Стратегията "Ретроградният Меркурий"

Стратегията "Ретроградният Меркурий"

© Спас СпасовНяма публично изказване, в което Борисов да не е демонстрирал, че наистина добре е попил уроците на двамата си наставници – Тодор Живков и Симеон II.


От първия е научил, да се държи като прост с прости, които трудно правят разлика между полупроводници и "цели" проводници*. От втория е копирал способността – да изглежда малко неадекватен винаги, когато трябва да отговори на точен и важен въпрос. Както в последното си участие в утринния блок на БиТиВи миналия четвъртък.


В него съобщените лично от лидера причини за
шикалкавенето около кандидат-президента на ГЕРБ


на партията бяха две.


Едната – че депутатите и населението не бива да се разсейват, за да се съсредоточат по-лесно върху предложението му все пак да си купим от Русия двата ядрени реактора за "гьола" в Белене (по Борисов - бел. ред.). По същата тема Борисов доскоро говореше за "полупроводници". Сега вече, както разбрахме, става дума за "цели".


Втората причина за овъртолването на кандидат-президентската номинация на ГЕРБ беше развита по-мащабно. Тя била в "ретроградния Меркурий", чийто период продължава от 30 август до 22 септември.


Според астрологията, а най-вече според министъра на правосъдието Екатерина Захариева по време на ретроградната фаза не бивало да се предприема нищо важно. Т.е. ще изчакаме звездите да се подредят и да дадат знак кога му е дошло времето на кандидат-президента. Добре, че лошият цикъл на Меркурий тази година приключва по-раничко. Защото ако беше както миналата, по астрологична причина


ГЕРБ можеше изобщо да отмени изборите


Тези дни медиите в Германия публикуваха анализи на т. нар. "традиционно лятно интервю" на Ангела Меркел пред обществената немска телевизия ARD. В тях имаше няколко фокуса – промяната към по-твърд тон в публичното поведение на канцлера, еволюцията на позицията й към бежанския проблем и новият смисъл, който придобива в днешния политически контекст в Германия прословутата й реплика отпреди година "Wir schaffen das" (Ще се справим).


В същото интервю Меркел отказва да даде конкретен отговор на въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат или не. Само че, в Германия политиците не гледат към звездите, когато говорят с гражданите и медиите. По тази причина мълчанието на канцлера има ясно обяснение – изчакването е, за да стане ясно дали кандидатурата й ще донесе по-скоро победа или по-скоро загуба на партията й.


Тук, в


изненадващите интервюта на Борисов


броим звездите, коментираме двойни дузпи от селски мачове и крием важни политически послания, за да съсредоточваме парламента и избирателите върху подкрепата за предварително взети решения. Но и дума не обелваме, че циркът който ГЕБ разиграва с кандидат – президента си има една единствена цел – да го крие до последния възможен момент от важните въпроси, на които трябва да даде отговор преди да поиска подкрепата на избирателите си. Най-неотложният от тях е накъде ще води страната – към НАТО и Европейския съюз или към периферията на Евразийския? Или пък ще продължим да се самоунижаваме "снишени, снишени докато отмине бурята"**.


В такъв буламач от суеверия, първични страхове и ретроградност политическото говорене губи сила и смисъл. А криенето на един кандидат-президент (в случая с ГЕРБ) не е демонстрация на някаква отговорност, а


стратегия на селското хитруване


Елемент от него е и задължителното гласуване, на което сега ще бъде подложен "ласт минит" кандидатът на Борисов ("обявеният в последната минута" - бел.ред.). Точно по тази причина преди да влязат в тъмната стаичка избирателите ще гледат тавана или в най-добрия случай ще броят звездите.


* "Тази година завод за полупроводници, догодина – за цели проводници!" (из реч на Тодор Живков при откриването на Завода за полупроводници в Ботевград)
** "Да се снишим, докато бурята отмине" (Из реч на Тодор Живков по повод т-нар. "перестройка" в бившия СССР)


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (214)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Жоро Г
  Жоро Г
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Избирателят на ГЕРБ гласува сляпо за който и да е, стига да се е снимал до Бойко. Търсенето на по-дълбока стратегия за забавянето е загуба на време....
  А поведението на Баце? Хм, че той си е такъв от години, идват му отвътре и шикалкавенето и простословието.

 2. 2 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Страхотна статия!
  "...добре е попил уроците на двамата си наставници – Тодор Живков и Симеон II.""

 3. 3 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 881 Любопитно

  "В такъв буламач от суеверия, първични страхове и ретроградност политическото говорене губи сила и смисъл. А криенето на един кандидат-президент (в случая с ГЕРБ) не е демонстрация на някаква отговорност, а
  стратегия на селското хитруване"

  от селяни селянии и селски номера

 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3061 Весело

  Като ги няма Смилов, Минчев, Дичев ....- защо ли ?- даже и Спас Спасов е станал политически анализатор !

  [email protected]
 5. 5 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 875 Любопитно

  Ретрограден ,градивен -важното е лапаницата да върви .И Простотията !
  Което и магаре да посочи Слънчо /включително себе си / при това толку меринос на територията след ноември е станало главнокомандващ.

  Занимавка извън коментара за избора на магаре:

  Всички плащаме простотията !
  Калина Петрова
  Не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава. Тази хубава българска поговорка е валидна с пълна сила за случая със пиянски скандал с привкус на интимности на кукерския събор в с. Черниче. Някак си вниманието се фокусира единствено и само върху разигралата се простотия на 19 август, която се появи едва на 30 същият месец в клип на местна медия. Последваха арести, различни версии на мощния строителен предприемач Методи Бачев и журналиста Иван Хамбарджийски – Бриндо. След това бе отстранен шефът на ОДМВР- Благоевград Росен Танушев, който пък бил само преместен в Национална служба полиция като началник отдел. Очаква се да пострадат и други от ръководството в местната полиция, а колегите им ще протестират след празниците заради разиграващото се. Социалистите скочиха в парламента и отново зададоха поредица от въпроси около поредната байганьовска история със строителния предприемач. В тази цялата дандания Бачев пък се чувствал набелязан и бил виновен едва ли не за всичко „в тази държава, виновен за Борисов, за Ангела Меркел и за Барак Обама”...

  В екшъна по балкански като, че ли никой не си задава въпроса кой осигури „светлото” бъдеще и бързото израстване на „Агромах” или както още е популярна сред строителните предприемачи фермата - „Агросмях”. Кой и как си затваряше очите досега? Имало ли е наистина топла връзка между Бачев и директора на АПИ Лазар Лазаров, което обвинение отправи социалистът Кирил Добрев ? Имало ли е топла връзка и между Бачев и Националната компания „Инфраструктура и проекти”, която отиде в забвението, или по точно, бе слята с АПИ като ненужна структура, дублираща функции. Лазаров отрича подобни топли връзки с думата „пасквил”.

  Но да припомним само част от фактите. „Агромах” печелеше търг след търг с АМ „Струма” и АМ „Марица”, след което имаше не един и два проблема. Според изложените от социалистите мотиви, откакто Лазаров е назначен на поста през 2014 г., базираната в Симитли фирма от 100 обществени поръчки е спечелила 85 на стойност 293.8 млн. лв. Шефът на АПИ бе обвинен и че е дал на Бачев още 50 млн. лв. към договорените 150 млн. лв. за АМ "Марица", които са били за укрепване на канавки, както и че благодарение на отворения от него чадър "Агромах" има 4-годишни договори за пътно поддържане на 3 области в страната, поръчка за изграждане на нова отсечка от "Струма" и договори за инфраструктура в Благоевград и региона, финансирани с европейски и общински средства. .

  Веднага след отправените обвинения Лазар Лазаров обяви, че твърденията за злоупотреби при изграждането и ремонта на пътната инфраструктура категорично не отговарят на истината, а поднесената по този начин информация е изключително манипулативна. Той посочи, че договорът за Лот 3.1 на "Струма" е подписан не от АПИ, а от закритата вече Национална компания "Инфраструктурни проекти", а по отношение на цитираните от депутатите суми бе категоричен, че "данните са за две години и се отнасят за платените суми за зимно поддържане и превантивни ремонти".
  Лазаров категорично отрече и че „Агромах“ поддържат пътищата в 3 области, защото в Югозапада има сключени още 2 договора - с „Пътно поддържане” - Кюстендил и „Пътно поддържане” - Перник, които се грижат за техните пътни мрежи. В заключение шефът на АПИ нарече депутатските обвинения „един пасквил” и отказа да си подаде оставката.

  Припомняме още, че справка в Търговския регистър показва, че дружеството „Пътища Пловдив” се представлява от Асен Христов Савев - баща на Христо Асенов Савев / едноличен собственик на капитала на „Агромах” ЕООД. Той е мажоритарен акционер в дружеството от 25.03.2014 г. В периода от тази дата до избора му за председател на УС на АПИ Лазар Лазаров се е явявал на провежданите оперативки, като председател на „Пътища Пловдив” АД, въпреки че официално се е водил, че оглавява Пловдивския панаир на Георги Гергов, от когото пък Савев купува „Пътища Пловдив” АД. Другите двама съсобственици на фирмата са Методи Бачев и Виктор Велев.

  Агромах ЕООД е 100% собственик на Агрома холидей ЕООД, което дружество от своя страна през последните две години е подавало нулеви отчети за приходите и разходите към Търговския регистър.

  В групата фирми на "Агромах" работят около 3500 души. Фирмата е сред най-силните у нас.

  "Агромах" бе намесена и в огромен скандал през март т.г. Тя се оказа забъркана в данъчни измами за над 14 млн. лв. чрез кухи фирми и бе тарашена от ГДБОП и НАП. При извършване на процесуално - следствените действия в базата на „Агромах“ ЕООД в района на Благоевград, служителка от дружеството се бе опитала да изнесе в сак около 1 000 000 евро, съобщиха тогава властите. Тогава Бачев защитаваше невинността си със зъби и нокти и твърдеше, че е натопен. "Който ми покаже документ, че не сме внесли 14 млн. лв. ДДС, ще му дам лично половината сума. Това е поръчка срещу нас и изпращам поздрави на поръчителите, коментира той.

  Бачев се е замесвал и в пиянски скандали и преди, дори е ял и бой. Строителният предприемач забрави бързо публичните хвалби за тесните си контакти на най-високо ниво и запя друга песен, че над фирмата му няма „политически чадър”.

  Премиерът пък в тази ситуация бе лаконичен „Пияници не коментирам”.

  Да се смееш ли или да плачеш около пиянския скандал? Ако беше само простотията в този екшън, няма лошо, но тук става дума и за това кой подпомага израстването на хора с подобен речник. В крайна сметка ние всички плащаме тази простотия.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 6. 6 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5981 Неутрално

  Всичко е обвързано с целта, а тя е кражба. Дали ЕС или Евразийски съюз, няма значение - Б. Борисов е говов да се "продаде" дори няколко пъти в двете посоки, стига това да му позволява повече кражби от държавата. Кандидатът е една от стъпките за овладяване на всички позиции, които гарантират продължаващото отклоняване на средства от държавата по всички възможни начини.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 7. 7 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 783 Разстроено

  Всичко се свежда да народопсихологията на българите , ние всички сме селски тарикати .Затова и носталгията по комунизмът е голяма , заплатите бяха малки но всички крадяхме , имаше дефицити но ние тарикатите си набавяхме всичко с връзки .
  Затова и във България няма протести и стачки , ние ще се справим ,когато ни увеличат тока или парното ние измисляме начини как да ги " използваме безплатно" , когато ни увеличат билетите ние ще се возим гратис.Защото тук оцеляват само тарикатите , тези глупавите избягаха и продължават да бягат.
  Големият въпрос е какво ще правят когато останат само селските тарикати , и няма да могат да се излъжат помежду си.

 8. 8 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Любопитно

  Липсващата номинация на ГЕРБ, дали осигури пространство за позитивна кампания, или скри така необходимия враг?

  Една програма за кампания в тази ситуация от Илиян Василев:
  "Ако Трайков направи център на своята кампания съдебната реформа и най-вече грандкорупцията - текущите далавери и сделките по БТК, гориватата, КТБ, да не говорим в енергетиката Белене и Южен поток, като основната заплаха за националната сигурност - това е свръхпрезидентска тема"

 9. 9 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1755 Весело

  Цяла кохорта умни и красиви мислители си трошат перата в ретроградния Меркурий за удоволствие на банкянския пущ, който разбираме от Спас, бил тъп.

  Обаче да даваш пропадналата Меркел за някакъв пример и контераст с Боко било много умно и не говори за сериозно отсъствие от действителността.

 10. 10 Профил на 678
  678
  Рейтинг: 279 Неутрално

  И двете реплики на Живков са казани на майтап. А авторът ги е взел насериозно. Живков не беше толкова тъп, че сериозно да говори за полупроводници тая година и цели проводници догодина. А другата реплика я каза и след това се смееше.
  Що се отнася до царя, авторът е прекалено незначителен за да го коментира. Царят е бил неадекватен, но в главата на автора. Като е такъв защо след речта на 6 април 2001 г. за отрицателно време разгроми Костов с неговите 137 депутати ? В средата на юни се състоя разгрома. Но трябва малко повече акъл за да разбереш защо стана така.
  А Борисов какво да възприеме като е един доста елементарен и посредствен човек ?

 11. 11 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  Боко е умен. Боко знае, че основния акцент в изборите е неговото сваляне и изритване на гербаджийството. Затуй трябва да се подготви много добре. Той ще отсява бледите сенки на кандидатите до последния момент, а Цецо ще надървява държавните чиновници и общинския башибозук. "Последният напън е вече настал".

 12. 12 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 225 Неутрално

  "Тези, които разбират какво става или се опитват да разберат какво се случва – те са сложили кръст на ББ като политик, като държавник, дори изпитват срам от редица негови действия и словесни изяви.
  На които не им пука накъде върви България и са вдигнали ръце от политика, анализ, размишления и напъване на мозъчните клетки – те си го харесват ББ, защото ги кефи, защото се прави на един от тях.
  Народът ни избра своя пастир."

  проф. Николай Слатински

 13. 13 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#10:"678"]незначителен за да го коментира. Царят е бил неадекватен, но в главата на автора. Като е такъв защо след речта на 6 април 2001 г. за отрицателно време разгроми Костов с неговите 137 депутати [/quote]

  И какво стана с царското НДСВ в последствие - стопи се.
  Както се стопи следпиватизационния контрол по негово време.

 14. 14 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3195 Весело

  Лош Меркурий.Много лош.След Меркурий вече доброто.

 15. 15 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  Наистина, абсолютно е прав Спас Спасов, поведението на Бойко в последните месеци, дори година, е характерно с редроградност към евроатлантическата ни принадлежност. И се ст6рахувам, че Меркурий няма да му повлияе да се осъзнае, защото неговите "политики" се влияят от земни "звезди" евразийски.

 16. 16 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1314 Неутрално

  Всъщност нещата се развиват изключително добре. На всички е ясно, е Трайков може да победи всеки посредствен кандидат на ГЕРБ, а Борисов както винаги каза прекалено много неща какво би станало, ако загуби изборите. В резултат на това, ГЕРБ сега ще трябва да използват някой от най-популярните си политици за президентската кампания (много се говори за Димитър Николов) и отново ще го изгубят от контрол (само частично де) както се случи с Плевнелиев.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Това "изчакване" започва все повече да изглежда като чиста проба шубе (не че това е нещо неприсъщо за Борисов).

  Но цялата бутафория с тези избори, като почнем с "левицата" (?), минем през "реформаторите" (??), и стигнем до "гражданите за европейско (?!?) развитие"....

  Едните искат генерал за президент, той отначало се дърпал, ама после се засегнал та затуй.

  Вторите толкова го мътиха, че накрая такъв го измътиха: той самия щял да подкрепи на втори тур онзи ми ти кандидат на ГЕРБ дето още го няма (смях през сълзи).

  А за да е толкова голямо на ГЕРБ шубето, това значи, че те наистина нямат силен (или дори сносен) кандидат, и явно се надяват само на Борисов на мускулите и на Цветанов на методите.

  Толкоз по темата.

 19. 19 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  [quote#10:"678"]Що се отнася до царя, авторът е прекалено незначителен за да го коментира. Царят е бил неадекватен, но в главата на автора. Като е такъв защо след речта на 6 април 2001 г. за отрицателно време разгроми Костов с неговите 137 депутати ? В ср[/quote]
  Как защо? Защото това беше проект на ДС и КГБ. Бяха впрегнати всички ретроградни сили и много пари. А хората го приеха с умиление, защото в тяхното съзнание бе останал като "малкият Симеончо", повярваха му на щедрите обещания. Но бързо разбраха, че той не е като баща си, а се оказа просто един голям популист.

 20. 20 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Чудя се и на автора, и на коментиращите. Защо е този зор да знаят кой ще е кандидата на ГЕРБ? Нито Спасов, нито коментиращите ще гласуват за него, какво ги интересува кой ще е? Аз съм си избрал за кого ще гласувам и въобще не ми пука кого ще посочи Бойко.

 21. 21 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  [quote#9:"Lemmy"]пропадналата Меркел [/quote]
  О, да – пропадналата Меркел, за сметка на извисения Бойко. Още малко и от гълъб ще се превърне в ангелче, едно дебело ангелче с крилца.

 22. 22 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  [quote#4:"karabastun"]Като ги няма Смилов, Минчев, Дичев ....- защо ли ?- даже и Спас Спасов е станал политически анализатор ![/quote]
  Е, и? Нещо да не е вярно от това, което е написал? Опровергай, ако можеш!

 23. 23 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#19:"Fiji"]Как защо? Защото това беше проект на ДС и КГБ. Бяха впрегнати всички ретроградни сили и много пари[/quote]

  Точно така. При това успешен проект, също и с доган.

 24. 24 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1314 Неутрално

  До коментар [#10] от "678":

  Но е факт, че и ти си не по-лош майтапчия от Живков.

  А за царя, по-неадекватно от изказването му за 800те дни, се съмнявам, че и ти можеш да произведеш, при все, че виждам, че много се стараеш.

  А това последното за Борисов беше шега по живковски, нали?

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 25. 25 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  [quote#10:"678"]Като е такъв защо след речта на 6 април 2001 г. за отрицателно време разгроми Костов с неговите 137 депутати ?[/quote]

  [quote#19:"Fiji"]Как защо? Защото това беше проект на ДС и КГБ. Бяха впрегнати всички ретроградни сили и много пари. [/quote]

  Всеки що-годе нормално интелигентен човек е разбрал това нещо, а що-годе честен го признава. Учудва ме, че след толкова време има някой, който да задава въпроси от рода на колко прави, ако не 2+2, то поне 7+8 (тази сума ми беше най-трудна в първи клас).

 26. 26 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1314 Неутрално

  И все пак основната тема не е _кой_ ще е кандидатът, а _какви_ ще са политиките му.

  "...президентската институция има правомощията да поднови реформата през Конституцията. С правото си на законодателна инициатива, бъдещият президент може да внесе промените на Конституцията наново и да защитава волята на обществото в дебати с правителството и парламента. Не на последно място, Бойко Борисов пое отговорност да даде път на промяната, ако тя спечели изборите. С този негов ангажимент, той отваря пътя към пълен обществен консенсус и тази възможност не трябва да бъде пропускана..."
  http://mapto-on.blogspot.de/2016/07/blog-post_26.html

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 27. 27 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#5:"navy"] Ако беше само простотията в този екшън, няма лошо, но тук става дума и за това кой подпомага израстването на хора с подобен речник. В крайна сметка ние всички плащаме тази простотия.[/quote]

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  [quote#1:"Жоро Г"]Избирателят на ГЕРБ гласува сляпо за който и да е, стига да се е снимал до Бойко. [/quote]

  "Аз си гласувам за Бате Бойко, оти ме кефи. Мъжкар е, не е мека китка като оня Радан..."

  Почти буквален (доколкото е възможно по памет) цитат от млад бакшиш, който късно една нощ ме докара от аерогарата до в къщи. Радиото в колата му беше настроено на чалга станция, а през голяма част от пътуването ми разправяше за новите модели руски коли Волга и Лада, които още не били пуснати в производство, ама щели да ударят БМВ и Мерцедес в земята.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Доста елементарен подход в мисленето г-н Спасов!

 30. 30 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#9] от "Lemmy":

  "Обаче да даваш пропадналата Меркел за някакъв пример и контераст с Боко"

  Не знам защо Меркел да е пропаднала, след като вече повече от 10 години е канцлер. А и сравняването на парламентарните избори догодина в Германия с нашите президентски е, да кажем, не много умно. Съвсем различни избори са, но явно някои не разбират разликата между президент и Мин.председател.

 31. 31 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  [quote#5:"navy"]Ако беше само простотията в този екшън, няма лошо, но тук става дума и за това кой подпомага израстването на хора с подобен речник. В крайна сметка ние всички плащаме тази простотия.[/quote]
  Как кой? То е ясно! Човекът пример, човекът санкция, човекът протекция, човекът слънце!

 32. 32 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 295 Неутрално

  [quote#21:"Fiji"]едно дебело ангелче с крилца[/quote]

  "Херувим", ако трябва да сме коректни

 33. 33 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  Единственото, което следва от бавенето и протакането с кандидата на ГЕРБ е, че Борисов ще постави ГЕРБ-ерите пред свършен факт и малко време за мисъл и реакция. Предполагам даже, че ако можеха щяха да го обявят в деня на изборите...! Твърде вероятно е кандидата на ГЕРБ да е някакъв абсурд, който да постави в шах всички, които са мислели да гласуват за ГЕРБ и, като едни истински овце, те да го направят!
  Слуха, който упорито върви е, че ще издигнат крадливото величество от Мадрид, ще видим твърде скоро, до колко е пропаднал ГЕРБ...!

  Бивш tww09306483.
 34. 34 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Дайте шанс на Борисов! Милее за родината. Още няколко години му трябват, поне докато текат парите от фондовете. След това ше стане президент и ще обяснява как наследниците му не ставали за нищо.

 35. 35 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  [quote#22:"Fiji"]Нещо да не е вярно от това, което е написал? [/quote]
  " Най-неотложният от тях е накъде ще води страната – към НАТО и Европейския съюз или към периферията на Евразийския? "
  ами това например . къде в КРБ е записано , че президента води страната където и да е . пет правомощия има тази институция и не ги научихте .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 36. 36 Профил на Добрият войник Швейк
  Добрият войник Швейк
  Рейтинг: 1587 Любопитно

  До коментар [#4] от "karabastun":

  С коя част от текста, който не парадира нито с високопарен стил, нито с дълбокомислени тези, не си съгласен?

  За войната ний нехаем, на война се ние шляем.
 37. 37 Профил на 678
  678
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#24:"mapto"]А за царя, по-неадекватно от изказването му за 800те дни[/quote]

  И кое му е неадекватното ? Да не би да ти е обещал, за след 800 дни ще вземаш 2000 евро заплата и ще си клатиш краката ?

 38. 38 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  До коментар [#7] от "lout66":

  Да, може би е до народопсихология. Хората са били принудени да оцеляват не само по време на соца, но и по турско. Научили са се да го правят с хитрини, с къде по-дребни, къде по-сериозни нарушения на правилата и законите. Сиромах човек – жив дявол. Не са се чувствали виновни за това, а напротив, смеели са се на тези отгоре, които са успели да прецакат. И така по стълбицата – всеки се е опитвал да изработи този над себе си. С годините и вековете се е изградил колективният образ на българския Андрешко.

 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  [quote#33:"tww09306483"]Слуха, който упорито върви е, че ще издигнат крадливото величество от Мадрид[/quote]

  Това не мога да го повярвам - та оня вампир е на 80 години без малко! През юни навърши 79, докато дойде време да встъпва в длъжност - кажи ги 80, а президентският мандат е петгодишен!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  [quote#10:"678"] А другата реплика я каза и след това се смееше. [/quote]

  Ти звучиш (включително и като правопис и стил на изразяване) като член на личната му охрана - твърде интимно и от първо лице описваш "смеха на Тато".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#39:"Norman Granz"]Това не мога да го повярвам - та оня вампир[/quote]

  Вампир с кристално обкръжение.

 42. 42 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Весело

  Не е ли унизително за драгите "мислещи" анализатори и интелектуалци (изявени) във форума да коментират една толкова механично (еклектично) забъркана каша от цитати, обвинения, елементарни внушения и отявлено поръчкови плювки? Авторът (просто Спас отвсякъде) явно се отнася с презрение към публиката си, щом си позволява да им поднесе мат'риал в назидателно-кахърен тон, обсъждащ нелицеприятието нечие. Ако аз си позволя подобно отношение към Спас тук, веднагически ще ми изтрият мнението. Защо?! Защото съдържа "обидни квалификации, намеци без доказателства, обиди на нам'ква си основа...". Та - защо, дУругари мислещи, коментирате изобщо това нящу?

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 43. 43 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Важното е да има оплюване - активно мероприятие срещу Бъросъв във всеки момент. Няма значение какво е казал, по какъв повод и имало ли е изобщо повод да бъде питан - няма значение! Каквото и да каже, от думите му винаги може да се отделат 1-2 и върху тях да се изгради актовното мероприятие...
  В това отношение някои журанлисти и "десни" политици много добре са си научили уроците от техните наставници - ченгетата-комунисти.

 44. 44 Профил на 678
  678
  Рейтинг: 279 Неутрално
 45. 45 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#42] от "moriarti":

  Добре че си ти да ги открехнеш.

 46. 46 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1235 Разстроено

  "да изглежда малко неадекватен винаги"
  Успява и е в повечето случаи леко сърдит. Видите ли, аз толкова давам на "тази страна", а разбиране никакво.

  "Тоз" ретроградният Меркурий като ни е сполетял и не ни оставя вече колко десетилетия. И въобще не е смешно, много е тъжно.
  Видно, масово опростяване, което няма как да не радва "политическия елит"

 47. 47 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#5:"navy"]Ако беше само простотията в този екшън, няма лошо, но тук става дума и за това кой подпомага израстването на хора с подобен речник. В крайна сметка ние всички плащаме тази простотия.[/quote]
  Извинявам се! Звъннаха ми по работа и по грешка изпратих само цитат...

  В коментар от изминалите ден-два, си припомних интересни "практики" от '90. Направилите грешка, да влязат в територия на ВИС - плащат с ..."в натура" (да се изразя по-тактично) и в принадлежността на Апостол и боко към "конкуриращи се" структури, беше коментирано, че може да се търси връзката. И да е един от многото компромати, с които държат тиквата.
  Ако не е партенка, може и да серазплете чорапа...
  (В околностите на бившата "перла" на българското черноморие, приятел от детските години, беше "наказал" по съшия начин бивш милиционер - не е обсъждания в статията)

 48. 48 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  Баце разбира демокрацията, както Ердоган я разбира - трамвай, на който да се качиш до следващата спирка. Те затова толкова се погаждат.

 49. 49 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#43] от "cristo_n":

  Ама ти защо ги четеш въобще? Тукашните читатели не са електоратът на ББ. Или си борец за справедливост, който иска да предпази заблудените души?

 50. 50 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Весело

  До коментар [#45] от "truly":

  Извинявай, Спасе! Не те познах... Нищо лично за статийката, нали? Просто малко си се олял. Ама нищо де. Ти си пиши още. Все някога ще те огрее авангардния Хермес.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 51. 51 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2992 Любопитно

  [quote#49:"truly"]Тукашните читатели не са електоратът на ББ. [/quote]
  на кого са електорат ? или мислиш , че читателите тук са десетина човека ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 52. 52 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  До коментар [#43] от "cristo_n":
  "В това отношение някои журанлисти и "десни" политици много добре са си научили уроците от техните наставници - ченгетата-комунисти."
  .......................
  Все си мислех, че левите политици и медии би трябвало да са основен опонент на /уж/ десния Борисов, но вие упорито отричате това. Явно има някаква заигравка там. Дали няма скоро да видим коалиция м/у "десните" ГЕРБ и "лявата" БСП?...

 53. 53 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#50] от "moriarti":

  Защо Спас? Защо не Радан, Иван, Христо или който там се сетиш за набелязан за враг?

 54. 54 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#49] от "truly":

  Ами защото все пак е новинарски сайт и влизам от време на време да се информирам. И като се ядосам на някоя подобна статия, не ме сдържа да я изкоменритам!
  Какво да чета - ПИК ли?

 55. 55 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2992 Весело

  [quote#53:"truly"]Защо Спас? Защо не Радан, Иван, Христо[/quote]
  има си изпълнители има си поръчители . експертиза дето викат

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 56. 56 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1103 Разстроено

  Астрология, суеверие и снишаване докато отмине бурята! Егати и безумната "управленска" клика!

 57. 57 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Ще бъде който каже Боко, а гербаджийското
  стадо ще се юрне да гласува за него !!!

 58. 58 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#52] от "volarok":

  Не го отричам - сложил съм "десни" в кавички! Но ти разбираш каквото на теб ти отърва.

 59. 59 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#52:"volarok"]Дали няма скоро да видим коалиция м/у "десните" ГЕРБ и "лявата" БСП?... [/quote]

  Може и това да стане някой ден... Докато "Раданчо и сие" се държат на нивото на Мая Манолова и правят политика в стил КГБ (масова дезинформация), то някой от БСП само трябва да се усети, че има празна ниша за по-умерено говорещите и да я запълнят. И без това БСП хич не е лява партия - първо, всички там по имущество са капиталист до капиталиста и второ, свалификациите "ляв" и "десен" визират икономическата политика на партиите, ако ми кажеш нещо ляво в икономическата политика на правителството на Станишев (примерно) много ще ме учудиш.

 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  [quote#56:"Птеродактил"]Астрология, суеверие и снишаване докато отмине бурята! Егати и безумната "управленска" клика![/quote]

  На мен леко ми намирисва на crisis management и отчаяние...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5112 Весело

  [quote#10:"678"]И двете реплики на Живков са казани на майтап[/quote]
  Живков беше голям майтапчия.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 63. 63 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#54] от "cristo_n":

  ПИК, разбира се. Все пак е Гербав официоз и там няма такива лоши анализи. И критики към Него няма.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 64. 64 Профил на Maya Sirakova
  Maya Sirakova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "navy":

  И само да добавя, че такава фирма като тази има във всяка област....

 65. 65 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#62:"Blood Red Skies"]Живков беше голям майтапчия.[/quote]

  Самия Живков беше един голям майтап на природата.

 66. 66 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  [quote#10:"678"] Като е такъв защо след речта на 6 април 2001 г. за отрицателно време разгроми Костов с неговите 137 депутати ?[/quote]
  Защото дори БСП не си позволи чак толкова нагли лъжи преди избори. Това първо! Второ - използва носталгичния спомен за достойния Борис трети - употреби баща си! Доста гадно!!!
  Наивният българин се хвана на кукичката за 800 те дни.
  Това всички знаем, само ти - не!!!

 67. 67 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4271 Любопитно

  МОЧА имени Лелина

  "Бакшиш" - агент за влияние?

  До коментар [#28] от "Norman Granz":

  Избирателят на ГЕРБ гласува сляпо за който и да е, стига да се е снимал до Бойко. - цитат на коментар #1 от “Жоро Г”

  "Аз си гласувам за Бате Бойко, оти ме кефи. Мъжкар е, не е мека китка като оня Радан..."

  Почти буквален (доколкото е възможно по памет) цитат от млад бакшиш, който късно една нощ ме докара от аерогарата до в къщи.

  Радиото в колата му беше настроено на чалга станция, а през голяма част от пътуването ми разправяше за новите модели руски коли Волга и Лада, които още не били пуснати в производство, ама щели да ударят БМВ и Мерцедес в земята.

 68. 68 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1314 Неутрално

  [quote#37:"678"]И кое му е неадекватното ? Да не би да ти е обещал, за след 800 дни ще вземаш 2000 евро заплата и ще си клатиш краката ?[/quote]

  Ха-така. За пореден път се убеждавам, че не е проблемът в Царя, ами в електората... Кажи ми кога е имало случай в историята държава да е успяла напълно да се освободи от хватката на тоталитаризма за малко над 2 години? И това при отказ от опитите за отваряне на досиетата...

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 69. 69 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#59] от "cristo_n":

  Факт. Нито БСП е лява, нито Герб дясна. Майчето може да е обединител, тя и без това го играе като хъб, че е модерно, от есната страна влиза тръбата на Баце, от другата тая на нейния си Ангел ли къв беше там... И от хъб на хъб, от Мая на Мая, Баце току виж се сетил, че все още е член на БСП.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 70. 70 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#54] от "cristo_n":

  Като гледам колко време прекарваш тук, ако четеш толкова и от други новинарски сайтове, май целодневно само това правиш.
  ПИК можеш да ги четеш с радост - там има само хвалебствия за вожда, докатото се разбират с Шиши за разпределението на порциите.

 71. 71 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  До коментар [#59] от "cristo_n":
  "някой от БСП само трябва да се усети, че има празна ниша за по-умерено говорещите и да я запълнят"
  ..........................
  Тъй, тъй знам си аз, че Баце си го влече отвътре към партията-майка. А Доги къде го слагаме в сметките? И той е човек, и той партия храни. Пък и държи доста козове в държавата...

 72. 72 Профил на Doichin Stefanov
  Doichin Stefanov
  Рейтинг: 256 Неутрално

  До коментар [#28] от "Norman Granz":

  Половината ти случка е измислица, особено Волгата и Ладата, ама карай да върви, това ти се отдава. Надали бакшиш чалгар ще седне да се интересува от лади и волги, точно те са най-големите на" баварката, брат! ". Надали изобщо знае и кой е Радан. Ама в едно съм сигурен - наистина това е електората на Борисов. За това спор няма. Спор няма, че ако 30% гласуващи за гроб са чиновници, пряко зависими от гробарска власт, 20% са купените от Цецоу гласове. И остават едни 50 % точно като измисления ти бакшиш от измисленото пътуване от измислената аерогара, дето гласуват наистина за Баце, щото е мъжкар. Щото приказва "кат нас" и "виждаш ли ко ги прай останалите". От политика не се интересуват, а от сеир. И той го поднася, доволно... Така че много време ще печели още, няма как, няма хора тук. Какво ли не направи той и бандата, какво ли не местни и европейски гафове, какви ли не нелепи ситуации и кокошкарски случки - не и не, в блатото нищо не се помръдва.

 73. 73 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Добре казано, Спасов ...:
  Имаме си селски хитрец , който ПАК ще се опита да излъже много хора ..
  Е , този път ще са по- малко , но и хранениците му на ГЕРБ - ще бъдат на линия ...)

  BIG AL
 74. 74 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Друго искам тук да спомена ...

  Костов си имаше опозиция, противоречия с някои ,
  сергея- в бсп - и той,
  дори тодор живков - имаше чат- пат опоненти ,

  НО, Боко ??? Така е подбрал РЪКОВОДСТВОТО си на СТАДОТО ,
  че са еднотипни, всички : Полуфабрикати, безлични , загубили човешките си разлики,дори , между индивидите ...
  Пълно единодушие, липса на ВСЯКАКВА мисъл дори - различаваща се от тази на..водача ..Бонзата има само думата :)))

  Така са вторачени в мангизите и лапането, че нищо друго не ги интересува ..
  И Рапонът с ангелски крила да се появи - те бурно ще го аплодират ..Нещо като Калигула - почти ...:)))

  Боко, предложи някой дръглив КОН - от маалите - за кандидат ...
  Твоите хора и за НЕГО ще гласуват ...Цецо, даже , ще ни обясни какви достойнства си ма ..ромския кон ...)

  BIG AL
 75. 75 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  Добре е да се прочете това:
  http://liternet.bg/publish20/pl_panajotov/cvetan-stoianov.htm
  Разбира се, не е за "аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме", но е добро обяснение за хора, прочели повече от "Винету"

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 76. 76 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  [quote#74:"BIG AL"]Нещо като Калигула - почти ...[/quote]  Дето направил коня си Инцитат консул...

  Според мен може и дотам да опрат - я някой кон, я друго добиче, защото аз лично не се сещам за избираема фигура от техните партийни среди (освен Него, разбира се ).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 77. 77 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Има и други парадокси ...

  В ръководствот на стадото - няма и напън някой нещо ДРУГО да измисли - ей така - за разнообразие ...
  Боко и съветниците му - които ги виждаме, КОЛКО струват :) - са над всичко и всеки ..
  Една мисъл, една глАва, един 'ум , и ..робокопи около него , озъбени за пари, разбира се ...)

  С две думи - тази група граждани НЕ прилича на Партия - а е парекселанс- банда , групировка ,
  която има една воля- един водач, едно гуру - пред което САМО се кланят посветените от ръководството - и се КЛАНЯТ публично -
  за да ни убеждават, че и НИЕ , нормалните , трябва да правим същото:)

  На какво ви прилича, напомня ТОВА ???
  Елементарен "".путинизъм "..)

  BIG AL
 78. 78 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  И още един парадокс ..

  Куневата , лукарски, ненчев били водачи на ДРУГИ партии:)
  И те така добре се вписват в това СТАДО, че не можем да ги различим, дори .
  .Има ли разлика между тях и факторите в ГЕРБ-а ..??
  Някаква, малка , незначима, дори :)
  Някакви мнения , ИДЕЯ , предложение- ИЗВЪН тези на Бонзата ?? Има ли ???:)
  Пълни безличия, които са загубили и човешкия си облик, и нормалнота разлика - която има между индивидите , дори,
  ....с две думи казано ..

  И всички ТЕЗИ искат да ги приемем, за умни, експертни, знаещи какво правят :- лилета, румянки, куневи, захариеви,и прочие калинки ...

  АМИ щом ЛЕТВАТА , нивото, което ви РЪКОВОДИ , е ТОВА на ЦЕЦО и Рапона , , какво да си мислим ???
  Какво да кажем за тяхната експертност, ниво, професионализъм ??

  НИВО - до което им е разрешено - нивото на Боко Рапона и Цецо от вифа ...)

  BIG AL
 79. 79 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  [quote#62:"Blood Red Skies"]Живков беше голям майтапчия.[/quote]
  "- Добре ли сте, добре ли сте?-шегуваше се др. Живков.
  - Добре сме, добре сме, шегуваха се работниците"
  Това беше "репортаж в Раб. дело, по повод посещение в Н-ския завод.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 80. 80 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  [quote#77:"BIG AL"]На какво ви прилича, напомня ТОВА ???
  Елементарен "".путинизъм ".[/quote]

  Абсолютно вярно.

  При цялата му фалшива "евроатлантическа" реторика Боко Т си е един природно обусловен путинист, при чието управление България все повече заприличва на Русия - макар и в силно умален мащаб и mutatis mutandis, със съответните национални особености, които обаче не се отразяват на крайния резултат.

  Основната разлика е, че в България все още има формална свобода на словото, независимо че и по тази линия имаше опити да настигнем големия брат с пребити журналисти - Огнян Стефанов, Асен Йорданов... Засега, слава Богу, убити като Политковская няма.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 81. 81 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Не всички гласували за герб - са стадо,разбира се ...
  Те са излъгани хора - повечето..

  Но ръководсвото на тази банда , групировка - е супер, екстрено СТАДО - без изключения , меко казано...)
  Едно стадо - от няколко десетки селски тарикати - ръководят България ..
  Стадо, добре подбрано от ДС факторите , дъртите червени мутри, които ни го пробутват - да ги избираме ...
  Меверджии, сименовци, озъбени нискочели екземпляри, вифаджии и натурални мутри , - заедно с един куп плужеци - куневи, лукарски, и сие ...

  Дори патрЕотите на симеоновци - се опитват , от време на време- да се РАЗЛИЧАВАТ по НЕЩО ...)
  Но, горните - НИКОГА и по НИЩО не се различават от ..мислите на бонзата..)
  Дори такива, като румянка и сие ..)- средно Ентелегентните ...)

  BIG AL
 82. 82 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  [quote#72:"Doichin Stefanov"]Надали бакшиш чалгар ще седне да се интересува от лади и волги[/quote]

  Извенявай, ако съм те обидил съсловно - но все пак трябва да допуснеш, че сред вас бакшишите може би има и русофили, поклонници на руската техника...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 83. 83 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  Борисов не е прост, той знае как да прилъгва към себе си простите. По хитрост и лукавство не може да се мери само с Доган.
  Цветанов е прост (откровено тъп), но знае как да изкомандва простите.

  Скоро ще станат 10 години, откакто комбинацията ББ-ЦЦ, основана на простотията, действа яко. Колко още? Сигурно немалко. Дали цивилизовани аргументи, изложени в статии, ще помогнат с нещо? Слабо вероятно (в краткосрочен план), но във всеки случай цивилизованите са длъжни да не мълчат. В този смисъл адмирации за автора.

 84. 84 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2259 Неутрално


  " ..., върху предложението му, все пак да си купим от Русия двата ядрени реактора за " гьола " Белене ... "


  Е, не се отказва от " Белене " мутрата-слуга на ДС-мафията и това си е ...
  Абе, Тикво, парите СА У ВАС - събирайте се, регистрирайте си едно АД, бъркайте в банковите си сметки и строите, строите, строите, НО НАШИТЕ ПАРИ НЕ СМЕЙТЕ ДА ПИПАТЕ, МУТРИ И МАФИОТИ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 85. 85 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  До коментар [#18] от "nocomnet":

  " Това " изчакване ", започва все повече да изглежда като истинско шубе ... "


  Има защо да се шубелисва страхливия по манталитет Боко . Принудиха Плевнелиев да излезне от играта, а той единствен можеше да пожъне победа на първия тур . Големият страх идва от балотажа - ще има ЗАДЪЛЖИТЕЛНО анти- ГЕРБ вот ...!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 86. 86 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#72:"Doichin Stefanov"]дето гласуват наистина за Баце, щото е мъжкар. [/quote]

  До миналата седмица може и да не е подлежало на въпрос, нооо - от няколко дни, броди един "слух" от ухо на ухо...

 87. 87 Профил на Ivan Stoyanoff
  Ivan Stoyanoff
  Рейтинг: 232 Весело

  Чудя се и на автора, и на коментиращите. Защо е този зор да знаят кой ще е кандидата на ГЕРБ?
  Те така и така плюят злобно и заливат с помия ГЕРБ и Борисов. Но очевидно им се иска да хвърлят всички сили и компромати и срещу кандидата за президент. Това е задача номер едно за всички мурзилки. Само, че авторът, този извисен мислител и пригласящите блогъри по стил и насоченост са точните ученици на Живков и ДС. А много политически наблюдатели и голяма част от хората не харесват отминалите времена и тогавашните комунистически дейци. А премиерът и сформираното от него правителство и подкрепящото ги обществено мнение не дават пет пари за мнението на своите противници, не се интересуват от техните настроения и в никакъв случай няма да им дават обяснения за политиката която провеждат. Още повече, че Корнелка си мисли, че вече е спечелила изборите, променила е конституцията и, че отново БКП/БСП е единствената политическа сила което обаче още не е така и няма да се случи. Обаче Корнелия си мисли, че това вече се е станало. И Спас си мисли така. Мислят си, че е дошъл деня. Мечтания ден! И санкциите срещу Русия са паднали. И Ирина Бокова е избрана в ООН, и цената на петрола се е дигнала със 100%. И цялото медийно и обществено мнение е възприело мнението на Спас! Спасов ден!
  Ах летете ескадрони!

 88. 88 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  [quote#35:"дерибеев"] къде в КРБ е записано , че президента води страната където и да е . пет правомощия има тази институция и не ги научихте .
  [/quote]
  А като главнокомандващ на държавата, а като свикващ и председателстващ КСНС, няма ли възможност за влияние на посоката на страната?

 89. 89 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  [quote#39:"Norman Granz"] оня вампир [/quote]
  Сега въпросът е: вампир ли ще бъде или магаре, или катапултиращ пилот следващият ни президент?
  Е, хора? Помислете добре!
  Или истински държавник? От вас зависи!

 90. 90 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  [quote#89:"Fiji"]Е, хора? Помислете добре![/quote]

  Аз съм помислили и ще гласувам за Трайчо Трайков.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 91. 91 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  [quote#81:"BIG AL"]Не всички гласували за герб - са стадо,разбира се ...
  Те са излъгани хора - повечето.. [/quote]
  Да, така е. Имам близки, много интелигентни и почтени хора, които също гласуват за ГЕРБ, защото казват, че ГЕРБ нямат алтернатива срещу комунистите. Харесват РБ, но казват, че са малка и слаба формация, за да спечели изборите и да управлява и че гласът им само ще бъде загубен.
  Това е проблемът – хората не могат да разберат, че всеки глас е важен. Капка по капка – вир.

 92. 92 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#28:"Norman Granz"]Почти буквален (доколкото е възможно по памет) цитат от млад бакшиш, който късно една нощ ме докара от аерогарата до в къщи. Радиото в колата му беше настроено на чалга станция, а през голяма част от пътуването ми разправяше за новите модели руски коли Волга и Лада, които още не били пуснати в производство, ама щели да ударят БМВ и Мерцедес в земята. [/quote]

  Как пък все в този форум вие, умните и красивите (и богатите), улучвате винаги такива таксиджии. Аз пък като тъп, грозен (и небогат), винаги улучвам нормални хора, които искат от мен разрешение да запалят цигара и питат дали димът няма да ми пречи. Веднъж дори ме вози един пенсиониран ядрен физик, с когото си говорихме за класическа музика.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 93. 93 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  [quote#91:"Fiji"]Имам близки, много интелигентни и почтени хора, които също гласуват за ГЕРБ[/quote]

  За ГЕРБ, освен изпитващите естествен афинитет към личността на Боко простаци - бакшиши, фризьорки, чалгаджии др.под. - гласуват основно два вида избиратели:
  1. Баяти комунисти*, за които политиката на ГЕРБ на "евроатлантическа" реторика и проруски слугинаж е перфектно изгодна; и
  2. Добронамерени, но наивни идеалисти, повярвали на въпросната "евроатлантическа" реторика и на безалтернативността на Боко Т.

  Моята надежда е Трайчо Трайков да спечели гласовете на последната категория.
  _________________
  *Познавам един такъв - пенсиониран директор на затворническо общежитие, който по време на упралвението на Иван Костов беше твърд комунист, после стана убеден царист, после - при тройната коалиция - отново комунист и сега е пламенен Боковист. Според мен това е една напълно естествена мутация.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 94. 94 Профил на Martin Banevski
  Martin Banevski
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Поредния празен текст от поредното празно човече някакъв Спас ,но достатачен на форумния правоверен десебариат да реагират като по команда и да започнат да хвърчат храчки от неистова злоба . Не може да се отрече че милото Дневниче наистина се старае да поддържа десебариата .Но то и затова процентите на десебариата в действителността ,а не в тролскя форум са тоста жалки .

 95. 95 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  [quote#92:"Репей"]Аз пък като тъп, грозен (и небогат)...[/quote]

  ... си комунист и поклонник на Путин.

  Напълно нормално.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 96. 96 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  ТОЙ е попил уроците, но страха от наказателен вот на балотажа, няма как да избегне, ако ще и 24 часа преди вота да обяви кандидатката!

  Радев е бита карта, защото еасоциален, въобразил си, че е над партиен и само щото се бил клел под знамето на комуностическа България ,смята, че може да обедини някой под неговите червени дипли, защото той е сметнал лично, че си заслужава.

  Да не забравим в последния момент ключа към загадката, че ГЕРБ са пост комуноиден израстък на вездесъщата стара вещица БКП/БСП ретрогради, русофили и евроазийци, готови да загърбят Европа веднага, щом Москва надуе реферската свирка.

 97. 97 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#95:"Norman Granz"]Аз пък като тъп, грозен (и небогат)...- цитат на коментар #92 от “Репей”


  ... си комунист и поклонник на Путин.

  Напълно нормално. [/quote]

  Само това ли успя да измисли мозъчето ти?

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 98. 98 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  [quote#96:"convince"]ГЕРБ са пост комуноиден израстък на вездесъщата стара вещица БКП/БСП [/quote]

  Думата "израстък" много им пасва. ++

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 99. 99 Профил на 678
  678
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#82:"Norman Granz"]може би има и русофили[/quote]

  Навсякъде в България има русофили,т.е. симпатизиращи в някаква степен на Русия. Българският народ е такъв. Защото знае, че след като е тъпкан пет века е създал отново държава благодарение не на американо-турска или германо-турска война, а руско-турска война. Така че не се учудвай.

 100. 100 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  ФАКТ е, че ГЕРБ продължават политиката на евроазиатство, започната от АГЕНТУРНИТЕ КАДРИ на БКП, подменили промените в своя полза и приети в ЕНП по милоста на съдбата, водещи двулична политика сравнима с политически буламач, който не става само за храна на нарочно държан в анормален политически, материален и духовен глад - системно, нарочно и безапелационно!

  Главен изразител на това поднесено и претопляно чрез постояно разбъркване прокиснало творение на една акулинария постояно се поднася на нацията с претенции за храна, приготвена от един ако не световно признат, то поне европейски Главен готвач.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK