Отвъд изборите, или за стратегическите рискове, които Борисов удвои

Бойко Борисов и Реджеп Ердоган

© Правителствена Информационна Служба

Бойко Борисов и Реджеп ЕрдоганХаотичното и несъгласувано поведение на премиера Борисов удвои, вместо да ограничи, рисковете пред страната. И няма защо да се чудим - като не знаеш накъде си тръгнал, винаги стигаш някъде другаде. Недопустимо е да се смесва стратегическа дипломация с предизборна кампания. Още по-лошо е да се правят ходове, изискващи стратегическа дипломация, без експертна подготовка и съгласуване вътре в страната, като елемент на лично и партийно позициониране. А най-лошото е, че по нищо не личи премиерът ни да знае пред какви реални рискове е изправена България в новите турски реалности


1. Турция върви от ограничена и трудна демокрация към ясно изразен личен режим, опрян на еднопартийна диктатура с марионетна опозиция. Само по себе си - не е наша работа, "важното е комшиите да са стабилни" Но каква е цената на стабилността?
Режимът на AKP и Ердоган се опира на два идеологически стълба - национализъм и ислямизъм. Съотношението на двете съставки в коктейла се определя лично от Тайип, според вътрешно- и външнополитическите му интереси. В момента ясно преобладава националистическата идейна основа на управлението. А националистическите режими, не само на Балканите, неизбежно търсят да продадат на населението "външни" успехи и създават образа на външния враг, обикновено исторически обусловен.
Рискът от постепенна ескалация на националистическа пропаганда, насочена към Балканите и България, е видим от няколко години насам. Опасността тази пропаганда да се засили успоредно с втвърдяването на режима е очевидна и никой у нас няма право да я пренебрегва. Балансът в България е крехък - раните от "Възродителния процес" са живи в съзнанието на етническите турци и мюсюлманите у нас, а дългогодишното корупционно управление на ДПС доведе до непознато изостряне на настроенията сред мнозинството. Отровната медийна среда е винаги на разположение за нагнетяване на напрежение. Всеки опит на властта в Анкара да играе националната карта на Балканите, може да доведе до промяна на модела на съжителство у нас. България, особено в лицето на първите си държавници, не бива да допуска превръщането на българските турци в заложници на експанзионисткия курс на Ердоган и инструмент на един режим, който те така или иначе не одобряват особено.


Не по-малък е рискът от използване на верски аргументи във вътрешната политика на Турция. Българският ислям - от ръководството на мюфтийството, до ниските нива на религиозно обучение - е силно подвластен на турските религиозни власти. Преди десетилетие, това се отчиташе като оптимална защита срещу насаждане на политически ислям или на по-радикални форми на проповядване. В сегашната ситуация, не може да бъде пренебрегнат рискът от политизация на исляма в България, като следствие от политизация на исляма в Турция.
2. Турската икономика е отслабена и с лоши перспективи (за това свидетелства пониженият кредитен рейтинг на страната от страна водещите мониторингови агенции) още преди пуча от юли. Това рядко се коментира в българските медии, но е важен елемент от политическия процес при съседите. А недемократичните режими са особено опасни при лоши тенденции в икономиката. Тогава те търсят съхраняване на популярността си, като компенсират загубата на доходи и работни места с победи срещу вътрешни и външни врагове. Рисковете, изложени в горната точка, многократно се увеличават при икономическа криза в Турция.


3. Ескалиращият конфликт с кюрдите в Югоизточен Анадол е както показателен за маниера на поведение на Ердоган, така и съществен риск за България в перспектива. Повечето противници на AKP са убедени, че Тайип ескалира конфликта с кюрдите през лятото на 2015 от чисто партийни, предизборни съображения. Припомням, че през пролетта на 2015, AKP преживя тежък политически удар - в парламента влезе прокюрдската левица на Демирташ, а хората на Ердоган загубиха дори обикновено мнозинство. Реакцията на властта беше - вместо да състави коалиция според волята на избирателите - да въвлече страната в граждански конфликт и да използва тази енергия са втвърдяване на режима и победа в нови, предсрочни избори през есента.
Освен показателен за същността на режима, този конфликт създаде два допълнителни, дългосрочни риска, На първо място, от засилена мигрантска вълна от кюрди към съседни държави (особено в случай на визова либерализация), и като следствие - изнасяне на етническото напрежение в държавите, които приемат тези мигранти. Може би най-голямата опасност в дългосрочен план за България е превръщането на страната ни в арена на противопоставяне на различни враждуващи фракции в турското общество - гюленисти, кюрди, републиканска опозиция и управляващи.


4. Бежанската криза на турска територия. Защо поставям бежанците на последно място? Първо, за да подчертая, че съвсем не са единственият риск, макар да са най-удобни за свирене по тънките струни на страховете на хората. Второ, защото Ердоган вече използва бежанците като политическо оръжие. Но не на западната си граница, а срещу кюрдите, на Югоизток. Трето, защото потенциалът му да "придвижи" големи маси хора към българската граница е доста ограничен.
В Турция със сигурност има над три милиона бежанци. Огромната част от тях обаче не са в лагери, а са разселени свободно в азиатската част на държавата. Именно на тях сега Ердоган планира да даде паспорти, като по този начин балансира кюрдската етническа доминация на Югоизток. В бежански лагери живеят под 300 хиляди души, 90% от тях - в близост до границата със Сирия. Поддържането на тези лагери и на този "пояс" от бежанци е важен елемент от стратегията на Ердоган да не допусне общи действия на кюрдите от двете страни на границата и да установи "зона за сигурност" между Турция и Сирия. Няма знаци да се е отказал от тази стратегия, а ако започне процес на преместване на тези лагери, това ще бъде публично видима дейност с огромен ефект в цяла Европа.
Независимо от тези, намаляващи риска, фактори, процесът на раздаване на турски паспорти на арабски мигранти е много опасен за България и е силен аргумент срещу визовата либерализация.


Тъжната истина е, че "дипломатическата активност" на българския премиер не ограничи нито един от тези рискове. Напротив - удвои ги. България трябва да има три стратегически цели:


Ограничаване на намесата на Турция във вътрешната ни политика;


Категорично пренасяне на бежанската тема на ниво "Турция - ЕС" вместо на двустранно ниво;


Забавяне на визовата либерализация най-малко до изключване на риска множество бежанци да получат турски паспорт, политическо стабилизиране на обстановката, намаляващо шанса от политическа емиграция и, не на последно място - успокояване на конфликта в кюрдските райони.


Нито една от тези цели не може да бъде постигната в рамките на двустранен диалог. Напротив - в този диалог България няма ясни и силни аргументи, а изпада в положението на молител пред Високата порта. Единственото, което Борисов може да предложи, е повече намеса на Анкара във вътрешните ни дела и ролята си на пратеник на Портата в Берлин, която вече изигра. Но трябва да е ясно, че Ердоган води твърда политика на изнудване, насочена не само към България, а към цяла Европа. България не може да се защити с молби и услуги. Единственият шанс е твърда обща европейска политика, а през ролята на куриер ние губим малкото си авторитет да определяме посоката на европейската политика


Полезната политика в момента е политика на поставяне на ясни граници и предотвратяване на всички форми на политическо и религиозно влияние във вътрешните работи на България. Именно такава политика може да осигури спокойствие и добросъседство, както и добър климат за икономическо сътрудничество. И тази политика трябва да бъде обсъдена и одобрена от основните политически сили, формулирана от експертни общности и следвана трайно и устойчиво.


Отношенията с Турция не може да бъдат предизборна тема, а стратегия далеч отвъд изборите.


От блога на Радан Кънев


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (151)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2713 Любопитно

  Категорично, ако се настоява за ''пренасяне на бежанската тема на ниво "Турция-ЕС" - страните от ЕС върху, които ще се стоварят бежанците от Турция са България и Гърция - другите официално заявиха, че няма да участват в тяхното разпределяне !
  Какво не е ясно ???

  [email protected]
 2. 2 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 616 Весело

  По първите 2 точки сме си лика- прилика, така че не виждам защо Боко да не се гушне с Ердо

 3. 3 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  България и Гърция не са "първи граничещи" страни в конфликта. Колкото Австрия и Чехия са в правото си да отказват толкова и ние.

 4. 4 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  "Тъжната истина е, че "дипломатическата активност" на българския премиер не ограничи нито един от тези рискове. Напротив - удвои ги. "
  ---------
  И в тоя дух - тъжната истина е и че става все по-опасно, начело на държавата да държим един кух елементарен зависим човечец, с много тъмно криминално минало.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 5. 5 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 893 Любопитно

  интересно кой въвлече баце в този международен ГАФ ,и по важно ЗАЩО бе въвлечен ,досега поне само българите страдаха от гафовете и непрофесионализма на настоящият министър председател

 6. 6 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  До коментар [#4] от "virtual brain":

  Но пък , знае как да всява страх и българите. Преди малко, онова нещо вътрешния министър каза, ако няма действащо споразумение ЕС-Турция Европа е загинала.
  Мога само да си представя колко сигурни обещания е дал Борисов на султана. И дали действително заради отказа на ЕС султана няма да накаже най-слабия?!

 7. 7 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Най интересното е, че всички съветващи в момента ще правят същото, което прави и Борисов, защото това иска Европа, това иска Турция, това иска и Русия. Но понеже не са, сега е момента да се поупражняват на чужд гръб.

 8. 8 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  До коментар [#5] от "Stewie":

  Онези 600хил.полуграмотни гласували за него втори път

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  До коментар [#7] от "cherezchur":

  Баба Ванга? Или дяд Влайчо? Коя висша форма ти го каза това?

 11. 11 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  2. Турската икономика е отслабена и с лоши перспективи

  МАЛКО за икономиката на Турция, към която отново се насочиха любопитство и интерес, и почти винаги - с грешни факти и оценки. За последната година износът на стоки е едва 2/3 от вноса; за последните 10 години дефицитът по текущата сметка (отчитайки и туризма) е средно между 5 и 6% от БВП. Износът на стоки за миналата година е 20% от БВП - толкова за голямата роля на индустрията (за сравнение в България е 50%). Износът на услуги за 2015 г. е 6,3% от БВП, от тях туризмът носи 26 млрд. долара, или 3,6% от БВП. На какво се крепи цялата кула от карти? На поток от външен капитал, при това - кредити. От 2006 г. до момента външният дълг на Турция е нараснал с 230 млрд. и вече е 411 млрд. долара. Същевременно банковият сектор увеличава активите си 16 (шестнадесет) пъти за десетилетието (в местна валута). Вътрешното потребление расте “назаем”. Турция нито е “икономически тигър”, нито е успешна експортна и/или индустриална икономика през последното десетилетие. Тя трудно може да е пример за подражание - по-скоро е икономика, силно изложена на макроикономически рискове. При 16-кратно нарастване на активите на банките и 8-кратно нарастване на потребителските кредити и съответния приток на 230 млрд. долара заеми не е толкова учудващо, че икономиката расте Въпросите са основно два: а) устойчиво ли е това като тенденция в дългосрочен план, и б) защо считаме Турция за икономика, базирана на износа на индустриални стоки и туристически услуги?

 12. 12 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Рапонии отиде , като за сделка : хероин срещу - български амфетамини :)) Стари спомени ..)

  Само че, за каква либерализация на визовия режим говори този човек ?? Сега и днес ???
  Той в Швейцария при Маджо ли ще се скрие ???
  Нефелник, пълен и задръстен ..зеленчук ...))

  BIG AL
 13. 13 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Не, не е прав г-н Радан.
  трябва да пазим достлука с с Тюркие. В крайна сметка след 500 г. съжителство требе да да си помагаме. А ие израз на атлантическа солидарност.
  А и кой ще ни пази , ако азиатския сатрап Жужето ни нападне?
  Гърция, Словения?!?!
  Не - сал южните ни комшии с техната мощ ще озаптят Жужака. Помните ли как се радвахме когато свалиха оня таралясник? А сега ги плюем - не е последователно, умно и готино некак си...

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  До коментар [#14] от "doroteus":
  Или критикувай текста или се пръждосвай?

 16. 16 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  Лесно е да се плюе бай Бойко, който предприема практически стъпки да намали напрежението с бежанците за България, на фона на ескалиращата война в Близкия изток и откровената немощ на ЕС по темата .....
  Звае се че плюенето по политиките е много по лесно от правенато на реална политика....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 17. 17 Профил на cases
  cases
  Рейтинг: 229 Неутрално
 18. 18 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  До коментар [#16] от "boby1945":

  Трудно е да се разбере това, нали:

  Полезната политика в момента е политика на поставяне на ясни граници и предотвратяване на всички форми на политическо и религиозно влияние във вътрешните работи на България. Именно такава политика може да осигури спокойствие и добросъседство, както и добър климат за икономическо сътрудничество. И тази политика трябва да бъде обсъдена и одобрена от основните политически сили, формулирана от експертни общности и следвана трайно и устойчиво.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 19. 19 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#11] от "dobrich":

  Яваш бе, явяш, сам казваш
  [quote#11:"dobrich"]На какво се крепи цялата кула от карти? На поток от външен капитал, при това - кредити.[/quote]
  Значи някои вярват на Турция и Ердоган и дават кредити...
  САЩ са абсолютни първенци по държавен дълг, например, пък какво ма ли им нещо? Прекрасна страна според много мераклии и емигранти!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 20. 20 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 677 Неутрално

  [quote#16:"boby1945"]Лесно е да се плюе бай Бойко, който предприема практически стъпки да намали напрежението с бежанците за България...[/quote]

  Ако беше прочел статията преди да постваш, щеше да разбереш, че Радан Кънев критикува не активността на Бойко Борисов, а глупостта му, която ще увеличи още повече това напрежение.

 21. 21 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#14] от "doroteus":

  Направо му разказа играта на Раданчо! Аргумент до аргумента, смисъл, теза, всичко си имаш в коментара.
  Бравос!
  До коментар [#13] от "ПРОРОК ИЛИЯ":
  Тая работа с достлука е в ресора на Баце. Той пази дослуци, ама ги превърна в баш порно, само дето е от страната на булката.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 22. 22 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  По-добре кой може да го каже?

 23. 23 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 677 Неутрално

  [quote#19:"boby1945"]САЩ са абсолютни първенци по държавен дълг, например, пък какво ма ли им нещо?[/quote]

  Ти САЩ не ги мисли. Произвеждат над 23% от БВП на целият свят. Ние сме за оплакване с нашият хиляди пъти по-малък дълг, но и несравнимо по-слаба икономика.

 24. 24 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#18] от "virtual brain":

  Това дето си го написалб преписал в настоящия момент са кухи лозунги. Когато войната таеща 13 година е на вратата, въобще няма защо да си губиш времето с
  [quote#18:"virtual brain"]поставяне на ясни граници и предотвратяване на всички форми на политическо и религиозно влияние във вътрешните работи на България. [/quote]
  Границите е ТРЯБВАЛО вече да са ПОСТАВЕНИ....... сега единственото дето може да се направи е завършване на оградата и преговори с Турция и лидерите на ЕС за решаване на кризата, поне с бежанците, щото след тях върви и войната...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 26. 26 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#23] от "petyo9":

  Точно това казвам САЩ
  [quote#23:"petyo9"]Произвеждат над 23% от БВП на целият свят.[/quote]
  а потребяват поне 40%!!! Щом те могат, Турция що да не може?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 27. 27 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 677 Неутрално

  [quote#4:"virtual brain"]И в тоя дух - тъжната истина е и че става все по-опасно, начело на държавата да държим един кух елементарен зависим човечец, с много тъмно криминално минало.[/quote]
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Народее!!!! Чу ли????????

 28. 28 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 677 Неутрално

  [quote#26:"boby1945"]а потребяват поне 40%!!! Щом те могат, Турция що да не може?[/quote]

  Плямпало! Попълвай сам празнотите в образованието си!

 29. 29 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Весело

  [quote#27:"petyo9"]Народее!!!! Чу ли???????? [/quote]

  Да веее, чухме колко е велик Радан, колко точно го е казал.
  А ти като умен, обясни как Радан ще намали влиянието на Турция у нас. Как адан ще пренасочи темата за мигрантите посока Турция-ЕС

 30. 30 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  До коментар [#26] от "boby1945":


  [quote#26:"boby1945"]Щом те могат, Турция що да не може? [/quote]
  Няма да го разбереш! Не се е изучавало в АОНСУ...

 31. 31 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Весело

  [quote#25:"voltaire"]Бащицата Борисов започна отново да се лее отвсякъде по медиите. Какво става? Нещо се притеснява или просто скука ?[/quote]

  А тази статия, бащицата Борисов я написа нали?

 32. 32 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#24] от "boby1945":

  Под "поставяне на ясни граници" ти разбираш "ограда"?
  Защо ли питам, след като и Бойко вижда решението на проблемите единствено с поставяне на огради.

 33. 33 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Весело

  [quote#21:"Darth Plagueis"]Направо му разказа играта на Раданчо! Аргумент до аргумента, смисъл, теза, всичко си имаш в коментара. [/quote]

  Най велик е Радан, най умен е Радан. А ти като по прост обясни как Радан като седне на премиерския стол ще спре намесата на Турция у нас. Как Радан ще пренасочи темата за бежанците посока Турция-ЕС

 34. 34 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1272 Весело

  [quote#19:"boby1945"]САЩ са абсолютни първенци по държавен дълг[/quote]
  Сравняваш Турция със САЩ!? .........Е како да ти помогнем, както казват сърбите?

 35. 35 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  До коментар [#29] от "сидер":


  [quote#29:"сидер"]А ти като умен, обясни как Радан ще намали влиянието на Турция у нас. Как адан ще пренасочи темата за мигрантите посока Турция-ЕС [/quote]

  Не знам защо, но си мисля, че премиер е г-н Борисов. Ще рече, че е работа на Борисов, а не на Радан, да намалява влиянието на Турция и т.н.....Ама нещо не се справя!
  И все си мисля, че Радан няма да стане скоро премиер, така че това точно не му е работа....

 36. 36 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1009 Любопитно

  Много верни неща е написал. По-добре късно отколкото никога.
  И дано да продължи да си държи на написаното

 37. 37 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#29] от "сидер":

  Научете се да четете и статиите, не само заглавията и коментарите.

 38. 38 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Голямата част от тези неща ги писахме преди половин година

 39. 39 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Радан Кънев отново показва, че е един от малкото хора у нас, способни да развият ясна политическа теза и визия. Проблемът е, че обществото ни изпитва огромно недоверие към политическата ни класа и възможността ѝ да управлява. Не случайно българите имат много по-голямо доверие в европейските институции отколкото към родните.

  Navigare Necesse Est
 40. 40 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  Няма да е зле някой да му го прочете бавно на глас следното на Тиквуний, макар че ефект няма да има де:

  България трябва да има три стратегически цели:

  Ограничаване на намесата на Турция във вътрешната ни политика;

  Категорично пренасяне на бежанската тема на ниво "Турция - ЕС" вместо на двустранно ниво;

  Забавяне на визовата либерализация най-малко до изключване на риска множество бежанци да получат турски паспорт, политическо стабилизиране на обстановката, намаляващо шанса от политическа емиграция и, не на последно място - успокояване на конфликта в кюрдските райони.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 41. 41 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  Вчера някой беше предложил едно просто решение:
  Викаме оня, дето много го плюем, т.е. Костов, да ни управлява една година и да ни пооправи. После пак продължаваме да си го плюем и връщаме Боко, Царя или другите комуняги...

 42. 42 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Добър анализ, радвам се, че Радан Кънев показва задълбочени познания и разбиране на ситуацията в южната ни съседка, незнам само защо е пропуснал да спомене присъствието на главния ни мюфтия на сбирката на партията на Ердоган - какво е правил там нашия? Религиозни дела ли са разисквали или се е клел във вярност на Ердоганя?

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 43. 43 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  До коментар [#40] от "virtual brain":

  Наистина точно това трябва да прочете.
  Обаче, според мен е късно Боко да се учи да чете - просто трябва да си ходи

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 178 Неутрално

  [quote#3:"stanislavdi"]България и Гърция не са "първи граничещи" страни в конфликта. Колкото Австрия и Чехия са в правото си да отказват толкова и ние. [/quote]
  Пожелавам ти успех да го обясниш на гербаджии. Ще ти трябва много търпение.

 46. 46 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 178 Неутрално

  [quote#41:"mrx10354190"]

  Вчера някой беше предложил едно просто решение:
  Викаме оня, дето много го плюем, т.е. Костов, да ни управлява една година и да ни пооправи. После пак продължаваме да си го плюем и връщаме Боко, Царя или другите комуняги... [/quote]
  Хахахаха.
  Посмъртно няма начин. Гербаджиите ще пукнат.

 47. 47 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  Борисов усеща,че губи все повече български избиратели и може би с политиката си спрямо Турция да се опита да привлече избирателите на ДПС и ДОСТ,ако се нелъжа,но бъдещите избори ще покажат това,но в общи линии цялата му вътрешна и външна политика станаха отвратителни и унизителни за България. Ние не сме васал на Турция.

 48. 48 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#21] от "Darth Plagueis":
  Прав сте.
  Г-н Радан също е прав. Дори когато съгреши.
  Което се случва почти винаги

  ПП
  Неква скрита завист и несбъднатост се чете във Вашите думи относно булката....

 49. 49 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  [quote#11:"dobrich"]2. Турската икономика е отслабена и с лоши перспективи [/quote]

  Е и какво искаш да кажеш с това. Не че милея за Турция, но да си кажем истината в очите. Знаеш ли, че Турция води вътрешна война с про-комунистически настроени кюрди в продължение на 60 години, знаеш ли че от 1960та година до преврата 1989 година управляващата БКП всячески е подпомагала тези кюрди, като е била и нещо като болница и почивна станция на кюрдски боици.
  Освен продължаващата вътрешна война, да ти се стовари и една до сами границата ти, май тези неща са извън вашите ,,умни,, високохуманни мозъци

 50. 50 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#33] от "сидер":

  За съжаление не мога да ти "тресна" 20 минуса официално.
  Но неофициално мога: "- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - "

 51. 51 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  Само поставяне на ограда няма да реши проблема с бежанците,те ще я прескачат или съборят. Трябва да има достатъчно жива сила въоръжена с оръжие с гумени куршуми и сълзотворен газ,иначе неможем да ги спрем,ако на границата не сме твърди с тях,те показаха в лагера в Харманли какви са и как трябва да се отнасяме с тях.

 52. 52 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  [quote#49:"сидер"]Е и какво искаш да кажеш с това[/quote]
  Точка №2 е на Радан Кънев, не е моя. Сега в условията на почти пълна изолация от света, Турция може да катастрофира икономически? Защото дори Путин каза на срещата с Ердоган /даваха репортаж по руската телевизия - ние сме за подновяване на икономическите отношения, но нишите са вече заети...Така че - НЕ на Боковите метани, унижаващи ни като народ и държава от ЕС!!!!.........

 53. 53 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Напълно съм съгласен с анализа на Кънев, още повече, че аз от месеци пиша същото във форума. В анализа не чуваме почти нищо , моето да не сме си говорили тук и самите ние. Но е добре да се прочете на едно място, сбито и ясно!

  Засилването на едноличната власт на Ердоган, съчетана с ислямистка идеология и отслабване на публичните демократични институции е сигурен начин за икономически неуспех, особено в държава с голям външен дълг и силно зависима от чуждестранни инвестиции.

  Ердоганова Турция, заедно с Борисова България и Ципрасова Гърция са ортаци на Меркел в плана й за внос на мигранти.

  Почти всички европейски държави, с някои изключения, са против този план. Това поставя България в най- лошата компания в Европа.

  Що за държавник трябва да си, за да позволиш страната ти да се превърне в ТРАНЗИТНА държава???
  Чета тук мнения ,че това било правилно и така трябвало да бъде. Няма нормален човек, който да не си дава сметка какъв огромен риск крие това.

  Борисов не просто се провали в опазването на границите, той превърна транспорта на мигранти В ДЪРЖАВНА ДЕЙНОСТ.

  За да оправдае политиката си, Борисов също размахва МИГРАНТСКОТО ПЛАШИЛО!
  В същото време, държави, като Македония и Сърбия, с много по- малък БЮДЖЕТ за МВР, показаха как се охранява граница.

  И най- накрая , но не и по важност- Борисов е наведен НЕ САМО към Ердоган и Меркел, а и към Путин!
  Възкресяването на умрелия Троен Член е върхът на Борисовата представа за геополитика!

  Нито Белене, нито ЮП, нито БА ще се състоят, но в Кремъл гледат с топло око на опитите на Борисов да ги възражда.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 54. 54 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Весело

  [quote#46:"thespiritswithin"]Хахахаха.
  Посмъртно няма начин. Гербаджиите ще пукнат. [/quote]

  Не че ноо ма интересуват гербаджиите. Но бат ти Ваньо няма да са върже, хитър е той, хитъъър. от1990та до 2006та година са наливаха основите на олигарсите. Сега е смутно време, воини до прага ни, реки от мигранти, олигарсите си искат своето. Е да не е луд бат ти Ваньо да са впрегне. Така че може да го мразиш Боко, може с отвращение да гласуваш за него, но ако искаш да върнеш управлението на комунистите и техните отрочета мисли

 55. 55 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Боко тръгнал да прави дипломация. Нямам думи. Само че гафовете дет ежедневно твори у нас, не знам как ще бъдат отразени на вън. Въобще тоз човек разбира ли за що иде реч? Така както гледам, май не!

 56. 56 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Весело

  До коментар [#50] от "Косьо Генчев":

  Благодаря, ма илядо ни мош ми трясна неофицялно комуне таквос. Е и Добрич-лията са позовава на братцаката Руска талавизия

 57. 57 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Любопитно

  [quote#52:"dobrich"]Путин каза на срещата с Ердоган [/quote]

  А Путин каза ли защо Руснаците спряха да бомбандират и Турците сега са разправат с кюрди комунисти и ислямисти

 58. 58 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 668 Разстроено

  До коментар [#53] от "mr. wonderworld.":
  Както се казва на руско-турски:
  You are not making any sence.
  Наистина за всичко сме си говорили тук във форума. Именно за това съществува и терминът "Раданкъневщина".
  Въпреки отявлено антибойковистки насочените форумисти, поне до сега, термин "бойкоборисовщина" не е добил популярност. Това говори много за някои неща. За други - не говори нищо. Приятна ваканция.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 59. 59 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Защото работи, а вие седите отстрани и подвиквате по махленски. Я организирай БСПето да почистите улиците и градинките- ленински съботник.

 60. 60 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  До коментар [#54] от "сидер":


  [quote#54:"сидер"]Не че ноо ма интересуват гербаджиите. Но бат ти Ваньо няма да са върже, хитър е той, хитъъър. от1990та до 2006та година са наливаха основите на олигарсите. Сега е смутно време, воини до прага ни, реки от мигранти, олигарсите си искат своето.[/quote]

  Боже колко си прав! То 1996-2000 си беше едно такова спокойно и кротко...Нито проблеми с Косово и бежанци от там, нито с икономиката...Абе като 2004-2008....

 61. 61 Профил на Михаил Маринов
  Михаил Маринов
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Второ, защото Ердоган вече използва бежанците като политическо оръжие."

  След настъпването на бежанската криза Ердоган започна да действа по този начин,а сега се възползва от факта,че в Турция има най-много бежанци.

  marinov1018
 62. 62 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  До коментар [#58] от "Чичи (Ice Man's fan)":


  [quote#58:"Чичи (Ice Man's fan)"]Въпреки отявлено антибойковистки насочените форумисти, поне до сега, термин "бойкоборисовщина" не е добил популярност. [/quote]

  За някои неща си има медицински термини и определения.

 63. 63 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#33] от "сидер":

  Немаш ресурс за повече, та копи-пействаш собствения си коментар?
  Ми ето ти отговор - както не допуснахме бежанци при предишната подобна криза. Сещаш ли се? 1 млн бежанци из Европа. Нито един у нас.
  Ае бегай да мислиш.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 64. 64 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#50] от "Косьо Генчев":
  И аз на теб:
  ----------------------------------------

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 65. 65 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 668 Любопитно

  До коментар [#20] от "petyo9":
  Радан Кънев критикува глупостта на Бойко Борисов?
  Само го вижте как стои в текст, а пък ако ви се губи време - търсете смисъл в тези думи.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на perperikon
  perperikon
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Този текст на Радан Кънев е блестящ пример за това защо той не може и никога няма да е лидер от национално значение. Липсва му простонародния здрав смисъл в мислите и действията и никога няма да бъде припознат от този народ. Радан да търси кусури на Бойко, че се опитва да гаси чергата ни която тлее вече откъм турската граница, не звучи националноотговорно. Меренето между Ердоган и Меркел, чий "аргумент" е по-голям - бежанците или визите, наистина може резултира в превръщането ни в страна-бежански лагер. Единственвения начин това да не се случи е Ердоган и Меркел да преговарят,което те силно избягват,само се замерят със ултиматуми,особено Ердоган. Няма никакво значение дали е луд,този който заплашва да ти запали плевнята,че да изгори и на другия съсед къщата, важното е да го разсееш докато му мине или пристигне пожарната. А пожарната от Брюксел до Малко Търново със сигурност ще закъснее безнадеждно. И в този момент Радан да упреква Борисов, че се опитва да стимулира преговори, които да предотвратят превръщането ни в косвена жертва. Ще минат месеци,Борисов пак ще се окаже прав, а народа ще забрави какво е писал Радан, а после и самия Радан, защото е здравомислещ и изтрива безполезните неща от паметта си.

 68. 68 Профил на suny_2
  suny_2
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#52] от "dobrich":

  И точка 7.раданчо при костовянчо.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7001 Неутрално

  "Недопустимо е да се смесва стратегическа дипломация с предизборна кампания."
  Много сложни работи искате от Борисов. Мисленето не е силната му страна. Той може да се бие, но не и да мисли.
  Но понеже ние сме го сложили начело на държавата, май и ние сме зле с мисленето.

 71. 71 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Меркел му наби чуканите. Тоя селски бек е само една идея по не вреден от БСП.

  chavo64
 72. 72 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#8] от "stanislavdi":

  "Четирите водещи партии се ползват с подкрепата на различни групи от населението. Може да се каже, че ГЕРБ е партията на младите, живеещи в областните градове и образовани българи. От гледна точка на социалния статус на лицата, които биха гласували за ГЕРБ, тя изглежда като типичната дясна партия – подкрепяна от лицата с висше и средно образование, както и сред групите с относително висок среден доход на човек от домакинството и от работещите, пише в доклада на „Отворено общество“ от националното представително изследване."
  http://offnews.bg/news/Politika_8/Otvoreno-obshtestvo-GERB-vodi-BSP-s-13-RB-e-treti-sas-7_372633.html

 73. 73 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Единият ще ни сдобрява с турците, а пък другия - с руснаците:
  http://www.segabg.com/pic/news/29/820259.jpg

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 74. 74 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  До коментар [#67] от "perperikon":

  Хайде стига мелодрами. От няколко дни питам във форума, търся в Интернет, ето днес четох онова нещо министърката, та пак да попитам "някой знае ли точната цифра на бежанците и нас?". Очевидно не, защото институцията която отговаря за вътрешния ред днес се изтъпанчи и каза "бежанците и нас са намалели с 20-30%. Или нашите служби са абсолютно некадърни и някоя голяма шапка, тип Баце, трябва да си подаде оставка или количеството на бежанците е толкова пренебрежимо, че ако го кажат ще им се смее целия свят.
  Размиват останалите проблеми в страната бутайки бежанците на челно място.
  Такива циркове сме гледали.

 75. 75 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#72] от "cherezchur":

  проведено в периода 16 Юни – 6 Юли сред 1167 души.
  ...........
  2014 година, ..2014 година ... 2014 година ...))

  BIG AL
 76. 76 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Преди малко написах:
  По темата за метежа в Турция и последвалите действия на Ердоган Европа мълчи и чака изясняване на фактите. Агитацията у нас обаче взе мощно страната на Гюлен и обвини Ердоган, че е диктатор. Нинова и Кънев бързо яхнаха медийната вълна. Дали нещата са толкова ясни? Освен ХИПОтезата, че Гюлен е само учител, в света битува и друга ХИПОтеза:
  ""Opponents of the movement point to a video which surfaced in 1999, in which Mr Gulen seemed to tell his followers that they should deliberately attempt to infiltrate mainstream structures:
  "You must move within the arteries of the system, without anyone noticing your existence, until you reach all the power centres.
  "You must wait until such time as you have got all the state power, until you have brought to your side all the power of the constitutional institution in Turkey."" - http://www.bbc.com/news/world-13503361

 77. 77 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1272 Весело

  [quote#68:"suny_2"]И точка 7.раданчо при костовянчо.[/quote]
  Тъпо, тъпоооо....Мноо тъпо!..........

 78. 78 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  "Хаотичното и несъгласувано поведение на премиера Борисов"

  Премиерът се държи изключително неадекватно. И защо не, след като всичко му е простено. Докато "опозицията" /псевдо такава/ е със сигурност по-лоша и от ГЕРБ ще продължава да е така.

 79. 79 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  [quote#57:"сидер"]Путин каза ли защо Руснаците спряха да бомбандират[/quote]
  Бомбардират се пише......Не изучавам цялото творечство на Путин.

 80. 80 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#75] от "BIG AL":

  Ами твоето къде е проведено и кога? Тук поне нещо е проведено и още нещо, нашето семейство сме все вишисти и всички сме гласували за ГЕРБ и пак за тях ще гласуваме.

 81. 81 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#75] от "BIG AL":

  И не смяташ ли , че като са подкрепили "юни-юли" са подкрепили и октомври? Жалки са опитите да докажен обидната си и лъжлива теза. Но поражението винаги е жалко, а истината винаги най мразена.

 82. 82 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":
  До коментар [#13] от "ПРОРОК ИЛИЯ":
  До коментар [#16] от "boby1945":
  До коментар [#29] от "сидер":
  До коментар [#35] от "mrx10354190":
  До коментар [#44] от "Грант-коментатор":
  До коментар [#58] от "Чичи (Ice Man's fan)":
  До коментар [#67] от "perperikon":
  До коментар [#68] от "suny_2":
  До коментар [#73] от "Je suis Durex":

  Ама вие, сериозно ли?

  Комунист, милиционер, комунист, милиционер и есе така наредени в защита на онова полезно-изкопаемо баце Боци.

  Другари, да живей баце.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 83. 83 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1272 Весело

  [quote#82:"Конникът без глава-президент от ГЕРП"]
  До коментар [#1] от "karabastun":
  До коментар [#13] от "ПРОРОК ИЛИЯ":
  До коментар [#16] от "boby1945":
  До коментар [#29] от "сидер":
  До коментар [#35] от "mrx10354190":
  До коментар [#44] от "Грант-коментатор":
  До коментар [#58] от "Чичи (Ice Man's fan)":
  До коментар [#67] от "perperikon":
  До коментар [#68] от "suny_2":
  До коментар [#73] от "Je suis Durex":

  Ама вие, сериозно ли?

  Комунист, милиционер, комунист, милиционер и есе така наредени в защита на онова полезно-изкопаемо баце Боци. [/quote]
  Почитателите на култа към вожда Боко? Или по точно казано - дезинформационният отдел на Живковата Държавна Сигурност...

 84. 84 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Весело

  [quote#63:"Darth Plagueis"]Ми ето ти отговор - както не допуснахме бежанци при предишната подобна криза. Сещаш ли се? 1 млн бежанци из Европа. Нито един у нас.
  Ае бегай да мислиш. [/quote]

  А на теби ето ти отговор на отговора ти. Тогис, по времи на Косовската криза на врата на бат Ваньо нямаше вилата на ЕС, ес не беши дошла у нас. А и забраваш думити на Бат Ваньо, че България не е прифронтова държава, пред нея са Сърбия и Македония и двете не пуснаха косовари бежанци на тяхна територия, от къф зор нии без да сни членове на ЕС тогава да пуснем тези косовски бежанци, то си беши работа на ЕС. Ма ти наистина ни ма читеш, щот щеши да пручитеш, чи язе не с подигравка нарекох Иван Костов хитрец. А че бат Ваньо си е хитрец и отмъстителен мож го виде в случая с двата Руски военни самальота искащи трасе през нас за да кацнат на летище Белград, бат Ваньо имайки зъб на сърбите, не пусна аеропланите да прелетят над България мотивирайки са с това, че тогис ние са водехме неутрална страна и така сърбите доста бой ядоха от НАТО. Ай дан ти разпраям некои подробности те ни са за твоите уши малек си за тех, беги при тетьо си Радана да му са радваш

 85. 85 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  За статийката бих извел заглавие "Радини Вълнения",псевдо политик се опитва да прави политика...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 86. 86 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Не позволявайте никой да ви лъже, защото и Радан и БСП плюс ДПС, ако дойдат на власт ще отворят вратите на страната за всякакви имигранти- сирийски, африкански и т.н.

 87. 87 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Весело

  [quote#82:"Конникът без глава-президент от ГЕРП"]Ама вие, сериозно ли? [/quote]

  Ти дан си и добрича, а иначи на махтап ве, на махтап. С прикаските на Радан си праим гаргара. Той кат лъжлив адвокатин така ги нарежда, чи вий умнити ни разбирати, че Радан говори врели некипели

 88. 88 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  До коментар [#84] от "сидер":

  Сайдере, ама то в момента ни Македония, ни Сърбия са ЕС, ама проблема го има

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 972 Любопитно

  [quote#36:"stenli1"]Много верни неща е написал. [/quote]

  Също като Татяна Дончева, дето й устроиха овации на десебарския конгрес.
  И е също толкова "десен" като нея - десарски зет, дребна номенклатура, плешив мишок в разгара на климактериума.

  Апропо, кво стана с твоя кумир - Славиту, отказа ли се да събаря властта чрез чалга концерт на орлов мост?

  Знанието е сила, информацията - власт
 91. 91 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 720 Неутрално

  До коментар [#69] от "The Core":
  Избрах си края на този гневен призив-писмо към десебари и сиета там разни. Много точно са уловили цялостното поведение на тези елементи, за които искрено се надявам ще останат в историята след някой друг месец.
  И в това словоизлияние на Кънев в Дневник много ясно прозира една тъмна лабораторна подкрепа.
  Направо са го ударили през просото, защото виждат края си. Ако на избори видят и 3% ще е чудо някакво.

  "Днес сме свидетели на втори епизод от недостойното трикаджийско поведение преди парламентарните избори от 2014 година, когато реформаторите усърдно участваха в анти-ГЕРБ кампанията, поставяха условия кой да бъде премиер и се заканваха да извиват ръце.

  Днес лидерите на ДСБ повтарят едно към едно жалкото си и агресивно поведение от преди 2 години. Историята се повтаря като фарс, а фарсът – като още по-голям фарс.

  Стига трикове, Радан Кънев. Явете се самостоятелно на избори, спечелете ги и покажете как да се управлява държавата."

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 92. 92 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Статията е един сериозен и интелигентен анализ.

 93. 93 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1489 Весело

  " И няма защо да се чудим - като не знаеш накъде си тръгнал, винаги стигаш някъде другаде. "

  Виж, за това може да му се вярва, знае го от многократен личен опит.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1489 Любопитно

  До коментар [#94] от "pag":

  "Нещастника си е въобразил че политиката е досущ като бракоразводно дело......"

  Петьо "Винаги съм казвал..." не беше ли от същата гилдия? Няма да се учудя, същата балалайка-шампион по нищоговорене.

 96. 96 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Я... След като ни шашна с политика, др. Кънев е решил да се пробва и в художествената литература. Родните медии спешно трябва да въведат и аудиофункции, че току виж следващата му страст се окаже облечена в ноти и реши да ни изпълни някоя руска частушка...

 97. 97 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#63:"Darth Plagueis"]не допуснахме бежанци при предишната подобна криза. [/quote]
  Легендите на десебарите, на които само те си вярват.

 98. 98 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2794 Неутрално

  Чак накрая прочетох автора на разбърканите мисли поднесени ни като статия...обещавам повече да не правя тази грешка...

 99. 99 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 187 Неутрално

  До коментар [#98] от "BGman1":

  Правилно! Наблегни на "Винету"!

 100. 100 Профил на The_Curious
  The_Curious
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Раданчи, скрий се ве, несериозник смешен. Когато трябваше да направиш новия политически проект, вдига врява, говори и вместо да действаш, се скри, мишка. Свърши твоята, покрай подкрепата ти за ръбовете. Надеждата остана само в... Терминал 1, честито на бизнеса за кадрите, които му оставяме :-D

  Nothing else, but more or less the bitter truth!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK