"Толерастията" е християнска ценност

"Толерастията" е християнска ценност

© Анелия НиколоваПостмодерното мислене включва един морален (а и естетически) релативизъм, който има разрушителни последствия за обществото. За съжаление този "постмодерен" релативизъм не е само български, а световен проблем. Релативизмът е способен до обезсмисли дори най-хуманната кауза и да банализира дори най-големия шедьовър в изкуството.


Всичко е относително, нищо не е общовалидно, нищо не е трайно, няма една истина. Дори да има мислене за етически или социални проблеми, то е вече някакво "игрово" мислене. Не знам дали тоталното академизиране на литературата не е симптом за края й, дори в по-голяма степен отколкото нейното комерсиализиране.


Постмодерността, която вече от доста старомодна (макар че не виждаме ясно какво има след нея), доведе до някаква беззъба "игровост" не само в изкуството, но дори и в протестните социални движения в демократичния свят. Но докато децата си играят, крадците умножават краденото и затвърждават властта си.
Добре е, когато играта (танцът, картината, театърът, политическата акция) е наистина забавна и има някаква социална функция. Когато се вживеем в играта, тя не е вече просто игра, а красива нова реалност. Няма обаче нищо по-смразяващо скучно от академизираната игра. Скучна игра! Това е краят.


Моралният релативизъм на постмодерността доведе до възникването на два противоположни вида фундаментализъм като ответна реакция. От една страна имаме възшествие на религиозния фундаментализъм - войнствено отричане на цялата модерна цивилизация от Просвещението насам. Тя се привижда от фундаменталистите като цивилизация на морален релативизъм. А не е! Просвещенският хуманизъм не е морален релативизъм.


От друга страна възникна един друг атеистичен фундаметализъм: на академичната политическа коректност. Тя е предпоставка за нова цензура и ограничаване свободата на словото. А това е друг вид отдалечаване от либералните ценности, които включват свободата на словото.


За първи път чух думата "политическа коректност", когато се преселих в Америка в началото на 1990-те. Тогава една червена лампичка засветка в главата ми: Чакайте малко! Това да не е същата политическа коректност, която се изискваше до скоро в социалистическа България – да се съобразяваш с властта и нейната идеология, да се самоцензурираш? Не. Не е същото, но може да се окаже подобно. Педантичната политическа коректност може да доведе и до цензура и забраняване на книги и до гонение на хора, заради мисленето им. С други думи, това е също един вид фундаментализъм – педантично придържане към строги норми. Политическата коректност също е ответна реакция на моралния релативизъм. Изплашени от липсата на общовалидни морални норми, хората се вкопчват в някакви догматични правила.


Има далеч по-перфидни и арогантни начини да унизиш или унищожиш някого от това да го напсуваш на майка или да го нагрубиш по "политически некоректен" начин. Можем да наричаме циганите роми по начин, който всъщност ги унизява още повече. Политически коректната дума гей също може да се употребява по пейоративен и силно враждебен начин. Човек трябва да има усет за това какво е етично, коректно и справедливо, а не просто да спазва предписани правила за коректност.


Религиозните фундаменталисти, били те мюсюлмани или християни, по принцип смятат за зло западния Просвещенски хуманизъм, който отделя религията от държавата. Просвещенската идея е да се изгради едно общество, в което народът е суверен, общество на равноправие и толерантност между хората, либерална демокрация. Но толерантността и либерализмът на западното общество се привиждат като зло.


За съжаление ислямският фундаментализъм, който в съзнанието на мнозина се смесва с бежанската криза, събужда ответна реакция на Запад – възход на ултрадесния ксенофобски популизъм. А ултрадесните популисти мразят либералната демокрация, или се страхуват от нея, както и ислямските фундаменталисти.


Десен популист и имперски националист (както и враг на евроатлантизма) е и Путин. Путин има яростни привърженици и у нас. Но може ли пътят на Путин да бъде за нас, българите, алтернатива на евроатлантическия път – колкото и каменист да ни изглежда той напоследък с бежанската криза в Европа? Накъде води евразийският път на Путин? Не е ли той, в най-добрия случай, една задънена улица?


Добре е да си поставим ясно този въпрос, след като Алексей Милер неотдавна за пореден път заяви, че Русия не желае да строи "Южен поток" и ще строи "Турски поток", по който може да се снабдява и Европа, но през Гърция; сега, когато депутатът от управлявашата партия на Путин Пьотр Толстой се "пошегува", че Русия е купила половината Черноморие и ще купи цяла България.


Нашата пълна енергийна зависимост от Русия в последния четвърт век, след комунизма, е материалният израз на "братската дружба от векове и за векове." Рекет, наказателни акции ("Ако не слушате - няма газ за вас!"), купуване на хора, цели партии и бизнеси, купуване на територии - това са по-меките любовни изразни средства в езика на Големия брат. (По-меки, защото помним и времето на лагерите и прекия диктат.) Може ли това да бъде за нас алтернатива на евроатлантическия път?


Някои по-модерни и по-истински леви ми казват : "От другата страна стои същият неототалитарен режим на финансовите консорциуми. Между чука и наковалнята сме." Аз обаче не виждам Европейския съюз нито като чук, нито като наковалня, а като спасителен кораб за нас.


Евроинтеграцията е осъществяване мечтата на нашите възрожденци България да бъде отново част от Европа. Колкото до това дали финансовите консорциуми са предизвикали някакъв нов тоталитаризъм в САЩ и Европа, това е съвсем друг въпрос. Мога само да кажа, че ако това е така, като човек живял в САЩ, както и в комунистическа и посткомунистическа действителност, аз имам своите определени предпочитания към един от двата "тоталитарни" модела. А като гледам накъде ги влече да емигрират, ясно е, че и повечето руснаци днес имат същите предпочитания.


Путинистите, както и европейските крайнодесни националисти, евроскептици и ксенофоби, а също и хомофоби, често се представят като носители на някакви традиционни християнски ценности. Путинистите с ирония и злъч говорят за европейската "толерастия" и "либерастия", а себе си представят като носители на православните ценности. Но те са възпитани в едно тоталитарно комунистическо (или посттоталитарно) общество и често нямат ясна представа какви точно са християнските ценности. Смесват ги с имперския национализъм.


Толерантността към другите е основна християнска ценност. Според Евангелие от Матея 5:43-45, Христос казва: "Слушали сте, че бе казано: "обичай ближния си, и мрази врага си". Аз пък ви казвам: обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинат, добро правете на ония, които ви мразят, и молете се за ония, които ви обиждат и гонят, за да бъдете синове на вашия Отец Небесен; защото Той оставя Своето слънце да грее над лоши и добри, и праща дъжд на праведни и неправедни."


За блудницата, която тълпата иска да убие с камъни, (според Йоан 8 7-11) Исус казва:...Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък на нея. И пак се наведе надолу, и пишеше с пръст на земята. А те, като чуха това, разотидоха се един по един, като почнаха от по-старите и следваха до последните; и Исус остана сам, и жената, гдето си беше. И когато се изправи, Исус й рече: Жено, къде са тези, [които те обвиняваха]? Никой ли не те осъди? И тя отговори: Никой, Господи. Исус рече: Нито Аз те осъждам; иди си, отсега не съгрешавай вече." Достатъчно безгрешни ли сме, за да съдим другите за греховете им?


Ето и друго прочуто Христово поучение, според Лука 6: 29-31: " На тогова, който те удари по страната, обърни и другата; а на оногова, който ти отнеме горната дреха, не пречи да ти вземе и ризата. Всекиму, който ти проси, давай, и от оногова, който взима твое нещо, не изисквай назад.
И както искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях."


Последното изречение – постъпвайте с другите, както и вие искате те да постъпват с вас - е едно златно морално правило, което стои в основата и на Просвещенския хуманизъм.


Но днешните фундаменталисти, от Изток и от Запад, които говорят за война между християнската и ислямската цивилизация и презират западната "либерастия" и "толерастия", или не познават християнските ценности, или умишлено ги фалшифицират. Така те също са рожби на моралния релативизъм, приписван от тях на просвещенския хуманизъм. Фундаменталистите се придържат към максимата, че каквото е зло за враговете ни е добро за нас. Воювай с вражеското племе и с техния бог в името на твоето племе и твоя бог! Това е морален релативизъм.


Избирателен морал. Същите хора, когато бяха марксисти казваха: воювай с класовия враг и неговата идеология в името на твоята класа и твоята единствено правилна идеология! Божията заповед е "Не убивай!", а не "Не убивай своите, но убивай чуждите."


Тези хора няма как да разберат, че презираната и иронизирана от тях "толерастия" и "либерастия" е всъщност християнският морал. Любовта към ближния и дори към врага, приемането на различните и грижата за тях, дори когато са грешници, са всъщност основни християнски ценности. (Друг е въпросът доколко е имало безгрешни християни, които са се придържали към тези ценности.) Но ако се отречем от идеите на хуманизма, от т.нар. "либерастия" и "толерастия", всъщност ние се отричаме доброволно от това, с което ислямските фундаменталисти се борят. Помагаме им да унищожат ненавижданата от тях западна либерална демокрация.


Разбира се, толерантността и ненасилието не означават примирение с нетолерантността и насилието. Затова има закони в правовата държава, които трябва да се спазват, като и външни граници на Съюза, които трябва да се охраняват. Но злъчното презрение към европейската "либерастия" и "толерастия" ни прави съучастници именно на тези, които искат да унищожат нашето демократично общество.


Всяко действие води до обратно по посока противодейстие. Моралният релативизъм води до фундаментализъм. Ислямският тероризъм провокира съживяването на нов краен национализъм в Европа.


Мисля, че и новият "Закон за носенето на облекло, скриващо или прикриващо лицето" е опасно популистко заиграване с огъня. Наистина ли забрадените жени са някакъв сериозен проблем в България? Надявам се, законът да не създаде проблем там, където го няма.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (267)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 674 Любопитно

  Леле, ще излезе, че аз, атеистът, съм по-християнин от православните талибани.

  No Pain No Gain
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 973 Неутрално
 4. 4 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 914 Весело

  Ех Левчев, много ви се иска да сложите в кюпа всички - путинисти, ултрадесни, ксенофоби, популисти, хомофоби, расисти и т.н. И към него да добавите съвсем нормални хора които са против силовото налагане на толерастията.

 5. 5 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 221 Любопитно

  Аме не е християнска ценност,Владо!
  Тя е "ценност" налагана на християните от едни другаре, които нямат нищо общо с Християнството!
  Следващата седмица Германия ще приеме закон, който ще е пряко следствие на толерастията!Ще се ограничат правата на гражданите на ЕС за получаване на помощи,като парите ще се пренасочат, за миграцията и мигрантите!И те така.

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Не съм съгласна.
  Толерантността към толерантните е общочовешка ценност, не само християнска, и е плод на здрав разум.
  А "толерастията" е толерантност към нетолерантните и е израз на глупост.

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3376 Неутрално

  За Путин е прав, а останалото е боза,особено нападките срещу атеизма.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 8. 8 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3990 Весело

  До коментар [#5] от "Господин Дьорд и неговият слуга Ганьо":

  Пусти помощи! Как хубаво е да кльопаш помощи!
  [quote#5:"Господин Дьорд и неговият слуга Ганьо"]за получаване на помощи[/quote]

  klimentm
 9. 9 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 973 Весело

  Излиза, че хан Тервел е бил нетолерантен към арабските пълчища

 10. 10 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Абе уж правилни неща говори, ама те лъхва една гадна миризма от цялото.
  Май прозореца на Овертон се мъчат все по силно да го отварят.

  Попътен вятър в главите!
 11. 11 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Стиснах зъби и изчетох статията докрай. Авторът се опитва да ме убеди, че ще пребирим сърцеядите, като им предложим и черния си дроб! Е не успя!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 12. 12 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 221 Любопитно

  До коментар [#8] от "klimentm":

  Не, не е хубаво,да кльопаш на готово!Казвам само фактите!
  Някой иска братята мигранти да кльопат на готово,за да има мир,хармония и любов в ЕС!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 13. 13 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1606 Весело

  Да си спомним как започна всичко:

  "Там деца, имащи желание да научат нещо, са смазвани от самата среда. Имаше например едно момче, дошло от Нигерия. Първите дни седеше на първия чин, вдигаше ръка и ми говореше на „сър”. Но всички така му се подиграваха, че той бързо започна да се адаптира, да идва в клас с тъмни очила, смъкнати панталони, слушалки на ушите и „танцова стъпка”. И да не слуша."

  Вл. Левчев ©
  http://e-vestnik.bg/13675/vladimir-levchev/

 14. 14 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#5] от "Господин Дьорд и неговият слуга Ганьо":

  По донякъде извратен начин "получаването на помощи" и "на баницата мекото" са причина богатите страни да привличат мигранти - имат нужда от тях. Кой ще мете улиците, след като първите "германски турци" вече остаряха, а децата им се изучиха и не щат да метат? Или предпочитат да живеят на помощи? Та те тъй на.
  [quote#5:"Господин Дьорд и неговият слуга Ганьо"]е се ограничат правата на гражданите на ЕС за получаване на помощи,като парите ще се пренасочат, за миграцията и мигрантите![/quote]

  Доброто е заразно
 15. 15 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Хубава статия, но ми се вижда, че Владо преекспонира фундементализма на политическата коректност. Може би действително се фокусира върху политическата коректност в академичните среди, но без конкретни примери. Не знам как е в академичните среди като преподавател; като студент ми се е струвало като да няма някакви ограничения поради наложена насила политическа коректност. Именно затова казвам, че е важно да се уточнява, че политическата коректност е форма на автоцензура, не на цензура. Стадартите в общността правят нещо недопустимо за изричане, а не някаква тоталитарна власт.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 16. 16 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Десен популист и имперски националист (както и враг на евроатлантизма) е и Путин.
  =======================
  Поредното упражнение на тема "Колко е велика Америка" от сина на комунистически номенклатурчик. Интересно защо Дневник не приложат критерия "комунистическа фамилия" лъм Левчеви, който критерий те така строго прилагаха към Бокова и други. Нима Владимир Левчев дължи по малко на комунистите чрез партийните връзки на баща си, отколкото Бокова на своя, че той ни поучава непрекъснато с помощта на Дневник кой бил десен и кой бил ляв и кое е правилно и кое - не?

 17. 17 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=184530

  Многократно през последните месеци в публичното пространство се поставя въпросът каква е позицията на Българската православна църква по отношение на т.нар. „бежански проблем".
  .....
  Нека няма никакво съмнение за това, че Православната църква изпитва състрадание и призовава към солидарност с всички тези хора, които вече са попаднали сред нас и действително, а не мнимо, се нуждаят от грижа и материална подкрепа според възможностите ни. Но нека е също така ясно, че Православната църква е категорично против войната, която е причина за това човешко нещастие. Църквата винаги изследва причините за нещастието и призовава към отстраняването на причините.
  .......
  Ние помагаме и ще помагаме с каквото можем на бежанците, които вече са попаднали в нашето Отечество, и не ги делим по вяра и народност, но считаме, че нашето правителство в никакъв случай не трябва да допуска в страната ни повече бежанци. За тези, които вече са тук, е редно като православни християни и като общество да се погрижим доколкото можем и ни стигат оскъдните ресурси, но повече не. Който е създал повода за този проблем, той да го преодолее, не е редно православният български народ да плаща с цената на изчезването ни като Държава.
  .................
  Изхождайки от това виждане, Българската православна църква призовава българското правителство, ако то е правителство на християнска държава, на всички форуми и във всички международни организации, в които то участва, да постави най-остро и категорично въпроса за незабавно прекратяване на войните в Близкия изток и Северна Африка и за отстраняването на причините, довели до масовото прокуждане на милиони хора от родните им земи.
  ...................
  На второ място, искаме най-категорично нашето правителство да постави въпроса дали е налице религиозно прочистване на тези територии от християнството и как това се вписва в повелите за междуетническа и междурелигиозна толерантност. Искаме нашето правителство да постави пред международните организации въпроса как е гарантирана междурелигиозната толерантност в Египет, Сирия, Ирак и т.н. и какви мерки ще вземе световната демократична общност за гарантиране спазването на този принцип в тези страни.

  Считаме, че българското правителство трябва да концентрира външнополитическите си ресурси, както казахме, за спиране на войните, а не само да проявява солидарност с последствията от тяхното безкрайно продължаване. И второ, да има грижата и да обърне внимание, че е добре бежанците, които евентуално бъдат приети по квота и за които Българската православна църква изразява готовност да помогне в полагането на грижи, да са такива, които биха се чувствали добре сред нас. И за които грижата, полагана за тях именно от една православна християнска общност, не би представлявала морален или друг проблем. Защото, ако те биха имали проблем да приемат подкрепа от християнска общност, то това ще означава, че християнската общност в бъдеще би имала по-голям проблем, отколкото в момента подозираме.

 18. 18 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 973 Весело

  До коментар [#13] от "Lemmy":

  ...и Мантрата с "децата и жените" отдавна бе разбита на пух и прах

 19. 19 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Много поучителна статия. Питам се, дали онзиденшните шестващи патриоти, са чели Библията, " Записките", Симеон Радев, Раковски....... и изобщо дали са чели нещо?

 20. 20 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Др. Левчев, християнството не е смо мед и масло. Да сте чували за "гнева на Агнеца"?

  "15. и земни царе, и велможи, и богати, и хилядоначалници, и силни, и всеки роб и свободник се скриха в пещери и планински скали,
  16. казвайки на планините и на скалите: паднете върху нас и скрийте ни от лицето на Оногова, Който седи на престола, и от гнева на Агнеца,
  17. защото дойде великият ден на гнева Му, и кой може устоя?

  (Апокалипсис, глава 6)

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 21. 21 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  Хората, които използват тази дума в речника си, са в най-добрия случай обредни християни - суеверни, но не и вярващи.

  За католическата църква в някое френско село е съвсем обичайно да организира юношите от диоцезата за 3 месеца доброволческа мисия в Уганда, Хаити или Сомалия.

  Как се виждат нашите "баш-християни" на този фон?

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 22. 22 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#4] от "neznaiko.bg":

  няма нормални хора които употребяват думата толерастия.

  Birds of a feather flock together.
 23. 23 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3990 Неутрално

  До коментар [#10] от "Читателят":

  Къдей тоз прозорец?
  [quote#10:"Читателят"] прозореца на Овертон[/quote]

  klimentm
 24. 24 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 221 Любопитно

  До коментар [#14] от "dogwoman":

  Ти верваш че поданиците на Аллах идват,за да метат улиците в ЕС!?!?
  Аз тва не го вервам!ПЛАНЪТ е съвсем друг!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 25. 25 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1931 Неутрално

  Накъде води евразийският път на Путин? Не е ли той, в най-добрия случай, една задънена улица?За този път си прав.Другото ми е много сложно.

 26. 26 Профил на a4kataaa
  a4kataaa
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Автора да вземе да види, какво стана вчера в Кемниц. Ако иска, дори може да си наеме жилище в някой германски квартал населяван с "бежанците" на Меркел.

 27. 27 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#24] от "Господин Дьорд и неговият слуга Ганьо":

  Мен не можеш да ме накараш да сложа всички тях под един знак. Никога хората не са под един знак.
  За плана не знам, предстои да разберем "в следващия епизод".
  Пожелавам ти да не си прав.

  Доброто е заразно
 28. 28 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#23] от "klimentm":

  Това е технология за промиване на мозъци и прокарване на антиобществени идеи.

  Попътен вятър в главите!
 29. 29 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Никой не иска да е черен или жълт.Всички копират белия човек.Никой не иска да живее по арабски,сибирски,патагонски.Всички искат да живеят като европейците.Така,че ФОСТАТА на всички теглещи България към Сибир или Анадола.14 века България е в Европа,за съжаление на някои гъзодавци.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#1] от "tokkay":

  Комунисти, които не бяха чели Маркс, за една нощ се пребоядисаха в православни фундаменталисти, които не са чели Новия завет.

  И все така озъбени, размахали сопата, готови (и жадни) да трошат глави на несъгласни.

  Москва е техният Йерусалим, Царь Пушка - техният Божи гроб, Путин - техният Божи наместник на Земята.

  Гнус.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#14] от "dogwoman":

  Само в България улиците се метат от циганките (и то не много ефективно поради специфичното състояние на нашата инфраструктура). На Запад си имат машини.

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 32. 32 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#10] от "Читателят":

  Всички синчета и щерки на членове на ЦК на БКП се надпреварват да ми обясняват колко е лоша Русия! Същите тези дето са гребали с кофи от бългсросъветската дружба!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 33. 33 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3990 Весело

  До коментар [#32] от "tribiri":

  Затуй сега е наш ред да гребем от българоамериканската вечна дружба!

  klimentm
 34. 34 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3376 Неутрално

  Терминът ТОЛЕРАНТНОСТ в политкоректната доктрина е синтетичен заместител на естествената човешка СОЛИДАРНОСТ, но заместителят е поначало кастриран, защото солидарността предполага не само взаимопомощ, но и опълчване срещу потисниците, а тъкмо потисниците се стремят да разделят потиснатите на враждуващи агитки, особено религиозни агитки, понеже са ней-мъчнопримирими.

  А Левчев оправдава тази подмяна, тоестси мечтае за "добри потисници" и ошашавени, чак щастливи от положението си потиснати.

  Говорейки за толератност, нека апологетите й понякога се сещат, че ако бяха не толкова толерантни към причинителите на войни и икономическо прогресорство в страните от Третия свят, не би имало миграционен натиск, а значи и потребност от "толерантност".


  Колкото до претенциите на Левчев да е ДУХОВЕН... айде, ще премълча.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 35. 35 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Това, което форумната лумпениада нарича "толерастия" не е по никакъв начин толерантност към нетолерантните. "Толерастите" винаги са държали да има правосъдие, никога не са настоявали престъпник да се отърве от справедливо наказание. Само че, докато на редовият БГ гражданин му се струва за не особено голям проблем наказанието да се отразява колективно върху социалната група, към която наказаният принадлежи, "толерастите" са твърдо убедени в това, че индивидът сам трябва да понесе тази отговорност. Висша форма на просвещенският хуманизъм, за който говори автора.

  Ако разбиете "толерастията" на съставни части, ще видите, че именно това представлява тя. Не иска бежанецът, който кротко си е седял някъде на Нова Година 2016 да плаща заради бежанците, които са опипвали жени в същата нощ, защото това са различни индивиди. Разбира се, всеки нормален човек би се съгласил в желязната логика на тази основна позиция на "толерастите". Но на всеки му харесва да е съгласен. И затова, за да се избегне директен спор за правотата на позицията, но да се дискредитира същевременно тя, се вкарват обиди и подмятания като "толераст", "грантаджия", говори се за платени писания, сякаш подобна позиция е изключена да бъде споделяна искрено. Реална аргументация няма и не може да има.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 36. 36 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1606 Неутрално

  Уж Владо разбира, че "всяко действие води до обратно по посока противодейстие" и "моралният релативизъм води до фундаментализъм"... пък продължава да размахва меката китка и да приканва "фундаменталистите" да му я заврат обратно у толерастията. Както и да е, комунистическите синчета никога няма да разберат, че всичко е въпрос на мярка, нежели пък да я улучат.

 37. 37 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Много гнусна антихристиянска пропаганда, другарю Левчев. И понеже явно не сте чел Библията, ето ви само няколко цитата, във връзка с темата:

  http://bible.knowing-jesus.com/topics/God-Sets-Boundaries
  http://bible.knowing-jesus.com/topics/Sodom-And-Gomorrah
  https://www.kingjamesbibleonline.org/Bible-Verses-About-Homosexuality/

  Другарю Левчев, колкото и да не ви се иска, християнството е КОНСЕРВАТИВНО.

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 38. 38 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#31] от "БМЗ":

  Това е метафора, разбира се.

  Доброто е заразно
 39. 39 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 808 Неутрално

  П.С.

  1 Corinthians 7:3-5
  The husband should fulfill his marital duty to his wife, and likewise the wife to her husband. The wife does not have authority over her own body but yields it to her husband. In the same way, the husband does not have authority over his own body but yields it to his wife. Do not deprive each other except perhaps by mutual consent and for a time, so that you may devote yourselves to prayer. Then come together again so that Satan will not tempt you because of your lack of self-control.

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 40. 40 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3990 Любопитно

  Много интересно как изразите "толераст","гейропа","либераст" пристигнаха от Рашистан и се внедриха в езика на родните лумпени?!

  klimentm
 41. 41 Профил на manoll
  manoll
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#20] от "БМЗ":

  "Апокалипсисът" не важи, и всеки който го е чел - ако не е усетил че има нещо нередно, значи толкова и го е чел. В него практически няма нищо християнско, писан е векове след Христос по повод едно "пролетарско" въстание в Рим и вече не помня по каква практическа причина на Никейския събор го пришиват към Новия завет, уж писан само от учениците на Христос. А и самият Христос казва - което не е от мен, е от Лукавия.
  Самият Апокалипсис пък е пълна щуротия - битката, числото за звяра, дрън-дрън... - нищо общо с християнската философия на смиреност и т.н. С други думи "християнин", който се позовава на Апокалипсиса вместо на нещо друго от Евангелията е или провокатор, или от новоизпечените православни талибани :)

 42. 42 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#40] от "klimentm":

  хибридната война се вихри от години, макар че кондиционирането на лумпените тука не е спирало...

  Birds of a feather flock together.
 43. 43 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Г-н Левчев е написал интересно есе,но то клони към егалитаризъм,едва ли не да приемаме и своите и чуждите чудатости и да не ги обсъждаме и осъждаме.Само Бог е този,който може да отсъди!

 44. 44 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 221 Любопитно

  До коментар [#40] от "klimentm":

  Е тук не си прав!
  Тва са си, чисто български думи!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 45. 45 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3354 Неутрално

  [quote#11:"tribiri"]Авторът се опитва да ме убеди, че ще пребирим сърцеядите, като им предложим и черния си дроб![/quote]
  Еми,тогИва
  Ти и другарите,
  прЕберете бомбохвърлячите от Москва
  и им прИдложете къщите си за мишени
  Зер,Алепо го сринаха вече.....

 46. 46 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Любопитно

  А дали изобщо и въбще, християнството трябва да бъде приемано като "ценност" в 21-ви век?
  Християнство - да, ислям - не...!
  Ами тук е коренът на проблема, всички религии се отричат взаимно, колкото и да не си го признават някои от тях!
  И какво става с хората, които не считат себе си за християни?
  И моля, не бъркайте държавното устройство с религиите!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 47. 47 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#40] от "klimentm":

  Викат ги на инструктаж и им ги спускат централно. 😉

  Като едно време "тезисите" на бае Тодар по един или друг аспект на "социалистическото строителство". 😆😆

  От тях се иска само да си отварят устата и да повтарят в захлас. 😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 48. 48 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3000 Весело

  [quote#31:"БМЗ"]Само в България улиците се метат от циганките (и то не много ефективно поради специфичното състояние на нашата инфраструктура). На Запад си имат машини. [/quote]
  Начи ... макар и друг път да съм го споделял, ама съм принуден да са повтора ...

  Та един мой професор още по време оно, зората на технологичната революция, ни даде следната сентенция:
  "Там, където има циганизация, не може да има автоматизация!"

  Докато една тумба циганки метат улиците срещу парите, в голяма степен съизмерими с отчисленията за същата работа на една машина - ще се мете от циганките!

  И при сметките за "цената" на тумбата циганки трябва да извадите от сумата парите, които ако не метат - ще им се плащат като социална помощ.

  За "сметката" каква е ползата за обществото циганките все пак да метат "на загуба" спрямо машина, отколкото да се щурат без работа и все пак някакви трудови навици - въобще няма и да повдигам въпрос.
  Само бих ви дал пример с Германия. Където трайно безрабони още преди четвърт век още ги организираха да вършат дребна работа също "на загуба" точно с тази цел - да не губят трудови навици и да не се десоциализират.

 49. 50 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3354 Любопитно

  [quote#32:"tribiri"]Всички синчета и щерки на членове на ЦК на БКП се надпреварват да ми обясняват колко е лоша Русия! [/quote]
  Чекай ся,
  Сергей ДМИТРИЕВИЧ СТАНИШЕВ,
  Ирина БОКОВА
  Георги БОКОВ
  Евгения ТОДОР ЖИВКОВА.....
  точно това ли са ти обяснявали.
  Щото на нас ни обясняват обратното
  Колко нужна ни е Русия
  като слънцето и въздуха
  за всеки крадлив джоб....

 50. 51 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3990 Любопитно

  До коментар [#39] от "Бежанци > Атентати > Patriot Act в ЕС и диктатура":

  Друже не знаш ли Библията наизуст ами я цитираш на англииски,езика на омразните протестанти,англиканци.баптисти и прочие.

  klimentm
 51. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#42] от "Xumpomo name":

  Тук се изкушавам да цитирам казаното от Георги Стойков Раковски за руския хибрид:
  http://m.faktor.bg/novini/balgariya/83565-zavetat-na-rakovski-maki-chakat-vseki-balgarin-vlyazal-v-zheleznite-nokti-na-rusiya.html

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 52. 53 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#41] от "manoll":

  Толкова си разбрал и евангелията значи. Ако си мислиш, че Бог иска християнските овчици да бъдат поругавани, насилвани и ядени от вълците, значи си в голма грешка.

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 53. 54 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3354 Весело

  [quote#47:"Norman Granz"]Викат ги на инструктаж и им ги спускат централно.[/quote]
  Както например

  В УКРАИНА,
  Русия пази опълченците от централната власт

  В СИРИЯ
  Русия пази централната власт от опълченците

  Важното е да не настъпва смесване на опорките

 54. 55 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Добре де, баща му на Левчев не каза ли “Никой не може да ми забрани да ви обичам, другарю Живков!”?
  Левчев-татко не го ли водеше това същото, днес “евроатлантическо либерастко острие“ на училище (специално, разбира се) със служебния, държавен Мерцедес?
  Как пък всички национални предатели, окупирали политиката ни днес - от Росен до Цецка и от Боко до Сталинка, все бивши комунистически отломки са се обградили и със подходящи клакьори, пак комунистически отломки, като др. Вл. Левчев?
  Др. Левчев ни чете християнски морал??!??!.......
  То добре, че бай Тошо умря, защото, сигурно и той щеше да ни говори за толерантност, либерализъм и евроатлантизъм.

 55. 56 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3990 Весело

  До коментар [#47] от "Norman Granz":

  Абсолютно,всички тезиси на ръководителя на културния дом в Дрезден веднага пристигат у нас а другарите ги повтарят като папагали!

  klimentm
 56. 57 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Ако се спрат социалните помощи, проблемът с миграцията ще изчезне за дни.

 57. 58 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3376 Неутрално

  Посоченият в статията цитат от Лука е пример за парадоксално плямпане в "светото писание" - тоест бъкан с противоречия текст, от който ПАСТИРИТЕ могат да правят каквито си пожелаят изводи и да ги свеждат за изпълнение пред раята.

  Постъпвай с другите така, както искаш да постъпват с теб при аналогични обстоятелства - този принцип практически отменя всякаква светска и даже духовна власт, защото прекрасно регулира човешките отношения без съдии и законници, без управници и полицаи.
  А обръщането на другата буза противоречи на този принцип, защото според него който понечва да те удари, значи иска и ти да се държиш с него по същия начин.
  Това за обръщането на бузата определено е принос на внедрените в ранното християнство данъчни агенти!

  Та да повторя: "толирантност" означава кастрирана солидарност; в нормалната солидарност се изпълнява посоченият горе императив.
  Толерастията изисква хората да търпят последиците от действията на своите управници, както и когато търпението прелива, да насочват недоволството си не срещу управниците, а срещу последиците, но при това да се чувстват гузни...

  Правилното решение е хващане на управниците за гушата и проверка колко пъти ще въртят бузи под шамарите. След това да спрат да бомбят и разоряват с "мирни средства" страните, в които е страшно да се живее вече.

  А с наличните вече бежанци е нужен диалог. На пряко гражданско ниво. Очевидно не всички от тях са читави като хора, като клишета на мироглед и поведение.
  Но основа за диалог има: какво да направим заедно така, че да не ви се налага да седите в чужда страна, а да бъдете щастливи в своята. Пък ще си ходим на гости, както се споразумеем и без прекаляване.
  Това ще е труден диалог, цащото в него хем ще се меси държавата, мутрите, парадържавните фактори, които са забили смукалца в бежанците, техни мутри, всякакви откачалки.
  Грешка е да мислим всички мигранти за еднакви. Ако ще го правим, тогава да си признаем, че и ние например сме еднакви, отляти по калъпа на ББ. Верно ли е? Не е. Значи и спрямо други народи не е вярно.
  Това е противодействието срещу толерастията - разумно споразумяване, съгласуване на интересите.
  Враждебността е не просто грешка, тя е желан ефект от конструкторите на толерастията, за да предотврати диалога и съвместното търсене на отговорност: местните да поискат отговор защо ги карат да плащат за замазване на мизериата, бежанците да поискат отговор защо им разориха домовете.
  Ако това не бъде разбрано, проблемът няма решение.
  Тоест решението ще е такова, каквото са го планирали глобалистките елити. И то е само в техен интерес, не е добро за никой народ и никой индивид извън елитарния кръг.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 58. 59 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  [quote#36:"Lemmy"]Уж Владо разбира, че "всяко действие води до обратно по посока противодейстие" и "моралният релативизъм води до фундаментализъм"... пък продължава да размахва меката китка и да приканва "фундаменталистите" да му я заврат обратно у толерастията. Както и да е, комунистическите синчета никога няма да разберат, че всичко е въпрос на мярка, нежели пък да я улучат.
  [/quote]
  Ами няма как да разберат. Поради една простичка причина, чисто човешка характеристика и наблюдавана още от зората на цивилизацията:
  Новопокръстените са винаги свръхнахъсани, та чак до екстремизъм!
  Кой неосъзнато, кой по-интелигентен - съвсем осъзнато, но това си е стандартна и неизбежна реакция.
  Само наистина интелигентните и/или с наистина стабилни морални устои успяват да избегнат суркането по тази пързалка и изкушението, ако го правят в достатъчна степен съзнателно заради лична изгода.
  Нищо ново под Слънцето!
  Левчев ... също

 59. 60 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#40] от "klimentm":

  Интересно е друго! Как вие фобчетата говорите с такава омраза за Русия и Путин, готови сте да окачвате по дърветата и да заточвате в Сибир и изведнъж след това, започвате да говорите за толерантност!
  Много избирателно мислене! Толерантни сте към САЩ въпреки че избиха 1 000 000 мирни граждани в Ирак. Но руснацитв били убили 3000 в Алепу и това вече е непростимо.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 60. 61 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Левчев, Левчев... много по-умен от теб човек, Карл Попър, е казал преди около 50 години, че:

  "Безграничната толерантност води до изчезване на толерантността. Ако разширим безграничната толерантност и до тези, които са нетолерантни, ако не сме готови да защитаваме едно толерантно общество от покушенията на нетолерантните, тогава толерантните ще бъдат унищожени. И толерантността ще изчезне с тях."

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 61. 62 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#56] от "klimentm":

  Под "културния дом в Дрезден" имаш предвид "гедерейската толерастка Лицемеркел", нали?
  Именно нейните малоумни директиви докараха неизброими беди на Германия и Европа.

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 62. 63 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3354 Весело

  [quote#20:"БМЗ"]Др. Левчев, християнството не е смо мед и масло. Да сте чували за "гнева на Агнеца"? [/quote]
  Ха-хааааа
  Тавариш,
  Сега по СЕВЕРО КОРЕЙСКИ ли ще я караме.
  Със СВЕЩЕНИ ЦИТАТИ
  И кого ни предлагаш за АВТОРИТЕТ,
  чиито ЦИТАТИ трябва да ти приемаме
  БЕЗКРИТИЧНО
  Това което цитираш е
  АВТОРСКА ТВОРБА на
  Цариградския архиепископ
  ЙОАН ХРИЗОСТОМ
  Живял е ТОЧНО 4 ВЕКА СЛЕД ХРИСТОС
  Да не се бърка с БИБЛЕЙСКИЯ
  ЙОАН КРЪСТИТЕЛ
  Та ЙОАН ХРИЗОСТОМ е ПОСЛЕДНИЯТ
  който съвременният човек на 21-ви век
  би приел като АВТОРИТЕТ
  и ИЗТОЧНИК НА СЕВЕРО КОРЕЙСКИ ТИП ЦИТАТИ
  Айде НЕ НАМ и
  НЕ в 21-ви ВЕК ТАКА....

 63. 64 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#55] от "manu_chao":

  Какво точно трябва да направи Владо Левчев, след като е несъгласен политически с баща си? Да спре да бъде личност ли?

  Затова "толерастите" биват мразени в България - те се опитват да ни отнемат "правото" да съдим строго и НЕсправедливо: всички цигани заради шепа криминални престъпници от техния етнос; всички бежанци, заради шепа озверели малоумника между тях; Левчев заради баща му, без той да има никаква вина за това. И идва някой "толераст" и ще ми казва на мене той, че тва не е редно. Айде де! А като излезе статия от Левчев, която не ми харесва, как по друг начин ще изразя несъгласието си?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 64. 65 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#54] от "Hawaii":

  😆😆😆😆😆

  Безценно! ++++

  Един от най-готините ти постинги в последните месеци (а изборът хич не е малък!😉).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 65. 66 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3354 Неутрално

  [quote#60:"tribiri"]Но руснацитв били убили 3000 в Алепу и това вече е непростимо. [/quote]
  3 000 за ТРИ ДЕНА !!!!

  В 21-ве век !!!!

 66. 67 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3990 Весело

  До коментар [#60] от "tribiri":

  Друга глупост разпространявана от културня офицер от Дрезден!
  Представяш ли си колко е един милион изобщо?!

  [quote#60:"tribiri"] САЩ въпреки че избиха 1 000 000 мирни граждани в Ирак.[/quote]

  klimentm
 67. 68 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  Владо Левчев пак е пуснал поредната си неделна либертофонска проповед която няма никаква стойност за народа ни !

  Всъщност толерастията си е ценност на либерастите и е сътворена от тях ,без да я спазват сами !Старозаветното "Око за око, зъб за зъб" си е практикувало винаги от християните особено от тези чиито нации са оцелели и до днес!
  Когато Христос в проповядвал да обръщаме и другата буза,тогава ислямските секти които режат глави и канибалстват още не са били измислени.


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 68. 69 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Потомствен комунист, скоростно прегърнал другия голям брат, тръгнал да ни промива съзнанието. Хайде у лево!
  Всеки, който има претенциите да бъде посредник между хората и Бог е самозванец и манипулатор.

 69. 70 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4734 Неутрално

  До коментар [#11] от "tribiri":

  Чел си, ама нищо не си разбрал, видно от коментара ти.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 70. 71 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Ето към тскива ноеини не само че сте толерантни, ами изобщо ги пропускате:

  Кметът на столицата на Йемен Абдул Кадир Хилал е загинал при въздушен удар на водената от Саудитска Арабия коалиция по траурна церемония в Йемен, съобщава The New York Times. По-рано от здравното министерство в правителството на бунтовниците съобщиха, че при удара са загинали 155 души, а други 450 са ранени. По думите на заместник-министър Насър ал Аргли, броят на загиналите може да се увеличи.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 71. 72 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#61] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":

  То това е написано и в евангелието - постъпвай с другите така, както искаш да постъпват с теб.
  Само че това важи и с обратен знак - ако постъпвш с другите лошо, в един момент и те ще постъпват така с теб.
  Нека ислямоидите се замислят над това златно правило и да се осъзнаят докатп още не е късно.

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 72. 73 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3354 Неутрално

  [quote#68:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]Когато Христос в проповядвал да обръщаме и другата буза,тогава ислямските секти които режат глави и канибалстват още не са били измислени. [/quote]
  Още по-не са били измислени
  КОМУНИСТИЧЕСКО ПРИСЛУЖНИЧЕСКИТА
  КГБ СЕКТА по чиято поръка
  в 21-ви ВЕК СЕ ИЗТРИВАТ ГРАДОВЕ
  и се УБИВАТ 3 000 ДУШИ за ТРИ ДЕНА

 73. 74 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#67] от "klimentm":

  Ами пусни гугъл и провери. Според някои източници са 1.3 милиона.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 74. 75 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#60:"tribiri"]готови сте да окачвате по дърветата[/quote]

  До коментар [#60] от "tribiri":

  От известно време списвам тук, досега не съм видял някой от уважаваните русофоби (единствената достойна позиция) да се кани да окачва по дърветата някого. Такива като теб винаги имат нуждата да си измислят несъществуващи величини, срещу които да се "борят". Бяхте спретнали даже и митинг в центъра на София "Не на войната с Русия", все едно, че България ей сега е нападнала Русия

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 75. 76 Профил на Дъската ми хлопа
  Дъската ми хлопа
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Божкеее, колко много думи... И плява, плява...

 76. 77 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4734 Неутрално

  До коментар [#32] от "tribiri":

  Ти сега лискаш обратно с кофи същата помия, под името българо-съветска дружба.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 77. 78 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Първо-нека не приемаме че християнските ценности са непременно универсални и задължителни за всички тук.
  Дори и погледнато от гледната точка на самите христ.ценности-Христос дава правото на свободен избор и не налага никоя от идеите си като абсолют.

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 78. 79 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3354 Неутрално

  [quote#67:"klimentm"]Представяш ли си колко е един милион изобщо?! [/quote]
  Дори на ПУТИНСКА РУСИЯ

  дето ИЗБИВА ТРИ ХИЛЯДИ човешки същества

  за ТРИ ДЕНА ще й трябват ХИЛЯДА ДНИ

  за да го направи !!!!!!!

 79. 80 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3354 Неутрално

  [quote#74:"tribiri"]Ами пусни гугъл и провери. Според някои източници са 1.3 милиона. [/quote]
  Ами и Гугъл е като американските мостове

  Всеки може да си окачи ПЛАКАТ на

  ГИТЛЕР - МИРОТВОРЕЦ,

  пардон

  ПУТИН - МИРОТВОРЕЦ

 80. 81 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#54] от "Hawaii":

  В Сирия краварите бранят бунтовниците от централната власт.

  В Йемен краварите бранят официалната власт от бунтовниците.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 81. 82 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 412 Неутрално

  И второ-дори и да приемем че евротолерастията е християнска ценност.То примерно "Директивата за кривината на краставиците" и тя ли е християнска ценност?Ограничаването на емисиите от метан причинени от пърденето на кравите и правенето на "патица по пекински" като увреждащо природата-и тва ли са християнски ценности?Решенията вземани от затлъстялата милионна бюрокрация със закъснение от години дори и по маловажни проблеми-и те ли са?

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 82. 83 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4734 Неутрално

  До коментар [#55] от "manu_chao":

  Дойдохме си на думата. Когато не можеш да обориш тезата, плюеш по автора й.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 83. 84 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#61] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":

  Няма нужда да се правиш, че си чела Карл Попър. Всички знаем, че си прочела тоя цитат с манипулативен контекст в някой расистки сайт, предназначен да промива мозъците на такива като теб: фашо-податливички. Иначе, ако се наложи да разсъждаваш със собствената си глава относно тоя цитат, едва ли ще я докараш много далеч. По какъв повод го е казал това Попър, знаеш ли? И къде през 50те години тия му думи са проверени исторически? Айде да те видим, "философке"...  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 84. 85 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  До коментар [#60] от "tribiri":

  Бира, днес не ти е ден. Кой иска да окачва руснаци по дърветата да ни светнеш?
  Чак пък Путинофил бе го беше раздавал до сега.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 85. 86 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Проявената толерантност към нетолерантния това е слабостта на толерантния.

 86. 87 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4734 Неутрално

  До коментар [#61] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":

  Джихади, пак не си разбрала статията. Авторът никъде не говори за безгранична толерантност.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 87. 88 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#79] от "Hawaii":
  Краварите проведоха пълномаща война в Ирак ако си забравил, а не само бомбене на един град.

  Над 4% от иракския народ е бил заличен във войната, която САЩ признаха, че са започнали под фалшив предтекст, за да сложат ръка върху нефтените полета на Ирак и вследствие на варварските санкции, наложени през 90’те от САЩ и ООН.

  Война, която бе започната в нарушение на международното право и резолюциите на ООН, война която сама по себе си е военно престъпление и е наситена с такива и в която България също взе участие, изпращайки свои контингенти в окупиран Ирак и давайки (процентно) най-много жертви сред всички коалиционни сили, след САЩ.

  Реалния мащаб на цивилните жертви и размери на иракския геноцид не могат да бъдат представени точно. Западната преса дава цифри от рода на 150хил. цивилни жертви за войната, но това е просто опит за прикриване на реалната картина в Ирак. Ирак потъна в кръв и според най-новото проучване

  избитите цивилни в Ирак съставляват 4% от целия народ, което прави минимум 450хил. убити цивилни през войната и още половин милион цивилни през 90′-те

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 88. 89 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Замяната на думи,защото можело да обидят някой-и това ли е християнска ценност?Забраната на произведения(включително и на Шекспир),защото били расистки-и това ли е??И защо не си признаем-някакви психично болни-крайнолеви са превзели Брюксел и налагат някакви болни,уродливи и нелепи идеи.И кат се замислиш-май са по-леви дори и от комунистите едно време...Гради се нова утопия и пак ще се пада от високо и силно болезнено след време,ама де да видим...

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 89. 90 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1381 Любопитно

  До коментар [#80] от "Hawaii":

  "We came, we saw, he died"

  Hitler-y Clinton

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 90. 91 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#23] от "klimentm":

  Джоузеф Овертон описва как съвършено чужди на обществото идеи се вадят от помийната яма на общественото презрение, измиват се и накрая се закрепват законодателно.  Според Прозорецът на Овертон за всяка идея или проблем в обществото съществува т.нар. прозорец на възможностите. В рамките на този прозорец идеите могат или не могат да се обсъждат масово, открито да се поддържат, пропагандират, да се опитват да се закрепят нормативно. Но Прозорецът се движи, като променя възможностите от стадий на „немислимото“, съвършено чуждото за обществения морал, напълно отхвърлено - до стадия на „актуалната политика“, тоест до нещо вече широко обсъждано, прието от масовото съзнание и закрепено в норми.  Това не е просто промиване на мозъци, а особено перфидна технология. Нейната ефективност се дължи на последователната, систематична промяна и незабележимата за обществото жертва на самия акт на въздействие.  Аз разбирам как стъпка по стъпка в обществото започва най-напред да се обсъжда нещо неприемливо, после то да го сметне за уместно, а накрая да се примири с новата норма, която да узакони и защити някога немислимото.  Да вземем например нещо напълно невъобразимо. Да допуснем, че се легализира канибализмът, тоест идеята да се узакони правото на гражданите да се ядат един друг.  Достатъчно ли е ужасен примерът?  За всички е очевидно, че сега не е възможно да се разгърне пропаганда за канибализма – обществото ще разпъне на кръст всеки, дръзнал да опита. Такава ситуация означава, че проблемът с легализацията на канибализма се намира в нулев стадий в прозореца на възможностите. Този стадий, съгласно теорията на Овертон се нарича „Немислимото“. Да проследим как това „немислимо“ ще бъде реализирано, преминавайки през всички стадии на прозореца на възможностите.  Технологията  Още веднъж ще повторя, че Овертон описва технологията, която позволява да се легализира абсолютно всяка идея.

  Обърнете внимание! Той не предлага концепция, не формулира свои идеи по някакъв начин – той описва работеща технология. Тоест такава последователност от действия, изпълнението на която неизменно води към желания резултат. В качеството си на оръжие за унищожаване на човешкото общество такава технология може да бъде ефективна като термоядрен заряд.  Колко смело е това!  Темата за канибализма засега все още е отвратителна и съвършено неприемлива в обществото. Да се разсъждава върху нея е нежелателно както в пресата, а още по-малко в прилична компания. Засега това е немислимо, абсурдно, забранено явление. Съответно, първото движение на Прозореца на Овертон е да премести темата за канибализма от областта на немислимото в областта на радикалното.  Нали имаме свобода на словото. Е, в такъв случай защо да не поговорим за канибализма?  За учените е нормално да говорят за всичко – за тях няма забранени теми, те са длъжни да изучават всичко. И при това положение няма пречка да свикаме етноложки симпозиум на тема „Екзотичните обреди на племената в Полинезия“. Да обсъдим на него историята на предмета, да го въведем в научен оборот и да стигнем до факта на авторитетни изказвания за канибализма.  Виждате, че за людоедството, оказва се, може да поговорим като предмет, като обект и да останем в предела на научната респектобилност.  Прозорецът на Овертон вече се е преместил. Тоест той вече е в сектора „разглеждане на позиции“. По този начин се гарантира преходът от непримиримо отрицателното отношение на обществото към по-позитивно такова.  Едновременно с псевдонаучните дебати непременно трябва да се появи някакво „Общество на радикалните канибали“. И нека то да бъде представено само в интернет – радикалните канибали непременно ще бъдат забелязани и цитирани във всички заинтересувани медии.  Първо, това е още една възможност за изказвания. И второ, шокиращите отрепки на специалния генезис са нужни за създаване образа на радикалното плашило. Тези ще бъдат „лошите канибали“ срещу другите плашила – „фашисти, призоваващи онези да бъдат изгаряни на клада“. Но за плашилата по-късно. Като начало е достатъчно да се публикуват разкази за това, какво мислят за людоедството британските учени и някои радикални мошеници от най-различно естество.  Резултатът от първото движение на Прозореца на Овертон е, че неприемливата тема е въведена в оборот, табуто е десакрализирано, разрушена е еднозначността на проблема – създадени са „нюанси на сивото“.  Защо не?  Следващото движение на Прозореца е по-далечно и превежда темата за канибализма от радикалния сектор в областта на възможното.  На този етап продължаваме да цитираме „учените“. Нали не бива да се отвръщаме от знанието? За канибализма. Всеки, който отказва да обсъжда това, трябва да бъде заклеймен като фанатик и лицемер.  Осъждайки фанатизма, непременно трябва да измислим за канибализма елегантно название. За да не посмеят всякакви фашисти да лепят на инакомислещите етикети с буквата „к“.  Внимание! Създаването на евфемизъм е изключително важен момент. За легализация на немислимата идея е необходимо да се подмени нейното истинско име.  Няма повече канибализъм  Сега това нещо се нарича примерно антропофагия. Но и този термин скоро ще бъде заменен още веднъж, признавайки и това определение за оскърбително.  Целта на изобретяването на нови названия е да се отнеме проблемът от неговото наименование, да се отдели формата на думата от нейното съдържание, да се лишат идеологическите противници от езика. Канибализмът няма да е антропофагия, той ще се нарича вече антропофилия, както престъпникът сменя фамилията си и паспорта.  Паралелно с играта на имена върви създаването на опорен прецедент – исторически, митологически, актуален или просто измислен, но главното – легитимиращ. Той ще бъде намерен или измислен като „доказателство“, че антропофилията по принцип може да бъде узаконена.  „Спомняте ли си легендата за самоотвержената майка, напоила с кръвта си умиращото си от жажда дете?“  „А историите на античните богове, изяждащи всичко наред – у римляните това си е било в реда на нещата!“  „Е, ами при много по-близките ни християни, там с антропофилията съвсем всичко е наред! Те до ден днешен ритуално пият кръвта и ядат плътта на своя бог. Вие да не би да обвинявате в това християнската църква? Ама кои сте вие, да ви вземат дяволите?“  Главната задача на вакханалията на този етап е поне частично яденето на хора да не се смята за углавно престъпление. Поне в някой отделен случай и в определен исторически момент.  Така и трябва  След като бъде представен легитимиращ прецедент, се появява възможност да се придвижи Прозорецът на Овертон от територията на възможното в областта на рационалното.  Това е третият етап. С него завършва цикълът на дробенето на единични проблеми.  „Желанието да се ядат хора е генетически заложено, това е в природата на човека.“

  „Понякога да се изяде човек е необходимо, съществуват непреодолими обстоятелства.“

  „Има хора, които искат да бъдат изядени.“

  „Провокират антропофилите!“

  „Забраненият плод е най-сладък!“

  „Свободният човек има право да решава какво да яде.“

  „Не крийте информацията и нека всеки се определи какъв е – антропофил или антропофоб.“

  „А дали има в антропофилията опасност? Това не е доказано.“  В общественото съзнание изкуствено се създава „бойно поле“ за проблема. Крайните флангове са заети от плашилата – специално с участието на радикалните привърженици и радикалните противници на людоедството.  Реалните противници – тоест нормалните хора, които не искат да остават безразлични към проблема за людоедството – се опитват да се опаковат задно с радикалните плашила и да се запишат при радикалните противници. Ролята на тези плашила е активно да създават образа на откачени психопати – агресивни, фашизоидни хейтъри на антропофилите, призоваващи да се изгарят живи людоедите, евреите, комунистите и негрите. Присъствието в медиите на изброените по-горе представя всички, с изключение на реалните противници на легализацията.

  При този сценарий самите т.нар. антропофили остават по средата между плашилата, на „територията на разума“, откъдето с целия патос на „здравомислието и човечността“ осъждат „фашистите от всички цветове и категории“.  „Учените“ и журналистите на този етап доказват, че представителите на човечеството в продължение на цялата си история от време на време са се изяждали един друг и това е нормално. Сега вече темата за антропофилията може да се преведе от областта на рационалното в категорията на популярното.  Прозорецът на Овертон се придвижва по-нататък.  В хубавия смисъл  За популяризацията на темата за канибализма трябва да се поддържа нейното поп съдържание, съчетано с исторически и митологически личности, а по възможност и съвременни медийни персони.  Антропофилията масово прониква в новините и токшоуто. Хора биват изяждани във филми от касети под наем, в текстове на песни и видеоклипове.  Един от прийомите за популяризация се нарича „Поглед отстрани!“  „Нима не знаехте, че един известен композитор –едикой си – е антропофил?“

  „А един известен на всички полски сценарист през целия си живот е бил антропофил, него дори са го преследвали за това.“

  „А колко от тях са ги тикнали в лудницата! Колко милиона са изселили, лишили са от гражданство! Впрочем как ви се струва новият клип на Лейди Гага „Eat me, baby“ („Изяж ме, бейби“)?  На този етап разработката на темата води в топ класациите и започва автономно да се самопроизвежда в медиите, шоубизнеса и политиката.  Друг ефективен прийом е същественото за проблема активно да се измества от опериращите с информация (журналисти, водещи в телевизиите, общественици и др.), отрязвайки от дискусиите специалистите.  Затова в момента, когато на всички вече им е станало скучно и обсъждането на проблема отива в задънена улица, се пускат подбрани професионали, които казват: „Господа, в действителност нещата не стоят така. И работата не е в това, а в онова. И трябва да се направи това и това.“ И в същото време се задава специфична посока, едно съвсем тенденциозно движение на Прозореца.  За оправдание на привържениците на легализацията се използват очовечени престъпници, като им се създава положителен образ извън свързаните с престъплението характеристики.  „Това са креативни хора. Изял жена си и какво?“

  „Те искрено обичат своите жертви. Да изядеш, означава да обичаш!“

  „Антропофилите имат високо IQ и във всичко останало се придържат към строг морал.“

  „Самите антропофили са жертва, животът ги е направил такива.“

  „Тях така са ги възпитали.“ И така нататък.

  Такъв тип бръщолевене е солта на популярното токшоу.

  „Ще ви разкажем една трагичната история за любов! Той искал да я изяде! А тя просто искала да бъде изядена! Кои сме ние, за да ги съдим? Може би това е любов? Какви сте вие да заставате на пътя на любовта?!“

  Ние тук сме властта

  Към петия етап движението на Прозореца на Овертон минава, когато темата е подгрята до възможността да премине от категорията на популярното към сферата на актуалната политика.  Започва подготовката за законодателната база. Лобистки групировки във властта се консолидират и излизат от сянката. Публикуват се социологически проучвания, които да потвърдят високия процент на привържениците на легализацията на канибализма. Политиците започват да пускат пробни балони с публични изказвания на тема законодателно закрепване на темата. В общественото съзнание се въвежда нова догма – „забраната за ядене на хора се забранява“.  Това е фирменото блюдо на либерализма – толерантност към табутата, забрана за коригиране и предотвратяване на разрушителни за обществото отклонения.  По време на последния етап от движението на Прозореца от „популярното“ към „актуалната политика“ обществото вече е сломено. Неговата жива част още някак ще се съпротивлява срещу законодателно закрепване на до неотдавна немислимото нещо. Но като цяло обществото наистина е сломено. То вече се е примирило със своето поражение.  Приети са закони, променена (разрушена) е нормата на човешкото съществуване, по-далечните отгласи от тази тема неизбежно ще се доберат до училищата и детските градини, а значи следващото поколение ще израсне изобщо без шансове за оцеляване. Така беше с легализацията на педерастията (сега те искат да се наричат гейове). Днес пред очите ни Европа легализира кръвосмешението и детската евтаназия.

  http://glasove.com/categories/komentari/news/prozorecyt-na-overton

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 91. 92 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4734 Любопитно

  До коментар [#76] от "Дъската ми хлопа устойчиво":

  Кое точно е плявата?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 92. 93 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#89] от "tqh42306221":
  [quote#89:"tqh42306221"]Замяната на думи,защото можело да обидят някой-и това ли е християнска ценност?[/quote]

  По-интересно е чия ценност е това да обиждаш някой, че толкова ревностно браниш това да е прието?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 93. 94 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3354 Любопитно

  [quote#88:"tribiri"]Западната преса дава цифри от рода на 150хил. цивилни жертви за войната, но това е просто опит за прикриване на реалната картина в Ирак. Ирак потъна в кръв и според най-новото проучване [/quote]
  От тези ХИЛЯДИ ЦИВИЛНИ ЖЕРТВИ
  КОЛКО са ЖЕРТВИ на ТЕРОРИСТИЧНИ
  АТЕНТАТИ на САМОУБИЙЦИ-ИСЛЯМИСТИ ?!
  и на ДИРЕКТНИ БОЙНИ НАБЕЗИ
  на ИСЛЯМИСТИТЕ ?!?!?!
  и тях ли да броим за жертви на САЩ ?!?!?!

 94. 95 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#14] от "dogwoman":

  Имаш грешна представа как се метат улиците днес. Никакви метли, а коли-метачки. Същото е и за прибирането на боклука. Със специални коли. Налага се да имаш специално образование за да правиш тази работа. Гледам метачите, боклуджиите, градинарите в Швеция са все бели и руси, въпреки наличието на толкова много мургави нови шведи. Гледам боклуджийски фирми имат сериозни изисквания за квалификация на кадрите си.

  Те така с нежеланието на местните да вършат тази "нискоквалифицирана" работа.

 95. 96 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  [quote#55:"manu_chao"]Левчев-татко не го ли водеше това същото, днес “евроатлантическо либерастко острие“ на училище (специално, разбира се) със служебния, държавен Мерцедес?[/quote]
  Някои фамилии са си професионални нагаждачи и винаги се подмазват на силните на деня. Каквато философия е нужна такава пропагандират , е с предната сугестична атака сина надмина баща.
  Християнската доброта няма нищо общо с ТОЛЕРАНТНИТЕ ЕНТУСИАСТИ(толерасти)
  _______
  Дай на оногова, който проси от тебе; и не се отвръщай от оногова, който ти иска на заем.

  — Христос в Евангелие от Матея 5:42
  _______

  Умерените джихати с канибалски наклонности не са дошли да просят , те не идват смирени и не молят , те идват да грабят!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 96. 97 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 292 Неутрално

  До коментар [#79] от "Hawaii":

  Я кажи, специалисте по избиванията, вчера саудитите бомбардирайки от въздуха погребение в Сана и убивайки 213 цивилни и ранявайки още 500, дали са извършили военно престъпление?
  Ако е така, тук защо е такава тишина? Защо никой не реве един час след събитието, както след бомбардировка по сърцеядите в Алепо?
  Това, което е позволено на саудитците, е забранено за всички други. Какви сте вие, симпатизанти на терористите от ДАЕШ, продажни душици?

 97. 98 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Някак свикнахме подобни статии да се появяват в Дневник!

  Аз обединявам политическата коректност и левичарската диктатура, завладяли Европа, в един по- лесен термин- ляво- толерастия.

  Релативизмът- морален, естетически, политически, ценностен, наистина е обхванал постмодерното западно общество.
  Но това не означава, че ТРАДИЦИОННИТЕ ЦЕННОСТИ са забравени.
  Християнското милосърдие към различните, което ни се цитира с пасажи от Библията, НЕ Е АБСОЛЮТ, какъвто го изкарва авторът. Аз мога да намеря поне още толкова пасажа от Библията, приканващи към война с тия, които нападат, колят и бесят вярващите християни.
  Християнското милосърдие се отнася за слабите, беззащитните и
  ЗАСЛУЖАВАЩИТЕ закрила! ТО НЕ Е ПОГОЛОВНО!


  НАЙ- ХАРАКТЕРНАТА ЧЕРТА на ляво- толерастите е, че наричат несъгласните с тях десни екстремисти, десни популисти , ултрадесни и т.н. За това говоря за либерастка диктатура към инакомислещите. Тя оправдава уволненията от работа, политическото преследване, лепенето на позорно клеймо, ако случайно се изкажеш против мигрантите, гейовете, лесбийките, еднополовите бракове и унисекс- тоалетните.
  Уволняват те, банките не ти отпускат заеми, ПОЛИЦИЯТА те посещава в къщи за ПРОВЕРКА дали наистина си такъв върл десен екстремист!

  А най- фрапантният прийом на ляво- толерастията, е приравняването на несъгласните с нея към ПУТИНИСТИТЕ!
  Тя стига до там, че изкарва Путин ДЕСЕН, щото няма как ултрадесните екстремисти да са фенове на ЛЯВ Путин.
  КГБ- истът, борещ се за ново СССР, Трети православен Рим, Четвърти панславянски райх , неокомунистът Путин и т.н. е УЛТРАЛЯВ, а не десен. Похватите му са същите, както и на ляво- толерастите- диктатура и цензура.

  Поне две трети от форумците, критикуващи меркелизма, критикуват и путинизма, ама не- те са путинисти?!
  Да не говорим, че има критици на меркелизма, подкрепящи путинизма- те какви са , хахаххх!
  Има и хвалещи Меркел и ляво- толерастката й политика и критикуващи Путин- те са полу-путинисти някакви!

  Поредната ляво- толерастка статия, обслужваща едно ултра- либерално псевдомасонско общество, което в настъпление и има политици, медии, фондации - лесно ще ги познаете!  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 98. 99 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#91] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":
  [quote#91:"Умерена джихадистка с канибалски наклонности"]Днес пред очите ни Европа легализира кръвосмешението[/quote]

  Вярно ли бе? Къде тва?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 99. 100 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4734 Неутрално

  До коментар [#88] от "tribiri":

  Лъжеш, мазно, както винаги. Нефтените полета в Ирак са дадени на концесия предимно на китайски фирми. Дори Газпромнефть има концесия там.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK