Цветан Василев предупреди - Пеевски прилага същата схема

Цветан Василев и Делян Пеевски

© Дневник

Цветан Василев и Делян Пеевски"Дневник" препечатва статия от блога на Илиян Василев, предизвикана от интервюто на бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев пред проекта "КТБ - какво се случи" и "Капитал".

Казаното от Цветан Василев действително би трябвало да предизвика трус в страната. Ако има някакви остатъци от нормалност и институции.

Първият въпрос е дали трябва да му вярваме?

Със сигурност не е безгрешен. Има достатъчно доказани прегрешения, някои от които са и престъпления, за които трябва да отговаря. Но картината, която разкрива е истинска и шокираща. Не, че не сме имали догадки за дълбочината на проказата, обхванала България, но никога човек от кухнята не е вадил мръсното бельо на показ.


В този смисъл, шансът обикновените хора да разберат какви хора ги управляват е уникален. Още по-голяма е вероятността този път трусът да предизвика промяна, която да бъде истинска, защото няма медии на света, които могат да скрият фактите и усещането за несправедливост, които разкритията на Цветан Василев още веднъж доказват.


Веднага бяха възобновени медийните атаки срещу Василев, че е престъпник, който трябва да бъде изолиран от средства за комуникация с общество, да мълчи, което беше и първоначалното намерение на Пеевски и прокуратора, но не се получи.


По време на форсираната атака срещу КТБ се появиха редица експерти, които обслужиха тезата, че в банковата сфера всичко е спокойно.
Острието на атаката се крепеше върху внушението, че единствен Цветан Василев е виновен, че той е център на злото и премахването му ще възстанови спокойствието и равновесието в Системата.


Но не би, защото джинът излезе от бутилката и на всички стана ясно, че кризата около КТБ разкрива не толкова и само рискове свързани с управлението на банката, колкото доминиращ и невъзможен за управление политически риск, в следствие на непрогнозируем политически елик, чийто интереси могат да провокират разрушения далеч отвъд талвега на рационалността. За този риск, никакви стрес тестове не могат да помогнат, защото няма равнище на капиталова адекватност, което да се справи с политическа, институционална и медийна атака.


И описаният от Цветан Василев механизъм при който политическата класа сама настоява да бъде корумпирана, защото в противен случай обръща държавната машина срещу отказалия да я корумпира е точно така.

Вижте съдбата на Трайчо Трайков. В момента, в който отказа да играе играта на кръга около Първанов, Станишев и Борисов, веднага бе отстранен. В темата горива, влиза и темата за стратегическия резерв, за акцизните складове и за тези близо милиард лева, за които говори групата "За справедливи цени на горивата", които всяка година се отнемат от потребителите и данъкоплатци за да се разместят по различни джобове на вертикала на властта - от горе до долу.


Но най-важното, което прави с откровенията си Цветан Василев е, че той


форсира развръзка по линията Борисов - Пеевски


а заедно това и процесите в ендшпила около президентските избори и опитите за стратегическо и властово препозициониране.


Зад последните скандали в медиите с дипломатическия клуб "Бояна" и царските конюшни прозира сянката на Доган и Пеевски. Спомнете си, Пеевски изигра ключова роля при свалянето на Борисов от власт през 2013 година. Прави и го днес, като прилага схемата, по която разруши КТБ и извади Цветан Василев от уравнението.


Корпулентният влиза в КТБ за да получи информация, да си изплете кошницата, като придобива активи със заеми от банката, докато пасивите се трупат на сметката на управляващия КТБ Василев. Откъдето и да погледнете отговорността за всички сделки, включително без обезщетение, извън стандартните процедури, е на управляващите банките. Пеевски е от страната на този, който яде зелника.


Точно по същата схема и от години, Пеевски се доближава до Борисов, оплита го в мрежите си


от сделки с мрежа от посредници, част от които след това ще привлече на своя страна. И отново по същата схема в критичния момент, той задейства от дистанция медийни мини като сделките за Дипломатическия клуб и Конюшната, сделката с "Виваком" или другите спешни придобити от Пеевски активи, което насочват стрелите на публичното недоволство срещу премиера - нали той е на власт и на върха. Поне формално.


Забележете сделките си вървят - Пеевски и кръговете свързани с него, нон-стоп придобиват нови активи, докато политическото ресто остава у "ортака" - Борисов.


Това, че Цветанов по дефиниция атакува реформаторите за да отклони внимание, е част от схемата.


Дали Цветан Василев говори истината във всеки детайли или манипулира не е без значение, но не е най-важното. Достатъчно е, че звучи достоверно относно представената схема за разделение на властта в България между кланове, магистрати, политици, бизнесмени и кръгове. Пеевски е зад кадър и силите зад него са достатъчно мощни, за да "гипсират" реакцията на Борисов и да го държат под контрол и в страх.


Пред публиката и пред закона отговорността на "корпулентния" е несравнима с тази на премиера Борисов, който по презумция е отговорен за всичко - и за действията на министри, на областния управител в София, и на Агенцията по приватизация, и на кметовете на ГЕРБ и за депутати - замесени в скандални сделки.


Пеевски и силите, които стоят зад него, без значение дали е Доган, или "кръга Монтерей" или руската връзка, които могат да действат и в координация, използват особеностите в характера на Борисов - неговата нерешителност и колебания, минали и настоящи грехове. Той се огъва под стрес и прави грешки. Премиерът си мисли, че си е осигурил тила, като им е позволил да си вземат "своето", а излиза, че по законите на мафията, той е с постоянно негативно салдо и има "да дава".


Олигархичната или кланова солидарност в света на Пеевски са мит


Ето защо отново дойде времето кръговете около Пеевски да дестабилизират Борисов, като умело насочат общественото недоволство срещу него, разчитайки на неспособността му да се еманципира и да излезе извън зададената му роля и мащаб.


Това, че премиерът е продукт на същите тези кръгове, които лансират Пеевски, не е новина. Ключовата грешка на Борисов бе, че остана зависим, продължи да се съобразява, вместо да измъкне жилото и обезсили схемите на Доган.


В пленена от олигархични интереси държава, не винаги премиерът може да разчита на "пленените" институции, за да си върне независимостта. Той имаше една единствена и важна опора - недоволните от КОЙ? широки кръгове, които жадуваха и настояваха за реформи, включително новият и несвързани с бившата комунистическа номенклатура бизнес.


Вместо това, Борисов продължи да участва в схемите за разпределение на ползи и блага, като остана глух за рекета, който упражнява Пеевски и свързани с негови кръгова, за да запазят и увеличат активите си.

Вижте съдбата на много отказали да сътрудничат български и чуждестранни бизнесмени, които буквално бяха унищожени, чрез координирани атаки от Пеевски и подчинението му институции със съгласието на правителството.

Казаното от опалният банкер звучи достоверно и защото за Василев единствена останала линия на защита е прозрачността и информацията.


Обществото има интерес да го слуша и да действа въз основа на чутото


- с гняв, с искания за повече разкрития, ако щете с бунт.


Борисов и този път ще остане излъган, защото няма "гръбнак" и се вързва на блъфове. Предпочита да се договаря, вместо да се бори с демоните на прехода, като постепенно се превръща в един от тях.
Не изключвам вариант, именно поради близките връзки на Цветан Василев с Москва, той да е решил да отвори сейфа с медийните мини и скандали, именно когато Борисов е много уязвим - след отказа на Москва да преговаря по поток към България, след неоценените от Кремъл флиртове на българския премиер с "мирните инициативи" срещу НАТО в Черно море. Още повече, че Москва е силно раздразнена от последния "удар" - правителството потвърди позицията си, че е против премахването на санкциите.

Със сигурност го има и този елемент, но Борисов отдавна трябваше да знае, че за неговите партньори в ЕС и НАТО има предел, отвъд който никакви негови флиртове, фойерверки или други "стратегически" маневри, т.е. съображения от по-висок порядък, не могат да компенсират лавината от откровени безобразия, които се натрупват с бездействието, с активното или пасивно съучастие на лица свързани с властта - без значение от коя партия или с какви протекции са.

Да, съюзниците и партньорите на Борисов и в България и зад граница ценят неговите умения да държи страната "в курса", като осигурява българското участие и подкрепа за критичните за ЕС и НАТО решения. Но те не са слепи, имат достатъчно информация за да знаят, че именно благодарение на неслучилите се реформи, на неспособността на властта да се изправи и реши проблемите на гранд корупцията, страната бавно и постепенно "потъва", като се превръща в "дупка" в сигурността на ЕС и НАТО. Още по-недопустимо за тях е Борисов да си измива ръцете с "дефицитите" на солидарност от Брюксел и да насочва гнева на местното недоволство към ЕС и НАТО.

Вместо да използва подадената му от Цветан Василев "топка" с разкритията, Борисов предпочете да се сниши и да продължи да обслужва кръга, който го издигна във властта. Предпочете да изпълни задачите си и да приложи поредната шокова доза анестезия и да отклони вниманието от скандалните разкрития с отклоняващи новини и "скандали".


В последната сметка всеки избира съдбата си. Борисов не е изключение.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Илиян Василев е може би най-адекватният български, политически анализатор. Поредният брилянтен анализ!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 2. 2 Профил на ksy541070034
  ksy541070034
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Кучетата лаят,а кервана си върви.Това се отнася за нашата политика.

 3. 3 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 328 Неутрално

  ДС ченгето Илян Василев ли!?

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 4. 4 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 976 Неутрално

  [quote#0:"статиа"] Цветан Василев предупреди - Пеевски прилага същата схема [/quote] ДемокраДцията е научно приложение на лъжата и измамата! Колко още бани трябва да фалират, преди онея с дЕсно "мислене"?! да загреят!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 5. 5 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 328 Неутрално

  *Илиян

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5918 Весело

  Ми Борисов си върви , а празните интервюта на Цветан Василев -- нека да си лаят....

  [email protected]
 7. 7 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  Абе къде се покри Боко Т след интервюто на Местата?
  Да не е пак в Симитли?

 8. 8 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1002 Неутрално
 9. 9 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3154 Неутрално

  [quote#1:"Георги"]Илиян Василев е може би най-адекватният български, политически анализатор. Поредният брилянтен анализ! [/quote]
  Наистина БРИЛЯНТЕН

  Допълвам те.

  ОГНЯН МИНЧЕВ е също мъдър и почтен анализатор

  Дай Боже повече такива да се появят в бъдеще

 10. 10 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Статийката е жалък опит за анализ,Василев да застане пред български съд и прокуратура,да докаже думите хвърлени в пространството.

  ПП.Далеч съм от мисълта,че Пеевски и Борисов нямат трески за дялане,ама Икономедия/Прокопиев ако са тръгнали да дялат, да започнат от себе си!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 11. 11 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Весело

  [quote#3:"Зарзават"]ДС ченгето Илян Василев ли!?[/quote]
  Защото те е яд че ви развява мръсното бельо, се опитваш да измисляш подло и долно!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 12. 12 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 328 Весело

  До коментар [#9] от "Hawaii":

  Страхотни са наистина, единият ДС-ченге, а другият член на БКП и асистент по научен комунизъм.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 13. 13 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2718 Неутрално

  Да..., Борисов имаше голям кредит на обществено доверие, което бавно и неумолимо пропилява...! Имаше много възможности, да застане на страната на обществото и нормалните хора. Той избра друг път! Той избра да бъде слуга на нечисти интереси и съвсем заслужено ще отиде на политическото бунище...! Не знам точно, колко ще продължи агонията на ГЕРБ, все по-трудно ще им става да удържат властта си...!

  Бивш tww09306483.
 14. 14 Профил на nikoia
  nikoia
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Блестящ анализ. Четох го още когато беше публикуван в блога на Василев.
  А що се отнася за Бочката, жал ми е за него, но каквото сам си напрвиш и Господ не може да ти го направи.

  nikoia
 15. 15 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  [quote#3:"Зарзават"]ДС ченгето Илян Василев ли[/quote]
  Ако беше такъв, нямаше да има доживотна забрана да посещава Русия!.........

 16. 16 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Струва ми се, че авторът се опитва да припише на Пеевски всички световни злини, все едно е Мефистофел, и същевренно да оневини неговите жертви - Цветан Василев и Борисов. Не мога да вярвам на Цветан Василевци, които уж казвали истината и били вътре в нещата. Че са вътре в нещата, знаем, но че са нечестни и опитват да ни манипулират, също е вярно. За Пеевски сме наясно, че е една от главите на мафията, но не единствена, има и други, той не е всесилен. Не трябва да забравяме, че благодарение на Цветан Василев сега ще плащаме 4 милиарда заеми за фалиралата КТБ. Хайде стига мафиотите са се плювали по вестниците, няма ли прокуратура в тази страна. За какво плащаме заплати на съдебна система, като няма никакви резултати от нейната дейност, нито един крупен мафиот не е в затвора. А Пеевски и Василев определено са за там.

 17. 17 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2718 Неутрално

  До коментар [#10] от "Tod":

  Пред кой съд трябва да застане Цветан Василев...? Пред онзи съд, който праща СМС-и на Бойко Борисов и му става на крака? Всъщност да, друг нямаме...!

  Бивш tww09306483.
 18. 18 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Изключително лай......а история. Няма ли прокуратура в тая държава?!

 19. 19 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Четох след "Обществото има интерес......." както и очàквах
  дрън дрън!Има един основен въпрос.Как след като сме тотално зависими от ЕС покушението срещу банка в ЕС е оставено без последствия?
  То е ясно,чè всички от власта в Бг. са в схемата,но защо ЕС и съответните институции мълчат.Все пак граждани на ЕС са изпързаляни в крайна сметка?
  Е имам си отговор по-въпроса,но той никак не се вписва в статийката,а и с представите на форумците и ще си замълча.
  Учителят ми по физика казваше: Най важното е да можеш да си задаваш въпроси.Отговорите сами идват.

 20. 20 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#13] от "tww09306483":

  Боко винаги си е бил Мутра

 21. 21 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 328 Весело

  До коментар [#11] от "Храбър":

  На мен ДС-ченгето Илян Василев да ми развява мръсното бельо!? Хаха Боже, Боже.

  Другарю това са върнешни ДС-борби, които за обикновеният гражданин са непонятни. Не знам какво делят другарите от ДС. Апропо, я се поинтересувай малко ченгето от ДС Илиян Василев с какви аверчета се беше заобиколил в Конфедерация на работодателите и индустриалците в България. Ще ти дам няколко жокера:
  1. Маргарит Тодоров – основател на винарската компания "Домейн Бойар" - ДС ченге
  2. Миролюб Столарски – собственик на превозваческата фирма "Карат С" - ДС ченге
  3. Емилиян Абаджиев – изпълнителен директор на веригата "Метро Кеш енд Кери" - ДС ченге
  4. Красимир Станев – изпълнителен директор на "Албена" АД - ДС ченге
  5. Лукан Луканов – собственик на "Арома" - ДС ченге
  6. Евгений Иванов – член на Надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка - ДС ченге
  7. Илиян Василев - ДС ченге


  Готина е ДС компания са заформили нали все ДС индустриалци и едри работодатели!?

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 22. 22 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#15] от "dobrich":

  Епа или в комисията по досиетата и му чети 2те досиета на въпросният ДС агент.

  http://www.comdos.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8_%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0/p/search/?ApprovedPersonFirstName=%D0%98%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D0%BD&ApprovedPersonMidName=&ApprovedPersonLastName=%D0%92%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%B2&ApprovedPersonBirthDate=&ApprovedPersonBirthLocation=&ExaminationPersonPosition=&search=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5

  Всичко е документирано с факти и документи!

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 23. 23 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1231 Весело

  [quote#16:"proza"]За какво плащаме заплати на съдебна система, като няма никакви резултати от нейната дейност, нито един крупен мафиот не е в затвора[/quote]
  Но премиера се хвали, че заловил 3 милиарда контрабанда на границите!?

 24. 24 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#17:"tww09306483"]Пред кой съд трябва да застане Цветан Василев.
  ---------------------
  Написал съм ясно,пред български съд, а не да дава интерюта от Сърбия за медии чиито собственик е със съмнителна репутация!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 25. 25 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#6:"karabastun"]Ми Борисов си върви , а празните интервюта на Цветан Василев -- нека да си лаят.... [/quote]


  ... ти другарю си караСапун... не миеш, а мърсиш... така ми се види

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 26. 26 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Ако някой се събуди след 10г кома и иска да разбере какво се случва в тази страна наречена България - тази статия ще му е напълно достатъчна.

 27. 27 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 874 Весело

  малцина се възмутиха ,мнозиството обаче живее възторжено в новият реалити тв сезон

 28. 28 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#22] от "Зарзават":

  ... ти от Мосфильм ли дохаждаш или... колкото и да не ти се вярва - сред десарите има и "мърша"... ХАХАХАХАХАХА

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 29. 29 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3154 Неутрално

  [quote#12:"Зарзават"]Страхотни са наистина, единият ДС-ченге, а другият член на БКП и асистент по научен комунизъм. [/quote]
  Това би трябвало да те радва
  Теб и тези като теб
  Мен специално ме радват техните
  безпристрастни и мъдри анализи

 30. 30 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#29] от "Hawaii":

  Изключително много ме радва като видя ДС-бар, който ми цитира и се превъзнася по ДС- ченгета. Това само показва на всички, че сте с един генезис - ДС. Затова продължавайте...

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 31. 31 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Глупости на търкалета, напъните ви са смешни...

  Костинброд две ли предрича Мустака, след като Костинброд 1 очевидно беше мустаково дело, на човека на Цветан Василев ники Дудука. Явно усеща че примката се затяга а и екстрадицията от Сърбия напредва, та почва да фърля кал в паниката си.

  Няма шики-мики.
 32. 32 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  [quote#31:"Олд Шетърхенд"]Костинброд 1 очевидно беше мустаково дело, на човека на Цветан Василев ники Дудука[/quote]
  Айде стига с този Костинброд. Направихте Маяма омбудсман, пък раздувате ли раздувате за Костинброд!?......Ако Боко се беше съгласим на втори кабинет през първия си мандат, нямаше да сдадете властта на Бсп/Дпс.

 33. 33 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2492 Весело

  Илияне дай да не объркваме матряла че без това е доста объркан
  Капиталовата адекватност не се влияе по никакъв начин от медийни атаки. Ако да речем клиенти започват да изтеглят влогове пасивите на банката намаляват собствения и капитал необходим за капиталова адекватност се попълва или от собствениците на банката или от печалбата на банката. Ако активите на банката започнат да се топят ( а трябва да има ежедневно преоценяване на активите според текущите условия) или ако печалбата намалява поради много и високо рискови кредитни експозиции тогава капитала започва да се топи. Затова изискването е левериджа да е константен (като минимум) но не да се увеличава повече от допустимото. Така че като заключение вестник банка не събаря. Ако да значи тя си е била съборена

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 34. 34 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#12] от "Зарзават":
  До коментар [#10] от "Tod":

  Когато написаното е добро и достоверно, не е важно кой го е написал.


  Аз не зареждам в Лукойл.
 35. 35 Профил на contra_banda
  contra_banda
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Илиян Василев е добър анализатор, но е зомбиран от кръга Капитал. Втурна се през глава с"хибридни" внушения да разграничава Василев от "праведните" и да го подкрепя в разкритията му срещу "грешните". Би могъл да не раздава присъди и обвинения така преднамерено и безпардонно. Не е зле, да се огледа около себе си за някой друг престъпник или мафиотка.

 36. 36 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално


  Отлична статия и дълбок разрез на интервюто от Белград и реакцията у нас, или по-скоро липсата на реакция ... !
  Г-н Василев - благодаря !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 37. 37 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Най - вероятно Борисов ще прочете анализа. Зашеметяващ! Дано разбере на кого може да се опре при криза.
  При други условия, при съвсем друга ситуация и национална специфика, комшията му изнесе показен урок за главното - когато стария "аристократичен" и привилегирован елит е срещу теб кой ти е единственият могъщ съюзник.

 38. 38 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 648 Любопитно

  Има няколко гербаджийски пудела тука във форума,всячèски се мъчàт да отклонят вниманието от същността на нещата и да насочàт разговора в некво друго русло-дс,ченгета,кръгът Капитал,филанкишията,на баба злата шурея..
  Тяхното светило нещо не се чува тия дни?Къде се е скатало?

 39. 39 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  [quote#6:"karabastun"]Ми Борисов си върви , а празните интервюта на Цветан Василев -- нека да си лаят....
  [email protected][/quote]
  И накъде върви?
  Бойко изпусна шанса си още в началото на второто си правителство. Сега е много късно да излезе от блатото, в което е затънал.

 40. 40 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Грабежът на 4 милиарда лева е зашеметяващ удар в рамките на малките български мащаби. И няма как да се размине, г- Борисов и г-н Цацаров и г-н Искров, и алоууу ... г-н Пеевски и Доган ефенди! Мълчанието и димната завеса около затварянето на КТБ бе многозначително. Сега димната завеса се разсейва и актьорите без гащи се крият зад останалия реквизит на сцената. Има и второ действие - цесиите и размяната на активи. За третотото действие - не ми се ще да приказвам - дали глад, дали бунт, дали метеж. Искам да се проваля в предсказанията си! Дано мирно и тихо платим 4 милиарда, каквото е цената за билета за случилото се представление, а останалото ни се размине. Защото КТБ има брат-близнак....

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 41. 41 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  кочина , в която всички живеем и грухтим на воля ,от свобода ,на това отгоре от време навреме ни нахранват ,за което сме радостни .

 42. 42 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2707 Неутрално

  Като гледам какво пише в масовите вестници след интервюто май се сдобихме с нашенски вариант "Гюлен". Вместо в Пенсилвания - в Белград.
  Сега остава и едно "превратче" да се спретне в София и да отпочне гонката на "Василевистите" - журналисти, доктори, политици, съдии и пр.
  Тия верно нямат кой знае каква фантазия.

 43. 43 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Хипотеза: Бойко е решил да издигне Петър Стоянов за президент и това е разгневило руските му приятели. И сега го притискат да смени кандидатурата. П.Стоянов обикаля телевизиите напоследък, Илиян Василев беше на презентацията на книгата му, изглежда са в добри отношения. Сега със статията си Ил.Василев се опитва да оневини донякъде Бойко и да му подскаже, че трябва да вземе правилно решение, т.е. да не кляка пред руснаците и да не се отказва от номинацията на П.Стоянов.

 44. 44 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  [quote#33:"zuk_trombon"]Ако да речем клиенти започват да изтеглят влогове пасивите на банката намаляват собствения и капитал необходим за капиталова адекватност се попълва или от собствениците на банката или от печалбата на банката.[/quote]

  До коментар [#33] от "zuk_trombon":

  Банката изпада в парализа и несъстоятелност. 1 част е собственият актив, 10 части са привлечените средства. Всичко е вложено в кредити, оборотните средства са малко. Когато започне масовото теглене - ликвидност няма. А когато голяма част от кредитите са лоши - следва банков крах. Понякога на цялата банкова система, като имотния балон 2008.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 45. 45 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "Вижте съдбата на много отказали да сътрудничат български и чуждестранни бизнесмени, които буквално бяха унищожени, чрез координирани атаки от Пеевски и подчинението му институции със съгласието на правителството"

  Малко конкретика тук не би била излишна. Иначе прилича на внушенията на Станишев от 2012-2013г. Къде са тези бизнесмени да ги видим, защо не се появат по медиите да разкажат за съдбата си?

 46. 46 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Да се чуди човек как е станал и при това успешен банкер Василев? Тоя го примамил, оня го залъгал, дебелият му бил влязъл под кожата...
  Създателят на резила за България в Европейския Парламент, човека излъчен от "офшорна" партия, дето вече и е в небитието-г-на Барекова-"ингилизеца"...та този ли ще казва истини ве другарю Илиян, та чак Василев?!!
  Ако повтори думите си пред съда и ги подкрепи с нужните доказателства, тогава анализирайте "падението" на Борисов. Сега, слагайки каруцата пред коня може да успеете да сугестирате само елементарни хора нежелаещи да си размърдат ценното сиво вешество, или иначе казано-междуушието...

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 47. 47 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  С много думи , Илиан казва стари неща , които вече сме писали ...
  1.Борисов си избра за съюзници - доган, гоце , пеевски .., вместо ГРАЖДАНИТЕ -които искаха и искат ПРОМЯНА ..

  2.Страхлив селянин е Боко...Зависим от ДС маймуните ....

  3.Когато някой от бандата иска да оттърве кожата си -бидейки притиснат до стената - казва ПОВЕЧЕ истини / за КТБ- и т.н.- Цветан василев, /
  отколкото ТЕЗИ, които искат тази СХЕМА - да продължава - /Боко, пеевски, доган , гоце / ..)

  4.. В ЕС и НАТО - не обичат, не харесват селските хитрини от типа на Борисовите :)

  ТОВА е целият анализ , - с две думи ...)))

  BIG AL
 48. 48 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  И последно и известно ::

  България ,все още , се управлява от олигархични кръгове, които ВСИЧКИ знаем, но на които ,все още ,ПОЧТИ никой не излиза ..насреща ..))
  А те не са толкова умни или сложни - тези кръгове ...))
  Достатъчно е пеевски,доган ,гоце и още няколко да влязат в пандиза - и кръговете , поради страх - щес разпаднат :)
  НО, засега , няма кой да го направи..
  ЦАЦАТА не чакайте - няма да го направи :))

  BIG AL
 49. 49 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  Когато човек се е обвързал в нерегламентирани връзки, все идва моментът на истината.
  Бате Бойко игра на карти - "Златев много лъже!"
  Христо Иванов се опита да подкара колата - бламира го, Христо подаде оставка.
  Трайчо Трйков опита да подкара колата - уволни го с лъжи.
  Сега колата е до ритлите в калта!!!
  Струва ми се, колкото и да е наивно от моя страна, Илиян Василев, чрез този брилянтен анализ, МУ показва пътя, по който Борисов да се разплете от мрежата, в която се е набутал.

  Борисов, ТИ СИ ГИ ИЗБРА, партньорите! Трябва да размислиш, а ти си природно ХИТЪР /не толкова умен, иначе нямаше да се набутваш/, и трябва да режеш до кокал.
  Първо си политически тр.п!

 50. 50 Профил на kozhouharov
  kozhouharov
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Ебаси кретените... Хората по света правят десетки, стотици милиарди с толкова власт, тия делят 100 човека 1 млрд.
  Е като е тъп народа, така ще е!

  Контрабанда за ИДИЛ моля ти се... какъв кретен трябва да си? И това е върха на сладоледа в България... баси смешниците!

 51. 51 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  И още по накрая :)

  Разбира се, като се хване един бандит от бандата - а другите са възирали, хванатият да започва да ПЕЕЕ- защото става дума за НЕГОВАТА кожа:)
  Толкова банална истина, практика, стара, световна дори ...Пееш, за да спасиш себе си :))
  Кой бандит не би го направил ?? Дори и тези с "омертата" в Италия, вече го правят ..
  Така че, Цв. Василев може повече истини да НИ разкаже , от тези на Боко или Пеевски ..

  И СЪДЪТ , съдът и прокуратурата - КЪДЕ ЛИ Е ??- да преценяват :)

  BIG AL
 52. 52 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  "Борисов не е от хората, които не си искат" (Цв. Василев).

  Няма по-голямо публично унижение на Борисов за цялата му политическа кариера. Да не реагираш публично на такава плесница, е симптом или на страх, или на мълчаливо признание на казаното...

 53. 53 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Тезата, че САМО единият говори истината ,
  и САМО другият ЛЪЖЕ - днес - на Румянка и Боко вероятно , и цацата
  - ИЗДИША , алогична е по всички правила за разкриване на цялата картина на едно доста ЕДРО престъпление - обир на 4 млд .лева - от банка :))

  След като и ДВАМАТА са действали - почти съдружници, единият = ДАВА кредити - другият - НЕ ги връща ...)

  Алоооо, цацата ,летната ваканция свърши, бе ...
  Помръдни си шкембето - за ТОВА ти ПЛАЩАМЕ - заплати , коли, секретарки,парно , кабинет, привилегии и т.н..

  НИЕ , торба с фекалиии- ти плащаме !!!!

  BIG AL
 54. 54 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2444 Весело

  "Москва е силно раздразнена от последния "удар" - правителството потвърди позицията си, че е против премахването на санкциите."

  И това е истинската причина доносникът на ДС тов. Василев да повтаря като луд опорните точки за това, че Борисов е обвзет от "страх", че няма "гръбнак", че се поддава на емоции и гняв, че "предпочита да се договаря, вместо да се бори с демоните на прехода"... Ама твърде прозрачен сте, бе др. Василев! Вземете се стегнете, че същитото с бели конци отдалече си личи.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 55. 55 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  След статията,реакцията на българския народ е реакция на умрял кон...

 56. 56 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Всички изводи, които И.Василев представя, сме ги коментирали многократно във форума.
  Изобщо, бих казал, че политическите коментатори ЧЕТАТ форума и попиват нашата МЪДРОСТ !

  Сигурен съм, че и Борисов чете и знае тези неща.

  И за това се питам- защо продължава в същия дух?

  Отговорът на този въпрос никак, ама никак не е приятен.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 57. 57 Профил на Злото ченге
  Злото ченге
  Рейтинг: 267 Любопитно

  [quote#0:"Д"]Дали Цветан Василев говори истината във всеки детайли или манипулира не е без значение, но не е най-важното. Достатъчно е, че звучи достоверно относно представената схема за разделение на властта в България между кланове, магистрати, политици, бизнесмени и кръгове[/quote]
  А защо чак сега проговори? Да не би и той да се е съветвал с астролози, подобно на една партия за оповестяването на кандидата си за президент, и да е чакал Юпитер да премине във Везни???

  The war has begun! - www.fightcybercrime.net [Код: „Схемите не са това което са!“]
 58. 58 Профил на Злото ченге
  Злото ченге
  Рейтинг: 267 Любопитно

  [quote#3:"Зарзават"]ДС ченгето Илян Василев ли!? [/quote]

  И кое в това е обидно или срамно „ДС“ или „ченге“???
  По-скоро е срамно, че това население не се държи дори и като народ, а за нация въобще не може и дума да става! Като се започне от набедените националисти и патриоти, минем през „умните и красивите“, червените бабички и стигнем до „интелектуалния елит“, уж призван да води онова неопределимо нещо обитаващо тези 111 хил. кв. километра.
  А стадото държави не прави! Ако има нещо срамно касаещо хорта практикували тази трудна професия е, че са повярвали че има народ и държава в чиято полза да шпионират, и чиято сигурност да защитават.
  Добре, че отдавна спрях да работя в полза на България! Тя просто е спряла да съществува!

  The war has begun! - www.fightcybercrime.net [Код: „Схемите не са това което са!“]
 59. 59 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Един от най-добрите анализи, който съм чел през последните години!!!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 60. 60 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  [quote#54:"Непукистка"]И това е истинската причина доносникът на ДС тов. Василев да повтаря като луд опорните точки за това, че Борисов е обвзет от "страх", че няма "гръбнак", че се поддава на емоции и гняв, че "предпочита да се договаря, [/quote]
  Малко късно грабна гъбата и сапуна! Направо си смешна с "този доносник" И Василев.
  Ние да не сме от друга планета или да сме живяли в друга реалност?
  Борисов единствен може да свърши работата!

 61. 61 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  До коментар [#44] от "vxa15365434":

  Привлечените средства по никакъв начин не са свързани с капитала на банката. А и банката не отдава ничии пари на заем. Не може да отдава нещо което не е нейно. Банката авансира фондове срещу запис на заповед. Цялата кражба стана по времето на създаването на активите- балони. Пример активът запис на заповед Пеевски, акивът запис на заповед др. Сталийски микренско жуже и т. Н. Активът запис на заповед шофьора на др Василев мустака. Колко мислиш е цената на подобни активи? Точно така 0. Ама колко са написани на балансовата сметка? Точно така 3-4 млрд. И после създаваме специални юридически дружества поддружества и на тях поддружества на поддружествата чиято основна цел е нов запис на заповед да се изтегли заем с който да погасяват предишните. Класически тип понзи схема. Прасетата отлично знаеха какъв огромен балон е тази банка и в удобен момент пусната игличката в действие. Пук пук пук и..... Няма банкааааа. Ако мустака е очаквал че някой друг ще обере пешкира вместо него значи е много тъп. Наистина. А и сега на лъжливото овчарче кой ще му повярва? Ако му биха повЕрвали няма да го изяде вълка нали? Ако наистина иска да прави нещо а не само да хвърля димки- миризливки трябва да прати доказателства на следствието и прикриватурата.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 62. 62 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 657 Неутрално

  [quote#6:"karabastun"]Ми Борисов си върви , [/quote]и води страната и себе си към пропаст (руска)

 63. 63 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2718 Неутрално

  До коментар [#40] от "vxa15365434":

  Хмм..., ако питате мене, даже за сиамски близнаци става въпрос...!

  Бивш tww09306483.
 64. 64 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2718 Неутрално

  До коментар [#61] от "zuk_trombon":

  Колега..., ти счетоводство учил ли си?

  Бивш tww09306483.
 65. 65 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 657 Неутрално

  [quote#43:"Fiji"]Хипотеза: Бойко е решил да издигне Петър Стоянов за президент[/quote]чр има сили искащи издигане на Петър Стоянов за президент ИМА! Наскоро по ВОА (видимо и невидимо) един известен артист спомена за Петър Стоянов -президент! ама няма как Герб да го издигне - все повтарят, че ще е виден ГЕРБер! може някакъв инициативен комитет да го издигне! Така ще се разпръснат гласовете за Трайков.
  Ще е силен ход тогава - ил. Василев за вице? ама нещо не се вързва - Ил. Василев застана зад трайков!

 66. 66 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Жалко за България, жалко и за нейните граждани. Всеки народ си заслужава управниците. Но това важи най-вече за нас, немислещите и нерасъждаващи българи.

 67. 67 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 657 Неутрално


  [quote#54:"Непукистка"] доносникът на ДС тов. Василев [/quote]страшни се забавлявам, когато ГЕРБерски (т.е. милиционерски) тролове се мъчат да омаловажат някой изкарвайки го "ченге"! ЦИРК! със саморазобличаване
  крадеца вика "дръжте крадеца",
  ченгето вика "дръжте ченгето";
  ДС агента вика "дръжте ДС агента!"

 68. 68 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  До коментар [#64] от "tww09306483":

  С какво не си съгласен?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 69. 69 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2718 Неутрално

  До коментар [#68] от "zuk_trombon":

  Виж сега... Първо разбери, кое е актив, кое е пасив и какво е баланс . После говори, за балансови сметки и размишлявай активите в пасива ли вписват или в актива, със знак минус...!

  Бивш tww09306483.
 70. 70 Профил на shtavesht
  shtavesht
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#3] от "Зарзават":

  тоест, фен си не само на боко тъпото, но и на доган и на гоце? ретард..

 71. 71 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5260 Неутрално

  Напълно съм съгласен с анализа и изводите му, с едно изключение - Б. Борисов не е жертва на Пеевски, а съучастник. Въпреки ударуте при падането на първото му правителство, той не съумя да се освободи от зависимостите защото е част от тях (не е жертва)
  Жертвата е България

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 72. 72 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  До коментар [#69] от "tww09306483":
  Аман от лаици

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 73. 73 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2718 Неутрално

  До коментар [#72] от "zuk_trombon":

  Не се стягай...! Малко грамотност, никога не е излишна.

  Бивш tww09306483.
 74. 74 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2492 Весело

  [quote#69:"tww09306483"]Виж сега... Първо разбери, кое е актив, кое е пасив и какво е баланс . После говори, за балансови сметки и размишлявай активите в пасива ли вписват или в актива, със знак минус...! [/quote]

  Ето малко по обстоен анализ

  http://neweconomicperspectives.org/2016/03/money-banking-part-10-monetary-creation-banks.html
  Извадки:
  So not only is #1 not borrowing reserves from A, but also #1 is not giving back reserves to A. There is no lending or borrowing of reserves going on between A and #1, either directly or indirectly. What a bank does do is to swap promissory notes with economic units and to make payments for them."

  In the same way, a bank does not have to any Federal Reserve notes now to be able to issue a bank account that promises Federal Reserve notes on demand. A bank will need reserves only if account holders request cash or make payments to someone who has an account at another bank. The Fed will provide reserves on demand, i.e. at the will of banks, so banks never worry about being unable to get reserves. Reserves will never run out. What banks do need to worry about is the cost of acquiring reserves. "

  3. The bank is not using “other people’s money”: it is not a financial intermediary between savers and investors

  This is a development of the first and second point. A view of banking, from which the word “lending” probably comes from, is that banks are intermediaries between savers and investors. Some people come to deposit cash and then banks lend the cash. It is quite clear that a bank is not lending any funds that some deposited (nobody deposited anything in our example). And, worse offender, a bank is certainly not using others’ bank accounts to grant credit."

  Четете бе четете да не сте лаици

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 75. 75 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#70] от "shtavesht":

  Виж сега Доган, Гоце, Василев са все агенти на ДС. Тази сценка която ни разиграват е междуособна борба на ДС клановете, тъй като вече не остана нищо за крадене ДС клановете почват да се крадат едни други. И на едните и на другите генезисът им е ДС! А това, че единият клан на ДС щял да отмъкне париците на другият клан, който път той от своя страна е отмъкнал от народа слабо ме вълнува. Нека ДС-мафиотите се самоизяждат, ама аз не мисля да викам нито за едните нито за другите. Ти си бъди за Василев и олигарсите около него по-горе съм ги изброил, на мен не ми прачи. Ама да се представя ДС ченгето и кръговете от ДС агенти (едри бизнесмени) като добрите, пък другите видиш ли лошите е смехотворно. И едните и другите са мафиоти и крадци.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 76. 76 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Да те хвърлят някаква лъжа и чакат някой да се обяснява с тях. Дали си гей, дали си мафиот, важното е да влезеш в обяснителен режим. Не зная защо, но това е целта.

 77. 77 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  [quote#61:"zuk_trombon"]Привлечените средства по никакъв начин не са свързани с кап...............[/quote]
  Не не си прав!Първо:Всички са участвали и продължават да учàстват. 2.Прасета, тикви,мустаци са едно и правят цирк.
  3.Въобще са пропуснали някои етапи.Понци монци много е сложно за тях.Направено е по много по-елементарен начин.4.Цялата свинщина е благословена отвън и не от Русия.Русия няма власт над институциите в бг.5.В други държави в други десетилетия е правено същото.В държави от ЕС говоря. 1-5 обяснява защо няма последствия от кражбата.
  Сещам се за Славейков: Дим до небесата ли беше?
  Та ако 1-5 е вярно, а то е, защото няма друга хипотеза в която всички известни факти около КТБ да не влизат в противоречие, всяка надежда оставете.С тези к...........толкоз.
  И най после:Ц .В е жив и не се безпокои много!?Защо ли?Ами почти всички са доволни?!Даже Веждичката не пищи вече!?Замислете се,не се плъзгайте по-повърхноста.Автора бил чèнге!?Ами не противоречи на 1-5,не че знам КОЙ е и не ме интересува.Защо пиша ли?Защото не всички сме балъци.Нека чèтат.

 78. 78 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#75] от "Зарзават":

  Не не се самоизяждат още.На етап глутница са и действат като такава.

 79. 79 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#75] от "Зарзават":
  Всъщност те искат да си мислим като теб и това им е внушението.

 80. 80 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#73] от "tww09306483":


  До коментар [#74] от "zuk_trombon":
  Що мислите ,че ги е интересувало счèтоводство?Мутри и сложни фин. трикове?Използват друга много по-проста хватка.Слона е пред очите на всички, но пускат дим и никой не го вижда.Това правят.

 81. 81 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  До коментар [#64] от "tww09306483":

  "ти счетоводство учил ли си?"

  KMPG със сигурност са учили счетоводство. И какво от това? Защото КТБ по счетоводните международни стандарти беше супер. Толкова супер, че Управителният съвет на БНБ без колебание разреши на КТБ да придобие почти фалиралата Кредит Агриколе.

 82. 82 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  До коментар [#58] от "Злото ченге":

  "И кое в това е обидно или срамно „ДС“ или „ченге“???"
  Истинските разузнавачи никога на застават в "светлината прожекторите", дори когато са разкрити. Само продажниците се опитват да осребрят информацията (и мрежата), предоставена им от Държавата.

 83. 83 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#11] от "Храбър":

  ами не си измисля, друг е въпросът отде иде афинитетът на сините комунисти към ДС - сложен въпрос с комплексен отговор

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 84. 84 Профил на Злото ченге
  Злото ченге
  Рейтинг: 267 Весело

  [quote#82:"wanderer"]Истинските разузнавачи никога на застават в "светлината прожекторите", дори когато са разкрити. ... [/quote]
  Някой е прекалил с шпионските романи, филми и сериали май! : D

  The war has begun! - www.fightcybercrime.net [Код: „Схемите не са това което са!“]
 85. 85 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 443 Неутрално

  "чийто интереси"

  Приканвам анализатора да се научи да пише.

 86. 86 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  Цв.Василев и апологетите му стават досадни и прекалено нахални. Време е Цацаров да се върне от отпуск, да вземе торбата и да ходи в Белград да донесе Цв.-то, както правеше Татарчев преди години...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 87. 87 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  [quote#65:"bgpatriot"]Ще е силен ход тогава - ил. Василев за вице? ама нещо не се вързва - Ил. Василев застана зад трайков![/quote]
  Не вярвам Ил.Василев да се обвърже така тясно с Петър Стоянов и най-вече с Бойко. А колкото до "виден герберист", то бат' Петьо напоследък се изявява точно като такъв.

 88. 88 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#30] от "Зарзават":

  А ве ей зеленчук - стига рева с това ДС, че твоите кумири още си пазят партийните книжки бе! Всичкото гербераст ли сте толкова плоски, или ти си най-най? Не разбра ли, че каквото и да кажете за хората - ДС, МС, - няма значение - важно е това, че нещата които казват , са истина! Господарите ти са ТЪПИ мутри, наблягам на ТЪПИ, като вас - електората им! Ти сигурно и не гласуваш - седиш си вкъщи, "цъкаш" на компа и правиш "кинти", и в собствените си очи си един "успял гербераст". Е , имам новини за теб - доста плоска и ниска топка си, и каквото и да кажеш, винаги ще си останеш такова недоразумение - като всеки посредствен ГЕРБераст в тази държава - готов да налапа парчето на ГУРУто, ако Той го поиска!

 89. 89 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#38] от "eurogi":

  Нищо ново под слънцето - това си е типично по ГЕРБерастки, нямат какво съществено да кажат, и започват с плюенето. Виж само вожда им - още са му виновни Станишев и Орешарски, и Костов, и кой ли не.... От герберуги друго няма как да очакваш , все пак "Аз съм прост и вие сте прости....Затова се разбираме!" Те толкова си могат, и интересното е, че са доволни от минималните си възможности.....И като ги наричаш пудели, обиждаш кучетата - тия тук се наричат безгръбначни подлоги!
  Админ, не ме трий - Самият ТОЙ твърди, че ГЕРБеругите са прости! Това е констатация, не обида!

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 221 Неутрално
  До коментар [#90] от "Зарзават":

  Нещо по-оригинално не можа ли да измислиш, или вие разчитате само на "каквото ми пратят на флашката" - импровизацията ви куца,а? Ей, герберче кухо, кажи - като ти вика шефа, че си прост като него, ти подмокряш ли се? Дай сега пак за процедурите по налапване....почти ти се получи предният път! А по темата - кажо кое в горният анализ не е вярно? Кажи, че гуруто ти не е мутра, и не е прост! Няма как да го кажеш, нали? Ей, прости сте герберите, и по-прости ставате - поне търпите "развитие" ! Хахах

 92. 92 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  За теб няма как да съдя по себе си, защото сме коренно различни - ти си доста под средното ниво , и никога не бих се сравнявал с теб, или с който и да е друг гербав глупак! Шефа като ви казва, че си приличате с него по простота, ти подмокряш ли се? Ама честно...!

 93. 93 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#39:"Fiji"]Бойко изпусна шанса си още в началото на второто си правителство. Сега е много късно да излезе от блатото, в което е затънал. [/quote]
  Не е имал никакъв шанс! Самата му същност го е лишила от такъв. От това блато няма измъкване. Лошото е, че всички сме потърпевши.

  Who Is John Galt?
 94. 94 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#43:"Fiji"]Бойко е решил да издигне Петър Стоянов за президент[/quote]
  Мисля, че Стоянов е човек с авторитет и достойнство. Не мога да повярвам, че ще падне до това да бъде той магарето на Бойко!

  Who Is John Galt?
 95. 95 Профил на vozi
  vozi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#13] от "tww09306483":

  ех,и аз бих отишъл на такова бунище....

 96. 96 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Лично мнение: Бившата комунистическа номенклатура обикновено я свързваме със задкулисните сфери на влияния и игри и характерните за тях връзки. Може ли тази номенклатура да изчезне от само себе си, ей така, като с магическа пръчка? Според мен, а и не само според мен - не, не може да изчезне, тя се самовъзпроизвежда, тя си има своите наследници, следователно целият техен "натрупан с времето продукт", всички техни олигархични дадености и съответни зависимости, като схеми, кръгове на влияния, ще продължат да си функционират, да се адаптират, да се видоизменят и т.н. А какво става с така наречения български генофонд? Не съм адвокат на българетата (те винаги са били много удобни за бой по "тъпата кратуна", но според мен, тази тема е много по-полезна за бъдещето на обществото.

 97. 97 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#37:"dorn"]Най - вероятно Борисов ще прочете анализа. Зашеметяващ! Дано разбере на кого може да се опре при криза.[/quote]
  Бойку вече не може да се опре на никого. За втори път е бита карта. Проблемът му е, че не се учи от грешките си и не се опря на РБ за провеждане на истинска съдебна реформа и скъсване със старите мафиотски зависимости.

 98. 98 Профил на 2leva
  2leva
  Рейтинг: 500 Любопитно

  Освежаване на паметта, докато двамата бивши партньори ни заливат с простотиите си ДАНС, Прокуратурара и БНБ проспаха или бяха упоени да проспят голямата кражба. Неща казани от Петър Москов още преди да вземат лиценза на КТБ и защо държавните органи не работят.

  https://youtu.be/jaXzpouqVxI

 99. 99 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Странно колко малко коментари е събрал този материал и колко кратко се задържа в полезрението. На мене пък ми се видя най-сериозният и важен материал от последните няколко дни.

 100. 100 Профил на schroeder
  schroeder
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Браво Цецо, добре, че си ти да ни дадеш безценни житейски и бизнес съвети.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK