Единственият независим депутат в Русия се бори за политическото си бъдеще

Дмитрий Гудков (вдясно) с баща си Генади.

© Reuters

Дмитрий Гудков (вдясно) с баща си Генади.Ден преди парламентарните избори в Русия, за които се очаква да увеличат влиянието на Кремъл върху Думата, единственият либерален член на опозицията – Дмитрий Гудков- се бои, че губи битката за политическото си оцеляване, разказва "Ройтерс".


Миналата седмица са свършили парите за кампанията му, не може да получи ефирно време, митингите му са прекъсвани от виковете на платени провокатори, а на избирателите са раздавани фалшиви вестници, които го описват като поставено лице на САЩ, част от сенчест еврейско-украински заговор, целящ да узурпира властта.


Преди финансирането му да спре, Гудков смята, че има равен шанс като всички останали да влезе в 450-местния парламент на изборите в неделя, въпреки че споделя, че е обект на мръсни номера.
Но след като няколко обещания за финансиране на кампанията му се провалят, 36-годишният мъж, някога представлявал "Справедлива Русия", преди партията да го изгони през 2013 г. заради подпомагане в организирането на антикремълски протести – той вече не е толкова убеден.


"Някои дарители се оттеглиха, други не си вдигат телефона,трети директно отказват...Налага се да закрием щаба, нямаме повече пари. Ще продължа да се срещам с избиратели, но това едва ли ще е достатъчно за победа", написа в сряда депутатът в социалните мрежи.


Дмитрий Гудков пред избиратели в Москва.

© Reuters

Дмитрий Гудков пред избиратели в Москва.


Борбата на Гудков – на бившия вътрешен човек, обърнал се срещу политическия елит – подчертава колко е трудно да се чуе гласа на някой, когото Кремъл не смята за част от политическия пейзаж. Това е нагледен пример за битката на либералната опозиция в Русия, която се опитва да компенсира липсата на пари, отказа от достъп до държавни медии и мълчаливата държавна подкрепа, като се стреми да е близо до народа и избирателите.


Проучванията на общественото мнение показват, че на изборите в неделя не се очаква значителна промяна в баланса на силите в Думата. Това ще е първият подобен вот след 2011 г, когато съмненията в честността на изборите доведоха до улични протести в Москва.


Бащата на Гудков – Генади – е изключен от парламента през 2012 г., тъй като участва в демонстрации срещу президента Владимир Путин. Сега синът му провежда 5 срещи дневно с избиратели в северозападния район на Москва, за който се бори. След като, по думите му, платени провокатори са се опитали да го въвлекат в улични боеве, винаги е придружаван то двама охранители. Пред избирателите той казва, че иска промяна в управлението на Русия, завръщане към истинския политически дебат, по-малко разходи за отбрана и повече за образование и здравеопазване.


Въпреки че се оплаква от подмолни номера на своите конкуренти, внимава да не посочва имена, тъй като това може да предизвика съдебно преследване срещу него.


Да се пребориш с тигъра


При предишни избори други антикремълски кандидати също се оплакваха от подобен натиск.


Гудков, който е бивш журналист, се бори да бъде преизбран като представител на партията "Яблоко" ("Ябълка")- либерална опозиционна група с известни успехи през 90-те години на миналия век. Тя обаче няма места в настоящата Дума, а Гудков там е независим депутат.


Жена, привърженик на Либерално-демократичната партия на Русия, размахва партийното знаме на митинг на формацията.

© Reuters

Жена, привърженик на Либерално-демократичната партия на Русия, размахва партийното знаме на митинг на формацията.


Мъжът сравнява Кремъл с тигър. На скорошна среща с избиратели в беден район на Москва с панелни соц блокове, депутатът отговаря защо е важно участието му на тези избори. "Хората ми казват, че вотът не е честен и няма смисъл да се пробвам да си играя с тигъра. Отговарям, че това не е игра, това е нашият живот. Ще бъда щастлив да участвам в честни избори, но такива няма, затова участвам във вота, който имаме".


До момента Гудков е изхарчил около 350 000 долара за кампанията си, но по думите му, се нуждае от още поне 46 000 долара (3 милиона рубли), за да я завърши по адекватен начин. Той използва социалните медии, за да популяризира посланията си, и допреди да изчерпи средствата си стотици млади хора са разпространявали брошурите му по улиците.


Преди финансирането му да спре в сряда, Гудков споделя пред "Ройтерс" защо съдбата му има значение: "Руските демократи имат нужда от история за победа. Младите политици, които наистина имат воля за промяна, не знаят как да я постигнат. Имаме нужда от победа, за да им покажем, че това е възможно".


Обичайните заподозрени


Към този момент партията на Путин "Единна Русия" има мнозинство в парламента и с лекота прокарва закони. Другите три парламентарно представени формации – комунистите, "Справедлива Русия" и Либерално-демократическата партия на Русия – само формално представляват опозиция. Но когато става въпрос за важни законодателни инициативи, "Единна Русия" може да разчита на тяхната подкрепа.


Изборите в неделя се разглеждат като суха тренировка за очакваното преизбиране на Путин през 2018 г. До момента президентът, който трябва да се справя с последиците от тежка икономическа криза, заявява, че е много рано да каже дали отново ще се кандидатира.


Лидерът на либерално-демократичната партия на Русия Владимир Жириновски на предизбоен митинг.

© Reuters

Лидерът на либерално-демократичната партия на Русия Владимир Жириновски на предизбоен митинг.


Прокремълските издания описват вота в неделя като най-честния в историята. Назначен е нов ръководител на централната избирателна комисия, сменени са регионални директори, върната е стара система, според която половината депутати ще се избират мажоритарно, а другата половина – с обикновени бюлетини. Но малко са тези, които се съмняват в победата на "Единна Русия", въпреки че разликата й с останалите партии може да е по-ниска спряо предишните избори.


Въпреки че е останал без средства, Гудков смята, че времето е на негова страна.


"Не вярвам, че досегашната политическа система има бъдеще, защото трябва да проведем икономически реформи. Но това е невъзможно без промени в управлението, а Путин не желае да споделя властта. Това означава, че дните на системата са преброени. Надявам се, че ще доживея да видя промяната".


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 822 Неутрално

  На руснака му е необходима водка, а не демокрация!

  Да разлая троловете!!
 2. 2 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Стандартните схеми на КГБ, в скоро време ще му дадат чай с полоний и въпроса е приключен. И понеже този път разследването ще си е в Русия, никой няма и да разбере от какво е умрял.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 3. 3 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3664 Неутрално

  Малии,много е демократичен този Питин бе-цял един независим кандидат(опозиционер)!!"Депутатите" на Жириновски са като нашите атакисти-само лаят!За хлебеца!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 4. 4 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Този да не плямпа много, щото от независим кандидат да не се превърне в зависим покойник.

 5. 5 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Разгеле ма потсетихти, Русия има един независим депутат, а нащи да кажеме колко са?? Да ги удариме у земътъ дет' са вика, да им покажеме що е тва димокрация!!!

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 6. 6 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Аааа, Путин е добър и справедлив. Няма да го критикувате! Каква е тази платена с долари опозиция? ГУЛАГ. Колхоз.Точка.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 7. 7 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 592 Весело


  А колко независими депотати има в нашия парламент ?

 8. 8 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Забравих да кажа, че и Ердоган е добър и справедлив. Вече.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 9. 9 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3664 Любопитно

  На простият руснак демокрация НЕ МУ Е НУЖНА-не знае какво да прави с нея!Нужни са му цар,сплашване,демагогия и водка!На глад е свикнал!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 10. 10 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Пак добре, че се бори за политическото си бъдеще, а не за бъдещето си въобще, че както е в опозиция на Путлер, Владимир Владимирович и на Кадиров, Рамзан Ахмадиевич... Тоталитарният режим на Путлер по-скоро има нужда от него като уж доказателство за съществуването на опозиция, ама де толкоз акъл.

 11. 11 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 421 Неутрално

  " ... фалшиви вестници..."
  Това пък какво е?

  "Преди финансирането му да спре..."
  И откъде е било финансирането му?

  "не може да получи ефирно време ...Гудков ... се бори да бъде преизбран като представител на партията "Яблоко" ("Ябълка""

  Ами лидерът на "Яблоко" Явлински участва активно в телевизионните дебати, също и Касянов от "ПАРНАС".

 12. 12 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 426 Неутрално

  А на единственият депутат, гласувал против анексията на Крим, му се наложи да се спасява в САЩ...

  Хора - помнете: каквото и да вият мурзликите, колкото и да се пенявят, Русия е източник на зло, регрес и човекомразие. Тези хора живеят някъде между 19ти и 20ти век. Никога нямайте вяра на никой, който по някакъв начин симпатизира на Путин, че може да ви научи на нещо в обществено-политически план. Да си симпатизант на Путин под каквато и да е форма означава да си сбъркан човек с фундаментално неразбиране за това какво е добро и зло, кое е истина и лъжа. Истории като тази просто го доказват.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 13. 13 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 592 Весело

  [quote#7:"xyha"]А колко независими депотати има в нашия парламент ? [/quote]

  С един по-малко от колкото в руския .

 14. 14 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 895 Любопитно

  Т'ва хапче Жириновски, много остаряло бе!?
  Успех на Гудков, но ми се струва, че каузата му е загубена, щото в рашастан свободомислието е вредно...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 15. 15 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 322 Весело

  Еми подкрепете руската демокрация, като дарите пари на човека да си проведе кампанията....

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на sluchaynia
  sluchaynia
  Рейтинг: 262 Любопитно

  "До момента Гудков е изхарчил около 350 000 долара за кампанията си, но по думите му, се нуждае от още поне 46 000 долара (3 милиона рубли), за да я завърши по адекватен начин. "

  Бре, ти да видиш.... И откъде 400 000 долара?

  Гниеща бензиностанция: https://www.entrepreneur.com/article/290503
 18. 18 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#12:"stupid_american"]Хора - помнете:[/quote]

  Сложих ти пюс, ама като гледам колко минуси отнесе за отрицатено време. Лошото е че нямат аргументи. Чиста лошотия независимо от правотата.

 19. 19 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Да бе, и аз това щях да питам, ама колегите са ме изпреварили.
  Излиза, че в руския парламент има независиму депутати, а в нашуя няма!?
  Не го знаех, честно!
  И как са го избрали, ако системата им е толкова льоша, льоша....
  И щели били половината депутати да си ги изберат мажоритарно.....което за мен е плюс.

  Сега, човека свършил кинтите. Иска пари.
  И аз искам.
  Руските НПО-та не могат ли да му съберат тези 46 000 долара, в името на демокрацията?

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 20. 20 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#19:"г-н Саранди Говедаров"]Руските НПО-та не могат ли да му съберат тези 46 000 долара[/quote]

  Такава сума се отпуска само на нощните вълци.

 21. 21 Профил на volodia123
  volodia123
  Рейтинг: 321 Неутрално

  На 17 септември, преди 77 години СССР напада независима Полша. Нападението е съгласувано и договорено с нацистка Германия, която на 1 септември 1939 г. първа напада полската държава. С нападението на „съюзниците-разбойници” Германия и СССР срещу Полша започва Втората световна война отнела живота на 60 милиона души. Близо половин век след нейния край СССР скриваше истината за тайното си споразумение с нацистка Германия за начало на войната и разпределение на заграбените чужди територии. Днес договорът между агресорите известен като договор Рибентроп-Молотов е общоизвестен. Всеки може да направи справка за него. Но датата 17 септември – да я наречем „Ден на съветските агресори”, придобива днес особено злокобен смисъл в светлината на руската агресия срещу независима Украйна и анексирането на Крим.

  Историята ли се повтаря или паметта ни е къса?

  Тогава да си припомним: След Втората световна война Германия се раздели с нацизма, а СССР продължи с болшевизма. А комунизмът или болшевизмът са винаги път към пропастта. Затова и СССР "победи" във Втората световна война, но само половин век по-късно изчезна от политическата карта на света. Няма днес държава с име Съветски съюз. Но има България, има Полша , има обединена Германия. Накъде ли се е запътила днес Русия със своите агресивни мераци? И дали пътят по който е поела няма да я отведе до вече познатото: милионите жетви, разпадането й като държава? Ще видим, ако доживеем.

 22. 22 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 592 Весело

  До коментар [#12] от "stupid_american":

  Верно ! - а кога и срещу кого не са воювали тези ?

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_conflicts_involving_the_United_Kingdom

 23. 23 Профил на volodia123
  volodia123
  Рейтинг: 321 Неутрално

  Единствената разлика между миналото и днешния ден е неудовлетвореността на Русия и на нейния лидер, че тя не може да се впише със свой запис в Европа, в света и изобщо в модерността на съвремието. Кремъл няма валидни към момента глобални аргументи, извън военната сила. Нито е, нито има шанс да се превърне в глобален лидер в икономика, финанси, иновации, технологии - за да смени неосъветския си военен модел на развитие и основаната върху него вътрешна и външна политика.
  Остана грубата сила, оръжието и значителните като мащаб и численост войски, готовността да причиниш жертви и щети, без да се съобразяваш със собствените ти жертви и разрушения. Лудизъм във външната и вътрешна политика, който малцина другн страни и политици могат да си позволят.
  Но дори военната сила има предел на своята полезност, който постоянно се свива заедно с изоставащата индустриална и технологична база, която я поддържа. Липсата на вътрешна перспектива, както в икономически, социален, така и в политически план, принуждава президента Путин постоянно да търси медийни фойерверки, които да държат вниманието на руската общественост извън полето на непосредствените тревоги.

 24. 24 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#16:"678"]А в България как е ситуацията с независимите кандидати ? [/quote]
  [quote#7:"xyha"]А колко независими депотати има в нашия парламент ? [/quote]

  Далеч нямам илюзиите, че русофилските провокатори, отправили този въпрос, имат за цел действително да получат информация, но нека все пак уточним, че в статията става дума за това под какви форми бива въпрепятстван един противник на Путин да провежда нормална политическа дейност.

  Колкото и да сме назаднали и близки до руската действителност, все пак, благодарение на сближаването ни до Запада, в България от много време насам не е голям проблем да водиш политическа кампания, основана върху несъгласие с управляващите. Към този момент базата за сравнение е нищожна.

  Но интересното е, че винаги, когато Русия бива изобличена, се намират измекярчета, които да се опитат да покажат, че у нас далеч не е по-добре, все едно ние сме някаква държава от ранга на Русия. Сравнявайте Русия с големите -това е постоянен член на Съвета за сигурност, все пак. Държава с претенции за велика сила, в която опозицията бива мачкана. Колкото и да се напъвате с глуповатите сравнения с България, няма да скриете този факт.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 25. 25 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Един съвременен Дон Кихот, борещ се с вятърните мелници...

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 26. 26 Профил на ytq59506267
  ytq59506267
  Рейтинг: Неутрално

  дневник, напишете още,че на този баща му е бивш кагебеец, а депутатския имунитет му е отнет заради пране на пари в България!!! тука също е търсен!!

 27. 27 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#22:"xyha"]Верно ! - а кога и срещу кого не са воювали тези [/quote]

  Ами щом се позоваваш на Укипидия, вземи прочети и ето това, пак там:
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC_%D0%A8%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B2

 28. 28 Профил на Гадна мурзилка
  Гадна мурзилка
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Нямало демокрация в Русия! Ето защо са изнервени западните кукловоди. Аз пък си мислех не им харесва дето злобното правителство на Путин не разпродава неизчерпаемите богатства на страната си. А това дето изборите в Австрия се отлагат до безкрайност (като правилниат кандидат няма шанс) и това, че след Брекзит, думата ’’референдум’’ е забранена в западните медии, е връх на демокрацията.

  какъв съм вълк, ако не ме лаят кучетата
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на sluchaynia
  sluchaynia
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Руснаците имат сериозен политически проблем. Не един разбира се, но два основни.
  1. Как да създадат система, която да работи и възпроизвежда "некомпрадорски", национален елит.
  2. Смяна на караула в Кремъл без сътресения, като се продължава политиката основана на техните национални интереси.
  Засега и двете задачи, въпреки опита за решаване си остават нерешени.

  Гниеща бензиностанция: https://www.entrepreneur.com/article/290503
 31. 31 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Направо ме разплака тази статия! В Русия няма ли американско посолство!?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 32. 32 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Семейство Гудкови имат сериозен бизнес в Русия. Бащата Генадий е собственик на охранителни фирми. Семейството не е бедно. Преди няколко години Генадий Гудков бе обвинен, че има бизнес в България. Някой от България услужливо бе предоставил нужните документи, а лицето Ивайло Зартов(осъждан) потвърди, че се познават. Като честен човек Генадий Гудков напусна Думата.
  Желая успех на Дмитрий Гудков, един от малкото честни и безстрашни политици в путинова Русия!

 33. 33 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Тези избори са един полутруп в страната на ходещите мъртъвци. В страната на покорното общество, изгорените медии и ограбения бизнес."......
  ................
  http://clubz.bg/node/44595

  BIG AL
 34. 34 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#31] от "tribiri":

  То, аборигените НИКОГА не са правели разлика, между диктура и демокрация ,
  така , че нищо ново не ..казваш ...))
  Каква демокрация има в ссср , а ???

  BIG AL
 35. 35 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#29] от "Зарзават":
  [quote#29:"Зарзават"]Русия никога в историята си не е била демократична държава и няма и скоро да бъде, причини има много... не е зле да свикнете с тази мисъл. [/quote]

  Ма ние отдавна сме свикнали с тая мисъл. Както обикновено, ти убягва същитната на проблема. Той не е дали Русия ще стане демократична държава или не - това слабо ме интересува, честно казано, и съм отдавна свикнал. Въпросът е, след като не е, и няма изгледи да бъде, тези българи, които се прехласват, уважават, или изявяват под каквато и да е форма някакъв вид симпатии към тази кочина, да загубят пълна кредибилност в нашето общество. Ето за това е нашата борба. Русофилите дърпате всички ни надолу и затова не спираме да изобличаваме матушката ви. А че е неспособна за промяна, това е факт, да.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 36. 36 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#32] от "Северозападнал":

  Поредния КГБеец, който се превръща в кумир за козяците, защото е правилен КГБеец!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 37. 37 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  В империята на злото,
  още в оковите на КГБ , няма да има Демокрация, още , поне 50 години,
  Е , ако ...крепостните селяни, решат , е може и ДРУГ , не само КГБ да ги управлява ,
  но, едва ли ще е скоро ...

  BIG AL
 38. 38 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#34] от "BIG AL":

  А у нас каква демокрация има?! Няма съд. Няма прокуратура. Няма закони. Демокрация на партийни секретари боядисани в различни цветове като великденски яйца!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 39. 39 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#35] от "stupid_american":

  Нали се имаш за демократ!? Какво мислият, чувстват тези българи, за които говориш си е тяхна лична работа. С леенето на омраза към Русия не само, че тези българи не намаляват, но се и увеличават. Защото пропагандата направо ни вади вече очите и се забелязва от далече. Аз не съм никакъв русофил. За теб всеки, който не е русофоб е русофил!? Нали претендираш да си демократ, кога ще престанеш да сочиш врага по стар комунистически обичай и да определяш кой какъв е!?

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 40. 40 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#34] от "BIG AL":

  Къде точно видя, че съм написал нещо за демокрация?! Питам за това там нямат ли си Козяк та толкова са го закъсали за спонсори!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 41. 41 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Какъв добър пример, какво съвремие в Империята на злото , в 21-вия век !!??
  Каква кгб диктатура в 2016 -та година и в ЕВРОПА !!???

  До къде можеха и искаха да ни докарат и НАС , прасетата от 'Фермата' на Оруел ...
  До едно стадо, до едни жалки крепостни селяни , командвани и управлявни ВЕЧНО от ДС - БКП или КГБ - все тая ...

  BIG AL
 42. 42 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3867 Неутрално

  Поредният фарс в Рашистан наречен избори! Очаква се активността да е около 40% а победата на "Крадлива Русия " убедителна.

  klimentm
 43. 43 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Весело

  [quote#39:"Зарзават"]кога ще престанеш да сочиш врага по стар комунистически обичай[/quote]
  Точно никога! Истинските комунисти си остават такива до последния си дъх!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 44. 44 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#39] от "Зарзават":
  [quote#39:"Зарзават"]За теб всеки, който не е русофоб е русофил!? [/quote]

  Ами не е ли? Какво цели точно твоето участие под тази статия? Просто да оправдаеш поредната гротеска в Русия, нали така? Тогава?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 45. 45 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#36] от "tribiri":

  "Кумир за козяците" е един друг кагебеец и всички знаят името му! А и от самите "козяци" има бая в България, даже и на тоя форум си личат.

 46. 46 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#39] от "Зарзават":

  И ако обичаш, не ми прокарвай баналните си аналогии за комунизма и как се отнасяли хората по времето на комунизма към "народния враг". Тая партенка ми е толкова противна и изхабена и е много емблематична колко русофилите не могат да направят елементарна аналогия. Никой не ви спира да говорите - даже сте доста шумни. Имате си вестници, особено по интернет се роите като плъхове. Едно време враговете на народа ги хвърляха в затвори и концлагери. Вас някой да се е опитал да ви затвори. Искам просто да загубите кредит, казах. Това става с вашето постоянно изобличаване. Да ви изобличаваме няма нищо общо с авотритаризъм, тоталитаризъм и т.н. Мое право е да ви изобличавам. Ако можете, направете го и вие. Нито искам да ви трепя, нито искам да ви затварям. Искам просто хората да знаят каква кочина защитавате. Кое тук е недемократичното?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 47. 47 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#17] от "sluchaynia":

  е то тия дето му обясняват как да е независим му дават ,то тая неговата независимост пари струва
  Ама на мен друго ми странно Левада казва че рейтинга на Единна Русия пада пък Ройтерс разправя реално точно обратното

  гошо
 48. 48 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#44] от "stupid_american":

  Ще ти обясня, аз съм българин и ме интересуват как са нещата в България. И тук ми обясняват по три пъти на ден колко зле било в Русия и нито дума за това, че в България е много по-зле (като доходи, демография, икономика и т.н.), ето това за мен е дразнещо. Русия не е демократична държава, като Франция или Великобритания и това го знае всеки. И не сме ние хората, които ще го променим това. Когато и ако руснаците са готови за демокрация, сами ще трябва да си я извоюват.

  Я сега ти обясни какво правиш под всяка статия за Русия!?

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 49. 49 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3867 Весело

  Изборите в Рашистан са формална процедура, настоящата Дума гласува всеки закон който кагебиста си пожелае, бъдещата ще е същата че и по лоша. В желанието си да угодничат и подлизурстват депутатите внасят най невероятни закони и предложения! В същото време частните яхти и самолети разхождат кучетата на крадците и милиони долари се складират в кашони по квартирите, олигарсите изискват конфискация на тиражите на вестниците ппубликувли снимка на младите им любовници.

  klimentm
 50. 50 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3867 Весело

  До коментар [#48] от "Зарзават":

  Да си правят в родната империя квото намерят за добре, но те си навират дългите лъжливи носове у нас и навсякъде по света!
  Не им ли дължим сега пари заради гадната им корупционна политика,?!

  klimentm
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Ако наистина иска да е независим, да се замисли има ли бъдеще... чисто физически.

 53. 53 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2314 Неутрално

  "дните на системата са преброени. Надявам се, че ще доживея да видя промяната"

  Никой не очакваше падането на СССР.
  Само си мечтаехме и изведнъж го доживяхме

  подпис
 54. 54 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#48:"Зарзават"]Ще ти обясня, аз съм българин и ме интересуват как са нещата в България.[/quote]

  До коментар [#48] от "Зарзават":

  Супер смешно обяснение. Това, че се пише за Русия по никакъв начин не пречи да се пише за България. Медийното пространство е напълно необятно. Ако беше обективен наблюдател, за какъвто се пишеш, нямаше да си тук и да го играеш руски буфер.

  А аз какво правя под всяка статия за Русия съм ти обяснил - изобличавам фалшивите не-русофили.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 55. 55 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  Нещо подобно се опитаха (и почти успяха) да направят и в България.

  - Една партия, начело с набеден "каратист" (в Русия е набеден "джудист" ), която да е вечно на власт.

  - Беззъба опозиция, съставена от крайно непривлекателни псевдопартии, сред които задължително присъстват хардкор комунисти (Зюганов/Курнелия) или откачалки-националисти (Жириновски/Сайдеров).

  - В България си имаме и ДПС, което е руската агентура. В Русия нямат нужда от такава, тъй че тук симетрията се губи.

  Не знам как милицията (ГЕРБ) ще посегне на свободните медии, но от това не следва, че не й се ще да го направи, или няма да опита...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 56. 56 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Пак изпълзяха троловете на Америка заД България да пишат гадни коментари за Русия. Само думичката Русия им дай и се хвърлят да си заработят жълтиците

 57. 57 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3867 Неутрално

  Ето най репресивните и глупави закони на настоящата Дума приети през изминалия мандат


  http://www.svoboda.org/a/27992970.html

  klimentm
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#54] от "stupid_american":

  То заради талива кресльовци като тебе дето все някой им е крив и все някой им пречи и все някого изобличават успяхте да отвратите населението и трябва да се съюзявате с всякаква измет за да можете да влезете в парламента.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 60. 60 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 269 Неутрално

  1. гудков старши е коУега на жужето - дърт кагебист
  2. синчето е 'парашутист' - набутан без никакви особени качества и заслуги от баща си в политиката в съвсем младежка възраст и цял живот е бил 'професионален политик'
  3. гудков младши всяка седмица има безплатна трибуна - канят го в 'особое мнение' на радиостанция ехото на москва, така че има как да агитира опозиционно настроени граждани и без да харчи пари
  1+2+3= нема нужда да го жалим младия търтей - все е спестил некой лев в дългата си политическа кариера/кагебистко чедо в матушката без прехрана няма да остане

  reddit.com/r/The_Donald/
 61. 61 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#59] от "tribiri":

  Мда бе, щото преди нас, кресльовците, всичко беше наред. Дрън-дрън - общи приказки. Разбира се, целта е да се измести темата от поредната срамна страница от битието в Путинова Русия.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 62. 62 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3867 Весело

  До коментар [#60] от "zzatke":

  Но немой да се сравнява с квартирата на поковника от СК натъпкана с 120$милиона ,нали?! Друго си е да си настоящ дейставащ кагебист!

  klimentm
 63. 63 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 269 Весело

  [quote#62:"klimentm"]Друго си е да си настоящ дейставащ кагебист![/quote]

  друго си е, ама и бившите няма причина да ги жалим

  reddit.com/r/The_Donald/
 64. 64 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Весело

  [quote#53:"Иван К"]Никой не очакваше падането на СССР.
  Само си мечтаехме и изведнъж го доживяхме[/quote]
  Да бе мечтали сте го! Затова БКП то печелеше с 99% при 99% гласували! Всички от това поколение имате раздвоено съзнание, особено тези, които сега се пишат активни борци против комунизма!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 65. 65 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 999 Неутрално

  Първият избор за народни представители е в "дълбока" древност, 30 години след нашето първо Велико Народно Събрание, 30 години след нас. С дори и тогава първата дума е просъществувала колосалните 72 дни. В цялата си история сатрапията е имала истински парламент от 1993 до 1999години.
  Толкова за ордата, продължават да са си орда

 66. 66 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#60] от "zzatke":

  Като добавим, че и в Москва има американско посолство пък хич няма какво да го жалим!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 67. 67 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#61] от "stupid_american":

  И коя е тая срамна страница! Че синчето на един КГБеец привършило парите за автореклама! Вие съвсем изтрещяхте!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 68. 68 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  [quote#17:"sluchaynia"]Бре, ти да видиш.... И откъде 400 000 долара?[/quote]
  Ами ти колко мислиш е мизата за влизане в българския парламент? Откъдето намериш, проблемът си е на кандидата.

 69. 69 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Може ли авторът да ни даде кратка справка за броя на избраните независимите депутати, конгресмени, сенатори, перове или както там се наричат, в България, Германия, Франция, Англия и САЩ? За Русия вече е ясно: За сега има един.

 70. 70 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#21] от "volodia123": На 17 септември, преди 77 години СССР напада независима Полша. ....
  ===================================

  Това, което пишеш за станалото на 17.09.1939 година, е абсолютно вярно. Нападението е без да е обявена война. Това, което добавяш като политически коментар, е абсолютна глупост.

 71. 71 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#48] от "Зарзават": Я сега ти обясни какво правиш под всяка статия за Русия!?
  ===================================

  Я не се излагай! Не се ли досещаш (знам, че не само се досещаш, но и направо знаеш), че в този форум мисията на Stupid_american е двойна: Сеене на зоологическа омраза към Русия и твърда защита на политическите интереси на САЩ . Та това всички го знаят!

 72. 72 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  "Дмитрий Гудков пред избиратели в Москва."

  На снимката 4 души, предполагам един от секретариата му, плюс майка му.
  Другите двама може да са шофьорите на аудиотехниката.
  Голяма подкрепа ще да има, признавам!

  В Русия съм! В Русия съм!
 73. 73 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  [quote#1:"lone_wolf"]На руснака му е необходима водка, а не демокрация! [/quote]
  И?Теб какво те бърка това?
  На дебелогъзия американец пък като му трябва ГМО биг мак + голяма кола?
  Какво трябва да ни интересува нас?

  В Русия съм! В Русия съм!
 74. 74 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  [quote#2:"today"]Стандартните схеми на КГБ, в скоро време ще му дадат чай с полоний и въпроса е приключен[/quote]
  Ти знаеш ли колко е скъп полония???

  В Русия съм! В Русия съм!
 75. 75 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  [quote#5:"niko_tin"] Русия има един независим депутат, а нащи да кажеме колко са?? Да ги удариме у земътъ дет' са вика, да им покажеме що е тва димокрация!!! [/quote]
  Е ние не се натискаме да сме по-демократични от Русия де!

  В Русия съм! В Русия съм!
 76. 76 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  [quote#9:"messera"]

  На простият руснак демокрация НЕ МУ Е НУЖНА-не знае какво да прави с нея!Нужни са му цар,сплашване,демагогия и водка![/quote]
  Пък в САЩ голяма демокрация-две партии си менкяат власта, президентите от 2-3 фамилии все-други квалифицирани няма?

  В Русия съм! В Русия съм!
 77. 77 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  [quote#15:"Зарзават"]Еми подкрепете руската демокрация, като дарите пари на човека да си проведе кампанията.... [/quote]
  Е, не може-чуждестранно финансиране на кандидат депутат...как ти се струва? нали има няколко трилиона поддържници в Русия-да му платят някакво дарение?

  В Русия съм! В Русия съм!
 78. 78 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  [quote#17:"sluchaynia"] И откъде 400 000 долара?[/quote]
  Спестявал от закуски.Ти как мислиш??

  В Русия съм! В Русия съм!
 79. 79 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  [quote#19:"г-н Саранди Говедаров"]Руските НПО-та не могат ли да му съберат тези 46 000 долара, в името на демокрацията?[/quote]
  Не могат. Забранено им е чуждестранното финансиране.

  В Русия съм! В Русия съм!
 80. 80 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  [quote#21:"volodia123"]На 17 септември, преди 77 години СССР напада независима Полша. [/quote]
  Е то и САЩ напада независим ИРАК без резолюция на ООН, без нищо. Но нещо ен забелязвм да се вълнувате особено?

  В Русия съм! В Русия съм!
 81. 81 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  [quote#29:"Зарзават"]Русия никога в историята си не е била демократична държава и няма и скоро да бъде,[/quote]
  Не е и длъжна да е! Държавата си е тяхна , могат да си я правят каквото си искат!
  А в нашия евроатлантически съюзник Саудитска арабия как седи въпроса с независимите депутати! Ой! Тя била абсолютна монархия!

  В Русия съм! В Русия съм!
 82. 82 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  [quote#30:"sluchaynia"]Руснаците имат сериозен политически проблем.[/quote]
  Нещо твърде сте се загрижили за Русия,а?

  В Русия съм! В Русия съм!
 83. 83 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  [quote#34:"BIG AL"]Каква демокрация има в ссср , а ??? [/quote]
  Ами има вътрешни избори в КПСС.
  Има и право на съюзна република да напусне СССР. И в трите конституции на СССР е гарантирано.В конституцията на САЩ има ли такава опция?
  ОЙ колко недемократично,а??

  В Русия съм! В Русия съм!
 84. 84 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  [quote#44:"stupid_american"] Какво цели точно твоето участие под тази статия? [/quote]
  Добър въпрос!
  Моето участие е да изобличи вас - поклонниците на двойните стандарти! Русия била лоша, недемократична! А вие и натовските ви съюзници по-добри ли сте? По-принципни ли сте??

  В Русия съм! В Русия съм!
 85. 85 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  [quote#48:"Зарзават"]аз съм българин и ме интересуват как са нещата в България. И тук ми обясняват по три пъти на ден колко зле било в Русия и нито дума за това, че в България е много по-зле (като доходи, демография, икономика и т.н.), ето това за мен е дразнещо. [/quote]
  Еми за това плащат спонсорите?
  Дразнещо е, супер много.

  В Русия съм! В Русия съм!
 86. 86 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  [quote#53:"Иван К"]Никой не очакваше падането на СССР.
  Само си мечтаехме и изведнъж го доживяхме [/quote]
  Доживяхте го щото комунистическата номенклатура реши да станат капиталисти.
  Иначе щяхте да си останете с чакането. Както в Китай например.

  В Русия съм! В Русия съм!
 87. 87 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  [quote#55:"Norman Granz"]Не знам как милицията (ГЕРБ) ще посегне на свободните медии[/quote]
  Кои медии са свободни?
  Може ли да конкретизирате?

  В Русия съм! В Русия съм!
 88. 88 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 972 Неутрално

  До коментар [#87] от "Веселин Дечев":

  Дрънкат ли копейките в джоба, дрънкат ли? Браво на моНчето!

  Имало едно време ссср...
 89. 89 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Поръчкова статия,бих казал скрита реклама...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#89:"Tod"]Поръчкова статия,бих казал скрита реклама... [/quote]

  Тази статия е нещо по-лошо - абсолютно подвеждаща и доста примитивна пропаганда. В руската Дума са представени 4 партии и вероятно ще останат пак толкова според проучвания на общественото мнение. Очаква се партията на Путин да увеличи броя на депутатите си. Горната статия обаче е написана така, че се разбира едва ли не как има само един единствен опозиционен депутат. В първия абзац всъщност е намекнато къде е проблема от гледна точка на Ройтерс - бил единственият либерален депутат, т.е. подкрепян от неолибералните самозвани лидери на света.
  Не че в Русия има някаква демокрация както я подразбираме в Европа (все още, защото се опитват да ни отучат), но Русия си има специфични особености и няма вече да се върне към дивите 90-те години, когато цареше хаос и разграбване на икономически ресурси.
  Нямаше да е зле вместо да се проливат сълзи за някакъв неуспял неолиберал, да се напише един репортаж за многобройните "путинги", както в Русия сега се наричат организираните митинги в подкрепа на Путин, в които участват чиновници и работещи в държавни фирми, събрани под строй в работно време и скандиращи "Путин, кой друг". Щеше да се получи по-интересна статия.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 92. 92 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 374 Весело

  [quote#86:"Веселин Дечев"]Доживяхте го щото комунистическата номенклатура реши да станат капиталисти. [/quote]

  И във форума е нещо подобно - най-върлите сегашни демократи и евроатлантици май се познават по стила на школованите партийни пропагандисти. Громят идеологическия враг по същия начин.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 93. 93 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  Скоро може да се бори и за физическото си оцеляване.

 94. 94 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#93] от "Роси":

  Защо? Той е бита карта и не е никаква опасност за властта.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 95. 95 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 972 Неутрално

  [quote#91:"Wagner"]но Русия си има специфични особености и няма вече да се върне към дивите 90-те години, когато цареше хаос и разграбване на икономически ресурси. [/quote]

  Тя не е излизала от там бе смешко! Просто кръга е друг.

  Ето какво е написал един от най-добрите финансисти на русия:

  http://glavpost.com/post/15sep2016/blogs/97295-slava-rabinovich-rubl-obvalitsya-banki-vzorvutsya-eto-budet-nachalo-novoy-spirali.html

  Имало едно време ссср...
 96. 96 Профил на US Россия
  US Россия
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#91] от "Wagner":

  Партията на Путин коя е? ЕР не е. Не съм челмного по въпроса, но ако спечели партията единна русия, либерализмът продължава, която означава край на руска външна политика заради икономически ограничения.

  ЩОМ МРАЗИШ, ЗНАЧИ ВЕЧЕ СИ ПОБЕДЕН!
 97. 97 Профил на US Россия
  US Россия
  Рейтинг: 217 Весело

  [quote#77:"Веселин Дечев"]не може-чуждестранно финансиране на кандидат депутат.[/quote]
  Може, може. Баш тия с подобно финансиране са можачите. Ето ти го гърчето от Солун, как с помощта на Сорос стана премиер за една нощ. А ужкимм бил ляв, ма пълни десния си джоб с парички

  ЩОМ МРАЗИШ, ЗНАЧИ ВЕЧЕ СИ ПОБЕДЕН!
 98. 98 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 688 Разстроено

  Няма ли „Америка за Русия” тъдява?

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 99. 99 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#95:"citoplast"]Тя не е излизала от там бе смешко! Просто кръга е друг.
  [/quote]

  Като ти е смешно, пиши под весело настроение. Аз не се интересувасм от руски пропагандни сайтове като твоя линк. Чета по-сериозни източници за развитието на Русия.
  Предимно американски, но не пропагандата на Ройтерс. Да се твърди, че Русия не е излизала от хаоса по времето на Елцин е истинската смешка. Тя е от тебе!
  Ако беше така, нямаше да четем постоянно колко лош бил Путин. Лош е защото показа зъби на когото трябва и не позволява да се играе срещу интересите на Русия без последствия. Клинтън и Елцин си бяха дружки и тогава нямаше вражда, ако си спомняш и ако си разбрал духа на времето тогава.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 100. 100 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#96] от "ruthenian":

  Партията на Путин е точно ЕР и се очаква да увеличи местата си в Думата. Не знам за какъв либерализъм говориш, тъй като по идеите на Путин и партията му в Русия има национална демокрация с изявен лидер. Това е почти авторитарно управление и вероятно се готви нещо още по-строго, но за сега не е ясно на къде ще избие.
  А да се говори за край на руска външна политика поради икономически ограничения е смешно - никой сериозен анализатор до сега не е лансирал такива идеи. От къде ги вземаш не знам. Русия е била в далеч по-трудни ситуации в историята си и не е преставала да води активна външна политика.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK