Зачеркнато от ГЕРБ

Бойко Борисов при обявяването на кандидата на ГЕРБ за президент

© Юлия Лазарова

Бойко Борисов при обявяването на кандидата на ГЕРБ за президентКоментарът на Николай Слатински е от "Фейсбук". Заглавието е на редакцията


Като слушам как в ГЕРБ като зомбирани, като роботи, като навити пружинки, като папагали повтарят мантрата "майка", "майка", "майка", "майка", та започвам вече не да се питам дали имат толкова ниско мнение за българския народ, че да го ловят на такава елементарна примамка, а да си отговарям - те вероятно по-добре от мен разбират докъде е стигнал в разобществяването си народът ни, та затова му пускат такава дребна и безсъзнателна стръв.


В ГЕРБ всъщност не искат да се обръщат към цялото ни общество - то не им е нужно
- а само към онова все по-голямо мнозинство от него, което се е разобществило и има таван на манталитета, ценностите, мисленето и представите си, хора, на които ГЕРБ допада и именно затова ГЕРБ разчита на тях, обръща се към тях, употребява ги и ги смъква още по-надолу, към още по-простото и по-опростеното, а оттук до простеенето и опростачването е една ръка разстояние.


Тъжното и трагичното в последните 2-3 дни е всъщност следното:


- ГЕРБ тотално зачеркна дори минималната нужда от личности в българската политика


нещо повече шумно и арогантно демонстрира колко вредни са личностите в политиката ни днес; всичко, което ГЕРБ прави е да отврати обществото от личностите и да даде ясен знак за герберството и народа ни отсега нататък - колкото по-малко си личност, толкова по-добре пасваш на партията ни и толкова по-големи шансове имаш да те допуснем до нашата властово-партийна хранилка.


- ГЕРБ категорично доказа, че на него партньори в упражняването на властта не са му нужни


защото е ясно, че с тази си кандидатура не може да привлече никоя сериозна партия; всяка такава партия, призовала да се гласува за подобна кандидатура, би си направила политическо харакири, така че на ГЕРБ са му нужни не партньори, а политически котерии, послушно присламчващи се към ГЕРБ и правещи каквото и да било, само заради трохите и кокалите, от герберската властово-партийна трапеза.


- ГЕРБ демонстрира със страшна сила, че вече в нашата политика ценности, идеология, стратегия, програма, принципи, норми, стандарти и прочие присъщи на обществената и управленска дейност понятия, абсолютно не са необходими


Не са необходими, защото партията и властта ще се изграждат като строго контролирана йерархия, като бързо устремяваща се нагоре пирамида, на чийто връх е Той, само той, единствено той и никой друг; в същото време институциите, техните нива и мрежови връзки, потоците на комуникация и начините, по които се изработват и вземат решенията, нямат никакво значение.


Всеки участник в тази йерархия, в тази пирамида, освен Него, е винтче, болтче, пешка, подробност от пейзажа, независимо къде се намира в нея и без значение дали е президент или чиновник в партера на властта; всички други без Него са случайни, временни, родени от каприз или желание да си направи гаргара с обществото и другите партии, избори, няма значение кой точно какъв е и къде е сложен, просто към дадения момент такова е било хрумването Му, така Му е дошло настроението или капризът и ще трае дотогава, докато не му се прище нещо друго или се разпореди формалното, заварено положение на нещата – като мандат, да речем, макар че и мандатът не е гаранция-франция, защото дори мандатът не значи нещо пред Неговото волеизявление или импровизационно почесване по темето.


- ГЕРБ сътвори нещо, което даже лицемерните наследници на столетницата не посмяха или не си позволиха да направят


– ако те се бъхтаха в гърдите за хубавото, прогресивното, съзидателното, социалното, което донесъл социализмът, т.е. ако не да реабилитираха, то поне да казваха силни добри и патетични думи за повърхността, за горния слой, за държавническото начало, за отечественото благо на соца, то ГЕРБ реабилитираха и възхвалиха като всеобщи ниските и низките черти, поквареността, цинизма, безнравствеността, слагачеството, доносничеството, нагаждачеството, шуробаджаначеството, безогледното драпане за уреждане с цената на всичко и на всяка цена, кариеризма на соца – т.е. те легитимираха като морално допустими, като масова практика, като напълно легитимно средство, като съвсем естествена хамелеонщина най-отвратителните същностни обществени и индивидуални черти, безценностното съдържание, дъното, утайката, аморалността, низостта, към която ни тласкаше соца, като узаконяваше мимикрията, като караше хората да се изхлузват като змии от кожите на порядъчността си, като не даваше шанс на таланта да се развие именно като талант, на кадърността да успее именно като кадърност, на труда да бъде възнаграден именно като труд, на човека да живее достойно именно като Човек.


Коварността и историческото престъпление от това легитимиране на лошото, на бездарното, на противното, на обреченото в соца в обществен и ценностен смисъл е, че ГЕРБ го изкараха като всеобщо, като нормално, като присъщо на всички, като масова практика, с което обидиха най-брутално и най-непочтено целия български народ. И го обидиха двойно, като заявиха на глас, че не се срамуват, че това е било така и че виждате ли – всички сме били такива.


По-смъртна обида на българския народ не бе нанесъл никой през тези 27 години на Прехода. И едва ли ще се намери някой друг, който да обиди още по-зловещо нашето общество и всички онези, които намираха начин и сили да живеят, да създават, да творят, да обичат, да раждат деца и да бъдат човеци – както поради, така и в много по-голяма степен – въпреки соца...


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  "Дневник", махнете я тая рубрика "Анализи" и турете една "Фейсбук - лакърдии оттук-оттам".
  Бездруго никой от все още наличните ви читатели не можете да заблудите.

  Знанието е сила, информацията - власт
 2. 2 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Много точна статия, адмирации за автора и Дневник! За голямо съжаление същото може да се каже и за "европейския политически елит"

 3. 3 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 277 Неутрално
 4. 4 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Разстроено

  Като чух как ГЕРБаджии интерпретират числото 17 на падналата им се бюлетина за президентските избори, паднах от леглото! То бива бунаклък и арогантност, но чак пък да ни казват как "Звездите им го говорят" ми дойде в повече!
  Боко срама няма!!!

 5. 5 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 700 Гневно

  Едно не може да се отрече на партия ГЕРБ и лидерът и Бойко Борисов , че ни таковаха майката . И затова наблягат толкова много че това е майка на нацията , за да знаем всички че е майка и ще ни майката .................... .

 6. 6 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 684 Неутрално

  това е "статията на деня"!
  браво!

 7. 7 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Бокова я оправихте, сега оправете и Цачева. Наистина, сравнени с вас ПИК вече изглеждат обективна медия. Няма такова падение, наистина.

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 8. 8 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 584 Весело

  Като гледам майката, искам да съм сираче !

 9. 9 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Кои са бе, Слатински тези "личности" в българската политика, дето все ги няма?
  26 години ги чакаме и само оплаквания слушаме?
  И то оплаквания от хора, които чакат някое БКП да ги покани и да ги "инсталира" някъде...
  Докато умните се наумуват, лудите се налудуват...
  Ако слушахме такива като Вас - още щяхме да клечим някъде около 1996-та и да чакаме Годо!
  Хайде стига с тези мантри!
  В България сме, мат'ряла е калпав, политиката работи с материал на клиента - каквото е произвело обществото, това е насядало по бюрата!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 10. 10 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 847 Любопитно

  Има ли някакъв повод за удивление?
  "Аз съм прост, вие сте прости, затова се разбираме!"
  Кой го беше казал?

  Да разлая троловете!!
 11. 11 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Разстроено

  До коментар [#8] от "_imi_": Като гледам майката, искам да съм сираче !

  Като гледам майката, не питам за бащата!!! !

 12. 12 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 854 Весело

  Жестока статия и жестока истина !

  Сега в районното насъскват тролската маса !
  Опорката ще е по оста Слатински - Гоце . Ама миналото и на Слатински/част/ и на Герберското Политбюро е свързано с БКП и производнити му.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 13. 13 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#2] от "telqk":

  Тогава да сядаме на някой язовир с въдица и плавка и да чакаме 100-200 годин за доставка на "елит" от Марс, например...
  Така ли?
  Или да насадим в оранжерия???

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 808 Весело

  До коментар [#3] от "еко":

  Пасквил, ама сега колко графомански изцепки ще се народят отдолу му... идея си нямате. Сичкото писател ще блъска по клавиатурите в щастие безмерно.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Ако Цачева мине, то значи Боко може спокойно и ортака си Пееф за шеф на ДАНС да сложи.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 278 Весело
 21. 21 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Смятай тоз по цял ден кибичи по форумите.

 22. 22 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  Винаги съм казвал, че ГЕРБ не иска партньори, иска слуги...! Което неминуемо един ден, ще се обърне срещу тях. Тоест, когато ще им трябва естествен десен съюзник, за да оцелеят политически, няма да го имат. Успешно разсипват всичко около тях, за да са само и единствено те. Естествено, за това вината не е само тяхна, ами и на тези, които се продават за постове...! Успешно стартиралия РБ, се оказа заложник на лакомията на Кунева и Лукарски, с което развитието му приключи и скоро ще е в историята. Провалиха и не оправдаха високия кредит на доверие, който имаха! Затова, съвсем закономерно ще последват съдбата на НДСВ...!

  Бивш tww09306483.
 23. 23 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  Причиних си да прочета цялото жлъчно съдържимо на гениалния мислител Слатински и тъкмо да се ядосам, се върнах в началото и видях, че това било статус във ФБ. Три стандартни машинописни страници "статус". И всичко си дойде на мястото, защото едно време подобни "анализи" все пак се заплащаха на авторите, застанали зад написаното с имената си, пък макар и "анализът" да е абсолютен пасквил.
  Сега вече ги раздават по три за нула гроша, плюс едно бакшиш.
  Жалка история отвсякъде, уважаеми читатели.

  Доброто е заразно
 24. 24 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  .... то ГЕРБ реабилитираха и възхвалиха като всеобщи ниските и низките черти, поквареността, цинизма, безнравствеността, слагачеството, доносничеството, нагаждачеството, шуробаджаначеството, безогледното драпане за уреждане с цената на всичко и на всяка цена, кариеризма на соца – т.е. те легитимираха като морално допустими, като масова практика, като напълно легитимно средство, като съвсем естествена хамелеонщина най-отвратителните същностни обществени и индивидуални черти, безценностното съдържание, дъното, утайката, аморалността, низостта...... Така е и точната дума е - реабилитираха.

 25. 25 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Поздравления,Дневник,за прекрасния анализ!

 26. 26 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Неутрално

  [quote#9:"The Core"]Кои са бе, Слатински тези "личности" в българската политика, дето все ги няма? [/quote]
  Е как кои - "автора", гоце и още няколко - радан, гроздан и прочие
  Докъде стигнаха в дневник - не е истина ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 27. 27 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7938 Неутрално

  " обидиха най-брутално и най-непочтено целия български народ."
  Тя немалка част от този народ, въобще не се чувства обидена. Напротив, харесва и.

 28. 28 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#2] от "telqk":

  А преди да адмирираш му погледни миналото на тоя чиляк

 29. 29 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  [quote#23:"dogwoman"]Жалка история отвсякъде, уважаеми читатели[/quote]
  Това клише използваш винаги, когато не хвалят "любимият ръководител" и неговата партия? Останалото от текста ти е баластра, в някакъв партийно секретарски стил...

 30. 30 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#0:"Слатински"]- ГЕРБ категорично доказа, че на него партньори в упражняването на властта не са му нужни[/quote]Може и да не са им нужни, но са принудени да имат такива партньори. С дпс са партньори още от 2009 година и нещата им се развиват прекрасно, защото са изградени на псевдо-бизнес картелно споразумение за парцелиране и разграбване на държавата.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 31. 31 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  До коментар [#28] от "niakoi_si":
  А наясно ли си с миналото на "бащата" и "майката" на нацията?

 32. 32 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#22] от "tww09306483":

  Те съдбата на НДСВ оооооотдавна са я прескочили. С има няма 5 години. Реално те са надживели и всички десни проекти, защото никой от тях не е управлявал два мандата
  Та гроба на герба го копаете отдавна, ама те и утре да паднат в него, пак ще са навъртели 10 обиколки повече от другите
  Другото което трябва да имате предвид е, че след ГЕРБ няма да дойде ДСБ, а ДПС + БСП. ДСБ са политически труп, а нов проект на Пърдан ще има ... ама друг път.

 33. 33 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  [quote#28:"niakoi_si"] погледни миналото на тоя чиляк [/quote]
  Слатински няма да се кандидатира за президент. Ти погледни родата на тойзи "десен" чиляк:
  Видният деец на БСП Михаил Миков е роднина на Цецка Цачева, макар и по зетовска линия. В родно и село има паметника на загиналите партизани, един от които е от рода на Цецка Цачева. Втори неин роднина - Христо Добрев Стоянов (Дико) е български политик от БКП, партизанин от отряд „Христо Кърпачев“.След 9.9.1944 г. е заместник-началник на Генералния щаб на БНА (1960–1968), заместник-министър на народната отбрана и командващ войските на ПВО и ВВС (1968–1973), първи заместник-министър на народната отбрана и командващ Сухопътните войски (1973–1987 г.), член на Централния комитет на БКП -четвърт век.
  Друг човек от родата й – Христо Стоянов Добрев от 1980 г. до 1989 е заместник-главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на Варшавския договор.

 34. 34 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#31] от "telqk":

  На мен ми е ясно, че Баце е бившо мутре, както е ясно и на ЕС и САЩ. Ок сме с това. Вие сте тия дето уж сте принципни и стриктни спрямо миналото. Което не ви пречи да се прегръщата с Татяна Дончева и да аплодирате пасквилите на Слатински

 35. 35 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1130 Весело

  До коментар [#29] от "dobrich":
  "Три стандартни машинописни страници" коментар е избацала, да ни иформира за душевните си терзания и измъчени съждения, празнословене по периферията... и нищо по темата от статията!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 36. 36 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#32] от "niakoi_si":

  Хе-хе..., може би сте позабравили, че НДСВ беше 2 (два) мандата във властта, тоест 8 (осем) години. Така че, в това отношение ГЕРБ имат да наваксат още малко...! Имам чувството, че ГЕРБ ще останат в историята, с 2 (два) недовършени мандата...!
  Никой не им копае горба на ГЕРБ, те и сами достатъчно добре работят по въпроса...!

  Бивш tww09306483.
 37. 37 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#26] от "роджър":

  Даааа.. така си е...
  Мнооого отдавна се чудя дали да не им изпратя едно огледало метър на два, в рамка, на гърба на която да им залепя "Работническо дело", ама хем не им знам адреса, хем не знам колко диоптъра очила ще им трябват, за да се видят...

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 38. 38 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#33] от "dobrich":

  И какво? Аз проблем с това нямам Познавам поне 20 бивши партийни членове, които са 10 пъти по човеци от всичките ви новоизлюпени демократи. Миналото, особенно по родствена линия е дъвка за вас,затова ви казвам да гледате кого аплодирате, да не станете пак за смях като с Татяна Дончева

 39. 39 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#36] от "tww09306483":

  Били са във властта, ама не като основна партия! Правите ли разлика между третокласен участник в коалиция и партия излъчваща премиер и правителство?

 40. 40 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#38:"niakoi_si"]И какво? Аз проблем с това нямам Познавам поне 20 бивши партийни членове, [/quote]
  Разбира се, че нямаш проблем и познаваш поне 20 бкп членове. Та ти си гербераст. Може дори ти самия да си бил член. Сигурно спиш с партийната книжка под възглавницата

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 41. 41 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Целият буламач накратко- ГЕРБ са лошите, а добрите са...?

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 42. 42 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  [quote#38:"niakoi_si"]Аз проблем с това нямам[/quote]
  Знам ве.....Вие всички сте комунета, ма сега гербери. Боко затова назначава като луд тежка номенклатура на Бсп, техни синове, внуци на политбюровци....

 43. 43 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  До коментар [#34] от "niakoi_si":
  Нали сте наясно, че в някои браншове думата "бивш" не съществува?

 44. 44 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  [quote#23:"dogwoman"] гениалния мислител Слатински [/quote]

  Както казва още по- гениалният Е.Дайнов- добрите са Трайчо и Дончева!

  Трайчо е с трите крака в дясно, а Дончева - само с двата!

  Левичарката Дончева и ляво- толерастът Трайчо са ДЕСНИ?!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 45. 45 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  [quote#42:"dobrich"]Вие всички сте комунета,[/quote]

  Вие всички сте либерасто- толерасти!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 46. 46 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2946 Неутрално

  [quote#4:"Дедо Либен"]Боко срама няма!!![/quote]
  Боко си е изхвърлил срама в ранните бандитски години - кражби на коли със срам ли се извършват? Нелегално производство на цигари със срам?
  Аз съм прост и вие сте!
  Никакви скрупули!!!
  Така СИ управлява държавата! Като своя!
  Той наложи стила и отношенията - важно е да има келепирец!

 47. 47 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#39] от "niakoi_si":

  Пак сте в грешка...! Първия си мандат НДСВ имаше почти самостоятелно мнозинство и управляваше с ДПС. Втората коалиция беше по схемата 8:5:3, като 8 беше за НДСВ...!
  ГЕРБ ще се разпадне, като кула от карти само след първата си загуба на избори. А тя, наближава. Има-няма, още месец...!

  Бивш tww09306483.
 48. 48 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  До коментар [#45] от "mr.lottalove.":
  Ти с тези разкрачени крака на аватара си каква си?

 49. 49 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#47] от "tww09306483":

  Тя и лисицата вървяла една седмица подир коча, защото умирала от глад, а на коча под корема едно голяяяямо парче месо се люлеело, аха-аха да падне всеки момент....

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 50. 50 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#48] от "dobrich":

  Борец срещу все по- засилващата се ислямска пропаганда във форума, налагаща ислямски "ценности".

  Антилиберасто- толераст!

  За разлика от теб, който си либерасто- толераст.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 51. 51 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  [quote#50:"mr.lottalove."]Борец срещу все по- засилващата се ислямска пропаганда във форума, налагаща ислямски "ценности". [/quote]
  И как ги бориш - с разкрачени крака ли? Я чети тука за вашия вожд:
  Григор Лилов:....саудитският принц Султан бин Салман Ал Сауд гостува сега у нас.Той е член на кралската династия.
  Официално е министър на туризма, неофициално - специален посланик. Съпругата му е дъщерята на външния министър на Саудитска Арабия.
  Посещението се резюмира само с три думи:
  СДЕЛКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПОЛИТИЦИТЕ - ПАРИ СРЕЩУ МИГРАНТИ!
  Тя е част от голямата сделка за вдигане на цената на нефта между Русия и Саудитска Арабия, между Москва и ОПЕК. Като част от съюза им, за което стана дума в предишния пост за купуването на България от Путин.
  Вече всякакви илюзии са излишни! Не очаквах така бързо да се потвърди анализа ми от вчера.
  Господ да ни е на помощ, щом сами не желаем да си помогнем!

 52. 52 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Слатински не беше ли съветник на президента Гоце

 53. 53 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  До коментар [#52] от "shileto":
  Боко не беше ли пазвантин на дикатора Живков?

 54. 54 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Всъщност това важи за всички партии, които до сега са били на власт. Е, мисля че България не единствената. Масите се използват като добре контролирана сила, а това се случва с манипулации.

 55. 55 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Утре ред на Дайновите песнопения от Фейсбука ли е ?

 56. 56 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#53] от "dobrich":
  А ти не носеше ли чадъра на партииния секретар или го забрави или го правеше като Стенли

 57. 57 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#53] от "dobrich":
  Не закачай шилито, че спи тука, у форумето. Затуй и говори несвързано, не му търси кусур. Цела нощ е чело граматиката

 58. 58 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Каква държава е България
  Слушах премиера при представянето на кандидатката на ГЕРБ. Нарисува оптимистична картина. Безработицата намалява. Бюджетът на плюс. Инвеститорите се редят на опашка. И така нататък.
  На следващия ден Агенцията за социално подпомагане публикува справка за изплатените еднократни помощи за първокласниците. Според справката еднократни помощи са изплатени на 37 630 семейства и общо на 38 419 деца.
  Условието е семействата, които кандидатстват за помощта, да нямат за последната година доход повече от 400 лева месечно на човек.
  Това е истината за българското благосъстояние. От около 66 000 първокласници повече от половината, над 38 000, са от бедни семейства – по критериите на самата държава.

 59. 59 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#47] от "tww09306483":

  На какво да се обзаложим?

 60. 60 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#47] от "tww09306483":

  Иначе сте прав за коалицията на НДСВ, грешката е моя

 61. 61 Профил на ems37520974
  ems37520974
  Рейтинг: 180 Неутрално

  [quote#58:"Арон"]От около 66 000 първокласници повече от половината, над 38 000, са от бедни семейства – по критериите на самата държава.[/quote]

  Не е това проблема, проблемът е, че горе долу толкова са братчеди ...

  http://www.kultura.bg/bg/article/view/24552
 62. 62 Профил на rogoshev
  rogoshev
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Излагате се и падате доста ниско. Пълни глупости, излъгал Ви е този който смята че това е анализ.

 63. 63 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3675 Неутрално

  Въпреки предубедеността ми към Николай Слатински, с оглед престоя му в президентството при Първанов, няма как да не се съглася с думите му. Две определения за описаното от Слатински състояние на държавата и обществото са ме впечатлили - на Радан Кънев /"изборна монархия"/ и на Илиян Василев /"декоративна демокрация"/; впечатлиха ме с точната си и кратка формулировка.
  А последните два абзаца ни показват защо с тези избори трябва да започне промяната у нас.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 64. 64 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#3] от "еко":

  Сигурно Гоце го е платил с партийна субсидия или сАвеЦка такава !За собствени пари няма да се бръкне ,въпреки комисионите от разните там шлемове!!!
  ВИЖТЕ НАГЛЕДНО КАК ЕДИН СЕДЕСАР ОТ БЛИЗКОТО МИНАЛО - ДР.СЛАТИНСКИ СЕ ПРЕВЪРНА В ПАРЦАЛ ЗА ВСИЧКО НА ГОЦЕ !!!!
  Сега можете и да ме санкционирате,защото ИСТИНАТА ужасно много боли!!!!

 65. 65 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1538 Весело

  [quote#36:"tww09306483"]Никой не им копае горба на ГЕРБ, те и сами достатъчно добре работят по въпроса...![/quote]
  А Бойко като багер с големите лапи копае и мята, копае и мята...

 66. 66 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5734 Неутрално

  ГЕРБ дооплеска всички останали чисти с кал, а сега се оправдава, че всичко е окаляно. Такъв бил матри'ала

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 67. 67 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#34] от "niakoi_si":

  [quote#34:"niakoi_si"]На мен ми е ясно, че Баце е бившо мутре, както е ясно и на ЕС и САЩ. Ок сме с това.[/quote]

  Не знам дали съзнаваш какво си написал, гербер. Всъщност, с тези думи си потвърдил тезата на Слатински на 100%. Браво!

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 68. 68 Профил на longin
  longin
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#60] от "niakoi_

  не , не е прав във фактологията - тройната коалиция беше 8:5:3 но НДСВ беше с петицата, а Станишев с осмицата...

  а за първото правителство на НДСВ - една забравена но любопитна подробност бе че НДСВ имаха 120 депутата, и това ги принуди да търсят коалицията с ДПС - след като СДС се фръцна - а реално НДСВ имаха още 5% подкрепа, разпиляни гласове в 2 подобни фантомни организации със "Симеон" в името, това бяха още дузина изгубени депутати.... т.е. НДСВ щеше да има 132 депутата без тая шмекерия...
  Причината за това бяха балканските номера на доминираната от ОДС и И.Костов ЦИК (допуснаха регистрация на НДСВ-фантоми) и така за като ирония на съдбата "демократа" Костов натресе на България проклятието ДПС във властта за 8 години...

  това отново ми напомня че хората гласуват масово когато имат очаквания за морал:
  2001 за "Царя" като външен за системата носител на Морал,
  2009 - за ББ - тогава спечели половин млн гласа отгоре бонус защото имаше морални обещания за справеливост, а не с магистрали, "усвоявания на фондове" и "вие сте прости и аз прост..."

  времето на Бокочовека изтича, трябваше да "жертва" Т. Дончев за президент за да си гарантира стабилността, сега с тая овца Цецка допусна голяма грешка и ще загуби тия избори...
  Румен Радев като доказан професионалист на втория тур ще събере много по голяма подкрепа от базата на БСП и ще отнесе лоялната лелка 69. 69 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#67] от "els_g":

  Тезата на Слатински ми е през..... Както и на целокупния БГ народ, ЕС и САЩ. Та може тая теза да си я прави каквото там намери за полезно.

 70. 70 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Ами Слатински пак е натиснал ГЕРБ по нерва,но де да беше само ГЕРБ. Това което се случва последните 7-8 години е еманация на идеята на българските посткомунистически "елити" / червени и в червата си / за "държава"....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK