Хулиганство ли е нападението на Стоичков над журналистически екип

Хулиганство ли е нападението на Стоичков над журналистически екип

© Юлия ЛазароваРайонната прокуратура в Етрополе образува в понеделник досъдебно производство за инцидента с журналистическия екип на вестник "България днес" от събота в района на Етрополския манастир. Фотограф и шофьор на вестника разказаха, че са били нападнати от Христо Стоичков, когато са отивали да снимат сватбата на дъщеря му. Делото е заведено за хулиганство срещу неизвестен извършител и разследва "непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото".


Това не е първата подобна проява на Стоичков, известен още от футболните терени с избухливия си характер. Затова и част от медийното вниманието е дали разследващите органи ще си свършат работата както би трябвало в подобна ситуация или популярността, а може би и контактите на футболиста, ще му помогнат да се размине по-леко.


Два са вариантите по закон пред полицията във всички аналогични случаи:
- Да предаде материалите, които е събрала на прокуратурата за подвеждане под наказателна отговорност за хулиганство на извършителя, тоест да действа според Наказателния Кодекс (НК);


- Да остави случая в собствените си ръце, тоест да действа според Указа за борба с дребното хулиганство, който възлага на МВР тази борба.


Изборът на вариант зависи от сериозността на случая. Не открих статистика за отделните варианти. Но според видимата практика, когато инцидентът силно нашуми медийно, обичайно се поема от прокуратурата.


Може ли да бъде задържан онзи, който размахва юмруци?
Не само може, но полицията го прави, защото има тези правомощия


Полицията може да задържи за 24 часа побойника или, да кажем, по-меко - който пръв според свидетелите е размахал юмруци, може и двамата, може да арестува и всички участници в инцидента.


Има пресни примери: гардовете на Ивайло Борисов-Ториното бяха задържани след побоя на Околовръстното шосе, Перата беше задържан след видеото със завързаните бежанци, задържан беше шофьорът, който нападна друг шофьор на автомагистрала "Тракия"... И в трите случая деянията им бяха определени като хулиганство.


Полицията трябва до 24 часа да изясни "кой - какво - кого", да изготви своето заключение и да го предаде на прокуратурата. Така е според закона.


Какво е хулиганството според закона


Според НК хулиганството е грубо нарушение на обществения ред, тоест то е публичен акт. Описано е в член 325 на Наказателния кодекс в главата "Престъпления срещу реда и общественото спокойствие". Определено е като престъпление от общ характер и се преследва от прокуратурата.


Алинея 1 гласи: "Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание."


В някои от случаите хулиганството е съпътствано и с причиняване на лека телесна повреда. Тя е описана в текстовете 129 - 131 от НК, като престъпление от частен характер.


Когато хулиганството си изразява или включва лека телесна повреда, престъплението става "лека телесна повреда по хулигански подбуди". Следователно, за разлика от обикновената лека телесна повреда, която е причинена по личен мотив, а не като хулиганска демонстрация, наказателното производство се води пак от прокуратурата и МВР. Докато обикновената лека телесна повреда се преследва по тъжба на пострадалия без участие на прокуратурата.


Какво показва съдебната практика:


За да има хулиганство, то трябва да е публично, но не всяко публично сбиване е хулиганство


Хулиганството е престъпление срещу обществения ред, но пострадалият е конкретно лице и следователно съдът е длъжен да изясни отношенията между обвиняемия и пострадалия. И в процеса на изясняване може да се открие дългогодишен личен конфликт, който избухва на публично място, но съдът може да не приеме това за хулиганство.


С други думи, хулиганството винаги е публична проява, но не всеки публичен конфликт или бой представлява хулиганство. Във втория случай ако има телесни увреждания, не се квалифицира като телесна повреда по хулигански подбуди.


Хулиганството е демонстрация на неуважение срещу обществения ред и правилата за благоприличие и най-често представлява


саморазправа по внезапно предизвикан конфликт между непознати


Ясен пример за хулиганство са сбиванията между агресивни шофьори на пътя заради нарушения на правилата за движение.


Ако обаче сбиването е между познати заради личен конфликт, хулиганство може и да няма, дори да е извършено на площада. Например ако човек стреля безразборно на улицата и рани или убие някого, това ще е убийство по хулигански подбуди. Ако пак на улицата един съсед убие съседа си, заради многогодишен личен конфликт, няма да ги има хулиганските подбуди, а други.


Такъв според съдебното решение е напр. нашумелият инцидент с шамара на Георги Илиев срещу Слави Бинев в ресторант БИАД през 2000 г., който по повод случая "Стоичков и журналистите" отново бе припомнен в социалната мрежа. Пред съда тогава се установи, че двамата имат продължителен личен конфликт и лична вражда, поради което, а и по искане на пострадалия в хода на процеса, преквалифицира присъдата от хулиганството в лека телесна повреда. В случая съдът е приел, че пострадалият още изначално е трябвало да подаде тъжба, тоест прокуратурата не е следвало да води производството, а инцидентът е като онези, които се преследват по тъжба на пострадалия - удари между враждуващи познати в заведение.


А наказанието е глоба, защото така казва законът, когато извършителят на телесната повреда не е осъждан. За хулиганство наказанието също може да е глоба, ако е неосъждан извършителят - така предвижда законът.


Но Георги Илиев беше признат за виновен - подчертавам това, то означава, че каквато и да е причината и поводът - императивът е един и не подлежи на коментар: нямаш право да удряш.
Да се върнем на случая Стоичков:


Не може да бъде удрян никой, не само журналист, журналистът само утежнява


Коментарът на юриста адвокат Михаил Екимджиев, обобщен, е, че в случая на нападението на Стоичков над екипа на "България днес" има хулиганство.


"Ако образуваното от Районната прокуратура в Етрополе досъдебно производство установи същите факти, които видяхме в телевизионните предавания, г-н Христо Стоичков трябва да бъде привлечен като обвиняем най-малкото за хулиганство по основния състав - член 325, ал. 1", каза Екимджиев, помолен от "Дневник" да коментира инцидента.


"В този случай не би бил приложим Указът за борба с дребното хулиганство, добави юристът, тъй като нападението е на улицата, тоест на публично място, срещу журналисти, които изпълняват служебните си задължения да информират обществото за събития. От тази гледна точка степента на обществена опасност е достатъчно висока, за да попадне нападението в основния състав на престъплението хулиганство.


Попитах Михаил Екимджиев


не е ли нарушено конституционното право на Христо Стоичков да не бъде сниман без негово съгласие


Ето подробният коментар на юриста:


"Възможно е защитата да твърди, че г-н Стоичков е действал едва ли не в ситуация на неизбежна отбрана, тъй като според чл. 32, алинея 2 на Конституцията никой не може да бъде заснет без негово съгласие. Това обаче не означава, че, ако такова негово право е нарушено, той може да нарушава телесната неприкосновеност на снимащите. Различен интензитет на защита има правото на лично пространство, от една страна, и телесната неприкосновеност - тя е по-силно защитена.


Освен това - когато става въпрос за публични личности, се има предвид и това, че те доброволно са се поставили под прожектора и са поели риска тяхното лично пространство да е по-ограничено в сравнение с неизвестните хора.


Г-н Стоичков е можел да се обърне към полицията, да настоява за заличаване на снимките, да даде на съд медиата и фоторепортера, но категорично не може да се саморазправя по този начин. От тази перспектива поведението му не се отличава особено от от това на пътните хулигани, които с палки биха шофьор на околовръстното, или на хулиганите-охранители на Ториното, нито на оня шофьор на автомагистрала "Тракия", който принуди автобуса да спре...Разликата е, че в тези случаи извършителите бяха светкавично арестувани, а тук прокуратурата започва протяжна проверка на факти, които изглеждат очевидни."


Дали полицията е трябвало да задържи Стоичков и другите участвали в скандала зависи от тяхната преценка и не е задължително по закон. Разследването тече и прокуратурата също отказва повече подробности на този етап. Единствената реакция на Стоичков дойде като изявление на семейството, че историята ще се решава "юридически", а не по медиен път.


На базата на законовите тълкувания и първата реакция на прокуратурата по случая ще следим развитието на казуса, какво ще покаже разследването и как ще бъдат приложени правилата спрямо известния футболист.

Коментари (221)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Юмжагийн 7-балов
  Юмжагийн 7-балов
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Стоичков е просташка икона, а простаци има по всички нива на властта, така че нищо няма да му се случи. Нас, нормалните, ще ни изкарат завистчии и злобари.

 2. 2 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Голям футболист, но и голям ЦЪРВУЛ...!!!

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 3. 3 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 3767 Неутрално

  Бе не ви ли омръзна да я разтягате тази дъвка...

 4. 4 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2170 Неутрално

  Хулиганство е и при реална съдебна система ще бъде санкционирано, независимо от статута му на бивше футболно величие, който по принцип е още по-задължаващ към обществото. Но да не навлизам в сфери, напълно неразбираеми за господина и почитателите на характера му.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 5. 5 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  "Затова и част от медийното вниманието е дали разследващите органи ще си свършат работата както би трябвало в подобна ситуация или популярността, а може би и контактите на футболиста, ще му помогнат да се размине по-леко."

  В самия въпрос се подразбира и отговорът. Нашата прокуратура, а и съд са толкова повратливи! Спомням си как години след деянията /злодеянията/ на Сидеров прокуратурата се сети да ги забележи

 6. 6 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Да! Трябвало е или:
  1)да си наеме охранителна фирма, която да го варди от фотографи
  2)Да си плати достатъчно на общината, за да може законно да си затвори мястото, за да си проведе мероприятието на спокойствие. А общината напр да използва едни 10-20 000 лв за озеленяване ли, за запълване на дупки по улиците ли, за нещо.
  Смятам,че хората трябва да имат право на частно пространство, но когато го искат на улица, на площад или на публично място, трябва да си ПЛАЩАТ за него! А не да се циганят, и след това да се налага да използват физическа сила и цветист език.
  А най-добре, да си беше провел мероприятието в чАСТНО ИМЕНИЕ. Или заведение, което да се нагажира САМО за него и мероприятието му!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8976 Неутрално

  Много може да се спори и да се тълкува по въпроса ''Хулиганство ли е нападението на Стоичков над журналистически екип'' - за мен - гледах един такъв спор по Нова - са криви и Стоичков и журналята ...
  И да кажа пак - по Нова обсъждаха простотията на Стоичков. Трима – някакъв издател на вестниче „19 минути“, фъфлещият пенкилер Дилов и… как културно да я определя - беше водеща на сълзливо-сополиво предаване…
  Която през цялото време се опитваше да наложи лъжата, че Стоичков е бил в частна собственост, никой нямал право да е там, оня имал право да бие наред…

  И крещя като сврака – ма какво като е било паркинг, ма какво като са имали документи на журналисти, ма какво…

  Накрая изкърти фаянса със заявлението си, че и тя била журналистка…!!!

  Да, май е такива „журналисти“ са си за бой, вярно е…!!!

  karabastun1@abv.bg
 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4197 Неутрално

  Стоичков е простак, обгрижван от всички владти досега.

  В почти всички развити общества има футболисти-звезди и мултимилионери, но не си позволяват да се месят в политиката, да дават акъл на държавни институции и да превръщат рождения си ден в национален празник.

  Да не говорим, че не мога да си представя Скотланд Ярд да даде синя лампа на някой ритнитопковец от Челси, за да не чака като простосмъртен в лондонските задръствания...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Дали полицията е трябвало да задържи Стоичков и другите участвали в скандала зависи от тяхната преценка и не е задължително по закон."

  А защо милите ни милиционери са разпитали само пострадалите а не и побойника?

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4786 Неутрално

  Журналисти или папараци!?

  Първа страница от днес на споменатия вестник, в която се едва се задържах броени секунди:

  http://www.bgdnes.bg/

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 11. 11 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 997 Неутрално

  Не е хулиганство, а самозабравяне от страна на Стоичков. Носител на Златна топка, златна обувка и КЕШ и решил, че е над закона и над простосмъртните. Да припомня как караше кола с буркан. Самозабравил се е, а неадекватните ни власти не съумяват да го приземят.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 12. 12 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4252 Разстроено

  поредното доказателство че цървулът си е цървул!И след 100 години в Барселона си остава завършен простак!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 931 Неутрално

  И двете постъпки са отвратителни.
  Както на Стоичков, тръгнал да се саморазправя, така и на папараците, тръгнали да снимат сватбата на дъщеря му.
  Щото за Стоичков може и да е публична личност (спорно - все пак не е футболист 20 години вече), но дъщеря му и зет му със сигурност не са.
  Ако бяхме нормална държава, Стоичков щеше да отнесе 15 дни в килия, а папараците и папарашките вестници, публикували снимките - около 400-500 хиляди глоба.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 15. 15 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  А какво правим, когато вие или който и да било друг не желае неговото лично събитие да бъде отразено в медиите а те искат на всяка цена? Ще говорим ли тогава за лично пространство или не? Но Хр. Стоичков не може да е над закона каквито и заслуги да има.

 16. 16 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Когато си отишъл по бракониерски начин да правиш пари, можеш да очакваш подобно отношение.

 17. 17 Профил на stoyanst
  stoyanst
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Нормално е и да се вземе предвид и другата страна на монетата - дали появата неканен на нечия сватба, с цел заснимане и публикуване на материали без желанието и позволението на хората, не е нарушаване на личното им пространство? И как са реагирали, ако са били помолени да напуснат? Много е лесно да се гледат нещата едностранно, от удобната журналистическа позиция.

 18. 18 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Просто един български простак, жалко за таланта му като футболист.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 19. 19 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  Стоичков защо не пробва да набие журналист, па бил той и папарак в Маями?

 20. 20 Профил на hashtag
  hashtag
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Да се самопоканят едни нагли папараци от кафяв вестник на сватбата на дъщеря ви и после вие да сте виновен че сте ги изритали. Това само в България може да се случи.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#14] от "qwertqwert":

  Снимали са пред божи храм, тоест на публично място, не са се изсипали да снимат на самата сватба. Така че ритнитопковеца си е за осъждане!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 23. 23 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#16] от "442":

  Снимали са пред божи храм, тоест на публично място, не са се изсипали да снимат на самата сватба. Така че ритнитопковеца си е за осъждане!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 24. 24 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  По света(в САЩ) си има фирми, организиращи подобни мероприятия. Ако иска ЗАТВОРЕН тип мероприятие-плаща си, и то се организира. Някой се е остискал за пари. Затова е станало така. Като е искал да не го прителсняват, да се е бръкнал по-дълбоко! На всяко място, дори и частна собственост, достъпът е свободен-когато не е оградено, или когато не е указано друго с табела, или предупреждаващи бодигардове. Паркингът е частна, но ПУБЛИЧНА частна собственост, където достъп НЕ СЕ ограничава. Не е вододайна зона напр. А законът у нас не дава много права за уптореба на сила дори и в частна собственост при взлом...

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4197 Неутрално

  До коментар [#14] от "qwertqwert":

  Горе-долу съм на същото мнение, само дето Стоичков е пребил шофьора, който пък хептен никаква вина е нямал за цялата история.

  А нито един от въпросните "журналисти" не се е намесил да го защити.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4197 Неутрално

  До коментар [#21] от "Nikolai Tsekov":

  Колега, боя се, че "болестта" на Стоичков не се лекува.

  Но той ВСЕ НЯКОГА ще попадне на някой по-див и от него. 😉

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#17] от "stoyanst":

  Какви неканени гости, какви 5 лева? Снимали са катила на паркинга на храм!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 29. 29 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#20] от "hashtag":

  Чукча писател, не читател! Каква самопокана на паркинг на обществено място?

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 30. 30 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#22] от "klatikurti":

  Снимали са пред божи храм,
  ----------------------
  Няма значение къде са снимали, а какво.
  Снимали са без разрешение сватбата на Мариана Стоичкова, която НЕ е публична личност.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 31. 31 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Не е хулиганство - дива, парвенюшка простащина е!

 32. 32 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Така, както представяте нещата излиза, че Христо ходи по улиците и издирва журналисти за да ги набие.
  Истината е, че всички конфликти възникнаха не при публични мероприятия, а   при събития от частен характер, на които лицата не са поканени и следователно не са никакви «журналисти», а обикновени натрапници.
  Още повече, че неколкократно са били подканяни да се изтеглят, но те са продължили да нахалстват.

 33. 33 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 779 Весело

  Типична история на български новобогаташ..

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 34. 34 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1730 Весело

  До коментар [#31] от "princess_x":

  По-скоро е "особености на етноса"...

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 35. 35 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Единствената грешка на Стоичков е, че не си наема охрана.
  В този случай папараците не само щяха да бъдат прогонени, но и със сигурност щяха да отнесат истински пердах, а не само един-два шамара.
  Всъщност, ако имаше охрана папараците изобщо нямаше да посмеят да нахалстват.

 36. 36 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Системата е фалшива ! Нахалникът знае , че няма да бъде санкциониран и изявява примитивните си инстинкти ! И сега нищо няма да се случи , а обществото ще спори дали и доколко е имал право !Можеби и в някоя телевизия ще зададат въпрос с платен отговор : - "Имал ли е право Стоичков да набие папараците ? "

 37. 37 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  Да си припомним случая с Йордан Лечков: пътни полицаи го спират за проверка (мисля за превишена скорост), при което той им хвърля в лицето шофьорската си книжка от прозореца на Мерц-а си, и с мръсна газ ги оставя...

  Не ми е известно да е съден за хулиганство... (поне на пръв поглед нищо от състава на чл. 325, ал. 1 НК не липсва и при това деяние).

  Всъщност тези и подобни случаи отварят една много голяма тема: за адекватността на наказателноправната ни уредба: материален закон и процес. макар Наказателният кодекс да наближава половин век, спокойно може да се каже, че в него има твърде адекватно за случая (и неизброимото множество подобни такива) разрешение - чл. 78а. В случая изглеждат налице всички условия, АКО прокуратурата намери признаците на извършено престъпление по чл. 325 НК, да внесе постановление в съда с искане за освобождаването му от наказателна отговорност с налагане на административно наказание. Съдът налага глоба от 1000 до 5000 лв. Доброто разрешение в случая на НК е, че деецът не се счита за осъждан (т. нар. чисто свидетелство за съдимост), а това освобождаване от наказателна отговорност се допуска само веднъж...

  Въобще темата за наказателноправната ни политика спрямо деяния, които са "на ръба" между престъпление и обикновен деликт, е много дълга. Фактът, че НК е на близо 50 години сам по себе си е доста показателен защо в голяма степен липсва гъвкавост на държавната репресия при подобни деяния...

 38. 38 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#30] от "qwertqwert":

  Пълни глупости, На паркинга може да са снимали прелетните птички претитащи зад булката!

  Или Ви е трудно да го проумеете?

  Каквото и да е снимал фотографа, последният който е трябвало да го отнесе е водачът на автомобила, да не говорим че боят не е начина за възпиране.

  Ритнитопковеца в кауша!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 39. 39 Профил на Михаил Маринов
  Михаил Маринов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Бог дал на Стоичков таланта,но му взел акъла.

  marinov1018
 40. 40 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#32] от "Явор Рг":

  Как частно лице може да ме покани да напусна обществено място?

  Мислете бе хора!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 41. 41 Профил на berry_yabalki
  berry_yabalki
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ицо си е Ицо. Ударил 2 шамара на някакви измислени герои, които или са се вживявали като папараци или ги е сбъркал за такива... е голяма работа! Че не е прав е ясно и най-вероятно ще си отнесе някакво наказание, но не разбирам защо това прераства в международен проблем! Нито е мутра, нито нечий хляб краде, нито се облагодетелства на чужд гръб. Напротив - работи и допринася за развитието на спорта в България. Инвестира в изграждането на съоръжения, бази и какво ли не. Благодарение на него, хиляди деца имат възможността да се развият в любимия им спорт. Много отдавна мисля, че трябва да е станало ясно на всички, че е цапнат в устата и избухлив характер - всеки с минусите си! Местан има недостижим литературен изказ и високо възпитание - той прекрасен човек ли е? Така че тия жалки, превзети и завистливи коментари на малки човечета, заслепени от необоснованото си убеждение, че са страшно умни, възпитани и готини (но разбираш ли големият лош свят неправомерно ги е лишил от статута, който си мислят, че им се полага) са просто ....смешни. Може би дори заслужават по 2 Ицо-вски шамара, за да се стегнат малко

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4197 Неутрално

  [quote#38:"klatikurti"]последният който е трябвало да го отнесе е водачът на автомобила, да не говорим че боят не е начина за възпиране. [/quote]

  ++++

  Абсолютно вярно.

  Побой над абсолютно невинен човек не може да се оправдае нито със сватба на дъщеря, нито с това, че имаш златна обувка или си гордост на нацията.

  За този побой Стоичков трябва да отнесе минимум 18 месеца пробация и да мие клозети в някоя болница, за да му дойде акъл под ниското челце.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#38] от "klatikurti":

  Ритнитопковеца в кауша!
  --------------
  Правилно.
  А за папараците и папарашките вестници, публикували "птичките зад булката" солена глоба.
  Половин милион например ми се вижда справедливо.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 46 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Какъв е този "журналист", това е папарак. И не беше ли от медиите не Пеевски? к'во сте търгналид а го защитавате? Кой го е канил на сватбата да снима? иска да си снима на воля, безплатно, и след това да му платят за това? И трябва да си адски тъп да отидеш да снимаш събитие, за което след това гостите ще наводнят ФБ със снимки. Домусчиев им каза що за хора работят в медиите, те се обидиха на истината. Нито грамотността им грамотнист, нито стила, нито поднасянето на новините. Да не говорим за обективизъм - продажническа работа.

 47. 47 Профил на hotstepper
  hotstepper
  Рейтинг: 231 Неутрално

  До коментар [#38] от "klatikurti":

  Ама като е снимал птичките зад булката, после като публукува снимките, за птичките ли ще пише или за Мика Стоичкова ???

  На всички ви е много лесно да съдите, айде Стоичков простак, да плаща, да лежи, да ... На чужд гръб и 100 тояги са малко. На всички, които подкрепяте подобен тип журналисти ви пожелавам най-добронамерено да не спрат да ви снимат и да ви качват снимките без ваше разрешение на публични места като социалните мрежи например!

 48. 48 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 497 Неутрално

  А вие, т.нар. «журналисти» сте папараци.
  За 25 години така и не направихте едно читаво журналистическо разследване. Така и не изобличихте една крупна корупционна сделка.
  И ПЧБ, и строителните пирамиди, и КТБ, и ..... мина покрай очите ви. Само констатирахте измамата пост фактум.
  Силата ви стига дотам, да се напъхате на сватбата на някой, който омъжва детето си, и да влезете в ресторанта, докато се храни заедно със семейството си.
  Смелостта ви стига дотам, да разнищите парите на Стоичков, дето си е изкарал с труд всяка стотинка,
  но нямате кураж и желание да поровите сред милионите на онези, които ви пълнят гушите.
  Затова не се учудвайте, че обикновените хора изпитват удовлетворение, когато видят набит политик, журналист или мутра.
  Това заслужавате.

 49. 49 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#47] от "hot'stepper":

  После като публикува снимките си има съд а не юмруци>
  Заради такова мислене държавата е мутренска!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 50. 50 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#44] от "qwertqwert":

  Ако публикува снимките си има съд а не бой!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 51. 51 Профил на was.inc
  was.inc
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#21] от "Nikolai Tsekov":

  Засилих се да пиша и аз нещо подобно, но по-точно не мога да го кажа.
  Докато ние като общество сме търпеливи овце, правораздаването ще ни е корумпирано и антибългарско, ще ги има и ненаказани престъпници като Сотичков, Лечков и т.н. повервали си бивши спортисти.

 52. 52 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2178 Любопитно

  хулиганство има и от двете страни ,хулиганство има навсякъде от върха до низините в държавата ,хулиганството е силно поощрявано и от власта и от медиите

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#50] от "klatikurti":

  Точно защото няма съд, се стига до бой.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 56. 56 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1979 Любопитно

  До коментар [#47] от "hot'stepper":

  Добре, нека погледнем въпроса така: аз съм на дадено място, ти пристигаш и решаваш да снимаш семейството си на същото това място. Вадиш апарата и снимаш, а аз влизам в кадъра. Имам ли право да те пребия и ако го направя, ти :
  1. Ще ми се извиниш, ще кажеш добре, че ме би и ще изтриеш снимките?
  2. Ще ме съдиш до дупка?
  Очаквам отговора ти.

 57. 57 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#55] от "qwertqwert":

  Е точно за него ако няма съд, то за кой да има?

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 58. 58 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Дневник, оправете форум-а да функционира, НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ !?

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 59. 59 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  "Хулиганство ли е нападението на Стоичков над журналистически екип"

  Да, но ще му се размине, щото законите не важат за него.
  Ловим ли бас??

  В Русия съм! В Русия съм!
 60. 60 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  [quote#58:"klatikurti"]Дневник, оправете форум-а да функционира, НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ !? [/quote]
  Сега нагласят резултатите от гласувнията за мненията.
  Праявилниет евроатлантически трябва задължително да са с много плюсове!

  В Русия съм! В Русия съм!
 61. 61 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#57] от "klatikurti":

  Е точно за него ако няма съд, то за кой да има?
  --------------------------
  Не мога да разбера защо непрекъснато подценяваш наглото хулиганско папарашко печелбарство?

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 62. 62 Профил на gdobranov
  gdobranov
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Не е хулиганство, защото няма нападение. Поне по моите морални разбирания. Ако някой папараци дойде да снима сватбата на моето дете и нагло ми заяви, че няма да спре да го прави дори след като му кажа да спре, и аз ще направя същото. Защото тия двамата са толкова "репортери", колкото аз съм космонавт.

 63. 63 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#61] от "qwertqwert":

  Защото наглото мутренско дерибейство е доста по лошо и опасно!

  Аз не мога да разбера защо Вие защитавате един доказан простак!
  То не беше каране с буркани, то не беше псуване, а сега и побой!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 64. 64 Профил на balaban
  balaban
  Рейтинг: 288 Неутрално

  добре е направил, че е поставил на мястото им наглите папараци. к'во друго дирят там освен шамари. не ми е ясно, защо наричате журналисти тези хулигани!

 65. 65 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#62] от "gdobranov":

  Май не Сте разбрали че не са отишли на сватба а на обществено място със свободен достъп за всички!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 66. 66 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#63] от "klatikurti":

  Аз не мога да разбера защо Вие защитавате един доказан простак!
  ------------
  Моля?
  Аз съм за вкарването му в кауша.
  Но съм също толкова ЗА налагането много сериозна глоба папараците, провалящи тържеството на обикновени хора.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 67. 67 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1102 Весело

  хахахахахаха, можело да ги даде на съд.

 68. 68 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Аз лично не съм видял Стоичков да удря някой на видеото което беше пуснато във медиите.
  Ако се стигне до свидетели,Стоичков ще има цяла сватба хора зад гърба си,а другите,само шофьор и папарак.
  Второ,омъжва се дъщерята на Стоичков,а не той,за да е обществено значимо събитие.Поне 80% не знаете как се казва момичето.
  А написаното от Владимирова за пореден път показва зависимост,колегиална във случая.
  Във никой български закон не пише че папарака или друг вид журналист,имат повече права от другите граждани,че да може да снима най необезпокояван.
  "Стоичков да помолил полицаите да изгонят папарака"Сякаш той не знае че не трябва да е там,след като не е поканен!

  sdg
 69. 69 Профил на Димитър Мачев
  Димитър Мачев
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#4] от "etty1":
  А ми как така бе приятел,да си чувал ,че бивш пеедал,бивш негър и бившо величие няма как да стане.Ма вие от както сменихте цървулите с шушоните станахте много отворени,не ми казвай от кои бивши си,то е ясно!
  До коментар [#48] от "Явор Рг":
  Колко много си прав.Преди малко четох тук една статия малките вецове-мрън,мрън ами туй онуй,просто малка поръчка,за малко прах в очите на хората.Защо не пишат какви пари се отклоняват за строеж и ремонт на луксозни вили /там далееч в планината?/ вместо за поддръжка на съоръженията.И какви пари се усвояват?Та пресата не била само жълта,та даже и повечко кафява!!!

 70. 70 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#66] от "qwertqwert":

  Ако се докаже обаче, че са снимали сватбата.
  В случая нанесеният побой се доказва много по лесно.
  На всичкото отдолу са снимали на обществено място, ритнитопковеца - като публично известна личност сам се е делегирал като мишена на медиите.

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 71. 71 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#67] от "хм":

  Точно така, но е късно либе за китка.

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 72. 72 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#70] от "klatikurti":

  Ако се докаже обаче, че са снимали сватбата.
  --------------
  Стига глупости. Публикуваха снимките . които са правили, ясно се вижда какво са правили.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 73. 73 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#68] от "Svetlio":

  Къде да е там бе аланколу, на паркинга на храма ли? Смешни Сте.

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 74. 74 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#72] от "qwertqwert":

  значи сега може да ги съди а тогава не е могъл и се е наложило да използва сила.... WTF? Смешни ставате.

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 75. 75 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Дневник, оправете форум-а да функционира, НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ !?

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Даниел Киряков
  Даниел Киряков
  Рейтинг: 357 Весело

  Къде изчезна бутона "Препоръчване"?

  Или проблемът е при мен само?

  ДК
 78. 78 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#76] от "qwertqwert":

  Така като гледам ритнитопковеца от коя прослойка е?

  Не защитавам "фотографа" а по скоро водача на автомобила.
  Кокото и известен да е ритнитопковеца, не му дава право да налага с юмруци дори и да са снимали дъщеря му.
  На обществено място е така. Ако не е доволен да организира мероприятието при закрити врата или да съди медията. Но не и да псува и налага.

  Пожелавам му да го осъдят и да плати поне милион за селската си постъпка.

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 79. 79 Профил на Димитър Мачев
  Димитър Мачев
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#51] от "was.inc":

  Умрем да ме запознаеш със Сотичков , със Солечков со малко сливовица,Сигурен съм , че са от ваше село,щом даваш мнение за тях.Къш.

 80. 80 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3262 Неутрално


  Стоичков беше голям футболист на терена, днес е голям простак в живота !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 81. 81 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3262 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":

  " Да не говорим, че не мога да си представя Скотланд Ярд да даде синя лампа на някой ритнитопковец ... "


  Малко хора знаят за случая с врачански журналист ... Журналистът си позволил да попита Стоичков на какво основание джипът му е съоръжен, като автомобил със специален режим на движение и отговорът бил ... юмруци по физиономията на журналистът ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 82. 82 Профил на pivoley
  pivoley
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Какво значение дали Стоичков е звезда или не? При нарушаването на даден закон това не би следвало да има никакво значение. Така че органите да прилагат закона и това е. Даже и големите звезди не са над законите.

  Pivoley
 83. 83 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3262 Неутрално

  До коментар [#72] от "qwertqwert":

  " Публикуваха снимките, които са правили ... "


  Тези снимки са правени скрито в спалнята на Стоичков или на публично място ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 84. 84 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#83] от "niksan1":
  Аман от тъпа..... умници.
  Мариана Стоичкова не е публична личност.
  Никой няма право да публикува нейни снимки без нейното съгласие, особено с цел материална изгода.
  Същото , тъпа.... умнико , се отнася и за теб и твоите права.
  Освен ако не си публична личност.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 85. 85 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4197 Неутрално

  [quote#81:"niksan1"]Журналистът си позволил да попита Стоичков ... и отговорът бил ... юмруци по физиономията ... ![/quote]

  Не знаех за този конкретен случай, но човекът явно е редицивист и си е за затвора или за пробация.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 86. 86 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3262 Неутрално

  До коментар [#62] от "gdobranov":

  " Не е хулигантство, защото няма нападение ... "


  Абе, прав си ... там няколко юмручни удара, няколко синини, няколко попръжки на майка ... Това си е в реда на нещата ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 87. 87 Профил на may2016
  may2016
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Аз подкрепям Ицо и му благодаря, че е ошамарил пишман журналята! Странно е как само феновете на Отбора на народа от Подуене се правят на загрижени за папарашкото благосъстояние.

 88. 88 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3262 Неутрално

  До коментар [#84] от "qwertqwert":

  " Аман от тъпа ...
  Мариана Стоичкова не е публична личност ... "


  Мариана ли е раздавала юмруците ? Мариана ли коментираме в момента ?
  Иначе за ... " Аман от тъпата " си прав ... Може и оргазъм да получаваш от геройството си пред компа, но, ако си на една ръка разстояние, вероятно би получил друго, не толкова приятно като оргазма ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 89. 89 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#88] от "niksan1":

  Мариана ли е раздавала юмруците ? Мариана ли коментираме в момента ?
  ---------------
  Т.... умнико, папараците снимат Мариана.
  А какво ще стане на една ръка разстояние.... ми да проверим, а?


  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 90. 90 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Ха-ха, само да си представим Стоичков да стори същото в неговата любима БарЦелона или, още повече в сегащното му местообитание Маями?! Първо, дали той ще постъпи по същият начин и второ, ако ДА, то как ще постъпят властите?! Всички знаем отговора, нали.

 91. 91 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Имаме системен проблем. Дори многоуважаваната Петя Владимирова, известна със статиите си на сериозни теми, е отделила внимание на тема от типа "...бременен ли е силикон номер 237 и от кого...". А в случая, един простак за пореден път нарушава закона. Няма значение кой е, защото законът е над всичко и всеки. Нарушители са и хората от журналистическия екип; снимаш ако си поканен; ако не - виж какво казва Конституцията за правото да бъдеш сниман или не.
  Но от друга страна нещата са си съвсем редни в държава управлявана от простащината на джапанката и биреното коремче.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 93. 93 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Нямам намерение да защитавам Стоичков, всеки си отговаря за постъпките. Обаче, като се има предвид къде работят т.н. бити, дайте да ги видим, да видим приличат ли на бити, за да не се окаже, че гонят качване на рейтинга на парцала.

 94. 94 Профил на gotin74
  gotin74
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Буенос диас, сеньор Стоичков !Буенос Айрес !

 95. 95 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3262 Неутрално


  " Т ... умнико папараците снимат Мариана ... "


  Ти как разбра, че са папараци ? Не допускаш ли, че са журналисти, чиято работа е да информират обществото ? Не всеки който застава зад камерата е папарак и в студиото на " Здравей, България " се изясни, че човекът е журналист, а не папарак . А каква е вината на шофьора, също получил юмручни удари ? И той ли е папарак ?

  " А какво ще стане на една ръка разстояние ... ми да проверим, а ? "


  Ей, сега оставям всичките си задължения и работа, която храни мен и семейството ми, скачам в BMW-то и политам от Мюнхен за България да си ги мерим !
  Друг е въпросът, ако наистина беше на една ръка разстояние . Обикновено обидчика - простак налита разярен, а след това търси болницата да си изкарва медицинско, а на моят адрес се получава призовка - 4 пъти до сега .
  Пиши по същество позицията си и избягвай солените и необмислени простотии, когато не познаваш човека от другата страна !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 96. 96 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  "Г-н Стоичков е можел да се обърне към полицията, да настоява за заличаване на снимките, да даде на съд медиата и фоторепортера, но категорично не може да се саморазправя по този начин"
  Има и по-цивилизовани начини за защита, но Стоичков не прибягва до тях. Разчита предимно на юмруците си, докато някой ден си намери майстора.

 97. 97 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3262 Неутрално

  До коментар [#93] от "Цайко":

  " ... дайте да ги видим, да видим приличат ли на бити ... "


  Ами още на другия ден журналистът и неговия шофьор бяха в студиото на " Здравей, България " и камерите показаха в близък план следите от юмручната терапия ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 98. 98 Профил на gdobranov
  gdobranov
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#65] от "klatikurti":

  Грънци! Сватбата си е доста лично семейно събитие. Повечето сватби се организират в ресторанти, които също са обществени места - ако на сватбата на вашето дете някой дойде и започне да снима наляво и надясно, още повече ако знаете, че целта му ще е на другия ден снимките да се появят в някое клюкарско или жълто списание с една торба глупости по адрес на вашето дете, вие как ще реагирате? Питам ви не как ще ми кажете сега че трябва да се реагира, а как ще реагирате импулсивно и на момента? Тия двамата "журналисти" мен ако питате, са отнесли по-малко отколкото заслужават, и не го казвам щото съм тъмен балкански субект, а защото жаждата на обществото ни за пошлост и "риалити" вече достига просто истерични измерения, и мен лично това ме вбесява.

 99. 99 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1704 Неутрално

  "
  Освен това - когато става въпрос за публични личности, се има предвид и това, че те доброволно са се поставили под прожектора и са поели риска тяхното лично пространство да е по-ограничено в сравнение с неизвестните хора"

  Това ако го е казал юрист - направо да си хвърля дипломата.
  Няма такова понятие "публична личност". Всички хора имат еднакви права (и задължения).

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 100. 100 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10873 Неутрално

  Разни мутри са се били, една от тях набила другата. Държавата засега пасува.
  По какво това описание се различава от онова, което стана преди месеци в Слънчев бряг и също беше описано като "домашно спречкване" ? Не се стреляха - да. Не делиха паркинг- донякъде. Не пласираха наркотици - не се знае.
  Е, Срочков е име, но на друг терен, не и на терена на манастира.
  Общото е, че няма държава и на двете места, иначе нямаше да допусне този линч.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK