TZETZKA MAJKA BALGARIQ и кое е по-скандално от издигането на Цачева

"Този мандат Цецка, другият - Цеца" е една от прогнозите във "Фейсбук", разпространявана с тази снимка на Бойко Борисов със сръбската певица Цеца Величкович

© "Фейсбук"

"Този мандат Цецка, другият - Цеца" е една от прогнозите във "Фейсбук", разпространявана с тази снимка на Бойко Борисов със сръбската певица Цеца ВеличковичСамо да попитам:
Защо е скандално издигането на Цецка Цачева?
Кого да издигне ГЕРБ? Чърчил?
Защо да е по-малко скандално това, че тя е действащ, и то от доста време, Председател на Парламента от това, че е издигната за кандидат-президент?
Какво толкова се е случило днес?
Реалният скандал е, че изобщо сме допуснали всичко това!
Че е възможно президентските кандидатури да бъдат обявявани един месец преди изборите!
Че сме оставили България в ръцете на една абсолютно самозабравила се шайка!
Но това не се е случило днес и не виждам никакво основание за възмущение, покруса и изненада!
Виж, да се покрусим, защото сме направили гореизложеното възможно, да се стегнем и да го поправим би било далеч по-адекватна реакция!


Световноизвестната оперна певица Александрина Пендачанска, която винаги има сериозна гражданска позиция, написа този статус във "Фейсбук" часове след като ГЕРБ официално обяви кандидата си за президент - Цецка Цачева.


Номинирането й, съобщено от лидера на управляващата партия Бойко Борисов предизвика вълна от коментари и във "Фейсбук" - иронични, сериозни, с емоции по скалата от смях до отчаяни въпроси "ще имигрирате ли в Румъния, ако изберат Цачева" (по аналогия с популярния в САЩ въпрос - "ще имигрирате ли в Канада, ако изберат Тръмп").
Потребители оценяват като неподходяща и слаба кандидатурата на Цачева, но коментират и цялата кампания, поведението на ГЕРБ (да я обявят в последния момент), на лидера Бойко Борисов и общо състоянието на държавата, политическата класа и нуждата от промяна и алтернатива.


"Кандидатът за президент на ГЕРБ, който не беше ясен, беше по-подходящ", коментира Александър Христов след избора.


"Кандидатите са ясни - сега трябва да има истински дебати - всеки срещу всеки, без милост и мяу-мяу - натиск за чисто и яростно противоборство, точно толкова силен, колкото е възмущението, за да поддадат - който не се явява на дебат трябва да бъде смлян, но не заради това как пее Булат Окуджава, а заради некомпетентност, страх и игнориране на избирателите - на ход са медиите и публиката - те трябва да настояват", пише Антоанета Цонева.


Думите на премиера при представянето на Цачева, че сега след толкова години и коментари за бащицата на нацията, най-после ще има и майка предизвикаха много шеги. В самия профил на Борисов във "Фейсбук" под обявяването на кандидата естествено преобладават позитивните реакции в стил "Браво Началник ! Успех!" Има и някои отрицателни, но те са защо не е бил издигнат Димитър Николов или Томислав Дончев.


Положението е Mamma mia, обобщи Юлиан Попов в статус.


"Proud to be от държава с традиции. Тато, Батето, време беше и за Майка", коментира Нева. А Антоанета Цонева пише "който търси бащица - получава майка...това е положението, деца".


"Цецке, ти баща, ти майка", шегува се Самуил Петканов от "Не!новините". Той трансформира и популярния лозунг в

TZETZKA MAJKA BALGARIQ

Петканов се шегува още с "Цецке, ако не си убедителна на първи тур, на втори ще те сменим с Кристалина". Подобни статуси се повтарят често, визирайки смяната на кандидатурата на България през седмицата, в която Борисов номинира Кристалина Георгиева на мястото на Ирина Бокова.

Потребителите припомнят песни, стихотворения, филми със заглавия и текстове, свързани с майката. Или отбелязват, че се намират в "Майчин дом" със стасуси - "в президентството съм". "Ще бъде Цецка Планетааа", пише потребител.


"Христо Радевски излезе от прахоляка.


"Във своята сурова строгост
ти нежна като майка си.
Аз всичко бих ти дал да мога

да бъда твой достоен син."


Това припомня писателят и журналист Димитър Кенаров и цитира още Александър Геров:


"Ти, Партийо, си майка на живота."


"В момента тече оспорван журналистически конкурс - есе на тема: "Най-добрата Майка!" Ще ви информирам своевременно за победителите", обяви карикатуристът Христо Комарницки.


"Ако това е майка ми се отричам с "Държавен вестник". И се чудя що ли за човек е бил баща ми?", възкликва друг потребител.


"Петте години на Цецка НОИ как ще ги брои - за трудов стаж или за майчински (от КМБ )?", пита Владислав Панев.
"Ама как майка?! Майката не се ли казваше Ирена?", пише Теодор Михайлов, имайки предвид майката на Делян Пеевски - Ирена Кръстева.


"Тук е време да си спомним и предсказанието на Ванга, че "руса жена ке помогне на страната", обяснява номинацията Силвия. Прогнозата на Ванга също се повтаря в много статуси.


"България върви напред. Доскоро жените ги номинираха най-много за вицета", ироничен е Димитър Бечев. Политологът прави и друга прогноза:


'Начи, ако в нашата клета предизборна ситуация се появи Тръмп, бих разбрал хората, които биха гласували за него. Поне донякъде", коментира Виктор Владев.
"БСП вече тананика "Мама, я летчика люблю" е обобщението на друг потребител.


И въпреки, че иронията е голяма сила, има и сериозни коментари в социалната мрежа.

"Масовата подмяна на легитимната критика към избора на Цецка Цачева (и на самата Цачева) като кандидат за президент с нападки спрямо нейния (неженствен) външен вид е симптом.


Симптом за женомразките нагласи в обществото ни


Същият симптом виждахме в честите нападки към президента Росен Плевнелиев в същия смисъл - че не отговаря на въобразения полово-ролеви норматив за това какъв трябва да бъде един "приличен мъж" - мъжествен и агресивен в поведение и вид. Неотговарящите на този род стандарти биват обругавани за това, че престъпват половите нормативи и, следователно, това ги прави негодни за висш държавен пост.


При Цачева обаче стигмата е двойна. Тя веднъж е неудачна за висш държавен пост, защото не е "стереотипно привлекателна", т.е. достатъчно женствена; а втори път е негодна дори първото да не беше така, защото, все пак, е жена. А жена не ни трябва. Трябват ни мъжествени генерали, защото сме изправени пред страшни апокалиптични беди, от които мъжете да ни спасят. Дали ще трябва да ни спасят от НАТО и бежанците, дали от Путин и бежанците - вие си изберете.


Разбира се, както съвсем ясно заяви кандидатът за кмет на София от БСП на последните местни избори, социологът Михаил Мирчев, по адрес на конкурентката му за поста Йорданка Фандъкова, нима една жена може да се справи с такива тегоби!? Такова говорене е широко приемано и тиражирано. То не прави впечатление никому, защото е норма - хората масово мислят именно по този начин.


Тъжното не е толкова, че такова говорене има. Има го малко или много навсякъде. Тъжно е масовото мълчание и съгласие. А още по-тъжното е, че тези масово мълчание и съгласие нерядко са обусловени не от друго, а от нежеланието за конфронтация с носителите на тази низка ценностна система. Разберете, че с мълчанието си се превръщате в помагачи", пише Радослав Стоянов, който се занимава със защита на правата на човека."Има и нещо позитивно в издигането на Цецка Цачева като кандидат за президент на управляващата партия. На всички следва да е станало ясно


кой е най-важният пост в държавата и това е този на министър-председателя


В една бедна и корумпирана държава, без независими регулатори и без влиятелни независими медии, единственият контрол върху ситуацията е през властовите ресурси на изпълнителната власт.


Само през тази власт може да се контролират постове и да се купуват и направо подкупват хора и цели партии, като се следят какво правят единствено за да се държат в зависимост. Само през изпълнителната власт могат да се насочват пари през обществени поръчки към избрани фирми, а еврофондовете да се разпределят по същия корумпиран начин за да са доволни правилните хора, бизнеси и организация. Пак през изпълнителната власт могат да се подкупват и медии, било чрез реклами и медийни партньорства, било чрез директни плащания по комуникационни стратегии.


И страшното не спира дотук. Нито президент, нито председател на парламент могат да сядат всяка седмица с главния прокурор и да "борят корупцията" по удобен и за двамата начин. Така се раждат имитации на съдебни реформи и на мерки за борба с корупцията по високите етажи.


Дотук с идеята и за парламентарна република, и независимо правосъдие, и за независими институции като президенти и разни регулатори като БНБ, КЗК и други изобщо немаловажни. Концентрацията на власт чрез подставени сламени лица по върховете на държавата опустошава институциите и гони и малкото останали независими и почтени хора в тях. Режимът може да е мек, но резултатите са като неутронна бомба, която опустошава избирателно мозъците и почтеността на във тези ешелони на властта, на чиято работа разчитаме, за да заприличаме на нормална и работеща държава.


Честито на Плевен, и на летището в Долна Митрополия - чака го основен ремонт скоро", коментира Николай Стайков.


"Цецка ни е подарък за овчето мълчание, ако не сте разбрали", пише Стефан Димитров.


"А дали освен плакатите на Цачева вече са отпечатани фалшивите бюлетини?" е въпрос от Калин Манолов, свързан с честността на бъдещия вот.
"ГЕРБ взеха мъдро решение днес, произвеждайки Трайчо Трайков в по-атрактивната и перспективна дясна кандидатура", коментира в статус политологът Даниел Смилов.
Je suis Tsetska!


е статус, който се появи и покрай тази новина. "Трябва да дадем шанс на Цецка Цачева, преди да я съдим. Може да се окаже, че плете прекрасни търлъци", пише SHMATKO. Той коментира още, че "половината избиратели на ГЕРБ ще гласуват за техния кандидат за президент, убедени че става въпрос за Цеца Величкович"

"Ще кажеш не сме парламентарна република и Цецка досега не е била председател на НС...", напомня Александър Николов.

Журналистът Полина Паунова коментира в статус: "Подигравките с външния вид на Цецка Цачева са проява на такава безвкусица, каквато е и самата ѝ номинация. И би било тъпо възмущението да остане на това ...ниво.


Ето ви няколко други теми, по които тя наистина е уязвима:
- В първия мандат на Борисов Цецка Цачева бе този фактор, който позволи парламентът (в парламентарната република България) да бъде подчинен на Министерския съвет и лично на настроенията на министър-председателя.
- Скандалът "Мери Джейн"
- Тя и показно как изглежда добрият партиец на ГЕРБ - бивш кадър на БКП, настоящ на...БКП 2.0
- В добрите политически традиции у нас съпругът на Цачева не беше ли назначен в РВД?
- И както Fanny Aronova припомни - Цачева е част от това статукво (начело с Цацаров и Пеевски), което обяви незапочналата съдебна реформа за радостно приключила."


Това, разбира се, е само на първо четене. Историята с Цъфнал ГЕРБ е изключително смешна и символна за вкуса на Цачева, но не и за политическите ѝ дефекти. Фотошопнатата снимка в списание "МЕРИ" - също. Би било наистина жалко ако се занимаваме с тия глупости, отколкото с важните въпроси около нея."


Николай Слатински коментира: "Моята Втора сигнална система ме успокоява: Това е началото на края.


Но моята Първа сигнална система ме предупреждава: Това е краят на началото..."


Карикатуристът Христо Комарницки, обаче прогнозира като публикува:
"Статус за Фейсбук-архива
С голяма доза увереност мога да кажа, че след пет години Б.Борисов ще може да се кандидатира успешно единствено за пазач на охраняем паркинг.
В общественото съзнание ще бъде само блед силует.
02.10.2016"Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (203)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4233 Неутрално

  Радостно и обнадеждаващо е, че абсурдната номинация на тази нелепа женица предизвика толкова бурна обществена реакция. Боковите издевателства над разума (да не говорим за добрия вкус) минаха границата на хорската търпимост.

  Явно още мърда нещо като гражднско общество... 😊

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на оuzo
  оuzo
  Рейтинг: 473 Неутрално

  И с какво е по-лоша от Плевнелиев?

 3. 3 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  ми кое аз ще гласувам за цецка
  който не я харесва да гласува за който си иска избори е това

 4. 4 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Цецката е само алиби за гробджийкия проект на Гоцев да изкара новото поставено лице Радефф на показ Уж бесепаря Радефф исдигнат от уж бесепарката Корнелия ще са отлична възможност за русофилския матрял на бесепето да гласуват за откровен америкаснки кадър йато Радефф, завършил военно и шпионски школи в САЩ. Както се казва дежавю по български - матрялът избира собствените си колячи.

 5. 5 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  Аз пък съм много доволен от избора на кандидат от ГЕРБ. Така Трайчо Трайков има по-голям шанс и соътветно България, да има нормален президент. Но да не забравяме все-пак за "кофти метериал"-а който гласува и че Цв. Цв. ще брои...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 6. 6 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Цецката има шанс да я изберат колкото Митьо Пищова. Тази карикатура на жена е гаранция на новото протеже на САЩ и Гоцев да бъе избран за прецедент. Очакване новия прецедент - агент Радефф скоро да влезе в длъжност.

 7. 7 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 772 Весело

  Боко погерба партията си...

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 8. 8 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До голяма степен за дереджето отговорност носят премиерът и действащият президент. Първият принизи президентската институция до просто свое продължение, а вторият го позволи, волно или неволно.
  Президентът в сегашния си вариант изглежда даже като нещо по-маловажно от председател на ТКЗС. Иначе г-н Плевнелиев ми е много симпатичен. И даже мисля, че беше по-приемлив президент от Първанов, чиито поразии плащаме в момента.
  Но това е друга тема.
  Както се казваше на едно друго място – изнесете труповете. Да влезе новият председател на ТКЗС „България“.

 9. 9 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Весело

  До коментар [#5] от "Георги":

  както се казва
  "Бражени са верюищите"

 10. 10 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  Пендачанска винаги има доста точен поглед, искрено ме радва.

  И да - номинацията всъщност е нещо чудесно за страната ни.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 11. 11 Профил на Georgi Popov
  Georgi Popov
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Ей, ДНЕВНИК, още когато юпито Николай Василев беше министър, се въведе официалната транслитерация и българското "Ц" се пише на латиница като "Те еС" ( бре, латиницата не се включва)

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Неутрално
 14. 14 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 652 Весело

  Има надежда, след като не губим чувството си за хумор, но не е гот повода да е даден от недостижимо високото "ниво" управници.
  Цецко ще избичи достатъчно бюлетини в полза на Цецка и вече ми е все едно.
  Остава да вярвам, че има небеска канцелария, която не е корумпирана.

 15. 15 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Баце атакува фронтално България с Цецка!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3271 Неутрално

  [quote#2:"оuzo"]И с какво е по-лоша от Плевнелиев?[/quote]
  по добра е вероятно . все пак той не успя да подпали ... нищо .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  До коментар [#12] от "sqrt":

  ха ха 51% колко да спадне на цецка

 18. 18 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 497 Неутрално
 19. 19 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Цецка президент, може да не се харесва но такива са фактите колкото и да се вайкат костомолците

 20. 20 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  [quote#12:"sqrt"]Радефф- завършил щатски военни и шпионки школи пичът е много по-близо до разните партийни и комсомолски секретари коитъо ви пробутват като десни[/quote]
  Цеца е скрита лимонка на Путин , знаех си !
  https://www.youtube.com/watch?v=erkWc-4UdNg

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 21. 21 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  За такъв електорат - такава кандидатура. По-лошо ще е избирането на фуражката за президент. Всъщност трагедията е пълна. В Бг мислещите отдавна са малцинство.
  Лека й пръст на тази страна.

 22. 22 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Коментарите в интернет нищо не означават, мнозинството от избирателите на ГЕРБ дори не знаят откъде се пуска компютъра и ще си гласуват за Цецка без никакъв проблем.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1262 Любопитно

  МАМО ТИ ВЕЧЕ ПОБЕДИ!
  С ТУШ!
  Остатъците се въргалят в болезнени спазми на тепиха!
  България беше срещу ГЕРБ.
  ГЕРБ победи България!
  Да живей!

  Edem das zeine!

  !

 25. 25 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  До коментар [#20] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  щом и комунетата са против нея о.к.

 26. 26 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  До коментар [#22] от "oos19355380":

  губиш се винаи си ми бил ценно мениее, благодаря за миусите

 27. 27 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  Обидно е президентът да се казва Цецка, това е просташко, нелепо и махленско. Каквото името, това и човекът.

 28. 28 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 581 Весело

  Ситуацията е общо взето - на Цецка ти Цачева.

 29. 29 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1197 Весело

  Когато първият път се кандидатира Борисов ми изглеждаше като виц - той спечели, втория път дори не се учудих, сега ми е все тая. Самото номиниране беше такъв цирк, че никога дори и след 100 години няма да разбера хората, които гласуват за ГЕРБ. Сиганите които вземат по 50 лв. са ми ясни, а останалите? Естествено не бих се учудил да спечели от първия тур, все пак човекът на Румен Петков е кандидата, а Цецо организатор на изборите - двамата корифеи в "изборните тарикатлъци", медиите са техни..... Сега стана ясно, защо дори задействаха Орешарски да подскача в този фарс.

 30. 30 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  До коментар [#25] от "1001":
  Аз съм си от демократите, комунетата са се в бан та от време на време съм им служебен защитник!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 31. 31 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Лесно е. Всеки, който има поне няколко гънки в мозъка ще вземе правилното решение в деня на изборите. И това не е Цапева или Радев. Освен ако не искаме след време пак да пеем "45 години, стигат!".

 32. 32 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  До коментар [#28] от "neznaiko.bg":

  ситуациата е за цецка или трайко
  за трайко какво ще кажеш, че да гласувам за него

 33. 33 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Шансовете на Митьо Пищофа стават повече от реални.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 34. 34 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 652 Разстроено

  До коментар [#2] от "оuzo":

  А с какво е по-добра?
  С това, че има мъжествен, гъгнещ глас за разлика от фалцета на Плевнелиев?
  С това, че и личи отвсякъде, че е била изграждана, подкрепяна и надграждана от БКП, за нея дори осигурили рабфак и то не какъв да е, а право?
  С това, че видяла се овластена, лелята от село има поведение на недостижима, недостъпна, VIP персона с класа ТКЗС?
  И Пепеляшка не е постигнала толкова лесни успехи, както влязлата под кожата на Борисов послушна подлога Цецка.

 35. 35 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 581 Весело

  Цецо на фона на Цецка стои като титан!

 36. 36 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1110 Весело

  Пожелавам успех на Трайков! Гледам, че гербавите правят същото с номинирането на Цачева

  Мома, връщай 12 и 12А!
 37. 38 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#35:"neznaiko.bg"]Цецо на фона на Цецка стои като титан![/quote]
  Те, това изби рибата топтан,
  не стига даже за един тиган

 38. 39 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#32] от "1001":

  Гласувай си спокойно за когото ти е посочил Баце щом така го чувстваш.

 39. 40 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Да, простотията роди тъпотията!

 40. 41 Профил на spyrogyra.
  spyrogyra.
  Рейтинг: 246 Неутрално

  С този си ход Борисов разплака Цецката на България

 41. 42 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1262 Любопитно

  Впрочем, като оставим сарказма настрана трябва да обърнем внимание на реалностите.
  Тази вечер в София и в много други градове, по квартално, герберастите са провели празнични илюминации в чест на Цецка Цачева. Много фойерверки!
  Това е реалността.
  Страшилището, Майката, Закрилницата Цачева уверено върви към пРезидентския стол.
  Какво да се каже повече?
  Останалото е просто игра с протоколи, платено гласуване и откровени издевателства върху другомислещи.
  Обикновен герберизъм.
  Кафяво-червен.
  Като милиционерска униформа.
  БАСТА!
  !

 42. 43 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 577 Неутрално

  [quote#3:"1001"]ми кое аз ще гласувам за цецка [/quote]
  и аз, само тя може да бие Радев - и никога повече комунист да не помисли да се качва на власт

 43. 44 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Другарката, получила образование/рабфак юрист, без входящи изпити/ и кариера/ партиен секретар/ благодарение на БКП е кандидат на деснееща партия, член на ЕНП.
  Юнкер, земи се метни под метрото, че ми писнА от помярлък, наш и европейски.

 44. 45 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  До коментар [#39] от "neznaiko.bg":

  ми не за EVN няма да гласувам , пък за другите си е моя работа

 45. 46 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Весело

  галено казано теслата

 46. 47 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#5] от "Георги":

  Всъщност Светльо Витков пак ще събере доста гласове. Но няма да има кой да разчете този наказателен вот.

 47. 48 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#44] от "Лелка": Без входните изпити, можеха само джагарите. Въх, ирезил.

 48. 49 Профил на Любо Недялков Блажев
  Любо Недялков Блажев
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Ние всички стари комунисти вече направихме своя избор- ще гласуваме за кандидатите на ГЕРБ защото ГЕРБ е истинския наследник на нашата партия БКП с най много членове и дори в Изпълнителното си бюро.Двамата кандидати на ГЕРБ са били членове на БКП. Цецка Цачева и Пламен Манушев са изградили кариерите си като активни членове на Българската комунистическа партия, която са напуснали след 10 ноември и то само за да се присламчат към структурите на ГЕРБ.
  За разлика от тях кандидатите, подкрепени от БСП - ген. Румен Радев и Илияна Йотова - не са били членове на БКП.

  Оказва се, че изборът е между бивши комунисти и настоящи социалисти, ако се стигне до балотаж.
  Припомняме, че 75% от членовете на Изпълнителното бюро на ГЕРБ са бивши членове на БКП срещу само 40% от състава на Висшия съвет на БСП които са били членове на БКП.

 49. 50 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2917 Весело

  Алекс Пенда е права. Нищо нелогично няма в избора на Цецка. Търкулнало се гърнето и си намерило похлупак. Със или без покруса, фактите са си факти. Който не може да живее в хармония с матряла в родината, отдавна е минал през Терминал 2, факт. Но опитите да ремонтираш ситуацията със статуси във Фейсбук са смешни с елементи на трагедия.

 50. 51 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#43] от "napitbratmu":

  Трайков нали беше от вашите. Какво не му харесваш? А и не е бил партиен секретар нс БКП-то. Не ти схващам аргументите, сигурно защото не съм Винету. Прощавай невежеството ми!

 51. 52 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1262 Разстроено

  До коментар [#43] от "napitbratmu":

  Мдаа, Мамата изобщо не е била комунист. Даже не е чувала за комунизъм.
  Какви чудеса стават из нашата мамковина..
  !

 52. 53 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3271 Неутрално

  [quote#31:"truly"]Освен ако не искаме след време пак да пеем "45 години, стигат!"[/quote]
  ами те на това разчитат . постоянно някой да пее и подскача .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 53. 54 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  До коментар [#44] от "Лелка":

  е и рабфаг има отношение към влизането но после
  аз познавам един професор който казваше Аз не само преподавам мойта работа е да отсея каквото не става да стигне 2 курс
  много беше добър 50% минаваха при него

 54. 55 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  До коментар [#19] от "shileto":


  [quote#19:"shileto"]Цецка президент, може да не се харесва но такива са фактите колкото и да се вайкат костомолците [/quote]
  Там е работата, че се вайкат не само костомолците...27 години след смъкването на режима на Бай Тодор да ми сервират партиен секретар за Президент партията която 8 години защитавам, изядох един куп л@йна и обиди в тоя форум заради тях... и накрая Цецка... е няма как да стане бай Шиле...всеки си има критична точка...при мен чашата преля...

 55. 56 Профил на today
  today
  Рейтинг: 910 Неутрално

  [quote#1:"Norman Granz"]Явно още мърда нещо като гражднско общество...[/quote]

  Ще видим как ще гласуват, или ще изпаднем във варианта ниска избирателна активност заради пробутаните манджурски кандидати от почти всички по-големи партии, при което може да има някоя още по-неприятна изненада. Едно е ясно отсега, всички кандидати и партии ще отчетат небивал успех и победа, независимо от резултата.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 56. 57 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4200 Неутрално

  [quote#27:"proza"]Обидно е президентът да се казва Цецка, това е просташко, нелепо и махленско. Каквото името, това и човекът. [/quote]
  а не ти ли е обидно премиерът на България да има прякори като Бибитко, Рапона, Баце, Тиквата, Винету?

 57. 58 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Не разбирам защо пищите. Какво очаквахте?
  Просташката мафия на власт никога не е имала интелигентни кадри.
  Затова пък бъка от нагли връзкари и недоучили откровени идиоти.

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 58. 59 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5507 Неутрално

  Христо Комарницки е улучил десятката с карикатурата си. Невероятно попадение! Силно се надявам да е улучил десятката и с прогнозата си

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 59. 60 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Весело

  До коментар [#49] от "Любо Недялков Блажев":

  а виж сега това какво сте решили в БСП хич не ни интересува

 60. 61 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#55] от "BGman1":
  Азе съм тукана, споко! От неска съм отявлен Бойковист!

 61. 62 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 577 Неутрално

  [quote#47:"truly"]Всъщност Светльо Витков пак ще събере доста [/quote]
  Той от това се препитава последните години.

 62. 63 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Любопитно

  До коментар [#59] от "penetrating":

  що ти нямаш ли мнение

 63. 64 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  Егото на Бойко не може да се помири с това друг мъж да е нещо повече от него. Щом той няма как да стане президент тогава поне жена да е. Беше ясно още от началото, че няма да е мъж кандидатът. Тия приказки, че било дошло време и че България имала нужда от майка са за парлама само.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 64. 65 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4200 Неутрално

  [quote#3:"1001"]ми кое аз ще гласувам за цецка [/quote]
  не само ти. И всички цигани. Този път не знам дали ще хване всички бакшиши, то Цецо си има много 50-левки. Другите да си мислят, дето му ги дадоха.

 65. 66 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1110 Весело

  Шегобийствата с Цецка са забавни, но нищо повече!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 66. 67 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 878 Разстроено

  Мутростан!
  Но ние сме виновни!

  Да разлая троловете!!
 67. 68 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Учудвам се колко народ вътрешно в себе си подкрепят комунетата, ама ги е срам да си признаят. Мен не ме е срам да кажа, че ще гласувам за този който ще им попречи да седнат на трона.

 68. 69 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  [quote#57:"historama"]а не ти ли е обидно премиерът на България да има прякори като Бибитко, Рапона, Баце, Тиквата, Винету?[/quote]

  До коментар [#57] от "historama":
  Обидно е не, ами сърце ми плаче безутешно. Тези хорица нима не знаят, че и аз и Баце имами вишу, при това, съвсем успешно?

 69. 70 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5507 Неутрално

  До коментар [#63] от "1001":

  Имам. Вие май не четете или не осмисляте прочетеното

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 70. 71 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  До коментар [#52] от "AzDebil":

  бе тя и на Костов жена му не е била партиен секретар това са гнусни инсунуации в маковината ти

 71. 72 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 660 Гневно

  Потрес! Това е единствената дума, която мога да използвам за тази кандидатура и за човека от Банкя! Гола вода, скамейки, мразели БКП...дядо му, филии с мас и всякаквите други лакардии за пред блока. Истината е следната:
  Просто Баце го е страх да не изпусне пак юздите, като на Плевнелиев. Според мен Бойко предпочита да спечели супер трудно, дори и да пазарува яко гласове с няколко милиона, но желае властта да е за себе си. Затова издига тоя доверен кон, Цачева! Това е най-дървената кандидатура за ГЕРБ, от всички възможни, но това е - по-добре доверен кон, отколкото някой, който да скъса синджира. Дончев или отнзи от Бургас са умни, и като надушат самостоятелна власт - ще се чупят от Баце. Всички го знаят, затова издига тая жена. Жертвата сме всички ние, на баце мускулчето да целуваме...дано Трайчо ги Бие! На Господ се моля!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 72. 73 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  ""половината избиратели на ГЕРБ ще гласуват за техния кандидат за президент, убедени че става въпрос за Цеца Величкович" "
  ...............

  хихихихих

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 73. 74 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Любопитно

  До коментар [#70] от "penetrating":

  чета аз ама не само Дневник проблем ли е? Веднага ще спра да чета упадачните западни издания

 74. 75 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1262 Весело

  До коментар [#71] от "1001":

  Що, да не би и нея Бойкича ... такованка.... за пРезидент?
  Много бързо взе да ги менка.
  А уж за втория тур се очакваше размянката..

 75. 76 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  БОЙКО иска предсрочни парламентарни избори!
  Края на премиерството ще съвпадне със следващите изборите за президент.Следва издигането на Ц.Ц. да се счита като подигравка със самата нея.
  Върви прекрояване във върховете със завой на изток.

 76. 77 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  До коментар [#73] от "Sinite - завоят наляво забранен":

  ами и вие да си бяхте избрали нещо такова дето мяза на фолк звезда

 77. 78 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5507 Неутрално

  До коментар [#74] от "1001":


  Четете, разбирате, значи знаете

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 78. 79 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Подигравка с Ц.Цачева защото има повече ум в главата от гербаджийската пасмина,а те я пуснаха по пързалката.

 79. 80 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 877 Весело

  Като чета тази статия Цецка ми става симоатична.
  Бате голяма беля си направи, че не се консултира с Протестна мрежа :D :D :D

 80. 81 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Любопитно

  До коментар [#75] от "AzDebil":

  имаш нещо против президента ли че го пишеш така

 81. 82 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#13] от "1001":

  Ти сериозно ли бе пиле, кандидата на БСП?!.....

  chavo64
 82. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 84 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  така да изясним на всички Лузари
  Става дума за Президента на България
  На който не му харесва им право да гласува против , но после избрания е Президеннт на всички българи даже и на тези против
  ако иската вашия кандидат да е Президент - Гласувайте

 84. 85 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1262 Весело

  До коментар [#81] от "1001":

  Не, просто обичам думите да се покриват със съдържанието.

  !

 85. 86 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  До коментар [#82] от "chavo64":

  виж84

 86. 87 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  Залагам два лева, че утре Баце ще си промени мнението и ще предложи бургаския кмет.

 87. 88 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  До коментар [#85] от "AzDebil":

  извинявам се аз също го написах с малка буква, ама .... честно казано нямам думи

 88. 89 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1262 Весело

  До коментар [#87] от "Ф.Нинов":

  Софийския!

  Да отговаря на профила - майка. Иначе кикокът ще е вселенски.

  !

 89. 90 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  Някой знае ли защо Цецка Цачева не ползва фамилията си Данговска? Цачева е презимето и. Да не би нещо да я е срам като Кунева – Пръмова?

 90. 91 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8236 Неутрално

  До коментар [#68] от "napitbratmu":
  Защо, какво значение има, кой комунист ще седне на трона. Те са все същите.

 91. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 92. 93 Профил на swinging_pigs
  swinging_pigs
  Рейтинг: 392 Неутрално

  До коментар [#87] от "Ф.Нинов":Готово+ една немска бира.
  Определено ще е весело,няколко седмици

 93. 94 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  До коментар [#87] от "Ф.Нинов":

  ммммммми няма вече връщане. тези вицове не вървяят

 94. 95 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1262 Весело

  Айде лека нощ момци и лейдита.
  Да живей Цецка!
  ПРезидент!

  !

 95. 96 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4085 Весело

  До коментар [#55] от "BGman1":

  Знам човече,знам,виж Бай Шиле е от стомана,не се прекършва лесно,пий една ракия да ти мине!

  klimentm
 96. 97 Профил на vilian
  vilian
  Рейтинг: 417 Неутрално

  Путин и руското посолство, изобщо не са се месели в избора на банкянския тарикат, за нов български президент...

 97. 98 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Какво сте заплакали .....Цецка това , онова .... Сякаш другите по хубави... А пък всеки от вас дето хули дали и той добре се справя....в своята област.....Аман от плакалници.... Я да видим. Петър Младенов, Жельо Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов -Гоце, Плевнелиев. Все титани на мисълта , интелекта и действието. И с какво Цецка е по лоша от тях.....

 98. 99 Профил на Люси
  Люси
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#16] от "дерибеев":

  Хайде бе,не бил подпалил!Мако ли енергия изхабихте да пишете мръсотии.Или ,след като се плаща добре,това не се брои за труд,а за удоволствие.

 99. 100 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  С изчакването си ГЕРБ искаха да минимират риска техният кандидат да бъде очернен от опозицията (БСП).
  С тази си постъпка обаче създадоха очакване у населението за нещо извънредно... нещо от рода на някоя изключителна личност от голям калибър, някоя световно-призната лизнос с големи постижения.
  Та след като падна завесата, публиката остана разочарована, крещейки: "това ли е всичко, което имате в торбата?!"
  "Да, това е" отговорил директорът на цирка.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK