Изборът за президент - поглед отвъд семейната идилия

Изборът за президент - поглед отвъд семейната идилия

© ДневникЗа никого не е тайна, че живеем в налудничава държава. Този аспект на колективното
ни битие се отразява и в т.нар. кандидатпрезидентска кампания. Чертожниците на общественото мнение вече заложиха алогични образи за желания президент в съзнанието на електората.


Очакванията към профила на бъдещия президент тръгват от бащица-обединител, майка-изповедник, брат-войн, сестра-умиротворител и се стигне до по-съвременни вариации на супергерой като Батман, което си е потвърждение, че сме създали реална вариация на антиутопичния Готъм сити.


Много малко от обявените вече кандидати излизат с
нещо конкретно, което да има някаква връзка с правенето на политика в рамките на президентските правомощия.


Опасността за избирателите е дебатите в кампанията да се затворят, да се избягва поемането на ангажименти и да не се даде ясен отговор на преки въпроси.


Това оставя пространство всичко да се върти около орбитата на ретроградния Меркурий, което съдейства за пълното и всеобхватно обезпредметяване на държавните органи. Тази тактика се вписва чудесно в рамките на установената у нас превзета държава – фактическо състояние на институционалната инфраструктура, при която органите, призовани да защитават интересите на гражданите, са пленени от мощно олигархично малцинство, което ги е подчинило на собствените си интереси.


Изборите ще са с повишена трудност и ще изискват проактивни усилия от критично настроения избирател. На първо време да се информира за това


какво може да прави президентът
в условията на парламентарна република


Сред немногото дискреционни правомощия на държавния глава, тоест такива, при които взема решения самостоятелно, e участието му в конституирането на публични органи (Чл. 98, ал.7 от Конституцията на Република България).


Съгласно действащото законодателство той назначава:


- един от членовете на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (която в момента на практика не функционира след скандала с "тефтерчето на Златанов") и на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/;


- двама членове на Съвета за електронни медии /СЕМ/;


- представител в Съвета по наркотичните вещества;


- трима членове на Управителния съвет на Българската народна банка;


- четирима членове на Комисията за защита от дискриминация;


- един член на Комисията за регулиране на съобщенията;


- една трета от съдиите в Конституционния съд.


И още:


- директора на Държавна агенция "Разузнаване";


- началника на Националната служба за охрана;


- и главния секретар на Министерство на вътрешните работи по предложение на Министерския съвет.


Темата с назначенията на ръководствата на независимите контролни, регулаторни и надзорни органи от Народното събрание е болезнена. Първо заради недъзите на избора на един или друг ръководител на публична институция, и второ, заради систематичните дефицити на прозрачност, почтеност и отговорност при назначенията. Те са толкова сериозни, че има опасност да се говори за процедура по чл. 258 от Договора за функциониране на ЕС относно нарушения на върховенството на закона, което минимум ще доведе до влизане в обяснителен режим на страната ни, а в най-лошия сценарий до санкции и отнемане правото ни на глас в Съвета.


Затова е добре да помним, че президентът носи отговорност и за назначения на висши държавни служители.


Следващият президент ще бъде или съучастник в порочния начин, по който се правят тези назначения, или ще бъде гарант за минимална прозрачност.


Следващият президент ще подпише указите за назначаване на следващия главен прокурор и на следващия председател на Върховния административен съд


И преди да си сложи подписа, той или тя трябва много сериозно да прецени дали изборът от Висшия съдебен съвет отговаря на стандартите за публичност, прозрачност, професионални и личностни качества.


Пряко проявление на президент, загрижен за националния интерес, ще е той или тя да осигурят нормална среда за работа на институциите


като станат бариера пред политическото кукловодство


Това може да стане по два начина.


Първо, с активна позиция по темата и с налагането на добър пример чрез въвеждане на минимални стандарти за прозрачност, почтеност и отговорност на лицата, които президентът посочи да заемат една или друга позиция, особено в системата на сигурността.


Към президентската администрацията би могло да се създаде звено или независима експертна комисия, която да е натоварена с проучването на професионалните и моралните качества на кандидатите. Това ще даде на обществото гаранция, че излъчените от президентството висши държавни служители са почтени хора и биха опазили независимостта на институциите, оставяйки ги да си свършат работата и да постигат резултати.


Вторият начин е чрез


иницииране от президента на конституционна поправка
за въвеждане на борд за висшите назначения въобще


Въпрос на експертна дискусия и на политически диалог, който се надяваме да видим в кампанията, е как да се уцели нормативният баланс за структурирането на борда, но без съмнение обществото ни има нужда от конституционни гаранции, че най-важните назначения в държавата, чрез които тя всъщност изпълнява всичките си функции, ще се случват по правилата. Това, разбира се, би вкарало бъдещия президент в голямата политическа интрига, тъй като


ще докосне нервната система
на опериращата зад кулисите олигархия


Очакванията това да се случи са ниски, защото отвоюването на държавата обратно не е лесно начинание.


Дори и за Батман.


* Авторът е експерт в Българския институт за правни инициативи (БИПИ), който извършва систематичен мониторинг на парламентарните назначения и поддържа специализирана тематична платформа.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (146)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3410 Неутрално

  "За" Трайчо Трайков.

  "Затова е добре да помним, че президентът носи отговорност и за назначения на висши държавни служители.

  Следващият президент ще бъде или съучастник в порочния начин, по който се правят тези назначения, или ще бъде гарант за минимална прозрачност.

  Следващият президент ще подпише указите за назначаване на следващия главен прокурор и на следващия председател на Върховния административен съд"

 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8024 Неутрално

  "За никого не е тайна, че живеем в налудничава държава."
  Е, това казва всичко. Останалото е последствие.

 3. 3 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Умишленото принизяване на важността на ролята на президента, от страна на Бейко и Цвинокио, са още една стъпка от техния план за разрушаване на нормалния политически живот и установяване на тоталитарно-олигархичен модел, по подобие на турция, русия и останалите пост-съветски сатрапии в Азия.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 4. 4 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Хубава статия. Крайно време беше някой да напише преди избори за какво в същност отговаря позицията, за която гласуваме, защото кандидатите в България само се дракат за глупости без да поясняват как точно ще изпълнят обещаният си.

 5. 5 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  Не е необходимо да се набляга на президента като на бюро "труд". Основната му роля за мен е да преобърне негатвиния тренд на развитие на България. От показаните по-горе кандидати единствено от Тр. Трайков може да се очакват тези усилия...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 6. 6 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Манталитетът на човека се отразява на 100% и в образа му... всеки може да разпознае селският тарикат и самодоволен комундел у Радев и Дончева...характерната комунистическа "аристокрация"...

 7. 7 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  На снимката от ляво надясно-левичарка, червен генерал, ляво- толераст, социалист, социалистка.

  Аз избирам ЧЕРВЕНИЯ химикал!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 8. 8 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  Токова сме се наслушали на красиви приказки и предложения, че повече няма накъде!

  Моето предложение е точно обратното- да не слушаме какво ни приказват политиците, а да гледаме кой стои зад тях!

  Усетим ли и намек за ляво- толерастия- вън от състезанието.
  Усетим ли социализъм- вън от състезанието!
  Усетим ли антинатовски полъх- вън от състезанието!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 9. 9 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 4038 Весело

  Лудите, лудите - те да са живи!Тези думи на Иван Вазов явно не важат за съвременна България.

 10. 10 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Директно от президента зависят възлови назначения в държавата. Затова Бейко възнегодува от Плевнелиев и милиционерите отказаха да го подкрепят за втори мандат. На тях еманципиран президент не им трябва.
  Ако Цачева спечели, назначенията на президента ще са пряко контролирани от Бейко и кръга около него, и ще са поредна стъпка към плавното завръщане на модела тато. Но този път от Банкя, не от Правец.
  Подобна ще е ситуацията ако изберем Радев, Калфин или Каракачанов

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 11. 11 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Боже опази! Днес слушах по едно от средствата за масова дезинформация, че политиката била поп фолк и кюфтета, от устата на кандидат-президент. Единственият нормален кандидат е Трайков. Как може да влезе в диспут с такива?
  Питали Езоп, защо е изпотен: - Препирах се с простаци!

 12. 12 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  До коментар [#2] от "Роси":

  "За никого не е тайна, че живеем в налудничава държава."
  Тайна е, тайна е. За всичките гербери комуняги, дето ни таковаха майката на нацията. За тях всичко върви по мед и масло, Българинът се е видял в пари и не знае къде да ги харчи... строим си социализЪма и светлото бъдеще, от реформи нямаме нужда и изпреварваме главоломно целия останал свят!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 13. 13 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 595 Неутрално

  А защо живеем в налудничава държава? Кой разруши естествения ход на българският обществен живот? Кой в продължение на повече от половин век ( вече три поколения) експериментира с икономиката и обществения живот?
  Посочете ми една държава в която социалистите са си развявали байряка и нещата да са съпоставими с традиционните западни демокрации?

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 14. 14 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Силна конкуренция.От жените Дончева е по-подготвена

 15. 15 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 605 Весело

  "За никого не е тайна, че живеем в налудничава държава."
  Това е рядко сполучливо попадение........Трябва само да се замислим кой я направи такава и с каква цел и можем спокойно да емигрираме или да се потопим отново в смрадливото блато !

 16. 16 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 572 Неутрално

  "Това, разбира се, би вкарало бъдещия президент в голямата политическа интрига, тъй като
  ще докосне нервната система
  на опериращата зад кулисите олигархия"

  Далеч по-просто и по-ефективно е да се подкрепят мажоритарните избори на референдума.

  Завладяната държава: Планът за завладяването беше разработен още преди старта на "демократичния преход" от ДС с активното съдействие на КГБ. Ключовите процеси се случиха по времето на Беров, а манифестацията на звладяването се състоя по времето на Симо и тройната.

 17. 17 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1410 Любопитно

  До коментар [#7] от "mr.lottalove.":
  На снимката от ляво надясно-левичарка, червен генерал, ляво- толераст, социалист, социалистка.
  ..................
  На снимката се вижда
  1 (един) сериозен човек ( по средата),
  заобиколен от хилещи се като изтървани от някъде.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 18. 18 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 817 Любопитно

  [quote#14:"xali"]Силна конкуренция.От жените Дончева е по-подготвена[/quote]
  Защитата на Гриша Ганчев и Цветан Василев ли я подготвиха?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 19. 19 Профил на vicovnic
  vicovnic
  Рейтинг: 442 Гневно

  Стига ругатни към държавата бе!
  ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ назначи точно когото трябва за президент.Това е място за госпожа Цецка Цачева.Истинската жена от народа.Истинската!ТЯ ще тури всичко у ред.Авторчето да си изближе поплювките щото!

 20. 20 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  [quote#17:"СДС"]1 (един) сериозен човек ( по средата),[/quote]

  На Трайчо му е такъв моделът- трудно се усмихва.

  Суховат бюрократ, мъчат го да участва в избори!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 21. 21 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 225 Неутрално

  [quote#6:"lynyrdS"]Манталитетът на човека се отразява на 100% и в образа му... всеки може да разпознае селският тарикат и самодоволен комундел у Радев и Дончева...характерната комунистическа "аристокрация"...[/quote] Искам да видя това мнение и под материал на Огнян Минчев.

 22. 22 Профил на stonedridah1
  stonedridah1
  Рейтинг: 513 Неутрално

  следващият президент на България ще е гротеската Цецка Цачева.

  аз ще пусна на първи тур за Трайчо, а на балотажа за Цецка.

  щото иначе "тъпия летец комунист"...

  Ти за мен си Мики Маус!
 23. 23 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1616 Любопитно

  До коментар [#15] от "elevation04":

  И все пак далеч по-добре - да може спокойно да се емигрира, отколкото да си окован и поробен - и ти и децата ти в смрадливото блато.

  Обянси какво имаш предвид, че е по-добре да нямаме много много право да щъкаме насам натам по прогнилия запад ли?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 24. 24 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1410 Любопитно

  До коментар [#20] от "mr.lottalove.":
  Изборът е между путинообразни и Трайчо.
  Който иска посредник на Володя да е президент на РБ, да си гласува за Дончева, Радев, Калфин и мамон.
  Демокрация е. Право на избор.
  Но има и все още нормални хора, които ще гласуват за Трайчо.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 25. 25 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 537 Неутрално
 26. 26 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1271 Любопитно

  До коментар [#17] от "СДС":


  [quote#17:"СДС"]На снимката се вижда
  1 (един) сериозен човек ( по средата), [/quote]

  Да, един сериозен темерут дето е стипца и за една усмивка.
  Чист гербер от милиционерската банда. Нищо че е изгонен от там. ПО ЛЕГЕНДА!
  БИВШ ГЕРБЕР НЯМА!
  Също както и бивш милиционер.
  Та така с tesЛа-та....
  !

 27. 27 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1148 Весело

  [quote#19:"vicovnic"]ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ назначи точно когото трябва за президент.Това е място за госпожа Цецка Цачева[/quote]
  Тя е!
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=807438332731255&set=a.156120341196394.39152.100003952860336&type=3

 28. 29 Профил на garincha
  garincha
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#6] от "lynyrdS":
  А Цачева е потомствена демократка и върха на сладоледа. Цачева е единственият кандидат-президент влазъл в университет по линия на Рабфак, защото е много умна. През 2007 г. в Плевен я биха като съдран чувал - бе на трето място. На село не искат за кмет, а тя иска да е президент.

  God bless Russia!
 29. 30 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#16:"plebs"]Завладяната държава: Планът за завладяването беше разработен още преди старта на "демократичния преход" от ДС с активното съдействие на КГБ. Ключовите процеси се случиха по времето на Беров, а манифестацията на звладяването се състоя по времето на Симо и тройната.[/quote]
  Всъщност, плановиците се задействаха бързо, заради Солидарност и последвалото го военно положение в Полша. Тогава - началото на 80-те, решиха да има...ДС демокрация. По времето на Беров, просто разбраха, че нещата ще се случат по-лесно (шото матр'яла е такъв, разбиииш ли, а и въобще не е информиран какво притежават соц. държавите, особено зад граница*) и се юрнаха да грабят. Бившия президент Петър Стоянов има много интересни изказвания на тази тема.
  * малък пример: Дали някой знае, че България, имаше завод за производство на свръх леки самолети във Великобритания, закупен от фалирал собственик в края на 70-те, и изправен "на крака"?
  А статията, казва много неща. И като правдивост и като насоки.

 30. 31 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Освен Тр.Трайков не припознавам друг кандидат за президент!Останалите са просто бутафорни.

 31. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  До коментар [#18] от "Индивидуален паметник на културата":

  ...или коалицията с НДСВ, с които впрочем, Баце няма нииииищо общо.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 32. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  До коментар [#18] от "Индивидуален паметник на културата":

  ...или коалицията с НДСВ, с които впрочем, Баце няма нииииищо общо.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 34 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1703 Весело

  [quote#7:"mr.lottalove."]На снимката от ляво надясно-левичарка, червен генерал, ляво- толераст, социалист, социалистка.

  Аз избирам ЧЕРВЕНИЯ химикал![/quote]
  Нито един комунист ли не видяхте? Или защото почти всички са такива?

 34. 35 Профил на 5ar8
  5ar8
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Или ще се оправим,или ще се затрием.За сега по вероятно е второто.Това аз разбрах от статията.

  5ar8
 35. 36 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  [quote#29:"garincha"]През 2007 г. в Плевен я биха като съдран чувал - бе на трето място. На село не искат за кмет, а тя иска да е президент.[/quote]
  Един в затвора попаднал на хора и станал човек. Една попаднала в политиката, не станала кмет, но станала депутат. Попаднала в Парламента и станала председател. Попаднала сред кандидатите за президент...
  П.П. Все пак Плевен не е село.

 36. 37 Профил на Светлозар Колев
  Светлозар Колев
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Хора мислете,не се поддавайте на комунистическо-руската пропаганда!

  Трайчо Трайков-това е правилния кандидат.
  Всичко друго е евроазиатщина и чалга!

 37. 38 Профил на RUSE
  RUSE
  Рейтинг: 607 Неутрално

  ДНЕС КМЕТЪТ НА ГЕРБ В РУСЕ ЗАКРИ БИТАКА !!!

  Явно стана твърде голям и привлече купувачи от съседна Румъния, а ГЕРБ нищо не прибира от него. Сега някакъв си ТИМ-аджия щял да строи аквапарк и заради него Общината ще превръща улицата в булевард. Чудя се тия тъпанари нямат ли си нормални съветници, които да им кажат, че тоя битак се посещава поне от 20 000 души на ден и тези хора ще придобият чувства към ГЕРБ и неговата МАМА.

  не съм избягал
 38. 39 Профил на 5ar8
  5ar8
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#20] от "mr.lottalove.":

  А има ли причина да е усмихнат? Усмивкие на другите естествени ли са?

  5ar8
 39. 40 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Гласуваме за г- н Трайков всички приятели !!!!!!

 40. 41 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#22] от "stonedridah1":
  За втория тур "Цачева-Комунистът/летец" е една толкова налудничава дилема, че отсега психиатрите потриват ръце. Който се сети да рекламира бърза психиатрична помощ, ще направи много пари.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 41. 42 Профил на Борислав
  Борислав
  Рейтинг: 225 Неутрално

  В условие на т.н. демокрация ни се предлагат само комунисти, а соц. агенциите изкуствено дърпат Трайчо надолу все едно демократите не гласуват.

 42. 43 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  Цачева, като е "душата на купона" (по думите на Цветанов), като е толкова "добра" като певица (иска да се мери с Цеца Величкович, май?) - вижте клиповете й в Ютуб; пее разни песни на пияна глава - да се беше кандидатирала за състезанието "България търски талант"! Какво прави в надпреварата за президент?

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 43. 44 Профил на xfactor
  xfactor
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Щях да напиша, че при това състояние на нещата в България е добре да се въведе образователен ценз за избирателите.За елементарно осмисляне на президентските правомощия например. После си помислих как се придобиват дипломи всякакви у нас и се отказах.

 44. 45 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3783 Весело

  До коментар [#7] от "mr.lottalove.":

  Богат избор! За инфантилните - майчица.За безпомощните-бащица. За мислещите-Трайков!

 45. 46 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3783 Весело

  До коментар [#7] от "mr.lottalove.":

  Богат избор! За инфантилните - майчица.За безпомощните-бащица. За мислещите-Трайков!

 46. 47 Профил на regin
  regin
  Рейтинг: 225 Весело

  [quote#0:""]За никого не е тайна, че живеем в налудничава държава[/quote]
  Не е толкова налудничава, че да изберем Трайчо Тарйков
  https://www.24chasa.bg/Article/1283182

 47. 48 Профил на regin
  regin
  Рейтинг: 225 Весело

  [quote#46:"hodounski Трайков е моя президент!"]За мислещите-Трайков![/quote]
  Никакви мислещи не са, аи сини комунета - талибани

 48. 49 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1410 Весело

  До коментар [#46] от "hodounski Трайков е моя президент!":
  Богат избор! За инфантилните - майчица.За безпомощните-бащица. За мислещите-Трайков!
  ..................
  Зе слабосилните съветофили - Радев, за носталгиците - Калфин, за неврастениците - Каракачанов, за кукимицините - Жорж Ганчев.
  За българите - Трайков.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 49. 50 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  държавата не е налудничава - просто ни управляват протежета на москва и ДС, а матрЯла по тия ширини е доста лесен за манипулиране

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 50. 51 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#31] от "Cara Mia":


  [quote#31:"Cara Mia"]Освен Тр.Трайков не припознавам друг кандидат за президент![/quote]
  Тр.Трайков вдигаше цената на тока,
  а Марешки свали цената на бензина.
  Единственият който е направил нещо за вас е Марешки.
  До коментар [#1] от "dnevnikar":
  До коментар [#5] от "penetrating":
  До коментар [#8] от "mr.lottalove.":
  До коментар [#11] от "fallada":
  До коментар [#22] от "stonedridah1":
  До коментар [#24] от "СДС":
  До коментар [#25] от "4itatel":
  До коментар [#37] от "Светлозар Колев":
  До коментар [#40] от "florencia":

 51. 52 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  иначе тоя радев прилича на типичен ТКЗС-ар - може и за това да са го избрали

  на тия избори, благодарение на пъстрата палитра от "кандидати" може наистина да се направят много изводи за това какво е населението:

  - ще се види колко са истински демократично и критично мислещите хора - тия дето гласуват за Трайчо Трайков;

  - ще се види колко е останало от твърдото ядро на БСП - щот не виждам кой друг би гласувал за ТКЗС-то от запаса - ген Радев;

  - ще се видят колко са по-нормалната част от левицата - тия дето гласуват за Татяна

  - калфин е интересен - тук ще гласуват хем бабите влюбени в агент Гоце, хем хора който биха подкрепили и Татяна - май само тук има борба за конкретни гласоподаватели

  - ще се видят и колко е твърдото ядро на Герб - никой друг не би гласувал за БКП членката със звучното и подходящо име - Цецка

  - ще се види колко е останало от ДПС - гласувалите за Орешарски;

  - псевдо-патриотите - Каракачанов

  - ще се види и тотално дезориентираната част от обществото - тия дето няма да гласуват и тия дето ще подкрепят разните иди.ти - митьо пищова (видяхте ли му клипа), жорж и други подобни екземпляри

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 52. 53 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  [quote#51:"Dохкeflyt"]Тр.Трайков вдигаше цената на тока, [/quote]

  хахахаххахаххахахахха

  олеле

  с кран ли го дигаше, после що не го свалиха баси

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 53. 54 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  [quote#43:"ISTORIK"]пее разни песни на пияна глава - да се беше кандидатирала за състезанието "България търски талант"! Какво прави в надпреварата за президент? [/quote]

  хахахах, много добро - талант си е Цецка

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 54. 55 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  Дончева/Пищова/Шишарката президент!

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 55. 56 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#53] от "Sinite - завоят наляво забранен":


  [quote#53:"Sinite - завоят наляво забранен"]с кран ли го дигаше, после що не го свалиха баси [/quote]
  Ами при Драгомир Стойнев
  свалиха цената на тока.

 56. 57 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 388 Любопитно

  [quote#5:"penetrating"]От показаните по-горе кандидати единствено от Тр. Трайков може да се очакват тези усилия... [/quote]

  Някъде може ли да се прочете предизборната програма на Трайков? Или той май няма такава...

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 57. 58 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#52] от "Sinite - завоят наляво забранен":


  [quote#52:"Sinite - завоят наляво забранен"]иначе тоя радев прилича на типичен ТКЗС-ар[/quote]
  СДС-то си имаха един "повиван в дантели"
  - Г. Марков.
  После пристана на ГЕРБ,
  както Трайков пристана на Кунева.

 58. 59 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Т.Трайков е единственият евроатлантик !Всички останали са варианти на бившата червена партокрация ! Не ви казвам за кого да гласувате ! Ако си спомняте с носталгия за братската прегръдка на великата боа , имате богат избор !Досега България дава своята дан за разпад на ЕС ! Не напразно руски политик беше заявил , че България ще бъде техен троянски кон в ЕС !

 59. 60 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3919 Неутрално

  Защо нормални хора не разбират елементарни неща? Не вярвам, че само десетина процента от българите са нормални. Много повече са. Но като се стигне до избори, като че ли всички губят разсъдъка си. Или гласуват за най-големите партии, без да ги харесват, или не гласуват. Време е нормалните хора да се осъзнаят и да разберат, че и от тях зависи нещата да се променят.
  С Трайчо Трайков за нормална държава!

 60. 61 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  [quote#56:"Dохкeflyt"]Ами при Драгомир Стойнев
  свалиха цената на тока. [/quote]

  леле - пак мантрата за тока - верно нямате много въображение на позитано А?

  и та с КОЛКО го свали - с 20-30% ли???

  и като го свали - това не доведе ли до още по-голямо забатачване на НЕК, когато тъкмо бяха почнали да се стабилизират ???

  той и другия ваш убавец във Венецуела - Мадуро - и той така сваля, сваля цени, громи капитализма и сега войската търси тоалетна хартия за матрЯлеца там

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 61. 62 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1352 Весело

  Копнато от Фейса ... " Истинския проблем на предстоящите избори е, че някой от кандидатите ще ги спечели..."

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 62. 63 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1352 Весело

  [quote#57:"Репей"]Някъде може ли да се прочете предизборната програма на Трайков? [/quote]
  Прав си колега ... в момента чета в захлас програмата на как' Тетка ... препоръчвам я на всеки

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 63. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 65 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#13] от "пустиняк":

  Испания,Гърция.

  sdg
 65. 66 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Ретроградният Меркурий пак се е развихрил

 66. 67 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#65] от "Svetlio":

  Стига глупости! Едно е социалист изповядващ западните ценности друго е авторитарен сталинистки режим . Не се излагай!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 67. 68 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#67] от "пустиняк":

  Е що те също фалираха държавите си,нищо че бяха в ЕС.
  Имах предвид че няма значение в какъв строй ще управляват комунистите,все така успешно фалират държавите си.

  sdg
 68. 69 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#6] от "lynyrdS":

  [quote#6:"lynyrdS"]Манталитетът на човека се отразява на 100% и в образа му[/quote]

  Пък аз се чудех защо иван кръстев има такова лице...

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 69. 70 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1880 Неутрално

  Статията е доста посредсвеничка ... от всички правомощия на президента са изброени и показани само тези, от които лъха на покупко-продажби.
  А иначе на снимките са подредени като на олимпийска стълбица - бих казал само - А дано!!! Има само един, определено десен кандидат и четири комунистически номинации (начело с партийната секретарка на БКП от Плевен).

 70. 71 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2934 Неутрално


  От сниманите по-горе червени боклуци, единствено и само Трайчо е читавия кандидат !
  ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТРАЙЧО !
  УСПЕХ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 71. 72 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 388 Весело

  [quote#63:"ь"]Прав си колега ... в момента чета в захлас програмата на как' Тетка ... препоръчвам я на всеки [/quote]

  Програмата на Тетка ще я искам от Догуомънката

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 72. 73 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 595 Весело

  До коментар [#68] от "Svetlio":

  Тук се разбрахме и си стиснахме ръцете.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 73. 74 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#61] от "Sinite - завоят наляво забранен":


  [quote#61:"Sinite - завоят наляво забранен"]това не доведе ли до още по-голямо забатачване на НЕК[/quote]
  То Трайков като покачи цената на тока,
  пак забатачи НЕК.
  И все пак големият проблем пред Трайков е,
  че е подкрепен от ДСБ. Трайков има шанс,
  ако каже, че е няма нищо общо с ДСБ .
  Поне хората няма да го мразят.
  Но пак не вярвам да победи Маришки.
  До коментар [#71] от "niksan1":
  До коментар [#60] от "Fiji":
  До коментар [#59] от "the_axel":

 74. 75 Профил на Светлозар Колев
  Светлозар Колев
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#47] от "regin":

  Ами ето цитат от статията която посочваш.И ако имаш малко ум в главата,,ще 0смислиш казаното от Т.Трайков тогава:

  Личните интереси са едно, но ако имаш кауза, която те прави политик, ако искаш да бъдеш български държавник, личното трябва да остане на заден план", каза още министърът в оставка.

  Копирано от https://www.24chasa.bg/Article/1283182
  © www.24chasa.bg

 75. 76 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1504 Весело

  [quote#10:"Индивидуален паметник на културата"]Подобна ще е ситуацията ако изберем Радев, Калфин или Каракачанов [/quote]

  Каракачанов го отпиши. Боце смаза националистите с обявяването на Цецка за майка на нацията. Вече няма кой да повярва, че някой иска да е*е майката на България.

 76. 77 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 382 Неутрално

  До коментар [#51] от "Dохкeflyt":

  За Марешки съм съгласна по отношение на лекарствата и горивата,но самият Маершки като личност не го познавам!

 77. 78 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Авторът, който бил експерт, си измисля едно теоретично дебилно същество и предполага какви са му очакванията към играчите в театъра на измамата "Избори".

  Ама по форумни тролове не може се съди за истински очаквания и дали изобщо съществуват такива у РЕАЛНОТО, не теоретично население (което населява не държава, а страна; държавата е заселена от бюрократи и политици по дефиниция).

  властта ражда паразити
 78. 79 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#58] от "Dохкeflyt":

  Не, не е пристанал на никой.

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 79. 80 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 2721 Весело

  Това е може би първия стек от коментари в Дневник, след прочитането на които разбрах, че обществото ни прилича на червена ябълка, проядена от червеи. И разбрах защо генерал Франко и генерал Пиночет са хванали пушките .... вместо да агитират за нов президент!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 80. 81 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 2721 Неутрално

  [quote#66:"daam"]Ретроградният Меркурий пак се е развихрил [/quote]

  До коментар [#66] от "daam":

  Ако знаеш колко си прав, можеш и до самоубийство да стигнеш ...

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 81. 82 Профил на Aby
  Aby
  Рейтинг: 556 Весело

  Днес съм саркастичен! Защо никой не слага в сметките Митьо Пищова и Радо Шишарката. След отстраняването на Светльо Витков, предполагам, че тезу двамата убавци ще съберат доста от протестния вот!

 82. 83 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Теодор Славев, млад комсомолец от младежкото БСП, изведнъж пръв радетел за демокрация, права и свободи. дневник и вие сте червени май. https://www.facebook.com/MOvBSPSofia/posts/418404074893629

 83. 84 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 601 Весело

  Демократичните, родолюбиви и здравомислещи български избиратели нямат друга алтернатива. Трайчо Трайков е единственият десен, при това граждански кандидат за президент, който е необременен от БКП/БСП/ДС зависимости ! Да го изберем !

 84. 85 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  "Тази тактика се вписва чудесно в рамките на установената у нас превзета държава – фактическо състояние на институционалната инфраструктура, при която органите, призовани да защитават интересите на гражданите, са пленени от мощно олигархично малцинство, което ги е подчинило на собствените си интереси."

  Я стига глупости . Никаква олигархия ??? не може да превземе никой държава , ако самата държава не полегне . И откъде накъде ще се набърква понятието ДЪРЖАВА в тази галиматия ?
  Държавата е едно просто териториално понятие , населено с някакво общество , наречено народ . По някаква случайност . Щото е могло да бъде наречено стадо , примерно . И само от този народ зависи как да си устрои държавата и да я стопанисва . И олигарси , в случая , могат да се пръкнат само с тяхно разрешение . А ако се пръкнат въпреки тях , лесно могат да ги върнат тав , откъдето са се пръкнали - в блатото .В смисъл - в Белене , пак примерно казано . А когато някой през оградата започне да ги мъмри , че не постъпват хуманно с олигрсите , да ги натовари на нещо си и да ги транспортира в дома на хуманистите . Не на комунистите впрочем . Тях ги няма - затова се и навъди олигархия . Така че , не олигархията си има държава и държавни институции. Държавните СЛУЖИТЕЛИ , ерго НАРОДНИТЕ , са тези дето мърлят занаята . А за да не го мърлят , стадото или народа , в случая, трябва да пърди в едно гърне , с извинение , а не всеки в едно , собствено . Ако не стане , няма и олигархията да изчезне . Нито корупцията , нито бандитизма , нито популизма нито ,... нито ... нито ... Само народа , или стадото , ще изчезне . Държавата ще остане . Маже би на мигранти някакви .

 85. 86 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  какво може да прави президентът
  в условията на парламентарна република

  Сред немногото дискреционни правомощия на държавния глава, тоест такива, при които взема решения самостоятелно, e участието му в конституирането на публични органи (Чл. 98, ал.7 от Конституцията на Република България).

  Съгласно действащото законодателство той назначава:

  - един от членовете на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (която в момента на практика не функционира след скандала с "тефтерчето на Златанов" и на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/;

  - двама членове на Съвета за електронни медии /СЕМ/;

  - представител в Съвета по наркотичните вещества;

  - трима членове на Управителния съвет на Българската народна банка;

  - четирима членове на Комисията за защита от дискриминация;

  - един член на Комисията за регулиране на съобщенията;

  - една трета от съдиите в Конституционния съд.

  И още:

  Което означава - Всичко може да направи президента . Защото , освен изброеното , той може ПРЯКО да се обръща към тези , които ПРЯКО СА ГО ИЗБРАЛИ за Глава на държавата , а не на определена партия . И в тези обръщения може да подпали огън под задниците и на законодателна , и но съдебна , е на изпълнителна власт . Стига да е обграден с предан и експертен екип , с който да работи единствено за тези ,за които е задължен ПО КОНСТИТУЦИЯ , а не по партийна принадлежност.Така МОЖЕ да стане президент на ЦЯЛ народ . Станал такъв , да няма страх от нищо - един цял народ пред НС , Мин съвет или пред Съд и прокуратура , ще го пази и от олигархия , и от политически мижитурки . А дано , ама ...

 86. 87 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  [quote#75:"Светлозар Колев"]

  "Личните интереси са едно, но ако имаш кауза, която те прави политик, ако искаш да бъдеш български държавник, личното трябва да остане на заден план", каза още министърът в оставка. [/quote]

  Ами сигурно има и по- големи глупости , но цитата от това не става малка глупост . Ами че нали да си ОПРЕДЕЛИШ или поставиш някаква кауза за постигане е резултат НА ЛИЧЕН интерес. Факта , че да я постигнеш , изисква да станеш политик , принуждава теле , лично , да се заемеш с политика , за да постигнеш ЛИЧНАТА СИ ЦЕЛ - осъществяването на каузата . Която може да бъде и да работиш за общественото благо . Но да извършиш това , ти имаш ЛИЧЕН интерес да помагаш на онеправдани , бедни , маргинализирани - все достойни каузи . Но лично твой. Ако по съвпадение се струпат много хора с подобни идеи , това не ги прави обществени - просто са се събрали множество лични идеи , които придобиват обществен характер , когато приобщят и множество от хора , които приемат някои ЛИЧНИ КАУЗИ и за свои. Да де , ама го правят от СВОЙ ЛИЧЕН интерес. Ако нямат такъв , ще се приобщят към ДРУГИ ЛИЧНИ каузи , които евентуално приемат за свои . От Личен интерес. Та си мисля , че пътя е от Личното към Общото . . Просто - оставиш ли личния интерес , няма как да участваш в общия . Който е съвкупност от лични интереси . А Трайчо ... Трайчо , както повечето назначени политици работят с клишета . Но не те ги измислят . Те ги превръщат в клишета .

 87. 88 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1968 Любопитно

  [quote#78:"Николай Теллалов"]което населява не държава, а страна; държавата е заселена от бюрократи и политици по дефиниция).[/quote]

  Държава : Площ , обозначена и ограницена от граници , населена с общества , наречени народ .
  Мисля се , дали пък това не беше дефиниция на държава ?

 88. 89 Профил на znaesht
  znaesht
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#13] от "пустиняк":

  Една страна където правят Волво и съседката и Дания. Десетилетия там е бивало да са социалдмократите на власт.... и са си бая добре. Само не ми се връзва да ги сравнявам с БСПто. ... а и матряла там е друг. Родните ни социалисти са си зле пребоядисани комунета.

 89. 90 Профил на pavelski
  pavelski
  Рейтинг: 225 Неутрално

  На снимката липсва Митьо Пищова за финален щрих на картината.

 90. 91 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Леля Цецка ще е президентин на цирка, не се карайте!

  (на Леля Цецка по й отива да е или чистачка, или да обръща кебапчета в някоя скара-бира, ама да върви майтапът, ще играе и президентин)

  #КОЙ предложи Пеевски за главен прокурор?
 91. 92 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#88] от "papyre":
  Не, държавата е това, което е окупирало една страна и задължило народа да му плаща дишхакъ и други видове рекет.
  Естествено, държавата иска да бъде приемана като синоним на страна.
  Горко на тия, дето й вярват.

  властта ражда паразити
 92. 93 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3410 Неутрално

  от зала "България"

  за Цяла България!

  http://www.mediapool.bg/traicho-traikov-iska-da-promeni-statukovoto-news254953.html

  До коментар [#40] от "florencia":

  Гласуваме за г- н Трайков всички приятели !!!!!!

 93. 94 Профил на Rosicams
  Rosicams
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#46] от "hodounski Трайков е моя президент!":

  Все пак, за мислещите има и алтернатива на Трайков. Иначе не би трябвало да ги наричате мислещи.

 94. 95 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2931 Неутрално

  Електоратът пет пари не дава колко и какви висши чиновници ще назначи президента защото до средния избирател няма да стигне никаква служба.

  Средният избирател се интересува от други неща, които афторчето фатално пропуска, като например на кой бивш министър жена му нахлува в министерството, шамаросва любовницата, а после и министъра пред очите на всички, а накрая изхвърля скокльото като мръсен парцал. И електората седи, чеше си темето и се чуди от туй главнокомандващ става ли. Избирателното тяло се впечатлява и как е възможно цял живот да си в перверзно съжителство с мафията, а едно нормално семейство да нямаш и президент да искаш да ставаш. Много въпроси има и за партийната секретарка от рабфака, и за московския генерал-парясник и т.н.

  Отгоре на всичкото нямаме нито един кандидат, който е за премахване на МОЧА. Е, как да гласуваш за тази сбирщина.

 95. 96 Профил на sherpa
  sherpa
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#67] от "пустиняк":

  При сталинския режим социалисти нямаше. "Болшевикът може да поддържа социалдемократа само както въжето роддържа обесения" - забравил ли си?

 96. 97 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#7:"mr.lottalove."]На снимката от ляво надясно-левичарка, червен генерал, ляво- толераст, социалист, социалистка. [/quote]
  Единственият нормален човек на тези снимки е Тр. Трайков. Само той не е бил комунист. За да пропуснеш този факт ти си нарекъл останалите с много интересни имена, а те всичките са продукт на БКП, следователно главната им характеристика е именно тази. Самият Трайков заплюваш с "ляво-толераст". Характерно определение, с което червените дедовци се опитват да зачеркнат хора, различни от собствения им клан.
  Смях

 97. 98 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 632 Любопитно

  До коментар [#12] от "virtual brain":

  Изглежда, че и 40 години в пустинята с псевдо Мойсеи, не са
  достатъчни!

  Особено ПЪК с крушевишката биволица..

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 98. 99 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#94] от "Rosicams":

  Мислещите Рублофили?
  Нонсенс!!!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 99. 100 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 632 Весело

  До коментар [#74] от "Dохкeflyt":

  В този форум Червените тролове трудно виреят!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK