Кандидатът на корабокрушенците

Трайчо Трайков

© Анелия Николова

Трайчо ТрайковДа избере най-подходящия и силен кандидат, това е предизвикателство пред всяка политическа формация, която има аспирации към поста на държавен глава. В случая с Трайчо Трайков, претендентът издигнат след дълги родилни мъки от Реформаторския блок /РБ/, нещата стоят по различен начин. Основният проблем е не квалифицираността или "пригодността" на кандидата, а анемичността, противоречията и хаосът в политическата конфигурация, която го издига. Преди да откроя препятствията пред добро, запомнящо се представяне на г-н Трайков на президентските избори на 6 ноември, бих искал да се спра на неговите качества.


Веднага след като стана ясен претендентът на РБ за поста на държавен глава, към неговата личност светкавично бяха отправени два типа съмнения или критики: че г-н Трайков вече "бил изхабен", както и че имал "прекалено чиновническо излъчване", т.е. "не бил харизматичен". Тези "обвинения" според мен са неоснователни.


Първо, Трайков печели симпатиите на много от избирателите на традиционната десница с биографията си на експерт в областта на финансите и енергетиката, специализирал в Австрия и Германия, работил в чужбина. Това че обикновено е сдържан и пестелив в изказа си, акцентирайки повече на съдържанието, според мен ще му помогне да изпъкне в кампания, в която празнодумците няма да липсват. Трайков също така познава дълбоките води на практическа политика. Този факт го прави по-подходящ от авторитетни фигури, интелектуалци като скулптора Велислав Минеков, например, на когото липсва такъв опит, какъвто трудно се придобива в движение (тук споделям оценката на Огнян Минчев).
На второ място, в очите на поддръжниците на старата десница, които не питаят топли чувства към ГЕРБ, Трайков изглежда притежава и "героична биография". Досега няма еднозначна оценка за причините, поради които той се раздели с поста на министър на икономиката, енергетиката и туризма, който заемаше в периода 2009-2012 г. в първото правителство на Бойко Борисов. От една страна, Борисов определи министъра си като "най-голямата кадрова грешка", а според Цветан Цветанов Трайков получил място в управлението благодарение на доверието, гласувано му от парламентарната група на ГЕРБ, което впоследствие предал. От друга, малките десни партии защитиха бившия министър на икономиката.


При всяко положение обаче, влизайки в конфликт с министър-председателя по отношение на политиката на кабинета "Борисов 1" спрямо АЕЦ "Белене" и "Лукойл", Трайков показа, че може да защитава собствена, принципна позиция и не е във властта на всяка цена. Той се противопостави и на "големия шлем" защитаван от тогавашния президент Георги Първанов.


Трайков притежава имиджа на открит противник на засилването на влиянието на Русия в България. Това е достойнство, което няма как да бъде подминато или да остане неоценено от подкрепящите традиционната десница.


Едно опасение, което можем да изразим относно г-н Трайков, е това дали, образно казано, той е достатъчно издръжлив "плувец"; доколко е мотивиран да се включи в надпреварата за "Дондуков" 2. От една страна, призна, че е хванал "морска болест" от политиката – със сигурност вълните на събитията и заплетената констелация от интереси на родната политическа сцена няма да станат по-малко буреносни, набраздени с подводни течeния или мъртви вълнения. От друга, както е известно, когато номинацията му за президент бе обсъждана, Трайков първоначално заяви, че предпочита да не бъде кандидат.


Нека да се върна обаче на тезата, която изказах в началото. Проблемът е преди всичко в хората, които издигат кандидата.


На първо място, Блокът е приключен проект. Заявих това още в края на миналата 2015 г. Дори опортюнизмът вече не може да сплоти тази хетерогенна формация. Кандидатурата на г-н Трайков може спечели добра подкрепа, само ако бъде представяна и налагана като нескрито предизвикателство към ГЕРБ. Това вероятно искат, очакват от своите лидери повечето избиратели на Блока. Проблемът е в крайно противоречивото отношение към кабинета "Борисов" 2, демонстрирано с отчайваща последователност от РБ. Става дума, разбира се за деструктивния за самите реформатори лайтмотив "хем вън от властта, хем вътре". Дори ако кандидатурата на Трайков бъде рекламирана като проява на дързост към политиката на ГЕРБ, тази закъсняла, половинчата решителност на РБ ще бъде класически случай, за който е подходяща народната поговорка след дъжд качулка.


Трагикомичната случка с Божидар Лукарски, водачът на СДС, който постави под съмнение способността на РБ да застане твърдо зад Трайков (дали става дума за "неразбрана ирония" или има и автентичен "личен момент", защото Трайков призова през 2014 г. кандидатурата на самия Лукарски за министър на икономиката да бъде оттеглена – нека читателят сам прецени), е само симптом за размерите на центробежните процеси в лагера на реформаторите.


Усилията в Блока по издигането на претендент за най-високия пост в държавата, приличат на отчаяните, хаотични действия на корабокрушенци, които се опитат да построят лодка в открито море от отломките на техния потънал, злощастен плавателен съд. На всичко отгоре, някои от тях конспирират с и работят за акулите, които ги дебнат от всички страни Един от фундаментите на политическото мислене и стратегия гласи, че външната власт е функция от вътрешната; тоест, че тя зависи от наличието на ефективна комуникация и сплотеност в партийните редици срещу опонентите.


Второ, независимо от профила на кандидата, става ясно, че вече от РБ са разговаряли с ГЕРБ за евентуални съвместни действия на втория тур на президентските избори. Въпросът е принципен. Няма да е трудно избирателите на Блока да подкрепят политик, отстоявал позиции срещу ГЕРБ. Самият Трайков с изненадваща пъргавина обаче успя да задраска "героичната си биография", спомената по-горе, която вероятно е и най-голямото му достойнство. Той вече посочи, че ако не отиде на балотаж, ще даде подкрепата си за ГЕРБ ("освен ако няма големи резерви към кандидата" – твърде обтекаема фраза, с която кандидатът на Блока едва ли ще увеличи доверието към себе си). Ако от сега е ясно, че на втория тур доверието на поддръжниците на РБ ще бъде предадено, защото вкупом кандидатите и неговите лидери бодряшки ще призоват да се гласува за тандема на управляващата партия, цялото упражнение прилича на представление на несръчни комедианти в зле замислен цирк. Тази ненужна сценка или, по-точно казано, позорище, трябва да бъде спестена на публиката.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (320)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3103 Неутрално

  Една такава фигура като господин Трайков може само да обедини избирателите на десницата.Сравнен с комунистическите агенти на ДС, Жорж Ганчев и Красимир Каракачанов и "московския"генерал Радев е за предпочитане.Разбира се ще зависи и от предизборната кампания,но това е моят човек.

 2. 2 Профил на Люси
  Люси
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Аман от харизматични лидери!!!!Бойковата харизма вече понамирисва(за невярващите има клипове).Е,има и арест!ЦветанЦв.развява харизмата си като прани(заради медиатора не пиша мръсни)гащи из страната.Работи ли,работи!!!А пък за харизмата на Първанов и Румен Шадраванпетков,лично на мен,не ми достигат думи!Трябва да рискуваме и да изберем накрая някой нормален човек!!!!

 3. 3 Профил на Димка Гочева
  Димка Гочева
  Рейтинг: 438 Неутрално

  "Ако от сега е ясно, че на втория тур доверието на поддръжниците на РБ ще бъде предадено, защото вкупом кандидатите и неговите лидери бодряшки ще призоват да се гласува за тандема на управляващата партия, цялото упражнение прилича на представление на несръчни комедианти в зле замислен цирк. Тази ненужна сценка или, по-точно казано, позорище, трябва да бъде спестена на публиката."

  да, но едва ли;

  димка гочева
 4. 4 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Тази ненужна сценка или, по-точно казано, позорище, трябва да бъде спестена на публиката.
  --------------------------------
  Много точно казано,браво Чолаков...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 5. 5 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Да,тука Герб ги изпързаля.Не беше нужно да се договаря балотажа изобщо.
  Кой е този от РБ,който е позволил блока да бъде така изпързалян? Това едва ли е Кунева,която на предишните президентски избори не даде подкрепата си за нито един от участниците в балотажа.И това е правилното политическо поведение.

 6. 6 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 466 Неутрално

  ТТ го признавам за вариант.
  Само че масовката зад гърба му ме смущава много.

  Попътен вятър в главите!
 7. 7 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Най_силният кандидат издигнат от една много слаба коалиция.

 8. 8 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  BG Stability
  Рейтинг: 2073
  15:06, 1 сеп, '16 / Неутрално
  И аз ще гласувам за Трайков, но не защото е кандидат на Стабилизаторите на Баце, а защото е кандидат ВЪПРЕКИ ТЯХ!

  Това е моето мнение под новината, че Трайков е предложен за кандидат за президент и то остава непроменено. Ще гласувам за Трайков.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5578 Неутрално

  ТТ го очаква съдбата на вечния употребен. ЖАЛКО. има качества .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2576 Неутрално

  Едно е сигурно - Трайков ще създаде среда, в която празнодумците да изглеждат жалки.

  подпис
 11. 11 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3320 Неутрално

  До коментар [#10] от "Иван К":

  Така е !
  Но ще бъде ли разрешено на избирателите да го чуят ?!
  Ще има ли чисто политическа предизборна кампания ?!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 12. 12 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Без лицата Лукавски и Кукунева в блока, нещата щяха да стоят доста по-добре, но и сега Трайков има своя шанс.
  Реално той има много добър профил:
  1. Добър образователен ценз;
  2. Спокойна и диалогична фигура;
  3. Твърд защитник на евроантлантическата ориентация на България;
  Всъщност затова вият милиционерите, за разлика от техния вожд, Трайков недолюбва евразийците

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 13. 13 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Търсят се негативи за кандидатурата на Трайчо, засега много слаби

 14. 14 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Без значение кой го предложил,да изберем Трайков,стига чугуни!

 15. 15 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#7:"4ort"]Най_силният кандидат издигнат от една много слаба коалиция.[/quote]
  Най-силният щеше да е, ако зад него имаше силна подкрепа. Трайков е НАЙ-ДОБРИЯТ от всички предложени, независимо коя лелка ще издигне Герб! Проблемът е, че зад него се крият петима дребни мошеници, качени в пробито корито и затова колкото и да харесвам и одобрявам Трайков, аз ще накажа петимата дребни мишоци в пробитото карито. Сори, Трайков, избрал си лоша компания от тарикатстващи лузъри.

 16. 16 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 679 Любопитно

  [quote#15:"marsena"]и затова колкото и да харесвам и одобрявам Трайков, аз ще накажа петимата дребни мишоци в пробитото карито.[/quote]
  Как точно ще ги накажеш, като гласуваш за педофил, генерала на бсп, агент от МВРО или лелката на милиционерите?
  И кого всъщност наказваш по този начин, тях или себе си?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5578 Неутрално

  До коментар [#12] от "Индивидуален паметник на културата":

  само дето ще го предадат своите заради лапачката от управляващите. В това е голямата измама на избирателите, които са петимни за кандидат с човешко лице и прочел повече от една книга и далеч от МВР и - сегашно и бивше (то бивше НЯМА) !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5578 Неутрално

  До коментар [#16] от "Индивидуален паметник на културата":

  или за неизвестния гробар ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 748 Неутрално

  [quote#10:"Иван К"]Едно е сигурно - Трайков ще създаде среда, в която празнодумците да изглеждат жалки.[/quote]
  Безспорно.Спомням си го като министър,когато беше първият сериозен напън за прехвърляне на партиди от частните фондове към НОИ,как простичко се изрази пред журналистите:
  "НОИ не е доказал,че може да управлява пари.НОИ е доказал само,че може да прави опашки и да губи документите на хората."

 20. 20 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Геният на мисълта, вифаджията имал информация, че гласоподавателите на РБ щели да подкрепят кандидата на Герб. Декларирали били пред него, само дето още не знаят кой е кандидата

 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5578 Неутрално

  До коментар [#19] от "Вячеслав Атанасов":

  получава се много гадно - гласуваш за Трайчо а получаваш пак бойково мекере.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#16] от "Индивидуален паметник на културата":

  няма да гласувам

 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5578 Неутрално

  До коментар [#22] от "marsena":

  ТРЯБВА да гласува ВСЕКИ !!! като не гласуваш пак подкрепяш статуквото на мафията !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#16:"Индивидуален паметник на културата"] кого всъщност наказваш по този начин, тях или себе си?[/quote]
  Три въпроса по същество за дясното:
  1. Някой ще оспори ли, че РБ, за които аз ГЛАСУВАХ !, са провален проект?
  въпрос 2.- трябва ли да се насърчават поредните провалени политици в дясно, или трябва да се накажат, за да се появи най-сетне нещо читаво и жизнеспособно, което да изрази интересите на десните хора в България?
  3. - каква изобщо е ползата от продължаващата агония на РБ?

 25. 25 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Поредния безличен кандидат!

 26. 26 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 913 Любопитно

  трайчо като жертвено агне ...на кукунева , ликавски и на един позорно провален проект

 27. 27 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 748 Неутрално

  [quote#21:"КМЕТ В СЯНКА"]получава се много гадно - гласуваш за Трайчо а получаваш пак бойково мекере. [/quote]
  Хем гадно,хем политически некоректно.Какво послание даваш на потенциалните си избиратели?"Ще се понапънем да ограничим самодържеца Борисов поне в една от институциите,но ако не се получи,даваме подкрепата си безрезервно."

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5578 Неутрално

  До коментар [#24] от "marsena":

  Сега изборът е МАЖОРИТАРЕН и гласуваш за личност а не за назначени партийни клати.... като оня Прошко, който се окепази за цял живот, и после Президентът е надпартиен по дефиниция и не би трябвало да се влияе от НИКОЯ партия или коалиция. Аз мисля, че Т.Т. има качества да ги отстреля ако и Го;емия брат го подкрепи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#23:"КМЕТ В СЯНКА"]ТРЯБВА да гласува ВСЕКИ !!![/quote]
  Гласувах от избори, на избори за ДСБ, после за РБ...и НИЩО- глас на вятъра. Сега вече мисля, че трябва да се гласува само за нещо ново в дясно, което да има всички шансове реално да влияе и да прави политика, в полза на европейски и демократично настроените българи. Няма смисъл от бутикови образувания, мърморещи от ъгъла на НС.

 30. 30 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Това е напият човек, който ще продължи правилната, евроатлантическа посока за БГ.
  А Герб ще трябва да вадят Слънцето или Цв, няма как.

 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5578 Неутрално

  До коментар [#27] от "Вячеслав Атанасов":

  от продажни номенкатури какво друго очакваш ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5578 Неутрално

  До коментар [#26] от "Stewie":

  аз пък очаквам изненади.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на qdk12501326
  qdk12501326
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Вчера в офиса си говорим с един колега и му казвам, че ще гласувам за Трайков, а той се смее...

  Питам "Що се смееш, знаеш ли нещо за човека, позициите му, политическата му кариера, възгледи..."

  Вика ми "Нищо не знам и не ме интересува, но знам, че президента трябва да има поне някаква харизма, а този няма..."

  И си мисля, щом колегата ми, който не е тъп, разсъждава по този въпрос като олигофрен, какво остава за нискообразования плебс по села и паланки.

  Българският народ в мнозинството си е много прост и ограничен...но поне обичаме харизмата

  Емиграцията е единственото решение за интелигентния българин
 34. 34 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Един перфектен кандидат от когото България има нужда. Забравете партиите с два файтона членове. Трайков ще бъде изборът на всеки разумен човек.

 35. 35 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 913 Любопитно

  [quote#20:"stanislavdi"]Геният на мисълта, вифаджията имал информация, че гласоподавателите на РБ щели да подкрепят кандидата на Герб[/quote]

  хората на кунева , лукарски и ненчев услужливо ще гласуват за герб ,дсб едва ли ще гласуват за трайчо ,резултата май че е ясен ?

 36. 36 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#28:"КМЕТ В СЯНКА"]Сега изборът е МАЖОРИТАРЕН и гласуваш за личност а не за назначени партийни клати.[/quote]
  Хайде сети се как ще бъдат изтълтувани процентите подкрепа за Трайков от социолозите , Радан, Кунева и ко.?

 37. 37 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Много добър материал! Само с последния абзац не съм сигурна, че мога да се съглася или по-точно засега не виждам нещата точно така.
  Макар че подкрепата на Кунева е доста смущаваща. Тя ми звучи като "абе и без това издигнахме кандидат от немай къде, и без това няма да стигне до никъде, и без това сме коалиция само откъм фасадата и скоро ще се преформатираме..."
  И все пак нека се преброим корабокрушенците . Е, не че няма да хвърля и едно око на кандидата на ГЕРБ.

 38. 38 Профил на xfactor
  xfactor
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Не ме интересува кой го е издигнал и в какво състояние е. Трайков е силен и достоен кандидат Важното е повече българи да осъзнаят че това са МАЖОРИТАРНИ избори. И че гласуват за личността и политика Трайков, а не за разпиляната формация РБ.

 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5578 Неутрално

  [quote#30:"гарата"]Това е напият човек, който ще продължи правилната, евроатлантическа посока за БГ.
  А Герб ще трябва да вадят Слънцето или Цв, няма как. [/quote]
  и боцко и ушето са суперкомпрометирани. вече и във Вашингтон не ги приемат.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4063 Неутрално

  излишни вълнения чий блок издигнал кандидата...

  Изборите са преки.

 41. 41 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3075 Неутрално

  похарчиха един от много малкото си читави хора . и самия Трайков го осъзнава

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 42. 42 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5578 Неутрално

  До коментар [#41] от "дерибеев":

  не се знае. надеждата е жива.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 43. 43 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#33:"qdk12501326"] щом колегата ми, който не е тъп, разсъждава по този въпрос като олигофрен, какво остава за нискообразования плебс по села и паланки. [/quote]
  Колегата ти разсъждава напълно реалистично, точно защото си дава сметка от какво се впечатлява мнозинството у нас, след като си избра Гоце, вместо почтения, достолепен, възпитан и образован градски човек като Н. Беронов.

 44. 44 Профил на qdk12501326
  qdk12501326
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#24] от "marsena":

  Без да искам ти сложих + макар че по скоро не съм съгласен с теб.

  Прави си, че РБ са провален проект, но съществуването им в момента е изключително важно, защото то обира реалния десен вот в страната и показва на партиите на статуквото - ГЕРБ, ДПС, БКП, че има и несъгласни с тяхната вредна политика (макар и малко)

  Лично според мен за дясното пространство ще е най-добре ДСБ да се отделят от РБ, където всички други са корумпета и некадърници - лукаря, куневица, турчето...все неприятни и вредни службогонци...

  Емиграцията е единственото решение за интелигентния българин
 45. 45 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 748 Неутрално

  [quote#38:"xfactor"]Не ме интересува кой го е издигнал и в какво състояние е. Трайков е силен и достоен кандидат Важното е повече българи да осъзнаят че това са МАЖОРИТАРНИ избори. И че гласуват за личността и политика Трайков, а не за разпиляната формация РБ. [/quote]
  +++++ Дано да им просветне.Има такива моменти,на отключване на съзнанието на избирателите.А дано се случи.

 46. 46 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 308 Неутрално

  "Няма да е трудно избирателите на Блока да подкрепят политик, отстоявал позиции срещу..."

  Дилемата - дали да се подкрепи позиция срещу, или да се подкрепи позиция "за". Ще бъде ли "прочетен" Трайков като опозиционен кандидат, или ще обясни в дълбочина идеята за румънския модел например, та да престанем да недоумяваме.

  Позицията "срещу" вече я отстрелях, заедно с ярките и представители - Нинова и сие. От тук нататък въпросът е ще има ли нова "клекнала снимка".

 47. 47 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Не виждам нищо притеснително в обещанието за подкрепа на Герб, но Само ако Трайков не отиде балотаж. Това демонстрира още в началото: 1. решимост за сериозна изборна битка и 2: ярка проевропейска ориентация.
  по т.1: Проблем самия Трайков да бъде втори в резултата, /на фона на карикатурата Радев/ могат да бъдат само мащабни фалшификации и пазаруване на гласове от Цв.Цв и други като него.
  Само да вметна, че срещу Трайков, Герб трудно ще се пребори чрез руската послушница Фандъкова, черната подводница Попова или многостаночницата Цачева. Почти си представям как "Обединителя на отечеството и скоро на ЕС", взема партизанската мешка на другия си дядо, слага вътре тенекия мас и едно хъбче и геройски се запътва към тихо пристанище /с чайки, дюшеци и лодки/ на бул. Дондуков 2
  -по т.2: Трайков припомня нещо отдавна забравено от ББ, че ГЕвропейскоРБ и РБ са числят към групата на ЕвропейскатаНП

 48. 48 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  Наистина Трайков щеше да има по-голяма тежест, ако бе издигнат само от ДСБ и Гражданския съвет. Нямаше да му се налага да отговаря непрекъснато на въпроса с опозицията ли е или с управляващите. Другите партии от блока ще му бъдат като воденичен камък на шията.
  А да се определя отсега ще се подкрепи ли на балотаж герберския кандидат, е все едно да се слага каруцата пред магарето, защото още не знаем кое ще е магарето.

 49. 49 Профил на tinati
  tinati
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ще гласувам за Трайчо.

 50. 50 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2486 Неутрално


  Трайчо Трайков е човекът, който се възпротиви на " Белене ", " Лукойл ", " тройният шлем на сирищника, против енергийната политика за доминиране на Русия и Трайков е човекът, който е бил против кандидатурата на некадърния, меркантилния и надут като пуяк Лукарски - всичко това е демонстрация на здрав разум и практицизъм и г- н Трайков е този за когото ще гласувам !
  УСПЕХ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 51. 51 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4729 Неутрално

  [quote#22:"marsena"]няма да гласувам [/quote]
  Кремълската прислуга лайк дис.

  Gunter glieben glauchen globen
 52. 52 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#44:"qdk12501326"] реалния десен вот[/quote]
  РБ- 02. 2016- 5.9%
  06.2016- 5%
  както виждаш трендът е надолу
  http://alpharesearch.bg/userfiles/file/0616_Alpha_Research_Public_Opinion.pdf
  Не се притеснявам, че си искал да ми сложиш "-", нито от останалите, които са го направили. Знам, че е трудно да погледнеш истината право в очите - за това се иска сила.

 53. 53 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#51] от "Blood Red Skies":

  е не мога да се харесам на всички, но все пак предпочитам да правя това, което смятам за правилно

 54. 54 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  До коментар [#24] от "marsena":

  " Три въпроса по същество за дясното : "


  Въпросите са ти правилни и актуални, но биха имали място, ако на 6-ти ноември се произвеждаха парламентарни избори . В случая говорим за ЛИЧНОСТТА , а не за коалицията .
  Моят съвет : Нека подкрепим Трайчо, а след президентските избори да се заловим за един сериозен политически анализ и дебат, относно коалицията РБ . О, там има много трески за дялане и един почтен човек с десни политически възгледи, има какво да каже .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 55. 55 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4729 Неутрално

  До коментар [#53] от "marsena":

  Негласувайки, гласът ти отива при кремълските партии, чиито електорат марширува към урните под строй или стимулиран от тройка кебапчета с гарнитура бобена салата и лютеница. Ще получиш президент, избран с гласа на някой ром в напреднала възраст и след това ще се тюхкаш как няма кой да те представлява в България.

  Gunter glieben glauchen globen
 56. 56 Профил на Веселин
  Веселин
  Рейтинг: 701 Неутрално

  От така представените кандидати досега на политическият пазар Трайков се откроява като единствения който ще защити европейските ценности! С това мисля, че ще се съгласят дясногласуващият електорат досега подкрепящ ГЕРБ. Надявам се на подкрепа от всички които им е омръзнало да гласуват за по малкото зло и на балотажа за първи път да няма представител на бсп!

 57. 57 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#54:"niksan1"]Въпросите са ти правилни и актуални, но биха имали място, ако на 6-ти ноември се произвеждаха парламентарни избори .[/quote]
  На практика е точно така- всички използват тези избори за да проверят какви са шансовете им за бъдещи парламентарни избори и изпробват евентуални коалиции. Това казват и анализаторите.

 58. 58 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  "Блокът е приключен проект."

  Единствено желанието да се окопаят във властта и да могат да се продадат ги задържа заедно. Празноговоренето и разминаването от вече казано и реалност е толкова дразнещо. За Лукарски въобще и няма смисъл да се говори. Направо ми е мъчно за Трайков, как се е съгласил да им бъде кандидат.

 59. 59 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Ще гласувам за Трайчо!

 60. 60 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Авторът според мен абсолютно неправилно обединява личността на Трайчо Трайков и политическата сила РБ. Така прави доста некоректното внушение, че след като РБ е "потъващ кораб" то и г-н Трайков задължително потъва с него.

  Не, г-н Трайков е самостоятелно явление и не е обвързан със съдбата на РБ. Най-малкото защото изборът е мажоритарен, т.е. оценяват се неговите лични качества. Поне така биха постъпили разумните хора а партийното стадо... ами да потъват заедно с партиите си.

  Той има предимството, че много хора които за нищо на света не биха дали гласът си за РБ ще гласуват за него. Заради личните му качества. А РБ просто ще си направят един безплатен PR на негов гръб, затова го издигат. И защото знаят, че чисто партийна тяхна кандидатура е обречена на грандиозен провал.

  Личните качества заради които хората ще гласуват за него са:
  - Ясна и твърда проатлантическа и проевропейска ориентация. Реална а не на думи заради личната изгоди както при мнозина и многократно доказана.
  - Готовност да има собствено мнение и да го отстоява, не да се подмазва и нагажда пред силните.
  - Готовност да се бори срещу олигарсите и срещу руската пета колона при нас.
  - Честност, при него думите отговарят на делата.

  Много ценни и много рядко срещани при нашите политици качества.

  Остава хората да превъзмогнат убеждението си, че трябва да гласуват за партии вместо за личности и той ще има сериозни шансове. Най-малкото си заслужава да се опита. Най-малкото за да се зашлеви един шамар на самозабравилата се наша политическа класа.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 61. 61 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#55] от "Blood Red Skies":

  Ти как ще гласуваш на втори тур, ако изборът най-вероятно ще е БСП/Герб?
  Въпросът е към всички.

 62. 62 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2617 Неутрално

  Май е дошло времето кагато кандидат президентите ще бъдат оценявани по програмите си и шансовете да си ги изпълнят. Само усмивки на снимките не са достатъчни.
  Необходими са визионери.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 63. 63 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  [quote#44:"qdk12501326"]Лично според мен за дясното пространство ще е най-добре ДСБ да се отделят от РБ[/quote]
  След като не се отделят заради парламентарните изгоди /субсидия и т.н./ показва що за стока са И ТЕ. Само че трудно ще го видите и осъзнаете през партийните очила.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 64. 64 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#28:"КМЕТ В СЯНКА"]Аз мисля, че Т.Т. има качества да ги отстреля ако и Го;емия брат го подкрепи. [/quote]

  Големият брат, предполагам имаш предвид Путлер защото всички червени мурзилки ревете в защита на Трайчо.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 65. 65 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4729 Неутрално

  До коментар [#61] от "marsena":

  Естествено, че за Герб. Иначе идва Орешарски и законите в Народното събрание започват да ги пише Газпром.

  Gunter glieben glauchen globen
 66. 66 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#32:"КМЕТ В СЯНКА"]аз пък очаквам изненади. [/quote]

  Като например Радев президент, Трайчо вице за втори тур. Де да можеше да стане.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 67. 67 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  [quote#33:"qdk12501326"]обичаме харизмата
  [/quote]
  Да, независимо от това дали ще е във вид на бабаитлък, или на клоунство, или на агресия, или на истинско лидерство.

 68. 68 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 745 Неутрално

  [quote#58:"daam"]Единствено желанието да се окопаят във властта и да могат да се продадат ги задържа заедно.[/quote]

  Тези които са желали и са се окопали във властта са ясни - всички без ДСБ. Те следват (както и ПП ГЕРБ) по стъпките на НДСВ - "във властта до край и после - в историята". С това си оставане във властта те се самоизключиха от следващият десен проект. Просто ще бъдат зарязани от своите избиратели - главно дясно ориентирани хора без конкретни партийни пристрастия.

 69. 69 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3075 Неутрално

  [quote#60:"Fred"]Така прави доста некоректното внушение, че след като РБ е "потъващ кораб" то и г-н Трайков задължително потъва с него. [/quote]
  затова казвам , че го похарчиха .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 70. 70 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  [quote#33:"qdk12501326"]какво остава за нискообразования плебс по села и паланки.[/quote]
  Всеки избира сам за себе си и си носи последствията от избора. Горко ни ако се водим по нагласите на мнозинството, особено ако то се държи като стадо. Обидно е за нас дори като за личности. Може да съм сам но ще съм убеден, че съм прав и не съм се поддал на натиска. Това ми стига. Аз затова никога не агитирам за кандидат, всеки да си прецени.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 71. 71 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  [quote#61:"marsena"]Ти как ще гласуваш на втори тур, ако изборът най-вероятно ще е БСП/Герб?
  Въпросът е към всички.[/quote]
  За БСП – никога!
  За ГЕРБ – само ако е Кристалина Георгиева
  В противен случай – пас

 72. 72 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#65] от "Blood Red Skies":

 73. 73 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#43:"marsena"]след като си избра Гоце, вместо почтения, достолепен, възпитан и образован градски човек като Н. Беронов. [/quote]

  Н. Беронов беше издигнат защото имаше опасност кандидат на СДС да спечели и затова трябваше напълно неизбираема кандидатура. Сега шансът Трайчо да спечели е 0%.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 74. 74 Профил на m.konstantinov
  m.konstantinov
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Г-н Трайков има шанс да се пребори за третото място, но този шанс не е голям - вероятно ще го бие Каракачанов. Може и още някой. През 2011 СДС се класира на 6-то място, малко преди Светльо Витков - проверете си сами тези факти.

  А че РБ трябва да подкрепят на втори труд кандидата на ГЕРБ, е очевидно. И то не заради шизофреничното им отношение към властта, а защото ДСБ и СДС са членки на ЕНП. Толкова ли е трудно да се проумее (дори и от местните разбирачи от политика), че според европейските традиции, а и ценности, членките на всяка фракция в ЕП трябва да се подкрепят помежду си при сблъсък с друга фракция?

  А дали ГЕРБ е дясна партия, е идиотски въпрос. Не само поради липсата (вече) на дефиниция за дясно. ГЕРБ е основната компонента на ЕНП у нас. А дали това се харесва на разбирачите, е напълно ирелевантно.

  Бъдете здрави!

 75. 75 Профил на antislav antonoff
  antislav antonoff
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Реално погледнато,човека няма никакъв шанс срещу кандидатите на БСП и ГЕРБ. А и Б отборите на ДС.
  Отпадъците създадоха своя държава на Територията,в която те и само те могат да определят правилата. За населението останаха хляба и зрелищата......Но ако хляба е малко и хляба не стига за вас деца.......ами яжте пасти!

 76. 76 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#71:"Fiji"]За ГЕРБ – само ако е Кристалина Георгиева [/quote]
  няма да е тя- по технически причини, което означава, че ще дадеш шанс на кремълския "генерал"

 77. 77 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2387 Весело

  Разбиара се Трайчето е неотразим! Авторът, обаче, упорито използва словосъчетанието "традиционна десница" и още по-упорито отказва да обясни какво има предвид. Дори най-бегли наблюдения сочат, че десница у нас няма. В най-добрия случай има десоцентристки партии и нито една от тях не е в РБ. В блока преобладават левичарски формации с революционна идеология, екоталибански възгледи, социални извратености и глобалистки мераци. Кривата политическа картина у нас доведе до перверзията последните паважно-плакатни безделници и маргинали да бъдат считани за десни.

 78. 78 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#70:"Fred"]Горко ни ако се водим по нагласите на мнозинството, особено ако то се държи като стадо. [/quote]

  Горко ви наистина защото ако не дай си Боже съберете мнозинство ще трябва да управлявате, а това както всички знаем вие не можете.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 79. 79 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  И така, според автора ТТ има две основни предимство като кандидат, и първата от тях била, че бил добър икономист. Прекрасно! Само че това му качество би било предимство за него само ако е кандидат за министър на икономиката или за премиер. За президента това няма значение, защото правомощията на президента в областта на икономиката са почти нулеви.

  Второто предимство било, че е отявлен враг на Русия. В САЩ това би било предимство за него, но не и в България. Защото тук приятелите на Русия не са особено много, но нейните врагове са прекалено малко и са едно нищожно малцинство. Дотолкова, че дори в този русофобски форум тяхното надмощие е твърде нестабилно и оспорвано.

  Така че за ТТ ще гласуват не хората, които виждат в него големия икономист или още по-големия враг на Русия, а симпатизантите на партиите в РБ, и то не всички.

 80. 80 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#73] от "Български патриот":

  Въпросът е защо почтен, възпитан и достолепен градски човек, с нито едно петънце в биографията като Беронов, е неизбираем в нашата мила родина?

 81. 81 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Героична биография!?!? Ще ме уморите от смях!?

  Къде беше г-н Трайков, когато се продаде Булгартабак на Пеевски!? Оставка, несъгласие!? Не!В министерството беше и каза, че не било чак толкова лоша сделка.

  Къде беше г-н Трайков, когато преизпълняваше квота за инсталирани ВЕИ мощтности 5 години преди крайния срок!? Ами платените и продължаващи да се плащат за 20 години напред преференциални цени източени от НЕК!?

  Колко бяха дълговете на НЕК при встъпването на Трайков във властта и колко при оставката му!?

  Героичната му биография се състои в това, че Борисов го изгони.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 82. 82 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2087 Неутрално


  [quote#76:"marsena"]означава, че ще дадеш шанс на кремълския "генерал"[/quote]
  Каква гаранция можеш да ми дадеш, че и кандидатът на ГЕРБ няма да е "кремълски"?

 83. 83 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 864 Весело

  До коментар [#76] от "marsena":

  Кремълския генерал обучен в щатите ли имате предвид?

 84. 84 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2387 Весело

  До коментар [#80] от "marsena":

  Нима още не е ясно, че народ от ганю-андрешко-хитърпетровци не може да избере почтен градски човек? Добрутро!

 85. 85 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#74:"m.konstantinov"]А че РБ трябва да подкрепят на втори труд кандидата на ГЕРБ, е очевидно.[/quote]

  Е, за мен и за теб е очевидно, но не и за истинския костак от драгалевската секта. Той ще гласува за Радев с удоволствие защото е срещу ГЕРБ.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 86. 86 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#80:"marsena"]Беронов, е неизбираем в нашата мила родина? [/quote]

  По същата причина поради която от сандалово дърво свирка не става, по същата причина, по която Моцарт не е ставал за съветник на Императора.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 87. 87 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4729 Неутрално

  До коментар [#81] от "Зарзават":

  Пак същата помия като вчèра. Поне смени кофата ма!

  Gunter glieben glauchen globen
 88. 88 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#60:"Fred"]Авторът според мен абсолютно неправилно обединява личността на Трайчо Трайков и политическата сила РБ.[/quote]

  Това не го разбрах!
  За какво бяха тогава няколко месечните мъчителни преговори в РБ? Доживяхме да издигнат общ кандидат, за да твърдим сега, че той нямал нищо общо с РБ?!

  Напротив, Трайков си е кандидат а РБ!
  Това е негова същност. Ако не искаше да е такъв- да е беше кандидатирал като независим.

  Тук виждам и друга тенденция- защо ДСБ не били издигнали собствен кандидат?
  След като и ние питахме същото от три години? То не беха Десни проекти, то не бе чудо...
  По стар навик, ако Трайков се провали, негативът ще е за РБ, ако вземе , че се представи добре- позитивът ще е само за ДСБ !

  Да ги нямаме такива- Трайков е отговорност на цялото РБ, вкл. и ДСБ!  Помним:"Плевен падна!"

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 89. 89 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#87] от "Blood Red Skies":

  Когато фактите говорят.... дори ти мълчиш!

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 90. 90 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4729 Неутрално

  [quote#83:"SSmart"]Кремълския генерал обучен в щатите ли имате предвид? [/quote]
  Не лъжи. Обучен е в Щатите по принуда. Или според теб НАТОвска България трябва да си праща кадрите на обучение в Ленинград?
  Това, че е завършил курсове в САЩ не е променило северноазиатската му закваска. Просто се е кефел на нови самолети, кетъринг вкл. уиски и командировъчни в омразни $.
  Ти си същият.

  Gunter glieben glauchen globen
 91. 91 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#83] от "SSmart":

  Само ДС-бе, аспиратна по научен комунизъм Огнян Минчев, ДС-агента Инджев, доносника от 6то на ДС Коритаров и номенклатурчика и син на главният редактор на Работническо Дело - Евгений Дайнов имат право да определят кой е кремълски кандидат и кой не.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 92. 92 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4729 Неутрално

  [quote#89:"Зарзават"] дори ти мълчиш! [/quote]
  Чак пък на Бог не се изживявам. Просто не обичам помиярите.

  Gunter glieben glauchen globen
 93. 93 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4729 Любопитно

  До коментар [#77] от "Lemmy":

  То в България лявото и дясното по принцип са сбъркани. Най-богатите крадци са от БСП(к) и за тях гласуват бабичките с 80 лв. пенсия. Да разбираме ли, че ти като автентично десен агитираш да гласуваме за Радев, който е издигнат от партията на най-големите богаташи -червени олигарси?

  Gunter glieben glauchen globen
 94. 94 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 525 Неутрално

  И аз ще гласувам за Трайков защото просто няма за кой друг. Моят фаворит беше Стефан Тафров и умът ми не го побира защо Радан не номинира този човек?!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 95. 95 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4729 Неутрално

  [quote#82:"Fiji"]Каква гаранция [/quote]
  Гаранция - Франция. Ти направи каквото трябва, за да не подарим на БСП(к) президентството.

  Gunter glieben glauchen globen
 96. 96 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#90:"Blood Red Skies"]Това, че е завършил курсове в САЩ не е променило северноазиатската му закваска.[/quote]

  Както азиатщината в поведението му. Да назначиш любовницата си за ПР във ведомството където си шеф. Сега кандидатства за президент и ако спечели съм сигурен, че ще надмине и Гоце по далавери.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 97. 97 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4729 Неутрално

  [quote#94:"пустиняк"]Моят фаворит беше Стефан Тафров[/quote]
  Стефан Тафров е достойна кандидатура, но е почти тотално непозната в България. Трайков категорично е по-добрия избор.

  Gunter glieben glauchen globen
 98. 98 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#24:"marsena"]трябва да се накажат, за да се появи най-сетне нещо читаво и жизнеспособно, което да изрази интересите на десните хора в България[/quote]
  Ама защо сте си въобразили, че държейки се като ъпгрейднат вариант на ретрограден болшевик, вие - едната шепа симпатизанти на Радан Кънев, представлявате "десните хора" в България? Десните хора, които на времето подкрепяхме СДС, днес недвусмислено подкрепяме ГЕРБ. Колкото и да се самозаблуждавате, че сме били "милиционери" и "тикви", няма как да отречете, че именно ние сме десните и про-европейски избиратели. Как точно симпатизант на ДСБ е за европейското ни развитие, след като лидерите ви са негласно обявени за персона нон грата в ЕС? И кого си мислите, че заблуждавате с тези си смешни изявления?

 99. 99 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5732 Неутрално

  Тр. Трайков е фигура, която заслужава обединение ЗА. Стига вече обединение ПРОТИВ. Той има всичките качества за това. Важно е да надскочи границите на ограниченията, създавани през годините - политики, предразсъдъци, традиции.
  И тези, които го подкрепяме, можем да помогнем това да стане факт

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 100. 100 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#94:"пустиняк"]Моят фаворит беше Стефан Тафров[/quote]

  Не можете да разберете, че да си свестен човек и професионалист не означава да си избираем. Ако се издигне свестен, но неизбираем какъвто е Тафров, къде ще отиде президентството? При някое азиопо-мурзилско келеме като любовника генерал.

  Всяка умишлено издигната неизбираема кандидатура работи в интерес на червената сган, въпреки качествения си кандидат.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK