Вяла кампания, непредсказуем резултат, очаквани пазарлъци

Цецка Цачева, Румен Радев, Трайчо Трайков, Ивайло Калфин и Красимир Каракачанов са основните претенденти за президент.

© Дневник

Цецка Цачева, Румен Радев, Трайчо Трайков, Ивайло Калфин и Красимир Каракачанов са основните претенденти за президент.В последния ден на предизборната кампания "Дневник" попита трима политолози какви резултати очакват на изборите за президент и вицепрезидент в неделя. Те оцениха и кампанията на кандидатите за държавен глава и дадоха мнение може ли тя да повлияе на резултатите от вота.


Евгений Дайнов: Румен Радев-президент е най-вероятният сценарий


Този път имаше малко повече кампания от предишни пъти. Имаше диспути по телевизиите, гражданинът успя да се информира. Като цяло предизборната кампания беше средно вяла, като за една посткомунистическа страна - в Узбекистан например е по-вяла.
Напоследък обикалям страната и имам възможност да говоря с различни хора. Имам впечатления и от студенти, които ще гласуват за първи път. В последните десетина дни има повишено обществено внимание към изборите.


Очевидно ген. Румен Радев прави неочакван скок нагоре. В последните дни Красимир Каракачанов също бележи такъв скок. А в последните дни е много важно кой върви нагоре. Цецка Цачева е катастрофален кандидат за ГЕРБ и това все повече се вижда.


В момента дори не е ясно какво ще стане на първи тур. На втори Цецка Цачева ще отгърми. На мен ген. Румен Радев-президент ми се вижда най-вероятният сценарий.


Огнян Минчев: Изходът от балотажа ще зависи от пазарлъците между партиите


Очевидно е, че основна цел на управляващите, а и на част от политическия елит като цяло, бе компанията да бъде максимално подценена. Акцентът бе в експониране на партиите в публичния живот, а не толкова на техните кандидати, макар че изборът е мажоритарен.


Кандидатите на двете големи партии ГЕРБ и БСП бяха селектирани по начин, който не предполагаше да бъдат сериозно афиширани като личности. Цецка Цачева не се радва на голяма популярност. Ген. Румен Радев е новобранец в политиката.


Колкото по-надолу отиваме в номерата на бюлетината, толкова по-разточителни и екстравагантни стават личните обръщения на кандидата към избирателите. Преминавайки през средното ниво - Красимир Каракачанов, Трайчо Трайков и Ивайло Калфин - от една страна представители на партии, а от друга - лесно разпознаваеми политици, и слизайки надолу по стълбицата, вече сме свидетели на един разгул, на самохвалство, примитивизъм и ексцентричност. Който, ако се замислим, е унизителен за гражданското и националното ни достойнство.


Кампанията определено страдаше от дефицит на сериозни дебати по ключови национални проблеми, които се отнасят до правомощията на президента. Когато говорим за дефицит на дебати, говорим за дефицит в две измерения - неохота на самите кандидати, започвайки от Цецка Цачева и ген. Румен Радев да дебатират. Те са склонни на монолози, но не и на диспути. Тези, които влязоха в дискусии, снижиха нивото до неприлично ниско равнище.


Вторият аспект от липсата на дебати - съдържателните аспекти от бъдеща президентска политика не бяха засегнати или бяха засегнати в недостатъчна степен. Национална сигурност, бежанци, външна политика единство на нацията, демография, ценностни, основания на кандидатурата за президент бяха отсъстващи неща от кампанията. Толкова по-приятно впечатление направи скромното, но съдържателно участие на един кандидат - Господин Тонев от Българска демократична общност. С малки медийни ресурси той представи ценностна и политически алтернативна позиция.


Като цяло кампанията деградира стойността на позицията президент в българския публичен живот.


Не очаквам особени изненади в неделя - най-вероятния резултат е балотаж между ГЕРБ и БСП, като изходът от балотажа ще зависи от пазарлъците в седмицата между първи и втория тур.


Първан Симеонов: Има реален шанс ГЕРБ да загуби изборите


Имаше много интересна предкампания - скучна, но напрегната, докато разберем кои са кандидатите. Бавенето беше при обявяването на кандидата на ГЕРБ. След това стана неочаквано интересно - мнозина си мислеха, че ГЕРБ ще издигне Йорданка Фандъкова за президент и ще бие. Но ГЕРБ издигнаха неубедителна кандидатура и стана интересно. В началото мислехме изборите за предрешени, но сега няма нито един изследовател, който да даде недвусмислена прогноза кой ще бие.


Общественият климат се преобърна и се преобърнаха нагласите. В последните дни ГЕРБ почна да свиква с мисълта, че може да загуби тези избори и че ген. Румен Радев може да ги спечели. Но до балотажа има много време.


Предизборната кампанията беше по учебник - ГЕРБ се опита да размие опозиционния вот, БСП да го обере. Имаме кандидати срещу БСП - Ивайло Калфин и Татяна Дончева. Един антисистемен кандидат - Веселин Марешки. Един конкурент Пламен Орешарски. И един много силен конкурент Красимир Каракачанов. Плюс опцията "Не подкрепям никого". Първият тур изглежда като всички за сметка на БСП. ГЕРБ прие само тях за противник - отиде на дебат само с тях. И двамата кандидати заедно не отидоха на дебати с останалите.


Това беше и една кампания, в която се неглижира референдума. Към момента не е невъзможен изход обаче той да мине прага на валидност. Но са много важни повелите, които партиите ще дадат как да се гласува. И това как факторът задължително гласуване на изборите ще повлияе на активността на референдума.


Изборите ще са интересни, защото в най-новата политическа история има реален шанс ГЕРБ да загуби.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1898 Весело

  Вяла кампания, непредсказуем резултат, очаквани пазарлъци."Конфекция.

 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  По скоро никаква кампания, безлични кандидати, а на балотажа съм сигурен, че повечето от партиите които няма да са на балотаж нямат чак такова влияние върху матряла, че да го накарат да гласува според тЕхната далавера.

 3. 3 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Сега си заслужава и трябва да се игнорират кандидатите на ГЕРБ и БСП, защото умишлено бягаха от дебатите. Чест прави на останалите, че имаха смелостта и доблестта да се явят на дебати и уважиха милионите българи. Ако стане президент някои от двете партии, с какво лице ще излязат пред нас?! Страхливци с голямо его! Аз не искам такъв пъзльо за президент!

 4. 4 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#3:"paf"]че имаха смелостта и доблестта да се явят на дебати и уважиха милионите българи.[/quote]
  Дебатите са само думи и театрални жестове. Те и споменатите кандидати ще си останат само с думите и речите, писани от добре платени съветници, част от един театър, платен скъпо и прескъпо от данъкоплатците и наречен "демокрация".

 5. 5 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 618 Неутрално

  [quote#2:"442"]партиите които няма да са на балотаж нямат чак такова влияние върху матряла, че да го накарат да гласува според тЕхната далавера[/quote]
  Това наистина е така. И е доброто решение. Иначе се връщаме пак в ония стари и незабравени времена.

 6. 6 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Ако Боко загуби тези избори ще си е направо постижение!

  Ляво- толерастите трябва да бъдат натирени в дъното, понеже са опасни!

  На втори тур - всички против Цецка- това е положението. Пак !

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 7. 7 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Парадоксът е, че двамата фаворити бягат от дебат, имат общи нагласи за бъдещето, единодушие за настоящето!?....

 8. 8 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Никой не зададе въпроса на радев, получи ли 132 000лв. обезщетение за младата си пенсия!

 9. 9 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#6] от "mr.lottalove. I vote for Alice Cooper!":

  Всички против Цецка, но за Радев ли? Малко хигиена, моля!

 10. 10 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  Нещата отиват на към Бай Тошо = Бай Кой. Единствената разлика е, че тогава кандидатът на БКП беше един, а сега са повече. Деградацията на материала е пълна.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 11. 11 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 493 Весело

  Тия избори са колкото да се залъже матрЯла, че нещо зависи от него, всъщност машината за промиване на глави (мозъци е твърде силно казано) ще свърши своята работа и ще имаме за президент ушанка или тетка дето знаят само няколко думи на руски

  Stef
 12. 12 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Остава загадка обаче : "Защо ЦЕЦКА?"

 13. 13 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  [quote#8:"acarid"] радев, получи ли 132 000лв. обезщетение за младата си пенсия[/quote]
  Аз бих попитал не Радев, ами тези, които са определили, той да получи такова обесщетение?

 14. 14 Профил на mtzvetkov
  mtzvetkov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  единствения позитив от цялата история е, è ще се види структурата на матРЯла. до къде го докарахме. Но, ние сме виновни за това, само ние с цялата ни обществена безотговорност, вкл и себе сир и всички пишещи тук

 15. 15 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Каракачанов ще изпревари Цецка..

 16. 16 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  [quote#9:"truly"]Всички против Цецка, но за Радев ли[/quote]

  Ми да ве, това е идеята на ОФ- то.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 17. 17 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 899 Весело

  и тримата политолози подценяват таланта на факира цвъки

 18. 18 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  До коментар [#15] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  Каракачанов ще изпревари Трайчу.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 19. 19 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 750 Неутрално

  НА СНИМЧИЦАТА ПЕТИМАТА ОТ РЕМС ЛИ СТЕ ГИ СНИМАЛИ,МИ ДО ОНЯ ДЕН ВСИЧКИТЕ БЯХА ВЪВ ВЛАСТТА,СА ЧЕТИРИ ПЕТИ МИ СЕ ПРАВЯТ НА ОПОЗИЦИОНЕРИ

 20. 20 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 544 Неутрално

  България трябва да има съвет от няколко президента които да се сменят на ротационен принцип всяка година както е в швейцария
  един президент за 5 години е вид тоталитаризъм

 21. 21 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#13] от "dobrich":
  Радев трябва да погледне в очи избирателите си, 95% от които ще получат по-малко пари от пенсии за следващите 20 години. Ако доживеят разбира се. И да им говори за социалните им права и придобивки! Безсрамникк!

 22. 22 Профил на v_l
  v_l
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Непредсказуем ли е резултата? За мен е съвсем предсказуем ... без значение от името на следващия президент мен ще ме е срам от него.

 23. 23 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  До коментар [#7] от "dobrich":


  " Парадоксът е, че двамата фаворити бягат от дебат ... "


  Защото се знае качеството на мат'реяла - който и да издигнат БСП и ГЕРБ, ще съберат много гласове, нужни за балотаж . Самият балотаж между льотчика и Тетка, няма значение - и при двата случая в ръцете на Путин ще е дистанционното !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 24. 24 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Тетка Тачева губи. Защото Доган иска предсрочни избори. Иска да прекъсне опитите на ДОСТ за набиране на подкрепа и да се стабилизира във властта. Не че досега не е във властта икономически, но иска да увеличи влияние. Този път официално.
  След това Бейко поема по наклонената плоскост. Доган, Пеевски и останалите олигарси ще го сготвят, оглозгат и захвърлят като Цветан Василев. Ще му вземат всички дялове и бизнеси които придоби доброволно или насила. И повери в ръцете на доверени лица.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 25. 25 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  До коментар [#12] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":


  " Остава загадка : " Защо Цецка " ? "


  Защото мутрата иска ЦЯЛАТА власт и, ако е Цура - ще я има !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 26. 26 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#21] от "acarid":
  Ако само Радев взема такива пари - с мед да го намажеш. Повечето пенсионирани зелените чорапи получават пенсия+инвалидна пенсия и работят. Пенсионират ги рано, за да се включат здрави в организираната престъпност или далаверата...

 27. 27 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Браво, хора!
  Орешарски и Марешки са пред Трайков.
  Явно на мат'ряла си му харесва кочината.
  Още веднъж Браво!

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ...облъчване на избирателите с измислени проучвания и "гейт"...двама от тримата цитирани "анализатори" са червени фокусници...

 30. 30 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#27] от "Dexx":[quote#27:"Dexx"]Браво, хора!
  Орешарски и Марешки са пред Трайков.
  Явно на мат'ряла си му харесва кочината.
  Още веднъж Браво![/quote]
  Трайков говори спокойно, смислено и носи очила. Не крещи "да на матушка Россия, не на гейовете, не на бежанците, връщане на казармата"
  Мат'ряла не харесва това. Той обича някой "прост" като него да го оправя.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 31. 31 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  [quote#24:"Индивидуален паметник на културата"] Доган иска [/quote]
  Венета Платиканова е назначена за главен директор в ИА "Военни клубове и почивно дело" в Министерството на отбраната.
  Девойката е в листите на ДПС, пета в 24-ти МИР София.

 32. 32 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#27] от "Dexx":

  И не само те. И не са виновни хората, нали знаеш?

 33. 33 Профил на zheravna
  zheravna
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Единственият вариант да започнем да се измъкваме от червено- синята мъгла ,която покрива всички ужасяващи кражби , е да гласуваме за ТРАЙЧО ТРАЙКОВ.

  Народе е е !!??!!??

 34. 34 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#21] от "acarid":

  Какво имаш против ЗАКОННО получени обезщетения при пенсиониране. Всеки при пенсиониране получава такива. Цивилните от две до шест заплати, униформените - двадесет.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#34] от "Добрин Велков":
  Против съм закона, лицемерието и пут.енското ви хленчене за още, още и още!

 37. 37 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  Много вяла кампания. Повечето участници въобще нямат виждане за съдебната система- без Дончева и Трайков

 38. 38 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 642 Весело

  Умните и красивите тук да хващат гората за гъби .
  Един месец слушам Трайчо президент и накрая , срам голям.
  Не само, че няма да е на балотаж, но ще бъде изпреварен и от Каракачанов. Ако бъде изпреварен и от Марешки и Орешарски , ДС-барите с какво основание ще искат да поставят условия като са една шепа умни гъбари на втори тур.

 39. 39 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Първан Симеонов: "Първият тур изглежда като всички за сметка на БСП". Вярно. На практика, от много години БСП се бори срещу себе си.
  Огнян Минчев: "...изходът от балотажа ще зависи от пазарлъците между партиите...". Абсолютно вярно. Пазарлъците са фундамента на политиците в България.
  Евгений Дайнов: "Румен Радев-президент е най-вероятният сценарий". Не зная дали тази вероятност е "най", но вариантът с Цачева в Президентството, води директно към окончателно отвращение от тази институция.

 40. 40 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#36] от "acarid":


  [quote#36:"acarid"]Против съм закона, [/quote]
  Ти си против закона?
  Ми... нямам повече въпроси...

 41. 41 Профил на 678
  678
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Балотаж, а след балотажа ГЕРБ ще си ближат раните.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 899 Любопитно

  без традиционните за герб манипулации и търговии на изборни резултати ,тази страшно семпла женица няма никакви щансове за балотаж или за каквото и да е

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3401 Неутрално

  Мафиотските фамилии си наредиха най-отпред агентите и сега чакат да видят кой най-добре е излъгал електората, та да започнат делбата и разплащането!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3401 Неутрално

  До коментар [#38] от "001":
  Хайде да почакаме резултатите, пък тогава да правим генерални заключения.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 47 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 642 Весело

  Ако ГЕРБ си ближат раните след изборите, РБ и ДСБ които не се знае дали са част от него или са опозиция след изборите ще разберат, че единствения шанс е да коленичат пред ГЕРБ , защото с 4-5% които ще спечели техния кандидат е съмнително следващото им влизане в парламента.
  Бай Радан дори и да си препише 50% от всичките гласували за Трайчо , това ще са едва 2-3% и от тук идва интересното ... Бай Радан ще продължава ли да се прави на опозиционер

 48. 48 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Разстроено

  Като не издигнахте Кунева, сега ще подсмърчате...

 49. 49 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 642 Весело

  До коментар [#46] от "Храбър":

  Аз ще съм тук след изборите да коментирам провала на Трайчо, но вие с какво лице ще коментирате.
  Патриотичния фронт след изборите трябва да поискат половината министерства от РБ , при положение че Каракачанов ще има по голяма подкрепа от Трайчо.
  Но от сега ви знам коментарите , българите са тъпи , ние умните сме само 5-6% , ами ако бяхте умни и Трайчо е по по най щеше да излъже малко от глупавите да го подкрепят , че поне да е трети на вота.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 642 Весело

  До коментар [#44] от "countryman":

  Да, само че най големите комунета са в РБ . Питайте лидера си другарката Пръмова.
  Не че и в ГЕРБ няма комунисти , но поне не са толкова двулични като в тези от РБ , които се отричат от същността си.
  Точно заради това, че от ГЕРБ ми предложиха такава за президент , този път да не разчитат на подкрепата ми.

 52. 52 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Весело

  До коментар [#51] от "001":


  [quote#51:"001"]Точно заради това, че от ГЕРБ ми предложиха такава за президент , този път да не разчитат на подкрепата ми. [/quote]
  Накажи ги, гласувай за Радев.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Престанете с глупавата мантра за вяла кампания. Изобщо не беше вяла, не слагайте равенство между липса на скандал или простащина и вялост.

  Доброто е заразно
 55. 55 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#54] от "dogwoman":

  Е, не беше и динамична де...

 56. 56 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3453 Весело

  [quote#54:"dogwoman"]Изобщо не беше вяла, не слагайте равенство между липса на скандал или простащина и вялост. [/quote]
  +1
  [quote#54:"dogwoman"]Престанете с глупавата мантра за вяла кампания. [/quote]

  Това също е част от "НЕ-вялата кампания".
  Само че - на друг отбор

 57. 57 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 642 Любопитно

  До коментар [#52] от "Добрин Велков":

  Естествено че няма да гласувам за Баба МцЕЦА .
  Радев е за предпочитане , еродиран човек, пилот , човек защитавал България през цялата си кариера. Един достоен офицер от НАТО.
  Не, на двуличието и фалшивите дипломи.

 58. 58 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#55] от "Добрин Велков":

  Не беше "динамична", щото не си я следил. Мога да ти кажа, че всички кандидати, които статистиката регистрира, се разсипаха да обикалят страната и да правят срещи. Ако ти е интересно, можеш да проследиш и ти кой къде е бил.
  Освен ако под "динамична" не разбираш да си разменят юмручни удари в ефир, разбира се.

  Доброто е заразно
 59. 59 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  [quote#58:"dogwoman"]които статистиката регистрира[/quote]
  Имам предвид първите 7-8, с единствено изключение Орешарски, който си закри "кампанията" още преди седмица, ама никой не забеляза.

  Доброто е заразно
 60. 60 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#57] от "001":

  Абсолютно!

 61. 61 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело


  До коментар [#57] от "001":
  Така е, ерОдираните при ерОдирани отиват.
  [quote#57:"001"]Радев е за предпочитане , еродиран човек, [/quote]

  Доброто е заразно
 62. 62 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#58] от "dogwoman":


  [quote#58:"dogwoman"]Не беше "динамична", щото не си я следил. [/quote]
  Може би...

 63. 63 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  [quote#25:"niksan1"]Защото мутрата иска ЦЯЛАТА власт и, ако е Цура - ще я има ! [/quote]
  само си въобразява, както например Илия Павлов си въобразяваше че е бизнесмен

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 642 Любопитно

  Кучката да не ми се прави на интересна, защото аз не съм тръгнал да ставам президент.
  Селската фризиьорка да не ми се прави на учителка по литература.
  В предния си коментар пише ЩОТО, а тръгнала да ме поправя ... и да не задълбавам да и следя коментарите за грешки , защото ще натрупам хиляди постове.
  Да отива да си гласува под строй.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#19] от "reply":

  Всичките били във властта? И Радев ли?

 69. 69 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#40] от "Добрин Велков":

  И какво грешно има да съм против несправедлив закон. Да не би ти да харесваш цялата нормативна уредба в БГ. Харесва ли ти да сме в НАТО, комуне?

 70. 70 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#69] от "acarid":


  [quote#69:"acarid"]Харесва ли ти да сме в НАТО,[/quote]
  Разбира се. Какво ни пречи? Вече 12 години сме в този бизнес. Не се оплакваме. Ти плащаш сметката и трябва да си доволен. Нали си доволен, демократе?

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  "Толкова по-приятно впечатление направи скромното, но съдържателно участие на един кандидат - Господин Тонев от Българска демократична общност. С малки медийни ресурси той представи ценностна и политически алтернативна позиция."

  Точно така е.

 73. 73 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 862 Неутрално

  ГЕРБ очакваха последния срок за обявяване на кандидата си, за да нямаме време да изказваме отрицателното си мнение по отношение на този кандидат. ГЕРБ и БСП избягваха да учстват в телевизионни дебати поради страх от провал на кандидатите си. Затова кампанията беше вяла, дори нямаше такава. По отношение на резултатите от изборите, категорично ГЕРБ и БСП ще са на балотаж, като споделям мнението на Минчев, че резултатът ше зависи от пазарлъка межу ведущите партии.

 74. 74 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#18:"mr.lottalove. I vote for Alice Cooper!"]Каракачанов ще изпревари Трайчу.[/quote]
  Трайчо ще го изпревари всеки от кандидатите , вероятно и Митьо Пищова.

 75. 75 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#74] от "марулко":
  Драга марулке, Нали разбираш, че Всички останали кандидати са от комунистическо котило, нормално е да го натиснат. Да не говорим, че партията на Кунева го подкрепя, колкото някога Симеон подкрепи президента Стойнов. Така че комунистическата каруца е пълна и всеки ще изпревари единствения кандидат, който върви по европейски път. Иначе и останалите кандидати обичат еврото и долара.

 76. 76 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Радев е руският избор и ще бъде "избран". Дано да няма и руски преврат.

  4itatel
 77. 77 Профил на georgiharizanov
  georgiharizanov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#27] от "Dexx":

  Тва само облъчвателите го твърдят.
  Ма сигурно и ще се случи.

 78. 78 Профил на georgiharizanov
  georgiharizanov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#32] от "Добрин Велков":

  Защо не хората са виновни?

 79. 79 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1080 Весело

  Лъжа, Опашата Лъжа, Социологическо проучване.

  Според мен трябва да се забрани публикуването на всякакви проучвания преди изборите за да не се влияе на вота ...

 80. 80 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 610 Неутрално

  [quote#3:"paf"]Сега си заслужава и трябва да се игнорират кандидатите на ГЕРБ и БСП,[/quote]
  Заставам зад тези ти думи.
  Сега ще си проличи дали драгият български избирател има достойнство и чувство за себеуважение или ще преглътне унижението, на което го подлагат комунистите от ГРОБ и БСП.
  В никакъв случай няма да подкрепя хора, които се отнасят неуважително, да не казвам по-силното - с пренебрежителна наглост, към избирателите. Още повече, че това са допотопни останки от миналото.
  За разлика от тях, г-н Трайчо Трайков е човек с поглед към бъдещето и е съвсем естествено да бъде изборът на всички, които се възприемат като ДЕМОКРАТИ.
  На 6.11. аз и семейството ми ще гласуваме за Трайчо Трайков и ген. Събев с бюлетина № 7.
  Голямата ми дъщеря и зетят ще пропътуват 180 км. от Нюрнберг до Мюнхен за да гласуват за г-н Трайков.
  Синът ми с неговите приятели ще гласуват за него във Виена.
  Аз, мама Кери и малката дъщеря ще ги подкрепим от тук!!!

 81. 81 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  Този път съм съгласен с Дайнов!
  Тази сутрин Боряна димитрова го обясни много ясно.
  На балотажа при очакваната избирателна активност, ще трябва да се преразпределят към 1,8млн. гласа. Няма как да се спазари такова нещо. А голяма част от него отива в протестния вот!

  I Want To Believe
 82. 82 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 750 Неутрално

  До коментар [#68] от "Добрин Велков":ми шеф на ВВС КАКВО Е СПОРЕД ТЕБЕ,КАЗВАМ ВСИЧКИ И Е ТАКА

 83. 83 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#82] от "reply":

  Нещо не си наясно с властите. Това си е за твоя сметка.

 84. 84 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 750 Неутрално
 85. 85 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 509 Неутрално

  До коментар [#80] от "choss":

  Мдаааа..... Всеки глас, който не е за ген. Радев ще да е за Тцетцка....
  Време е мат'ряла да се събуди!!!!

 86. 86 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8059 Неутрално

  Който и да спечели от първите трима, все лошо.

 87. 87 Профил на galiwer1880
  galiwer1880
  Рейтинг: 327 Неутрално

  До коментар [#34] от "Добрин Велков":

  Законно ,но не е морално!!! Тия привилегии са още от Живково време и се бранят с огън и меч.

 88. 88 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#87] от "galiwer1880":


  [quote#87:"galiwer1880"]Законно ,но не е морално![/quote]
  Бря, че си моралист. Не си вземай заплатата тогава, знаеш ли колко безработни има...

  [quote#87:"galiwer1880"]Тия привилегии са още от Живково време [/quote]
  Не позна. Тогава заплатите бяха 12. И това не е привилегия, а компенсация. Дава се заради много орязани права.
  И вместо да моралстваш, да беше станал военен, щом мислиш, че е лесно...
  Или до полата на мама и жената си е най-добре?

 89. 89 Профил на galiwer1880
  galiwer1880
  Рейтинг: 327 Неутрално

  До коментар [#73] от "proza":

  Защо ги нямаше Цачева и Радев на дебатите?? Защото са сигурни ,че ще са на балотаж. Кои са останалите играчи?? В ляво Калфин и Дончева и плътно до тях Орешарски. В дясно Каракачанов ,Трайков,чиито партии подкрепят правителството.Как виждате Цачева да се изправи срещу тях??? Или Радев срещу Дончева и Калфин и Орешарски ? Нали на втория тур ще разчитат на тяхната подкрепа??

 90. 90 Профил на galiwer1880
  galiwer1880
  Рейтинг: 327 Неутрално

  До коментар [#88] от "Добрин Велков":

  Явно сте свързан по някакъв начин с полицията ,че така яростно ги защитавате.По времето на Живков и май до средата на 90-те бяха не 12 ,а 26 или 28.

 91. 91 Профил на galiwer1880
  galiwer1880
  Рейтинг: 327 Неутрално

  До коментар [#88] от "Добрин Велков":

  Имаше едно време Пак по живково време Който не е влясъл в военното училище/ във ''Васил Левски''/ той не е завършил!!

 92. 92 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Ще гласувам за Трайков!

 93. 93 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#92] от "arcanum":

  лъжеш

 94. 94 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#90] от "galiwer1880":

  Трябва да различавате армия от полиция. Другите неща, които сте казали не са верни.

 95. 95 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  ГЕРБ не губи, а преотстъпва власта на своите ментори и възходящи, КОМУНИСТИТЕ, от БКП/бсп, винаги, това е правилото!

 96. 96 Профил на token
  token
  Рейтинг: 225 Весело

  Вяла кампания, непредсказуем резултат, очаквани пазарлъци
  =====

  вяла, разбира се. какво друго може да снесе БКП/БСП/ДС/КГБ? кредитни милионери, рабфак-овци, комсомолски дейци, ДС-агенти де днес се наричат бизнесмени ... вяла ще е, кат напуснаха 2М+, още милион чака на опашката, а другаретЕ крадат кат шампиони.

  така както върви, вяло, след десетина години ще са останали само другаретЕ с моравите седалки. ще подскачат кат макаци сред магарешките тръни, ще бъркат и там де слънце не изгрява - с надеждата да намерят нещо неоткраднато. одобрявам.

 97. 97 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 869 Неутрално

  ако процента на Трайчо наистина е 5%, то това означава, че 95% от хората в тоя държава си заслужават кочината - те си я създадоха

  сори, ама просто нямат право да се оплакват повече от каквото и да е

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK