Смислена кандидатпрезидентска кампания? Забравете

Бойко Борисов търси обединител за кандидат-президент

© Анелия Николова

Бойко Борисов търси обединител за кандидат-президент"Дневник" препечатва анализа от блога на политолога Огнян Минчев с неговото съгласие.

Кандидатпрезидентската кампания през тази година е сведена до статут на досадна формалност и има сериозен риск предстоящият избор да се окаже състезание по нелепост. В ситуация, в която упражняването на президентските пълномощия – обикновено считани за много ограничени – има и ще има все по-важно значение за сигурността на страната и за ефективната външна политика на държавата, пред очите ни изникват кандидати за държавен глава, които очевидно не покриват и минималните критерии за адекватност.


Кандидатът на БСП – генерал о.р. Радев, не притежава какъвто и да е политически опит извън стандартните контакти на висшия военен с политическото ръководство на отбраната. Именно тези контакти се оказаха основата, върху която той бе катапултиран от шеф на авиацията към попрището на кандидат за държавен глава. С каква програма напусна Радев армията и се включи в политиката? Съвместното патрулиране на въздушното ни пространство в партньорство с НАТО за него се оказа "по-лошо от Ньойския договор". Защо? Очевидно, защото най-после успяхме да започнем ремонт на двигатели на приземените ни МиГ-ове в Полша, а не в Русия. За малко пари, а не за много. Без корупция, без шантаж и използване на този тип поръчки за великодържавни геополитически цели.


Лобистката подплънка на тази кандидатура е очевидна, но дори тя не е най-големият проблем. Проблем е пълната липса на политически опит, неспособността за ориентация в бруталната джунгла на софийската политика, която вече нанесе първия си удар върху генерала.
Привлечен като обща кандидатура на бившия президент Първанов и бившата му партия БСП, днес Радев вече е кандидат само на "Позитано" след драматичен развод между червената олигархия и твърде безочливия в претенциите си Първанов. Остава да видим на каква платформа ще води кампанията си Радев. Какво ще поиска той да промени в държавната ни политика освен връщането на тлъстите авиационни поръчки към стопаните в Москва? Първите му стъпки в кампанията будят повече тревога, отколкото позитивни очаквания. Срещи зад закрити врати с организации на военнослужещи, включително – паравоенни формирования с отчетливо антидемократина окраска.


Кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев на среща, организирана от сдружение "3-и март"

© Юлия Лазарова

Кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев на среща, организирана от сдружение "3-и март"


От "Позитано" винаги можем да очакваме подобна кандидатура – дори и в най-добрите времена на евроатланическа принадлежност на червеното ръководство, проруските позиции на посткомунистическия елит са били приоритет и норма.


Но от Реформаторския блок очакванията са не просто за излъчване на проевропейски и проатлантически кандидат, но кандидат, който да има потенциал да защити стратегическата ориентация на България и да я разгръща в една епоха на нарастващи глобални и регионални конфликти. Кандидатурите, които в известна степен биха отговаряли на тези изисквания – на бившия шеф на разузнаването Димо Гяуров и на генерал Събев – бяха елиминирани на ранен етап в селекцията и днес имаме избор от трима потенциални кандидати – скулпторът Минеков, енергетикът Трайчо Трайков и бизнесменът Гроздан Караджов. Всеки от тримата има своите безспорни качества на професионалист и интелигентен човек, но нито един от тях не притежава критичната маса от качества, необходими за президент.


Когато ГЕРБ изведе Росен Плевнелиев до президентския стол, младият бизнесмен – успешен мениджър и обещаващ министър на регионалното развитие, се сблъска с предизвикателства, които трябваше да решава чрез ударно наваксване на тези липси от политически знания и опит, които бяха напълно естествени за неговата дотогавашна биография. Олигархичните кръгове, които брутално изнудваха Плевнелиев в условията на тежка национална криза след 2013 г. и които платиха за сатанизирането му от жълтия печат, разчитаха именно на неговата неопитност и на политическата самота, в която го изостави избралата го партия.


Ще бъда откровен – бих си купил скулптура на Минеков, бих прочел с удоволствие негова позиция в областта на културата, но не бих гласувал за него като кандидат за президент. И не защото не приемам политическите му възгледи – той е честен и принципен човек. А защото в позициите му ясно се очертава пълната липса на политическа компетентност и на какъвто и да е политически опит. Без политически опит е неприемливо да се кандидатираш за кмет, депутат, дори общински съветник, какво остава за президент!


Проф. Минеков на път към една от срещите за избор на кандидат-президент на Реформаторския блок

© Анелия Николова

Проф. Минеков на път към една от срещите за избор на кандидат-президент на Реформаторския блок


На България не е необходим президент, който да утвърждава на думи нейната европейска и атлантическа принадлежност. Необходим ни е президент, който упорито и компетентно да работи за утвърждаване на българския национален интерес в реалния политически процес на европейската интеграция – особено в днешните кризисни и разделни за Европа времена. Необходим ни е президент, който да ни постави на картата на НАТО не като нещастен опашкар, а като достойна държава със своя позиция и интерес. Наблюдавам последните външнополитически действия на премиера Борисов и си мисля колко е важно да имаш както амбиция, така и потенциал да защитиш интересите на страната си като отговорен фактор, а не просто като молител.


Кандидатът на националистическия сектор в българската политика – Красимир Каракачанов, има достатъчно политически опит, но негов основен проблем през всичките години след 1990-а е бил да прескочи 4-процентовата бариера със своята партия ВМРО.

Красимир Каракачанов в парламента

© Анелия Николова

Красимир Каракачанов в парламента


Каракачанов носи и бремето на вътрешната нееднородност и противоречивост на националистическия спектър, където се обединиха руският националист Волен Сидеров, евроскептикът – но и скептик към Москва, Валери Симеонов, както и самият Каракачанов, който има доста противоречиви възгледи и биография по отношение на мястото на България по оста Брюксел – Москва. Можеш ли да бъдеш последователен български националист, ако си готов на концесии с интересите и натиска на тази империя, която носи пълната отговорност за унищожението на българската държава в средата на 20 век?


Така стигаме до ПП ГЕРБ с нейната откровено арогантна позиция в президентската кампания – "Ще издигнем кандидат, когато пожелаем и когото Бойко пожелае, и вие няма какво друго да правите, освен да го изберете". Ние, разбира се, сме информирани, че в ГЕРБ има само един човек, който взема решенията, плюс един организационен работник. Толкова. Но и най-добрият началник се задъхва, когато трябва да играе човекът–оркестър, а Бойко си е харесал точно тази роля – и непрекъснато разширява оркестъра. Затова със сигурност ще избере кандидат за президент, когото може лесно и категорично да командва от другата страна на "Дондуков", а това е по-лош вариант и от Радев, и от Минеков. Защото една съвременна държава се нуждае от институционални баланси и координация, изискващи автономност и ясно дефинирана отговорност на политическите решения. Така се избягват както разнобоят – от типа на позицията на премиер, президент и министър на отбраната по въпроса за "черноморската флотилия", така и небалансирани – често интуитивни решения във външната политика, продиктувани от страх, партийни съображения и лични сметки.


За съжаление вече е късно да проведем една смислена и центрирана около актуалния дневен ред на българската външна политика и национална сигурност кандидатпрезидентска кампания. В оставащите два месеца ще очакваме да се приключи списъкът с кандидатите и ще се опитаме да се запознаем с тях – повече или по-малко успешно. Кризата на българския президентски избор е част от кризата на политическата ни система, която изгуби своя представителен характер и отразява много тесни и – страхувам се – напълно нелегитимни интереси на шепа олигарси и лобисти, които продължават да третират България като беззащитна платформа на своите заговори и противоборства.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (111)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2170 Неутрално

  общо взето е ясно ,че 100 на 100 от кандидатите за президент ще са гравитиращи около БКП и ДС и изцяло руски креатури .

 2. 2 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 471 Неутрално

  "" Кризата на българския президентски избор е част от кризата на политическата ни система, която изгуби своя представителен характер и отразява много тесни – и, страхувам се – напълно нелегитимни интереси на шепа олигарси и лобисти, които продължават да третират България като беззащитна платформа на своите заговори и противоборства.""

  Респект! Кратка и ясна картина на ситуацията в страната.

 3. 3 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  Поздравления за О.Минчев !

  За съжаление подобни смислени анализи

  стават все по-голяма рядкост

  в медийното пространство

 4. 4 Профил на noshtnik
  noshtnik
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Светльо Витков хареса това.

  The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt
 5. 5 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 925 Весело

  "Досадна формалност"

  При монархиите липсва. Даже в Канада и Австралия.

 6. 6 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "...скулптора Минеков, енергетика Трайчо Трайков и бизнесмена Гроздан Караджов. Всеки един от тримата има своите безспорни качества на професионалист и интелигентен човек, но нито един от тях не притежава критичната маса от качества, необходими за президент."
  ------------------------------------------

  Моите уважения РБ, но споделям мнението на Минчев

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 7. 7 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 863 Весело

  Мъчно им е на някои анализатори че няма да го има обичайното време за "бляскаво" оплюване на опонента в медиите, например в БНТ в най-гледаното време...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 8. 8 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Докато няма ясно и точно формулирана национална доктрина, и план за провеждане с измерими критерии за оценка, без значение е кой ще бъде президент, защото винаги ще е пионка и ще зависи от всичко друго, но не и от националните интереси.

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 9. 8 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 863 Неутрално

  [quote#6:"нуцо"]скулптора Минеков, енергетика Трайчо Трайков и бизнесмена Гроздан Караджов. Всеки един от тримата има своите безспорни качества на професионалист и интелигентен човек, но нито един от тях не притежава критичната маса от качества, необходими за президент." [/quote]
  Очевидно това имат под ръка в момента.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 10. 10 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  [quote#5:"palav_nik"]"Досадна формалност"

  При монархиите липсва. [/quote]
  А пък в реСпубликите - пък хептен

  Справка - Северна Корея, Русия, Беларус,

  бившите СССР "станове"....

 11. 11 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4600 Весело

  Смислена кампания?
  Бобо и Цецо искат да демонстрират на света и на България, че и магаре да посочат за кандидат-президент, то ще стане президент!

 12. 12 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 471 Неутрално

  [quote#7:"boby1945"]няма да го има обичайното време за "бляскаво" оплюване на опонента в медиите, например в БНТ в най-гледаното време... [/quote]

  Какво оплюване при отсъствие на опоненти?
  "Смислена кандидатпрезидентска кампания? Забравете"

 13. 13 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2839 Любопитно

  Минчев както винаги е изчерпателен!!За мен е чсно едно-никога не бих гласувал за кандидат на тъй-наречената "левица"!Защото е равносилно да гласувам за резидент на масква!Явно ще остане да видим кой е президентът???

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 14. 14 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#6] от "нуцо":

  То мнението му продължава обаче:
  Така стигаме до ПП ГЕРБ с нейната откровено арогантна позиция в президентската кампания – "Ще издигнем кандидат, когато пожелаем и когото Бойко пожелае, и вие няма какво друго да правите, освен да го изберете"...
  ...
  Затова със сигурност ще избере кандидат за президент, когото може лесно и категорично да командва от другата страна на "Дондуков", а това е по-лош вариант и от Радев, и от Минеков. Защото една съвременна държава се нуждае от институционални баланси и координация, изискващи автономност и ясно дефинирана отговорност на политическите решения.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 15. 15 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  "... колко е важно да имаш както амбиция, така и потенциал да защитиш интересите на страната си ..."!

  Много точно и вярно казано!
  Лично аз, така и не можах да разбера, как Борисов се оказа в ролята на парламентьор, между Меркел и Ердоган. Това, неминуемо ще има някакви последици. Остава само да разберем, какви.

  Бивш tww09306483.
 16. 16 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3030 Неутрално

  "Кризата на българския президентски избор е част от кризата на политическата ни система, която изгуби своя представителен характер"

  като основна заслуга за този "прекрасен" резултат има ГЕРБ и неговото еднолично ръководство! Нямаше евентуален качествен противник, който да не беше омаскарен в най добрите традиции на байганювщината. Помагаха всички подчинени и платени медии!
  Имаме за резултат сегашната ситуация - да ни съобщят кандидата на ГЕРБ в най късния възможен момент!
  Пародия на избори!!!

 17. 17 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#14] от "virtual brain":

  Да, но няма връзка едното с другото, защото, знае се , че при ГЕРБ , който и да е кандидатът , електоратът на ГЕРБ гласува за Борисов. Последният на това и разчита.
  При РБ, нещата съвсем не са така и мисля вие добре знаете това.
  А и за да надскочи собственият си електорат, РБ трябваше да подготви и предложи кандидат освен със безспорна биография, да е и обществено разпознаваем , но същевременно и да не е тясно партийно обвързан, както и да с про европейски цености такъв

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 18. 18 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Добре казано , с някои допълнения :
  1. не бих си купил и скулптура от минеков .:)

  2.За да си президент с авторитет, трябва да имаш широка обща култира , да познаваш историята, идеите и идеологиите по света ,
  да имаш чест и достойнство, да си умен , с две думи , да знаеш - КОЙ е нац. интерес на България , , да имаш поглед в бъдещето ,
  идейно убеден ДЕМОКРАТ даси - а не Ердоган или Путин , : , да си интелигентен ,
  да знаеш КОИ Закони не са добри за страната , да преценяваш , ..и още , и още ..

  и да НЕ ни срам от него - Българския президент...)

  BIG AL
 19. 19 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Чудесна статия, г-н Минчев !!! Аз ви наричам "тежката артилерия"....всичко е вярно, за съжаление....

 20. 20 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  И трето :

  ""която изгуби своя представителен характер и отразява много тесни и – страхувам се – напълно нелегитимни интереси на шепа олигарси и лобисти,..."ІІ
  ..............
  ЗАЩОТО не беше извършена СЪДЕБНА реформа , при която старите МУТРИ - не бяха изгонени от системата , която , сегашната , ТЕ и по- точно ПРОКУРАТУРАТА - поддържат с всички сили ..
  Няма прогрес , с такава Съдебна система - с такива прокурори, България потъва и ще потъва ...

  Да е ясно ..Системата на Доган, пеевски, Боко, ДС- мутрите , БСП ,пеевски и сие , няма да бъде реформирана,
  докато ТЕ са на власт !!

  BIG AL
 21. 21 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  А Боко,
  Боко няма капацитет и за ..диктатор..)
  Няма умни слуги около него , които да го ..съветват ...
  Прост полуфабрикат си е ...))

  BIG AL
 22. 22 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 862 Любопитно

  Тя е ясна, че следващите четири години, за "държавен глава" ще си имаме Бойково магаре, но каквато е държавата, такъв ще е и "държавния глава"!

  Да разлая троловете!!
 23. 23 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  С две думи , 'МОЯТА " двойка кандидати е най- добрата :

  Стефан Цанев , ако се навие и Христо или Караджов - за вице...)
  Толкова ...))

  BIG AL
 24. 24 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Боже каква дълга и куха статия! Минчев пише за начинаещи.

 25. 25 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3030 Неутрално

  "Затова със сигурност ще избере кандидат за президент, когото може лесно и категорично да командва от другата страна на "Дондуков""

  Борисов съвсем сигурно се колебае в човека, който да бъде послушен преди всичко. Човек, който да чува добре какво му се говори! В този смисъл имам известни колебания - самият Борисов дали чува добре какво казва устата на Борисов? Защото последни мизерии, които надроби в Европа в услуга на Турция, ме карат да мисля, че Борисов не чува добре Борисов.

 26. 26 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 845 Весело

  Ето една фигура, която ще пасне идеално за кандидат на ГЕРБ

  http://offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Chitatelite-ni-iskat-Vesko-Marinov-za-kandidat-prezident-na-GERB_635186.html

  Пък и в анкетата е победител!!!

 27. 27 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#15] от "tww09306483":


  [quote#15:"tww09306483"]Остава само да разберем, какви.[/quote]


  Остава само да ги почувстваме! Не вярвам да ни стане по-леко!

  Да разлая троловете!!
 28. 28 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 862 Любопитно

  До коментар [#24] от "Вячеслав Атанасов":


  [quote#24:"Вячеслав Атанасов"]Минчев пише за начинаещи.[/quote]


  Или за функционално неграмотни, а?

  Да разлая троловете!!
 29. 29 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1559 Весело

  То няма кандидат президенти, та камо ли "кампания"!

 30. 30 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4671 Неутрално

  [quote#7:"boby1945"]оплюване на опонента [/quote]
  Кой е опонента според теб? Минчев критикува и трите основни кандидата, при това блестящо.

  Gunter glieben glauchen globen
 31. 31 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 185 Неутрално

  Всеки ще си реши сам дали да гласува. Толкова.

 32. 32 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 798 Весело

  Смислен политически анализ от Огнян Минчев? Забравете.
  Ето-давам Ви още една възможност да биете минуси.

 33. 33 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Идеалният кандидат за президент на България

  1. трябва да бъде:
  - мъж
  - на възраст между 40 - 60 г.
  - християнин
  - женен
  - с 2 или повече деца
  - висшист; може да има няколко висши образования
  - да е изучавал нещо от изброените: право, икономика, международни отношения, политология, дипломация, военно дело, национална сигурност, история, лингвистика...
  - да владее книжовния български език
  - да владее няколко чужди езика (сред които: английски, френски, немски, руски, китайски, японски, арабски, турски, еврейски...)
  - патриот, българофил
  - умеещ да общува с всякакви хора
  - с житейски опит
  - с политически опит
  - с опит в изпълнителната власт
  - партийно обвързан, но партийно независим
  - обединител на нацията
  - поддръжник на това, България да е лоялен и предвиди член на ЕС и на НАТО
  - да е против приемането на Турция в ЕС
  - да е против рязък завой на България към Евразийския съюз на Путин
  - почтен човек
  - познаващ българската и световната история
  - със стратегическо мислене
  - с представителен външен вид
  - да отстоява собственото си мнение и да застава зад обещанията си
  - ...

  2. не трябва да бъде:
  - популист и демагог
  - лъжец
  - безличен кариерист
  - псевдопатриот (русофил, туркофил)
  - да не дава неизпълними обещания
  - да не говори на диалект, да не ползва чуждици, шаблони и клишета
  - ...

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 34. 34 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 798 Неутрално

  [quote#28:"lone_wolf"]Или за функционално неграмотни, а? [/quote]
  Не оспорвам тезите му.Само констатирам клишета от форумите,изводи,които всички ние даваме без пари,за да може той да изкара някой лев.

 35. 35 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 798 Любопитно

  [quote#33:"ISTORIK"] на възраст между 40 - 60 г. [/quote]
  Това защо?Лицето,което покрива останалите критерии е на 79 години.

 36. 36 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#17] от "нуцо":

  +++++
  Така е. Нас не могат да ни закарат под строй да гласуваме. Затова и боричканията и липсата на наистина достойна кандидатура ще е и причината за не особенно добрия ни резултат на предстоящите избори. Казвам го с с съжаление.

 37. 37 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Смислена кандидатпрезидентска кампания. Айде бе, ще има ли такава.? А кандидатпрезиденти ще има ли?

 38. 38 Профил на tunlas
  tunlas
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#8] от "minas.aram":

  Със или без "доктрина" сегашна България мяза на скулптурата на чеха в руска изба!

 39. 39 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Отново Минчев стреля право в десятката. Страхотна статия. Браво.

 40. 40 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#23] от "BIG AL":

  Не съм съгласна с теб. Стефан Цанев не е политик. Уважавам го като писател и драматург, уважавам неговата гражданска позиция. Но! Ако си прочел статията на Радан "Отвъд изборите, или за стратегическите рискове, които Борисов удвои", ще разбереш, че ни трябва президент от ранга на Радан, с неговия политически опит и анализаторски ум.
  Той "има потенциал да защити стратегическата ориентация на България и да я разгръща в една епоха на нарастващи глобални и регионални конфликти".
  Други, освен Радан Кънев, са Христо Иванов и Илиан Василев. И понеже РБ няма да издигне никой от тримата, то ДСБ трябва да има своя кандидатура.

 41. 41 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 985 Весело

  [quote#35:"Вячеслав Атанасов"]Лицето,което покрива останалите критерии е на 79 години. [/quote]
  Той това лице ще профука всичко на комар. Цялата държава (каквото е останало от нея)

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 42. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3401 Неутрално

  [quote#0:"Огнян Минчев"]На България не е необходим президент, който да утвърждава на думи нейната европейска и атлантическа принадлежност. Необходим ни е президент, който упорито и компетентно да работи за утвърждаване на българския национален интерес в реалния политически процес на европейската интеграция – особено в днешните кризисни и разделни за Европа времена. [/quote]

  Поставяйки страната в такава глупава позижия да няма качествен избор вина носят изцяло политическите ужпартии, които напълно целенасочено опростачават изборите за президент.
  Особено голяма вина имат ГЕРБ защото едно, че още от началото отрязаха най-качествения кандидат Плевнелиев и второ, защото и до сега се правят на интересни и не номинират тегхния кандидат!
  Вина има и ненаситната с вечно подла политика ужпартия АБВ, която без да се съобразява с незначителната си представителност е отворила най-гилямата уста!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 43. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3401 Неутрално

  [quote#40:"Fiji"]Не съм съгласна с теб. Стефан Цанев не е политик. [/quote]
  Също както при куневци в ГЕРБ съществува такава заблуда, че кандидатът за президент трябва да бъде известна личност (непрекъснато ни го повтарят), а не качетвена, способна и горяла в политиката личност.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3401 Неутрално

  За какво ми е известен но некадърен като политик президент?
  Както казва Минчев "бих си купил скулптура на Минеков, бих прочел с удоволствие негова позиция в областта на културата, но не бих гласувал за него като кандидат за президент", защото той просто няма да бъде полезен за обществото на това място.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3401 Неутрално

  [quote#33:"ISTORIK"]- на възраст между 40 - 60 г. [/quote]
  Трябва да е не по-малко от 50 годишен, защото необходимият опит за това място се трупа с годините!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3401 Весело

  До коментар [#7] от "boby1945":
  Този ти коментар говори, че изобщо не четеш статията, а караш според каквото си чул в коментарите други старци в клуба по интереси на "Позитано"

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 47 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8059 Неутрално

  Г-н Минчев, разбрах всичко, само не разбрах, вие имате ли някого предвид, който да покрива вашите критерии. Те са много верни и точни, но се страхувам, че хората с подобни качества няма да влязат посмъртно в политиката Не защото не стават или се страхуват, а защото ние не ставаме. Доказахме го през последните години и вече никой свестен няма да ни се върже.

 48. 48 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Истинска веселба цари из БКП-тата. Всичките вкупом ни убеждават колко сме прости и безкритични това, герберите и как сме щели да изберем когото и да ни предложат. Ок, дори и така да е - какво ви влиза в работата? Нали вие пък няма да изберете кандидата на ГЕРБ, дори да е най-добрият за страната? Защо тогава толкова много искате да го знаете? А в същото време не питате своите си партии - защо още не са излъчили ваш кандидат? Напълно неадекватна и непочиваща на никаква логика позиция, която обаче ясно издава огромния мерак, който имат тролчетата и пишман-анализаторите да оплюят и омажат кандидата на ГЕРБ, веднага щом бъде обявен. Е, затова и ГЕРБ ще го обявят в последния възможен момент - никой не е длъжен да доставя безплатни удоволствия на родните БКП-та.

 49. 49 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 739 Весело

  ''...за него се оказа "по-лошо от Ньойския догово,,,''

  Комбинацията премиер Боко, президент Радев, председател на НС Цачева е по- лошо и от турското робство, ма това си иска електоратчето.

 50. 50 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Кандидатурата на ГЕРБ - една лесна гатанка...
  " „Трябва да бъде човек с твърд характер, да е човек, който се е доказал в управлението, да е управлявал и политически да има съответните познания ,за да може да се включи активно в сегашния динамичен международен и вътрешен политически дебат”, каза още зам.-председателят на партията. Цветанов заяви, че кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ е достатъчно разпознаваем в Брюксел, Вашингтон и Москва и се ползва с добър авторитет. „Бъдещият президент не трябва, когато спечели изборите, да бъде разпознаваем с това, че зад него е застанала най-голямата политическа сила или тя го е издигнала. Трябва да го разглеждаме като бъдещия държавник и човек, който ще бъде и Главнокомандващ на Българската армия, но ще може да бъде медиатор на всички вътрешнополитически процеси в страната и да участва активно в международните дебати по последствията от Близкоизточния проблем." /Фокус/

 51. 51 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3820 Неутрално

  До коментар [#23] от "BIG AL":

  Уважавам Цанев и съм съгласен с теб че е една от много малкото публични личности с авторитет и несъмнена морална чистота. Аз самият съм си мислил много пъти за него като морален водач на една опозиция на днешната корумпирана власт. Той не би търпял разни подлизурки и крадци , би наричал всичко ставащо с истинскито му име, на нас ни трябва точно това, радикална промяна !

  klimentm
 52. 52 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3820 Весело

  До коментар [#48] от "Румборак":

  Как какво ни влиза в работата бе наборе, нали ще трябва да му сърбаме попарата?

  klimentm
 53. 53 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#51:"klimentm"]на нас ни трябва точно това, радикална промяна[/quote]
  Към какво? Кои сте тия, дето ви трябвала "радикална промяна"? Знаеш ли какво значи "радикална промяна"? ВОСР ли ще правите, монархията ли ще връщате, или сте измислили някакъв нов обществен строй на Кърниградска? Понеже демокрацията и изборите, които провеждаме, ясно показват какво ни трябва - това, което имаме в момента. Това трябва на болшинството от гражданите, съдейки по най-обективният показател - изборните резултати. Разбрахме, че на раданкъневчетата ви трябва нещо друго, въпросът е как смятате да го осъществите, с почти нулевата си подкрепа?

 54. 54 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3820 Неутрално

  До коментар [#40] от "Fiji":

  Нима този който ще поставят ГЕРБ ще е голям политик? Не, ще е някоя пионка която Бубитко ще може да щипка по бузките. Един честен и отговорен човек като Цанев може да раздвижи политическото блато у нас.

  klimentm
 55. 55 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3820 Неутрално

  До коментар [#53] от "Румборак":

  Радикална промяна значи уволнение на всички корумпета назначени от ГЕРБ и БКП на отговорни длъжности, процеси и присъди след като същия процес се извърши и в съдебната власт.
  Осветяване на всички връзки между политици, бизнес и всички видове власт, това разбирам под радикална промяна, а ти?!

  klimentm
 56. 56 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 899 Весело

  KATO една типична азиатска партия герб ,те водят кампания по азиатски... да живее Kim Jong-Il и бай баце

 57. 57 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#55:"klimentm"]Радикална промяна значи уволнение на всички корумпета назначени от ГЕРБ и БКП на отговорни длъжности, процеси и присъди след като същия процес се извърши и в съдебната власт. [/quote]
  Аха - предлагате нов "народен съд"? Няма да ви мине номера.

 58. 58 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3820 Весело

  До коментар [#57] от "Румборак":

  Как ще мине че то всички от селски кметове нагоре с малки изключения ще се отзоват в пандиза?! Имах си хас да мине?!

  klimentm
 59. 59 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3820 Неутрално

  До коментар [#57] от "Румборак":

  Одобряваш ли специален прокурор по корупцията във висшата власт или и туй е народен съд?!

  klimentm
 60. 60 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#59:"klimentm"]Одобряваш ли специален прокурор по корупцията във висшата власт[/quote]
  Не, разбира се! Това са глупостите на Радан Кънев. Имаме районни, градски, окръжни прокуратури; апелативни, касационни, върховни, специализирани, военни... какво точно ще промени още една?

 61. 61 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#55] от "klimentm":
  До коментар [#55] от "klimentm":
  [quote#55:"klimentm"]Радикална промяна значи уволнение на всички корумпета назначени от ГЕРБ и БКП... [/quote]
  Дори само това да се направи, държавата би живнала, но те никога няма да ни го позволят. За процеси и присъди, струва ми се, българинът вече и не мечтае. Според мен точката на необратимост вече е премината и нещата ще си продължат така до пълно африканизиране.

 62. 62 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Ужасно жалко е да няма нито една консенсусна личност, българолюб-европеец
  с топки, който да е съгласен да работи на ползу роду

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 63. 63 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  До коментар [#41] от "zuk_trombon":

  " Той това лице ще профука всичко на комар . "


  Браво Цуг Тромбон ! Разсмях се с глас !

  ++++++++++++

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 64. 64 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  До коментар [#60] от "Румборак":

  " Имаме районни, градски, окръжни прокурори ... "


  Имаш дръжки !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 65. 65 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 442 Неутрално

  На България изобщо не й необходим президент.
  И прочая кръвопийци.

  властта ражда паразити
 66. 66 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  Засега поне кандидатурата на БСП се покрива 1:1 с ВМРО, Атака и Валери Симеонов. Логичен е въпросът защо изобщо Каракачанов /ВМРО/ и Нотев /Атака/ ще участват. Изчеслено е, че няма да отнемат чак толкова гласове от БСП на първия тур и Радев ще иде на балотаж. Където мощно ще го подкрепят. Борисов се надява на ДПС. Но практиката говори друго. Тъй или иначе винаги се извъртат към БСП. И става любопитна компания. /И кампания/ Радев - евроатлантически, евразийски, ляво-десен, патриотично-космополитен... Може и да победи.

 67. 67 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3965 Неутрално

  [quote#57:"Румборак"]Аха - предлагате нов "народен съд"?[/quote]
  Народният съд узакони избиването на българската интелигенция, едва ли 95% от хората с висше образование. Да не се притесняваш, че някоя от мутрите на Любен Гоцев ако попадне в затвора и България да пропадне?

 68. 68 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  Въпросната кампания извиква и усмивки. Съдбата на един Любен Дилов - син, например, я освежава. Той беше изчислен /и платен/ да стане шутът на евроатлантико-евразийския кандидат. Привлечен от Първанов /който помни полезната работа, извършена в негова полза/ Любен Дилов - син затича пред вятъра и с шеговито-лежерен тон отпочна работа в полза на Радев. Как бил най-доброто, изкарано на пазара /!?/, как като войник хранел пиетет към хората със сини околожки на шапките /летците, де/ и пр. Сега увисна. И трябва да се пренастройва към друга кандидатура на АБВ. Малко смях, все пак.

 69. 69 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3965 Неутрално

  Интересно, защо Димо Гяуров отказа да е кандидат-президент? От всички изброени, включ. и хипотетичните Фандъкова и Д. Николов той щеше да е силан, и реално най-добрата кандидатура за президент!

 70. 70 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 863 Весело

  До коментар [#46] от "Храбър":

  Храбърчото на бате, та ти даже не си разбрал какво съм написъл... не си схванал къде ГЕРБ прецаква "стандартните" анализатори.. политиканите и клюкарите на обществото....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 71. 71 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#67:"historama"]Да не се притесняваш, че някоя от мутрите на Любен Гоцев ако попадне в затвора и България да пропадне?[/quote]
  Тц. Притеснявам се, че в 21 век все още се намират болшевики с мислене от 19, които искат да раздават улично правосъдие на базата на личните си преценки за добро и лошо, игнорирайки законите. И по-страшното е, че тези индивиди най-безсрамно се кичат с определенията "демократи", "автентично десни", "умни и красиви", "гражданско общество" и т.н.

 72. 72 Профил на Атлантик
  Атлантик
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Толкова смешно се джафкат всички тук, коментирайки поредните мисловни Огнянови бисери! Които пък са във връзка с умопомрачителното държавно управление на ГЕРБ и останалите от кликата. Единият Голям брат 50 години ни транжира, а другият вече 27 дооглозгва кокалите ни. Глобалният свят отдавна не ни забелязва и няма да ни види дори да си направим ритуално самоубийство. Вече няколко поколения българите само отмятат дните в календара без да са в състояние да посочат нещо смислено в живота си. "Изборът" на формален държавен глава ли е онова най-смислено нещо, което ще оправдае иначе безличното ни съществуване!?

  "Ако имаме милост към себе си и състрадание към другите, можем да минем и без щастие в тоя живот". /Калин Терзийски/
 73. 73 Профил на psz58488391
  psz58488391
  Рейтинг: 260 Неутрално

  До коментар [#28] от "lone_wolf":
  Правилно е писал човека!
  На прост и глупав трябва да се обяснява по подходящ за него начин, иначе няма да те разбере, а и нали "матряла" си е такъв.

 74. 74 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3965 Неутрално

  [quote#71:"Румборак"]"демократи", "автентично десни", "умни и красиви", "гражданско общество"[/quote]
  всички те се прибраха в аулите на университетите, или в офисите си, а на преден план излязоха "юнаците" с тръби и сопи по околовръстното, или показват ръката си през прозореца на БМВ-то и и среден пръст нагоре.

 75. 75 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3965 Неутрално

  [quote#72:"Атлантик"] "Изборът" на формален държавен глава ли е онова най-смислено нещо, което ще оправдае иначе безличното ни съществуване!?[/quote]
  Алтернативата е втори рапон на първа линия.

 76. 76 Профил на Атлантик
  Атлантик
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#75] от "historama":

  Най - тъжното е, че няма алтернатива! Не и в този днешен свят! Но не трябва да видим само някой друг, че я докарахме дотам!

  "Ако имаме милост към себе си и състрадание към другите, можем да минем и без щастие в тоя живот". /Калин Терзийски/
 77. 77 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  До коментар [#69] от "historama":

  " Интересно, защо Димо Гяуров отказа да е кандидат-президент ? "


  Щеше да приеме, ако за вице му бяха предложили Антонина Стоянова ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 78. 78 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Стопаните на българските медии не допускат интелигентни и компетентни лица, които може да навредят на манипулациите и промиването на мозъци от Първановци, Румен Петковци, Каракачановци, и различни патриотари с един общ знаменател -ДС.

 79. 79 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  Превръщането на кратката кампания в евроатлантически диспут ще бъде интересен момент и поне руските дудуци много бързо ще лъснат като въшки на пролетарско чело. А това не е малко.

 80. 80 Профил на platenputinist
  platenputinist
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Лош Бойко, лош....
  Ами ако ГЕРБ пак спечелят? ....мъка, мъкаааа....боже, колко мъка има по тоя свят.

  Dear readers! You did not forget to read the weekly anti-Russian article? We took care of it!
 81. 81 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Всичко е много вярно и...много песимистично.
  Но това е реалната ситуация. Партиите пак ни зададоха невъзможна за решаване задача.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 82. 82 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3965 Неутрално

  [quote#77:"niksan1"]Щеше да приеме, ако за вице му бяха предложили Антонина Стоянова ..[/quote]
  Тя е дама.
  За разлика от 16 год трипер.ива зааралийка на един друг президент.

 83. 83 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#69:"historama"]Интересно, защо Димо Гяуров отказа да е кандидат-президент? [/quote]
  Ами защото нещото, което евентуално би го издигнало (т.нар. РБ) са не просто орел, рак и щука, ами по-скоро гугутка, жаба и хлебарка...

  Who Is John Galt?
 84. 84 Профил на drumbass
  drumbass
  Рейтинг: 229 Неутрално

  заради такива простотии на нашите парти, в следващият изборен закон, че дори и в конституцията, ще трябва да се фиксира (от кого ли) примерно 90 дни преди изборите да се обявяват и регистрират кандидатите.

  Че те искат още малко и празен лист да ни турят да гласуваме, пък после ще ни уведомят...евентуално, кого сме избрали.

 85. 85 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#72:"Атлантик"]Вече няколко поколения българите само отмятат дните в календара без да са в състояние да посочат нещо смислено в живота си. "Изборът" на формален държавен глава ли е онова най-смислено нещо, което ще оправдае иначе безличното ни съществуване!? [/quote]
  Тук навлязохме в дълбоки води. Има истина в думите Ви, но обобщенията не са хубаво нещо. Има българи, и Българи!
  А позицията на "формалния" държавен глава, както и личността му, се оказват не толкова безсмислени. Справка - Плевнелиев. Съдейки по коментара, сигурно ще го оплюете, но давам само факти, които говорят и за позицията, и за личността:
  служебни правителства;
  иницииране на референдум;
  категорична позиция по скандала Пеевски;
  категорична и безкомпромисна външнополитическа позиция;
  връщане на много калпави закони, приети и от ГЕРБ, и от БСП

  Who Is John Galt?
 86. 86 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Докато народът не излезе на улицата и да помете червените олигарси нещата ще бъдат такива!

  Първо сатанизираха ван Костов, който при всичките си недостатъци свърши нещо! Сега сатанизираха Плевенлиев!

  Осигурява се меден кофорт на откровени престъпници като Първанголу, Симеон Кобургидиотски, Мая Манолова, Корнелия Нинова, СтаниШеф, Черепа, Пръмовица, Маргарита Попова, Цацата и т.н.т. След като издигнаха Бокова за председател на ООН....

 87. 87 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Минчев "разстрелва от упор" десетката,но какво от това? Българският политически пейзаж отдавна е деформирал до степен блато с чалготека. Псевдоелитът си отгледа мнозинство от псевдограждани и аморфни маси.....

 88. 88 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1851 Весело

  При такива избиратели ... такава кандидат-президентска кампания. Няма никакви предварителни изисквания към кандидатите, всеки избран може да бъде демонизиран ... без никакви реакция и протести, без никаква обективна оценка! Поне е весело ... Тъй като обществото е в безнадеждно състояние, няма да се тормизим, ами поне да се посмеем на водевила -АБВ със/срещу БСП. Кандидатът е забавен, забавачницата е занимателна с интригите си ... пуберитетски!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 90. 90 Профил на naiden_pravdev
  naiden_pravdev
  Рейтинг: 442 Весело

  Най-важното не казва американският политолог Минчев: Новият ни президент не трябва да бъде като сегашния - точка.

 91. 91 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2198 Любопитно

  [quote#23:"BIG AL"]С две думи , 'МОЯТА " двойка кандидати е най- добрата :

  Стефан Цанев , ако се навие и Христо или Караджов - за вице...)
  Толкова ...)) [/quote]

  А моята е още по добра. Христо Иванов президент, Радан вице.
  Тва е

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 93. 93 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2198 Весело

  [quote#36:"foxa5"]Така е. Нас не могат да ни закарат под строй да гласуваме[/quote]

  Затова няма да са сърдиш на ДПС че те определят кой ще е президента ни. Няма да говориш глупостите, че ГЕРБ, ДСБ, РБ или някоя друга партия били подкрепени от ДПС. щом като ти и другите като тебе ходите за рибогъби наместо на избори, нямаш право да говориш, че РБ направили сделка с ДПС да ги подкрепи, че ДСБ направили сделка с ДПС да ги подкрепи на изборите

 94. 94 Профил на suny_2
  suny_2
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#16] от "Alexander97":

  Има ли нарушения на конституцията?Няма!Има ли нарушения на закони и правила?Няма!Какво плачете като вдовица за ........Или няма обект да го плюете.

 95. 95 Профил на suny_2
  suny_2
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#90] от "naiden_pravdev":

  Може би трябва да е като предишния???????????

 96. 96 Профил на suny_2
  suny_2
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#80] от "platenputinist":

  Няма нищо страшно.Можеш пак да идеш за риба или гъби,вместо да гласуваш.Така ще подобриш самоуважението си.

 97. 97 Профил на suny_2
  suny_2
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#75] от "historama":

  И още -трети рапон вв форума........

 98. 98 Профил на naiden_pravdev
  naiden_pravdev
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#95] от "suny_2":http://slavanews.org/sla/327

 99. 99 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Това с обявявянето на президентите в посления момент е напълно разумен ход с оглед на ниските стандарти на журналистистиката и помията която се лее свободно по медиите (включително под формата на "коментари".

 100. 100 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#48:"Румборак"]ГЕРБ ще го обявят в последния възможен момент - никой не е длъжен да доставя безплатни удоволствия на родните БКП-та[/quote]
  Това в безпринципна позиция! Шантажиране на електората !

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK