и т.н. внасят милиони и ги обгрижват! В България пък обгрижват някои малцинства!

 71. 71 Профил на Неудобният гласоподавател
  Неудобният гласоподавател
  Рейтинг: 214 Неутрално

  Поздрав към нашите германофилите и евроатлантици с това видео от преди три години. Някакви арабски мангали карат млади германки да рецитират части от корана.Пълн отврат! Как е сега положението в Германия не ми се мисли. Ама обаче тъпата баба кажа че санкциите за Русия са много важни. https://www.youtube.com/watch?v=fVynANLPurs

  Каквото мислят мишките, котката го разваля.
 72. 72 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 814 Неутрално

  До коментар [#13] от "Fred":


  [quote#13:"Fred"]Не мога да си отговоря на един въпрос "Как може тези хора да са толкова слепи и с толкова промити мозъци!?".[/quote]

  Комплексът за вина, който им е насаждан след ВСВ, до това е довел.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 73. 73 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#66] от "EP":

  Няма и защо. Мнозинството от немците не са и били родени по това време, как могат да носят каквато и да била отговорност?!

 74. 74 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 814 Неутрално

  До коментар [#69] от "Fred":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++
  И аз направих абсолютно същата констатация за Канада. Включително и от личен опит.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 75. 75 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 699 Неутрално

  [quote#46:"Хриси"]Немците са най-зле. Техните мозъци са тотално промити от комплекса за вина заради Хитлер. [/quote]

  С първото изречение съм съгласна...с второто не.

  На немците им е такъв манталитетът.

  Не знам, дали четеш немски, но ето какво казва Наполеон Бонапарт за тях:
  ..."Es gibt kein gutmütigeres, aber auch kein leichtgläubigeres Volk als das deutsche. Zwiespalt brauchte ich unter ihnen nie zu säen.

  Ich brauchte nur meine Netze auszuspannen, dann liefen sie wie ein scheues Wild hinein. Untereinander haben sie sich gewürgt, und sie meinten ihre Pflicht zu tun. Törichter ist kein anderes Volk auf Erden.

  Keine Lüge kann grob genug ersonnen werden: die Deutschen glauben sie. Um eine Parole, die man ihnen gab, verfolgten sie ihre Landsleute mit größerer Erbitterung als ihre wirklichen Feinde." ...

  Накратко:

  Няма по-добродушен, но и по-наивен народ от немците. При тях няма нужда да се индуцират конфликти. Трябваше само да си разпъна мрежите и те влизат в тях като диви животни. Помежду си се душат така все едно това им е най-важното задължение. По-големи глупаци няма на Земята.

  Немецът вярва дори на най-зле скалъпените лъжи. Заради един лозунг, който им дадеш, са готови да преследват сънародниците си с по-голяма горчивина, отколкото преследват враговете си.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 76. 76 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#50] от "skrita_sila_m":

  Къде?

  Въпросът ми е сериозен!

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 77. 77 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#73] от "kazushi":

  Не твърдя, че трябва да носят отговорност, а просто, че знам, че те виновни не се чувстват заради това.

  Ако изпитват чувство на вина, не е заради това.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 78. 78 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 814 Неутрално

  До коментар [#47] от "martinstrong":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 79. 79 Профил на lilie
  lilie
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#7] от "Imaginary Friend":
  Докато Бон беше столица, Бад Годесберг
  беше елегантен дипломатически квартал с
  с посолства. След обявяването на Берлин
  за столица, дипломатите се изнесоха лека
  полека и на тяхно място се заселиха
  по заможни араби.
  Имотите и наемите не са на ниски цени.
  За град като Бон такива квартали не бяха
  обичайни, но във Франкфурт, Стутгарт, Берлин
  и др. си съществуват още от преди
  80те години. Между другото, в голямите
  западни градове живеят по около 180
  различни националности ( Wiki)
  В градове като Маннхейм например,
  има джамия и църква една до друга, а и много
  германци пазаруват на пазара при турците
  защото са по евтини. Такива гледки вече има
  и в зимните курорти, където шейховете ходят
  на почивка и пазаруват луксозни стоки с
  жените си. Там са добре
  дошли и местните не се притесняват,
  защото те оставят много пари в градчето:
  FOCUS Reisen Deutschland Garmisch-Partenkirchen: Sultan von Oman beschert Ferienort Boom
 80. 80 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#69] от "Fred":

  Да се страхуваш, че съседът ти ще те докладва и да се криеш като мишка от него...

  Dog eat dog society!

  Това е върхът на отчуждението в едно общество и на неговото атомизиране. Всеки е враг, дори и съседът! После се чудим, защо разни малоумни политици успяват да ни контролират. Ами как няма да успяват, като в обществото няма абсолютно никаква кохезия.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 81. 81 Профил на Yadada
  Yadada
  Рейтинг: 781 Любопитно

  Добре де, ако забраним техните традиции, няма ли да станем като тях? Те не приемат чуждото, затова и ние няма да го приемаме Т.е. ние спираме да се развиваме и се връщаме назад към тях.

  БКП = БСП = СДС = ДПС = НДСВ = ГЕРБ = Мафия! The Revolution Will Not Be Televised
 82. 82 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  До коментар [#30] от "dark'star":
  Дори и във вестникарските форуми е така. Някои форуми са преобладаващо проруски, други проамерикански, трети са прекалено зелени, само веганите още не са наложили цензура някъде, но се опитват.
  А там пеят по зададените от Дойче веле ноти и тихо мрънкат вкъщи.

  Еретик
 83. 83 Профил на Yadada
  Yadada
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#47] от "martinstrong":

  Говориш като типичен мюсюлм...така де, христянин. Кои държави водят войни, че карат мюсюлманите да бягат? Май бяха христянски. Защо са там? Вината не е само тяхна.

  БКП = БСП = СДС = ДПС = НДСВ = ГЕРБ = Мафия! The Revolution Will Not Be Televised
 84. 84 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#13:"Fred"]Можем само да им кажем стандартното "Казвахме ви!". [/quote]

  Това го каза товаришч Путин на едни други...

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 85. 85 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#57:"EP"]Фред, когато дойдох преди години в Германия, бях изненадана генерално от това, колко много обикновеният човек се страхува от държавата. [/quote]

  Оф, нагледал и наслушал съм се на българи с претенции като стъпят в някоя страна и да им стане ясно всичко за нея и нейните обитатели.

  Още като стъпих в Америка и веднага "светнати" дами и господа дошли преди една-две години, се заеха да ми обяснят "как стоят нещата" в Америка. Разбира се, повечето "информация" се въртеше около плюене срещу "чернилките", все едно те са някакъв основен фактор в живота на Америка.

  Та в едно съм се убедил - на българин не вярвай, ако ще и 20 години да е живял някъде. Българинът е странно животно, родено и възпитано по времето на комунизма в тотално неразбиране на западната цивилизация. В днешно време просто си намери още един повод да плюе тази цивилизация - нищо повече. Това може да обясни и първосигналното хулене по "европейците" по-горе от всички. Чунким някога в историята сме били в позиция, в която да е ясно, че ги разбираме нещата повече от тях.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 2496 Неутрално

  [quote#22:"Beyond"]Те са тези които се притесняват и често го виждам в погледа им или когато се опитват да отбягват погледа ми.[/quote]

  защото си гяур, но още са малко на брой и не могат да командват. Виж какво би станало ако започнат да имат собствени квартали като в западна европа - техният коран им повелява да лъжат и мамят гяурите, което не било грях, и върховната им цел я знаеш -- тотална доминация на "правата вяра"

  С такива хора не можеш да изхождаш от своите разбирарния за морал и свобода! Те живеят в някакъв друг свят, който не е нашия.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 88. 88 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#69:"Fred"]
  Още по-лошото е, че всеки от тях наблюдава съседите и ги следи да не направят нещо грешно. - цитат на коментар #57 от “EP”
  Не е само в Германия така, и в Америка е същото. [/quote]  Какво ви казах, а?
  [quote#85:"stupid_american"]Българинът е странно животно, родено и възпитано по времето на комунизма в тотално неразбиране на западната цивилизация. [/quote]

  Най-смешното е, че тоя Фред го раздаваше уж антикомунист. А всъщност всеки ден му лъсва носталгията по камунизъма. Кара ме да си мисля за това как преходът в БГ се провали. Ами как няма да се провали с подобни "антикомунисти".

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 89. 89 Профил на Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП
  Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  [quote#63:"EP"]После пак ще казват, че не са знаели... [/quote]
  Това вече става характерно за немците. Под носът им страшни неща но те не знаели... Толкова убедено го твърдят че дори аз се обърквам, наистина ли не са знаели, просто са си запушвали ушите и затваряли очите да не видят или направо нагло лъжат.

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 90. 90 Профил на Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП
  Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  [quote#88:"stupid_american"]А всъщност всеки ден му лъсва носталгията по камунизъма.[/quote]
  Не сме се отървали от един комунизъм за да ни натресат друг, дори по-страшен. Това не можеш да разбереш ти но както веднъж ти казах, много сполучлив ник си подбрал.

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 91. 91 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 2496 Весело

  [quote#35:"Маршалов"]
  селям алейкюм, фрау меркел[/quote]

  Бабо Меркел, де така? -- На джамия, бай Хасан, на джамия...

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 92. 92 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 3224 Неутрално

  [quote#81:"Yadada"]Добре де, ако забраним техните традиции, няма ли да станем като тях? Те не приемат чуждото, затова и ние няма да го приемаме Т.е. ние спираме да се развиваме и се връщаме назад към тях. [/quote]

  Безграничната толерантност води до изчезване на толерантността. Ако разширим безграничната толерантност и до тези, които са нетолерантни, ако не сме готови да защитаваме едно толерантно общество от покушенията на нетолерантние, тогава толерантите ще бъдат унищожени. И толерантността ще изчезне с тях. - Карл Попър

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 93. 93 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#86:"EP"]Ми аз съм се родила по време на комунизма, но не съм била възпитана по време на комунизма.

  Сори, съзнателен спомен нямам! [/quote]

  Мда, извинявай. Трябва да се поправя. Дълбокото неразбиране на западната цивилизация се е прехвърлило и към по-новите поколения.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 94. 94 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#80:"EP"]Ами как няма да успяват, като в обществото няма абсолютно никаква кохезия.[/quote]  Време е да се завърнеш в родния край. Тук поне кохезия има: всички мразят араби, негри и цигани.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 95. 95 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 865 Неутрално

  До коментар [#6] от "pet_fire":
  Навсякъде се носи този сладникав мирис. Тук не остана почти нищо немско или пък италианско...."
  И това ще се разраства.

  Прав сте. Това е само началото. Арабите не се интегрират.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4425 Неутрално

  До коментар [#88] от "stupid_american":

  Не зная как намери общото между комунизма и крайния консерватизъм при Фред. Той адресира поведенческите разлики между формите на обществен контрол в различните етнично-расови прослойки. Вярно е че има и сравнения на ябълки с портокали - в моя квартал има и афроамериканци, и индийци, и китайци, но всички са с професионална дейност и дохови и на всички тревата е окосена, просто поведението се диктува от социално-икономическата страта а не от етнос и раса.

 98. 98 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#89] от "Fred":

  Естествено, че са знаели. Във всеки град е имало концлагер, нищо че ние знаем само за най-големите. Горели са телата на починалите! Как няма да забележиш, че нещо се случва там, което не е много наред. Ами тези, които са работели там?

  Знаели са, но ги е било страх.

  Друг е въпросът, обаче, кой страх е по-голям - този да убиеш невинен човек, или този да отнесеш последствията от това, че не искаш да го убиеш. Как живееш със себе си след това? Или просто са вярвали, че вършат добро на света. Не знам. Знам само, че откак е тая бежанска криза, ми станаха малко по-ясно, как се е случило всичко тогава. Мои приятели немци също рисуват паралели с онова време и казват, че и тогава самите немци са се преследвали взаимно, доносничели са и са се издавали.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 99. 99 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 865 Неутрално

  До коментар [#36] от "stanislavdi":
  Ако погледнем по-надалеч във времето ще видим, че исляма си отива

  То ясно си отива, всичко тече и всичко се променя. Въпроса е какво правим до тогава.

 100. 100 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#96] от "stupid_american":

  Не мога да разбера, защо си мислиш, че на хората във форума основната им цел в живота е някой форист да оцени преценките им за живота.

  Ние не сме като теб, стюпид! Именно защото си стюпид!

  Твоите коментари във форума се изчерпват с нападки срещу фористите. Защо не коментираш статията! Айдееее, коментирай! Кефиш ли се на бурките, на арабите, кажи де!...

  Естествено, че се кефиш - нали са ти братя по религия!

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах