Институционализирана ксенофобия

При откриването на президентската кампания на Цецка Цачева

© Юлия Лазарова

При откриването на президентската кампания на Цецка ЦачеваПреди всичко е националният интерес на държавата пред защитата на отделни [човешки] права. Това заяви кандидатката на ГЕРБ за президент Цецка Цачева на въпрос дали са спазени правата на турските граждани, които в понеделник бяха предадени от МВР на турските власти, тъй като се издирват в югоизточната ни съседка заради съмнения, че са свързани с организацията на планиран преврат в страната. Цачева направи изявлението си в сутрешния блок на телевизия Би Ти Ви по време на дебати с кандидата за президент на БСП ген. Румен Радев.


Няма да навлизам в задълбочени размисли за това що за държава е тази, в която властниците дефинират съдържанието на обтекаемото понятие "национален интерес" според собствените си представи и изрично поставят този интерес над правото и морала.


Важно е да разберем генезиса на тази позиция на Цачева. Тя е резултат от вече 3-годишната антибежанска пропаганда на правителството, която доведе до пълно институционализиране на расизма и ксенофобията. Тоталната дезинформация, която залива обществеността, не остави място за дебати и никаква друга позиция освен фашизоидната.
Голяма роля в това да стигнем до кандидатка за президент, която заявява, че човешките права на общо основание, като правило ще са по-долу от националния интерес, има настоящото управление, станало заложник на ултранационалистите от т.нар. Патриотичен фронт, и всички други политически субекти, които експлоатираха бежанската тема, за да капитализират политическа власт.


Те и всички други участници в изборите са заложници на тези си действия, защото представете си къде е мястото на другата позиция по тази тема – на хуманната, на правозащитната позиция, на позицията на върховенството на правото, и колко гласа би събрал кандидат с подобна позиция. Отговорът: нищожно малко. Подобна позиция би била самоубийствена. Така че гнева си трябва да насочим срещу всички участници в политическия живот през последните три години и всички онези, които оформят дневния ред на обществото – включително медиите. Цачева е просто проявление, персонификация на случилото се през това време.


Авторът е юрист


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 397 Весело

  Шо речи ? В Ямболско, казват, що ме боли БХ , че на Бай Ставри кучето нье лай, и ни гоньи зайцити! Лабави моабети, пък казват в Петричко !

 2. 2 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Много точно: „властниците дефинират съдържанието на обтекаемото понятие "национален интерес" според собствените си представи“

  ... всичко се върти около интереса .. . и то отдавна, а сега и кандидатката за “държавна“ глава не скрива изкристализиралото отношение на следното: „Интересите са НАД законите“!
  .... а уж ... май ... беше юристка?!??!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 3. 3 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  в случай ,че мира в България се крепи на това ,да връщаш нарушителите по границите обратно откъдето са дошли , има смисъл да се предадат на властите на държавата откъдето са дошли ,не е хуманно ,но не е хуманно да се пресича нелегално границата и да нахлуват в чужда държава ,в случая може да са политически бежанци ,но ако бяха група терористи нахлули тук и извършили няколко атентата , хуманистите на коя страна щяха да бъдат ,още повече ,че цялата граница и държава са под опастността да се отпуши милионна тълпа бежанци ,които ако преминат от тук ,няма да остане тревичка ,в случая ЦЦ е права , има национални интереси ,над хуманитарните .

 4. 4 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 2294 Любопитно

  Авторът да не е някой от юристите на бХК?
  Боли ме х за тях....

  Мома, връщай 12 и 12А!
 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2660 Неутрално

  размисли за това що за държава е тази, в която властниците дефинират съдържанието на обтекаемото понятие "национален интерес" според собствените си представи и изрично поставят този интерес над правото и морала.

  Важно е да разберем генезиса на тази позиция на Цачева. Тя е резултат от вече 3-годишната антибежанска пропаганда на правителството, която доведе до пълно "
  обтекаемо е единствено понятието бежанец . и комерсиално бай... писател

 6. 6 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Много Ви здраве!

  Едва ли ще се намерят и 100 българи, които да кажат, че националният ни интерес съвпада с интереса на бежанците!
  Обзалагам се!
  (За някои редакции не съм готов да се обзаложа!)

  Апропо, да се има пред вид, че поне 70% от нелегалните мигранти НЕ СА бежанци, а дори и по конвенциите на ООН, останалите 30% също не са бежанци, след като напуснат Турция!

  Смисълът на понятието "бежанец" въобще не е това, което търсят споменатите мигранти!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 7. 7 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Голям рев вече върви дни наред, предимно от дървени интернетни философи, че България предала десетина ислямисти от едната секта на деспота ислямист от другата. Ми като е докарана до почти унищожена държавност, това й остава на България - да си наляга парцалите. А за унищожената държавност немалък принос имат точно такива като ревящите на умряло за предадените гюленисти.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 8. 8 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  Важно е да разберем генезиса на тази позиция на Цачева. Тя е резултат от вече 3-годишната антибежанска пропаганда на правителството, която доведе до пълно институционализиране на расизма и ксенофобията. Тоталната дезинформация, която залива обществеността, не остави място за дебати и никаква друга позиция освен фашизоидната.

  глупости, това е чисто навеждане пред ердоган поради факта, че не можем сами да си пазим границите и може би опит тамошните организации да дадат някой глас за герб. чиста политическа продажност и предателсвто с цел облаги. автора сигурно е бхк активист, а за тях всичко е фашизъм и всички са фашисти...

  К** за руслямският халифат и емира ал Джуджани!
 9. 9 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  ЦЦ беше много слаба и неподготвена за дебата. За президент пък - въобще. Аз не искам безлични институции.

 10. 10 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 213 Любопитно

  До коментар [#6] от "The Core":

  ++++++++++++++++++++++
  Точно сто са българите!
  20 фондации за народно щастие,всяка с по 5 члена!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 11. 11 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 894 Весело

  Няма защитени интереси на хората в страната, без защитени "национални интереси" .....
  Кобургите не защитиха, както трябва, националните интереси 1912-1947 , те ти 1/3 от територията и населението на България "географски" е зад граница, завинаги + четири загубени войни и три национални катастрофи топтан!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 12. 12 Профил на Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !
  Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !
  Рейтинг: 213 Гневно

  Мда, лиЧи си комунистиЧеската школофка на другарката партиЙна секретарка, действително идва от сърцето й (за което се е хванала на снимката) !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 13. 13 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  Преди да е фашизоидна, тази позиция е комуноидна. Цачева я е попила във времената на бай Тошо, когато човешките права бяха вражеска диверсия. Но иначе вярно е, че вече като фашизоидна тази позиция се възприема от все повече българи.

 14. 14 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2468 Неутрално

  Цецка отдавна е престанала да забелязва дребните човечета около себе си! Спомнете си случката с нЕквите там израелски баби, а само в този дебат направи два подобни гафа! Единият беше този с турците, а другият, че не помнеше, че е говорила с ген. Радев.

  Тая направо се рее из облаците! Нещо в стила на Пенчо Кубадински дето пред опечено прасе и отрупана с мезета маса вдига тост с думите "Ние тука ще се оправим! Важното е народът да е добре!"

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 15. 15 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 712 Неутрално

  "...Преди всичко е националният интерес на държавата пред защитата на отделни права."

  Това не е националният интерес, а интересът на завладелите България ченгесаро-червени псевдо аристократи, които за да запазят властта си са готови на всичко.

 16. 16 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8505 Любопитно

  К'во писал след нЕзадълбочени размисли Борислав Пенковски, че трябва да си дадем г..за на пришълците, превратаджиите и терористите ЛИ ???

  karabastun1@abv.bg
 17. 17 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 271 Неутрално

  Институционализирана ксенофобия
  ---------

  Видях заглавието и реших че не си струва да чета още една анти-българска статия в стил "нека да напълним България с всякаква радикално настроена ислямска гмеж и да си я дундуркаме и раниме докато те ни плюват, а българите кучета ги яли". Хайде няма нужда.

 18. 18 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2468 Неутрално

  Бай Хой изпълнява желанията на рДоган, кат джинът от лампата (в случая ибрика) на Акадин.

  http://www.segabg.com/pic/12283/827334-l.jpg

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 19. 19 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  До коментар [#16] от "karabastun":

  Не, писал е, че сме се предали на беззаконието, на мутренското поведение на властта, на гасенето на пожар с бензин.

 20. 20 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3731 Неутрално

  Автора предполагам е приютил у дома си семейство от Чад и ще ги издържа за своя сметка. Жена му и децата му нямат нищо против...

 21. 21 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 809 Весело

  До коментар [#10] от "Кой е Бах?":

  Абсурд!

  Няма членове там!
  Друг вид и род са участниците!
  (до тук, че ще ме баннат пак...)

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 22. 22 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Мъжко и смело момиче е госпожа Цачева. Юрист. И е много умна.

  А авторът на тази статия да го питам : Каква му е позицията за атентаторите от Бургас дето избягаха? И те ми имат същите човешки права?

 23. 23 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 649 Разстроено

  Рубикон е преминат. Всяко инакомислие може да бъде атакуване и потъпкано с обяснението че "противоречи на националните интереси". Но досега никой не е артикулирал кои са тези "национални интереси".
  Най-мрачните времена вече се върнаха и е въпрос на време да започнат и да се окървявяват. Гилотината чака своите "клиенти".
  А това сме всички ние и всеки един от нас поотделно.

  Путинофилите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 24. 24 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2468 Неутрално

  До коментар [#13] от "spiegel":

  Сетих се за стария виц
  - Иванчо, какъв е девизът на комунизма?
  - Всичко за човека, всичко в името на човека!
  - Нещо повече да ми кажеш?
  - Мога да ви кажа и името на човека.

  Е Цецка си е повярвала, че Бай Хой, тя и още двама трима са Хората.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 25. 25 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3245 Неутрално

  Поздравления за автора! Това е един голям проблем за обществото ни, липсата на хуманизъм. Радев каза, че е против еврофилите. По принцип ксенофилията не е по-хубава от ксенофобията. Но ксенофобията може да доведе до тотална липса на хуманизъм. Обществото ни може да се изроди, както е тръгнало по пътя на омразата, начело със своите партийни водачи.

 26. 26 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 629 Неутрално

  "Авторът е юрист"

  А мисли на нивото на спортист. Лол.

 27. 27 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Тая реплика с правата беше покъртителна. MAJKA TZETZKA всъщност си е комунистка и по възптание и по разбирания. Тя сигурно е най-неизбираемия кадър на ГЕРБ. Леко тъпа, доста скучна... ужас

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 28. 28 Профил на Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !
  Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !
  Рейтинг: 213 Любопитно

  [quote#25:"Fiji"]Обществото ни може да се изроди, както е тръгнало по пътя на омразата, начело със своите партийни водачи.[/quote]
  може да се изроди ?!
  добре дошъл в бЪлгарската реалност от 27 год. !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 29. 29 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2468 Неутрално

  До коментар [#3] от "edin drug":

  В случая така, ако обаче - иначе! Ами те случаите затова са различни! Утре ще те пребият на улицатА защото си с шапка, пък един с шапка извършил престъпление!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 30. 30 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 419 Весело

  До коментар [#3] от "edin drug":

  Браво, пич. Написал си 16 реда без да сложиш една точица. А подходът ти към запетайките е безмилостен. Ако и в главата ти е такава мусака, като в поста ти... Вземи мерки

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 31. 31 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8505 Любопитно

  До коментар [#19] от "spiegel":


  [quote#19:"spiegel"]писал е, че сме се предали на беззаконието, на мутренското поведение на властта, на гасенето на пожар с бензин. [/quote]
  И ПРЕДЛАГА - да се дадем на пришълците да ни оправят - Вие съгласен ли сте ?

  karabastun1@abv.bg
 32. 32 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 1681 Весело

  [quote#6:"The Core"]Смисълът на понятието "бежанец" въобще не е това, което търсят споменатите мигранти![/quote]

  Шшшшт! Автора е юрист, той повече ги разбира тези работи.
  Апропо, кой свободеен униреститет е завършил?

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 33. 33 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  До коментар [#24] от "tribiri":

  И аз първо се сетих за този виц. Имаше и още един анекдот, казват, че бил истинска реплика на стар учител от Казанлък, когато виждал комунистическите ръководители да се качват на Св. Никола и Бузлуджа с волгите: "На тези коли се вози народът чрез своите представители".

 34. 34 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  До коментар [#23] от "Rhapsody of Fire":

  Ех манипулаторчета долни как така извадите от контекста на правата на хора преминали незаконно границата и се укрили в камион и го обърнахте срещу българите?

  Жалка история.

 35. 35 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  До коментар [#31] от "karabastun":

  Не видях да предлага такова нещо. Предлага да се спазва върховенството на закона, което Бойко и неговото МВР тъпчат като увехнала магнолия. И да не се насажда ксенофобия и омраза. Аз лично не искам заселване на бежанци, а още по-малко на половин милион руснаци в България, но искам на това да се противодейства без да се жертва правото и човещината.

 36. 36 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2468 Неутрално

  До коментар [#33] от "spiegel":

  Но фотографията кърти, чисти, извозва! Ким Чен Ун поздравявадребните си поданичета!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 37. 37 Профил на Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !
  Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#20] от "Добрин Велков":

  добЪр християнин си, прекрЪсти ли се тази сутрин?
  имаш ли още кирливи ризи за раздаване?
  PS: имам няколко кЪрпела, що не дойдеш да ти ги харизам на главЪта ?

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 38. 38 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  До коментар [#25] от "Fiji":

  И за теб поздравления. Не знам какъв проблем е за обществото ни, но ония от камиона дето ги защитаваш с радост биха ти налундзили бурка на главата. Ама като чета кво пишеш, може и да си имаш.

 39. 39 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1533 Весело

  До коментар [#36] от "tribiri":

  Вярно. Сякаш всеки момент ще ги раздели на хорови партии и ще задирижира.

 40. 40 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2468 Неутрално

  До коментар [#34] от "Wornoxmaniak Сляпа вяра във върховенството на ГЕРБ":

  Ами те не са можели да минат законно границата! Поне не от към турска страна. Сещаш ли се къде ще оттече Герб, ако някой от тези хора го осъдят на смърт?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 41. 41 Профил на Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !
  Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !
  Рейтинг: 213 Весело

  [quote#38:"Wornoxmaniak Сляпа вяра във върховенството на ГЕРБ"] но ония от камиона[/quote]

  те големо престЪпление извЪршиха, искаха да преминат територията ... инкогнито и транзитно !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 42. 42 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  [quote#22:"Wornoxmaniak Сляпа вяра във върховенството на ГЕРБ"]Мъжко и смело момиче е госпожа Цачева.[/quote]
  Да, има нещо мъжко в нея, но не е това, което ти си забелязал. Апропо, не вярвай толкова сляпо в което и да е върховенство! Заприличваш на типичен северокореец.

 43. 43 Профил на Антикорупционен блок-Да Корупция!
  Антикорупционен блок-Да Корупция!
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  Институционализирана ксенофобия-или платена ксенофилия в медии.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 44. 44 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3245 Неутрално

  До коментар [#38] от "Wornoxmaniak Сляпа вяра във върховенството на ГЕРБ":

  Много ти е ограничен светогледът. Мислиш, че човек трябва да защитава само ближния си, но не и различния? Християнка съм и изповядвам християнските ценности, ако това ти говори нещо...

 45. 45 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Авторът бил юрист ... и какво от това /ако е вярно/ ?
  Нима познава документите и фактите по казуса, та се изказва толкова категорично ?
  Нима цитира коректно Цачева ?
  Писнало ми е от такива "юристи" ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 46. 46 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  [quote#44:"Fiji"]Християнка съм и изповядвам християнските ценности, ако това ти говори нещо...[/quote]

  Да, определено говори.
  Напоследъд е пълно с по- католици от папата. Или по- християни от патриарха.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 47. 47 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2099 Любопитно

  не че е някаква изненада ,но очевидно тетка цецка е скарана с основни принципи на демокрацията и човешките права

 48. 48 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  До коментар [#40] от "tribiri":

  Никъде няма да отече. Да са искали политическо убежище като са влезли. Има закони.

 49. 49 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1137 Весело

  До коментар [#44] от "Fiji":

  Ами като си християнка прочети малко за Гюлен. Образование трябва, нема да мрете шашови.

 50. 50 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3245 Неутрално

  [quote#49:"Wornoxmaniak Сляпа вяра във върховенството на ГЕРБ"]Ами като си християнка прочети малко за Гюлен. Образование трябва, нема да мрете шашови.[/quote]
  Кой турски или руски вестник ще ми препоръчаш, за да се ограмотя?

 51. 51 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1137 Весело

  До коментар [#41] от "HLopaTaRA":

  Що ние кво направихме с тех? Разчекнахме ги и после ги нарезахме на парчета или си ги върнахме живи и здрави от къде са дошли?
  Ей, ако те пратят да пазиш границата голяма веселба ще става с теб... Има да ти опъват жартиерите. ...

 52. 52 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3245 Неутрално

  [quote#46:"dgd"]Или по- християни от патриарха.[/quote]
  Ако беше казал "от целия Синод", щеше да удариш десетката.

 53. 53 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Не знам защо се отделят националните интереси от тези на гражданите. В този смисъл авторът е прав, че човекът преди всички има предимство и ако неговите интереси са защитени, значи и голяма част от националните също са!
  Сега става въпрос за частен случай. Но съм съгласна, че никога няма да живеем в нормална държава, където да се чувстваме удобно, ако интересите на гражданите се поставят винаги зад някакви други интереси, много често наречени национални. Щото не е редно парите от Здравната каса или социалните осигуровки да се отклонят за нещо друго "много важно" и после да няма пари за лечение или пенсии. Само пример за принципа, отделно от проблема с емигрантите.

 54. 54 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  До коментар [#50] от "Fiji":

  Може да започнеш с Корана. На него му е настолно четиво.

 55. 55 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 826 Неутрално

  Не знам, но тази институционална производна Цецка, според мен, става само за да оглави някое ТКЗС, но не и държава.

 56. 56 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 438 Неутрално

  "Преди всичко е националният интерес на държавата пред защитата на отделни [човешки] права."

  Без да иска, този карикатурен образ Цачева, която изглежда с охота е приела нареждането да се кандидатира за президент, обобщи с едно изречение идеологията на ГЕРБ.
  Нашите права нямат значение и всеки трябва да е готов да бъде принесен в жертва, стига техните интереси да изискват това.

 57. 57 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1538 Гневно

  На различните места ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА се разбират по различен начин:

  Гърция - там прелетяха с хеликоптери няколко турски военни пилоти - явни противници на Ердо. Гърция предаде ли ги на Турция? До днес НЕ, защото съдът трябва да реши!! Турция насочи ли мигрантите към Гърция???

  България - По заповед на Бащицата турските граждани, бяха предадени от МВР на турските власти, заради СЪМНЕНИЯ, че са свързани с организацията на планиран преврат в страната. Турция насочи ли мигрантите към България??? Официално НЕ, но Сърбия се барикадира яко срещу мигрантите, идващи от България!!!

 58. 58 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3731 Весело

  До коментар [#37] от "HLopaTaRA":


  [quote#37:"HLopaTaRA"]имам няколко кЪрпела[/quote]
  Заври си ги на топло, иде зима...

 59. 59 Профил на xali
  xali
  Рейтинг: 4806 Неутрално

  Безсилието на "мама".
  Нали затова те кръстиха майка, да защитиш индивида?

 60. 60 Профил на Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !
  Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#58] от "Добрин Велков":
  [quote#58:"Добрин Велков"]Заври си ги на топло, иде зима... [/quote]
  Бай ХоЙ ми пусна парното
  и сЪм веЧе на топло !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 61. 61 Профил на Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !
  Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !
  Рейтинг: 213 Весело

  [quote#57:"Дедо Либен"]На различните места ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА се разбират по различен начин: [/quote]

  абе в Булгаристан ги дефинира Бай ХоЙ както му скимне, капиш !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 62. 62 Профил на Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !
  Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !
  Рейтинг: 213 Весело

  [quote#59:"xali"]Нали затова те кръстиха майка, да защитиш индивида? [/quote]
  Нее, треба и цица да даде !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 63. 63 Профил на Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !
  Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !
  Рейтинг: 213 Весело

  [quote#51:"Wornoxmaniak Сляпа вяра във върховенството на ГЕРБ"]Що ние кво направихме с тех? Разчекнахме ги и после ги нарезахме на парчета или си ги върнахме живи и здрави от къде са дошли?
  Ей, ако те пратят да пазиш границата голяма веселба ще става с теб... Има да ти опъват жартиерите. ... [/quote]

  Така правим сЪс всиЧки, който не си плащат бакшиша, нали тЪй Фатмак !
  А жартиерките Бай ХоЙ ми Ги открадна !?

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 64. 64 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3731 Неутрално

  До коментар [#60] от "HLopaTaRA":


  [quote#60:"HLopaTaRA"]Бай ХоЙ ми пусна парното[/quote]
  Знам, отразих го.
  http://www.dnevnik.bg/comix/162970/

 65. 65 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7947 Неутрално

  Не стреляйте по пианиста, той толкова може.

 66. 66 Профил на ellli
  ellli
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#65] от "Роси":

  Много точно казано! Проблемът е кой ще ще се възползва от лошия пианист и дали затова не го пуснаха да свири

 67. 67 Профил на Cassi
  Cassi
  Рейтинг: 2670 Неутрално

  Напълно съм съгласна с анализа.

  "...представете си къде е мястото на другата позиция по тази тема – на хуманната, на правозащитната позиция, на позицията на върховенството на правото, и колко гласа би събрал кандидат с подобна позиция. Отговорът: нищожно малко."

  Разбрахме вече, че всички в тази държава са патриоти.
  Но колко Човеци останаха!?

  Джордж Бърнард Шоу: „Свободата значи отговорност. Ето защо мнозина се страхуват от нея”
 68. 68 Профил на patsis
  patsis
  Рейтинг: 2511 Весело

  До коментар [#55] от "baxter":Бе тя е достойна направо за Императрица на Галактическата империя!
  Ама от пуста завист българска не бе предложена поне за генерален секретар на ООН! Предложиха некви там Бокови-Георгиеви!

 69. 69 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9137 Неутрално

  Не смятам, че Цачева е обмислила тезите си, защото няма смисъл, а освен това ще и бъде трудно.
  Тя праволинейно защитава кривата линия на ГЕРБ.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 70. 70 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  [quote#45:"роджър"]Авторът бил юрист ... и какво от това /ако е вярно/ ? [/quote]
  Вече Сульо и Пульо се титулува юрист.Един юрист работи само с доказателства и не използва думи като "фашизоиден".Или пък думи като"расизъм".Как изобщо може да съществува расизъм в България като 99,99 процента от населението е от една раса-европеидната?

 71. 71 Профил на Ivan Stoyanoff
  Ivan Stoyanoff
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Тия клетници дет МВР-то ги върнало на Турция са сичките проблеми в България. То МВР-то сбъркало с връщането, щото турците нещо са се омотали с човешките права. Що не земе ДПС-то да отиде в Турция, да му обясни на Ердоган тези работи, да оправи Ердоган, да оправи Турция и след това ако иска да остане там, ако иска да се върне. Може след изборите да прати Орешарски - вече като президент - при Ердоган и той да му говори, че не са хубави тези работи. Ако не се случи, тогава, след изборите, да отиде генерал Радев като президент и да върне тези хора обратно в България и да ги приемат за членове на ДПС или БСП.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах