Отговорът на детинския въпрос "А какво след Бойко?"

Отговорът на детинския въпрос "А какво след Бойко?"

© Правителствена Информационна СлужбаВъпросът – "Какво идва след Бойко?", който тревожи толкова много инак разумни и прогресивни хора, няма смисъл. Не можем да превъртим филма напред, за да надникнем набързо, какво ще стане. Единственият възможен отговор е от оня виц: "Рави, докога ще чакаме нещата да се оправят? – Ако продължавате да чакате, няма да е скоро".

Вън от вицовете, засега можем да дадем отговор на друг въпрос:


"Какво оставя Бойко след себе си?"
Отговорът на този въпрос е видим на всяка крачка. А от този отговор зависи и онова, което ще трябва да се прави – т.е. за кого ще трябва да гласуваме, за да го направи – "след Бойко".


"Бойко-1" падна от власт, защото се надигнаха протести – и се палиха хора! – срещу оформящия се още тогава модел на олигархично-картелно властване върху страната. Дошлите "след Бойко" обаче избраха допълнително да олигархизират държавата, с което си докараха нови протести и паднаха от власт. "Бойко-2" дойде на власт в една дълго протестирала страна, която беше не само събудена, но и вече развила аналитичната способност да посочи, какво иска да се случи: разграждане на олигархично-бандитската система ("Модела #КОЙ?"); управление за общото благо (а не – за благото на приятелите на Бойко); въвеждане и поддържане на модерен законов ред.


"Бойко-2" имаше и подкрепата, и очакването да направи това, което не само се искаше от него, но беше и редно. Избра обаче онова, което познава: да крепи олигархично-бандитската система, оформила се още при "Бойко-1" и укрепнала (особено – в компонентите "Цацаров" и "Пеевски") при Орешарски.


Като начало, по демонстративно брутален начин излъга бившия си министър Христо Иванов, че с ГЕРБ начело ще приведе правосъдната система в приличен вид; блокира реформите в МВР; и с насмешка отсвири "закона Кунева", за който се твърдеше, че ще бори корупцията по високите етажи. Временно стреснат от напускането на министър Иванов и на ДСБ, не след дълго Борисов приложи към останалите компоненти на Реформаторския блок обичайната си тактика: от партньори да ги превърне в слуги. От независими, т.е. имащи опции за своето бъдеще – в зависими, т.е. в нямащи опции извън самия Борисов. В същото време Пеевски пое властта в медиите, а Цацаров се настани на политическия терен като самостоятелен олигархичен играч, със своя прислуга и свои цели.


С това


Борисов ликвидира основите на модерната държава в България и я рестартира като средновековен олигархичен модел на главатарско властване


Каква е разликата ли? Модерната държава създава условия за воденето на независим живот. Олигархичният модел, избран от Борисов, прави обратното: опитва се да направи всекиго зависим – да направи така, че всеки да си има господар надолу по веригата; и никой да не може да прави нищо, ако преди това не помоли за разрешение.


Подмяната на модела на държава обяснява широко обсъжданите черти на българската реалност, като: отвличането на публичните институции от частни интереси; ползването на контролни органи като бухалки срещу неподчиняващите се; произвола, налаган – т.е. вместо законов ред – от прокуратурата и подразделенията на МВР; всеобщата корупция и формирането на картели във всички сфери и особено – там, където се раздават публични средства; потъването на една-трета от националния доход в нерегламентирани частни джобове; лекомисленото плащане на многомилиардната цена за предишни моменти на разгул, като КТБ и АЕЦ "Белене".


Всички тези неща са възможни единствено, защото при "Бойко-2" феодалните вериги на зависимост станаха основен принцип при управлението на обществото и на неговите ресурси. В тази система Борисов превръща в слуги онези, които може; с останалите – с по-големите риби – се договаря на принципа "главатари сме, ще се разберем по главатарски".


По принцип българският народ, имайки предвид историческия му опит (т.е. на воденето на зависим живот в продължение на столетия) няма против живота в зависимост. Има против, обаче, два негови аспекта. Първият: бедността, чиято връзка с олигархическия модел става все по-видима, особено на местно ниво. Вторият: омесването на олигархичното господарстване с прекомерен, ирационален натиск, чиято цел е всяка секунда силният да доказва на слабия, че той е напълно и унизително зависим.


Връзката между олигархично управление и бедност хората извън София направиха още миналата година


Все пак не е трудно да пресметнеш, че ако всички обществени поръчки отиват в едни и същи хора, а за твоя бизнес остава само държавният тормоз – ти обедняваш. Ирационалният натиск, на свой ред, се появи веднага след местните избори от миналата година. Веднъж видели "синята" карта на България, местните ГЕРБ-тартори окончателно се отвързаха: първо, от всякакви норми на приличие спрямо местните; и второ (и по-важно) от центъра на властта. Започнаха да тормозят местните и да се еманципират от своите господари в София.


Борисов очевидно бе наясно с тази ситуация, което обяснява неговата инак необяснима паника, в която той пребивава някъде от края на зимата.


И се надигна глухо недоволство – и то точно в онзи хинтерланд на "народа", който само месеци по-рано произвеждаше епоса "Борисов – народен герой". Местните агенти на героя се оказаха елементарни хайдуци, а самият герой очевидно беше изтървал контрола върху тях и започна да изглежда слаб. На този фон перченето, характерно за ГЕРБ на всички равнища, внезапно стана дразнещо.


А самият Борисов, главатарят на всичко това,
се превърна в своя карикатура


Вместо да се гордеят чрез него, хората започнаха да негодуват, че той ги излага.


Наблюдавайки всичко това, още през февруари публично лансирах тезата, че ГЕРБ губи подкрепа в самата си основа – че "Борисов-2" си отива. И той взе, че си отиде. Защото, веднъж загубил избори, дори и да не подаде оставка в близкото бъдеще, той е смъртно ранен. Има кръв във водата. Слаб е и може да му бъде отмъщавано.


"Борисов-2" пое властта в страна, решително заявила своето желание да рестартира своя модернизационен проект. Оставя ни страна, в която и конструкцията на властта, и публичните нрави са се върнали неколкостотин години назад от модерността.


Онова, което ще трябва да се прави е – отново да се излиза от средновековието и да се влиза в съвременността. От управление – тип "шайка", да се върнем към управление, характерно за модерните държави (най-малкото – основано върху върховенството на закона, разделението на властите и неутралното поведение на публичните институции).


Това е и отговорът на инак детинския въпрос "А какво след Бойко?".


След Бойко – връщане към онзи исторически период,
в който страната се модернизираше


а не – пропадашв във варварство. Правено е, дори у нас. Питате кога? Е, за последно (поемете си дълбоко дъх) – при управлението на Иван Костов.


Далеч съм от мисълта да призовавам Костов да се върне като премиер. Но пък е ясно, какво трябва да се прави: трябва да се появят политици, които да заявят убедително своето намерение да върнат България в орбитата на модерността, изтръгвайки я от тинята на олигархичното средновековие, в която бяхме натикани от "Борисов-2".


Всеки може да направи тази заявка, дори – ГЕРБ или БСП. Всеки може, стига истински да поиска. Защото отмина времето, когато "триковете" и "историческите компромиси" хващаха дикиш. Проблемът е, обаче, че основните политически играчи се чувстват удобно в тинята, защото си намериха място в нея. Най-вероятно, реално погледнато, чакаме нови, модерни политически субекти.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (278)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Рано е да отваряте шампанското, др.Дайнов. Току-виж БСП не се върнали на власт.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 2. 2 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 823 Неутрално

  а кой след бай-хой?

  בני אתה אני היום ילדתיך
 3. 3 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Баце влезе в ретрограден БайКурий.

 4. 4 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1208 Весело

  Как КОЙ? Орешарски и КОЙ? комунистическият аристократ Евгений Дайнов вече 30 години изживява катарзис

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 5. 5 Профил на Georgi Atovski
  Georgi Atovski
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И да не забравиш да си вземеш сребърниците я от Моника, я от Гаргамел.

 6. 6 Профил на coffee
  coffee
  Рейтинг: 714 Неутрално
 7. 7 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Весело

  Връщане на жителството, Дайнов. И бележка от партията за аспирантура...

  Не, ни съм го че. Ако автора се виждаше, нямаше да отворя.

 8. 8 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Тоз продължава да плюе по ГЕРБ!
  Направо не е вярно колко неадекватен може да бъде човек!

  С;ед тежкия ритник, който получиха герберо- десебарските меркело- либерасти!

  Отворете си ушите и чуйте какво ви казва всемъдрият български народ- или променята политиката по отношение на клетите мигранти, либерастките вопли за бурки, ислям в училище, гейове и лесбийки, унисекс - тоалетни, единен пол, раса и религия, отървате се от толерасткия кръг зад вас, или се гответе и за тежък ПАРЛАМЕНТАРЕН ритник!

  Дневник, ша искам вредни!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 9. 9 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 713 Неутрално

  "От управление – тип "шайка", да се върнем към управление, характерно за модерните държави.
  ...
  Най-вероятно, реално погледнато, чакаме нови, модерни политически субекти."

  Да де, така е.
  Ама от къде ще дойде подкрепа за тези нови водачи след като мислещите хора в България се оказаха около 6 %?

  Аз не зареждам в Лукойл.
 10. 10 Профил на 678
  678
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Не е трагедия, че един прост човек ще ти отиде от властта. И без него България ще просъществува. Лошото е наследството на тази простотия. Този и неговия антураж дадоха възможност на простаците да просперират. И ги виждаме навсякъде. Да не говорим, че този е отговорен за съсипване на дребния частен бизнес в България. Във "Форбс" беше характеризиран прекрасно.

 11. 11 Профил на buddy
  buddy
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Прибързано е да се питаме за кого ще трябва да гласуваме, ако не е ясно защо трябва да гласуваме за някой. И не ми разказвайте басните за по-малкото зло, моля... И двете опции са комунистически злини! Нямам морално право да избирам нито една от тях и “исторически компромиси” със съвестта си няма да правя! Затова на втория тур ще гласувам за последната опция – НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО. Така ще покажа, че ме има и съм срещу тях. А ако не съм сам в този си избор, ще покажем че сме сила.

  Не мисля, че изходът от създалата се ситуация близко бъдеще е в някаква нова "истинска" дясна формация. Всички досегашни (псевдо)десни формации на неслучилия се преход имаха изключително ниски, по-скоро незабележими, обществени цели, свеждащи се до куха дясна реторика, водеща до капсулирането им в незначителни политически субекти без никаква важна обществена визия. Едните са безпринципни колаборационисти, които в името на властта са готови да заплюят майка си, баща си и избирателите си, а другите пък го играят самовлюбени политикани, носещи в джоба си най-различен набор от "исторически" компромиси с олигархичните политически мафиотски структури. Тези формации са се нарекли десни, защото си мислят, че по този начин ще бъдат разглеждани като антипод на комунистическите социалисти, обявили се за леви. А изходът не е дясна структура, а в организирането на широко общонационално движение за реална демокрация, основана на върховенството на закона, контрола по неговото изпълнение, гарантирането на свободен пазар без политическо вмешателство и вземане на национално-отговорни политически решения единствено на основата на професионална експертиза. Едва след постигането на такава функционираща реална демокрация е възможно нормализирането на политическия спектър в страната - десните ще станат десни, а левите наистина ще станат леви.

 12. 12 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 605 Неутрално

  "Далеч съм от мисълта да призовавам Костов да се върне като премиер"

  За да се върне Костов, първо партията му трябва да спечели избори. Дайнов хем пледира за законност и ред, хем ни предлага премиер без избори. И да не се прави на голям фен на Костов, не знам дали има снимка с него, но със Станишев и Моника се е снимал.

 13. 13 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3268 Неутрално

  Въх, въйййййййййййй!
  Поредният разгром над Бащицата, предложен от Върховната правда.
  Изобщо нямаше да се включа, ако Дайнов не беше напомнил, че хора се палеха. Да бе, така беше. И най ужасното беше, че някой успя да им внуши, че така е правилно и така се прави. Хората умряха в мъки, нищо не се промени, дори и Дайнов. Защо бе Дайнов, защо излъгахте хората?

  Еретик
 14. 14 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 430 Неутрално

  До коментар [#1] от "nv":
  Не е ли малко странно и по гербаджийски лицемерно да казвате, когато ви питат: "Защо не спазихте думата да подадете оставка същата вечер при загубата? " с отговор: "Защото ни би не БСП! а някакъв инициативен комитет"
  и веднага след това да казвате: "Гласувайте за нас, че иначе БСП идва!" ?

  Не ща да влизам у затвора!
 15. 15 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  След Бойко - нищо, държавата изчезва. И май света също свършва, ама за това не съм съвсем сигурна.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 16. 16 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 991 Любопитно

  Без една Мутра, пресъпник и КРАДЕЦ винаги е много по-добре

 17. 17 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  До коментар [#14] от "ъглошлайф":

  Можеш да питаш тях. Аз съм гласувал за Трайчо, но не искам червените да се върнат на власт.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 18. 18 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  Проблемът е, че критичната маса избиратели в България в последните десет години е гласувала за ГЕРБ и е свикнала да се разпознава в простаци с елементарен речник от двайсет думи и всеки друг е нарочван за слабак и гей, типично по руски образец, по който и Борисов налагаше имиджа си на "мъжкар".
  Така че развитието ще продължава в обратна посока още дълго време ако съдим по резултатите от тези избори.

 19. 19 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 991 Весело

  До коментар [#15] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":

  Псолютно. СИКаджията отива в Затвора инеена държава с над 1300 годишна история изчезва

 20. 20 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#14] от "ъглошлайф":

  Toчно в десятката си!

  [quote#14:"ъглошлайф"]Не е ли малко странно и по гербаджийски лицемерно да казвате, когато ви питат: "Защо не спазихте думата да подадете оставка същата вечер при загубата? " с отговор: "Защото ни би не БСП! а някакъв инициативен комитет"
  и веднага след това да казвате: "Гласувайте за нас, че иначе БСП идва!" ?
  [/quote]

 21. 21 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  До коментар [#14] от "ъглошлайф":

  Ако са минали повече от две секунди между отговорите не е въпрос на лицемерие, а на обикновени когнитивни възможности.

 22. 22 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#18] от "oos19355380":

  Той следващият, отговарящ на описанието чака с нетърпение зад ъгъла, след неколкократни напразни кандидатури за кмет на Варна дойде и неговият звезден час.
  И визуално са си като от един калъп...

 23. 23 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  След Бойко пак ... Бойко..

  Щото ГЕРБ ще спечели следващите Парламентарни избори.

 24. 24 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 991 Любопитно

  "Борисов ликвидира основите на модерната държава в България и я рестартира като средновековен олигархичен модел на главатарско властване"
  ====================
  Самата истина

 25. 25 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 558 Любопитно

  "връщане към онзи исторически период, в който страната се модернизираше ... – при управлението на Иван Костов."

  Модернизация - Нововъведение, усъвършенстване, съобразяване със съвременните изисквания и норми.

  Да, Костов направи доста модернизации в политиката, но всичките сини се погубиха от най-великото му постижение - "Модернизация на разграбването". Както Тимушенко и ко разграбваха в Украйна и докараха Янукович на власт, така и Костов е основен виновник за Първанов, Симеончо, Доган, Станишев, та даже и Бойко.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 26. 26 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3444 Неутрално

  Горките ти студенти

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  Народът поумня и вече не се разбира с БХ !!! Той си остана на старото ниво.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на vektor
  vektor
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Дайнов е напълно прав: България в момента е във феодалния строй. Феодализъм на всички нива...

 29. 29 Профил на владимир бояджиев
  владимир бояджиев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Много добре казано! Компенсира малко онова за снимката със Станишев.

 30. 30 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2651 Весело

  Ма закъде нов десен проект без Дайнов, Костов и няколко некадърни адвоката !?

  [email protected]
 31. 31 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Хи хи, не мога да прикрия възхищението си от Женята !! Много добре работиш Евгений, ноо лошото за теб е че след Бойко ще дойде....Бойко хи хи Ама поне ще има повод да работиш здраво още много години а ха хаа

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 32. 32 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 430 Неутрално

  А иначе без грам лоши чувства бих се обърнал към Дайнов и другите дайновци:
  Хора! Събудете се малко.
  Погледнете за пореден път какво ви се случи.
  Пребройте се още веднъж. Във вашия случай това няма да отнеме много време.
  Докога ще натрапвате на другите собствените си мераци и щения?
  Докога ще ги нравоучите?
  Стига вече с тези костовци, трайчовци, къневци.
  Не усещате ли, че вече сте смешни.
  Истината е, че проекта «реформаторски блок» се провали със страшна сила.
  Стана жалък и смешен с «предизборните си трикове», шизофренната власт-опозиция, ненавистта между съставните части на коалицията и невиждания до сега брак по сметка между взаимно мразещи се «партньори».
  Погледнете се, преди да давте акъл на други.
  В някога най-синия град Варна имате срамните 4.72%...

  Не ща да влизам у затвора!
 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  [quote#28:"vektor"]

  Дайнов е напълно прав: България в момента е във феодалния строй. Феодализъм на всички нива... [/quote]
  строят е мутромилиционерски феодализъм.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 388 Весело

  Голям майтап е с този Гугъл преводач.
  Питах го да преведе думата Ердоган на български , изписа ми Бойко,

 36. 36 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#8] от "mr. wonderworld. I vote for Alice Cooper!":

  +++

  Всеки следващ месец, през който пуделът на Меркел е на власт, ще вдига с по 1% месечно подкрепата за Обединените патриоти.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 37. 37 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#14] от "ъглошлайф":

  Разбира се , че е така!

  ГЕРБ се ритнаха сами в главата, сега обвиняват БСП.

  Едва ли не БСП са някаква сериозна сила!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 38. 38 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 265 Весело

  До коментар [#1] от "nv":

  Съдейки по минусите ти явно Дайнов и ко. желаят да видят именно БСП на власт.

 39. 39 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Отговорът на детинския въпрос "А какво след Бойко?
  ---------

  Че се повърти, че напсува тея дето са му насмели "стабилността" и източването на еврофондове, па че си стегне дисагите и айде обратно у Банкя да си рита мачлета...

 40. 40 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 659 Весело

  Както винаги - добър анализ на г-н Дайнов.

  Както винаги - комунягите истеризират, колчем зърнат името Дайново.

  Както винаги - радвам се, когато всяка дива комуняга рипа да главонабие какъв убавец е другарят Борисов и колко проЗ е г-н Дайнов.

  Както винаги - поздравления, г-н Дайнов!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 41. 41 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#37:"mr. wonderworld. I vote for Alice Cooper!"]ГЕРБ се ритнаха сами в главата[/quote]

  До коментар [#37] от "mr. wonderworld. I vote for Alice Cooper!":
  И "бомбите" от аватара сякаш обръкаха нацяло у мойта глава хавата

 42. 42 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  До коментар [#38] от "stinkfoot":

  За него никога не съм се съмнявал. Чудя се на тези, които са гласували за Трайчо и не смятат БСП за най-голямото зло. Същата работа беше по изборите 2013 г.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 43. 43 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  [quote#31:"oporna_to4ka"] след Бойко ще дойде....Бойко хи хи[/quote]
  хи хи Смешно ли е? Отново както в 2013 г. реанимирахте Бсп.

 44. 44 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 447 Любопитно

  Ако въобще хората от ГЕРБ искат да останат на политическата сцена трябва спешно да се отърват от битите кадри Бойко и Цветанов - и то веднага!
  Няма как да има "дясна" партия ГЕРБ с хора като Борисов и Цветанов начело дори и при нови парламентарни избори - те са гарантирани Борисов обеща на всички. Борисов и Цветанов са хората зависими от Пееф и Цацата.

  krastitel
 45. 45 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  До коментар [#2] от "abdelhaqq":

  Как КОЙ???Що за въпрос ??Завъртаме отново назад колелото на историята - пък до където стигне !
  Дано да е само до 1989 г.,че преди тази дата е минал голяма част от съзнателният ми живот и ако пак трябва да се мине през НОВО ОСВОБОЖДЕНИЕ ОТ БРАТУШКИТЕ - просто ще ми дойде в повече!
  Знам,че др.Дайнов е всеяден,но той си има РАКЕТА НОСИТЕЛ !!!!

 46. 46 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2099 Весело

  "След Бойко – връщане към онзи исторически период,
  в който страната се модернизираше а не – пропадаше във варварство. Правено е, дори у нас. Питате кога? Е, за последно (поемете си дълбоко дъх) – при управлението на Иван Костов. Далеч съм от мисълта да призовавам Костов да се върне като премиер.”

  ‘ми що не призовеш Костов да се върне начело - по-голям кошмар от това за Кънев няма?!
  Ще го върнат обратно в детската градина!
  Между другото самият Дянков не отрече заслугите за модернизацията на Станишев. Като човек, с който Дайнов се е снимал в тесен кръг, може спокойно да извади и този скелет от дрешника. Вси Светии беше съвсем неотдавна...

  I Want To Believe
 47. 47 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#41] от "Арон":

  Ни са заглеждай, ми внимавай в съдържанието!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 48. 48 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  https://www.facebook.com/142264952549709/photos/a.154091801367024.29930.142264952549709/1015132985262897/?type=3&theater
  До коментар [#1] от "nv":
  До коментар [#4] от "100 Рублей за Доллар":
  До коментар [#7] от "plebs":
  До коментар [#8] от "mr. wonderworld. I vote for Alice Cooper!":
  До коментар [#12] от "aralambi":
  До коментар [#14] от "ъглошлайф":

 49. 49 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3656 Неутрално

  Тоя майтап го прави след втория тур.
  До коментар [#35] от "batgosho":

  Bukalemun
 50. 50 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Дайнов, я по добре кажи за преварката, добър ли е градуса?

 51. 51 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3476 Неутрално

  Точно Ив. Костов и хората край него тогава - Христо Бисеров, Йордан Цонев секнаха устрема на българите тогава.
  Никога няма да забравя отговорът на Ив. Костов в интервю по телевизията на въпрос "Защо в България има само един мобилен оператор, докато в Румъния вече бяха 3?"
  Десният политик отговори без да му мигне окото - "Ние сме малка страна и няма нужда да се правят допълнителни разходи за дублиращи мрежи, които са много скъпи и в края на краищата ще ги платят клиентите."
  За другите неща като фондацията "Бъдеще за България" на съпругата му и спонсорите й, няма смисъл да се споменава.
  Толкова за "десния" политик.
  Иначе, да времето на Баце като политик изтича, няма спор.
  Какво иде след него?
  Аз съм лееко оптимист. България бавно и мъчително се нормализира. Например цели 10% гласуваха за абсолютно неизвестен варненец, които може да е всякакъв но вкарва КОНКУРЕНЦИЯ в само два бранша на икономиката.
  КОНКУРЕНЦИЯТА, ГЛУПАЦИ!
  КОНКУРЕНЦИЯТА означава капитализъм и пазарна икономика.
  Това и т.н. "десни" не го разбраха. Колко от тях например, дори и самият Трайчо като министър се опитаха да поощряват КОНКУРЕНЦИЯТА в ресорите си?
  Вместо това от т.н. "десни" се нагледахме на НЕКОНКУРЕТНИ практики и поведения - като почнеш с енергийната измама ВЕИ, минеш през браненето на газовия монопол и стигнеш до плоски врътки с цигари и фишеци за тютюневи комбинати.
  А гласувайки за типажи като Марешки българите дават знак, че са закопняли за реални десни политици, не лаладжии и Фейсбук герои.

 52. 52 Профил на vadrigar
  vadrigar
  Рейтинг: 487 Разстроено

  След Боко идва Бареков 2- Слави Трифонов. Това е тъжната истина. А този "честен непопулист" е по-зле и от Боко- тепърва има да пълни гушата и на всички около него.

  Има някаква надежда от Бургас, но дясното е в тотален ступор... отново.

 53. 53 Профил на t_
  t_
  Рейтинг: 461 Неутрално

  След Бойко по - зле. Защото другите крадат много повече. Червените особено са го доказали многократно.
  За Бойко е последен шанс да си остане и да започне поне някои от нещата, които се очакваха от него.

 54. 54 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2443 Весело

  Друг Спасител !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 55. 55 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Факт е, че българите нямат вече нужда от Борисов. Времето му мина и ще дойдат нови хора.

  Navigare Necesse Est
 56. 56 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 659 Гневно

  До коментар [#51] от "k_":

  Що лъжеш толкова грозно, бе?

  Наистина ли дори капчица достойнство не ти е останала?

  Егати, сред какви изроди сме принудени да живеем!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 57. 57 Профил на ivan karagiozov
  ivan karagiozov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#9] от "simval":

  Така де! Ама откъде да дойдат тия "правилни" управлядащи? Това, оето се мъдри в редиците им сега не става за модернизиране на държавицата ни - то може да мрънка и да плюе. Не виждам и един рационале, подготвен и далновиден субект, който да преустрои държавния апарат, управленските и стопанските структури, бизнеса. Няма Кой!

 58. 58 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Весело

  Какво ни казва готиният с мънистите с поредния бълвоч:"Другари,дайте да дадем",или пък "Другари,гласувайте за Йотова,тя е човекът"?
  Пушещия цветя е най-доброто попадение на Дневник и Прокопиев,спор няма.Кълват яко тук.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на ivan karagiozov
  ivan karagiozov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#39] от "due07477623":

  Дай Боже - да, ама едва ли. Вярное, че нашите типове от рода "Кой" не се боят, че ще им търсят сметка, но в случая един сърбин чака...има да връща. Накъде, бре, Боко? /от серията "Камо грядеши?"/

 61. 61 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Още от сега да ви кажа.Олигархичното проектче Прокопиев-Кънев ще се самопогребе още в зародиш.Не се хабете.

 62. 62 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2706 Неутрално

  Правено е, дори у нас. Питате кога? Е, за последно (поемете си дълбоко дъх) – при управлението на Иван Костов.

  Далеч съм от мисълта да призовавам Костов да се върне като премиер. Но пък е ясно, какво трябва да се прави: трябва да се появят политици, които да заявят убедително своето намерение да върнат България в орбитата на модерността, изтръгвайки я от тинята на олигархичното средновековие, в която бяхме натикани от "Борисов-2".
  ____________
  Кой високо лети от високо пада!
  Общото на КОСТОВ и БОРИСОВ е разпродаването на национални активи за жълти стотинки! Тези действия са проблем за националната сигурност и следващия президент трябва да свика консултативният съвет за национална сигурност да извърши проверки и подобно на румънците да видим в затвора корумпирани министри!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 63. 63 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5226 Неутрално
 64. 64 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Дрън, дрън, Дневник, само глупости пишете, които са ви поръчани. Айде представете си че го няма Бойко, какво следва? кУРнелия много би се зарадвала, Масква тоже. Нека пробва някой от БСП да влезе при Меркел или Йотингер. Куца законността, но тя винаги е куцала последните 25 години. Иначе за работа карам по Вапцаров, Ботевградско, Владимир Вазов. Връщам се по Вазов, Ботевградско, махЛата, Малинов, Околовръстното...все направени от ГЕРБ. От БСП не са направили един тротоар, а вие искате да ги върнете на бял кон. Толкова ли не помните? И каква е алтернативата? България няма Фалконе, даже Маковей няма. И БСП със сигурност няма да ви ги даде.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 65. 65 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 265 Неутрално

  До коментар [#42] от "nv":

  Да и на мен ми прави впечатление, че БСП не ги закачат, напротив - днес ДСБ е единствената партия, която призовава симпатизантите си ДА НЕ ГЛАСУВАТ.

 66. 66 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#64] от "dragozow":

  И за какво да влиза при Меркел?!Да и направи три поклона доземи и да вземе тия 10 000 мигранти?Винаги съм се чудил на хора като теб.Боцко е посредствена, корумпирана и жадна за власт Тиква.Неука!Белким държавата преживее и без такъв индивид.

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 67. 67 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 715 Неутрално

  [quote#2:"abdelhaqq"]а кой след бай-хой? [/quote]
  Как кой !?
  Разбира се, че ще бъде Големия Хой .

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 68. 68 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 714 Весело

  До коментар [#64] от "dragozow":


  До коментар [#53] от "t_":

  Поразителна прилика в аватарите и мисленето!

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 69. 69 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 278 Разстроено

  [quote#12:"aralambi"]И да не се прави на голям фен на Костов, не знам дали има снимка с него, но със Станишев и Моника се е снимал. [/quote]

  Дайнов, като всеки от ДСБ, е троянски кон на БСП!

  Мина първия тур, а те се упражняват да клепат ГЕРБ и Боко! Това не е дясно действие, Дайнов!

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
 70. 70 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 278 Разстроено

  [quote#66:"1Sion1"]Винаги съм се чудил на хора като теб.Боцко е посредствена, корумпирана и жадна за власт Тиква.Неука![/quote]

  Знаем, 4е ви се иска СерГея, ама няма да стане!

  Ако Боко падне се връщат онези изгладняли от БСП! Ама и Дневник уж дясна медия, пък все работят за БСП!

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
 71. 71 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 278 Весело

  [quote#64:"dragozow"]От БСП не са направили един тротоар, а вие искате да ги върнете на бял кон. Толкова ли не помните? И каква е алтернативата?[/quote]

  Асфалт и тротоари не се папкат, ето това постоянно го натриват на главата на Боко!

  Държата има функции да осигури на обществото комуникации, пътища и условия за развитие на бизнеса! Държавата не храни гладни гърла!

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
 72. 72 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1793 Весело

  "Далеч съм от мисълта да призовавам Костов да се върне като премиер."

  Женя женечка дорогой мой. Не мой го пипа Костов той си заработи каквото трябваше и се пенсионира богат. Вземи ся извикай приятелчето си СтаниШеф да става шеф нали много му се иска. От такива "десни" като тебе зорлем ляв ще стана (майтап).

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 73. 73 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 278 Любопитно

  [quote#59:"Хи-хи"]Реално Герб са фашизоиди, мръсни и алчни, комунистическа утайка, мутри и простакеси [/quote]

  Нещо да имате доказателства?

  Или като сте извадили каломета требе ви вярваме?

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
 74. 74 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 607 Неутрално

  [quote#24:"stenli1"]Самата истина[/quote]
  Самата истина е, че сам сикаджията нямаше да може да го направи - "Бойко-1" го имаше, защото СК подкрепи първото му мутромилиционерско правителство и 3 г. гласуваше заедно с мутренската шайка всички важни закони - бюджети, вотове на доверие и т.н., "Бойко - 2" продължава да съществува като дясна коалиция даже с участие на министри от другите десни партии, които за последните 10 дни два пъти коленопреклонно му се клеха във вярност.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 75. 75 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3055 Весело

  ,,Отговорът на детинския въпрос "А какво след Бойко?,,

  Леле мале, Петя Владимирова на облъчва колко лошо било при Борисов, сега и комуниста Дайнов, остава и ,,славеят,, Слави трифонов да почне да пише колко е лошо при Борисов и агитката е в пълен състав.

 76. 76 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  След мъглата, пак мъгла... Т.Колев беше прав...

 77. 77 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 278 Весело

  [quote#55:"Schopenberg"]Времето му мина и ще дойдат нови хора. [/quote]

  Посо4и един нов 4овек бре!

  Знаем 4е 4акате, бесепарите сте се маскирали като десебари, а всъщност сте стари комуняги!

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
 78. 78 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2725 Весело

  Питали Иванчо кой ще е новият Президент...не знам, казал той...само знам, че ще е пилот...аха, ясно, на самолет нали?
  Е, може да е на реактивна метла - отговорил той...

 79. 79 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 658 Неутрално

  [quote#75:"сидер"]...остава и ,,славеят,, Слави трифонов да почне да пише....[/quote]

  Слави едва ли може да чете, камо ли да пише. Може евентуално да изпее нещо.

 80. 80 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Българите си искат държавата .Колкото до ГЕРб те са поели по пътя на НДСВ .Много внимателно следете турците .Те чакат да се промени уж европейската посока на страната за да поискат автономия на Кърджали .....

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 81. 81 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3055 Весело

  [quote#74:"bgkurshum"]Самата истина е, че сам сикаджията нямаше да може да го направи - "Бойко-1" го имаше, защото СК подкрепи първото му мутромилиционерско правителство[/quote]
  И защо мола ви Синята Коалиция като знаеше, че Боко е СИК-ажия и мафиот го подкрепи, ми

 82. 82 Профил на t_
  t_
  Рейтинг: 461 Неутрално

  До коментар [#68] от "1Sion1":

  Аватарът ми е весел и се усмихвам, като го видя.
  Констатацията ми е съвсем реална и доста тъжна. За съжаление от доста време гласувам за най - малкото зло. Видял съм доста „месии” и всичките искаха да ни „оправят”. Е при този видях най - много да изтича към народа под една или друга форма. Не че не крадат.

 83. 83 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  [quote#42:"nv"] и не смятат БСП за най-голямото зло[/quote]
  БСП си е зло като зло, същото като ГЕРБ и долу горе като ДПС, партии близнаци и фракции в БКП, аз разлика между холера и чума не мога да направя

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 84. 84 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Весело

  явно герберският трол бавно се съвзема след вчерашният нокаут ,а иначе анализа на дайнов е отново брилянтен

 85. 85 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  До коментар [#77] от "Светльо":
  разбирам че си леко неграмотен но все пак буква "4" в българската азбука просто няма съжалявам, предполагам че си гербаджия, но азбуката ни не е чак толкова трудна

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 86. 86 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 658 Неутрално

  [quote#71:"Светльо"]Асфалт и тротоари не се папкат, ето това постоянно го натриват на главата на Боко! [/quote]

  Не това натриват. Натриват прекалената показност и помпозност, прекалената фукня, за нещо което е естествено задължение на което е правителство и на който и да е премиер. Споменатият по-горе Иван Костов, например построи магистрали само с 18 км. по-малко отколкото Борисов -1. Без евросредства, в условия на национална катастрофа, икономически колапс и хиперинфлация. Без да реже всеки ден лентички пред камерите. И четири пъти по-евтино. Просто го направи, защото това му е работата.

 87. 87 Профил на SorryLol
  SorryLol
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Дайнов е виден утопист
  Въпросът "а после" съвсем не е детински, напротив. Защото "да свалим Бойко" съвсем не е достатъчно за да тръгнем напред.
  "трябва да се появят политици, които да заявят убедително своето намерение да върнат България в орбитата на модерността" - откъде да се появят - да паднат от небето? Айде малко по-сериозно.
  Тенденцията е видима, читавите политици у нас са по-редки от бяла лястовица. Само че, за разлика от Дайнов, не си правя илюзията "добрия изстрадал народ, яхнат от лошия корумпиран политик". Народът си ги избра тези всичките - и Гоце, и Боце, и Станишев, и Крадлив Дедо, и Цецка, и Цецко, и Волен, и Каракачанов, и Симеонов, и Бареков.

 88. 88 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1449 Любопитно

  До коментар [#56] от "b_52_strato":

  За кое по-точно е излъгал?

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 89. 89 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#83] от "stg":

  Сигурно си чувствал гнус от себе си през едната година в която Кънев и стотиците му приближени бяха част от това управление,не различаващо се по нищо от управлението на БСП и ДПС.

 90. 90 Профил на Nikolay Rusev
  Nikolay Rusev
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#48] от "dobrich":

  Страхотен линк!!! Много съм Ви благодарен.

 91. 91 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5429 Неутрално

  Дайнов е прав, акулите помирисаха кръв и дните на Борисов са преброени. А какво след Борисов? Нищо добро ... (не, че той беше добър )

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 92. 92 Профил на t_
  t_
  Рейтинг: 461 Неутрално

  До коментар [#68] от "1Sion1":

  Абе пич, да не работиш трол?
  Стана ми интересно и ри отворих профила. Ок, да кажем, че мнооого обичаш да коментираш, ама над 20 коментара в последния час???
  Да лажем, че си доста активен.

 93. 93 Профил на krummen Spiegel
  krummen Spiegel
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#53] от "t_":

  Разсъждаваш като аватара ти.

 94. 94 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 714 Весело

  До коментар [#92] от "t_":

  Само 20?! Срамота.Ще ми резнат от надницата..Благодаря за подсещането.Ще се постарая повече.А ти смени аватара на единият акаунт.По не бие на очи..

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 95. 95 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  [quote#89:"tosho_toto"]Сигурно си чувствал гнус от себе си през едната година в която Кънев [/quote]
  разбира се и винаги съм го казвал, това беше груба грешка и заради нея Кънев не бива да остане лидер на дясното, не може да се хванеш на хорото с такова нещо като Борисов и да чакаш нещо полезно за България, видя се че съм бил прав а коментарите ми предполагам се пазят ако не те мързи

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 96. 96 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2672 Неутрално

  ами нищо различно според плана . Босна с елемент Косово . нали това е целта , иначе провалените програми за умерени ФБ обучени стават смешни . .... ти си нашто знаме

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 97. 97 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  [quote#87:"SorryLol"]Тенденцията е видима, читавите политици у нас са по-редки от бяла лястовица. [/quote]
  читавите политици у нас и по света са еднакъв процент, просто умния български народ никога не би избрал читав политик, защото не би го припознал че е от "наште"

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 98. 98 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2672 Неутрално

  [quote#89:"tosho_toto"] в която Кънев и стотиците му приближени бяха част от това управление,не различаващо се по нищо от управлението на БСП и ДПС.[/quote]
  и консумирали в пъти повече

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 99. 99 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 278 Весело

  [quote#85:"stg"]разбирам че си леко неграмотен но все пак буква "4" в българската азбука просто няма съжалявам[/quote]

  Има бре, тази с която по4ва 4ислото 4етири!!!!

  Това си е заяждане, ама аз гоня карез!

  Нека обсъдим кой пе4ели балотажа? Аз ли4но виждам Цецка с три процента върху Радев!

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
 100. 100 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  [quote#81:"сидер"]И защо мола ви Синята Коалиция като знаеше, че Боко е СИК-ажия и мафиот го подкрепи[/quote]
  2009 това може да бъде простено, но 2014 не

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK