Радев посегна към забранения плод и...

Румен Радев

© Цветелина Белутова, Капитал

Румен РадевБел. Ред. Текстът е обновен след участието на ген. Румен Радев в предаването "В лице в лице" (вижте в края на текста). След промяната в позицията му, актуалното заглавие на коментара би било:


Радев посегна към забранения плод и му метнаха юздата


Телевизионният дебат на претендентите за президент Румен Радев и Цецка Цачева поднесе и сензация:
Генералът изненада с позицията си за... съдебната реформа


Той щял да отиде "най-напред" в Румъния да се запознае с тяхната антикорупционна дирекция; Той бил съгласен с предложенията на гражданската инициатива "Правосъдие за всеки"; Напомни на Цачева, че тя като председател на парламента не е допуснала в пленарната зала подписката на 4000 граждани с предложенията на "Правосъдие за всеки" (трикратно споменаване), с които предложения - забележете - той бил съгласен.


Той щял да се бори за намаляване на политическото влияние във Висшия съдебен съвет и Инспектората;
А когато репликира с остро-полемичен тон ("вие си изгонихте правосъдния министър") се разбра: очакваният според анкетите да спечели президентския пост се позиционира толкова радикално, макар и без конкретика, по отношение на реформата на съдебната власт, че веднага възникна въпросът:


Дали Радев си даваше сметка какво казва, или е в пълно неведение за интересите, ролите и страховете на партиите и олигархията в битката "за" и "против" съдебната реформа?


Дали е чувал, че в предложенията на "Правосъдие за всеки" заема централно място статутът и отчетността на главния прокурор, които са табу за управлявалите партии, а в концепцията на бившия правосъден министър, когото спомена, фигурираше антикорупционната структура, заради която Радев смятал да посети Румъния?


Чувал ли е, че всеки който е посмявал да предлага това, което той снощи изговори, е обявен за враг на стабилността, реда, реформата, държавата, целящ "да превземе независимата съдебна власт" и че този опорен лост се използва не само от медиите, поддържащи управлението, а от институциите на държавата, които трябва да бъдат реформирани, и на първо място прокуратурата.


Знае ли ген. Радев, че главният прокурор позволи сегашния (козметичен - по Радев и никакъв друг) вид на т. нар. съдебна реформа, за да бъде запазена сегашната възможност за взаимно влияние и търговия с управляващите партии и субекти, каквато се кани да става и БСП. И че в този процес на "ставане" играят главната роля взаимноизгодните сметки на привидно реформиращите се институции и страховете на партийните водачи. И че


за осакатяването на промените в техен интерес заслуга има и партията БСП, в опозиция, която сега го подкрепя за президент и се кани да управлява


Знае ли Радев, че който е компетентен, почтен, независим съдия и прокурор е мачкан най-безпардонно от висшата съдебна номенклатура в лицето н мнозинството във ВСС, за назидание и демотивация на останалите - който смее, нека надига глас за реформа.


И още - знае ли Радев, че правосъдният министър, за чиято оставка напомни на Цачева, бе изгонен (принуден да подаде оставка) точно заради ожесточената съпротива срещу същите намерения, които той заяви в телевизионния дебат снощи.


С две думи: дава ли си сметка Радев че изговори рискова ерес, заради която е сигурно вече "форматиран" и " етикетиран" от противниците на съдебната реформа вътре в системата и техните парламентарни контрагенти


След изразените от него позиции в дебата и то изразени експресивно и убедено,


Радев е изправен пред два пътя:


- Или отстъпление от заявката, и тогава тя ще се окаже само трик за спечелване на гласове от привържениците на съдебната реформа.


- Или еманципиране от БСП и демонстриране на воля за ясен и публичен натиск над всички парламентарните партии за нова конституционна промяна


(На въпрос по темата днес от БСП не се ангажираха с отговор дали ще има промяна в правомощията на главния прокурор, можело да бъдат преразгледани, но не пролича да имат ясна съгласувана позиция с кандидата си. А в едно от първите събитие пред актива на левицата, кандитатът за вицепрезидент Илияна Йотова се обърна към независимия кандидат с предупреждението, че "и най-малкото движение от вас срещу тази партия няма да ви бъде простено".)


Радев трябва да е наясно, че неразумен екземпляр като него не може да разчита на прошка. Посягането към огъня като президент не е като оня риск в кабината на изтребителя, при който или оставаш жив, или след миг те няма.


Изборът пред бившия летец сега е да покаже дали може да му се вярва


тук, на грешната земя, сред свирепата гмеж от интереси, преобладаващо аморални, користни и дори престъпни. Тоест избор на честта, не на оценения риск. Избор като библейското посягане към забранения плод: постигаш познанието за добро и зло чрез преживяването и готовността да понесеш последиците. Защото при всички случаи не рискуваш живота си, а оставаш жив. Физически.

Докато го слушах, си помислих, че Радев посегна към забранения плод и сега очакваме да видим дали може (и смее) да си носи последствията.


А във всяко очакване има и малко оптимизъм.


П.С. След като коментарът беше публикуван, Румен Радев каза в предаването "Лице в лице" по БиТиВи: "Първо ще питам главния прокурор, неговото мнение е определящо. Как така, няма да има методическо ръководство над подчинените му прокурори и ще е най-отгоре. Как няма да има контрол върху зам.-главен прокурор за борба с корупцията."...


Първото и третото изречение показват, че Радев или се отмята от заявеното снощи, или материята на съдебната власт му е тера инкогнита.


Първо - мнението на главния прокурор не може да бъде определящо, защото не може да определя параметрите на реформа в която и да е сфера онзи, който подлежи на реформа /сега е опредеящо неговото мнение и затова реформата е спряна/.


Второ - за премахване на методическото ръководство на главния прокурор може да се дискутира - според мнозина специалисти то трябва да се запази, според моето скромно мнение - също.


Трето - зам-главен прокурор за борба с корупцията извън контрола на главния прокурор е в общи линии по-слабият аналог на антикорупционната независима прокуратура в Румъния, която снощи Радев възторжено похвали!


Разбира ли Радев за какво говори или не, и някой ще му обясни ли?


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (178)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1171 Весело

  Очаквам с нетърпение момента,когато Цацаров се задейства към БСП .
  Дали ще му станат клиенти,благодарение на Радев?
  Чудо,ама надали

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 2. 2 Профил на radev38
  radev38
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Радев си е на място и не носи отговорностите, с които Цачева е обременена!!!!!!!!!!!!!!!

 3. 3 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Радев - обикновен съветски лъжец.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 4. 4 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1085 Разстроено

  Нищо изненадващо от бравопетя... Така е тънката червена линия от години. След като непрекъснато оплюва Борисов, сега тъъъничка подкрепа за Радев, завоалирана като разсъждения по картинка.

  ГНУС!!!

  Няма шики-мики.
 5. 5 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4427 Неутрално

  Много добре са му обяснили на Радев какво да каже.
  Тъй като президента няма законотворчески функции, той може да си приказва каквото си ще,......НО НИКОГА НЯМА ДА СВЪРШИ СЪЩЕСТВЕНОТО.
  Това просто е отчаян опит на Радев да привлече на своя страна онези, които не приеха орязването на съдебната система до степен нищо да не се промени.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 6. 6 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  "....дава ли си сметка Радев че изговори рискова ерес..."

  А ако си дава? Няма как да знаем - освен като проверим.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 8. 8 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4427 Любопитно

  До коментар [#4] от "Радан Фън Шуй Кънев":
  Чете ли изобщо статията?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 9. 9 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 682 Неутрално

  С този "забранен плод" аз съвсем друго си помислих, а то какво било!
  Ще дойде денят, ще се разбере. Човекът оня ден влезе в политиката, вие искате да знае всичко за всичко..
  И предходните не бяха подготвени. А той все пак е бил от висшите ръководители в армията, демек - дялан камък.

 10. 10 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Сигурно под съдебна реформа разбира, всеки фатмак да се пенсионира с 125 бона и 6 часа работа последната година..

 11. 11 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 982 Неутрално
 12. 12 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 221 Разстроено

  Как ще преживея евентуална загуба на Цецека,просто ума ми не го побира!?

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 13. 13 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4131 Любопитно

  Дилетантско и парвенюшко изказване от уставняк!!!Др.Радев е толкова бос в партиините интриги(и не само там) че ако БКП се почуства обидена ще го смачкат!!!И курнелия първа ще се отрече от свръхзвуковият комунист

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 14. 14 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1085 Любопитно

  Дали можело да се вярва на Радев (с приповдигнат тон) и имало надежда (мда, БСП ще направи реформата, непременно)... абе вие добре ли сте бе... или сте си просто... червени списуватели. Във второто съм убеден от години, ама дано някой прогледне като чете тая смешка сега...

  Няма шики-мики.
 15. 15 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Намерението е прекалено хубаво за да му повярвам. Тъкмо сме си опитомили съдебната система и сега.....Що ли този да излезе еркек мъж.

 16. 16 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "Радев е изправен пред два пътя:
  - Или отстъпление от заявката, и тогава тя ще се окаже само трик за спечелване на гласове от привържениците на съдебната реформа.
  - Или еманципиране от БСП и демонстриране на воля за ясен и публичен натиск над всички парламентарните партии за нова конституционна промяна"

  Дано Радев избере вторият път - ясно и категорично. Че се уморихме да се разочароваме.

 17. 17 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  Говори си и той/както Цачева/, за да спечели някой заблуден глас. никога не бих гласувал за някой, който е подкрепен от БСП /и ДПС/

 18. 18 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1849 Весело

  "дава ли си сметка Радев че изговори рискова ерес, заради която е сигурно вече "форматиран" и " етикетиран" от противниците на съдебната реформа вътре в системата и техните парламентарни контрагенти...'

  даде си я вече Петя, актуализирай си статията... на прекалено бързи обороти мина драмата с продажбите я загряла публиката, я не

  в края:
  http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/politika/gen-rumen-radev-pred-btv-kategorichno-ne-pregovarjam-s-oligarsi.html

 19. 19 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  До коментар [#8] от "Храбър":

  Естествено, че я четох... и виждам между редовете, шпък и на самите редове... за разлика от конете със сини капаци. Комунистите ви водят за носа от години

  Няма шики-мики.
 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4786 Неутрално

  "Чувал ли е?", "Знае ли?", "Дава ли си сметка?", "Трябва да е наясно!" и т.н....  "Сериозен" анализ!?

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 21. 21 Профил на galiwer1880
  galiwer1880
  Рейтинг: 377 Весело

  Изглежда много обича да сочи с пръст. Лелеее как ще му го отхапят,и после ще трябва с друг пръст да сочи

 22. 22 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1849 Весело

  [quote#4:"Радан Фън Шуй Кънев"]След като непрекъснато оплюва Борисов, сега тъъъничка подкрепа за Радев, завоалирана като разсъждения по картинка.
  [/quote]
  успакойся, точно тази статия просто нема как да подкрепи Радев

 23. 23 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#5:"Храбър"]Това просто е отчаян опит на Радев да привлече на своя страна онези[/quote]

  А бе поне не се разрева в ефир.

 24. 24 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Ти остави "забранения плод" , ами го виж че си е продал душата на дявола!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 25. 25 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 568 Неутрално

  [quote#3:"Торбалан"]обикновен съветски лъжец. [/quote]

  ...завършил на 2 пъти ( офицерски курс след прехода и магистратура по-късно ) американския военновъздушен колеж Максуел.

 26. 26 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Ха този смешник къде беше когато Христо Иванов имаше воля да направи съдебна реформа?
  Там където беше и другата карикатура Цецка.
  Щял да прави съд.реформа,ама друг път,когато тате му купи съветски изтребител.
  Няма разлика мужду Цецка и Румен,и двамата са треторазредни лъжливи комунета.

 27. 27 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  [quote#4:"Радан Фън Шуй Кънев"]Нищо изненадващо от бравопетя... Така е тънката червена линия от години. След като непрекъснато оплюва Борисов, сега тъъъничка подкрепа за Радев, завоалирана като разсъждения по картинка. [/quote]

  Напротив единствената, която ни обърна внимание и сега тези думи на Радев ще ги помним. Аз лично не гледах дебата и ще запомня тази статия.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 28. 28 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3861 Весело

  Ще му минат мераците като стане президент !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 29. 29 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4427 Неутрално

  [quote#9:"paf"]Човекът оня ден влезе в политиката, вие искате да знае всичко за всичко.. [/quote]
  Хе-хе!
  Ако иска да стане президент, трябва да знае!
  До вчера ви се казваше, че този е лаик и няма хал хабер от политика , вие се пънехте. Сега вече почвате да го оправдавате!
  Не ви ли е поне малко неудобно хем да ни навирате некадърник, хем да го оправдавате поради нефелността му!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 30. 30 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2122 Любопитно

  "Радев посегна към забранения плод и сега очакваме да видим дали може (и смее) да си носи последствията. А във всяко очакване има и малко оптимизъм."

  +++++

 31. 31 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  Гласуването за Радев е престъпление! Ще гласувам за Цачева с отвращение, благодарение на натвореното от Бойко!

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 32. 32 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  [quote#6:"Един препатил"]"....дава ли си сметка Радев че изговори рискова ерес..."

  А ако си дава? Няма как да знаем - освен като проверим. [/quote]

  Точно това е тънкото внушение на статията. Да гласуваме за Радщ, че да видим стиска ли му. Първо, не той прави реформите. Второ със сигурност не му стиска, да направи каквото и да било без одобрението на БСП.

  Вижте това видео и си правете изводите...


  https://www.facebook.com/veselina.yurukova/videos/10211322318883161/

  Няма шики-мики.
 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4427 Весело

  [quote#23:"abygale"]А бе поне не се разрева в ефир.[/quote]
  Хвани единия, па удари другия.
  Всеки с номерата си.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  [quote#13:"Messerschmitt"]Дилетантско и парвенюшко изказване от уставняк!!!Др.Радев е толкова бос в партиините интриги(и не само там) че ако БКП се почуства обидена ще го смачкат!!!И курнелия първа ще се отрече от свръхзвуковият комунист [/quote]

  "Само да си посмял да се обърнеш срещу партията" каза Йотова на Радев...


  https://www.facebook.com/veselina.yurukova/videos/10211322318883161/

  Няма шики-мики.
 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5254 Неутрално

  Така се надсмиваха над рейгън а сега и над Тръмп. !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 798 Любопитно

  Радев е един от най-добрите пилоти, които изпълняват рискови фигури с военни самолети. Вероятно ще се изкуши да пробва подобни рисковани лупинги в политическата си роля. Ако все пак бъде избран, ще поживеем, ще видим.

 37. 37 Профил на dorko
  dorko
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Тази вечер успя да заяви голяма крачка назад по въпроса за съдебната реформа, пред Ризова в БТВ. Явно за 20-на часа са го образовали откъдето трябва.
  Чудя се, когато му се наложи да прави служебен кабинет, кой ще го му го нареди, защото едва ли си има идея от финанси, от правосъдие (макар изглежда много харесва Христо Иванов, от образование, от вътрешни работи, от земеделие... Кой ще му дава съвети? Йотова ли?

 38. 38 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 274 Гневно

  Радев посегна към забранения плод ...
  --------------------------------------

  И аз мисля така, как е станал генерал, като по4ти нямаме изтребители?

  Сега е решил да става президент с ракета носител БСП, ина4е бил независим кандидат. Опла, лъжецо, ние не не ядем доматите с коловете!

  4ервеният федфебел в неделя го издухваме в заслужената му ПЕНЦИЯ, да си я хар4и, ама президент никогда не будет!!!

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
 39. 39 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 798 Весело

  Все пак, нас обикновените пътници в този самолет-държава, ще ни се дръпне лайнцето, ако ни управляват по същия начин, де... Държа да добавя. Едва ли ще е приятно.

 40. 40 Профил на titi46
  titi46
  Рейтинг: 381 Гневно

  Радев печели от това , че е неизвестен.
  Така ни излъга едно време сивеон.

 41. 41 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Едно е вярно.Човека изрече това, което другите избягват.А именно, че трябва да се поучим от Румъния, а не да обясняваме как тук няма корупция.

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 42. 42 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2792 Весело

  Да , ама а се протегнал , а му е паднал смокиновия лист...

 43. 43 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1849 Весело

  [quote#33:"Храбър"]Всеки с номерата си. [/quote]

  "...Първо ще питам Главния прокурор, неговото мение е определящо. Как така, няма да има методическо ръководство над подчинените му прокурори и ще е най-отгоре. Как няма да има контрол върху зам.-главен прокурор за борба с корупцията?!..."

  http://btvnovinite.bg/…/gen-rumen-radev-pred-btv-kategorich…

 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4427 Неутрално

  [quote#16:"abygale"]Дано Радев избере вторият път - ясно и категорично.[/quote]
  И да го избере, ще си останем само с приказките....Затова му е толкова лесно да приказва....Последствия няма да има нито за състоянието на съдебната система, нито за него.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#18] от "extraCACA":

  Разплака ме...Този ще да е спасителят от олигархията... доживяхме..

 46. 46 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 274 Разстроено

  [quote#37:"dorko"]Кой ще му дава съвети? Йотова ли?
  [/quote]

  БСП, как кой!

  Нали затова му набутаха тази 4ервена комисарка да го държи изкъсо!

  Русия си е Русия, ама като дойде време да избирам за българския национален интерес Путин да не се бърка!

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
 47. 47 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3726 Неутрално

  и още един въпрос изниква след като всички ако/ще се случат . може ли охраната му да бъде свалена ....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 48. 48 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3281 Неутрално

  До коментар [#2] от "radev38":
  "Радев си е на място и не носи отговорностите, с които Цачева е обременена!!!!!!!!!!!!!!!"

  Абсолютно вярно. Предлагаш да му дадем възможност да се обремени? Определено изглежда по-чистият и по-способният кандидат, но да не забравяме, че армията е затворена сфера, не знаем какви ги е вършил там точно и на какво е способен един свръхамбициозен човек.
  Освен това ми е интересно как в този форум 75% мразят Русия и също толкова подкрепят Радев и БСП в този случай.

  Еретик
 49. 49 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 379 Неутрално

  До коментар [#5] от "Храбър":

  Да, да се позиционира спрямо "разочарованите" и да влезе в амплоато на борец за справедливост- един вид изчеткване на прашинките "руска подлога".

 50. 50 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#7:"stenli1"]Сега "опорната" да строи всичките Герберя "на балатума"[/quote]
  Отдела, много пара' се похарчи за пропаганда и агитация, и само да не спечели човека на Аамбубата и ти и Стиви-то ще изхвърчите с генерала!!!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 51. 51 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 221 Неутрално

  България няма да се оправи никога, заради комунистите, не се заблуждавайте. Оставете Бойко да санира блоковете. Бъдете реалисти.

 52. 52 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 274 Разстроено

  Вижте снимката горе, отсега размахва показалец да ни поу4ава!

  Този е нау4ен да изпълнява заповеди без да мисли, пружинка е, ама от глупавите!

  Да си прибираш кунките от президентството!

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
 53. 53 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 562 Неутрално

  До автора:

  Може би сте пропуснали днес статия в един от сайтовете на Пеевски в която недвусмислено се заплашва, че който дава за пример Маковей, може да му падне главата от ефекта на бумеранга. Естествено няма нищо случайно, че се появи точно днес, часове след дебата от снощи

 54. 54 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  [quote#10:"lynyrdS"]
  Сигурно под съдебна реформа разбира, всеки фатмак да се пенсионира с 125 бона и 6 часа работа последната година.[/quote]
  Явно това е твоето разбиране за съдебна реформа.

 55. 55 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 518 Весело

  [quote#41:"1Sion1"]А именно, че трябва да се поучим от Румъния, а не да обясняваме как тук няма корупция. [/quote]

  Тези неща Радан Кънев ги говори от година, от както пропаднаха радикалните промени в конституцията и оставката на прав. министър Христо Иванов.

  Маковей я бяха поканили тука в България, ама срещу нея скочиха всички, без ДСБ.
  Прислужните медии на Бай .уй ореваха орталъка, каква ли нея наричаха мамалигарката.
  А и тогава Баце се изцепи, че до 4 месеца сме задминали Румъния.

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 56. 56 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#51] от "cherezchur":
  [quote#51:"cherezchur"]Оставете Бойко да санира блоковете. Бъдете реалисти. [/quote]

  Мерси, ако толкоз държиш вземи си го Баце в къщи. Хем ще лющите семки, хем с клипчета ще се забавлявате. И пази булката, ей!

 57. 57 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 1948 Любопитно

  "демонстриране на воля за ясен и публичен натиск над всички парламентарните партии за нова конституционна промяна" - защо пък да е чудно, че може да съществува Дон Кихот, защото вятърните мелници са същите?! Плодовете отдавна ги берат едни и същи...

  Коментиране на анализираното, вече...
 58. 58 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#53] от "VR|46":
  [quote#53:"VR|46"]Пеевски в която недвусмислено се заплашва, че който дава за пример Маковей,[/quote]

  Маковей ще да е най-ужасния кошмар на Пеевски. И на Цацата също.

 59. 59 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  Също като при боен завой. Най-вероятно Радев е наясно какво казва и какво цели. А както писах неотдавна ще спечели този, който публично обещае съдебна реформа.

 60. 60 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 885 Весело

  Десебарките са си тъпи и къцат на такива голи обещания.

  Жалка история.

 61. 61 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 562 Неутрално

  До коментар [#55] от "dustman №7":

  Най-смешното при Баце е противоречието в което често изпада, че хем отрича да има корупция в България, хем постоянно ни надъхва, че скоро ще изпреварим румънците.

 62. 62 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  [quote#48:"Костадин Иванов"]Освен това ми е интересно как в този форум 75% мразят Русия и също толкова подкрепят Радев и БСП в този случай. [/quote]

  От тези 75 % може би половината не мразим Русия, ненавиждаме Путин.

 63. 64 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  До коментар [#48] от "Костадин Иванов":

  Какво общо има Русия с подкрепата за Радев? И въобще не разбирам защо Русия и Путин са споменавани толкова често във връзка с изборите за Български Президент. Всеки да гласува по съвест за кандидата който му харесва. И за да не ме обвини форумът за някакви политически пристрастия - не съм гласувал, не смятам да гласувам щото не ми е изгодно да хвана самолет само за да пусна бюлетина и същия ден да хвана самолет на обратно за да мога понеделник да съм на работа. Няма да се хвърля в тревога дори ако изгубя правото да гласувам - не ми пука.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти!
 64. 65 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3524 Весело

  С цялото ми уважение... Към никакви плодове не е посягал, а се опита да съблазни известни "симпатизанти", да не ги посочвам с очи. Боже, може ли такава наивност? Радев и съдебна реформа? Бе вие у ред ли сте?

  Доброто е заразно
 65. 66 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  До коментар [#48] от "Костадин Иванов":

  Виж сега - мразим комунистите и Съветския съюз, а на обикновените руснаци съчувстваме за живота им под робството на кремълските джуджета.
  А Радев е просто просъветски военен извършвал политическа работа във Въоръжените сили в противоречие със забраната за политизация на армията. А и винаги е притеснително военен да става президент дори с мирни средства. Пък за другарката Цецка -толкова фалш не съм виждал в политик всеки път когато си отвори устата. Трагедията на гетото е пълна с такива кандидати.

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 66. 67 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  Петя, уважавам Ви като журналист. Но ми се струва малко наивно да вземате думите на Радев за чиста монета.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 67. 68 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]Дали Радев си даваше сметка какво казва[/quote]
  Разбира се, че е наясно с това, което казва.
  Гледа ни в очите и ни лъже като дрът комунист.
  В понеделник вече ще ви пита кога сте го чули да ви казва подобно нещо.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 68. 69 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  Добре де, нали искате мажоритарен вот? Нали искате да гласуваме за личности, а не по партийному? Защо тогава не изпратихте на балотажа Трайков и Калфин? Откъде накъде сега да гласувам за червен задник вместо за червен генерал? И освен всичко друго - представяте ли си ген. Радев да приема парада за 6-ти май? Представяте си го. И как ще се чувстват младите български офицери? Горди. А представяте ли си Цецка Цачева да се изтърколи за да приема парада за 6-ти май? Не си го представяте. Ама аз си го представям. И зная как ще се чувстват строените момчета. Унизени. Имам и други причини, но и тази не е маловажна - отказвам заради кефа на лекето Бойко Борисов да унижавам българската армия!
  Ще гласувам за Радев!


 69. 70 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "неразумен екземпляр" ме впечатли, макар да е спорно дали характеризира персонажа.
  Нищо друго в статията не грабва окото, камо ли ума.
  Скука

  властта ражда паразити
 70. 71 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1849 Весело

  яяяяяя, гербавите тролове как живнаха... ше излезе верно квото си мисля, м пилеца баткови златни

 71. 72 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "Радев посегна към забранения плод."

  Изглежда Петя Владимирова вярва, че Радев е способен да се опълчи на БСП??!!

  Петя може би вярва , че БСП са експерти и специалисти и са честни и се борят за справедливост?

  Петя вярва, че БСП защитават обикновените хора и че Орешарски беше несправедливо отстранен , а КТБ не беше окрадена от бесепарско- депесарската мафия?

  Лелеее, не трябва така грубо да демонстрира за кого работи ляво- толерастката машина!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 72. 73 Профил на incredible
  incredible
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Не мога да се съглася със заглавието само, иначе аналогията и смисълът са право в целта!

  Радев посегна към агресивно смъртоносно образувание, което е на път да унищожи всичко останало здраво. За това се иска много кураж! Той го има.

  Малко встрани - чудех се какво ме смущава в него - артикулацията. Не сме войници, все пак . Но това се школува.

 73. 74 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 518 Весело

  Ама само аз ли виждам иронията в текста на Петя?


  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 74. 75 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  За неразбралите , Адам и Ева посягат към забранения плод, с което се лишават от безсмъртие, но се сдобиват с познание и биват изгонени от Рая!

  Мисля, че намекът на Петя е прекалено прозрачен!

  Отнася се за генерала, който води тайни преговри с Гоце, докато беше на натовска заплата.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 75. 76 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1031 Любопитно

  Първите 10 години преход изнесените червени капитали бяха дежурната дъвка! Нищо не се разкри,защото 1997-2001г същите червени пари изкупиха България! Заедно с рускте пари.
  Новата дъвка се нарича-съдебна рИформа! Какво като е споменал дъвката? Какво като е казал нещо? Призидента има правомощия само да говори пред медиите! Нищо повече!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 76. 77 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#38] от "Светльо":

  Будиш в мене само жал толкова паре да налеете а резултат нула. Много боли а?

 77. 78 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#65:"dogwoman"]Бе вие у ред ли сте?[/quote]

  Едва ли си много учудена!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 78. 79 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#39] от "Ridiculous":

  Ми за обикновения пасажер няма да има проблем виж вип класата дето е цялата в топли кафяви миризливи цветове може и да им причернее

 79. 80 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2536 Неутрално

  "Изборът пред бившия летец сега е да покаже дали може да му се вярва тук, на грешната земя, сред свирепата гмеж от интереси, преобладаващо аморални, користни и дори престъпни."

  По-скоро ние трябва да изберем, дали да вярваме на ген. Радев или не! От него се очаква да бъде убедителен!

  I Want To Believe
 80. 81 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 652 Неутрално

  [quote#35:"КМЕТ В СЯНКА"]Така се надсмиваха над рейгън а сега и над Тръмп. !!![/quote]

  Радев на кой от двамата го
  оприличаваш?
  Артист или бизнесмен?

  Мисълта ражда действието.
 81. 82 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#74:"dustman №7"]Ама само аз ли виждам иронията в текста на Петя? [/quote]

  Ми само ти я виждаш!

  Иди на очен лекар!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 82. 83 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 518 Весело

  До коментар [#82] от "mr. wonderworld.":

  Добре.

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 83. 84 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 930 Неутрално

  Радев, ако не се бори за съдебна реформа, въпреки дпсбсп, ще има удоволствието да ни наблюдава продължително скандиращи под президенските прозорци до ОСТАВКАТА му.
  Хахаха!
  Да не би да си мисли, че сме уморени или примирени.

  Navigare Necesse Est
 84. 85 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Хайде да не си губим времето с тоя абсолютен лаик и тотален олигофрен, който до вчера беше в кабинката на самолетчето за .... четири часа в годината и взе по двайсет лева за секунда. Бива, бива боклук, но чак пък толкова, а и да се гласи за Президент....

 85. 86 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Както исках ДПС и БСП да дойдат на власт за да катастрофират и им лъснат намеренията сега така искам пак да се случи.

  Искам Борисов да подаде оставка и да освободи мястото, по което всеки хвърля камъните.

  Да видим кой ще се безстраши? ДПС и БСП издържаха 2 седмици, да ги видим сега колко ще издържат.

 86. 87 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 594 Любопитно

  Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен кое е първо.

  Алберт Айнщайн

 87. 88 Профил на 5ar8
  5ar8
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Едвали е самоинициатива.Но може да е пързалка.

  5ar8
 88. 89 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  [quote#65:"dogwoman"]Бе вие у ред ли сте?[/quote]

  вярно ли е че убитият от комунистите дядо на Цачева всъщност е пастрок на баща и и че след присъдата той се е отрекъл от него?

 89. 90 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Нали го видяхме Сергей Станишев от БСП като премиер-министър, какво промени в съдебната система в България. От БСП, понеже всички бяха корумпирани, и в частен случай в Германия всички министри от неговият кабинет биха изправени пред съда след отнемане на имунитета заради Untreue.
  Не че при ГЕРБ няма корупция, но няма държавна мафия както при управлението на БСП/ДПС/Ромска партия, срастване на държава и мафия в едно.

  Es muß Geld fließen!
 90. 91 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Дневник, ще го разстрелвате ли?

 91. 92 Профил на yne01510460
  yne01510460
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#5] от "Храбър":

  Ще видим в неделя. Мен лично ще ме е срам Цеца да президент.
  Ще видим в Неделя, в спорове няма да влизам.
  Успех на Радев.

 92. 93 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 822 Неутрално

  [quote#65:"dogwoman"] може ли такава наивност? Радев и съдебна реформа? Бе вие у ред ли сте? [/quote]
  Три пъти "не".
  Излизайки от рамките на форума, след като 25% и кусур са гласували за Радев, то нацията си има сериозен ментален проблем. Дали е зомбиране и последващо оскотяване-не знам. Но %-ЪТ е плашещ. Сигурно ежедневното почти употеребяване на мантри повече от 40 години, като "кпсс-бкп", "вечна дружба", "братушки" дет били спасили нещо си(това си беше война между две империи), обучението ни по руски от четвърти клас с яко облъчванена невръстните ни мозъчета...
  Народе..

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 93. 94 Профил на incredible
  incredible
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#75] от "mr. wonderworld.":

  За други неразбрали - да се лишиш от невинност, с "изгонването от Рая", е признак на зрялост! А познанието е толкова дълбоко, че безсмъртието престава да бъде тема.

  Съвсем си е буквална Петя, както винаги. А иначе - всеки е в договор с някого, няма да кажа "заговор".

 94. 95 Профил на yne01510460
  yne01510460
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#76] от "Евроатлантически вилает Булгаристан!":

  Това не е малко - президента може всеки ден да бучи по медиите - това съвсем не е малко.

 95. 96 Профил на bad_owl
  bad_owl
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#5] от "Храбър":

  "отчаян опит" , ама ти честно ли? И за какво е отчаян да обясниш ако може, че води с 10-на % ли?

  Атлантистите са фашисти маскирани като социалисти, действащи като комунисти и веят байрака на демокрацията. А тия дето им верват....
 96. 97 Профил на yne01510460
  yne01510460
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Всички свързани по какъвто и да е начин с ГЕРБ, в Неделя ще са под строй. Борисов ги заплаши - печели Радева - отивам си аз, отивате си и вие.

 97. 98 Профил на bad_owl
  bad_owl
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#95] от "yne01510460":

  То точно това му е работата, да бучи всеки ден и да задава дневния ред. Ако се появява всеки ден в телевизора и бучи за реформа, рано или късно, ще клекнат дупетатите, като почнат да се трупат отрицателни рейтинги.

  Атлантистите са фашисти маскирани като социалисти, действащи като комунисти и веят байрака на демокрацията. А тия дето им верват....
 98. 99 Профил на FvH
  FvH
  Рейтинг: 677 Весело

  Нищо де, човекът от глупост или по невнимание влезе в конкретика.... това ще му се припомня с години. Може пък на десетото питане "Г-н Радев, Румъния нещо? Нали такова щяхте..." да пробва да направи нещо.

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 99. 100 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#89] от "extraCACA":

  Ти на колко лазарника беше през 1989 ако смея да попитам. Не съм сигурна че знаеш как работеше държавната машина. Всеки божи ден. Можеше да пречупи и най-силните духом,за да оцелеят. Те и близките им. Явно фамилията на Цачева е решила да и спести болезнени истини, мислейки, че измъкване от този режим няма. То май така се и оказа.
  п.п. Намирам за много странно/но разбирам все пак/, че винаги когато стане по-напечено, екранът ми за коментиране в Дневник променя рамката си за секунди в черно и веднага "светва". Другаре комуняги, аз съм просто една мед. сестра. И не ви обичам

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK