Г-н Трифонов, Ренан и референдумът

Слави Трифонов на "Орлов мост"

© Георги Кожухаров

Слави Трифонов на "Орлов мост"
Миналата събота вечер, намирайки се в центъра на София, можах да чуя как високоговорители и екрани възпроизвеждат речта на г-н Станислав Тодоров Трифонов, български гражданин, родом от Плевен, както сам той се представи, поставил си за цел да разясни на стекли се граждани какво е властта и защо да се гласува на референдума, заради който бе свикал митинг-концерта на "Орлов мост".

Демокрацията е свято право на свободно слово, пък и орлите на моста са видели какво ли не, затуй спрях и се заслушах в речта на г-н Трифонов, който изрично настояваше да не бъде бъркан с някой си Слави Трифонов, явяващ се негово телевизионно копие.


Раздвоението е наистина сложно нещо, препращащо към разни биполярности.
Ала тъй да бъде, щото второто телевизионно лице е добре известно и с недотам добри неща. Реших да не робувам на предубежденията и да чуя аргументите "за" референдума.


От казаното от г-н Трифонов в тази студена есенна вечер можах да отчленя следните три неща:


Първо, той е един от нас. Демократично наистина – ние, народът.


Второ, народът е суверен. Френска дума, както разясни той, която означавала олицетворение на суверенитета на върховната власт. Преходът от суверен към суверенитет силно ме впечатли и вътрешно вече бях готов за дискусия с г-н Трифонов. Даже ми се прииска да му подаря "Общественият договор" на Русо, "За духа на законите" на Монтескьо или "Какво е нацията" на Ренан, щом се превръща в бард на демокрацията. Усеща се дефицит на подобни книги, щом наскоро и кандидатът на левицата о.з. генерал Радев взе да прелиства в предизборния си клип "Винету". А там, ако не ме лъжат спомените от юношеските ми години, всичко приключваше със следните думи на вожда: "Хау" – "Аз казах". Сетне никой друг нито имаше право, нито имаше какво да казва. "Ние, народът", ама друг път.


Тукакси обаче г-н Трифонов се зае да обяснява колко силен се чувствал, ужасно силен, и как тази негова сила идвала от събралите се да го подкрепят граждани. Защото те били народът. Целият народ.


Да де, ама тъкмо Конституцията ни, вдъхновена от идеите на Русо и Монтескьо, предпазва от подобни твърдения: Член 3 от основните й начала, изложени в първата глава, категорично предупреждава: "Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет". Събралите се на един митинг, колкото и които да са те, не са народът. Те са само част от народа. Както и човекът, който ги е събрал, не е и не може да бъде олицетворение на народа (за такова нещо претендират само диктаторите). Частта от едно цяло никога не е равна на самото това цяло. Затова се ходи на избори, а народът не законодателства и правораздава пряко, щото тези приказки ни връщат към едни до болка познати ни времена, когато "в името на народа" се вършеше какво ли не, че даже и убийства се узаконяваха чрез "народен съд".


Но нека загърбим миналото и продължим нататък.


А по-нататък г-н Трифонов, български гражданин, родом от Плевен, отъждествяващ се, както чух, и с Иван от Пещера, и с Николай от Кричим, твърде бързо премина в пряка атака.Най-общо срещу институциите. Е, не употреби точно тази дума, тя не е в речника му, но пък даде да се разбере, че парламентът, президентът и всички други изобщо на важат, защото народът трябва да управлява пряко. И те болезнено щели да го разберат.


Начинът, по който ще ги споходи тази болезненост, не стана напълно ясен, защото г-н Трифонов, досущ будител, бързо започна да буди липсващата част от народа с питането: "Здравейте, уважаеми зрители, спите ли, спите ли".


Тук телевизионният мистър Хайд отново надигна лик над демократичния д-р Джекил. И се почна една – за виновните вестници, главните редактори и техните заместници. За репортерката, джипа и ципа За държавата, в която всичко било проституция А пък самият г-н Трифонов, като "един от нас", като Гюро от Каспичан или Калчо от Угърчин, бил тъкмо от потърпевшите. "Един от нас".


Ликът на телевизионния мистър Хайд (Слави Трифонов) внезапно ме подсети за моя лична преживелица. Как преди време, вървейки си кротко по столичния булевард "Левски", бях изблъскан от две горили-телохранители в някаква локва, защото от емблематичен за бръснатите глави луксозен хотел излизаше гологлав шоумен с черни очила. "Един от нас". Наистина. С два джипа охрана. "Спите ли, спите ли, уважаеми зрители". Май наистина дремете пред екрана.


Шоубизнесът е глобализация на илюзията, виртуален опиум за масите.


И все пак колко време ни дели от турнетата на "новия политик" Бареков, платени с източените от КТБ и от джоба ни пари? Толкова бързо ли забравихме "новия политик" Росен Петров, изскочил от същата тази илюзия? Колко пъти българите ще се къпят в една и съща река, омазвайки се с една и съща кал? Колко пъти, Господи?


Не съм убеден, че ако знаехме отговора, щяхме да понесем цялата тази печал.


За мутробарока на българската демокрация, в който генералите са редници по акъл, семплите домакини са в ролята на политически ментори, а личният шут на Илия Павлов е Монтескьо на масите.


Че и на всичкото отгоре сме призовани на референдум.


А там винаги е важно не само какво се пита, но и кой пита, и с каква цел.


Защото нацията е тъкмо това, тя е "всекидневен референдум", според прочутата формула на Ернест Ренан от знаменитата му реч в Сорбоната от 1882 г.


Алтернативата са вайканията: от "писна ни от овце" до "нема такава държава".


И тъй като г-н Трифонов черпи сила от броя на единомишлениците си, нека припомним, че "Орлов мост" е виждал небивалото, десеткратно по-голямото струпване на хора, когато на 7 юни 1990 г. хората пееха даже по покривите на сградите чак до хотел "Плиска".


Митингът на СДС на "Орлов мост", 1990 г., архив

Митингът на СДС на "Орлов мост", 1990 г., архив


Както знаем, това също не промени живота ни по начина, за който мечтаехме тогава. А все пак бе време на истинска надежда.


Центърът на София помни и едно друго, далеч по-скромно шествие на 3 ноември 1989 г. В едни други времена, когато силите на реда нямаха задължението да охраняват митинги, а по-скоро да ги мачкат.


Тогава около катедралата "Св. Александър Невски" се твърди, че са се събрали 3000 души. Бях там, студент трети курс, и с днешния си опит от митинги, протести и шествия, мога да свидетелствам, че хората бяха много по-малко. Ала това не е толкова важно.


Тогава актьорът Петър Слабаков и още двама-трима от създателите на "Екогласност" внесоха за първи път подписка в парламента – нещо немислимо в предходните четири десетилетия.


Тогава за първи път чух да скандират и виках заедно с хората: "Демокрация".


Тогава властваше страх и всички, които бяхме там, се бояхме, макар да не си го признавахме.
Помня с каква радост, но и с какво облекчение се разпръснахме от площада.


Тогава странни хора в тълпата се вглеждаха в лицата ни и ние също се вглеждахме в околните, сякаш искахме да удържим по-дълго спомена за нещо, случващото се за пръв път.


С г-н Трифонов сме връстници, ала съм готов да се обзаложа, че никой не стърчеше над множеството.


Тогава за първи път чух да се пее "Хубава си моя горо" по друг начин.


Това не беше шоу. Беше референдум по демокрация.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3384 Гневно

  ''можах да отчленя следните три неща:

  Първо, той е един от нас...''
  Първо - силно се надявам, да не е един от вас!
  Второ - не поддържам и никога не съм бил фен на Трифонов, но ме дразни как се задейства официалната пропаганда против него и то - заради доста глуповатия му референдум!
  Трето - представям си как ще ревне платената ''интелигенция'' против нещо, което да засегне по-сериозно интересите на чорбаджиите, отколкото глупостта с намалянето на държавната субсидия - НАПРИМЕР :
  1- Рeфepeндyм зa cъдeнe нa винoвницитe зa нaциoнaлната кaтacтpoфа 1991 -2016 ГОДИНА !
  2- ПРОТИВ приемането и заселването на мигранти от Близкия Изток, Афаганистан, Пакистан и Африка!!!

  [email protected]
 2. 2 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Така е. И аз не харесвам Трифонов. Даже в известна степен и понякога дори ми е противен. Но не може да му се отрече ролята за осъществяването на предстоящия референдум. А референдуми, по принцип, трябва да има. И трябва да се гласува.

 3. 3 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3080 Весело

  предвид яростната атака срещу референдумите (неодобрени от спонсора) как още не са активирали служебните да разкажат за референдумите в Русия

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 4. 4 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  Не ми се коментира Слави Трифонов, но референдум е все пак начин обществото да се опита да коригира властоимашите в момента.

  Panta rhei....
 5. 5 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Не гласувайте на референдума. Или ако толкова ви се ще да се правите на граждани, гласувайте с не. Другото е жалка смешка.

 6. 6 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  Отново чудесен Тони Николов! Въпреки ниската топка на Мултигрупския шут.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 7. 7 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  "А там винаги е важно не само какво се пита, но и кой пита, и с каква цел."
  Кой пита и с каква цел е ясно. Само че, на много хора, дето ще гласуват на референдума, едва ли е ясно , какво са например последствията от един чисто мажоритарен вот. Това Трифонов и разбеснелите се негови сценаристи, дето си позволяват да късат портрета на президента в телевизионно предаване, ще го обяснят на народа по-късно, когато вече е късно.

 8. 8 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  До коментар [#3] от "дерибеев":

  Да разкажат и за Швейцария. Или там може да се провеждат щото са по-умни, по красиви. Ние сме тъпи, прости и не заслужаваме да изразяваме волята си.

  Panta rhei....
 9. 9 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  Няма да се докосвам дори до "демократичните"листчета за "демократичния"референдум на учиндолския "демократ" !
  Опасно е да не оставим ОТПЕЧАТЪЦИ,че просто после върви доказвай,че не си Троцки или по-скоро Путин!

 10. 10 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 442 Весело

  Слави нищо не струва, ама разджурка подредените тестета

 11. 11 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Много хубав текст на Тони Николов.
  А иначе, никой от тези, които познавам и с които съм говорил по въпроса, няма да се включат в чалгарския референдум. Плевенският диз да си гледа чалгата и да не се прави на политически гуру.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 12. 12 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Негативната кампания срещу Слави Трифонов почти се изравни с тази срещу Хилъри Клинтън, което е направо смешно и несериозно от ваша страна Дневник, наистина. А имате претенции за модерна и сериозна медия, предназначена за мислещи хора.
  Въпросите на референдума следва да бъдат разглеждани сами за себе си, извън контекста на организатора на подписката за него. Все едно да не гласуваш на изборите защото не одобряваш КРБ или Изборния кодекс. И не се съмнявам, че мислещите хора ще направят именно това.

 13. 13 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  До коментар [#5] от "krummm":

  По никой начин с НЕ !
  Така показваш ЧЕ УЧАСТВУВАШ и гласът се брои в общата "касичка" на популистите !

 14. 14 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Факта, че за повече от половин час под статията има десетина дванадесет поста е достатъчно показателен...

  Имало едно време ссср...
 15. 15 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Гневно

  Референдумът е институт, принадлежащ на хората.

  Пропагандистите, които пледират обратното отправиха "любезната" си покана към Плевнелиев.

  Кретения е да се твърди: "Христо Иванов: Референдумите по наистина основоположни въпроси са кретения"

  Аман от "демократи"

 16. 16 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2889 Неутрално

  Слави Трифонов има огромна "заслуга" за това, че много българи, и то от по-младите не гласуват. В течение на години той беше ревностен пропагандатор на тезата "всички са маскари". Тази теза бе измислена от бившите комунисти и лансирана от техните верни синове Петьо Блъсков и Валери Найденов в изданията на пресгрупата "168 часа". Целта беше хората да се отблъснат от изборите и БСП да ги печели благодарение на чугуноглавото си твърдо ядро. Сега пък Слави се е закахърил за избирателната активност, че даже и задължително гласуване иска. Защо ли? Нещо се обърка или спонсорът се смени?


 17. 17 Профил на sluchaynia
  sluchaynia
  Рейтинг: 272 Неутрално

  "Центърът на София помни и едно друго, далеч по-скромно шествие на 3 ноември 1989 г. В едни други времена, когато силите на реда нямаха задължението да охраняват митинги, а по-скоро да ги мачкат. Тогава около катедралата "Св. Александър Невски" се твърди, че са се събрали 3000 души.
  ------------
  Тогава властваше страх и всички, които бяхме там, се бояхме, макар да не си го признавахме. Помня с каква радост, но и с какво облекчение се разпръснахме от площада."

  Мдааа, така си беше. И моите спомени са същите...
  Но пък сега тук съм мурзилка... о, времена...

  Гниеща бензиностанция: https://www.entrepreneur.com/article/290503
 18. 18 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  "Това не беше шоу. Беше референдум по демокрация."
  Абсолютно точно. Моят съпруг (тогава все още бъдещ съпруг) беше на това шествие и каза, че малко се е страхувал, но бе много горд със себе си. Не трябва да забравяме откъде тръгнахме, през колко мъки минахме, колко обиди понесохме, на колко манипулации бяхме жертви, колко разочарования преглътнахме, но най-важното е да не забравяме, че мечтите се сбъдват, ако не ги променяме всеки ден. Трябва да сме верни на мечтата си за демокрация и правов ред. И да гласуваме за този, който има същата мечта. №7

 19. 19 Профил на it
  it
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Аз лично ще гласувам три пъти "не" на въпросите от референдума, защото:
  1. Правото за гласуване е "ПРАВО", а не задължение на гражданите.
  2. При едни чисто мажоритарни избори се очертава трипартийна система: ГЕРБ, БСП, ДПС. Само помислете, КОЙ устройва това. КОЙ ще е вечен балансьор? КОЙ пак ще разпределя порции от Сараите в Бояна чрез корпулентния успял млад човек? Не се подвеждайте на този въпрос!
  3. Един лев субсидия за получен глас - не, НИТО един лев субсидия за получен глас от партия!

 20. 20 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Лицето Трифонов е олицетворение на най - ретроградната "успяла" прослойка чалгаджии, за които няма нищо мило и родно.
  Репертоарът е един и същ - или чалга или чалгосани "народни" песни, смесено с евтини популистки лозунги тип България над всичко и вън чужденците от БГ, долу ръцете от природните богатства и прочее долнопробни тъпотии.
  Всичко това е за домашна употреба и трябва да се признае на българина, че това му е "вкусно" .
  Това е нивото на управленската маса. От нея не се отличава нито ББ, нито ЦЦ, нито ЦЦачева, ни Каракачанов, Нинова или Сидеров.
  Лош буламач, който българите сами си спретнаха. Това в съчетание с изтъняващата маса от мислещи хора води до постсоц популизъм, крадене и застой.
  И незнайно защо любов към изостаналата и бедна Русия и нейният вожд, обикновен ка-ге-бист опраскал няколко милиарда за сметка на алкохолизираното си население.

 21. 21 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Неутрално

  Бойкот на чалгарския референдум!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 22. 22 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 660 Любопитно

  Тони, всеки може да си пишка каквото си иска - това е красотата на свободният свят, в който живеем.
  Сложил си снимка на "Митинга" на СДС? Да, беше голям. Също така има и други - малко на брой причини, които могат да съберат толкова хора на това място. ДАНС with me беше едното от тях. Другото е концерт на Слави. Та поради тази причина нямам никаква представа защо си ги написал тия работи. Не мога да се усъмня в лицемерие или биполярно разстройство... Остава нещо друго.
  http://www.slavishow.com/content/uploads/2016/10/39_1-1-640x300.jpg
  http://nws2.bnt.bg/p/m/i/miting-276433-810x0.jpg
  http://i.ytimg.com/vi/Qs6HCBhpH6U/maxresdefault.jpg
  http://evroliberast.com/wp-content/uploads/2014/06/eb0f0f7e8a0.jpg

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 23. 23 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#15] от "plebs":
  Съгласен.
  +++++++++++++++++++++

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 24. 24 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  [quote#15:"plebs"] "Христо Иванов: Референдумите по наистина основоположни въпроси са кретения"

  Аман от "демократи"[/quote]

  Типично, бих казал.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 25. 25 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Неутрално

  До коментар [#22] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  Нямаш ли някой линк към www.putinist.ru?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 26. 26 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 660 Любопитно

  ДСберастията е в неистов гърч ПРОТИВ най-подкрепеният в историята ни референдум? Фалшиви ли са му подписите бе? А?
  Демократи ли? Десни ли? Просто сте за БСП лесни. Болшевики.
  Заслужавате си електоралната участ.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 27. 27 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 660 Любопитно

  До коментар [#25] от "Blood Red Skies":
  ТИ точно мен, точно това ли ме попита или не си си избърсал очилата?

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 28. 28 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  До коментар [#26] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  Страх ги е както от задължителното гласуване, така и мажоритарния вот и най- вече от намаляване на субсидията.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 29. 29 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1732 Любопитно

  Мдаа, само тинк-танковете на Открехнат социум и няколкото присъдружни фондации имат правото да говорят ИСТИНАТА.
  И само те са народът.
  И само ТЕ са гражданите.
  Всеки с различно мнение от тяхното .....
  !

 30. 30 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Неутрално

  [quote#26:"Чичи (Ice Man's fan)"]най-подкрепеният в историята ни референдум? Фалшиви ли са му подписите бе? А?
  Демократи ли? Десни ли? Просто сте за БСП лесни. Болшевики. [/quote]
  Ето заради това те питам. Не мога да повярвам, че ти си го писал. Надявам се някой да е откраднал профила ти.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 31. 31 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Единственият начин, по който може да покажем, че не искаме да легитимираме референдума е, като просто не си вземем бюлетина за него и не бъдем вписани в списъците.

  4itatel
 32. 32 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2453 Неутрално

  Колко пъти българите ще се къпят в една и съща река, омазвайки се с една и съща кал? Колко пъти, Господи?

  Много пъти преди и много пъти след "царя" "мнозинството " ни къпе в кал! Т.н. "цар" също се опря на суверена!
  Два пъти не сгреши този умен народ. После и преди -сценаристите са силата. Последната илюзия е този пасквил от НЕПлевен - селянче, взело се на много сериозно!
  Сигурен съм - голяма грешка на сценаристите!

 33. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  До коментар [#26] от "Чичи (Ice Man's fan)":
  просто ще стане ясно колко хора гласуват на референдума и колко за кандидата им

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 34. 34 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2453 Неутрално

  [quote#31:"4itatel"]като просто не си вземем бюлетина за него и не бъдем вписани в списъците.[/quote]
  Читателко, има кой да свърши тази работа.
  Не се безпокой.
  До тук омазаха ВСИЧКИ избори!

 35. 35 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Разстроено

  Великолепна статия с необорими аргументи.
  Намеренията на Сл. Тр. са толкова плоски, че е просто жалко. Но електоратът му е изключително прост, и той ще капитализира.

  Няма да участвам в референдума, защото:
  1. Мажоритарен вот е лоша идея. Само ще цементира едни и същи
  2. Задължително гласуване противоречи на идеята за *право* на глас
  3. Субсидията не трябва да се намалява - това само ще увеличи черните каси на партиите.

 36. 36 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  На Тони акумулаторите му са хептен паднали... Че "протестърите" да не са значима част от обществото или народа ни? Всички "обществени движения" така се представят, пък не събират и десета част от феновете на Слави. А и те трябва да се ползват със същите права и да се позабавляват на "Орлов мост". Всъщност, гледайки полицейското присъствие, събитието е било с десетократно по-голям импакт в-у "статуквото" в сравнение с пърформансите от близкото минало.

 37. 37 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#5] от "krummm":

  Въобще не трябва да се гласува, за да не се дава възможност за събиране на нужното участие.

 38. 38 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Гласувам САМО за Президент , само номер 7 !!!!!

 39. 39 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Гневно

  Капиталци, дсбарки, културтрегери и прочее, познайте се:

  "БСП и ДПС изригнаха мощно срещу инициативата на президента Росен Плевнелиев за референдум"

 40. 40 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2558 Неутрално

  Другари, яко сте се разтресли - от крайно ляво та чак до крайно дясно! Толкова сте се разтресли та всички се опитват да омаловажат и провалят референдума. Първият истински рефендум за политическата система в страната. Тези въпроси са точно въпросите които аз отдавна исках да ми бъдат зададени и мен не ме интересува благодарение на кого сега мога да отговоря на тях, ВАЖНИ СА САМИТЕ ВЪПРОСИ! Жалко че и тоя референдум осакатиха и махнаха съществения въпрос за брой депутати, но нейсе ще дойде време и по него да гласуваме. Едно по едно всичко ще си дойде на мястото.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 41. 41 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Силно , много силно , браво на автора ! Дано да си искрен . Поздрави ! ! !

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 42. 42 Профил на sylvester
  sylvester
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#8] от "Molossian":

  Да, приятелю, това е тъжната истина. За по-красиви не знам, това е лично възприятие. Но по-умни със сигурност. Затова швейцарците са построили Швейцария. А българите са построили кенеф, с претенциите да е държава. През лятото имаше референдум в Швейцария. Дали държавата да дава 4500 лева на месец гарантирани пари на всеки гражданин. Като изконно право. Само защото е швейцарец. И гласуваха 77% процента "против" срещу 23% "за". Какъв би бил резултата от такъв референдум тук? Има две много точни поговорки. "Прост народ - слаба държава". И "Всеки народ си заслужава управниците". Докато на българина не му уври чутурата, че за да има промяна, тя първо трябва да дойде у самия него, тука все ще е така. Няма техническа или административна мярка, която да реши проблемите на страната. Сегашната пропорционална избирателна система си работи идеално в Австрия, Холандия и Швеция. И също така е в сила в Буркина Фасо и Ангола, да речем. Да са станали еднакви с европейските държави тези африкански страни? За да бъде една държава нормална трябва мнозинството да са хора, които разбират задълженията си като граждани. Които търсят правата си като граждани. Които се обединяват в името на цел, различна от материално обогатяване. Които следят работата на институциите и заедно, организирано и без да се отказват им търсят сметка. Които не са склонни да продадат личната или професионалната си чест за малка, стопляща душиците им корупция. Ония, които са "по-умни и по-красиви", както ти ги наричаш с презрение, са стигнали до този етап. След векове на развитие. След граждански войни. Културни революции, георгафски и научни открития. А ние, балканските чукундури, чакаме "някой да ни оправи". И толкова ниско сме паднали , че стотици хиляди вЕрват, че Учиндолския тъпак, чалгар, продажник и бездарник, може да е тоя "някой".

 43. 43 Профил на chelsea
  chelsea
  Рейтинг: 442 Неутрално

  А сега Дневник публикувайте една статия и в подкрепа за референдума. Да се види и другата гледна точка.Така правят свободните и демократични медии, надявам се ,че и вие сте такава. Досега публикувате само против.

  chelsea
 44. 44 Профил на nvarvarin
  nvarvarin
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Оставете референдума. Помислете как Трайчо да измести Марешки и шестото място. Аман от софийски сноби, джазмени и блусари.

 45. 45 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Т.Николов , както винаги точен ! Показва грозната истина , без да употребява квалификации и грубости! Затова е силен и въздействащ !

 46. 46 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Разбирам ,че някои от читателите са останали с впечатление , че автора прави агитация против референдумите изобщо ! Не , той показва отношението си към един шоумен , който се опитва да прехвърли шоуто на политическа сцена ( въпреки че не е единствен !)

 47. 47 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Още един "коментатор" се нареди да лае какъв бил Трифонов, вместо да поумува защо бяха там всички тия хора и какво искат от същите тия управляващи.
  Уважаеми коментиращи, спите ли?

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 48. 48 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  "Демократите" от Форума разбира се са против всякакви референдуми

 49. 49 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5872 Неутрално

  Всеки иска да говори от името на народа, най-вече популистите, а те са и най-гласовитите, дали пеят красиво, фалшиво или не е отделен въпрос

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 50. 50 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#26] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  Много точен коментар!
  Да, болшевики са!

 51. 51 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#28] от "mr.lottalove. I vote for Alice Cooper!":

  Страх ги е и техните труженици им припяват тук във Форума

 52. 52 Профил на chlamydia
  chlamydia
  Рейтинг: 326 Неутрално

  До коментар [#20] от "SSS":

  Да, съвсем точно казано!
  ++++++

 53. 53 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  Отличен анализ.
  Дано повече хора го прочетат, преди референдума в неделя.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 54. 54 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 306 Неутрално

  До коментар [#5] от "krummm":

  Няма да наливам вода в мелницата на чалгаджията, кандидат политик!

 55. 55 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 306 Неутрално

  [quote#15:"plebs"]Кретения е да се твърди: "Христо Иванов: Референдумите по наистина основоположни [/quote]
  Твърдите, че за важни неща, за които се иска познания трябва да има референдум?! Или не Ви разбрах правилно.

 56. 56 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 306 Неутрално

  До коментар [#19] от "it":

  Не участвайте в референдума тогава, освен, ако искате още един като бареков и росен петров(имената с малки букви, нарочно.

 57. 57 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Поздравления за Тони Николов! Изключителен текст!
  А за референдума - няма да се регистрирам. Дано повече направят така.

 58. 58 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1645 Разстроено

  [quote#44:"nvarvarin"]Аман от софийски сноби, джазмени и блусари.[/quote]
  Да живеят чалгата и "Ставай, страна огромная"?

 59. 59 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#58] от "Fiji":


  [quote#58:"Fiji"]а живеят чалгата и "Ставай, страна огромная"? [/quote]
  И "Батальона се строява"

 60. 60 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  До коментар [#59] от "Добрин Велков":

  А, за батальона е спорно – може да се окаже натовски. Да няма недоразумения...

 61. 61 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  "Личният шут на Илия Павлов е Монтескьо на масите..."

  😂😂😂😂

  Целият "творчески колектив" от бездарни драскачи-сценаристи на Слави не може за никакви пари да съчини подобен лаф.

  Затова Славиевците от Учиндол и разните други ПРИДВОРНИ ШЕТОВЕ ненавиждат умните, чили книги хора като Тони Филипов.

  Нищо, че не се движат с по два джипа охрана.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 62. 62 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#58] от "Fiji":

  Преди 70 години червените каскети са викали на такива като баба ми и дядо ми "суингове" и "зози".

  Сега внуците им ни обиждат на "джазмени".

  Но в простотията си не вдяват, че за нас "джазмен" не е обида...

  Наздраве с един Macallan и с Mood Indigo на Duke Ellington. 😊

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 63. 63 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 284 Разстроено

  Още един "демократ" се включи срещу злото Слави, явно в България комунизма няма да бъде изкоренен и следващите 50 години щом един референдум може да изплаши радетелите за демокрация.

 64. 64 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#58] от "Fiji":

  с фашистской силой тёмною.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 65. 65 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 823 Неутрално

  както в повечето случаи, тони николов е забавен, остър, ерудиран. удоволствие за четене.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  страхотна статия и доста поучителна, разбира се тия дето трябва да я прочет и разберат няма го направят

  референдумите били хубаво нещо, бля.бля - абе коментирайте безмислените въпросите, то не просто безмислени ами опасни за държавата

  като матрЯла сам ще подари власта на мафията - не научи се 26 години ....

  ИГНОРИРАНИ НА РЕФЕРЕНДУМА

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 68. 68 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Преди време, мисля че в този форум, бях писала, че смятам да гласувам на референдума. Оттогава, обаче, много вода изтече, че и този шоумен се развихри още повече. И за мен лъсна истината за референдума и неговите цели.
  НЕ! Няма да гласувам и да правя популистките цели на този палячо легитимни!
  Изключително силен текст на Тони Николов! Лесно е да протестираш, когато опасността от ДС е попреминала, и когато имаш зад гърба си национална телевизия!

 69. 69 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 499 Весело

  *йоко* или пост66 - иди до огледалото си/ако имаш в колибата такова/ и ще видиш дръглив,тъп помиар.

 70. 70 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2702 Неутрално

  Едно време имаше едни подписки от "велики" хора ,които смятаха че виждат много напред. Сега също има ...против демокрацията , а БОКО е върховният изпълнител на тази воля. Без да знам нещо за автора на поредното УУУУУ. Нали е демокрация !! Защо Слави да не може да иска нещо от народа ???
  Други не искат ,отнемат демокрация и измислят думички за да оправдаят новият тоталитарен режим. Какво има ОТАТЪК днешната ситуация !? Може би свобода, може би илюзия. Моето лично мнение е: Тази " лоша политическа класа" не е феномен сега , а и през социализма ,и през капитализма. Има сбъркана кройка която не отговаря на българската душевност. За мен проблемът е централизацията на България. Ако се отнеме властта на СОФИЯ и се пръсне на още 5-6 места ( провинции - региони), ще има по стабилна основа за страната. Проблемът е много сложен ....отколкото Слави. Или правим нещо различно ....или няма България в близките 15 години. Ще се разпаднат всички системи .....

 71. 71 Профил на Ivan Stoyanoff
  Ivan Stoyanoff
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Не можа да стане ясно защо хора като: Светослав Витков.
  бизнесменът Николай Банев и
  бившия премиер Пламен Орешарски.
  Трайчо Трайков
  Румен Радев в двойка с евродепутата Илияна Йотова
  Красимир Каракачанов в двойка с Явор Нотев.
  Веселин Марешки с подгласник Петър Петров
  Господин Тончев и Андрей Андреев
  Кемил Рамадан и Момчил Добрев
  Митьо Пищова, от "БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ" с Радо Шишарката
  Жорж Ганчев
  Татяна Дончева
  Камен Попов, който удари Волен Сидеров пред НАТФИЗ
  Велизар Енчев
  Александър Томов – Сашо Апашо
  Ивайло Калфин
  Йорданка Колева с подгласник Веселин Христов и
  Диана Димитрова в двойка с Габриел Герасимов
  Румен Гълъбинов е в двойка с адвокат Веска Волева
  са кандидати за президент, а слави Трифонов не е? Той щеше да ги бие всичките!
  Не можа да стане ясно също Слави Трифонов кога и за какво се е изучил? Силно червената БТВ му подари продуценство, шоу и струва ми се диплома за висше музикално образование. Сега пък му подарява предизборно концерт на Орлов мост. И там е станало това велико предизборно политическо шоу в полза на червената БСП - дясна България. Значи той се е бил изучил и за политик (като Бареков). И като правист - конституционалист (като Татяна Дончева). Той шоу бизнеса пък е изучил от Митьо Пищова, а финанси е завършил при професор Пеевски и професор Цветан Василев.
  Обаче изначално, Слави, Корнелия Нинова и Румен Радев са за : Санкциите долу! Съюз със СССР!

 72. 72 Профил на p911
  p911
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Пази, боже, сляпо да прогледа!"

 73. 73 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2181 Весело

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Гневен "бастун" още в първия коментар е прекалено.
  А Тони Николов е блестящ!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 74. 74 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Лично аз имам съвсем прагматичен и логичен подход към този референдум. Оставям настрани и Слави Трифонов, и разбиранията му (и ми) за демокрация.
  Моите позиции са: 1-не, 2-не, 3-да.
  Позициите на поне 60% от участващите ще бъдат 1-да, 2-да-3-да.
  Следователно, единствен шанс за прокарване на моето мнение ще бъде ако референдумът се провали. Затова и ще го пропусна.
  Мисля, че това си е съвсем коректна и демократична опция.

  Who Is John Galt?
 75. 75 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Да допълня и още нещо прагматично относно въпрос 3. Той е пример как много трябва да се внимава със задаване на въпроси на референдум. Точното определяне на сума 1 лв. е много ангажиращо. Ако се приеме, а след две години въведем еврото?!

  Who Is John Galt?
 76. 76 Профил на kamenof
  kamenof
  Рейтинг: 310 Неутрално

  [quote#40:"emil ВСИЧКИ НА РЕФЕРЕНДУМА!"]Жалко че и тоя референдум осакатиха и махнаха съществения въпрос за брой депутати[/quote]

  Знаете ли в системата на МВР колко позиции има, които буквално нищо не правят? Хиляди са. Знаете ли какво е положението в обичайната общинска/областна администрация? В съдебната система? В приходната агенция?
  Масата служители пушат цигари на смени, гледат филми и се почестват лениво, чакайки 16,30 да започнат да се оправят за тръгване.
  Смятате ли наистина, че съкращаването на тези конкретни 120 ще промени качествено каквото и да е? Бройката депутати как ще повлия кражбите на милиарди от еврофондовете. Обществените поръчки ? Милиони лв. месечни заплати, раздавани на ХИЛЯДИ никому потребни служители?
  Не мисля, че с редуциране на броя на депутатите ще се решат никакви съществени проблеми.

 77. 77 Профил на sirsven
  sirsven
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#42] от "sylvester":

  Отличен коментар, няма смисъл и аз да пиша вече.
  Казал си го кратко и ясно:
  [quote#42:"sylvester"]Няма техническа или административна мярка, която да реши проблемите на страната[/quote]
  ++++++++++++++++

 78. 78 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2181 Весело

  До коментар [#74] от "heavymetal":

  И аз така, дори без да търся теории на конспирацията си мисля, че третият въпрос е точно заради легитимиране на целия референдум.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 79. 79 Профил на 678
  678
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Николов - Трифонов от Плевен поне не говори на диалект за разлика от разни други с големите претенции. Като например герберката, която казва, че Пекин е във Виетнам. А в първите години на демокрацията имаше една от Пловдив, която ходеше с някакво елече и после стана зам. министър на правосъдието. И тогава даде интервю, в което каза, че си падала по "Карден". Щях да падна от смях. Нерде елече, нерде "Карден". Ама й е простено. Нали е демократка. Казва се Златка Русева.
  Били са те блъснали едни горили и те били на Трифонов. Но можеха и да са на Цветелина Бориславова. Само че тя издържа порталчето "Култура", че май и други неща, от които лапаш нелоши пари. Та тя е от добрите. Впрочем - защо и дума не обелваш не обелваш за нея ?
  И накрая - в Унгария през 1993 г. и 1997 г. проведоха референдуми за членство в НАТО и ЕС. А ти едва ли си по-умен от унгарците. Така че има място за референдуми.

 80. 80 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#42:"sylvester"]За да бъде една държава нормална трябва мнозинството да са хора, които разбират задълженията си като граждани.[/quote]
  +
  Не мога и аз да не отбележа, че Вашият коментар е един от най-смислените тук!

  Who Is John Galt?
 81. 81 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 713 Неутрално

  ''...За мутробарока на българската демокрация, в който генералите са редници по акъл, семплите домакини са в ролята на политически ментори, а личният шут на Илия Павлов е Монтескьо на масите...''

  Референдумът им е капан! Твърдо НЕ УЧАСТВАМ!

 82. 82 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Неутрално

  [quote#4:"Molossian"]Не ми се коментира Слави Трифонов, но референдум е все пак начин обществото да се опита да коригира властоимашите в момента. [/quote]
  ОК - това е референдум. Но какво е референдум, иницииран, формулиран и агитиран от славитр, когото не желаеш да коментираш ???
  Обратното на референдум е - той в годините е доказал, че прави всичко само за пари, и само на принципа, че те не миришат !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 83. 83 Профил на Зора Чернева
  Зора Чернева
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Толкова истински анализ, че чак сърцето ми започна да кърви! Особено силно ми въздейства, сравнението на идеализма пре1989-1990 г. и сегашната мутренска намеса в политиката на хора като Слави.

 84. 84 Профил на Люси
  Люси
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#61] от "Norman Granz":

  Хората ,като Тони Филипов,които са чели книги.Може би е грешка,а може би не!Г-н д-р Филипов има по-силно перо,жалко че не подбира, къде го използва.Ако една блестяща публицистика служи единствено на тезата,че всички(ама без изключение) са маскари,то това е една опасна публицистика.Най-вече заБългария.В тази статия Тони Николов е точен и много искрен.

 85. 85 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Слави не ви е длъжен. Не сте длъжни да ходите.
  Кажете, кой беше другия, при когото ходихте и ви хареса действително / повече?

  И той повярва например на Кунева (защото тя тогава работеше извън България, а това лесно заблуждава), после разбра, че на родна земя е просто лелка с подходящ манипулативен словник, без каквото и да било професионално покритие.

  Всеки прави колкото и каквото може.

  Да са живи и здрави всички в шоуто. Обиновени хора, който всеки ден изкарват хляба си пред очите на другите. Това е много тежък кръст.

  Според heavymetal 74 е добре да се провали референдума - дърпайте надолу в казана и това е ...

 86. 86 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#84] от "hlw08485203":

  Видях си грешката още щом написах коментара, но съм съгласен, че и двамата автори са класа.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 87. 87 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2709 Весело

  Демокрацията е свято право на свободно слово, пък и орлите на моста са видели какво ли не, затуй спрях..
  ...>> Правилно! И аз спрях, като прочетох тази мъдра констатация на автора Т.Николов.

 88. 88 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  Горният постинг да не се смята за някаква подръжка на Трифонов, когото имам.. лични причини да недолюбвам.Просто не бих искал Николов, когото ценя, да изпада на нивото на Трифонов, прибягвайки до високоинтелектуален ...популизъм.

 89. 89 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Най-чистата работа е да не се участв в гласуването за допитването. Иначе нараства вероятността то да успее. Дори и да се гласува с против, защото има долна граница на участници, над която става резултатът му става задължителен.

 90. 90 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Поздравления за Тони Николов!
  Той ни дава едно интелигентно, но и граждански много ясно изразено мнение за претенциозната парвенюшка бутафория, която ни се натрапва от комплексиран провинциален циник, забогатял от чалга културата и нихилизма който проповяда.
  Мнение, което напълно съвпада с моето. Затова на референдума три пъти "НЕ" от мен!

 91. 91 Профил на postmodernity
  postmodernity
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#16] от "Един препатил":

  Тъпо! Без да си чел Валери Найденов праскаш глупости. От над 10 години пише в полза на мажоритарната система.Фактите
  https://www.24chasa.bg/Authors/28907

  "Либерализъм - тази дума бих превел като стадно оскотяване..." Фридрих Ницше
 92. 92 Профил на postmodernity
  postmodernity
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#21] от "Blood Red Skies":

  Глупост при това чутовна!!!! Защо си против англо-саксонския модел на избори, а си за германския, руския и гръцкия, които са перверзни и долнопробни. Особено последните два. Странно ми звучиш, защото като фен на Judas Priest би трябвало да приемеш тяхната култура на избиране, а не руската...
  Но щом избираш руснаци и гърци не ти се сърдя.

  "Либерализъм - тази дума бих превел като стадно оскотяване..." Фридрих Ницше
 93. 93 Профил на postmodernity
  postmodernity
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#35] от "arcanum":

  Правилно! Най-хубавата идея е да не знаеш изобщо кой влиза в парламента.

  "Либерализъм - тази дума бих превел като стадно оскотяване..." Фридрих Ницше
 94. 94 Профил на postmodernity
  postmodernity
  Рейтинг: 442 Весело

  Браво, Тони! Просто уникален текст!!!! Абе, кажи ми философ и ще го чета!
  Само примера с Ернест Ренан ми се струва дискусионен, но това е друга тема!
  Браво!

  "Либерализъм - тази дума бих превел като стадно оскотяване..." Фридрих Ницше
 95. 95 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 315 Неутрално

  До коментар [#42] от "sylvester":

  +++++Вашия коментар е най-смислен, проникновен и макар и тъжен и гневен като констатации и изводи, за мен е много вдъхновяващ, защото ми дава надежда , че макар и малцина, почтените и мислещи хора в нашето общество все още ги има.Дано стават повече.

 96. 96 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2181 Неутрално

  [quote#85:"potrebitel3"]Слави не ви е длъжен. Не сте длъжни да ходите.
  Кажете, кой беше другия, при когото ходихте и ви хареса действително / повече?
  [/quote]
  Нито аз съм му длъжна, но неговата отговорност би трябвало да е по-голяма, защото има голяма аудитория и средства за влияние върху нея. Другият, който предпочетох по същото време и място, се нарича Кристиан Таков, който изнесе публична лекция в СУ на тема "Справедливостта" и ми хареса несравнимо с другото, което не бих си причинила и срещу заплащане!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 97. 97 Профил на chuggun
  chuggun
  Рейтинг: 393 Неутрално

  Ако референдума мине,то в следващия парламент ще влязат две ''чичолини'',Азис,трима чалги певци,десет баш арендатора,цар Киро и за капак двама трима от застрахователния бизнес по морето,защото те имат манги и готова популярност.Да не се забравя че с пари и популярност Бареков вкара двама евродепутати и една дузина непознати депутати.Така че г-н Николов е прав да посочи подводните камъни на този референдум,защото Данко,Ганьо ,Гуньо ще ни се сторят като агънца в сравнение с това ако референдума мине.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK