Стреляйте, стреляйте със сигнална ракета

Цачева и Бойко Борисов

© Юлия Лазарова

Цачева и Бойко БорисовПървият телевизионен диспут между кандидатите за президент на ГЕРБ и на БСП изстреля "червена ракета". В международния сигнален код тя е знак за бедствие, за непосредствена и неизбежна опасност, при която има нужда от незабавна помощ.


На въпроса спазени ли са били човешките права на седмината турски граждани, които преди седмица България върна на Турция мълчешката, панически и съучастнически, Цачева отговори:


"Преди всичко е националният интерес на държавата пред защитата на отделни права."
Подобно отношение на Цецка Цачева към гражданските и човешки права в съвременна европейска държава налага аварийна комуникация. Защото само след две седмици паниката, съучастничеството и гузното мълчание могат да се окажат поведение на следващия български президент.


Границата на политическия морал


беше прекрачена от правителството още на 10 август, когато насилствено и по недоказани обвинения в тероризъм в Турция беше екстрадиран Абдуллах Бююк.


Два месеца по-късно - на 15 октомври, пак в нарушение на националното и международно законодателство, по вече познатата технология България предаде на Турция още седем души.


Според заместник-директора на "Гранична полиция" Светослав Манолов седмината са били просто нарушители на държавната ни граница – икономически емигранти, които не са поискали политическо убежище у нас.


Но съобщението на турските медии, за поредната екстрадиция без съдебна санкция, гласеше съвсем друго: че двама от върнатите са полицейски комисари, уволнени от дирекциите в Диарбекир и Коджаели. Сред предадените от България е имало и един доцент, университетски преподавател, журналист от закрития опозиционен вестник "Заман", гимназиален преподавател по физика и един собственик на магазин, обвинен в търговия с наркотици. С други думи всички екстрадирани напълно покриват профила "политически врагове" на Ердоган. Дори и собственикът на магазин, защото при тежко нарушения правов ред в южната ни съседка "търговец на наркотици" би могъл да се окаже всеки.


Понеже кандидатът за президентът на ГЕРБ веднъж вече обяви, че научава от списанията за


"паралелните реалности"


в които не подозира, че живее, ето какво пише там за случващото се в Турция след 16 юли:


Първоначално задържаните са общо 43 хил. души. От тях 24 хил. са останали в арестите заради "предполагаеми връзки" с организаторите на пуча. Случаите на самоубийства в турските затвори, станали случайно известни през последните три месеца, вече надхвърлят 20 – обесени с чаршафите си, скочили през прозорците на полицейски управления, изпили смъртоносни дози перилен препарат...


Преведена на езика на демокрацията тази "паралелна реалност" се наричат "терор", "репресия" и "политическа чистка".


Като доказателство за точността на превода, в списанията пише също, че на 6 септември т.г. 47 годишният прокурор Сейфетин Ийгит (Seyfettin Yiğit) е бил намерен обесен в банята на затвора в Бурса. Той бил отведен там заедно с други заподозрени в симпатия към проповедника Фетхуллах Гюлен.


Само че, Сейфетин Ийгит има и друга,


премълчана предсмъртна история


През 2013г. той е сред прокурорите, ангажирани в разкриването на гигантския корупционен скандал в "Администрацията за жилищно строителство" (TOKI) на Турция. По това време Ердоган е министър–председател на страната, а сред разследваните, заедно с четирима членове на кабинета, е и синът му.


Анонимни свидетели на случващото се в десетките временно устроени турски арести твърдят, че изнасилванията (и на жени, и на мъже) са сред най-често прилаганите изтезания. За по-висока ефикасност жени - "гюленисти" били изпращани в мъжки затвори.


Само за два месеца България е хвърлила


поне осем души в тази месомелачка


Според кандидат-президента на ГЕРБ Цецка Цачева това се е случило, защото "националният интерес на държавата" стои "пред защитата на определени права". Вероятно заради същата грижа, предадените на турските власти не са получили у нас нито адвокатска защита, нито възможност екстрадицията им да бъде наблюдавана от представители на омбудсмана или правозащитни организации.


Трагичната ирония в случая е, че философията, с която кандидатът на ГЕРБ се опитва да спечели президентските избори в България, отдавна и успешно е развързала терора от другата страна на южната ни граница.


Като кандидат-президент на държава с демократична система на управление Цачева трябва да знае, че като крайъгълен камък на съвременната световна политика, доктрината за правата на човека не подлежи на ревизия.


Също толкова важно е да не забравя, че като председател на Народното събрание на 8 март 2011г. лично е участвала в приемането на "Стратегия за национална сигурност на Република България". Както на няколко места в текста й, така и в заключителния чл. 175 е записано, че тя отразява


"интересите на гражданите, обществото и държавата".


Не в някаква "паралелна реалност", а в тази, в която България сe намира след 1 януари 2007г. "зачитането на човешките права и достойнството, наред с принципите за свобода, демокрация, равенство и законност са ценности, общи за всички държави-членки на Европейския съюз. Те направляват действията на Съюза вътре и извън неговите граници". Цитатът е от сайта EUR-Lex, който осигурява достъп до правните документи на Съюза.


В същия сайт са публикувани и "Насоки относно диалозите за правата на човека с държави извън Европейския съюз". В него императивно е указано, че приоритетните въпроси, които се дискутират по време на тези диалози, са "борбата срещу смъртното наказание, изтезанията и други жестокости".
Затова кандидатът за бъдещ президент на България няма право да забравя, че хвърлянето през границата на хора за


укротителен пай на съседите


е престъпление.
Въпреки това правителството на ГЕРБ започна последователно и хладнокръвно да превръща пренебрежението към хуманността нехайство към репресията в политика. За сега само външна.


Само че, точно от тук започва най-важният дебат преди изборите за президент на 6 ноември: В него трябва да бъдат изяснени три "сигнално червени" хипотези:


Първата, че кандидатът-президентът на ГЕРБ, юрист и съвсем доскорошен председател на Народното събрание, не познава нито международните правни норми, нито европейското законодателство в защита на човешките права.


Втората, че ги познава, но умишлено пренебрегва прилагането им в полза на користни партийни интереси или мъгляви трансгранични зависимости.


И третата, че само след месец България може да се окаже с президент, за когото "защитата на националния интерес на държавата" стояи над човешките и гражданските права.


Дори предполагането на подобна възможност е вече сигнал за приближаващо бедствие.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (169)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4941 Неутрално

  Спасе, от стрелба разбира Радев. Цецка може да си нахлупи една каска и да наблюдава...

 2. 2 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4941 Неутрално

  "Преди всичко е националният интерес на държавата пред защитата на отделни права."
  Цецка идея си няма какъв гаф сътвори...

 3. 3 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1122 Любопитно

  На "Титаник" не е имало сигнални ракети за бедствие и са стреляли с такива за празнични случаи.

  - Топим се! Топим сееее!
  - ?!

  TAKE THE RED PILL!
 4. 4 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 434 Весело

  Хайде, сега , Радев бил и артилерист ! Ти да видиш !

 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  Подобно отношение на Цецка Цачева към гражданските и човешки права в съвременна европейска държава налага аварийна комуникация."Има хора които се издигат летейки,други(като Цецка) се издигат,пълзейки.

 6. 6 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  Със сигурност е първата хипотеза ... от където и да я погледнеш

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 7. 7 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 311 Неутрално

  сега и един дебат с Каракачанов ще я довърши тази ....

 8. 8 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 377 Неутрално

  До коментар [#2] от "Добрин Велков":

  Никакъв гаф не е това, а брутална истина.

 9. 9 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 835 Весело

  Другари, развийте добре новата опорна точка:

  Цачева ще потъпква човешките права, а Радев и БСП ще ги защитават

 10. 10 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 358 Гневно

  ГЕРБ укрепва темелите на комунизма ежедневно.Лошото е, че има много българи на които това им харесва - да живеят в страх, омраза и капсуловани!И учат децата и внуците си, че е супер живот, ама не им казват, че за дума или жест срещу властта, някой донасяше веднага и човекът изчезваше или в най-добрия случай - съсипваха му живота и този на близките му.

 11. 11 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Ама трябва да му признаем на Бойко, че направи изборите интересни - ако беше номинирал някой от останалите трима, то нямаше да има сейр за гледане.. за жалост ще стане играчка плачка и ще е сейр за държавата

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 12. 12 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 842 Неутрално

  То е ясно, че Цецка не става за президент. А генерала пък хептен...

 13. 13 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Цачева, е поредният нагъл при това пример, че зад етиката който сами са си поставили като "десни и демократи" много народ, изповядват съвсем други и по скоро съвсем не забравени от близкото минало методи, похвати и схващания , както за устройството на държавата и обществените отношения, така и за отношението на същата държава към отделният индивид.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 14. 14 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 594 Весело

  Вуте и Пена на екскурзия в Япония. Посещение на японско гробище на групата. Разглеждат и Вуте вижда, че на надгробните плочи пише Яко Суно, родена 1936 – умряла 1975, тя живя 10 г... на друг р. 1905 - умял 1973 – той живя 3 г. и т. н. Смята, смята Вуте, нещо не му излиза сметката и пита каква е тази работа? Екскурзоводката отговаря, че в Япония е прието да се пише само броя на годините, през които човекът е бил щастлив.
  Замислил се Вуте и казал на Пена:
  - Пено, като умра на гроба да ми напишат - "Он се роди умрел!"

 15. 15 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  [quote#4:"evelin_m"]Хайде, сега , Радев бил и артилерист ! Ти да видиш ! [/quote]
  не че е по темата ама да си чувал че щурмовите самолети точно това правят обстрелват ако не знаех какво е това отиди в Безмер там има няколко су

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 16. 16 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Като ги гледам тия двамцата и Цецка и червения генерал не струват и половината от сегашния (слаб според тях) президент.
  След изборите ще съжаляваме за Плевнята, ама връщане назад няма.

 17. 17 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 808 Неутрално

  за когото "защитата на националния интерес на държавата" стояи над човешките и гражданските права.
  ===============================
  Откровена либерално -отровна теза. Правата изобщо за чòвека изобщо (без националност, култура и традиции) и за гражданина изобщо стоят над всичко. Изводът - създаване на свръхлиберален и наддържавен ред, в който доминация имат "най либералните" - американците. Откровена пропаганда но не знам дали Спасов съзнава това.

 18. 18 Профил на noshtnik
  noshtnik
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Интересно ми е, ако потъпкването на "отделните права", които Цецко Цачев жертва в името на "националния интерес" бъдат отнети от конкретно от него какво ще каже...

  The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt
 19. 19 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4941 Неутрално

  До коментар [#7] от "it4":


  [quote#7:"it4"]сега и един дебат с Каракачанов ще я довърши тази .[/quote]
  Скоро. Подготовката върви. В най-лошият случай - дебат на първите 5 /по социологическа подредба/. Няма да и се размине, особено по незасегнати при дебата с Радев, а злободневни злободневни теми. Примерно бежанците...

 20. 20 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 861 Весело

  До коментар [#12] от "marker":

  Тя, Цецка, и за председател на Народното събрание не ставаше според някои специалисти, ама какво нищо й няма като председател комай 5 година!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 21. 21 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1638 Весело

  Маминка Цета става за вице на Митьо Пищова. Прилича на карикатура.

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 22. 22 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#5] от "chicago514":

  Има и трети дето чакат първите да се избият , та дано и те успеят. А и между другото - от кога се възхищавате на пилота ?

 23. 23 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1775 Любопитно

  васалската политика на борисов спрямо диктатора ердоган е престъпление ,оглушително е мълчанието на прокуратурата ,така наречените патриоти и разните правозащитни организации

 24. 24 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4941 Неутрално

  До коментар [#12] от "marker":


  [quote#12:"marker"]То е ясно, че Цецка не става за президент. А генерала пък хептен... [/quote]
  А Трайчо го нема
  у целата схема...

 25. 25 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4941 Неутрално

  До коментар [#22] от "aboto":


  [quote#22:"aboto"]Има и трети дето чакат първите да се избият , [/quote]
  Каракачанов. Другите нямат ресурс за трети. Може и втори да стане, зависи от хода на кампанията на патриотите.

 26. 26 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 640 Любопитно

  На Цецка ца не би Цецо (другият юрист) да и е ПР?

 27. 27 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1300 Любопитно

  "... мълчешката, панически и съучастнически..."

  Понеже са екстрадирани по закон, ни се сервират някакви лигави внушения. После да не се чудите, г-н Спасов, че думата "журналист" е станала ругателна, равнозначна на псувня.


  "Преди всичко е националният интерес на държавата пред защитата на отделни права."

  Ми точно по тази максима се водят най-големите демократи и радетели на човешките права винаги, когато правата пречат на интереса, особено когато става дума за "права" на чужди граждани, незаконно пребиваващи у нас.
  Когато американците изхвърлиха като мръсни котета двойка българи, преподаватели по музика, защото на единия му изтекла визата, вие кротинко мълвяхте "ама такъв е закона", че се и възхищавахте "има ред там".

  На някои нестъпвали в казарма много им се ще да се конфронтираме с Турция. Сметката им е проста (ама много проста, обаче невярна) - конфронтация с Турция, тя пуска "бежанците" да щурмуват нашата граница, народа недоволства, правителството пада, нови избори и (по някакво необяснимо чудо) Рамаданчо почва да управлява както трябва - евроатлантически дясно или дясно евроатлантически.
  Тъпо, но факт..........

  Знанието е сила, информацията - власт
 28. 28 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1060 Гневно

  Ако не беше наш този цирк, щеше да пада голЕм смЕх.
  Ама сега си е за рев.
  Защото Цецка, въпреки обектвните обстоятелства, ВЪПРЕКИ ТЯХ, може съвсем РЕАЛНО да стигне до поста.
  И тогава вече, вероятно, съвсем почти сигурно, поне аз, но и доста други омерзени, и ние ще си заминем през Терминал 2.
  Със семействата.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 29. 29 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  Нема да бъзикате мама Божка ейййййй......

 30. 30 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Вместо да се хващаме за конкретна реплика е добре да погледнем цялостно върху картинката.И при най-бегъл прочит се вижда, че Цецка е една посредствена жена.Опитва се да го докара до Класната, но не и стигат ни силици, ни възможности.

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 31. 31 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2535 Весело

  [quote#1:"Добрин Велков"]Спасе, от стрелба разбира Радев. Цецка може да си нахлупи една каска и да наблюдава... [/quote]
  Да, бе!
  Ми тя е карала начално военно обучение 'найш къде!
  Те': https://slivensega.files.wordpress.com/2015/06/cecka11111.jpg

  Ма за каската, че и липсва, си прав, де ...

 32. 32 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Абе някой чувал ли е,знае ли какво стана с Бююк?

 33. 33 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 541 Разстроено

  Малееееее... представям си я Цачева на среща с Ердоган относно бежанската криза.


  Малеееееее... това, което си представям е отвратително.

 34. 34 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2363 Неутрално

  Баси, ми нали това иска матряла. Да се върне тая държава (дето сме я загубили), където човешките права са на втори план, зад обществените.

  "Гениален изрод е Петьо Еврото дадеш му една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение, на когото кажеш..." Делян П.
 35. 35 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Искам Петя Владимирова , искам Евгени Дайнов , искам демокрация и обективност , а дали може и Евгени Михайлов .

 36. 36 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#28] от "pariah":

  Дано бъде избрана Цачева,че най после такива като тебе да спрете да дрънкате за терминал 2 и най после си изпълните заканите.

 37. 37 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2535 Весело

  [quote#26:"azmatahari"]На Цецка ца не би Цецо (другият юрист) да и е ПР? [/quote]
  Като нищо!
  Като гледам какво "цъ, цъ, цъ, цъ" се развихри ...

  А накрая ще се получи едно мощно ... бъъъъъъ !!!!

 38. 38 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1584 Разстроено

  Не знам какво става в БГ, покрай тия избори, ама като чета, все повече на чалготека ми прилича. Може би това ще са най-слабите и най-зле подготвените кандидати за заемането на този отговорен държавен пост. Президентската институция е за държавник, не за плазмодийно-партийно същество. Страхувам се че силните на деня политически и икономически ( олигарси ) индивиди искат да обезличат тази институция, и да изпразнят от съдържание думата Президент.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти! Гербояд - производната на успоредно осцилиращи мутирали до неузнаваемост хиперкубове!
 39. 39 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Според мен, Цецка просто не знае какво говори! Мисленето не и е силната страна...От всякъде се вижда, че председател на парламента и идва в повече на възможностите. За президен меко казано не става.

 40. 40 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  В отговор на предадените на Турция нейни граждани, Ердоган обяви Кърджали и Варна за изконни турски територии. Борисов докъде си мисли,че може да стигне по този начин? Турците са хора, които приемат жестове, като този със скандалното екстадиране на турски граждани, не като израз на добра воля и добросъседство, а като проява на слабост и съответно усилват натиска и претенциите си.

 41. 41 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  [quote#0:"статиа"] Преди всичко е националният интерес на държавата пред защитата на отделни права[/quote] -това да им го напомним, когато утре се изправим пред дилемата-
  запазване на България, или правата на политиците!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 42. 42 Профил на Димитър Мачев
  Димитър Мачев
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Така става, когато котките спят, мишките лудуват ли лудуват. След като изядоха оня кашкавал,на привършване е и сиренето . " кандидатът-президентът на ГЕРБ, юрист и съвсем доскорошен председател на Народното събрание, не познава нито международните правни норми, нито европейското законодателство в защита на човешките права " Не и е нужно, Б.Б ще я напътсва, както беше с Роско.Забелязахте ли как няколко пъти показаха снимка на диплома от РАБФАГА на СУ. Защо ли не показаха свидетелство за защитен седми разряд по случай 26тия рожден . Къде ли е Стайнбек , да напише едно романче, материал и матрал много.

 43. 43 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2160 Любопитно

  бай Х още ли не си е прибрал мухлясалия птеродактил и ако да - що?

 44. 44 Профил на noshtnik
  noshtnik
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#28] от "pariah":

  А пък питаш ли ги какво им е на гвардейците от почетния караул?
  Още отсега екип психолози трябва превантивно да работят с тях за да се намалят рисковете от депресия...

  The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt
 45. 45 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  [quote#24:"Добрин Велков"]А Трайчо го нема
  у целата схема...[/quote]

  Велков, не стига ли пенЦийката, че ти требва пара за злоупотреба?

  Имало едно време ссср...
 46. 46 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 867 Неутрално

  "Преди всичко е националният интерес на държавата пред защитата на отделни права."

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 47. 47 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  [quote#11:"brutester"]ако беше номинирал някой от останалите трима[/quote]Не е рекал, не е сменил номинацията.

 48. 48 Профил на Умнокрасив стиковащ резидент
  Умнокрасив стиковащ резидент
  Рейтинг: 1476 Весело

  До коментар [#0] от "Статията":

  "Първата, че кандидатът-президентът на ГЕРБ, юрист и съвсем доскорошен председател на Народното събрание, не познава нито международните правни норми, нито европейското законодателство в защита на човешките права."

  Бе какви международни правни норми бе хора те не познава конституцията на България която уж щяла да следва и не познава принципите на коституционната република пък вие за международни норми и закони.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 49. 49 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Прав е Спасов да бъзика Цачева.
  Отговорът й трябваше да е: "Не съм запозната с подробностите и не мога да отговоря",а не да дава трибуна за словоблудства на всякакви тънкообидни демократи като горния.
  А една от важните подробностите е,че турците писмено са отказали убежище в Румъния,на чиято територия са заловени.

 50. 50 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Зад паравана-клише ''национални интереси'' има наистина интереси. И то серизни. За милиони. Това са паричните потоци, които свързват контрабандата на цигари, наркотици и акцизни стоки. Каналите се покровителстват от властите и тук и при съседите. За това всеки ''мигач'' от Ердоган за тате Бойко е закон, защото ако някоя''случайна'' информация по въпроса за връзките му с каналите излезе във вестниците...

 51. 51 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 959 Неутрално

  До коментар [#32] от "gobay":

  Обесил и са го завалията.

 52. 52 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Адмирации за коментара на Спас Спасов! Изключително важно е да се анализира и разбере опасността, пред която сме изправени.
  Явлението Цачева е симптом за сериозно заболяване. Обстоятелството, че прекалено дълго живеем в бутафорна демокрация, направи хората нечувствителни, към подобни явни подмени. Поразителен е фактът, че мнозинството са наясно, че Цачева е конят на Борисов, който той най-вулгарно изправи на подиума за да бъде избран, но това не ги смущава особено и тя води в класациите.

 53. 53 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#43] от "extraCACA":
  [quote#43:"extraCACA"]бай Х още ли не си е прибрал мухлясалия птеродактил и ако да - що? [/quote]

  Ако позволяваше регламента /както за ООН/ сигурно отдавна щеше да е прибрал птеродактила.
  Ама и алтернативата ако се спазва директивата за майка на нацията не е блестяща .
  С крилца ако е - или дуловски кълвач , или кърджалийска сврака.Или шипченска патка.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 54. 54 Профил на gosko22
  gosko22
  Рейтинг: 440 Гневно

  Може би Румъния е трябвало да предаде Български Хъшове през 1867 на Турция.

  На Ботев можеха да му спестят трудностите за връщане в БГ с една екстрадиция по бързата процедура.

  Това е предложението на Цачева. Държавата над хората!

 55. 55 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 959 Неутрално

  Така, така. .. Къде що има гюленист требва да го пазим и обгрижваме няма значение искат или не политическо убежище.
  Законите ни не трябва да важат, важното е къде що има паплач и превратаджии да ги подслоним и обгрижваме.

  Цветан Василев защо да ни го връщат сърбите, че може някой разорен в затвора да му посегне.

 56. 56 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 959 Весело

  До коментар [#54] от "gosko22":

  Ти сериозно ли?

 57. 57 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1359 Весело

  До коментар [#12] от "marker":


  [quote#12:"marker"]То е ясно, че Цецка не става за президент. А генерала пък хептен... [/quote]
  Като ги гледам какви празнодумци са, ми се струва, че и двамата стават!

 58. 58 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Червената ракета е и подкрепата на Местан за Цецка - същия този който ходи да целува ръка на Ердоган. А що е Ердогматизъм:
  "Случаите на самоубийства в турските затвори, станали случайно известни през последните три месеца,..."
  "...Анонимни свидетели на случващото се в десетките временно устроени турски арести твърдят, че изнасилванията (и на жени, и на мъже) са сред най-често прилаганите изтезания. За по-висока ефикасност жени - "гюленисти" били изпращани в мъжки затвори"
  "Преведена на езика на демокрацията тази "паралелна реалност" се наричат "терор", "репресия" и "политическа чистка"."
  Та тази "паралелна реалност", Явно е подкрепяна от Цецка и Местан, а защо не и от "най-големия демократ"...

 59. 59 Профил на uel35488284
  uel35488284
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Значи, това е според гърбавата продажна камарила, националния интерес за българската държава!?Бай ХоЙ да подблизва и изпълнява всичко, което отявления ислямист и шовинист Ердоган му поиска във вътрешнобългарски и външнополитически план!?И когато Ердоган си завърши един ден намеренията в Сирия, "петатата" му колона в България, съставена от гърбо и позитански комунисти, да е разложила вече вътрешно българската държава до степен, че намеренията му срещу България да се осъществят за пределно кратък период от време!?

 60. 60 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 752 Весело

  Доста пошла като внушение статия.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 61. 61 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1313 Любопитно

  Да подлея малко масло в огъня - моето любимо занимание!
  Как ще коментирате, че точно преди 100 години (1916) българско-турските войски подгонват румънци, сърби и руснаци в Добруджа и ги гонят до делтата на Дунава. А след това българи и турци минават Дунава и на 6 декември 1916 превземат Букурещ.
  Високи пламъци, отровни пушеци, неистови крясъци, опулени очи ...

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 62. 62 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 488 Неутрално

  А Станислав Иванов утре ли , ще напусне групата , че дневник го лишава от човешкото право на избор ?

 63. 63 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Не знам защо форумистите се правят на девствени гимназистки! Ограбването на 4-5 милиарда лева в КТБ и забягването на Ц.В. в Белград, списъкът на обвиненията, който той съобщи че се намират в сейфовете на избрани нотариуси не показа ли, че интересите на мафията-държава стоят над интересите на държавната система, правовият ред и интересите на зридическите и физически лица държали финикийски знаци в КТБ.
  Естествено много бедни маймуни са доволни, че някои богаташи са ущипани яко, но там бяха парите и на Топлофикация София, доста военни предприятия и т. н.
  За мен този случай е границата на закона, която бе прегазена и натикана в гьола ...

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 64. 64 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6505 Неутрално

  За Цачева важи приказката "Изгеждаше умна докато не си отвори устата"...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 65. 65 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 867 Любопитно

  До коментар [#63] от "vxa15365434":
  [quote#63:"vxa15365434"]но там бяха парите и на Топлофикация София, доста военни предприятия и т. н. [/quote]

  Ти некой път питал ли си се що тези си държаха десетките милиони у КТБ , а не плащаха на доставчици , на които пък дължаха стотици милиони ?Държавата и общините са собствениците им .

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 66. 66 Профил на Умнокрасив стиковащ резидент
  Умнокрасив стиковащ резидент
  Рейтинг: 1476 Весело

  Ако анализираме по-обстойно ще установим всъщност че въпреки че другарката кандидат президент не познава коституцията на Република България явно познава добре конситуцията на НАРОДНА Република България щото според тази конституция другарката Цачева е напълно права. С други думи знае конституцията ама е пропуснала да забележи че отдавна тази конституция не е валидна. И всъщност това че се мисли за голям юрист и играе лоша шега защото показва какво е едно рабфакско юридическо образование пък било и незавършено. За конкретния случай за репатрираните не коментирам защото не познавам детайлите и въпреки че е възможно (не казвам че е така) да са екстрадирани законно но думите при дебата на другарката Цачева показват че въпреки че тя иска да е излязла от комунизма то комунизма не еизлязъл от нея. Освен друго това непознаване на конституцията граничи с предателство ако бъде облечено в институционална форма за което алармирам герберите да я заставят да си наеме истински юристи за съветници.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 67. 67 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#12] от "marker":

  Точно така, президента ще е Каракачанов.

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 68. 68 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#67] от "Sars Saraktos":

  Доносник - син на доносник !
  Династичен доносник с една дума. Кой знае ? Може и това унижение да ни се наложи да преживеем.След Гоце всичко е възможно.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 69. 69 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4941 Неутрално

  До коментар [#68] от "navy":


  [quote#68:"navy"]Доносник - син на доносник ! [/quote]
  Какво лошо има в традициите? Недей така начи...

 70. 70 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Редакцията на вестника се е превърнала в критикарска трибуна на Цачева. Не оправдавам кандидата на ГЕРБ за твърдението за гражданските права, но не видях и дума във вестника за налудничавите твърдения на Радев, че Крим бил руски, понеже там имало много руснаци. Такава политика на евентуален президент би ни вкарала в тежък конфликт с партньорите ни от ЕС и НАТО, а с подобен довод Турция съвсем спокойно може да претендира за района на Кърджали.

 71. 71 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#64] от "penetrating":

  За съжаление дори не изглежда умна..

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 72. 72 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 701 Весело

  Време е да дойде Кристалина..И без това са я емнали в Европа, че била доносник на ДС и подопечна на Мултигруп.Я Боце да си я прибира да празни слово на родна земя.Предполага се, че българският и е по-добър от английският.Предполага се..

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 73. 73 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#68] от "navy":

  Поне е единствения патриот всред кандидатите мислещ за България, да виждаш друг такъв между Цачева и Радев, Митьо пищова и Трайчо Трайков?

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Гаф след гаф!
  Абе, с няколко думи, още от началото на съществуването си се видя, че ГЕРБ нямат кадри. За никакво управленско ниво. Дори и най-горе. Само мъчат и себе си, и още по-зле - мъчат цял един народ с неадекватните си решения. Толкова си могат, но на наш гръб е все пак.

 76. 76 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6505 Неутрално

  До коментар [#71] от "1Sion1":

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 77. 77 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  До коментар [#49] от "ret":


  [quote#49:"ret"] една от важните подробностите е,че турците писмено са отказали убежище в Румъния,на чиято територия са заловени. [/quote]
  Ама ти сериозно ли? Тръгнали да бягат от Ердоган ама не искат убежище?!?!

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 78. 78 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  До коментар [#65] от "navy":


  [quote#65:"navy"]Ти некой път питал ли си се що тези си държаха десетките милиони у КТБ , а не плащаха на доставчици , [/quote]


  Защото ги нямаха парите за плащане на доставчиците, а това бяха оборотните им пари. Не ме карай да ти обяснявам, че предприятие като Топлофикация трябва да има няколко десетки милиона оборотни в банката .... Към 2-3.5 милиарда са парите на частни защитени вложители ....

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 79. 79 Профил на Титка Николова Пацирева
  Титка Николова Пацирева
  Рейтинг: 509 Гневно

  До коментар [#20] от "boby1945":

  Викате, нищо й няма. По- точно е да се каже, че нищо няма в главата й - нито ум, нито морал, нито зародиш на цивилизованост, на представа за общочовешки ценности, човечност изобщо. Има само дълбоко закостенели, човеконенавистни комунистически убеждения. И неподплатено от нищо, кухо самочувствие.

  До коментар [#20] от "boby1945":

 80. 80 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3283 Гневно

  "Първата, че кандидатът-президентът на ГЕРБ, юрист..."

  Моля? Юрист, казвате? И дипломиран даже!
  Ще чуем ли все пак от Софийския университет - учила ли е въобще там Цецка Цачева и защо дипломата й има този явно фалшив вид?


 81. 81 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  До коментар [#15] от "stg":

  Ма Радев и Су ли е пилотирал?!

  Той цял вундеркинд бил, щом умее толкова работи!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 82. 82 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  Абе Спасе, какво разтягаш локуми и въртиш манипулации? Тези невинни турски душици как са влезли в България, поискали ли са убежище, закрила? Преминават пак като престъпници в Румъния. Там ги хващат, там поискали ли са закрила, убежище???? Вай, вай колко са добри и невинни душици пресекли по престъпен начин две граници! Естествено е да ги върнат от Румъния в България, от тук в Турция. Точка. Сега драскате и плюете не загрижени за тези невинни душици, а защото такава е опорната точка, да се плюе по правителство и МВР/не че няма за какво/. Тук стана най-важната тема защо сме спазили процедурата и сме ги върнали. Я покажи поне един ред в Румъния по тази тема???? Нещо техния омбудсман да грачи 24 часа по темата, техния РХК да плюе по държавата си??? Ти си заработи рублите, покажи какво пишат по тази тема в Румъния?
  Всички работите да станем Крим-2, и ще станем, но тогава ще съжаляваш... но ще е късно, защото да станем Крим-2 е лесно, но да станем после отново България е невъзможно!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 83. 83 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3884 Неутрално

  Майка ни , още не ни е гушнала, и вече се отказа от нас!

 84. 84 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  [quote#81:"b_52_strato"]Ма Радев и Су ли е пилотирал?!

  Той цял вундеркинд бил, щом умее толкова работи! [/quote]
  нямам идея и не ме интересува, просто поясних че не само артилерията обстрелва, за който не знае

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 85. 85 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#27] от "pag":

  Колега, въпросът с индивидуалните човешки права , според Хартата на основните права на ЕС, Съюз, към който ние доброволно се присъединихме,( не, а насила ни взеха по политически причини, като недорасляци), следователно споделяме и еднакви ценности и отношения и отговорности към индивида, не разглежда същият от расова или религиозно гледна точка.
  И в тази връзка , написаното от вас , първо, граничи със расизъм и шовинизъм - нищо общо с европейски ценности, и второ, заблуждавате се , че текущо власт имащите няма да се позоват на същият принцип, след като го ползват по презумпция, и към всеки отделно взет гражданин на България и/или на ЕС, вкл. и към вас.
  Тогава, се пита в задачата , какъв ще е ревът , който ще надуете до небесата,поради щото, не били спазени правата ви като гражданин и на Бг. и на ЕС ?!?!
  А между впрочем и сега в България някой , разбирайте на власт и около нея, продължават да имат повече не писани права от другите простосмъртни, а последните освен , че изпитват цялата строгост на закона , изпитват и нарушение на правната си подобно тези , които вършеше Цветанов , обвинявайки за престъпници, за щяло и нещяло различни хора и от трибуната на НС и чрез МВР пикчърс.
  Толкова, и мислете и за себе си, докато ръсите мисли за нещата от живота ...на другите.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 86. 86 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3884 Неутрално

  Преди всичко е националният интерес.
  А ако Цецка стане президент, националният ни интерес ще се определя от нея и от Бойко. Може ли някой да гарантира, че тези двамата са наясно кое е наистина национален интерес? Така че и правата на гражданите, и националният интерес са под въпрос.

 87. 87 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Искате ли това за президент?
  http://afera.bg/wp-content/uploads/2016/10/CA34.jpg

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 88. 88 Профил на mustak_dete
  mustak_dete
  Рейтинг: 497 Неутрално
 89. 89 Профил на kornelia_18
  kornelia_18
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Първо, за дипломата й. Забелязах, че шрифтът/почеркът на дипломата й е абсолютно същият като на моята от 1978 от СУ "Кл. Охридски". Значи ли нещо това, не знам. Само констатирам.
  Второ, ясно е на всички, че мачото си избира жени, които немеят пред него, за да ги командва после - Р.Желева, Й.Фандък., МВР, сега и новия президент, Боже опази.

 90. 90 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#16] от "marker":

  Червен генерал ама друг път. http://www.glasove.com/categories/na-fokus/news/voennovyzdushniyat-kolezh-maksuel-rumen-radev-e-bydesht-strategicheski-lider
  Не е като да си завършил рабфак и после в окръжния савет или като едни други демократи в Масква. Предполагам на новите братя вярваш.

 91. 91 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 1108 Весело

  До коментар [#14] от "mentra65":
  +++++++++++++++++++++++

 92. 92 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2026 Любопитно

  [quote#27:"pag"]Когато американците изхвърлиха като мръсни котета двойка българи, преподаватели по музика, защото на единия му изтекла визата, вие кротинко мълвяхте "ама такъв е закона", че се и възхищавахте "има ред там". [/quote]

  Баджанак, "мръсните котета" бяха върнати в демократична страна, не в анадолска сатрапия. Или имаш нещо против, а? Не че, Вожда, не се опитва да ни докара, след мафиотското управление, до същата сатрапия.

 93. 93 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 541 Разстроено

  [quote#32:"gobay"]Абе някой чувал ли е,знае ли какво стана с Бююк? [/quote]
  Да, пълна тишина какво се случва с тези хора после...

 94. 94 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2026 Весело

  [quote#30:"1Sion1"]Опитва се да го докара до Класната, но не и стигат ни силици, ни възможности. [/quote]

  Класната е класика!
  Ма за ГЕРБерчетата, няма разлика между двете.

 95. 95 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  [quote#43:"extraCACA"]бай Х още ли не си е прибрал мухлясалия птеродактил и ако да - що? [/quote]


  Не стреляйте със сигнални ракети по птеродактила, моля!

  (Табелка пред клетката на птеродактила в Плевенският зоопарк)

 96. 96 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 2572 Неутрално

  Нахален и лицемерен опит за репортаж на дописника.
  Думи извадени от изречение, поставени като заглавие в стил руски новинарски сайт. От толкова пошли атаки по Цачева, само започва да си го вдига рейтингот.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 97. 97 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 835 Любопитно

  От дългата скамейка, Главатаря на ГЕРБ изтегли дебелата и най-незаострена -клечка.
  Защо си го причиняват с тези лица като Деляня и Цеца?? Та, както е известно, одухотвореността се вижда през очите. А в тези лица като се взре човек и...дъхът му спира!

 98. 98 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 377 Неутрално

  До коментар [#73] от "Sars Saraktos":

  Как дефинираш патриот? Русофил и патриот никога не са били и няма да бъдат съвместими.

 99. 99 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Цaчевa се държa кaто ученичкa нa
  диспутa .Често грешеше и молеше другaрчето зa помощ

 100. 100 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1300 Любопитно

  До коментар [#85] от "нуцо":

  Колега, дразня се от пропагандно-манипулативните внушения в статията.
  През доста дългия си вече живот съм имал възможност да поработя и в Африка, и в Азия (Централна), да посетя разни държави от всички континенти без Антарктида.
  В резултат станах расист и шовинист и никак не се срамувам от това.
  Не смятам, че гюленистите са с нещо по-различни или по-добри от ердоганистите - и едните и другите са ислямисти и пантюркисти. Въобще не ми пука кой кого преследва там, да не говорим, че опит за преврат ИМАШЕ, надявам се, няма да отречете това.
  Изключително ТЪПО и ИДИОТСКО би било държавата България да си разваля отношенията с държавата Турция, отказвайки да й предаде НЕЗАКОННО пребиваващи на наша територия нейни граждани.
  Смятате ли, че България трябваше шумно, демонстративно и напук на собствените си закони да откаже? Защо? Какво би спечелила?

  Знанието е сила, информацията - власт
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK