"Ден разделен", или провалът на балансирането

"Ден разделен", или провалът на балансирането

© Анелия Николова"Дневник" публикува анализа на Даниел Смилов от портал "Култура".


Бойко Борисов е видимо разбалансиран. Както коректно съобщиха "Не!новините", вчера той влетя в парламента и се скара на чужди депутати затова, че неговите не бяха в залата. След това – на извънредно правителствено-коалиционно заседание – Борисов заплаши министрите на РБ, че ще ги изгони и три часа им три сол на главите по неизвестна причина, свързана с някакво Пиле Шарено, Лукарски и парите за учителите от Кунева. Накрая всички споменати излязоха успокоени, че остават в управлението, като препотвърдиха лоялността си към правителството и лично към Борисов. От името на РБ Найден Зеленогорски каза, че те не са хора, които биха се подложили на другарски съд, но всички изглеждаха доволни от присъдата.


Сценката можеше да мине като упражнение в посока "стягане на редиците и коалиционната дисциплина". Също така можеше да бъде и "контролиране на щетата" от гафа в изборното законодателство с противоконституционния начин на броене на резултата на кандидатите за президент на първи тур.
Между другото тази тема също стана повод за бараж от абсурдни изказвания. РБ твърдяха, че са внесли въпросното предложение в суматохата и без да го разбират, а водещият аргумент на ГЕРБ беше, че е по-важно кой го е внесъл, а не кой го е гласувал. За да направи този аргумент още по-убедителен, Борисов разви парламентаризма в неочаквана посока. Той заяви, че ГЕРБ ще приемат всички предложения, внесени от опозицията на следващото заседание. (Дано опозиционерите не се сетят да внесат искане за оставка на правителството!)


На пръв поглед – каша като каша. С нищо по-различна от всичко, на което сме се нагледнали. "Избиването на балансите" на премиера, обаче, има и по-дълбок смисъл. Свидетели сме на провала на една цялостна политика на "балансиране", която той беше превърнал в своя запазена марка и която му позволяваше да е постоянен любимец на средния избирател.


В непрекъснатия стремеж да "балансира" обаче той стана жертва на трагедията на всеки жонгльор и въжеиграч: създаде търсене за все по-екстремни номера, отиващи отвъд границите на човешките възможности и политическата логика. Изглежда идва времето, когато нашият премиер/Худини/Дейвид Копърфийлд ще стане жертва на някой от коронните си номера.


Номер 1: Салто на геополитическото въже


В началото този номер беше прост. Опъва се едно въже между Европа/САЩ и Русия и премиерът се разхожда елегантно по него. Публиката ръкопляска ентусиазирано. Въжето беше на ниско – и да падне Борисов, ще се отупа и ще се изправи. Ако се заклати към Русия, ще изтича до Брюксел за демонстрация на мускулна маса. Ако се заклати много към Вашингтон – ще се обади по телефона на Путин.


На публиката този номер и омръзна, обаче: появиха се други, които закачиха въжето по-високо и почнаха да се разхождат и те важно-важно по него. БСП не само много вдигна височината, но и започна да балансира с голям прът, на единият край на който закачи Троянския кон, а на другия – Станишев, под формата на председател на ПЕС. Вярно е, че БСП паднаха лошо от въжето през 2014 г., но гладът за все по-екстремни номера остана. След тях "патриотите" също опитаха високо-рисков номер: на едната страна на пръта им виси европейското и натовското членство на България, а на другата страна – ракети насочени към Истанбул, бодлива тел и етическите правила на Чингиз хан по отношение бежанци и мигранти. БСП поизлекуваха фрактурите си от падането и предложиха нов номер с генерал без парашут. Всякакви други аматьори – от Велизар Енчев, през Марешки, та до Митьо Пищова – в момента предлагат собствени жонгльорски номера (кой от кой по-екстравагантни) върху геополитическото въже.


Затова Борисов реши да удари всички веднъж завинаги в земята с коронен супер номер. Горе, близко до купола на цирка, той смята да мине по геополитическото въже с "патриотите" на гръб, като от време на време прави салта напред и назад.


Номер 2: Антикорупционно жонглиране


Още през 2009 г. Борисов разбра, че публиката харесва жонглирането с антикорупционни топки. Въпросът е във въздуха винаги да има някое дело срещу средна по големина риба (да речем ректор на медицински университет или шеф на фонд), някой антикорупционен законопроект (като да речем този на г-жа Кунева) и няколко медии, които да раздухват обществения натиск за борба с корупцията. Това се харесваше, но до време. Популярността на номера пострада заради пожълтяването на медиите и постоянните напомняния от мониторинга на ЕК, че всъщност нищо не се случва. За да обнови репертоара след срутването на КТБ Борисов реши да предложи на публиката супер номер. Над финансовата пропаст, която фалитът на банката създаде, Борисов просна Цветан Василев като мост и започна да се разхожда по него. Заслуженото наказание за пишман банкера беше гарнирано и със сложен допънителен баланс. На едното рамо на премиера бяха разположени Г-н Пеевски и г-н Цацаров, а на другото – г-н Радан Кънев и Европейската комисия. И през цялото време антикорупционните топки се въртяха из въздуха без да падат. Поне до декември миналата година, когато Радан Кънев скочи и оттогава Борисов стои силно килнат към Пеевски и Цацаров. Докога ще издържи, не е много ясно.


Номер 3: Съдебно-реформен ескапизъм


Г-н Цацаров участва и в третия коронен номер на премиера. Завесата се вдига и на сцената излизат Борисов, Христо Иванов и Радан Кънев. Борисов обещава, че ще се обвърже с веригите на тежка съдебна реформа. Иванов и Кънев му помагат с обвързването, заключват веригите с конституционен катинар и Борисов гълта ключа. След това премиерът е сложен в черна парламентарна кутия, над която се спуска пердето на преговорен процес с ДПС и АБВ. След време Кънев и Иванов дърпат пердето и от кутията изскачат Цацаров и хората на Пеевски от ВСС – освободени от всякакви форми на контрол.


Вярно е, че този номер не може да бъде броен за напълно успешен. Най-малкото двамата първоначални асистенти бяха поразени от резултата и се оттеглиха и сега Борисов трябва да разчита на инцидентни гастрольори. Също така след финала публиката остава озадачена за съдбата на премиера – освободил ли се е той от веригите, как му е стомахът заради глътнатия ключ и т.н. Но въпреки това ефектът върху хората е поразителен и те все още не могат да разберат какво точно се случва.


На фона на все по-екстремните номера, които Борисов предлага, разбираемо е, че изпълнителят е изнервен.
И вие да трябва да ги направите, и вие ще се изнервите, а може да ви избият и балансите.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  Да устискаш 2 год на такава коалиция си е геройство. Като заслугуте не са само на Винету.

 2. 2 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5242 Неутрално

  Днес е празника на тиквата. Най-големият събор е в Севлиево. Някой изпревариха празника вчера, с проявите си.

 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Бойко, КОЙ ти е виновен, че изкара куца кокошка за кандидат за Президент ??? Цеца не е за глава на НАЦИЯТА, колкото и малко да е останала. Цеца, както казват ингилизите - IS NOT THE RIGHT FACE to this job. Това вбеси не само обикновените хора, които не се занимават пряко с политика, това вбеси и самите гербаджии. Ти го усети и сега си кисел, ама нЕма на КОЙ да се сърдиш.

 4. 4 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Бойко е много търпелив, постоянно му въртят номера и е време да прати десебарите на борсата за безработни

 5. 5 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1925 Весело

  До коментар [#3] от "442":

  Навремето имаше един виц-по спомен пиша:
  Деца ,кой е Вашият баща - др.Тодор Живков,
  а коя е Вашата майка- Народната партия- отговарят дечицата.
  А какви искате да станете- сираци,сираци

  Та така и сега

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 6. 6 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#0:"Смилов"] След тях "патриотите" също опитаха високо-рисков номер: на едната страна на пръта им виси европейското и натовското членство на България, а на другата страна – ракети насочени към Истанбул, бодлива тел и етическите правила на Чингиз хан по отношение бежанци и мигранти.[/quote]

  Няма страшно. Като контрабаланс кандидат-президентът на "Америка за България" Трайчо Трайков изрази искреното си съжаление, че не били паднали визите за турски граждани. Сигурно много страда, че все още стои една бариера пред ислямските вълни, заплашващи България.


  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 7. 7 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Хи-хи. Тъжен цирк.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 8. 8 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1925 Весело

  До коментар [#4] от "shileto":

  Б.Б да се научи да прави разлика между коалиционни партньори и
  партньори за кандидат президент?
  Поне докато се осъзнае

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 9. 9 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1925 Любопитно

  До коментар [#6] от "Репей":

  Може ли линк с това изказване на Моя кандидат??

  Кога и пред коя медия го е казал,или го чухте в метрото?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 10. 10 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3543 Неутрално

  Борисов заплаши министрите на РБ, че ще ги изгони и три часа им три сол на главите по неизвестна причина, свързана с някакво Пиле Шарено, Лукарски и парите за учителите от Кунева.
  ----------------------------------------------------------------------
  Забелязахте ли,че НИЩО НЕ КАЗВА
  НА другаря МОСКОВ !?!?!?!
  ЗАЩО ли ?!?!
  Впрочем,пЕШКО МОСКОВ участвува
  В ЛИЧНО КАЧЕСТВО В ПРАВИТЕЛСТВОТО
  ха-хаааааа

 11. 11 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#9] от "nessarox":

  Моля:

  "Според Трайков санкциите срещу Русия трябва да останат, докато страната не промени поведението си. В отговор на въпрос, той каза, че би било чудесно да паднат визите за турски граждани за ЕС, но сме далеч от този момент, "защото Турция трябва да изпълни много неща".

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/10/14/2844602_bulgariia_triabva_da_izpolzva_silata_na_sujuznicite_si/?ref=topicoftheday

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 12. 12 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#4] от "shileto":

  Не, не, не му въртят номера!
  Той си върти " кукушинката "!
  И отзад ....., ще видим!

  Happy face says, adios !
 13. 13 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Каквито са ни драскачите,такава е и цялата ни държава.

 14. 14 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  До коментар [#6] от "Репей":
  "В отговор на въпрос, той каза, че би било чудесно да паднат визите за турски граждани за ЕС, но сме далеч от този момент, защото Турция трябва да изпълни много неща".
  Това каза Трайчо Трайков пред БНТ вчера.Ама то гербер без да излъже не може. Не се напъвайте, защото вече всичко и навсякъде може да се провери.

 15. 15 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 645 Неутрално

  До коментар [#5] от "nessarox": Във вица се говори за БКП / не за "народната партия"/! Аз и други хора живяхме социализма и все още помним!

 16. 16 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3397 Неутрално

  Още една гледна точка към поведението на Борисов; мисля, че авторът на статията сериозно е надценил литературните вкусове на премиера с препратките в заглавието :
  https://clubz.bg/45739-bojko_i_izkustvoto_da_se_poddyrja_taralqsnik

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 17. 17 Профил на Malama
  Malama
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Много трол, много нещо.
  Добре е написано. Да чете, който може.

 18. 18 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 676 Любопитно

  Какво толкова съществено може да се случи, освен РАЗПАД НА НИЩОТО.

 19. 19 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#16] от "Bramasole":

  Евала за линка, скъпа! Смях се на глас.
  Препоръчвам на всички да го прочетат:
  https://clubz.bg/45739-bojko_i_izkustvoto_da_se_poddyrja_taralqsnik

  /не се чете/
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 21. 21 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#20:"voltaire"]Казват, че коалициата на Бащицата се клати. То и на пръча атрибутите се клатят, ама още не са паднали. [/quote]

  Братчед, прави разлика. Едно е атрибутите на коча да се клатят когато се е качил отгоре, а съвсем друго е да се клатят на вятъра.

  /не се чете/
 22. 22 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  До коментар [#11] от "Репей":

  Това, че казаното от Трайчо е ПРЕРАЗКАЗАНО в Дневник не го прави факт!!! Факт са думите и смисъла на казаното от Трайчо, но него го няма в Дневник, има преразказ със елемент на журналистическо уточнение съгласно редакционната политика!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 23. 23 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 515 Неутрално
 24. 24 Профил на loy30529393
  loy30529393
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#6] от "Репей":

  Какво се опитваш да внушиш? Че Трайков ще докара исляма тук? Тази ли ти е опорката в стремежа да отблъснеш хората от Трайков?
  До там ли я докара агитацията в безсилието си- да плашиш с ислямско нашествие?

 25. 25 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2179 Неутрално

  До коментар [#16] от "Bramasole":

  Като световноизвестен "hominem unius libri timeo" Борисов едва ли е търсен като читател тук, но аз се смях и благодаря

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 26. 26 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Смилов ме разсмя искрено! Наистина живеем под купола на цирк "България".

 27. 27 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Весело

  [quote#4:"shileto"]Бойко е много търпелив, постоянно му въртят номера и е време да прати десебарите на борсата за безработни [/quote]

  Как ша прати ДСБ-арте на борсата на труда ве Ми виж те своите тролове дет постоянно им викат да напуснат не слушат, ти искаш Бойко да послушат. А ги е изгонил, а са оревали орталъка, че от тях по добри коалиционни партньори нема. Тва дет го говорат било другарски майтап, Раданча нъл тъй викаше

 28. 28 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4186 Весело

  Второто управление на Бибитко се оказа по мърляво и от първото , макар и да се мислех че е невъзможно! Закона за ентропията не прощава никому и нищо!

  klimentm
 29. 29 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4186 Весело

  До коментар [#25] от "etty1":

  Въпросът е дали изобщо е hominem?!

  klimentm
 30. 30 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  Жалко за кандидат-президента на РБ Трайчо Трайков... С държането си вчера,министрите на РБ бяха не жалки,а направо мекотели,без чувство за достойнство. От страх да не загубят големите си заплати и 20%-те комисионни бяха смачкани като хлебарки по най-грубия начин.... Имах намерение да гласувам за техния кандидат-президент,но такива хора не заслужават да имат президент...

 31. 31 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2179 Весело

  До коментар [#29] от "klimentm":

  То и за едната книга не е сигурно...

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 32. 32 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До " аиакс" Не бъркайте Трайков и демократите в България с няколко отрепки.

 33. 33 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1297 Любопитно

  "РБ твърдяха, че са внесли въпросното предложение в суматохата и без да го разбират, а водещият аргумент на ГЕРБ беше, че е по-важно кой го е внесъл, а не кой го е гласувал.4

  Едните не знаят какво внасят, другите какво гласуват?

 34. 34 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3665 Неутрално

  Слабо.
  Авторът се плъзга по повърхността и приема позите за истина

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 35. 35 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Силно слово на Смилов.
  Уж става дума за циркови номера, но такива, от които не ти е забавни, а си ужаен.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 36. 36 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#31] от "etty1":

  Vinetu?

  בני אתה אני היום ילדתיך
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Един другар му го е казал случайно!
  До коментар [#9] от "nessarox":

 39. 39 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Я ни светни, другарю, ка да се гмурне в дълбокото?
  До коментар [#34] от "Николай Теллалов":

 40. 40 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 402 Неутрално

  На брачеда му е трудно с атрибутите! Овобено под коча!
  До коментар [#21] от "Тони Шнайдера":

 41. 41 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Весело

  [quote#9:"nessarox"]Кога и пред коя медия го е казал,или го чухте в метрото? [/quote]

  Не бе, брат'чед, в банята, насапунисан, а водата спря.

 42. 42 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Бойко пак се прави на обиден. Явно пак са го изкомандвали да хвърли оставка и да предизвика предсрочни избори. Иначе защо ще издига тази противна глупава баба за президент. Моето магаре щеше да донесе поне гласове колкото Светльо Витков, а тази баба ще накара дори членовете на ГЕРБ да гласуват с отвращение или да ходят за гъби. Тя пък започна да копира Бойко и си гипсира крака в предизборна кампания. Жалко за България щом са й толкова глупави и бездарни артистите.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1774 Весело

  До коментар [#26] от "Fiji":

  И мене. Голям смях падна ама на гол г.з си е живо ....

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 45. 45 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 490 Неутрално

  До коментар [#8] от "nessarox":

  или с други думи
  "когато трябва да папаме кюфтетата - сме първи партньори,
  когато трябва да поемаме негативи - сме първи опозиционери"

  да,
  доста балансирана позиция

 46. 46 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  Борисов е изнервен по две основни причини: Cherchez la femme, както са казили французите, а те в случая са две - Кр. Георгиева и Ц. Цачева. Неудачният им избор изнерви Борисов до краен предел, тъй като и за двете интуицията му изневери в продължение на по-малко от месец. Иначе за задкулисните си врътки Борисов не се притеснява - те не са пред публиката и там той може да жонглира по-лесно. Разбира се, тъкмо оттам камъните ще му се струпат един ден на главата, но той се надява това все пак да не случи. Борисов е просто и наивно момче и не може да надскочи себе си. Изпя си песента като "политик" и дойде време да му дръпнат черджето.

 47. 47 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5843 Неутрално

  За Борисов единствено Не!Новините са истинската агенция
  Дори най-абсурдната не!Новина е възможна с Борисов

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на melchett
  melchett
  Рейтинг: 627 Весело

  най-накрая нещо забавно! хахахха.

 50. 50 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  До коментар [#45] от "buljubei":

  Жалко,че така сте разбрали думите ми.
  Не е до негативи или " га ядохте кифтета,не ривахте"

  Опира до коалиционно споразумение и не всичко на всяка цена.


  Трябваше ли РБ блок да"ореве орталъка",когато ГЕРБ НЕ ги подкрепиха за реформите в правосъдието

  Така,че не на мен тия Герберски изпълнения.

  Написала съм го ясно: РБ не е в коалиция с ГЕРБ за президентските избори,та ББ да не ги бърка нещата

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 51. 51 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 590 Неутрално

  [quote#30:"aiaks"]Жалко за кандидат-президента на РБ Трайков... С държането си вчера, министрите на РБ бяха... Имах намерение да гласувам за техния кандидат, но такива хора не заслужават да имат президент...[/quote]е кажи тогава ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАШ! Май си трол казващ "няма да гласувам за свързан със сервилничещи на 'противния ББ'. Ще гласувам за издигнатата от 'противния ББ' смешна сервилна на ББ лелка!" А ако не си - не знаеш ли че РБ не са само министрите! а има и една част от РБ която не сервилничи! И тя заслужава подкрепа! А Трайков по позиция е близък именно с нея. и за нея ли няма да гласуваш!

 52. 52 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Бойко като е толкоз ербап
  Що не се изртопа по масата на
  Хасан, Сотир Ахмед?
  Да ги.... Подред.

 53. 53 Профил на blackaquarius
  blackaquarius
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#5] от "nessarox":

  Точно в десетката!!!!

 54. 54 Профил на uox11317050
  uox11317050
  Рейтинг: 278 Неутрално

  До коментар [#6] от "Репей":

  Хайде мистър Ряпа да каже "кога" Трайчо е казал такава глупост - вчера го слушах и каза точно обратното. Вече толкова ви мързи да изкривявате чуждите думи както ви е поръчано, та съвсем директно почнахте да си лъжете ... пък ако хване-хване. Той мистър Тиква направи същото оня ден - ти си виновен, нищо че не си бил там, нито пък сестра ти ....

 55. 55 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 934 Неутрално

  До коментар [#6] от "Репей":
  дай линк бе, и ние да попрочетем

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 56. 56 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#11] от "Репей":

  "но сме далеч от този момент, "защото Турция трябва да изпълни много неща".

  Е и какво имаш против това?! То си е официалната позиция на ЕС.

  chavo64
 57. 57 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2029 Неутрално

  Найден Зеленегорски каза нещо по-важно. Че няма да дадат на тепсия властта на БСП и ДПС.

 58. 58 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 696 Весело

  Крем супа от тиква
  Необходими продукти:
  600 г тиква (цигулка), 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 50 г пресен джинджифил, 100 г сурови обелени лешници, 150 мл готварска сметана, 500 мл пилешки бульон, 2 с. л. краве масло, 1 с. л. олио, сол и черен пипер на вкус...

  За тиквата ясно, ама още не съм съвсем сигурен Лукавски лук или чесън е, Москов джинджифил ли е, а КуКунева най-вероятно е готварската сметана. Изкуствена и подсладена.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 59. 59 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  [quote#58:"Индивидуален паметник на културата"]500 мл пилешки бульон, [/quote]
  Пилешки бульон от шарено пиле?

 60. 60 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 696 Весело

  [quote#59:"Fiji"]Пилешки бульон от шарено пиле?[/quote]
  Не от шарено пиле, а от пиле шарено

  А тиквата да е цигулка, но в краен случай може и кукурбита максима (голяма тиква)

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 61. 61 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Толкова малко остава до момента, в който даже даниел ще разбере кой, какво и защо ... всъщност, последното никога няма да го разбере ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 62. 62 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  "Ден разделен", или провалът на балансирането?!

  [quote#10:"Hawaii"]Борисов заплаши министрите на РБ ... три часа им три сол на главите по неизвестна причина, свързана с някакво Пиле Шарено, Лукарски и парите за учителите от Кунева![/quote]

  Колкото и да го делиш този ден той все пак свършва и друг идва, но когато балансите ти избият какво следва ..... някаква "пилешка супа за душата" гарнирана с крумит лук и кукувча песен и разбираш, че нещо не е наред?????

 63. 63 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 699 Неутрално

  [quote#57:"nik_77."]Найден Зеленегорски каза нещо по-важно. Че няма да дадат на тепсия властта на БСП и ДПС.[/quote]

  Плаши с минали величия. Електоратът на БСП вече се стопи по демографски причини (повечето вече не са между живите, а младежи отиват в БСП само след щедри обещания), а електоратът на ДПС е разцепен от ДОСТ и до голяма степен еманципиран и от ДОСТ и от ДПС.

 64. 64 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2029 Неутрално

  Защо като са минали величия кандидатите им Илиана Йотова и Радев печелят балотажа? Според Галъп.

 65. 65 Профил на Светлозар Колев
  Светлозар Колев
  Рейтинг: 327 Неутрално

  До коментар [#4] от "shileto":

  Трябва да се случи точно обратнота-десебарите да пратят Герб и всички комуняги не на борасата,а на бунището на историята,за да се оправят нещата в България.Но народа е със шилешки мозъци и ще продължава да се мъчи дълго в комунистическо-руската хватка.Ама стадо от шилета това заслужава!

 66. 66 Профил на Светлозар Колев
  Светлозар Колев
  Рейтинг: 327 Неутрално

  До коментар [#64] от "nik_77.":

  Прочети коментар 65 и ще ти се изясни.Ако не си от стадото.

 67. 67 Профил на simon40
  simon40
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#11] от "Репей":

  Е правилно цитираш "но сме далеч от този момент, защото Турция трябва да изпълни много неща"

  Което означава преведено ще ти купя колело ама друг път. Ти какво искаш да каже един проевропейски кандидат президент?
  Или си забравил че Турция ни е съсед, и че отношенията ни с тях са важни.
  Що се правите на луди, разбрали недоразбрали...

 68. 68 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 288 Любопитно

  Бойко Борисов е видимо разбалансиран. Както коректно съобщиха "Не!новините", вчера той влетя в парламента и се скара на чужди депутати затова, че неговите не бяха в залата. След това – на извънредно правителствено-коалиционно заседание – Борисов заплаши министрите на РБ, че ще ги изгони и три часа им три сол на главите по неизвестна причина, свързана с някакво Пиле Шарено, Лукарски и парите за учителите от Кунева.
  -------------------------------------------------

  Смилов, това фейлетон ли е или истински анализ с хумористи4на окраска?

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
 69. 69 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#65] от "Светлозар Колев":
  Ами ако тръгнат комунягите към бунището, начело на колоната трябва да се десебарите, като ги води командира им със строева крачка

 70. 70 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Може да се упражнявате в словоблудство колкото искате, днешните "миноритарии" във властта, съществунат само поради добрата воля на ББ.
  Ако го ядосат просто ще ги изтърве по пътя, като обелка от ябалка....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 71. 71 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#65] от "Светлозар Колев":

  Имаш да вземаш, народът си е народ от едно 1330 години насам! Ако някой не го харесва да иде да си търси друг народ!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 72. 72 Профил на Светлозар Колев
  Светлозар Колев
  Рейтинг: 327 Неутрално

  До коментар [#71] от "boby1945":

  Народа си е народ,но качеството е от значение.Аз искам народа да промени начина си на мислене.Повечето мислят като теб и резултата е виден-най-бедната държава в Европа.

 73. 73 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  До коментар [#11] от "Репей":
  Тогава каквоказваш. Съчиняваш от името на Трайчо Трайков. Той казва хублаво, но..., което означава невъзможно. Но дотам ти стига акълът, иначе нямаше да ревеш за държавата, която се грижи за нашата зависимост "от векове и за векове".

 74. 74 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2245 Весело

  До коментар [#6] от "Репей":

  А аз искам да ходим без визи на Луната... когато изпълним някои условия като развита ракетна индустрия... та и твоята новина в стил "изнесохме компютри за Япония", означава нещо съвсем друго...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 75. 75 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#6] от "Репей":

  Вижте на стената на г-н Трайков са качени видео срещите с граждани. Можете да потърсите и да ЧУЕТЕ как казва точно това: "Би било добре визите да паднат, но Турция трябва да свърши много неща, по които няма никакъв напредък"

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 76. 76 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#16] от "Bramasole":
  ++++++++! Благодаря. Имам си вече нов сайт. По-различен от заразените с червена мъгла.

 77. 77 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  "РБ твърдяха, че са внесли въпросното предложение в суматохата и без да го разбират."
  ??
  "Накрая всички споменати излязоха успокоени, че остават в управлението, като препотвърдиха лоялността си към правителството ..".
  ??

  Вносителите на неразбираеми за самите тях предложения остават в управлението. И този силно обезпокоителен факт ги успокоява. Теорията на относителността семки да яде. И Мечо Пух. Колкото по-обезпокоително, толкова по-успокоително.

  Мърфи е оптимист!
 78. 78 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3397 Неутрално

  До коментар [#76] от "yorddj":

  За мене Клуб Z е сред предпочитаните сайтове - харесвам точните му анализи, особено финансовите.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK