От Русия (но само оттам) с любов

От Русия (но само оттам) с любов

© Associated PressАмериканците може и да са разделени в отношението си към Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън, но останалият свят не е. Наскоро проведено в 45 страни социологическо проучване на WIN/Gallup International показа, че Хилъри Клинтън води с двуцифрена разлика пред своя опонент. Тя е убедително начело в проучването почти във всички държави, включително и в родната на Мелания Тръмп Словения, с две многозначителни изключения – Русия и Палестинската автономия (авторът цитира по-стара версия на изследването, която авторите впоследствие коригираха, и всъщност само в Русия Тръмп води пред Клинтън. Палестинската автономия е в групата на държавите, където подкрепата за Клинтън не е толкова драстично по-голяма - бел.ред).


Симпатиите на руснаците към Доналд Тръмп не е трудно да бъдат обяснени. Докато руско-американските отношения се намират в най-ниската си точка след края на Студената война, Тръмп даде да се разбере, че вижда в Русия съюзник, а в президента Владимир Путин приятел и пример за подражание. За руснаците да не подкрепят кандидата на републиканците ще изглежда като предателство към собствения им президент или, още по-лошо, като липса на добри обноски.
Не е трудно да се обясни и подкрепата към Тръмп сред палестинците. Хилъри Клинтън е приемана като по-близък съюзник на Израел, отколкото г-н Тръмп, колкото и той да твърди обратното, така че те подкрепят по-малката от двете злини.


Докато руско-американските отношения се намират в най-ниската си точка след края на Студената война, Тръмп даде да се разбере, че вижда в Русия съюзник, а в президента Владимир Путин приятел и пример за подражание

© Associated Press

Докато руско-американските отношения се намират в най-ниската си точка след края на Студената война, Тръмп даде да се разбере, че вижда в Русия съюзник, а в президента Владимир Путин приятел и пример за подражание


Но истински интересният въпрос е защо Доналд Тръмп е толкова непопулярен извън Америка, след като мнозина в тези страни са готови да подкрепят неговия тип популистка политика? Защо много хора, които в собствените си страни гласуват за гневни, антисистемни, готови да строят стени кандидати с мачистки образ, не са готови да подкрепят Доналд Тръмп? Защо например австрийците, които е много вероятно да изберат за президент кандидата на крайнодясната Партия на свободата, подкрепят Хилъри Клинтън срещу Доналд Тръмп в съотношение 78 срещу едва 9 процента? Защо италианците, които в продължение на две десетилетия даряваха с любовта си Силвио Берлускони или холандците, където милиони подкрепят антиимигрантската политика на Герт Вилдерс, отхвърлят Доналд Тръмп в подобни съотношения?


Бих искал да изложа две хипотези. Първата, която може да се нарече "пилотът на самолет", е проста за обяснение. Има хора, способни да се напият и след това да предложат на приятеля си да го закарат у дома, които обаче биха били ужасени, ако пилотът на техния самолет се качи на борда дори след глътка бира. По същия начин много от привържениците на популистки партии в Европа, Латинска Америка или Азия вярват, че неразумният избор е приемлив в малки страни като техните, но са ужасени от перспективата американците да се подведат. В това има смисъл: разликата в това човек като Тръмп да бъде избран в държава като България и самият Тръмп да бъде избран в Америка, е като разликата между конвенционална и ядрена война.


Втората хипотеза може да бъде наречена "това е вашият свят". В сърцевината на посланието на г-н Тръмп е бунтът срещу глобализацията. Това е често срещана характеристика сред различните популистки движения в света. Но антиглобализмът на г-н Тръмп, тъкмоо защото идва от Америка, не звучи убедително за останалия свят.


Наскоро проведено в 45 страни социологическо проучване на WIN/Gallup International показа, че Хилъри Клинтън води с двуцифрена разлика пред своя опонент.

© Associated Press

Наскоро проведено в 45 страни социологическо проучване на WIN/Gallup International показа, че Хилъри Клинтън води с двуцифрена разлика пред своя опонент.


Докато популистите извън Америка атакуват глобализацията, защото следвала американските правила и обслужвала американските интереси, г-н Тръмп заявява, че всъщност Америка е голямата жертва на глобализацията. Докато в останалата част от света споразуменията за свободна търговия като Трансатлантическото партньорство са критикувани, защото се приема, че са в интерес на мултинационалните компании, които са верни на Съединените щати, г-н Тръмп нарича същите тези споразумения предателство на американските политически и икономически интереси. Докато в останалата част от света глобализацията е синоним на антиамериканизма, г-н Тръмп настоява, че това е заговор срещу Съединените щати.


Стивън Холмс, политически философ от Университета в Ню Йорк, изказа пред мен мнението, че ако искаме да разберем явлението Тръмп, трябва да осъзнаем, че всичко, което за мнозинството от американците преди е изглеждало като предимство, днес е източник на стратегическа несигурност. Глобализацията вече не означава нови пазари за американските стоки, технологии и идеи; тя означава загуба на работни места, тероризъм и миграция. Наред с това американците научиха, че не е задължително страните, които гласуват в демократични избори да подкрепят американските интереси, както и че разпространението на демокрацията може да доведе на власт не само приятелски настроени правителства, но и конфликти и разрушения.


Според Стивън Холмс американците започват да се тревожат все повече и от глобалното разпространение на английския език. Преди време философът Филип ван Парис предложи родените в англоезична среда да бъде облагани със специален данък, заради огромното незаслужено предимство от това, че майчиният им език е английски. Но не така мислят американците.


В нашия все по-англоезичен свят, американците са станали напълно прозрачни за англоговорящите по целия свят, докато в същото време светът си остава все така заплашително затворен за моноезичните американци. Докато светът поглъща американските филми и следи американската политика, американците продължават да знаят твърде малко за това как мислят и живеят другите. Американците никога не са чували за филмовите звезди на другите страни и имат само бегла представа какви са политическите конфликти по света.


Тази голяма епистемологична асиметрия е източник на реална слабост. Когато "Уикилийкс" публикува секретните телеграми на Държавния департамент на САЩ или оповестява кореспонденцията на кампанията на Клинтън, това е глобална новинарска сензация, която създава голям проблем за американската дипломация. Докато изтичането на китайските дипломатически телеграми или писмата на руски официални лица никога няма да привлече глобалния интерес, просто защото малцина са тези в другите държави, които биха могли да прочетат китайски или руски, а още по-малко биха могли да ги разберат.


Проблемът на Доналд Тръмп е в това, че докато мнозина американци са готови да повярват, че Америка е главната жертва на глобализацията, останалата част от света не може да се съгласи с това. Защото светът, който много американци днес отричат, е светът, създаден от Америка. Популистите от всички страни няма да се съединят.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (165)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на русофил=ПРЕДАТЕЛ
  русофил=ПРЕДАТЕЛ
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Към Русия като към мечка- с интерес ,но отдалеч и зад ограда!

  МИЗЕРИЯТА Е ПРАВОПРОПОРЦИОНАЛНА на РУСОФИЛИСТИЯТА!
 2. 2 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2354 Весело

  Нека и американците да разберат що е савецка любов.

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2985 Весело

  Тя,Русия не крие симпатиите си към Тръмп.

 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7751 Любопитно

  Иван Кръстев като знае, че се избира Президент на ГЛОБАЛНИЯ ЛИДЕР - САЩ - защо не е предложил цял свят да гласува на изборите - демократично и справедливо ?

  karabastun1@abv.bg
 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  Американците може и да са разделени в отношението си към Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън, но останалият свят не е. "
  единствено от автора с любов .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Уикилийкс почти не се споменава в американските мейнстрийм медиите с изключение на Fox News за каква новинарска сензация говори Кръстев

  twitter.com/voxybg
 7. 7 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 551 Весело

  Целият свят е влюбен в Хил. Брей, ти да видиш!

 8. 8 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Тази голяма епистемологична асиметрия е източник на реална слабост.
  .....................
  Голяма част от американците не знае значението на понятието "епистемология" и не се интересува от друго, освн от себе си.
  Тръмп е еманация на бай Джейню.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 9. 9 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5196 Весело

  По цял свят следят и българските президентски избори и изказват отношение.

 10. 10 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#0:"Кръстев"]Проблемът на Доналд Тръмп е в това, че докато мнозина американци са готови да повярват, че Америка е главната жертва на глобализацията, останалата част от света не може да се съгласи с това. Защото светът, който много американци днес отричат, е светът, създаден от Америка. Популистите от всички страни няма да се съединят.[/quote]

  Кръстев най-безочливо манипулира читателите си отвъд океана и покрай тях и тукашните. Ами че нали точно Тръмп призовава за американизиране на Америка и намаляване на постоянното й вмешателство по света. А "популистите" (което в либерасткия новоговор е равно на "боклук и фашист" ) от другите страни искат точно същото - Големият банд... ъъъ брат да спре да се меси в делата на страните им.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 11. 11 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  А, Кръстев, няма нужда...

  Panta rhei....
 12. 12 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Кръстев, докъде падна, Кръстев. Човек като се наакал не ходи по мегдана да вика, ako и мегданът да са го кръстили Times Square. Защо Кръстев не вземе един анализ за блестящото представяне на Кристалинка да напише (особено за владеенето ѝ на чужди езици). Нямало срамна работа са казали хората. Има! Колкото и да му плащат на Кръстев, неговата работа е срамна. А можеше да бъде по друг начин, защото Кръстев не е някой тъп герберуга.

 13. 13 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  Определно първата хипотеза е валидната, въпреки че и втората е интересна. Никой не ще Америка да се оттегли и да остави света на Путлеровци, Асадовци и Ал Багдадовци. България е една от най-заинтересованите, след като Путлер заяви претенциите си да сме в сферата му на влияние.

 14. 14 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 442 Любопитно

  "Бих искал да изложа две хипотези. Първата, която може да се нарече "пилотът на самолет"
  Абе къф пилот, тоя вдига ли самолета въобще?

 15. 15 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3645 Неутрално

  Тепърва САЩ ще осъзнават какво е стратегическа несигурност. Чака ги тежка година...

 16. 16 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Русия е "биволът". Колкото и да е силен, той има една съдба. Жертвата, която се стреми да избегне хищниците, които са я заобиколили отсекъде и точат зъби за плячка. Това е истината. Кой каквото и да ви говори, винаги мислете в тази посока. Защото Русия е прекалено слаба, за да има амбиции да измвести САЩ от ролята на световен хегемон. Русия, с всичките си действия показва, че иска единствено да спаси..себе си. Защото не е далеч денят, когато ще бъде нападната. За Русия важи с пълна сила вицът за заека, който и да носи, па и да не носи шапка, все е у "киреча"

 17. 17 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 768 Неутрално  А бе, Бай Кръстев не те ли е гнус от собствените ти писания ?

  Все бяхме виждали гнусни, отвратителни и срамни писания, ама колкото и да са ти платили за тоя пасквил срамота е. Това петно ще ти стои до края на живота. 18. 18 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Тръмп не иска война с Русия, но понеже е сексист, американците няма да го изберат. Нека си изберат Хелъри, която ще започне война, а и освен това ще продължи етническата подмяна на американското население.

 19. 19 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  От Русия ... ПО-ДАЛЕЧЕ !!!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 20. 20 Профил на radetzky
  radetzky
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Пак ли това червено отроче ще ни пуска опорки за Русия? Кръстев дали ще поеме отговорност за издигането на ДС ченгето КрисКалинка в ООН и срама, който лепна на народа си?
  #извинисебе

  Завършил с пълно отличие специалната супер-свръх секретна школа по тролене към КГБ, черен пояс 19и дан по ММА специалност супер-ре-контра-квази-дез-информация
 21. 21 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3645 Неутрално

  До коментар [#18] от "blaf":


  [quote#18:"blaf"]Нека си изберат Хелъри, която ще започне война, [/quote]
  Винаги са били съюзници. Не са воювали помежду си и няма да го правят. Защото са умни и хитри и двете страни. Целите си постигат с войнички в други страни.

 22. 22 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 610 Разстроено

  "...Проблемът на Доналд Тръмп е в това, че докато мнозина американци са готови да повярват, че Америка е главната жертва на глобализацията, останалата част от света не може да се съгласи с това. ..."

  Ама че заключение. Де да беше това проблемът на Трамп! Проблемът е, че явлението "последователи на Трамп" е необяснимо. Самият Трамп си е един изключително тъп човек, който някои хора приемат насериозно. Но последователите му започват да стават истинска заплаха за всичко по-различно от идиотизъм.

  When I was re-born I realized that it was too late.
 23. 23 Профил на radetzky
  radetzky
  Рейтинг: 225 Весело

  Оф, насилех се да прегледам този блудкаш. Не ми стана ясно ко прави Русия в заглавието

  Завършил с пълно отличие специалната супер-свръх секретна школа по тролене към КГБ, черен пояс 19и дан по ММА специалност супер-ре-контра-квази-дез-информация
 24. 24 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 610 Неутрално

  [quote#21:"Добрин Велков"]Винаги са били съюзници[/quote]

  Е, чак пък винаги Особено по време на студената война.......

  When I was re-born I realized that it was too late.
 25. 25 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#19] от "Торбеш":


  [quote#22:"The Dude"]Самият Трамп си е един изключително тъп човек,[/quote]

  До коментар [#22] от "The Dude":

  Ехх, аз също съм тъп, ама немам неговите милиарди. как мислиш, защото е "тъп", според твоите критерии, е достигнал толкова високи нива на благоденствие? Ама, като пиешете, мислете първо, бре! Не се излагайте, че голем смях пада тукана

 26. 26 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4370 Неутрално

  [quote#2:"4ort"]Нека и американците да разберат що е савецка любов.[/quote]
  Американците,ако разберат причината
  заради която Тръмп е предпо1итан от
  руснаците за Президент,а именно заради
  очакванията и надеждите,че ще унищожи САщ
  икономически и институционално.
  Тогава Тръмп няма да мине и 2% на изборите

 27. 27 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  Популист, популист, хайде с това лепене на етики, а?
  Кой си си присвоява правото да съди кой е популист и кой не? Ако аз марека Клинтън популистка, защо това да не е вярно?
  Значи Тръмп е популист, а какъв е Обама дето дойде на власт с обещания към неграта за социалки и Обамакеър? Да не говорим, че използването на цветната му кожа също беше вид популизъм и дори расизъм.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 28. 28 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 610 Неутрално

  [quote#25:"Арон"]Ехх, аз също съм тъп, ама немам неговите милиарди. как мислиш, защото е "тъп", според твоите критерии, е достигнал толкова високи нива на благоденствие?[/quote]

  Че е богат е факт, но не толкова колкото ного хора си мислят. Затова си крие данъците. Това което има дължи на баща си - наследство - ако го беше вложил в борсата, щеше да е по-богат.

  When I was re-born I realized that it was too late.
 29. 29 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 610 Весело

  [quote#25:"Арон"]как мислиш, защото е "тъп", според твоите критерии, е достигнал толкова високи нива на благоденствие?[/quote]

  Явно живееш в България, където всеки малко по-замогнал се минава за Господ.....

  When I was re-born I realized that it was too late.
 30. 30 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  До коментар [#16] от "Арон":

  Русия е мечка (и то не циганска мечка с халка на носа), нещо си объркал аналогиите. А не е хубаво да дразниш мечката, това и децата го знаят. Щото мечката като се разяри хвърчат перушина и кокали.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 31. 31 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1388 Весело

  [quote#23:"radetzky"]Не ми стана ясно ко прави Русия в заглавието [/quote]

  Прави трафик. Ако не беше спомената, почти никой нямаше да отвори статията.
  Погледни в архива колко прочитания и колко коментари имат статии с Русия, руснаци, Путин, Лавров, етс. в заглавията си и колко тези, които не ги споменават.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 32. 32 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4370 Неутрално

  [quote#25:"Арон"]Ехх, аз също съм тъп, ама немам неговите милиарди. как мислиш, защото е "тъп", според твоите критерии, е достигнал толкова високи нива на благоденствие? [/quote]
  Защото е получил

  БОГАТО НАСЛЕДСТВО

  от баща си.

  Сам той твърди,че не плаща данъци
  заради претърпени от него БУЗНЕС
  НЕУСПЕХИ
  Как така един НЕСПОСОБЕН и
  НЕУСПЕшЕН БИЗНЕСМЕН ше има
  претенциите да е увпешен президент

 33. 33 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#30:"БМЗ"]Русия е мечка[/quote]

  До коментар [#30] от "БМЗ":

  Е, да, де, тъова е за повдигане на самочувствието. Според мен си е потенциална жертва, подобно на Сърбия, Ирак, Либия, Сирия, а в по ранни лета - Виетнам. САЩ никога няма да се примирят със сегашната ситуация, да не бъдат световен хегемон. Поради тази причина преди хиляди години евреите са били разпръснати по целия свят. За да не могат никога повече да палят войни. Да, ама не. Сега са пак на гребена на вълната

 34. 34 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  От Иван кръстев, разбира се, нищо смеслено...

 35. 35 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  До коментар [#32] от "Hawaii":

  А по-добре ли е върти парите си през ошфорки като разни Бахамски и Хавайски острови, за да не плаща данъци?

  Апокалипсисът апокалиптичен
 36. 36 Профил на dv r
  dv r
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#26:"Hawaii"]Американците,ако разберат причината
  заради която Тръмп е предпо1итан от
  руснаците за Президент,а именно заради
  очакванията и надеждите,че ще унищожи САщ
  икономически и институционално.
  Тогава Тръмп няма да мине и 2% на изборите[/quote]

  Абсолютно вярно, това е единствената причина Путлер да подкрепя Търъмп. Американски президент дебил ще бъде най-големият подарък за него. А тези глупости че Тръмп ще се съюзи с Путлер ги оставете, това никога няма да стане.

 37. 37 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  [quote#15:"Добрин Велков"]Тепърва САЩ ще осъзнават какво е стратегическа несигурност. Чака ги тежка година...[/quote]

  От която ще излязат по-силни, Перков.

  The best way to predict the future is to invent it.
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на sluchaynia
  sluchaynia
  Рейтинг: 268 Весело

  "Но истински интересният въпрос е защо Доналд Тръмп е толкова непопулярен извън Америка, след като мнозина в тези страни са готови да подкрепят неговия тип популистка политика?"
  Защото мразят САЩ и искат Клинтъница да им стане президент...

  Гниеща бензиностанция: https://www.entrepreneur.com/article/290503
 40. 40 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3645 Весело

  До коментар [#24] от "The Dude":

  Аз говоря за гореща война. Не търси под вола коза...

 41. 41 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 610 Любопитно

  [quote#33:"Арон"] САЩ никога няма да се примирят със сегашната ситуация, да не бъдат световен хегемон.[/quote]

  Кой е хегемон сега, според теб?

  When I was re-born I realized that it was too late.
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3645 Неутрално

  До коментар [#37] от "EU defender":


  [quote#37:"EU defender"]От която ще излязат по-силни, Перков. [/quote]
  Едва ли. Може би ще се засилят с още откъм дълг.

 44. 44 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  До коментар [#39] от "sluchaynia":

  Хаха, да, това също е вариант.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 45. 45 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Кръстев дава две хипотези.
  А аз пък имам трета - глобалната пропагандна машина на неотроцкистите, на които им викаме още и "либерастия".
  И които неотроцкисти са превърнали и използват Щатите за база за "износ на революция" точно по троцкистки.
  Поради това и американците се бунтуват срещу неотроцкистите, които са ги яхнали. Защото им сърбат директно попарата и поради това пропагандния тотален терор не хваща съвсем дикиш.
  Докато в останалия свят ... все пак са по-далечко. И дори ако са директно страдащи от неотроцкистите, то пак заради пропагандата го приписват на "САЩ" или "американците". Докато за "своите си" директно го пишат на сметката на собствените си неотроцкистки социопати или техните подлоги. От тук и разликата ...

  Не се съмнявам, че Кръстев е наясно с пропагандните реалности. Той не е глупав, а е и донякъде в тази кухня.
  И мисля, че не му отива да се прави на дръж ми шапката.

  Аргумент - те' ви списъка на медийната задруга, сбрана във финансирането на "Фондация Клинтън". Извадката е от официалния списък на спонсорите:
  The following list includes news media organizations that have donated to the foundation, as well as other media networks, companies, foundations or individuals that have donated. It is organized by the size of the contribution:

  $1,000,000-$5,000,000

  Carlos Slim
  Chairman & CEO of Telmex, largest New York Times shareholder

  James Murdoch
  Chief Operating Officer of 21st Century Fox

  Newsmax Media
  Florida-based conservative media network

  Thomson Reuters
  Owner of the Reuters news service

  $500,000-$1,000,000

  Google

  News Corporation Foundation
  Philanthropic arm of former Fox News parent company

  $250,000-$500,000

  Houghton Mifflin Harcourt
  Publisher

  Richard Mellon Scaife
  Owner of Pittsburgh Tribune-Review

  $100,000-$250,000

  Abigail Disney
  Documentary filmmaker

  Bloomberg Philanthropies

  Howard Stringer
  Former CBS, CBS News and Sony executive

  Intermountain West Communications Company
  Local television affiliate owner (formerly Sunbelt Communications)

  $50,000-$100,000

  Bloomberg L.P.

  Discovery Communications Inc.

  George Stephanopoulos
  ABC News chief anchor and chief political correspondent

  Mort Zuckerman
  Owner of New York Daily News and U.S. News & World Report

  Time Warner Inc.
  Owner of CNN parent company Turner Broadcasting

  $25,000-$50,000

  AOL

  HBO

  Hollywood Foreign Press Association
  Presenters of the Golden Globe Awards

  Viacom

  $10,000-$25,000

  Knight Foundation
  Non-profit foundation dedicated to supporting journalism

  Public Radio International

  Turner Broadcasting
  Parent company of CNN

  Twitter

  $5,000-$10,000

  Comcast
  Parent copmany of NBCUniversal

  NBC Universal
  Parent company of NBC News, MSNBC and CNBC

  Public Broadcasting Service

  $1,000-$5,000

  Robert Allbritton
  Owner of POLITICO

  $250-$1,000

  AOL Huffington Post Media Group

  Hearst Corporation

  Judy Woodruff
  PBS Newshour co-anchor and managing editor

  The Washington Post Company

 46. 46 Профил на US Россия
  US Россия
  Рейтинг: 279 Неутрално

  По-добре да обяснят подкрепата на белите американци, вместо да ни инструктират да търсим руската следа в поредния американски провал за що-годе читави президентски избори

  ЩОМ МРАЗИШ, ЗНАЧИ ВЕЧЕ СИ ПОБЕДЕН!
 47. 47 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3939 Неутрално

  След 3 седмици за Дръмпфел ще се говори в минало време, както за Ирина Бокова. И това не е нещо, което зависи от фантазиите или мокрите сънища на един пенсионер от село Коста Перчово, Кулско.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 48. 48 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  На руснаците изначало са им любими управници - тежки психопати. Справка: Иван Грозни /Убил 6 от 7-те си жени и единственият си син и снаха си. Една от 7-те му съпруги успяла да избяга/, Ленин и Сталин, чиито тандем и идеология затри над 30 милиона руснаци без война и още толкова във войни. Днес достоен наследник на тази традиция е Владимир Путин, който е далеч зад предшествениците си по смъртоносност за руснаците. За сега...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 49. 49 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  До коментар [#40] от "Добрин Велков":

  Гореща война няма да има, Перков.

  The best way to predict the future is to invent it.
 50. 50 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  МОЧА имени Лелина

  И Ориентът прогледна
  Масква е последен бастион за Глобална дезориентация.

  И NTY греши.

  На всяка цена,
  при всички разноски,

  Не са висша цел
  добрите обноски

  "Наскоро проведено в 45 страни социологическо проучване на WIN/Gallup International показа, че Хилъри Клинтън води с двуцифрена разлика пред своя опонент. Тя е убедително начело в проучването почти във всички държави, включително и в родната на Мелания Тръмп Словения,
  с две многозначителни изключения – Русия и Палестинската автономия (авторът цитира по-стара версия на изследването, която авторите впоследствие коригираха, и

  всъщност само в Русия Тръмп води пред Клинтън.

  Палестинската автономия е в групата на държавите, където подкрепата за Клинтън не е толкова драстично по-голяма - бел.ред).

  Симпатиите на руснаците към Доналд Тръмп не е трудно да бъдат обяснени. Докато руско-американските отношения се намират в най-ниската си точка след края на Студената война, Тръмп даде да се разбере, че вижда в Русия съюзник, а в президента Владимир Путин приятел и пример за подражание.

  За руснаците да не подкрепят кандидата на републиканците ще изглежда като предателство към собствения им президент

  или, още по-лошо, като липса на добри обноски."

  "Дневник" препечатва текста от портала "Култура". Англоезичната версия е публикувана в "Ню Йорк Таймс", 18 октомври 2016 г.

 51. 51 Профил на Светлозар Колев
  Светлозар Колев
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#7] от "opasno_lud":

  Ти си руснак,така,че констатацията,че Русия подкрепя Тръмп важи и за теб.

 52. 52 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3645 Неутрално

  До коментар [#49] от "EU defender":

  Нали това казвам в пост 21. Пак не си разбрал...

 53. 53 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 610 Неутрално

  [quote#48:"Георги"]Днес достоен наследник на тази традиция е Владимир Путин, който е далеч зад предшествениците си по смъртоносност за руснаците. За сега..[/quote]

  +++++++++++++++++++++++++

  When I was re-born I realized that it was too late.
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5359 Любопитно

  [quote#15:"Добрин Велков"]Чака ги тежка година... [/quote]
  Какво ли си им подготвил?

  Gunter glieben glauchen globen
 56. 56 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5220 Неутрално

  Нелош анализ, ако не се опитваше да бъде твърде политкоректен до степен на изкривяване на ситуацията по отношение на другите политически играчи с ядрено оръжие
  99% от хората по света не се интересуват от изтеклите Грами на САЩ, а те стават популярни не защото езика е познат. В най-популярните езици влизат също испански и китайски. Специализираните "институти" имат огромно количество хора, знаещи езици. Ако езика не беше проблем, Китай нямаше да изгради "великия китайски firewall"
  За Русия да не говорим. Бившите и "колонии" като България са пълни със знаещи езика приятели и противници
  За мен основанието е, че САЩ са доста по-открити, прагматични и по-нехайни към информацията, която генерират и която оперативно остарява бързо и така или иначе става публична чрез следствията...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 57. 57 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  "Но антиглобализмът на г-н Тръмп, тъкмо защото идва от Америка, не звучи убедително за останалия свят"

  Много интересна теза. Но в историята на САЩ и друг път е имало тенденции за изолационизъм - например веднага след Първата световна война. Някои историци и икономисти дори смятат, че една от причините за Голямата депресия от 1929-1931 г. е политиката на протекционизъм:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Causes_of_the_Great_Depression#Protectionism

 58. 58 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  До коментар [#7] от "opasno_lud":

  на Кръстев мога да му кажа ,че моите впечатления са коренно различни
  Клинтън и Тръмп в САЩ са с равни възможности но извън ,никой и неще да чуе за нея
  Та Кръстев а да не се напъва толкоз ,че може нещо да зацапа гащите

  гошо
 59. 59 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5359 Неутрално

  [quote#25:"Арон"]защото е "тъп", според твоите критерии, е достигнал толкова високи нива на благоденствие[/quote]
  Ти, разбира се, не си чувал. че Тръмп е боогат по наследство и че е фалирал няколко пъти.

  Gunter glieben glauchen globen
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 61 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5359 Весело

  [quote#25:"Арон"]благоденствие[/quote]
  Ей, не си забравил терминологията от Работническо Дело.

  Gunter glieben glauchen globen
 62. 62 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 344 Неутрално

  "Но истински интересният въпрос е защо Доналд Тръмп е толкова непопулярен извън Америка"
  -----
  Дали наистина е така, или ни гъбаркат със социологическите проучвания. Нещо от рода; .. Не е важно, как гласува народа, а кой брои бюлетините.

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 63. 63 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 389 Неутрално

  До коментар [#23] от "radetzky":

  Ами тъп си. Русия е единствената страна в света, в която Тръмп има повече почитатели, отколкото Клинтън. Оттам и заглавието и многото думи без смисъл.

 64. 64 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Интересно

  властта ражда паразити
 65. 65 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Спонсорите, Кръстеееев, спонсоритеееее аааааааааааааа

 66. 66 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 507 Гневно

  Ако изборите в САЩ зависеха само от отношенията към Русия, знам кого щях да избера. И нямаше да е тази, която се кани за започне Трета световна в Сирия!!!
  Тръмп може с право да бъде критикуван за десетки други негови идеи и позиции, но по отношение на Русия е по-прагматичен, по-практичен и по-безопасен за света!

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 67. 67 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5359 Неутрално

  [quote#31:"Умерена джихадистка с канибалски наклонности"]Ако не беше спомената, почти никой нямаше да отвори статията[/quote]
  Не съди за другите по себе си.

  Gunter glieben glauchen globen
 68. 68 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5359 Весело

  [quote#34:"Лео"]От Иван кръстев, разбира се, нищо смеслено... [/quote]
  Виж, от тебе само смЕслено.

  Gunter glieben glauchen globen
 69. 69 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4430 Любопитно

  "Не е трудно да се обясни и подкрепата към Тръмп сред палестинците. Хилъри Клинтън е приемана като по-близък съюзник на Израел, отколкото г-н Тръмп, колкото и той да твърди обратното, така че те подкрепят по-малката от двете злини."

  Относно този въпрос и Тръмп и Клинтън са много повече произраелски настроени отколкото пропалестински. Тръмпи е много близък до евреиското лоби в САЩ, както и със самия МП на Израел - Биби-то.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 70. 70 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#48:"Георги"]На руснаците изначало са им любими управници - тежки психопати. Справка: Иван Грозни /Убил 6 от 7-те си жени и единственият си син и снаха си. [/quote]

  Жоре, Хенри VIII, съвременник на Иван Грозни, също ли е бил руснак.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 71. 71 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  [quote#23:"radetzky"]Не ми стана ясно ко прави Русия в заглавието [/quote]
  Как какво?
  Пропаганда прави

  Мен не ме брига чак толкоз, че Русия била изведена в заглавието обаче. Има друг, по-важен елемент - "любовта"!

  Кръстев пропагандно сурка "анализа" изцяло в ... емоционално русло. Обича-не обича.
  Сигурен съм, че Кръстев сам е напълно наясно, че който и да стане президент - категориите "обича-не обича" ще са му последен аргумент, за да води една или друга политика.
  Както си е, прочее, валидно и за всяка свястна държава и държавник. Тук пляките и ибрикчиите не ги броим ...
  Но "обича-не обича" ... на подсъзнателно ниво провокира сред мат'ряла ... "мрази". Което се и търси в задачата ...
  Останалото е бля-бля за опаковка ...

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4430 Любопитно

  "Американците никога не са чували за филмовите звезди на другите страни и имат само бегла представа какви са политическите конфликти по света."

  Факт, и най-добрия пример беше за това Джонсън, който е кандидата на либертарианците, той горкия дори не знаеш какво е Алепо, какво става там. След това не можа да назове името на нито един западноевропейски лидер. Изобщо напълно скаран човек с външната политика. Общо взето и Тръмпи е така, но той пак има малко повече знания, защото поне пътува по света във връзка със своя бизнес.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 74. 74 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#57:"ijj"]Някои историци и икономисти дори смятат, че една от причините за Голямата депресия от 1929-1931 г. е политиката на протекционизъм: [/quote]

  През втората половина на 19 век и преди 1914 г. САЩ също практикуват яростна политика на протекционизъм. Затова към 1900 г. вече са били де факто най-голямата индустриална сила в света, въпреки че това става ясно чак след като Европа се самоунищожава през Първата световна война.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 75. 75 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5359 Любопитно

  [quote#70:"Репей"]Жоре, Хенри VIII, съвременник на Иван Грозни, също ли е бил руснак.[/quote]
  И той ли е убил сина си?

  Gunter glieben glauchen globen
 76. 76 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2487 Весело

  [quote#65:"cristo_n"]Спонсорите, Кръстеееев, спонсоритеееее аааааааааааааа [/quote]
  А, я!

  "Ню Йорк Таймс" за Клинтън е като "Дневник" за БХК

  Та Кръстев бива да го приемаме накто една нюйорктаймска Лора Филева ...

 77. 77 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4430 Весело

  "В това има смисъл: разликата в това човек като Тръмп да бъде избран в държава като България и самият Тръмп да бъде избран в Америка, е като разликата между конвенционална и ядрена война."

  Това е много удачно и добро сравнение. Добро попадение на автора. (Y)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 78. 78 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4430 Весело

  [quote#3:"chicago514"]Тя,Русия не крие симпатиите си към Тръмп. [/quote]

  Така е, симпатиите са взаимни! На Тръмпи към Русия и Путин и на Путин и руснаците към Тръмпи. Това е истината в този казус.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 79. 79 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 2729 Разстроено

  секи 4ти км

  Грабил ограбвал бедни тийнежъри...

  В Казино те влагали последни надежди
  за Богатство голямо... Вселена дама...

  Балонът оказал се крупна измама.

  До коментар [#32] от "Hawaii":
  Ехх, аз също съм тъп, ама немам неговите милиарди. как мислиш, защото е "тъп", според твоите критерии, е достигнал толкова високи нива на благоденствие? - цитат на коментар #25 от “Арон”

  Защото е получил

  БОГАТО НАСЛЕДСТВО

  от баща си.

  Сам той твърди,че не плаща данъци
  заради претърпени от него БУЗНЕС
  НЕУСПЕХИ

  Как така един НЕСПОСОБЕН и
  НЕУСПЕшЕН БИЗНЕСМЕН ше има
  претенциите да е увпешен президент

 80. 80 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 610 Весело

  [quote#75:"Blood Red Skies"]И той ли е убил сина си?[/quote]

  На времето са трепали жените си. Ех .... !

  Иначе, няма сравнение - единият са го наричали Грозни, другият Осми.

  When I was re-born I realized that it was too late.
 81. 81 Профил на radetzky
  radetzky
  Рейтинг: 225 Весело

  [quote#63:"Oggie Petkov"]Ами тъп си. Русия е единствената страна в света, в която Тръмп има повече почитатели, отколкото Клинтън. Оттам и заглавието и многото думи без смисъл. [/quote]

  Аз, че съм тъп, е ясно. Ама то тъпото е, че не се обяснява защо Русия е единствената тъпа страна в света, в която Тръмп има повече почитатели, а се обясняват други тъпи работи. Щото ако се вземе умният Кръстев да обясни този тъп факт, може да не се окаже, че в Русия не са толкова тъпи, колкото е тъп Тръмп, да речем.

  Завършил с пълно отличие специалната супер-свръх секретна школа по тролене към КГБ, черен пояс 19и дан по ММА специалност супер-ре-контра-квази-дез-информация
 82. 82 Профил на stalker
  stalker
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Опаа, ново включване. Странно при това. Хем победата на Хилърката в кърпа вързана, хем дитирамби за лошия Тръмп. Другарьо Кръстев, не са ли ви казвали ч на умряло куче нож н с вади. Или вий не се интересувате от народопсихология. Щото ретроградна, не много прогресивна и не мултикултурна ви се чини май?

  Common sense !
 83. 83 Профил на ivan karagiozov
  ivan karagiozov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#4] от "karabastun":

  И да предложи, кой го бръсне? Пък и статийката е доста мършава откъм идеи. Кой какво изпитва към Тръмп няма значение, пък и много често е обект на инсинуации. Важното е кого ще изберат американците!

 84. 84 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4430 Любопитно

  [quote#66:"Amot"]И нямаше да е тази, която се кани за започне Трета световна в Сирия!!! [/quote]

  Къде Хилъри е казала, че ще започне открита война срещу режима на Асад или война срещу Русия!? Аз не съм чувал такива изказвания от нея. Тя ще продължи политиката на Обама по-отношение на Сирия. Не е толкова луда да почва Трета световна война заради Сирия или пък да праща американски войници в Сирия. Янките се опариха вече от подобни действия в Ирак и Афганистан и не им се ще пак да настъпват мотиката. Така, че споко... Трета световна война заради Сирия няма да има.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на ivan karagiozov
  ivan karagiozov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#66] от "Amot":

  Дано и такива като Кръстев да четат отзивите и разберат идеята ти. Иначе цялата тупурдия няма никакъв смисъл!

 87. 87 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7751 Любопитно

  До коментар [#84] от "Иво":

  В изтеклия от WikiLeaks документ Клинтън говори за това, че САЩ имат намерение да заобиколят Китай в обръч от ПРО и да засилят присъствието на американските военноморски сили край бреговете му. Тоест, това означава да се тръгне към открито военно и геополитическо сдържане на Китай. А наличието на атомна бомба и балистични ракети у Северна Корея е само и единствено предлог за нарастване на американската военна мощ. И в Пекин прекрасно разбират това.

  karabastun1@abv.bg
 88. 88 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  До коментар [#13] от "spiegel":


  [quote#13:"spiegel"]Никой не ще Америка да се оттегли и да остави света на Путлеровци, Асадовци и Ал Багдадовци. България е една от най-заинтересованите, след като Путлер заяви претенциите си да сме в сферата му на влияние.[/quote]

  Споделм напълно вашето мнение и затова, като оставим заяжданията на част от колегите във форум, на тема колко са лоши американците или как Хилари ще скапе всичко, хората извън САЩ, но интересуващи е какво става там, съвсем естествено ще предпочетат сигурността, па била тя и лишена от кой знае какви новаторства, пред "славитрифоновеския" герой, който дали и какво разбира, може да плямпа и "критикува" всичко и всички, само и само да го добута до някаква "оригиналност" в най-просташкия смисъл на думата.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на nechovec
  nechovec
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Тцтцтц. Международната медийна кампания- антиТръмп в действие. Тоя човек побърка от страх некой Демократи.
  Дневник нещо напоследък пропуска важните международни събития..и ни занимава с простотии. Що ли?
  А днес вече трима космонавти са в космоса- отиват към МКС. Белгийци и руснаци си спрягат некъв скандал. Русия самостоятелно си налага примирия в Сирия....
  Пропагандата от и за Америка все повече губи цел и основи. Чак става жалко

 91. 91 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Доналд Тръмп да не е намислил следващата му булка да е от Рашистан. Хммм! Very interesting.

 92. 92 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  ЦЯЛАТА! световна медиа се върти с пълни обороти за да крепи Хилари, която е олицетворение на КОРПОРАТИВНОТО ЛИЦЕМЕРИЕ! Като такава, тя няма нищо да промени, а ще задълбае света още повече в това настояще блато.
  Тръмп се отличава поне по едно фундаментално нещо - той не е политкоректен. Дори само това е достатъчно, за да бъде подкрепен от всички инициативни, предприемчиви, работливи и ЧЕСТНИ! хора. Докато Хилари ще бъде подкрепена от корпорациите, финансистите и всички МАРГИНАЛНИ, ДЕКЛАСИРАНИ ЕЛЕМЕНТИ И ЛУМПЕНИ, сиреч, от върховете и блатистите низини. Доналд има подкрепата на ЗДРАВИТЕ сили на СРЕДНАТА КЛАСА и REDNECKS, които са гръбнакът на най-великата държава. Политкоректността и статус-куо-то трябва да се пречупят. Нужни са промени, за да се подкрепят работливите, а не мързеливите и лицемерни клакьори.

 93. 93 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5359 Неутрално

  До коментар [#90] от "nechovec":

  Ми не чети бе, тавариш!

  Gunter glieben glauchen globen
 94. 94 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  [quote#87:"karabastun"] Клинтън говори за това, че САЩ имат намерение да заобиколят Китай в обръч от ПРО и да засилят присъствието на американските военноморски сили край бреговете му. [/quote]
  Споко, Тръмп ще свърши тая работа много по-добре и е твърде възможно именно Тръмп да върне славните времена на 50-те години, когато Америка налагаше световната политика.

 95. 95 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Тръмп предизвиква срам а Клинтън страх.
  Труден избор...

  Stupid people make me sick
 96. 96 Профил на rrrrrr
  rrrrrr
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Бе тя уж и дружката на Кръстев и Прокопиев - фамозната Кристалина, беше в топ три на "най-одобряваните" политически фигури у нас /често - на първо място/, години наред имаше някакъв извънземен рейтинг... Едва ли не българите били влюбени в Кристалина... Мисля, че за всеки нормален, а не зомбиран човек, беше ясно, че рейтингът на Кристалина е изкуствено напомпан, за да се представи тя за някаква "любимка на народа". После пък неофициалните проучвания показвали, че Кристалина е любимка и на европейския елит и фаворит за шеф на ООН... Шампанското вече било приготвено и т.н., и т.н.... Та сега същата работа - "обективните" "проучвания" показвали еди какво си...

 97. 97 Профил на Папайа с коронавирус
  Папайа с коронавирус
  Рейтинг: 1319 Весело

  Кой притежава медиите атакуващи Тръмп:

  http://bit.ly/2erJWCP

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 98. 98 Профил на Ивайло Атанасов
  Ивайло Атанасов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Интересни разсъждения. Но мисля, че отговорът на въпроса защо целият свят убедително подкрепя Клинтън срещу Тръмп, докато САЩ се двуоми, е много по-прост. Американците мислят както за външната, така и (дори на първо място) за вътрешната политика и се налага да избират между две злини. Докато на останалия свят не му пука особено за вътрешната политика на американския президент. За останалия свят е важно американският президент да има твърда ръка спрямо политката на самозабравили се диктатори. Затова подкрепят Клинтън.

  Ивайло Атанасов
 99. 99 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 334 Весело

  Правилното подзаглавие е:

  Американците може и да са разделени в отношението си към Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън, но продажните медии (чиято задача е единствено и само да манипулират) в останалият свят не са. "

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 100. 100 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 647 Любопитно

  До коментар [#4] от "karabastun":

  Изглежда, че е доста по умен от теб!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK